Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ja kom nou. Gezondheidsraad nu: 'Laat 60-minners zelf kiezen voor Astra Zeneca'

Helder!

Dus: van de Gezondheidsraad mochten 60-minners geen Astra Zeneca vaccin meer krijgen vanwege een minuscuul risico op een zeldzame vorm van trombose. En toen stopte Hugo de Jonge met Astra Zeneca prikken bij 60-minners. Allemaal 60-minners (waaronder: Feynman) boos natuurlijk, omdat zij graag wél gevaccineerd worden en liever geen corona krijgen enzo. En nu zegt de Gezondheidsraad opeens OH NEE HOOR, wij vonden het altijd al een heel erg goed idee om 60-minners gewoon zelf te laten kiezen of ze het Astra Zeneca vaccin vinden of niet. "Ben je jonger dan 60 jaar en wil je toch geprikt worden met het AstraZeneca-vaccin? Dan zou je die keuze zelf moeten kunnen maken, zegt de Gezondheidsraad desgevraagd tegen de NOS." 

En alsof deze totale wispelturigheid nog niet bedroevend genoeg is, doet de Gezondheidsraad nu alsof deze keuzemogelijkheid al lang in het advies van afgelopen donderdag was meegenomen. "Deskundigen betwijfelen dat." En wij ook! ""Dit is niet wat ze afgelopen donderdag gezegd hebben", zegt hoogleraar immunologie Marjolein van Egmond." Nee inderdaad hoogleraar immunologie Marjolein van Egmond. ""Voortschrijdend inzicht?" Epidemioloog Frits Rosendaal (LUMC) denkt ook dat het advies is aangepast en reageert opgetogen. "Gelukkig maar."" 

Nou eh, gelukkig maar... "Het ministerie van Volksgezondheid vindt het geen goed idee. "Het is niet verstandig en er zijn alternatieven", zegt een woordvoerder." Dus: 60-minners moeten maar even wachten op het Zorgvuldige Beleid van Onze Overheid. Weet u wat niet verstandig is en waar alternatieven voor zijn? Voor de rol van Hugo de Jonge als minister van Volksgezondheid. 
Update: Welles! Nietes!

Ja kom nou gasten

UPDATE - Gast hou gewoon je muil

Social

Reaguursels

Inloggen

Ok, de 60-minners zelf laten kiezen en een eigen risico-overweging laten maken, helemaal voor. Maar behouden de mensen die geen vaccin gaan nemen ook deze keuzevrijheid zonder indirecte dwang? Blijkbaar niet, zie het coronapaspoort. In beide gevallen geldt dat de staat bepaalt wat goed voor u lichaam is, niet uzelf.

Over deze risico-overweging, de controle op het aanprikken van een bloedvat door aspiratie vindt het RIVM niet nodig. Maar wat als er bij de vaccinatie per ongeluk wordt ingespoten in een ader in plaats van een spier zoals bedoeld? Dit is dus nooit onderzocht. Wat kan er dan mogelijk gebeuren met de vrijzwevende sleuteiwit-fragmenten? Deze kunnen zich net als het virus ook hechten aan de endotheelcellen van de bloedvaten, met als gevolg trombose. Wat als ook de bloed-hersenbarrière gepasseerd wordt of deze fragmenten het endocardium en het geleidingsysteem van het hart bereiken? Het is een Russische roulette, als ik dus 1 tip mag meegeven voor de mensen die een prik willen, vraag om aspiratie.

#enpassant | 12-04-21 | 23:47 | 1

Daarom pleitten experts na een studie ook om wel te aspiren, zodat ineninting een bloedvat voorkomen kan wotden. Maar hier wordt niks mee gedaan/ hoor je niemand over.

Clown_Possum | 13-04-21 | 11:13

Ah, mag ik kiezen, dan graag een milkshake Pfizer.

En gabber Grapperhouse kan beter nog niet voorspellen dat hij over 2 weken misschien in zijn Aussie kan hakken op het terras, risico blijft dat we zo weer in een volgende golf zitten van al dan niet een andere variant van Covidscéne. Badstofsokken mogen nog in de la blijven.

Jan, Leiden | 12-04-21 | 22:12

GeenStijl svp plaatje aanpassen, is namelijk toch wel. Wie dit nog volgt mag het zegen maar de Gezondheidsraad heeft zichzelf totaal ongerschikt verklaard,

Spijkerharde column van Rosanne Hertzberger is toch wel dringende leestip: www.nrc.nl/nieuws/2021/04/10/de-gezon...

parlinone | 12-04-21 | 21:52 | 3

Zeer goed stuk, een must read. Maar haar uiteindelijke vraag blijft hangen: wie neemt nu in dit land eens écht de leiding. Liefst iemand die zelf ook afweegt én nadenkt.

Jan, Leiden | 12-04-21 | 22:41

Precies dat is het in dit NRC verhaal, neem beslissingen meneer Rutte. Of parlement trek je mond eens open. Dit land heeft leiding nodig. Alleen maar fouten en vooral geen haast en nergens op voorbereid. Wat is het toch allemaal ontzettend slecht en dom. Beslissingen die ik in 30 seconden kan nemen doen ze gewoon een week over. Dit moet anders. De zittende heren moeten plaats maken.

Schilder58 | 12-04-21 | 23:04

@Jan, Leiden | 12-04-21 | 22:41:
kun je niet zelf de leiding nemen over je leven?

IkwilJinekwel | 13-04-21 | 08:05

Wat betreft die reactie van de Gezondheidsraad: die is natuurlijk doortrokken van lafheid. Als het even te heet onder de voeten wordt, verschuilt men zich achter de formele rol ('wij maken geen beleid, wij geven alleen maar advies, lees erin wat je wil!').

Ook hier is het voornaamste probleem dat men gewoon niet lijkt te willen zien, dat het hier een echte crisis betreft. Eentje die leiderschap behoeft. Je weet wel, iets voor mensen die niet bang zijn om verantwoordelijkheid te nemen.

konjodebonjo | 12-04-21 | 21:49 | 1

Inderdaad, wat een laffe honden, die gezondheidsraad. Krijgen een seintje van domme politici dat de geuite mening ongewenst is, en kruipen dan meteen in hun schulp. Er kleeft bloed aan de handen van politici én van de gezondheidsraad.

Argyronauta | 13-04-21 | 00:36

Prik in de komende 48 uur alle vaccin weg. Al bezig sinds 27 december en nog is de boel niet op orde. Moedeloos

Schilder58 | 12-04-21 | 21:41 | 3

Bezig sinds 4 januari.
Maar dat maakt de moedeloosheid niet minder.

Cannabooze | 12-04-21 | 21:50

Dat bedoel ik juist, geen donder gedaan in de eerste 2 weken. Moedeloos.

Schilder58 | 12-04-21 | 22:55

@Cannabooze | 12-04-21 | 21:50: Al veel eerder, alleen de eerste maand waren ze vooral bezig met 't registratiesysteem. Logistiek en prikplekken klaarmaken kan dan niet tegelijk, want om een of andere reden zijn dezelfde jongens die dat systeem in elkaar programmeren dezelfde als die de tafeltjes neerzetten en koelwagens rondrijden.

ReyNemaattori | 12-04-21 | 22:57

Oeh, ze heeft wel een paar goede suggesties.

Jan, Leiden | 12-04-21 | 22:19

PXL Hogeschool Hasselt België ontslaat Sam Brokken wegens kritiek op het coronabeleid. Door Alain Grootaers, PAL NWS

𝗦𝗮𝗺 𝗕𝗿𝗼𝗸𝗸𝗲𝗻 (𝟰𝟲), 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝘇𝗼𝗲𝗸𝘀𝗵𝗼𝗼𝗳𝗱 𝗚𝗲𝘇𝗼𝗻𝗱𝗵𝗲𝗶𝗱𝘀𝘄𝗲𝘁𝗲𝗻𝘀𝗰𝗵𝗮𝗽𝗽𝗲𝗻 𝗮𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗣𝗫𝗟 𝗛𝗼𝗴𝗲𝘀𝗰𝗵𝗼𝗼𝗹, 𝘄𝗲𝗿𝗱 𝘃𝗼𝗿𝗶𝗴𝗲 𝘄𝗲𝗲𝗸 𝗼𝗻𝘁𝘀𝗹𝗮𝗴𝗲𝗻. 𝗕𝗿𝗼𝗸𝗸𝗲𝗻 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗸𝗿𝗶𝘁𝗶𝗲𝗸 𝗼𝗽 𝗱𝗲 𝗮𝗮𝗻𝗽𝗮𝗸 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗿𝗼𝗻𝗮𝗰𝗿𝗶𝘀𝗶𝘀 𝘄𝗲𝗿𝗱 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗴𝗲𝘀𝗺𝗮𝗮𝗸𝘁 𝗲𝗻 𝗱𝗲 𝘇𝗼 𝘃𝗮𝗮𝗸 𝗴𝗲𝗿𝗼𝗲𝗺𝗱𝗲 𝗮𝗰𝗮𝗱𝗲𝗺𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝘃𝗿𝗶𝗷𝗵𝗲𝗶𝗱 𝘃𝗮𝗻 𝗹𝗲𝗰𝘁𝗼𝗿𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝘀𝗼𝗿𝗲𝗻 𝗴𝗶𝗻𝗴 𝗼𝗽 𝗱𝗲 𝘀𝗰𝗵𝗼𝗽. 𝗪𝗲 𝘀𝗽𝗿𝗮𝗸𝗲𝗻 𝗕𝗿𝗼𝗸𝗸𝗲𝗻 𝗱𝗲 𝗱𝗮𝗴 𝗻𝗮 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗼𝗻𝘁𝘀𝗹𝗮𝗴, 𝘁𝗲𝗿𝘄𝗶𝗷𝗹 𝗼𝗽 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝘁𝗲𝗹𝗲𝗳𝗼𝗼𝗻 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗶𝗹 𝗱𝗲 𝘀𝘁𝗲𝘂𝗻𝗯𝗲𝘁𝘂𝗶𝗴𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗻𝗻𝗲𝗻𝘀𝘁𝗿𝗼𝗼𝗺𝗱𝗲𝗻.

𝗜𝘀 𝘂𝘄 𝗼𝗻𝘁𝘀𝗹𝗮𝗴 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗲𝗰𝗵𝘁𝘀𝘁𝗿𝗲𝗲𝗸𝘀𝗲 𝗴𝗲𝘃𝗼𝗹𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗿𝗲𝗰𝗲𝗻𝘁𝗲 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗸𝗲𝗻 𝗱𝗶𝗲 𝘂 𝗵𝗲𝗯𝘁 𝗴𝗲𝗱𝗮𝗮𝗻?

“Ik kan dat alleen maar vermoeden, veel duiding heb ik niet gekregen. Na mijn passage bij De Zevende Dag ontstond er veel commotie en werd me sterk aangeraden om niet langer in de reguliere pers te verschijnen. De dag van het ontslag was er het maandelijkse directiecomité en ik veronderstel dat ik daar een agendapunt was.”

𝗡𝗮 𝗗𝗲 𝗭𝗲𝘃𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗗𝗮𝗴 𝗿𝗶𝗲𝗽 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲 𝗳𝗶𝗹𝗼𝘀𝗼𝗼𝗳 𝗠𝗮𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻 𝗕𝗼𝘂𝗱𝗿𝘆 𝗱𝗮𝘁 𝗷𝗲 𝗮𝗻𝘁𝗶-𝘃𝗮𝘅𝘅𝗲𝗿 𝘄𝗮𝘀 𝗲𝗻 𝗱𝗮𝘁 𝗵𝗲𝘁 𝗼𝗻𝘃𝗲𝗿𝘀𝘁𝗮𝗻𝗱𝗶𝗴 𝘄𝗮𝘀 𝗼𝗺 𝗺𝗲𝗻𝘀𝗲𝗻 𝗮𝗹𝘀 𝘂 𝗼𝗽 𝘁𝗲 𝘃𝗼𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗼𝗽 𝘁𝘃.

“Ik ben zelf voor van alles en nog wat gevaccineerd en ook mijn kinderen zijn dat. Ik ben zéker niet tegen vaccins. Ik heb het nut van vaccins ook nooit in twijfel getrokken. Ik probeerde in De Zevende Dag ook uit te leggen dat het een en-en-verhaal is. We moeten de groep van zwakkeren en ouderen, die toch 30 procent van de samenleving uitmaakt, op vrijwillige basis een vaccin aanbieden. Maar parallel moeten we de rest van de samenleving loslaten opdat het virus de kans krijgt om te circuleren, wetende dat onder de leeftijd van 70 jaar slechts 0,05 procent van de mensen overlijden. En dat zijn dan nog de mensen met onderliggende aandoeningen."

"We zien ook in de studies dat een natuurlijk verworven immuniteit sterker is dan die via vaccinatie. Als we de jonge bevolking hadden losgelaten en tegelijk de ouderen hadden beschermd, dan had iedereen een individuele immuniteit kunnen opbouwen en waren we nu al lang uit de problemen geweest.”

𝗗𝗶𝗲 𝗹𝗼𝗰𝗸𝗱𝗼𝘄𝗻𝘀 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗲𝗿 𝗻𝗮𝘁𝘂𝘂𝗿𝗹𝗶𝗷𝗸 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗻𝗶𝗲𝘁𝘀 𝗴𝗲𝗸𝗼𝗺𝗲𝗻. 𝗭𝗲 𝗺𝗼𝗲𝘀𝘁𝗲𝗻 𝗱𝗲 𝗰𝗮𝗽𝗮𝗰𝗶𝘁𝗲𝗶𝘁 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝘀𝗽𝗼𝗲𝗱𝗮𝗳𝗱𝗲𝗹𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝘇𝗶𝗲𝗸𝗲𝗻𝗵𝘂𝗶𝘇𝗲𝗻 𝘃𝗿𝗶𝗷𝘄𝗮𝗿𝗲𝗻.

“Dat wordt altijd maar herhaald. Dan vergeet men dat we in het jaar 2017 en in het jaar 2018 geconfronteerd zijn geweest met een griepepidemie. De artsen deden toen een oproep aan de politiek om hen te helpen omdat ze het niet konden bolwerken. De afdelingen intensieve zorgen lagen vol en ze moesten de grieppatiënten in de gang leggen. Het is dus geen nieuwe situatie.”

“De vraag is of het een probleem is van het SarsCov2-virus of van een onder-financiering van de ziekenhuizen, die al jaren bezig is. Het is niet voor niets dat er al twintig jaar een ‘witte woede’ heerst. Er wordt al twee decennia lang gevraagd naar meer middelen en meer personeel. De jongste internationale studie daarover dateert van 2012 en daar zijn ze gaan kijken naar de bezettingsgraad van de afdelingen intensieve zorgen op jaarbasis. Gewoon, in een normaal standaardjaar met een normale sterfte. Toen bleek al dat België een verzadigingsgraad van de ic’s (intensive care) had van 81 procent, zonder dat er een epidemie was. Ondertussen hebben ze de ziekenhuizen nog verder afgebouwd, de ic-capaciteit is zelfs nóg afgenomen sinds 2012. Daarbij komt dat de overheid heeft bepaald hoeveel bedden er in welke fase moeten vrijgehouden worden voor Covid-19-patiënten. Dan komen de specialisten in de media verkondigen: ‘Onze bedden liggen vol.’ Waardoor iedereen de perceptie heeft dat het hele ziekenhuis vol ligt of minstens toch alle ic’s. Dat klopt niet. Wat zij eigenlijk zeggen is: ‘De voorziene bedden die we van de overheid moeten vrijhouden, liggen vol.’ Dat is een enorme nuance, want dat hangt af van de fase waarin we zitten. Daar wordt dus constant het angstparadigma gevoed.”

“Ten derde: er zijn mensen die worden opgenomen in het ziekenhuis en mensen die op de intensive care terechtkomen. Op een bevolking van 11,5 miljoen mensen, liggen er 3.000 mensen in het ziekenhuis waarvan 800 op de ic. De mensen op de ic hebben het inderdaad moeilijk, met complicaties zoals we die ook kennen van een ernstige griep. Dat is drie of vier dagen hoge koorts waarbij je zelfs hallucineert. Van die 800 die op ic liggen, is maar een heel klein percentage van 15 procent die effectief kunstmatig beademd worden.”

𝗧𝗼𝗰𝗵 𝗲𝗿𝗴 𝗮𝗹𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗷𝗲 𝗺𝗼𝗲𝗱𝗲𝗿 𝗼𝗳 𝗷𝗲 𝘃𝗮𝗱𝗲𝗿 𝗶𝘀.

“Dat is zo, maar met griep hebben we dat ook elk jaar voor. Jaarlijks sterven er wereldwijd tussen de 650.000 en 1 miljoen mensen aan de griep, afhankelijk van een endemisch of epidemisch seizoen en dit al honderd jaar lang. En zo hebben we nog duizenden ziektes. Er sterven wereldwijd jaarlijks 65 miljoen mensen aan ziekte. Dit hoort bij het leven. Sinds wanneer mogen we niet meer ziek zijn? Als we daarvoor kiezen als maatschappij, dan moeten we Michael Jackson-gewijs onder een stolp gaan leven, in een zuurstoftent.”

William Shakespeare | 12-04-21 | 21:36 | 1

Ongelofelijk dat je met een andere genuanceerde mening gewoon kunt worden ontslagen.... absurd, waar zijn we in godsnaam in beland?

Jan, Leiden | 12-04-21 | 22:22

Las net wat tegels in de T . De lezers daar beginnen de georkestreerde poppenkast ook redelijk door te krijgen.

revolte | 12-04-21 | 21:30

Als eerste; het is vreselijk dat er doden vallen. Dat geschreven hebbende; zien hoe onze dure overheid eenvoudige dingen niet voor elkaar krijgt is bizar. En alle betwetende reaguursels rondom het Covid-19-circus zijn gewoonweg hilarisch.

Natuurlijk doe ik er zelf net zo hard aan mee om mijn mening luidkeels te beschrijven, niet gehinderd door enige kennis van zaken, maar als ik alle reacties vandaag weer een beetje doorlees zo na mijn werk? Ik moet geregeld hardop lachen. Al die meningen, al dat altijd gelijk willen hebben van iedereen. Hilarisch. Na iedere post over Covid-19 dezelfde reacties. Al meer dan een jaar lang.

Heel veel respect dat jullie het allemaal zo lang volhouden, zonder er overigens ook maar iets mee op te schieten. Maar hou vol allemaal, nog even en het wordt lekker warm buiten. Waardoor het virus in zomerrust gaat. En dan mag iedereen éindelijk zijn biertje en bittergarnituurtje op het terras nuttigen.

Quib | 12-04-21 | 21:13

Gewoon iedereen die AstraZeneca wil vrijwillig zo’n prik wil, deze ook laten halen. Als het echt maar zo’n minimaal risico is, zoals men zegt, is daar toch niets op tegen? Volgens mij lopen we dan in no time de achterstand in. Als het een vrije keus zou zijn, ging zelfs ik in lands belang een prik met AstraZeneca halen. Nu het mij opgedrongen wordt en ik AstraZeneca krijg of helemaal niets volgens RIVM, mogen ze het houden. Vind dat ook ik het recht heb op het veiligste vaccin en het mijn keuze moet zijn om genoegen te nemen met een minder veilig vaccin.

Mallenmoe | 12-04-21 | 21:12

Het beleid lijkt te bestaan uit halfbakken lockdowns en halfbakken vaccineren. Alsof ze wachten tot dat er vanzelf groepsimmuniteit is opgebouwd zonder dat de IC afdelingen overbelast raken. Kan iemand zich de eerste toespraak van Rutte nog herinneren?

Hater bij de Heijn | 12-04-21 | 20:58

En nu komt de Gezondheidsraad ook met het advies dat tussen de 1e en 2e prik maar liefst 12 weken mag zitten. Dag vakantie in het buitenland.

Leffe Blonde | 12-04-21 | 20:58 | 1

Dat was al zo bij Astra Zenica. Pfizer is 4 weken.
Wat ik begreep is wel dat 1 prik straks al een groen vinkje geeft

Shoarmamasutra | 12-04-21 | 23:03

Tsja zal je wat verklappen. Neem helemaal geen vaccinatie.. Vandaag niet gisteren en eergisteren ook niet.. Proost

niv01 | 12-04-21 | 20:57 | 1

Fijne vakantie toegewenst

aardv@rk | 13-04-21 | 12:54

Ik wil gewoon het duurste vaccin. Om te pochen.

beldewouten | 12-04-21 | 20:44 | 3

Dat wordt dan 2 maal Moderna.

bdn01 | 12-04-21 | 20:49

Moderna, voor VIPS.

van Oeffelen | 12-04-21 | 22:34

Voor mij is er een dilemma. Ik wil namelijk wel een prik maar geen testmaatschappij en geen vaccinpaspoortmaatschappij. Het oude normaal moet terug. Geen haar op mijn hoofd dat ik wil meewerken aan dat circus. Ik wil mijn leven terug en daar is inmiddels echt helemaal geen zicht meer op. Aan de ene kant wil ik dat iedereen snel geprikt wordt, maar aan de andere kant wil ik niet de gezondheidscontrolemaatschappij die ons te wachten staat.

osolemio | 12-04-21 | 20:23 | 4

@Red shirt | 12-04-21 | 20:30: Boeie.

osolemio | 12-04-21 | 20:39

@Red shirt | 12-04-21 | 20:30: krokodillen en schildpadden houden het al heel lang vol

ole guapa | 12-04-21 | 20:41

Hier idem. Sinds dat vacciatiepaspoort teijfel ik om principiële gronden aan het nemen van die prik. Het risico op zelfverloochening om maar dingen weer te mogen wordt dan wel erg groot.

parlinone | 12-04-21 | 22:09
▼ 1 antwoord verborgen

Nog steeds geen nieuwe dagcijfers op coronabeeld. Ook worden sinds 7 april Astra Zenica prikken nietmeer bijgehouden het vaccinatiedrama neemt groteske vormen aan.
Woord vh Jaar; vaccinatiedrama.

Trumme | 12-04-21 | 20:23

GB heeft minder dan 2000 per dag op 65 miljoen mensen met een afnemende trend.
Het kan dus wel, maar dan moet je niet de EU voor je laten denken.
Rutte laat Ursula von der Leyen beslissen op alle belangrijke punten en faalt keihard.

bigstone | 12-04-21 | 20:22 | 4

Ja die. Haar cv was rampzalig en liet een spoor van miskleunen zien. totaal ongeschikt maar kreeg toch the job.

bigstone | 12-04-21 | 21:17

@Canis.bonus.es | 12-04-21 | 20:26:
Inderdaad, ik snap niet dat ze dat pikte. Ze had gewoon voor erdogan moeten gaan staan, zodat hij achter haar zat. Eens kijken wat er dan gebeurt.

Gravin v Kippenbouth | 12-04-21 | 21:48

De enige reden dat von der Leyen er zit is dat Rutte weigerde.

Shoarmamasutra | 12-04-21 | 23:04
▼ 1 antwoord verborgen

Ben benieuwd of het nog lukt een prik te halen voordat we weer naar de Côte d'Azur vertrekken begin juni. Janssen lijkt me wel wat.

Diederik_Ezel | 12-04-21 | 20:19 | 6

Dat lukt zeker weten.
Want zonder die prik vertrekken zit er niet in.

frickY | 12-04-21 | 20:24

Dat Frankrijk zit nog potdicht begin juni die hebben dan de 4de golf door het Suikerfeest.

Trumme | 12-04-21 | 20:24

Bon voyage!

van Oeffelen | 12-04-21 | 22:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Ze weten het echt niet meer. Vorige week een afspraak gemaakt voor komende donderdag, wordt ik vrijdag gebeld door de huisarts assistente dat AstraZeneca niet door gaat en ik donderdag niet welkom ben. Ik moest een 06 nummer bellen wat alleen in de avond tussen 19:00 en 21:00 bereikbaar zou zijn. Vrijdagavond met geen mogelijkheid doorgekomen, net met een re-dialer app gebeld en na 10 minuten iemand aan de lijn die het ook niet wist en aangaf dat ik vanzelf wel weer een oproep zou krijgen omdat per dag zaken veranderen. Waarom moest ik ze dan bellen als ze toch niets kunnen vertellen?

Sinclair | 12-04-21 | 20:18 | 6

Dat is bijzonder! In welke leeftijdscategorie valt u?

Pardoes | 12-04-21 | 20:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Nou nog eens iets ..... stel je wordt geprikt en je vliegtuig vertrekt 3 dagen later. Is er een kans dat die test om te mogen vliegen positief uitvalt vanwege die prik ?

Koning BongoBongo | 12-04-21 | 20:18 | 3

Na 3 dagen werkt de prik nog onvoldoende, ik vrees dat u wederom een negatieve hersenswab moet presenteren...

Canis.bonus.es | 12-04-21 | 20:24

Nee, de vaccinatie levert antistoffen in het bloed op en geen virussen in keel of neus. En op dat laatste wordt met een PCR getest.

Pardoes | 12-04-21 | 20:35

Nee. Drie dagen is veel te kort. Twee weken minimaal.

Gravin v Kippenbouth | 12-04-21 | 21:49

Ik ga voor het IDLNM vaccin. "Ik Doe Lekker Niet Mee" Vaccin. Hahahaha

De_fluitlokker | 12-04-21 | 20:17 | 2

De wereld is een runawaytrain geworden en ik ben aan boord. Ik hou gelukkig wel van wat chaos. Niet te lang aub want dan wordt het zo saai

De_fluitlokker | 12-04-21 | 20:19

Zeg je dat ook s’zondags tegen de voorganger; ik doe vandaag niet mee?

Trumme | 12-04-21 | 20:27

Doe mij maar een prik. Maar vooral - DOE iets.

Otto Normal | 12-04-21 | 20:15

Geen prik hier.
Niet zolang de bijwerkingen niet allemaal gestaafd in kaart zijn gebracht.
Dan maar niet meer de sportschool in. Ik koop zelf wel de (aanvullende) apparaten.
De tiefes met je wanbeleid en twijfelprikjes.
Allemaal.

NiCeY | 12-04-21 | 20:11 | 13

@Mauritskade | 12-04-21 | 21:20:
Het heet 'formatie'..
En ik had graag gezien dat falende bestuursleden vervangen gaan worden door wel capabele personen. Met een nieuw frisse kijk en met een betere aansluiting met het volk. En vooral vóór het volk. Jij blaat maar wat, en een klok-klepelverhaaltje geloof ik.

NiCeY | 12-04-21 | 21:26

@NiCeY | 12-04-21 | 21:16:
magnesium/natriumbicarbonaat/vitamine C: Een totaal zinloze combinatie en een totaal zinloze therapie tegen verkoudheid.

Gravin v Kippenbouth | 12-04-21 | 21:52

@Gravin v Kippenbouth | 12-04-21 | 21:52:
Dan schrikt een opkomend griepje of verkoudheid zich bij mij iig vaak de tering van het placebo effect.

NiCeY | 13-04-21 | 08:08
▼ 10 antwoorden verborgen

Zelf laten kiezen zou bij elk vaccin normaal moeten zijn, maar blijkbaar is het nu ineens iets heel speciaals.

SailingDuck | 12-04-21 | 20:11
-weggejorist-
dedwarsligger | 12-04-21 | 20:08

Weet u wie ík een Spuitje zou willen geven ? Hint : 't loopt op Delfts Blauwe puntschoentjes en heeft een sort of Delfts Blauw kleurig pak aan.

Zwizalletju | 12-04-21 | 20:03

Volgens mij kan die De Jonge hier allemaal niks aan doen, behalve wat minder vaak onzin verkopen dan, maar dat doet de hele kudde nu al een jaar.
Het volledige systeem moet echt op de schop. Deze clusterfuck is inmiddels de 'knoop van Alexander' geworden.
Onze vorige minister viel binnen een maand omver in de kamer, dat moeten we De Jonge toch maar mooi meegeven; nergens last van die man.
Evengoed zou er allang een leidende coördinator naast of boven de minister moeten staan. Dan kan de minister iedere twee weken op tv wat vertellen, lekker zwammen met zijn staatsecretaris, een beetje partijpolitiek bedrijven, borreltje, lunchje, werkbezoekje, gewoon net als vroeger dus.
Dat wij als samenleving ons systeem grondig moeten veranderen is inmiddels wel duidelijk. Want op ieder departement blijkt men machteloos als er eens iets buiten het lijntje kleurt. En ja, met een dodelijk virus komt het even extra hard binnen, maar het probleem is keer op keer hetzelfde..
Miljoenen semi en ambtenaren die niks kunnen of mogen doen.

geen koning | 12-04-21 | 19:58 | 6

@Zwizalletju | 12-04-21 | 20:11: De Jonge is eindverantwoordelijk. Hij heeft geen baas. Rutte is slechts de voorzitter van de ministerraad.

bdn01 | 12-04-21 | 20:47

@bdn01 | 12-04-21 | 20:47: Zo werkt 't in de praktijk niet en de 2e Kamer bakt er ook niks van.

Zwizalletju | 12-04-21 | 21:00
▼ 3 antwoorden verborgen

Je mag het natuurlijk niet denken maar....
Zou het iets met de prijs te maken hebben?
De Pfizer en Moderna vaccins waar toevallig niets mee aan de hand is zijn circa 10x duurder dan het AstraZenica vaccin waarmee zeg maar kennelijk nauwelijks iets te verdienen valt.
Is wel heel toevallig dat iedereen bang wordt gemaakt voor een goedkoop vaccin waarvan deskundigen zeggen "hoe krijg je het voor elkaar zo te denken, dit vaccin is volkomen veilig

ZomaarEen | 12-04-21 | 19:58 | 2

Astra was rond de 4-5 euro inkoop en Pfizer 11-12 meen ik me te herinneren?

Canis.bonus.es | 12-04-21 | 20:28

@Canis.bonus.es | 12-04-21 | 20:28: ik geloof dat de duurste een paar tientjes was. Hoe dan ook is het kleingeld vergeleken met de economische impact. Was er niet 45 miljard aan steun uitgegeven vorig jaar? Dat is toch 2 a 3 duizend de nederlander . Dan ga je echt niet op een paar euro voor n vaccin letten. Dat blijkr ook wel uit t feit dat NL er dik 60 miljoen heeft besteld uit risicospreiding ( en gelukkig maar gezien de sterk achterblijvende en niet onbesproken Astra zenicas.

Shoarmamasutra | 12-04-21 | 23:09

De PR en communicatie rondom Corona en de Vaccinaties in het bijzonder is nu al het grootste fiasco van deze eeuw. Bij een volgende pandemie graag per wet verbieden dat politici en/of overheidsinstanties per twitter vertellen wat ze er van vinden.

de Voorzittert | 12-04-21 | 19:57

Mag zo'n demissionair kabinet gewoon over zijn graf heen regeren zolang er geen nieuw kabinet is?

einz | 12-04-21 | 19:56 | 5

"demissionair" staat niet in onze grondwet. In onze grondwet staat: naar huis sturen en nieuwe verkiezingen uitschrijven.

W_F | 12-04-21 | 20:48

@Mauritskade | 12-04-21 | 20:34: Als ons land meteen plat ligt als we 1 jaar geen nieuwe regeltjes verzinnen dan deugen onze regeltjes niet.

W_F | 12-04-21 | 20:49

@W_F | 12-04-21 | 20:48: en er staat ook dat ieder besluit mag zo lang de kamer maar voor stemt...

Shoarmamasutra | 12-04-21 | 23:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Kom maar op met dat Astraalxenofobia vaccin ... maar ja, ben onder de vijftig...
Ik kan de ggd wel bellen, maar dit staat niet in hun script ...
Men is nog druk bezig de volgevreten babyboomers te prikken.
De doelgroep dat nog blind vvd weet te stemmen.

Analia von Solmsch | 12-04-21 | 19:55 | 1

Een groot aantal jonge mensen lijdt aan ernstige obesitas. Die hebben allemaal voorrang op u. Voorrang voor de bevolkingsgroep die het gemakkelijkst te beïnvloeden is en stemt zonder dat enig rationeel denkpatroon voor hen is weggelegd. Elke avond roze koeken vreten, en later met een zak chips op de bank. Die mensen worden beloond met voorrang bij vaccinatie. Dit heeft dus niets met "volgevreten babyboomers" te maken maar alles met lifestyle.

Gravin v Kippenbouth | 12-04-21 | 22:03

Laten we om te beginnen om het land weer op de rails krijgen, het hele (demissionaire) kabinet oppakken ter bescherming van het land en vervangen door een brede volksrepresentatie, die wel in staat is om de juiste analyses te maken en daaruit de juiste beslissingen te nemen.

smdyasc | 12-04-21 | 19:52 | 4

Dus PVV, FvD en Ja21?

Blonde Nel | 12-04-21 | 20:11

@Blonde Nel | 12-04-21 | 20:11:
Ja.

smdyasc | 12-04-21 | 20:13

@Blonde Nel | 12-04-21 | 20:11: Ja!

MooseNL | 12-04-21 | 20:53
▼ 1 antwoord verborgen

Wat is er eigenlijk met Grapperwaus zijn hoofd gebeurd?

PieterOpZicht | 12-04-21 | 19:49 | 2

Astra Zenica kan rare dingen doen dus.

Ommezwaai | 12-04-21 | 19:51

Spuit 11. Neem maar Moderna.

van Oeffelen | 12-04-21 | 19:49 | 1

Is iig goed voor de aandelen

Diederik_Ezel | 12-04-21 | 20:25

Hugo Boss(kabouter)

Watching the Wheels | 12-04-21 | 19:48

Er is geen leiding, iedereen doet maar wat.

smdyasc | 12-04-21 | 19:44 | 1

Ja wel er zijn zelfs nog loden leidingen in onze hoofdstad

Shoarmamasutra | 12-04-21 | 23:12

Man man man, duidelijk dat hier totaal gebrek aan regie is. Hugo, rot op!

80 | 12-04-21 | 19:44

Uiteindelijk gaan we allemaal dood. Het gaat niet om de bestemming maar om de reis en de balans begint flink door te slaan.

Joffri | 12-04-21 | 19:43

Wat adviseert GeenStijl?

SinisterNL | 12-04-21 | 19:43 | 3

Van Oef wacht ook nog even totdat André Hazes met een bindend vaccinatieadvies komt.

van Oeffelen | 12-04-21 | 19:50

@van Oeffelen | 12-04-21 | 19:50:
Heineken wellicht?

Ommezwaai | 12-04-21 | 19:51

De laatste tijd precies het tegenovergestelde van wat het kabinet wil.

BobDobalina | 12-04-21 | 19:58

Als ze nou gewoon iedereen laten kiezen. Je maakt gewoon een afspraak en ter plekke hoor je wat er in de aanbieding is en dan kun je beslissen. En Hugo laat je een paar nieuwe schoenen uitzoeken bij elk miljoen mensen dat 2 prikken heeft gehad, dan moet je eens kijken hoe snel het ineens opschiet. En dan maandelijks even een overzichtje van het aantal doden dat voorkomen is door de vaccins en een foto van z'n nieuwe schoenen.

Watching the Wheels | 12-04-21 | 19:41 | 1

Ik moest zowaar even lachen in deze barre tijden.

Ommezwaai | 12-04-21 | 19:50

Als ik dan toch mag kiezen doe dan maar Pfizer, Moderna of Sputnik. Ben ik nog veel beter beschermd ook met minder kans op ernstige bijwerkingen.

2voor12 | 12-04-21 | 19:40 | 7

@SkepticalRealist | 12-04-21 | 19:56:
Heerlijk de domheid
Dus jij denkt dat bedrijven een gepatenteerd vaccin even weggeven aan een ander bedrijf en zeggen hup produceren jongens?
Moet heerlijk zijn in zo'n simplistische wereld te leven lol

Mauritskade | 12-04-21 | 20:31

U kiest voor 2 mRNA vaccins én een vector vaccin (Sputnik). En u weet zeker dat laatstgenoemde niet dezelfde bijwerkingen geeft als Astra Zeneca?

Gravin v Kippenbouth | 12-04-21 | 22:11
▼ 4 antwoorden verborgen

Stel iedereen onder 60 bloot aan corona hebben die het gehad en dan alles open. Zo moeilijk is het allemaal niet

jeweettochniet | 12-04-21 | 19:39 | 2

Ik vraag me af waarom ze niet willen zeggen hoeveel mensen er al potentieel besmet zijn en niet in het ziekenhuis zijn beland.

Adriel | 12-04-21 | 19:52

@VoltaireJohn | 12-04-21 | 19:52: dat weten ze ook niet. Dat weet niemand. Wie weet hoveel mensen er corona krijgen zonder zich uberhaupt ziek te voelen. Want wie zich niet ziek voelt, laat zich niet testen. Ik denk dat de factor geregistreerde besmettingen: daadwerkelijk aantal tussen de 2 en 3 ligt.

jemagookniksmeer | 12-04-21 | 19:59

Ik wil graag het hele kabinet voordragen voor versnelde vaccinatie met AstraZenica.

Krijgtheenenweer | 12-04-21 | 19:38 | 1

1 op 200.000, dus dat lost de problemen niet op.

Watching the Wheels | 12-04-21 | 19:49

OT: heeft de familie Chabot soms compromitterende foto’s van Shula Rijxman ?

BASinnic | 12-04-21 | 19:38

Maar even. Wat is dat met die Fieldlabs? Is dat een geregistreerd en (door de overheid en gezondheidsraad) gerespecteerd orgaan? Is er bijvoorbeeld ook een aanbesteding met pakket van eisen geweest om dit te mogen doen? Anders ga ik morgen ook wel een Fieldlab organiseren. Reisje Rodos, avondje Arena, wedstrijdje Kuip. Ja ehhh, Fieldlab. Wat dan Fieldlab...

remmersmaaak | 12-04-21 | 19:38

Geef mij die prik maar hoor. Ik wil op vakantie!

WahedPissebed | 12-04-21 | 19:37 | 1
-weggejorist-
Masteryu | 12-04-21 | 19:54

Ik voel me snel ouder worden...

neonreclame | 12-04-21 | 19:36 | 1

Heb je een vaccinatie gehad? Nieuwe bijwerking wellicht. Zou wel lachen zijn, iedereen na Astra Zeneca meteen 67 en AOW op die enkeling met pech na.

Watching the Wheels | 12-04-21 | 19:50

Haal die ambtenaren ervan af en zet er gasten neer die risico management en statistiek wel kunnen interpreteren. 0% risico is te duur en niet haalbaar. Het land gaat naar de kloten vanwege die technocraten gvd

Kladderadatsch | 12-04-21 | 19:35 | 1

technocraten? nee hoor. allemaal *-logen, van die hele zachten flutopleidingen die wel MSc achter hun naam mogen zetten.

AdPatat1960 | 12-04-21 | 19:44

"... boos natuurlijk, omdat zij graag wél gevaccineerd worden en liever geen corona krijgen enzo"
Lijkt me een win-win situatie. Op deze manier blijven er vaccins over voor degenen die graag willen.

Der Schnitzeljäger | 12-04-21 | 19:35

Ik vermoed dat mevrouw de Jonge altijd heel "zorgvuldig" wordt geneukt door Hugo.

Rhenium | 12-04-21 | 19:35

Heb Corona gehad. De meningen hoelang je immuun lopen enorm uiteen van een paar maanden tot 3 tot 5 jaar. Ik hou het op de laatste inschatting en zie over 5 jaar wel hoe de mensen die nu een spuit hebben gehad erbij lopen.

Fedde71 | 12-04-21 | 19:33 | 1

Bestel gewoon een antigenentestje voor 15 e op internet dan kan je met een drupje bloed zien of je lange termijn en korte termijnantigenen hebt.

Shoarmamasutra | 12-04-21 | 23:14

Voorspelling 2021: aantal kinderen dat de naam Hugo krijgt = 0. Zekerheidje. Zou ook wreed zijn.

Cor Netto | 12-04-21 | 19:32 | 2

Er zijn mensen die hun kind Sjinkie noemen.

Der Schnitzeljäger | 12-04-21 | 19:37

En Mark?

Ommezwaai | 12-04-21 | 19:38

Bestaat de standaard controle op het hebben van natuurlijke antistoffen al?
Mijn vrouw heeft ziekenhuisconnecties en ze weet dat ze een sarsbesmetting heeft gehad als kind en een test wees dat ook uit. Alzo fietst ze nu vrolijk door de proesteritus (erger was het gelukkig niet) van elkeen die wat hulp in de periode nodig had heen.
Volgens mij ( maar wie ben ik) bewijst dat, dat jonge, gezonde, mensen er maar beter wel mee besmet kunnen worden.

toetssteen | 12-04-21 | 19:31 | 1

Op zich is het ook zo dat de afweer van jonge, gezonde mensen sterker wordt door een "natuurlijk" doorgemaakte infectie dan door vaccinatie: je afweersysteem moet "leren". Je moet inderdaad naar de de ernst van de aandoening kijken. Bij b.v. Ebola moet je vaccineren (50% kans op sterfte) maar bij Covid-19 lijkt het mij niet nodig om gezonde mensen onder de 60 te vaccineren. (Risicogroepen jonger dan 60 jaar uiteraard liever wel vaccineren).

Gravin v Kippenbouth | 12-04-21 | 22:18

Als ik toch het vaccinatie-beleid mag bepalen.... dan ik ik ook een zetel in de gezondheidsraad!

Odin | 12-04-21 | 19:30

Zo'n onzin discussie dit. Geef dat AstraZeneca vaccin aan 60 plus en andere vaccins voor daaronder. Als nu iedereen boven de 60 al was gevaccineerd en we vaccins over zouen hebben was het een andere situatie maar dat is niet het geval. Bovendien maken andere landen dezelfde keuze. Begrijpen al die landen het dan ook niet?

Vula | 12-04-21 | 19:30

De bekende jojo.
Eerst versoepelingen aankondigen, dan niet en nu zegt Grappigwaus dat er wél versoepelingen aankomen.
Zéker over binnen een maand.
Wie is er eigenlijk dé Coronaverantwoordelijke?
Juist, dan moet de rest z’n bek houden.
Eerst intern overleg alvorens voor de muziek uit te tetteren.
Hou gewoon je bek en spuiten met die hap.

Ruimedenker | 12-04-21 | 19:28

Op 2 mei word ik verlost.
Astra, 1st jab.

Erop (vrijheid) of er onder (de zoden).

Laat het lot beschikken.

Bolhoed | 12-04-21 | 19:28 | 4

Ik heb zaterdag mijn eerste AZ gekregen. Ik leef nog steeds.

Pardoes | 12-04-21 | 19:47

Anderhalve week geleden 1e AZ shot gekregen. Weinig tot geen bijwerkingen. Leef nog steeds.

BoerKoekoek | 12-04-21 | 19:51

Twee weken geleden eerste Astra Zenica. Niet eens een bultje gehad.

Shoarmamasutra | 12-04-21 | 23:35
▼ 1 antwoord verborgen

Hugo de Jonge: functie elders?

Vula | 12-04-21 | 19:28 | 1

Amanuensis op een middelbare school naar keuze. Wel van de meiden kamers weghouden op schoolkamp

Kladderadatsch | 12-04-21 | 19:53

Nee, mensen die zelf beslissen? Dat moeten we niet willen met z'n allen.

Cor Netto | 12-04-21 | 19:25 | 1

Partij standpunt van 'democraten66
met dank aan Ollongkreng.

TijdelijkOptimist | 12-04-21 | 19:33

Vanaf de allereerste minuut dat het Covid virus in Nederland bekend werd was de organisatie en aanpak al ver te zoeken. Zat in het begin het RIVM complete waanzin uit te stoten, ging het daarna mis met beschermingsmiddelen, een minister die door zijn hoeven zakte, een opvolger met clowns schoenen die geblinddoekt 'Ezeltje prik' speelt met een pandemie, een Min. Jus die het 'goede' voorbeeld geeft een MP die van de hak op de tak springt en dan de vaccinatie strategie. Het is gruwelijk met wat voor een bestuur dit land zit opgezadeld.

Broadsquire | 12-04-21 | 19:24 | 3

Iets te veel commissies die overal iets morgen zeggen. Er is geen hierarchische commandostructuur die in tijden van crisis de lakens uitdeelt.

Vula | 12-04-21 | 19:34

En ondertussen zie ik nu op het nieuws dat de Britten de pubs en de winkels open hebben. Die hebben dubbel geluk: uit de EU en de corona onder controle.

AdPatat1960 | 12-04-21 | 19:47

Het is wat je krijgt als partijbureaus, in tijden van economische voorspoed, wanneer je Nederland kunt regeren met twee vingers in je neus, de mooiste poppetjes naar voren schuiven op de kieslijsten. Want verkiezingen zijn marketing en in Nederland (met godbetert een partij voor de dieren!) telt het fraaiste smoeltje, de guitigste comeback en de leukste lach.

En dan komt er een echte crisis langs, en dan weten al die modepopjes niet hoe ze het hebben.

konjodebonjo | 12-04-21 | 21:35

Ben benieuwd, als ze lang genoeg wachten kom ik in de 60+ groep terecht, ben ik nog sneller aan de beurt, hoop ik, wat een zootje heeft die de Jong er van gemaakt

Stijlloser_from_NL | 12-04-21 | 19:23

De gemiddelde Nederlander slikt, snuift en spuit wel meer naar binnen waarvan de samenstelling onbekend is, de uitwerking onduidelijk is en er geen garanties zijn.

Zack Hooi | 12-04-21 | 19:23

Mensen rustig blijven.
Hugo de Jonge heeft alles onder controle.

TERUGVANWEGGEWEEST | 12-04-21 | 19:21

kom maar op met die prik, van dat w88 wordt je ook tureluurs.
Dan maar AZ, kijken of het lot me gunstig gezind is.

Stijlloser_from_NL | 12-04-21 | 19:20

Geen enkel medicijn is 100% werkzaam bij 100% van de bevolking, geen enkel medicijn is 100% risicovrij bij 100% van de bevolking. Hier geldt de wet van de grote getallen; het aantal doden en de hoeveelheid ziekteleed dat je voorkomt door vaccineren is vele malen hoger dan het aantal doden en de hoeveelheid ziekteleed die ontstaat door vaccineren (we hebben het hier over minimaal een factor 1000 of (veel) meer). Dat De Jonge, hysterische vindvaan die hij is, meteen bij ieder bericht in de media het beleid (nou ja, beleid..) weer eens compleet ondersteboven gooit kost mensenlevens.

We hebben geen gegevens over het aantal doden en de hoeveelheid ziekteleed door, ik noem maar wat, gebruik van antibiotica, andere vaccins, narcoses, veiligheidsgordels en de verlaging van de minimum snelheid op de snelweg. We vergelijken dus de jammer-cijfers van de corona-vaccinatie met helemaal niets. En de media kloppen ieder geval flink op op de voorpagina, en maken zo de mensen helemaal gek. Inclusief dus de verantwoordelijk minister, van wie je meer mag verwachten. Of mocht; de man kan werkelijk geen frietkraam runnen, laat staan dit.

Gewoon doorgaan met prikken met Astra Zeneca; zeg gewoon tegen de mensen 'u staat op de lijst voor AZ, OK?'. Niet OK, even goeie vrienden, dan prik je niet. Geef iemand die geprikt is een papiertje mee, kan hij/zij/het/hun/xzwyrp laten zien aan de kassa van het theater, de bios, zaal, evenement, stadion, whatever. Geen papiertje, jammer voor je, niet binnen. Vroeger had je zoiets als het pokkenbriefje voor school; niet geprikt is niet naar school.

Ondertussen zijn landen als godbetert Servië beter bezig dan Nederland. Wat een negorij hebben we hier. Als we het goed hadden georganiseerd (zoals simpelweg zelf en goed bestellen, zoals het VK en Israël hebben gedaan, en eea organiseren zoals de baby en peuterprikken, of de griepprikken) waren we intussen klaar geweest, en was alles allang weer richting normaal. Nu is het zo dat een type als Engel zijn zaakjes beter voor elkaar heeft dan De Jonge cs. Dit land is stuk.

Valse_nootjes | 12-04-21 | 19:19 | 6

@kokkie klaphaak | 12-04-21 | 19:24:
Allebei in orde... Kom maar op.

Ommezwaai | 12-04-21 | 19:56

@Ommezwaai | 12-04-21 | 19:24:
Heb niks met het CDA of Hugo de Jonge maar de man stak wel zijn hand op toen er iemand nodig was voor dit dossier waarin er vooraf al duidelijk was dat er geen winnaars zouden zijn
Dat is te prijzen en zal er voor zorgen dat Hugo nog vele jaren op of boven de Balkenendenorm zal worden beloond
Het is hem gegund

Mauritskade | 12-04-21 | 20:21

@Mauritskade | 12-04-21 | 20:21: Je vinger opsteken mag dan dapper zijn (ook Hugootje kent het "Tjolk Hekking"-effect), daarna wel gewoon adequaat, doortastend de leiding + de regie ter hand nemen en met een geloofwaardig en steekhoudend verhaal (blijven) komen. En jaar verder en Hugo is inmiddels verworden tot de vleesgeworden windbuil die zich in deze pandemie heeft laten parachuteren, wellicht opjacht naar eeuwige roem. Helaas, niet echt de leidende ijzervreter die voor de troepen loopt en deze aanvoert maar zich meer als het retejong van Mark Rutte presenteert. Hugo kan operationeel niet zo bijster veel. Iedereen weet & ziet dat, Hugo lijkt niet verder te kunnen kijken dan de neuzen van z'n Mascolori schoeisel.

Grijskijkert | 12-04-21 | 21:08
▼ 3 antwoorden verborgen

Een virus dat je niet kunt isoleren, is geen virus.

Dwars-Ligger | 12-04-21 | 19:19 | 6

In juni vorig jaar heeft het Amerikaanse RIVM, de CDC toegegeven het virus nog niet is geïsoleerd.
principia-scientific.com/even-cdc-now...
En toch werd er al een vaccin ontwikkeld.

Boerenlogica | 12-04-21 | 20:16

Als leek zijnde lees ik dat het bij de eerste us patiënt geïsoleerd is. Dan een mooie foto ervan. Ook een hoop wetenschappelijk gewauwel. Terwijl vele landen en heel veel wetenschappers smeken om een specimen. Hét virus (mutaties meegenomen), miljoenen besmettingen (2xlol), ultramoderne laboratoria en niks, noppes, nada.. Echt!?

Dwars-Ligger | 12-04-21 | 20:35

@Boerenlogica | 12-04-21 | 20:16: Als je het oorspronkelijke artikel van de CDC leest, snap je wat er precies gezegd is. Er wordt uitgelegd dat bij het produceren van een testvloeistof geen RNA uit vrussen zelf gehaald konden worden maar dat men die op een andere manier had verkregen. Ik meen dat het artikel op 20 januari 2020 is geschreven. Even daarvoor was het virus al geïsoleerd en even daarna ook al gesequenced. Het is gewoon niet waar dat het virus niet is gevonden.

Pardoes | 12-04-21 | 23:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik begrijp deze discussie niet. 60-minners worden nog helemaal niet (of in belachelijk beperkte mate) gevaccineerd. Dus we praten over een fictieve werkelijkheid. Of probeert Hugo een rookgordijn op te werpen? Hoe dan ook, dit soort discussies gaan langs me heen totdat iemand met een naald naast me staat. En dat is september of zo.

Albert61 | 12-04-21 | 19:19 | 4

@Ommezwaai | 12-04-21 | 19:20: Of eeuw.

Hugo die een rookgordijn opwerpt. Hoe gaat dat opvallen tussen al die rokende puinhopen die de man veroorzaakt?

Valse_nootjes | 12-04-21 | 19:23
▼ 1 antwoord verborgen

EMA confirms overall benefit-risk remains positive www.ema.europa.eu/en/news/astrazeneca...

Er overlijden meer mensen aan totale mentale wanhoop, gebrek aan toekomstperspectief en ontspanning als ooit aan deze zeldzame trombose kunnen overlijden. Dat gebrek aan toekomstperspectief werd eerder door het EHRM. www.vanessen-advocaat.nl/post/nederla...

Wachten op een perfecte oplossing levert een monnik die sterft aan ouderdom.

Feynman | 12-04-21 | 19:18

Waarom hebben ze bij die club idioten niet gehoord van een waiver? Dat moet je bij een kartbaan ook invullen zodat ze niet aansprakelijk te stellen zijn voor je dood.

hendrikjandetuinman | 12-04-21 | 19:16

Wie zitten in die gezondheidsraad. Wellicht een journalist die daar even in kan duiken.

CzMichiel | 12-04-21 | 19:14 | 3

Hebben we die dan nog? Serieuze journalisten....

Merkwaardeloos | 12-04-21 | 19:16
-weggejorist-
bdn01 | 12-04-21 | 19:25

Net als “klimaatwetenschap” gaat wetenschap niet over consensus, maar over feiten.

LuNaTeeQ | 12-04-21 | 19:13

Voor 30 min vrouwen is de kans op overlijden door trombose door AstraZeneca even groot als de kans op overlijden door Covid.

quazi | 12-04-21 | 19:11 | 7

Alleen kijken naar overlijden is kortzichtig, naïef en dom.

Feynman | 12-04-21 | 19:28

@Feynman | 12-04-21 | 19:28: Inderdaad. Zoals uitgelegd door Coutinho in VK: na CVST worden mensen nooit meer de oude.

Vula | 12-04-21 | 19:32

Ik ben bepaald niet tegen vaccineren maar dit lijkt wel echt zo te zijn. Maar goed niet iedereen is vrouw onder de 30. Oudere vrouwen of alle mannen hebben meer van corona te duchten. Sowieso, in t ziekenhuis met Corona krijgen tientallen procenten trombose.

Shoarmamasutra | 12-04-21 | 23:41
▼ 4 antwoorden verborgen

Nederland anno 2021. Bestuurlijk grotendeels kapotstuk, bemand door regenteske non-valeurs die chronisch besmet lijken met de Ziekte van Faalhaas

Grijskijkert | 12-04-21 | 19:11 | 1

Het grote probleem met deze overheid is dat niemand nu eens daadwerkelijk de leiding pakt. Sukkel Rutte duikt weg, liegt en bedriegt als het te heet onder zijn voeten wordt. Terwijl hij de man is die met de vuist op tafel moet slaan en eisen moet stellen. Stemmers op deze halve zachte vinden dat ie het zo goed doet in deze crisis. Nou, ik wacht nog steeds op adequaat beleid. Dit geblunder moet maar eens over zijn. De Jonge liegt overigens net zo hard mee. Het is ten hemel schreiend....

Ommezwaai | 12-04-21 | 19:45

You say, yes
I say, no
You say, stop
And I say, go, go, go
Oh no

Mr_Natural | 12-04-21 | 19:10 | 1

Hello Goodbye!

Louter Leuter | 12-04-21 | 19:13

Nou dan wacht je toch eeuwig totdat je een Moderna of Pfizer krijgt? Mij best. Snap het alleen niet zo dat iets wat minder bijwerkingen heeft dan de pil of paracetamol zo afgefakkeld wordt. Wat een massahysterie,

Louter Leuter | 12-04-21 | 19:10 | 1

Zelfs paracetamol eist meer slachtoffers wereldwijd....
En dat is gewoon vrij verkrijgbaar.

Ommezwaai | 12-04-21 | 19:16

Ik vind het maar raar dat je als je Covid gehad hebt, toch nog vaccinatie wordt aanbevolen.

Als je polio hebt gehad hoef je daarna toch ook geen poliovaccin meer?

Dat je, nadat je bent blootgesteld aan een echt virus een of andere rommel in je krijgt zodat 'het lichaam het echte virus kan herkennen'.

Klopt geen zak van dat verhaal.

Knufter | 12-04-21 | 19:09 | 6

Als je covid gehad hebt, hoef je nog maar 1 vaccinatie ipv 2.

RandyBiel | 12-04-21 | 19:17

@Bakkeleures | 12-04-21 | 19:17:
En als je niet positief bent getest? Of als je na het uitzieken langs gekomen bent? Die prik word je aangeboden, je kunt hem dus (terecht) weigeren,

Louter Leuter | 12-04-21 | 19:19

Dat komt omda5 vaccin iets meer beschermd tegen mutaties dan natuurlijke afweer. De natuurlijke afweer van het beginvirus helpt al niet lekker tegen de Britse variant. Ik hoor al vaak van tweede keer corona .

Shoarmamasutra | 12-04-21 | 23:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Op zich een goed teken dat de GR een slecht advies na kritiek aanpast en verbetert

Diederik_Ezel | 12-04-21 | 19:07 | 1

Zeker niet, want een advies dat als wetenschappelijk wordt gezien mag niet worden beïnvloed door de publieke opinie. Dan wordt het politiek, en krijg je dus Hugo de Jonge.

algoritmos | 12-04-21 | 19:11

Eigen lichaam, eigen keuze? Zolang die verplichting maar niet komt.

LuNaTeeQ | 12-04-21 | 19:06 | 5

Mensenrechtenhof heeft al anders besloten.

roevka | 12-04-21 | 19:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Stelletje amateurs. Dit is toch gewoon niet te geloven.

balustrade | 12-04-21 | 19:06 | 4

@Ommezwaai | 12-04-21 | 19:14: Inderdaad.. het is een compleet willekeurige tombola, mijn kwetsbare fragiele 80 jarige buurvrouw die gewend is zelf nog met de auto haar boodschappen te doen is aan huis gekluisterd zonder vaccinatie en dus geheel afhankelijk gemaakt van mantelzorgers, mijn echtgenote 64 jaar en kerngezond, alweer 4 weken geleden ingeent.. waar zit de logica?

Smoelensmid | 12-04-21 | 19:22

@Smoelensmid | 12-04-21 | 19:22:
Als u het weet, dan weet Hugo het vast ook wel. Wanneer zal hij eens languit onder de lessenaar verdwijnen?

Ommezwaai | 12-04-21 | 19:40

@Smoelensmid | 12-04-21 | 19:22: niet mobiele ouderen komen later, die moeten bij de huisarts ipv het centraal prikpunt.
Durf de huisarts aan te spreken bij inschattingsfouten
60 65 is een uitzondering. Men vond in het begin dat astra zeneca wel erg weinig bejaarden in de test had en gaf het bij voorkeur aan mensen onder de 65. De mensen tussen 60 en 65 kregen daardoor vroeger een uitnodiging. Ondertussen weet men door de miljoenen al gezette prikken wereldwijd dat Astra zeneca bij ouderen toch goed werkt, mssn wel met 81% na eerste prik volgens schots onderzoek,.
Ondertussen bleek ook dat astra zeneca onder vrouwen ondee 65 sporadisch zeldzame trombose kon geven

Shoarmamasutra | 12-04-21 | 23:52
▼ 1 antwoord verborgen

Mensen kiezen er zelf voor om te roken, te drinken, ongezond te eten & niet te sporten. Waarom mogen ze dan niet zelf kiezen voor AngstraZenica?

Brabeaulander | 12-04-21 | 19:06

Als 't van Hugo afhangt dan heb ik er een hard hoofd in. Alles wat die geflipte schoolmeester aanraakt gaat stuk.

Bakkeleures | 12-04-21 | 19:06

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl