achtergrond

Geenstijl

TERUGKIJKEN: Landing Elons Starship bijna succesvol

En dan nu het premature topic van afgelopen week integraal in de herhaling. Want: FAA-goedkering is binnen, launch is imminent!

Yes, poging 2. Want begin augustus was het nog een overdreven beschuitbus die een sprong van 150 meter maakte. Vervolgens was het op 9 december ineens de volstrekt onbestaanbare onderstaande testvlucht met Starship SN8. Kijk die "flip maneuver" op 1:28, het is toch allemaal niet te doen zo mooi. Tuurlijk, de landing was iets ruwer dan gepland. Maar SpaceX weet dat het niet altijd in 1 keer goed hoeft te gaan, dat ging het bij de verticaal landende Falcon 9's immers ook niet, maar sinds het wel lukte gaat het fantastisch.  

Maar u kijkt dus naar Starship, het ruimteschip dat u en de uwen naar Mars en de maan gaat vliegen, daar zelfstandig kan landen en ook zelfstandig weer kan vertrekken. Alleen bij het verlaten van de atmosfeer van de aarde krijgt Starship wat hulp door hem op een twee keer zo hoge (!) Super Heavy Falcon 9 booster-raket te schroeven.

Vandaag wordt de tweede testvlucht met een Starship, en de eerste met Starship SN9 verwacht. De lancering stond eigenlijk voor afgelopen week op de planning, maar het regende of zo. SN10 staat er trouwens kalmpjes naast, dus binnenkort gewoon met een dalkaartje naar Mars want met die herbruikbare raketten hoeft het allemaal niks meer te kosten. Meer uitleg van Elon ziet u HIER.

UPDATE: NEEEEE landing nog harder dan de vorige.

Flip op 11:40!

Volstrekt ongekend: landing 1 op 9 december 2020 ging bíjna goed

Animatie: de uiteindelijke bedoeling

Heerlijke shots deze ochtend

Heerlijke shots deze ochtendHeerlijke shots deze ochtendHeerlijke shots deze ochtend

Muziek! "Out there among the stars, that's what we should strive for"

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.