achtergrond

Geenstijl

VEEN STAAT ALLEEN. MinJus noemt onlusten & autobranden "lokale aangelegenheid"

Zo gaat dat, in Veen (Gelderland).

MinJus-woordvoerder Bart Vis noemt de Veenbrand een "'lokale aangelegenheid'. "Wij bemoeien ons hier niet mee", laat hij weten. "De lokale driehoek, burgemeester, de politiechef en de officier van justitie, gaat hierover."" Mooi klaar mee.Β Boven- en onderstaand een aantal op het internet opgedoken videos van het Parijs aan de Afgedamde Maas. "Weer werden er auto's in brand gestoken en kwamen mensen massaal bijeen op het beruchte kruispunt van de Witboomstraat met de Van der Loostraat. Van de coronavoorschriften trokken zij zich weinig aan. Volgens een ooggetuige stonden er 'honderden mensen' bij de autobranden te kijken en werd er zwaar vuurwerk afgestoken."Β 

Hulpverleners zijn belaagd tijdens het blussen en verzorgen, de burgemeester spreekt van een "nieuw dieptepunt". In andere berichten ontkent de brandweer juist dat ze bekogeld en verneukt zijn. Ook meldt het Brabants Dagblad dat """jongeren""" er ook juist voor gezorgd hebben dat de hulpdiensten wΓ©l hun werk konden doen. Zo ziet u maar, er zijn ook goede SGP'ers.

Voorzitter van de Nederlandse Politievakbond Jan Struis roept Defqon 1 uit: "We zijn echt het gezag aan het verliezen in Veen. Dat terwijl er meerdere regels zijn geschonden. Denk bijvoorbeeld aan brandstichting, openlijke geweldpleging, samenscholing tijdens corona, afsteken van vuurwerk en intimiderend gedrag. (...) Zorg er voor dat je de oproerkraaiers zo snel mogelijk aanhoudt. Er zijn genoeg delicten gepleegd in Veen. Er moet een hele duidelijke streep in het zand worden gezet. Daarvoor moeten de ordediensten nadrukkelijk aanwezig zijn en vanaf nu niks meer tolereren." Meer beeld en geluid na de breek.

En nog eentje er tegenaan!

Er was ook gezelligheid

Cosa Nostra Veen verklaart zich onafhankelijk

Cosa Nostra Veen verklaart zich onafhankelijk

Kees spreek de troepen eens toe!

De after

De after

Is.................................. wel zo

Is.................................. wel zo

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.