Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Zomer begonnen. Niemand op vakantie

Als het zo moet, dan maar een jaartje niet

Zomervakantie 2020: Ja of Nee?

Zin, geen zin, schijt aan of bang binnen? Eerlijk zeggen:


Poll is Verlopen.

Zomervakantie 2020: Ja of Nee?

Zin, geen zin, schijt aan of bang binnen? Eerlijk zeggen:

Het GeenStijl Opiniepanel is duidelijk: een derde blijft thuis, want ‘zo hoeft het echt niet’. Ziektebeeld-onzekerheid, anderhalvemeterwaanzin, en niemand die ontspannen kan ademen met een mondkap voor de muil. Vrees voor Het Virus speelt maar bij 7% een rol, en aan het andere uiterste tart 8% de pandemie (en de buitenlandse brandhaarden) door toch het vliegtuig te pakken naar waar ze ook maar heen willen. Niet genoeg om KLM van werk te voorzien. Ook veelzeggend is die vijftien procent die liever huur of hypotheek betaalt dan een recreatief buitenverblijf met open buffet: geldzorgen zijn óók een ziektebeeld (dus beter houdt die miljonair in New York z’n bittere bullshit ff lekker voor zich). Lang verhaal kort: bijna de helft waagt het er nog op, maar ruim de helft zit de zomer ff uit. Gelukkig is het eindelijk mooi weer. Eigen land is namelijk best de moeite - zolang je niet te veel Nederlanders tegen komt.

Reaguursels

Inloggen

Het is heerlijk hier aan de Costa brava. Ik voel me maar aan 1 ding schuldig; Dat ik het boek van Rutger Bregman gelezen heb op hat strand. Sorry

HD50 | 01-08-20 | 16:20

foutje

Mr_Natural | 01-08-20 | 15:02

Weet niet hoor, op de péage evenveel file als andere jaren. Mensen snakken naar mondkapjes in de warmte.

Rest In Privacy | 01-08-20 | 14:09

Ik heb inmiddels 8 vouchers voor vliegtickets. Ik ben er wel klaar mee. En maatschappijen als klm maar janken. Ze graven marketingtechnisch hun eigen graf. Kennelijk zijn ze te stom om dat in te zien. Het is totaa onbetrouwbaar als je nu een ticket boekt. Je krijgt je geld gewoon niet terug. Laat maar lekker klappen. Zonde van de staatssteun. De betrouwbaar is nog erger dan foute pre-wft beleggingsproducten.

xtree | 01-08-20 | 14:06 | 1

Gelul, ik heb van 3 tickets (KLM, United en Lufthansa) gewoon geld terug. Een vierde heb ik zelf voor een voucher gekozen. Ze zijn simpelweg verplicht om je je geld terug te geven, maar je zal wel voor jezelf op moeten komen en niet als een geslagen hondje een voucher aanpakken.

captainobvious | 01-08-20 | 16:10

Ik mis de optie “thuis want ik woon alsof ik op vakantie ben”.

NanoTube | 01-08-20 | 13:46 | 1

Precies dit!

Rest In Privacy | 01-08-20 | 13:59

mooi lekker rustig,
ga maar eens een motor kopen

ptrck | 01-08-20 | 13:25

OT
Is de Nederlandse staat voornemens om straks deel te nemen aan de emissie van KLM of laten zij het belang verwateren? Zou de tweede ronde staatssteun zijn.

arlen | 01-08-20 | 13:02

op fietsvakantie geweest, maar die optie stond er niet bij.

kantje_boord | 01-08-20 | 12:52

Twee heerlijke weken doorgebracht in de Duitse Alpen. Mooie plek en weinig mensen zo in Corona tijd :)

Kevf | 01-08-20 | 12:43

Wel goed voor het klimaat dus, zo'n virus.

JackStick | 01-08-20 | 12:29

Je kan niwt opgeven dat je naar je residentie in La Douce France gaat om daar de beest uit te hangen aan feesten met visite met barbecue, wijn en Kordaatbier. Mweh!

Ikbeneenzelfbouwer | 01-08-20 | 12:23

"Ook Nederland zal uiteindelijk niet ontkomen aan enige vorm van herstelbetaling voor zijn slavernijverleden...", schreef Arnon Grunberg.

Arnon heeft het hier echt bij het verkeerde eind. Dus, even een longread die mij van het hart moet.

** Het een kan niet zonder het ander.
De transatlantische slavernij (waar die herstelbetalingen over gaan) had NOOIT bestaan, zonder het bestaan van de Arabische slavenhandel. Deze laatste is ook vele eeuwen ouder.

** Herstelbetalingen
Als er iemand is, die deze herstelbetalingen moeten betalen zijn het dus de moslimlanden (van de OIC) die de knip moeten trekken.

Turkije zal dan ook schuld moeten bekennen. En flink moeten betalen. De Ottomaanse slavenhandel betrof alle landen rond de Middellandse zee, en de balkan-gebieden. Ook zullen zij dan excuses moeten maken voor de barbarisme slavenhandel waar ook blanken slachtoffer van werden.

** Voorwaarden voor verandering in het vastgelopen debat
Natuurlijk zal er ooit iets gaan veranderen, maar dat gaat pas gebeuren wanneer ALLE LANDEN die transatlantische slavernij mogelijk maakten (EN DUS de VEROORZAKERS van de transatlantische slavernij zijn omdat zonder hun slavenhandel de transatlantische slavernij nooit ontstaan zou zijn) schuld bekennen en excuses maken en hun knip trekken.

Uiteindelijk zou dat betekenen dat een heleboel landen, een heleboel geld gaan betalen.

** Waarom een goed beeld hebben over het aandeel van, toen en nu, van belang is.
Het aandeel van Nederland in de slavernij is, als ik het goed heb, nooit meer geweest dan iets van 5% a 7%.
Arabieren en Ottomanen daarentegen waren de marktleiders in die sector. En hebben overigens ook in de moderne slavernij een groot aandeel. Als het aankomt op herstelbetalingen zou het dus rechtvaardig zijn als die landen een groter deel (in geld) zouden betalen dan bijvoorbeeld Nederland of Engeland. Maar dat even terzijde, voor nu.

** Waarom het herstelbetalingen-debat een discriminerend of racistisch 'tintje' heeft.
Arnon en zijn volgelingen zijn te typeren met dat ene gezegde: "Bartje moet hangen".

Ze zijn gewoon heel ordinair, simpel en platvloersbezig een zondebok te zoeken. Ze weten het zelf ook niet meer zo goed wie er schuldig moet zijn, dus kiezen ze o.b.v. huidskleur een slachtoffer uit: blanken. Want dat wordt ze verteld vanuit het buitenland: zie daar de invloed van de civil-rights movement uit de VS (waar o.a. ok Nation of Islam en terreurgroep Black Panthers bij hoorden,), de haat tegen 'het Westen' die in veel moslimlanden relatief 'gewoon' is (hoi Pakistan) of de slachtoffer-politiek van sommige Afrikaanse landen die anderen willen laten geloven dat een blanke minderheid en echt waar niet hun corrupte en frauderende machthebbers de schuldigen van hyperinflatie zijn (hoi Zimbabwe). En blanken wonen in 'het Westen'. Dat komt goed uit zeg! Dan ga je dus geld vragen aan de VS, en de UK, en Frankrijk. Spanje en Portugal hoor je weinig over. Wat vreemd is want hun aandeel in de slavenmarkt was veel hoger dan dat van NL.
Kortom, wordt er herstel-betaald, dan moet dat geld alleen en uitsluitend van blanke westerlingen af komen. Dat is het huidige herstelbetalingen-standpunt.

** Het roer moet om, en waarom dat zo is.
Dat is dus een vorm van racisme en discriminatie waar landen zich tegen verzetten. De reden daarachter is, dat het zou betekenen dat je alle andere slavenhandelaren uit bijvoorbeeld Turkije of Marokko of Egypte of of of ... die laat je vrijuit gaan.

Dat is om nog een andere reden ook verkeerd. Op dit moment hebben slavenhandelaren uit moslimlanden (uit Afrika, M-O en Azië) nog steeds het grootste aandeel in de moderne slavernij (Google op globale slavery index daarvoor). Dat is een immens onrecht dat niet ongestraft mag blijven.
Die landen moeten gewoon stoppen met slavenhandel.
Wat ze nu doen is fout.
De rol die die landen speelden in de transatlantische slavenhandel was fout.
De slavenhandel waarin ze daarvoor (8e tot 13e eeuw) ook al in zaten was fout.
De slavenhandel die werd bedreven in de tijd van de bijbel, en ook al daarvoor weer, was ook tot.

** Als meerdere landen schuldig zijn, is alleen betaling eisen van een kleine groep landen onrechtmatig..
Dit is waarom herstelbetalingen voor slavernij eisen van een handvol landen (5), landen van blanke westerlingen (dus zegt men eigenlijk: alleen westerlingen met een blanke huid zijn betalingspluchtig aan herstelbetalingen voor slavernij) dus niet alleen een vorm van racisme en discriminatie is, maar ook onrechtvaardig en geen recht doet aan het doel waar het hele idee op gebaseerd is.

Pas als alle schuldige landen verplicht worden tot, geeft de bevolking wereldwijd het signaal dat deze praktijk moet stoppen en verplicht is eventueel geleden schade te vergoeden. Dat gebeurt momenteel niet.

Pas dan, wanneer ALLE LANDEN!! die zich schuldig maakten aan slavernij (dus ook bijv Marokko, Turkije, Egypte, Algerije, Tunesië, Ghana, China, Indonesië, enz die ook een rol speelden in de slavenhandel) bereid zijn schuld te bekennen, excuses te maken en te betalen ... pas dan gaat er echt iets veranderen.

** Waarom Arnons niks veranderen
Tot die tijd zitten we opgescheept met Arnon Grunbergs, rabiate AFA's, BLM terroristen, en KOZP-schoppers die hier een rassenstrijd van proberen te maken en proberen een (burger)oorlog te ontketen.

Dat is jammer. Wat er nu moet gebeuren is dat islamitische landen (ook) aangesproken worden op hun aandeel in de slavenhandel en betrokken worden in de discussie over herstelbetalingen. Ik heb types als Arnon Grunberg, Sylvana Simons, maar ook de islamitische partijen DENK en PvdE en Nida, Gloria Wekker of een Nzume dat nog nooit zien doen. Misschien uit plaatsvervangende schaamte die ontstaan uit het besef dat je voorouders slavenhandelaren waren? Dat zou de standpunten van de islamitische partijen in ons land wel verklaren. Of misschien uit slachtoffer zijn van een ontkenningsfase, lees: nog niet rijp zijn, of nog niet de waarheid aankunnen en het feit kunnen accepteren dat jouw voorouders ook slavenhandelaren waren die andere mensen (met eenzelfde huidskleur als zijzelf) gevangen maakten en als slaaf doorverkochten aan weer andere slavenhandelaren die ze naar slavenmarkten brachten en daar ook weer doorverkochten als handelswaar aan niet alleen blanke Europeanen en Amerikanen maar gewoon aan iedereen die voor een slaaf wilden betalen.
Dat is de kale waarheid, niet de rassenstrijd die Arnon en zijn vriendjes ervan willen maken. De landen die ze daarmee dienen zijn niet het handjevol van wie herstelbetalingen geëist worden, maar zijn de landen die vele malen schuldiger zijn aan slavenhandel en tot heden nog steeds weigeren hun aandeel daarin te bekennen, weigeren excuses te betalen, weigeren te (herstel)betalen en in plaats daarvan nu proberen de afnemers van hun slavenhandel de schuld in de schoenen te schuiven.

Ik hoop dat ik Arnon een keer een column zie schrijven over de trans-sahara, barbarijse of Ottomaanse slavenhandel. Een column of welke landen grootaandeelhouder in de moderne slavernij zijn mag ook. Of een column over waarom moslimlanden geen herstelbetalingen of excuses willen maken mag ook. Maar dat zal denk ik niet gebeuren. Dat durft hij denk ik niet. Dat is een lastig onderwerp. Ligt "gevoelig". Past niet in zijn narratief. Dus, we zien hem er niet over schrijven. Treurig, want dat is nodig. Juist nu.

gaffelbaard | 01-08-20 | 11:58 | 6

Mij doet het denken aan de milieubelastingen. De vervuiler betaalt. Praktisch, wie betaalt mag vervuilen. Trekken we die houding door dan is de slavenhandel zelf niet het hete hangijzer, maar het achteraf niet vergoeden van ¨schade¨ wel. Het is een financiele constructie. De schuld is de obligatie, de schadevergoedingen zijn de couponbetalingen. De looptijd is onbeperkt.

squadra | 01-08-20 | 13:47

Lang verhaal, maar het is simpelweg te lang geleden om fatsoenlijk te kunnen bepalen wie er zou moeten betalen en wie er zou moeten ontvangen. Dus gaat nooit gebeuren. Daarbij hebben wij, wanneer de euro klapt, ook geen cent meer te makken.

Het brein erachter | 01-08-20 | 14:31

Wat een opmerkelijke droom!

Bolder | 01-08-20 | 16:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik mis de optie om door te werken tijdens de zomer?

born2killn00bs | 01-08-20 | 11:40

Zelf heb ik covid gebruikt als reden on dit jaar thuis te blijven. Zelf vind ik belangrijkste reden financieel, scheelt €9k. Toch weer anderhalf jaar schoolgeld, lekker.

feiten_en _cijfers | 01-08-20 | 11:38

Voor de meeste mensen die naar buitenland op vakantie gaan is het meer om het feit dat ze anders straks, terug van weggeweest, op het werk niet mee kunnen praten over die "fantastische resorts" omdat ze slechts naar Bloemendaal o.i.d.
zijn geweest. Weet dat uit ervaring uit eigen familiekringen. Nee, als je niet minimaal met het vliegtuig of 2 dagen ver reizen met de auto bent weggeweest dan heb je geen vakantie gehad. De meeste mensen weten nog niet half hoe mooi Nederland is en daar hoef je echt niet voor op hele dure pretparken en campings te boeken hoor.

Sjakie | 01-08-20 | 11:17 | 9

@PhallusObesitas | 01-08-20 | 12:28:
Zo dan! Zie ik je nou echt impliceren dat allochtoon "goed volk" alleen maar in het buitenland leeft, en dus wat hier in NL leeft geen "goed volk" zou zijn?

Ok, dan VVMU enzo, moet je zelf weten wat je wel/niet wil geloven, maar kom bij dan ook niet aan met insinuaties in de richting van racisme/discriminatie.

Jouw standpunt deel ik niet.

gaffelbaard | 01-08-20 | 12:36

@Sjakie | 01-08-20 | 12:30:
Ik was ook nogal verbaasd over die reactie toen. Net als "links" dus eigenlijk zegt: "als je voor je vakantie niet naar het buitenland gaat, ben je een racist". Zo diep is links blijkbaar dus gezonken.

gaffelbaard | 01-08-20 | 12:39
▼ 6 antwoorden verborgen

De enige reden dat ik niet ver weg ga is de verkrampte houding van alle overheden wereldwijd. Als er iemand een virusscheet laat, pleuren ze een compleet land plat en kan je er niet meer fatsoenlijk vandaan als je vakantie afgelopen is. Die hysterie moet gewoon stoppen, meteen graag.

PhallusObesitas | 01-08-20 | 11:17

Ik ben heel benieuwd hoe kort de lontjes deze zomer gaan zijn. Zit je dan in je te kleine gehorige appartement, je flat of je rijtjeshuis met veel te kleine tuin en de rest van de straat zit daar ook. En dan heb je geen enkel rustmoment.
Gaat wel wat incidentjes opleveren maar goed, we hebben ons ook er ook veel te makkelijk in laten schoenlepelen.

Graaisnaaiert | 01-08-20 | 11:05

Elk jaar hoor ik bijna van iedereen die op vakantie is geweest dat ze weer zo ontzettend blij zijn dat ze weer lekker thuis zijn. Ik begrijp echt niet waarom ze toch ieder jaar weer die ellende opzoeken .
In mijn ogen blijft het op vakantie gaan een ontzettend zwaar overgewaardeerd fenomeen.

leo59 | 01-08-20 | 10:58 | 5

Ach, ik vind het heerlijk als de buren opgedonderd zijn. Kan me niet vaak/lang genoeg zijn.

Graaisnaaiert | 01-08-20 | 11:06

@GodfrietvanAviko | 01-08-20 | 11:01: Ik begrijp de reactie niet. Ik ben uiterst tevreden met mijn heerlijke stek waar ik geniet van alles. Als ik jouw reactie zo lees zou ik vandaag nog mijn biezen pakken en dit land lekker verlaten en geen minuut meer wachten,want van uitstel komt meestal afstel mijnheer GodfrietvanAviko!

leo59 | 01-08-20 | 11:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik miste nog de optie "thuis want door corona ben ik werkeloos"
Daar had denk ik ook nog een deel mee gevuld kunnen worden.

Sinclair | 01-08-20 | 10:56 | 3

Dit wordt waarschijnlijk de topper voor 2020 alleen beseffen velen het nog niet

likmegaties | 01-08-20 | 11:47

Niet iedereen werkt in de horeca.

PhallusObesitas | 01-08-20 | 11:55

De laatste jaren was ik elke keer in Z.O. Azië. Deze keer wat dichter bij huis, nl. Griekenland.
Ik ben net terug.

L. Vis | 01-08-20 | 10:40 | 2

Ah u bent dus de super spreader die ik straks op de NOS app lees die hele provincies tegelijk heeft besmet.

Graaf_van_Hogendorp | 01-08-20 | 10:45

@Graaf_van_Hogendorp | 01-08-20 | 10:45: ja denk het ook. Arrogant Nederlandje. Nederland bestaat alleen uit Supermannen en Supervrouwen. De rest van de wereld is stront.

GodfrietvanAviko | 01-08-20 | 11:09

Buiten de enkele toeristische ondernemer zit de plaatselijke bevolking nergens ter wereld te wachten op toeristen.

De echte Stolwijker | 01-08-20 | 10:40 | 4

Misschien niet op u de vrekkige vadsige toerist, maar hele landen drijven op het inkomen wat toeristen meebrengen.

Graaf_van_Hogendorp | 01-08-20 | 10:44

Komt u wel eens ergens, Stolwijk?

Graaisnaaiert | 01-08-20 | 11:07
▼ 1 antwoord verborgen

Is me dat nou toch ook wat, door de Corona maatregelen en bijgevolg de gecreëerde hysterie, is er grote geestelijke nood ontstaan onder het doodsbang gemaakte volk.
Met als gevolg een brandbrief van het GGZ aan onze liefhebbende bestuurders.
Hallo Opiniemakers, columnisten, NPO lezen jullie ook even mee?
brandbriefggz.nl/brandbrief/

Bolder | 01-08-20 | 10:36 | 4

Vooral een lange brief. Met veel "wij eisen...". Nou ja, lange brieven branden beter. Dat dan weer wel.

Odin | 01-08-20 | 11:10

@laagvliegert | 01-08-20 | 10:54: Aan het eind van dit jaar de helft van Nederland die zich heeft laten gekmaken in therapie. Brood met beleg op de plank voor de GGZ. Mooi man! Ab Osterhaus (die van de varkensgriep) is al hevig ongerust! Nou dan weet je wel wat er komen gaat.

Lupuslupus | 01-08-20 | 11:53

Paarlen voor de zwijnen. Veel sterkte ermee. Helaas is de waanzin mondiaal. Dit gaat gewoon uitwoeden. Daarna wordt het gevoerde beleid gevierd en beloond.

inCol | 01-08-20 | 11:53
▼ 1 antwoord verborgen

Heb allemaal zo het idee dat er nogal wat mensen zijn die hun vakantiegeld gebruiken om hun achterstallige rekeningen te kunnen betalen.

komtdatschot | 01-08-20 | 10:29 | 1

Ik heb ook nog wel het idee dat er heel veel mensen leuke spulletjes ervan voor hun kinderen kopen niet in enig besef wat voor economisch onheil erop hun en de samenleving afkomt.

laagvliegert | 01-08-20 | 10:56

Hahaha lach er maar om mede-Reaguurders, maar binnenkort gaat niemand buiten het Ambtelijke Apparatsjik nog op vakantie. Al die EU schulden moeten door iemand terugverdiend worden...

Odin | 01-08-20 | 10:23

Mijn keuze:

Thuis, want geen zin en te lui voor al dat gesleep en gesjouw met koffers ...

staat er niet tussen.

gaffelbaard | 01-08-20 | 10:12 | 2

Neem een koelie.

Is dit nog nieuws? | 01-08-20 | 10:23

@Is dit nog nieuws? | 01-08-20 | 10:23: of Heleen Mees.

Cor Netto | 01-08-20 | 11:13
-weggejorist-
Rest In Privacy | 01-08-20 | 10:12 | 3

@ van rossem.. als je nederlanders zo vervelend vindt waarom ga je dan niet lekker bij arnon grunberg in new york zitten.

r_leeuwenhart | 01-08-20 | 10:12

-weggehannest-

hoogvlieger | 01-08-20 | 10:11

Een derde vindt zich dus zielig omdat ze een jaartje niet op vakantie kunnen zoals anders. Boehoe

Jeespar | 01-08-20 | 10:08 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Heerlijk als de zomervakantie begon. Veel vertrokken er voor vakantie. Dat gaf de typische zomerstilte.
In september begon het circus weer.

Rest In Privacy | 01-08-20 | 10:07

Allemaal hebben we een hekel aan buitenlanders, maar we gaan er wel ieder jaar naar toe. Koekoek.

VanBukkem | 01-08-20 | 10:03 | 9

@Frau Merkel | 01-08-20 | 10:04:

Dat is voor Gouwenaren in ieder geval geheel wederzijds. ;-)

MickeyGouda | 01-08-20 | 10:18

@Winstpakker | 01-08-20 | 10:06:
Heb de TV al jaren niet meer aangezet. Wanneer ik af en toe de recensies volg verwacht ik daar een andere-planeet belevenis. Uitsluitend inclusieve hagedissen die lispelen met gespleten tong. Mouthanen, zeg maar.

Jan Passant mk2 | 01-08-20 | 10:18

Dit Leptob !

Rest In Privacy | 01-08-20 | 10:21
▼ 6 antwoorden verborgen

We hebben het geluk dat we naar een klein dorp konden verhuizen waardoor het feitelijk elke dag vakantie is. Maar als je in een drukke stad woont dan is het best dramatisch als de hele straat acht weken thuis blijft in de zomervakantie.

Verbandmeester | 01-08-20 | 10:02 | 4

@oldandwise | 01-08-20 | 10:05: we halen de kleinkinderen uit de stad er altijd zo uit, want die gillen altijd. Kinderen die in het dorp opgegroeid zijn hoor je dat niet doen.

Verbandmeester | 01-08-20 | 10:15

Ja dat op vakantie "moeten" zal voor een groot deel afhankelijk zijn van overlast van buren.

W_F | 01-08-20 | 10:16

@W_F | 01-08-20 | 10:16: Je zult maar met je kinderen in een flat wonen. Dan ga je graag een paar weken met vakantie om in ieder geval je kinderen een beetje vrijheid te geven.

Lupuslupus | 01-08-20 | 11:56
▼ 1 antwoord verborgen

@W_F | 01-08-20 | 10:19: Als het verplicht wordt dat iedereen met zo'n muilkorf op loopt gaat die 1,5 meter door het putje. Geen denken aan dat ik daar mee ga lopen noch dat ik mij laat inspuiten met een virus.

Lupuslupus | 01-08-20 | 12:25

Mijn God!. Deze mensen zijn over twee weken allemaal dood!

klaasjanhenk | 01-08-20 | 13:06

2/3 van de bevolking is voor mondkapjes plicht, maar heb vandaag op de markt maar 2 met een mondkapje gezien en hadden deze ook nog verkeerd op.

Stollingroles | 01-08-20 | 13:58
▼ 1 antwoord verborgen

deflatie kan zomaar gebeuren. alles goedkoop.

newray | 01-08-20 | 10:02 | 1

We kunnen wel wat prijsvechters gebruiken nu.

W_F | 01-08-20 | 10:24

In Nederland zijn er genoeg arme drommels die met hun vakantiegeld naar de super gaan.

kwark001 | 01-08-20 | 09:56 | 9

@Lupuslupus | 01-08-20 | 10:00:
Herkenbaar. Lange tijd zo geleefd. Nu iedere dag nog dankbaar dat ik niet langer hoef te rekenen wat ik in mijn boodschappenkarretje leg en dat pinpas nooit Nee zegt. ;)

Rest In Privacy | 01-08-20 | 10:18

Hopelijk ontleent een ieder troost aan de gedachte dat de Italianen u in stilte bedanken als zij hun nieuwe maatpak afrekenen.

MickeyGouda | 01-08-20 | 10:21

@Dikke_Tammo | 01-08-20 | 10:18: Mijn pinpas zei vanmorgen nog 'nee' omdat er weer eens een bedrag 2x afgeschreven was maar dat krijg je met die 'automatische' betalingen. Sta je toch mooi voor joker. Ik gaf er maar een draai aan: "o heb mijn verkeerde pasje meegenomen, ben zo terug'. Dus thuis even geld er op gezet en terug naar de super.

Lupuslupus | 01-08-20 | 12:01
▼ 6 antwoorden verborgen

Zou graag het goede voorbeeld geven om alvast wat geld naar Italië te brengen, maar ben bang dat het dan de laatste keer was. Dus we wachten nog even.

Normpje | 01-08-20 | 09:56 | 1

Ons geld naar Italië brengen, daar hebben we de EU voor.

Papa Jones | 01-08-20 | 10:13

Geen plannen, maar dat kan de covid niet als 'achievement' rekenen want ik was toch al niet weggegaan.

Gazzerop | 01-08-20 | 09:55

Handigst is om alle vliegmaatschappijen kapot te laten gaan. Werknemers de WW in. Vliegtuigen per opbod verkopen. Nieuwe maatschappijen kopen ze voor een paar tientjes op, nemen weer wat van die mensen in dienst en kunnen winstgevend vliegen met weinig passagiers. En weer gaan groeien. Is vast goedkoper dan zoals het nu gaat. Is natuurlijk kats onmogelijk maar dat boeit niet.

Leptob | 01-08-20 | 09:54

ik ben een kluizenaar in een yuppen wijk... gaat nog heel groot worden

Jack Horner | 01-08-20 | 09:49 | 2

Kluizenaar in een flat ook.
Op kruistocht naar de supermarkt...

Is dit nog nieuws? | 01-08-20 | 09:54

@Is dit nog nieuws? | 01-08-20 | 09:54: lol

Lupuslupus | 01-08-20 | 10:01

Niet op kerstvakantie want griep?

Is dit nog nieuws? | 01-08-20 | 09:48

Nederland is als vakantieland best wel gaaf zolang je niet teveel moffen tegenkomt .
Gisteren dacht ik heel even dat er een invasie gaande was .

Modi | 01-08-20 | 09:47 | 4

En dat terwijl zij een tijdje terug toch even hebben overwogen om hun grens met Nederland te sluiten. Het kan verkeren.

MickeyGouda | 01-08-20 | 09:54

@MickeyGouda | 01-08-20 | 09:54:
Don't trust ze Germans .
Teveel affiniteit met links ,althans dat lijkt wellicht zo aangezien ze voornamelijk links rijden .... of was het nou varen ?!

Modi | 01-08-20 | 10:21

@Modi | 01-08-20 | 10:21: Germans zijn wakker, iets wat ik van mijn landgenoten niet kan zeggen. Vanmiddag een demonstratie tegen de virus idiotie in Berlijn: daar komen 1/2 miljoen demonstranten. Plus dat in Dld elke dag demonstraties zijn maar daar hoor je niemand over want dat moet vooral doodgezwegen worden. Stel je voor dat de super- luie Nederlanders er iets van zouden oppakken. Die zitten alleen op internet te jammeren 'hoe erg het allemaal is'.

Lupuslupus | 01-08-20 | 12:28
▼ 1 antwoord verborgen

Die 19% vakantie binnenland is hier gezellig aan het filefietsen.

Rest In Privacy | 01-08-20 | 09:45 | 1

In de open lucht is er niets aan de hand. Plus dat ze 1,5 meter afstand houden of zijn het fietsjes van 50 cm?

Lupuslupus | 01-08-20 | 12:31

Dus volgens de gekleurde pizza hierboven bestaat de helft van de geenstijlers uit egoistische, blinde aartsmongolen? Jammer voor hen. Maar ga alsjeblieft geen kinderen maken.

Draaikontje | 01-08-20 | 09:45 | 2

Precies, wat een zielepoten zeg.

Jeespar | 01-08-20 | 10:11

Met kinderen zit je aan de schoolvakanties gebonden. Goed advies.

Is dit nog nieuws? | 01-08-20 | 10:14

Nederlandse schrijvers zijn vaak zo enorm overschat. Ken Arnon Grunberg niet en ga dat zo houden. De woordpoepjes die meneer laat stinken genoeg om zijn boeken te vermijden. Woont in een flatje te New York huh?

Ken dat soort en hun politiek. Heb daar een naam voor.

Jan Passant mk2 | 01-08-20 | 09:45 | 3

Hoeveel herstelbetalingen is Herrr Grunberg bereid te betalen ? En is Herrr Grunberg zich bewust van de mogelijkheid dat als hij ooit met het andere been eerst het bed was uitgestapt hij nu stukjes aan het schrijven was waarin hij opkwam voor de blanke man omdat deze door kwade krachten werden aangezien voor de nieuwe joden ?

Ambiorix | 01-08-20 | 09:54

@Ambiorix | 01-08-20 | 09:54:
Kweet niet wat omhooggevallen geprivilegieerde kunstenmakers denken of voelen. Overal tref je ze aan, waar de brandbom van politiek activisme in de piepkleine huisjes van demense geworpen wordt.
Achteraan, waar de klappen niet vallen.

Zou de sterkste citaat in dit "debat" van Marcel van Dam moeten citeren om meneer te duiden.

Jan Passant mk2 | 01-08-20 | 09:58

Grunberg heeft wel het ego van Mulisch maar mist helaas diens kwaliteiten.

Graaisnaaiert | 01-08-20 | 11:11

Gezien de ouderwetse Zwarte Zaterdag denkt iedereen YOLO. Als dat maar geen YODA wordt.

Acidstain | 01-08-20 | 09:43 | 3

Zwarte zaterdag... Kan eigenlijk ook niet meer he.

VanBukkem | 01-08-20 | 10:09

@VanBukkem | 01-08-20 | 10:09: Heb daarover een onwelkome discussie gehad met slimme mensen. Niet nadenken over de feitelijke achtergrond van "Zwarte Zaterdag", maar meteen veroordelen want racisme. Toen was de berichtgeving van GS wel heel dchtbij.

Acidstain | 01-08-20 | 10:54

Hoe zit dat dan met witte donderdag.

likdoorn | 01-08-20 | 12:52

Waar Arnon "Ik ben te groot voor Nederland" Grunberg niet bij stil staat is dat er maandelijks al herstelbetalingen aan afstammelingen van slaven zelf plaatsvinden. Alleen noemen wij ze uitkeringen. Omdat iemand te getraumatiseerd is om te werken omdat zijn betoudovergrootvader slaaf was.

Osdorpertje | 01-08-20 | 09:43 | 1

Klopt en dat doen we al een jaar of 40

laurentius | 01-08-20 | 12:30

Een jaartje op vakantie overleef je best. Hee, ik ga al vijfentwintig jaar niet op vakantie en ik leef ook nog. Zonder burn-out.
Al dat gevliegvdecwereld over, hee ik ben geen Groenlinkser, maar ik vind het maar nergens voor nodig. En eigenlijk zelfs wel een beetje asociaal. Hee, ik denk maar zo, als alle aardbewoners net zo vaak het vliegtuig pakken als ik noem maar iemand Rob Jetten dan was de fossiele brandstof al lang op.

VanBukkem | 01-08-20 | 09:42 | 6

@VanBukkem | 01-08-20 | 09:44:
Precies. Er is geen buitenlandse strijd-/actiegroep te bedenken, of die huist ook wel ergens in de buurt in een gesubsidieerd kantoortje.
Anders zetten ze het AZC net om de hoek wel op stelten met hun culturele uitingen.

Jan Passant mk2 | 01-08-20 | 09:50

Ik herken mij wel in Uw verhaal. Ik denk even aan Argentijnse biefstukjes die helemaal hier naartoe worden gevlogen terwijl we hier koeien zat hebben. Ik vergelijk U hiermee trouwens niet met een biefstukje.

Leptob | 01-08-20 | 09:57

@Leptob | 01-08-20 | 09:57: in die Argentijnse biefstukjes zit spul waar je tieten van krijgt vinden de mense leuk.

likdoorn | 01-08-20 | 12:55
▼ 3 antwoorden verborgen

We wilden eigenlijk naar Nederland komen voor vakantie, maar zo hoeft het echt niet.
Dus we blijven lekker thuis in Niedersachsen, ongeveer 2000 vierkante kilometer groter en slechts een kleine 8 miljoen mensen. Betere kansen op geen besmetting. Ach en het Teutoburgerwoud en de Harz zijn best te pruimen. Hunebedden hebben we hier ook. *motoren aus der tiefgarage holen geht*

grapo | 01-08-20 | 09:41 | 10

@grapo | 01-08-20 | 10:09: eind jaren 80 woonde ik in Zuid-Frankrijk en nu in Portugal wat ik het meest miste was patatje oorlog frikandel speciaal en kroketje met. Aantal jaar geleden was ik voor 4 dagen in Nederland en ging regelrecht naar Vette Harry die hielp me uit mijn dromen kroketten smaakte nergens meer naar pindasaus was niet te vreten mayonaise smaakte naar zure slasaus en me portemonnee was geplunderd.

jitro | 01-08-20 | 11:22

@jitro | 01-08-20 | 11:22:
Dat niet alleen maar u bent verwend; in de buitenlanden krijgt voedesl nog wel de gelegenheid en de tijd om zelfstandig te groeien; hier wordt het massaal in kassen opgepompt want snel snel snel. Snij sommige supermarktgroentes maar eens open, het water druipt eruit. En duur dat die zooi is...

Graaisnaaiert | 01-08-20 | 13:12

@jitro | 01-08-20 | 11:22: Idd vele goeie punten en wat @Graaisnaaiert zegt, over het algemeen is het heimatsvressen zeer goed te nassen. Maar toch hè, zo'n frikandel speciaal is toch wel iets om af en toe ff te moeten. Mayo is idd ruk in NL, want geen mayo.
Balletjes maak ik natuurlijk zelf en ook mijn duitse vrienden en buren vinden die een stuk beter. Maar frikandellen, tja. Laatst had ik ze uit NL meegenomen en ze waren er haast lyrisch over. Toen ik vertelde dat een doosje met 20 stuks maar 2 euro ofzo kost vielen ze haast van hun stoel. Satehsaus is iets waar je hier naar zoeken moet, vorig jaar op het foodfeest in Hannoverse Maschsee stond een Holländische pommes toko, met natuurlijk ook sateh saus. Had meer klanten alsdan het Canada BBQ paviljoen. Ghe, gekke Duitsers.

grapo | 01-08-20 | 13:19
▼ 7 antwoorden verborgen

waarom zou je voor dat geld in een stacaravan willen gaan zitten op een camping ?

Lt-Kol Kilgore | 01-08-20 | 09:56

@Lt-Kol Kilgore | 01-08-20 | 09:56: Degenen die een eigen stacaravan met jaarplaats hebben zijn het beste af.

Lupuslupus | 01-08-20 | 10:04

Roompot is toch van een investeringsmaatschappij? En Tui had toch zo'n last van het niet vliegen?

Is dit nog nieuws? | 01-08-20 | 10:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou ben ik kleurenblind, maar volgens mij hebben twee categorieën dezelfde kleur.

obi1 | 01-08-20 | 09:34 | 4

Dat doet GS al jaren. Het is ook zo moeilijk om 6 verschillende kleuren te verzinnen.

W_F | 01-08-20 | 09:44

Het is dan ook de bedoeling iedereen naar die roze optie te sturen. Maar ja, guurders denken zelf hè.

grapo | 01-08-20 | 09:49

Hihi... Mag ik verzoeken om een dagelijkse foto van je outfit van de dag, inclusief kleurgecoördineerde sokken? ;-)

MickeyGouda | 01-08-20 | 10:09
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben sowieso elke dag in mijn kelder

Ilyrm | 01-08-20 | 09:32

Grunberg stelt 'Ook Nederland zal uiteindelijk niet ontkomen aan enige vorm van herstelbetaling.' Als ik die 'enige vorm' mag bedenken dan zijn we er snel uit.

Leptob | 01-08-20 | 09:32 | 3

Ik vind het nog steeds zo compleet gestoord. Ja, die voorouders zijn soms verschrikkelijk behandeld en nee, dat wens je niemand toe. Maar het gore lef om over het leed van je voorouders te willen cashen vind ik stuitend. Walgelijke smeerlappen zijn het.

verxus | 01-08-20 | 09:41

Doen we al decennia lang in de vorm van sociale uitkeringen.

zoalsikhetzeg | 01-08-20 | 09:42

Na overleggen van stamboom en DNA test, 10% minder loonbelasting?

W_F | 01-08-20 | 09:47

Vakantie is een illusie.

squadra | 01-08-20 | 09:31 | 2

Een pakketjesdroom met een dun laagje chrome ?

Mopar | 01-08-20 | 09:32

Het aantal mensen dat in of rond winkelcentra keihard loopt te kuchen is ronduit schrijnend. Eigen observatie. En als je er wat van zegt, beginnen ze te foeteren of kijken ze een beetje naar de grond. Valt me op dat het vaak boomers betreft. Stronteigenwijs.

de Voorzittert | 01-08-20 | 09:24 | 13

@DrumPiet | 01-08-20 | 09:48:

Met dat vreselijke volk ga ik intensief om, noem het mijn core business. Ik kan je dus uit directe ervaring zeggen dat zelfs bij de meest kiene ouderen het planmatig en organisatorisch vermogen afneemt, zo ook de vaardigheid om gecoördineerde taken uit te voeren. Lopen en praten is bijvoorbeeld acuut stilstaan op een onlogisch moment. Retevermoeiend, maar als we het mee mogen maken wel ons eigen voorland. Tegen die tijd vinden wij het waarschijnlijk ook fijn als mensen wat geduld met ons hebben.

MickeyGouda | 01-08-20 | 10:01

@MickeyGouda | 01-08-20 | 10:01:
Wat dan in ieder geval niet helpt is te gaan staan zuchten ( of erger ) of verwijtend gaan kijken, dan raken ze helemaal van de leg en duurt het nog langer.

Graaisnaaiert | 01-08-20 | 13:08
▼ 10 antwoorden verborgen
-weggejorist-
forecastle | 01-08-20 | 09:23

Ipv Arizona en New Mexico in september/oktober, nu maar Hintergarten.
Hopelijk volgend jaar weer weg, zo niet, dan niet. Verkansie is geen grondrecht.
Hopelijk is dan ook de burgeroorlog daar beslist.

filosofem | 01-08-20 | 09:23 | 5

@verxus | 01-08-20 | 09:27:
De meeste besmettingen vinden nu plaats in gesloten privé gelegenheden.
Dank U wel. Door U soort gedrag stromen dadelijk de IC's weer vol.
Of wilt U soms tekenen bij het kruisje dat U U plekje afstaat?

Miezerig | 01-08-20 | 09:38

Miezerig | 01-08-20 | 09:38

Ik denk dat er met mijn 'gedrag' niets mis is. Een beetje zelf nadenken en niet zomaar tegen/op/in andere mensen kruipen doet wonderen. Overigens zou het u sieren niet direct met dat betuttelende vingertje te wijzen. Daar hebben we Hugo, Marx en de NPO al voor.

verxus | 01-08-20 | 09:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Die steken ze in de Hilton's, zie laatste post van oom Nigel op bijbuis, 45000+ in hotels, dat is luxe vakantie, geen stacaravan zonder douche.

g[E]ulden | 01-08-20 | 10:13

Bijna de helft van de reaguurders is dus een arme sloeber.

YoMoms | 01-08-20 | 09:22 | 3

15% is niet de helft. Ik zou financieel gezien 365/jaar naar het buitenland op vakantie kunnen maar eigen tuin is lekker rustig en prima weer.

W_F | 01-08-20 | 09:35

Een arme sloeber omdat zij een keertje over kunnen/willen slaan? Ik denk dat zij rijker zijn dan het volk voor wie het een primaire levensbehoefte geworden is. Dat zijn de meelijwekkenden imho.

verxus | 01-08-20 | 10:05

Het ergste vind ik de nullen in het buitenland die in/tegen de pers zeggen; "Hier is het veiliger als in Nederland/thuis."

Normpje | 01-08-20 | 09:22 | 5

@Normpje | 01-08-20 | 09:40: Het staat tussen haakjes dus het zou een quote kunnen zijn. In dat geval mag het.

spanarchist | 01-08-20 | 09:48

Hier in Frankrijk, in het gebied waar ik momenteel verblijf, zijn mondkapjes in de winkel verplicht en houdt men zich keurig aan de afstand. In Nederland is het momenteel een losgeslagen bende.
Dus ja, hier is het veiliger dan in Nederland.

DrumPiet | 01-08-20 | 09:52

Veiliger, veiliger... Alsof dat coronavirus gevaarlijk is. De kans dat je komt te overlijden bij het oversteken van de straat is vele malen groter dan de kans dat je overlijdt aan het coronavirus.

VanBukkem | 01-08-20 | 09:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Als Grunberg een helikopter wil huren, boven Keti-Koti wil vliegen en daar zijn portemonnee wil leegschudden voor een beetje deug gevoel dan doettie dat maar. Als de NL regering aan slavernij herstelbetalingen wil gaan doen, dan weet ik er ook nog wel een paar waar ik in rij kan gaan staan voor wat euro’s.

cheops | 01-08-20 | 09:21
-weggejorist-
Swieberj | 01-08-20 | 09:20

Experimenteren met de app van Hugo de Jonge begint in Azië toch al griezelige vormen aan te nemen. Pasje met QR Code aan laten maken bij politie station anders kom je geen bank,winkelcentrum en restaurant meer binnen. De beveiliging checkt je code en bekijkt of je een gebouw binnen mag. En voor de kaarthouder vooral onduidelijk welke informatie die code bevat. Dit voor de mensen die roepen ,die app komt er bij mij niet in, hij komt er en niet meewerken is geen toegang tot allerlei basis behoeften. Krijg een beetje kriebels bij het hele Corona verhaal.

Bennie Boos | 01-08-20 | 09:19 | 3

Dit was te voorspellen. Wanneer de overheid iets "niet verplicht", vinden zij wel een manier om het op te dringen.

Dus niet verplicht, maar als u gebruik wilt maken van het OV, gemeentehuizen, etc., heeft u het wel nódig.

verxus | 01-08-20 | 09:33

In welk land? China?

Graaisnaaiert | 01-08-20 | 13:06

Toch treurig voor de Engelsen dat ze feitelijk niet naar Spanje kunnen deze zomer. De enige twee weken per jaar dat ze behoorlijk voedsel kunnen eten.

spanarchist | 01-08-20 | 09:16 | 5

@spanarchist | 01-08-20 | 09:32 Eheh

Ashtrey | 01-08-20 | 09:38

Pub food valt best te pruimen. Ze gaan overigens niet voor het eten naar sunny spain, maar om het varken te kunnen uithangen en alles te neuken wat een hartslag heeft, maar zelf dat is niet strikt noodzakkelijk.

Lt-Kol Kilgore | 01-08-20 | 10:00

@Lt-Kol Kilgore | 01-08-20 | 10:00: Toch jammer dat het niet veilig is. Nu moeten ze een andere plek zoeken om van balkon naar balkon te springen.

spanarchist | 01-08-20 | 10:04
▼ 2 antwoorden verborgen

De Odinnetjes blijven in Tuinesië dit jaar... Met zo'n megalomaan opzetzwembad.

Odin | 01-08-20 | 09:16

Blijf gewoon een jaartje thuis, luxe poesjes.

beldewouten | 01-08-20 | 09:15

En eigenlandlopers hoeven er zonder caravan, camper, tent, tarp of hangmat ook niet opuit naar een of ander veels te duur vakantiepark, want die zitten vol met ophokPolen en onaangepast AZC volk.
.
Op balkonie blijven dus.
Goed boek erbij, muziekje, koudbier en karaffen koele wijn,en gaan, met die fantasie.

chicago river | 01-08-20 | 09:14

Vooral het mijden van mensen die niet willen luisteren naar de adviezen, houd mij tegen. Of die beginnen te schelden als je even wacht tot er genoeg ruimte is om te passeren. Ik wil relaxen, geen gedoe.

mr_awesome | 01-08-20 | 09:12 | 10

Soms wil ik best een straffe egoïst zijn. Maar wat ik ook probeer, het lukt me niet.
Doodmoe word je van aardig zijn, denken stiltes te moeten vullen, bukken in de winkel voordat de persoon zelf door heeft iets te laten vallen.
Af en toe rust nemen van jezelf. Coronatijd is daar goed voor.

Rest In Privacy | 01-08-20 | 10:19

@vincent uit groninge | 01-08-20 | 09:45:

Dictatuur? Hahaha.

Rest In Privacy | 01-08-20 | 10:22
▼ 7 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com