Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Fiscaal Mortuarium

Het lijkt wel alsof de belastingdienst niet is aangesloten op het riool, en de bagger continu door de draaideuren naar buiten stroomt.

Na tienduizenden illegaal afgeperste gezinnen waar beide ouders werken, gaan we direct door met honderdduizenden mensen en hun inkomstenbelasting. Elke week komt er een nieuwe lading lijken uit de kast, iedere keer groter, de gifbeker is nog lang niet leeg.

U bent ondertussen moe van dit fiscale geneuzel, u zult niet verder lezen, totdat u zelf wordt uitgemolken. Het CAF-systeem is snel en simpel: bombardeer zonder onderzoek en zonder bewijs een grote groep mensen tot fraudeur, en begin direct met grote bedragen op te eisen met grove dwangmiddelen. 

Slachtoffers hebben meerdere jaarsalarissen moeten overmaken. Toen ze naar een infoavond kwamen, keken ze om zich heen, en voelden zich Rosa Parks die nog achterin de bus zat. Aan de huidskleur konden ze al aan elkaar zien dat de algoritmes van de fiscus een radicaal raciaal spoor volgen. De pakkans voor blanke mannen daalt steeds verder, wat het foute algoritme alleen maar meer bevestigt, waardoor dit steeds verder volhardt in zijn toepassing.

Artikel 1 van onze grondwet wordt altijd monumentaal opgehangen op het Binnenhof en politiebureaus, als fallussymbool van politieke correctheid. Ondertussen trekken getinte mensen blauwe enveloppen open die nergens op gebaseerd zijn, met een fiscaal en financieel doodsvonnis. Verweren is kansloos, je weet niet waartegen, hoe, waar of wanneer.

Die mensen zitten jarenlang door geldgebrek gevangen in hun eigen huis, terwijl ze voor minder dan het minimumloon moeten blijven werken. Een gedetineerde heeft meer rust, tijd en zekerheid. Die krijgt tenminste nog drie maaltijden per dag, te horen waarvan hij verdacht wordt, en voor de zitting een compleet strafdossier en een advocaat.

De Belastingdienst weet niet meer wie er echt gefraudeerd heeft of wie alleen maar door op hol geslagen algoritmes zo is aangemerkt. Omtzigt was in 2013 al bezig blind automatisme te beperken. De belastingdeurwaarder die als beul het loonbeslag of executieverkoop mag uitvoeren, vaart blind op de door de interne organisatie aangeleverde informatie. 

Deze gehaktmolen vertrouwt erop dat foute beslissingen wel worden gecorrigeerd met bezwaren, schuldhulpverlening, sociale advocaten en gerechtelijke procedures. Dat is ongegrond. De slachtoffers zijn niet louter mensen die rechten hebben gestudeerd, zeven jaar administratie netjes bewaren en advocaten langdurig kunnen voeren met voorgekookte overzichten. 

Problematisch is de bewijslast. Binnen het strafrecht moet de aanklager bijna wetenschappelijk aantonen wat u gedaan heeft, en dat u opzettelijk dat gedaan heeft. Een hoge drempel, daarom is voor criminelen de pakkans gering. Binnen het civielrecht wordt gekeken naar het meest aannemelijke verhaal, waar zelfs vervalst of illegaal verkregen bewijs een zaak kan doen kantelen. Een soort juridische UFC.

Binnen het fiscaal recht is om praktische redenen de ontvanger verklaard tot een godheid die altijd gelijk heeft. Ze mogen met een brak gemotiveerde schatting komen en een aanslag opleggen, het is aan de burger om aan te tonen dat hij ergens niet gewerkt heeft of iets niet in bezit had. Bewijzen dat iets wel gebeurd is, is simpel. Andersom is bijna niet te doen, heeft u altijd een alibi?!

Zeker niet met een Belastingdienst die onduidelijk is. Die als er door Kamerleden, advocaten of slachtoffers informatie of regelgeving wordt opgevraagd, jarenlang niet reageert, en daarna komt met ordners die zwarter zijn dan Steven Brunswijk. Hier gaat niemand meer uitkomen, niemand weet wat er echt aan de hand is.

Dit gebrek aan strafrechtelijke vervolging geeft drie problemen. Ten eerste mensen die niets misdaan hebben, die op basis van postcode of afkomst geen extra controle kregen, maar ambtshalve tot fraudeur werden bestempeld en kaalgeplukt. Dat is de zielige groep. Ten tweede vind er geen gerechtelijke controle plaats of de geautomatiseerde voorselectie de juiste mensen aanwees. 

Ten derde ontspringen fiscale criminelen die bewust frauderen de dans. Naheffingen, loonbeslagen of executieverkopen raken hun niet, want ze zijn zoek of zijn een kale kip en bieden geen verhaal. Door gebrek aan vervolging klussen ze zwart bij om de beslagvrije voet van hun uitkering en toeslagen aan te vullen. Deze mensen leven als god in Frankrijk.

Belasting betalen is daarmee een keuze geworden. Multinationals vluchten ondanks Brexit naar Londen, mensen zonder scrupules vullen hun uitkering aan met nachtelijke activiteiten. De Belastingdienst probeert zo kosteneffectief mogelijk blind te innen en graaien, en verwart in haar scoringsdrift risicoprofilering met heterdaadjes.

Het is tijd dat politie en rechters pas collaboreren met de fiscus na het lezen en inhoudelijk beoordelen van alle stukken. Belastinginspecteurs mogen achter het bureau vandaan komen, risicovolle en risicoarme adressen bezoeken, gewoon gaan posten, keihard bewijs verzamelen en bij fraude doorpakken totdat een fraudeur vastzit. Grote fraudeurs zijn geen laaghangend fruit.

Dat is arbeidsintensiever, duurder en eerlijker. 

Reaguursels

Inloggen

Terug naar voordat Wouter Bos (PvdA) zijn geiten wollen sokken vriendin Jenny Thunnissen (PvdA) als hoofd aanstelde. Onthoud: PvdA = afbraak

Feitenpliesie | 12-07-20 | 14:51

Het maakt echt niet uit, en mocht het tot een rechtzaak komen:
"verklaring beedigd ambtenaar is afdoende bewijs..."

M13 | 12-07-20 | 12:47

@Feynman, als zelfverklaard advocaatje-van-de-duivel, toch even een kritische vraag, waarop ik iets van toelichting wens:
Die 250.000 mensen die (ook) m.b.t. de inkomstenbelasting als fraudeur zouden zijn aangemerkt, hoe moet ik mij dat voorstellen?
Want bij de reguliere aangifte IB voor particulieren valt er nauwelijks nog iets te frauderen, of het moet gaan om het opvoeren van onterechte aftrekposten of het verdoezelen van spaargeld. Dat laatste is in NL niet eens meer mogelijk want de bank geeft je tegoeden al direct door aan de BD, en ook met spaargeld in het buitenland moet je tegenwoordig terdege voorzichtig zijn vanwege de internationale verdragen terzake. Wie een vermeend onterechte aftrekpost opvoert, en daarbij de pech heeft gecontroleerd te worden, ontvangt een keurige brief met verzoek om e.e.a. toe te lichten. Dus, waar gaat het hier precies om?

Ik ga er hier maar even vanuit dat het hier dus geen ondernemers of ZZP'ers betreft - als dat wel zo is, dan verandert dat de zaak uiteraard, want met omzetcijfers en dergelijke valt natuurlijk wel degelijk te rommelen.
Maar dat betreft dan geen secce 'aangifte inkomstenbelasting voor particulieren'.
Graag wat nadere toelichting.

EefjeWentelteefje | 12-07-20 | 11:21 | 1

Zo ver ik nu kan beoordelen gaat het bijvoorbeeld om mensen met een chronische aandoening, die ieder jaar opnieuw mogen aantonen dat ze nog steeds in een rolstoel zitten. Dat is dan alleen bij opvallende zorgaftrek. Kijk 1x kan ik me voorstellen, maar jaarlijks zorgt er ook voor dat de fiscus geen tijd overhoudt voor echte fraudeurs.

Feynman | 12-07-20 | 15:43

Is zij een zus van Kuzu?

wiers | 12-07-20 | 10:47 | 1

Er is in ieder geval iets ernstig misgegaan tussen haar en haar kleurdoos.

EefjeWentelteefje | 12-07-20 | 11:06

@Sw.Dwaallicht | 12-07-20 | 10:20: Kijk even naar het tijdspad. Eerst allochtoon, en toen de pleuris uitbrak ook autochtoon. www.trouw.nl/nieuws/alleen-de-ouders-... Binnen de CAF11 zaak werden autotonen niet geraak, allochtonen wel. Beide oudergroepen aangesloten bij hetzelfde gastouderbureau.

Ethnisch profileren om te bepalen wie je controleert, is verwerpelijk, maar roept bij mij geen intense emotie op. De BD is hier nog een stap verder gegaan, heeft controle en vervolging overgeslagen en gaat direct door naar iemand bestempelen tot fraudeur en kaalplukken. www.trouw.nl/economie/belastingdienst...

Op basis van afkomst anders behandelen is volgens vrouwe justitia racisme. www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-con...

De kern is dat de BD niet de tijd neemt om een verdachte te controleren, en ervoor kiest zonder tijdrovend onderzoek over te gaan tot bestraffen. Dat kwam uit, en toen bleek de BD bewijs te verduisteren, mensen af te persen (knevelarij) en daarbij een racistische voorkeur in hun selectie algoritmes te hebben. www.trouw.nl/nieuws/fiscus-blijft-inf...

De belastingdienst maakt zich ondertussen zorgen dat deze affaire de belastingmoraal van alle Nederlanders zal treffen. Als ze de schuldige willen zien, hebben ze alleen een spiegel nodig.

Feynman | 12-07-20 | 10:46 | 2

Feynman, deze algoritmes zijn door IT specialisten voorgeprogrammeerde waarderen en ze slaan niet aan op slechts een paar potten augurken. Dat is de kern, de rest zijn de uiteindelijke gevolgen. Ook autochtone mensen worden zwaar geschoffeerd en kapot gemaakt door de BD. De hele handel moet tegen het licht gehouden worden. Anders krijgen we nu een 'kleurtjes' focus en blijven andere problemen voortsudderen. Spiegels voorhouden werken niet, koppen moeten rollen en wel in de bovenlaag BD en politiek (de ware opdrachtgevers).

Sw.Dwaallicht | 12-07-20 | 11:13

Als buitenstaander valt mij vooral op, dat fraudebestrijding verworden is tot een ad hoc "business case", waarbij fraudeteams zichzelf en hun fraudesoftware moeten "terugverdienen" en "opbrengsten" bij voorbaat "taakstellend" (lees: verplicht) worden opgenomen in de begroting. In haar Eindadvies van 12 maart 2020, haalt de commissie Donner op pagina 61 vernietigend uit naar dit 'terugverdienmodel': "Wanneer een individuele ambtenaar zijn inkomen moet aanvullen uit boetes die hij oplegt, dan heet dat corruptie. Deze wijze van financiering levert bij overheidsorganisaties een vorm van morele corruptie op. Men krijgt er institutioneel belang bij dat zoveel mogelijk uitkeringen of toeslagen worden gekort om geen tekorten op de begroting te krijgen (...)." Fraudebestrijding zou wat mij betreft een structurele kerntaak van de overheid moeten worden. De algemene beginselen van behoorlijk bestuur (a.b.b.b.), zoals het 'fair play'- en zorgvuldigheidsbeginsel, zijn daarbij doorslaggevend, zodat fraudezaken uiteindelijk ook bij de onafhankelijke rechter stand kunnen houden. Van zo'n "Eerlijk duurt het langst"-aanpak gaat een sterke preventieve werking uit en dat bespaart de overheid en de burger op den duur veel geld en frustratie.

Middenmoter | 12-07-20 | 10:32 | 1

> Fraudebestrijding zou wat mij betreft een structurele kerntaak van de overheid moeten worden

Of het systeem is te ingewikkeld waardoor er teveel ruimte is voor fraude.
Maak de boel zo simpel dat je geen toeslagen enzo meer nodig hebt.
Bijvoorbeeld een vast percentage inkomstenbelasting maar dan wel een lijn die negatief kan worden bij laag inkomen.
Bijv. -15'000 euro belasting bij 0 inkomen en 40% inkomstenbelasting (even willekeurige cijfers)
Dan heb je geen toeslagen meer nodig, geen terugval in inkomen bij een loonsverhoging, etc.

Gewoon dat hele circus van geld rondpompen afschaffen en dan heb je enorm veel mogelijkheden tot fraude al uitgesloten.

Gijsie | 12-07-20 | 18:47

Lang verhaal. Samenvatting: Belastingdienst is een clusterfuck organisatie dat gegronde reden had / heeft om etnisch te profileren maar dat proces niet zorgvuldig heeft uitgevoerd.

_pacman_ | 12-07-20 | 09:42

Dit zou betekenen dat in het bevolkingsregister het "kleurtje" of ras wordt bijgehouden ???

M13 | 12-07-20 | 09:06 | 1

Denk meer op de naam en geboorte land.

dik van alster2409 | 12-07-20 | 09:21

Quote: ‘Aan de huidskleur konden ze al aan elkaar zien dat de algoritmes van de fiscus een radicaal raciaal spoor volgen. De pakkans voor blanke mannen..’ etc, etc.

Feynman gaat te veel op het ‘racisme’ orgel. Het klopt gewoon niet wat hij zegt, nl. ik heb onlangs iemand gesproken welke een spontane en forse naheffing IB 2018 heeft gekregen. Deze persoon beschik over een ervaren boekhouder met een goede staat van dienst. BD commentaar: u mag bezwaar aantekenen maar moet voor (datum) de volle som voldaan hebben. Het gaat om korte termijn, tevens is er behoorlijke rente over het bedrag gerekend, rente welke een normaal mens nooit over zijn of haar spaargeld zal ontvangen. Er is geen voorstel of overleg mogelijk, alles veilig afgeschermd middels eenzijdige dwingende brieven.

Of te wel: er is iets anders gaande. Feynman is deels verblind door de ‘kleurtjes-hype’ v.h. moment en graaft niet diep genoeg.

Sw.Dwaallicht | 12-07-20 | 05:18 | 9

Hahaha, het verhaal klopt niet want jij kent iemand die... *snik*.

Sans Comique | 12-07-20 | 10:22

@Middensteun | 12-07-20 | 08:13: Geenstijl doet wel vaker vreemde dingen. Sommige onderwerpen aan de kaak stellen , zoals politieke zaken e.d., maar milieu activisten wegzetten als milieu-gekkies. Geenstijl lijkt ook wel last te hebben van clickbait. Als het maar lekker bekt. En kijkcijfers oplevert.

Geenstijl zou de onderste steen boven moeten kunnen halen in bijv. vleesindustrie? Maar liever plaatsen ze een advertentie waarop staat dat je beter je hele koe kan kopen. Geenstijl heeft boter op z'n hoofd.

me | 12-07-20 | 10:24

Abugreip, -weggejorist-
Gokmaar, u bent begrafenisondernemer?
Sans Comique, nog zo’n nutteloze bijdrage.
Me, totaal buiten het topic om verhaal.

Het wordt tijd dat GS ook eens flink gaat profileren en stupide figuren er uit zeilt.

Sw.Dwaallicht | 12-07-20 | 10:41
▼ 6 antwoorden verborgen

Dit speelt toch al 2 (of meer, daar wil ik vanaf zijn) jaar? Waarom nu opeens dit stukje. Ik had liever iets actueels gelezen.

Het brein erachter | 12-07-20 | 01:56 | 1

Nieuw is deze week dat niet alleen kinderopvangtoeslagen leiden tot heksenjacht, maar ook inkomstenbelasting bij 250.000 mensen. Weer zonder onderzoek en dus zonder bewijs bij het slachtoffer.

Feynman | 12-07-20 | 06:22

Dat krijg je als je allerlei minkukels voorrang geeft bij sollicitatie en niet de betere mensen aanneemt omdat je wil deugen.

piet7003 | 12-07-20 | 01:38

Het nare is dat je aan de belasting een tegenpartij hebt waar je niet van kunt winnen, sterker: waar heel vervelende consequenties uit volgen, tot gevangenis aan toe, zonder dat je er wat aan kunt doen.

Gerf | 12-07-20 | 01:04

Als oud medewerker van de Belastingdienst kan ik vertellen dat dit slecht het tipje van de ijsberg is.
Schuld: reorganisatie op reorganisatie op reorganisatie op reorganisatie enz... dan halverweg de grofste reorganisatie onder curatele gesteld worden. Daarbij de vertrekregelingen van alle kennis en kunde en gebrek aan overdracht/communicatie. Nu 3 jaar laten zinkt het schip.

Goed-hardt | 12-07-20 | 00:58 | 4

Het cijfer mbt ziekteverzuim bij de Belastingdienst zou rijp moeten zijn voor een WOB verzoek!

Goed-hardt | 12-07-20 | 02:18

Zelfs de adviespraktijk weet dat het zo is.

Het zeer is helaas al ouder dan dat: de centralisatie van bevoegdheden door Vermeend in de jaren 90. Persoonlijke verantwoordelijk en meer personen met de benoeming als inspecteur in plaats van het mandaat. Zodat deze ambtsdragers ook verantwoordelijk zijn in plaats van uitvoerder in opdracht van de baas (die ergens op het ministerie zit).

fiscalist | 12-07-20 | 04:54

zelfde verhaal van een andere ex-medewerker , en die enge Wiebes , die gaat vrijuit ?!

15121937 | 12-07-20 | 12:21
▼ 1 antwoord verborgen

@feynman
Nee, de burger is niet moe. De burger interesseert het uiteindelijk geen moer. Ja, tot het niveau "wat betekent het voor mij". En aangezien dit de meesten niet echt treft zal dit aan hun reedt roesten. De VVD'er onder de burger denkt overigens vooral of ie er mee weg komt en dat lukt meestal wel, vandaar zijn trouwe stem aan het boevengilde.

Lafayette | 11-07-20 | 23:52

Pleit Feynman nu dat ik als blanke man óók in het onredelijkheidsvizier van de fiscus moet komen? Ik hoop het niet.

Taggart | 11-07-20 | 23:40

Doe dan maar een verhoging, de kans is groot dat die wel uitgevoerd kan worden zonder gekunstelde toelichtingen

kindapaas | 11-07-20 | 23:51

Koop dan in Duitsland in. Tot het einde van het jaar 16% BTW. Eten is van 7% naar 5% gegaan. Dat kan leuk oplopen.

Frau Merkel | 11-07-20 | 23:52

@Frau Merkel | 11-07-20 | 23:52: Dat kan ik beamen, daarbij waren veel producten voor de BTW-senkung hier al goedkoper. Goede koffie is nog steeds niet te krijgen, maar voor de Nederlandse klanten staan sinds een paar jaar wel kroketten, frikandellen en sate-saus in het schap.

Frau_Ferkel | 12-07-20 | 10:57

Altijd leerzaam en verhelderend die bijdragen van Feynman maar ik zie het somber in. Een onbetrouwbare overheid waar je als burger machteloos bent dat is Kafka/horror

frisenfruitig | 11-07-20 | 22:54 | 1

Beetje jammer alleen dat ik als witte man weer in een slecht daglicht wordt geplaatst. Wij witmannen zijn heden ten dage alleen nog goed voor onze bijdrage aan de belastingpot die door de minder witte of in het geheel niet witmannen wordt geplunderd...

Ommezwaai | 11-07-20 | 23:37

Die Van Huffelen zou wel goed op de foto passen als vrouw van Kuzu.

DeterioraSequor | 11-07-20 | 22:49 | 4

Of zijn zus.

DrachiR | 12-07-20 | 08:29

Van Huffelen kan zo in een Tim Burton horrorfilm. Dat bizarre kapsel, het bleke, bloedeloze hoofd met die zwarte lippen!

Tietmier | 12-07-20 | 13:54
▼ 1 antwoord verborgen

"U bent ondertussen moe van dit fiscale geneuzel, u zult niet verder lezen, totdat u
zelf wordt uitgemolken"
Ik ga er van uit dat iedereen dus heeft doorgelezen!
Flattax, geen subsidies, geen toeslagen, kleinere roverheid.

watergeus | 11-07-20 | 22:48 | 4

Goed plan, maar ipv flattax:
1 Vermogensbelasting op vermogens > 1 miljoen, waar ook ter wereld geparkeerd
2 BTW uitsluitend op de uitgaven, in de hele EU hetzelfde tarief
Probleem opgelost.
Redt de overheid het daar niet mee, dan zullen ze hun ambities moeten bijstellen en met de stofkam door de overbodige budgetten heen gaan, zoals het stoppen met het bekostigen van dynastieke bestuursoverblijfselen uit voorbije tijden.

kindapaas | 11-07-20 | 23:59

@kindapaas | 11-07-20 | 23:59: EU? Dat gedrocht kost meer dan het oplevert, een Nexit is een betere optie op langere termijn.

hisxxx | 12-07-20 | 01:28

U moet haast wel een trol zijn met zo een reactie. Succes met uw bijverdienste verder.

kindapaas | 12-07-20 | 11:41
▼ 1 antwoord verborgen

Hoe kunnen we nu 1 EU worden als we onze zaken al niet op orde hebben

McCracken | 11-07-20 | 22:45 | 1

Onze achterkleinkinderen zullen nog niet meemaken dat de EU een eenheid is. Ben benieuwd wanneer de illusie, krakend en piepend, ineen stort.

Het brein erachter | 12-07-20 | 02:00

Wat heeft dat mens nu op haar blouse geplemt?

SpicyMchaggis | 11-07-20 | 22:43 | 1

Mondkapje

Spartaan1888 | 12-07-20 | 08:03

Zeker ook verzonnen. En zo kan ik nog een rits berichten neerplempen.

"Taalscholen declareren op grote schaal inburgeringscursussen die nooit hebben plaatsgevonden. Arabischtalige ronselaars werven ‘cursisten’ die in ruil voor cadeaus facturen ondertekenen voor niet gegeven lessen. Met de fraude zijn naar schatting miljoenen euro’s gemoeid"

AntonJansen | 11-07-20 | 22:40 | 3

Je ziet ook nooit een case met cijfers in beeld. Dat zouden de belastingdienst en media toch moeten doen, gebruik zwarte viltstift voor de namen.
Ik ga er steeds meer vanuit dat we het verschil tussen fraude en vergissing door ons rechtsysteem en geaccepteerde taalachterstand, lezen, niet meer kunnen achterhalen.
Vroeger zeiden ze, de politiek en media om de haverklap, elke nederlander, wordt geacht de wet te kennen.
Ik hoor dat nooit meer.

G.M.I.M. Pet | 11-07-20 | 23:40

De importindustrie is een van de meest corrupte en fraudegevoelige bedrijfstakken. Daar gaat dus niets aan gedaan worden.

Frau Merkel | 11-07-20 | 23:54

@Frau Merkel | 11-07-20 | 23:54:
De importindustrie is opzettelijk ontworpen met maximale weerstand tegen iedere denkbare maatregel, zodat naderhand kan worden geargumenteerd dat "rechtse" maatregelen niet werken. Tegen zo een struktuur is immers geen enkele maatregel opgewassen.

kindapaas | 12-07-20 | 11:47

Het is één groot rondpompcircus om ambtenaren aan het werk te houden en het BNP kunstmatig te verhogen. Heel veel overheidsuitgaven (toeslagen, uitkeringen en subsidies) zouden weggestreept moeten worden tegen de duizelingwekkend hoge belastingen. Maar ja, dat is in het belang van de werkenden en niet in het belang van de overheid dus gaat nooit gebeuren.

witwas | 11-07-20 | 22:37 | 1

Correcte analyse, u krijgt geld van mij en ik krijg geld van u. vraag: wat blijft er onderaan de streep over? Juist, het resultaat. Echter, deze eerstejaars boekhoudmaterie is te lastig voor onze politiek. Wat we nu zien is ‘knechtschap en afpersing’ middels allerlei vage constructies, dit enkel om macht over mensen te houden. Macht om te verheffen en macht om mensen kapot te maken.

Sw.Dwaallicht | 12-07-20 | 05:25

Dat spook verdiende dus € 218.000,- per jaar bij het vervoersbedrijf van Hamasterdam. Islamsterdam mag ook. Die dame is namelijk veel meer waard dan onze minister president en als ze minder zou krijgen was ze zo weg naar Shell of Unilever, toch?

eerstneukendanpraten | 11-07-20 | 22:20 | 2

Van Huffelen kan buffelen.

Nehemia | 11-07-20 | 22:54

Het omhoog vallen bij de overheid levert alleen netwerk uitbreiding bij lobbyende bedrijven. Weten waar de corruptie zit, maakt investeren daarin lucratiever. Niemand heeft het over talent in deze context. Telt ook niet.

Bakschuif | 11-07-20 | 23:10

Toeslagenfraude is een serieus probleem.

Voor alle subsidie-kapitalisten: als de overheid je iets geeft, kunnen ze het ook van je afpakken.

Turbulentie? | 11-07-20 | 22:18

Zo'n ambtenaar die dit soort geautomatiseerde fraude onderzoeken bedenkt op basis van het uittreksel van niet-Nederlandse achternamen, is dat nou een typische VVD-stemmende ambtenaar, of is dat een typisch D66-stemmende ambtenaar, een typisch CDA-stemmende ambtenaar? Of zou een typisch PvdA- of GL-stemmende ambtenaar ook zulke briljant kafkaeske etatistische algoritmes kunnen bedenken zonder ooit maar een moment stil te staan wie de werkelijke mensen zijn die getroffen worden met dit geraffineerd uitzeven van namenbestanden? In ieder geval zijn het geen typische SP-stemmende ambtenaren. Welke politieke partij staat het verst van gewone, werkelijk levende mensen af? >> VVD en GL.

Eeuwig..Op..Vakantie | 11-07-20 | 22:16 | 1

Even los van de lompe aanpak van de fiscus is het een feit van algemene bekendheid dat allochtonen veruit bovenaan staan in alle fraude-rijtjes. Dit zal in het toeslagencircus niet anders zijn.

Stratum | 12-07-20 | 00:00

www.rijksoverheid.nl/regering/bewinds...
Kijk aan. Na 15 jaar falen gaat een van de grootste oorzaken van de problemen aangepakt worden. Het is te hopen dat Hugo daar niet met zijn poten aan heeft gezeten. Wat heeft dat grapje gekost en is de beveiliging dit keer wel op orde?

Frau Merkel | 11-07-20 | 22:15 | 1

Hugo de streberclown met de malle flapschoenen, is een soort omgekeerde koning Midas. Alles wat hij aanraakt verandert in peop.

Bakschuif | 11-07-20 | 23:12

Dat etnisch profileren door de belastingdienst is dat vanwege een racistische inslag of op praktijkervaring gebaseerd ?

AntonJansen | 11-07-20 | 22:15 | 3

Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ingegeven door praktijkervaring. Ik vermoed ook een substantieel aandeel van gewoonte fraudeurs. Evengoed verboden.

Pithoigia | 11-07-20 | 22:39

Dat heeft feitelijk niets met ras te maken. De profilering betreft ‘bezit in het buitenland’. Ik vind dat zelf nogal logisch dat dat een ‘red flat’ is bij de belastingdienst. Hoge aftrekposten op zorg ook overigens. Ik zie met alle wil van de wereld niet in wat daar fout aan is. Het enige dat fout kan zijn dat er foutief geoordeeld wordt na een scherpere controle.

johoost | 11-07-20 | 22:45

@johoost | 11-07-20 | 22:45: Maar natuurlijk moeten ze er wel een huidskleur kwestie van maken hè.... ies racisme...

Solar666 | 11-07-20 | 23:09

Het wordt van de daken geschreeuwd dat de belastingdienst mensen helemaal naar de kloten helpt. Verhalen genoeg. Maar nog helemaal nooit en helemaal nergens, heb ik een artikel gelezen met ondersteunend bewijs. He-le-maal nooit heb ik berekeningen gezien van de toeslagendienst die kant nog wal raken. Het draait alleen maar om de beleving van oneerlijkheid. En daar wordt ik kotsmisselijk en nog misselijker van. Niemand durft met cijfers aan te tonen dat de belastingdienst zomaar geld opeist van burgers, zonder dat daarvoor een grond is. Die hele toeslagenaffaire is een compleet verzonnen kulverhaal.

SchimmelSchwanz | 11-07-20 | 22:13 | 6

Schwanz is dekmantel voor complotje Clinton?

GodfrietvanAviko | 11-07-20 | 22:26

En het zomaar aannemen dat de Aliens onder ons zijn is er ook eentje; waar zijn dan de inreisvisa? Wie heeft daar welke stempels op gezet? Wie heeft ze geteld bij de ingang? Waren ze wel corona-vrij? Mag ik even een overzicht zien van de parkeerboetes die hun verkeersgedrag beschrijft?
Aliens zijn compleet verzonnen als je de bonnetjes niet kunt laten zien.

Bakschuif | 11-07-20 | 23:18
▼ 3 antwoorden verborgen

Slechts het topje van de ijsberg.
Na 10 jaar Rutte. Zie het grote plaatje:
77.000 mensen ontslagen uit de zorg
120 naar 130 en toen ineens 100 om verzonnen stikstofcrisis
500 miljard verdwenen uit de pensioenfondsen
529.000 immigranten binnen gehaald, nieuw record
1000 euro voor elke Nederlander?
1000 miljard aan onzinnige klimaatplannen
AOW leeftijd versneld omhoog
Armoede gestegen
Basisadministratie modernisering mislukt en ruim 100 miljoen weggegooid
Belastingdeals met multinationals
Bezuinigd op politie, defensie en justitie
Bilderbergconferenties
Boeren en Nederlands eigen voedselvoorziening moeten kapot
Bonnetjes Teeven/Opstelten
BPM, brandstofprijzen en wegenbelasting omhoog
BTW levensmiddelen en leidingwater omhoog
Burgerdoden vergeten
Chroom-6 kanker/astma/eczeem toeslagen
Daklozen ruim verdubbeld
Demminks kindermisbruik steunen
Dividendbelasting affaire
Energie wordt duurder
Griekenland krijgt miljarden terwijl Roette zei: “Geen cent meer naar Griekenland”
Groningers moeten stikken in hun aardbevingsschade
IC-bedden gehalveerd
Immigranten labelen als statushouders zodat ze onze huizen innemen
Immigratiepact van Marrakesh steunen
Lastenverzwaring
Leger zonder materieel
MH17 leugens
NWO Rutte speech Europees Parlement op 13-6-18 “multilaterale wereldorde is in groot gevaar” wil meer geld naar Europa en bekent “klimaatdoelen zijn er alleen voor geopolitieke afhankelijkheid en economische kansen.”
Oekraïne verdrag doorgedrukt
Onderwijs bezuinigingen
Orgaanroof gepleegd
Parkeertarieven exorbitant omhoog, winkeliers moeten kapot
Pensioenen niet geïndexeerd
Politie 16000 zaken geseponeerd
Rechtstaat kapot gemaakt
Referendum afgeschaft
RIVM fraude corona- en stikstofcijfers en het misbruik hiervan door Roette
Schiphol uitbreiding
Sleepwet doorgedrukt
Stikstofcrisis is volgens Roette zijn grootste (verzonnen) ramp
Terroristen gesteund met pick-up trucks, nachtkijkes, uniformen, satelliettelefoons, laptops, matrassen, rugzakken en camera's
Toeslagenaffaire
Uitkeringsfraude Polen en Turken
Verhuurdersheffing, huren omhoog, huurtoeslag omlaag (dubbele werking naar armoede)
Verkiezingsbeloftes niet nagekomen
Verzorgingshuizen gesloten
Visserij moet kapot
Vliegveld Lelystad debacle
VVD record aantal afgetreden bewindspersonen
Wilders proces
WODC-affaire
Ziekenhuizen failliet laten gaan
Zorg privatisering, slechter en duurder wordende zorg
Zorgverzekering omhoog
Lockdown:
- Schendt de rechten van de mens
- Blijft lockdown verlengen terwijl piek 31-3 t/m 2-4 was
- Momenteel 70.000 bedrijven failliet, doel is alle ZZP en MKB failliet
- Dreigt met “oude leven komt nooit meer terug”
- Wil 1,5 meter samenleving als “Het Nieuwe Normaal” (einde horeca en entertainment)
- Stimuleert politiestaat en verraden van “overtreders”
- Weigert talloze malen aanbod van leveranciers van mondkapjes om tekort te houden
- Stuurt vliegtuig met hulpmiddelen naar China zodat we tekort en reden voor lockdown hebben
- Blokkeert goedkope en direct beschikbare medicijnen zodat we reden voor lockdown hebben
- WHO (Tedros en Bill Gates) krijgt alle macht zodat we in lockdown op vaccin moeten wachten
- Stort geld naar NPO en kranten zodat hij een grote held blijft lijken
- 5G uitrol
- Massale bomenkap voor bereik 5G en voor biomassacentrales
- Doordrukken EU-verwelkomingsgesprekken Albanië en Noord-Macedonië
- Doordrukken stikstofregels (5 miljard extra weg tijdens coronacrisis)
- Doordrukken vliegbelasting
- 50 miljoen overgemaakt naar het corrupte WHO door De Jonge (vreemde Lady Gaga tweets)
- 100 miljoen overgemaakt naar het corrupte WHO door Kaag terwijl WHO overal in opspraak is
- 300 miljoen weggespoeld naar zwart gat Afrika door Kaag
- WOB-verzoeken opgeschort om waarheid te verbergen

Toekomst Rutte:
- Corona apps mislukking na mislukking miljoenen weggegooid
- Eurobonds komen alsnog via de achterdeur
- Massa-ontslagen kapot gemaakte bedrijven
- 5G wordt aangezet (veel ziekte wat zal worden gelabeld als corona)
- Vaker lockdowns om de NWO/agenda 21 versneld uit te voeren
- Veel meer doden door algehele schade van lockdowns dan corona veroorzaakt
- Grondwet wijzigingen
- Verkiezingen worden uitgesteld
- Verplichte mondkapjes
- Verplichte tracking apps
- Verplicht vaccinatiepaspoort in 2022
- Verplichte vaccinaties
- Foutje in de verplichte vaccins wat leidt tot onvruchtbaarheid (depopulation agenda)
- Gezichtsherkenningscamera’s
- 5G crowd control (heeft Mona Keijzer al gezegd)
- Overal drones boven je hoofd
- Noordzee volbouwen met windmolens
- Weilanden volbouwen met zonnepanelen
- Alles wat Bill Gates en George Soros willen.

Icar | 11-07-20 | 22:09 | 16

iets tegen Rutten?

ET007 | 11-07-20 | 23:57

Nou u heeft er wel werk van gemaakt. Maar vergeet niet dat deze punten niet allemaal door Rutte zijn verzonnen. Zijn door parlement geloodst dus “democratisch” aangenomen. Met dank aan de coalitiepartijen.

Kattie | 12-07-20 | 09:09
▼ 13 antwoorden verborgen

13 tot 19 miljard crimineel geld witgewassen per jaar. Hoe gaan we hier op controleren zonder etnisch te profileren?

Wat de ouders is overkomen is uiteraard verschrikkelijk en verwerpelijk. Aangemerkt worden als fraudeur, geen beroep kunnen aantekenen, en na jaren zwartgelakte dossiers op de deurmat vinden kan/mag niet.

Pak de echte klootzakken maar eens goed aan, compleet strippen.

Rest In Privacy | 11-07-20 | 22:06 | 1

Dat wordt misschien nog heel pijnlijk op de plekken in de (politieke) bovenwereld, als blijkt dat daar de lijnen uit de onderwereld naar boven komen. Voor zoveel geld kun je tegenwoordig heel veel kopen.

Bakschuif | 11-07-20 | 23:22

Belasting betalen. Ik vond het de gewoonste zaak om dat eerlijk te doen. Gewoon dikke prima. Maar die organisatie is nu zoooo vreselijk. Dat ik nu echt anders ga kijken naar belasting betalen. En daarbij, je zal op een verjaardag komen en je hoort van iemand dat hij of zij daar werkt... dat wordt dan zo'n vilein gesprek over de inhoud en de gouden kooi constructie van de medewerker.

zevensprong | 11-07-20 | 22:03
-weggejorist-
Boer Harm uut Twente | 11-07-20 | 21:57

Tienduizenden illegaal afgeperste gezinnen? Bron? Waar komen al die getallen vandaan? Eerst waren het er een paar honderd, wat is nu de stand? 50.000? 100.0000? Al vele jaren (zeker vanaf 2010) was er in de media sprake van megafraude, megaprobleem belastingdienst, miljoenenfraude bij kinderdagverblijf", enzovoorts. Dan ook het aantal fraudeurs graag.

Mét etnisch profiel. Als we het probleem niet benoemen kan het niet worden aangepakt, toch? Net als van criminele "jongeren" de afkomst niet genoemd mag worden omdat dit etnisch profileren is. Wat de belastingdienst wel deed om "willens en wetens" mensen kapot te maken. Enfin, de afloop kennen we. Ruimhartige compensatie voor allen, mea, mea culpa. Intens gemene belastingdienst, schaam u. Onze afschuw en haat is afgrondelijk.

Verder is er een hele hoop geld weg. Niemand weet hoeveel. Gewoon weg. Tja, pech. En ze leefde nog lang en gelukkig.

Wiebenick | 11-07-20 | 21:53

En hoe zit dat met de uitkeringen die ongecontroleerd naar Polen zijn verdwenen? Ow dat onderzoek loopt nog steeds. Ja ja.. Kiss mijn dinges..

aardv@rk | 11-07-20 | 21:50

Werkeloosheid in 2021 minimaal 20%. Spaanse toestanden.

Mark_D_NL | 11-07-20 | 21:45 | 4

Maximaal 5 % in NL

Zwizalletju | 11-07-20 | 21:50
▼ 1 antwoord verborgen

is een reaguursel een belastbaar product ?

newray | 11-07-20 | 21:39 | 4

Hangt van je fiscalist af.

Rest In Privacy | 11-07-20 | 21:51

Als u ingeschreven staat bij de kvk als reageerder gerelateerd bedrijf en een btw nummer heeft wel.

AntonJansen | 11-07-20 | 22:42
▼ 1 antwoord verborgen

"bombardeer zonder onderzoek en zonder bewijs een grote groep mensen tot fraudeur"

Eeeeh, nee. Dat doen we hier nooit. Echt niet.

beldewouten | 11-07-20 | 21:35 | 3

U hebt wel wat geleerd van uw aanwezigheid hier, heel mooi, inderdaad. Hier wordt geoordeeld en beoordeeld op feiten en niet op kleur en afkomst.

smdyasc | 11-07-20 | 21:37

Beldewouten.. Je kunt je natuurlijk ook afvragen waarom dit gebeurt is.. of discrimineer ik nu al op voorhand?

aardv@rk | 11-07-20 | 22:05

De belastingdienst moet opnieuw ingericht worden toeslagen niet naar de ontvanger maar naar de begunstigde en direct verkeer tussen verschillende overheids instanties. Dit zal meteen de onderkant van de samenleving een administratieve verlichting geven en een beeld op hun besteedbaar inkomen geven.

Roorda van Eyssinga | 11-07-20 | 21:32 | 3

Wat dacht je ervan het hele toeslagencircus te ontmantelen? Er zijn betere manieren denkbaar dan dit gedoe.

Frau Merkel | 11-07-20 | 22:00

@Frau Merkel | 11-07-20 | 22:00: Eens.
De belastingdienst was op de goede weg na de laatste stelselherziening en vereenvoudiging en toen kwam de alles verpestende politiek met hun toeslagen-waanzin tegen elk gezond verstand in. Het is vanaf het begin voorspeld dat dit zou gaan gebeuren.

Bakschuif | 11-07-20 | 22:54

@Bakschuif | 11-07-20 | 22:54: Dat is het idiote aan het geheel. Dit kon je mijlen ver zien aankomen. En dan toch doorgaan. Bij de overheid kun je daar de laatste tien jaar blind op varen. De EU, de Euro, de gulden-Euro conversie, het geld naar de Grieken, de toeslagen, juridische bijstand, het importeren van achterlijk zandbakvolk, buitenlandse inmenging in de politiek en samenleving, dubbele paspoorten, open grenzen, gekonkel met de Eerste Kamer en Raad van State, RIVM en hun flaters, klimaatgedram, biomassa, gaswinning en ga maar door.

Frau Merkel | 11-07-20 | 23:59

De bezem moet door het belasting- en uitkeringenstelsel. Vlaktaks voor iedereen, geen aftrekposten, geen toeslagen. Als je bijstand nodig hebt dan gaat dat rechtstreeks naar de huurbaas/ziektekostenpost. Eventuele verdere hulp in natura, in de vorm van voedsel, kleding en een tegoedbon voor de kapper. That's it.

marcoplarco | 11-07-20 | 21:27 | 1

Niet direct uitkeren! Als er eenmaal betaald is krijg je het nooit meer terug. Er zijn genoeg ouders die niet begrijpen hoe dit werkt en vormt de volgende bron van fraude. Een depotregeling zou als uiterste nog acceptabel zijn, maar dan alleen voor uitzonderingen. Toeslagen als geheel moeten weg.

Frau Merkel | 12-07-20 | 00:01

Wat is de grootste vakbond bij de belastingdienst? FNV of de Bond van Wetsovertreders?

arlen | 11-07-20 | 21:25

Er ist wieder da! Der Franz.

Petrus Poortwachter | 11-07-20 | 21:24

Heb ooit een keer op de vijfde etage gezeten met een inspecteur zakelijke ondernemingen.
Een ambtenaar, maar wat een rotzak.
Eind Van het liedje 500.000 aftikken.
Kon er niks aan veranderen.

HoerieHarry | 11-07-20 | 21:24 | 18

@Nehemia | 11-07-20 | 21:56:
Ja, ik deed aan aanvullende pensioenregelingen via de werkgever.
Heb de tent tent voor 2 miljoen verkocht.
Maar na belasting ben ik geen miljonair meer.

HoerieHarry | 11-07-20 | 22:01

@HoerieHarry | 11-07-20 | 22:01:
Hard voor weinig, maar nooit chagrijnig.
Das Harry.
Wel zuur Harry.
Jaren stress en verantwoordelijkheid.
Je hebt er hopelijk wel iets meer aan overgehouden dan “mooie” herinneringen en de foto’s...

Ruimedenker | 11-07-20 | 22:06
▼ 15 antwoorden verborgen

Ik ben best blij dat de belastingdienst niet iedereen die een belastingformulier invult zomaar gelooft. Heb zelf ook twee maal een stapel bankafschriften van giften moeten opsturen. Lastig, maar geen probleem. Alle zaken waar wel fraude wordt gepleegd hoor of lees je nauwelijks iets over. Ik herinner maar aan de Islamitische universiteit in Rotterdam waar grof is gefraudeerd met giften. Enkele miljoenen zijn met de boeven vertrokken naar Turkije. Geen wonder dat de fiscus dus bijvoorbeeld in deze sector met enig wantrouwen optreedt.

Paramaribo | 11-07-20 | 21:22 | 1

Als ze dan ook zouden handhaven was het een ander verhaal, maar dat deden ze in dit geval dus niet. En zo zijn er legio voorbeelden.

Frau Merkel | 11-07-20 | 22:02

Omtzigt had het ook over mensen die door de kliklijn in die shit terecht gekomen waren.

LuckyGuy | 11-07-20 | 21:20 | 6

@Kuifje-naar-Brussel | 11-07-20 | 21:52: Misdaad Anoniem is bedoeld voor rechercheurs die hun zaak niet rond krijgen en zelf anoniem als getuige bellen. Maar dat wist jij toch wel?

maakjepunt | 12-07-20 | 00:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Dacht je nu echt dat er ook maar één belastinginspecteur een achterstandswijk in durft ?? Wat ik mis in dit verhaal zijn de no-go area's en de fraude die daar wel degelijk plaatsvindt. Ik lees vaak met verbazing wat de allochtone bijstandsvanger allemaal mag t.o.v. de autochtone. En wie wel en niet gecontroleerd worden.

Der Schnitzeljäger | 11-07-20 | 21:17 | 1

Dat dus!

vluchtelingallergie | 11-07-20 | 21:21

Er is wel het een en ander mis gegaan met de toeslagen affaire maar maar wat ik mis in de hele discussie is het aantal mensen dat wel is betrapt op fraude ,
misschien rechtvaardigd dit de gebruikte methode?

jostieijzer | 11-07-20 | 21:12 | 4

Beste om privacy redenen hoort u hier niets over maar ik ben bang dat het systeem wel zij diensten heeft bewezen.. discriminatie dingetje hè .. u weet wel.

aardv@rk | 11-07-20 | 22:01

@dathoujetoch | 11-07-20 | 22:31: Die staan ws op de VIP lijst, zoals de database dokter al eens verteld heeft in zijn UWV feuilleton.

Vanilla | 12-07-20 | 08:24
▼ 1 antwoord verborgen

“U bent ondertussen moe van dit fiscale geneuzel, u zult niet verder lezen...”. Correct! Wat een mensenkennis heeft Feynman, de man die echt alles weet.

FordPrefect | 11-07-20 | 21:09

Gezien de grote dagelijkse problemen en ellende met een bepaald volk, zal het met de aangifte of met aanvragen van toeslagen , niet veel anders zijn. Van alle kanten en op alle mogelijke wordt nederland/belastingdienst besodemieterd. De goeien daargelaten, al zul je die wel met een lantaarntje moeten zoeken. Herinnert u zich nog de bulgaren fraude. Polen en WW ook een bekend verschijnsel. Als we de hele wereld willen laten mee profiteren, dan krijg je ook dit soort wantoestanden!

vluchtelingallergie | 11-07-20 | 21:09 | 1

Precies. En dan mag je niet profileren.

Der Schnitzeljäger | 11-07-20 | 21:18

Vroeger moest je als Nederlander gewoon belasting BETALEN, nu krijgen alle fraudeurs (getint en " De Turken veroveren Constantinopel") toeslagen/Vogelaar-ontheffingen etc.etc.
Opstand graag

grindbak | 11-07-20 | 21:06

Een duistere en schimmige organisatie, de verkeerde mensen zijn aangenomen, in WOII zouden ze voor de Gestapo werken.

snapal | 11-07-20 | 21:01 | 10

@smdyasc | 11-07-20 | 21:32:
Zekers, de politie ook.
Een politieagent kreeg 3 rijksdaalders om een Joods jongetje van Breda naar Amsterdam te vervoeren.

snapal | 11-07-20 | 21:50
▼ 7 antwoorden verborgen

Dus.... geen ingewikkelde fraudegevoelige regelingen optuigen. De belastingdienst is een lompe logge ambtenarenbureaucratie. Daar hoef je niet veel van te verwachten. En als de regelingen simpel zijn, en niet fraudegevoelig, dan kun je je als burger ook beter verdedigen tegen de belastingdienst.

Kom je dan als burger dan solidariteit tekort, los het op in je eigen netwerk. Ga bij zoiets als een kerkgenootschap, een soort club van mensen die op dezelfde manier in het leven staan, en doe daar aan solidariteit. De overheid moet dat stimuleren, in plaats van heilig in de staat te geloven, en moet dan ook de belasting omlaag doen, zodat mensen de middelen hebben om die solidariteit in eigen kring te bekostigen.

Sitting_targets | 11-07-20 | 20:58

Is etnische profilering door de fiscus overigens ingegeven door racisme of door ervaringen uit het verleden? Wel een belangrijk puntje voor iemand die van de feiten claimt te houden

BobDobalina | 11-07-20 | 20:57 | 5

Dat wil ik best geloven, maar je stelling speculatief en overigens geen antwoord op mijn vraag.

BobDobalina | 11-07-20 | 21:05

Ervaringen uit het verleden natuurlijk. Uiteindelijk doe je onderzoek en controle waar de misstanden plaatsvinden. Etnische profilering wordt gebruikt, om die praktijken te verdoezelen.

vluchtelingallergie | 11-07-20 | 21:14

Het lijkt me een beetje vreemd als een overheidsdienst, waar men de mond vol heeft van diversiteit en inclusief, vol zit met racisten en xenofoben.

Ik denk wel dat men te makkelijk op basis van fraudegevallen generaliseert, en te veel op de automatische piloot de uitkomsten van algoritmes als de waarheid accepteert. Als een regeling ingewikkeld is en fraudegevoelig, bespaart je dat ook een hoop tijd en moeite.

Een hoop mensen zijn vertrokken met Wiebes' riante regeling, en daardoor is er nu ook een tekort aan mensen. Elkaar opvolgende regeringen willen telkens weer nieuwe regelingen. De IT is verouderd. De belastingdienst heeft het niet makkelijk.

Tel daar de omgekeerde bewijslast bij op, en dat je de mensen nooit persoonlijk in het gelaat kijkt, wie zwicht dan niet voor het gemak om de uitkomsten van algoritmes gewoon over te nemen?

Sitting_targets | 11-07-20 | 21:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Zo zou Danny de Vito er uit zien als ie zich vandaag laat ombouwen tot vrouw. (misschien is het hem wel)

Osdorpertje | 11-07-20 | 20:56 | 5

Osdorpertje: Lastig hè, om met inhoudelijke argumenten te komen.

IJsbrekert | 11-07-20 | 21:09

@IJsbrekert | 11-07-20 | 21:09:

Hij argumenteert niet. Hij maakt een grapje. Je zou daar wel eens van gehoord moeten hebben, van het fenomeen "grap".

omanders | 12-07-20 | 09:10
▼ 2 antwoorden verborgen

“Binnen het civielrecht wordt gekeken naar het meest aannemelijke verhaal”. Ehh, waar komt deze borrelpraat vandaan? Schoenmaker, leest etc

BobDobalina | 11-07-20 | 20:53

Als de huidige trend doorzet gaan er nog flink wat van dit soort wetten volgen.

Frau Merkel | 11-07-20 | 22:04

Dat weer wel snel de discriminatie kaart,

Turks echtpaar terecht gestopt: geen discriminatie
11/07/2020
De gemeente Gouda heeft de bijstandsuitkering van een Turks echtpaar terecht gestopt. Het stel had geen recht op bijstand, omdat ze veel teveel vermogen hadden om aanspraak te kunnen maken op een uitkering. Het echtpaar was het niet eens met de uitspraak en ging in hoger beroep omdat ze vonden dat ze gediscrimineerd werden. Maar van discriminatie door de gemeente was geen sprake, oordeelde de rechtbank in Den Haag.

dik van alster2409 | 11-07-20 | 20:48 | 4

dik van alster2409 | 11-07-20 | 20:48
Topje van de ijsberg

Der Schnitzeljäger | 11-07-20 | 21:08

Fraudeurs zijn er.
De "opsporingsmethoden" van de fiscus bestaat ook.
De fraudeurs moet je bestrijden door feiten en bewijzen, de belastingsdienst denkt dat dat niet hoeft.

snapal | 11-07-20 | 21:15

@snapal | 11-07-20 | 21:15:
Zelf moeten bewijzen dat je GEEN fraudeur bent is natuurlijk nooit een bewijs voor de fiscus, dat dan weer wel..

snapal | 11-07-20 | 21:26
▼ 1 antwoord verborgen

Gisteren nog ff voor dé zomerreces €350 miljoen naar Sigrid Kaag voor Afrika. Ze blijven maar uitdelen ondanks 50 miljard tekort dit jaar.
Gaat vlgd jaar leuk worden als Prutte 4 het regeringsakkoord bekend maakt.

Trumme | 11-07-20 | 20:48 | 3

De zomerreces?

Shoarmamasutra | 11-07-20 | 21:22

De afrikaanse dictators moeten ook leven.

Der Schnitzeljäger | 11-07-20 | 21:22

Het ergste is nog dat ze het alvast uit de begroting van volgend jaar heeft gehaald, anders moesten ze namelijk bezuinigen. Ze regeert dus over haar graf heen. Een beetje minister die haar gekonkel met terroristen erft trekt die 350 miljoen gelijk van het budget van haar troetelprojectjes af, zoals de VN.
Defensie heeft ook een tijdje zo geleefd. De diesel werd betaald uit het budget van de daarop volgende jaren. Geen idee of ze dat nog steeds doen.

Frau Merkel | 11-07-20 | 22:07

De villa van Volkert moet wel betaald worden natuurlijk.

Mokum Kosher | 11-07-20 | 20:44 | 9

Volkert staat toch gewoon op stal?

Hebbiehemookweer | 11-07-20 | 21:37
▼ 6 antwoorden verborgen

Leuker kunnen we het niet maken,wel makkelijker....

Jimmy Mc Clure | 11-07-20 | 20:43

De wetgever heeft een monster gecreëerd dat ook nog eens compleet willekeurig optreedt. Nu moet dit monster weer beteugeld worden om zich aan de wet te houden in de breedste zin en gedwongen worden alles en iedereen gelijk te behandelen..

smdyasc | 11-07-20 | 20:40

'Multinationals vluchten ondanks Brexit naar Londen?

ondanks?? Vanwege! De Britten hebben dat slim aangepakt.

Zer0-hedger | 11-07-20 | 20:39 | 6

@Zer0-hedger | 11-07-20 | 20:52:

Ik heb vanochtend ook zitten printen, maar na 5 minuten het resultaat toch maar doorgetrokken. Ik probeer het morgen nog een keer.

Hebbiehemookweer | 11-07-20 | 21:43

@Zer0-hedger | 11-07-20 | 20:52: De behoefte aan dom werkvolk was in de jaren 60 actueel. De politiek heeft nog steeds niet door dat vaardigheden en intelligentie dat al lang vervangen heeft.

Frau Merkel | 11-07-20 | 22:09

@maar doorgetrokken.
blijven oefenen!

Hebbiehemookweer | 11-07-20 | 21:43 | reageer
@Frau Merkel | 11-07-20 | 22:09:
ja precies , nu is t onder t mom van 'handen aan 't bed' maar dan nog heb je er niet zoveel nodig.

Zer0-hedger | 11-07-20 | 22:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Gezegend zijn zij die geen uitkeringen of toeslagen ontvangen. Zij hoeven slechts een fors deel van hun inkomen over te dragen aan Rijk, Gemeente, Waterschappen en anderssoortige afpersers.

Nivelleermarionet | 11-07-20 | 20:39 | 4

@Ruimedenker | 11-07-20 | 20:45:
Soort van "vrij". Inderdaad moet ik toegeven dat ik nooit problemen met de belastingdienst heb. Vooral de huidige voor-ingevulde aangifte werkt voor mij erg goed.

Nivelleermarionet | 11-07-20 | 20:51

@Nivelleermarionet | 11-07-20 | 20:51:
Tja, het is wat het is.
Beetje verdienen, beetje betalen, beetje verrekenen, hra.
Lasten laag houden en je kunt het goed hebben.
Helaas is dit lang niet voor iedereen weggelegd.
Je hoort verhalen van mensen die diep in de shit zitten en daar nauwelijks uitkomen.
En tóch is er vaak licht in de tunnel.
Ik neem nog maar een wijntje ;-)

Ruimedenker | 11-07-20 | 21:03

Amen
*nog een teug troostrijke miswijn nuttigt*
** wtf: de rest er ook in kiepert **

Bakschuif | 11-07-20 | 23:03
▼ 1 antwoord verborgen

De bezem door die kast.
Oppakken en vervolgen.
Nieuwe verkiezingen!

RickyLaRue | 11-07-20 | 20:38 | 2

Bezem is in gebruik bij Ollongkreng, Qag of Helsema. U moet reserveren voor die bezem.

dathoujetoch | 11-07-20 | 20:44

@dathoujetoch | 11-07-20 | 20:44: Zie de Tovenaarsleerling. Bezem slaat op hol en gaat zijn eigen gang. Zoiets dus, bij de Belastingen.

piloot47 | 11-07-20 | 20:50

Waarom heb ik dan al die tijd netjes betaald als ik als witte man toch niet gecontroleerd wordt?

Ow wacht, moraal. Wat stom dat ik dat wel van mijn ouders mee heb gekregen.

Cadaver | 11-07-20 | 20:38

Ach, belasting maakt loonslaven van ons allemaal, zogenaamd omdat we dat zo enorm graag willen; de helft afstaan en delen met de niet werkenden en de zielige mensjes in de Sahara en op de jordaanoever, opdat ze er bommen kunnen kopen, etc.
jaja 'solidarteit' moeten we nu hebben met Zuid-Europa en die arme Polen die maar graaien in het cornon'fonds', want ooh wat zij die zielig en arm de Polen!
Daarbij 'printen' ( tussen aanhalingstekens) de banken zoveel geld bij dat belasting wel afgeschaft kan worden; iedereen gewoon het volle recht op zn geld en zelf kiezen hoe je het uitgeeft, ipv de rest van de wereld te redden.
Als KLM ineens een goed doel is, dan ben ik dat ook.

Zer0-hedger | 11-07-20 | 20:38 | 3

Als de Catalanen niet solidair willen zijn met de overige Spanjaarden en als de Noord-italianen niet solidair willen zijn met de Zuid-Italianen, waarom moet ik dan wel solidair zijn met die volkeren?

Mokum Kosher | 11-07-20 | 20:46

@Mokum Kosher | 11-07-20 | 20:46: Het is één wereld en we zijn allemaal broeders en zusters. Een nieuwe wereldorde, zoiets.

piloot47 | 11-07-20 | 20:51

@Mokum Kosher | 11-07-20 | 20:46: omdat jij Nederlander bent. Erfzonde enzo.

Bataafje | 11-07-20 | 20:57

Even belastingadvies vragen aan Jos van Rey, Johan Houwers, Jan Hoekema (hee, toevvallig allemaal VVd?)

dathoujetoch | 11-07-20 | 20:33 | 2

de 3 J's.

antagonist | 11-07-20 | 20:50

@antagonist | 11-07-20 | 20:50: te boeken via hun secretaresse Neelie Paarlberg. (Alles kan zwart,... eh.. gekleurd.. eh.. allochtoon eh.... getint)

dathoujetoch | 11-07-20 | 20:59

Waar hebben ze haar ontdekt?
In Madame Tussauds?

HoerieHarry | 11-07-20 | 20:33 | 12

@hotnot | 11-07-20 | 22:17:
Dat moet een alias zijn. Niemand heet zo, komt de burgelijke stand niet door. Zeker niet in combinatie met dat masker.

Graaisnaaiert | 12-07-20 | 02:19
▼ 9 antwoorden verborgen

Is dat een echt mens of een stripfiguur?
Godallejezus, zat zij niet in eenhelehoopdalmatiërs?

SterF... | 11-07-20 | 20:33 | 3

Nee, ze speelde de Red Queen in Alice in Wonderland (2010)

Der Schnitzeljäger | 11-07-20 | 21:05

@Der Schnitzeljäger | 11-07-20 | 21:05:
De nieuwe incarnatie van de Borg Queen: Assimilate everything. Resistance is futile.

Boer Harm uut Twente | 11-07-20 | 21:58

Ze is in elk geval incapabel. Ze is op die positie neergezet niet vanwege haar kunnen maar juist haar onkunde. Een soort stropop, botsabsorber, afleidingsmanoeuvre, boksbal, zodat de eindverantwoordelijke minister buiten schot blijft.
Het enige wat kan helpen is dat alle betrokkenen massaal aangifte doen van oplichting, knevelarij, laaienlichterij, bedreiging en ga nog maar even door. Dan mag een strafrechter zich erover buigen en één veroordeling is voldoende om de overheid op de knieën te dwingen.
Aan deze stripfiguur heb je in elk geval helemaal niks, die vertraagt de boel alleen maar met haar dalmatiërs.

Busverhuur | 12-07-20 | 09:21

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken