Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – De weggooi-mens

Elke blanke een racist noemen is ook racisme.

Belgen. Dat is pas twijfelachtig volk

222 afwijzingen kreeg Yahya in zijn zoektocht naar een stageplek. Zelfs professionele begeleiding kon deze Marokkaanse jongeman niet helpen. Hij belde vruchteloos alle lasbedrijven in Amsterdam, Zaandam en Landsmeer. (Daarvan is een deel in Marokkaanse handen.) Hij ging er ook langs. 

Ruim honderdduizend jongeren zitten werkloos thuis, een kwart zonder diploma. Ze voelen zich kansloos, weggegooid als oud vuil. Die groep is niet alleen heel vatbaar voor het criminele milieu, die groep is ook vatbaar voor opruiing. Ze hebben niets te verliezen. Zo'n grote groep zonder humaan uitzicht op een leuke toekomst maakt de samenleving instabiel.

Het is vreemd dat ondernemers tijdens een krappe arbeidsmarkt deze mensen en kansen laten liggen. Je kan deze grote groep jongeren ook zien als een gasbel bij Schoonhoven die alleen even aangeboord hoeft te worden. Natuurlijk een berg ruwe diamanten, maar zo is ieder sieraad begonnen. Alle ondernemers laten hier de bal vallen, inclusief Marokkaanse.

Werken aan oplossingen doen we niet. Liever halen we Little Britain en een aflevering van Fawlty Towers offline, pure symboolpolitiek. Humor waar iemand zich zwart schminkt is uit den boze. De premier dumpt de bezorgdienst van Sinterklaas. De film White Chicks waar Shawn Wayans en Marlon Wayans zich wit schminken zoals Snoop Dogg deed, hoor je niets over. 

Deze beeldenstorm vond zijn dieptepunt bij het standbeeld van Matthias Baldwin. Een man die schatrijk werd met Baldwin Locomotive Works. Hij richtte scholen op waar de gekleurde bevolking wel welkom was. Hij vocht tegen slavernij en lobbyde voor stemrecht voor kleurlingen en nam ze aan als werknemers. Het maakt niet meer uit wat iemand gedaan heeft: wit & oud, dus fout.

De cultuur wordt herschikt op basis van nieuwe politieke correctheid. Exact zoals George Orwell in 1949 al voorspelde: “Every record has been destroyed or falsified, every book rewritten, every picture has been repainted, every statue and street building has been renamed, every date has been altered.” Allemaal zinloos, het zal ons niet nader tot elkaar brengen. 

Het debat rond discriminatie is volledig gepolariseerd. Wij tegen zij, zwart tegen wit. Een paar albino's en Khoudia Diop uitgezonderd, huidskleuren waar niemand überhaupt in de buurt komt. Het onderwerp zit in volledige tunnelvisie. Alle teleurstellingen over het gedrag van kaaskoppen zal wel logisch verklaarbaar zijn vanuit discriminatie. Elke blanke een racist noemen is ook racisme.

Met alle respect, George Floyd werd in Amerika vermoord door twee Europeanen, een Aziaat en een Afrikaan. Althans, mensen met een etniciteit uit die continenten. De hoofddader was getrouwd met Miss Minnesota, een vluchtelinge uit Laos. Aannemen dat dit een racistische moord was alleen op basis van het verschil in huidskleur tussen moordenaar en slachtoffer, is ook racisme. 

Er is een foto die je met twee voeten op de grond zet. Een slaaf in het Belgische Congo kijkt naar de afgehakte hand en voet van zijn vermoorde vijfjarige dochter. Een straf omdat zijn dorp te weinig rubber van de plantage had gehaald. Het is een foto uit 1904. Koning Leopold II zag Congo als zijn persoonlijke geldboom. Dit is niet de verre oudheid. Dit zijn nog verse wonden.

Slavernij is nog niet afgeschaft. Voor een paar honderd euro koop je in Tripoli al een atletische jongeman voor landwerk. We doen alsof het niet meer bestaat, terwijl we er straks voorbij vliegen op weg naar vakantie. Soms gaan we nog een stapje verder, en kopen goedkope spullen, gemaakt onder foute omstandigheden. 

Veel van de producten die we importeren komen uit lagelonenlanden waar kinderen en volwassen werken voor onleefbare salarissen. Dat is een vorm van verkapte slavernij waar arbeiders in een uitzichtloze situatie geen zekerheid hebben op inkomen, huisvesting of eten. Op papier zijn ze vrij, praktisch gezien een loonslaaf. 

Vanuit het Nederlands minimumloon is zonder racistisch toeslagencircus geen gezin te onderhouden. Het is misschien een beetje een definitiegeneuzel, maar zonder vrij besteedbaar inkomen voor cultuur, reizen en onderwijs is iemand in mijn ogen niet vrij. Het is meer een biorobot die probeert te overleven. 

Omdat toegang tot veilige woonruimte en (aanvullend) onderwijs steeds meer een geldkwestie wordt, blijven veel kinderen hun hele leven gevangen in de sociaaleconomische klasse van hun ouders. Op die manier wordt de achterstandspositie van sommige bevolkingsgroepen van generatie op generatie doorgegeven. Dat is racisme bij geboorte.

Gabriel Iglesias probeerde met een relatiegeschenk de verhoudingen te herstellen. Het laat mooi zien dat zaken die met racistische lading bedoeld zijn, zonder die lading kunnen aankomen, en andersom. De ontmanteling van apartheid in Zuid-Afrika begon met een waarheid en verzoeningscommissie. We moeten het verleden erkennen, loslaten en elkaar kansen aanbieden.

Het is niet alleen tijd voor gelijkheid, maar ook voor gezelligheid.

Reaguursels

Inloggen

Verwarrende tijden als een rijke nazaat (Akwasi) van Ganeese afkomst op het podium staat om de slavernij te veroordelen. Rijkdom die mogelijk verkregen is doordat zijn voorouders de slavenhandel initieerden en/of faciliteerden door arme Ganeese landgenoten te verkopen aan buitelandse handelaren.

watazooi | 14-06-20 | 17:51
-weggejorist-
echtpaul | 14-06-20 | 17:24
-weggejorist-
jj3162 | 14-06-20 | 15:39

Als ik herhaaldelijk overlast ondervind van marokkanen, dan word ik argwanend tegenover elke marokkaan. Dat is geen discriminatie, dat is ervaring. Natuurlijk, er zijn ook goedwillenden bij, maar die worden overschaduwd door de vele niet aangepaste Marokkanen. Ik begrijp heel goed dat een werkgever zich geen problemen op de hals gaat halen. Er zijn genoeg niet-Marokkanen, en die willen wel gewoon hun loon verdienen.

mickey99999 | 14-06-20 | 15:16 | 1

Hij benadrukt herhaaldelijk dat OOK marokkaanse bedrijven dit laten liggen. Vervolg onderzoek hier naar zou relevant en interessant zijn.

BenPakdee | 14-06-20 | 16:41

Het blijft apart dat de zieligheids industrie zo floreert. Ipv dat de klunzen een knap boek pakken, de horizon verbreden met kennis of kunde, huilen ze liever.
Mensen in nood help je, behoeftigen en misdeelden daar maak je een vangnet voor, zeikers geef je een schop onder hun viool. Groen Links geef je een heksen test. Er is niks mis met streng en rechtvaardig zijn.

donkieshot | 14-06-20 | 13:51 | 1

Zo gemakkelijk is dat helaas allemaal niet. Was dat maar zo. Iedereen is het product van zijn omgeving. Ik woon al 11 jaar niet meer in Nederland, dus ik beperk mij even tot de Amerikaanse situatie. In de VS zijn er veel getto's waar bendes grotendeels de dienst uitmaken. Je en je familie zijn arm en in de criminaliteit kun je snel veel geld verdienen en hoop je de buurt op een gegeven moment te kunnen verlaten. Dat gaat nooit lukken, want met een strafblad kun je alleen maar minimum loon banen krijgen..

School afmaken? Klinkt redelijk, behalve als je je bedenkt dat scholen in achterstandswijken veel slechter les materiaal hebben dan openbare scholen in betere buurten. Prive scholen laat ik hier even buiten beschouwing, want die zijn onbetaalbaar voor deze doelgroep. Gemeentes willen niet investeren in bibliotheken en computers in achterstandswijken. Wie geboren is als een dubbeltje wordt nooit een kwartje is een bekend gezegde.

Echter omdat deze kinderen/jongeren nooit worden gestimuleerd om iets te leren, komt hun potentieel dus ook nooit naar boven. Helaas zal dat ook het geval zijn voor hun kinderen. Tegelijkertijd krijgen kinderen met ouders met financiele ruimte wel 'kansen'. Dit gaat nu al generaties op deze manier en daardoor worden de verschillen steeds groter..

De enige oplossing is algemeen basis inkomen. Iedere volwassene 2000 euro per maand. Klinkt veel? Ik heb net even opgezocht dat een bijstandsuitkering al ruim 1000 euro per maand is. Maar dan heb je in Nederland nog het hele toeslagen en subsidie circus. In de regel krijgen ze dit bedrag eigenlijk al per maand. Een basis uitkering dus dus niet of zeer weinig extra, andere uitkeringen kunnen allemaal weg. Daarnaast kun je het ambtenaren apparaat flink uitdunnen want veel minder bureaucratie en ook kun je stoppen met al die toeslagen en subsidies om kunstmatig het besteedbaar inkomen te vergroten.

Echter de mens wil altijd meer , want is zelden tevreden met wat hij/zij nu heeft. Dus wil je een duurdere auto of woning, dan zul je dus een baan moeten zoeken als 'aanvullend' inkomen..

TuurlijkNiet | 14-06-20 | 19:26

De mens van nu verantwoordelijk houden van daden uit een ver verleden maakt mij boos.
De mens van nu die zich (zogenaamd) slachtoffer voelt voor iets wat in een ver verleden is gebeurt bij mogelijke voorouders maakt mij nog bozer.
Daarom de straat opgaan met honderden, duizenden tegelijk terwijl we in een Corana crisis zitten; maakt me piswoest.
Dat ik er niets aan kan doen omdat ik voor een baas werk, een gezin en een (voor reaguurder) sociaal leven heb voelt als een "beknellende" situatie. Als ik de straat op ga met een bord "fuck blm" dan wordt ik geroyeerd uit mijn huidige leven.
Het verleden kunnen we niet meer veranderen; hoe horror verschrikkelijk de gebeurtenissen ook waren (foto met handje & voet, verschrikkelijk).
Maar laten we alsjeblieft naar de toekomst kijken en stoppen met zielig doen.

Rest In Privacy | 14-06-20 | 13:20

Mijn opa was knecht op een boerderij. Hij hield geen slaven, zoals de opa van Akwasi. Klaar.

Piet Karbiet | 14-06-20 | 13:12 | 2

Mijn opa was slaaf van de Duitsers in 40-44. Mijn andere opa was slaaf van de Jappen in 42-45. Daar hoor je nu ook niemand over terwijl veel van deze mensen nog in leven zijn.

Rest In Privacy | 14-06-20 | 13:22

Horigheid van blanke mensen heeft in Engeland tot 1900 geduurt.

BenPakdee | 14-06-20 | 16:43

"Slavernij is nog niet afgeschaft. Voor een paar honderd euro koop je in Tripoli al een atletische jongeman voor landwerk. We doen alsof het niet meer bestaat ..."


Feynman,
Feit is, meer precies, dat we in Nederland massaal net doen alsof (moderne) slavernij in blanken niet bestaat! Slavernij is erg, maar ...
Dat, de ontkenning dat ook blanken slachtoffer van (moderne) slavernij zijn, vind ik eigenlijk nog een stuk erger!

Ontkennen dat (ook) blanken slachtoffer zijn/kunnen worden van slavernij (ook mensenhandel en soms ook vrouwenhandel genoemd) IS racisme.

Dat is niet o.k.. En helaas, lees ik het ook in dit topic terug. Van GS had ik iets meer 'inclusiefs' verwacht. D.w.z., een topic waaruit het besef blijkt dat OOK blanke NLse vrouwen aan slavernij ten prooi kunnen vallen.

Maar, het komt vaker voor en vandaag bedacht ik me: "waarom"?
Ik denk een antwoord daarop te hebben gevonden. Helaas, ook weer een anti-blank racistisch antwoord.

Blanke slaven, vrouwenhandel, mensenhandel. Het blijken termen te zijn waar in de geschiedenis verschillende definities van zijn gegeven. Volgens Wikipedia dan. En dan lees ik:

"... Daarmee was de spraakverwarring geboren: men kon termen zoals 'handel in blanke vrouwen' opvatten als KRITIEK op slavernij, of als kritiek op prostitutie. ..."
nl.m.wikipedia.org/wiki/Mensenhandel

Aha. Zo zit het dus. Nu weet ik waarom.

Als je schrijft over het bestaan van blanken in slavernij, dan ben je niet iemand die opkomt voor slachtoffers, voor mensenrechten en tegen onrecht .... NEE, dan heb je KRITIEK. En dat mag niet. En al helemaal niet op slavernij. Want dan ben je een Racist, of minstens het diep en grof beledigende "witte supremacist". Gewoon, omdat ik op kom voor blanke vrouwen in slavernij.

Voorbeelden van ontkenning van het bestaan van blanken die slachtoffer zijn van moderne slavenhandel in Nederland.

1. Als we de laatste Comensha postercampagne www.comensha.nl/StippWebDLL/Resources... bekijken, ga je denken dat er maar een hele kleine groep blanke vrouwen slachtoffer is van slavernij (yep, fuck die term loverboys en vrouwenhandel. Dit is slavernij).
NEPNINEPNIEUWS is het! En (bijna?) een opzettelijke anti-blank racistische verdraaiing van cijfers/feiten, want dit is geschreven over cijfers van nog maar een paar jaar geleden:

"In 2016 ging het om 114 slachtoffers. Er is sprake van een stijging van 25 slachtoffers van loverboytechnieken. De meeste slachtoffers van loverboytechnieken zijn vrouw en 17 of 18 jaar oud bij aanmelding. Het MERENDEEL van de slachtoffers (113) heeft de Nederlandse nationaliteit."
(113 van 114+25 = een SCHOKKENDE 81,3% mensen !! )
www.nji.nl/nl/Kennis/Dossier/Slachtof... 81,3% is niet echt een afspiegeling die we terug zien in die postercampagna van Comensha. Kijk anders nog maar een keer.

2. Een vandaag.
Simpel. Zoek op hun site eens op de term "loverboy". 20 resultaten, als de daders allochtoon zijn word er angstvallig niks/weinig over geschreven en niks over de afkomst/achtergrond van de daders geschreven, laatste topic 2014, daarna komt het niet meer voor. Het feit dat blanke vrouwen slachtoffer van moderne slavernij zijn, word vanaf dan consequent , stelselmatig genegeerd.
Zoeken op vrouwenhandel geeft slechts 12 links, w.o. dan weer wel een interessant stuk over (de surinaamse) advocaat Spong en Saban Baran, maar verder niks over blanke slavinnen van voor 2009! Da's al 11 jaar Lang dus, dat een vandaag het bestaan van moderne blanke slavinnen ontkent. Zoek je echter op "slavernij", wauw! Zes pagina's. Maar liefst 72 pagina's. Het laatste waarin iets gezegd word over (ook) blanke slaven? Uit 2010.

Misschien in dit kader ook interessant om dit GS topic terug te lezen
www.geenstijl.nl/5142105/jaarlijks-14... en dan vooral de reacties over de slachtoffers: "te dom om te poepen", "naieve Hollandse Gansjes", "Sukkelige/dommige", het ligt aan de opvoeding van het slachtoffer.
M.a.w.; het ligt aan het slachtoffer.

Wat een VERSCHIL! met als we weer eens lezen over slavernij van mensen van kleur. Dan ligt het namelijk nooit aan het slachtoffer maar altijd aan de dader, en - ook opvallend - dan worden er ineens geen slavernij-verhullende termen zoals "loverboys" of "vrouwenhandel" gebruikt maar lezen we gewoon "slavernij".

Zelfs het slavernijmuseum WEIGERT een deel van de tentoonstelling te wijden aan blanke slavernij. Die van vroeger. En ook die van nu. Die keuze is gemaakt in overleg met linkse gemeentemensen en (anti-blank racistische) personen van Ninsee en nog wat indisch-NLse organisaties.


Toevallig ken ik 2 vrouwen die hier slachtoffer van waren. Blanke vrouwen. Ex- loverboy slachtoffers moet ik schrijven. Anders heb ik "kritiek" op slavernij. Maar beide vrouwen zijn beschadigd voor het leven. Over dat leed praten kunnen ze niet of nauwelijks. Sommige mensen geloven hun verhaal niet. Meestal zijn dat mensen van kleur, de deugmensen en de linkse extremisten. Blanken kunnen geen slachtoffer zijn van racisme en al HELEMAAL niet van slavernij. De andere groep mensen gelooft hun verhaal wel, maar geeft het slachtoffer er zelf de schuld van. Dat zijn vaak weer rechtse mensen, blank, autochtoon.
Zo'n slachtoffer moet het dus voor zichzelf houden, opkloppen, word een schuldgevoel aangepraat, geleerd dat ze zich ervoor moet schamen. Blanke vrouwen die slachtoffer zijn van slavernij worden zo tot een "dubbel slachtoffer" gemaakt.


Mij doet dit beseffen dat zolang er blanken en alloxhtonen zijn die het bestaan van blanken in slavernij (vroeger of nu) ontkennen of negeren, het probleem van slavernij niet opgelost gaat worden. En het her- en gedenken van slavernij een anti-blank racistische belading heeft, en vele slachtoffers van slavernij niet alleen worden uitgesloten en beledigd, maar impliciet ook nog eens als blanke racisten met een verzonnen verhaal weggezet worden. Want blank en slavernij? Nee, dat bestond en bestaat niet. Zegt Ninsee. Zegt Groot Wassink van Groen Links.

En tegelijkertijd besef ik dat hetzelfde ook geld voor racisme. Zolang anti-blank racisme ontkent wordt, word er een goedkeuring en impuls gegeven aan reeds bestaan anti-blank racisme gegeven, waardoor het racisme probleem hooguit verschoven word, zeker niet opgelost word, en raciale haat enkel nog verder aangewakkerd word.

gaffelbaard | 14-06-20 | 12:56 | 3

@Piet Karbiet | 14-06-20 | 13:19:
Precies mijn punt, Piet.

Nu word, meestal op basis van huidskleur, hele delen slavernijgeschiedenis gedoofpot.
Ook dat is racisme.

Ik snap niet dat er mensen bestaan die dat weigeren in te zien.

gaffelbaard | 14-06-20 | 14:22

Complimenten voor dit verhaal

Wering | 14-06-20 | 14:58

Oppermarokkaan Klaver staat vandaag alweer excuses te eisen voor het slavernijverleden. Is al een aantal keer gedaan maar is natuurlijk nooit voldoende want elk excuus moet gepaard gaan met veel geld dus dient om de zoveel tijd herhaald te worden.

BekiekUtMoar | 14-06-20 | 12:40

De (enige) echte winst, privilege zo je wil, van blank is een goed ontwikkeld vermogen tot zelfreflectie.

Wij "missen" het gevoel de oorzaak van falen altijd aan een ander toe te schrijven (en daar zou trouwens totaal geen gehoor voor zijn).
Dus wij zijn genoodzaakt onszelf steeds te verbeteren en aan te passen als wij mee willen blijven tellen of iets willen bereiken.

Dus de verschillen zullen alsmaar groter worden....

www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...
Exact dit is mijn geschiedenis (het enige verschil is dat mijn vader 2 jaar eerder dan zijn vader werd geboren). Ijzersterk stuk!

Wering | 14-06-20 | 12:25

Ik denk dat je als gekleurde in Nederland eerder een baan hebt als je Michiel Luycks heet dan wanneer je jezelf met alle geweld Kunta Kinte wilt noemen.

Sans Comique | 14-06-20 | 12:14 | 1

Michiel zal 'm hoogstwaarschijnlijk (maar da's statistiek) langer houden dan Kunta.

Cor Netto | 14-06-20 | 16:20

Een gasbel bij Schoonhoven? Een gasbel bij Schoonebeek kan ik mij voorstellen, maar nooit geweten dat er bij Schoonhoven gas in de grond zit

Waskraan | 14-06-20 | 12:06 | 1

"Het is vreemd dat ondernemers tijdens een krappe arbeidsmarkt deze mensen en kansen laten liggen. "

Is dat zo. Is dat vreemd. Ik vind het helemaal niet vreemd. Dat valt onder het kopje risicomijding. De kans is gewoon te groot dat je iemand binnenhaalt voor wie stamverbanden prevaleren boven loyaliteit aan een werkgever (die ook nog eens racistisch is want wit) en je kas of magazijn komen leeghalen.

Ik heb ooit een blauwe maandag gewerkt voor een Albert Heijn in A'dam. In een tijdsbestek van 4 weken twee keer overvallen met pistolen en dat bleek beide keren een inside job. Beide gevallen betrof het een Marokkaanse collega. Toeval natuurlijk, maar toch.

Hoe kun je dat nou vreemd vinden.

Sans Comique | 14-06-20 | 11:17 | 1

En zo is het.
Kans laten liggen? Het is eerder andersom.

Rohin | 14-06-20 | 12:08

Institutioneel rascisme is natuurlijk ondermeer de halve Premier League die bestaat uit donkere spelers. Of is dat moderne slavernij?

Mokum Kosher | 14-06-20 | 11:03

De grootste vorm van post-kolonialisme is "ontwikkelingsgeld". Stop daar gewoon mee en zorg voor een eerlijk speelveld op de markt. Stop gewoon met dat stomme ontwikkelingsgeld. Niemand is daar bij gebaat. Behalve de deugers natuurlijk.

Mokum Kosher | 14-06-20 | 11:02 | 2

Ontwikkelingsgeld zou zin hebben als het weer ontwikkelingssamenwerking zou heten. Niet zoals nu vaak gebeurt, grote sommen geld overmaken aan onduidelijke regimes zonder fatsoenlijke voorwaarden, controles en evaluaties. Men stuurt geld en de ontvangers besteden het aan van alles, behalve aan het welzijn van hun bevolking. Op een gegeven moment komt dan uit dat er misbruik van dat geld gemaakt wordt, dus eigenlijk zou het geld dan teruggevorderd moeten worden of de betalingen gestopt. Als een leider er daar nieuwe geweren en jeeps voor zijn privémilitie voor koopt, heeft dat niets met ontwikkelingssamenwerking te maken. Als leiders het zelf gebruiken heeft het niets met ontwikkelingssamenwerking te maken. Als het naar een regering gaat, die vervolgens hun hele hebben en houen van Chinezen laten afhangen, heeft dat niets met samenwerking te maken. We zien dat met het overmaken van gelden naar UNWRA, De doelgroep wordt al 70 jaar als slachtoffers gezien en men leeft in een oorlogseconomie, terwijl de leiders erbij lopen als pooiers, in pooierauto's rijden en in pooiervilla's wonen. Pooiers van Mohammed die de bevolking afpersen. Men ziet het en toch gaat men er mee door. Misschien is een moderne vorm van kolonialisme geeneens zo slecht. "Je krijgt geld, maar wij maken uit waaraan je het besteedt."

Heiner | 14-06-20 | 12:26

Zodra je ermee stopt, staan de deugers in koor te roepen dat dat vooral ten koste van de gewone bevolking gaat. Dat geloof ik best, maar het roept dan wel de vraag op waarom je ooit mee begonnen bent met het spekken van de criminele leiders van die landen.

Heiner | 14-06-20 | 12:28

Wat is dit nou weer voor onzin. Veel jongeren worden niet gediscimineed op afkomst, maar op gedrag en uitstraling. Als jij een meisjes nasissende, op de grond kwattende, respectloze opgeschoren bontkraag bent die constant validatie zoekt door een grote bek op te zetten en er zo gevaarlijk mogelijk uit wil zien, moet je niet gek opkijken als je niet binnen een team van professionals gaat passen. Heeft helemaal niets te maken met ras, geloof of afkomst. Maar gedrag en uitstraling.

1nfidel | 14-06-20 | 10:28 | 4

Het probleem dat Feynman aansnijdt is dat ook als je dat niet doet, je toch wordt aangesproken op het vermeende gedrag van je groep. Ik ken Yahya niet, maar voor hem maakt het iet uit of hij zich wel of niet respectvol gedraagt. Hij wordt afgewezen op zijn naam onder zijn sollicitatiebrief. Dat is zeker een probleem.

develmoene | 14-06-20 | 10:51

@1nfidel
Precies dat!

Kwelbeller | 14-06-20 | 14:19

@develmoene | 14-06-20 | 10:51: moet ie gaan klagen bij zijn schorem voorganger landgenoten want die hebben het dan voor hem verziekt.

Dirty-Harry44 | 14-06-20 | 15:57
▼ 1 antwoord verborgen

Als je weet dat een kamer in een verzorgingshuis inclusief (100%) verzorging tussen de 7000 en 10000 euro per maand kost, hoe moet je dan een gezin onderhouden van een minimum loon?
Iets klopt hier niet...... toch?

Ben5570 | 14-06-20 | 10:26

Er zijn ook kleurlingen die zich niet of nauwelijks etnisch geprofileerd voelen. De NOS meldt dat zelf. Waarschijnlijk is dat omdat ze zich normaal gedragen, normaal kleden en omdat er geen bonkende gangstarapmuziek uit hun asociale bak komt. Het heeft allemaal minder met huidskleur te maken en meer met gedrag dan de meeste mensen denken; de politie houdt eerder een volgetatoeëerde rapper met gouden tanden en kettingen in een SUV aan dan een normaal uitziende burger met een aktetas op de bagagedrager die toevallig een kleurling is. Welbeschouwd en geheel logische gang van zaken.

SIogra | 14-06-20 | 10:13 | 1

Duh hetzelfde geldt voor onaangepaste autochtone tokkies, wanneer valt het kwartje nou eens eindelijk bij de mense en media? Net zoals blanke tokkies minder kansrijk op de arbeids- en woningmarkt zijn, zijn tokkies met een kleurtje dat ook. Zo simpel is het.

2tribes | 14-06-20 | 11:55

En ze willen allemaal in Amsterdam wonen. Toch typisch, een stad die door slaven handelaren is gesticht en gebouwd, waar het bloed zogenaamd van de muren druipt. Dat dan weer wel, hebben ze geen moeite mee. Al die demonstranten zouden eigenlijk uit protest die stad en ons land moeten verlaten, want de geschiedenis wissen is onmogelijk. Wat gebeurd is is gebeurd.

Therapietje | 14-06-20 | 10:00

Jeff Bezos heeft 150 miljard.
Slavenhandelaar.
Wat is je referentiekader.

Piep Knars | 14-06-20 | 09:58

Zelf meermaals meegemaakt in mijn werk dat voor flexwerk, maar wanneer je gewoon je werk goed deed je een contract kon krijgen, dat er een heel blik aan van alles wat werd opengetrokken om die posities te vullen (alle huidskleuren, alle opleidingen, leeftijden etc.). Het waren altijd Turken en Marokkanen die met hun uren zaten te sjoemelen of zelfs onversneden fraude aan het plegen waren. Het was zelfs zo erg dat er bij Turken en Marokkanen een kans van meer dan 50% was die lui je op 1 of andere manier als bedrijf probeerden te naaien. Andere bevolkingsgoepen nooit (al zag je weinig negers, maar die waren vaak te laag opgeleid. Het personeel in de kantine is wel bijna 100% zwart trouwens).

IslamPislam | 14-06-20 | 09:47 | 4

@van Oeffelen | 14-06-20 | 09:51: Wiskunde is sowieso een construct van de patriarchale kolonialistische witte cis-man.

Sans Comique | 14-06-20 | 12:16

@Sans Comique | 14-06-20 | 12:16:
En statistiek is racisme pur sang

amateurrr | 14-06-20 | 12:50

@Sans Comique | 14-06-20 | 12:16: alleen als het niet uitvalt zoals jij wil zeker!

Rene7559 | 14-06-20 | 19:46
▼ 1 antwoord verborgen

BLM heeft al voorzien dat hun Racist card overtroefd gaat worden door de feiten, dus hebben ze het opgerekt tot police violence. Want ook zwarten pakken zwarten.

van Oeffelen | 14-06-20 | 09:47

Feynman chapeau!

salembot | 14-06-20 | 09:13

Yahya is zo iemand die, rijdend op de snelweg, de politie belt om te melden dat-ie wel 222 spookrijders op zich af ziet komen.

Cor Netto | 14-06-20 | 08:15

De alinea over Orwell is om in te lijsten. En jammer toch dat we vrijwel nergens teruglezen dat George Floyd, hoe schandelijk zijn dood ook was, een drugscrimineel was, die eerder met een paar maten een gewelddadige roofoverval had gepleegd op een zwangere vrouw die daarbij in de buik werd geschopt. Maar bij zijn begrafenis was hij inmiddels geworden tot een heilige.

Spiderman1 | 14-06-20 | 08:05 | 1

Floyd was eem nobody, een crimineel.

van Oeffelen | 14-06-20 | 09:52

Het gros van de allochtone jongens heeft geen of een gebrekkige opleiding. Bij de meiden is dat veel en veel beter. Die hebben alleen vaak de achterlijke neiging een hoofddoek te dragen. Dus jongens terug in de schoolbanken en meiden de haren los: probleem (zo daar al sprake van is) opgelost

Rest In Privacy | 14-06-20 | 07:59 | 2

Dat je jou laat wijs maken dat je de helft waard bent van een man is niet een teken van intelligentie.

BigKnor | 14-06-20 | 08:47

@BigKnor | 14-06-20 | 08:47: Het gif wordt er wel ingepompt vanaf het moment dat ze er zich van bewust zijn dat er ook een wereld buiten hun wiegje bestaat

Heiner | 14-06-20 | 12:31

Paar jaar terug had mijn zoon een inmiddels opgeheven vervoers/ koeriers bedrijfje een stuk of acht werknemers.
Op een gegeven moment werd er een marokkaan die mijn zoon nog van de middelbare school kende aangenomen,prima vent,vrolijk zeer aangenaam om mee te praten.Na een aantal weken kwam hij niet meer opdagen waarbij er eerst nog even een vrachtwagen van het bedrijf werd gestolen.Gelukkig werd de wagen na ruim een maand teruggevonden.

swassannuf | 14-06-20 | 07:54 | 6

@Pianoman | 14-06-20 | 09:40: Maar hoe ben jij daar dan achtergekomen dat hij Nederlanders aldaar varkens noemde?

appeltjesgroeneweide | 14-06-20 | 09:57

@Pianoman | 14-06-20 | 09:40: dat is het MO van elke marrekaan, turken en meer van die zooi. Als ze wat van je nodig hebben spelen ze mooi weer maar zodra je ze niet meer helpt/geeft ben je die tering witte/racist te cetera. Kom ze al jaren overal tegen en werkelijk allemaal hetzelfde.

Dirty-Harry44 | 14-06-20 | 16:04
▼ 3 antwoorden verborgen

Jaren geleden op de radio een interview met een eigenaar van een snackbarketen. Op de vraag waarom er amper allochtonen in zijn zaken werkten, kwam een heel eerlijk antwoord in de categorie van zodra ze in dienst zijn begint het gedoe; laat of niet op komen dagen, gratis weggeven van eten aan familie en vrienden, diefstal, enzovoorts. Hij had het geprobeerd en was er eenvoudig mee gestopt. Kun je het werkgevers verwijten dat ze het niet eens meer willen proberen? Dat is net zoiets als een homostel verwijten dat ze snel aan de andere kant van de straat gaan lopen als ze een groepje Marokkanen aan hun kant van de straat ontwaren.

Franker | 14-06-20 | 07:46

Rot voor Yahja, maar hij had ook de Antillen of Marokko als optie. Wilde perse een stageplek inNL.

Niek1582 | 14-06-20 | 07:20

Toch, die foto uit Congo, hoever is deze uit zijn verband getrokken ?
Ook de Belgen waren erg goed in ambtelijk documenteren.

Alleen de slaven die door de WIC waren verhandeld, kunnen hun oorsprong en stamboom uitzoeken, andere niet.

Kunnen we ook eens aandacht geven aan "Blanke slaven", de helft van Ierland is als slaaf afgevoerd naar de kolonien. En waren een factor 10 goedkoper dan een neger. De reden voor afschaffen slavernij was het feit dat slavenhouders gingen fokken met negers en erg blanke Ierse meisjes. Om een iets slimmere slaaf te krijgen...

M13 | 14-06-20 | 07:09 | 2

Opvallend, op wikipedia gaat het over 'de Ierse slavernij mythe', terwijl er een Nederlandse site (in het Engels) het heeft over het ontstaan van de Ierse slavernij (na de overname van Ierland door de Engelsen ontstond de vraag wat te doen met die vreemde mensen, die de Engelse taal niet spraken en, erger nog, de 'verkeerde' religie hadden), kortom, wie moeten we nog geloven?
Op deze site: www.historyireland.com/18th-19th-cent... gaat het over de semantiek van het woord slavernij, waarbij de indruk ontstaat dat de situatie van de Ierse mensen die tegen hun wil verplicht en onder erbarmelijke omstandigheden te werk werden gesteld toch zeker niet vergeleken moet worden met de zwarte mens, die tegen hun wil en onder erbarmelijke omstandigheden te werk werden gesteld...
Kortom, het deugfilter staat al op 'overdrive' om de geschiedenis te verkleuren! Interessant!

EEnzame SchizofrEEN | 14-06-20 | 07:33

@EEnzame SchizofrEEN | 14-06-20 | 07:33: Wikipedia is al geheel in handen van de PoliCor-maffia. Geschiedenis wordt daar aangepast, ik heb gezien dat een gepromoveerde in zijn eigen vakgebied voor "ondeskundig" werd verklaard. Referenties die niet passen worden verwijderd. Probeer je die bronnen alsnog toe te voegen, dan zijn ze niet relevant. Wikipedia moet maar opgeheven worden.

M13 | 14-06-20 | 10:16
-weggejorist-
Zoezoef | 14-06-20 | 07:07

Met plezier gelezen. Dank daarvoor.

2 dingen waaraan ik toch wat meer nuance zou toevoegen:

"... lagelonenlanden waar kinderen en volwassen werken voor onleefbare salarissen. Dat is een vorm van verkapte slavernij..."

U bedoelt het goed, maar met die redenering zou ik voorzichtigheid in acht nemen. Om de volgende reden:
Die banen met lange uren voor weinig geld doen die arme mensen vaak vrijwillig. En in dat geval dat het vrijwillig is, is het dus hun beste optie. (Ander hadden ze wel een andere gekozen.)
Pas op dat u niet deze arme mensen ook nog hun beste optie ontneemt, enkel omdat die optie in uw ogen niet goed genoeg is. U doet ze daarmee geen plezier, kan ik u verzekeren. In plaats daarvan worden ze gedwongen een in een nog beroerdere optie.

"Vanuit het Nederlands minimumloon is zonder racistisch toeslagencircus geen gezin te onderhouden."

Daar is het minimum loon niet voor bedoeld. Het minimum loon is bedoeld als entry level. U begint daar misschien, maar dan is het de bedoeling dat uw ervaring en skills meer waarde kunnen leveren, zodat u ook voor een hoger salaris in aanmerking komt.

Ik raad aan er rekening mee te houden dat het simpel is:
als u X euro wilt verdienen, dan moet uw arbeid de werkgever tenminste X + onkosten + winst opleren. Anders neemt hij u niet aan.

Jongeren, zonder ervaring en wellicht minder aan opleiding hebben moeite om arbeid leveren die meer waard is dan het minimum loon + onkosten, etc..

Als u dat minimum loon omhoog doet, dan groeit de groep die de drempel niet haalt, waarbij hun arbeid voldoende waard is dat zij aangenomen kunnen worden. die vallen dus buiten de boot.

Hoe hoger het minmum loon, hoe groter eerst de jeugd werkeloosheid en vervolgens ook de algemene werkeloosheid. U voelt zich wellicht moreel zeer verheven als u het minimum loon zou verhogen, maar u doet die mensen die niet aan het werk kunnen, er geen plezier mee.

Rest In Privacy | 14-06-20 | 06:39 | 2

@mmx | 14-06-20 | 07:57:
Ja, gut.. overal wordt misbuik van gemaakt. Werkgevers zijn ook mensen, met al de goede en kwade eigenschappen.

Als u fijn mazige regeltjes gaat schrijven, dan gaan ze daar fijn mazig misbruik van liggen maken, natuurlijk.

Inderdaad zullen er mensen zijn die blijven hangen in een baan terwijl ze elders meer zouden kunnen verdienen. Dat zouden ze kunnen doen vanuit een diversiteit aan redenen:
- misschien is het wel een hele leuke ploeg, or werkt er een heel leuk meisje
- misschien maakt de eindejaars bonus het allemaal goed, of is er heel veel vriijheid in de uren.
- misschien vinden ze de missie van het bedrijf heel belangrijk (groen!, millieu!, etc.)

Misschien blijven ze er met opzet omdat ze die dingen belangrijker vinden dan de extra poen.

Misschien wordt er ook misbruik van hen gemaakt doordat de baas erop gokt dat ze toch wel zullen blijven... maar zoals u zei: ze kunnen elders meer verdienen, dus als ze echt willen dan hebben ze die keuze.

Uiteindelijk bepaal je zelf wat je verdient, natuurlijk:
iedere dag als je opstaat en naar je werk gaat terwijl je weet wat het je oplevert.

Als dat niet voldoende is, zoek dan een alternatief. Maar die keuze moet je zelf maken.

Rest In Privacy | 14-06-20 | 09:49

Dat de kansen niet gelijk zijn voor jongeren is duidelijk. De vaak wat rijkere ouders hebben veel meer middelen, voornamelijk geld, om hun kroost een HBO-studie of hoger te bieden. Daardoor zijn er veel Nederlandse kinderen met een migratieachtergrond die achterblijven op het (v)MBO.

Geld heeft een groot aandeel in de kansen die je zult krijgen. Echter zijn taal en opvoeding vaak niet ontwikkeld om mee te kunnen draaien in de samenleving. Dan heb ik het niet over nieuwe Nederlanders maar over de 2e/3e/4e generaties die hier zijn geboren. Als je tijdens de opvoeding Nederlands niet als primaire taal voert dan zet je de kinderen op achterstand. Dit i.c.m. opvoeding is vaak slechte buurten maken een cocktail waarvan de kinderen de dupe worden.

Gun je kinderen een goede toekomst, leer ze ABN te spreken én zorg ervoor met andere ouders c.q. buurtgenoten dat ze op het rechte pad blijven. Lukt je dit niet dan vraag je om hulp.

Niemand wil zijn/haar kind toch op 14 jarige leeftijd met een machete op straat zien?

Niemand wil toch dan kinderen op de fucking basisschool al in aanraking komen met drugs en geweld?

Niemand ziet een kind toch graag een carrière maken in de drugswereld met alle gevolgen van dien?

Met de vinger wijzen naar witte/blanken dat zij het probleem zijn? Dan faal je echt keihard.

Wekelijks zijn er bij Opsporing Verzocht overvallen te zien met vaak jonge jongens in de hoofdrol. Bruut geweld met steek- en voorwapens. Lik-op-stuk-beleid en deze problemen keihard aanpakken, rotte appels er dus snel tussenuit pikken. Zodra de oververtegenwoordiging van deze jongeren daalt dan zie je dat vrijwel iedereen deze zullen omarmen, ongeacht welke afkomst/huidskleur.

Opvoeding begint bij jezelf.

Rest In Privacy | 14-06-20 | 06:04 | 10

@EEnzame SchizofrEEN | 14-06-20 | 10:19: De families waar u op doelt gaan hier echt niet meer vertrekken en hun nazaten al helemaal niet: zij zijn veel te veel gewend geraakt aan alle luxe hier en claimen dit land als hun land maar weigeren tegelijk categorisch het in al zijn facetten te omarmen.

2tribes | 14-06-20 | 12:05

Ik zie gewoon om me heen dat mensen met een minimum inkomen gewoon kinderen hebben die een HBO opleiding voltooien. Het geld van de ouders is pas van belang als je ze naar een buitenlandse school wilt sturen, maar een HBO opleiding voltooien in Nederland is voor elke beurs mogelijk. Je moet er wel wat voor doen en dan is zelf motivatie en stimulatie vanuit je omgeving belangrijk.

Blauwpetje | 14-06-20 | 19:03

@Blauwpetje | 14-06-20 | 19:03:

Dat is absoluut zo. Alleen de taalachterstand, Nederlands niet als primaire taal tijdens de opvoeding, en veelal wonende in achterstandswijken zet ze toch op een enorme afstand.

@EEnzame SchizofrEEN | 14-06-20 | 10:19:

Ghehe, ik interpreteerde je uitspraak over 'nieuwkomer' verkeerd, de teloorgang in het onderwijs heb je van dichtbij meegemaakt.

Rest In Privacy | 14-06-20 | 19:18
▼ 7 antwoorden verborgen

Doen de Marokkanen ook mee? Dacht dat dit een zwarte oproer was?

Bugblatter | 14-06-20 | 03:21 | 1

Bij elke oproer zullen criminelen proberen een graantje mee te pikken, dus ook de marokaanse.

EEnzame SchizofrEEN | 14-06-20 | 08:01

There is enough treachery, hatred violence absurdity in the average
Human being to supply any given army on any given day

And the best at murder are those who preach against it
And the best at hate are those who preach love
And the best at war finally are those who preach peace

Those who preach god, need god
Those who preach peace do not have peace
Those who preach peace do not have love

Beware the preachers
Beware the knowers
Beware those who are always reading books
Beware those who either detest poverty
Or are proud of it
Beware those quick to praise
For they need praise in return
Beware those who are quick to censor
They are afraid of what they do not know
Beware those who seek constant crowds for
They are nothing alone
Beware the average man the average woman
Beware their love, their love is average
Seeks average

But there is genius in their hatred
There is enough genius in their hatred to kill you
To kill anybody
Not wanting solitude
Not understanding solitude
They will attempt to destroy anything
That differs from their own
Not being able to create art
They will not understand art
They will consider their failure as creators
Only as a failure of the world
Not being able to love fully
They will believe your love incomplete
And then they will hate you
And their hatred will be perfect

Like a shining diamond
Like a knife
Like a mountain
Like a tiger
Like hemlock

Their finest art


Charles Bukowski

Robert Haynes | 14-06-20 | 03:14

De oplossing zal er wel weer in bestaan na de 'coronacrisis' de grenzen weer open te zetten voor Afrikanen en Midden-Oostiërs. Het is hier namelijk zo vreselijk racistisch, die weten niet hoe hard ze hun leven moeten riskeren om naar het fascistische Westen te komen. Als de geschiedenis ons iets leert, is het wel dat het soort 'gelijkheidssamenleving' dat de zuurjubelaars voor ogen staat, een utopie is - gegeven met *menselijke* tekortkomingen. En iedereen weet dat ook. Maar het is makkelijker erover te gaan janken, de geschiedenis te trachten te herschrijven, standbeelden te bekladden en omver te trekken, te plunderen. De wereld is niet perfect, het Westen niet en zéker het gros van de regio's daarbuiten niet. Er zijn genoeg landen op de wereld waar je het ook eens kan proberen, maar gek genoeg doen de trammelanterfantjes dat nooit: omdat zij ook wel weten dat het Westerse landen de minst slechte van allemaal zijn.

Zonnebrildrager | 14-06-20 | 02:48 | 3

Welk land denk jij in te komen dan? Alleen wij zijn zo gek, de rest kent vrijwel alleen arbeidsmigratie op functie. Vaak nog zonder enige optie een vaste verblijf vergunning te krijgen.

mmx | 14-06-20 | 08:00

@mmx | 14-06-20 | 08:00: Da's exact mijn punt. Nederland is 'racistisch' maar intussen vreten de schreeuwers er allemaal van. Als het zo racistisch is, dan ga je toch naar een land waar het beter is? Maar dat gebeurt niet, precies om de reden die jij noemt: daar vragen ze je iets nuttigs bij te dragen aan de samenleving.

Zonnebrildrager | 14-06-20 | 12:15

@Zonnebrildrager | 14-06-20 | 12:15: Men 'vlucht" naar een land en een cultuur die men haat en men blijft vasthouden aan de misdadige achterlijkheid van het land van herkomst.

Heiner | 14-06-20 | 13:23

Ik zag een tijdje geleden een programma over een Marokkaanse jongen die stage liep bij een bedrijf. Hij was daar met z'n stage-begeleider om te bespreken waarom hij plotseling niet meer was komen opdagen.

Het waarom niet meer opdagen werd niet duidelijk, maar het werd pas echt pijnlijk toen de directeur voor de camera vroeg aan de jongen waarom hij niet even gebeld heeft dat hij niet kwam?

De jongen dacht lang na ..... en toen wist hij het antwoord: 'Hij wilde wel bellen maar zijn moeder zat de gehele dag aan de telefoon, dus hij kon niet bellen'

Je zag de opluchting in z'n gezicht want hij was overtuigd hiermee de vraag gepareerd te hebben.

Kijkend naar deze jongen kon ik een minachtende glimlach niet onderdrukken. Naast het gedrag is het niveau waar dit soort jongens op acteren van het niveau-tje: Josti-band

Zo'n stagair houdt de boel alleen maar op, daar heeft het bedrijf met de beste bedoelingen helemaal niets aan.

.......... en wij ons maar afvragen waarom deze groep zo slecht aan een stageplaatst komt ............. misschien heeft het iets met een bar slechte reputatie die getoets is aan eerdere ervaringen met deze groep.

Ervaringsdeskundige | 14-06-20 | 01:21 | 6

@EEnzame SchizofrEEN | 14-06-20 | 08:11: Een onconventionele oplossing, maar eigenlijk niet zo slecht.

Pianoman | 14-06-20 | 09:49

Het wordt zolangzamerhand ook wat voorspelbaar allemaal. Krijgt een 'witte' leerling geen stageplaats, dan moet hij wat beter zijn best doen want eigen verantwoordelijkheid enzo. Lukt het een leerling van exotische komaf niet, dan is het de schuld van de bevooroordeelde maatschappij en niet van degenen die de wat negatieve beeldvorming tot stand hebben gebracht. Overigens heb ik talloze malen managers bij uiteenlopende werkgevers met uiteenlopende doelgroepen horen roepen dat ze geen oudere medewerkers in hun team willen - geen haan die daar naar kraait, Nog nooit een demo van afgedankte 47plussers gezien maar ik denk dat ze een sterke zaak zouden hebben. Of zou het dan ineens allemaal te anekdotisch / niet te bewijzen zijn, toch ook een beetje aan hun instelling / inzet / opleiding / uiterlijk liggen? Iemand?

Idem voor wat betreft succesvolle activistische mensen van kleur: die hebben hun succes uiteraard uitsluitend te danken aan hun tomeloze inzet en talent ipv de kansen die hen geboden zijn, Zo niet de mensen die wat minder succesvol zijn: zij werden niet geaccepteerd door onze maatschappij vanwege hun kleurtje en hebben zelf geen enkele rol gehad in hun falen. Snapt u de logica nog?

2tribes | 14-06-20 | 10:14

@allesofniks | 14-06-20 | 02:30: Ja en gek genoeg lopen al die uitkeringen en toeslagen binnen 1 huishouden daar wel gewoon door (onderwijl sparend voor hun familiehuis cq oudedagsvoorziening in den vreemde), waar NL gezinnen vaak gekort worden indien zij een gezamenlijk huishouden voeren en verplicht worden hun eigen huis op te souperen. Je vraagt je af door wie ze toch bijgestaan worden om dat allemaal voor elkaar te krijgen?

2tribes | 14-06-20 | 12:10
▼ 3 antwoorden verborgen

Hier ligt een schone taak voor alle vvd/cda/pvda/d66 stemmers. Zij hebben op grote schaal kansarme jongeren hierheen gehaald, dus aan hen de taak om het probleem waar zij verantwoordelijk voor zijn op te lossen.

obominotie | 14-06-20 | 01:02 | 2

Eens

IkwilJinekwel | 14-06-20 | 06:22

Is ene berbaar geen grote werkgevert? Er zijn vast nog wel wat hoge functies binnen zijn mega- bedrijf met zwarte busjes, waar kansarme jongeren aan de slag kunnen.

EEnzame SchizofrEEN | 14-06-20 | 08:13

Het gaat niet om kleur, maar om mentaliteit en cultuur.

streknek | 14-06-20 | 00:59 | 2

Je bent daar zo’n 20 jaar te laat mee. Het gaat om kleur.

Allevezoel | 14-06-20 | 03:41

crowdsondemand.com/
Is dit bedrijf betrokken bij de rellen? Het lijkt me sterk dat er binnen de EU niet iets soortgelijks opereert. Om nog maar te zwijgen van de Antifa deelname.

Frau Merkel | 14-06-20 | 00:53

De bovenstaande zwartwit foto rouleert al een tijdje binnen linkse kringen, ik had ‘m al eerder gezien tijdens het doornemen van iemand zijn blog (V, bekend bij GS). Het betreft een shocking foto waar meer onderzoek naar gedaan mag worden: wat is de datum, welk land, locatie is het en betrof dit soort punishment incidenteel of structureel. Maar nog belangrijker misschien: was de dader een blanke plantagehandelaar of een donkere koellie. Zonder context dit soort foto’s als emo-pamflet hanteren lijkt mij dom en zelfs gevaarlijk. Neemt niet weg dat het verleden doorspekt is van wreedheden, in alle tijdslagen en onder alle volkeren.

Sw.Dwaallicht | 14-06-20 | 00:23 | 1

Ik ben een racist, U bent een racist en degenen die zich racistisch behandeld voelen
zijn zelf ook racist. Mensen zijn racisten, allemaal!

Maar de ergste categorie wordt gevormd door de blanken die inherent racistisch, met een zelfgenoegzaam gevoel van superioriteit de door hen kennelijk als zielig en inferieur beschouwde gekleurde mens menen te moeten beschermen tegen de verschrikkelijke witte man.

BenWit | 14-06-20 | 00:11

Interessant om te zien is hoe bijzonder groot het verschil in succes (en de afhankelijkheid van overheidssteun) is tussen verschillende etnische groepen in Nederland.

Neem bijvoorbeeld de mate van succes in Nederland van Marokkanen, Turken, Somaliërs, Antillianen, en vergelijk die mate van succes bijvoorbeeld met die van de Hongkong-Chinezen, Vietnamezen en andere Oost-Aziatische etnische minderheden. En vergelijk daarna de mate van succes (bijvoorbeeld groeicijfers) in de landen van herkomst van deze etnische groepen.

Hebben die onderlinge verschillen soms allemaal met ras te maken? Of heeft de blanke, autochtone Nederlander soms “schuld” aan de achtergestelde positie van sommige individuen binnen de etnische groepen die (veel) minder succesvol zijn dan de andere?

Of is het wellicht iets anders? Zoals bijvoorbeeld iemands cultuur? En kan het zijn dat die cultuur wellicht grotendeels bepalend is voor hun gedrag, hun kijk op zaken (“het lot”), hun bovengemiddelde afhankelijkheid van overheidssteun (zelfredzaamheid) en daarmee hun succes in Nederland?

Ik neem aan dat iedere etnische groep, inclusief de autochtone Nederlander, te maken heeft met discriminatie (vooroordelen die zijn gebaseerd op iemands huidskleur, geloof, geestelijke gesteldheid, sociaal-economische en sociaal-culturele achtergrond en soms zelfs gebaseerd op iets triviaals als de kleur van iemands haar). Toch is de ene groep onmiskenbaar veel succesvoller dan de andere.

Opvallend is dat juist de mensen uit etnische groepen die zich het meest beklagen over “institutioneel racisme” in Nederland, immigranten blijken te zijn wiens wortels liggen in het soort landen dat door Trump als “shithole countries” is bestempeld. En dat aldaar mensen met diezelfde cultuur tot de absolute meerderheid behoren. Ofwel, het bestuur en de organisatie in dat land in eigen hand heeft.

Bolkestein had het al eens eerder over de “superioriteit van de Westerse cultuur”. Ik vraag me dus af hoe lang het duurt voordat hij om deze uitspraak figuurlijk met pek en veren zal worden besmeurd.

Kompromat | 14-06-20 | 00:06 | 10

@koter | 14-06-20 | 00:53: Komt omdat de Turken en Marokkanen kleine groepjes in de VS zijn. Net als dat de Aziaten kleine groepjes hier zijn.
Stop hele woonwijken vol dezelfde soort minderheden en het beeld is in de VS en hier in Europa exact hetzelfde. Het probleem is dat ze niet aangemoedigt worden om te integreren met de samenleving. Ze bouwen hun eigen samenleving wel.

Shadowzz | 14-06-20 | 09:59

Etnische groepen zijn gelijkwaardig, maar niet gelijk. De Bell curves voor intelligentie zijn anders. Jammer genoeg leven we niet in een ideale wereld en is dit een harde realiteit. Een die voor sommigen net zo moeilijk te accepteren is, als het inzicht dat hersenen van homo's anders zijn dan die van hetero's. En dus gaat de discussie eenzijdig over de betrouwbaarheid van IQ tests, de rol van opvoeding, verschillende soorten intelligentie, en al het andere waardoor je over dit onderwerp verder niet meer hoeft na te denken. Veel van deze punten zijn trouwens valide, het is allemaal niet zo zwart/wit.

Er is ook in ander opzicht overweldigend bewijs dat niet alle etnische groepen in dezelfde omstandigheden even succesvol zijn. In getto's in de VS blijken Aziaten vaak degenen te zijn die carrière maken en op enig moment de winkels hebben waar ook de zwarte bevolking haar spullen moet kopen. Dat leidt in deze getto's tot afgunst en de vernieling van winkels.

Het zou mij niets verbazen als de latent aanwezige superioriteitsgevoelens van bijvoorbeeld blanken jegens zwarten, die dus eigenlijk heel verklaarbaar zijn, er aanleiding toe geven zoveel aandacht te geven aan racismebestrijding. Deze mensen herkennen iets in zichzelf dat zij willen compenseren.

Als we durven te accepteren dat het probleem niet zo zeer in de huidskleur zit, maar in andere eigenschappen van het DNA, dan is een nieuw arsenaal aan oplossingen mogelijk, die recht doen aan de verschillen tussen mensen en aan hun gelijkwaardigheid. Met het onmogelijk maken
van een wetenschappelijke discussie over IQ en etnische groepen, bewijs je niemand een dienst. De realiteit laat zich immers niet veranderen.

Pianoman | 14-06-20 | 10:27

@koter | 14-06-20 | 00:34: Nooit van het begrip 'pindachinees' gehoord? Jouw theorie klopt niet. Wat wel klopt, is dat veel van de kinderen van de 'pindachinees' zich heel verdienstelijk gemaakt hebben in de Nederlandse samenleving.
Overigens ken ik ook enkelen die als bootvluchteling in de jaren 70 naar Nederland zijn gekomen. De meeste daarvan hebben hoge functies in het bedrijfsleven.

Pianoman | 14-06-20 | 10:36
▼ 7 antwoorden verborgen

Feynman, kunnen we dus concluderen dat economische verschillen (lees armoede) van grotere invloed zijn dan religieuze of culturele verschillen?
En zo ja, wat gaan we er aan doen met zijn allen?

Maya de Blij | 14-06-20 | 00:06 | 1

‘We’ niets. Hebben we nl al gedaan. Het is in NL al heel lang mogelijk om ongeacht je afkomst en financiële positie jezelf door middel van opleidingen een goede startpositie te geven op de arbeidsmarkt en je zo te ontworstelen aan je lage sociale klasse. Moet je wel zelf wat voor doen. Kennis komt namelijk niet vanzelf naar binnen vliegen.

Lucifer | 14-06-20 | 07:30

Om de belastingdienst racistisch te noemen gaat erg ver en naar mijn idee over de schreef. Ik ben groot voorstander van het selectief besteden van opsporingscapaciteit, maar bij de toeslagen was het niet de inslag om allochtonen te benadelen.
Enige vorm van discriminatie kan ik wel ontwaren, onder andere door de verdragen met marokko en turkije, en de gebrekkige controle op bijvoorbeeld vastgoed.

Frau Merkel | 13-06-20 | 23:48 | 8

Racisme = uitsluiting, in dit geval was er geen sprake van uitsluiting maar van knevelarij. Immers, iedereen blijft gedwongen lid v.d. club. De term van deze aangifte is derhalve juist gekozen.

Sw.Dwaallicht | 14-06-20 | 02:23

@Frau Merkel | 14-06-20 | 00:51: En ze 'geitendrukkers' noemen heeft ook met ervaring te maken, zeker?

Dr_Prepper | 14-06-20 | 07:05

@koter | 14-06-20 | 01:00: Misschien omdat fraude in die groep veel meer voor komt? Het racisme noemen is gewoon dom. Dit is een simpel basisschoolvoorbeeld van oorzaak > gevolg.
Als het racisme zou zijn, werd elke minderheid aan de tand gevoelt.

Shadowzz | 14-06-20 | 10:01
▼ 5 antwoorden verborgen

Wie wil weten waar blm, en die lnkse malloten op uit zijn, moet maar eens de volgende woorden - evergreen weinstein. - door de zoekmachine heen halen en de documentaire (3 luik) bekijken. En dit was al in 2017. Wat nu gebeurt is daar ontsproten. 't Is net 'de wave'.

NerdAlert | 13-06-20 | 22:29

De schrijver wil een oplossing voor zaken die al enige tijd lopen.
Hoe zijn deze zaken zover gekomen? Door een maatschappij met grenzen of door een grenzeloze liberale maatschappij?

Arachne | 13-06-20 | 22:20 | 5

@Dirty-Harry44 | 13-06-20 | 22:27: Precies. Vraag die ondernemer maar eens wie de vorige stagiaires in zijn zaak waren en wat zijn ervaringen daarmee waren. En hun namen. Je zult ze beter begrijpen.

piloot47 | 13-06-20 | 23:07

@Dirty-Harry44 | 13-06-20 | 22:27: heb bij een groot horecabedrijf gewerkt waar geen Marokkanen meer werden aangenomen, men had het vaak genoeg geprobeerd maar het leverde altijd gezeik op. Er werkte een groepje Turken, dat waren gewaardeerde collega's.

Veldmaarschalk Sorry | 13-06-20 | 23:26

@piloot47 | 13-06-20 | 23:07: Vraag ze dan gelijk wat het gekost heeft als ze zo'n faalhaas hebben weggestuurd.

Grachus | 13-06-20 | 23:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Ontmanteling van apartheid in Zuid-Afrika. Daarna werden de witte boeren vermoord en hun boerderijen overgenomen door zwarte mensen, die hier een puinhoop van maakten. Maar daar hoor je niemand over.
Als hier de blanken stoppen met werken en belasting betalen, stort alles binnen een paar maanden in. Zelfs drie maanden intelligente lockdown levert al gigantische problemen op.

Leffe Blonde | 13-06-20 | 22:19 | 2

Hear hear.

Dirty-Harry44 | 13-06-20 | 22:28

Lijkt me nogal logisch. Blanken vormen dik 90% van de bevolking: 80% autochtoon, 10% westerse allochtonen (Polen, Belgen, Duitsers etc.) en ongeveer 10% niet-westerse allochtonen.

koter | 14-06-20 | 00:08

Ik werk bij een bedrijf dat niet schoon en prettig werk heeft en dus een zeer groot verloop van personeel heeft dus ook weer veel sollicitanten vooral ongeschoold personeel komt er solliciteren de ervaring leert ons om geen buitelanders te nemen die werken niet volgens de nederlandse doelstelling zodat deze al vooraf niet worden geselecteerd voor de funktie en dit is de ervaring van heel veel bedrijven dus het zal nooit wat worden met hun.l

kuus | 13-06-20 | 22:14 | 4

Zie je wel. Ik wist het. Punctuatie is een overbodige, aangeleerde blanke gewoonte.

Nivelleermarionet | 13-06-20 | 22:36

Ik zie vaker ‘neem geen buitenlanders aan’ adviezen hier voorbij komen.
Het strook niet met de werkelijkheid kan ik u uit eigen ervaring verklaren.

Dus ligt er een andere reden onder dit soort teksten.

Sw.Dwaallicht | 14-06-20 | 00:28

@Sw.Dwaallicht | 14-06-20 | 00:28: Hangt er vanaf waar je werkt. Zal niet zo snel bij een bank gebeuren. Bij ons in de bouw en aanverwante industrie valt de een na de andere af, Voornaamste probleem is attitude en de 2e dat ze niks kunnen,

Grachus | 14-06-20 | 03:03
▼ 1 antwoord verborgen

"jongeren zitten werkloos thuis, een kwart zonder diploma." 3/4 zit dus thuis met een diploma maar desondanks dacht 1/4 dat ze zonder diploma ook wel an de bak zouden komen?

Nog belangrijker, welke diploma's? Ik kan mij niet voorstellen dat vakdiploma's zijn waar bij de start van de opleiding veel vraag was maar nu niet meer. Zoveel is er de afgelopen jaren niet verandert op de arbeidsmarkt, dus ik vermoed diploma's waar toen al niemand op zat te wachten.

W_F | 13-06-20 | 22:07 | 2

Die zonder diploma zijn uiteindelijk slimmer geweest. Die met zitten zonder werk en een dikke studieschuld.

koter | 13-06-20 | 22:16

Ik werk bij een bedrijf waar het echt geen reet uitmaakt waar je vandaan komt. Directie is een moslim man, meerdere engineers van andere komaf dan etnisch Nederlands en diverse mensen in het bedrijf van allerlei pluimage. Waarom het werkt? Omdat het puur om de instelling gaat. Nergens is dit opgedrongen door wat voor een beweging ook. Het feit dat er weinig Marokkaanse aanwas is; verkeerde instelling. Zelfs de ruwe diamanten hebben we een kut ervaring mee. Helaas is het polariseren vanuit één zijde nu blijkbaar een twistpunt over iets waar wij totaal niet mee bezig zijn. We leven in een land dat best productieve en pientere mensen voort brengt. Het is niet moeilijk om daar in mee te gaan, enkel de instelling en nijverheid over te nemen. Het leven dient zich niet op een dienblad aan, je zal er toch echt zelf iets van moeten maken. Dit is over het algemeen heel goed mogelijk, echter is de huidige BLM beweging eerder een vloek dan een zegen

Runderknak | 14-06-20 | 00:04

Ah, eindelijk eens een fijn artikel. Al dagen, weken lang alleen maar ellende. Langzamer hand begin ik steeds meer te twijfelen, ben ik nu gek aan het worden of is de wereld steeds dieper aan 't zinken. En dan nu dit betoog. Wat heerlijk en verfrissend weer eens wat gezond verstand te zien uiten. En ook in de reaguursels. Chapeu geenstijl. Dit had ik ff nodig

Ketchupbadger | 13-06-20 | 22:02 | 2

Ja, al ging de wereld vanavond ten onder, dit artikel staat.

koperbij | 13-06-20 | 22:16

Ik zoek de sarcasmeknop. Staat helemaal open.

piloot47 | 13-06-20 | 23:11

Wat een zielige kleuter is die Jesse Klaver toch. Met zijn oproep dat premier Rutte deze maand nog excuses moet maken voor de slavernij.
Puur en alleen zodat de Groene Khmer dan op haar website kan zetten dat de Jessias krachtige statements maakt. (Waar hij van te voren al weet dat Rutte er toch niet op in gaat)

Osdorpertje | 13-06-20 | 22:00 | 8

Wanneer gaat yasser excuses maken voor de ellenlange criminele activiteiten gepleegd door zijn landgenoten in dit land?

Dirty-Harry44 | 13-06-20 | 22:52
▼ 5 antwoorden verborgen

Mijn zoon was 100% gezond, sterk, blond, maar ook met een oer-Hollandse voor- en achternaam kon hij geen stageplek krijgen. Ook 150 afwijzingen, want bedrijven zitten gewoon niet zo te wachten op verwende pikkies van 17 die niets kunnen. Deze hele generatie is nogal snel moe, je mag helemaal opnieuw beginnen met opvoeden en als dank mag jij het gezeik van een half-tamme stagebegeleider van school aanhoren en 3 mappen (!!!) met papierwerk invullen. Sorry, ik heb zelf 20 jaar lang stagiaires begeleid, maar op deze manier beginnen bedrijven er niet meer aan. Dit is dus niet een zwart probleem, maar een opvoedingsprobleem. Als jullie zorgen voor leuke gemotiveerde jongeren zorgen wij weer voor stageplekken...

hell-no | 13-06-20 | 22:00 | 6

@Joris Beltsin | 14-06-20 | 00:07:
Turken en Marokkanen hebben vaak traditionele opvattingen wat betreft gezin en daardoor hebben ze vaker intacte gezinnen. Zelfs vaker dan bij Nederlanders. Bij Surinamers en Antillianen ligt dit anders. Boeken lezen doet de jeugd tegenwoordig bijna niet meer. Daarom zie je dat de taalvaardigheid ook onder Nederlandse jeugd aan het afnemen is.

koter | 14-06-20 | 01:05

@koter | 14-06-20 | 01:05:
Nederlandstalige boeken zijn dan ook [generalisatie alert] oersaai, om gepubliceerd te worden stiekem geholpen door de onzichtbare hand of bedoeld om de lezer te heropvoeden. Ons onderwijssysteem zou het moeten toestaan goede vertalingen van anderstalige boeken te lezen voor het eindexamen.

kindapaas | 14-06-20 | 06:06
▼ 3 antwoorden verborgen

Er is niemand die zich openlijk afvraagt waarom Yahya en blijkbaar meer dan 100.000 zoals hem/haar geen stageplek krijgen. Waarom willen ze deze ruwe diamanten niet slijpen zodat ze volwaardig kunnen meedraaien. Dat komt omdat je niet mag onderkennen dat het ruwe diamanten zijn. Je mag ze niet slijpen. Want dan ben je een racist. Werkgevers branden er simpelweg niet meer hun handen aan. Je hebt een echte onderneming met echte klanten en je moet echt winst maken. Iets wat politiek correct NL niet snapt.
Het valt me trouwens op dat er bij de Kamerfracties haast geen allochtonen zitten. Zelfs geen excuus allochtonen meer.

metdedag | 13-06-20 | 21:55 | 5

@* Il Principe * | 14-06-20 | 00:15: Dan zou het aan de linkerkant van de kamer dus zwart moeten zien van de mensen van kleur....

clockandhammergame | 14-06-20 | 00:58

@* Il Principe * | 14-06-20 | 00:15:
Alle kamerbewoners zijn voorstander van een soort van marktwerking waarbij de produktiemiddelen in handen zijn van multinationale corporations, industriële planning plaatsvindt door afspraken binnen onzichtbare kartels en de koopkeuze van de klant beperkt blijft tot de de aangeboden produkten; de werkelijke behoefte speelt nauwelijks een rol. Daarmee verdienen ze met recht het predikaat "extreem rechtsch".

kindapaas | 14-06-20 | 06:16

Ik heb nogal eens contact met deze ruwe diamanten. En hoewel het over het algemeen prima types zijn om een op een mee te praten, zie je de kansloosheid op hut voorhoofd getatoeëerd staan. Ze groeien op in een jungle die wij niet kennen, maar die hier wel is. Verborgen achter keurig geschilderde kozijnen.

Als ik dan de de wereld rondom mij zie, met alle regeltjes en wetten, dan vraag ik mij echt af hoe die tieners daar ooit aan mee gaan doen...

Dr_Prepper | 14-06-20 | 07:12
▼ 2 antwoorden verborgen

- Er is helemaal geen debat, alleen een poging een ideologie op te leggen.
- Zogenaamde gerechtigheidsdoelen zijn slechts een tijdelijk middel om de ideologie erdoor te drammen. Het gaat niet om Black Lives, het gaat om Left Power, het gaat niet om Trans Rights, het gaat om Left Power, het gaat niet om Islamofobie, het gaat om Left Power, dat is het enige waar het om gaat.
- Links heeft een hele goede tactiek om elke discussie te smoren, je hoort het regelmatig, "silence is a crime". Als je je niet uitspreekt tegen racisme ben je ervoor, zelfde bij trans en moslim rechten etc.. Hier zitten een hele hoop slimmigheden in. Ten eerste zijn echt zeer weinig mensen voor racisme, dus iedereen zal zich aangesproken voelen, maar ze bedoelen ook, je moet accepteren dat wij de stem van het "slachtoffer" zijn en dat onze kijk op racisme de juiste is. Ze bedoelen, niet met ons eens zijn is een misdaad en wij bepalen waar en wanneer en naar aanleiding van welk onderwerp jij wat moet vinden. Niet mee eens, dan ben je slecht. Diezelfde tactiek zie je bij elk onderwerp, racisme, feminisme, islamofobie, transfobie en ga maar even door.
- Als je éénmaal geaccepteerd hebt dat links de stem van het "slachtoffer" is en hun kijk daarmee de juiste is, dan rest alleen nog de volgende stap, overgave aan het feit dat zij het dus eigenlijk ook voor het zeggen zouden moeten hebben. "Silence is a crime", betekent, durf geen nee te zeggen tegen de dictatuur van onze ideologie want dan zwaait er wat, het is een waarschuwing geen democratische wet.
- De mensheid heeft een hele grote verzameling barbaarse misdrijven samen gesteld in de loop van de geschiedenis, Belgen die handen afhakten, Nederlanders die brandmerkten, Ghanezen die kinderen castreerden voor ze aan de arabieren te verkopen, moslims die vrouwen verminken. Links put daar selectief, te kust en te keur uit om hun gelijk te bewijzen, maar waar het echt om gaat is Left Power.
- Het waren blanke christenen die de slavernij hebben afgeschaft en de westerse landen waren de eersten waar het werd afgeschaft. De islam keurt het tot op de dag van vandaag niet echt af, in Afrika en Azië gaat het tot de dag van vandaag door. Zonder dwang vanuit het door christelijke en joodse waarden gedreven westen in de 19de en 20ste eeuw zou slavernij nog breed voorkomen.
- In geen enkele andere samenleving waar ook ter wereld en in welke tijd ook ter wereld heerst er grotere vrijheid jezelf te zijn, of geldt er een grotere mate van rechtszekerheid en gerechtigheid dan in de huidige westerse maatschappijen, gemaakt door blanke christenen en joden.
- We zouden een debat kunnen hebben ver wat er nog verbeterd kan worden, maar dan moet het doel wel zijn een debat met wederzijds respect om vooruitgang te boeken. Dat is niet het doel van BLM of extreem links en een welwillende opstelling is gevaarlijk tegenover een radicale ideologie die uit is op onderwerping. Zoals het zo leuk klinkt in de slecht films "don't bring a knife to a gunfight", ze zijn uit op revolutie en overheersing, niet op debat.

Blauwpetje | 13-06-20 | 21:53 | 3

Het christelijke westen is gebouwd op christelijke waarden, niet joodse.
Israël is gebouwd op joodse waarden.

Arachne | 13-06-20 | 22:18

Als je éénmaal geaccepteerd hebt dat links de stem van het "slachtoffer" is en hun kijk daarmee de juiste is, dan rest alleen nog de volgende stap

dit is allemaal niet logisch hoor.

als ik accepteer dat links de stem van het slachtoffer is.

stem slachtoffer is niet zelfde als wat er is gebeurt
en zelfs als het is gebeurt, dat zegt niets over mijn doelen, noch geef het een richting aan het vervolg

en dat iets de stem van een slachtoffer is zegt ook niks over de juistheid van het perspectief. je kan ook op groeps of samenlevingsniveau kijken, maakt het misschien compleet irrelevant.

dus nee.

Anoniemtje | 13-06-20 | 23:07

Blauwpetje, zeer heldere uiteenzetting. Ik was er al een aantal jaren geleden bekend mee dat dit soort beschuldigingen en bekentenissen uit de linkse hoek vals verkregen werden. Het is mij nl. zelf overkomen en heeft mijn leven toentertijd ingrijpend veranderd, toch heb ik niets bekend wat simpelweg niet zo was en nog steeds niet zo is. Wel heeft het mijn ogen geopend wat voor een misselijke methodes dit soort figuren en hun ideologische stromingen gebruiken: pure gaslighting.

Ook heb ik onderzocht wat dit soort mensen drijft dit te doen, laat ik het houden op een complexe mix van eigenhaat, hang naar polarisatie en vooral het verkrijgen van macht over de ander. Het start vanuit de underdog positie.

Helaas kon en kan ik niet anders dan bikkelhard zijn: geen genade voor de genadeloze. Een andere methode is er niet, ze zullen nl. nimmer toegeven op het randje van krankzinnigheid te staan. Een eerlijke discussie is zinloos.

Sw.Dwaallicht | 14-06-20 | 02:43

Meer dan twintig jaren geleden was ik in een park in Utrecht aan het wandelen met mijn toenmalige vriendin en later de moeder van mijn kinderen. Er was een klein groepje jongens met een we zullen maar zeggen een Noord-Afrikaans uiterlijk, die ons eerst lastig viel en grof taalgebruik naar ons bezigde. De reden was niet eens zozeer dat ik blank of Nederlands ben; de reden was: mijn vriendin is halfbloed Indisch. Wij schrokken, liepen door, zij achter ons aan. En ja hoor, wij werden bekogeld met steentjes uit het park. Wij dachten nog: nu vooral niet naar huis lopen, want dan weten ze waar wij wonen. We hebben dus een 'ommetje' gemaakt. Als ik of wij toen in discussie waren gegaan over het waarom, dan weet ik zeker dat er meerdere companen van hun kant waren opgetrommeld om ons nog eens duidelijk te maken dat wij weg moesten. Weg. Gewoon weg. Puur omdat mijn vriendin een kleurtje had.
Dit is ons altijd bijgebleven. Wij deden niets. Wij waren er alleen.
Nu zijn we meer dan twintig jaar verder en er is niets, maar dan ook helemaal niets verbeterd. Het is wél veranderd; het is erger geworden. Nóg meer haat naar de Joodse medemens, nog meer haat naar homoseksuelen, anders gekleurden, anders denkenden en ga zo maar door en door. Eigenlijk: nóg meer racisme. Maar klaarblijkelijk mag dat van een persoon met een migratie-achtergrond wel. Het is de wereld op z'n kop.
Ik ben gewoon een blanke hardwerkende Nederlandse man, maar inmiddels is het zover gekomen dat ik mij bijna moet gaan schamen dat ik dat ben. Ik word hier oprecht verdrietig van, mede omdat ik prachtige kinderen heb die hier in deze rare tijd moeten ontplooien en groeien. Hoe in hemelsnaam is dit over, pak hem beet, 25 jaar na nu nog duidelijk te maken aan hún kinderen? Ik vind dit oprecht een vreselijke tijd om nu in te leven, maar wijken voor geschreeuw dat alles racisme is of discriminatie is doe ik niet. Omdat ik er gewoon ben (helaas voor velen blank) én blijf! Ik hoop echt dat deze storm overwaait en dat álle beelden blijven staan. Het láátste wat je nu moet doen is een naamsverandering plegen op een cultureel centrum, of YouTube-filmpjes verwijderen. Dit kan gewoon écht niet. Ga een dialoog aan als de storm is gaan liggen, want als je nu al wijkt, is er straks niets meer om over te praten óf om over te onderhandelen.

Ach... Ik lul ook maar wat
Fijne avond verder

Hai D. | 13-06-20 | 21:51 | 7

Ik ben het volledig met je eens. Ik heb wat minder jaren op de teller, maar heb soortgelijke ervaringen. Deze storm gaat niet overwaaien, het gaat erger worden. Het reltuig krijgt alleen de sociale media als input en dat samen met de 'reguliere' media leeft van de clicks. Alleen ophef levert clicks op en dus blijft het zichzelf versterken. Het is bijna niet eens weg te filteren omdat de bedrijven als twatter en faecesboek door de deugers bevolkt worden.

Frau Merkel | 13-06-20 | 23:32

Beetje laat wakker geworden. Je moet je kind over 25 jaar niets uit willen leggen, maar je moet zorgen dat hij de kwaliteiten verkrijgt om een leven elders op te bouwen. Met de doortikkende demografische tijdbom gaat hetgeen we afgelopen weken gezien hebben steeds ernstiger worden.

Grachus | 13-06-20 | 23:37

Prachtige tegel!

SNAFU | 14-06-20 | 00:34
▼ 4 antwoorden verborgen

Dus, dé oplossing, om het racisme voorgoed de wereld uit te helpen, zou dus zijn, dat er alleen nog maar baby's geboren zouden moeten worden, waarvan de ouders elk van een ander ras zijn?

Rest In Privacy | 13-06-20 | 21:50 | 3

Nee, alleen nog maar bruine baby's. Op dit moment is half Afrika elkaar aan het uitmoorden om te bepalen welke tint bruin dat exact moet worden.

W_F | 13-06-20 | 22:16

Ik heb wel eens wat video's gekeken op youtube over etnisch gemengde kinderen. Mijn algemene indruk (anekdotisch, ik weet het) is dat de etnisch verschillende ouders er enthousiast over zijn, tot het veroorzaken van instant wereldvrede aan toe, maar dat de etnisch gemengde kinderen zelf aanzienlijk minder enthousiast zijn. Velen voelen zich etnisch verscheurd (horen nergens echt bij) en ontworteld.

petersteenkamp | 14-06-20 | 00:30

Goed verhaal. Ik roep het al een tijdje: die focus op woordjes en symbooltjes en het koloniaal verleden en micro-aggressions, daar los je racisme niet mee op. En het draagt ook niet bij aan het "omdenken" zoals sommige verdwaasde activisten beweren. Het enige wat je ermee bereikt is dat je zwarte mensen leert om blanken te haten, vanwege een erfzonde waar ze niet aan kunnen doen, en omdat het onvermijdelijk is dat niet alle blanken zich houden (of het zelfs maar eens zijn) met de deugregels van de week. En je leert blanken om zwarten te haten omdat het toch nooit genoeg is en er met de botte bijl in een eeuwenoud cultureel erfgoed gehakt wordt.

Het enige wat de deugers bereiken is het aanwakkeren van haat, en het verbreden van de kloof tussen rassen en culturen. En... misschien is dat ook wel de bedoeling. De rode draad door de warrige en inconsistente houding van rabiaat links, is de strijd tegen de kleinburgerlijkheid.

Muxje | 13-06-20 | 21:49 | 3

Je hebt gelijk, het gaat om het aanwakkeren. Daarom mag je geen bruin/getint en blank zeggen maar alleen nog maar zwart en wit. De tegenstelling willen ze groter maken. Waarschijnlijk voor politiek gewin. Helemaal duidelijk zijn de beweegredenen me nog niet.

Patatter | 13-06-20 | 22:12

Etnische minderheden zijn de nieuwe "revolutionaire klasse" van het Marxisme. Het is de bedoeling dat die minderheden opgezweept worden tegen de bestaande machtsstructuren om die te vernietigen, en in de nasleep van de chaos grijpen de Marxisten de macht.
History of political correctness:
www.youtube.com/watch?v=EjaBpVzOohs

petersteenkamp | 14-06-20 | 00:36

@petersteenkamp | 14-06-20 | 00:36:
Met dien verstande dat ze (de Marxisten) nog niet echt goed lijken te hebben nagedacht over hoe ze invloed denken te gaan krijgen over de multinationale corporations. De EU heeft daar met veel geduld een (geleende) oplossing voor weten op te zetten (Berlaymont oftewel het Großraumkartell, check een aantal spraakmakende recente boetes aan de IT reuzen) maar om het EP/EC daarom Marxistisch te noemen doet geen recht aan de werkelijkheid, die eerder corporatistisch is. Het Marxisme loopt daarom grote kans vroeg of laat in conflict te komen met de EU bureaucratie. Nootjes en bier, om een andere reaguurder aan te halen;)

kindapaas | 14-06-20 | 07:33

En dan nu het heden, waar je gemakshalve verdomd weinig over hoort want dan moet men nu wat doen, blank en zwart. En wat doén is duidelijk een stuk moeilijker dan over het verre verleden zwatelen. In Quatar bouwen arbeiders een dorp voor de verheerlijkte en o zo verbroederende olympische spelen. Die arbeiders zijn al zeven maanden niet betaald. Welke sporter, blank of gekleurd, wil sporten in een stadion dat door slaven gebouwd is? Ik heb nog niet één sporter, blank of gekleurd zijn weigering horen uitspreken. Welk blank of gekleurd mens wil uitzendingen zien vanuit een stadion dat door slaven gebouwd is? Ik heb nog niemand, blank of gekleurd, horen oproepen tot een boycot.

BenZen | 13-06-20 | 21:48

word

Ruud0314 | 13-06-20 | 21:36

Wit wordt ik pas als ik langdurig in lockdown ben geweest.

Ruud0314 | 13-06-20 | 21:35

De blanke mens een witte mens noemen is racisme. Namelijk expres polariserend met als stiekem doel problemen te veroorzaken.
Doe er niet aan mee !!

Ruud0314 | 13-06-20 | 21:34 | 1

Ik reageer ook niet als men mij 'wit' noemt.

AdPatat1960 | 13-06-20 | 21:46

Als je doorkrijgt dat je voor een gebalanceerde mening meer dan een invalshoek nodig hebt, kun je Feynmans gelijk op waarde schatten. We zijn inmiddels zover dat een ongebalanceerd bedrijf of instituut zo goed als ten dode opgeschreven lijkt en we kunnen ons afvragen of dat erg is. Ik zie het probleem op lange termijn namelijk niet zo. Het is in het begin een beetje wennen als er een 'ínstituut' omvalt, dat is het wel zo'n beetje. Of staan we straks allemaal te janken als de HEMA aan z'n eigen wokeheid tenonder gaat? We hebben V&D ook overleefd.
.
Ondertussen ga ik rustig door met de beste voor een klus zoeken (ongeacht of ze wel of niet staand pissen of dat ze nou wit, zwart, rood, geel of paars zijn) en wacht ik rustig totdat het tuig dat nu beeldenstormend over de wereld trekt is uitgeraasd. Dan staan er misschien wat mensen op waar we mee kunnen werken aan een oplossing. Het enige dat ik zou moeten doen om aan het wereldbeeld te voldoen van de schuimbekkende ongewassenen die nu vooraan staan, is een stel hoorns en een vorkstaart kweken om vervolgens de hele dag met mijn rechterarm omhoog te gaan staan. Dat is niet praktisch, want ik ben rechtshandig.
.
Zolang dit alleen maar over black lives gaat, is het blijkbaar zwart tegen de wereld en begrijpen deze hooligans hun eigen punt niet eens. Ze willen tot dusverre niet praten, laat staan luisteren, ze willen alleen maar krijsen en de wereld zien branden. Daar kan ik niks mee, kom maar langs als je over een oplossing wilt meedenken. Ik ben alvast een klein beetje begonnen. Het stelt natuurlijk nog bijna niks voor, maar het is een beginnetje.
.
Maar aangezien een oplossing zou betekenen dat deze beroepsdemonstranten dan ineens zonder dagbesteding zitten, ga ik mijn adem niet inhouden totdat ze komen.

pietvanvliet | 13-06-20 | 21:32 | 2

Mijn zoon was 100% gezond, sterk, blond, maar ook met een oer-Hollandse voor- en achternaam kon hij geen stageplek krijgen. Ook 150 afwijzingen, want bedrijven zitten gewoon niet zo te wachten op verwende pikkies van 17 die niets kunnen. Deze hele generatie is nogal snel moe, je mag helemaal opnieuw beginnen met opvoeden en als dank mag jij het gezeik van een half-tamme stagebegeleider van school aanhoren en 3 mappen (!!!) met papierwerk invullen. Sorry, ik heb zelf 20 jaar lang stagiaires begeleid, maar op deze manier beginnen bedrijven er niet meer aan. Dit is dus niet een zwart probleem, maar een opvoedingsprobleem. Als jullie zorgen voor leuke gemotiveerde jongeren zorgen wij weer voor stageplekken...

hell-no | 13-06-20 | 21:57

Sorry, was niet bedoeld onder jouw stukje te komen. ;)

hell-no | 13-06-20 | 21:59

Ook slavernij: https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/revealed-industrial-revolution-was-powered-by-child-slaves-2041227.html

smdyasc | 13-06-20 | 21:31

Moeder net aan de telefoon: "Waarom vernielen ze eigenlijk al die beelden?" Omdat het slavenhandelaren waren. "Allemaal?" Allemaal, waarom denk je dat we zo rijk zijn als land? 1+1 gratis. "Kunnen ze die beelden dan niet in een museum zetten met een bordje erbij dat die mensen niet goed waren?" "Je hoeft die beelden toch niet te slopen?" "Waarom altijd dat slopen?" "Dat zijn ze waarschijnlijk gewend hoor in die culturen ..." Moest ff erg lachen om die laatste opmerking. Nog niet neergelegd of weer de telefoon ... "zeg hoe heet hij ook alweer ... die psychopaat is op tv ... die Teeuw ... ik zou maar even kijken ...".

Watching the Wheels | 13-06-20 | 21:28 | 7

@Dr_Johnson | 13-06-20 | 22:12: Driekwart van de Nederlandse handelswinsten kwam van de "moedernegotie" (negotie = oud Nederlands voor goederenhandel) oftewel de handel met het Oostzeegebied (Noord Rusland, Baltische staten, Scandinavie). De handel met overzeese gebiedsdelen spreekt tot de verbeelding vanwege de luxe producten als specerijen en Chinees aardenwerk, maar de kosten van het transport over lange afstanden, met krakkemikkige houten schepen over zeeen vol orkanen en piraten, en het aanhouden van een groot aantal gefortificeerde handelsposten was ook enorm. De VOC is niet voor niets failliet gegaan.

petersteenkamp | 14-06-20 | 00:15

@petersteenkamp | 13-06-20 | 21:45:
Het was maar een geintje joh. Naast wetenschap maken we tot op de dag van vandaag misbruik van mensen in Azie, er wordt nog steeds voor een halve euro per uur gewerkt aan iets wat hier voor 100 euro verkocht wordt. We noemen het geen slavernij, het is allemaal keurig geregeld. Wetenschap heb je wel een punt. historiek.net/faillissement-voc-juist...

Watching the Wheels | 14-06-20 | 00:47
▼ 4 antwoorden verborgen

Meneer van de 222 afwijzingen zou ook aan zelfreflectie kunnen doen. Of eea bespreken met iemand die wel succesvol is, want die zijn er ook zat!
De definie van waanzin is elke (of 222) keer hetzelfde doen en een andere uitkomst verwachten...

Canis.bonus.es | 13-06-20 | 21:28 | 1

Oftewel: je kunt een probleem niét oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.

Zenzeo | 13-06-20 | 21:42

Het is ook zo tergend deprimerend, aan de ene kant maken we computers, telefoons, we zetten mensen op de maan, maken gebruik van complexe chemische reacties en aan de andere kant bestrijkt de ideologische kennis van het grootste gedeelte van de mensheid uit 2 vakjes: "goed" en "slecht". Met niks er tussenin - Maar schromen ze niet hun 'wijsheid' constant keihard over alle kanalen uit te kotsen en heeft het nog effect ook, niet alleen dat, beleid wordt er op gemaakt, of populistische stellingen gedropt door de dames en heren en anders politici om maar met die wind mee te waaien.
Is het vrijheid van meningsuiting dat we moeten beschermen, of doet het ons juist de das om omdat zo veel idioten hun idiote mening maar blijven torpederen, sociaal controleren en manipuleren tot echt alle vrijheid weg is. Ik weet het werkelijk niet meer.

je therapeut | 13-06-20 | 21:27

@Kuifje-naar-Brussel | 13-06-20 | 22:37:
Vroeger, in de middeleeuwen, had je volksgerichten en heksenjachten. Gegenereerd door hysterie, haat en waanzin.
Tegenwoordig hebben we Twitter, Instagram en Facebook. Met de zelfde drie ingrediënten.

Er is in al die tijd niets veranderd.

Peter Emile | 13-06-20 | 23:43

@Kuifje-naar-Brussel | 13-06-20 | 22:37: Was het alleen maar het internet. Zodra de Jesse Klavert'jes ook maar één "onrecht" anecdote'tje tegenkomt OP Twitter wil hij dat gelijk op de hele samenleving projecteren en de niet linkse mens boete laten doen. flink gesteund door de massamedia en last but not least Rutte die onmiddellijk op de knietjes gaat en om vergeving vraagt.

Grachus | 13-06-20 | 23:46

@Peter Emile | 13-06-20 | 23:43: Misschien wel een adequate vergelijking. Gekkigheid is van alle tijden.

Rest In Privacy | 14-06-20 | 12:06
▼ 9 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Afrikanerhart | 13-06-20 | 21:27 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Mooi stuk.
Zelf probeer ik zo bewust en zo min mogelijk materialistisch te leven.
Geen gadgets, geen ingeblikt voer, gestopt met medicijnen, hond ook geen inentingen (gaat al 8 jr goed)
Geen auto, maar motor - die ook nog eens slaaf-vrij Japans is. Fiets gefabriceerd in EU.

Tot slot,
vind ik dat je best je kinderen kan opvoeden met "normale" normen en waarden, ongeacht het financiële level waar je je in bevind.

ptrck | 13-06-20 | 21:25 | 2

Wat fijn voor u. En nu?

Canis.bonus.es | 13-06-20 | 21:30

@Canis.bonus.es | 13-06-20 | 21:30: Gewoon? dat doet hij goed? zouden meer moeten doen. Lees eens iets over minimalisme en stap in een wondere wereld tegen verspilling, vrijheid etc...

Sessine | 14-06-20 | 11:11

Ik heb al 100 keer gesolliciteerd naar een baan als rapper, niet 1 keer uitgenodigd voor een auditie.

Mr_Natural | 13-06-20 | 21:21 | 12

Ik weet dat er een echt woordkunstenaar in jou schuilt mienjong a la Willem Zeikspier. Laat je niet ontmoedigen. Het staat in het heilige Schrift; de laatsten zullen de eersten zijn. Joo, bitch. Let them suck on that. Ik bedoel maar.

suscrofa | 13-06-20 | 22:12

Rappers hoeven óf doen nooit auditie. het is allemaal bagger en diegene die daar naar luistert maakt het geen moer uit hoe het klinkt.

Portnoy | 13-06-20 | 22:16
▼ 9 antwoorden verborgen

feynman vindt zich weggooibaar.. doei dan. lol

newray | 13-06-20 | 21:20 | 1

Ik heb al eens eerder tegen je gezegd. Leer be-grijp-end le-zen. L*l

suscrofa | 13-06-20 | 22:16

Kinderen hoeven in NL helemaal niet gevangen te blijven in de sociaal economische omstandigheden van hun ouders. Dat is nu juist het mooie van NL

Canis.bonus.es | 13-06-20 | 21:19 | 2

Veel kinderen willen juist net als hun ouders leven van een uitkering. Het leven word alleen maar ingewikkeld als je zo veel geld verdient dat je moet gaan denken waar je dat allemaal aan moet uitgeven.

W_F | 13-06-20 | 22:35

@W_F | 13-06-20 | 22:35: Helaas zien veel van die kinderen die uitkering als een recht, en als aanvulling op hun lucratieve hosselhandel. Als het daar tenminste bij blijft. Tijd voor een totale reset van het sociale stelsel.

marcoplarco | 13-06-20 | 22:53

De blanken gaven de macht in Zuid Afrika op in ruil voor Mandela's belofte van een "regenboognatie" waarin iedereen gelijk zou zijn.
En toen ging Mandela dood, en werden er meer anti-blanke rassenwetten aangenomen dan er rassenwetten waren onder het apartheidsbewind. Kortom, de blanken in Zuid Afrika hebben zich bij de neus laten nemen. Ze hadden de macht nooit weg moeten geven. En als het apartheidssysteem dan toch moest verdwijnen, hadden ze Zuid Afrika beter eerst kunnen opsplitsen. Dan waren ze nu geen tweederangsburgers in het land dat door hen gesticht is.

petersteenkamp | 13-06-20 | 21:17 | 3

Daar ben ik het mee eens maar Mandela was een communist, een moordenaar en terrorist en zéker niet de 'heilige' die er van hem gemaakt is.

Lupuslupus | 13-06-20 | 21:20

Iedereen wist dat het geen regenboognatie zou worden; Mandela voorop. Hij loog om ZIJN een-partij-staat te realiseren.

Arachne | 13-06-20 | 22:12

De blanken gaven de macht in Zuid Afrika op in ruil voor Mandela's belofte van een "regenboognatie" waarin iedereen gelijk zou zijn.
petersteenkamp | 13-06-20 | 21:17 | 2 | reageer

Ze gaven helemaal niks op... ze zijn zwaar onder druk gezet. De blanken moesten wel omdat Zuid-Afrika hard op weg was een pariastaat te worden. Ze deden het niet van harte.

koter | 13-06-20 | 23:37

Is dit de instapcursus filosofie voor het middelbaar beroepsonderwijs? Of zit ik dan verkeerd?

beldewouten | 13-06-20 | 21:09 | 3

Precies daar ben jij uitgestapt. Weet je nog ?

suscrofa | 13-06-20 | 21:17

Exact, dat is het. (Ik hoorde dit van een vriend)

Canis.bonus.es | 13-06-20 | 21:20

Het niveau van uw reactie doet het wel vermoeden ja. Parels voor de zwijnen Feynman.

Joostmochtnietsweten | 13-06-20 | 21:23

Ik heb mijn hele leven al geprobeerd het gezellig te houden, maar de spontaniteit is er bij mij nu wel vanaf. Er zijn grenzen!

Claudia M. | 13-06-20 | 21:06 | 2

was dat laatste maar waar.

skoftig | 13-06-20 | 21:15

Zo kom je nooit aan de man.

BrutusBosch | 13-06-20 | 21:18

Prachtig artikel Feynman. De voedingsbodem van de grote onvrede bij hele volksstammen heb je hier blootgelegd. Uiteindelijk zijn het de bestuurders die verstek laten gaan op hun stuurmanskunsten..

suscrofa | 13-06-20 | 21:06

Arme familie Floyd: George wordt vermoord door een politie-agent en allerlei belanghebbenden, op minstens 5 sociale niveaus hoger, geven geen ruk om George en zeggen Hartelijk Dank!

skoftig | 13-06-20 | 21:05 | 6

Crimineel Floyd was de stok om de hond mee te slaan.
Floyd en zijn moordenaar hadden wat oud zeer vanuit het verleden.
Feiten doen er blijkbaar niet toe.
Een reden gevonden om de westerse wereld in vuur en vlam te zetten.
BLM gaf het startsein en ondertussen gaat superieur blank tuig er mee vandoor.
Dubbel frustrerend voor de zwarte gemeenschap.

Ruimedenker | 13-06-20 | 21:27

Waar ik helemaal niets over gehoord heb, is waarom hij *deze keer* aangehouden werd. Werd hij alweer gezocht, en zo ja waarvoor?

marcoplarco | 13-06-20 | 22:50
▼ 3 antwoorden verborgen

Het interessante is dat de Nederlander meer gediscrimineerd wordt door de Hollander dan welke andere groepering ook.

WachTMeesteR | 13-06-20 | 21:03 | 3

Ik ben 75 jaar en nog nooit gediscrimineerd. Of het moet zijn dat sommige kinderen op de lagere school mij uitscholden voor 'brillejood'. Dus waar kan ik mijn schadevergoeding halen?

Lupuslupus | 13-06-20 | 21:17

U woont zeker niet in Groningen?

WachTMeesteR | 13-06-20 | 21:19

Zwart heeft een onuitwisbare negatieve connotatie in de meeste culturen op basis van het dualisme die wij als soort waarnemen in de natuur. -Sorry voor die zin-
Bekijk alle gezegden met het woordje zwart. Proberen blanken als witten te zien is gefrustreerd proberen om hen aan het andere eind van het dit dualisme te zetten. Het lost niets op; blanken worden hiermee tot smetteloze engelen gemaakt, hun huidskleur steeds als iets mythisch gezien en verlangend bekeken.
De vervolmaking van deze gedachtenlijn zal zijn als blanken zich als onderwerp zien van hun genocide.

Zoltan | 13-06-20 | 21:01

"If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you do read it, you're misinformed,"
-Denzel Washington-

Jezusaapje | 13-06-20 | 21:01

Nee hoor, negers kunnen met geen mogelijkheid racistisch zijn. Ze mishandelen ook zeker geen blanke vrouw die met haar kleine kind op een bankje zit zoals in onderstaande link:

mobile.twitter.com/_WhiteRabbitt_/sta...

Een smerige en uiterst laffe streek waar je niets in de media over zult zien.

schedewindje | 13-06-20 | 21:01 | 3

Onder andere omdat het jaren geleden is gebeurd? Wat wil je hier nou mee bereiken?

Binnenbaan | 13-06-20 | 21:11

Waar is Kaas trouwens?

Normpje | 13-06-20 | 20:58 | 3

En Kees?

Ruimedenker | 13-06-20 | 21:31

In Londen bezig het standbeeld van Churchill te beschermen.

Rest In Privacy | 13-06-20 | 21:32

White chicks is echt een klassefilm. Bijna net zo goed als Norbit. How YOU doing

djs | 13-06-20 | 20:57

Nederlandse Marokaan van GL wil dat “Nederland” excuses aanbied voor slavernij verleden . Dus hijzelf ook.

Dat betekent dus dat de blm-ers, met nl-se id, die op de dam stonden te gillen en zp bedreigden, nu excuses gaan aanbieden voor hun slavernij verleden. Hoe krom is dat.

BenDeLier | 13-06-20 | 20:56 | 1

Het Nederland van Klaver is het niet mijne en laten we dat zo houden. Als hij ergens excuus voor wil aanbieden doet hij dat maar op persoonlijke titel.

Graaisnaaiert | 13-06-20 | 22:26

Mensen zijn niet gelijk en dat zal ook nooit zo zijn, maar wel gelijkwaardig.

tata1981 | 13-06-20 | 20:54 | 5

Voor de wet. Alleen daar. Mijn buurman uit Friesland die de godganse dag 100%nl draait acht ik niet gelijkwaardig aan mij. Hij is een pauper. Voor de wet zijn we gelijk. Dat is waar.

Alexis de T. | 13-06-20 | 21:04

@Alexis de T. | 13-06-20 | 21:04:
Als ik u was zou ik verhuizen, u woont kennelijk in een pauperbuurt.

Spring Bruissteen | 13-06-20 | 21:25
▼ 2 antwoorden verborgen

NPO = Polarisatie

Stompzinnige huppeltrutjes als M, die gewoon liegt en Rutte woorden in de mond legt, de racistische activiste Simone Weimans, die het nieuws naar haar hand zet en vol haat leugens en nepberichten uitzendt.

En rappers, die hun haatteksten voor de camera mogen uitspreken.
Het continue verwijt dat blanken racistisch zijn, uitgesproken door Ghanezen (een historie van racistische misdrijven) en Surinamers, die de grootste racistische moordenaar decennia als hun president kiezen.

De NPO brengt onherstelbare schade aan toe aan onze samenleving.

Bolhoed | 13-06-20 | 20:53 | 2

Denk je wereldnieuws te krijgen, is het niets anders dan propaganda,

tata1981 | 13-06-20 | 20:56

Vooral dat laatste.

Normpje | 13-06-20 | 20:58

Klaver is een hypocriete klootzak: geen racisme.
Klaver is een hypocriete klootzak omdat het een Marokkaan is: racisme.

Problem solved.

_pacman_ | 13-06-20 | 20:50 | 3

Klaver is half Marokaans en dient daarom excuses aan te bieden voor de barbarijse slavenhandel in blanke christenen. Praten we daarna verder.

Binnenbaan | 13-06-20 | 21:06

Marocs zjn geen ras ... Om mee te beginnen.

Twisted_Faith | 13-06-20 | 21:14

Je kunt nu wel de ondernemers de schuld geven, maar vraag het ze gewoon! Waarom neemt u liever wel/liever geen marokkanen aan. En deel de resultaten. Dat is leerzaam voor iedereen.

Papa Jones | 13-06-20 | 20:49 | 2

Als je daar eerlijk over bent krijg je waarschijnlijk een boel problemen.

Rest In Privacy | 13-06-20 | 21:33

je kunt het ook risicomanagement noemen. Onderzoek uit 2017 onder inwoners 30-40 jaar: Marokkanse en Turkse werknemers drie maal zo vaak een arbeidsongeschiktheidsuitkering.
"ja maar, jij bent geen arts en daar kun je dus niets over zeggen, je moet vertrouwen op de deskundigheid van het UWV...."

Prima, doe ik. Zal allemaal wel hele echte ziekte zijn.
Blijft toch de conclusie dat het risico dat ik mensen jaren door moet betalen, bij mij als werkgever ligt....
en dan kies ik dus niet voor een werknemer met drie maal zo hoog risico.

Wering | 14-06-20 | 04:01

Vastgoed eigenaar Jerry Afriyie
twitter.com/GdenAantrekker/status/127...
Ja, hij wordt zwaar gediscrimineerd want hij hoort bij de rijksten van Nederland.
Wanneer gaat de belastingdienst achter hem aan?

watergeus | 13-06-20 | 20:49 | 3

Das nie Jerry.
Akwasie that is.
Oud nieuws

Ruimedenker | 13-06-20 | 20:51

Iets met links lullen en rechts vullen.

Binnenbaan | 13-06-20 | 21:05

Als het allemaal zo erg is, en ze zijn wel goed in hun vak, dan moeten ze gewoon een eigen bedrijf beginnen.
Van de nood een deugd maken zeg maar.

www.bndestem.nl/breda/tijd-dat-er-iet...

'als iedereen terugkomt van zijn vakantie en zijn summer tan naast jouw arm legt om te vergelijken. Dan weet je hoe institutioneel racisme voelt.”
Estelle Nduwimana heeft gewoon kortsluiting in haar hoofd, dat is toch helemaal geen racisme!
Ze heeft de term institutioneel racisme gehoord, dat vind ze blijkbaar wel interessant klinken, klinkt ook heel erg intelligent. De voorbeelden die ze geeft, daar is niks racistisch aan. Maar ja, ze wil zo graag slachtoffer zijn.

VanderGeelen-Coppens | 13-06-20 | 20:48

Ken geen gepigmenteerde loodgieters of elektriciens.
Kom ik ze niet tegen op klussen of bestaan ze niet.

In de voertuigtechniek dan wel weer.

Zijn ze bang voor water en elektriciteit.

CarelJan7937 | 13-06-20 | 20:47 | 4

Donderdag nog een Pakistaanse installateur bij een klusje(Utrecht).. wel vaker installateurs met andere dan puur Nederlandse voorouders. (Laatst nog eentje in Alblasserdam) tijd terug een Turk.( die deed met zijn blote handjes effe checken of er stroom op de kabels stond :) )

David000000007 | 13-06-20 | 21:04

Ik meld mij! 20 jaar in de bouw en techniek waaronder loodgieter en electriciën. Vader van zijn 9e tot zijn pensioen in de bouw. 2 Ooms in de bouw. 1 daar van eigenaar van een installatiebedrijf.
U heeft vandaag uw pigmentquotum gehaald.

kleybeuker | 13-06-20 | 21:06
▼ 1 antwoord verborgen

Die is inderdaad raak@
Helaas krijgen tieners op school bij geschiedenis niks meer over bijvoorbeeld het ontstaan van de arbeidersbeweging te horen, omdat slavernij (oneventedig) veel aandacht krijgt. Wat dat betreft valt er weinig goeds meer te verwachten. Een land dat zijn eigen geschiedenis niet meer kent...

Bataafje | 13-06-20 | 21:20

Mooi verwoord stuk. Alleen die disclaimer die er dan bij gezet wordt door de Elsevier redactie: "Ingezonden opinieartikelen worden geselecteerd door de redactie, maar vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs het standpunt van Elsevier Weekblad."
Zum Kotzen.

marcoplarco | 13-06-20 | 22:41

"De ontmanteling van apartheid in Zuid-Afrika begon met een waarheid en verzoeningscommissie." En toen nam de traditionele, tribale mentaliteit het over, en werd Zuid Afrika een hell-hole.

TheEgg | 13-06-20 | 20:43 | 2

Inderdaad. Binnen pakweg 25 jaar is het land wat enorm in opkomst was compleet naar de kloten geholpen door het racistische beleid van het ANC wat nepotisme, cliëntelisme en corruptie als speerpunten heeft in de statuten.

_pacman_ | 13-06-20 | 20:52

@_pacman_ | 13-06-20 | 20:52: en moord. Vooral maar niet alleen op blanken. Ook mensen die daar komen werken worden letterlijk doodgeslagen. Maar ja, dat zie je niet op de NOS.

Lupuslupus | 13-06-20 | 21:02

Over de 222 afwijzingen. Feynman kent de praktijk niet. Er zitten in de Marokkaanse cultuur obstakels om in de Nederlandse economie te functioneren. Een heleboel Marokkanen kunnen niet tegen kritiek, en accepteren deze nooit, en worden alleen maar boos. Bovendien zijn ze vaak ook zeer brutaal. Dus moeilijk om mee samen te werken, en moeilijk om ze een vak bij te brengen. En er zijn nog wel meer obstakels in de Marokkaanse cultuur. Het is gewoon een culture clash van onverenigbare culturen. Die Marokkaanse cultuur, daar kan je het in Marokko wel mee redden, maar in Nederland wordt het lastig.

Bedrijven en managers in Nederland zijn heel blij als ze mensen kunnen aannemen waar ze wat aan hebben. Een racistische manager benadeelt zichzelf en zijn bedrijf, en moet op de lange termijn nog maar zien dat ie niet weggeconcureerd wordt door bedrijven die wel fair mensen op hun meriten beoordelen. De Nederlandse economie is institutioneel ANTIracistisch.

Rest In Privacy | 13-06-20 | 20:42 | 19

Erdogan is een idioot, maar zijn aanhangers in Turkije staan er wel bekend om dat ze hard werken. Zie ook alle prestige projecten die uit de grond worden gestampt.

Rest In Privacy | 14-06-20 | 12:04

@koter | 14-06-20 | 00:21: Dat beweer ik ook niet. Ik beweer dat het tegenovergestelde (je een echte Turk/Marokkaan voelen) echter tegen werkt.

TheEgg | 14-06-20 | 14:34
▼ 16 antwoorden verborgen

Ik begrijp het beoogde shock-effect van die foto met die afgehakte hand bovenaan het artikel. Maar als ik de NL volgelingen van BLM mag geloven valt dat nog mee als je kijkt naar het huidige racisme in NL.

skoftig | 13-06-20 | 20:41 | 2

Islamieten hakken nog steeds handen en voeten af, b.v. van een dief: de linkervoet en de rechterhand. Zo sadistisch mogelijk. En nee, dat verzin ik niet.

uwkeuze.net/stelen-en-het-afhakken-va...

Lupuslupus | 13-06-20 | 20:46

@Lupuslupus | 13-06-20 | 20:46: Dat is niet sadistisch, daar is over nagedacht. Wanneer je nl iemands rechterhand en rechtervoet er af hakt, dan kan hij geen wandel stok meer gebruiken om vooruit te komen. Niet alles in de islam is ondoordacht en van een dierlijk niveau.

lovekila | 14-06-20 | 04:13

Handig als je een kleurtje hebt, dan kun je racisme en discriminatie claimen. Dan mag je je afzetten tegen de blanke suprematie, kritiek hebben en protesteren tegen blanke privileges.
Maar nu de vraag, wat heb je daar vervolgens mee bereikt en wat doe je daar dan mee?
Niet zo lang geleden leefden we nog in een relatieve pais en vree, dat moet kapot, aangewakkerd door linkse groeperingen en de meeste politici zien het en laten het begaan.
Echt alles maar dan ook alles moet kapot, want het land was te gaaf.

Broadsquire | 13-06-20 | 20:40 | 2

Daarom is dat 'discriminatie' gebrul ook in 99% van de gevallen grote onzin. Maar het werkt!

Lupuslupus | 13-06-20 | 20:50

Good times create weak people.
Weak people create bad times.
Bad times create strong people.
Strong people create good times.

We bevinden ons nu bij de tweede regel.

Varende_Reaguurder | 13-06-20 | 20:50

"222 afwijzingen kreeg Yahya in zijn zoektocht naar een stageplek. Zelfs professionele begeleiding kon deze Marokkaanse jongeman niet helpen. Hij belde vruchteloos alle lasbedrijven in Amsterdam, Zaandam en Landsmeer. (Daarvan is een deel in Marokkaanse handen.) Hij ging er ook langs."

Dan heb ik oprecht te doen met die jongen. Maar de weigerachtigheid om Marokkanen een stageplek te bieden of een baan, of uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek (zoals in onderzoeken is aangetoond) komt natuurlijk wel ergens vandaan, hè.

Marokkanen zijn 40 jaar onophoudelijk bezig geweest met het ingooien van hun eigen glazen: door wangedrag op straat (oa het bekende uitschelden van autochtone vrouwen/meisjes), door veelvoorkomende kleine criminaliteit, vaak evoluerend tot zware criminaliteit, door godsdienstwaanzinnige radicalisering - in het slechtste geval culminerend in afreizen naar Syrië om zich aan te sluiten bij IS.

Altijd werd er gezegd: het is maar een heel klein percentage dat het verpest over de overgrote meerderheid die van goede wil is, zijn best doet, en zich heeft aangepast.

Ik geloof dat al ca 20 jaar niet meer. Ik denk dat het een meerderheid is die het verpest voor een minderheid die van goede wil is, zijn best doet, zijn opleidingen afmaakt, op tijd op zijn/haar stage/werk verschijnt, en zich heeft aangepast aan de Nederlandse samenleving.

Misschien behoort deze Yahya tot die minderheid. Ik ben er van overtuigd dat het hem toch zal lukken, zoals het duizenden andere Marokkanen van goede wil ook gelukt is.

Dr_Johnson | 13-06-20 | 20:40 | 3

Klopt. 'Marokkaan' is vandaag de dag synoniem voor 'lafbek', 'crimineel', 'straatrat', enz. Met dank aan de PvdA en linkse media die elke discussie over Marokkanen 30 jaar lang onmogelijk maakten, waardoor het ging woekeren en de goeien nu de pisang zijn.

Varende_Reaguurder | 13-06-20 | 20:55

300 pinautomaat krakers in Utrecht en omgeving is ook wel erg veel.

Rest In Privacy | 13-06-20 | 21:40

U hebt gelijk: in de CBS statistieken van 2014 staat dat 61% van alle Marokkanen tussen 18 en 35 jaar verdacht Worden van een misdrijf.

Bij een pakkans van 2% betekent dat dat iedere Marokkaan meerdere ooms, neven, broers, zoons moet hebben die crimineel zijn.
En als je ze kent maar niet aangeeft ben je in feite medeplichtig.

Het CBS heeft de problematiek overigens opgelost door deze rapportage te stoppen...

libertat | 14-06-20 | 05:33

Ik ben wel eens bang dat de Nieuwe Deugmensch geen idee heeft van de krachten waarmee zij speelt: Homo Sapiens is een stammendier, heeft van nature het instinct om de wereld in zij en wij te verdelen. Natuurlijk hebben we ook een prefrontale cortex. Deze laatste stelt ons in staat om flexibel te zijn in wie we tot onze stam rekenen.

Maar een stammendier blijven we.

Wat DeugMensch hier uitlokt zijn krachten die veel ouder en veel sterker zijn dan ieder van ons invidueel. Ik vrees dan ook dat dit uitloopt op een backlash tegenover daadwerkelijk zwakke mensen die zijn weerga niet kent.

Ik wil dat niet, maar ik zie het wel gebeuren.

Balsaq | 13-06-20 | 20:39 | 1

Ik deel je mening. Bepalend gaat denk ik zijn aan welke kant grote groepen moslims aan gaan sluiten, omdat zij numeriek in de meerderheid zijn tov POC. Is dat bij BLM dan wordt het rampzalig. Voor iedereen.
Hopelijk gaat alles weer snel draaien, uitgaansleven, werk, opleiding etc zodat de LARPjes weer hun eigen dingen hebben.
Desalniettemin, neemt polarisatie toe en staat Nederland er weer slechter voor dan voorheen. Het leefklimaat neemt snel af. Voor iedereen.

Bataafje | 13-06-20 | 21:27

Weer een lang lang verhaal
Iets met mensen

deugnietmee | 13-06-20 | 20:38

Zouden al die nijvere ondernemers - die ten slotte vooral het belang van hun bedrijf voor ogen hebben - nu echt geen Marokkanen aannemen enkel omdat de boer niet lust wat hij niet kent, of zou er een rationelere reden achter schuilgaan? Bijvoorbeeld het feit dat schrikbarend veel jonge Marokkaanse mannen nogal problematisch zijn? En ligt het dan meer voor de hand dat die ondernemer zijn leven moet beteren of dat de problematische groep dat doet? Of moeten we misschien vaststellen dat een multiculturele samenleving gewoon niet goed kán werken, nooit, en dat we dus opgescheept zitten met de wrange vruchten van een volledig mislukt experiment waarvoor nauwelijks passende oplossingen zijn te bedenken die iedereen recht doen?
Feit is dat er in allerlei bedrijfstakken volop allochtonen werken die we vaak zelfs speciaal hierheen halen (Polen in de bouw, Roemenen in de kas, Indiërs in de IT). Je kunt dus onmogelijk stellen dat ondernemers iets tegen allochtonen hebben, hooguit tegen mensen met een naam waarbij de kans op voorhand relatief groot is dat je er niet blij van gaat worden. Geen risico willen lopen met zulke mensen is geen kwestie van racisme maar van verstandig ondernemerschap. En dat hebben Marokkaanse ondernemers blijkbaar ook in de smiezen.

Hetze Haatstra | 13-06-20 | 20:38

Ontzettend goed stuk. En deze zin;
"Aannemen dat dit een racistische moord was alleen op basis van het verschil in huidskleur tussen moordenaar en slachtoffer, is ook racisme", is voor mij ook steeds een belangrijke invalshoek geweest. Want dat er racisme is bij de Amerikaanse politie, dat zou best kunnen, maar de kwestie Floyd is daar niet meteen exemplarisch voor...

canis lupus | 13-06-20 | 20:37 | 4

@Lupuslupus | 13-06-20 | 21:11: Zo werkt het helaas. Twee keer in mijn leven gebeten door een herdershond, dus bij die honden ben ik altijd iets meer op mijn hoede.

Rest In Privacy | 13-06-20 | 21:41
▼ 1 antwoord verborgen

Laatste week er pas achter gekomen dat ik m'n leven lang een pure racist ben. wsl al van m'n geboorte c.q. vroege jeugd. Maandag maar eens naar m'n dokter om te vragen of zoiets besmettelijk is.

AntonJansen | 13-06-20 | 20:36

Een mens is een met rede begaafd wezen, maar soms doet de realiteit mij hieraan twijfelen.

Krijgtheenenweer | 13-06-20 | 20:35 | 1

Individuen kunnen nog wel zelfstandig nadenken, groepsmensen daarentegen.

lovekila | 14-06-20 | 04:06

Ik zat hier ook mee in de jaren '80. Ik was geboren aan het einde van de geboortegolf 1946-1951. Als ik op de arbeidsmarkt kom begin jaren '80 was er geen drol werk voor mij. Ik solliciteerde me suf. Tweehonderd brieven schrijven en geen enkele oproep.

Ik had Bouwkunde gedaan in Delft. Bij Natuurkunde, Scheepsbouw, Werktuigbouw en Civiele Techniek waren er misschien 10 of 15 werklozen per richting. Bij Bouwkunde waren het er 600 en stijgende.

Het arbeidsbureau dat mij aan een baan moest helpen besteedde het geld aan de bouw van een heel nieuw arbeidsbureau in mijn woonplaats. Dat staat inmiddels al tien jaar leeg. Een fietsenmaker die de in beslag genomen fietsen opknapt en weer verkoopt voor €39 zit erin. Op het arbeidsbureau was het altijd de schuld van mij dat ik geen baan had. Je solliciteert niet goed.

Ik kwam nog op de sollicitatieclub. Ze hadden een theoretische cursus in elkaar gedraaid. Met 20 man deed je die. Allemaal schreven we dezelfde sollicitatiebrief en dezelfde cv. Je leerde om bedrijven te bellen voor open sollicitaties. Ze dachten, het ligt aan je presentatie, die gaan we opkalefateren en dan heb je zo een baan. Nou mooi, niet. Maar dan lag het aan jou. Elke maand wel een publicatie van het arbeidsbureau, ze hadden weer 72% van de mensen aan een baan geholpen. Leugen natuurlijk. De leidster had stiekem mijn brieven gelezen. In de groepsbijeenkomst zei ze dingen uit mijn brief dat je dat niet kon doen. Ik werd toen boos en zei er wat van. Dat was privé en had ze met mij moeten bespreken en iet in de groep. De rest van de groep wilde troen ook niet meer hun brief laten lezen aan de leidsters. Na een week of drie werd ik uit de club gezet. Ik was zo kwaad, ik heb er eens stripverhaal van gemaakt van tig pagina's en naar een rijtje Tweede Kamerleden gestuurd. Nooit wat op gehoord. Maar een paar jaar later werd het Arbeidsbureau opgeheven inclusief die rare CAVK dinges. Daar kwamen die leidsters vandaan. Jeuj!

Ik kwam toen bij het PION project. De Gemeente Amsterdam zou werkloze academici omscholen naar de ICT, informatica heette dat toen nog. In Eindhoven werden we getest, ik haalde die test, en toen ging het mis. Het Arbeidsbureau kon zijn belofte niet nakomen dat er voor iedereen een opleiding was en een stageplaats en een kans op werk. We werden een hele tijd niet geplaatst. Die knul bij het Arbeidsbureau kon het niet aan en is vertrokken. Eindelijk kwamen we bij IBM-opleiding in Utrecht terecht. We leerden daar programmeren op de IBM S36. Uiteindelijk werden we met een universitaire opleiding gewoon omgeschoold naar computerprogrammeur. Bij sommige was het stageadres een succes, maar daarna moest je zelf een baan vinden. Ik vond een paar tijdelijke banen, allemaal programmeurdingen, niks vast.

Op een dag ga ik naar Uitzendbureau ASA. Die hadden gelijk wat. Of ik zes weken wilde gaan tekenen. Dat was weer terug in de Bouwkunde. Of ik met AutoCad kon tekenen, ja natuurlijk. Het is ze niet opgevallen dat ik het in de eerste zes weken zelf heb zitten leren onder werktijd. Die zes weken zijn een jarenlange fulltime baan geworden. Ik was heel blij. Mocht de mooiste dingen maken bij een reeks van bedrijven op outsourcebasis.

Maar een baan in m'n opleiding is het nooit meer geworden. Als ik m'n oude vriendjes opzoek op Linkedin dan zie ik wel dat ik veel meer dingen in de Bouwkunde heb gemaakt. En het Arbeidsbureau, goed ding dat ze dat hebben opgeheven.

DitjaarkrijgikAOW | 13-06-20 | 20:32 | 3

Voor jou geldt dus eind goed al goed. "Screws fall out all the time, the world is an imperfect place." - John Bender from The Breakfast Club.

isitsoornot | 13-06-20 | 20:48

Geboren in 1951 en in 1980 de arbeidsmarkt op. Tja. Ik ben geboren in 1954 en ging in 1971 de arbeidmarkt op. Geen probleem.

Peerke Poep | 13-06-20 | 22:19

@Peerke Poep | 13-06-20 | 22:19: Zit wel 12 jaar verschil tussen. Btj starten met werken als je 29 bent zeg. Ik vond het epistel al zolang duren.

lovekila | 14-06-20 | 04:05

De grote Thomas Sowell zei heel wijs: "Have we reached the ultimate stage of absurdity where some people are held responsible for things that happened before they were born, while other people are not held responsible for what they themselves are doing today?"

Blanken/Europeanen worden wel continu aangesproken op hun slavernijverleden (terwijl er overigens meer blanken als slaaf hebben geleefd in Afrika dan Afrikanen in slavernij hebben geleefd in Amerika). Maar goed, wij worden aangesproken op iets dat honderden jaren geleden heeft plaatsgevonden. Op hetzelfde moment worden bijvoorbeeld Antillianen niet aangesproken waarom zoveel kinderen in vaderloze gezinnen opgroeien, waarom de gangcultuur zo wordt verheerlijkt en waarom er zoveel van 'hun' kinderen van school gaan en in de criminaliteit belanden. Dit land geeft duizenden kansen elk jaar aan welwillenden. We strooien miljarden rond aan subsidies.

Het gevoel van racisme wordt lager als mensen hard werken. Op school. Later in een baan. Thuis in het gezin. Overal.

JohnLocke | 13-06-20 | 20:29 | 4

@Ivoren Toren | 13-06-20 | 20:42:
Ook al omdat hij duidelijk uitdroeg wat de leider van de kudde allemaal mag.

skoftig | 13-06-20 | 21:02

Eens

HenkvdMast | 13-06-20 | 21:07

Klopt helemaal!

Bill Cosby | 14-06-20 | 01:07
▼ 1 antwoord verborgen

He dat is grappig, De Oekraïense autoriteiten zeiden zaterdag dat ze een poging hebben onderschept om een bedrag van $ 6 miljoen aan te bieden in ruil voor het laten vallen van een strafrechtelijk onderzoek naar het hoofd van een aardgasbedrijf waar Biddens zoon werkte. Dat kan leuk worden.
www.mail.com/int/news/us/9972530-ukra...

jan huppeldepup | 13-06-20 | 20:27 | 3

Als dat waar is dan kan ie Bidden tot ie een ons weegt.

skoftig | 13-06-20 | 20:33

IS dat de 6 miljoen van Akwasi?

lovekila | 14-06-20 | 04:00

In een overbevolkt land is eendracht en samenhorigheid een basisvoorwaarde voor succesvol samenleven.
Naar nu blijkt draagt diversiteit daar niet aan bij, maar leidt dit tot polarisatie en verdeeldheid.

De Briemusketier | 13-06-20 | 20:24 | 6

@Hemke-Valsema | 13-06-20 | 20:27: Aangezien 95 % van de Nederlandse Bevolking geen boodschap heeft aan diversiteit is de regering van Nederland aan zet.

De Briemusketier | 13-06-20 | 20:32

@De Briemusketier | 13-06-20 | 20:32: Ik zou daar niet op wachten.

Petrus Poortwachter | 13-06-20 | 21:16
▼ 3 antwoorden verborgen

Vandaag een man ontmoet van/uit de Nederlandse Antillen. Aardig, geïnteresseerd, netjes. Ik heb geen bedrijf maar anders had ik hem gelijk een baan aangeboden. Zulke moslims ben ik nog niet tegengekomen. Dat wilde ik even kwijt.

Normpje | 13-06-20 | 20:23 | 17

@Kuifje-naar-Brussel | 13-06-20 | 22:47: Ben je je hele leven bezig geweest om gewoon een goed mens te zijn, gaan ze je na je dood heilig verklaren. Ik denk dat je dan flauw bent van jezelf.

Normpje | 13-06-20 | 22:57
▼ 14 antwoorden verborgen

50 jaar geleden was het net zo moeilijk om uit je sociale klasse te komen en dat had niets met kleur of kansen te maken en nu net zo hard niet.

Alleen waren er veel ouders geinteresseerd in het feit dat hun kind de mogelijkheid had op te klimmen als hij daar de hersens voor had.

Resultaat was natuurlijk dat plotseling iedereen economie ging studeren of sociologie, maar het kon en het gebeurde. De ouders van veel allochtonen zijn helemaal niet geinteresseerd of hun kind iets leert. De prinsjes moeten het vooral fijn hebben, mogen vooral niet gestoord worden in hun testosteron leven en meisjes hoeven al helemaal niet te leren, worden zo mogelijk door de ouders tegen gewerkt.

Ondertussen hebben de autochtonen het veel te druk met hun "sociale leven", waarmee ze dan voornamelijk bedoelen dat ze met een smartphone in de hand lopen, ook daar ontbreekt het motiveren van kinderen.

De sociale onderlaag vindt het wel goed zo, uiteindelijk zitten ze allemaal te azen op hetzelfde baantje dat weinig verdient en weinig inspanning verlangt. En dan maar klagen dat je te weinig hebt en wijzen naar degenen die wel hun best hebben gedaan hogerop te komen.

bergsbeklimmer | 13-06-20 | 20:23 | 1

Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk.

Hemke-Valsema | 13-06-20 | 20:28

Misschien was yahya gewoon niet geschikt als leerling lasser.

Carlos_I | 13-06-20 | 20:21

Overigens is Jesse Klaver een minderwaardig mens.

Montgomery Burns | 13-06-20 | 20:20

Dan kan je nog zo'n goeie lasser zijn, maar het ligt er ook een beetje aan hoe je tegen homo's, vrouwen, ongelovigen (niet-moslims) en de seculiere democratische rechtsstaat als meest wenselijke staatsvorm aan kijkt.

Schulzie | 13-06-20 | 20:19 | 1

Klopt . Je hebt ook met collega's te maken die zeer waarschijnlijk wel waarde hechten aan westerse waarden en als dat niet echt klikt....

Koning BongoBongo | 13-06-20 | 20:31

Hellas, zodra ze gaan werken krijgt deze doelgroep te maken met de armoedeval. Huur- en zorgtoeslag toch nog maar even door laten lopen is ook we zo lekker. Over een jaar zitten ze allemaal in de problemen. In hun (beperkte) perceptie komt dit 'door het werk'. Werken loont niet. Je krijgt moeilijkheden met de belastingdienst. En dit is slechts 1 handicap.

Rest In Privacy | 13-06-20 | 20:19

Wij tegen zij, zwart tegen wit. "Wij" zijn hier in de meerderheid dus boeiend. Kinderachtig gedoe, kleuters pesten elkaar ook om een ander uiterlijk. Kennelijk is velen hun innerlijk ook niet om over naar huis te schrijven...

Neuth | 13-06-20 | 20:19 | 2

Is allemaal gestuurd door rutte en zijn msm om af te leiden van de miljarden die momenteel heen en weer geschoven worden. Na de verkiezing wordt het sparen geblazen.

jan huppeldepup | 13-06-20 | 20:50

@jan huppeldepup | 13-06-20 | 20:50: Sluit bijna aan op wat ik zeg. G.g.z. teveel bezuinigd ;)

Neuth | 13-06-20 | 21:10

Weet je wat vooral het probleem is? Ik neem als voorbeeld die knul die alle bedrijven af liep om als lasser aan de slag te gaan.
Maak je kringetje groter. Solliciteer ook op banen waar je totaal niet voor geleerd hebt..
Als je een simpel baantje hebt als bv vakkenvuller, in de schoonmaak of in een kas, of zo en je gaat van daaruit verder solliciteren, dan laat je zien dat je echt wilt werken.
Zo moest ik het ook doen. Heb zelfs plees schoon lopen te maken., om uiteindelijk het werk te kunnen doen waar ik voor geleerd had.
Beter een C.V. met een arbeidsverleden en goede getuigschriften, dan een blanco vel.

Schietmijmaarlek | 13-06-20 | 20:19 | 7

Ik moest van mijn moeder al werken op mijn 14e. Op m'n 18e het huis uit, verhuisd naar een andere stad, de eerste de beste flutbaan aangenomen via uitzenburo en 's avonds gaan studeren om alsnog wat diploma's te halen. En vanuit die baan steeds verder opgeklommen. Het kwam mij ook niet aanwaaien, hoor.

Schietmijmaarlek | 13-06-20 | 22:08
▼ 4 antwoorden verborgen

De stadions in qatar zijn op mensonterende wijze gebouwd. Laten we alstublieft iets anders kijken als dat toernooi doorgaat.

etwaboy | 13-06-20 | 20:18

Feynman slaat de plank mis, gebeurt niet vaak. Moslims worden niet aangenomen omdat ze allerlei extra eisen hebben. Paar keer per dag bidden, specifieke eisen als het gaat om eten en omgang met vrouwen. Dan heb je nog de ramadan en daar bovenop is passen ze zich slecht aan en hebben de neiging om dingen te gaan eisen.

Een werkgever is op zoek naar werknemers, niet naar problemen en gezeur. De oplossing ligt niet bij de werkgevers maar bij de Marokkaanse gemeenschap. Their problem, their move.

Victor_GS | 13-06-20 | 20:17 | 6

Weet iedereen behalve den linksmensch en die heeft het hier voor het zeggen.

Koning BongoBongo | 13-06-20 | 20:33

twees

bergsbeklimmer | 13-06-20 | 20:38
▼ 3 antwoorden verborgen

er zal ook nooit iets veranderen. Dit soort gebeurtenissen worden altijd gekaapt door extremisten zoals de Sylvana Simons van deze wereld. Zoals aan de rechterzijde het weer wordt gekaapt door de Edwin Wagenvelds van deze wereld. Door deze extremisten verdwijnt de kracht van de boodschap en de interesse van degene waarop het gericht is.

yeps | 13-06-20 | 20:17

Voor elke Yahya die oprecht zijn best doet zijn er teveel neefjes, broertjes en ooms die elke vorm van vertrouwen in de Marokkaanse medemens vernietigen. Of het nou om drugsmaffia, berovingen van oude (blanke) Nederlanders, inbraken, plofkraken of roedelmishandeling gaat, het signalement '2x licht-getint op scooter' zorgt ervoor dat Yahya geen schijn van kans maakt.

marcoplarco | 13-06-20 | 20:17

Het huidige raadsdebat is een uitvloeisel van de polarisatie tussen links en rechts. Links Nederland wrijft rechts racisme aan. Affiche en consorten profiteren daarvan. Wat ze ook doen, links begrijpt ze en beschermt ze om een lange neus naar rechts te kunnen maken.

Abu Bachouca | 13-06-20 | 20:16 | 1

raadsdebat móet zijn: racismedebat

Abu Bachouca | 13-06-20 | 20:19

Ja, en wat wil de auteur nu? Is me niet duidelijk geworden na al die enerzijds en anderzijds. Het lijkt wel het partijprogramma van d666 of Rutte tijdens verkiezingen. Draaien met alles mee. (Trouwens, de foto is ook in spiegelbeeld gedraaid, het tekent het verhaal). Maar het ligt natuurlijk aan mij.

dathoujetoch | 13-06-20 | 20:16 | 1

Die zittende man op die van foto heeft trouwens enorme ballen.

Penus Decoratus | 13-06-20 | 20:27

De Mondo Cane films en andere anti politiek correcte films gaan de censuur in. Het worden barre tijden.

Rest In Privacy | 13-06-20 | 20:16 | 1

Die films ken ik niet. Wat zijn dat?

Rest In Privacy | 13-06-20 | 21:44

Ieder mens is racist=====soms.
Ieder mens is stom=======soms.
Ieder mens is lief=======soms.
Ieder mens is slim=======soms.
Ieder mens is gevaarlijk=soms.
Ieder mens is redelijk===soms.
Iedere racist is mens====soms.
Ieder mens is roze aan de binnenkant, altijd.

Theo-Pim-Riv | 13-06-20 | 20:15 | 2

Gordon niet, die is bruin , uitgewoond en beurs.

skoftig | 13-06-20 | 20:16

Dat roze was me ook al opgevallen als ik Afrikaanse porno's bekijk.

jan huppeldepup | 13-06-20 | 21:11

Ik heb vandaag maar een zwart-wit-tv gekocht.

Cor Netto | 13-06-20 | 20:14 | 5

Een racistische tv..... ik dacht dat we allemaal hedentendage smart exemplaren hadden... Zo zie je maar weer...

Koning BongoBongo | 13-06-20 | 20:20
-weggejorist-
Goch | 13-06-20 | 20:23

Media Markt goedkoper dan Black Friday, we zien wel

amygdala | 14-06-20 | 01:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Hoe zit het met de slavenhandel ontkennende Akwasi of zijn alleen onze voorouders maar slavenhandelelaars.
Dus alleen onze voorouders zijn belangrijk en die van hem niet, nu snap ik waarom hij zich terugtrekt onder het voorwendsel dat het hem allemaal teveel word.

likdoorn | 13-06-20 | 20:11 | 5

@Penus Decoratus | 13-06-20 | 20:29: Allebei crack verslaafd ?

Koning BongoBongo | 13-06-20 | 20:42

@leo de pejo | 13-06-20 | 20:31:
Nou dan moet RTL het programma Expeditie Robinson nu uit de lucht halen, tenslotte blijkt nu dat daar een nazaat van een slavenhandelaar aan heeft deelgenomen (Akwasie geeft het zelf toe).
Dat moet deugend RTL toch niet willen.....

Wering | 14-06-20 | 03:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Te laat. Dit gaat niet meer goed komen. Met dank aan het politieke establishment

frisenfruitig | 13-06-20 | 20:11 | 1

Klopt.

Koning BongoBongo | 13-06-20 | 20:42

Allemaal waar ,maar onze regering heeft nergens antwoorden op . Misschien moet je bovenstaand epistel maar proberen te slijten aan de NPO en dagelijks laten uitzenden. is da wa?

Koning BongoBongo | 13-06-20 | 20:11

Het grootste schandaal is dat een beweging als ‘Black Lives Matter’ niet wordt geconfronteerd met haar eigen uitgangspunt, namelijk dat zwarte levens er toe doen.

Waarom ageert de beweging niet tegen de stijgende criminaliteit door zwarten, die vooral gericht is tegen andere zwarten?

Wel aandacht voor een relatief gering aantal politieblunders, maar niet voor de 6000 zwarten die jaarlijks door zwarten worden gedood.

In Amerika is het gros van de criminaliteit intraraciaal, binnen de eigen bevolkingsgroep. Van de zwarten wordt 94% door zwarten gedood, bij blanken is 84% intraraciaal.

Je zult de media niet horen over deze feiten; kennelijk zijn deze feiten niet politiek correct en doorbreken ze de verhaallijn die door de media word gepromoot.

Swieberj | 13-06-20 | 20:10 | 2

En zwarte herstelbetalingen zitten er ook niet in. Ik begrijp de racistische aanval op de blanken wel.

skoftig | 13-06-20 | 20:14

Ja maar, zullen ze dan beginnen, die stijgende criminaliteit van zwarten tegen voornamelijk zwarten wordt veroorzaakt door hun sociaal-economische achterstand. Door het omverwerpen van de kapitalistische, patriarchale door witten gedomineerde maatschappij krijgen de achtergestelde zwarten nieuwe kansen om zich op de sociale ladder omhoog te werken, omdat racistische tegenwerking en onderdrukking door de witten dan niet meer bestaat.

FrankVeer | 13-06-20 | 20:26

Mijn definitie van slavernij is de hedendaagse 'witte man' geworden

kwark001 | 13-06-20 | 20:09

We hebben het geprobeerd met marokkaanse collega's maar het liep steevast op ellende uit. Met ramadan totaal onbruikbaar, hun 3 weken vakantie naar Marokko eindigde altijd in minimaal 2 maanden wegblijven want ze werden er allemaal opeens ziek en konden niet terugkomen.
En komen dan met een vaag briefje van de dorpsdokter aanlopen.
Dan heb je het gezeur met eten en bidden dan speciaal voor hen ingericht moet worden. En gebeurt dat niet komen ze met een sosjaal advokaat op de proppen.
We beginnen er niet meer aan.

2voor12 | 13-06-20 | 20:08 | 14

Herkenbaar. In 1987 liep ik stage bij een bedrijf waar veel Turken in de productie werkten. Hoog ziekteverzuim tijdens vakanties in Turkije. Wanneer ze op het matje werden geroepen hierover, spraken ze alleen nog maar Turks. Toen al.

Kukooo1 | 13-06-20 | 22:44

Ik was directeur Zuid-Nederland voor een bedrijf en had 25 man rondlopen. Vnl chauffeurs. Allemaal zelf aangenomen, 8 jaar eerder begonnen met 2 man. Daaronder een Indo, een Arubaan, twee boeren, een tokkie, een Marokkaan en een kampman.

De Arubaan mocht niet leveren op het gerechtshof, want strafblad bleek, maar heeft t op een andere route volgehouden.

De ENIGE die ik ooit in die 8 jaar ontslagen heb is de Marokkaan. 2 maanden loon gegeven als hij alsjeblieft wilde gaan. Hij maakte de hele zaak aan het schijten!

wilderst | 13-06-20 | 23:35

@wilderst | 13-06-20 | 23:35: Bij Marokkanen zie je nogal grote verschillen. Of heel goed en gedreven of heel waardeloos.

Rest In Privacy | 14-06-20 | 11:58
▼ 11 antwoorden verborgen

Identity Politics versimpelt de wereld en maakt alles zwart-wit.
Met betrekking tot het artikel;
“ Het is vreemd dat ondernemers tijdens een krappe arbeidsmarkt deze mensen en kansen laten liggen.”
Welke krappe arbeidsmarkt?

Rico Tampeloerus | 13-06-20 | 20:07 | 1

Waar de MOElanders doorgaans werken mss?

Kukooo1 | 13-06-20 | 22:38

"Omdat toegang tot veilige woonruimte en (aanvullend) onderwijs steeds meer een geldkwestie wordt, blijven veel kinderen hun hele leven gevangen in de sociaaleconomische klasse van hun ouders. Op die manier wordt de achterstandspositie van sommige bevolkingsgroepen van generatie op generatie doorgegeven. Dat is racisme bij geboorte."

Nounounounou. Sommige bevolkingsgroepen krijgen generatie op generatie gratis woonruimte, gratis gezondheidszorg, gratis onderwijs en gratis geld voor andere zaken, de samenleving met gemak vele tienduizenden euro's per gezin kostende. Dat is een vrijgevigheid die maar in enkele landen op deze wereld voorkomt. Als je dan om je heen en online ziet dat met een beetje hosselen je al gratis leven beetje kunt aanvullen, dan heeft die school ook geen zin meer en kap je ermee. Of doe je in ieder geval geen studie die later geld op levert (vakmanschap). Dat heeft geen bal te maken met veilige woonruimte of dure studies of iets dergelijks. Het is vrij vals om dat zo te plaatsen, alsof er niet iets bestaat als eigen verantwoordelijkheid en alsof de Nederlandse staat nu tekortschiet in het gratis dingen weggeven.

Of met andere woorden: ook een zwarte loodgieter heeft genoeg werk hoor.

JohnLocke | 13-06-20 | 20:07 | 1
-weggejorist-
Goch | 13-06-20 | 20:12

Marokkanen die liever geen Marokkanen aannemen, dat ken ik.

Rest In Privacy | 13-06-20 | 20:07 | 5

@brie-de-penis | 13-06-20 | 20:21: Toen ik vroeger bij Johma in de nachtploeg werkte - naast mijn werk overdag want ik had geld nodig - hadden we een Turkse ploegbaas die keihard werkte, een sympathieke kerel was. Terwijl de marokkanen er zoveel mogelijk de kantjes vanaf liepen (stonden b.v. achter een stapel kratten te kwekken i.p.v. te werken) en stuk voor stuk werden ontslagen. Ze dachten zeker dat de ploegbaas het niet zou zien. Binnen 3 weken waren ze alle 10 weg.
In de pauzes was er ook 'apartheid', iedereen kliekte bij elkaar: de Turken, de Irakezen en natuurlijk zaten wij Nederlanders ook bij elkaar aan tafel. Dat was gewoon zo, niemand die er over viel.

Lupuslupus | 13-06-20 | 20:34

@Lupuslupus | 13-06-20 | 20:34: Daarom is het ook zo vermoeiend als je al die linkse initiatieven ziet die honderden miljoenen kosten om de etnische groepen samen te brengen. Het werkt niet en het gaat nooit werken.

Nehemia | 13-06-20 | 21:07

@Mr_Natural | 13-06-20 | 20:15: Vaak genoeg in Marokkaanse gelegenheden geweest waar een boel Marokkanen bij de deur werden geweigerd.

Rest In Privacy | 13-06-20 | 21:49
▼ 2 antwoorden verborgen

"Allemaal zinloos, het zal ons niet nader tot elkaar brengen. "
Maat daar gaat het allemaal niet om: blanke autochtone mensen hebben een schuldgevoel en zijn rijker dan de rest. Herstelbetalingen, extra subsidies voor Grauwe eeuw etc DAAR gaat het om. Wie zegt dat die Josti's een oplossing willen?

skoftig | 13-06-20 | 20:07 | 4

@Lupuslupus | 13-06-20 | 20:40:
Nou, ik heb dan toevallig wel slaven, ben ik heus niet trots op, maar ze zeggen allemaal dat ze beter af zijn dan in Ghana, dus ik ben blij dat ik wat terug kan doen.

skoftig | 13-06-20 | 20:49
▼ 1 antwoord verborgen

Laat ze hun bogen richten op de Oranjes: die zaten werkelijk tot over hun oren in de slavernij. Even googelen biedt uitkomst.
Wat nou excuses aanbieden voor ons verleden door Rutte - zoals Klaver wil - , laat de koning dat maar doen. Laatstgenoemde leeft er nu nog buitengewoon goed van. Het gros van de Nederlandse bevolking werd ook uitgebuit.

SergeantPierlala | 13-06-20 | 20:06 | 8
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Goch | 13-06-20 | 20:06 | 2

Zonder diploma thuis zitten, tsja, Dan kom je ook niet verder dan ongeschoold werk.
Wekgevers nemen niet geen Marokkanen omdat ze racist zin, maar omdat meer dan de helft onbetroewbaar is en omdat ze slechte ervaringen hebben Wil je daar als Marokkaanse gemeenschap wat aan doen moet je niet zeiken over racisme, maar je jeugd aanpakken. Gewoon meedoen, dan is NL een prima land en absoluut niet racistisch.

TheBigKirth | 13-06-20 | 20:05 | 6

Marokkanen veinzen altijd een vrome geloofsbelijding en ontlenen daar allerlei rechten aan. Valselijk natuurlijk want ze roken en zuipen dat het een lieve lust is maar weiger een bid momentje op vrijdag en je bent een vuile racist.
Als ze ziek zijn dan blijkt het altijd gedoe te zijn. Gedonder in de familie dat wordt afgewenteld op de werkgever. En als ze re lui zijn om te komen dan melden ze zich ook ziek. Daarover bellen of een persoonlijk gesprek houden is rassies dus na een paar keer laat de gemiddelde manager dat ook varen.
Als je dan een nieuwe moet aannemen, wordt 't geen Marokkaan. Dat is niet racistisch, dat is pragmatisch.

Busverhuur | 14-06-20 | 08:25
▼ 3 antwoorden verborgen

De eerste 2 alinea's zijn herkenbaar.
Verder gaat het weer eens alle kanten op.
Focus Feynman, focus ;)

Berbaar | 13-06-20 | 20:04 | 10

@Koning BongoBongo | 13-06-20 | 20:27: Nou, er wordt wel hene en weer gefladderd. Laten we waten zaken aanhalen:
1: Ik werk in de IT, nagenoeg geen Marokkaan in te vinden. Waarom niet?Die paar die er wel door komen en ene kans krijgen, diehebben ALLEMAAL een grote muil en ALLEMAAL kunnen ze het niet laten te zuigen en te narren. Waarom kreeg ik ook alweer geen stageplaats?
2: ben het niet eens met de aangeboren achterstands racisme kaart. Je kan je zelf ook ergens uit omhoog werken. Voldoende Aziatiosche voorbeelden ion mijn dorecte o,geving die letterlijk zo vanaf de boot hier alle kansen hebben gekregen en alle kansen hebben GEPAKT! Niet het handje omhoog houden, nee, zelf die Vietnamese loempia's draaien en verkopen., Lekker op eigen benen staan, je eigen VRIJE leven leiden.
3: Dat brengt met bij de opmerking dat je zonder onderwijs, reizen en cultuur niet vrij zou zijn. Pertinente onzin, onderwijs ja, daar heeft iedereen recht op. De andere twee: NEE. Ga lekker aan het werk zodat je Floortje Dressing achterna kan gaan, heb je mij niet voor nodig, ook niet om middels belasting je een Cor en Don reis te geven. Cultuur? Museum in Amsterdam betaal je maar lekker zelf. Ook daar hoef ik niet aan mee te betalen. Als blanke chronisch zieke moet ik daar ook zelf voor werken en zo lang dat zo blijft, hoef je bij mij niet met open hand aan te komen zetten, dat hoef ik namelijk ook niet voor mijn extra medicijnen, daar mag ik fijn mijn vakantiegeld aan spenderen. Reizen? Ja, naar mijn schoonouders 1x per jaar omdat je dan niet zoveel geld kwijt bent. Dus wil je cultuur en reizen? Jat een fiets en ga een rondje rijden zou ik zeggen!

lovekila | 14-06-20 | 03:44

Ja hij dreigt weer te ontsporen. Alsof hij halverwege een borrel inschenkt.

van Oeffelen | 14-06-20 | 09:50

@lovekila | 14-06-20 | 03:44: hier hetzelfde.Hartpatient maar wel voor 100% aan het werk.Blijf lekker in je eigen land of steek hier je klauwen uit je mouwen.. en leef niet op de zak van de armsten in de maatschappij.

Ben5570 | 14-06-20 | 10:31
▼ 7 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Poesman | 13-06-20 | 20:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Batavia Casino. Hét online casino van Nederland
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland