Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

UWV: Kroniek van een faalfabriek, Intermezzo – Het lek van Tof Thissen. Egoïsme of tragiek?

Dit is een intermezzo van het feitenfeuilleton UWV: Kroniek van een faalfabriek. Hierin beschrijft database doctor @René Veldwijk van binnenuit zijn ervaringen met het UWV. Lees HIER de introductie, inclusief een lijst met afleveringen en personages.

Gisteren publiceerde dit medium een screenshot van een vergaderverslag van de directie van UWV WERKbedrijf. Dit is niet de tak van het UWV die uitkeringen uitdeelt aan zieken, arbeidsongeschikten, werklozen en werkgevers met coronaverschijnselen, maar de tak die mensen aan werk helpt. In dat screenshot valt te lezen dat WERKbedrijf-directeur Tof Thissen zijn ondergeschikten vraagt om het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid niet te vertellen dat dienstverlening via het digitale kanaal goed loopt. Als de ambtelijke top daar achterkomt dan is het post-corona een argument om het WERKbedrijf te saneren, zo meldt het verslag.

Als UWV-insider en overheidswatcher kan ik hier veel over zeggen. Ik pik er een paar zaken uit die zeker niet allemaal negatief zijn voor het UWV WERKbedrijf en directeur Thissen (volgende week weer over echte bedriegers). Ik denk dat die observaties interessant zijn voor wie wil begrijpen hoe het bestuur van de overheid werkt en hoe het beter kan. 

Eerst en vooral: ja, Thissen roept op om de bron van zijn budgetten, het ministerie van SZW, in het duister te houden. Is dat fout? Ja, het is verschrikkelijk fout en helemaal nu de wereld in brand staat. Het UWV WERKbedrijf is een dure club die de komende tijd nog veel meer belastinggeld gaat verbranden spenderen. Als de hand die het UWV voedt wordt misleid, dan wordt belastinggeld verspild. Zo simpel is het.

UWV en ICT

Thissen meldt ook waar het hem primair om gaat. Hij wil face to face contact (< 150 cm) terug. Het verslag suggereert dat de productiviteit van zijn medewerkers is toegenomen doordat zijn medewerkers en cliënten nu communiceren via telefoon of sociale media. En dat is ook zo. Maar Thissen is een uitgesproken voorstander van face to face begeleiding van werklozen. Hij gelooft niet in ICT. Zodra het over UWV en ICT gaat zit iedereen natuurlijk in Team Tof, dus hij gaat hiermee wegkomen.

Het wrange is dat GroenLinks, de partij waarvoor Thissen Eerste Kamerlid was, op dit moment samen met D66 met een initiatiefwet komt die werknemers het recht van thuiswerken moet geven. Wat Tof Thissen betreft geldt dat niet voor werklozen, gedeeltelijk arbeidsongeschikten en zijn eigen medewerkers. Die moeten naar het UWV-kantoor blijven komen.

Het verhaal wordt extra wrang wanneer we vragen hoe het zit met de productiviteit bij het WERKbedrijf. Welnu, de actuele cijfers ken ik niet, maar eerder lag die naar verluidt op 1,8 cliëntgesprekken per UWV-adviseur per werkdag. De Kamer heeft die informatie nooit bereikt, maar het ministerie wel en die waren not amused over Thissen. 

Achter die dramatische productiviteit ligt een wereld van ellende, overwegend ellende die teruggaat tot ver voor het aantreden van Thissen en volledig buiten zijn controle. Het grootste probleem heet Sonar, lang geleden gebouwd onder leiding van een hoofdrolspeler in het UWV feuilleton en iemand van wie Thissen qua misleiden veel kan opsteken. Sonar is voor de UWV WERKbedrijf-werkvloer een nachtmerrie. Anekdote: sommige WERKbedrijf medewerkers kopiëren bij binnenkomst op kantoor eerst de dossiers van de cliënten van die dag naar Word. Het is een klusje, maar sommige mensen willen kunnen blijven werken als Sonar er weer eens uit ligt. 

Desinteresse

Nu we bezig zijn om begrip te kweken voor Thissen: zoals hij het beschrijft werkt het echt. Als een overheidsorganisatie een efficiencyslag maakt wordt de productiviteitswinst vaak volledig afgeroomd door het ministerie. Het WERKbedrijf is een arbeidsintensieve organisatie met, voor UWV-begrippen, weinig overhead. Meer dan bij het uitkeringen-UWV anti-correleert de hoeveelheid werk sterk met de conjunctuur. Populair gezegd: zodra het beter gaat komt je baan in gevaar en dan daalt de productie per medewerker. Het managen van UWV WERKbedrijf is niet gemakkelijk.

Wat alles extra vervelend maakt is dat UWV WERKbedrijf een favoriet bezuinigingsobject is, niet alleen van Haagse Ambtenaren maar ook van de UWV-top. Het is een van de weinige onderdelen waar men greep op heeft. Wat voor de interne verhoudingen niet helpt is dat WERKbedrijf voor 2009 zelfstandig was en toen is opgeslokt door het uitkerings-UWV. Diep in hun hart vindt de UWV-top het WERKbedrijf nutteloos. Van UWV topman Paling ("Fred" in het verslag) is bekend dat hij vindt dat het aan werk helpen van werklozen geen UWV-taak is. Wat hem betreft zou het UWV WERKbedrijf moeten volstaan met controleren of uitkeringstrekkers hun best doen om een baan te vinden en that's it. Echte bezuinigingen post-corona – en die komen er – kunnen zomaar leiden tot het afhakken van Thissens hele bemiddelingspoot. Naast het controleren van sollicitatie-inspanningen (wat het WERKbedrijf effectief niet doet) houd je dan de begeleiding van de allerzwaksten over. Achter Thissens oproep om het ministerie onwetend te houden gaat vermoedelijk meer schuil dan alleen een verlangen naar contacten binnen de anderhalve meter.

Tof Thissen heeft nóg een probleem: desinteresse. Desinteresse is een zegen en een vloek tegelijk. Vorig jaar scoopte Trouw dat de administratie van de gegevens van de zwakste uitkeringsgerechtigden een ontiegelijke puinhoop is. Thissens mensen kennen hun eigen cliënten niet (bullshit excuses hier met lolquote). Gevolg: stilte. Geen Kamervragen. Geen beleidswijzigingen. Niks. Wat een vitale taak van een sociale samenleving lijkt, is als het er op aankomt niet interessant. En zoals een UWV-insider pre-corona tegen mij zei: "In economisch goede tijden kunnen we kansarme mensen helpen maar doen dat niet. En als het weer slecht gaat is iedere cent die hieraan uitgeven weggegooid geld." Tegen deze achtergrond wordt verkrampte communicatie met de Haagse buitenwereld enigszins begrijpelijk.

Het UWV in tijden van corona

Ondertussen staat het UWV in coronatijd volop in de belangstelling. Verreweg de grootste corona-geldstroom naar het bedrijfsleven loopt via het UWV (hier het waarom). Dat gaat via een eenvoudig maar duur online formulier en een simpele query op de polisadministratie, maar het beeld is dat het UWV vol op het orgel gaat om de BV Nederland van liquiditeit te voorzien. In dat plaatje komt Thissens UWV WERKbedrijf niet voor, maar dat gaat veranderen. Vanaf 1 juni hoeven werkgevers namelijk niet meer te kiezen tussen failliet gaan met of zonder UWV-bijdrage. En dan komt er een ontslagentsunami op het WERKbedrijf af. We weten ook al wat UWV daar tegenover gaat stellen: omscholing

Voor het vinden van werk wordt de werkzoekende verwezen naar werk.nl, een stokoud systeem dat van alles doet, behalve deugdelijk matchen van werkzoekenden en vacatures. Werk.nl heeft ook nooit gewerkt. De Kamer weet dat, maar ja, desinteresse. Gelukkig hebben mensen zelf netwerken en zijn er commerciële bemiddelaars. Al die bemiddelaars en een paar idealisten kloppen bij UWV WERKbedrijf aan om toegang tot hun data, maar iedereen wordt vriendelijk de deur gewezen. De club van Tof Thissen beschikt over de cv's van zo'n 2,5 miljoen Nederlanders, die voor matching door gespecialiseerde partijen achter slot en grendel blijven. Het argument daarvoor is privacy, maar iedereen die wel eens iets met Lexa of Secondlove heeft gedaan, kan bedenken dat het gaat om het beschermen van de eigen toko. Kortom, van Thissens WERKbedrijf hoeven we als het gaat om bemiddeling weinig te verwachten en dat wordt voor een kostbare grap voor ons allemaal. Het enige dat nog ontbreekt is een UWV corona-matching-app, u weet wel.

Natuurlijk kan ik niet in het hoofd van Tof Thissen krijgen, maar ik hoop zo wel Thissens Umfeld enigszins te hebben geschetst. De goede man is niet te benijden. Zoals altijd bij het UWV WERKbedrijf mag Tof Thissen hopen op de vertrouwde desinteresse. En wie weet hoe de overheid werkt zal beamen dat er elders bij het UWV en daarbuiten net zo gedacht wordt. Het wordt alleen niet opgeschreven.

PS: Als je werk onzeker is, is het toch handig om je cv in te voeren in werk.nl. Wie dat doet kan namelijk een wekelijks bijgewerkte cv-kaart downloaden die laat zien wat andere werkzoekenden in jouw positie doen. De kaart wordt vooral gebruikt in adviesgesprekken, maar de behendige burger kan het ding ook zelf downloaden.

Reaguursels

Inloggen

Krimp met het UWV binnen 10 jaar tot een personeelsreductie van 25% door:
- Op iedere functie maximaal 2 jaar te werken. Daarna weer solliciteren op een andere baan.
- Niet meer mensen in je organisatie te plaatsen dan er vacatures zijn.
- Maximaal natuurlijk afvloeien en minimaal personeel aannemen.
Voor de overheid in het algemeen:
- Een Rijks ICT bedrijf oprichten met overheidsprogrammeurs voorzien van een marktconform salaris.
- Stop inhuur van externen.

Jan de Vries | 18-05-20 | 10:25

In Roermond was Thissen wetouder. kunst, cultuur welzijn enz.
Overal werden mooie baantjes gecreerd ( directeur C.K., museum baas, directeur Welzijns organisatie enz.) die aan Tofs vrinden werden uit gedeeld.
Er was wel een keurige sollicitatie procedure, naar wie als winnaar uitnde de kwam was vooraf bekend.
Tof Thissen hield Jos van Rey uit de wind en vise versa. Groenlinks in Roermond vond het allemaal geen probleem dat deze organisaties teljen weer panden huurden van vrinden van Tof en Jos.

Zoezoef | 18-05-20 | 09:45 | 1

PS ook Dagblad de Limburger was ' niet ' op de hoogte. Zoals wel vaker knijpt men een oogje dicht naar links en met een vergrootglas kijkt de MSM naar rechts.

Zoezoef | 18-05-20 | 09:49

SONAR is een aangepaste versie van Siebel CRM. Een topzware client waardoor alle computers super duper specs hebben. Naast de SONAR aanpassingen zijn er ook nog de matching engine Elise die de passende vacatures uit het brakke Werk.nl haalt. Dat hele gedoe hangt inderdaad om de haverklap waarna je de computer opnieuw mag starten en opnieuw in kunt loggen bij SONAR en je andere applicaties, mail etc .. In overheids stijl is al het beheer en onderhoud voor SONAR, Werk.nl, kantoorautomatisering en alle infrastructuur uitbesteedt bij 7 verschillende leveranciers. En die leveranciers hebben er een sport van gemaakt om elkaars werk te saboteren. Daarnaast deed het Werkbedrijf ook niet aan leveranciersmanagement dus dat was altijd prijs!

pukkiepuk | 18-05-20 | 08:44

@ReneVeldwijk "hoe het bestuur van de overheid werkt" weten we wel, en al meerdere decennia. Vrij vertaald "KLOTEN".

Rest In Privacy | 17-05-20 | 23:44

UWV is weer prominent in het nieuws. Ze gaan door het coronavirus werkloos gewordenmensen laten omscholen. Ik heb nog geen enkel politiek brightlight of talkhost horen vragen " tot wat", of welk beroep dan wel. Vlgns mij weten die "Schwachköpfe" zelf niet eens wat zinnigs te vertellen daarover

bart2653 | 17-05-20 | 22:33

Mijn <tijdelijke> ervaring met UVW was probleemloos.

De ratjes zaten meer aan de commerciele kant zoals : "Randstad hr solutions: begeleiding van werk naar werk"

Een club van het type: 'house-wives', die zo snel mogelijk 3.000 euro premie er doorheen branden die de voormalig werkgever als outplacement vergoeding meegeeft.

De voormalig werkgever is na betaling niet meer geinteresseerd in hoe of wat. Weg = weg, en Randstad weet dit en maakt daar dankbaar gebruik van. De client zelf gaat een nutteloos ' no added value " traject in en waar de 3000 euro vergoeding snel en vakkundig opgebruikt wordt.

Kan me nog de 1-1 gesprekjes herinneren die niet verder kwamen dan: A) Hoe gaat het met je en B) Wat doet dat met je ;-)

Ik kan een minzame glimlach niet ondrukken als ik aan deze club terugdenk.

Ervaringsdeskundige | 17-05-20 | 22:21

Directeur Thissen toevallig iemand van GroenLinks?

Rest In Privacy | 17-05-20 | 20:51

Is het ook niet zo in overheidsland dat als je een budget hebt en je maakt het niet op, omdat je bijvoorbeeld efficiënter of gewoon zuiniger bent gaan werken, je budget het jaar erop lager is. Dus beter is om aan het eind van het jaar nog gauw even wat te doen, of het nou nuttig is of niet, om je budget op te maken, zodat je volgend jaar niet gekort wordt.

J. Jarig | 17-05-20 | 20:47 | 2

Dat is in het bedrijfsleven niet anders, hoor. Budget niet op? Volgend jaar minder.

Mbovenka | 17-05-20 | 21:44

Jazeker werkt dat zo. Meeste subsidiebeschikkingen worden aan het eind van het jaar verstrekt puur om het potje op te maken.

EmilioEsteves | 17-05-20 | 21:49

Er komt nu ook een onderzoek naar rondpompclub algemene bestuursdienst die falende topambtenaren rondpompt. In het bedrijfsleven ga je exit als je niet presteert, als topambtenaar hebben ze nog wel iets voor je bij de belastingdienst ofzo. Of 3 jaar wachtgeld, vinden ze ook lekker, even bijkomen..

Zuster01 | 17-05-20 | 20:21

Lang geleden was ik in dienst van Randstad. Vestigingsmanager. Er kwam een samenwerking met Vedior en het uitzendbureau Start van de Gemeente. ASV. Start was eigenlijke een valse concurrent want geen btw-plicht maar de NMa vond het goed. Zo konden de andere twee de gegevens en cv van werklozen inzien. Kan me werkelijk geen enkele succesvolle match herinneren. Er klopte geen jota van de data van het UWV.

Piet Karbiet | 17-05-20 | 19:32 | 1

Ben er intercedent geweest in 1996, niet lang want ik vond er niks aan.
Ik baalde al dat ik de psychologische test goed had doorstaan.
Kan me iets voorstellen bij je verhaal.

HoerieHarry | 17-05-20 | 19:43

Diep in hun hart vindt de UWV-top het WERKbedrijf nutteloos.

Dat ben ik dan met die top eens. En ik vind nog wel meer diep in mijn hart over het UWV, de overheid en de ambtenarij. We moeten ermee stoppen om zoveel van die staat te verwachten. Laat een heleboel zaken maar aan de burgers zelf over, en aan een ongesubsidieerd, niet door de overheid gekoloniseerd maatschappelijk middenveld, en aan bedrijven. Dat kan heel goed als de belastingen gehalveerd worden. En dat kan als de staat en de ambtenarij gehalveerd wordt.

Vrijheid!

Rest In Privacy | 17-05-20 | 19:25

Maar zijn dat nou "dure" fte's, die loketambtenaren, die bemiddelaars? Dat zijn heel goedwillende type's, een beetje de Sjakie figuren. Die mensen die moeilijk aan het werk komen toch weer op de rails zetten. Denk dat het belangrijk is om de cliënten minstens éénmaal in persoon te ontmoeten, lichaamstaal is óók een onderhandel instrument.
Die ministeries en departementen, dáár moet eens de schoffel door.

hotnot | 17-05-20 | 19:13

Nog steeds geen kamervragen. Schaf de TK maar af. Ik heb geen interesse meer.

Frau Merkel | 17-05-20 | 19:08 | 2

Ik heb anders wel een vraagje aan jou persoonlijk: Hoe gay kan een man zijn?

pienhuuske | 17-05-20 | 19:21

@pienhuuske | 17-05-20 | 19:21: Vragen in de vorm "Hoe ... ben je?" vind ik altijd vreemd gesteld omdat ze niet te beantwoorden zijn. Wat moet je daar nu op antwoorden. Acht? Zestig? Superveel? Matig?

Net als de veelgestelde vraag aan de winnaar van een wedstrijd: Hoe blij ben je?

Winstpakker | 17-05-20 | 19:29

Uit eigen ervaring geleerd dat het UWV helemaal niets doet om je zo snel mogelijk weer uit de uitkering te helpen toen ik in de vorige crisis mijn baan verloor. Inschrijving ging online en daarna nooit een medewerker gesproken. De enige verplichting was het inleveren met een briefje waarop je invulde dat je je best deed om werk te vinden.
Je had wel toegang tot een database met vacatures maar die waren al vervuld op het moment dat ze in de database kwamen omdat het werkbedrijf minstens een half jaar achter liep.
Je CV kwam ook in een database voor werkgevers, maar het werkbedrijf deed geen enkele moeite om je met werkgevers in contact te brengen.
Ze vonden het wel goed zo, toen je nog werkte betaalde je premie, en nu je niet meer werkt geniet je van je opgebouwde rechten. Het kon ze allemaal niets schelen.
Dan heb je meer aan een commercieel uitzendbureau die geld verdient als ze jou bij een werkgever kunnen plaatsen.
Of je doet net als Tof Thissen en je wordt als student lid van een politieke partij en je brengt je hele leven in de baantjescarrousel door zonder ooit een bedrijf van binnen te zien.

Osdorpertje | 17-05-20 | 19:08

Tof Thissen. Tja. GroenLinks bestuurder. Tja. What could possibly go wrong?

Rest In Privacy | 17-05-20 | 19:01

Overheidsorganisaties moeten als een commercieel bedrijf geleid worden.
Dan ben je volgens mij van een hoop ellende en vriendjespolitiek verlost.
Niet van dat softe, maar duidelijkheid, en optreden bij wantoestanden.

HoerieHarry | 17-05-20 | 18:45 | 4

@miko | 17-05-20 | 19:01:
*die mythe*
Uhm welke dan: Die van de zelfstandigen of zij de de overheid?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 17-05-20 | 19:12

@miko | 17-05-20 | 19:01:

Ook in het bedrijfsleven worden fouten gemaakt; worden vriendjes bevoordeeld en wordt met geld gesmeten. Maar aan het eind van het jaar moet de balans op orde zijn. Zo niet dan rollen er koppen, anders gaat dat bedrijf failliet.

Alleen bij de overheid kan een "bedrijf" eindeloos met geld blijven smijten. Miljarden aan een ICT-systeem uitgeven dat niet geleverd wordt; en deze miljardenschade nog "afkopen" bij de falende "leverancier" ook. Als je dat bij Shell probeert dan wordt direct je urine getest.
Overbevolkte kantoren vol topfunctionarissen uit de banencarrousel.
Zoveel "expertise" en dan nog voor elke scheet een duur extern adviesbureau inhuren; vaak trouwens een ex-collega, of anderszins bekend gezicht.

Dandruff | 17-05-20 | 19:47

@miko | 17-05-20 | 19:01: Het voordeel van niet-efficiente bedrijven is dat ze in economische crises als eerste failliet gaan, en wanneer de economie weer aantrekt, groeiruimte achterlaten voor bedrijven die wel efficient werken. Gesubsidieerde instellingen daarentegen blijven tot de laatste snik bestaan zolang ze maar niet teveel negatieve aandacht trekken en hun PR en lobbying op orde hebben.

petersteenkamp | 17-05-20 | 20:44
▼ 1 antwoord verborgen

Zelfs na 12 flessen bier, blijft het niet leuk om dit te lezen.
Wat een schijt verhaal

Het leven is zwaar | 17-05-20 | 18:39 | 5

Je bent waarschijnlijk te dom om het te snappen.

djs | 17-05-20 | 19:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Softe Socialistische PvdA organisatie uit de zeventiger- tachtiger jaren, om werkloosheid te bestrijden: werklozen helpen andere werklozen met werk vinden. Net zo als de arbeidstijdverkorting voor ambtenaren van een 40 urige werkweek naar 36 uur + doorbetaalde koffie en thee pauze, blijft er nog 33,45 uur over bij "volledige" werkweek. Zo konden er meer mensen bij de overheid aan het "werk". Anders kregen de gemeenten het voor de kiezen in de vorm van bijstandsuitkeringen.

RdeFriesch | 17-05-20 | 18:35

Betekent een intermezzo dat we op de helft zijn?

beldewouten | 17-05-20 | 18:19

Wel grappig hoe zijn ex-partij roet in het eten dreigt te gooien. Niet tof voor Tof.

threeheadedmonkey | 17-05-20 | 18:16

UWV Werkbedrijf kan dus gewoon worden opgeheven. Klaar!

balustrade | 17-05-20 | 18:09 | 5

Dat opheffen moet je wel netjes regelen. Met een bijbehorend helemaal nieuw software pakket natuurlijk!

W_F | 17-05-20 | 19:11
-weggejorist-
Dwarsdenker | 17-05-20 | 23:19
▼ 2 antwoorden verborgen

In het hoofd kijken, niet krijgen gok ik zo. Proost

niv01 | 17-05-20 | 18:07

Onder de pet houden ? Da's niet Tof van Thissen !

oldandwise | 17-05-20 | 18:07

Tof is tof, aardige vent.

Rest In Privacy | 17-05-20 | 18:01 | 3

Nou als jij dat zegt dan zal dat wel gelul zijn. Maar wel leuk gevonden overigens dat van het toffe!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 17-05-20 | 18:39

Hitler was ook altijd zo vriendelijk op foto’s

djs | 17-05-20 | 19:23

Ha,leuk,de faalfabriek.

miko | 17-05-20 | 18:00

De overheid is een baantjesmachine voor mensen die geen risico durven te nemen tijdens het werkzame leven.
Ontsla je 30 procent van de ambtenaren dan is er nog niks aan de hand schatten sommige economen.
Nederland hobbelt wel door.
Op dit moment hebben we andere tijden en is met niks te vergelijken.

HoerieHarry | 17-05-20 | 18:00 | 5

@HoerieHarry | 17-05-20 | 18:12: in hoeverre is hovenier, (post)bezorger, stratenmaker/rioolonderhouder (hoe heet dat), jongerenwerker, therapeut etc daar ambtenaar of niet?

...
Als je als stratenmaker vnl (of uitsluitend) de gemeente/overheid als klant hebt, ben je dan eigenlijk ook niet een soort ambtenaar trouwens.

Kleine_Deugniet | 17-05-20 | 19:16

@miko | 17-05-20 | 18:07:
Een uitkering geven is goedkoper. En een deel zal wel productief in het bedrijfsleven aan de slag gaan en echt gaan bijdragen aan de overheidsbegroting.

kortebroek | 17-05-20 | 20:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Waarom het UWV: "Voor het echte helikoptergeld moeten we bij het UWV zijn, niet omdat het UWV efficiënt of competent is, maar omdat het op een berg aan data zit. "

Het UWV mag afgeschaft worden en terug bij gemeentes. Iedereen die denkt geld nodig te hebben vanwege werkloosheid of ander gebrek aan inkomen mag zelf bewijzen dat het zo is. Elke maand opnieuw, zo voorkom je fraude en zwartwerk en motiveer je mensen beter een bron van inkomsten te zoeken; wie wil er elke maand met een stapel multomappen naar een gemeenteloket.

kapotte_stofzuiger | 17-05-20 | 17:58 | 3

Hoe lager in de boom hoe groter de incompetentie en verspilling van geld. Banen zijn niet meer aan gemeente gebonden. Dat maakt het lastig.

Frau Merkel | 17-05-20 | 19:07

Het probleem is doorgeslagen centralisatie

djs | 17-05-20 | 19:23

@Frau Merkel | 17-05-20 | 19:07: Nee, dat is onjuist. Hoe meer in het midden hoe incompetenter. De top en de werkvloer, die zijn het competentst. Daartussen zit een leemlaag van procedurekickers die niets van de inhoud weten.

Rest In Privacy | 17-05-20 | 19:37

Het UWV is gewoon een lastige hindernis die je moet nemen om aan je WW uitkering te komen.
Iemand aan een baan geholpen hebben ze nog nooit gedaan.

King of the Oneliner | 17-05-20 | 17:57 | 5

@King of the Oneliner
yep Sad But True.

de uitbater | 17-05-20 | 18:30

25 jaar geleden mee te maken gehad nadat 't bedrijf waar ik werkte failliet ging. Ik ben toen voor mezelf begonnen (bestaat nog steeds!), maar het enige wat ze deden was dat zo veel mogelijk traineren. Ze zijn er echt niet om jou aan werk te helpen!

CaseIf | 17-05-20 | 19:08

Helemaal waar. Lang geleden me als werkzoekende moeten inschrijven als hr manager regio 020. Ik kreeg 1 functie aangeboden via het UWV: part-time vestigingsmanager van een McDonald, in Limburg.

Piet Karbiet | 17-05-20 | 19:23
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland