achtergrond

Geenstijl

Keihard klaagzingen in het Coronacafe

Gewoon een dag ff géén mooi weer spelen, mag dat ook?

Niet iedereen gaat naar de kroeg om te ontspannen en een drukke week achter zich te laten. Soms wil je ook gewoon ontsnappen aan je sleur van alledag, het gezeik van je wijf (m/v) of de stress op je werk. En laat vanavond eens zo'n avond zijn. Die hele koningsdag is alleen de hoofdletter K waard als je 'm voor Krampachtig gebruikt. Laf wapperde een opzichtige overdaad aan Nederlandse vlaggen vandaag op de slappe wind van het sentimentalisme en braaf bogen de hermelijnfappers van de M5M voor de holle voorleeswoorden die vanaf een een A4'tje van de Rijksvoorlichtingsdienst werden opgedreund door een koning die in zijn slechts twee publieke optredens tijdens de coronacrisis alleen maar onderstreept heeft dat hij op één zuchtje extra tegenwind zit te wachten om zich met zijn gezin op de Groene Draeck naar Engeland te laten zeilen. Wasting a good crisis, noemen we dat. 

Half Nederland werd ondertussen gedwongen om naar vals klinkende uitvoeringen van het Wilhelmus te luisteren door amateurtrompetteraars, om de schijn van nationale solidariteit te onderstrepen, maar onderwijl zat men elkaar online weer lekker de maat te nemen over HoE dRuK hEt WaS oP sTrAaT eN iN hEt PaRk. Wat een volk, en wat een mensen, en wat een verkrampte klucht, deze koningsdag. Iemand nog een oranje stompouce? Morgen weer gewoon maandag dinsdag gelukkig. Want die thuisopsluiting is nog tien keer erger als het een sentimentalockdown wordt, waaraan je zelfs binnenshuis niet kunt ontsnappen. Groepsimminuteit voor lemmingengedrag, wanneer?
P.S. Over immuniteit gesproken: hieronder een soort van mondmaskers voor hooikoortslijers, daaronder mondmaskers voor mensen die het te druk in het park vonden.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.