achtergrond

Geenstijl

Nog steeds geen doodstraf voor Gökmen Tanis

Op de eerste zittingsdag spuugde hij op zijn advocaat en werd hij uit de zaal verwijderd, op de tweede trapte hij een paar keer keihard op de ziel van slachtoffers, getuigen en nabestaanden en werd hij wederom uit de rechtszaal verwijderd.

Toch is vandaag de derde zittingsdag tegen de meest nutteloze CO2-uitstoter van Nederland. Tante Saskia heeft liever geen praktische doodstraf-suggesties voor de tramschutter het rabiaat-islamitische haatpus Tanis, maar wij zouden eigenlijk niet weten waarom we niet wat mentale troost in milde martelmethoden mogen zoeken. De afgelopen zittingsdagen bewezen hoe zinloos dit veel te langgerekte proces is: Tanis heeft het gedaan, bekend, en is er nog trots op ook. Alle ruimte die slachtoffers, nabestaanden en getuigen krijgen om hun verhaal te doen (en daarmee een soort redemptie te vinden), lopen uit op frustratie en huilbuien omdat het struk stront dat hun levens verwoest of verbogen heeft ze gewoon vierkant zit uit te lachen, waar ons rechtssysteem hem alle ruimte voor geeft. Daar is dus geen voldoening te vinden. Tanis is een tarrel aan de harige aars van de mensheid. Fantaseren over zijn dood, liefst een gruwelijke, is de enige uitlaatklep die we nog hebben om de frustratie over iets onherstelbaars te uiten. En daarna sluiten we hem gewoon levenslang op, zoals het een samenleving betaamt die moreel superieur is aan de overtuigingen van deze organische productiefout.

Belleman na de breek. Vandaag eerst weer drie slachtofferverhalen en er komt een strafeis en nee, die zal nooit hoog genoeg zijn.
WTF Update: Mustafa, de man die vorige week vergeefs de camerabeelden uit de tram opvroeg, spreekt via zijn advocaat raadsman Karim Aachboun. Die probeert eerst de islamitische terreurdaad af te zwakken tot "poging tot moord", en wraakt nu de rechtbank omdat die Tanis geen "poging tot moord" op Mustafa ten laste wil leggen. Daarmee ligt de zitting urenlang stil. Advocaten en slachtoffers zijn woedend:

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.