Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Als de economie maar gezond blijft

De koopman en de dominee dokter

UPDATE: Ook corona bij vrouw in Delft.

Minister Bruno Bruins bekende gisteravond in Jinek dat er in Nederland slechts 60 mensen op het nieuwe coronavirus zijn getest. Zo waakzaam en alert zijn we. Natuurlijk kunnen we niet ieder kuchje testen, maar deze Hollandse zuinigheid slaat een beetje door. Wat niet weet, wat niet deert? 

Van deze 60 bleken er zes besmet. Meten is weten. Over al die andere mensen die in China, Noord-Italië en dergelijke zijn geweest, kan niemand een uitspraak doen. De minister en het RIVM gaan er al aan voorbij dat de eerste besmetting in Duitsland nooit in een risicogebied was geweest. De patiënt heeft het tussen 19 en 23 januari cadeau gekregen van Chinese vrouw op zakenreis.

Het RIVM test alleen mensen die ernstige klachten hebben en ook nog in een risicogebied zijn geweest. Vooraf is zeker dat iemand die wel het coronavirus heeft, maar daar niet is geweest, niet wordt getest. Toch viert het RIVM dat ze geen onverklaarbare besmettingen hebben gevonden, terwijl dat gedicteerd is door hun eigen onderzoeksopzet. Wie niet kijkt, ziet niets.

Jaap van Dissel van het RIVM ging nog een stapje verder: volgens hem is die eerste patiënt uit Loon op Zand niet erg, want carnaval vier je meestal toch in een vrij kleine groep. Ik zou een lijstje van het RIVM willen waar deze man meerdere dagen heeft staan hossen. Het contactonderzoek stelt niets voor. Wat willen ze doen? Briefjes ophangen in verlaten zaaltjes wie daar afgelopen weekend is geweest?
Update: 1250+ comments = slotje. Zie ook: nieuw topic

Op cruiseschip Diamond Princess zijn inmiddels alle passagiers getest. De helft van de mensen die genoeg virus in zich hadden om waarneembaar positief te testen, had geen klachten. De WHO gaf al eerder aan nog geen idee te hebben hoe deze groep bijdraagt aan de verspreiding van deze ziekte. Het RIVM beweert dat deze dragers de ziekte niet verspreiden, zonder tegenbewijs of onderzoek.

Het RIVM stelde ook al tientallen jaren hetzelfde beleid te hebben, en pas te gaan isoleren als iemand ernstige klachten heeft. Dat beleid heeft tientallen jaren goed gewerkt. Fantastisch toch? Het RIVM gaat hier voorbij aan het detail dat ieder nieuw virus nieuwe eigenschappen heeft. Er komt een keer een virus dat niet aan deze aannames voldoet. Wie dan leeft, wie dan zorgt.

Die grondhouding is onderdeel van een bestuurscultuur. Altijd pappen en nathouden, nooit echt voorbereid, en als de aap uit de mouw komt, treed er iemand theatraal af. Dit geeft op de korte termijn stevige besparingen, en als het fout gaat blijft de rekening netjes bij de burger. Huisartsen klagen ondertussen over een gebrek aan materiaal om zichzelf te beschermen.

De minister mocht uitleggen waarom Nederland al die reizigers op Schiphol niet test. Mensen met klachten moeten zichzelf maar melden. Het zijn gewoon te veel reizigers. Een te grote ingreep, niet proportioneel. Te duur. Mensen met zo'n intercontinentaal vluchtje hebben allemaal last van tijdsverschillen, slaaptekort, jetlag en algehele malaiseklachten. Die melden zich niet of te laat.

Het nieuwe coronavirus wordt graag vergeleken met de normale griep, dat klinkt geruststellend. Slaap zacht. Er ligt een onderzoek naar 72.314 van de 85.406 patiënten met COVID-19. Vooral grafiek C is superduidelijk. De mortaliteit in gebieden met een gevorderde uitbraak is enkele procenten. De normale griep heeft een mortaliteit van 0,1%. Zodra het ziekenhuis overbelast is, gaat het fout.

Er liggen ook diverse onderzoeken over de besmettelijkheid van deze ziekte. Bij normale griep besmet een patiënt gemiddeld 1,1 persoon. Bij de groep op de Diamond Princess lag dit op 2,28. Ander onderzoek schat het aantal op 3,25 tot 3,4 voor grotere populaties. Natuurlijk is meer en beter onderzoek altijd gewenst, maar volhouden dat dit een griepje is, is jezelf voor de gek houden.

Gelukkig mogen twee docenten die familie zijn van de eerste Nederlandse patiënt twee weken geen lesgeven. Het schoolbestuur houdt hier helaas een incubatietermijn aan die op zijn zachts gezegd ter discussie staat. Wetenschappelijke publicaties wijzen op 24 of 27 dagen. Het virus blijkt ook terug te keren in patiënten die eerder genezen zijn verklaard. Zo kort en simpel ligt het niet.

Terwijl in Antwerpen de medisch directeur in Terzake liet zien hoe een apart ziekenhuis uit de grond werd gestampt om de patiëntgroep met infectieziekten niet te hoeven mengen met andere patiëntgroepen, wordt aan onze minister geen kritische vraag gesteld. Los van COVID-19 is het een briljant idee om een hoestende meute niet los te laten in een normaal ziekenhuis.

Ons RIVM geeft een ander advies. Mensen met klachten moeten hun huisarts bellen, niet ernaartoe, en thuis uitzieken. De WHO gaat een stuk verder, en adviseert mensen uit risicogroepen (60+, longklachten, hart & vaatziekten, ...) niet naar grote bijeenkomsten te gaan. We gaan dit niet tegenhouden, maar we kunnen wel samen pieken in zorgvraag voorkomen.

Lang voordat dit nieuwe coronavirus uitbrak, was er al een tekort aan IC-bedden en IC-verpleegkundigen. Artsen smeekten om een plekje. Voor een griepgolf zoals in China waar 8090 mensen nu serieuze ademhalingsproblemen of meervoudige orgaanuitval hebben, is geen capaciteit. Zelfs de Japanse gezondheidsminister Kato gaf toe dat er geen plek was voor duizenden patiënten.

De intensive cares die we wel hebben, zijn meestal grote open zalen met patiënten in kritieke toestand langs de rand. In het midden bureaus met een muur van schermen. Verpleegkundigen hebben dan beter overzicht, hoeven minder te lopen en kunnen meer patiënten aan. Prima voor hart- en vaatziekten, totaal ongeschikt voor infectieziekten. De isolatie tussen patiënten ontbreekt.

Ik mis een beetje een kordate, assertieve reactie. Zou Nederland als innovatieland niet voorop moeten lopen met echte oplossingen? Op oorlogssterkte mondkapjes, testen en medicijnen maken en opsturen naar rampgebieden, in de hoop dat de ramp daar blijft. Nu wachten we met de hand op de knip tot de storm overwaait. Langzaam beseffend hoeveel van onze goederen uit China komen.

Als u blijft produceren en consumeren, dan blijft de schade beperkt.

Reaguursels

Inloggen

Stel nou, dat een oudere dame in 010 (hoi, mam!) wel besmet is met corona, maar nog niet ziek. En die raakt door de complete chaos om zich heen (bedankt, telegraaf) in paniek en wil haar sieraden uit de verstopplaats halen om ze alvast aan mij te geven. Helaas, hierbij schuift het trapleertje over het kleedje en ze valt te barsten op de plavuizen.
Wordt ze dat gezien als corona slachtoffer?

EEnzame SchizofrEEN | 01-03-20 | 09:46

Ja, en ondertussen kijk ik hier uit op een ziekenhuis, Bronovo in Den Haag dat nu nog slechts een week-ziekenhuis is, geen eerste hulppost meer heeft en binnenkort lekker gesloten wordt. Hoor je niemand over. Behalve een Facebook groepje dat wanhopig probeert aandacht te vragen om de noodzaak van het open houden van dit ziekenhuis. En de projectontwikkelaars denderen maar door met hun sjieke plannen voor de locatie.

pjisonline | 01-03-20 | 09:23 | 1

Ja bizar met Bronovo inderdaad. Follow the money....

penis-aqua-rosA | 01-03-20 | 13:57
-weggejorist-
vertdemisere | 01-03-20 | 09:15

Nederland loopt allang niet meer voorop als innovatieland. Dat merk je al aan de HBO stagiaires die wij hebben. Ze kennen de betekenis van de meest simpele woorden niet en zijn ook niet in staat om iets foutloos op te schrijven of zich langer dan een paar minuten te concentreren. Wat kun je van hen verwachten als extra inzet en kennis nodig is?

GenotKnot | 01-03-20 | 08:55 | 1

Heb exact dezelfde ervaringen met de HBO stagiairs hier, Ze kunnen we; lekker snel dingen online opzoeken en mooie foto's van zichzelf maken, dat dan weer wel.

2tribes | 01-03-20 | 09:23

Nu mogelijk een achtste persoon in Rotterdam. Morgen weer allemaal als sardientjes in overvolle treinen door het hele land... De NS is de perfecte incubator.

stiffy | 01-03-20 | 08:53 | 1

Nou is het openbaar riool wel een mooie bron als je het mij vraagt.

schoon-schip-maken | 01-03-20 | 08:59

Wie kent er " Baba Vanga " nog .
De Bulgaarse helderziende die hel en verdoemenis afriep over het jaar 2020 .
Het is te hopen dat ze er naast zat .

likmegaties | 01-03-20 | 08:52 | 1

2012 was ook zo'n jaar volgens "de voorspellingen"

sjef-van-iekel | 01-03-20 | 08:57

Als de mortality rate 2% is en de meeste van die doden ouderen en zwakkeren zijn, hoe groot is dan eigenlijk de kans dat je dood gaat als je als oud en verzwakt bent en deze ziekte krijgt? 10%, 20%, 50%?

Japannert | 01-03-20 | 08:48 | 2

Staat in eerdere comments. Bij Nonkel.

sjef-van-iekel | 01-03-20 | 09:00

Ouderen boven de 50 hebben hebben 3x meer kans.en mannen hebben 3x meer kans dan vrouwen.
Er zijn in Nederland 17 miljoen mensen waarvan 3 miljoen ouderen waarvan iets meer dan 1 miljoen mannen.
Een gedeelte van die mannen zit bejaard achter de ramen en niet in overvolle metro's zoals de groep onder de 50.
Meisjes onder de 6 jaar hebben de grootste overlevingskans.
De meeste slachtoffers gaan echter vallen onder de groep mannen tussen de 30 en 50 jaar.
Daar zijn er relatief veel van, hebben 3x meer kans dan vrouwen, veel meer kans dan de groep onder de 30 en zij zijn actief in de openbare ruimten.

Premier Trutte | 01-03-20 | 09:03

De honden en katten in China zijn er blij mee. Verbod op honden en katten eten in China wegens Corona gevaar. Ik als enorme dierenliefhebber ben daar blij mee. Nu nog stoppen met cavia’s, ratten en vleermuizen frituren en ze beginnen het wellicht langzaam te begrijpen wat voedsel is en wat niet.

penis-aqua-rosA | 01-03-20 | 08:48 | 6

@penis. Sterker nog ze vreten levende vleermuizen in een boord bouillon de grootste ziekte verspreiders aller tijden..
Kijk maar eens op dumpert

aardv@rk | 01-03-20 | 09:14

Grappig heh..... wanneer je zegt dat corona waar iedereen hier bang voor is uit China komt gilt iedereen terecht dat het vieze vreters zijn en het virus door dieren is ontstaan die zij eten.
Als je zegt dat je blij bent dat ze nu beter op gaan letten in deze dan heb je je daar niet blij over te maken en je niet mee te bemoeien want dat maken ze zelf wel uit... haha

Premier Trutte | 01-03-20 | 09:19

Idd premier helemaal mee eens! De vertrutting van de reaguurder

penis-aqua-rosA | 01-03-20 | 09:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Hopelijk gaan beleidsmakers nu nadenken over de economische afhankelijkheden van China, Rusland, Midden Oosten, etc.. En komt er een uitlegbaar plan hoe we onze economie veel minder afhankelijk maken van dit soort landen. Europe First zeg maar.... Gewoon iets duurder, maar made in Europe. Zodat we meer zelf produceren en minder economisch afhankelijk zijn van verre vreemde landen... die Trump is helemaal zo dom nog niet...

Odin | 01-03-20 | 08:36 | 4

Inderdaad, Trumps America First idee wordt veels te gemakkelijk verketterd hier in Europa en zeker binnen de EU. Meer Europese trots en productie zou geen kwaad kunnen om niet economisch overgenomen te worden door China. Als covid19 aan dat besef een bijdrage kan leveren zou dat een heel positieve bijvangst zijn. Helaas zal het wel niet zover komen in de hoofden van politici, maar ook in de hoofden van de bestuurders van Westerse multinationals...

oh no | 01-03-20 | 09:13

@Odin wat heeft Rusland hier mee te maken...? En wat je nu aanhaalt hadden we allang moeten doen maar met onze huidige kliek in Den Haag tyfen we wel onze boeren het land uit. En onze woningbouw is alleen nog bestemd voor de instroom van tandartsen en apothekers.. hoe goed zijn we dus bezig hier voorlopig onherstelbaar!

aardv@rk | 01-03-20 | 09:20

Dream on, gaat echt niet gebeuren hier. Globaliseren is een feestje, wist u dat niet?

2tribes | 01-03-20 | 09:27
▼ 1 antwoord verborgen

Ik lees hieronder weer heel wat reacties van wijsgeren die ons voorhouden dat 'we' allemaal dood gaan. En dat er bij een gewone griep ook mensen dood gaan, dus waar maak je je druk over, nietwaar?
Leuk afstandelijk geouwehoer vanachter het toetsenbord. Maar wat als jij, of een van je geliefden, aan de beurt is om dood te gaan dankzij zo'n lullig 'griepje'?
Dan piepen jullie wel anders, vrienden.
Denk daar maar eens over na op deze zondag!

KeesBruin | 01-03-20 | 08:34 | 4

Niet iedereen is bang voor de dood.

Rest In Privacy | 01-03-20 | 09:03

@Roadsurfer | 01-03-20 | 08:43: Uitzieken? Hoe dan? De druk vanuit werkgevers om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan is nogal aanzienlijk, these days. Mensen lopen soms dagenlang door met griepklachten en steken hele afdelingen aan. Zelfs in ziekenhuizen wordt van het verplegend personeel verwacht dat ze of doorwerken of zo snel mogelijk weer op de werkvloer staan met alle gevolgen van dien. Mijn oom (rip) is daadwerkelijk door het verplegend personeel aangestoken nadat hij langere tijd in het ziekenhuis moest verblijven ivm een operatie.

vanPruikem | 01-03-20 | 09:06
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb inmiddels een aantal vaccins hier liggen. Ik heb alleen nog niet het idee dat de markt hier helemaal rijp voor is. Er zijn nog te weinig rijke landen met een aanzienlijke hoeveelheid (potentiële) klanten. Ik wacht nog even af.

Leptob | 01-03-20 | 08:34 | 1

Vergeet niet de luchtballon uit je injectiespuit te kloppen wijsneus

aardv@rk | 01-03-20 | 09:22

Maar ja laten we eerlijk zijn de kans dat er zwaar overdreven gaat worden dan wel meer paniek dan nodig is gezaaid gaat worden is levensgroot want het leidt alle aandacht van de problemen voor Mark Rutte en zijn klootviolen-kabinet. Dus reken er maar op dat er meer paniek dan nodig is gezaaid gaat worden en dat ze het zo lang mogelijk oprekken zodat Mark Rutte & Co volledig uit de wind blijven.

Roadsurfer | 01-03-20 | 08:26 | 6

Dan doet ons kabinet dan goed, want in ieder geval China, Italië en Duitsland is er paniek rondom dit virus.

Aart4888 | 01-03-20 | 08:39

@normanius | 01-03-20 | 08:38: Ik zeg alleen dat het ze er goed uitkomt dus wat doe je dan?????? Juist oprekken dat is toch niet meer dan logisch in het geval van corrupte crimineel en pathologische leugenaar Rutte. Zo werkt dat nou eenmaal bij dat soort mensen die zullen altijd de aandacht afleiden van.

Roadsurfer | 01-03-20 | 08:49

welterusten dan maar he?Je kunt veel op de afleidingstechnieten van de politiek schuiven, maar niet alles....

Ben5570 | 01-03-20 | 09:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Als het Songfestival maar wel doorgaat.

VanBukkem | 01-03-20 | 08:13

Corona.
Ach ja, Corona.
Een gestopte roker is geen onruststoker, za'k maar zeggen.
In dit verband.

chicago river | 01-03-20 | 08:04 | 3

Een tevreden roker ook niet.
Slecht in poker ook trouwens.

schoon-schip-maken | 01-03-20 | 08:07

@schoon-schip-maken | 01-03-20 | 08:07:
LOFL.
Maar hee, eerst nu nog even de Belastingaangifte doen op deze zondagmorgen, snelsnelsnel voordat ik gestop ben met poken.
Aldus @Klinisch Dood...

chicago river | 01-03-20 | 08:11

@chicago river | 01-03-20 | 08:11:
Heel belangrijk wel ja dat steentje bijdragen aan een zinkend schip.
Mooi leven.

schoon-schip-maken | 01-03-20 | 08:38

Vannacht en vandaag komen alle vakantiemannen, vrouwen en kinders thuis. Morgen allemaal weer gezond aan het werk en naar school.

Schemerlamp | 01-03-20 | 07:57 | 1

Het gezin als hoeksteen van het sterfhuis.
Mooi man.

schoon-schip-maken | 01-03-20 | 08:39

Mensen, ik ben altijd een positief mens. Maar met enig logisch verstand en na het lezen van het (objectieve) nieuws en bekijken van statistieken denk ik dat we aan de vooravond staan van een economische meltdown en paniek in de hele wereld. China heeft de boel 6 weken in ''lockdown'' gezet nu gaan ze weer aan het werk langzaam aan omdat de grote Chinese leider een economische meltdown niet kan overleven en het Communistiche stelsel dan instort. Dus, allemaal weer aan het werk en je zult zien dat het aantal zieken gaat stijgen en doden zal oplopen. We hebben het over een virus met gemiddeld minimaal zo'n 20x!! meer doden dan een normale griep (2-10% vs 0,2%) op 1000. Europese landen en VS en andere gebieden kunnen geen lockdown instellen dat wordt rellen en paniek, de Chinezen ondergaan dat wel door het regime daar en de observatie middelen en strafmaat bij overtreding. De handel/economie stort in elkaar door supply chain onderbrekingen, mensen die straks niet meer kunnen werken en voor kinderen moeten zorgen omdat scholen sluiten en er is nog veel meer impact. Onze leiders en hulpdiensten/zorg etc zijn hier niet tegen bestand ook en ook niet op voorbereid. Ik vrees echt serieus dat we iets gaan meemaken wat we in de laatste 80 jaar niet gezien hebben....

lenny | 01-03-20 | 07:53 | 6

@Roadsurfer | 01-03-20 | 08:15: "dat is gewoon de waarheid". Nee, dat is een gokje. Kan waar blijken achteraf, maar het blijft een gok. Is dat ingewikkeld? Nee toch?

John McClane | 01-03-20 | 08:25

@John McClane | 01-03-20 | 08:25: Met die Mexicaanse Griep heb ik me al helemaal te pletter gelachen om alle paniek. Ook toen was er onder ziekenhuispersoneel nul-komma-nul sprake van paniek. Juist daar hoorde je vrij snel de eerste geluiden over de corrupte praatjes van Ab Osterhaus. Nee ik blijf hard lachen om al die onnodige paniek.

Roadsurfer | 01-03-20 | 08:29

@Roadsurfer | 01-03-20 | 08:29: dat is prima, die Mexicaanse heb ik trouwens gehad. Nog nooit zo lang, zo ziek geweest. Maar geen seconde in levensgevaar. Dus ik snap je scepsis. Maar echt harde beweringen, blijven gewoon gokjes, vooralsnog.

John McClane | 01-03-20 | 08:33
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Klinisch dood | 01-03-20 | 07:43 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Een dode in Amerika.
Dan is het vaccin binnenkort een feit.

Ruimedenker | 01-03-20 | 07:23 | 2

Ruimedenkert | 01-03-20 | 07:23
NYT: -"But he (first confirmed Corona case), had attended a group lunch the day he developed a cough, and all eight of his lunch partners would be tracked down. Once he developed a cough, he had walked into a crowded health clinic.
(...)
But within the United States, containing the virus is a local responsibility. Across the country, where at least 11 more cases have since been confirmed, it is health officials at the county and municipal level who are scrambling to isolate the sick, learn where they have been and monitor those who have come into contact with them. Health workers are also debunking rumors, calming fears and bracing for the expected emergence of new cases."
.
Hop, gaan we weer: "debunking rumors".
Dat gedebunk van iedereen de hele tijd.
Debunken: het nieuwe antibioticum.
En straks is het weer juulen, en komen ze met afhangende pootjes tekst en uitleg geven:
"Dames en Heren, met de kennis van nu..."
De Klucht van de Corona Killer.

chicago river | 01-03-20 | 07:49

In Israel zijn ze blijkbaar al een heel eind, doordat ze al een aantal jaren bezig waren met een vaccin tegen een vergelijkbaar virus bij pluimvee. Over 90 dagen werd al gesuggereerd.

B. Randnetel | 01-03-20 | 08:15

De paniek mbt het corona virus gaat helemaal niet over de volksgezondheid. It’s the economy stupid. De mortaliteit van het corona virus ligt op enkele procenten ván de groep die gediagnostiseerd is. Als er nog meer mensen rondlopen met covid dan dat er gediagnostiseerd zijn, dan dat gaat het mortaliteit percentage omlaag. Je geloofd toch niet dat met de open grenzen en het rondreizend volk dat die 1 of 2 patiënten die worden gediagnostiseerd de besmettingshaarden zijn? De vraag is hoeveel mensen droegen het virus al vóórdat het voor het eerst gediagnostiseerd werd?
Het probleem is de economie: In China een baan hebben, betekend iets anders dan in Europa een baan hebben, lange dagen nauwelijks vrije tijd. i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/12/11/23... Als een klein percentage uitvalt door (besmettelijke) ziekte dan lopen productie processen vast. Als dat gebeurd dan loopt de wereld economie vast.
Ander voorbeeld, als consumenten 2% minder geld uitgeven dan duiken de beurzen omlaag en start in de regel een recessie.
Covid is een economisch probleem in een wereld waar geld lenen bijna gratis is. Steeds meer ondernemingen kunnen hun leningen niet meer dekken met vastgoed en overige bezittingen, in het geval van faillisement. Alles is zo met elkaar verweven is dat als een kaartje omvalt het hele kaartenhuis in elkaar dondert. Als in de keten van toeleveranciers op lagere capaciteit wordt geproduceerd dan loopt uiteindelijk de hele keten vast.
Hoe-zat-het-ook-al-weer met d varkenspest. en.wikipedia.org/wiki/2009_flu_pandem... Behalve die uitbraak, wat gebeurde er nog meer in 2009? Covid is niet het probleem, het is de economie.

ratelaar | 01-03-20 | 07:19 | 3

Dus, is je punt dat we ons er niet zo druk om moeten maken? We hebben na de 1000 miljard die we in de klimaat biomassaoven hebben opgefikt nog wel een miljard of 100 over om er toch nog warmpjes bij te zitten?

peterdh | 01-03-20 | 08:03

@peterdh | 01-03-20 | 08:03:
Ja, het huidige financiele systeem is onhoudbaar, het gereedschap om nog in te grijpen (rentes verlagen) begint op te raken. Een recessie vind om de +/- 7 jaar plaats. Het is een kwestie van tijd voordat een recessie een crisis veroorzaakt.
Een kapot systeem zal vroeger of later breken en dan krijgen we allemaal de rekening gepresenteerd. Of het vroeger of later gebeurd maakt dus niet zoveel uit. Wat je beter kunt doen is je zo goed en zo kwaad als het gaat voorbereiden op de crisis die onvermijdelijk een keer gaat komen. Welke risico’s loop jij als het misgaat en hoe kun je die risico’s mitigeren?
Het klimaatakkoord is inderdaad ook een mooie (op paniek gebouwde) onnodige kostenpost. Het gast uit van het ergste doemscenario dat is opgesteld. De doemscenario’s zijn overigens vooral opgesteld om te inventariseren wélke aspecten slecht zijn voor het klimaat, zodat industrieën en landen die kunnen ombuigen. Van kolen naar gas bijvoorbeeld. Maar in hysterisch en naïef Nederland geloofd men het hysterische klimaatmeisje Greta dat het einde der tijden is aangebroken. Uiteraard gaat verschillig en betrokken Nederland helemaal mee in die hysterie en is klimaatbeleid een feit.
Zelfgenoegzaam en wentelend in het eigen gelijk worden we zo allemaal mee de afgrond ingezogen onder het mom van het goede doen.
De weg naar de hel is inderdaad geplaveid met goede intenties.
Mijn punt is dus inderdaad, maak je niet te druk. Zorg voor je eigen zaakjes (daar heb je namelijk wél invloed op) maak alles storm gereed, ga achterover leunen en geniet van de show. Uiteindelijk vallen de schellen vanzelf van de ogen en kunnen we met nieuw inzicht de boel opnieuw opbouwen en de fouten herstellen.

ratelaar | 01-03-20 | 08:31

Eens, we krijgen een economische crisis.
Misschien wel de ergste ooit, omdat bijv de rente niet meer verlaagd kan worden.
Positief is dat we hebben gezien hoe afhankelijk we can China zijn, misschien een beetje spreiden...

New Quacka | 01-03-20 | 08:36

Jackie Chan is gelukkig veilig. 0_o Die 1,3 miljard anonieme Chinezen krijgen dan toch ineens een gezicht.

MickeyGouda | 01-03-20 | 06:25 | 2

anonieme Chinezen krijgen dan toch ineens een gezicht.
MickeyGouda | 01-03-20 | 06:25 |
Ja, mooi heb 'k dat altijd gevonden; "wij" vinden Chinezen nogal erg veel op mekaar lijken (en Thai, en Japanners), en dan bedenk 'k me altijd: maar "zij" vinden "ons" OOK erg veel op mekaar lijken!
Het idee.
Onvoorstelbaar is dat.
En een heel aardige indicatie factor wat "anderen" (zie: de policor SJW DeugDram speelhoek van de peuterspeelzaal) graag direct en meteen als het even KON wanneer de peuterjuf niet kijkt, tot racistisch gedrag of Westerse superioriteit zouden markeren.
.
Nee, het is maar goed dat die Chinezen hardop zeiden/zeggen wat wij soms lastig dealen vinden van hun uiterlijke kenmerken, dat zij dat pcies ook hebben bij ons.
En hop, stelling van vandaag, vandaar ook dat het met Chinezen goed handelen is.
Tot de handel in viriii aan toe. Handelen zullen we. Tot het bittere eind.

chicago river | 01-03-20 | 07:32

1,4 miljard, India 1,3, wat een hoeveelheid.

Plat-forum | 01-03-20 | 07:52

Oh mijn god we gaan er allemaal aan..
En ik wil niet als maagd sterven help!

stikstofhelp | 01-03-20 | 05:03 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

In China gaan elke dag bijna 6000 mensen dood door het roken. Zou de Corona echt veel verschil maken met de normale sterftecijfers?

Rest In Privacy | 01-03-20 | 04:57 | 2

Ik weet niet, is roken besmettelijk, ongeneeslijk, zijn daar wel vaccins voor, muteert de nicotine? De schroefjes en moertjes die in China door die kinderhandjes gemaakt worden, in de fabriek die nu dicht zit door dat corona virus levert zijn schroefjes en moertjes aan alle bedrijven in de rest van de wereld die schroefjes en moertjes nodig hebben he...

peterdh | 01-03-20 | 08:12

Deze vraag beantwoorden is voor ons allen puur gokken. Tenzij De Grote Leider ook een reaguurder is, want die weet het. Wij allemaal niet.

John McClane | 01-03-20 | 08:28

Totdat er een betrouwbaar vaccin is, ga ik er vanuit dat dit virus volgend jaar weer opnieuw een ronde gaat maken over de wereld.

Het is, itt wat Femke zei, wél een enorm besmettelijk virus.

Dan is het in de westerse wereld rond de zomer onder controle, maar ettert het ergens anders in de wereld door.

Dat vaccin gaat een hoofdrol vervullen bij de uitroeiing van corona, maar voordat dat in alle uithoeken van de wereld verkrijgbaar is, ben je al gauw een paar jaar verder.

Wees wijs Elpisterglauw Moraalridder, verleg in deze materie je stip op de horizon eens twee jaar vooruit.

NumbNuts | 01-03-20 | 04:41

Misschien een idee om de oude tbc herstellingsoorden weer nieuw leven in blazen zodat ziekenhuizen ontlast worden zodat zo min mogelijk kruisbesmetting kan plaatsvinden van andere ziekenhuispatiënten en bezoekers/verpleging daarvan.

steekmug | 01-03-20 | 04:04 | 2

Goed idee ware het niet dat de meeste oorden al gesloopt zijn of in gebruik als woon plekken en vermoed azc instellingen. Net als de vele militaire objecten. Maar volgens mij zijn er nog wel veel lege kantoor panden. Of neem het oude Lidl disributie gebouw in Heerenveen en zo zullen er genoeg lege gebouwen beschikbaar zijn.

cibeest | 01-03-20 | 04:22

We hebben al moeite met onze ziekenhuizen te bezetten met personeel.

Aart4888 | 01-03-20 | 09:13

Kunnen we het weer over veilige landiërs hebben? Dat volk dat ons land gaat overspoelen met hun geloof enzo

deugnietmee | 01-03-20 | 03:58 | 2

korana-virus?

Mariner | 01-03-20 | 04:20

Italië nu officieel 1128 geïnfecteerden, kritiek in ziekenhuizen 217 en 29 personen gestorven aan het Coronavirus.
En bijna een tekort al aan test middelen en ook al overbelaste laboratoriums.
En al dat in slechts 2 a 3 weken..!
En dan lees ik dat er maar 16 IC bedden onder aërogene isolatie beschikbaar zijn voor Corona patiënten in Drenthe volgens RTV Drenthe en in heel Nederland zo'n 400.

steekmug | 01-03-20 | 03:40 | 5

Ik denk dat het er al vele malen meer zijn in Italie, anders pik je als random toerist ook niet zo het virus op als er maar 1000 geinfecteerden zijn. In heel Europa nu al mensen die het virus in Italie heeft opgelopen. Dat wijst er toch op dat er een veel hoger aantal geinfecteerden is dat niet of nauwelijks symptomen heeft.

Japannert | 01-03-20 | 08:47

@Fooak | 01-03-20 | 08:33:
Zijn we de berichten alweer vergeten dat ziekenhuizen geen winst mogen maken en de productie niet mag groeien?
Wekenlang volle IC’s leidt tot rode cijfers aan het einde van het jaar.

Aart4888 | 01-03-20 | 09:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Landelijke paniek want nu heeft een vrouw in Delft corona. Je zou denken dat ze bijna dood is. Maar nee, ze mag thuis uitzieken... Opgeklopte paniek dus en Geelstijl doet er net zo hard aan mee.

Een grote groep mensen die al verzwakt is zal zeker overlijden, dat gebeurd trouwens elk jaar met de "normale" griep, nu alleen iets meer.

johndeer | 01-03-20 | 02:54 | 14

Zeggen dat er vele doden zullen vallen is gokken, maar stellen dat het niet zoveel voorstelt ook. Je weet het gewoon niet. Ik blijf me verbazen dat mensen zo stellig kunnen zijn zonder duidelijke gegevens. Op dit moment weet je het gewoon niet. Net als Ajax - AZ nu voorspellen (3-1) en dan vanavond zeggen: zie je wel, ik wist het! Nee, je wist het niet, je hebt goed gegokt.

John McClane | 01-03-20 | 08:04

"Een grote groep mensen die al verzwakt is zal zeker overlijden, dat gebeurd trouwens elk jaar met de "normale" griep, nu alleen iets meer." Vergeet niet alle kinderen en jong-volwassenen met asthma. Wie niet oud is kan gemakkelijk zeggen: nou ja, wat oude mensen. Maar het gaat om veel meer categorieen.

B. Randnetel | 01-03-20 | 08:20
▼ 11 antwoorden verborgen

Nou, tikken we morgen de dubbele cijfers aan of doet het virus ook aan zondagsrust?
In ieder geval ik drink mijn laatste theetje weg, lees nog een paar bladzijden en dan gezond weer op morgen. Truzzies.

Graaisnaaiert | 01-03-20 | 02:51

Ik ben benieuwd naar wie de eerste reaguurder is die vanuit zijn/haar quarantaine, want besmet met Corona, een bericht plaatst op GS.

GeenHeil | 01-03-20 | 02:49 | 3

#IkHopelijkNiet!

GeenHeil | 01-03-20 | 02:50

Vlunk

ristretto | 01-03-20 | 07:29

Ja, nou weten we het wel, Feynman! Het is allemaal kut en de schuld van de hele sakkerse bende, maar ik heb dat langdradige gezeur nu wel gehad! Dit hoort nu eenmaal bij het leven, en als er tien miljoen Chinezen aan deze griep sterven hebben we er geen 1,30 miljard meer, maar 1,29 miljard.

Rhenium | 01-03-20 | 02:48 | 5

1 miljard 400 miljoen minus 10 miljoen is 1 miljard 390 miljoen, de aantallen zijn iets hoger dan u zich voorstelt.

Plat-forum | 01-03-20 | 08:00

Rhenium | 01-03-20 | 02:48 | 3 | reageer | favorietblock
Amen

snokkertje | 01-03-20 | 08:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Vallen behandiling samen met een verplichte quarantine eigenlijk binnen het basis pakket? En hoe moet ik eventueel gemaakte kosten declareren?

IkBen9 | 01-03-20 | 02:29 | 11

@Basil Fawlty | 01-03-20 | 03:13:
De hele wereld is ziek. Is het niet corona, dan is het wel de lust naar sex/macht/geld/aandacht.

Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 03:17

@Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 03:17:
De wereld is idd waarschijnlijk ziek en vooral de digitale wereld. En zeker de Tinder wereld. Minimaal 1x keer per week lees ik in de Engelse dagbladen (tabloids en broadsheets) weer een verhaal over een vrouw of man die via Tinder iemand hebben ontmoet en verkracht of vermoord zijn. Wtf?

Basil Fawlty | 01-03-20 | 03:24

@Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 03:17:

Dit. Het lijkt alsof er wereldwijd een bi-polaire geest uit de fles is.

MickeyGouda | 01-03-20 | 05:47
▼ 8 antwoorden verborgen

Vroeger had je griepen storm. Toen was het een gewoon wederkerend verschijnsel. Nu krijgt een storm eennaam en wordt angstvallig gevolgd in de media. De griep krijgt een naam Corona en wordt angstvallig gevolgd. Ik las onlangs dat de vorige griepgolf wereldwijd een paar honderduizend slachtoffers heeft gemaakt. Hoeveel mensen hebben op dit moment een gewone griep?

Sans Comique | 01-03-20 | 02:28 | 2

Exactement! We are doomed mate!
Overigens dit weekend een storm met de naam "Jorge" bij de westkust van Engeland. Jaja iedere storm heeft thans een naam. Windkracht 6 a 7 is Epic!

Basil Fawlty | 01-03-20 | 02:37

Griep = influenza
Verkoudheid = parainfluenza, corona, RSV, humaan metapneumovitus, rhinovirus en enterovirus. En dan ben ik vast nog een aantal vergeten.
Verschil tussen de Covid2019 en de huidige coronavirus Is dat we die we allemaal wel een keertje hebben gehad,
Ons immuunsysteem kent Covid2019 nog niet.

Aart4888 | 01-03-20 | 09:26
-weggejorist-
Miezerig | 01-03-20 | 02:27 | 2

Het schijnt dat we allemaal doodgaan amigo's. Vooral volgens reaguurders met een zwitsal en niet zelden met een nummer achter de naam (autotrol). Maar wat gaan we doen? Hebben we plezier en zuipen ons dood of gaan we hier doomsday circlejerk verhalen vertellen, zeuren en zeiken over een overheid die niks doet en waar we toch niks aan kunnen doen? Aan jullie de eer.
Ik ga voor de eerste optie.

Basil Fawlty | 01-03-20 | 02:26 | 4

Mijn moeder is 73 dacht ik, ze heeft best ’n broze gezondheid. Echt nog eentje van de oude stempel welke goed tegen slechte omstandigheden kan. Ik zal morgen eens vragen hoe het met haar is. Wat het aanbod betreft: hartelijk dank, maar ik zie er voorlopig vanaf daar ik mijn lot van het dragen van een ui heb aanvaard. Men kan nu eenmaal niet alles hebben in het leven (maakt nederige buiging naar kroontje, niet ieder kroontje overigens).

Sw.Dwaallicht | 01-03-20 | 03:32

@Sw.Dwaallicht | 01-03-20 | 03:32:
Mag toch hopen dat je de leeftijd van "la mère" weet. En straks effe bellen. Zal ze mooi vinden. Effe een zondagsbelletje.
Zal je vertellen ik had de mère over dit weekend. Vreselijk vermoeiend omdat ze verhalen vertelde over mensen 40 jaar geleden en allerlei details die mij niet interesseren.
Op z'n Venloas. Zoe is 't laeve. Waat kan 't gaeve. ;-)

Basil Fawlty | 01-03-20 | 03:43
▼ 1 antwoord verborgen

In Italië roept iemand dat ze gepensioneerde artsen willen inzetten. Zouden ze al tekort hebben?

Pluto | 01-03-20 | 02:06 | 6

@Hemmenaar7 | 01-03-20 | 02:24:
Dat vermoeden dat het daar fout gaat is er al heel lang. 2 parlementsleden zouden de ziekte daar al hebben en dat heeft wereldwijd al veel wenkbrauwen doen fronsen. Probleem is dat het een zeer gesloten regime is waardoor we niet veel vernemen. Behalve dat een geestelijke de schuld van het virus aan Israël geeft horen we niets.

Jan, Leiden | 01-03-20 | 03:02

@Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 03:08:
"The BBC only mentioned “sources in the country’s health system” as the source for his claim, without naming any reliable and official source of information for its claim." Al meer dan 300 doden dus door beschermde bron van de BBC. Maar formeel laten ze niets los.

Jan, Leiden | 01-03-20 | 03:17
▼ 3 antwoorden verborgen

Maar ehh, Zijn onze koetjes varkentjes en kippetjes ook gechecked dan?
Is dit virus alleen overdraagbaar op mensen? En zo niet,
Wat gebeurd er als ik een door dit virus besmet vlees eet?

Ik heb m’n goudvis ook Corona gegeven [ Drie flesjes]
Dan gaat ie rug crawlen.

Datgingniegoed | 01-03-20 | 01:55

Net zo als in Nederland houden andere landen de hoeveelheid besmettingen onder de pet. Als je nl Iran bekijkt en dan speciaal het gemelde hoeveelheid doden ziet dat dat niet klopt met de hoeveelheid besmette gevallen. Want dat zouden er al duizenden moeten zijn. Iedere dode is ongeveer 50 tot 100 gemelde besmettingen. Verder volg ik India daar blijft de teller op 3 gemelde besmettingen staan.
Aardig is ook de groei niet per 24 uur te bekijken maar per 72 uur. Die zijn over de laatste 9 dagen allemaal boven de 1. Dat is een slecht omen. Zelf ben ik best wel bang dit virus op te lopen. Website zoek op “coronavirus meter”

Schilder58 | 01-03-20 | 01:45 | 6

@Schilder58 | 01-03-20 | 02:10:
ifpnews.com/iran-health-ministry-says...
The alleged figure is much higher than the official figure announced by the Iranian Health Ministry, which is 34 deaths and 388 infections.

“Today, we are seeing unreal and exaggerated statistics being announced by media outlets which not only do nothing for the good of the society, but also have a notorious record of launching propaganda warfare and being aligned with the United States’ ‘maximum pressure’ policy against the Iranian nation,” he noted.

Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 02:59

de ratio klopt niet case versus deaths in vergelijking met andere landen. de nummers die ik noemde zijn de updates versie rond 2:00 uur. de deathrate is rond de 2 a 3 % dan kun je de case uitrekenen. daarom viel me dat op. je kunt t ook andersom doen. iets anders er zijn to nu toe 90000 case gemeld waarvan 45000 afgesloten en daarvan circa 3000 doden. nu zijn er nog 45000 cases over waarvan ca 9000 ernstig. zou zo maar een additionele 3000 doden kunnen zijn wat ik niet hoop.
dus als je als case wordt gezien. zeg maar ziek genoeg zijn je kansen niet zo geweldig. in combinatie van een incubatietijd van 2 weken wordt ik hier helemaal niet vrolijk van. Ik ben hier niet gerust op de afloop. ben het dus met dit artikel eens. mijn advies ga maar preppen. Trouwens een zeer jonge oom verloren aan de Spaanse griep, jawel ook een griepje. We wachten het verder af.

Schilder58 | 01-03-20 | 03:50
▼ 3 antwoorden verborgen

Flauwekul

Datgingniegoed | 01-03-20 | 02:01

Gaat toch wel erg snel met die besmettingen in de gebieden waar de eerste rollout van 5g heeft plaatsgevonden.
/aluhoedje af, mondkapje weer op.

Wim Venijn | 01-03-20 | 02:01

@nedpol
Lol! Een van de grootste alu producenten ter wereld. Alcoa: www.marketwatch.com/investing/stock/a...
Mooi detail. Altijd het 1e zeer grote bedrijf dat de cijfers publiceert. Traditie

Basil Fawlty | 01-03-20 | 02:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Iedereen die het wil kan blijven ouwehoeren hier.
Als we eraan gaan gebeurt het.
Zo niet dan niet.
Kun je elke dag zeuren hier maar maakt geen geen zak uit.
Deal.ermee

HoerieHarry | 01-03-20 | 01:29 | 4

Harry is gewend aan virussen, aan SOA virussen dan wel...

ZwarteDag | 01-03-20 | 01:53
▼ 1 antwoord verborgen

Bij de griepepidemie van de winter van 2017/2018 vielen er (volgens wederom het RIVM) 9.444 doden in Nederland. Oversterftecijfers bedoel ik. Ik denk dat dit virus wel meevalt.

josseposse | 01-03-20 | 01:20 | 18

@ZwarteDag | 01-03-20 | 02:17:

Dat ben ik met je eens en ik vind het ook fijn dat er mensen zijn zoals jij, want het houdt me wel scherp. Er spreekt een bepaalde bezorgdheid uit jouw woorden en dat kan ik waarderen, zeker van een onbekende.

Ik ben wel erg hygienisch ingesteld, maar ik moet sowieso elke dag met de tram naar mijn werk en op mijn werk kom ik in contact met allerlei soorten mensen, van moeders met kinderen tot aan Chinezen die een bepaald product willen aanschaffen of die informatie nodig hebben. Ik kan niet echt veel doen om me te wapenen tegen het virus, maar ik let wel extra op als ik op een roltrap sta, dat ik mijn hand niet op de zwarte band leg en op dat soort kleine zaken. Ik probeer niet bewust besmet te raken of zo, maar de kans is aanwezig dat ik er wel mee besmet raak en ik denk niet dat ik er dan aan overlijd. Ik denk wel dat ik twee of drie weken of misschien zelfs een maand last heb van hevige hoestbuien en misschien kotsbuien. Maar dat vind ik vervelender voor mijn collega`s, want we zijn momenteel een beetje onderbezet.

GeenHeil | 01-03-20 | 02:27

@Jan Dribbel | 01-03-20 | 02:14:

Dat is waar. Ik ben een tijdje docent Nederlands geweest op een middelbare school en op een middelbare school is het risico dat je besmet raakt met griep natuurlijk erg hoog. Maar ik ben in die periode niet ziek geweest, in ieder geval niet symptomatisch. Even met terugwerkende kracht afkloppen.

GeenHeil | 01-03-20 | 02:33
▼ 15 antwoorden verborgen

De basis voor de grootste economische crisis ooit is gelegd.

Parsons | 01-03-20 | 01:19 | 6

@LiniaalRectaal | 01-03-20 | 01:22:

Als "we" in paniek raken, als er een massahysterie ontstaat, dan is de gedachte van Parsons niet heel far fetched. Dan zou deze uitbraak wel degelijk kunnen leiden tot een economische crisis. Daarom ben ik zo blij dat onze overheid de kalmte voor een keer eens weet te bewaren en dat er alles aan wordt gedaan om massahysterie en chaos te voorkomen.

GeenHeil | 01-03-20 | 01:28

@Parsons | 01-03-20 | 01:24:
Slaap jij maar zacht. Ik bedoel dat het nog veel erger kan en gaat worden.

LiniaalRectaal | 01-03-20 | 01:28

@de honden blaffen... | 01-03-20 | 01:28: Komt allemaal door die blaffende honden...

ZwarteDag | 01-03-20 | 01:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Ongezien de Corona iedereen!

Botte Hork | 01-03-20 | 01:16 | 1

Proost!

ZwarteDag | 01-03-20 | 01:31

“De veiligheidsregio in Zuid-Limburg maakt zaterdagavond bekend dat de GGD Zuid-Limburg vijftien mensen monitort die mogelijk met het coronavirus besmet zijn. "Dit zijn mensen die in contact zijn geweest met mensen die besmet zijn met het coronavirus, óf op een plek zijn geweest waar het virus is vastgesteld", laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg weten aan 1Limburg. De GGD heeft de mensen gevraagd om een keer per dag hun lichaamstemperatuur op te nemen en om bij klachten contact op te nemen met de GGD. Ze hoeven vooralsnog niet in quarantaine.”
.
Waarom niet? Waarom worden deze mensen niet uit voorzorg even een paar dagen in quarantaine gezet?

JackStick | 01-03-20 | 01:13 | 5

@Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 01:17: Dat kan heel makkelijk, zijn wetten voor.

Rest In Privacy | 01-03-20 | 01:27

@DinkyToy | 01-03-20 | 01:24: "Dat geeft maar ongemak" gaat hier niet op, omdat het alternatief zwaarder weegt, en vele malen ongemakkelijker is. "Kost geld" idem, het alternatief kan vele malen duurder zijn, en "dat zaait paniek" klopt wel, maar is toch geen argument om niet het zekere voor het onzekere te nemen? Liever paniek zaaien en levens redden dan geen paniek zaaien de kans lopen dat een geïnfecteerd persoon vrij rondloopt . Nou ja, ik vind het eerlijk gezegd maar naïef gedacht allemaal. Ik zou bij twijfel mensen direct in quarantaine zetten. Maar ik ben niet de baas.

JackStick | 01-03-20 | 01:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Nog 5 reacties en dit Feynman topic gaat over de 1000 reacties!

LiniaalRectaal | 01-03-20 | 01:08 | 3

Tellen dit soort reacties ook mee?

Frau Merkel | 01-03-20 | 01:10

Corona haalt 1000 reacties.

Jan Dribbel | 01-03-20 | 01:12

@Jan Dribbel | 01-03-20 | 01:12: regelmatig

Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 01:16
-weggejorist-
benjeallanggek | 01-03-20 | 01:07 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Ga maar lekker preppen heren en dames voor een lockup van zuid naar west, van west naar oost, van oost naar noord. Dit is hoe een geciviliseerd land met een van de hoogste bijdrages aan de eu, die in de top 10 staat qua bevolkingsdichtheid, aankomende maart 100 gaat rijden om het wereldklimaat te redden en zichzelf de hemel inprijst qua welvarendheid, innovativiteit, design. economische activiteit, onderwijsniveau, gezondheidszorg en wat dies meer zij omgaat met de acute dreiging van een zeer besmettelijk en dodelijk virus. Let it be. Een ver van mijn bed show. Zo 'denkt' het virus niet. Buenos noches. En morgen gezond weer op.

suscrofa | 01-03-20 | 01:05 | 4

Maf ze!

Frau Merkel | 01-03-20 | 01:10
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vond het wel mooi. Had de afgelopen dagen patient zero over uit Limburg (lol!), maw mijn moeder, 79 en die zei: "Ik ben de risicogroep en als het afloopt, loopt het af. C'est la vie" Zij was en is behoorlijk geïrriteerd ivm de hysterie op TV en kranten. Ze zei ook: "Ik geniet van het leven en we zien wel wat er gebeurt."
Maw fantastische instelling van die dame en die gedachte zou menigeen hier ook moeten hebben ipv aluhoedjes nonsens dat we allemaal doodgaan.

Basil Fawlty | 01-03-20 | 01:03 | 8

@ZwarteDag | 01-03-20 | 01:34:
Jij begrijpt het blijkbaar niet echt mijn beste. Het zal mijn ma geen zak uitmaken als ze op een 'IC" ligt want ze accepteert het omdat ze een goed leven heeft gehad. Zo werkt dat op haar leeftijd en dat zul jij ongetwijfeld ook meemaken. Denk daar maar eens goed over na.

Basil Fawlty | 01-03-20 | 01:42

@Basil Fawlty | 01-03-20 | 01:42: Op haar leeftijd zou ik een hartaanval acceptabel vinden, corona niet.

ZwarteDag | 01-03-20 | 02:20
▼ 5 antwoorden verborgen

De cijfers uit Italie zijn m.i. het meest betrouwbaar van alle plaatsen met grotere uitbraken. En die cijfers zijn zorgwekkend voor de draagkracht van de zorg: 10% van de zieken op de IC! "Among the 1,049 active cases, 401 (38%) are hospitalized, and 105 (10%) are in intensive care."

Winter_is_coming | 01-03-20 | 01:02 | 3

En dat zijn waarschijnlijk de verzwegen aantallen van China waarvoor crematoria wekenlang 24/7 dag en nacht brandden. En wellicht spreken die ook geen waarheid over de omvang van de echte ramp daar, want miljoenensteden daar zijn nog steeds op slot. En van de ziekte afgeraken lukt ook niet altijd. We mogen rekening houden met de cijfers uit Italië.

Jan, Leiden | 01-03-20 | 01:20

@Jan, Leiden | 01-03-20 | 01:20:
Waarschijnlijk enzo...
uhu.

Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 02:34

Ja, maar het aantal besmette mensen is natuurlijk ook veel hoger, maar die zijn niet ziek genoeg om zich bij het ziekenhuis te melden kennelijk. Want ik geloof niet dat er maar 1000 besmette personen in Italie zijn, terwijl in de rest van Europa ook al een stuk of 20 zieken zijn die het daar hebben opgelopen tijdens een bezoekje. Dan moet het werkelijke aantal besmettingen in Italie vele male hoger zijn.

Japannert | 01-03-20 | 08:57

Opeens denk ik te begrijpen waarom onze overheid al deze nieuwe mensen hier wil hebben. Covid-19 gaat tot onderbevolking leiden.

falconwood | 01-03-20 | 01:00 | 2

Iets zegt me dat Hollanders meer weerstand zullen hebben tegen coronavirussen.

LiniaalRectaal | 01-03-20 | 01:03

Toch raar.. elke keer als het onderwerp over milieu gaat dan wordt quasi nonchelant naar de veel te grote wereldbevolking gewezen als het echte en enige probleem dat moet worden aangepakt.
Nu dient die mogelijkheid zich aan.. en iedereen is bang en kwaad dat de overheid niets doet...

Typisch geval grote bek maar laf hartje...
sterf..

Epistulae_Morales | 01-03-20 | 00:59 | 5

Misschien gaan mensen ervan uit dat wanneer ze nogal wat belasting betalen voor instanties die zijn opgericht om in dit soort situaties te handelen, die instanties dat ook doen.
Maar jij bent wellicht werkzaam bij zo’n luchtballonenkantoor. Of je vindt misschien wel dat de wereld van iedereen is. (Behalve van blanke nazaten van kolonialen.)
Hoe dan ook, vrij veel gekke/zieke gedachtenkronkels i.c.m. een dergelijk hooghartige nick.

benjeallanggek | 01-03-20 | 01:21

Wat een prachtige wens voor het ‘zelf’ verneem ik daar!

Sw.Dwaallicht | 01-03-20 | 01:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat is nou toch de functie van die groene pixel? Weet iemand dit? Hij zit niet altijd op dezelfde plek.

lezeres | 01-03-20 | 00:54 | 10

@Frau Merkel | 01-03-20 | 01:31: Ik moedig alle vrouwen aan hetzelfde te doen, tenminste 1 goede eigenschap van mannen die het overnemen waard is. Werkt ook supergoed tegen burnout!
Heb het ook aan dochterlief meegegeven, nu volwassen heeft ze er veel profijt van.

ZwarteDag | 01-03-20 | 01:43

@ZwarteDag | 01-03-20 | 01:14: Inmiddels gelezen, en begrepen dat er door de redactie een grapje mee is uitgehaald, met iemand die zich er flink druk over maakte. De rest lees ik morgen. Slaap lekker allemaal. .

lezeres | 01-03-20 | 01:49
▼ 7 antwoorden verborgen

Tweede Kamer is in ieder geval wel goed uitgerust met ontsmettingsmiddelen etc. Geef die middelen aub aan de zorgverleners. We kunnen heel goed overleven zonder Tweede Kamer, maar niet zonder hulpverleners. Onze Regering is het grootste tuig wat in NL rond loopt. Uitzonderingen zijn er zeker, al zijn ze volgens mij schaars. En de EU .... LOL . Ik snap niet dat er mensen zijn die nog vertrouwen hebben in de EU. Nee stikstof en pfas ... dat heeft pas prioriteit. Ondertussen nog even lekker paar bossen kappen in de VS. En welke plannen zijn er met betrekking tot de aankomende gelukszoekers? Nederland heeft geen vijand nodig om ten onder te gaan.

ET007 | 01-03-20 | 00:48 | 1

Je zou moeten WOBben wat ze voor zichzelf hebben ingekocht voor het hele Binnenhof en voor de EU in Brussel. Dat mogen we wel eens weten.

Jan, Leiden | 01-03-20 | 00:52

"Het virus blijkt ook terug te keren in patiënten die eerder genezen zijn verklaard."
Dit klinkt alsof het virus nooit weg is geweest. Het lijkt mij dat men opnieuw besmet raakt door de beruchte deurkruk.

"(...) en medicijnen maken en (...)"
Klimaat eerst. Ik gaf het reeds aan: 25 G € per jaar alleen door NL uitgegeven is binnen een half jaar een vaccin. Zo simpel is het.

ProAsfalt | 01-03-20 | 00:46 | 2

Het virus is weg geweest, don't worry.... maar je lichaam bouwt geen resistentie op.. Dat is waar het mis kan gaan.

DatInternetDingetje | 01-03-20 | 00:50

@DatInternetDingetje | 01-03-20 | 00:50: Die cases hebben ze naar gekeken, waarschijnlijk waren ze in de haast nooit echt genezen geweest en is het virus daardoor weer teruggekomen.
Er zijn nog geen tekenen geweest dat corona een multi-fase virus is.

ZwarteDag | 01-03-20 | 01:49

Een (italiaans denk ik) cruiseschip wordt in 2 caraibische havens geweigerd vanwege corona angst. Vechtpartijtje breekt uit.
www.ad.nl/buitenland/chaos-op-cruises...
Dit is waar paniek en angst maar ook desinformatie toe kunnen leiden.
Zelfs als het 'maar' een griepje is.
Voor de nachtploeg *plop met schroefdop* Cuba Libre.
Goede nacht.

grapo | 01-03-20 | 00:43

En dat vrouwmens in Amsterdam zegt doodleuk, het Corona virus is niet zo besmettelijk lol! Pim Fortuyn had daar een mooi gezegde voor: mens ga toch..

Batavi Magistralis | 01-03-20 | 00:39 | 3

Deaud?

lezeres | 01-03-20 | 01:03

@Batavi Magistralis | 01-03-20 | 01:08: lol, weet ik. Ik heb het filmpje toen gezien. Was grapje.

lezeres | 01-03-20 | 01:16

Iedereen zit over die Chinezen de zeiken, maar dat is een koe in de kont kijken.

Toen de ellende daar begon had niemand enig idee wat er aan de hand was en hoe het aan te pakken. Pas toen de boel uit de klauw begon te lopen werd er (harde) actie ondernomen. De vorm is discutabel, maar ze hebben bizar groot opgeschaald.

Het grootste deel van de Chinezen doet exact wat de overheid ze opdraagt. U blijft de komende weken binnen en het overgrote deel van de Chinezen zit binnen.
Zie je dat hier gebeuren? Iedereen gaat gillen over zijn rechten en dat ie het zo druk heeft op het werk en gaat gewoon lekker aan de slag.

Het kan hier nog wel eens veel erger worden dan in China..

DatInternetDingetje | 01-03-20 | 00:34 | 13

@ZwarteDag | 01-03-20 | 02:27:
Ja dat apparatuur en personeel is natuurlijk een dingetje maar als je twee ziekenhuizen speciaal Hiervoor kan inrichten indien nodig is toch goed?

Datgingniegoed | 01-03-20 | 03:08
▼ 10 antwoorden verborgen

Een economie die drijft op de import van behoeftigen, volkomen afhankelijk is van import uit China.
Die zijn eigen voedselvoorziening om zeep wil helpen omdat dat schadelijk zou zijn.
Die denkt met hout verbranden (een techniek uit het stenen tijdperk) en molentjes en zonnepanelen een grote stap voorwaarts denkt te gaan maken.
En dan door een griepje met de neus op de feiten gedrukt worden.

de honden blaffen... | 01-03-20 | 00:31 | 7

@Jan, Leiden | 01-03-20 | 00:49:

We gaan het zien. Ik denk dat we het niet gaan merken, omdat Nederland tot de nok gevuld is met voedsel. We zullen hooguit bepaalde producten wat minder makkelijk kunnen verkrijgen, is mijn voorspelling. Maar we gaan echt geen dag zonder eten zitten, hoor.

GeenHeil | 01-03-20 | 00:57

@GeenHeil | 01-03-20 | 00:57:
Haha. Wij kunnen tot de nok toe gevuld zijn, maar verkopen dat gewoon hoor ook al gaat onze moeder dood van de honger. We zijn wel Hollanders natuurljk.

laagvliegert | 01-03-20 | 01:03

@laagvliegert | 01-03-20 | 01:03:

Hollanders eten vóór ze handelen en niet andersom. De maag moet wel gevuld zijn, anders komt er niets van de grond. We zijn niet voor niets zo groot en sterk, hé. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat we zo efficiënt met voedsel omgaan. We kunnen veel van onze overheid zeggen, maar niet dat ze ons het eten uit de mond kijken.

GeenHeil | 01-03-20 | 01:13
▼ 4 antwoorden verborgen

Het doet me deugd dat er veel senior GS-reaguurders vandaag in de panelen aanwezig zijn.

Montgomery Burns | 01-03-20 | 00:20 | 5

Reaguurder die nog een extra blik Klok open trekt

Rest In Privacy | 01-03-20 | 00:42

Sinds de winterbanddode reïncarneer ik vaak in de panelen.

Kraagspiegel | 01-03-20 | 00:55

@Montgomery Burns | 01-03-20 | 00:21: Zaken zijn zaken!

ZwarteDag | 01-03-20 | 01:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Er is nog een probleem. Het is maar helemaal de vraag of de cijfers kloppen. In China zijn ze wat dat betreft niet altijd even betrouwbaar. Op de ‘verboden’ Chinese sociale media schijnen heel andere cijfers te circuleren.

Mijn klomp breekt | 01-03-20 | 00:19 | 3

Op Epoch times staat een mooi telefonisch interview met een medewerker van een crematorium in Wuhan. De cijfers liggen er inderdaad minstens een factor 20 hoger.

Bom-Petisco | 01-03-20 | 00:22

De cijfers van China zijn inderdaad niet zo betrouwbaar, die van Zuid-Korea daarentegen....

* Il Principe * | 01-03-20 | 00:22

@* Il Principe * | 01-03-20 | 00:22:
Ligt het misschien aan het niveau van medische hulp? Als de ziekenhuizen overbelast raken,wat dan?

miko | 01-03-20 | 03:37

Even een voorzichtige rekensommetje voor de mensen die zeggen dat het voor al ouderen gaat reffen en en dat de schatkist daar blij mee is.
Er zijn in Nederland 17 miljoen inwoners en daarmee 3 miljoen ouderen.
Het percentage vrouwen onder die ouderen is groter dan het percentage mannen.
Vrouwen hebben 3x minder kans op overlijden aan corona mannen.
Ouderen hebben 3x meer kans op overlijden dan kinderen.
Even natte vinger-intuïtie-werk Ik verwacht dat de grootste groep slachtoffers mannen tussen de 30 en 50 zullen zijn, de kleinste groep meisjes onder de 6 jaar.
Is er hier een professor in de zaal?

Premier Trutte | 01-03-20 | 00:16 | 12

@Premier Trutte | 01-03-20 | 01:05:
onzin.

Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 02:35

@Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 02:35: argument?

Premier Trutte | 01-03-20 | 08:15
▼ 9 antwoorden verborgen

Goed stuk Feynman .
Zeker de laatste alinea is ook een rake klap uit de Feynman hoek.
Het virus wordt mijn inziens gedown played om allereerst de economie niet teveel te frustreren. Anderzijds kan een form van laksheid ook onzekerheid versterken.

Rare verhalen over vleermuizen soep waar wij dan een vreemd luchtwegen virus van oplopen en de ganse Wuhan clan ( YO bro) geisoleerd moet worden.
Hoelang ( is een chinees) eten deze mensen al vleermuizen soep en waarom heeft dit nu pas nare gevolgen?
Zijn er al vleermuizen als virus dragers gevangen. Zo ja, zijn deze resistent?
Waarom lijkt dit virus alleen invloed te hebben op mensen en waarom wordt dit virus niet op vee / dieren overgedragen? Is dit uberhaubt gechecked?
Als dit slacht vee besmet is ,kan ik besmet raken door het eten hiervan?
Vogel griep - q koorts- gekke koeie ziekte- SARS and what have you not , Maar is deze nieuwe variant nou puur op ons “ mensen” gericht?
En zijn er mensen die hier stinkend rijk van worden “ follow the money”

Datgingniegoed | 01-03-20 | 00:13 | 5

@Mijn klomp breekt | 01-03-20 | 00:25:
Als dat zo is , dan is het vaccin zonder enige twijfel al aanwezig.

Datgingniegoed | 01-03-20 | 00:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Oh, en binnenkort kan de Groninger gaskraan ook weer open; Vindicat gaat met 900 man skiën in Noord-Italië.

Rest In Privacy | 01-03-20 | 00:12 | 4

Mooi, da's dan 900 man minder.

Baron Clappique | 01-03-20 | 00:20

@schijtzat | 01-03-20 | 00:17: Als heel Stad en Ommeland aan de Chinese griep bezwijkt, is het prijs voor Rutte en co.

Rest In Privacy | 01-03-20 | 00:24
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
ZwarteDag | 01-03-20 | 00:09

Voor al die 'er zijn veel meer mensen die nergens last van hebben, dus de mortaliteit ligt veel lager dan 10x de griep'-roepers:
hoe weet u zo zeker dat alle mensen die griep krijgen wel geteld zijn en niet in dezelfde verhouding onbekend zijn omdat ze maar milde klachten hadden en de huisarts nooit belden?

Bom-Petisco | 01-03-20 | 00:08 | 4

Dat is juist de vraag, en tevens de reden dat dit voorlopig nog niet over is. Hopelijk kunnen in "piektijden" de ziekenhuizen de boel blijven behappen. De toekomst zal het leren.

kneuterzak | 01-03-20 | 00:16

@kneuterzak | 01-03-20 | 00:16: Ik denk dus dat juist bij deze coronatoestand meer mensen contact opnemen met de huisarts en dat de mortaliteit dus meer dan 10x hoger is dan bij de griep. Ik ben nog nooit naar de huisarts gegaan met griep, maar als ik nu zou beginnen te blaffen zou ik toch even langs gaan bij de dokter. Veel Chinese en Franse toeristen hier.

Bom-Petisco | 01-03-20 | 00:18

@Bom-Petisco | 01-03-20 | 00:18: Dus datniet! Niet langsgaan, dan besmet je de hele wachtkamer. Dokter moet je bellen en aan de hand van dit gesprek worden maatregelen getroffen.

knalrode lippenstift | 01-03-20 | 07:05
▼ 1 antwoord verborgen

Bij het bovenste plaatje was het eerste wat mij te binnen schoot de EU. Zal wel door de kleuren komen.

Febofiel | 01-03-20 | 00:06 | 1

Moest er ook aan denken, teloorgang van die vlag wanneer er wel nog een pandemie zou uitbreken in Europa.

Jan, Leiden | 01-03-20 | 00:10

Ik heb Rutte al een tijdje niet meer gehoord. Schijnt op vakantie te zijn (geweest).
Ik wil hem zien, in een geel pak met gummilaarzen en mondkapje de boel staan weg te lachen.

kneuterzak | 01-03-20 | 00:05 | 4

Kim is ook al verdwenen.

Rest In Privacy | 01-03-20 | 00:44
▼ 1 antwoord verborgen

Volgens mij vinden de "boven ons gestelden"* het wel best. De babyboomers zijn nu lekker AOW en pensioen aan het consumeren. Het zou een hoop Euries schelen wanneer daar een hoop van het loodje legt. Komen huizen vrij, etcetera...
*vrij naar Theo van Gogh

Rest In Privacy | 29-02-20 | 23:59 | 2

Ach met de stroom gelukzoekers die nu op ons afkomt gaan we van die ‘voordelen’ weinig merken.

Trumme | 01-03-20 | 00:01

Ik ga een corona-slaapje doen.....

Roadsurfer | 29-02-20 | 23:56 | 4

Rust in vrede.

Rest In Privacy | 01-03-20 | 00:01

En morgen gezond weer op.

knutsel_ | 01-03-20 | 00:01

Coronavrije dromen gewenst, Roadsurfer.

MickeyGouda | 01-03-20 | 00:02
▼ 1 antwoord verborgen

Sesamstraat voor Volwassenen (1Vandaag) heeft de goede slag nog niet te pakken hoe ze de menseh van de spruitjesgeneratie moeten voorlezen wat het RIVM ze opdraagt.

litebyte | 29-02-20 | 23:56

China heeft 2 opeenvolgende kwartalen al een negatieve economische groei. De Duitsers zijn het laatste kwartaal ook in de min geschoten dus een economische crisis zit eraan te komen. Tel daarbij Erdogan die de EU met migranten onder druk zet en je ziet onze stikstof en CO2 problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen.
Dat worden nog zware maanden voor de coalitie tot de verkiezingen.

Trumme | 29-02-20 | 23:56 | 1

Of de verkiezingen worden via een noodwet uitgesteld wegens een financiële crisis en gezondheidscrisis (coronavirus) om het landsbestuur tijdens een grote crisis te waarborgen.
Zo'n noodwet kan makkelijk ingevoerd worden en het mag ook als je maar een meerderheid hebt met de coalitie.
We hadden het al bijna tijdens de treinkaping in 1977 dat de verkiezingen toendertijd uitgesteld zouden worden.

steekmug | 01-03-20 | 03:12

Nou Trump komt ook in actie tegen corona hoor. Hij wil de grens met Mexico (3 besmettingen) dichtgooien.
www.cnbc.com/2020/02/29/trump-conside...
Van de week nog was de hitte niet goed voor het virus..

RandyBiel | 29-02-20 | 23:54 | 7
-weggejorist-
Frau Merkel | 01-03-20 | 00:52

@Frau Merkel | 01-03-20 | 00:52:
Wat is dit nu weer voor dom aluhoedjes gelul?
Oh ja, GeenStijl..

RandyBiel | 01-03-20 | 07:55

@RandyBiel | 01-03-20 | 07:55: Heb je de info bekeken? Dat denk ik niet. Je kunt het dom gelul noemen en je kunt het jorissen, de feiten blijven zoals ze zijn. Je etaleert alleen je eigen beperkingen. Eerst lezen, dan mag je meepraten.

Frau Merkel | 01-03-20 | 09:22
▼ 4 antwoorden verborgen

Er gaan geruchten dat huisdieren het ook kunnen krijgen. Het zou toch geweldig zijn als honden Corona zouden kunnen krijgen en verspreiden.

Zijn we in 1 klap van dit kutbeesten af.

Dit is slechts mijn mening he.

ikbenerweer! | 29-02-20 | 23:53 | 10

@Stormageddon | 01-03-20 | 00:07: dat is waar maar voor babi pangang kan je alles gebruiken, vooral ook kat (vraag maar aan menig Indonees, maar vooral ook Chinees in Nederland.)

Kat daarintegen heeft een fijne smaak... zoals konijn dus....
Dat is ook de reden dat goede poeliers/slagers in Nederland tot in de jaren '70 ook de kop van een konijn gaven/lieten zien als je konijn kocht.

litebyte | 01-03-20 | 00:16
▼ 7 antwoorden verborgen

En we hebben nummer 7. Vrouw uit delft die geen link heeft met eerdere besmettingen.

Deviand | 29-02-20 | 23:50 | 5

8 met geval in Rotterdam erbij. Vraag me af wanneer we van containment overgaan op mitigation.

Vula | 29-02-20 | 23:57

@Vula | 29-02-20 | 23:57: .
Rotterdam, grote stad, veel contacten dan wellicht met anderen. Wordt wel steeds linker nu.

Jan, Leiden | 01-03-20 | 00:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik las in het AD dat Leendert uit Amersfoort aan het hamsteren is.
Het AD weet ons altijd weer te boeien.

Jan Dribbel | 29-02-20 | 23:45 | 2

Het AD is een soort nupuntEnL op papier... alleen kan je dan de reclames niet blokken met je ad blocker... Een van de meest wardeloze kranten (inclusief al hun regionale gadvertorials zoals: Twentsche Courant Tubantia, BN DeStem en de De Gelderlander)

www.apache.be/2016/03/17/hoe-de-persg...

litebyte | 29-02-20 | 23:53

Leendert zit wel in verhoogd risicogroepje. Zie alleen zelf het verband niet zo met hamsteren. Dat lijkt me alleen wijsheid als heel Nederland in soort burgeroorlog verzeild raakt en elke logistiek wegvalt.

de Voorzittert | 29-02-20 | 23:56

Balen voor dit kabinet zeg. Sterft dadelijk gewoon 2% van ons uit. Lost wel een berg problemen op.

Mr_Pikibelly | 29-02-20 | 23:45 | 3

Die worden zo aangevuld. Ze staan al voor de Turks-Griekse grens te trappelen om de vrijgekomen huizen in te nemen.

Stormageddon | 01-03-20 | 00:00

In 1 klap (sorry virus) het woningprobleem opgelost.

litebyte | 01-03-20 | 00:02

Sorry boomer

happen_maar | 01-03-20 | 00:33

het zal allemaal wel. Ik haal.mn dagelijkse portie corona info bij StyxenHammer666.

SinisterNL | 29-02-20 | 23:41 | 3

Het probleem is ook niet het virus (in Nederland) het probleem is dat straks al die honderden (met een niet westerse achtergrond) tokkies die het ***mogelijk*** ook gaan krijgen zich niet zo 'Chinees' gaan gedragen m.b.t. opvolgen van advies - al dan niet vrijwillig. M.a.w. rellen, plunderingen etc etc etc.

Bureau HAlt gaat het nog druk krijgen....

litebyte | 29-02-20 | 23:47

@litebyte | 29-02-20 | 23:47: Staat al een fillumpie op internet over gevechten aan boord van een cruiseschip dat overal geweigerd werd om aan te meren. Word nog leuk zo......

Roadsurfer | 29-02-20 | 23:54

@Roadsurfer | 29-02-20 | 23:54:
Ook allemaal niet westerse mensen? Stress en paniek,gaan alle mensen raar doen. In 1940 werd er in Rotterdam ook geplunderd.

miko | 01-03-20 | 03:31

Onlangs bij de eerste hulppost van een ziekenhuis geweest, mijn hemel. Geen wonder dat mijn zorgpremie met 300 procent is gestegen. Een massale hulpzoekende kudde hoofddoekjes die eigenlijk deze beschaving verachten in de wacht, uiteraard met baardmannen ter controle erbij.

ploppy | 29-02-20 | 23:40 | 9

Ze gaan allemaal in het weekend naar de huisartsenpost. De enkele blanke die er rondloopt heeft echt wat. De rest zit met een verkoudheid de zorgkosten op te jagen.

Frau Merkel | 01-03-20 | 00:54

Heb jij zoveel contact met "hoofddoekjes" (je zult turken of Marokkanen bedoelen maar durft dat niet te zeggen) om te weten dat ze de samenleving verachten. Je lijkt me niet een persoon dat spontaan op straat met een Turkse gaat praten. Waarom zou je ook?

Negerdesheils | 01-03-20 | 01:25
▼ 6 antwoorden verborgen

Nu is het waarschijnlijk een onschuldig virusje... China test hoe de wereld erop reageert. Vervolgens verspreid bet na deze testperiode, waarbij bijna elke overheid laat zien te falen, een alles opvretend virus en de heerschappij is theirs to take....*alu-hoed-modus off

VerganeGlorie | 29-02-20 | 23:38 | 2

Alu-delight-wicked narrative.
En de echte virus word dan door het testen en later vaccineren verspreid.
Tenslotte is nog niemand aan Coronavirus dood gegaan, die niet getest was. Prove me wrong.
Bij de illuminatikaarten vind je trouwens de skyline van Wuhan en een zwarte wolk eromheen als "Populationreduction".

MistaRazista | 01-03-20 | 01:01

shit ja...

VerganeGlorie | 01-03-20 | 07:46

In Italie:
1049 positief
543 in thuisisolatie
401 in ziekenhuis
105 op intensive care
29 overleden
50 genezen
Doe het rekenwerk. De besmettingen in Loon op Zand, Diemen, Delft en Rotterdam komen uit Italie. Dus loopt men daar al achter met testen op de verspreiding die veel sneller is. Maar stel dat dit representatief is, dan is de moraliteit van degenen met ziekteverschijnselen minstens 3% en maximaal 14%.
www.salute.gov.it/portale/nuovocoronav...

tipo | 29-02-20 | 23:32 | 14

@Kuifje-naar-Brussel | 01-03-20 | 00:21:

Ik val zelf binnen de risicogroep, Kuifje, hoeveel ik ook sport. Maar wat ik erger vind, mijn dochter ook. Persoonlijk zou ik nooit dit soort egoïstische acties ondernemen en spelen met de gezondheid van al die anderen. Het frustreert me dat die Vindicat-jongens en -meisjes dat wel doen. Maar goed, het past allemaal naadloos bij de tijdgeest van nu, waarin doorgeschoten individualisme hoogtij viert.

MickeyGouda | 01-03-20 | 00:41

@MickeyGouda | 01-03-20 | 00:41: Ik ben het in grote lijnen met je eens. Het RIVM zie ik hier toch als grootste boosdoener. Vindicat heeft hier flink geld in zitten en dat krijg je alleen terug als het door het RIVM als risicogebied aangewezen wordt. Voor de studenten is het een enorme aderlating en het risico wordt door het RIVM gebagatelliseerd. Ergens is de beslissing dus wel te verdedigen.
Er zullen best wat kundige mensen bij het RIVM werken, maar sinds het stikstofschandaal duidelijk werd ging het vertrouwen in hun uitspraken naar beneden, nu komen ook de verhalen over de Q-koorts naar buiten (met doden tot gevolg) en gaan ze aan de adviezen van het WHO voorbij. Het RIVM is de Raad van State achterna; door het putje.

Frau Merkel | 01-03-20 | 01:01

@MickeyGouda | 01-03-20 | 00:16:
Met officiële negatieve reisadviezen is men voorzichtig, omdat het de verzekeringen geld kan kosten, als je dan je reis afzegt of storneert.

MistaRazista | 01-03-20 | 01:52
▼ 11 antwoorden verborgen

1) We gaan de verspreiding toch niet tegenhouden
2) Als er 80.000 mensen (vooral ouderen en zieken) komen te overlijden dan is de bevolkingsgroei in 2020 nog steeds positief
3) De existentiele bedreiging voor het Nederlandse volk is omvolking, niet dit virusje.

du Roi Soleil | 29-02-20 | 23:31 | 4

Wat betreft hoogte van je IQ lijk je wel op de import....

ZwarteDag | 01-03-20 | 00:17

Klopt niet, juist ook veel jonge verpleegkundigen leggen het loodje, niks niet alleen ouderen. Maar Ja sommigen roepen maar wat en verdiepen zich nergens in.

Jan, Leiden | 01-03-20 | 00:29

@Jan, Leiden | 01-03-20 | 00:29:
Of ze praten de zogenaamde experts na die vol inzetten op voorkomen van paniek: "niks aan de hand, het zijn maar oudjes die eraan bezwijken, voor u en mij gaat het leven gewoon door".

2tribes | 01-03-20 | 09:14
▼ 1 antwoord verborgen

Wat mij niet geheel onbelangrijk lijkt in dit geval is dat het Coronavirus een 'respiratory disease' is en dat nogal wat Chinezen roken in tegenstelling tot Eurpa waar aantal rokers sterk is gedaald. Het zou mij niets verbazen als dit een belangrijke rol speelt in het ziekteproces. Ik weet uit mijn 34-jarige Gezondheidszorg-periode dat artsen altijd zeiden dat roken en/of alcohol (beiden is echt een ramp voor het ziekteverloop en herstelproces!) het ziekteverloop en herstelproces in hoge mate beïnvloeden.

Roadsurfer | 29-02-20 | 23:28 | 42

@Basil Fawlty | 01-03-20 | 01:46: xx ; )

lezeres | 01-03-20 | 02:05

@de honden blaffen... | 01-03-20 | 00:52:

Roken preventief tegen een virus dat de longen aantast? Ben je al lang gek?

Rest In Privacy | 01-03-20 | 02:33
▼ 39 antwoorden verborgen

Wat ik nog niet zoveel gehoord heb is dat het geen of/of scenario is. Ja veel ouderen en zwakkeren sterven jaarlijks aan de gewone griep. Ja keukentrapjes zijn gevaarlijk. Probleem is dat deze risico's bestaan en dat corona erbij opgeteld moet worden. En ik denk dat het nu toch wel duidelijk moet zijn dat het niet alleen maar een "pittig griepje" is.

knutsel_ | 29-02-20 | 23:27 | 6

Het is een 'pittige' verkoudheid.

Max Headroom | 29-02-20 | 23:47

@Max Headroom | 29-02-20 | 23:47: Misschien is dat in 2121 wel de conclusie wie zal het zeggen.

Roadsurfer | 29-02-20 | 23:48

@Roadsurfer | 29-02-20 | 23:47: Veel plotselinge hartdoden tijdens het sporten zijn waarschijnlijk griepslachtoffers. Te vroeg weer begonnen.

Rest In Privacy | 01-03-20 | 00:08
▼ 3 antwoorden verborgen

Welnee, er is helemaal geen probleem. Want er is voor dit geval een commissie samengesteld die een protocol heeft voorgeschreven waar iedereen zich aan moet houden. Dus is alles opgelost.

Rest In Privacy | 29-02-20 | 23:26 | 1

Precies! De papieren werkelijkheid klopt, dus is er geen probleem.

Max Headroom | 29-02-20 | 23:59

Waarom heeft China in vrij korte tijd enorme nooit eerder vertoonde maatregelen genomen? They knew they unleashed a doomsday monster....

lulleficatie | 29-02-20 | 23:16 | 9
▼ 6 antwoorden verborgen

Mondkapjes zijn overal uitverkocht, maar echte viruskillers als de Philips UVC T8 tl lampen zijn nog volop verkrijgbaar. Speciaal ontwikkeld om schimmels, bacteriën en virussen te doden cq. Voedsel fabricage lijnen en operatiekamers te ontsmetten.
17,50 per stuk en passen in gewone tl armaturen.

Astroturfer | 29-02-20 | 23:15 | 12

Uhhh, ik heb ze ook voor een andere reden. Wees heel voorzichtig met die dingen want het uvc licht is door zijn energierijkheid zéér schadelijk voor je ogen! En ja, je kunt er door verkeerd gebruik blind van worden...

ZwarteDag | 01-03-20 | 00:26
▼ 9 antwoorden verborgen

Laat varen alle hoop..... We're doomed.

lulleficatie | 29-02-20 | 23:14 | 1

Dat sowieso. We zijn allemaal vluchtige passanten in een onbegrijpelijk universum, het leven is schimmig.

Rest In Privacy | 29-02-20 | 23:20

Momenteel liggen ook veel competenties stop vanwege de vakantie. Volgend weekend begint het weer. Bezwete spelers die ook nog regelmatig contact hebben met elkaar.
Ik ben benieuwd wanneer de sportbonden hier iets van gaan vinden.

Andersdenkend | 29-02-20 | 23:13 | 1

Competities.
Afijn, gelukkig doet één van de mini-schizo's aan de zwemsport. Ligt dus vrijwel elke dag te weken in het chloor. Is uiteraard nog geen verdediging tegen virussen, maar dan hoeven we niet op te letten of de handjes wel gewassen zijn.

EEnzame SchizofrEEN | 29-02-20 | 23:21

Wellicht beter onderstaande bron volgen dan de MSM (of het rivm):
www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe20...
Interessant deel:
This suggests that the overall clinical consequences of Covid-19 may ultimately be more akin to those of a severe seasonal influenza (which has a case fatality rate of approximately 0.1%) or a pandemic influenza (similar to those in 1957 and 1968) rather than a disease similar to SARS or MERS, which have had case fatality rates of 9 to 10% and 36%, respectively.

EEnzame SchizofrEEN | 29-02-20 | 23:10 | 2

Nog interessantere zin ervoor: "If one assumes that the number of asymptomatic or minimally symptomatic cases is several times as high as the number of reported cases, the case fatality rate may be considerably less than 1%."

Roadsurfer | 29-02-20 | 23:22

De neveneffecten zijn vele malen groter.... denk aan de beurs, al die handelaren die op het punt staan om van het dak af te springen, of die een hartaanval krijgen.... denk aan burgelijke ongehoorzaamheid of types als Rob Jetten die het volk vanaf een zonnige tropische - vlieg - locatie moed in gaat spreken.

litebyte | 01-03-20 | 00:10

@lezeres | 01-03-20 | 00:10:

Typ op Google: "youtube to mp3." Via de eerste link (flvto) die je krijgt, kun je YouTube-video`s omzetten naar mp3. Je hoeft hier geen programma voor te downloaden.

GeenHeil | 01-03-20 | 00:24

Moooooi! Thanks.

2tribes | 01-03-20 | 08:48
▼ 9 antwoorden verborgen

Morgen 1 vlucht uit Teheran en 13 uit Milaan vliegen op Schiphol.
Maar als ze geen symptomen hebben.

Boeien!

Kaas de Vies | 29-02-20 | 23:06 | 1

Vluchten kan niet meer.

Rest In Privacy | 01-03-20 | 00:00

Ik ben eigenlijk niet zo zeer bang voor het Coronavirus als zodanig (wordt er liever niet ziek van, maar in principe denk ik het, mocht ik besmet raken, het wel - net als 98% van de dan andere besmetten - te overleven, net als andere (op zich akelige) ziekten, zoals de 'gewone' griep), maar meer voor de (op het eerste gezicht) disproportioneel angstige reactie daarop, vooral van de media maar mogelijk ook van de overheid.

henkvaningrid | 29-02-20 | 23:06

Mag ik niet alvast even bekken met een van de besmette dames? Dan heb ik het maar gehad en kunnen we over tot de orde van de dag. Kan ik ook mijn 96 Jarige moeder besmetten, want die gruwelt toch al van elke dag dat ze nog moet leven.

Janneus | 29-02-20 | 23:06 | 1

Ga je die ook bekken?

ikbenerweer! | 29-02-20 | 23:21

Google was jaren geleden zo goed en slim, dat ze griepgolven gingen detecteren en voorspellen. Advertenties leveren toch meer op.

ikbenerweer! | 29-02-20 | 23:05
-weggejorist-
Eeuwig..Op..Vakantie | 29-02-20 | 23:05 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Misschien kan iemand me helpen met het oplossen van het volgende dilemma. Wij hebben geen invloed op het beleid, maar ik ben gek op puzzels.

Scenario 1: we plaatsen (gedeeltes van) de bevolking in quarantaine en we testen iedereen op het Coronavirus. Iedereen die positief test wordt in quarantaine gezet en alle contactpersonen van die mensen worden in voorlopige quarantaine gezet. Dit kost bakken met geld, minimaal op twee manieren. Het kost ten eerste geld om iedereen te testen en om mensen in quarantaine te plaatsen. Op de tweede plaats kost het geld, omdat de economie stil komt te liggen.

Scenario 2: we laten de boel op zijn beloop gaan. Dit scenario is momenteel min of meer de realiteit, in Nederland. De economie gaat door, er zijn (nog) geen (ons bekende) sterfgevallen en de voorspelling is dat er niet (veel) meer mensen zullen doodgaan dan het geval was geweest als het virus niet was uitgebroken. De risicogroep bestaat immers uit mensen die waarschijnlijk ook waren overleden als ze besmet waren geraakt met een gewoon griepvirus. Dit is momenteel slechts een voorspelling, uiteraard, maar het is (in mijn optiek) geen blinde gok. Het is een zeer "educated guess."

Wat zijn de voor- en nadelen van deze scenario`s? Ik besef dat ik het dilemma hier heel zwart-wit heb geschetst. In werkelijkheid zitten er allerlei haken en ogen aan beide scenario`s. Ik ben benieuwd voor welk scenario jullie zouden kiezen en ik ben benieuwder naar het waarom achter jullie keuze.

GeenHeil | 29-02-20 | 23:03 | 4

Scenario 2. Daarom.

henkvaningrid | 29-02-20 | 23:08

U stelt het erg simpel en u maakt de keuze makkelijk door de manier waarop u het beschrijft.
Niettemin zou ik denken: Het is onvermijdelijk, elk verzet is slechts uitstel. Dus, laat maar komen. Kwetsbare mensen even in quarantaine.

Janneus | 29-02-20 | 23:11

@Janneus | 29-02-20 | 23:11:

En dat besef ik ook, dat ik het (misschien te?) simpel stel. Maar, even eerlijk: valt er meer over te zeggen? Is het in werkelijkheid echt complexer of is de keuze eigenlijk toch best, tjah, zwart-wit?

Blasfemie zegt het wat mij betreft goed. Het is inderdaad geen pretje om thuis een longontsteking uit te zitten, maar weegt dat op tegen de economische schade die we gegarandeerd zouden krijgen als we zouden kiezen voor scenario 1? Ik kan het probleem zelf niet als een echt probleem zien, buiten het feit dat ik wel besef dat het inderdaad onprettig en naar is als je een tijdje ziek op bed moet liggen.
Ik probeer argumenten te vinden TEGEN scenario 2, omdat ik mijn eigen voorkeur voor dat scenario wil toetsen.

GeenHeil | 29-02-20 | 23:20
▼ 1 antwoord verborgen

Gisteren nog in een Chinees restaurant gegeten. Wij waren de enige gasten. Ik vond dat al opmerkelijk.
Pas toen ik de eerste brokken naar binnen had gewerkt, moest ik plotseling denken aan het virus.
Even gegoogled op "Chinese restaurants en corona", kwam ik op site reis site terecht: Chinese restaurants in Corona, Queens, New York.

Rest In Privacy | 29-02-20 | 23:02 | 7

Ik ken Chinese restaurants waar je altijd de enige gast bent als je er gaat eten.

GeenHeil | 01-03-20 | 00:48

Alsof je van eten griep kan krijgen.

Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 02:38
▼ 4 antwoorden verborgen

Wanneer worden de enigen die ons kunnen redden, Jill Valentine en Chris Redfield, opgeroepen ?

Hadiho | 29-02-20 | 23:00

Als ze deze ziekte behandelen als eem gewone griep, is er niets aan de hand. Meer is het ook niet.

zeeman73 | 29-02-20 | 22:58 | 1

Een heel stuk over dat dat het dus niet is, en dit is jouw antwoord daar op? Vind je dat nou zelf ook niet wat matig?

John McClane | 29-02-20 | 23:13

Verdachte Corona in Rotterdam morgen uitslag test 2... bron rtlz

Canis.bonus.es | 29-02-20 | 22:56 | 2

Volgende week gaat het per tientallen.

Roehm | 29-02-20 | 22:58

Kreg nou de coronapleuris. Joh. Kan abdoel taleb de boel gaan sussen. Is ie toch goed in.

Prikgriep | 29-02-20 | 23:02

Vandaag weer miljoen mensen terug van vakantie. Dit gaat leiden tot 100-en coronagevallen en heel veel coronatopics komende weken.

de Voorzittert | 29-02-20 | 22:55 | 1

Jippie. Kan haast niet wachten.

Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 02:39

Wat kost een test eigenlijk?

Prikgriep | 29-02-20 | 22:53 | 12

@de Voorzittert | 29-02-20 | 22:57:
www.businessinsider.nl/coronavirus-tr...
Getting treated for coronavirus could cost more than $3,000 — and it could make some everyday Americans broke

Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 02:40

@Dirk III | 29-02-20 | 23:24: Verkeerd begrepen.

Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 02:46

@Prikgriep | 29-02-20 | 23:13:
Nee hoor, in 'officiële' nieuwsbronnen wordt nog steeds de vleermuis als bron aangewezen. Super ongeloofwaardig gezien de maatregelen van de Chinese autoriteiten.

2tribes | 01-03-20 | 09:03
▼ 9 antwoorden verborgen

Kan de overheid niet even een oproep doen aan iedereen die de afgelopen periode in Iran, Lombardije (Italië) of China is geweest even contact op te nemen met een nummer zodat deze mensen pro-actief getest kunnen worden. Dit op zijn beloop laten is gewoon een misdaad.
Ik zou als 50+ ouderenpartij even heel kritische vragen stellen in de kamer. Als ik de cijfers uit Italië zie is straks een deel van deze achterban er niet meer.

Dirk III | 29-02-20 | 22:50 | 9

@Dirk III | 29-02-20 | 23:12: Nederlands belang is handelsbelang.

schijtzat | 29-02-20 | 23:13

@schijtzat | 29-02-20 | 23:13: zo dom zijn ze hier. Als iedereen straks in paniek is door het falende beleid en bedrijven zelf dichtblijven om hun werknemers te beschermen. Dan kost dat veel meer. De overheid faalt hard.

Dirk III | 29-02-20 | 23:27

@Dirk III | 29-02-20 | 23:27:
Za maken gewoon de verwachtingen waar, is all. En stiekem hopen ze natuurlijk dat met een massale uitbraak die de oudere bevolking -de fee burners zeg maar- wat harder zal treffen, meteen wat probleempjes voor hun worden opgelost.

2tribes | 01-03-20 | 09:07
▼ 6 antwoorden verborgen

Dit wordt een worst-kaas scenario.
Net zoals de verjaardag van mijn tante, waar het altijd gezellig wordt als Ome Piet een borreltje teveel op heeft en vieze moppen begint te vertellen over pastoors en nonnetjes.

King of the Oneliner | 29-02-20 | 22:48 | 1

Worst en kaas altijd goed, tenminste als het wordt begeleid door mosterd en tafelzuren...

VerganeGlorie | 29-02-20 | 23:39

Kan je het nog krijgen als je al dood bent, en zo ja, hoe lang blijf je dan besmettelijk?

Baron Clappique | 29-02-20 | 22:48 | 7

En al die organen die onvrijwillig door D66 uit je kadaver worden geplunderd, zijn die ook besmettelijk?

echtpaul | 29-02-20 | 23:09
▼ 4 antwoorden verborgen

geloof niet dat die ziekte te stoppen is zonder een nieuw vaccinatie
denk dat we het moeten accepteren die nieuwe griep
we kunnen wel alles plat leggen of grenzen sluiten het los niks op zo lang de wereld niet aan mee werkt , je hoef maar 1 iemand hebben die besmet is en het begin weer opnieuw.

out-of-de-box | 29-02-20 | 22:46

Even zonder gekheid, kan iemand me zeggen wat de symptomen zijn? Vervolgens het verloop van het ziek zijn. En hoe lang duurt het voor iemand hersteld is.

GKJP | 29-02-20 | 22:46 | 7

@Baron Clappique | 29-02-20 | 22:50:

Drie weken? Dat is ernstig dood dus.

GKJP | 29-02-20 | 22:59

Koorts, hoesten, ademhalingsproblemen, spierpijn, hoofd en keelpijn.

scorpio777 | 29-02-20 | 22:59

@King of the Oneliner | 29-02-20 | 22:55: Dat is een gemiddelde zaterdagavond.

Rammstein | 29-02-20 | 23:24
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
vertdemisere | 29-02-20 | 22:45

Ik zou graag drastische maatregelen zien:
-alle scholen, crèches, hogescholen simpelweg dicht voor minimaal drie weken.
Sowieso zijn scholen tegenwoordig meer een bezigheidstherapie van 9 tot 14.00 voor de meeste kinderen, dus die gaan echt niet achterlopen qua ontwikkeling.
-Schiphol: dit lijkt me sowieso een bron van besmettingen, al die mensen uit allerlei landen, onder de stress, urenlang hutje mutje in dezelfde ruimte.Dus sluiten die boel.
-openbaar vervoer: desinfecteer al die apparatuur eens een keertje.
-materialen: alle materialen zoals handalcohol, maskers, handschoenen en zuurstofconcentrators dienen aangeschaft te worden met de hoogste spoed door de GGD, regering, gemeentes, en GRATIS ter beschikking gesteld te worden, via uitgifte centra, desnoods via de post.

Zo, dat was het weer. Captain Hindsight has spoken!

King of the Oneliner | 29-02-20 | 22:43 | 3

Paniekzaaier.

Poesman | 29-02-20 | 22:47

Helaas onze incompetente regering vertoont ook hier weer weinig tot geen daadkracht. Natuurlijk moeten er veel drastischere maatregelen komen.

scorpio777 | 29-02-20 | 22:55

Ik zou graag paniekzaaierijen, aandachtsgeile en domme mensen willen interneren. In een kamp. Daar mogen ze pas uit nadat ze getest zijn op hun IQ maar die test wordt pas afgenomen nadat dit virus is verdwenen.

Epistulae_Morales | 29-02-20 | 23:06

Als iedereen die ziek wordt sterft en er worden geen maatregelen genomen tegen verdere verspreiding dan sterft 3-5% van de wereldbevolking.
Dat lijkt me economisch gezien niet zo erg.

Epistulae_Morales | 29-02-20 | 23:08

Aandelen verkopen!!
Of niet?
Of juist kopen?
Iemand?

Is dit nog nieuws? | 29-02-20 | 22:41 | 8

Kopen.
Als aandelen van producenten die obv omzet worden bepaald 30% zakken en als er maximaal 5% van die consumenten kan sterven, dan zijn ze voor de langere termijn 25% te ver gedaald.

Epistulae_Morales | 29-02-20 | 23:10

Als de aandelen nog verder zakken, hoeven ze geen dividend meer uit te keren. Dan is het goedkoper om alle aandelen terug te kopen.

lulleficatie | 29-02-20 | 23:20
▼ 5 antwoorden verborgen

Laat gewoon dat virus z'n werk doen. Heeft heel veel positieve kanten. Aldus deze supergezonde en nooit ziek zijnde veertiger

Hadiho | 29-02-20 | 22:41

Een ex-huurster van ons belde zojuist dat in Freiburg (BW) de handen desinfectie middelen uitverkocht zijn dan wel raken en dat er een 'rantsoen' is ingesteld. Noch slechts 3 verpakkingen per klant.
Ik ga haar een grootverbruikers verpakking van ons toesturen. Zeg maar nazorg voor onze huurders. Maar toch, als hier in Duitsland zulke maatregelen getroffen worden is er wel iets gaande. Hand desinfectie middelen zijn hier heel normaal, alle Rossman's en supers verkopen ze. Vaak in reisverpakkingen net als kauwgom of marsen bij de kassa.

grapo | 29-02-20 | 22:41 | 8

Zulke maatregelen? Wow.. dat geldt al jaren op babymelkpoeder in Nederland

Epistulae_Morales | 29-02-20 | 23:11

@Epistulae_Morales | 29-02-20 | 23:11: in Duitsland doet men schnaps in babyflessen scheelt een hoop gejank.
Maar ja 'zulke maatregelen' hier in Duitsland is iets vreemds. Gebeurt niet vaak. Terugroepen van producten vanwege bijvoorbeeld vervuiling ofzo is hier schering en inslag. Maar voorraden zijn eigenlijk altijd op peil binnen 24 uur. En zelden is iets uitverkocht. Vooral ook omdat er op elke straathoek haast een kiosk is die dagelijks tot 12 uur snachts open is en vele stations ook 'einkaufszentrum' zijn die 7 dagen per week tot 22:00 open zijn grijp je haast nooit naast je benodigdheden. Haast nooit, nu begint het dus.

grapo | 01-03-20 | 00:19
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Poesman | 29-02-20 | 22:40

next in Rotterdam 1ste test positief.

fast eddy | 29-02-20 | 22:39 | 2

Is dit een mededeling, voorspelling of wens?

Kaas de Vies | 29-02-20 | 22:40

staat op Rijnmond

fast eddy | 29-02-20 | 22:42

Op sociale media wordt gesproken over een besmettingsgeval in Rotterdam. Het RIVM bevestigt dat er een patiënt in het Erasmus MC in Rotterdam ligt die positief is getest op het coronavirus. Morgenochtend is de uitslag bekend van een tweede test die definitief uitsluitsel moet geven. Dan kan het RIVM ook pas echt bevestigen dat de patient het coronavirus heeft. Volgens een persfotograaf zou het gaan om een vrouw ,,rond de vijftig jaar."

De woordvoerder van het RIVM zegt dat er inmiddels in Nederland al meer dan honderd mensen zijn getest of ze het coronavirus hebben. www.ad.nl/dossier-coronavirus/live-vr...

Sakamoto Ryoma | 29-02-20 | 22:39 | 3

poehpoeh, wel al meer dan 100 hahahaha

Dubz | 29-02-20 | 22:44

Tja, en ik maar denken dat alle ollanders aan de costa vakantie vieren, blijken ze allemaal in Lombardije te zitten.

hier openen | 29-02-20 | 22:49

@Dubz | 29-02-20 | 22:44: ik zou ook niet weten wat voor zin het heeft om mensen te testen waarbij dat geen zin heeft.
Je test iemand om zeker te stellen of iemand het heeft. Die persoon gaat zich vanzelf melden als die persoon zich niet lekker voelt. Als je een persoon gaat testen die die reden niet heeft, moet je de volgende dag weer testen, en de volgende dag weer. Of in de tussentijd in quarantaine houden.

Maar iedereen die bang is en een grote bek heeft dat de overheid niet doet, die kan toch vrijwillig in thuisquarantaine blijven?

Epistulae_Morales | 29-02-20 | 23:16

Ook dit wordt weer lekker adequaat afgehandeld.

Andersdenkend | 29-02-20 | 23:03

"Ik mis een beetje een kordate, assertieve reactie.", aldus Feynman in de laatste alinea van een goed, informatief stuk. Maar, mag ik dit een understatement noemen, die passage over die "assertieve reactie"?
Het is verdomme een bedroevende vertoning die de RIVM en onze overheid hier neerzetten, totale inertie, verbijsterend gebrek aan doortastendheid, dat is het.
Gisteren heb ik in een reactie al verwezen naar het allerwege falen van de meeste burgemeesters tijdens de watersnoodramp van 1953. Die mannen bakten er helemaal niets van, wilden niet voor paniekzaaier uitgemaakt worden. En wat deden ze dus? Juist, niets, helemaal geen flikker! De gevolgen van hun gebrek aan doortastendheid zijn bekend: meer dan 2000 doden.
We zijn nu bijna 70 jaar verder, maar onze overheid is verdomd weinig opgeschoten!

KeesBruin | 29-02-20 | 22:36 | 1

Het is onzinnig om assertief op te treden bij een virus zonder vaccin. Dat kan nl niet. Je krijgt het wel of niet. Geen andere opties. Geen voorkomen, behalve wat men zelf kan doen door de kans kleiner te maken.
Persoonlijke hygiëne, thuis blijven en niet naar gebieden gaan waar het heerst., of gewoon vrijwillig in paniekquatantaine gaan desnoods.

Feynman heeft de overheid nodig om zn handjes te wassen?

Epistulae_Morales | 29-02-20 | 23:21

Nummer 7. Delft.

suscrofa | 29-02-20 | 22:33 | 10
▼ 7 antwoorden verborgen

RIVM: "Contacten van de patiënt worden door de GGD benaderd en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen."

Wetenschappers: "Coronavirus: more than half of patients had no fever during hospital admission. Research analysed data of 1,099 Covid-19 patients from 552 hospitals

Blasfemie | 29-02-20 | 22:32 | 3

Nee dombo.. je kunt Corona niet behandelen. Alleen de symptomen ( longontsteking).. je lichaam zal het zelf moeten opknappen.
Dat gebeurd ook bij de meeste mensen.
Pas als mensen ziek worden, dus koorts, dus een hoge temperatuur hebben, kun je wat doen en hebben ze hulp nodig. Daarom moeten ze meten en dat in quarantaine doen

Epistulae_Morales | 29-02-20 | 23:24

@Epistulae_Morales | 29-02-20 | 23:24: u denkt dat mensen zonder symptomen naar het ziekenhuis gaan en een test krijgen? Longontsteking (wat op dit moment het grootste probleem lijkt) vereist geen koorts.

Blasfemie | 01-03-20 | 09:20

En nu?

GKJP | 29-02-20 | 22:31 | 4

@hier openen | 29-02-20 | 22:32:

Wat is 'downloaden'?

GKJP | 29-02-20 | 22:37

Gewoon wachten tot de zomer. Dan zal de R0 wel onder de 1 duiken.. net als bij griep

Epistulae_Morales | 29-02-20 | 23:26
▼ 1 antwoord verborgen

Wat kost zo’n testje eigenlijk?
Waarom testen we niet gewoon 17 miljoen mensen (verplicht) volgende week? Regel desnoods via de belastingen 5 euro pp vergoeding als geld een issue is.
Hup doorpakken. En Nederland als eerste land 100% duidelijkheid over corona.
Doen we voor de zekerheid over 2 weken weer voor de paar geile beren die besmette buitenlanders hebben staan tongen ergens.
Waarom oppert niemand dit?

de Voorzittert | 29-02-20 | 22:29 | 8

Ik las iets van 3400 dollar per test.

Is dit nog nieuws? | 29-02-20 | 22:43

Dit is ook een (internationaal) dingetje, er zullen besmette mensen zijn die niet naar het ziekenhuis gaan omdat ze de rekening niet kunnen betalen.
www.businessinsider.nl/miami-man-does...

Brabeaulander | 29-02-20 | 23:01

Die test moet je elke dag uitvoeren. Denk eens na.. na zon test kunnen mensen toch nog steeds zoek worden

En als je een dag echt had gewerkt denk ik wel dat je 17 miljoen mensen testen ook zelf wel als onzinnig had kunnen bestempelen..

Epistulae_Morales | 29-02-20 | 23:27
▼ 5 antwoorden verborgen

Hij's leuk.

Graaisnaaiert | 29-02-20 | 22:48

Haha, humor om te lachen

pibasso | 29-02-20 | 23:56

Hetzelfde hier, jij virus vrij jij jij en jij ook virus vrij en kijk eens onder je stoel allemaal een vliegreis naar Wuhan.

A.I. van Dee | 01-03-20 | 00:20
▼ 2 antwoorden verborgen

RTL: "In Nederland wordt alleen een school of kinderdagverblijf gesloten als er een coronapatiënt aan verbonden is. "

MisterC | 29-02-20 | 22:24 | 5

@Kaas de Vies | 29-02-20 | 22:29: ja en daarom zit hij ook dicht

Gen. Maximus | 29-02-20 | 22:33

@Gen. Maximus | 29-02-20 | 22:33:
Ja maar dat is niet een besluit van GGD, ministerie of RVIM geweest.

Die vonden dat niet nodig.

Kaas de Vies | 29-02-20 | 23:11

@Kaas de Vies | 29-02-20 | 23:11: nee niet liegen.. die hebben dat niet hoeven doen. De eigenaar deed het uit eigen beweging al.
En met de gemiddelde reactie hier qua domheid zal er toch niemand gaan op maandag..

Ik denk dat teveel mensen walking dead hebben gekeken..

Epistulae_Morales | 29-02-20 | 23:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Kan de stukjes van Feynman altijd zeer waarderen en ook hier heeft hij weer goede punten.
Toch denk ik dat zijn insteek verschilt van die bij de overheid. Feynman wil alle hens aan dek want we zinken terwijl de overheid zoiets heeft van we zinken ongeacht de paniek die komt als we alarm slaan. Ik weet dat de metafoor niet helemaal klopt maar toch.
Het is niet de vraag of we dit kunnen tegenhouden, die strijd is al verloren, het beleid is dus gericht op verspreiding van de golf.
Maar wat is het alternatief? Economisch ten onder gaan terwijl je weet dat het geen zier uitmaakt en dit uiteindelijk de klap nog harder laat aankomen?
Wat ziekenhuizen betreft, daar hebben we tenten voor in tijden van nood, de apparatuur die erbij hoort hebben we echter niet...
Beste wat je kunt doen is rustig blijven, gewoon je ding doen en de zieken verwijderen.
Krijg steeds meer het gevoel dat mensen teveel naar The Walking Dead hebben gekeken. RELAX! Dood ga je toch wel.

Overigens, Vikings blijkt toch wel leuk hoewel er saaie momenten in zitten. ;)

BootleggersSmurf | 29-02-20 | 22:22 | 9

Een aardig Vikings weetje is dat ze waarschijnlijk geen tatoeages hadden. Er is in ieder geval geen woord voor in het oud-Noors, noch ook maar één verwijzing in de literatuur.

knutsel_ | 01-03-20 | 00:46

@knutsel_ | 01-03-20 | 00:46:
De Vikingen hadden niet zo veel literatuur . Wel is bekend dat ze contacten hebben gehad met de Thule cultuur die wel tatoeages hadden dus,....misschien wel.

miko | 01-03-20 | 01:15

@knutsel_ | 01-03-20 | 00:46: Los van wat miko | 01-03-20 | 01:1 tegelde en ik zeker niet ga tegenspreken is er bewijs dat men voor de vikingen kwamen over de technologie beschikte om tattoeages te zetten. Verder hadden zij zoals gezegd contacten met culturen die ook tattoeages gebruikten.
Er is bijzonder weinig over hen bekend wat dat betreft en we missen de lijken om op te graven. Wel staat vast dat zij in ieder geval schilderingen op hun lichaam gebruikten en valt de arabier, en 1 van de zeer weinige bronnen, op meerdere manieren te vertalen.
Het lijkt mij dat handelaren en zeker strijders permanente herkenningstekens gebruikten. Ik zou helemaal niet verbaast zijn als men brandmerken insmeerde met as, of gekleurde as aangezien groen een belangrijke kleur leek te zijn. Maar we weten het dus botweg niet, helaas.
Als jij andere bronnen hebt hoor ik het graag van je.

BootleggersSmurf | 01-03-20 | 01:46
▼ 6 antwoorden verborgen

Goede tijden breken aan voor crematoriumboer Harry Mens.

Miezerig | 29-02-20 | 22:21 | 5

@Baron Clappique | 29-02-20 | 22:27: Hij steekt zijn handen in het vuur.

Rest In Privacy | 29-02-20 | 22:29

@Baron Clappique | 29-02-20 | 22:27:

En daarna worden uitgestrooid over de bollenvelden. Die worden vervolgens weer platgetreden door Chinese toeristen en daarmee is het cirkeltje mooi rond.

MickeyGouda | 29-02-20 | 22:32

De schoorsteen moet blijven roken.

Rest In Privacy | 29-02-20 | 22:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik zie 2 opties:

1. t valt allemaal wel mee, economie verwoest, crisis en hoop onnodige ellende en relatief minder doden dan griep.
2. t valt niet mee, hoop dode oude mensen paar miljoen max?(persoonlijk leed, ja economisch alleen maar positief)

Mijn oplossing:
Als we nou gewoon geen moeite doen, dus helemaal niks besmet elkaar zoveel mogelijk!
Dan hebben we economisch geen recessie, ergste scenario hoop dode bejaarden en pensioen probleem + klimaat probleem opgelost.
Tuurlijk jullie als het jou opa/vader is maar kom op.

henniebal | 29-02-20 | 22:20

Dat het RIVM naar eigen smaak shopt in de Chinese cijfers, herbesmetting-tests deugen niet maar het lage aantal doden dan weer wel, komt de geloofwaardigheid ook niet ten goede. Cijfers in China zijn net zo betrouwbaar als een VVD-er in de Tweede Kamer. Begin jaren '70 hebben de Chinezen nog 20 miljoen hongerdoden verzwegen, als ik het mij goed herinner.

Ben7943 | 29-02-20 | 22:20 | 4

@BootleggersSmurf | 29-02-20 | 22:37: Klopt wat je zegt. Ik spreek veel met mensen uit andere landen en het is werkelijk waar overal hetzelfde laken een pak.

A.I. van Dee | 01-03-20 | 00:10

@A.I. van Dee | 01-03-20 | 00:10: De machthebbers bepalen de geschiedenis en het nieuws, is altijd al zo geweest. Behalve in zeer kleine gemeenschappen, dan zijn de leugens minder groot.
Maar voorlopig zijn de pyramides ouder dan de bijbel en weet niemand hoe die zijn gebouwd, hangt het van je ip adres af hoe Google de landkaarten inkleurt om maar iets te noemen.
Ik snap dat er leugens moeten zijn maar als je er eenmaal aan begint he....

BootleggersSmurf | 01-03-20 | 01:54

@A.I. van Dee | 01-03-20 | 00:10: In Spanje ook hetzelfde. Daarbij worden de winkels al leeg geplunderd door de mensen, karren vol.

gato | 01-03-20 | 09:01
▼ 1 antwoord verborgen

Feinman: "Het RIVM test alleen mensen die ernstige klachten hebben en ook nog in een risicogebied zijn geweest. Vooraf is zeker dat iemand die wel het coronavirus heeft, maar daar niet is geweest, niet wordt getest."

Precies die fout is er in Italië gemaakt waardoor de uitbraak daar enorm is: Iemand met longontsteking niet gelijk testen 'omdat hij niet in China is geweest'. Bron: www.stern.de/gesundheit/coronavirus-i...

Boeser_Onkel | 29-02-20 | 22:19 | 3

Italië ging in 1 week van 2 naar bijna 1200 besmetten. Dat levert met de mortualiteit van Corona plm 40 doden op van deze eerste week.

Tuinhekje | 29-02-20 | 22:36

Maar dat is ook wel een beetje logisch. Als in een gebied met 10 miljoen mensen er 1200 ziek worden dan is dat uiteraard niet algemeen te testen.
10 miljoen mensen testen.. hoe zou zoiets eruit zien Feynman? Hoe denk je dat dat mogelijk is.. en dat moet elke dag he.. want een negatieve test houdt in dat de
Erwin de volgende dag ( of eigenlijk het volgende uur al) wel besmet kan worden.
Helemaal mooi: zo’n test brengt iedereen bij elkaar in testcentra.. even aangenomen dat Feynman niet zo intens dom is om aan te nemen dat de huisartsen bij 10 miljoen mensen langsgaan..

Oh.. wat een heerlijke naïeve sukkel

Epistulae_Morales | 29-02-20 | 23:36

Aan iedereen die het over de mortaliteit heeft: 1 op 5 Corona-patiënten belandt in kritieke toestand en ontwikkelt ARDS. Van ARDS gaat u in minstens 30% van de gevallen dood, en als u het overleeft ziet het er ook nog niet zo rooskleurig uit, want u heeft gegarandeerd slechtere longen dan een verstokte roker van 70.
30% van 20% is nog altijd 6%. En dat moet zowat de échte mortaliteit zijn.
Maar daar komen dus nog 14% bij die een kort en vreselijk leven tegemoet zien, met uiteindelijk toch de dood tot gevolg. Ik durf die 14% gerust bij die andere 6% optellen want het directe gevolg van het Coronavirus.
De behandeling van ARDS vereist bovendien mechanische ventilatie, zuurstof-bypass naar het hart en noem maar op. Hier is ingewikkelde apparatuur voor nodig waarvan de ziekenhuizen slechts enkele exemplaren hebben.
Helaas moet ook de Belgische overheid niet onderdoen voor de Nederlandse wat laksheid en gierigheid betreft.

Nonkel Frituur | 29-02-20 | 22:19 | 3

Je vergeet de verschrompelde ballen.

ikbenerweer! | 29-02-20 | 22:28

ARDS is alleen vastgesteld bij patiënten die COVID 19 hadden en waar de mechanische ventilatie *niet* werd gebruikt ivm claustrofobie *en* geen corticosteroïden werden toegepast ( wat een zware afweging is omdat dit andere medicijnen minder effectief maakt) *en* waarbij de ziektegeschiedenis aangaf dat de patiënten zeer laat medische hulp kregen ( en bijvoorbeeld al een week met koorts rondliepen)

Dit is een klassiek geval van een zware *verwaarloosde* longontsteking waar echt de meest gezonde mensen aan kunnen overlijden. Heb je dan ook geen Covid voor nodig..

Epistulae_Morales | 29-02-20 | 23:53

Coronavirus, oftewel de black swan waar een doorgewinterde speculant nu mee binnenloopt. De één zijn dood...

Rest In Privacy | 29-02-20 | 22:18

Oké, al die Corona patiënten zijn in Italië geweest. Hebben mensen niet door dat ze l, door daar te zij geweest een risico vormen? Ga even naar je huisarts als je in die regio bent geweest. Preventief zullen we maar zeggen.

Super Grover | 29-02-20 | 22:16 | 3

Ja, goed idee. Ga even uw huisarts besmetten, zodat die het kan doorgeven.

Nonkel Frituur | 29-02-20 | 22:27

Beter blijf je thuis ipv dat je naar de huisarts gaat.

RandyBiel | 29-02-20 | 22:31

We praten over een gebied van 10 miljoen mensen waar 6 of 7 dorpen in quarantaine zitten. Los van het feit dat de besmetting niet uit die dorpen kwam maar ernaartoe is gebracht..
Dus Lombardije en Italië is dan gewoon een onzinnig nietszeggend gebied.
Stop nu eens met te denken dat het tegen te houden is.. het is alleen minder erg te maken, totdat het ‘uitsterft’

Epistulae_Morales | 29-02-20 | 23:59

De mortaliteit van Corona 30 keer hoger dan de gewone griep.
Als 1 miljoen mensen de griep krijgen in NL dat sterven er gemiddeld per jaar 1000 mensen aan.
Als deze zelfde groep Corona krijgt, dan sterven er 30000 mensen aan.
Projecteer je deze gegevens op een stad als amersfoort dan sterven er geen 8 mensen aan de griep per jaar, maar 255.
In Utrecht zullen er dat 247 zijn. In Amsterdam bijna 1600 doden.
In Nederland zullen er in de eerste golf, de komende 2-3 maanden (als de besmetting doorzet) ongeveer 30000-35000 mensen sterven.

Tuinhekje | 29-02-20 | 22:16 | 3

Er zijn in de afgelopen maanden 2000 mensen aan corona overleden. Gaan er per dag 1500 dood aan gebrek aan voeding.

Super Grover | 29-02-20 | 23:03

@Super Grover | 29-02-20 | 23:03: Vegeet verhaal over noten allergie niet en die verdomde keukentrapjes.

A.I. van Dee | 01-03-20 | 00:01

@Super Grover | 29-02-20 | 23:03: in China stijgt de bevolking nu harder dan voor Corona. Het openbaar leven ligt stil: praktisch geen verkeersdoden. 350 per dag in China door verkeer...

Epistulae_Morales | 01-03-20 | 00:01

7! Eentje in Delft.

wood_zor | 29-02-20 | 22:13 | 1

Beetje off-topic, maar toch ook weer niet: Is die Arjen van der Horst van nos.nl familie van die haatopa van Joop? In dat artikel over corona en Trump (Trump gaf 2 uur geleden een persconferentie) staat het weer vol van frustratie over dat Trump nooit naar wetenschap luistert etc etc. Ik heb die persconferentie gezien en zo erg was het allemaal niet. Dat artikel op nos.nl had zo als column Joop op gekund.

skoftig | 29-02-20 | 22:13 | 1

Was toch geen persco maar een rally?

ikbenerweer! | 29-02-20 | 22:20

De reden van nog maar 60x getest.
Kan het er aan liggen dat er een extreem beperkte hoeveelheid aan testkits is?

Kaas de Vies | 29-02-20 | 22:12 | 3

Dit virus is (officieel) een paar maanden oud. Ontwikkeling, productie en verspreiding van testkits duurt veel langer dan dat. Je kunt hooguit testen op algemeen corona (=verkoudheid), indien nodig aangevuld met een pcr dna test op markers voor het specifieke virus. Dat laatste is heel wat omslachtiger dan een 'test kit' die blauw of rood kleurt.

Max Headroom | 29-02-20 | 22:26

Het ziekenhuis kan slechts 20 personen per dag testen.

Tuinhekje | 29-02-20 | 22:37

Nee het heeft geen zin om 17 miljoen mensen elke dag te testen. Het is ook gewoon een onzinnige gedachte. Zon test duurt weken om uit te voeren maar moet elke dag plaatsvinden. Want een test vandaag zegt helemaal niets over of je morgen niet besmet wordt..
zo naïef...

Epistulae_Morales | 01-03-20 | 00:03

Ik hoor het die hoogste pipo van het RIVM nog tegen die ene boer zeggen: "Sorry, ik moet dit eerst met mijn baas overleggen." Hij refereerde naar de minister van Volksgezondheid. Het RIVM wordt door de politiek aangestuurd en is niet onafhankelijk.

Er werken daar mensen met ontiegelijk veel meer verstand van zaken dan ik ooit zal hebben, maar ik vertrouw onze overheid niet meer. Daarom vind ik het lastig het RIVM wel te vertrouwen. Ik zie wel wat er gaat gebeuren. Zoveel mensen reizen de hele wereld over, dit soort dingen hou je niet meer tegen. Met of zonder een RIVM.

Rest In Privacy | 29-02-20 | 22:11 | 1

Als je de overheid niet vertrouwd, dan blijf je toch gewoon binnen? Gewoon zelf in quarantaine gaan.
Waarom wijst iedereen die niet kan omgaan met de realiteit die er nu is naar de overheid terwijl de simpelste oplossing is dat ze thuisblijven?

Epistulae_Morales | 01-03-20 | 00:06

Temidden van al die Corona angst is er één troost, André en Monique zijn weer bij elkaar. Echte liefde overwint alles.

Rest In Privacy | 29-02-20 | 22:11 | 1

All you need is love! Coole nickname heb je. "I never go far without a guitar and I surely love Ringo Starr!"

GeenHeil | 29-02-20 | 22:31

Effe wat anders. Men is bezig met vaccins. En menig bedrijf zegt dat ze dicht bij een medicijn zitten. En dan lees je hier dat het 1 tot 2 a 3 jaar duurt voordat het op de markt is. Inderdaad. Onder normale omstandigheden wel. Maar dankzij de digitale hysterie zal men het sneller lanceren met instemming van de EU en de FDA. Ik weet niet of het nodig is omdat het toch een redelijk zwak virus lijkt tov oa SARS maar door de media en digitale hysterie heeft men weinig keuze. En als er door te weinig testen relatief tov die griep nog wat mensen sterven? Who cares? C'est la vie.

Basil Fawlty | 29-02-20 | 22:10 | 25

Er is een bedrijf dat claimde binnen 3-4 maanden een vaccin te kunnen maken.. of dat ze iig de technologie voor hadden.
Ik verwacht eerder dat deze in de zomer van nature verdwijnt en volgende winter weer terugkomst en dat er dan een vaccin is

Epistulae_Morales | 01-03-20 | 00:10

@Epistulae_Morales | 01-03-20 | 00:10:
Dat zal het geval zijn. Als de boel opwarmt verdwijnt deze hysterie en lezen we in augustus op pagina 9 van de krant of naar beneden doorscrollen op de site dat het toch niet zo dodelijk was,

Basil Fawlty | 01-03-20 | 00:23
▼ 22 antwoorden verborgen

Dat lijkt me wat vroeg, het virus was toen nog niet in Duitsland om aan te onderzoeken. Dit gaat over coronavirussen in het algemeen. Beter bekend als verkoudheid.

Max Headroom | 29-02-20 | 23:08

@Max Headroom | 29-02-20 | 23:08: ja, maar dat zou de leesbaarheid en advertentie-inkomsten verminderen..
Danger sells...

Epistulae_Morales | 01-03-20 | 00:17

Is die Panda in Ouwehands nu wel of niet zwanger?

Rest In Privacy | 29-02-20 | 22:09 | 1

Ik heb gehoord dat de directeur van Ouwehands er zelf ook een paar keer overheen is gegaan, maar dat bleek achteraf bij het mannetje te zijn geweest.

Baron Clappique | 29-02-20 | 22:33

Er is muzikale troost. Dankzij een gouden tip van Mosterd luister ik na "Tumbleweed", "Saddle", nu naar de zalvende klanken van "Marfa Lights" van het album My Gospel van Paul Cauthen. Met een koude Brugse Zot Blond naast me staan. Het leven is zo mooi. Elk nummer is een parel. Een openbaring. Memento mori.

suscrofa | 29-02-20 | 22:08 | 2

Ik ben net naar Steven Wilson's 'Pariah' aan het luisteren. Live in de Royal Albert. Met Ninet Tayeb. Een prachtig laatste nummer voordat ik omval.

Rest In Privacy | 29-02-20 | 22:15

@Quib | 29-02-20 | 22:15:
Ga ik opzoeken. Dank voor de tip ! Zoek jij ondertussen deze even als je nog niet bent gevallen daarna; Paul Cauthen - "Marfa Lights" - On The Road -> Paul Cauthen solo op westernguitar in een bar. Incredible good.

suscrofa | 29-02-20 | 22:31

Het valt mij op dat nogal wat mensen vertrouwen hebben in de WHO terwijl iedereen die in de research op Universiteitsziekenhuizen werkt al heeeeeel errug lang weet dat het een totaal verrotte en corrupte organisatie is à al de voormalige FIFA onder Sep Blatter. Google maar op "world health organization is corrupted" en lees de tweede link even.

Roadsurfer | 29-02-20 | 22:08 | 3

Waar zegt de RIVM dat niet?

Kaas de Vies | 29-02-20 | 22:11

@Kaas de Vies | 29-02-20 | 22:11: Ik kijk geen tv Kaas dus uh... sorry. Het artikel is wel een mooi overzicht vind ik.

Roadsurfer | 29-02-20 | 22:17

Ok stel ze zijn corrupt..
waaruit moet dan blijken dat ze deze uitbraak niet goed behandelen?

Epistulae_Morales | 01-03-20 | 00:18

Is al gezegd maar is waar.
Iedereen is slechts 5x handen schudden van elkaar verwijderd.
Niemand ontkomt er aan.
Wij zijn fucked, wij zijn verloren elk uur dat wij nog leven leven wij op uitgestelde tijd.

Miezerig | 29-02-20 | 22:07 | 4

Besteed die tijd goed. Wie weet ga je als een der eersten en is het misschien leuk voor nabestaanden dat ze de door jou zelfgeschreven speech al kuchende opdreunen.

schoon-schip-maken | 29-02-20 | 22:13

En dan ook even bedenken wat het eigenlijke doel van skivakanties en carnaval is... zoveel mogelijk vreemde vrouwen op de bek pakken. Dus het halve land is al besmet. Is het niet met Corona, dan wel met gewone griep of herpes. Tja.
Leven is best gevaarlijk. Levensgevaarlijk, eigenlijk.

Stormageddon | 29-02-20 | 22:21

Je bent sowieso fucked, zo gaat het spelletje dat wij leven noemen. Maar vergeet voordat het zover is geen leuke dingen te beleven. En minder leuke dingen. Want die lijken ook bij het spelletje te horen.

Rest In Privacy | 29-02-20 | 22:28
▼ 1 antwoord verborgen

Verspreekt RVIM zich?
www.rivm.nl/nieuws/ook-enkele-contact....

Ook enkele contacten.... en dan alleen de familieleden noemen. Ik noem familieleden niet 'enkele contacten' zoals de titel suggereert.

Kaas de Vies | 29-02-20 | 22:06 | 2

Tactisch taalgebruik.
Het zijn er sowieso meer en het kan vanalles zijn.

schoon-schip-maken | 29-02-20 | 22:14

U komt uit Volendam?

Epistulae_Morales | 01-03-20 | 00:19

Hier dokter Evdokimenko over het coronavirus www.youtube.com/watch?v=UFkYRPTpqDM (1,2 miljoen volgers). Hij stelt dat het een ernstiger vorm van griep is (3% mortaliteit) maar niet zo ernstig als de Spaanse griep. Hoe herken je dit virus? Aan de griepverschijnselen + de droge hoest. Hij raadt aan om geregeld de ruimte van de zieke te ventileren. Geen handen schudden. Meer uitrusten, meer slapen. Welke YouTubes over het coronavirus zijn er met Nederlandse doktoren?

Eeuwig..Op..Vakantie | 29-02-20 | 22:03 | 3

De Spaanse griep had een mortaliteit van 2%. Hoezo is 3% dan minder erg dan de Spaanse griep? Evdokimenko lult maar wat.

JanVergoor | 29-02-20 | 22:45

@JanVergoor | 29-02-20 | 22:45: Spaanse griep lag boven de 4 procent. Oorlogstijd, armoede, weinig eten, slechte hygiëne, zeker in de loopgraven.

Rest In Privacy | 29-02-20 | 22:59

Spaanse griep is ... influenza.. griep dus. Wel een zware griep, maar een influenza ..
30 miljoen doden, oftewel 1,7% van de gehele wereldbevolking destijds

Epistulae_Morales | 01-03-20 | 00:26

In de VS heeft de CDC een aardige fuckup gedaan met de testkits, waardoor er weken niet/nauwelijks getest is.

Topic waard.

ikbenerweer! | 29-02-20 | 22:03 | 3

Bizar.
Link?

Kaas de Vies | 29-02-20 | 22:07

Wij kunnen alleen maar bidden.

Waar is Jezus?

ProAsfalt | 29-02-20 | 22:02 | 3

De naam van de directeur van de WHO eindigt op Jezus.

ikbenerweer! | 29-02-20 | 22:04

Je zus is de buurman aan het pijpen.

Rest In Privacy | 29-02-20 | 22:09

Ik zie regelmatig een gek in m'n durp rondrijden met Jezus leeft op z'n auto.
Ik zal het eens aan 'm vragen.

Miezerig | 29-02-20 | 22:19

Als aziaten het virus verspreiden zit er uiteraard maar 1 ding op....

The2Amendment | 29-02-20 | 22:02

Hoe is het eigenlijk met Blok, de echte patiënt zero ?

grapo | 29-02-20 | 22:02 | 1

Vanavond komt zijn geheime dubbelganger bij Jinek.

Baron Clappique | 29-02-20 | 22:37

Sommige mensen gaan los op de overheid doordat de media ons de grootste catastrofe in 75 jaar 'beloven'. De media weet zelf ook dat zij de boel aan het fucken zijn. Het gaat om clicks en advertenties. Ik vind het volgen van de media erg leuk en interessant. Maar het wordt wel een beetje doorzichtig allemaal nu. Er moeten elke dag een tig aantal berichten gepubliceerd worden om de site aantrekkelijk te houden. Jaren geleden was de maandagkrant heel dun, behalve de sportkatern. Er werd alleen relevant nieuws gebracht. Nu moet die krant elke dag dik zijn. Want de lezers willen waar voor hun geld. Wat er in staat boeit de redacties niet meer.

Leptob | 29-02-20 | 22:02 | 5

Maar wie kan ik nog geloven? Mijzelf dan zeker? Want elke vraag zorgt voor minimaal 4 meningen. Voor elke windrichting één.

Rest In Privacy | 29-02-20 | 22:24

Op 13 mei 1940, drie dagen na de Duitse inval in Nederland, wijken koningin Wilhelmina en ministers uit het tweede kabinet-De Geer uit.
. Vanuit Hoek van Holland vertrekt het Nederlandse gezelschap op een Brits oorlogsschip naar Groot-Brittannië. De regering vestigt zich in Londen
bron: www.parlement.com

hier openen | 29-02-20 | 22:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Hee Feijnman doet een Gretaatje

JeannedArc | 29-02-20 | 22:00

Blijft een heel mooi YouTube-filmpje (puntjes zelf invullen ik mag geen linkjes plaatsen) - www-punt-youtube-punt-com/watch?v=6dDD2tHWWnU

Roadsurfer | 29-02-20 | 22:00 | 7

@Roadsurfer | 29-02-20 | 22:09: neenee dat denk ik niet, ik weet dat (veteran) zwitsals geen linkjes mogen plaatsen.. ik sach dat ze gewoon als text verschenen. Hoe dan ook, idd een leuke video. Tnx.

grapo | 29-02-20 | 22:19
▼ 4 antwoorden verborgen

Cull the weak.

LiniaalRectaal | 29-02-20 | 22:00

Misschien moeten we de overheid vertellen dat dode burgers na overlijden en afhandelen erfbelasting dat ze geen belasting meer betalen.

Wellicht worden ze wakker.

Kaas de Vies | 29-02-20 | 21:58 | 1

Zijn meest ouderen dus dat is cashen.

Zapata10 | 29-02-20 | 22:08

"Als de economie maar gezond blijft"

Lijkt mij logisch want het volk stemt nu eenmaal VVD & consorten.

ProAsfalt | 29-02-20 | 21:55 | 2

Waar dacht je anders de zorg van te betalen?

RandyBiel | 29-02-20 | 22:02

Ik zou als uitkeringstrekker erg blij zijn met een gezonde economie.. om maar een reden te noemen..

Epistulae_Morales | 01-03-20 | 00:29

Laten we het simpel stellen. Dit is een airborne, hoog besmettelijk virus met een relatief hoge mortaliteit. Besmetting vermijden zal onmogelijk zijn, net zoals bij verkoudheid. Eenmaal besmet mag u een draai aan de revolver geven. Grote kans dat u het overleeft. En grote kans dat mensen die u kent wel overlijden. Ook de mensen aan de macht zullen niet gespaard blijven.

LiniaalRectaal | 29-02-20 | 21:53 | 12

@Epistulae_Morales | 01-03-20 | 00:32:
De angst (of hoop) van elke epidemioloog is een airborne virus met een lange incubatieperiode en een hoge mortaliteit. Gelukkig is Cor- oh wacht...

LiniaalRectaal | 01-03-20 | 00:37

@LiniaalRectaal | 01-03-20 | 00:37: en waar nog geen vaccin voor is.. ja. Dat klopt.. en?

De realiteit is er nu. En het is kut want iedereen kan ziek worden.. niet alleen bijvoorbeeld domme mensen ofzo..

Epistulae_Morales | 01-03-20 | 00:53
▼ 9 antwoorden verborgen

We krijgen het RIVM dat we verdienen. Mensen keren terug uit risico gebieden en lopen vervolgens doodleuk een school of een hossende menigte binnen (zowiezo, Carnaval vieren.... dan ben je wel af). Daar valt niet tegenaan te testen of te isoleren. Dus ze doen het heel goed, de boel rustig houden, zorg niet overbelasten en dan een beetje leunen op eigen verantwoordelijk en eigen immuunsysteem van de goed doorvoede bevolking, en er maar het beste van hopen.

vvbg | 29-02-20 | 21:51 | 8

Misschien is het beter onder ogen te zien dat ook met deze maatregelen het gewoon NIET uitgesloten is dat je het niet krijgt.
Iedereen kan het krijgen.

Epistulae_Morales | 01-03-20 | 00:35

@thephysicist | 29-02-20 | 23:59: ehh ja.. zo werkt elke ziekte en virussen in t bijzonder...
Dus?
Er zijn trouwens veel meer mensen besmet dan die 7 van nu. En er zijn ook veel meer besmet dan aan t eind van de rit zijn opgenomen. Er zijn nl ook een behoorlijk aantal mensen immuun voor.
En het lijkt dat dit specifiek ook voor kinderen geldt die veel minder ziek zijn maar er zijn nog geen kinderen de 9 aan gestorven.

Epistulae_Morales | 01-03-20 | 00:38

@vvbg | 29-02-20 | 23:28: Ik was afgelopen week in Disneyland. Met mij duizenden anderen. Allemaal dicht op elkaar. Moet ik nu in quarantaine?

Rest In Privacy | 01-03-20 | 01:00
▼ 5 antwoorden verborgen

Gewoon een vooropgezet complot dit, Feynman schrijft een quasi intellectueel stukkie, en een nieuw geval in Delft wordt bekend. Wie gelooft dat nou.

captainobvious | 29-02-20 | 21:51 | 2

Als er gister iemand op geenstijl had gezegd dat dit zou gebeuren had je een punt (heel klein puntje). Je ben geen beste complotbrouwer.

A.I. van Dee | 29-02-20 | 23:44

@A.I. van Dee | 29-02-20 | 23:44: IK voorspel dat er morgen weer een aantal mensen zijn omgekomen in t verkeer..
Ben ik nu ook slim?

Epistulae_Morales | 01-03-20 | 00:40

Corina in Delft

Vrijmoed | 29-02-20 | 21:49 | 6

@Denkhetnjet | 29-02-20 | 22:24: Kan zelf ook geen linkjes plaatsen hoor,
: ) @thephysicist heeft hem voor ons geplempt, (dank), ik ga kijken.

lezeres | 29-02-20 | 22:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Zoals altijd weet ons stabiele genie Feynman het weer eens beter. Dit keer beter dan de professionals van het RIVM. Alleen al het aanmatigend aannemen van de naam van een van de grootste fysici aller tijden spreekt wat dit betreft boekdelen.

bdn01 | 29-02-20 | 21:45 | 17

Richard Feynman draait zich om in zn graf.
Als hij zichzelf nu Cargo Cult had genoemd had ik de link met Feynman nog gewaardeerd. Ergens zit er een enorme frustratie met de wetenschap.... waarschijnelijk een drop out van een echte studie en nu een kutbaantje op een Crediteuren Debiteuren locatie

Epistulae_Morales | 01-03-20 | 00:43

@Dubz | 29-02-20 | 21:58: er is een verschil tussen weerleggen en aanpassen.
Daarnaast moet je met alle zaken rond dit thema praten in de context van gemiddelden en verdelingen.
Asymptotische besmetting is mogelijk, de kans is echter zeer klein. Asymptotische besmetting is ook de vorm waarbij ik nl in uw gezicht nies en u kotst dan bij uw buurvrouw op schoot, die vervolgens besmet wordt met mijn virus.

Epistulae_Morales | 01-03-20 | 00:49

@Bucket of Shit and P | 29-02-20 | 22:12: we praten hier over virologen en medici. Niet over een beetje voor de lol beestjes zoeken in het bos.

Epistulae_Morales | 01-03-20 | 00:51
▼ 14 antwoorden verborgen

Maandag iedereen weer gezellig naar kantoor en de kinderen naar school. Met de collega die in Italië is geweest om te skiën koffiedrinken. Kringgesprek in de klas met de kindertjes die de vakantie hebben doorgebracht in een gebied met besmettingen. Kan allemaal, volgens het RIVM. Want als je geen symptomen hebt, ben je niet besmettelijk...
En iedereen gelooft dat? Begin jaren ‘80 werd dat ook van Aids gezegd. Als je niet ziek bent, kun je het niet overdragen. Tuurlijk, jongens. Zo werken virussen. Vast. Als je het maar vaak genoeg zegt gaan mensen het vast geloven. Ze geloven immers ook dat ijsberen doodgaan van CO2. Dan moet dit ook lukken.

Stormageddon | 29-02-20 | 21:45 | 2

Ach.. net nog m'n nichtje met zo'n verward activistisch filmpje (ze heeft in Amsterdam gewoond en gewerkt, neem haar niet kwalijk) die er heilig van overtuigd is dat als we geen beestjes zouden eten, dan hadden we geen antibiotica-overdosis gehad en dan zouden we ook geen last hebben van dit virus /zucht.

Dubz | 29-02-20 | 22:42

Dan ga je toch niet werken.. of maakt dat niet uit?

Epistulae_Morales | 01-03-20 | 00:56

Leer er maar mee leven, naast de gewone griep, aldus Maarten Keulemans. Ik geef hem gelijk. Dit paniekerige gedoe slaat nergens op. Slecht nieuws verkoopt.

gestoptmetroken | 29-02-20 | 21:44 | 2

Juist. Er is werkelijk helemaal niets wat hier aan te doen valt.

Zapata10 | 29-02-20 | 21:51

Teken zijn gevaarlijker.

Rest In Privacy | 29-02-20 | 21:55

Het is volgens DenHaag niet besmettelijk.. Gewoon doorlopen en je bek houden mensen,

Crematorium-de-Asbak | 29-02-20 | 21:42

Wat ook al tientallen jaren werkt is niet vertrouwen op de Nederlandse overheid en voor je eigen bescherming zorgen.

Blasfemie | 29-02-20 | 21:40 | 1

Zeg dat nou niet te hard. Straks komen we nooit van die overpopulatie af.

schoon-schip-maken | 29-02-20 | 21:49

Wanneer je de officiële cijfers van China factor 10 doet dan heb je 60.000 doden op een bevolking van bijna 1.4 miljard. Is niet schokkend. China was namelijk ground zero dus hadden ze nauwelijks ervaring of kennis beschikbaar. Het sterftecijfer zakt snel door de opgedane kennis. Nederland heeft daarvan geleerd en Nederland is goed voorbereid. Tevens is er over een week of 3, 4 een vaccin.

Mark_D_NL | 29-02-20 | 21:40 | 5

Proost. Op het leven dan maar. En op Nederlandje, topland!

Mensdier | 29-02-20 | 21:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Nu ook in Delft. https://www.omroepwest.nl/nieuws/amp/4002713/Persoon-uit-Delft-besmet-met-coronavirus?__twitter_impression=true

Ed41 | 29-02-20 | 21:40 | 1

Mooi, gaat daar de eerste kantoortuin waar ik zo nu en dan moet zijn ook op slot. Elk nadeel heb zijn voordeel.

Zapata10 | 29-02-20 | 21:53

nieuwe besmetting in Delft

fast eddy | 29-02-20 | 21:39 | 7

@Frau Merkel | 29-02-20 | 21:45: LOL, sorry moest lachen.

Roadsurfer | 29-02-20 | 21:48

Het zal wel een buitenlandse studente zijn, daar zijn er veel van in Delft.

Jan Dribbel | 29-02-20 | 21:52

Wanneer dood?

HoerieHarry | 29-02-20 | 21:53
▼ 4 antwoorden verborgen

Allereerst dank voor de visie Feynman. Er zit telkens heel veel werk in.

Wat voor mij duidelijk is, is dat instituten als RIVM geen politieke agenda moeten dienen. Ze dienen eerkelijk onafhankelijk te adviseren en te handelen.

Het feit dat nieuws 24 uur onder de pet gehouden is en per tweet 1 op 1 met de NOS naar buiten komt is al reden genoeg vragen te stellen.

Absurd gewoon.

Denkhetnjet | 29-02-20 | 21:38 | 1

Eens, Feynman ik lees je graag!

pibasso | 29-02-20 | 22:07

Kom op zeg. Het is inderdaad meer dan een griepje maar het is geen fucking Ebola of zo. Als die ene hoogleraar gelijk heeft en 40 tot 70% vd wereldbevolking krijgt het, kom dan maar meteen door. En bespaar ons de ontwrichting agv plat leggen van de wereldeconomie. De gevolgen daarvan lijken mij vele malen verstrekkender.

Gen. Maximus | 29-02-20 | 21:33 | 6

@omanders | 29-02-20 | 21:47: 150.000 extra ziekenhuisopnames..... Goede berekening ook, sterk onderbouwd. Als je dit los laat op China dan zouden ze daar 10 miljoen extra opnames hebben. Welterusten.

Gen. Maximus | 29-02-20 | 22:30

@Dirk III | 29-02-20 | 22:00: waar het mis gaat is op je vergelijking met AIDS. Maar dan wist je zelf ook heus wel een beetje toen je postte, of niet?

Gen. Maximus | 29-02-20 | 22:31

@Gen. Maximus | 29-02-20 | 22:31: Het gaat erom dat je te eenvoudig rept over even doorkomen ermee. We hebben als enige betrouwbare gidsland met een uitbraak Italië. Laten we aub eerst even kijken hoe het daar gaat qua dodelijkheid, IC en permanente longschade en gerelateerde zaken. China is geen betrouwbare bron, Iran ook niet. De andere gevallen in omringende landen zijn succesvol geïsoleerd waardoor ze niet als voorbeeld kunnen dienen voor een verloop van dit virus in een bevolking. Dus wees alsjeblieft even niet zo kort door de bocht.

Dirk III | 29-02-20 | 22:41
▼ 3 antwoorden verborgen

RIVM doet goed werk. Jammer alleen dat de beleidsmakers andere belangen hebben dan de wetenschappers. Los daarvan lijkt hun coronale aanpak wel logisch. Je kan de besmetting niet voorkomen, maar je kan hem wel in de tijd spreiden. Dit om te voorkomen dat de zorg overbelast raakt en instort. Dit beleid voert de regering als geheel ook uit: negeren, ontkennen, bagatelliseren en 50 jaar later herstelbetalingen uitvoeren. Verander nooit een feilloos werkende strategie.

Nivelleermarionet | 29-02-20 | 21:33 | 1

De zorg is al kapot, denk je dat je met corona wel wordt geholpen en passende zorg krijgt?
Think again!

pibasso | 29-02-20 | 22:09

Begint steeds meer op griep te lijken. Kunnen we van leren. Maar ja, andere belangen...

Rest In Privacy | 29-02-20 | 21:33

Media maken alles erger, elke krant, elke site, elke columnist. Dan word je namelijk belangrijker.

skoftig | 29-02-20 | 21:32 | 1

Behalve Feynman en/of Feiten op Geenstijl, die is namelijk al de belangrijkste

paost712 | 29-02-20 | 21:40

Oftewel het interesseert de boven ons gestelden geen zak, als ze maar hun baantjes kunnen behouden en hun zakken kunnen vullen, de rest is nevenschade.

oakmont | 29-02-20 | 21:28 | 1

Eh ja. Maar dat is nooit anders geweest.

Zapata10 | 29-02-20 | 21:55

Ik kan uit eigen ervaring het bovenstaande van Feynman onderstrepen. Ondanks dat ik in Thailand ben geweest en bezoek uit Thailand heb gehad en tussenin tot tweemaal ziek ben geworden. En nu richting een long infectie ga, ziet het RIVM, GGD en de huisarts geen enkele reden om me te laten testen. Ondanks dat ik op bij een volledig internationaal bedrijf werk, en het halve voetbal elftal teruggekomen is van wintersport. Mocht u vermoeden hebben dan word u niet getest want anders zou er zomaar paniek kunnen zijn. Reken maar dat door deze volledig incompetente tering gezondheidszorg en RIVM er minsten 10 tot 20+ besmette mensen rondlopen. Die simpelweg niet getest mogen worden, want dat voldoet niet aan het profiel. Onbegrijpelijk!!!! Echt schandalig er word gewoon met mensenlevens gespeeld tering overheid!

Indoneesje | 29-02-20 | 21:27 | 7

klopt, zelfde indruk heb ik vanuit ons bedrijf waar we werkenemers die uit specifieke landen komen zelf maar in quarantaine zetten omdat testen op het virus geweigerd worden.

Baytep | 29-02-20 | 21:44

Trek vast je beste pak aan.

Rohin | 29-02-20 | 22:13

Misschien als u aangeeft uit Wuhan te komen, er men dan prioriteit aan geeft u te laten testen

Kellyanne | 29-02-20 | 22:37
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Piet Karbiet | 29-02-20 | 21:27

Feynman. Bekend Amerikaans gezegde: "My mother talks about the Dow Jones. Professionals talk about the S&P."
En YTD grafieken zijn leuk maar dat is net zoiets als Greta Thunberg die de termen klimaat en weer verwart. Maw, niet doen. ;-)

Basil Fawlty | 29-02-20 | 21:25 | 10

@Stormageddon | 29-02-20 | 22:25:
Dat zei je in de zomer ook al. Maar wat bedoel je? We zitten thans in de winter. Heb je het over graan, soja, suiker, haver, maïs of zelfs rijst? Per gewas zijn er andere spelregels.

Basil Fawlty | 29-02-20 | 22:35

@Basil Fawlty | 29-02-20 | 22:35:
Tarwe en mais, met name. Maar suiker is ook een probleem in sommige gebieden waar nu heel veel sneeuw ligt en gebieden waar het hele voorjaar nog heel veel smeltwater door moet. Het feit dat de USDA nog steeds geen definitieve cijfers voor 2019 heeft (alleen nog maar schattingen) spreekt ook boekdelen, overigens.
Kan er wel een boom over opzetten, maar is heel erg off topic, nu.

Stormageddon | 29-02-20 | 22:59

@Stormageddon | 29-02-20 | 22:59:
Zou mooi zijn en kan ik uren over praten. Joris is daar echter minder van gecharmeerd. We hebben het er nog wel over. Maar laten we het over Corona en co. hebben. ;-)

Basil Fawlty | 29-02-20 | 23:12
▼ 7 antwoorden verborgen

Kijk, onze leiders zijn veelal laffige drollen. De typetjes a la Halsema inverteren alles en sterk optreden word in hun ogen een zwakte. En zwak optreden is in hun ogen een kracht.

Een krachtig optreden voor bijvoorbeeld iemand als Halsema is dus geworden: 'vooral geen paniek zaaien'. En dat is ook de modus operandi van alle overheidsinstanties.

Een westers land dat al 7 decennia geen grote oorlog of worsteling heeft gekend.. 5 decennia vergaande feminisering erop heeft zitten... Verwacht u echt een andere reactie van zo'n land?

KutFilosoof | 29-02-20 | 21:24

Alle strategische posten zijn bevolkt met incompetente horken.
Gebeurt toch nooit iets dus vakkennis is niet vereist.
Resultaat: Uit de nek lullen en pappen en nat houden.
En hopen dat Brussel "all mighty and beloved" met orders komt.

RickVogelschrick | 29-02-20 | 21:18

Als je toch al weet dat je het absoluut niet aan kan, kan je dat beter niet vertellen.

ikbenerweer! | 29-02-20 | 21:18 | 1

Zó dom zijn ze dus!

RickVogelschrick | 29-02-20 | 21:19

Mooi verhaal, m'n beste Feynman, er is echter een dingetje dat je mist.

Dit virus, dat is dus van een of ander (zoog)dier overgesprongen naar een mens. Zo luid het verhaal toch?

Nou, dan is het van ENORM belang om uit te zoeken WELK (zoog)dier of dat was.

Wij willen namelijk weten of dat virus IN dat (zoog)dier gemuteerd is, waardoor het vermogen ontstond om tussen mensen besmettelijk te zijn, of dat dit vermogen pas ontstond NADAT dit virus overgedragen was op de mens.

Als dat mutatievermogen IN de mens is ontstaan, kan dat dus bij elke nieuwe overdracht een nieuwe mutatie opleveren...

China MOET dus patiënt zero, EN de (zoog)dierpopulatie waarin dit virus welig tiert, zien te vinden om te kijken wat of daar gebeurt.

In het ergste geval muteert dit virus dus in elke nieuwe patiënt, en dan kan je een vaccin wel op je buik schrijven...

Bucket of Shit and P | 29-02-20 | 21:17 | 18

@Tuinhekje | 29-02-20 | 21:28:
‘Striking’ coronavirus mutations found within one family cluster
www.scmp.com/news/china/science/artic...
Klopt en mogelijk is dat ook de reden in sommige gevallen de mortaliteit boven de 50% uitkomt, zoals dit voorbeeld waarbij in een familie van 5 mensen, maar liefst 4 mensen overleden en 1 in serieuze conditie:
www.theguardian.com/world/2020/feb/18...
Mocht dit virus "Antibody Dependent Enhancement" hebben, hetgeen een kenmerk is van virussen die in een laboratorium gekweekt worden, met als enige uitzondering knokkelkoorts. Dan gaat de ziekte veel ernstiger verlopen bij een herinfectie met een mutatie door de productie van de anti-lichamen.
en.wikipedia.org/wiki/Antibody-depend...
Laten we hopen dat dit niet het geval is, want dan is dit nog maar de 1e fase van de ziekte. Over de mogelijkheden van een vaccin, bij pogingen om een vaccin te creëren voor SARS gingen de muizen dood aan de immuunreactie:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17194199
VRP-N vaccines not only failed to protect from homologous or heterologous challenge, but resulted in enhanced immunopathology with eosinophilic infiltrates within the lungs of SARS-CoV-challenged mice.

#enpassant | 29-02-20 | 22:13
▼ 15 antwoorden verborgen

Wij wachten de eerste reaguurder af die met corona in de isolatie terecht komt.
Gaat Tom daar dan heen, mondkapje over de roze plopkap?

EEnzame SchizofrEEN | 29-02-20 | 21:16 | 5

Er zit inmiddels zoveel in die roze plopkap dat elk virus dat daarin verdwijnt volledig opgegeten wordt. Als je een minuut op de plopkap sabbelt ben je ofwel dood ofwel voor je leven resistent tegen alles, inclusief pRutte.

Frau Merkel | 29-02-20 | 21:34

Aangezien reaguren zo'n beetje het enige is wat je aan interactie nog hebt in je uppie thuis zal het hier verdomd druk gaan worden dankzij Corona.

Abject | 29-02-20 | 22:57

@EEnzame SchizofrEEN | 29-02-20 | 21:16
En daarna de eerste verhalen over een naaste die het niet gehaald heeft.

Lafayette | 01-03-20 | 00:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik zeg niks want dan smeert Feynman me weer een Joris aan.
Leer me mijn Pappenheimers kennen.
Neuk ik liever een waarlijk geile ende dampende hinde.

Piet Karbiet | 29-02-20 | 21:16 | 3

Hopelijk staat er een hoog hek bij je plaatselijke kinderboerderij.

Rest In Privacy | 29-02-20 | 21:20

Ja om zo weer de volgende virusoverdracht tussen dier en mens te bewerkstelligen !!!

Kaas de Vies | 29-02-20 | 21:21

Update: De uitspraak van Jaap van Dissel van het RIVM m.b.t. ..."niet erg want carnaval vier je meestal toch in een vrij kleine groep."... Is er al uit geknipt. twitter.com/NicoleBroek1/status/12331...

hier openen | 29-02-20 | 21:15 | 2

Censuur in Nederland. Waar knipt de overheid ook in berichtgevingen? Oh jah, bijvoorbeeld China en Noord Korea. En het is nog niet eens het Staats Propaganda Kanaal.

Tuinhekje | 29-02-20 | 21:37

Was toentertijd professor en mijn baas op het LUMC lab. voor Experimentele Infectieziekten. Was toen al een totale hansworst dus uh.... vertel mij eens wat nieuws, ha, ha.

Roadsurfer | 29-02-20 | 21:40

Rivm en ggd zit vol met afgestudeerde snowflakes die nu moeten doorbijten

shimanski | 29-02-20 | 21:15 | 1

En die gaan goed voor hunnie zorgen zeg! *kucht*

Jan-Joris-Jaap-Joop | 29-02-20 | 21:17

Het is mij wel duidelijk dat de boven-ons-gestelden denken dat wij allemaal debiel zijn. Stikstof crisis? Ja hoor, natúúrlijk! Het Corona virus kun je niet krijgen van iemand die nóg geen symptomen heeft? Ik probeer héél serieus te kijken en te doen alsof ik je geloof, echt waar! (Ik wil niet héél vervelend doen hoor, maar heeft iemand het bij de weg al gehad over herbesmettingen?) Paniek? Ik ben de rustigheid zelve.

VBO_B_Niveau | 29-02-20 | 21:12 | 1

Niet debiel. Hun belang is gewoon anders dan die van jou en mij

haddem | 29-02-20 | 21:25

De beste methode om paniek te voorkomen is direct de hele zaak afsluiten of hard ingrijpen/stelling nemen, ook al valt de ziekte misschien wel mee of tegen. Overigens als we dit mee vinden vallen dan vind ik eigenlijk ook dat de impact van verkeersdoden op het aantal weggebruikers zwaar overdreven is en dat de maatregelen voor verkeersveiligheid ook overtrokken zijn
Enfin. Halfslachtigheid geeft onduidelijkheid, onrust en onzekerheid.
Zeggen dat het allemaal wel meevalt is niet de beste methode om paniek te voorkomen. Dat kunnen we stom vinden, maar het blijkt meestal dat dat dus niet werkt.

Lafayette | 29-02-20 | 21:08 | 4

Er wonen ook volwassenen in dit land, die hebben geen 'comunicatiestrategie' nodig om niet in paniek te raken. Voor de millenial-generatie hebt U wellicht gelijk.

Max Headroom | 29-02-20 | 21:30

Precies. Heel europa in isolatie. Iedereen een maand binnenblijven vanaf nu en op de plek waar hij/zij nu is. *plop met schroefdop*

grapo | 29-02-20 | 21:45

@Max Headroom | 29-02-20 | 21:30:
Onderschat de boomers niet

Lafayette | 29-02-20 | 21:48
▼ 1 antwoord verborgen

Aura Timen, hoofd van het centrum landelijke coördinatie infectieziektebestrijding van het RIVM over hoe besmettelijk de vrouw uit Diemen of haar man al was vóórdat zij/hij zelf in isolatie ging: "Je gaat met je eigen kinderen intiemer om dan met andere mensen. Sowieso vindt overdracht van het virus voornamelijk plaats binnen gezinnen.”
Voornamelijk ja.
Maar dat percentage NIET binnen het gezin, hè. Al die mensen die het in Italië opdeden - vast niet "binnen gezin" - en
mee terug naar huis namen, naar Zwitserland, VK, Noorwegen, Spanje, Mexico, Denemarken, Frankrijk, IJsland, Roemenië, Griekenland, Kroatië, (voetbalwedstrijd, werk), Israël, oh ja, NL - die waren wèl cruciaal - die hebben allemaal ver weg nieuwe ketens gestart.

En zoiets moet dan als de SH nog meer TF coördineren? Man o man.

MisterC | 29-02-20 | 21:06 | 3

Nederlanders zijn geen Belgen of Oostenrijkers. Die gaan anders met familie en kinderen om.

Frau Merkel | 29-02-20 | 21:36

Dus alle besmette personen zijn intiem (in meer of mindere mate) geweest?

Tuinhekje | 29-02-20 | 21:40

@Tuinhekje | 29-02-20 | 21:40: Dat opent perspectieven ;-) . Maar helaas waarschijnlijker is dat dit virus "intieme(re) omgang" niet zo hard nodig heeft.

MisterC | 29-02-20 | 22:13

Ben benieuwd wat dat gaat worden maandag met 99 nationaliteiten aan studenten en 45 nationaliteiten aan leraren die overal zijn geweest in de wereld tijdens de voorjaarsvakantie. Nog een week vakantie??? Twee weken misschien of zelfs meer of niets. Ik ga het zien maandag.

Roadsurfer | 29-02-20 | 21:05

als er ergens mond-, en klauwzeer of de varkenspest uitbreekt worden alle dierenartsen opgetrommeld, gebiefen afgezet enz. . Nu wordt er geen actie ondernomen terwijl we in de omringende landen zien wat er gebeurt. Deze overheid geeft alleen adviezen zodat de verantwoording bij het individu ligt, bang dat ze straks aansprakelijk worden gesteld. En dan weren jaren rechtzaken. Eigenlijk is het de schuld van de advocaten industrie die alles verlamd. Zo en nu ga ik netflixen.

shimanski | 29-02-20 | 21:03

Ziet een IC er zo uit? Dat wist ik niet. Weet ik nou wat ik kan verwachten over twee weken. Kee dan.

Deksmaat | 29-02-20 | 21:02

Probleem is wel dat je door het wanbeleid van het RIVM nu gedwongen word om je kinderen maandag naar school te laten gaan, anders ontduik je de leerplicht met alle gevolgen van dien. Niemand op school die controleert waar de andere kinderen met hun kroost tijdens de vakantie zijn geweest: alles wordt gewoon in een lokaal gepleurd en u bekijkt het maar.

En dat terwijl diverse grote ondernemingen hun personeel al verbieden om naar risicogebieden af te reizen, sterker nog, hun personeel instrueren thuis te blijven als naaste familieleden de laatste twee weken in die risicogebieden zijn geweest.

Sakamoto Ryoma | 29-02-20 | 21:02 | 6

@Sakamoto Ryoma | 29-02-20 | 21:04:

Er staan hier wel uitjes naar Oostenrijk in de planning, teambuilding icm met skiën.

Rest In Privacy | 29-02-20 | 21:10

Je ziet het verkeerd. Als je doet wat je denkt dat goed is voor je gezin, dan moet je de overheid (een boete) betalen. Het is een verdienmodel. De overheid hoopt op thuisblijvers. Hadden ze ballen, dan gaven ze de mensen een vrije keuze om de kinderen wel of niet naar school te sturen. Maar dat doen ze niet. Want het moet de burger schaden. Financieel, of qua aantallen, in beide gevallen een win-win voor de overheid. Want sterven er mensen, kunnen er weer importelingen worden gehuisvest. En blijf je thuis, moet je bloeden.

Tuinhekje | 29-02-20 | 21:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Excuser le mot, maar het is lang geleden dat ik zo'n slechte colum heb gelezen. Ik dank wie dan ook op mijn blote knieën dat er bij het RIVM wel verstandige mensen zitten, die zich niet laten leiden door de waan van de dag. Dergelijke columns onderstrepen dit feit nog even net iets duidelijker.

Achenwee | 29-02-20 | 20:59 | 20

@Max Headroom | 29-02-20 | 22:56: Daarom worden ze ook opgesloten in hun huis. De voordeur dichtgelast.

A.I. van Dee | 29-02-20 | 23:09

@A.I. van Dee | 29-02-20 | 23:05:

2.5 maand is een behoorlijke tijd. Ik weet niet of U wel eens in Chinese miljoenensteden geweest bent, daar verspreiden virussen zich veel sneller dan hier.

Was zelf afgelopen jaar in een stad met 20 miljoen inwoners in de nabijheid. Ter illustratie: heb er toen een griepachtig virus met droge hoest opgelopen. Niets bijzonders daar.

Max Headroom | 29-02-20 | 23:26

@Max Headroom | 29-02-20 | 21:20:
Waaro doen we dan onderzoek naar als en andere minor ziektes. Laat gaan,veel te weinig doden.

miko | 01-03-20 | 00:25
▼ 17 antwoorden verborgen

Misschien de overheid vertellen dat er straks nogal wat belastingbetalers sterven. Misschien schrikken ze dan wakker.

Premier Trutte | 29-02-20 | 20:58 | 5

En minder AOW etc. Elke dode gepensioneerde is winst.

Frau Merkel | 29-02-20 | 21:40

De vlag gaat uit daar. Denk je eens in hoeveel huizen er vrij komen.

Schietmijmaarlek | 29-02-20 | 22:26

@Schietmijmaarlek | 29-02-20 | 22:26: Denk dat de vlag halfstok gaat daar. De gemiddelde leeftijd is redelijk hoog in de kamer. Best wel redelijk.

Premier Trutte | 29-02-20 | 23:53
▼ 2 antwoorden verborgen

van angst word ik heel wijs.

vertdemisere | 29-02-20 | 20:56 | 1

Jij bent dus nog niet klaar met het enge idee dat je als gevolg van een besmetting met corona dood zou kunnen gaan dus. Maar zo is het wel. Accepteer het. Vraag tegelijkertijd je overheid om de hulp die ze nu niet bieden. Dat is de essentie van het betoog van Feynman.

suscrofa | 29-02-20 | 21:09

Als meten is weten, dan waren er vast niet zoveel anti-opwarmmongooltjes.
Dat terzijde.
Denk dat overheid tot nu toe kan traceren waar de besmetting vandaan komt, vandaar het kleine aantal "getesten".
Overheid doet het wel goed> je moet het niet groter maken dan het is. (maar ook niet kleiner)

snapal | 29-02-20 | 20:55 | 1

Als je de werkelijke metingen laat spreken en niet aanpast, dan waren er nog veel meer.
youtu.be/-Nw71wBUK6Y

Stormageddon | 29-02-20 | 23:29

De verspreiding vanuit Selfkant gaat hard toeslaan. Via Limburg, richting Eindhoven en Arnhem en Daarna de randstad. Een soort omgekeerde 'WW2' cleansing zeg maar... Uiteindelijk winnen ze Germans toch nog.

Zuid-aardappeltje | 29-02-20 | 20:55 | 13

@Jan-Joris-Jaap-Joop | 29-02-20 | 21:04: In WOI zijn de Duitsers zorgvuldig om Nederlands Limburg heen getrokken. In WOII zijn ze in ieder geval op het tegenwoordig opgebroken Duitse Lijntje bij Gennep doorgebroken met een pantsertrein. Over de IJzeren Rijn bij Roermond ken ik niet een dergelijk verhaal.

5611 | 29-02-20 | 21:46

@hier openen | 29-02-20 | 21:46: Zei ik : mooie spullen hadden die Nazi's.

ikbenerweer! | 29-02-20 | 21:51
▼ 10 antwoorden verborgen

Als we aankomende kerst maar kerstballen hebben want oei oei, de kerstballentoevoer zou maar eens stoppen door deze toestand.

BozePaarseMan | 29-02-20 | 20:54

Alles draait nog maar om een ding in Nederland en dat is geld . Er wordt door overheid gewoon een kosten baten rekensommetje op gemaakt en daar komt uit dat het economische belang veel zwaarder weegt dan dat hele corona virus .
Smerige retail geldwolven hebben dat ook gezien en hebben hun handzeep 20 keer duurder gemaakt . Nu kan je zeggen je hoeft het niet te kopen , maar in mijn ogen ben een vuile vieze smerige RAT die over de rug van de consument en zo'n rot ziekte geld wil verdienen .
Typisch Nederlands , maakt niet uit hoe als het maar geld oplevert .
Van mij part stikt dat tuig erin !

leo59 | 29-02-20 | 20:53

Blijft wel frappant. Al die mensen die van de overheid verwachten dat die een virus stoppen of er tenminste voor zorgt dat zij niet ziek worden.

DrumPiet | 29-02-20 | 20:52 | 9

Precies, zoals de brandweer deed bij de notre dame. Het vuur gecontroleerd laten uitbranden. Totale controle, fuck Yeah!

RickTheDick | 29-02-20 | 21:10

@Kuifje-naar-Brussel | 29-02-20 | 20:56: Driekwart van mijn inkomen gaat naar de overheid met alle belastingen, accijnzen en BTW. De rest naar de huisjesmelker en albert heijn..

voldemort | 29-02-20 | 23:01
▼ 6 antwoorden verborgen

@Feynman.

Ben je nu wel of niet een socialist? Ik vind het soms erg moeilijk om in te schatten.

Theodorus.Goldbach | 29-02-20 | 20:51 | 10

@Theodorus.Goldbach | 29-02-20 | 22:00:
Ik heb zo'n pokkehekel aan jouw soort hè. Altijd maar commentaar hebben op mensen die wel hun best doen en ondertussen zelf het ene na het andere braaksel achterlaten.

LiniaalRectaal | 29-02-20 | 22:45
-weggejorist-
A.I. van Dee | 29-02-20 | 22:58

@A.I. van Dee | 29-02-20 | 22:58:

Wat is er mis met jou? Serieuze vraag. Moet de gemeenschap zich zorgen gaan maken? Dit is toch echt krankzinnnig.

Theodorus.Goldbach | 29-02-20 | 23:27
▼ 7 antwoorden verborgen

Hoeveel kost zo'n test en hoeveel testjes heeft Nederland?

Carmelita | 29-02-20 | 20:50 | 11

1 test schijnt circa 5 Usd te kosten (vijf dollar). Nederland is niet voorbereid en heeft blijkbaar te weinig testen klaar liggen...Onze fantastische journalisten die altijd zo scherp doorvragen, sarcasme modus uit) hebben dit nog niet gevraagd. Linkse meelul tokkies. Wanneer gaat die school voor journalistiek eens op de schop. Voornamelijk linkse balletjes die echt niet zelf kunnen nadenken worden daar 'opgeleid'
Ook geen ICU 'beschikbaar dus sturen ze de mogelijk besmette mensen naar huis... Stumpers zijn het bij het RIVM. Te zielig voor woorden eigenlijk....

FrankOngerust | 29-02-20 | 21:45
-weggejorist-
Frans1156 | 01-03-20 | 09:39
▼ 8 antwoorden verborgen

Nog een keer in de herhaling: Thierry Baudet vroeg begin deze maand een spoeddebat aan in de tweede kamer om de maatregelen ter preventie van de verspreiding van het virus te bespreken, kreeg hij daarvoor geen steun... want dat kon een weekje later bij het AO ook nog wel, vonden zijn ambtsgenoten toen.

Ik blijf dat toch maar even herinnering roepen, tot aan de verkiezingen van volgend jaar. Als ik er dan nog ben, uiteraard. En anders heb ik het hier alvast even gezegd. Dat de Nederlanders dat zooitje incompetente volksverlakkers tegen die tijd wegstemt (als die er nog zijn dan, natuurlijk).

De grenzen hadden al dicht kunnen zijn, de migratie een halt toegeroepen, medische checkpoints op Schiphol, andere luchthavens, en de zeehavens. Het had allemaal al geregeld kunnen zijn. Maar ja... ze wisten het bij de regeringspartijen VVD, CDA, CU en D66, alsook GL en PvdA allemaal beter. Want wat kon er nou helemaal gebeuren in een week tijd? Behalve dan dat er duizenden vliegtuigen met tienduizenden passagiers Schiphol aandoen, honderden schepen uit de wereld aanmeren in onze havens, en duizenden Nederlanders terugkeren van hun reizen over de aardbol.

In alle openbaarheid, in een plenair kamerdebat had het hoogste orgaan van dit land kunnen bespreken wat te doen in welke situatie, of RIVM en andere rijksdiensten goed zijn toegerust voor alle eventualiteiten, van afsluiting van dorpen en steden tot evacuaties, van testen tot grootschalige opvang van zieken in ziekenhuizen. En hoeveel tijd het leger nodig heeft voor het inrichten noodhospitalen, en of daar überhaupt genoeg van zijn. Voedseldistributie in besmettingshaarden, en handhaving van de openbare orde... van die dingen. Had een maand geleden in alle rust besproken kunnen worden.

Maar het iedereen doet maar wat. Ja, de PR en propaganda naar de media, die is goed geregeld, maar dat is het dan ook wel. Verder moet iedereen maar gewoon zelf dingen regelen en niet in paniek raken. Dat laatste hoeft ook niet, maar dat is dan niet dankzij maar ondanks de overheid, want die rommelt dus maar wat aan...

Want tja, de bescherming van de bevolking, is dat een overheidstaak dan? Moet een politicus zich daarmee bezig houden? Politiek gaat toch over racisme en genderrechten enzo? En oppositie voor fascist uitmaken, dat is toch de core business van de politiek? Dat denken die “helden” dus in de blauwe stoeltjes, terwijl ze hun vakantie naar Curacao plannen, om daar als de eerste de beste koloniaal lachend met de lokale negertjes op de foto te gaan.
Ik blijf dit in herinnering roepen, opdat de overlevenden die achterlijken op 17 maart 2021 ongenadig op hun sodemieter kunnen geven.

Stormageddon | 29-02-20 | 20:50 | 9

LOL @tek | 29-02-20 | 21:45:
Mieke was toch al uit de crematorium top 10 gezakt. Bocelli en Brightman is helemaal je van het, tegenwoordig.
www.youtube.com/watch?v=oOAe8A7jk4U

Stormageddon | 29-02-20 | 22:05

Wie had ooit gedacht dat china pro-actiever te werk zou gaan om mensen en economie te helpen dan ons nederiglandje?

A.I. van Dee | 29-02-20 | 22:54

@A.I. van Dee | 29-02-20 | 22:54:
De.Spijker.Op.Zijn.Kop.

Grietje Wilders | 01-03-20 | 02:18
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik hoorde gisteren dat er in Amerika slechts 400 tests beschikbaar waren.... ?

RickRD | 29-02-20 | 20:49 | 1

Hoop het niet, want dan zijn ze nu op. Ze hadden 445 tests gedaan.

MisterC | 29-02-20 | 21:20
-weggejorist-
Linke Soep | 29-02-20 | 20:48

Met name het gedeelte IC ben ik benieuwd naar. Wij zien cijfers van dit virus maar wat voor impact heeft het op de rest van de patiënten?

Maraka | 29-02-20 | 20:47

Zat ook van alles te lezen inmiddels over dit virus en erger me aan de lakse en volgens mij levens bedreigende houding van dat RIVM en die GGD. Dat vat dit stuk met zelfs nog enkele punten meer feilloos samen met goede links en onderbouwing. Feynman, ik ben trots op u! Maar tegelijk zie ik die Bruins, regering, instanties en die niet onderzoekende vervloekte luie nieuwsmedia het doen voorkomen alsof het net een griepje is en niet de maatregelen nemen die zouden moeten genomen worden. Krijg er grijze haren van.

Jan, Leiden | 29-02-20 | 20:47

De mortaliteitscijfers geven ook een vertekend beeld. Als er nu 30 besmet zijn, en over drie weken allemaal doodgaan, dan is het aantal doden 30 over drie weken, terwijl er 300 inmiddels besmet zijn. Dan spreken ze over een Mortaliteit van 10%, terwijl dat eigenlijk 100% zou moeten zijn.

Wim Venijn | 29-02-20 | 20:46 | 2

Trekt vanzelf bij natuurlijk. Je bent sneller besmet dan dood.

beldewouten | 29-02-20 | 20:48

Zo erg is het niet, want de helft is alweer genezen (alleen krijgen ze het daarna weer).

Watching the Wheels | 29-02-20 | 20:48

Volgens mij loopt het wel aardig in Nederland. Geen overdreven gedoe of onzinmaatregelen voor de bühne, zoals desinfectie kanonnen op straat... de geest is uit de fles, je houdt Corona niet meer tegen ben ik bang. Dus rustig kijken hoe je de boel een beetje kan vertragen en ordelijk kan laten verlopen is prima. Dat je tegenwoordig als deskundige te maken krijgt met Google-virologen, lijkt me wel frustrerend. Maar dat geldt voor alle specialisten in deze tijd.

beldewouten | 29-02-20 | 20:43 | 3

Je bedoelt van die tot deskundigen gebombardeerde tv mensen zoals rianne rijbroek? (of hoe ze ook heet) Of een midden-oosten deskundige die nog nooit in midden oosten is geweest zoiets?

A.I. van Dee | 29-02-20 | 22:52

@A.I. van Dee | 29-02-20 | 22:52: Die Van Rijbroek is 1 keertje als expert op de tv geweest en werd daarna meteen door alles en iedereen gekielhaald. Maar jij moet dit voorbeeld uit de ouwe doos opvoeren om je vooroordelen te bevestigen. Niet heel sterk.

Rest In Privacy | 29-02-20 | 23:26

@A.I. van Dee | 29-02-20 | 22:52: nee, dat lijkt me geen viroloog of specialist in de gezondheidszorg. Als vindt ze zelf vast van wel. Maar dit is wat je hebt? Zoals Kuifje zegt: niet heel sterk.

beldewouten | 29-02-20 | 23:38

En slachtoffer twee woont helemaal niet in Diemen .... hoorde ik zojuist in de metro...

Rest In Privacy | 29-02-20 | 20:43 | 6

@Watching the Wheels | 29-02-20 | 20:50: en ff lang wknd op vakantie zonder kids (of zonder kleinste dan toch)

MisterC | 29-02-20 | 21:22

@Jan, Leiden | 29-02-20 | 20:50: ik zal GS HQ even mailen

Rest In Privacy | 29-02-20 | 21:35

@Watching the Wheels | 29-02-20 | 20:50: nee hoor

Rest In Privacy | 29-02-20 | 21:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Er is helemaal niets nodig. Het virus komt, mensen worden ziek en 98%+ herstelt. Dat is toch niet tegen te houden. Onze overheden zaaien geen onnodige paniek en dat doen ze keurig.

DrumPiet | 29-02-20 | 20:43 | 10

@DrumPiet | 29-02-20 | 21:15: maar wel redelijke kans als man op onvruchtbaarheid na behandeling cq tijdelijke genezing van het coronavirus, wat je weer niet bij een griep hebt.

steekmug | 29-02-20 | 22:17

Mits er adequaat geregeerd word. men indien nodig een ziekenhuis uit de grond stampt. mensen in huis opsluit en regio's van de buitenwereld afschermt.
Ikben er allemaalniet zogerust opals men het niet serieus neemt en het virus vrije hand krijgt.
Kan me geen griepgolf herinneren waarin er zo veel mensen op de IC kwamen te liggen.

miko | 29-02-20 | 22:43

@miko | 29-02-20 | 22:43: dat is juist waarom dit zoveel erger is dan een griep. Dat ziek je thuis uit met een aspirientje. De zeer zwakken komen in een ziekenhuis.
Bij Corona is het percentage dat uiteindelijk zelfs een ic bed nodig heeft vele malen groter. Dat aantal bedden en verplegend personeel hebben we hier gewoon niet. Dus moet je alles
In het werk stellen om het zover niet te laten komen. Maar tot nu toe hebben we in NL 7 zieken en die mogen lekker thuis uitzieken.

Eagle0511 | 29-02-20 | 22:54
▼ 7 antwoorden verborgen

Goeie column weer. Mortaliteit boven 50 jaar ligt op 1-2%, boven 70 jaar op zo'n 10% en boven 80 jaar op 14,8% zag ik ergens een huisarts tweeten. Onder de 50 jaar is het percentage tussen de 0,1 en 0,4% dus veel lager.

Watching the Wheels | 29-02-20 | 20:42 | 7

Zal veel te maken met de verzorging die gegeven kan worden. Korea heeft een paar duizend geïnfecteerden en kan die blijkbaar goed verzorgen tot nu toe en heeft maar enkele doden.
Dat geeft aan dat verspreiding tegengaan erg belangrijk is en men het anders moet benaderen dan een 'griepje' *zwaait naar kuif*
Ik denk dat we de ware aard gaan zien als het virus huis gaat houden in stronthollanden en bananen republieken.
Wat dat betreft is Iran het land om in de gaten te houden. Vandaar naar Afghanistan,Pakistan en India.

miko | 29-02-20 | 22:40

@Eagle0511 | 29-02-20 | 22:49: Er was een besmetting in een ziekenhuis en verschillende 70-plussers legden toen het loodje. Maar die waren zonder Corona waarschijnlijk ook snel dood gegaan.

Rest In Privacy | 29-02-20 | 23:11
▼ 4 antwoorden verborgen

@Premier Trutte | 29-02-20 | 20:56:
Begrijpend lezen is ook een vak. *zucht

Botte Hork | 29-02-20 | 21:10

@Botte Hork | 29-02-20 | 21:10: "Gorki-400 genoemd. Toen had het nog betrekking op de Sovjet-Unie. Pas in 2008 werd de naam aangepast naar Wuhan-400 en werden meerdere passages in de roman aangepast"
Wat moet ik daar anders aan begrijpen.
Trouwens, het leuke van een link is dat je niet de hele lap tekst hoeft te plempen.

Premier Trutte | 01-03-20 | 01:00
▼ 5 antwoorden verborgen

Gelukkig zijn in het noorden kleine ziekenhuizen en eerstehulpposten al 'gefuseerd' en dus gesloten.

Dat kunnen dan gelukkig geen infectiehaarden meer worden.

ikbenerweer! | 29-02-20 | 20:42 | 1

Haha heerlijk, wrijf het er nog maar even in.

canis lupus | 29-02-20 | 21:08

Het minste dat de overheid zou kunnen doen is een lijst met risicogebieden publiceren en iedereen die daar is geweest oproepen om zich te laten testen. Enige vorm van preventie is beter dan niets.

MickeyGouda | 29-02-20 | 20:40 | 6

@MickeyGouda | 29-02-20 | 20:53:
Eehm, je krijgt het niet op het moment dat je getest wordt hoor. Dan heb je het al een tijdje, of je hebt het niet.
En dan erbij, als je het niet hebt, de volgende dag of week weer testen?

DrumPiet | 29-02-20 | 21:02

@Zapata10 | 29-02-20 | 20:45: Klopt als een bus.. Australie heeft bij de spaanse griep weinig slachtoffers gehad.. Ze hebben zowat toen het land op slot gedaan. Toen het toch in Australie aankwam, was het al zodanig gemuteerd dat het behoorlijk afgezwakt was.... op een gegeven moment winnen de besmettelljkste mutateis, die de gastheer het minst schaden , zodat die mutatie zich het beste kan verspreiden

tek | 29-02-20 | 21:18

@tek | 29-02-20 | 21:18:
Gaat alleen op als alle gasteheren ook daadwerkelijk ziek worden. Als er een behoorlijk aantal drager word maar er niet ziek van word dan zal die selectie waarschijnlijk niet plaatsvinden.

miko | 29-02-20 | 22:33
▼ 3 antwoorden verborgen

Vooral kwetsbare (die belasting kosten) gaan dood ervan, is meer geld voor de schatkist. Duh

Neut | 29-02-20 | 20:38 | 3

Kwetsbaren die belasting kosten ?
Leg eens uit, oh grote belastingbetalert.

grapo | 29-02-20 | 20:41

Nog even en je beweert dat de slachtoffers allemaal op de zwarte lijst van de belastingdienst staan? Dat lijkt me sterk.

Watching the Wheels | 29-02-20 | 20:47

A.O.W. + W.M.O. + verzorgingsstaat het zelf maar uit...

Neut | 29-02-20 | 22:58

Dit RTLZ artikel is van vandaag en gaat in op het scheepsvervoer, met bronnen uit de industrie :

www.rtlz.nl/beurs/bedrijven/artikel/5...

Mogelijk maar 50% volume de komende weken.

ikbenerweer! | 29-02-20 | 20:34 | 3

Jammer dan, dan komen de sperzieboontjes maar niet meer per schip uit Egypte. Maar gaan we onze eigen boontjes weer eten. Goed voor de boeren.

Mark_D_NL | 29-02-20 | 20:40

Wellicht dat dit weer gaat leiden tot het verplaatsen van productie richting Europa. In het zuiden werkeloosheid genoeg.
Nu nog effe wennen aan iets anders dan olijven&feta waar 'made in Greece' op staat.

Abject | 29-02-20 | 20:33

Beste mensen, de mortaliteit ligt vele malen hoger dan de 3 of 4% die hier genoemd wordt, en op zich al ongezien hoog is.
Nee, de realiteit is nog een heel pak gruwelijker, en de overheid staat machteloos. Ze denken daarom dat het beter is u iets wijs te maken, en binnen een paar dagen klinkt het dat "het nu eenmaal onvermijdelijk was en dat iedereen maar moet uitzieken".
Nochtans was 2 weken verplichte zelf-quarantaine voor de gehele wereldbevolking de meest efficiënte methode geweest. Het beste voor de mensheid, en ja, ook het beste voor de economie, die men zo belangrijk acht.
Terug naar de cijfers: men baseert zich op China, waar de overheid systematisch liegt. Dat is geen betrouwbare statistiek.
Kijk dus zélf naar wat er in Italië gebeurt. 1000 mensen met een bevestigde besmetting (en wellicht een miljoen die ook besmet zijn maar nooit getest), en van die 1000 zijn er bijna 500 die na meer dan een week in het ziekenhuis nog steeds niet beter zijn. Die gaan dus ofwel ook nog dood, en als ze niet doodgaan is de kans héél groot dat hun nieren, longen en lever zwaar aangetast zijn. Met kapotte nieren leef je niet lang.
De echte mortaliteit ligt waarschijnlijk tussen de 10 en 15%, en als we afgaan op wat de viroloog van Harvard zei gaat bijna iedereen in Europa en Noord-Amerika dit virus opdoen.

Nonkel Frituur | 29-02-20 | 20:33 | 20

@miko | 29-02-20 | 22:30:
Je neemt daarmee de oorzaak niet weg: de onderliggende virale longontsteking.

Gravin v Kippenbouth | 01-03-20 | 00:34

@Gravin v Kippenbouth | 01-03-20 | 00:34:
Nee,maar het zorgt er wel voor dat je niet verder verzwakt

miko | 01-03-20 | 00:57

@Kuifje-naar-Brussel | 29-02-20 | 20:53:
En maar provoceren he? En dat al jaren. Trol en/of dom en/of een onmenselijk stuk stront en/of een van de eerste coronaslachtoffers naar ik hoop en velen met mij.

Grietje Wilders | 01-03-20 | 01:39
▼ 17 antwoorden verborgen

Feynman dikke chappeau. Uitstekende opsomming van feiten. En wat mij betreft zou deze aflevering van jou wekelijkse bijdrage eigenlijk uitgeprint en verstuurd moeten worden naar alle politici. Sterker nog, koop een oagina in de kandelijke dagbladen van maandag. Hoort zegt het voort!
Incompetente bende regeringsbreed.
*plop met schroefdop* en fijn weekend vanuit een (nog) virusvrij Hannover.

grapo | 29-02-20 | 20:32 | 1

Jouw* pagina* landelijke dagbladen*

grapo | 29-02-20 | 20:34

Tel uw zegeningen: news.yahoo.com/photos-deserted-nearly... lege luchthavens, daling van de brandstofprijzen, opeens gaan gemeentehuizen dicht zonder dat iemand er iets van merkt, enz. Dat betekent: verlaging van de snelwegsnelheid is niet meer nodig en alle CO2 doelstellingen worden gehaald. Op Weltschmerz de 2e column van Van Wolferen, over de informele niet gecontroleerde macht van NGOs.

Eeuwig..Op..Vakantie | 29-02-20 | 20:30 | 3

We mogen straks 160

ikbenerweer! | 29-02-20 | 20:39

Bedoel je stikstof? Is iets anders dan koolstof...

SterF... | 29-02-20 | 20:52

Als ik dat zo lees een praktische tip.
Ontruim een paar ziekenhuizen (verplaats de patienten) en bombardeer deze ziekenhuizen tot Corona-clubs.
Verspreid over het land.

Achterover leunen is wel makkelijker, RIVM.

Pimp my Voortuin | 29-02-20 | 20:30

Dat virus is zo eng nog niet.
De desinformatie en betutteling vanuit de overheid (mn het RIVM) om vooral de economie zo lang als nog kan draaiende te houden is veel enger.
Terwijl de impact van de Chinese sluitingen al voor een extreme verstoring van de wereldhandel heeft gezorgd, en de uitbraak in Noord-Italië voor een nog veel directere verstoring van de Europese handel zorgt.
De schade blijft niet beperkt, omdat het ritme van consumentisme, kapitalisme en menselijk gedrag nu in elk land totaal gaat afwijken van de modellen waarop de planeconomie is gebaseerd. Productie, vraag en aanbod gaan in elk land -op enig moment, maar ook nu al- totaal scheef lopen. Werkgelegenheid verandert en er komt schaarste in vele sectoren. Het is niet meer tegen te houden, juist omdat blijkt dat in onze individualistische cultuur iedereen 'zijn eigen ding' wil blijven doen. Ik ken zelf zo'n 10 mensen die hun vakanties naar Noord-Italië gewoon laten doorgaan, volgende week. Gestoord, maar die vrijheid heeft men nu eenmaal. Dus het virus verspreidt snel en de middelen/mankracht worden snel schaars.
Het is van individuen begrijpelijk dat zij geen ellende willen en op eigen wijze willen downplayen. Angst helpt nu eenmaal niet in crisistijd.
Maar dat de overheid kiest voor de economie in plaats van de algemene volksgezondheid is meer dan een gotspe. Op de website van het RIVM (weet u nog, stikstof?) staat tegenstrijdige informatie en nog geloven mensen dat het allemaal wel losloopt. Schapen!

Mensdier | 29-02-20 | 20:28 | 7

@Mark_D_NL | 29-02-20 | 20:32: vertrouwen in de mens als logisch denkend individu of de mens als door de polletiek geïndoctrineerd massadier? Daar zit verschil in. Vertrouwen in de toekomst heb ik echter altijd: chaos brengt altijd weer orde. Ik heb gewoon een tyfushekel aan die liegende betuttelende schijtoverheid en hun baasjes bij de EU.

Mensdier | 29-02-20 | 20:39

@Wim Venijn | 29-02-20 | 20:31:
Het virus vinden zij niet zo'n probleem, wel het feit dat de plaatselijke disco waarschijnlijk dicht is!

Al met pensioen | 29-02-20 | 22:29

Als de virus maar een griepje geeft, en toch voor de eerste symptomen wordt verspreid gaan we het allemaal krijgen, toch? Wat heeft paniekzaaien dan nog voor zin? Je kun beter de boel goed draaiende houden met ongefundeerd optimisme, zodat de ziekenhuizen nog draaien.

Ierritant | 29-02-20 | 23:30
▼ 4 antwoorden verborgen

Aan het plaatje te zien is het een soort EU-virus. VirEUs? Nee, kudt grap.

beldewouten | 29-02-20 | 20:27 | 1
-weggejorist-
stelletjegootlopers | 29-02-20 | 20:30

Dat is ons land. Dat is onze mentaliteit. Bij alles wat we doen vragen we ons zelf af .... wa kost da?
Dat is helemaal onze overheid en onze regering die veelal wordt gekozen omdat ze verstandig financieel beleid voeren en de hand op de knip houden...... het zit in onze genen.
De primaire functie van de Nederlandse staat is om zo gunstig mogelijke omstandigheden en omgevingsfactoren voor de markt te scheppen en te behouden. Dat is alles. De rest is bijzaak.
De rest kenne we nie betale.
Dat Nederland dus heel anders op Corona reageert dan andere landen heeft inderdaad met het kosten baten verhaal te maken.
Sowieso hebben we de capaciteit bij de ziekenhuizen al weg bezuinigd want lege bedden kosten geld.
Mensen thuis in quarantaine houden is goedkoper dan ze in een ziekenhuis houden. Mensen testen is duurder dan ze niet testen. Mensen niet laten deelnemen aan het maatschappelijk verkeer is duurder dan ze gewoon naar hun werk te laten gaan. Stel je eens voor, ziektekosten betalen voor mensen met milde verschijnselen.
Het is wie we zijn en daarom doen we niet wat andere landen doen.
Zit eigenlijk wel wat in. Want dit virus hou je niet tegen. Je kan het vertragen. Maar de eerste jaren gaan we er last van houden. Dus doorgaan met leven en maar accepteren wat er komt lijkt mij het beste.

Zapata10 | 29-02-20 | 20:26 | 3

"Je kan het vertragen" En dat is juist datgene wat je moet doen. Die besmettingen/ ziektegevallen komen er toch wel vroeg of laat. Door alles zo veel mogelijk te vertragen spreid je die gevallen wel over 2 misschien wel drie jaar waardoor ze een veel minder zware wissel trekken op de beschikbare zorg. Dat is in ieder geval het plan van aanpak in Duitsland regio Selfkant/ Heinsberg.

Andersdenkend | 29-02-20 | 21:08

Je moet toch ergens de verhoogde bijdrage aan de EU van kunnen betalen nu het Verenigde Koninkrijk niet meer betaalt?!? Of om al die vluchtelingen te kunnen opvangen in onze regio? Of al die ICT projecten te kunnen laten slagen? Of al die misbruik van belastingen en uitkeringen te kunnen betalen want we kunnen alleen verder zoals nu bij fiscus en UWV? Toch?

Ouderen die slecht verzorgd was het begin. Ik vermoed dat we bankroet zijn, maar onze overheid blijft geld rondpompen zodat het nog ergens op lijkt. Ook dit Ponzi schema houdt eens op...

ScumbaggusMaximus | 29-02-20 | 21:09

@Andersdenkend | 29-02-20 | 21:08: Vetragen is de truuk, daarom nemen de jappaners ook deze maatregelen, dan kom je beter uit met je ziekenhuiscapaciteit en zullen meer zware gevallen overleven.. Het ergste wat je kan overkomen als land is een megapiek in besmettingen

tek | 29-02-20 | 21:22

Wanneer patienten op een intensive care in isolatie liggen betekent dat uren extra logistiek werk voor de artsen en verpleegkundigen om zichzelf te beschermen, pakje aan, pakje uit. Die capaciteit is er in NL helemaal niet. Niet genoeg bedden, artsen, verpleegkundigen, etc. Snap niet waarom er nog niet een kazerne geschikt is gemaakt voor quarantaine en zorg. Maar goed, NL, iets met mosterd en maaltijd.

faz | 29-02-20 | 20:26 | 2

Daar komen die vluchtelingen voor toch?

schoon-schip-maken | 29-02-20 | 20:34

Volgens mij staat er nog een kazerne leeg in Vlissingen...

ScumbaggusMaximus | 29-02-20 | 21:12

Hou toch in godsnaam op met dat gepijpzeik stelletje onbenullen

decaliter | 29-02-20 | 20:26

Ik vermoed dat iemand bij het rivm heel rijk kan worden van de vaccinatie die straks ineens beschikbaar is.

niet_oke | 29-02-20 | 20:25 | 3

Ha, flashback naar de charlatans Coutinho en Osterhaus.....

faz | 29-02-20 | 20:29

En dan zou het mij niet verbazen als ze ineens paniekerig gaan doen “aanvullend onderzoek” “verontrustende signalen” “opschalen” lalala...

Canis.bonus.es | 29-02-20 | 20:30

Onze 'regering' had weken de tijd de Nederlanders op de Westerdam in kaart te brengen. Toen die van boord gingen verdwenen een flink aantal onder de radar omdat ze niet wisten wie ze waren. Ace Pharmaceuticals uit Zeewolde maakt chloroquine dat een remmende werking schijnt te hebben op corona. Ook daar heeft onze regering niets mee gedaan. Goed voorbereid ? Het is reageren, niet regeren.

Der Schnitzeljäger | 29-02-20 | 20:25

Als de overheid dit net zo briljant aanpakt als de Q-koorts eertijds, dan komt het helemaal goed.

medusa324 | 29-02-20 | 20:25

Eensch, helder verhaal Feynman...

Canis.bonus.es | 29-02-20 | 20:25

Het RIVM krijgt een nieuwe huisvesting op het sciense park Utrecht. Zo'n 250 labs minder zware labs maar met een vleugel Voorzien van een tien BSL-3 en 2 BSL-4 labs. Lekker knoeien in het midden van de stad...

Walkintheline | 29-02-20 | 20:20 | 12