Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Retourtje Gorinchem

“"""Wij hebben een jongerenprobleem.”"""

Probleem

10 januari 1999 schoten Fuat (30) en Zaim (34) twaalf keer door de dichte deur van muziekcafé Bacchus. Froukje (17) en Marianne (18) overleefden dat niet. Inge (18) raakte zwaargewond. De aanslag werd symbool voor zinloos geweld. De Turkse daders voelden zich onheus behandeld door het personeel. Er volgde geen klacht, geen kogelbrief, maar een kogelregen.

Ruim twintig jaar later, in hetzelfde Gorinchem, is er een “jongerengroep” die scholieren mishandelde. 40 tegen 1. Een dag later vroeg het NRC zich af of hier sprake was van gewelddadig racisme of spektakelstuk van vernedering. Om daarna te schrijven dat geweld in het openbaar volgens de statistieken afneemt.

De CDA-burgermeester Reinie Melissant van de oude vestingstad proclameert: “Wij hebben een jongerenprobleem.” De daders mogen “heel gemêleerd gezelschap” zijn, maar zijn de slachtoffers dat ook? Hetzelfde deed de VVD aan de interruptiemicrofoon in de Tweede Kamer. Deze politici ontkennen nog harder dan de verdachte. Ze willen het imago hooghouden en niets onder ogen zien.

Social

Het is niet vreemd dat groepen jongeren in een steeds drukker Nederland op zoek zijn naar hun identiteit en hun territorium. Net zoals chimpansees kunnen mensen daar buitengewoon agressief en gewelddadig in zijn. Alleen zijn oude regels rond straatvechten aan het verdwijnen. 1 tegen 1, iemand van je eigen lengte, stoppen als iemand op de grond ligt, is allemaal vergane glorie.

In plaats daarvan zijn er nieuwe regels hoe je over deze casussen mag denken. Welke oorzaken je mag benoemen, en welke worden doodgezwegen. Er zijn slachtoffergroepen die mogen worden genoemd, zoals joden, moslims, allochtonen, homoseksuelen of vrouwen. Er zijn ook slachtoffergroepen waarvan het bestaan wordt ontkend, zoals blanken of mannen.

Liever beschuldigen we alle jongeren van wangedrag, dan dat we inzoomen, feiten benoemen en een doelgroepgerichte aanpak maken. Woorden worden verdraaid of verboden. Debatten worden geweigerd of verplaatst buiten het zicht van camera's. Hier is een PR-bureau volgas bezig met damage control van de beeldvorming, de reputatie van deze jongeren moet worden gered.

Lector Jeugdcriminaliteit Jan Dirk de Jong laat zelfs ontvallen: “En in de koran staat ook niet dat je een wit voetje bij Allah haalt als je zoiets doet.” De beste man zal een andere versie van dit heilige schrift gelezen hebben dan hier op de plank ligt. Hier ontkent de nuttige idioot iets, dat een beetje gelovige of imam moeiteloos toegeeft of predikt.

Moslimtheoloog Mohammed Ajouaou noemt de verzen in de koran die oproepen tot geweld tegen ongelovigen moeilijke passages. Voor sommige moslims is klappen uitdelen vergelijkbaar met belletje trekken door Jehovagetuigen. Opkomen voor je geloof. Er is een Pavlovreactie dat een belediging van de profeet moet uitmonden in dodelijk geweld. Geitenneukers slachtten varkens.

Cabaretiers maken geen grappen meer over dit geloof. Ze zwijgen het dood, bang voor de dood. Pure discriminatie, een echte hofnar heeft beledigingen voor iedereen inclusief Maxima. De angst voor geweld beperkt de belangrijkste vrijheden en verlichting van de Westerse cultuur. Moeten we echt openstaan voor iedere cultuurverandering?

Social

Deze “jongeren” staan ook voor een keuze. Hard werken en diep in de schulden steken voor diploma's om daarna niet aangenomen te worden tijdens sollicitatieprocedures of direct een paar duizend euro per dag verdienen met een beetje drugshandel. Helaas is het aanbod van jonge drugshandelaartjes ietsje groter dan de vraag, dus escaleert het geweld in die sector steeds verder.

Danny Goosens ontmaskerde maandag onze Narcostaat terwijl de Amsterdamse drugsrecherche wordt gesloopt. 2018 kende 18,9 miljard drugsomzet. Fred Grapperhaus kwam met 0,1 miljard voor een plan om boven alle onderbemande diensten nog een multidisciplinair interventieteam te formeren en tegelijkertijd te investeren in preventie via onderwijs, werken, wonen en veiligheid.

Het bedrag is te laag, te laat en te versnipperd. Het plan gelooft weer in de maakbare maatschappij en we verzamelen maar nog meer informatie. De politie is al jaren in een dure reorganisatie. Waar Hiddema pleit voor voorlopige hechtenis voor criminele gelukzoekers en doorzoekingen van druggerelateerde panden, heeft de strafrechtketen niet de capaciteit om te gaan vissen en de vangst aan wal te halen.

Een bezitter van twee Scorpion pistoolmitrailleurs en een Zavasta AK47 werd eerst vier jaar lang niet vervolgd, en daarna pas veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur. EenVandaag memoreert dat een taakstraf de uitzondering is op een paar maanden celstraf. Het gaat veel verder, meestal wordt niets gezocht, niets gevonden en helemaal niet gestraft.

Dan vervallen we tot het recht van de sterkste. Dan wint de groep die tijd en energie heeft voor het gevecht, offers durft te maken en samen optrekt. Dat zijn geen mensen die humanisme, individualisme, innovatie of een welvaartsstaat nastreven. Dan moeten we toch meer denken aan welke bevolkingsgroepen het meest agressief voor elkaar opkomt. De groep zonder naam.

Dit is een debat dat zo veel emotie oproept, dat er een bewustheidsvernauwing komt, en volgelingen regelmatig loskomen van de realiteit. De casus wordt in hokjes van politiek correcte bullshit bingowoorden geperst, zoals een aardappel door een patatsnijder. Vervolgens wordt op academisch niveau beleid geformuleerd op de patat, door mensen die de aardappel allang zijn vergeten.

Vanuit hun droomvlucht zingen keurig geklede Kamerleden de mooiste dingen over de wereld buiten, die de kiezer nog nooit heeft gezien. Wie klaagt over de haperingen in de multiculturele droom, wordt weggehoond, geparkeerd als xenofoob. Uw mag niet klagen. Niet online, niet in de kroeg en zeker niet op het bureau.

Blind varen we door onze eigen mist, geleid door gezang van sirenen.

Reaguursels

Inloggen

Ik vind "jongeren" eigenlijk best wel een rasisties woord. Het discrimeert namelijk van "ouderen". En discriminatie = rasisme.

Proud Infidel | 25-11-19 | 19:52

“heel gemêleerd gezelschap”: Is dat een een nieuw eufemisme voor bruin ton sur ton ? Geweldig wat onze bestuurders al niet verzinnen om de (bruine) olifant in de kamer vooral niet te benoemen en dus een excuus vinden om vooral niet in actie te komen.

Ruikbaard | 24-11-19 | 19:00

Ik roep dit al meer dan 15 jaar. Helaas, de deugers en politiek correcte politici en dat is meer dan 70 procent weigert de realiteit onder ogen te zien. Deze lieden zijn vanaf eind zestig doorgedrongen in bestuurlijke, politieke, onderwijs en media functies waar zij grote invloed hebben op het beleid en de inkleuring van het mooie multi-culturele plaatje. Waar dit wensdenken vandaan komt. Wellicht een uitvloeisel van het 2e WO syndroom en de overblijfselen van het communisme met als grondlegger K. Marx. Iedereen gelijk, behalve diegenen die direct verbonden zijn aan de partij. Hypocrisie ten top. Zo ook in het landje aan de Noordzee. De Groen Slinkers, Ondemocraten'66 en Partij Van De Armoede hebben allen, hun financiele schaapjes al lang op het droge. Zij zijn vertegenwoordigt in allerlei bestuurlijke en politieke banen die zijn jaarlijks aan elkaar toedelen. Wonen in riante wijken waar de enige allochtoon, die daar komt en woont, expats zijn. Deze lieden hebben wel een oordeel over de mensen en dan vooral de autochtonen die in verloederde volkswijken wonen of later in Vinex- Vogelaarwijken. Deze mensen moeten vooral hun mond houden en maar een ding doen, de multi-culturele droom omarmen en hier zeker niets kritisch over zeggen want anders .............. racist, xenofoob, fascist, nazi, extreem-rechts, populist. Op deze manier zet de zogenaamde elitaire clan, deze groep weg zodat zij hun mond houden en de hele dag moeten roepen en juichen hoe fantastisch het wel niet is om in zo een mooie diversiteitswijk te wonen. Dit land en dus west-europa is doodziek. Wij zijn de eerste beschaving vanaf dat de mensen op twee benen konden lopen, die zichzelf opheft en vernietigt. Met dank aan hen die dit mogelijk hebben gemaakt. Een prestatie van formaat. Chappeau.

De Evangelist | 24-11-19 | 13:59

Ik weet nog ergens een spaarpot te staan van moeizaam verdiend & opgehoest belastinggeld. Belastinggeld afkomstig van u & mij. Die spaarpot bedraagt 6 miljard (!) en staat bij het Ministerie van Ontwikkelings'samenwerking'.
Een volkomen overbodig ministerie, want van 'samenwerking' is sowieso geen sprake, eerder van eenrichtingsverkeer.

Met die spaarpot, in het leven geroepen door linkse bewindslieden & organisaties, zou je in één klap de schrijnende tekorten bij de politie en de zorg kunnen oplossen.

Maar dat zijn 'simpele oplossingen'.
Dus eigenlijk géén oplossingen.
Voor 'simpele oplossingen' is geen plaats in de benauwde wereld van de boven ons gestelden, want 'simpele oplossingen' zijn populisme.

'Oplossingen' horen per definitie nodeloos ingewikkeld, incoherent, duister en ondoorzichtig te zijn, willen ze in het linkse straatje passen.

Maar zodra ze in dat nauwe straatje passen, zijn het geen oplossingen meer.

Peter Emile | 24-11-19 | 13:49 | 3

Nou ... simpele oplossingen. Dat potje van 6 miljard euro staat denkelijk ter dekking voor de ongedekte garantiestelling van totaal 201 miljard euro die de Nederlandse staat heeft uitstaan bij internationale financiële zoals IMF, ECB en Europese noodfondsen.

In straattaal; de overheid heeft een ongedekte cheque uitgeschreven. In Dubai zit je daarvoor binnen vijf minuten voor heleboel haren opgesloten.

Dat u het even weet.

Voight-Kampff | 24-11-19 | 14:44

internationale financiële = internationale financiële instellingen.

Voight-Kampff | 24-11-19 | 14:49

Om een gevoel bij de getallen te krijgen: of uw huishouden even 21.600 euro wilt ophoesten ter dekking van deze garantiestellingen.

Hetzelfde geldt voor de huishouden van uw (eventuele) ouders en dat van uw (eventuele) broers en zussen.

Rekensom: (201 miljard euro minus 6 miljard euro) : 9 Mio huishoudens.

Tja, en daar staat u dan!

Voight-Kampff | 24-11-19 | 16:53

Feynman: "Wie klaagt over de haperingen in de multiculturele droom, wordt weggehoond, geparkeerd als xenofoob."

Dat is waar, en daarom wil ik alle meelezende MSM-auteurs dit vragen: "Kijk nog eens naar het filmpje. En nog eens ... WIE IS HIER NOU XENOFOOB!?!?! ... slachtoffer? Of de 40 getinten die vanwege huidskleur en afkomst van het slachtoffer geweld plegen, en terroriseren?

Wie antwoord heeft, moet er een stukje over schrijven. In de VK. Het NRC. Op de Joop. Of een ander MSM medium dat de links doorgedraaiden graag lezen. :p

gaffelbaard | 24-11-19 | 13:48
-weggejorist-
headlinergo | 24-11-19 | 12:37 | 1

Enorm goed stuk overigens van Feynman! Spijker-kop!

Jan, Leiden | 24-11-19 | 12:31
-weggejorist-
themanwithaplan | 24-11-19 | 12:06 | 3

De EU zegt dat we meer geld moeten uitgeven, mooi 10 miljard naar politie en leger en aanpakken die klootzakken

Fedde71 | 24-11-19 | 12:01 | 2

Heb maar circa 1oo.ooo nodig om dit probleem op te lossen.
ME ers.

joppo0 | 24-11-19 | 12:20

@joppo0 | 24-11-19 | 12:20: en ik realiseer mij net dat er andere rechters moeten komen die wel straffen uitdelen en niet enkel foei gesprekjes

Fedde71 | 24-11-19 | 12:35

Ach de linkse deugmens heeft dadelijk zijn kroost op privescholen, heeft medische hulp bij priveklinieken en woont in wijken met privebewaking. Nergens zorgen over.

Lafayette | 24-11-19 | 11:54

Vroeger joeg je de vijand het land uit maar nu worden ze met scheepsladingen vol binnen gebracht. dan kan je wachten op een burgeroorlog.

Nietgek | 24-11-19 | 11:44

Er is geen enkele serieuze intentie bij de autoriteiten om echte problemen daadwerkelijk aan te pakken. Ik las onlangs dat een 'serious crime unit' in Amsterdam opgedoekt wordt, zogenaamd omdat er onvoldoende budget is. Een vergelijkbare actie als het opheffen van de narcoticabrigade terwijl je land zwemt in de drugs. Men maakt het probleem alleen maar erger en men is er zich ter dege bewust van. Dus kiest men ervoor je voor te liegen over je eigen waargenomen werkelijkheid. Nee, het land gaat niet naar de kloten, jij bent gewoon een racist dat je durft te klagen.
En om ervoor te zorgen dat bewindslieden de misdaad niet voor de voeten loopt, benoemt men heel veel domme kruidenvrouwtjes op hoge posities. Liefst die gigantisch hebben gefaald in een vorige baan, zoals Reinie Melissant die faalde als directeur bij de gemeente Dordrecht. Faalbestuurders zijn makkelijk te besturen. Faalbestuurders hebben als kenmerk radeloos te worden bij aanpakken van problemen en gaan dan secundaire problemen aanpakken. Wordt er in de omgeving gekopschopt? Dan gaan we achter mensen aan die er iets over zeggen op Facebook. Faalbestuurders kom je overal tegen, zoals een teamleider bij een servicedesk die overbelast en onderbemand is, en de teamleider gaat dan bekertjes opruimen, dat werk.
De overheersende agressie van onze verrijkers en hun nakomelingen ondergaan we nu bijna 30 jaar. De enige politicus die er daadwerkelijk wat aan had kunnen doen, is door links omgelegd. Alles staat nu op slot en het land glijdt af naar een Zuid-Amerikaanse bananenrepubliek. We hebben een regering die hysterisch wijst naar niet-zichtbare gassen maar de ogen sluit voor het bloedbad dat zich voor hun neus voltrekt. Het raakt hen niet, het komt niet in hun kringen voor, het interesseert hen niet. Zij financieren schaterlachend Hamas en ISIS, laten een verkeersvliegtuig afknallen en proberen dan geopolitiek te bedrijven terwijl hun eigen land wegzinkt in een nachtmerrie van geweld en drugs.
Er is vooralsnog geen enkelen reden uzelven ongerust te maken.

Datsun_Cherry | 24-11-19 | 11:32 | 1

W.b. uw eerste zin: dat stadium zijn we al voorbij en is een uitgangspunt. U bent m.i. één van de weinigen die de vervolgstap kan maken (goede analyses en duidelijke verwoording) en een hoop reaguurders bij de hand kan nemen.

Voight-Kampff | 24-11-19 | 13:19

Weer een goede, maar weinig opbeurende column.
We lezen voortdurend over jongens en zelfs meisjes die door een hele groep worden afgetuigd, en gekopschopt als ze al op de grond liggen. En nee, dat was vroeger niet normaal. Ook is er een duidelijk racistisch patroon te zien, dat echter slechts door een enkeling wordt benoemd.

Na de Fortuyn-revolte riepen het partijkartel en de daarvan afhankelijke MSM in koor dat problemen voortaan zouden worden benoemd, en indien mogelijk zelfs aangepakt. En in discussies vandaag hoor je ook steeds "problemen worden wel degelijk benoemd, want moslims halen dagelijks de krant met criminaliteit, (seksueel) geweld, pogroms, aanslagen etc".

En toch, deze burgemeester praat geweld door tientallen mocro's tegen een enkeling goed met "er zat ook een blanke dader tussen". Of dat waar is weten we niet, maar vooruit.
Vijf maanden terug hoorden we over een zwembad dat *AL JAREN* geteisterd werd door "Belgen", zonder dat dat werd benoemd of aangepakt. www.geenstijl.nl/5148362/mishandeling...
Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam wil racistisch geweld tegen blanke bejaarden registreren en aanpakken, maar wordt daarom zelf van "racisme" beschuldigd. Haar plannen krijgen geen steun van het partijkartel en de woordvoerders van dat kartel; de MSM.

Kortom, zowel politiek als MSM doen nog steeds niks anders dan wegkijken, goedpraten en de klokkenluider aanvallen. Dat pakweg 0,01% van de problemen nu benoemd wordt omdat niemand er meer omheen kan lijkt mooi, maar de werkelijke problemen zijn dus veel groter dan wij mogen weten.
Zelfs justitie verzwijgt problemen door bij (seksueel) geweld "foei-gesprekken" aan te gaan, waarna aanklachten (en dus registratie) uitblijven. Zo blijven de vrij ernstige criminaliteitscijfers onder "overig" lekker laag.

De zaak Sylvia Veld bewijst dat zelfs beroving + zware mishandeling + verkrachting + poging tot moord geen prioriteit heeft bij de politie. Welnu, dat zegt alles over wat er met aangifte van een gestolen fiets gebeurt.. Aangifte van diefstal doe je alleen omdat dat moet van je verzekeraar.

Er moet echt wat veranderen. Linkse partijen zijn er vrij eerlijk over dat ze geweldsmisdrijven willen gedogen of legaliseren omdat ze vinden dat "hard straffen alleen werkt bij gedachtendelicten".
Maar zogenaamd "rechtse" partijen als CDA en VVD hebben dit net zo goed laten gebeuren. Een zeldzame "tuig moet oprotten" slogan vlak voor de verkiezingen maakt jarenlang gedogen van geweld niet ongedaan.
Het aanpakken van grof geweld moet prioriteit zijn; niet de aanpak van geweldloze blokkeerFriezen of oppositiepartijen. Misdrijven moeten geregistreerd worden, en duidelijk zichtbare patronen als racisme besproken.
Ik walg van kaalkopjes met Hitlergroetjes en apengeluiden, maar iemand aftuigen is veel ernstiger; zeker als dat ook racistische motieven heeft.

Dandruff | 24-11-19 | 11:22 | 1

Nou ... goede column. Een hoop data zonder een probleemstelling. En waarbij het begrip multiculturaliteit wordt gebezigd zonder context van homogeniteit.

Ik kom tot de conclusie van een rommelig en emotioneel verhaal van een goed willende en intelligente columnist die blijft ronddraaien in een cirkeltje van onafgeronde onderwerpen en beter kan.

Voight-Kampff | 24-11-19 | 13:14

Als het benoemen van daders van criminaliteit ook al racisme is, zijn we op de verkeerde weg. Iedereen ziet overal racisme tegenwoordig. Net zoals je ook tot in de eeuwigheid 'ongelijkheid' zou kunnen waarnemen. Want mensen verschillen nu eenmaal qua talenten en mogelijkheden.
Op de radio een filosofe over racisme: Ze vond het dat harder aangepakt moest worden, want het moest niet mogen. Maar op geen enkel moment werd ze concreet of feitelijk. Dan is filosofie een voorwendsel om maar niet concreet te hoeven worden en vaag te kunnen blijven in de beschuldigingen. Dan is het niet meer dan comfortabele morele zelfverheffing.

Rest In Privacy | 24-11-19 | 11:22 | 1

Truc van links is altijd dat ze niks definiëren.
Linkse aannames zijn altijd zo vaag en oncontroleerbaar mogelijk, zodat ze niet op de vele fouten in hun betoog gewezen kunnen worden.

Er wordt dan bijvoorbeeld gezegd "mannen verdienen 7% meer dan vrouwen", maar geen woord over onregelmatigheidstoeslagen, part- of full- time, nachtdiensten, overwerk, etc. Ook het soms jarenlang "uitstappen" vanwege een kind heeft invloed op je loon, net als regelmatige afwezigheid als een kind ziek is. Nog los van het vraag&aanbod principe; door een tekort aan monteurs kan er in technische beroepen veel verdiend worden, maar de meeste vrouwen hebben daar niks mee.

Zo'n stelling heeft alleen zin als je de lonen van een even oude man en vrouw met precies dezelfde opleiding, hetzelfde beroep en dezelfde functie bij hetzelfde bedrijf vergelijkt. En zelfs dan moet je er rekening mee houden dat ook 2 mannen (of 2 vrouwen) verschillende lonen kunnen hebben.

Maar ja, links maakt zich liever druk over niet-aantoonbare glazen plafonds dan over groepsverkrachtingen, gedwongen huwelijken, loverboy-praktijken, vrouwenhandel en besnijdenissen.
Over de glazen vloer (relatief veel mannen doen gevaarlijk en vies werk in oa bouw, vuilverwerking etc) horen we links dan weer nooit.

Dandruff | 24-11-19 | 11:42

Denkt u zich eens in: hoe zou de wereld er zonder islam uitzien ?

Elder of Z. | 24-11-19 | 11:03 | 4

Het is niet eens (puur) de Islam; sommige Noord-Afrikaanse volken zijn van zichzelf al bijzonder onaangenaam.

Goldfinger | 24-11-19 | 11:23

@Goldfinger | 24-11-19 | 11:23:
Stel u voor, het onaangename karakter van de Islam gecombineerd met een onaangename volksaard.
Hm, eigenlijk hoeft dat zich helemaal niet voor te stellen.
We zien dat dagelijks op nieuws en opsporing verzocht.

Roadblock | 24-11-19 | 12:14

Hetzelfde. Degene die denkt dat islam het probleem is denkt niet ver genoeg door! Uiteindelijk leidt alles naar de bron van de politiek. In Nederland het partijkartel.

M.a.w. religie is een machtsmiddel om het volk te verdelen en te overheersen. Bij afwezigheid van islam verzint de politieke elite wel wat anders.

Uiteindelijk is natuurlijk het volk het probleem, want zij stemmen op het partijkartel.

Disclaimer: voor de overzichtelijkheid van mijn antwoord heb ik de aansturing en financiering van de politiek door het grootkapitaal even buiten beschouwing gelaten. Temeer daar de politiek ook zichzelf financiert met belastinggelden.

Voight-Kampff | 24-11-19 | 13:33
▼ 1 antwoord verborgen

De-escalerend optreden, het nieuwe motto van de politie en hun bestuurders om het op zijn beloop te laten.

Broadsquire | 24-11-19 | 10:54 | 1

Ik zie het vooral als een bezuinigingsmaatregel. Niet zozeer overigens om de maatschappij te ontlasten want de belastingen gaan alleen maar meer omhoog. Maar om het bespaarde geld aan andere leuke dingen uit te geven zoals meer EUSSR en windmolentjes.

Graaf_van_Hogendorp | 24-11-19 | 11:00

We hebben een politie, strafmaat en een rechter probleem, de oberschoppers waren in Nederland waarschijnlijk niet opgespoord, niet vervolgd en als ze dat toch waren hadden ze een taakstraf gekregen (in 2022 ofzo met wachtlijsten bij recherche, OM, rechtbank etc). In de tussentijd hadden ze vrij op straat gelopen. In Tsjechië houden ze die mensen in iedere geval van de straat.

Blasfemie | 24-11-19 | 10:47

"We gaan het aanpakken". Er wordt helemaal niks aangepakt en Nederland gaat langzaam maar zeker kapot. Maar dat is ook het doel van links, dat zit in hun DNA. Cultuur-Marxisme is een destructieve kracht. Alles wat Nederland tot Nederland maakt moet weg en worden gesloopt. Vermengd, verdund en aangelengd tot een doffe lege deprimerende nietszeggende "multi-cultuur". En kapot is kapot. Ik kan me niet meer voorstellen dat dit ooit weer goed komt. Hoe moet dit ooit nog worden teruggedraaid ? We zitten op een hellend vlak. Het resultaat van 50 jaar consequent afbraakbeleid door links. Het begon begin jaren '70 en duurt tot op de dag van vandaag. In 5 decennia hebben ze gesloopt wat in 5 eeuwen daarvoor was opgebouwd. Misschien komt er ooit nog een conservatieve revolutie. Maar ik betwijfel het. Mensen zijn door werkdruk en social media niet meer in staat rustig na te denken en stil te staan bij de wereld om hun heen. Ze laten zich foppen door trekpoppen (Rutte) van het establishment (de EU) die vlak voor de verkiezingen met wat stoere rechtse praatjes de boel manipuleren, en hoppa, de VVD is weer het grootst. Kan Rutte weer 4 jaar lang als een dorpsgek gaan lachen, want hij is toch zo vrolijk.

Motleycrew | 24-11-19 | 10:38

Pim had gelijk, "mens ga koken!”
Wat een ruggengraatloze blaatkut zeg, de vrouwelijke Tarik Aziz van Gorinchem

tsjajaja | 24-11-19 | 10:29

Geweld werkt. Praten niet.

Wemibono | 24-11-19 | 10:29

De politieke elites zouden zichzelf de volgende hypothetische vraag moeten stellen: 'is de democratische rechtsstaat bij machte om andersgelovige en andersdenkende minderheden afdoende te beschermen, als de bevolking overwegend uit moslims zou bestaan'? Het antwoord begint zich al af te tekenen.

Schulzie | 24-11-19 | 10:21 | 2

Haal dat hypothetisch maar weg. Kwestie van tijd..

DrachiR | 24-11-19 | 10:28

Libanon is ons avondland. Vergeet niet 2021 kartel te stemmen wit proletariaat! Dan kunt u ook de geneugten van burgeroorlog meemaken, en niet meer alleen op de treurbuis maar in uw eigen straat!

Graaf_van_Hogendorp | 24-11-19 | 11:02

Als een burgemeester zegt dat ze dit gaat 'aanpakken' dan bedoelt ze: Ik ga lekker niks doen. Maar ik doe wel alsof, want haar carrière is afhankelijk van het deugvolk. Ik wordt steeds meer allergisch voor het woord 'aanpakken'.

HoniSoit | 24-11-19 | 09:40 | 1

ik krijg jeuk bij het nieuwe bestuurlijke stopwoordje " robuust" waarschijnlijk geintroduceerd door dezelfde trainers op topkader trainingen voor aankomend politiek talent.

vranac | 24-11-19 | 10:10

Mij maken ze niets wijs. Te vaak de korte lontjes van getinte gasten gezien in de halve eeuw dat ik hier rondloop. Het handje vol vechtpartijen in mijn leven, waar ik niet meer voor weg kon lopen ook met zelfde slag. Nogmaals, pak hun geld af. Slaan zonder duidelijke zelfverdediging is 5000 euro dokken. Ik wil wel eens zien als ze 5 jaar lang moeten afbetalen of ze weer snel de fout ingaan.

Misterspok | 24-11-19 | 09:36 | 1

Het vervelende is, dat er onder marokanen en turken een veel sterker 'gemeenschapsgevoel' is, onder meer gevoed in de haathutjes, waarin elke gelegenheid wordt aangegrepen om te bevestigen dat 'wij' gediscrimineerd worden door 'hun'.
Gevolg is dat al die boetes gedeeld worden en de kleinere criminelen gewoon een paar ruggen in het zakje stoppen om die boete te betalen én in aanzien stijgen bij de imam. Waarom zou die Ahmed aanspreken op crimineel gedrag, als diezelfde Ahmed een dikke duit bijdraagt en och, met een beetje draaien kan het nog op het geloof worden gegooid ook?
De islamitische jeugd krijgt kortom keer op keer te zien dat hun verderfelijk gedrag goed is; criminaliteit betaald goed, misdaad loont, boetes worden toch wel betaald, de imam vertelt dat het geloof dit goedkeurt, mocht je in de cel terecht komen dan wordt je daar goed opgevangen (inclusief islamdiensten, halal eten, stiekem lessen in hoe je de volgende keer met crimineel gedrag weg kunt komen).
Kortom, Nederland is volledig kapot met de huidige aanpak.
Zoals laatst geleerd: sippenhaftung. Een vreselijk systeem, maar hoognodig en waar gehakt wordt, vallen spaanders.

EEnzame SchizofrEEN | 24-11-19 | 10:45
-weggejorist en opgerot-
Rest In Privacy | 24-11-19 | 09:35 | 1

Nederland wordt gewoon gesloopt door politici die in de geschiedenis boekjes willen komen door hun “goede” ideeen en hun deuggehalte en het niet luisteren naar de burger omdat ze in den Haag alles beter weten met hun cijferpoepen. Politici die wel luisteren en meedenken worden maanden achter elkaar afgeluisterd om ze op een fout te betrappen hoe is het eigenlijk met de Mos is er al wat duidelijk wat hij heeft aangenomen aan smeergeld of appartementen? De bevolking bezwijkt onder regeldruk in alle sectoren. De goed willende burger mag overal voor lappen en mag geen weerwoord hebben want dan komt de politie meteen op bezoek terwijl criminelen vrijspel hebben, je zou in Nederland gaan denken “criminaliteit loont” en soms wordt je neer gepoft of je krijgt een fop straf. Het is een zooitje.. maar het lijkt wel of we zombies zijn en het allemaal wel best vinden.. maar hoe lang nog? En met wat voor effecten? Wanneer barst de bom?
En ik heb het idee dat dit niet alleen in Nederland zo is..

David000000007 | 24-11-19 | 09:34 | 1

Beetje OT, maar met de Mos gaat het goed, vermoed ik.
Hij is door het akkefietje uit een belangrijke positie gehouden, hij zit 'netjes' in de raad maar kan geen schade aanrichten aan wat B&W uitvreten.
Op het moment dat de Mos dreigt te groeien zal er waarschijnlijk plotseling weer 'iets' gelekt worden en het hele circus zich herhalen. Zo lang mensen als de Mos maar niet op bepaalde plekken komen te zitten, te bepalen door de zittende regenten.

EEnzame SchizofrEEN | 24-11-19 | 10:53

"Er zijn ook slachtoffergroepen waarvan het bestaan wordt ontkend, zoals blanken of mannen."

Oftewel: Belastingbetalers!

jokejacket | 24-11-19 | 09:28

MultiKul.
"Onze" media, "onze" burgemeesters en "onze" volksvertegenwoordigers moeten telkens weer de handen ineenslaan om te voorkomen dat de dagelijkse mislukkingen uitlekken.

Over globalisten en hun alternatieve werkelijkheid gesproken: het wil maar niet vlotten met de staatsgreep in de VS. Pencilneck's ogen puilen steeds verder uit en zelfs dat schouwspel werkt niet.

Jan Passant mk2 | 24-11-19 | 09:19

Ze zijn gewoon jaloers.

teevee | 24-11-19 | 09:10

Maar 30% vrouwelijke burgemeesters in Nederland en toch kans zien om het meeste te falen. Te slap, te links, te liev? Dunno. Sorry dames.

BozePaarseMan | 24-11-19 | 09:07 | 1

gebrek aan kwaliteit ( opleiding / werk ervaring)

vranac | 24-11-19 | 09:40

Aan de wieg van racisme hebben gestaan. Nederland was niet de verwekker maar was wel dolletjes enthousiast over de mogelijkheden na de Columbus introductie. Het werd de grondslag van de gouden eeuw onder een andere naam. Heiden als meest gebruikte voor de gekleurde mens. Europa trok met die filosofie de wereld in met E.T aan hun kant. Een knap staaltje recht praten wat zo rond als een hoepel is was blaming Rusland, tot vandaag.

biltong | 24-11-19 | 08:51 | 6

Begin morgen eens opnieuw svp.

Baron-barry | 24-11-19 | 09:24

biltong | 24-11-19 | 08:51,

Als ik je slechte Nederlands goed begrijp, verdedig jij racistisch geweld tegen Nederlanders vanwege misdadig gedrag dat 1% van de Nederlanders eeuwen geleden zou hebben begaan?

Nogal een hellend vlak.
Want betekent dat ook dat racistisch geweld tegen Turken oké is vanwege eeuwenlange misdaden door het Ottomaanse rijk? Denk aan grootschalig kolonialisme, diverse genocides (niet alleen op Armenen), intensieve slavenhandel en zelfs "kindbelasting".

Elk volk en elk land heeft zwarte pagina's in haar geschiedenis.
Het linkse argument dat het collectief straffen van onschuldige mensen de wereld beter maakt doet geen enkele zwarte pagina teniet; het voegt slechts nieuwe zwarte pagina's toe. Lenin, Stalin, Hitler, Mao; het waren links-populaire "social justice warriors" die de "privileges" van boeren, Oekraïners, joden, ondernemers en geestelijken aan wilden pakken. Uiteindelijk hebben ze alleen maar bewezen dat het socialisme minstens zo moorddadig is als de islam.

Dandruff | 24-11-19 | 10:36

@Dandruff | 24-11-19 | 10:36: Dat is een redenering die vaker voorkomt. Omdat onze stapelbedovergrootouders iets deden wat niet deugde, deugt het wel als (licht) getint vullis het doet.

Heiner | 24-11-19 | 14:52
▼ 3 antwoorden verborgen

“heel gemêleerd gezelschap” Tja, .... als "jongerenprobleem" bestaat uit Turken en Marokkanen is het gezelschap "gemêleerd" niet waar?

Hoog_Niveau_Zolder | 24-11-19 | 08:51 | 2

Ze willen de suggestie wekken dat er een blanke bij zat. Dat is natuurlijk niet zo, maar vanwege de privacy van de daders gaan we daar toch nooit achterkomen. En dat is belangrijk, omdat er anders volkswoede zou kunnen ontstaan.

teevee | 24-11-19 | 09:12

@teevee | 24-11-19 | 09:12:

Doet me denken aan een "incident" van alweer 15 jaar geleden of zo.
Gehandicapt minderjarig meisje werd maandenlang seksueel misbruikt door 40 Marokkanen, in Amsterdam.
Werkelijk?
Nee, het was een "multicultureel" gezelschap, want er zaten ook een Turk en een Antilliaan bij, volgens een gemeente- of politie- woordvoerder. Die verweet de ouders dat die hierover hadden geklaagd in de Telegraaf, omdat er na een jaar nog niemand gestraft was.
Foei!

Het gezin van dat kind moest verhuizen omdat het kind nog steeds werd gepest in de gezellige multiculturele buurt. Omdat Amsterdam uit principe nooit slachtoffers van (seksueel) geweld helpt, koos het gezin dus maar die hele dure eieren voor haar geld.
Een A'dams wethoudertje waarvan me de naam ontschoten is heeft zich nog wel ingezet om de taakstraffen van de daders ongedaan te maken.

Maar dit is dus allemaal echt niet heel nieuw.
Verder moeten we beseffen dat dubbelpaspoortiërs in menig artikel of statistiek als "autochtonen" worden gezien.

Dandruff | 24-11-19 | 09:59

1999, das wel erg oude koeien om je verhaal aan te dikken? Het is al erg genoeg.

menage | 24-11-19 | 08:47

Wij leven in een tijd zonder richting, zonder ideologieën, zonder aansprekende ideeën, zonder vaders en moeders, kortom in een samenleving van wezen. Wij zijn echter de erfgenamen van veel: alles wat een rol van betekenis speelt of heeft gespeeld in de moderne wereld is begonnen op ons continent, Europa. En die veelheid van ideeën, systemen, opvattingen en handelingen heeft geresulteerd in een groot gevoel van onbehagen, van 'verweesd' zijn. 'De verweesde samenleving' is een vurig pleidooi van Pim Fortuyn voor meer aandacht, liefde en respect voor de kernnormen en -waarden van onze eigen cultuur.
De verweesde samenleving - Pim Fortuyn

RickRD | 24-11-19 | 08:36 | 3

De opmerking is terecht, maar op GS volledig aan dovemansoren gericht. Bijvoorbeeld het gristen-bashen is een lokale sport hier. Religie heeft echter een belangrijke rol bij de vorming van de culturele identiteit. De spirituele dimensie is totaal verdwenen uit de maatschappij. Die les zal opnieuw geleerd moeten gaan worden. De islamitische ideologie telt wat mij betreft niet mee, behalve dat er geen antwoord meer op is vanuit de westerse wereld.

Frau Merkel | 24-11-19 | 09:59

Sorry? Marxisme is springlevend en vaart wel in het westen. Alleen het heeft zich een beetje vermomd om niet op te vallen. Maar cultureel marxisme als ideologie heeft een verpletterende overwinning behaald in de kunst, cultuur, muziek, film, onderwijs en openbaar bestuur. It's game over man.

En dan maakt new kid on the block ideologie ieslaaaaam een spectaculaire opmars, ook door de instituties (uitgenodigd door culturele marxisten).

Neen, ideologie is niet deaud in het westen. Was dat maar waar als we nu zien welke ideologien onze samenleving domineren.

Een hele schrale troost. Trump wordt herkozen 2020 (kunnen nog vier jaar lachen om de verontwaardiging bij onze meerderen hierover). En de marxisten zullen er heel snel achterkomen dat hun "bondgenoten" de moesliems, slechts tijdelijke wapenstilstanden mogen afsluiten. Marxisten zullen de eersten worden die opgejaagd zullen worden (nog voor de joden) wanneer de islam defacto de straten van alle west, noord en centraal Europese (middel) grote steden beheerst .

Graaf_van_Hogendorp | 24-11-19 | 10:56

1) 'Wij leven' >> wanneer u daarmee een gemeenschappelijk "wij" bedoelt, dan spreekt u uzelf grondig tegen. 2) 'Zonder richting, zonder ideologieën, zonder aansprekende ideeën' >> nihilisme is ook een idee, wellicht zelfs een religie (een systeem van ideeën), zij het een zelf-destructief gedachtesysteem. Schopenhauer"s 'Welt als Wille und Vorstellung' wordt vandaag door de overgrote meerderheid aangehangen: de individualistische eigen wil wordt rücksichtlos barbaars te gelde gemaakt, het recht van de sterkste is heer en meester. Daarvan hadden de generaties vóór 'ons' ook weet. Juist daarom bouwden zij een samenleving op met robuuste christelijk-socialistische instellingen. Maar door neo-liberalistisch management zijn al deze instellingen zoals jeugdzorg, psychiatrie enz enz tot skeletten gereduceerd, waarin baantjesjagers hun tijd nietsdoend uitzitten achter smartphones. Zelfs de hoogste baas, Mark Rutte, tuurt als een slaaf naar zijn meester en minister Grapperhaus houdt ten allen tijde liever van naar voetbal kijken. Zulke voorbeelden van geestelijke onttakeling vinden navolging.

Eeuwig..Op..Vakantie | 24-11-19 | 11:24

Een burgemeester met Alzheimer ??? wtf

piet7003 | 24-11-19 | 07:50 | 1

Nederlanders moeten niet zo zeuren...men krijgt de overheid die men verdient...Hoe gaat het spreekwoord ook al weer "zachte heelmeesters maken stinkende wonden...zie hier het resultaat van 50 jaar geestelijk gehandicapt leiderschap plus coup en zuiveringen door de linkse kerk in het onderwijs media en ambtenarij.....

Israeli-TraderOne | 24-11-19 | 08:10

“Keihard aanpakken” gaat de burgemeester deze “jongeren”. Ben benieuwd welke smaak thee daarbij geschonken wordt..

Proud Infidel | 24-11-19 | 07:40 | 1

Earl Grey denk ik. Best wel een uitgesproken smaak. Dat zal ze leren!

H.J.W. | 24-11-19 | 09:57

Jongeren maken alles kapot
Overal
Altijd

swassannuf | 24-11-19 | 07:21 | 1

U vroeger dus ook?

menage | 24-11-19 | 08:47

Uitspraak burgemeester Reinie Melissant: We gaan het met zijn allen aanpakken.

Met zijn Allen: is dus zelf weglopen voor de verantwoordelijkheid vanuit haar functie ic functioneren.

hollandsevluchteling | 24-11-19 | 07:16 | 2

Tsja, draaien en duiken ( en liegen natuurlijk) zijn belangrijke vaardigheden voor politieke bestuurders om omhoog te vallen.

vranac | 24-11-19 | 08:47

Veel zal in de loop van de komende jaren duidelijk worden. Als de 'wachtmaarwijwordendebaas' incidenten (een eufemisme, ik weet het) gelijke tred houden met de veranderende moslim-niet-moslim verhouding in ons land, dan wordt het voor de overheid in ieder geval een stuk moeilijker om het i-woord uit de vergelijking te houden. De stelling is: minder islam = minder geweld en minder chaos.

Schulzie | 24-11-19 | 07:09

Zelf verdiend. Mensen binnen laten die jou een andere juridische plaats toedichten dan je op grond van de natiestaat toekomt..
Het is allemaal kinderspel met wat gaat komen als het voor je baan belangrijk is islamiet te worden. En die prikkel gaat komen. Autochtone Nederlanders zullen de koran veel fundamentalistischer uitleggen en de uiterste consequenties makkelijker omarmen maar intellectueel beter in staat zich te schermen tegen kritiek. Het zal die intellectuele kracht van de oorspronkelijke Nederlanders zelf zijn die de oude rechtstaat om zeep helpen en geweld tegen ongelovigen breed geaccepteerd mogelijk maakt. Tegen die tijd begrijpt de Nederlandse massa wat er precies omgaat in de hoofden van die 'baldadige jochies' van 2019 en eerder.
Iets wat nu nog niet doordringt: onze juridische positie is anders, hoe krankzinnig het ook klinkt. Het is al oorlog.

Zoltan | 24-11-19 | 06:34 | 1

Het is al meer dan 500 jaar oorlog met die lui.

HaatbaardKnipper | 24-11-19 | 09:00

uhhhh, minder, minder, minder "jongeren" dan maar.

r@face | 24-11-19 | 06:00 | 1

Zonder quotes, maar Yup, ook heel goed voor het klimaat overigens. Maar dat moet je dan wel globaal aanpakken, anders geeft dat óók niet.

peterdh | 24-11-19 | 07:36

Het is best een bittere pil om te constateren dat racistisch geweld voornamelijk voorkomt uit de meest gediscrimineerde hoek.

marrretje | 24-11-19 | 03:49 | 2

Ik mag aannemen de meest 'discriminatie' roepende hoek. Anders ben je geen haar beter dan die gristen muts uit Gorinchem.

HaatbaardKnipper | 24-11-19 | 09:02

Ah, u verkondigt hier weer het oorzaak gevolg axioma van links?
Hoe meer gediscrimineerd hoe groter het geweld?
Ergo, alles is onze eigen schuld?
Zo ja, bent u een onderdeel van het probleem.
Er zijn echter bevolkingsgroepen die gewoon niet deugen.
En dat zijn onze alibaba's met hun 40 rovers.

Roadblock | 24-11-19 | 11:05

Weer een prachtige verwoording van de huidige situatie in Nederland.
Altijd weer blij met de collum van Feynman op Zaterdag.

Datgingniegoed | 24-11-19 | 03:15
-weggejorist-
Boeiendddd | 24-11-19 | 02:51

Wilders heeft gelijk. Trouwens, hij is er zelf ook op en verschrikkelijke manier slachtoffer van.
Die niet reagerende, ingrijpende mensen is de 2e kamer, laffe decadente slapjanussen, die op hun rug gaan liggen bij de minste tegenslag.

watergeus | 24-11-19 | 01:50 | 1

En vergeet de beeldschermpjes niet, waarin zij ver, lang en gelukkig leven van het volk dat hen heeft gekozen en de lasten zal dragen die zij in hun onbewustzijn veroorzaken. Want zij zullen de laatsten zijn die er ooit wat van zullen merken.

SlimmeBelg | 24-11-19 | 03:50

Hij is Feyn deze column

Zuma | 24-11-19 | 01:46
-weggejorist-
GerMonster | 24-11-19 | 01:40 | 1

“Hetzelfde deed de VVD aan de interruptiemicrofoon in de Tweede Kamer.”
De woordvoerster namens de VVD: Mevrouw Dilan Yesilgöz-Zegerius.
Het vileine woordspelletje van de heks: "jongeren" i.p.v. "allochtone jongeren".
Haar persoonlijke positie: heeft gelukkig zelf geen kinderen, want die zouden bij haar in slechte handen zijn.
Haar karma: zij heeft bloed aan haar handen omdat ze te belazerd is om het probleem te benoemen en te adresseren.

Voight-Kampff | 24-11-19 | 00:41 | 5

@Voight-Kampff | 24-11-19 | 09:11: Het benadrukken dat ze 'echt' wat wil veranderen geeft al aan dat ze weet dat ze niet geloofd gaat worden. Het is typisch taalgebruik van kartelpolitici.

Frau Merkel | 24-11-19 | 10:03

@Baron_barry:
Eens. Dank voor de correctie (en uiteraard het compliment).

Voight-Kampff | 24-11-19 | 10:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Kwart eeuw geleden. Ritje met tram 3, met de kat naar de dierenarts. Zat een groep Marokkanen zo luidruchtig heibel te maken, dat ik, naief 18-jarig wicht, vroeg of het ietsje rustiger kon. Vanwege nerveuze poeskat. Ik heb het geweten: ze kwamen op een centimeter van me af staan schreeuwen, intimiderend met de vingers priemen, ik was een hoer natuurlijk, maar het ergste was het spugen. Ze spuugden als lama's, vol in m'n gezicht. Ik zat met dat beest, kon geen kant op. De hele tram deed niks. Nada. Want 80% was allochtoons: hoofddoeken, oudere mannetjes op sloffen: ik was maar een blond meisje en het was goed dat ik op m'n plek werd gezet. Ik geloof dat ik toen al van het linkse geloof in de multiculturele samenleving ben afgevallen.

kapoerewiet | 24-11-19 | 00:15 | 5

Herkenbaar dit soort escalaties. Nare ervaring zeg.

letopuwzaak | 24-11-19 | 07:49

44 jaar geleden onder bedreiging van een mes door een Marokkaan van mijn brommer beroofd. Die had je toen nog amper en het woord beroving bestond ook nog amper. De populatie is toen rap toegenomen alsmede het geweld wat natuurlijk de afgelopen 40 jaar wordt ontkent. Minder, ja liever minder zeg ik diep in mijn hart.

Ron101 | 24-11-19 | 08:51

Blanken. Vergaar je geld en wegwezen.

Baron-barry | 24-11-19 | 09:29
▼ 2 antwoorden verborgen

Ja, de overheid en haar prioriteiten. Allochtonen die zich misdragen is geen bruikbaar nieuws omdat er nog meer van moeten komen.

Zelf weten ze ook niet waarom maar gewoon doorgaan met importeren van de ellende onder het mom van zoooooo zieluggggggg

Om de uitkerings / hulp industrie in leven te houden?

Ervaringsdeskundige | 23-11-19 | 23:58 | 2

Ik kan één reden bedenken om voorlopig het dubbele paspoort te handhaven. Mensen met dubbel paspoort die veroordeeld worden tot gevangenisstraf vanaf 3 maanden, moeten hun NL paspoort inleveren.
In een land als Israël zit je na een diefstalletje als buitenlander binnen 24 uur al op het vliegtuig. De rest is probleem land van herkomst.

Tapioca pudding | 24-11-19 | 01:34

@Tapioca pudding | 24-11-19 | 01:34: Als ingezetene zit je gewoon in de politiek.

Arachne | 24-11-19 | 01:49

' Een gemêleerd gezelschap'
-
Lees: ' wij weten het niet zeker, maar wij hopen dat er zowaar nog een blank jong met een capuchon diep over z'n smoel getrokken tussen liep' ...

bisbisbis | 23-11-19 | 23:44 | 1

Een waffer.

knutsel_ | 23-11-19 | 23:49

Wederom een knetterhard stuk van Feynman. Hulde

Guust Kadaver | 23-11-19 | 23:41

Deze mensen ook echt niet. Maar het zijn er zo weinig en ze dalen in aantal.

Overnijd | 24-11-19 | 00:08

Als die dadergroepen 'jongeren' (al dan niet hangend op straat) nou nog uit salafistische kring zouden komen, dan valt die haat jegens autochtonen nog enigszins te begrijpen, maar dikke kans dat ze uit de door islamapolegeten zo bewierookte 'gematigde' hoek komen. Die groep hult zich altijd zo doeltreffend in stilzwijgen, dat ik mij begin af te vragen of hun leden wel echt bestaan. Het sterkt mij in ieder geval in mijn diepste overtuiging dat islamisme in de islam zit, als de kip in het ei.

Schulzie | 23-11-19 | 23:40

Goed verhaal waar ik nog even ga aanvullen waar de oorzaak ligt.

"Moeten we echt openstaan voor iedere cultuurverandering?"
Ja, zolang de nieuwkomers gratis, hard zonder te zeuren werken volgens het neoliberale grondbeginsel.

"Helaas is het aanbod van jonge drugshandelaartjes ietsje groter dan de vraag, dus escaleert het geweld in die sector steeds verder."
Zelfs hier slaat het neoliberalisme toe. Hoe meer import, hoe meer drugshandelaren des te lager de arbeidskosten.

"Dan vervallen we tot het recht van de sterkste."
Dat is waar het neoliberalisme voorstaat. Ieder voor zich en god voor ons allen.

Amen!

ProAsfalt | 23-11-19 | 23:39 | 4

Inmiddels is onze Joods/Christelijke GOD helaas al vervangen door ene Allah.

Nelis SplitBloes | 24-11-19 | 01:02

@Overnijd | 23-11-19 | 23:42: Kinderbijslag, huurtoeslag, bijstand, bijzondere bijstand, gemeentelijke extra bijstand, moet ik nog even doorgaan?

Nelis SplitBloes | 24-11-19 | 01:11

ProAsfalt | 23-11-19 | 23:39

Vraag en aanbod is een natuurwet, net als zwaartekracht.
Jouw claim dat een natuurwet "de oorzaak van het probleem is", is bijna half zo achterlijk als jouw claim dat je niet hoeft te weten wat "neoliberalisme" betekent als je dat woord gebruikt.

Je kunt wel klagen over een systeem dat hier vrede, vrijheid en welvaart bracht. Maar noem mij eerst maar eens één land waar volgens jou de "neoliberale" natuurwetten met succes zijn afgeschaft. Alle feodale religies zoals socialisme en islam hebben altijd gefaald, juist omdat ze de natuurwetten ontkennen.

Dandruff | 24-11-19 | 10:13
▼ 1 antwoord verborgen

Vooral niet benoemen dat het Marokkanen zijn want dat valt slecht in het linkse kartelnetwerk en is schadelijk voor het volgende kartelbaantje. Zo’n vvd laat hier overduidelijke de linkse lijn zien, zwakke club.

BozePaarseMan | 23-11-19 | 23:39

Slachtoffer blanken man niks aan de hand .
Aangiften de prullenbak in zo wordt Nederland steeds veiliger. Wat een gaf land he

steefbeen | 23-11-19 | 23:43

Mmm gaat de goeie kant op met de "jongeren":

23 nov.Politie zeer alert op plunderingen
23 nov.Plundergevaar: jongeren met bivakmutsen en messen opgepakt in Rotterdam
22 nov.’Jongen (15) spil in plunderpoging Bijenkorf Rotterdam’
14 nov. Twee meisjes (12 en 13) aangehouden voor mishandeling leeftijdsgenoot
15 nov. Elf jongeren aangehouden met wapens en drugs

zomaar een weekje

peterdh | 24-11-19 | 00:42

Ik zie hier niets verkeerds vanuit de vigerende stikstofnormen. Dat zijn de enige normen die nog tellen. Doorlopen dus.

Overnijd | 23-11-19 | 23:29

Komen "we" nooit meer vanaf, onder andere door:
Welkom welkom welkom

Is dit nog nieuws? | 23-11-19 | 23:27 | 2

Dus eigenlijk zijn gitaarspelende vrouwen in de overgang medeplichtig.

ja,diedus! | 23-11-19 | 23:34

@ja,diedus! | 23-11-19 | 23:34: Ja, het drinkwater moet gember, alfalfa en pijnboompitten toegevoegd krijgen om die aftandse vrouwen weer een beetje te normaliseren.

28 | 24-11-19 | 01:04
-weggejorist-
Painauchocolat | 23-11-19 | 23:24 | 2

Het probleem is niet het mocro'tuig.
Die pakken gewoon elke ruimte die ze krijgen.
Het probleem zijn de altijd maar weer relativerende, downplayende, en racisme roepende mede-Nederlanders.
Als het alleen het geweld van de mocro's was, was het een kwestie van met een groep lieden een eind ijzer te pakken, en op een niet mis te verstane manier duidelijk te maken dat sommige dingen in dit land niet gepikt worden.
Die taal begrijpen ze heel goed. Kijk maar naar Israel.
Ok. We hebben nu eenmaal die zwaardmacht aan de politie gegeven.
Maar de politie is door de politiek in een richting gedwongen, dat hard aanpakken van allochtonen not done is.
Sterker nog. De autochtonen die protesterende geluiden laten horen worden aangepakt.
Keien gooiende moslims? Hoeveel zijn er al gepakt/veroordeeld?
Protesterende Friezen? Veroordelen en DNA afnemen. Dat zal ze leren.
En op de achtergrond de grote groep mede-autochtonen die altijd, het maakt niet uit wat ze flikken, de kant van mocro'tuig zullen blijven kiezen, en de boel blijven goedpraten, zelfs al worden ze zelf beroofd en in elkaar geslagen.
Die zijn het echte probleem.

Roadblock | 23-11-19 | 23:21 | 3

Dat dus.

ja,diedus! | 23-11-19 | 23:35

Ja.

letopuwzaak | 23-11-19 | 23:39

Helemaal

Rest In Privacy | 24-11-19 | 00:29

We hebben een politie/justitie probleem.
De jongens die gisteren bij Breda treinen beschoten werden binnen enkele uren gearresteerd.
En je maakt mij niet wijs, dat de politie in Gorkum niet precies weet wie de daders van deze verachtelijk "schoppartijen" zijn.
Dat er nog niemand opgepakt is, heeft alles met de afkomst van de daders te maken.

de honden blaffen... | 23-11-19 | 23:11 | 1

Zeker weten.....

knalrode lippenstift | 24-11-19 | 06:38

Minder wijkagenten op straat, camera’s in plaats van politietoezicht en een stop op het aantal evenementen in de zomer. Die maatregelen overweegt de Gorcumse burgemeester te nemen om het grote tekort aan agenten in de stad en de regio het hoofd te bieden. www.ad.nl/rivierenland/burgemeester-g... Dit linkje was ik per abuis vergeten.

Feynman | 23-11-19 | 23:08 | 1

Dat grote tekort aan agenten zal alleen maar toenemen. Prospects snappen dat je geen agent moet worden in Nederland.

De vraag wordt dan: Wat blijft er over ?

hollandsevluchteling | 24-11-19 | 09:57

De burgermoeder zat het weer eens te downplayen.... en nog eens downplayen want het was een roedel bestaande uit voornamelijk mocros die blanke jongetjes in elkaar trapte. Dit bestuurlijke vullis kijkt voortdurend weg als blijkt dat het lichtgetinte deel van onze samenleving geweld gebruikt tegen autochtone jongeren. Ze willen het gewoon niet weten dus bestaat het niet. Als een zwarte voetballer wordt gediscrimineerd door voetbalsupporters valt heel bekend Nederland over elkaar heen om te laten zien dat ze echt deugen. Discriminatie moet keihard aangepakt worden.... evenals het meten met twee maten. Volgens mij is een blanke Nederlander net zo belangrijk als een zwarte.... of zie ik het verkeerd?

dickg | 23-11-19 | 23:05 | 1

Alleen als het op betalen aankomt.

ja,diedus! | 23-11-19 | 23:37

Veertig jaar geleden wisten groepjes getinten al heel goed hoe ze op bijzonder doordachte en vervelende manieren posities innamen in steegjes, op stoepen, pleinen, straten enz. dat je alleen tussen hen door kon lopen. Niet even er achterlangs. En dan moest je oppassen dat je ze niet per ongeluk aanraakte want dan brak de hel los. En ja, dat deden hier alleen getinten.

Leptob | 23-11-19 | 23:04 | 2

Bij mij pas 35 jaar geleden maar zelfde idioten, bij zwembad roedels die je abonnement wilden (dan denk ik ook is die badjuf zo bang geweest dat ze gewoonweg niet durfde in te grijpen, toen al!) En dan wilde zo een groep hyena's dat je ging vechten met een vriend waarmee je kwam aanfietsen, klootzakken, en NIETS veranderd, godverdomme 2 generaties verder en dezelfde laffe smerige streken. Jatten, ruzie zoeken, en dan die linkse schoften in de kamer maar naar de mic rennen om hun afschuw uit te spreken; maar, maar , maar... en baudet weer offline halen, hij is de pirate bay niet! Houd deze toespraak van Thierry trending! kom op voor je kinderen, ook als ze nog met miljoenen in je speciale knuffeldoek opdrogen, youtu.be/oHTw7q26daE

28 | 24-11-19 | 01:13

Deugen = cultuurmoord

Acidstain | 23-11-19 | 23:02 | 12

@Zapata10 | 23-11-19 | 23:57:
Het is dat mijn man naast me ligt te snurken, anders zou ik hem verdenken van een Zapata alter ego.
Mooi verwoord, goede nacht.

letopuwzaak | 24-11-19 | 00:13
-weggejorist-
Glaukon | 24-11-19 | 00:21
▼ 9 antwoorden verborgen

Lees en/of bestudeer de werken van Maslow ook eens. Mijn conclusie toegepast op Nederland en andere Europese landen: Integratie bestaat niet.

hollandsevluchteling | 23-11-19 | 22:56 | 5

@Overnijd | 23-11-19 | 23:56: Populair even door mij geschreven. Het item is dat iedereen binnen een eigen groep wil zijn/behoren. Ter verduidelijking verwijs ik naar de Pyramide van Maslow, het sociale contact binnen een groep.

hollandsevluchteling | 24-11-19 | 07:04

@Schulzie | 23-11-19 | 23:01: Kende ik niet, wel interessant als groepsgedrag, dat in de jaren laat ik zeggen tot 1970/1980 dominant in NL aanwezig was. En andere landen ook.

hollandsevluchteling | 24-11-19 | 07:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Maar het probleem meneer dat blijft

Mo het varken | 23-11-19 | 22:53
-weggejorist-
marcoplarco | 23-11-19 | 22:52 | 2

Louter lieve Apothers en Chrurgen in Gorinchem.

We kunnen rustig gaan slapen. De overheid waakt over ons.

Ervaringsdeskundige | 23-11-19 | 22:52 | 1

Klopt , de trajectcontroles staan 24 uur aan.

ja,diedus! | 23-11-19 | 23:39

De hele media draait er omheen om het tuig niet bij de naam te noemen het zijn weer gewoon die onopgevoede tering Marokaantjes!!

kali paneri | 23-11-19 | 22:51 | 1

Ik vrees dat ze juist wel opgevoed zijn, maar dan met andere mores.

Rest In Privacy | 23-11-19 | 22:58

Het is al weer een paar jaar geleden dat ik een plein overstak waar wat Marokkaanse jochies aan het voetballen waren. Eentje, acht jaar schatte ik hem, kwam wat dreigend op me lopen. "Denk erom want ik ben er. Marokkaan." "Móet ik nou bang worden?", vroeg ik hem. "Ja, doe maar", zei hij, "over een tijdje zijn wij de baas.
Dat rotjong had al in de gaten dat we bang zijn voor Marokkanen omdat ze gewelddadig kunnen worden en meestal in groepjes opereren. Verder was duidelijk dat in zijn gemeenschap erover wordt gepraat dat ze ooit de baas willen worden.
Ik neem dat serieus

Abu Bachouca | 23-11-19 | 22:48 | 9
-weggejorist-
Nelis SplitBloes | 24-11-19 | 01:07

@Nelis SplitBloes | 24-11-19 | 01:07: Onder andere de fokpremie bedoel ik voor de goede orde.

Nelis SplitBloes | 24-11-19 | 01:14

@hetgeleteken | 23-11-19 | 23:29: Het kapitaal en de bestuurlijke macht hebben soldaten nodig om hun burcht te beschermen. De soldaten worden afgekocht met uitkering, medische en sociale zorg en de macht op straat.
Het mes snijdt aan 2 kanten.

Arachne | 24-11-19 | 01:44
▼ 6 antwoorden verborgen

De Sirenen, inderdaad. Ik zal in de klas volgende week Feynman's actualisering van de Sirenen eens toepassen. Dat zal geen onderwijskundige kunnen afkeuren!

Rest In Privacy | 23-11-19 | 22:44
-weggejorist-
drondodron | 23-11-19 | 22:43 | 1

En wij staan vastgebonden aan de mast terwijl onze media ons was in de oren smeert.

Schriever | 23-11-19 | 22:41

Uw mag niet klagen. Uw?

Rest In Privacy | 23-11-19 | 22:40 | 2

OK, OK, Uwes dan maar.

Kinkfactor | 23-11-19 | 23:07

Jou mening

Overnijd | 23-11-19 | 23:39

Mag ook wel eens gezegd worden dat ik als minderheid ( en dat ben ik als witte man in de drie grootste steden va NL) mij gekwets, bespot, beledigd en gediscrimineerd voel. Of wordt ik genegeerd door met name politiek correcte linker gekkies.

Ron101 | 23-11-19 | 22:36 | 2

U zit in de slachtofferrol. Een witte (goed zo!) man kan onmogelijk gekwetst, bespot, beledigd en gediscrimineerd worden. Kan zijn dattie zich zo voelt, maar daar zijn goede therapieën voor. Mindfulness maakt uw hoofd leeg. Ongewenste gevoelens verdwijnen in een oogwenk, en maken plaats voor linkse policor. Waar helemaal niks mis mee is. Verzet u niet. Vergeet Wilders, vergeet zijn Marokkanen. Dikke onzin allemaal. Negeer het. En voilá, u hoort er weer helemaal bij! Maakt het leven zóveel gemakkelijker.

Wiebenick | 23-11-19 | 23:15

@Wiebenick | 23-11-19 | 23:15: U weet toch wel wat slachtoffer in feite betekent? Een offer dat via slachten wordt gebracht aan het hogere?

Nelis SplitBloes | 24-11-19 | 01:09

Prima, noem het dan maar hoe je wil. Je zal het moeten oplossen.
Benieuwd hoe ze dat gaan doen..

En dat oplossen gaat heel wat moeilijker worden zónder inzet van de ouders, de kerk of de welwillendheid van de 'jongeren'. Maar goed, daar komen jullie dan vanzelf wel achter.
Succes ermee!

letopuwzaak | 23-11-19 | 22:35

Wáár zijn toch die vaders, grote broers, ooms, zwagers en overige vrienden en bekenden als je ze nodig hebt??

RickVogelschrick | 23-11-19 | 22:35 | 2

De vraag is niet wáár ze zijn, maar wát ze zijn...?! Het antwoord is; 'precies hetzelfde'...! Dat vat het probleem meteen mooi samen...

Nemo_Tenetur | 23-11-19 | 22:41

Zo werken deze mensen niet. Dit is letterlijk roepen in de woestijn(volk).

Overnijd | 23-11-19 | 23:38

Zolang het merendeel van de bevolking te dom en te laf is om te kiezen voor de PVV of FVD komen er geen burgemeesters afkomstig van deze partijen. Ook elders op belangrijke posities komen er dan geen mensen met dezelfde politieke achtergrond.
De eencellige Gorinchemse kopschoppers zijn natuurlijk tuig van de richel maar bestuurders zoals die kakeltrut burgemeester ( CDA) Melissant zijn misschien nog wel erger omdat ze vanwege hun lafheid het niet durven te benoemen en weigeren het aan te pakken terwijl ze daarvoor vorstelijk van onze belastingcenten worden betaald.
Het wordt tijd dat de zittende macht het veld ruimt en dat kan enkel maar als we verstandiger gaan stemmen.

oakmont | 23-11-19 | 22:19 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Ik hoor net dat de Marrokkaanse ingezetenen van Europa onmiddellijk bij de koning in Marokko verslag moeten uitbrengen over het onverklaarbare feit dat ze meer geld verdienen dan de rest van Marokko.

rattenvanger XL | 23-11-19 | 22:09 | 2

Verdienen is een gotspe. Zich langs criminele dan wel frauduleuze weg wederrechtelijk toe eigenen is echt de enige waarheid.

Nelis SplitBloes | 24-11-19 | 01:19

Net alsof die koning niet weet dat het vastgoed en een deel van de horeca in Marokko, op criminele (drugs)gelden drijven.
"Met name Marokko werd genoemd als bestemming waar relatief makkelijk geïnvesteerd kan worden: ‘Ze stellen in Marokko geen vragen. Ze vinden het juist leuk als er geld komt" ("Aard en omvang van criminele bestedingen",
Eindrapportage in opdracht van WODC, 1 oktober 2018).
Maar goed, dat was natuurlijk ook in de jaren '90 al bekend (tenzij je natuurlijk bewust wegkeek)

michelpen | 24-11-19 | 11:34

Dit is weer het zoveelste voorbeeld dat alles verdraaid, belogen, verdoezeld wordt om Geert Wilders niet in de kaart te spelen. Al gaat het ten koste van onze veiligheid, al halen we jihadisten terug, al voert men de sharia in, dat alles is beter dan Wilders zin gelijk te geven. Liever de afgrond in dan gezond verstand gebruiken.

Broadsquire | 23-11-19 | 22:03 | 6

@Shareholder II | 23-11-19 | 22:18: Nou, als we toegeven dat we een Marokkanen probleem hebben en vervolgens maatregelen nemen én die ook uitvoeren doen we en Nederland en de welwillende Marokkanen een groot plezier. Tevens is dit de electorale agenda van Geert Wilders. En die willen de andere partijen niet zijn zin geven want nieuwe hitler en bruinhemden en zo. Dus omdat je Geet zijn zin niet wil geven pak je het probleem niet aan en ontken je het bestaan er van. Ook al stapelen de bewijzen zich op.
Zo, shareholdert. Duidelijk? Of moet Het nog anders worden uitgelegd.

ristretto | 23-11-19 | 22:49

@ristretto | 23-11-19 | 22:49: heeft niet zoveel zin zo'n perfecte uitleg aan een blind linksche extremist maar vele kudos voor de snaarstrakke uitleg.

WayneGretzky*99* | 23-11-19 | 23:11

@Shareholder II | 23-11-19 | 22:18: Ga eens naar Specsavers, er staat volgens mij toch echt "Geert Wilders niet in de kaart te spelen" in het plempsel.

Kinkfactor | 23-11-19 | 23:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Diverse oorzaken met dezelfde uitkomst.
Allereerst het gilde van de poenscheppers, grote corporaties en aanverwant volk wat open grenzen en onbeperkte import van goedkope arbeidskrachten als een verdienmodel zag en ziet.
De semi linkse wegkijkers die strenge regels aan die import van goedkope arbeidskrachten niet willen toepassen want dat is racisme en xenofoob.
Gaat nu al een jaar of 40 zo en zolang mensen blijven stemmen op VVD/CDA/CU/PvdA/D66 zal dat niet veranderen want die clubjes zitten in een paradigma wat veertig jaar geleden vorm kreeg en nu nog steeds als leidraad geldt.
Ze zien een samenleving die er allang niet meer is en passen de regels en maatregelen toe van een samenleving die er allang niet meer is.
Ze kunnen het niet zien.

Zapata10 | 23-11-19 | 22:01

Hoor hoe krachtdadig de burgemeester spreekt: www.trouw.nl/binnenland/het-jongerenp... "Want Gorinchem heeft een ‘jongerenprobleem’, zei burgemeester Reinie Mellissant (CDA) vrijdag. Daarbij nam ze ook nadrukkelijk afstand van de racistische uitingen, met name op sociale media, van mensen die zeiden dat de daders allemaal Marokkaanse of Turkse Nederlanders zouden zijn. Volgens haar is er sprake van een gemêleerde groep “die denkt dat ze van alles kunnen maken in de openbare ruimte. Die gaan we aanpakken.”" Zo zo. Is me dit even vrouwelijke spierballentaal. Kunstmatig wordt boosheid-adrenaline opgepept naar het niveau van schuim-op-de-mond verontwaardiging. Maar in plaats dat deze vuurroodaangelopenheid zich vertaalt in concrete daadkracht richting 'het jongerenprobleem van Gorinchem' wordt de uitlaatklep virtueel: de burgemeester is nog bozer over 'racistische uitingen, met name op sociale media'. Haar boosheid verandert in narcisme: zie mij eens daadkracht uitstralen!! De burgemeester pleit voor meer censuur. Een virtuele vesting om de vesting Gorinchem heen, zodat niemand meer iets verneemt van jongerenproblemen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 23-11-19 | 22:00 | 3

Het probleem van zovele mensen mag dan ook niet het probleem van de burgemeester en haar henchmen worden.
Het in elkaar meppen van een eenling door 40 moreel gedegenereerde import idioten is dan ook slechts collateral damage binnen de paradijselijke bubbel van de burgemeester.

Zapata10 | 23-11-19 | 22:22

Ze kan die aantijgingen in één klap onderuithalen door het onderzoek openbaar te maken. Als het alleen maar 'jongeren' zijn, dan mag dat toch geen probleem zijn?

marcoplarco | 23-11-19 | 22:57

@Zapata10 | 23-11-19 | 22:22: Vervang gedegenereerde idioten maar door één simpel begrip,....... inteelt.

Nelis SplitBloes | 24-11-19 | 01:22

Dacht even, iemand met 2 scorpions, die ken ik. Maar blijkbaar zijn er meer gekken in Nederland jammergenoeg blijkt uit dit filmpje.

Sinterbikske | 23-11-19 | 22:00 | 5

@knutsel: Lol. Gerade das.

Shareholder II | 23-11-19 | 22:19

Send me an angel was mooi.

letopuwzaak | 23-11-19 | 22:38

@Shareholder II | 23-11-19 | 22:06: verrek, nooit geweten dat dat Duitsers waren. Verdamd noch mal. Maar toch goeie muziek. Ook een top 2000 tip wat mij betreft.

Sinterbikske | 23-11-19 | 22:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Zou Reinie in ‘40-‘45 ook al fout geweest zijn? (Ik schat dat ze toen ongeveer 30 was.)

benjeallanggek | 23-11-19 | 21:57

Stop met drugsgebruik. Haal ze de wind gedeeltelijk uit de zeilen.

Bigi Bana Boy | 23-11-19 | 21:52 | 2

Goed plan.

Diewijfvandielange | 23-11-19 | 21:55

Of legaliseer het. Dan pak je nog meer profijt.

Shareholder II | 23-11-19 | 22:03

Die burgemeester is een lul. Stond ze daar gister halfbezopen ongeinteresseerd voor een camera naar haar shithole te staren. Op tamelijk aftandse wijze lege woorden aan elkaar lijmend. Promotie kan nu niet meer ver weg zijn.

Shareholder II | 23-11-19 | 21:51

Europa 1600 jaar geleden: De Hunnen komen, redden wie zich redden kan… Europa 1100 jaar geleden: De Vikingen komen, redden wie zich redden kan…

Europa 21e eeuw: De Noord-Afrikanen komen… We accepteren hun gedrag, proberen het goed te praten of benoemen het niet eens; dan kijken we weg want het is zo vervelend voor de reputatie van Marokkanen… We willen niet toegeven dat Wilders gelijk heeft. In tegendeel, we proberen die man veroordeeld te krijgen, niet de duizenden overlast veroorzakende, gewelddadige en zwaar criminele Marokkanen die een complete drugsoorlog uitvechten in Amsterdam met mitrailleurs en granaten en 25 doden veroorzaakten waaronder volstrekt onschuldige mensen. Er wordt weggekeken bij misdaden door deze ‘nieuwe Nederlanders’ omdat het stigmatiserend werkt als ze te vaak in het nieuws komen. De oude Nederlanders moeten opdraaien voor de kosten en worden wel bestraft. Denk in dit verband aan de Blokkeerfriezen waar alle moeite voor werd gedaan om ze veroordeeld te krijgen. Als een moslim een aanslag pleegt op het Centraal Station in Amsterdam, ligt het aan zijn suikerspiegel en werken net op dat moment de camera’s niet. Twaalf joden (!) mogen dan naar het ziekenhuis. Werkelijk alles wordt er uit de kast gehaald om ze te beschermen tegen negatieve publiciteit terwijl ze zelf elke dag in het nieuws komen vanwege geweldsmisdrijven.
Door alle privileges en het wegkijkgedrag van burgemeesters denken de ‘prinsjes’ want zo zijn ze opgevoed, nou ja opgevoed… dat ze onschendbaar zijn. Ze vallen vrouwen lastig en randen ze aan of verkrachten ze zelfs met groepen. Steeds zijn het blanke, autochtone vrouwen… De nieuwe discriminatie is de discriminatie door allochtonen van Nederlanders. Moslimjongeren kiezen met name blanke jongeren uit om te kopschoppen.
Ter vergelijking: de KKK uit de 19e en 20e eeuw in de VS: een groep van 40 blanken verborgen achter witte maskers tegen één zwarte. De Amerikaanse regering keek weg want ze wilde de KKK niet tegen zich in het harnas jagen. Nederland anno 2019: een groep van 40 Marokkanen met bontkraagjes zoeken een blanke Nederlander uit en slaan en schoppen erop los. De Nederlandse regering kijkt weg want ze wil de Marokkanen niet tegen zich in het harnas jagen. Als de Marokkanen overvallen plegen, zijn het nooit ‘zusters’ die beroofd worden maar overwegend oudere autochtone vrouwen. Allah keurt dat goed want ongelovigen mogen belogen en bestolen worden.
Het wegkijkgedrag van onze bestuurders is bijna net zo hemeltergend als het gedrag van het tuig. Omdat de social media explodeerden van verontwaardiging vanwege het geweld tegen de kansloze Nederlandse jongere, werd besloten om maatregelen te treffen. Er werd gesproken met moskeebestuurders en kerken. Dat laatste is wel heel bijzonder. Het zijn overwegend jongeren met een moslimachtergrond en er wordt ook gesproken met ‘kerken’, die alleen door oudere autochtone Nederlanders worden bezocht. Maar het heeft een reden: politiek gezien is het incorrect om alleen met moskeebestuurders te spreken. Dat is etnisch profileren. Zo zie je dat de bestaande wetten en regels of preventief fouilleren en bestraffen zoals we dat altijd hebben gedaan, niet meer werken vanwege de instroom van allochtonen. De bevolkingssamenstelling is te zeer veranderd en we lopen achter de feiten aan. De politie wil aangiftes niet eens meer aannemen vanwege de totale overbelasting van hun systemen. Verder schiet iedereen in de kramp als er licht getinten of zwarten in beeld komen vanwege crimineel gedrag. Ze zijn zwaar oververtegenwoordigd in de criminaliteit maar we mogen dat niet benoemen. Dat heeft de volledige prioriteit bij de praatprogramma’s en het journaal: het uit de schijnwerpers houden van de echte daders. Liever dat dan overgaan tot arrestaties en bekendmaken welke achtergrond de daders hadden. Maar cijfers zijn cijfers en feiten zijn feiten. De overheid doet er echter niets mee want de leugen regeert. We moeten de groeperingen die oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit vooral sympathiek blijven vinden… Als je dat niet doet en je de feiten benoemd, ben je een racist en dan ben JIJ de slechterik! De Nederlandse bewindslieden zijn eigenlijk gewoon knettergek. Bijzonder dat we criminele allochtonen nodig hebben om ons daarvan bewust te worden.

Angélica de Sancé | 23-11-19 | 21:49 | 13

@Angélica de Sancé | 23-11-19 | 22:16:
Juist..

letopuwzaak | 23-11-19 | 22:44

@Diewijfvandielange | 23-11-19 | 22:37: Valt u nooit op dat politici in de kramp schieten als die cijfers ter sprake komen? Het wordt niet volledig ontkend maar vooral vermeden. Ook worden er irrelevante verklaringen bijgehaald als de misdaadcijfers in beeld worden gebracht: moeilijke woonomgeving, culturele verwardheid, ze voelen zich gediscrimineerd, grotere werkloosheid en minder kansen, etc. Dat is wegkijken en goedpraten waardoor het escaleert. Groepen allochtonen kopschoppen, plegen winkelovervallen, verkrachten en steken auto's in brand omdat ze een beschermde status ervaren, zeker in de media/NPO/praatprogramma's. Ze lachen ons daarbij ook keihard uit. Ze hebben echter een grote schaamtecultuur en Aboutaleb heeft gezinspeeld op het wél vermelden van de achtergrond zodat de ellende zou kunnen verminderen. Als ze zich beschermd voelen, neemt de criminaliteit nog verder toe want ze weten dat ze zich kunnen verschuilen achter hun 'zieligheid'.

Angélica de Sancé | 23-11-19 | 22:46

@Diewijfvandielange | 23-11-19 | 22:37: Overigens moet ik het verder laten bij dit en deze leuke gedachtewisseling met u afbreken... Ik ga nu met enkele vrienden en vriendinnen 030 onveilig maken... ;-)

Angélica de Sancé | 23-11-19 | 22:52
▼ 10 antwoorden verborgen

Van die Gorinchemse filmpjes ging ook mijn bloed koken en ik kan de 'terug naar je eigen land'-gedachte ook maar moeilijk onderdrukken. Maar:
1. Wat is er nou precies gebeurd daar? Er wordt al wel heel hard geroepen maar ik heb nog geen bewijs gezien dat het echt tot doel had 'ongelovigen' of 'blanken' te pakken. Ik zeg niet dat dat niet waar KAN zijn, maar om dat meteen aan te nemen puur op basis van deze beelden lijkt me wel een beetje kort door de bocht. Van de vele ondergangsdenkers hier snap ik wel dat het meteen zo ingekleurd wordt, maar om daar nou meteen in mee te gaan.
2. Stel dát het inderdaad om racistisch/religieus gemotiveerd geweld gaat, dan wil ik, vóór ik de conclusie trek dat Nederland naar de verdommenis gaat, eerst wel even weten hoe vaak dat voorkomt. Ik stond vandaag nog op een parkeerplaats tikkertje te spelen met een vriendelijke Marokkaans-Nederlandse twintiger en zijn en mijn kinderen, en volgens mij zijn er nog altijd een heel stuk meer van dit soort keurige Marokkanen dan van het Gorinchemse soort. En ja, ik weet ook heus wel dat een iets van zeven keer zo crimineel zijn dan autochtone jongeren, maar dat is wel ff iets heel anders dan constateren dat er een rassenoorlog gaande is.

Diewijfvandielange | 23-11-19 | 21:45 | 4

Samen knikkeren.. totdat Denk opkomt en blijkt dat alle moslims daarop stemmen.
Zoals men in de jaren 90 al scandeerde; wij worden hier de baas.
Pas op, u beschermt hun rechten maar zij zullen bij een meerderheid nooit de uwe (westerse) beschermen.
Dan is het over en uit met het leuk knikkeren.

letopuwzaak | 23-11-19 | 22:47
▼ 1 antwoord verborgen

Als je zo'n burgemeesteres hoort kakelen, en dag in dag uit haar soortgenoten in de Nederlandse elite, de politiek, het bestuur, en in de media evidente lariekoek hoort uitkramen, dan gaan je gedachten toch onwillekeurig terug naar de dagen van de Sovjet-Unie en het Oostblok.
Naar landen dus, waarin de overheid/de machthebbers een volkomen onzinnige versie van de werkelijkheid uitwasemden over het volk. Maar het gewone volk geloofde daar ook niet meer in, dat had ook wel door dat het één grote leugen was, met dat communistische paradijs.
Die kant gaan we in Nederland en andere Westerse landen ook op. Er is een enorm contigent burgers dat haar eigen overheid en elite al lang niet meer serieus neemt.
Dat is, in de gegeven situatie, en in het geval van burgers die nog over enig denkvermogen beschikken, ook onvermijdelijk.

KeesBruin | 23-11-19 | 21:43 | 1

De machthebbers in het voormalige oostblok wisten dat hun versie onzin was. Ze waren dus wijzer dan deze burgemeester c.s.

Arachne | 24-11-19 | 01:34
-weggejorist-
lovemedetka | 23-11-19 | 21:42

En wat gaat men er concreet tegen doen? Binnen de regels van de rechtsstaat en westerse waarden waarop dit soort tuig spuugt?

Dus niet zoals Wilders weer eens (doelbewust?) retorisch uit de bocht vliegen en vervallen tot oproepen tot Sippehaftung en collectieve sancties voor onschuldige familie van criminele. En zichzelf en al zijn naïeve kiezers daarmee nog vier jaar oppositie buitenspel garanderen. Als er iets een niet westers idee is dat in strijd is met de rechtsstaat en beoordeling als individu of groep is het wel zoiets onzinnigs. Wederom voor mij een reden om maar even het hokje ietsje minder extreem in het spectrum aan te kruisen en op de FvD te blijven stemmen. Mits Baudet ook niet zo ernstig ontspoort in zijn uitspraken of politieke agenda.

Er zijn genoeg vreedzame manieren om mensen van minder allooi te motiveren te vertrekken. Minder genereus nieuwkomers (of zo nodig zelfs eigen burgers) cadeautjes zonder voorwaarden, tegenprestatie of eigen risico uitdelen. En voor vertrekkers met inlevering van paspoort een gunstige lening of kopen van een leuk pandje in land naar keuze en dat tegen lagere (maar hopelijk niet verliesgevende) prijs laten huren in ruil voor wegblijven. Kost misschien ook wat, maar minder, minder, minder dan chronisch blijven betalen aan generaties van schiftende en geschifte culturele subgroepen. En aangezien de regeling gewoon voor iedereen telt, dus ook Henk en Ingrid en niet alleen Mo en Fa, is het ook nog geheel niet discriminerend en in lijn met (grond)wetten en verdragen, i.t.t. tot de bizarre en totaal politiek en juridisch onhaalbare uitspraken van ene Geert W.... Wel graag alleen voor mensen met benedenmodaal inkomen, want de bijdragers hoeven we niet te stimuleren te vertrekken, dunkt me.

En uiteraard consequent straffen. Van mijn part met een flink aantal stokslagen voor fysiek geweld. Is wel een elementje uit die andere cultuur, en ook uit onze eigen niet eens zo heel vroegere cultuur, die wellicht effectiever is dan een "foeigesprek", een taakstraf of iets anders waar de oraal incontinente kwattende lamabrigade niet van onder de indruk is. Minder duur dan een willekeurig paar jaar praktijkopleiding in een gesloten internaat voor criminelen met ambitie. Flinke boetes ook wellicht. Kun je die dure schoentjes en Canadese silly goose uniformpjes ook niet meer betalen.

Kun je het zelf niet betalen mogen pa en ma het voorschieten. Niet als straf, maar als risico-aansprakelijkheid en schadevergoeding voor het minderjarig onopgevoed grut, net als wanneer je hond iemand aanvreet. Zodat jonglief wellicht dan van pa of ma wel een uitbrander of erger kan krijgen als hij de familie dat geld schuldig is i.p.v. de Nederlandse maatschappij.

Wol | 23-11-19 | 21:40

Het hele kabinet mag op stage naar Marokko, om te leren hoe je mensen terug stuurt, met of zonder paspoort. Het kan wel maar deze slappe hap die nu er zit is beschamend.

foxhunter | 23-11-19 | 21:40

Het wordt pas discriminatie als ze zeggen dat je crimineel doet omdat je allochtoon bent.
En derhalve iedereen met die herkomst.
Maar dat zegt niemand.
Alleen dat er een groepjesdrang bestaat van jonge mannen met een overeenkomstige herkomst. Iets met taal of zo.
Maar de kramp gaat er meteen in. Die overeenkomstige herkomst mag niet genoemd worden omdat untermensch en dergelijke.
Het is krekt dat iq-verhaal met Baudet. We mochten alleen zeggen dat Chinezen beter scoren dan Nederlanders.Of je mag zeggen dat Chinezen beter scoren op een iq-test dan Surinamers, dat is nooit duidelijk geworden.

kloopindeslootjijook | 23-11-19 | 21:38 | 2

Enerzijds: terecht punt. Anderzijds: niet helemaal onbegrijpelijk toch dat alles wat in de buurt komt bij untermensch/ubermensch met wantrouwen wordt bekeken?

Diewijfvandielange | 23-11-19 | 21:48

Goede eerste zin, Kloop!

letopuwzaak | 23-11-19 | 22:48

'We' hebben een bestuursprobleem.

litebyte | 23-11-19 | 21:37 | 3

En een allochtonenprobleem.

Leffe Blonde | 23-11-19 | 21:45

@Leffe Blonde | 23-11-19 | 21:45: Domme generalisatie dat niet klopt.
We hebben een probleem met o.a. een groot deel (zie de cijfers) van de Marokkaanse jeugd waar door bestuurlijke incompetentie mede uit angst, lafheid en electorale belangen niet tegen opgetreden wordt.

litebyte | 23-11-19 | 21:52

Ur damn right, litebyte.

Shareholder II | 23-11-19 | 21:55

Eens dat een cultureel verschil het optrekken in roedels versus het opereren als individuen betreft. In ieder geval rond de puber/jong volwassen leeftijd. Toch betreft dit gedrag maar een subset van de zogeheten "Marrokaanse jongens/jongeren" ook wel gekscherend Finnen genoemd. Het betreft een smaldeel van de populatie, zeg de cerebraal minder bedeelden. Gelul dat je zoiets niet zou mogen benoemen. No offence verder.
Natuurlijk zullen sommige wederom cerebraal minder bedeelden dat wel vinden, maar ja dat maakt me verder niets uit. Ze mogen vinden wat ze vinden. Ik ook. Dat geld voor ons allemaal.
De rechtstaat gooit geen hoge ogen de laatste tijd, dat klopt. Valt me op z'n zachtst gezegd een beetje tegen. En tegelijk verbaast het niet.
Iemand zei al: zachte heelmeesters. Dat schiet of niet op of leidt van kwaad tot erger.
Die jochies moeten leren begrijpen dat dergelijk optreden in roedels van dezelfde kleur en dezelfde religie, racistisch is. Met die jochies bedoel ik dan groenlinks, d66, cda, enz., en die snotjongens zelf natuurlijk.

r@zor - InFiDeLz! - | 23-11-19 | 21:35

Meer dan 10 jaar geleden werd mijn gevel ondergepiest en meerdere auto’s vernield in een straat in het centrum van Utrecht.
Ik belde de politie met de melding dat 2 Naffers de straat aan het terroriseren waren : ik moest ze volgen terwijl ik aan de lijn bleef... ik een eind hout ( eiken tafelpoot )mee en gewacht tot de politie er was.
De gasten werden ingerekend, en ik krijg een standje van een agente ( niet de gehoopte want het was een goed uitziende deerne ) dat het toch niet de bedoeling was dat ik daar met die tafelpoot rondliep.
Stank voor dank werd dat bij ons vroeger genoemd.
En de term ‘Naffer’ hadden ze nog nooit van gehoord.

Stripe Square | 23-11-19 | 21:34 | 3

Alle politiemensen die ik ken, weten donders goed wat een naffer is.

Roadblock | 23-11-19 | 21:37

@Roadblock | 23-11-19 | 21:37: de politiemensen die ik ken ook, maar ik plempte het omdat ze zich dus kennelijk van de domme houden als er een 112 melding binnenkomt ( die wordt opgenomen en eventueel als bewijslast kan dienen )

Stripe Square | 23-11-19 | 22:04

@Stripe Square | 23-11-19 | 22:04:
Logisch want de verkeerde, en het kost je baan.
Nederland zit vol met de nieuwe NSB.

Roadblock | 23-11-19 | 22:25

minder, minder, minder vrouwen in de politiek!

TonyMontana010 | 23-11-19 | 21:33

Is er een lijst van allochtoon geweld tegen autochtonen vd laatste 30 jaar?
Schrikt men zich rot want geheugen vergeet zo snel.

ger1306 | 23-11-19 | 21:32 | 2

Zo'n lijst lijkt me nuttig, maar alleen náást een lijst van allochtoon tegen allochtoon geweld, autochtoon tegen autochtoon geweld en autochtoon tegen allochtoon geweld. Tuurlijk, als je alléén op zoek gaat naar gegevens die passen bij jou wereldbeeld heb je altijd gelijk.

Diewijfvandielange | 23-11-19 | 21:54

Dan moet je de moordlijst van Pastruella eens bekijken. 70% is allochtoon, zowel dader als slachtoffer

Stripe Square | 23-11-19 | 22:12

De slachtoffers zijn ook meestal blanke ouderen:

www.rtlz.nl/opinie/column/4493256/gew...

Volgens het CBS hebben vorig jaar een kleine 291 duizend bejaarden te maken gehad met oplichting, beroving, geweld en/of vandalisme. Een enorm aantal. Een fractie daarvan haalt de landelijke of regionale pers.

Rest In Privacy | 23-11-19 | 21:32 | 6

@koter | 23-11-19 | 22:35:
Ik woon in een allochtonenwijk, en zie wel alleenstaande allochtonen al dan niet voorzien van prijzig karretje op straat.
En onze gulle staat vult de niet opgebouwde AOW graag aan met bijstand.
Bejaarde autochtoonse vrouwen hebben meestal ook niet gewerkt, omdat dat indertijd niet de morus was.
Dus of ze bulken van het geld zoals u suggereert is maar de vraag.
Kijkt u eens naar de buitbedragen, het gaat soms nergens over.
Verklaart nog steeds niet waarom er alleen autochtoonse bejaarden door mocro's worden overvallen.
Het verklaart ook niet, waarom dat met zo veel geweld gepaard moet gaan.
Maar hier zal u ook wel weer een verklaring voor hebben?

Roadblock | 23-11-19 | 22:52

@Roadblock | 23-11-19 | 22:52:

"Dus of ze bulken van het geld zoals u suggereert is maar de vraag."

Dat suggereer ik helemaal niet. Ik weet dat ze niet bulken van het geld. Daar gaat het ook helemaal niet om. Het gaat erom dat de dief gelooft dat het potentieel te halen bedrag opweegt tegen het risico dat hij neemt.

koter | 23-11-19 | 23:41

@koter | 23-11-19 | 23:41:
Hm, U gaat zorgvuldig alleen in op het onderdeel van mijn vragen, waarbij u aan de veilige kant blijft.
Het trieste is, dat zo'n aanvaller ook weet, dat de kans dat hij wraakzuchtige familie achter zich aankrijgt, die hem blijvend zullen beschadigen nihil is.
Dat ligt bij oudere moslimvrouwen wel anders.

Roadblock | 24-11-19 | 10:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Uit de oude doos nog maar eens, 2002, Pim Fortuyn:

We hebben gvd hier gewoon een vijfde colonne! Van mensen die het land naar de verdommenis willen helpen. Gvd in mijn stad, Marokkaanse jongens, Turkse jongens, die niet die Turken, niet die Marokkanen beroven, maar u en mij, oude vrouwtjes. En de politie? Wat doen ze? Godverdomme, niks!
www.youtube.com/watch?v=qWGmRHXa3aU

janleuk | 23-11-19 | 21:32 | 1

17 jaar later.
Nog steeds diezelfde ouderen, die beroofd/opgelicht/in elkaar geslagen worden door allochtonen.
Nog hetzelfde domme gedemoniseer van politici die het probleem aankaarten.
Nog steeds dezelfde indoctrinatie in het onderwijs om kinderen op te zetten tegen Wilders en Baudet.

Roadblock | 23-11-19 | 21:56

Jammer. Zitten goede analyses in... en zaken die er duidelijk met de haren bij worden gesleept. Spijtig dat die ziekelijke islamobsessie jullie zo dwars zit. Hadden anders zeer interessante en lezenswaardige stukken kunnen zijn.

"Deze “jongeren” staan ook voor een keuze. Hard werken en diep in de schulden steken voor diploma's om daarna niet aangenomen te worden tijdens sollicitatieprocedures of direct een paar duizend euro per dag verdienen met een beetje drugshandel."

Alsof dit de enige opties zijn. Je kan ook gewoon een vak leren. Een goed vakman verdient vaak zelfs beter dan iemand met een dure diploma. Jezelf diep in de schulden steken om een HBO of WO diploma te halen zal ik - met name allochtone jongens - niet aanraden. Kan makkelijke ontaarden in financieel drijfzand. Deze markt is in Nederland al verzadigd. Bovendien zal je de concurrentiestrijd met autochtonen en vrouwen op de arbeidsmarkt niet winnen. Kortom: leer een vak en wees ondernemend. Een vaardige en handige ondernemer zal zich overal staande kunnen houden... ongeacht waar je hem dropt.

koter | 23-11-19 | 21:31 | 17

@letopuwzaak | 23-11-19 | 22:53:

Dan is dit verhaal dus niet op u van toepassing. U bent een MBO-er. Het artikel ging over "dure diploma's" i.e. HBO en hoger.

koter | 23-11-19 | 23:45

Blijkbaar is begrijpend lezen niet je sterkste kant. Om islam ging het nou net niet. Daarmee is jouw stukje een kul stuk.

donkieshot | 24-11-19 | 05:00
-weggejorist-
roodborstje1 | 24-11-19 | 11:21
▼ 14 antwoorden verborgen

Yepp pieker pieker. Wat hebben we hier nu voor probleem in nederland. En ja hoor. Daar gaat dat lichtje schijnen. Het grootste probleem wat we hebben is .... een heel groot burgemeester probleem in nederland. Allemaal naar voorgeschoven sukkels van partijen. Zeg maar de slappe labberkak. Vaak mislukte figuren in de gewone politiek. Zie een halalsema. Die burgemoeder van Den haag. Nou weer de tineke schouten van gorichem.Durven niks te benoemen kijken weg . Lossen niks op. Yep we hebben eigenlijk een heel groot burgemeesters probleem. Ze blijken allemaal zo'n beetje incompetent te blijken. Mischien moet er toch maar eens een gekozen burgemeester komen.En dan 1 die als die incompetent blijkt voortijdig de laan uit gestuurd kan worden als de meerderheid van de mensen van die gemeente die burgemeester niet meer zien zitten.

tweetybird | 23-11-19 | 21:31 | 5

@ger1306 | 23-11-19 | 21:35:
Nou dan moet er een systeem komen waar een burgemeester niet rechtstreeks meer uit partijen komen.Want het zijn meestal de mislukte uit zo'n partij die dan maar burgemeester mag worden vanuit het old boys netwerk.En daar dan ook nog totaal falen. Er zou toch iets te bedenken moeten zijn. Want dit is ook niks.

tweetybird | 23-11-19 | 21:46

@ger1306 | 23-11-19 | 21:35:
Had daar eigenlijk inderdaad niet over nagedacht. Het lichtje was wel goed maar niet compleet.Blijft wel staan dat zoals het nu is ook niks is.

tweetybird | 23-11-19 | 21:52

Het Belgische systeem is best goed. De grootste partij bij de gemeenteraadsverkiezing en levert de burgemeester. Partijen maken een programma en een college. Niks geen partijlui. Als je het niet goed doet als burgemeester, dan ben je na 4 jaar weg....

FrankOngerust | 24-11-19 | 00:27
▼ 2 antwoorden verborgen

@Bena | 23-11-19 | 21:20 | Definitie volgens het Straatwoordenboek:

NATOS = Noord Afrikaanse T3ringlijer Op Sportschoenen.

Rest In Privacy | 23-11-19 | 21:24

Bij Pauw konden we deze week uit de mond van Ellie Lust vernemen dat dit soort gasten vroeger door de politie als "NATOS" werden omschreven. Voor de betekenis van deze afkorting verwijs ik naar deze aflevering van Pauw.

Bena | 23-11-19 | 21:20 | 3

Ja, en ze keek heel schuldbewust, en haastte zich te verklaren, dat zoiets "Nu totaal niet meer kon". Kots

Roadblock | 23-11-19 | 21:23

Mooi stukkie. Mja, we laten het wel toe met z'n allen. Zowel de ellende op straat als de ellende van de politiek.

Rest In Privacy | 23-11-19 | 21:18

Enige wat die parelketting interesseert is met d,r rimpelkudt op zaterdagmorgen bij de kappert te zitten.

broervandenhollander | 23-11-19 | 21:18 | 2

U kent haar intiem?

Roadblock | 23-11-19 | 21:39

Osdorp posse is tegenwoordig ook een linkse wegkijker die powned.tv niet wilde spreken omdat ze te rechts zijn, maar vroeger , de rimpelkut tijd; youtu.be/UL5pZribM0M

28 | 23-11-19 | 21:42

Volgens mij maken we er hier veel meer van dan het is. Hoekse en Kabeljauwse twisten en meer is het niet. Had je vroeger al tussen allerlei geloven en vooral in Gorinchem tussen boeren en stedelingen. Zie de islam-factor niet in het geheel maar vooral dat meerdere personen menen los te kunnen gaan op 1 iemand. Dat is natuurlijk nooit goed te praten.

Supermatthijs | 23-11-19 | 21:13 | 11

@Supermatthijs | 23-11-19 | 21:48:
Ja, inderdaad.
Van bejaarden bleef men af.
Omdat dit gewoon als uiterst laf beschouwd werd en wordt.
Zo niet onze kansenparels.

Roadblock | 23-11-19 | 22:07

@Supermatthijs | 23-11-19 | 21:45: ah, de hyperbool als retorisch trucje. Niemand heeft het hier over een kalifaat; wel over genadeloze wreedaardigheden tegenover kwetsbare enkelingen die niet tot de eigen groep behoren - enkelingen ja: minderjarig en hoogbejaard. Dat is iets anders dan groepsvuistgevechten van het ene dorp tegen het andere. Of vergelijkt u het in elkaar trimmen van de eenzame jood in vooroorlogs Wenen ook met dorpsopstootjes?

kapoerewiet | 23-11-19 | 23:22

De Hoekse en Kabeljauwse twisten gingen over de erfopvolging (graaf Willem IV van Holland overleed kinderloos) en er meerdere partijen aanspraak maakten op "de troon". Willem had veel geld uitgegeven aan zijn veldtochten en ter financiering privileges verkocht. Daarnaast bleven de steden zitten met de rekening.

Dit soort politiek leidt inderdaad tot schermutselingen en strijd.
Kijk maar om u heen op wereldniveau.

Arachne | 24-11-19 | 01:27
▼ 8 antwoorden verborgen

Tot de muren vallen en vermoedelijk net zoiets als 28 juni 1914 , klein dingetje maar dan, de hel.

larie | 23-11-19 | 21:10

Het lafheidsgehalte van bepaalde bestuurders komt in de buurt van de lafheid van groepen “jongeren” die zo stoer zijn om met z’n allen een weerloos blank knulletje in elkaar te trappen.
Primitievelingen

laurentius | 23-11-19 | 21:09

Nu zo'n 27 jaar geleden woonde ik in NO Groningen. Met hier en daar een recreatieplas en wat opgefokte pubers. Er was daaronder een clubje roomblanke pubers onder soort van leiding van een kudtmarrokkaan. Daar werd ik het slachtoffer van. Ik met mijn dinnetje op de brommer bij de Beertsterplas, zij ineens met een man of vijftien tegen mij.
Ik ben gevlucht. Heb aangifte gedaan. Met heel veel moeite. Had toen een connectie waar ik aan vuurwapens kon komen. Heb dat benoemd bij aangifte. Ofwel jullie pakken dit op, ofwel ik bewapen me en schiet bij een volgende keer.
Hier werd iets mee gedaan, en ik ben een paar keer op stap geweest met sportschoolvriendjes.
Geen last meer gehad.
Toen al was er een strijd tussen groepen autochtonen en daar voornamelijk Turken. De mocro' s waren nog niet talrijk genoeg en in kleine groepen te laf.
Inmiddels zijn de die verhoudingen anders.
Een ongezonde tendens.
Onlangs mocht Teer jr. niet op een feestje komen omdat hij blank is.
Wie is hier nou de rascist?

koolteer | 23-11-19 | 21:06 | 5

Maar hoe is het met dinnetje afgelopen toen u wegvluchtte?
Of zat die nog achterop?

gestoptmetroken | 23-11-19 | 21:46

Toch wat vragen met uw permissie opdat we allen van uw ervaring kunnen leren
*) U vlucht en vriendin laat u alleen met de groep hyena's ? Lees ik dit nu goed ?
*) U zegt dat u gemeld heeft bij de aangifte dat u bij de volgende keer terug gaat schieten ? Politie vond dat geen probleem ?
*) Wat hebt u dan gedaan (met schoolvriendjes) opdat men u met rust liet ? Kunt u dat wat verder omschrijven ?

thephysicist | 23-11-19 | 22:06

@thephysicist | 23-11-19 | 22:06:
Dinnetje zat achterop. Sportschoolvriendjes waren anabolen uitsmijtertypes.
Heb niks anders gedaan dan een paar zaterdagavonden met die jongens stappen.
De politie zei eerst niks te kunnen doen. De school waar ik naar toe ging in delfzijl was nogal bekend toen.
Politie vond schieten wel een probleem, dus hebben ze aangifte opgenomen en een paar jongens bevraagd.

koolteer | 23-11-19 | 22:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Jongerenprobleem is het pappen en nathouden riedeltje.
Het is een veiligheidsprobleem meneer de burgemeester.
Ooit gehoord dat een Turk of Maroc door veertig man was afgerosd?
Dan stond Erdogan of de koning van Marokko al lang op de stoep.
But who cares about een enkel puberkaaskopje? Niemand, (behalve zijn moeder)

snapal | 23-11-19 | 21:04

Is er al iemand opgepakt in Gorinchem? Of is dat een domme vraag?

Johan1235 | 23-11-19 | 21:02 | 1

Diverse katholieke martelaren in 1572.

Shoarmamasutra | 23-11-19 | 21:07

Ondertussen loopt Nederland 5,5miljard mis als gevolg van de stikstofcrisis....
Gaat echt lekker hier.
Maar, de Sint kan nu wel genderneutraal speelgoed in de zak stoppen.

Toetsenbordcomplex | 23-11-19 | 20:59

Maurice Berger, kinderpsychiater in Frankrijk die met jonge Noord-Afrikanen werkte: “Niet één waar ik mee te maken heb gehad, gaf blijk van enig schuldgevoel.”
Hij heeft het boek “Over nodeloos geweld in Frankrijk” gepubliceerd. Adolescenten, super gewelddadig, getuigenissen en analyses. Het ZINLOOS geweld is in constante opmars in Frankrijk. Dit is het resultaat van psychologische en culturele factoren..
Een van de factoren onder anderen is de omvangrijke straffeloosheid waarmee een eerste aanval op een ander wordt geduld, dus niet wordt bestraft. Ik noem dit het recht om terug te slaan! In de functionele revalidatie, waar ik ook voor werk, kom ik volwassenen tegen die lichamelijke en geestelijke gevolgen hebben na agressie door een vermeende “slechte blik”, waar de jonge dader niet voor wordt gestraft, omdat het niet eerder is voorgekomen, want hij is dus geen recidivist. Het leven, of de kwaliteit ervan, wordt zo voor het slachtoffer nog verder omlaag geduwd. EN, het is allemaal heel simpel, “als we niet gestraft worden, doen we het opnieuw”.

Elder of Z. | 23-11-19 | 20:58 | 1

Maurice Berger: Niet één van de jonge mensen die ik heb meegemaakt toonde enig schuldgevoel voor het geweld door hem aangedaan. Het ergste is het ontbreken van “empathie”, het vermogen om te begrijpen wat de ander voelt. Zo vroeg ik eens een jongen, die en man in coma had geslagen omdat hij volgens hem “vals naar hem keek”, waarom heb je hem dan niet meteen vermoord? Antwoordde de jongen: “Omdat een vriend me aan mijn jas naar achteren wegtrok”. Ik vroeg hem daarna wat hij de moeder van het slachtoffer anders zou hebben aangedaan als ’t slachtoffer was overleden. Antwoord: “Ze zou een poosje verdriet hebben gehad, maar je moet verder geen meelij met jezelf hebben, het is toch allemaal een klerezooi. En hij was anders toch wel eens dood gegaan”.

Elder of Z. | 23-11-19 | 21:00

Het is niet het alleen het geloof, het is ook de stammencultuur. Ontstaan in een "half" woestijn waar het wel en wee van jou en je familie af hing van een stukje vruchtbare grond of een waterput. Waar de schaapskudde verdedigd moest worden tegen roofdieren en bendes. Daar was het belangrijk dat je je territorium verdedigde, met je familie, je stam. Het is niet voor niks dat ze respect, respect eisen en niet door hebben dat ze het verschil tussen gerespecteerd en gevreesd niet snappen, voor hun is dat hetzelfde. Hun geloof verbied hen vrienden te worden met ongelovigen, dus zijn wij per definitie een vijandige stam en daar zullen ze zich naar blijven gedragen, net zo lang tot we het ook daadwerkelijk worden. Je kunt een moslim wel uit de derde wereld halen, maar hoe haal je de derde wereld uit een moslim ;-) .

Blauwpetje | 23-11-19 | 20:58 | 3

En natuurlijk ook voortplanting binnen de eigen stam.

Borghesia | 23-11-19 | 21:06

U ziet het scherp.
Als iedereen nu ook eens doorkreeg, dat zelfs de 20ste generatie die hier geboren wordt, nog steeds dat WIJ/ZIJ principe zal blijven aanhangen, want de Qur'an verandert nooit.

Roadblock | 23-11-19 | 21:06

@Roadblock | 23-11-19 | 21:06: sterker nog, de koran is meer in meer in opmars (ik heb > 25 jaar in Amsterdam West gewoond en het zien opkomen). En we gaan nog meer en meer aanhangers van deze terreurreligie importeren, allemaal onder leiding van deugNazis.

SchweinchenDick | 23-11-19 | 21:57

Het is verworden tot een soort van stammenstrijd. Mag je zelf kiezen tot welke stam je behoort.

knutsel_ | 23-11-19 | 20:56

Nog even, en er zijn "Witte hetero seksuele mannen" en "mensen".. Dat de slachtoffers nog net niet de schuld krijgen omdat ze in/door dit park liepen.
Ga zo door VVD, chapeau.. FVD & PVV worden zo vanzelf groter (En nee, dezelfde denkbeelden vlak voor verkiezingen roepen helpt niet..)

Nederlandop1 | 23-11-19 | 20:55

Ach, dat mens wordt in enen gestoord.....

Elder of Z. | 23-11-19 | 20:55

Ik maak me niet langer druk. Ze zoeken het maar uit. Ik leef mijn leven. De groeten (anderwoord mag niet) aan de islamgekkies. De homo-haters links en rechts. De pubers die lopen te zeiken over de boomers. Het raakt me niet meer. Ik heb mijn zaken in orde. Zoek het lekker zelf maar verder uit. En voor de rest.... iedereen ongezien de teringliefde.

Argwanus | 23-11-19 | 20:55

Hulde voor het kordate optreden van de burgemeester van Gorinchem die verder kijkt dan de racistische waan van de dag.

Rest In Privacy | 23-11-19 | 20:54 | 2

Ik verwachtte niet anders van u.......

Roadblock | 23-11-19 | 20:55

Vreselijk kordaat, zoals u het noemt: veel lucht verschoven met holle frasen, maar het probleem wordt geadresseerd noch aangepakt.

Cor Rupteling | 24-11-19 | 00:30

'Het Grote IETS' dat niet benoemt mag worden, uitroepteken.

BinAardig | 23-11-19 | 20:52 | 1

Het Grote NIETS dus, a.k.a. Het Zwarte Gat.

Zenzeo | 23-11-19 | 20:55

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Laffe heelmeesters hebben stinkende wonden gemaakt.

frisenfruitig | 23-11-19 | 20:52

"Heel gemêleerd"
Wat betekend dat nu weer?
Dat er verschillende groepen allochtonen actief zijn of dat het een groep alloctonen zijn en er ook een paar wiggers tussen zitten?

Osdorpertje | 23-11-19 | 20:51 | 5

Dat ze na lang zoeken iemand hebben gevonden van wie niét beide ouders Marokkaanse roots hebben.

Zenzeo | 23-11-19 | 20:56

Op Twitter was de deugbrigade weer druk bezig een paar jochies eruit te pikken die toch echt wel autochtone blanken waren hoor.
Wegkijken is een keuze.

RickyLaRue | 23-11-19 | 21:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik kan alleen maar zeggen dat de meerderheid van Nederland dit wil. Restecp!

azijnseikerT | 23-11-19 | 20:51 | 1

De meerderheid van de zittende macht that is.

2tribes | 23-11-19 | 21:22

Ik kwam een keer 'toevallig' in een locatie, waar in beslag genomen wapens lagen.
Diverse Skorpions VZ61, sommige met het leren schouderholster ernaast..
Mijn oog werd echter getroffen door een Dragunov SVD snipergeweer, met daarop een knots van een russische restlichtversterker.
Op mijn vraag hoe men hieraan kwam, was het antwoord:
Oh, in beslag genomen bij een doorzoeking in een woonwagenkamp.
En dan maken mensen zich hier druk, of ze wel een knuppel in huis MOGEN hebben, voor het geval er 's nachts ingebroken wordt.

Roadblock | 23-11-19 | 20:50 | 4

@Glasgow Argus | 23-11-19 | 20:52:
Hm, nou moet je ook geen synagoge op wapens gaan doorzoeken :)

Roadblock | 23-11-19 | 20:59
-weggejorist-
2tribes | 23-11-19 | 21:26
-weggejorist-
Keyboardspeler | 24-11-19 | 00:31
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
swassannuf | 23-11-19 | 20:49

Ach, over een paar jaar, als er weer een flinke financiële crisis uitbreekt in de EU, dan is Nederland niet meer interessant en zullen zo'n beetje alle jongeren wegtrekken. Kortom, het probleem lost zichzelf op. Kwestie van geduld, totdat heel Nederland in armoede is gehuld.

Rest In Privacy | 23-11-19 | 20:48

Zo hé wat een waardeloos goedpraatstuk in het NRC van Mirjam Remie. Zonder ook maar één speerpunt te benoemen.
Hiervoor ben je toch geen journalist geworden Mirjam Remie?

Bogoris-le-Grincheux | 23-11-19 | 20:47 | 3

Nou je ze laat socioloog Weenink aan het woord, als socioloog ook duidelijk medisch en vechtsportexpert en de Jong extreem geleerd persoon over jeugdcriminaliteit die in die hoedanigheid ook een imam-opleiding geeft genoten en weet - veel beter dan moslims in ieder geval - hoe je correct de koran moet interpreteren. Met deze twee bij elkaar gescharrelde superdeskundigen laat zij duidelijk zien dat er niks aan de hand is geweest. En dat is hoe je journalisme doet. In het NRC.

Mazzelstof | 24-11-19 | 08:30

@Mazzelstof | 24-11-19 | 08:30:
-
Het kenmerk van de Nederlandse jounalistiek: je laat 'experts' aan het woord die er vooral niet voor hebben doorgeleerd - wat het ook buitengewoon goed doet, is de' geschokte' buurtbewoner. U weet wel, die bejaarde die zestig huizen verderop woont en het slachtoffer acht jaar geleden goedenmorgen heeft toegebromd op een passerende fiets.

bisbisbis | 24-11-19 | 08:40

Jawel, “journalisten” zijn linkse politieke activisten

NasiGordon | 24-11-19 | 13:45

Partijen als Groen Links deelt de wereld in twee kampen, de onderdrukkers en de slachtoffers (allochtonen/migranten). De laatste heeft de meeste aandacht en kan niet racistisch zijn. De vermeende onderdrukkers zijn de schuld van alles en daar wijzen alle GL vingers naar. Als je als slachtoffer niet racistisch kan zijn zoals dat wijdverbreid wordt gepropageerd, dan heb je een carte blanche. Je komt overal mee weg, je kunt straffeloos op jacht. Wordt tijd dat objectieve feiten worden benoemd, en dat is ten eerste dat het racisme vanuit allochtone hoek gigantisch is en al jaren is afgegleden naar fysiek geweld.

Borghesia | 23-11-19 | 20:47 | 2

Inderdaad, heb nog nooit ergens een bericht gezien van een allochtone bejaarde die beroofd en halfdood geslagen is. Ze zullen dat soort hate crimes toch niet onder de pet houden... ?

2tribes | 23-11-19 | 21:29

@2tribes | 23-11-19 | 21:29: Ja ze houden veel onder de pet. Een paar weken geleden is een collega van mijn vrouw - een Spaanse verpleegkundige - op straat in A'dam volledig in elkaar geslagen. En dit terwijl ze in een rolstoel zat ivm met een eerdere fietsongeluk. Het meisje werd zo hard op haar gezicht geslagen dat ze haar neus brak en ze sprongen ook op haar been die op drie plaatsen brak. Ze is getraumatiseerd terug gegaan naar Spanje. Dit bericht heeft in geen enkele krant gestaan.

Borghesia | 23-11-19 | 21:38

Monddood en slaafs wordt de Nederlander geacht voldoende belasting op te brengen om alles te financieren:
Aan de ene kant de groep die maatschappij (zoals we hadden in de tijd waarin ik ben opgegroeid) in sneltreinvaart kapot weet te maken,
en aan de andere kant zij die dit alles alsmaar, al wegkijkende, blijven faciliteren uit oogpunt van behoud van hun lucratieve, buitengewoon goed betaalde baantjes zonder enige echte verantwoordelijkheid.

Wering | 23-11-19 | 20:47

Waarom is de waarheid zo moeilijk, tijd om het afschuwelijke probleem van het racisme door allochtonen aan te kaarten?

smdyasc | 23-11-19 | 20:45

Top stuk Feynman!

toetssteen | 23-11-19 | 20:44

Goed benoemd. Alweer.

AdPatat1960 | 23-11-19 | 20:42

Ach Samson heeft gewoon gelijk gehad...

pdvd | 23-11-19 | 20:40 | 2

De hond van Gert?

Rest In Privacy | 24-11-19 | 01:53

Op het filmpje is ondanks verwoede pogingen om de daders onzichtbaar te maken toch duidelijk te zien dat het ( donker) getinte allochtonen betreft .
Van Boxtel die vanavond in het journaal moord en brand schreeuwde n.a.v " schoten" op een trein ( Schijnt nu weer bobo bij NS te zijn) had het een jaar of 5/6 geleden t.a.v Marokkaans straattuig nog over " kwajongensstreken" . Zou onze D666er inmiddels tot een inzicht zijn gekomen?

daytripper | 23-11-19 | 20:40 | 3

Twee jochies van 15 die met een luchtdrukwapen op een trein schieten, en de directeur van de NS vraagt zich af of we "collectief gek aan het worden zijn". Lekker makkelijk.

Zenzeo | 23-11-19 | 20:46

Ach het is weer eens wat anders dan blaadjes op de rails he?

knutsel_ | 23-11-19 | 20:58

@Zenzeo | 23-11-19 | 20:46:
Van Boxtel. Van immigratiepartijtje X66. Om zijn opmerking maar even in het juiste perspectief te zetten. Ergo, "wij" zijn niet compleet knotsknettergek geworden, Roger, maar "jullie". Jullie, vanaf de VVD linksaf. Allemaal. Alle 120 zetels van het Kartel. Allemaal. Niet wij. Jullie!

Graaisnaaiert | 23-11-19 | 21:01

Woorden van autochtonen doen meer pijn enneagram veel erger dan al die kopschoppers, aanrandiers en ik verwegend crimineel rovend gespuis met racistisch dan wel religieus motief. Hoe van de pot gerukt.

Hollandse_blauwe | 23-11-19 | 20:40

Niks WE, jullie daar wel. Uitkeringen, gevangenissen, plofkraken, overvallen, allemaal Finnen. Deug maar lekker door, in je euvermathighe gesitueerde Kakwijk met een kanaal en particuliere beveiliging. Heb het gezien en de tyfoid.

rattenvanger XL | 23-11-19 | 20:39 | 4

@Berbaar: Leeg en inhoudsloos plemsel, maar ach we zijn inmiddels wel gewend dat berbertje het voor z'n matties opneemt op zijn eigen Josti-manier.

Rest In Privacy | 23-11-19 | 21:14

@Berbaar | 23-11-19 | 21:09:
Ja, die Kakwijk met particuliere beveiliging moet wel een schok van herkenning geven niet Brabbelbeer?

Roadblock | 23-11-19 | 21:17
▼ 1 antwoord verborgen

Sinds wanneer is Bonnie St.Clair burgemeester?

Cor Netto | 23-11-19 | 20:39 | 3

sinds de statiegeldflessen op zijn?

Glasgow Argus | 23-11-19 | 20:42

@Glasgow Argus | 23-11-19 | 20:42: Ho Ho Bonnie is wel een icoon hoor met oa Bonnie kom je buiten spelen

Rest In Privacy | 23-11-19 | 21:25

Wat een wereldvreemd vrouwtje die burgermeester. Om te huilen gewoon. Waarom komen al die incompetentie mensjes -even een berbaartje doen, gewoon omdat het kan- toch steeds op dit soort posities terecht? Oh wacht...

2tribes | 23-11-19 | 21:36

Wegkijken totdat je een ons weegt.

De Briemusketier | 23-11-19 | 20:38

Reinie Melissant. Anagram voor: interne eis islam.

Glasgow Argus | 23-11-19 | 20:38 | 2

en rassen militie

Glasgow Argus | 23-11-19 | 20:48

@Glasgow Argus | 23-11-19 | 20:48: erin laten missie

Glasgow Argus | 23-11-19 | 20:49

Ik denk niet dat die schopmocro’s erg bezig zijn met Allah. Misschien als hun pa in de buurt is. Maar verder is het vooral straattuig. Wel tuig dat de eigen groep ontziet, dat dan weer wel.

beldewouten | 23-11-19 | 20:38 | 2

Ze hebben hun afkeer, haat zelfs jegens ons vaak wel met de paplepel ingegoten gekregen. En de pap die ze daarmee gevoerd krijgen, heeft toch hoogstwaarschijnlijk toch wel bepaalde religieuze ingrediënten.

Lewis | 23-11-19 | 20:40

De haat van islamieten jegens het westen betreft een wereldwijd fenomeen. Nee, ik zeg niet dat alle moslims het westen haten.
(net zo goed als dat Nazi's het niet zo op hadden met Joden, maar er tegelijkertijd Nazi's waren die vergassen te ver vonden gaan)
Wat ik beweer is dat in de wereldwijde (islamitische) gemeenschap, afkeer jegens het westen met de paplepel ingegeven is.
En dat moslims één grote gemeenschap vormen, er op gericht de wereld te veroveren (sommigen vinden bekeren voldoende). Of het nu soennieten of sjiieten betreft.
Dit gecombineerd met een extremistische tribale-, groeps- en familie-cultuur, gekoppeld aan een extreme macho- en/of patriarchale cultuur, en een scheutje inteelt, maakt deze groep tot wat het is. Alle uitzonderingen ten spijt.

michelpen | 24-11-19 | 10:59

Gaat u rustig slapen, de regering waakt over u.

Mr_Natural | 23-11-19 | 20:38

Ik weet niet wat erger is, de daders of de laffe bestuurders.
Ik weet wel dat als we zo doorgaan er geen einde aankomt. Tenzij een krachtige leider opstaat.
Want dit zootje bestuurders heeft afgedaan.
Maar blijkbaar vinden ze zichzelf onontastbaar, net als die criminele jongens.

ZZP-er | 23-11-19 | 20:37 | 5

De laffe bestuurders uiteraard, had je nog de houwdegens van pakweg 60 jaar geleden aan het bewind of neem v Agt en den Uyl medio jaren 70 met de Molukse treinkapers.... even met een stel M113's en Starfighters tekeer trekken en sinds die tijd hebben we nooit meer een probleem met die gasten gehad, maar ja, het probleem met vooral Marokkanen (en de laatste tijd ook iets meer met Turken) los je niet op met zachte heelmeesters... waar is de tijd gebleven dat je het als tiener in je broek deed zodra je de buurt-veldwachter zag aan komen fietsen? Dat was nog wel de tijd dat wij nog geen allochtonen probleem hadden, je zag ze wel voorbij schuiven op straat (pa voorop en hoofddoek moeder er achteraan), maar je had nog geen last van ze en praatjes over de islam was al helemaal geen sprake van.
Of de PVV en FvD ooit die tijd kunnen laten terugkeren waag ik te betwijfelen,

Keyboardspeler | 24-11-19 | 00:20

@Arachne | 24-11-19 | 01:13: En die gaan goed geld verdienen aan die kaping. Alle schaamte voorbij. En de Nederlandse staat laat het gebeuren. Met gortdroge ogen.

Bakkeleures | 24-11-19 | 09:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik zit hier echt ongelooflijk woedend te wezen. En dan kijk ik die filmpjes nog niet eens. Al lang niet meer, mijn bloeddruk trekt dat totaal niet. Geblurde foto's zijn genoeg. En dan inderdaad nog al die andere ellende. Wát een ellendig land is Nederland geworden.

Lewis | 23-11-19 | 20:36 | 1

Wel een gemêleerd ellendig land..

Johan1235 | 23-11-19 | 21:11

Mooi stuk Feynman. Vooral het gevoel van hopeloosheid, in de steek gelaten voelen, en onafwendbaar noodlot.

Roadblock | 23-11-19 | 20:34 | 2

Ja, dit.

Lewis | 23-11-19 | 20:36

Alles samengevat in één korte zin. Niets meer aan toe te voegen.

Schietmijmaarlek | 23-11-19 | 20:43

en ook in deze column wordt niets benoemd

Metaalenzo | 23-11-19 | 20:33

Met andere woorden, het zijn gewoon altijd weer die moslims, die we gewoon zouden moeten benoemen! Dat is de rotte appel in de mand?
Nou word ik zeker weer gejorist, hè?

Accident_Prone | 23-11-19 | 20:32 | 2

Dat zou bizar zijn. Zeker omdat dit topic er over gáát.

Lewis | 23-11-19 | 20:34

@Lewis | 23-11-19 | 20:34:
Ik ben erom gepermafrost hier, maar het lijkt steeds sneller te gaan, man van 72 afgelost, trein beschoten. Wil natuurlijk niet zeggen dat deze groep het gedaan heeft maar ze hebben wel alle schijn tegen zich bij elk gebeuren.

Jezusaapje | 23-11-19 | 21:11

Dank voor het aankaarten, Feynman. Ik heb het zo gehad met dat smerige, onversneden racisme van deze daders. En wáár is ook maar een fractie van de ophef die we naar aanleiding van 'Den Bosch' hebben gezien? Nergens natuurlijk, want we zijn laf en/of we stikken nog liever in onze heerlijk deugreflex. Politieke correctheid is springlevend, sterker nog, is zo ongeveer op haar hoogtepunt.

Lewis | 23-11-19 | 20:31 | 2

Politieke correctheid is puur fascisme tegenwoordig. De tolerantie die zalvend door de deugers wordt verkondigd, geldt alleen voor de gelijkgestemden.

Rest In Privacy | 23-11-19 | 21:09

Je hebt ze hier ook.
De lieden die bij elke, veelal terechte, islamkritiek onmiddellijk klaar staan met de racistenkaart.
Of de goedpraters en downplayers, die niet ophouden te vertellen 'Dat er overal wel eens wat is" (Hè Brabbelbeer!)

Roadblock | 23-11-19 | 21:15
-weggejorist-
getdezire | 23-11-19 | 20:31

Je hebt allochtonen en je hebt een probleem, maar je mag beide woorden niet aan elkaar plakken. Mag niet. Is niet goed voor je politieke carrière.
Net zoals dat kopschoppers nooit een etniciteit hebben. Behalve als ze Nederlands zijn.

Osdorpertje | 23-11-19 | 20:30 | 2

Inderdaad ... hoe lang is het geleden dat de kopschoppers uitgebreid in beeld werden gebracht ? Autochtonen uiteraard.

daytripper | 23-11-19 | 20:35

Je hebt blanke Nederlandse/autochtone mannen en "mannen".

Heiner | 23-11-19 | 20:50

Wat een verloren land, dat 'zoiets' burgemeester kan worden. Met dit soort mensen nadert het einde van de beschaving met rasse schreden.

wijsvinger | 23-11-19 | 20:30 | 4

Ooit was Ridder van Rappard er burgemeester, een zo rechtse houwdegen dat t bijna een karikatuur werd

Shoarmamasutra | 23-11-19 | 21:11

In dat journaal waren de eerste 6 items DIRECT te linken aan islam. Het Haga Lyceum, kalifaatkippen terughalen, methaan-lek in een of ander moslim land dat geen fuck geeft en waar het een teringbende is (is in al die landen, let maar op), deze vechtpartij, bijstandsgerechtigden die niet willen werken (ja, daar zitten ook Nederlanders tussen maar de moslims zijn oververtegenwoordigd) en ik herinner me het 6e item even niet meer maar het was er wel.
Dat het journaal dus voor ruim de helft is gevuld met ellende die wordt veroorzaakt door één religie/cultuur (Pim had namelijk gelijk: de islam is een achterlijke cultuur, vrede zij met hem) valt kennelijk nog niet zo erg op. Deze juffrouw was ook in dat journaal en het viel me ook op hoe spastisch ze om de roze olifant in de kamer moest draaien met haar beschilderde oude kop.
Nederland staat in brand, landgenoten. Maar onze regering kan er niets meer aan doen, zonder te deugen. Ze moeten maatregelen nemen die verder gaan dan pappen en nathouden maar dat mág niet. Daarom steken ze tijd en energie in het klimaat zonder de rotzooi voor hun voeten op te ruimen.
Zorgelijk. Benieuwd welke media in 2021 of liefst nog eerder voor de TK verkiezingen het publiek nog even fijntjes wijst op deze misstanden.

Bakkeleures | 24-11-19 | 09:11

@Bakkeleures | 24-11-19 | 09:11:
Maar dat het iets met de islam van doen heeft, dát vermeld het Journaal dan weer nooit.
Sterker nog, meestal worden dit soort berichten juist gebruikt om dit te ontkennen. Door bijvoorbeeld bij het Haga-lyceum direct te vermelden dat andere islamtische scholen het juist heel erg goed doen.

michelpen | 24-11-19 | 10:38
▼ 1 antwoord verborgen

Jongeren onder elkaar, da's altijd kattekwaad. Maar het komt allemaal goed want de jeugd heeft de toekomst.

keestelpro | 23-11-19 | 20:28 | 3

Heerlijk cynisch +1

Rest In Privacy | 23-11-19 | 21:06

Fijn om dat te horen
nu kan ik vannacht niet meer slapen

Tobi | 23-11-19 | 21:29

En waar krijgen ze anders gratis kickboks lessen voor? Ik begrijp dit wel.

Botte Hork | 24-11-19 | 06:39

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl