Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nederland Regelland. Voetbalveldje Nijmegen moet dicht na klachten over geluidsoverlast

Klagers hebben liever een zwembad

Social

Iedereen heeft het altijd wel over de kinderen in Afrika enzo, maar de inwoners van appartementencomplex Parc Margriet in Nijmegen hebben het ook niet makkelijk. Toen die in 2016 in hun nieuwe huis kwamen wonen, dook er plotseling een voetbalveldje op, dat pas 40 jaar bestond. Dat kan zomaar niet, vonden de geschokte bewoners. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen die ergens gaan wonen, opeens last krijgen van iets dat al bestond. Zeker niet als dat iets zo iets verschrikkelijks is als een voetbalveldje voor kinderen. Voetbalveldjes voor kinderen zijn, na onveilige bosjes, immers de grootste veroorzaker van misdaden in dit land. Fijn dat de gemeente de school nu dwingt het veldje te sluiten, op straffe van een boete van 10.000 euro. Zo regelen we dat in dit mooie landje. 

Reaguursels

Inloggen

Woon vlakbij een school. Daar er veel vernielingen waren op het schoolplein, is de omheining weggehaald door de gemeente. Nu komt er plotseling een gigantische bak herrie vandaan. Vooral gillende tienermeisjes. Als ik vroeger op het schoolplein stond te gillen kreeg ik een schop onder mijn kont.

Nerderlander | 03-07-19 | 08:34

Wel comisch om te lezen dat meer dan 70% hier denkt dat het ook daaddwerkelijk om voetballen gaat, niemand heeft daar problemen mee. Maar als kinderen zich als apen gedragen en niet aanspreekbaar zijn omdat ze enige vorm van gedegen opvoeding missen dan kan ik me goed voorstellen dat je dat veldje liever verwijderd ziet worden.

testpilot101 | 03-07-19 | 08:23

Op het, overigens geasfalteerde, veldje voor mijn huis speelden kleine meisjes maanden lang een schreeuwspelletje. Dat ging ook knap vervelen. En verder: kinderen (en vrouwen) moet je zien, niet horen. Dus voetballen mag, maar schreeuwen en ander ge-etter, dat moet er gewoon uit. En anders is de consequentie dat je speelveldje verliest. Dat ze er maar een fijne parkeerplaats van mogen maken.

Fantabulosa | 03-07-19 | 07:17

Kan het wel begrijpen, woon zelf 2 straten van een schoolplein af, en nog hoor je ze schreeuwen en blèren overdag.

Necramonium | 03-07-19 | 05:30

De vraag is wat is er allemaal veranderd was is er nu en was er niet toen men er geen last van had.... lol...

Rene046 | 02-07-19 | 23:56 | 1

"Toen die in 2016 in hun nieuwe huis kwamen wonen" lezon

fail | 03-07-19 | 08:13

Er zal wel veel gebeuren en heel weinig worden gevoetbald.

drs. P | 02-07-19 | 22:01

Ik heb nieuwbouw gewoond (2000) en daar werd later naast de school een voetbalveldje gebouwd. In de eerste jaren, niks aan de hand. Tijdens de pauzes en na school even voetballen. Jaren later werd het een hangplek (scooter met boombox erin, zuipen, schreeuwen, vechten, enzovoorts).
Bel de wijkagent en hij stuurt ze weg...

Als je naast een fucking school gaat wonen (zoals ik dus) dan weet je:
- Schoolbel (je weet hoe laat het is)
- Schreeuwende kinderen op het schoolplein (en indien aanwezig voetbal-/basketbal-veld)
- Schreeuwende kinderen
- Nogmaals, schreeuwende kinderen

En die tyfus-tieners jaag je weg of bel je de wijkagent voor...

Andiamo | 02-07-19 | 21:48 | 1

Al maanden geen wijkagent meer te zien. Schijnt ook geen leuk baantje te zijn.

homieguerneville | 03-07-19 | 06:53

Nu ben ik niet voor de aanpak van Chausesku, maar hier kan een enkeling wel heel gemakkelijk veranderingen in de ruimtelijke ordening frustreren. Of het nu gaat om de aanleg van een weg, het kappen van bomen, het bouwen van huizen of windmolens, altijd is er wel iemand tegen. En als die persoon (meestal maar 1 of 2 kleinburgelijke lullo's ) maar zijn muil ver genoeg opentrekt, krijgt die- zijn zin. Klagende nimbys zijn eng soort volk met te veel tijd en vroeger meestal gepest.

pleemobiel | 02-07-19 | 21:05

Maar waarom zijn jullie verbaasd? Mensen gaan in de buurt van Schiphol wonen (een van de oudste vliegvelden ter wereld) om vervolgens te klagen dat vliegtuigen veel lawaai maken..

TuurlijkNiet | 02-07-19 | 20:58

Jankers, jullie eigen kinderschreeuwtijd vergeten? Tis weer hetzelfde gezeik als altijd. Ergens is iets wat al lang bestaat en nieuwe bewoners gaan dan huilie doen.... Zo jammer weer zoiets. En dooorrr. . . .

LinkeToni | 02-07-19 | 19:54 | 5

@Poes Fiep | 02-07-19 | 22:54: inderdaad, mijn indruk is ook dat kinderen tegenwoordig vaak enorm krijsen. Gaat je door merg en been, niet normaal meer. Wanneer is dat er in geslopen en waarom zeggen ouders daar vaak niets van.

Poes Fiep | 02-07-19 | 22:55

Ook tieners. Vakkenvulster bij de AH schreeuwde mij laatst een gehoorbeschadiging toen ze langs me liep en iets tegen haar vriendin moest zeggen die naast haar liep. Toen ik wat terugzei, “Jezus krijs niet zo”. hoorde ze dat niet eens.

borgmonster | 02-07-19 | 23:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Bij ons heeft een nieuwe bewoner met succes de kerk aangeklaagd die zondag de klokken luid. Detail: de kerk staat er pas 900 jaar

metdedag | 02-07-19 | 19:43 | 2

1 Vroeger was iedereen rondom de kerk gelovig, al dan niet vrijwillig, nu komt er geen hond in de kerk
2 Vroeger wilde men graag de tijd weten, en daar voorzag te kerkklok in
3 Vroeger was het een oproep om naar de mis te gaan, nu zijn er legio andere, meer persoonlijk manieren
4 De kerk die mij persoonlikk

Hollandmix | 02-07-19 | 22:06

4 De kerk die mij persoonlijk belaagt, luidt de klokken hard en langdurig en op volslagen willekeurige tijdstippen die niet gerelateerd kunnen worden aan enig kerkevenement.

Hollandmix | 02-07-19 | 22:19

Laat de gemeente maar een 10 meter hoge geluidswal voor die flats bouwen. Hebben de zeurbewoners nergens meer last van.

zeertegendradig | 02-07-19 | 19:39

je zal maar in een straatje ergens in de grote waal ergens in hoorn wonen, en de volgende morgen vroeg weer naar je werk...tot dik na 12 lopen die gasten te blerren , gasten van laat ik zeggen lagere schoolleeftijd....dan vraag ik mijzelf af...moeten die ouders van die blerrers niet vroeg op om op tijd bij de baas te zijn....moeten de blerrers niet om zo rond een uur of 7 uit hun nest om netjes tanden te poetsen om die knoflooklucht er uit te krijgen, en dan met de den trommel vol met boterhammetjes vol goede moed naar school??

Y&T | 02-07-19 | 19:39

Is ook volkomen kudt als naast zo’n veldje woont.
De mensen met de grootste verontwaardiging wonen waarschijnlijk er niet naast. En dan heb je nog die ouders die zich nu radeloos afvragen naast wiens huis ze nu moeten spelen.

Lafayette | 02-07-19 | 19:33
-weggejorist-
Wekkertje | 02-07-19 | 19:15

Ik heb het filmpje bij het artikel waar naar gelinkt wordt trouwens net even gekeken. Het egoïsme en gebrek aan inlevingsvermogen van de ouders en de basisschooldirecteur vind ik werkelijk stuitend. Denken alleen aan het belang van de kinderen om leuk te kunnen spelen. De meeste wonen zelf waarschijnlijk in een rustige buurt. Dat aanwonenden dag in dag uit overlast hebben kan ze blijkbaar aan hun reedt roesten. Het is in Nederland een politieke keuze dat niets meer mag worden gebouwd in de open ruimte. Alles moet hutje mutje. Maar een voetbalveld pal onder de balkons van andere huizen... Ik vind dat gewoonweg idioot. Als die ouders echt willen dat kinderen kunnen voetballen moeten ze de gemeente maar aansporen om geld uit te trekken voor een voetbalveld op een plek waar de overlast enigszins binnen de perken blijft.

Dr. Vigilante | 02-07-19 | 19:11 | 3

Sorry, maar wat een lulkoekjankverhaal weer. Vroeger ja, toen *moi* jong was in de 60s, stond er vlakbij mijn hutje ook een rijtje flats van zo'n vier of vijf verdiepingen hoog. Maximum toegestane hoogte zonder lift, of zoiets.

Kweenie hoe het nu is maar toen moest er verplicht een bepaalde ruimte zijn tussen flatgebouwen en ja, dat waren fijne grasveldjes. Alwaar een paar jassen al rap de doelpalen voorstelden en loss konst gehen. Jarenlang gehockeyed, voetbald en whatnot. Behalve een keer een emmer water op m'n kop wegens overdreven zeuren tegen een persoon die daar woonde (ja, eigen schuld) is er nooit een probleem geweest.

BTW die veldjes in Stratum 040 bestaan nu nog en worden nog steeds door de jeugd uit de kleine rijtjeshuizen gebruikt voor hun vertier. Ja zeg, je moet ergens kunnen spelen op die leeftijd, stoeprandjebutsen gaat echt vervelen en dan zeuren de automobilisten weer. Zucht.

O ja, waar ik nu woon is aan de overkant van de straat ook een grasveldje met een paar bomen. Dat stukje worden bewust geen honden op uitgelaten en spelen ook kinderen op. Ja, en? No prob.

Kinkfactor | 02-07-19 | 19:27

De koe vergeet dat die kalf is geweest.

jezusisonzin | 02-07-19 | 20:04

@jezusisonzin | 02-07-19 | 20:04:
Ik vind dit zo'n dooddoener. Aanwonenden hebben ook rechten, en kinderen staan w.m.b. niet boven volwassenen. De geluidsnormen zijn er niet voor niets. Kinderen kunnen ook best spelen op plaatsen en/of op manieren die minder overlast veroorzaken.

Dr. Vigilante | 02-07-19 | 23:50

Ik kan je vertellen het geluid dat enthousiaste kinderen maken gaat dwars door mijn dubbelglas heen.
Nu heeft deze basisschool niet twee buiten pauzes, maar meerdere pauzes op een dag. (En na 1500 uur ook nog eens een buitenschoolse opvang).
Omdat het schoolplein te klein is. (denk ik). Deze meeste kinderen spelen niet maar krijsen hun longen eruit, trappen met ballen tegen stenenmuren dat weerkaatst als een gek. En dan niet te vergeten de docenten die de kinderen toeroepen/corrigeren.

Hondt | 02-07-19 | 19:09 | 3

Waren die kinderen van tegenwoordig maar zoals u was: in de pauze lekker met de klasgenootjes op het schoolplein een boekje lezen. Onderwijl fluisterend vragen of je ook een snoepje mag.

Ga dan niet naast een basisschool wonen, druif.

Antigoog | 02-07-19 | 19:23

@Antigoog | 02-07-19 | 19:23: Heeft u ook van die kinderen die de boel bij elkaar krijsen. Ik neem het zo overigens niet kwalijk dat ze asociaal zijn. Het heeft iets met opvoeding te maken. Wij en onze buren vertellen onze kinderen dat ze niet te lang moeten schreeuwen en gillen. Daarna houden ze zich rustig. Scheelt overigens ook heel wat adhd diagnoses, rugzakjes en pubers die niet naar ouders gaan luisteren. Tipje, houd ze enigzins in toom. Is goed voor hen, u en uw omgeving.

Graaier | 02-07-19 | 20:03

De klagers wonen in "Parc Margriet". Dat is natuurlijk heel sjiek, wonen in een park-met-een-cee. Dat soort mensen heeft dan ook niet zomaar een plaat voor de harses, maar een beaurd veur de cop, dat is zoveel stijlvoller!

Rhenium | 02-07-19 | 19:04

Wij wonen (appartement) naast een (grote) basisschool, heerlijk dat geroezemoes en gekrijs voor schooltijd en in de pauzes. Dan heb je het het gevoel dat je leeft. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om daarover te klagen. Wat fijn dat kinderen nog heerlijk buiten kunnen spelen en ravotten!

L.E. Raar | 02-07-19 | 18:46 | 2
-weggejorist-
Graaf Monte Cristo | 02-07-19 | 18:53
-weggejorist-
Y&T | 02-07-19 | 19:40

https://roermond.pvda.nl/nieuws/trapveld-vrijveld-open/
https://www.1limburg.nl/bewoners-voeren-actie-voor-behoud-van-trapveldje
https://l1.nl/roemondse-jeugd-wil-trapveldje-t-vrijveld-behouden-124758

7 mensen tegen, 4000+ voor. U raadt het. Weg met burgerparticipatie, gemeente blunders gemaakt. Vrijwilligers maanden bezig geweest. Nu ligt er een vervallen stuk grond met rotte hekwerken erom.

Ronnie uit Helmond | 02-07-19 | 18:42

Ik woon zelf in een appartementengebouw. De speeltuin ernaast is sinds een tijdje een kwartslag gedraaid, waardoor er nu veel meer lawaai is. Tussen de tuin en de nieuwe eengezinswoningen erachter is een geluidswal geplaatst. Aan de kant van ons flat heeft dat geen zin. Geluid versterkt immers enorm in de hoogte. Wanneer hier 's avonds om 22.00 uur nog krijsende kinderen rondlopen, is de lol er wel af. In Nijmegen schijnt het echter om het lawaai tijdens de schoolpauzes te gaan. Waar praten we dan over? 2x per dag een kwartiertje overlast? Je hoeft niet alles te accepteren, maar het klagen hier lijkt sterk overdreven.

Mannes | 02-07-19 | 18:40

in buurt waar ik ben opgegroeid. Grote gezinnen kleine huizen maar o zo gezellig. Destijds hadden we ook zeikers met 1 of 2 kinderen waar thuis niks kon en mocht. Ik was er onlangs. Kwam er een ijscoman. Ineens verschenen er van alle kanten kinderen. Er was blijkbaar weinig veranderd.

metdedag | 02-07-19 | 18:32 | 2

Dat krijg je met die smeltende ijskappen. Ijsberen in Nijmegen.

Antigoog | 02-07-19 | 18:34

GKJP | 02-07-19 | 18:23
LOL

Kudtkip | 02-07-19 | 18:29

Kijk de NIMBY in optima forma.

Dauthi | 02-07-19 | 18:27

Babyboomers gonna babyboom

Antigoog | 02-07-19 | 18:24

Ik snap dit wel, kocht recent een huis met heel veel grond, had ik wel gezien, wist ik veel dat mijn jonge kinderen met veel vriendjes die tuin als favoriete speelplaats zouden kiezen. Sjezus, ze zetten me aan het werk, trampoline, kabelbaan van 20 meter, tent, boomhut, zandbak, enzovoorts. Zuipen mijn koelkast leeg, vreten de vrieskist ijs leeg, alsmede de lades met snoep, slepen de halve tuin mee naar binnen, maar goed, ik heb geklaagd, mezelf een dwangsom opgelegd, maar niets werkt. Ik wordt niet gehoord.
Gelukkig is men in Nijmegen meer begripvol voor dit soort problemen.

GKJP | 02-07-19 | 18:23 | 1

'word', overigens. Sorry.

GKJP | 02-07-19 | 18:34

Teveel mensen op bij elkaar in een te klein gebied. Ik kijk naar buiten, zie een ekster op de rug van een schaap zitten en hoor alleen de wind en het tikgeluid van mijn toetsenbord. En ik ben maar weer eens blij dat ik op het Friese platteland woon.

Quib | 02-07-19 | 18:21 | 6

Ik woon ik een kudtdorp in Drenthe, maar zeer vergelijkbaar.

Reagurend_Nijlpaard | 02-07-19 | 19:09

Ik woon ook in buitengebied, allerlei vogels, ooievaars, reeën en gisteren kwam er zelfs een sjaal voorbij.

Ad_Hoc | 02-07-19 | 19:56

Pardon, ik bedoel natuurlijk een das.

Ad_Hoc | 02-07-19 | 19:56
▼ 3 antwoorden verborgen

Nijmegen is de stad van burgemeester Bobo Bruls. Normaal staat ie altijd vooraan, maar nu is ie in geen velden of wegen te bekennen.

Opajoop | 02-07-19 | 18:20 | 2

Is met vakansie dombo, wel ff opletten he..

Gokmaar | 02-07-19 | 18:25
-weggejorist-
Musashi | 02-07-19 | 18:32
-weggejorist-
pejoar | 02-07-19 | 18:18

Bon-sens | 02-07-19 | 18:02
Mneuh, geen goed idee om 10.000 boete als makkelijke broek- vestzak te zien tussen onderwijs en gemeente.
Is de inzet natuurlijk ook niet, hoop ik dan hè?, want dan is dit probleem veel groter!

ristretto | 02-07-19 | 17:38
Ghehe, ouwe reldierk'teur dat je d'r bent.
Alsof die aanstormende topsporters het jammerende publiek zouden horen.

Zou wel een ludieke oplossing zijn trouwens, iets met bordjes waarop staat:
Alleen betreden met commentaar van publiek.

...

Kudtkip | 02-07-19 | 18:17

Iedereen die in een Parc (of Parq) gaat wonen is sowieso niet waard om naar te luisteren.

Cor Netto | 02-07-19 | 18:13

Hier ook zo'n voetbalveldje met bijzonder begaafde foebullers. Kunnen blijkbaar zien na duisternis zodat elkaar de bal toeroepen mogelijk blijft tot in de late uurtjes.
Zeg nog maar eens dat "jongeren" geen speciale talenten hebben.

Jan Passant mk2 | 02-07-19 | 18:13 | 1

Dat is het probleem. Die "jongeren". Die gaan tot diep in de nacht door op een speelplaats die ingericht voor kleintjes is. Die ouders willen ze zo lang mogelijk uithuizig hebben.

bqbq | 02-07-19 | 19:24

Ik heb een grondige hekel aan het gros psychotisch gillende klerebeesten. Mogen ze niet spelen dan? Jawel maar met een acceptabel volume gemiddeld gezien, tot tien uur s' avonds.

Liever schenk ik een playstation dan kunnen ze lekker thuis teringherrie maken.

Ik woon daar niet, niet eens een fucking voetbalveld veur de deur maar ik voel me direct verbonden met die haters daar.

Aap Noot Miesje | 02-07-19 | 18:10 | 4

Ongetwijfeld, bijt me.

Aap Noot Miesje | 02-07-19 | 18:21

Geef die zeurneuzen maar een playstation met een goeie headset, nergens meer last van.

puszuiger | 02-07-19 | 18:24

Doet toch niks af aan die herrie en is weer zo'n typisch lapmiddel. Niet wegkijken maar weghoren. Applaus hoor.

Aap Noot Miesje | 02-07-19 | 18:36
▼ 1 antwoord verborgen

Kijk, van Spanjolen weten wij: kinderen blijven tot laat op, en flaneren gezellig mee met de paps en de mams en de hele kliek na het late avondeten, maar wat er hier in mijn buurt plaatsvindt vind ik zelf ongehoord: jonge kinderen, bijna altijd van Turkse, Irakese, naffer of anderszins buitengrens-exotische afkomst, altijd op fietsjes, en maar rondpeddelen, zonder ouderlijk toezicht, tot laat, echt LAAT in de avond. Dan lag ik vroeger al met alweer de droge haartjes uit de douche alweer 2 uur in m'n mandje hoor, na de Fabeltjeskrant en/of een staartje oude-mensen-journaal als ik heel stil deed, en ma (al dan niet bellend) en pa (al dan niet pittend), mij vergaten naar boven te sturen.
Maar goed, opa vertelt-modus /OFF.

chicago river | 02-07-19 | 18:09 | 2

Ja mooi he, in slaap vallen samen met de hond voor de tv op de grond.

Gokmaar | 02-07-19 | 18:19

Herkenbaar, jezelf proberen onzichtbaar te maken, in de hoop dat ze je ‘vergaten’.

nee_toch? | 02-07-19 | 18:43

Neem aan dat de schrijver van dit onnozele epistel een pappa is van een van die krijsers!! Typische houding van verwende ouders voor wie alles gedaan moet worden. Opvang tot 19:00 incl. avond en wk-end opvang. Ikke en de rest kan stikke en schijt aan de omwoners.
Volledig eens met het sluiten van dat terrein. Woon zelf 27 jaar tussen 2 scholen die hun pleinen inmiddels als pretpark incl. kunstgras met doelen ingericht hebben "want geld genoeg".
Van 8:00 tot 18:00 een gigantisch kabaal en dus loop ik groot deel van de dag met een koptelefoon op of vlucht ik weg. Tot 23:00 gaan er vervolgens een bende hangjonger-schorem tekeer. Politie geen tijd.
"Ach meneer kinderen zijn kinderen en die maken nu eenmaal lawaai" was het laatste commentaar van de schoolleiding. Ik zal ze krijgen!!

diederikje | 02-07-19 | 18:07 | 2

Je boft nog met 23.00.... De koeltoerrverrijkertjes hier houden het langer vol.

bqbq | 02-07-19 | 18:13

Ik zie dat ik niet de enige ben, lol. Heb ook geen huis gekocht om een koptelefoon op te zetten. Nee, we gaan met z'n allen de eerstkomende drieenhalf uur fijn naar terror luisteren. See if i care.

Aap Noot Miesje | 02-07-19 | 18:20

Het geblèr en geschreeuw van niet opgevoede kut koters is niet te harden, maar welke randdebiel heeft toestemming gegeven om 3 jaar geleden daar een lux appartementencomplex te bouwen? Dat gebouw staat echt 3 meter van de speeltuin van de school vandaan. Ten tweede ben je een nog grotere randdebiel als je zo'n hok koopt, school + speelplaats = herrie.

faz | 02-07-19 | 18:05

Wat doen die kinderen buiten?
Kunnen ze niet binnen gamen ofzo?

Aardappelplantje | 02-07-19 | 18:02 | 3

Juist! Of gewoon in de opvang bij een Rijks erkende wijkpedofiel.

F. Jacobse | 02-07-19 | 18:07
-weggejorist-
bqbq | 02-07-19 | 18:15

Zolang dat Ziggo volk een stukje wifi afstaat, hoeven ze dat niet..
Ik had last van gillende eksters, paar keer goed mikken en geen last meer..
Ik bedoel maar..

Gokmaar | 02-07-19 | 18:15

Woon zelf trouwens bovenop een park waar dozijnen kiddos veel plezier hebben, die van mezelf ook. Ga ook niet moeilijk doen over wat tieners die het 's avonds thuis niet meer uithouden, zolang er niets vernield word mogen ze van mij rondhangen.
Doodmoe word ik van al dat zeikvolk, get a life!

puszuiger | 02-07-19 | 18:02

Ik woon naast een kinderdagverblijf; wat een idiote teringherrie. Gelukkig stopt het om 1800 uur als de prinsjes en prinsesjes worden opgehaald. En ooit een schoolklas voorbij horen komen op weg naar een sportmiddag of uitje? Kan me niet herinneren dat ‘wij’ vroeger zo veel herrie maakten.

Risingson | 02-07-19 | 17:59 | 6

Dan heb je net zo'n geheugen als Mark Rutte. 'Geen actieve herinnering aan'.

Cor Netto | 02-07-19 | 18:15

Ik heb ook zeg maar zo'n druk gezin. Elke keer dat ik denk nou nou moet dit? Dan denk ik aan mijn eigen jeugd. Conclusie is dan. Het kan dus erger

metdedag | 02-07-19 | 18:21

Ja, wij maakten vroeger net zo veel herrie. Get a life.. kinderen maken nou eenmaal ook deel uit van de maatschappij en zijn er zeker niet voor uw rust.

Boeddha18 | 02-07-19 | 18:49
▼ 3 antwoorden verborgen

Wij hadden daarvoor zo onze eigen antwoorden; tandenstokers diep in de sleutelgaten van de klagers drukken en afbreken. Je kreeg je voetbalveldje, speeltuin, hut etc. er niet voor terug maar het voelde gewoon goed.

Rest In Privacy | 02-07-19 | 17:59 | 1

Kan ook met secondelijm.

Franciscus Borchwerf | 02-07-19 | 23:46

Spelende kinderen! Wat een vloek!
Ooit was het de toekomst, nu worden ze alleen nog maar als overlast gezien. Net als alle andere dingen die meer dan 2 decibel aan geluid produceren. Al die zeikerds waren natuurlijk hele stille boekenwurpjes in hun kinderjaren… Straks ook lekker zeuren dat je pensioentje geen moer meer voorsteld? Met wat meer kinderen was het misschien beter geweest...

puszuiger | 02-07-19 | 17:58 | 1

Ooit corrigeerden ouders hun kroost wanneer die als debielen liepen te krijsen. Dat is niet zeuren, dat is bewust maken van het niet alleen op de wereld leven.

dopinie | 02-07-19 | 18:20

Ik snap het allemaal wel want bleef het maar bij voetballen. Overdag en in het weekend verzamelplaats voor schreeuwende en gillende kutkoters, waarbij de prinsjes en prinsesje via de opvoedkundige "dialoog" met de ouderfiguren tot acceptabel gedrag verleid moeten worden (gewoon een klap voor je gardes zou stukken beter werken). Als omwonende wordt je daar echt niet blijf van, van dat kudtgedrag. En 's avond die zgn. "jeugd-met-grote-bek" die "alleen maar staan te chillen" maar wel een enorme tiefuszooi achter laten, ook daar wordt je niet blij van. Blijft een raar land dat Nederland. Waar regels niet nodig of gewoon overbodig zijn mag er vrijwel niks. Waar regulering en handhaving nodig zijn (case in point: de zwembaden) ontbreekt het aan beide. Raar.

Grijskijkert | 02-07-19 | 17:54

Nahja, voetbalveldje, voetbalveldje, hallo.
Joep, Tygo, Maarten, Storm en Lucas hebben geen i-dee waar dat veldje ligt man, tegenwoordig.
Die staan zich voor de spiegel te dragqueenen dat het een ons weegt.
Nee, op dat veldje vind je Mo, Rachid, Quincy en evt. Quinten (de wigger).
Tot laat, en er wordt geen bal getrapt, maar er wordt wel rotzooi getrapt.
Op dat veldje, tegenover die woningen.
Leer mij de hedendaagse gang van zaken kennen.
In mijn tijd werd er vanuit de deur naar ons veldje geschreeuwd:
"ETON!".
En dan ging je, met de vriendjes uiteenstuivend van het veldje, touwtje uit de deur, niks geen sleutel, snel etOn, en dan ging je, na je bakje yoghurt, als de sodemieter weer terug naar je veldje, MET bal, of eventueel kano of lange haak om de bal in de sloot op te vissen.
Of je ging papieren pijltjes met verstevigde lijm-punt in mensen hun badkamer-raampjes schieten. Of witte besjes.
Naja, ben blij dat ik er allemaal geen flikkah mee te maken heb, met dat oeverloze gedoe en getob met die kleine malle mirakels.
Behalve mn neefjes en mn nichtje dan, die zijn wel tof. Ubertof. /*KLOK!*

chicago river | 02-07-19 | 17:54

Klagers zullen er altijd zijn. Vind het onbegrijpelijk dat de gemeente dit besluit neemt. Als ze komen klagen over het feit dat er teveel geluid komt van een sportveldje wat er al bijna 40 jaar ligt.... Waarom gebruik je als gemeente niet je verstand en lach je ze niet recht in hun bek uit? Je kunt overigens ook gewoon een bordje op hangen dat het buiten schooltijden verboden terrein is en af en toe de politie langs laten rijden... Maar ja... da's wel erg ingewikkeld.

EenFijnKonijn | 02-07-19 | 17:54

Ehm ho eens even (heb het hele artikel intussen gelezen), er klopt hier iets helemaal niet.
Na klachten, van 2 huishoudens, wil de gemeente dat dit veldje gesloten wordt, met een sanctie van 10.000,-. Te betalen door de basisschool waar het kennelijk bij hoort.
Gemeenteraadsleden zijn verbijsterd en vragen B&W om opheldering.

Mijn 1e vraag is hoe "de gemeente" sowieso tot een dwangsom van 10.000,- kan komen. Voor een speelveld waartoe ze zelf de vergunning heeft afgegeven.
Iemand?

Kudtkip | 02-07-19 | 17:53 | 2

Nou, het onderwijs heeft meer dan genoeg geld, dus is dat een makkelijk verdienmodel voor de gemeente.

Zoiets?

Bon-sens | 02-07-19 | 18:02

Blijkbaar horen bij die vergunning regels. En blijkbaar houdt men zich daar niet aan. Dus is een serieuze dwangsom nodig.
Nog vragen?

Franciscus Borchwerf | 02-07-19 | 23:50

Mijn achtertuin grenst ook aan zoiets en in een "diverse" wijk.
Ik kan mij er geheel in vinden dat deze mensen er niet goed van worden.
Ik zit nooit meer in mijn tuin, want de ergenis is groter dan de wens om buiten te zitten. Geschreeuw 24/7. In talen die ik niet kan verstaan. De architectuur is niet in overeenstemming met de realiteit.

bqbq | 02-07-19 | 17:52 | 1

Probleem zijn geen spelende kinderen maar meer de diverse komaf

metdedag | 02-07-19 | 18:24

Nijmegen. Een bolwerk van extreem links.
Kan me geen reet boeien wat daar gebeurt.
Ik gun Nijmegen meer meer meer.

Kotjung | 02-07-19 | 17:52 | 1

Je krijgt het zelf ook, of je moet naar Polen of Hongarije emigreren.

bqbq | 02-07-19 | 17:53

Dus je legt een Cruijffcourt aan, en die ga je daarna w eer afbreken? Das een schop nageven aan de beste man

Kees netals me Broer | 02-07-19 | 17:51

Ik vind het geluid van spelende kinderen altijd heel rustgevend. Bij mij in de buurt hoor je helemaal niets, want kinderen zitten de hele dag te gamen. Behalve een jochie die 3 achtertuinen verderop manisch een bal tegen de muur schopt met airpods in. Zijn ouders gaan waarschijnlijk scheiden.

JJMS | 02-07-19 | 17:50

Kinderen horen niet buiten te hangen maar achter de boeken.
Verder zou ik met die prijzen voor al die inloopkasten daar ook chagrijnig worden als er van die schreeuwblagen tekeer gingen.

Deflatiemonster | 02-07-19 | 17:48 | 9

@puszuiger | 02-07-19 | 17:51: En u bent ereentje die altijd roept dat kinderen later voor hun ouders zorgen? Daarom zijn de ouderen in verzorgingstehuizen ook niet alleen en zijn er genoeg handen aan het bed?

Deflatiemonster | 02-07-19 | 18:07

@Deflatiemonster | 02-07-19 | 18:07:
1) Pensioen en Ouderenzorg zijn twee verschillende dingen.
2) Een brede basis van de bevolkingspiramide betekent over het algemeen meer belastinginkomsten. Betere besteding daarvan aan ouderenzorg is een kwestie van politieke wil.
3) De manier waarop je omgaat met je hulp behoevende ouders is vooral een kwestie van persoonlijke normen en waarden.

Prettige avond.

puszuiger | 02-07-19 | 20:06

@puszuiger | 02-07-19 | 20:06: 1) Waar had ik het over pensioen? 2) Hoe gaat dit werken in een eindige wereld? Ik heb die drang naar groei nooit begrepen. Het is een egoistische gedachtengang en een fatale. 3) Heel mooi en correct maar het strookt niet met de waarneming.

Deflatiemonster | 02-07-19 | 22:51
▼ 6 antwoorden verborgen

En een krijsende haan om 05:00 mag dan weer wel.

ProAsfalt | 02-07-19 | 17:45

Maar.. woon zelf bij zo'n koterverzamelplaats die gelukkig alleen in weekenden word gebruikt.
Wat een teringherrie kunnen die klootzakjes en klootzakkerinnetjes produceren.

Spelen, prima.. buiten klootzakken, helemaal goed.. maar is het nu godverdegodverdomme nou elke keer nodig om dat met 110db doen ?

Tot je 18 bent boeit het toch niemand wat er uit je bek komt.. hou hem dan gerust even dicht..

rammelbakje1 | 02-07-19 | 17:42 | 1

De linkse gemeente heeft dit voor elkaar, geen spelende kinderen meer.
De zwembad verkrachters kunnen ze niets aan doen wat dat zijn mederlnaders en zielig

kwartjes | 02-07-19 | 17:47

Vergrijzing. Je zult maar kind zijn in een land vol ouwe zeikstralen.

dihydrogenmonoxide | 02-07-19 | 17:41 | 2
-weggejorist-
katwijkse kuil | 02-07-19 | 17:50

Precies

metdedag | 02-07-19 | 18:26

"Omwonenden klagen over herrie tijdens de schoolpauzes". Lees: een handjevol pensionado's die de hele fucking dag thuis zitten en zeeën van tijd hebben om de gemeente lastig te vallen met dit soort gezeik.

Rest In Privacy | 02-07-19 | 17:40 | 2

Draai je gehoorapparaat maar naar beneden zou ik zeggen

harry21 | 02-07-19 | 17:41

Heb een groot deel van mijn leven naast een school gewoond. Heerlijk het geluid van spelende kinderen

metdedag | 02-07-19 | 18:38

GroenLinks en D66-bestuur. Nimby´s bij uitstek.
En als straks horden Marokkanen het zwembad onveilig maken massaal wegkijken.

spanarchist | 02-07-19 | 17:40 | 1

Amen.

nedpol | 02-07-19 | 17:43

Heel goed, zo'n pauper bezigheid als voetballen kweekt picornie'tjes. Net als mc's , verbieden.. sluiten.. ga maar schaken ofzo..

rammelbakje1 | 02-07-19 | 17:39

Oordopjes aan die voetballertjes uitdelen. Horen ze het geklaag van de buurtbewoners niet meer.

ristretto | 02-07-19 | 17:38

Parc Margriet. De onroerende paarse broek die dat als naam bedacht heeft, verdient de eeuwige minachting van zijn buren.

Schadenfreude | 02-07-19 | 17:37

typisch deze tijd, enkele volidioten ergeren zich ergens aan, hebben waarschijnlijk ook nog contacten met de politiek en verzieken het voor de meerderheid.
je ziet het hier, daar, overal.
dat heet democratie anno 2019, het meer op dictatuur.

isotope 465 | 02-07-19 | 17:37

Er zijn geluidsmetingen verricht en het geluid is ver boven de norm. Begrijpelijk dat er sentimenten spelen, die lieve schatjes van kindertjes moeten toch kunnen spelen, maar mensen ervaren daar overlast van. Wanneer er een varkensschuur wordt gebouwd en de stankoverlast is niet te harden is iedereen vol begrip.

Hein7261 | 02-07-19 | 17:36 | 3

Ik ga naast een school wonen en ga klagen over spelende kinderen. De Nederlander in een notendop.

JJMS | 02-07-19 | 17:52

@JJMS | 02-07-19 | 17:52: Ik woon in Arnhem in een appartement en bij een school. Toen ik er kwam wonen waren er alleen de speelpauzes, nu is het de godganselijke dag een tering herrie. Krijsen en gillen niet normaal.

Hein7261 | 02-07-19 | 18:01

@JJMS | 02-07-19 | 17:52:
Ik ga in de binnenstad naast een kroeg wonen. Binnen drie jaar kom ik erachter dat daar drank wordt gedronken en muziek, soms zelfs live, ten gehore wordt gebracht.
Of:
Vanuit de stad verhuizen naar het rustige platteland en dan ontdekken dat er boeren wonen met de idiote hobby om dieren te houden in open weilanden. Etc. etc.
Flikker toch op. Zooitje kneuzen en gaatjes neuzen.
Adem in. Adem uit.

F. Jacobse | 02-07-19 | 18:05

Twee hele klagers, en de gemeente legt een dwangsom van 10k op. De gemeente die zelf de bouwvergunning heeft verleend voor dat appartementencomplex naast een vier decennia oud sportveld. En dan te bedenken dat de klachten gaan over geluid onder schooltijd!

Guido | 02-07-19 | 17:36 | 6

@Guido | 02-07-19 | 17:40: Ja en en er zijn geluidsmetingen verricht en het aantal decibel ligt boven de norm. De gemeente is dan verplicht er iets aan te doen. Het is niet de schuld van de bewoners die ervaren er alleen maar last van en worden nu bedreigd vanwege de volkswoede.

Hein7261 | 02-07-19 | 17:53

@Hein7261 | 02-07-19 | 17:53: Inmiddels is er wat nadere informatie via de Telegraaf. De overschrijdingen komen vooral voor als een bal de paal of de hockeybal de plank raakt (hockey, geen tokkie). De klagers hebben bekleding met rubber afgewezen. De maatregel van de Gemeente zóu moeten zijn het isoleren van de appartementen, of het verplaatsen van het appartementencomplex waarvoor ten onrechte een bouwvergunning is afgegeven - niet het laten slopen door de school van een sportveld dat er al was vóór "Parcque Marguerite"gebouwd werd.

Duurder inderdaad, en minder makkelijk. Wel eerlijker.

Guido | 02-07-19 | 18:40
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik snap heel goed dat zo'n veldje veel overlast geeft, vooral als het buiten de reguliere schooltijden ook intensief wordt gebruikt. Ik woon zelf toevallig ook naast een school, zou me er ook aan storen. Onder schooltijden kan je niet altijd rustig buiten zitten, maar de echte overlast beperkt zich tot de pauzes (vind ik prima, dat is waar je voor tekent als je naast een school gaat wonen). Bij buitenschoolse activiteiten vind ik dat toch anders liggen. Ik had een keer een week vrij tijdens de zomervakantie, waarbij ik (onder andere) lekker buiten dacht te kunnen gaan zitten. Bleek dat in en om de school een soort speelweek was georganiseerd, compleet met een loeiend lucht-springkussen en elke dag van 9:00-19:00 schreeuwende en gillende kinderen. Dat springkussen (die dingen produceren wel 80dB) vergaten ze een paar keer uit te zetten 's nachts. Kon ik tijdens een hittegolf met de ramen dicht slapen. Dat soort overlast buiten schooltijden vind ik eigenlijk alle perken te buiten gaan.

Deze mensen ervaren dergelijke overlast waarschijnlijk bijna permanent in de zomer. Ik vind dat echt niet kunnen, goede zaak dat iets aan de overlast wordt gedaan. Er is vast wel een betere locatie te vinden om te spelen dan pal naast de balkons van een appartementencomplex. De overlast wordt dan ook wat meer verdeeld.

Dr. Vigilante | 02-07-19 | 17:35 | 1

Precies en het argument dat het speelterrein er al veertig jaar ligt is geen argument. Vroeger was het een klein speelplaatsje bij het ziekenhuis met incidenteel wat kinderen. Nu is er een nieuwe school gebouwd en zijn er appartementen op het complex van het ziekenhuis gezet, allemaal zo dicht op elkaar geeft alleen maar narigheid. Mensen kennen de feiten niet en reageren vanuit de onderbuik. De klagende bewoners worden al bedreigd.

Hein7261 | 02-07-19 | 17:44

Kinderen moeten ook niet buiten spelen, maar binnen achter de computer zitten.

RBlake | 02-07-19 | 17:33
-weggejorist-
trottle | 02-07-19 | 17:33 | 1

Dat die klagers hun zin krijgen is verbijsterend en afschuwelijk.

Lewis | 02-07-19 | 17:32

Polo.
Of Cricket.
Wat moet Nijmegen met voetbal?!

wezen | 02-07-19 | 17:32

Lijkt mij een mooie plek voor een slavernijmonument.

Mr_Natural | 02-07-19 | 17:31

Graaf er dan een zwembad , probleem opgelost .
Oooooh wacht .

likmegaties | 02-07-19 | 17:30 | 1

Of iets met ongedocumenteerden.

Ridde Rogter | 02-07-19 | 17:36

Vesta | 02-07-19 | 17:19
Voilà.
En dat lappie speelveld heeft altijd nog een bestemming die niet makkelijk anders te benoemen is. Zoals tot een azc - Mr_Natural | 02-07-19 | 17:20

Zo'n openbare plek is bestemd om samen te komen, voor wat dan ook.
Sluiten voor voetbal is één ding, de volgende gebruikers vinden het pijlsnel.
En dan?
Totaalverbod?

Interessante queeste...
Of eigenlijk helemaal niet, want de leefsfeer gaat/is daar kapot.

Kudtkip | 02-07-19 | 17:29

Of komen hier misschien na sgoolteit soms Belgen samen om te voetballen??

Injegezicht | 02-07-19 | 17:27

Gatverdamme wat kunnen sommige mensen toch zeuren. Als je tegenover een school gaat wonen, dan hoor je geluiden die nu eenmaal bij een school horen. In het weekend en in vakanties zal het allemaal wel meevallen. Zet een koptelefoon op, dan heb je nergens last van.

Maar goed, veldje weg geeft mooie ruimte voor een paar containerwoningen voor statushouders en andere met-spoed-woningzoekers. Past precies en het zal ze leren.

Choco Chanel | 02-07-19 | 17:26 | 5

Nee dat is het juist het zijn niet alleen de schooltijden het wordt ook s'avonds, weekenden en vakanties gebruikt. Mensen trekken conclusies en reageren impulsief zonder de feiten te kennen.

Hein7261 | 02-07-19 | 17:48

Hier om de hoek, een steenworp afstand van Utrecht, komen “hippe” stedelingen een (woon)boerderij kopen, om vervolgens de buurman Boer af te zeiken.
Zijn koeien loeien en stinken.

Ruimedenker | 02-07-19 | 17:50

@Hein7261 | 02-07-19 | 17:48:
Dan zou het toch een beter idee zijn om de gemeente te vragen om te handhaven qua openingstijden of het veldje alleen toegankelijk te maken voor de school.
Ik heb ooit een appartement langs het spoor gekocht. Voordat ik dat deed, ben ik op wisselende momenten van de dag en avond op de betreffende locatie gaan staan om de omgevingsgeluiden te beoordelen. Geeft best veel geluid hoor zo'n trein. Had ik het eerder geweten dat het kon, dan had ik bij de gemeente kunnen klagen en de NS kunnen dwingen om dat spoor te sluiten.

Choco Chanel | 02-07-19 | 18:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Ah, de nuance; volgens een bewoonster is het geen actie van de VvE, maar van twee huishoudens.

Zo zie je maar weer; een zeurende minderheid, die van tevoren had kunnen weten waar ze terecht kwamen, vergalt het voor de meerderheid.

Nederland in het klein.

TeeJee | 02-07-19 | 17:25 | 1

Die mensen hebben waarschijnlijk aangegeven "gekwetst" de zijn en dan wordt alles vloeibaar.

BrutusBosch | 02-07-19 | 17:38

De vraag die blijft is: liggen er al voorgedrukte aangifte-formulieren klaar? Bruls schijnt daar goed in te zijn met zijn ervaring op dat gebied.

Tikkie Terug | 02-07-19 | 17:24 | 1

Hier in drugscity Venlo hangen de vlaggen nog steeds uit, sinds Bruls hier opgerot is.

joppo0 | 02-07-19 | 17:42

We zijn ver gezakt in dit land
Een voetbalveldje opdoeken met zo'n k*tsmoes
triest
Allemaal verliezers
Linksom of rechtsom

Beffel0Bill | 02-07-19 | 17:23

Ooit gingen de kleintjes, doodmoe van het voerballen om 19.00 naar mama terug voor een laatste glaasje Joris Driepinter, alvorens geruisloos naar de bedstee te worden doorgeschoven.
Tegenwoordig melden de zich in tenminste vijf verschillende talen uitlevendec krijsmachines van zeven tot zeventien zich vanaf een uur of 21.00 tot ver na middernacht.
Kan het billijken dat je daar de balen tabak van krijgt als je zelf om vijf uur je nest uit moet om de staatskas aan te vullen.

Ridde Rogter | 02-07-19 | 17:23 | 1

Het veld gaat om 20 uur op slot en de klachten van de twee klagers gaan vooral over het gebruik in schooltijd.

Guido | 02-07-19 | 17:38

Een huis kopen betekent dat je een onderzoeksplicht hebt. Een daar van is het opvragen van een bestemmingsplan.
In dit geval was het eventjes in de omgeving kijken wat er zoal speelt. Ga er een keertje 's avonds langs en een keer in het weekend. Praat mee mensen in de omgeving. Maar dit waren waarschijnlijk luie donders.

BrutusBosch | 02-07-19 | 17:23 | 1

Helpt niet: 's avonds en in het weekend is de school dicht.

Maytheforcebewithyou | 02-07-19 | 17:29

Jeu de Boules mag zeker óók niet?

Ruimedenker | 02-07-19 | 17:23 | 3

Alleen met foam-ballen.

Guido | 02-07-19 | 17:38

Ruimedenker | 02-07-19 | 17:23 |
Hier pak aan, een sterk medicijn tegen het al dan niet geforceerd chagrijn.
https://www.youtube.com/watch?v=UjoyIUtCyR8
Want sommige "aficionados" willen per se dat je het *petaaaaanque* noemt.

chicago river | 02-07-19 | 18:15

@chicago river | 02-07-19 | 18:15:
Whaaa! Heerlijk.
En dan een combo met Bob Ross.
youtu.be/lLWEXRAnQd0

Ruimedenker | 02-07-19 | 18:38

Ik dacht altijd dat spelende kinderen geen overlast "kunnen" geven (qua wetgeving).

Kwam dit tegen: "Met ingang van 1 januari 2010 is het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (ook wel het Activiteitenbesluit) gewijzigd in die zin dat bij het bepalen van de geluidsbelasting geen rekening meer hoeft te worden gehouden met het geluid van spelende kinderen op schoolpleinen en terreinen bij kinderdagverblijven"

www.gmw.nl/onderwerpen/overige/artike...

(geen banden met deze website oid, maar gewoon als tip)

harry21 | 02-07-19 | 17:23 | 1

Dat gaat op voor stemgeluid, niet voor ballen die worden geschoten tegen iets aan. Tja, ik heb het ook niet verzonnen.

Herr Inspector | 02-07-19 | 21:11

Jaha, je moet wat compenseren als je als stad vol inzet voor het duurdere segment. Voetballen is voor paupers. Of zoiets dan.

Mark van Leeuwen | 02-07-19 | 17:22

Houden de kinderen tijd over voor belletje rinkelen en wegrennen met of zonder poep in een fikkende krant. Ook leuk is met de kinderfietsjes over de stoep rijden langs autos die gedeeltelijk op de stoep staan.
Pijltjes bij de ramen naar binnen schieten.
Misschien zijn de bewoners dan tevreden met sportende kinderen.

ET007 | 02-07-19 | 17:21 | 3

Kleine Harry schoot altijd met ballontjes en plakbandrolletjes van die erwten tegen ruiten, KATS en dan keihard wegrennen, was mooie tijd.

harry21 | 02-07-19 | 17:24

Ach ja, mooie tijd was dat. Misschien aanpassen met lachgas in de portiek, dealen voor de deur en meer van dit soort huidig vermaak

Mark van Leeuwen | 02-07-19 | 17:24

Ja pijltjes met naalden. En katapulten maken van rekkers vd postbode en knikkers wegschieten. Lucifers in bouten. Bloemen in de tuin met een stok onthoofden. Goh wat een tijd.

azijnseikerT | 02-07-19 | 17:27

Op het fotootje zie ik alleen blanke kindertjes...…..
Dus geen enkele reden om het veldje open te houden.

Maytheforcebewithyou | 02-07-19 | 17:21

En wat als je geluidsklachten hebt over een minaret in je achtertuin!

Southpark | 02-07-19 | 17:20 | 1

Pech.

nedpol | 02-07-19 | 17:46

Als je een hele dag het gezwam van je partijleden van GroenLinks hebt moeten aanhoren, dan heb je in de avond wel behoefte aan rust. En dus geen elitair sportveld voor de deur waar kinderen, wiens ouders een hockeystick kunnen betalen, God beter het gaan hockeyen. Het is dat dat sportveld geen brievenbus had, anders had Duyvendak het wel geweten.

El Rico Grande | 02-07-19 | 17:20

Nederland is een rechts kut land aan het worden, waar niets meer mag.

Skunk57 | 02-07-19 | 17:20 | 4

Een links land, waar rechts geen kudt meer mag.

Ruimedenker | 02-07-19 | 17:24

Dit gaat over Nijmegen. Probeer het nog eens Skunk.

SamV | 02-07-19 | 17:25

Nederland is een links opvoedingskamp geworden met de deugfascisten als de nuttige idioten

metdedag | 02-07-19 | 19:30
▼ 1 antwoord verborgen

Past er een AZC op dat veld?

Mr_Natural | 02-07-19 | 17:20 | 1

Het AZC komt in de huidige woningen, de zeurpieten krijgen een tentje op het veldje..

puszuiger | 02-07-19 | 18:16

Ben benieuwd welke netwerklijntjes er lopen van de vast niet onbemiddelde bewoners van de appartementjes naar het Nijmeegse ambtenarenkorps. Maar goed, de voetballertjes en hockey meisjes en jongens moeten het veld ruimen, het zij zo.
Kijken hoe lang het duurt voordat de ruimte wordt ingevuld door een exquise verzameling hangjongeren.

Vesta | 02-07-19 | 17:19
-weggejorist-
Fred uit Amstelveen5 | 02-07-19 | 17:18 | 1

Kubu heeft overal last van. Vroeger sloopten wij de heg bij notoire klagers. Was het klagen snel over.

pibasso | 02-07-19 | 17:17 | 1

Haha ja die hadden vrij lastig. Eieren tegen de ramen, glorix via een stok bij het wc raampje ingooien, poep door de brievenbus is een klein arsenaal van de mogelijkheden.

azijnseikerT | 02-07-19 | 17:21

Tsja, Havanna aan de Waal hè...

Zelfs als je zeurt over een voetbalveldje wat er al 38 jaar langer ligt dan jouw huis er staat krijg je gelijk, want betutteldrift..

Wijze uit het Oosten | 02-07-19 | 17:17

Of nodig de bejaajde uit voor een toejnootje.

Raspatat | 02-07-19 | 17:15

Ik snap em helemaal, bij mijn moeder voor de deur ook een speelpleintje voor kleintjes, geen probleem zou je denken ware het niet dat die koters er doordeweeks om 23:00 nog bleren en 's nachts hangen de broers op het bankje.

marrretje | 02-07-19 | 17:15 | 2

Normaal los je zoiets op door bromsnor langs te sturen.
Maar ja, verbieden is de makkelijk weg.

Maytheforcebewithyou | 02-07-19 | 17:26

Dit veldje hoort bij een naastgelegen school en is na 20:00 niet toegankelijk. Er is geen sprake van hangjongeren oid.

Richard H. | 02-07-19 | 17:33

veld + hond {en} = probleem over

Meesteres Belgie | 02-07-19 | 17:14

Terecht, kinderen moeten ook altijd typhus veel herrie maken. Die kunnen nooit eens normaal communiceren, alles moet gillend, schreeuwend en roepend. En natuurlijk regelmatig een jankpartij als Merel een snoepje van Sterre heeft afgepakt.

DKP | 02-07-19 | 17:14 | 3

Goed dat u zich niet voortplant!
Nog een zeikerige ouder is the bloody limit

pibasso | 02-07-19 | 17:19

Het zijn dan ook kinderen, als in "kinderachtig" en compleet onvolwassen, dus ja daar hoort soms wat kabaal bij.

harry21 | 02-07-19 | 17:27

Ja zo zijn kinderen he. Vaak zie je dat kinderen met een Klote jeugd later zelf niet veel van kinderen kunnen hebben. Klopt dat DKP

metdedag | 02-07-19 | 19:35

Ik kan t heel goed begrijpen de klacht van de appartementenbewoners.
Het overdag gebler van de jonge koters en in de avonduren van de tieners met kudtscooters daat word je ook mal van. Wij zijn zelf verhuisd uit een te jonge doelgroepwijk waar in elke achtertuin een trampoline staat. Elke warme zomerdag was t bokirritant dat als je lekker in je eigen tuin wilde genieten van rust en t zonnetje je dus vooral in vakantieperiodes het gegil en gejank en gegier van de buurtkinderen hoorde.Zo erg dat je maar weer binnen ging zitten met de tuindeur dicht. Want de ouders van nu die zeggen niks meer van dat gegier. Mijn kinderen is geleerd om in de tuin niet te gillen en te gieren en na 2 waarschuwingen wisten ze dat wel. Als er geintjes worden gemaakt over dat voetbalveld en de overlast zou ik zeggen, ruil even een maandje met 1 van die bewoners en geef dan opnieuw je oordeel.

haatsmurfin | 02-07-19 | 17:13 | 5

@haatsmurfin | 02-07-19 | 17:14: dat vele onbegrip daar komt vast vooral van de ouders die hun gilkoters weer om huis krijgen te hangen nu t veldje verboden is.

haatsmurfin | 02-07-19 | 17:17

Jaja, het is wat!

pibasso | 02-07-19 | 17:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een gezeik weer. Wat is er nu vervelend aan een stel voetballende jochies ? Vroeger zeikte niemand daarover.. Toen brachten de straten en pleintjes van dit land nog fenomenale voetballers voort.

suscrofa | 02-07-19 | 17:13 | 7

@lingo star | 02-07-19 | 17:19: Bij mij achter was ook een schoolplein. Tot ver in de nacht bleven de opgeschoten (tuig) jongeren voetballen tegen een muur. Plong plong plong. Ik hoefde er niet vroeg uit de volgende ochtend in tegenstelling tot mijn buurvrouw wiens dag zeer vroeg begon. Er gebeurde van alles daar, o.a. hele mayonaise/frietbakjes op ramen smeren, brommers laten knetteren, fikkie stoken onder een houten bank Bank weg !
De volgende dag kon je er een vuilnisbelt aantreffen. Er woonde een autistische jongen achter voor wie zijn ouders een eigen onderkomentje in de achtertuin hadden gebouwd. Speciaal daar komen wonen voor met doel van rust voor die jongen voor ogen.
Niemand....deed....wat.

CalamityJane | 02-07-19 | 17:54

@lingo star | 02-07-19 | 17:19:
Precies. Kinderen mogen van sommige oververwende mensen zelfs geen kinderen meer zijn in dit land.. Ik hoop dat die klagers uitzonderlijk rumoerige (24/7) buren krijgen.

suscrofa | 02-07-19 | 20:10

@CalamityJane | 02-07-19 | 17:54: brommer en scooterjongeren zijn een ander verhaal dan de kleine kinderen van de speeltuin. Bij die oudere kinderen heb je meer toezicht en regels nodig

lingo star | 02-07-19 | 22:23
▼ 4 antwoorden verborgen

Zijn vast van die krijsende, schreeuwende kinderen met rugzakjes en met ouders die hun kinderen tot laat de buurt laten terroristen. Ga in de moskee zitten denk ik dan wel eensch.

Graaier | 02-07-19 | 17:12

Kinderen gaan zich maar lekker binnen vermaken.

Lorejas | 02-07-19 | 17:12 | 1

En als ze dan thuis met kapotte ogen, obesitas en een ontwricht sociaal RTL4 leven naar de klote gaan, roept iedereen zeker: wij speelde altijd buiten op straat.

ET007 | 02-07-19 | 17:24

De omgekeerde wereld. Dan hadden de appartementen niet gebouwd mogen worden i.v.m. geluidsnormen die toen ook al overschreden werden. Maar ja, het zal wel een tante van een GL-raadslid zijn die klaagt. Anders kan ik dit soort draconische maatregelen niet begrijpen.

Enige goede oplossing om enigszins tegemoet te komen aan deze zeikerds is dan alleen open tijdens schooltijd.

SamV | 02-07-19 | 17:11

Maar de kinderen van nu spelen toch niet meer buiten? Weg met dat voetbalveldje.

Raspatat | 02-07-19 | 17:10 | 1

Ze spelen ook niet, ze hangen daar maar wat met hun scooters zonder nummerplaat en hun heuptasjes.

Nivelleermarionet | 02-07-19 | 17:36

Zo wordt ‘t nooit wat met NEC.

Ruimedenker | 02-07-19 | 17:10 | 1

Met dit bestuur en 3 kapiteins op één schip ook niet. Kunnen geen 100 sportveldjes tegenop.

SamV | 02-07-19 | 17:12

De Martens & Miedema's van de toekomst komen dus niet uit Nijmegen.
Zonde, ze hebben daar zo'n geinig accent - kom op, schietàh!

Kudtkip | 02-07-19 | 17:10

Mensen in Havanna aan de Waal: gewoon PvdA, GL en SP blijven stemmen. Dat is het beste.

Wladimir 1928 | 02-07-19 | 17:09

En volkomen terecht. Zo ben ik pas aan het eind van een van de landingsbanen van Schiphol gaan wonen, maar nu blijkt dat daar echt onwijs veel vliegtuigen landen. Gelijk klacht ingediend natuurlijk, want dat wist ik die niet van te voren toen ik daar ging wonen, dus ik verwacht dat Schiphol die baan komende week zal sluiten. Ik bedoel, die baan die lag er al wel en zo maar ja.

Dat je het geluid van spelende kinderen maar moet accepteren is ook zoiets doms. Kijk, als het nou schreeuwende minaretten zouden zijn dan mag je er niet over klagen want dan ben je een racist, maar niemand heeft een hekel aan kinderen, dus als je daar over klaagt ben je geen kinderhater en moeten die kutkinderen gewoon oprotten. Waarom spelen ze trouwens buiten, hebben ze geen playstations of zo?

Jan Slot | 02-07-19 | 17:09 | 5

"maar niemand heeft een hekel aan kinderen, dus als je daar over klaagt..."
Jan Slot | 02-07-19 | 17:09 |
Heb een tiefushekel aan de meeste kinderen, vooral die van onbekenden of diegenen in de klas bij je nichtje en je neefje die mekaar terroriseren.
En ja, ik klaag daar, van tijd tot tijd, graag en haatvol over, het liefst met die kuDtouders van die kuDtkinderen, als IK ze weer eens van dat schoolplein moet rausjassen.
Kinderen? Allemaal volgroeide mini-terroristjes allang uit de dop. Allemaal!

chicago river | 02-07-19 | 17:44

@Dr. Vigilante | 02-07-19 | 17:39: Schiphol verdeeld de vluchten een beetje over de start en landingsbanen, de polderbaan is populair vliegen ze niet over Zwanenburg alleen een kwartier taxiën.

voldemort | 02-07-19 | 17:54

Je maakt een geintje, maar ik ken mensen die naar Wijk aan Zee zijn verhuisd en nu in een klachtencommissie zitten vanwege de rook van TATA Steel. En succesjes boeken...

Rest In Privacy | 02-07-19 | 18:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Is de volgende stap dat de hele school weg moet ?

SjonnieC | 02-07-19 | 17:07 | 1

Ongetwijfeld zulk zuur volk zal er wel wonen.

boerenvla | 02-07-19 | 17:12

Vroeger konden ze de kinderen waarschijnlijk verstaan en waren ze om 19.00 uur weer binnen. Nu komen ze om 19.00 uur buiten, spreken koeterwaals en blijven tot 03.00 uur buiten hangen. Ik begrijp die mensen wel een beetje.

Tikkie Terug | 02-07-19 | 17:05 | 2

Precies dat. Bautenblijf ies koeltoer.

Nivelleermarionet | 02-07-19 | 17:32

U heeft zelf nooit 's avonds op een veldje achter een bal aangerend? Jammer, toch wat gezelligheid gemist, zeg is als oer-bataaf.

checkjefeiten | 02-07-19 | 17:56

Niets zo irritant als een voetbalveldje naast je huis. Zomers elke dag vanaf s'morgens vroeg tot s'avonds laat de pleuris herrie van blerende pubers. Terechte klacht.dus.

EnzoIshet3 | 02-07-19 | 17:05 | 4

Lees eens even: voetbalveld bestaat al 40 (!) jaar.
Door redenerend: Schiphol ook maar sluiten, dan?

Maytheforcebewithyou | 02-07-19 | 17:16

@SamV | 02-07-19 | 17:16:

Gezien de ligging verwacht ik daar eerder Chopin te horen en een merlot in het glas.

Dutch_Holland | 02-07-19 | 17:40
▼ 1 antwoord verborgen

Zat vast iemand in dat appartementencomplex die weer een iemand bij de gemeente kent.

azijnseikerT | 02-07-19 | 17:04

Een overheid die naar klachten van burgers luistert, dat moeten we niet willen met z'n allen.

JTKDM | 02-07-19 | 17:04 | 1

ze luisteren naar domme klachten, zoals van deze zeik bewoners, dat willen we idd niet, luister naar klachten over echte problemen

owikzegmaarwat | 02-07-19 | 21:44

Wat ze in Nijmegen doen, dat kan je toch geen voetballen noemen...

R. Skickr | 02-07-19 | 17:04 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Waarschijnlijk kaatste het geluid tegen de woningen en heeft de projectontwikkelaar daar geen rekening mee gehouden. Maar die heeft z'n centen binnen.

lirft | 02-07-19 | 17:02

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken