achtergrond

Geenstijl

In 2050 staat heel Holland vol windturbines

We houden geen (zee)vogel meer over in Nederland

Kaartje van Nederland uit het vorige week - welhaast stiekem - gepresenteerde rapport "Ontwerp Nationale Omgevingsvisie" (pdf). 132 pagina's bijkans ondoorgrondelijk ambtenarengeneuzel over Duurzaam Nederland in 2030-2050. Klik op ⬆ GROOTBEELD voor groot beeld & huiver.

Dat er grote windparken op zee aan zitten te komen, was reeds bekend. De kleine strakgele vlakjes zijn de bestaande windparken, de horizontaal gearceerde komen op zee, en de verticaal gearceerde parken komen (wellicht) op land. HUH WATTE? De hele Wieringermeer één groot windpark in 2030? Half Flevoland vol klimaatminaretten? De gansche Hondsrug van Emmen tot Grun mudjevol turbines? Goeree-Hatsikidee?

Oké, er staan al wat molentjes op voornoemde plekken (1, 2, 3) en het Windpark Afsluitdijk (brrrr) zit ook al in de planning. En ga er vanuit dat het er meer worden, gigantisch veel meer. Want die windmolens fokken als konijnen, en ze laten ook de hele familie nareizen.

Maar even serieus nu. Onderstaande tweet wiekt al een paar dagen op Twitter. Het grootste offshore windpark in de Ierse Zee zou verantwoordelijk zijn voor een ornithocide van ongekende proporties. Een slachting onder zeevogelpopulaties. Zeg maar een gigantische stalbrand, maar dan op zee.

En de groenmensen, dierengekkies & biodiversiteitszeloten doen er het zwijgen toe.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

LeesTip: Dagboek van visserman Dirk Kraak

beugen, bokkers, scheepskamelen, ruige zee & niet-werkende windmolens

@Pritt Stift | 24-01-24 | 20:00 | 70 reacties

LIVE! Seizoen 2 rechtszaak Peter R. de Vries

Spoiler alert: de laatste aflevering krijgt hetzelfde einde, namelijk levenslang

@Mosterd | 23-01-24 | 09:55 | 92 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.