achtergrond

Geenstijl

'48-jarige moordverdachte Jan van K. oud-TBS'er'

Straalt weer slecht af op TBS'ers dit.

Afgelopen maandag werd een 72-jarige man dood aangetroffen in zijn woning aan de Rode Klif te Lelystad, waarop de politie een zoektocht startte naar de 48-jarige Jan van K. Nu melden "meerdere bronnen" aan De Telegraaf dat Van K. een TBS'er was die tijdens een eerder proefverlof uit de Van Mesdagkliniek te Groningen (sfeerbeeld bovenstaand), waar hij zat wegens een moordpoging, ook al de fout in ging. De officier van justitie benoemde dit in 2005 tijdens een nieuwe veroordeling voor alweer een moordpoging als een "evidente inschattingsfout". Van K. zou zijn behandelaars "volledig om de tuin" hebben geleid bij het verkrijgen van zijn verlof. En nu, bijna 15 jaar verder en nog altijd niet heel veel wijzer, lijkt het dus andermaal raak: een man die nooit vrij had mogen komen neemt weer een leven. "Politie en Openbaar Ministerie Midden-Nederland bevestigen noch ontkennen het tbs-verleden van de man", eens kijken hoever ze komen.

UPDATE: Roof was het vermoedelijke motief achter de moord, het slachtoffer zou "een grote som geld" in zijn woning hebben liggen. De politie is op zoek naar een tweede verdachte.
UPDATE: De tweede aangehouden verdachte, een 35-jarige man, is óók een oud-TBS'er, aldus "meerdere bronnen" aan de Telegraaf.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.