Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Baudet niet in Kamer wegens 'voedselvergifting', Otten onder vuur wegens betaling aan zichzelf

Thierry heeft zich waarschijnlijk verslikt in een tweet

Social

Zat de vaderlandse pers daar keurig op een rijtje te wachten op de leider van de grootste partij van Nederland (dixit Volkskrant), komt meneer niet opdagen. Thierry zit op het bidet wegens een voedselvergiftiging. Misschien heeft een boze (ex-)fractiemedewerker iets in zijn eten gegooid of zoiets. Hoe dan ook, dat Baudet er niet is om lastige vragen over zijn ge-wel-di-ge verstandhouding met Henk Otten te beantwoorden is uiteraard volkomen toevallig. En dat NRC ineens met nieuws komt over een betaling van 30.250 euro van Henk Otten aan Henk Otten ook. Er is niets aan de hand mensen. Vanavond zijn partijprominenten dan ook helemaal niet bijeen voor koortsachtig overleg. Gewoon doorlopen.
UPDATE: Shit in FvD compleet. Citaat uit NRC-artikel: "Henk Otten noemt het uitlekken van de betaling „uiteraard niet toevallig”. „Het leidt de aandacht af van de broodnodige discussie over de volwassenwording van onze partij en organisatie.” Hij zegt dat hij die discussie als lid van het partijbestuur „binnenskamers onverminderd” zal voortzetten. Partijleider Baudet was donderdagmiddag niet bereikbaar voor een reactie."
UPDATE: Nou dit weer. Jeroen de Vries, die zou opstappen als persvoorlichter, blijft toch aan als persvoorlichter, meldt TPO.
UPDATE: Hiddema gesignaleerd in de Kamer.
UPDATE: Hiddema na de stemmingen 'nergens meer te bekennen' volgens RTL-verslaggever.
UPDATE: Daar is Hiddema! Zegt dat Otten 'geen kwaaie bedoelingen had', maar dat het beter is als hij opstapt als bestuurslid.
UPDATE: Hiddema nog altijd opgewekt. Zegt Baudet nu uit zijn bed te gaan halen.
UPDATE: Baudet laat van zich horen. Retweet dit bericht.
UPDATE: Bestuur FvD (=Baudet en Rob Rooken) roept Otten nu officieel op terug te treden als bestuurslid. In de verklaring (namens het bestuur waar Otten zelf nog steeds in zit) wordt gesteld dat Otten een 'greep in de kas' deed en staat verder: "Daarnaast is het volstrekt onacceptabel dat een penningmeester een dergelijke actie op eigen houtje onderneemt. Ook ontving Otten reeds een royaal salaris als medewerker van de Tweede Kamerfractie. Wij betreuren het dat Henk Otten de ernst van zijn vergrijp niet inziet, de affaire niet intern heeft willen oplossen en in de pers doet alsof er sprake is van een politieke richtingenstrijd binnen de partij om zo de aandacht af te leiden."
UPDATE: Partij die geen mening heeft over eigen sjoemelende senator die media aanklaagt, heeft wél een mening over gedoe bij de concurrent. Sad, vvd.

Aasgieren om de uil

hiddema dan hè

mediakoor het eensgezinde zangertje

Reaguursels

Inloggen

Goede actie om zakkenvullers te weren cq verwijderen uit de partij. Daar kunnen andere politieke partijen nog van leren.

mente aperta | 26-04-19 | 10:02

Komende verkiezingen (EU) weer gewoon op partij-Tjerrie. Het media-kartel wil het uitbuiten net als (de dood van) Pim en Greet. Penthouses en Oekraïne-reisjes worden door dat kartel wanhopig verstopt. En als de vvd-CDA fraudes.
Goed nieuws; over een mand is iedereen alles weer vergeten.

Kamervraag | 26-04-19 | 09:39

Wat ik eerder al zei; Otten is beter thuis bij de volksverlakkende zakkenvullers van de vvd.

suscrofa | 25-04-19 | 21:57

Blij dat ik naar mijn innerlijke stemmetje luisterde en nog geen lid werd. Dan hadden mijn centjes dus bij Henk in zijn vestzak gezeten. En dat is dan 1 van de mensen met hárt voor de zaak. Yeah, rightt.

Jensen had em als laatste? Die kan Ter dan ook nog in zijn zak steken. Zelden een partij zo snel zuidwaarts zien trekken. Als dat maar wieder gut kommt..

Shareholder II | 25-04-19 | 20:39

Wat een flauwekul, opnieuw. FvD houdt je partij communicatie binnenskamers, verder niks doen, gewoon lekker op die stoelen in de Eerste Kamer doen gaan zitten. Daar is en gaat het om. Het zijn de laatste stupers en stuip trekkingen van het Kartel, om in Baudet's termen te spreken. Als dat van die 30.000 Euro waar is , kan Otten gewoon als FvD senator plaatsnemen, echter dan wel envelop met de juiste inhoud meenemen om in de club-kas te plaatsen.

rmstock | 25-04-19 | 20:38 | 2

Jonguh.. die 1steK stoelen mag je hébben. Slaapzetels. En die kutprovincie doet sowieso niks zinnigs - wat een ander niet beter én goedkoper kan.
Waar het wel om gaat, dat heeft een mes in de rug. Thierry poept er moeilijk van. En Hiddema is een lieve baas. Maar toch geloof ik het kompel Hiddema-Baudet niet. Omdat de logica erachter ontbreekt, mijn beste filosoof. We staan aan het begin van een groots te ontwikkelen Juinen, heb ik soms het idee. Wat nu, burgemeester?

Shareholder II | 25-04-19 | 20:50

Deze nieuws hoax rondom FvD is de laatste Kartel stuiptrekking want : " Hij had het geld overgemaakt aan zijn eigen adviesbedrijf zonder overleg met de overige bestuursleden. Toen hij ermee werd geconfronteerd, stortte hij het geld terug. Hij beaamt dat het ’een slordige omgang met de interne governance’ was."
aldus www.telegraaf.nl/nieuws/3496275/otten... Door PARLEMENTAIRE REDACTIE Updated 14 min geleden 3 uur geleden in BINNENLAND
Dus er is helemaal niets meer aan de hand, Otten heeft het gecorrigeerd, en nou op die Eerste Kamer zetels plaatsnemen.

rmstock | 25-04-19 | 21:00

Jammer en onverstandig, met name dat laatste.
-
Veel stemvee verdiept zichzelf niet in het nieuws en krijgt enkel de eenzijdige en vooringenomen nieuwspulp naar binnen via de NPO en de VARA demoniseershows. Dit geeft weer stof om wekenlang op te teren, tot aan de EU verkiezingen. Deze ongeïnteresseerde groep, zie je steeds meer bewegen richting het FvD, maar veren weer terug door dit negatieve kibbel en laten zich makkelijk beïnvloeden (krijgen slecht het door de NPO geknipte beeld mee).
-
Het FvD moet zich ervan bewust zijn dat de zwaar beïnvloedbare middenmoot, die steeds meer hetzelfde praat als de ereleden van het FvD, straks weer onverschillig op zo'n -weg met ons- partij als PvdA, GroenLinks, DENK, X66 en vanwege Verhofstadt en Merkel in dit geval ook het CDA of de VVD stemt!
-
Zo wint de vorm van de boodschap het weer van de inhoud en zitten we straks met een Sophie in 't Veld van X66 die samen met die schreeuwlelijk Verhofstadt namens de alliantie X66/VDD een fractie vormen, of nog erger een bloedverwant van Merkel of het zwartste scenario wat denkbaar is Frans Timmermansie die het EU moraaldictatuur tijdperk inluid (leuk voor even, desastreus op lange termijn).
-
Neem verantwoording en wees je ervan bewust dat links gedijt bij dit soort toestanden, wat prima dienst doet als afleiding voor de echte EU dingen. Voor dat laatste zijn ze als de dood (Rutte vindt zelfs de EU verkiezingen onbeduidend, die ziet de bui al hangen!).

bananabanana | 25-04-19 | 20:36

De partij kan wel zonder Otten, maar niet zonder Baudet. Er is maar één oplossing, Otten moet oprotten.

Joostmochtnietsweten | 25-04-19 | 20:26

Zojuist NPO:

Otten stapt uit het bestuur van Fvd.

demaup | 25-04-19 | 20:22 | 1

Mooi, weg met die kerel.

sprietatoom | 25-04-19 | 20:24

ineens overal vragen afgevuurd
Henk is een jongen van het kartel
dus wie die vetklep heeft gestuurd
ach dat weet je zellef ook wel

Shareholder II | 25-04-19 | 20:09

Tja, het waren 5 mooie weken.

gestoptmetroken | 25-04-19 | 20:08

Bak een tegel
Jah, lekker makkelijk gezegd.
Topic over de bucket dude (Tsjerrie Bodée) die is, die is een beetje misselijk.
Dat gebeurt ons allemaal EU hEU hEU dat gebeurt ons allemaal.
En de watervlugge Hiddemeister die het journaille een paar stappen te snel af is en over één of andere dikke veeveedee-ert die steeds hinderlijk in de verkeerde fractievertrekken rondhangt.
*Hel-ende-verdoemenis-preek en tafellaken alweer oprollen en terugstoppen in zeepkist doet*
Dit is niet de plaats om kameraad Greet te vragen om in concept 2017-2021 programmapunten 1 en 2 ter verwisselen en vijf van de acht !eslaampunten gedurende beraad en redactie te schrappen. De ware gelovige weet allang dat alles wat je op straat als moslim herkent munafiqeen is. een totaalverbod is onstrategisch. Beter artikel 50 opstarten.
*als kaart maken en opkrassen doet*
De ware sjaitaan
EU!

hallevvezool | 25-04-19 | 20:07 | 1

update: Hiddemaster, watervlug en (te?) diplomatiek.
terwijl ik traag mijn boekwerk aan het Andriesknevelen* was.

(*interlectjuweel eigendom van deze meme is opgedragen aan Christus, in wiens onschuldige naam vreselijke daden in ook boreale gebieden zijn begaan)

De vraag die de Otten affaire bij mij oproept, is vvd-er een ras? ik hoor vaak over mensen zeggen dat het rasechte vvders zijn, soms zeggen ze dat zelfs over zichzelf. Dat voel je toch op je klompen ahaan? Dat je dan niet helemaal spoort?!
En deze vraag straalt natuurlijk af op alle politieke partijnamen.

hallevvezool | 25-04-19 | 20:24

Een aantal malen heb ik de toestand in het FvD al vergeleken zien worden met de heibel en instorting van de LPF. Deze vergelijking gaat op de keper beschouwd geheel mank.
De ruzies en de hierop volgende desintegratie van het FvD gaat vele malen sneller. Ben nu vooral benieuwd in hoeveel stukken de 1e Kamerfractie van die partij straks uiteenvalt. Ik gok op 7 afsplitsingen en realiseer mij dat ik daarmee aan de magere kant zit.

Prinsemarij | 25-04-19 | 20:02 | 4

desintegratie? Omdat men van een fondsenverduisterende penningmeester probeert af te komen? De reden dat de man verzocht wordt de eer aan zichzelf te houden is niet anders dan dat men hem probeert niet te laten vervolgen. Stel, je bent zelf lid van een voetbalclub, en op zeker moment blijkt dat de PM geregeld o kosten van de verenigingskas naar de hoeren gaat, geeft het dan desintegratie als terecht wordt vastgesteld dat het bestuurslid maar beter kan ophoepelen? Ik vermoed dat 100% van de leden het er gewoon mee eens is.

brekebeen | 25-04-19 | 20:11

En bog de vorige week hoorden we kamerbreed binnen de FvD de opvatting verkondigen dat hoe gelukkig men zich daar prees met Henk Otten als organisatorisch fundament van de partij. Vandaag ben je daar Jezus, morgen zit je op de strontkar.

Prinsemarij | 25-04-19 | 20:21

@brekebeen | 25-04-19 | 20:11: geen enkele fractuur in bovenstaand reaguursel. ik ondersteun dit been voor 100%
(voor zover een halve een breuk kan voorkómen)

hallevvezool | 25-04-19 | 20:32
▼ 1 antwoord verborgen

Heeft DENK geen nieuws?

Bill Cosby | 25-04-19 | 19:56

Ah, zo zit het dus. Het is heel eenvoudig:
Een penningmeester die stiekem kasgeld naar zichtzelf overmaakt is af, en moet weg.
En is [X] ongeschikt voor de eerste kamer,.
.
Een discussie over Thierry's aanpak hier graag even helemaal los van bezien.

hotmint | 25-04-19 | 19:42 | 6

@tipo | 25-04-19 | 19:54:
En tot dát moment maakt Otten deel uit van het Bestuur.
Inderdaad veel gedoe.

demaup | 25-04-19 | 20:00
▼ 3 antwoorden verborgen


HaHa...
Zojuist op M de agressieve VVD-er Jan Driessen, die denkt dat €25.000 een kwart miljoen is.
Met natuurlijk stompzinnig schelden met woorden als "racist, rancuneus, narcist" etc. over Baudet.
Definitief voor mij: nooit meer VVD.

Bolhoed | 25-04-19 | 19:40 | 2

Doe die bolhoed dan ook maar weg! (geintje)

demaup | 25-04-19 | 20:17

Inderdaad, heb met verbijstering hoe niemand die oude man corrigeerde.

Stinkend_zadel | 25-04-19 | 20:18

Als die dikke een principieel mensch is, dan kunnen het nog een paar smeuïge weken worden. Ben ook benieuwd of Hiddema ondertussen een beetje onze ijdele hoogheid in kan praten. Dit vluchtgedrag is natuurlijk tragi-komisch :D

dorktronic | 25-04-19 | 19:38

Tja,
Graaien in de pot. Zonder overleg met de andere bestuurders. Een politieke doodzonde.

Je mag dan wel een machtiging hebben “als enige betalingen te verrichten”, en misschien zelfs legitieme redenen voor betaling aan jezelf hebben, maar een ieder die in de politiek zit weet dat dit je publicitair kan nekken. Domme zet dus.

Indien de “verschillende bronnen” de waarheid aan ’t NRC hebben verteld, en de twee andere bestuursleden (Baudet en Rooken) hem inderdaad al weken uit het bestuur pogen te zetten, dan is het interview met het NRC van afgelopen zaterdag, waarin Otten (op zich geen onterechte) kritiek uitte op Baudet gewoon geen toevalligheid. Het riekt naar een vlucht naar voren, de aanval als beste verdedigingstactiek.

De vraag is nu wat er nog meer aan bagger in de media gaat verschijnen. Indien het “kamp Otten” niets meer weet te produceren vrees ik voor hem dat hij nu het onderspit gaat delven. En indien het kamp Otten zelf bagger over Baudet weet te produceren, zodat Baudet beschadigd wordt, dreigt alles uit te lopen in één groot smerig moddergevecht. Met uiteindelijk alleen maar verliezers, en de partij als hoofdverliezer.

Twee namen: Oud en Stikker. Oprichters van de VVD. Naar verluidt hadden ze een diepgrondige hekel aan elkaar, maar hebben toch gezamenlijk de partij opgericht in 1948. Hoe groot de afkeer van menig mede-reaguurder ook is jegens deze partij, deze VVD bestaat tot op de dag van vandaag (en ik hoor u gewoon hardop zeggen: “helaas!”) en heeft menig intern probleem overleefd (Rita Verdonk, Henny Keizer et cetera).

Dus Thierry en Henk: indien jullie de partij werkelijk een warm hart toedragen en daadwerkelijk gaan voor de belangen van het Nederlandse volk, zet dan jullie mega-ego’s opzij en doe wat goed is voor de partij (en voor het land); regel alles binnenskamers, betrek er neutrale personen bij en laat – indien nodig - diegene opstappen die de problemen heeft veroorzaakt indien daar gegronde en objectieve redenen voor zijn. En laat de zaak verder rusten.

Genoeg andere problemen in het land die als ideale bliksemafleider kunnen fungeren (massa-immigratie, islam, China en het Kader) en veel belangrijker zijn dan jullie onderlinge gekift.

De boel waait echt wel weer over. Kijk maar naar de PVV, die krijgen het ook steeds weer voor elkaar na allerlei intern gedoe gewoon weer door te groeien en te bloeien bovenop de mestvaalt.

Kompromat | 25-04-19 | 19:37 | 5

Nette reactie Kompromat.
Moet niet te lang duren, schaadt de belangen van de partij maar nog veel belangrijker; van de kiezers van Forum, EP verkiezingen zijn het volgende target, daat zou het over moeten gaan.

bwanabanjo | 25-04-19 | 20:12

"Graaien in de pot. Zonder overleg met de andere bestuurders. Een politieke doodzonde."
Eerder een ordinair misdrijf, verduistering. Als FvD daar aangifte van doet mag meneer Otten zich voor de rechter verantwoorden. Wellicht is dat wel zijn doel...

brekebeen | 25-04-19 | 20:17

Ondanks de strubbelingen in de partij blijf ik als lid vanaf het begin op FVD stemmen.

AIR-FRANS | 26-04-19 | 00:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Tja het was allemaal niet zo chique van Henk.

Shareholder II | 25-04-19 | 19:31

Gisteren was alles nog koek en ei bij Baudet,Hiddema en die otten.
Die otten zou namens FVD nog gezellig als senator in de 1ste kamer gaan zitten en vandaag ineens een persbericht van FVD dat otten in de kas gegrepen zou hebben.
Kan aan mij liggen maar dat wisten Baudet,Hiddema gisteren toch ook al.
Had ik toch niet verwacht van zo,n ouwe rot als Hiddema.

komtdatschot | 25-04-19 | 19:28 | 4

@demaup | 25-04-19 | 19:39:
Dat nou ook weer niet,maar het is nu allemaal zo knullig naar buiten gekomen.
En ik las ook al dat otten zijn zetel in de 1stekamer rustig kan op eisen zonder dat Baudet,Hiddema er iets tegen kunnen doen,en hoogstwaarschijnlijk dan verder zal gaan als eenmans fractie.
Maar goed,de tijd zal het leren.

komtdatschot | 25-04-19 | 19:48
▼ 1 antwoord verborgen

De haaien ruiken bloed....

poiuytrewq | 25-04-19 | 19:22 | 4

@sprietatoom | 25-04-19 | 19:28: Bij M zat net zo'n rat die namens Dijkhof als doel had gesteld dit uit te melken en FvD hoogstpersoonlijk de drek in te trappen met zijn wensdenken.

Sqbar | 25-04-19 | 19:31

Sqbar | 25-04-19 | 19:31 |

We hebben het vermoedelijk over dezelfde, die grijsaard die ik nog toevoegde, ik kijk vertraagd... is dus een oud campagne strateeg van de VVD, hoe verrassend.

sprietatoom | 25-04-19 | 19:33

Haaien ruiken altijd bloed. Aard van het beestje.

demaup | 25-04-19 | 19:40
▼ 1 antwoord verborgen

Ha ha bij het nog extreem linkse M zit er nu een te vertellen dat 2 van de topmannen bij FvD een kwart miljoen onterecht uitgekeerd hebben gekregen..... En niemand daar aan tafel die het tegenspreekt.

Callkoen | 25-04-19 | 19:20 | 2

-nog. Excuse me

Callkoen | 25-04-19 | 19:22

Onbegrijpelijke suicidale manoeuvres van die Otten de afgelopen week. Het is misschien voor hemzelf - en zijn partij - maar beter dat hij niet als politicus de politiek ingaat.

Gelukkig maar voor iedereen dat dat quasi VVD neoliberalisme dus niet de nieuwe lijn gaat worden bij FvD.

Heinz-Spitfire | 25-04-19 | 19:19

EefjeWentelteefje | 25-04-19 | 19:07
Op de lange baan speelt deze Otten-actie de lijn-Sherry Baudet alleen maar in de kaart.
Want wie wilt er nu de lijn-jattende vettere Otter kiezen?
Politieke filosofie is here to stay, modderfokkers!
En dat snapt een "bankier" als Otten niet..
.
De enige filosofische bankier waarvan ik kennis heb genomen, is "De Anarchistische Bankier", van Fernando Pessoa. > "O banqueiro anarquista"
En die is dus, juist: verzonnen. Door een schrijver die zoveel identiteiten aannam, dat de idenititeit van zijn personage ook met een schuin oog bekeken mag..

chicago river | 25-04-19 | 19:19

Baudet ligt dus gewoon de hele dag in zijn bed te meuren van mijn geld.. Gaat het een beetje Thierry....?

Mark_D_NL | 25-04-19 | 19:11 | 5

@brekebeen | 25-04-19 | 19:32: Je hebt mijn verhaal niet goed gelezen of wel? Ik word geen lid van welke politieke partij dan ook.

Ardbeg | 25-04-19 | 20:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Maar goed. Even als iemand die er op getraind is om fraude en oneigenlijk gebruik van bedrijfsmiddelen te detecteren. Een greep van 30.000 euris uit de kas? Contant? Het bestaat niet dat een penningmeester een beschikkende bevoegdheid heeft, want dan moet hij zich zelf controleren. Controletechnische functiescheiding.

Op het bonnetje voor die "greep" moet dus een andere handtekening staan, in dit geval ligt die van de voorzitter voor de hand. Zo is het cirkeltje weer rond.

Hoe dan ook: dit soort lutsers en zeggenschap over op jaarbasis onze honderden miljarden aan belastinggeld? Liever niet dus. Dat is dus incluis de verder door mij zeer bewonderde mr. Hiddema. Noem mij een boekhouder.

Rest In Privacy | 25-04-19 | 19:09 | 2

Gelukkig heeft Wiebes bewezen wel goed met onze euro’s om te gaan

Trumme | 25-04-19 | 19:19

@Trumme | 25-04-19 | 19:19: Kwiebus is gelukkig geen Minister van Financiën. Wat er overigens op dat departement gebeurd, volg ik met argusogen. Is er leven na Gerrit Zalm?

Rest In Privacy | 25-04-19 | 19:57

Dus, partij verzoekt sjoemelende penningmeester om subiet op te krassen.
Ik zie er niks mis mee, dat is toch zoals het altijd zou moeten gaan?

Ik snap de ophef niet en denk dat het dus met het verlies aan zetels voor het FvD wel mee zal vallen.

EefjeWentelteefje | 25-04-19 | 19:07 | 6

LInks of rechtsom: Henk Otten is gekozen in de Senaat! Dat kan niemand veranderen. Geen Hiddema, Baudet niemand. Verder maakt hij deel uit van het 3 koppige bestuur van het forum. Dat bestuur kan geen medebestuurder ontslaan.
Uiteindelijk eindigt dat bij de Rechter. Het lijkt dan misschien wel simpel, maar dat is het niét!

demaup | 25-04-19 | 19:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Otten moet gewoon weer lid worden van de Vereniging Van Dieven,daar voelt hij zich vast meer/weer thuis. Wat een windbuil deze kerel.
Zal vast wel 4 jaar lang als 1 manspartij/senator aan het pluche blijven plakken van de 1e kamer.
Rotte appelen zo snel mogelijk verwijderen.
Die man kan zijn gezicht nergens meer laten zien. Omhooggevallen opportunist en creatief boekhouder. Rasechte VVD'er.

Eendragtmaaktmagt | 25-04-19 | 19:05

Drie keer raden wie er 23 mei ‘gewoon’ weer ‘de grootste’ wordt...

Spruit-Elf | 25-04-19 | 19:00 | 3
-weggejorist-
Rest In Privacy | 25-04-19 | 19:03

Je zou zomaar gelijk kunnen hebben. Maar ach, ik heb het wel eens eerder gezegd hier:

Een volk dat zichzelf niet wil verdedigen, verdient dat wel te overleven..?

Padjepejer | 25-04-19 | 19:05

Theo Hiddema ziet dat anders hoor.
Die zegt: "We gaan de oude politiek uitroken".

demaup | 25-04-19 | 19:45

lees niets meer qua gezwets er omheen , aan 3 signalen heb je genoeg zou je zeggen
Otten moet move en snel ook

Baron de laclou | 25-04-19 | 18:57

Gelukkig binnenkort charismatornado en stemmenmagneet DJ Eppink in de schijnwerpers voor de Europese Verkiezingen, dus dan is dit akkefietje zo weggepoetst.

Vileinimov | 25-04-19 | 18:54 | 1

Henk Otten kan vast wel weer aan de slag als bestuursvoorzitter bij een woningbouwcorporatie.

Padjepejer | 25-04-19 | 18:53

"Otten vond dat hij die had verdiend, als vergoeding voor ’bovenmatige uren’. Hij had het geld overgemaakt aan zijn eigen adviesbedrijf zonder overleg met de overige bestuursleden. Toen hij ermee werd geconfronteerd, stortte hij het geld terug. Hij beaamt dat het ’een slordige omgang met de interne governance’ was."
Dat had Henk dus niet eerder in de gaten, een voormalig bankier nota bene.
Henk, penningmeester is een voorbeeld functie, al je handelen dient transparant te zijn en integer i.v.m. het gekregen vertrouwen, dat heb je beschaamd, doelbewust want volgens je eigen woorden had je recht op de poen vanwege extra gewerkte uren, overleg en goedkeuring waren volgens jou niet nodig. Fout! Juist een penningmeester moet beter weten, betalingen aan jezelf altijd door anderen laten doen nadat er toestemming door medebestuursleden ed gegeven is, er een duidelijk factuur of declaratie ter tafel ligt die voor akkoord getekend is, om zo ook maar elke schijn van belangenverstrengeling weg te nemen.
Ook fout: als je in een interview meldt dat je binnenskamers de discussie voert en met de deuren slaat indien nodig en er dan als het goed is weer samen uitkomt en verder gaat, maar dat je voor de buitenwacht een front vormt. Vervolgens doe je een poging om je partijleider bij de enkels af te zagen en belachelijk te maken waarbij je perschef lippendienst geeft en weet je vervolgens niets beter te doen dan je als een obese pasha in een zetel te laten vereeuwigen. Wat dacht je, hebben ze vast een staatsieportret van me voor in de 1e Kamer?
Nee Henk, je interview en je financiële handelen maken dat je niet geschikt bent om de belangen van de Forum kiezer te verdedigen.
Om de veenbrand te stoppen Henk, rest er nog 1 ding voor je Henk, treedt terug uit het bestuur, neem ontslag als fractiemedewerker 2e Kamer en zie af van het lidmaatschap van de 1e Kamer, jullie hebben voldoende gekwalificeerde en correcte mensen op de kieslijst staan.
Ik zeg jullie omdat je er vanaf de oprichting bij betrokken bent, je kan je redeemen door je stinkende rot best te blijven doen en op de achtergrond de interne partijstructuur verder op poten te zetten, de fondsenwerving verder succesvol te maken en op de achtergrond te blijven.
Je hoeft je niet publiekelijk te vernederen en je excuses te maken, het is tenslotte geen jaren 30 vorige eeuw in Stalinistisch Rusland maar een nette korte persverklaring zou voldoende moeten zijn.
Ben je hier niet toe bereid? Zeg dan je lidmaatschap maar op.
Dit gedrag past wel bij een VVD'er, een partij waar je je dan als een vis in het water zal voelen want daar hebben ze niet zoveel met het woord integriteit of met integer handelen.
Door je acties heb je ze al aardig in de kaart gespeeld, helaas.

bwanabanjo | 25-04-19 | 18:52 | 1

HEb net de verklaring gelezen op de FvD site, interview in NRC staat daarmee ook direct in een ander daglicht, een conclusie mogelijk: Henk Otten treedt af, treedt terug en moet eens goed in de spiegel kijken en zijn zonden overdenken.

bwanabanjo | 25-04-19 | 20:16

O Jee, zo te zien is de Renaissance vloot vastgelopen op een kartelrif voor de kust. Op dezelfde plek waar ooit malle matrozenboot de Pim met man en muis verging (nadat een guurlinkse natte wind hun kapitein overboord sloeg).

Admiraal Sherry, varend op zijn vlaggenschip de Uil van Minerva, zit in de latrine en laat zijn onderbuik in de vrije loop. Schout bij nacht Hiddemeister is aan het dweilen terwijl de boot nog water maakt. Matroos Jeroentje is verstrikt geraakt in de lijnen toen hij de fok probeerde te hijsen. Beste stuurlui Otten is aan wal gezet.

Wordt de vloot nog vlot getrokken of vergaat de vloot met alle opvarenden aan boort?

Graaf_van_Hogendorp | 25-04-19 | 18:52 | 5

@Padjepejer | 25-04-19 | 18:57:

Matroos Yernaz heeft een Jan van Speijkje gedaan en is al met een van de boten de lucht ingevlogen.

Graaf_van_Hogendorp | 25-04-19 | 18:58

De vloot gaat gewoon Nederland terug veroveren op de linksche elite en de VVD oplichters.

Trumme | 25-04-19 | 19:24

Die wordt voortgetrokken door een zwerm uilen van Minerva en voortgeblazen door Boreas, Zephyros, Notos en Euros tegelijk. Iedereen heeft de buik vol van VVD'ers – en aan z'n omvang te zien Henk Otten niet in het minst.

Slogra | 25-04-19 | 20:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Die tweet van de VVD is echt hilarisch... wat een over het paard getilde partij. De arrogantie en de schaamte ver voorbij. Op de dag van Duthler en die Otten is zelf ex VVD. De VVD probeert op Twitter met poep te gooien, maar smeert zichzelf onder. Oh oh oh.. elite, linkse deugers en staatspropaganda... jullie tijd zit erop. Drain. The. Swamp!!!

Ton8695 | 25-04-19 | 18:51 | 3

Lock her (Duth) up!

Graaf_van_Hogendorp | 25-04-19 | 18:54

Als die Otten maar geen VVD infiltrant is die met zn eerste kamer zitje gaat dwarsliggen zodat de FvD buiten het kartel kan worden gehouden. Een soort stille coup.

Ton8695 | 25-04-19 | 18:56
-weggejorist-
TheOtherWhiteMeat | 25-04-19 | 19:02

It's walking out of the hand.
Voor die vette otter welteverstaan. Komt nergens meer aan de bak.
Lijkt goddomme Bert vd Roest wel met dat gegraai.
En verdomd, hij lijkt qua bouw ook nog op.
En die vette Otter wilt nog blijven dobberen waar die ligt ook nog?
Ipv het ruime sop te kiezen?
Voor types Otten hadden ze al reedsch vroeg in de geschiedenis van de mensheid een naam:
-Judas.
En dat huilerige NRC-interview was de Judaskus.

chicago river | 25-04-19 | 18:51 | 1

Judas had gelijk. Als ik geen Judaskussen had mogen geven, dan was ik nu dood. Soms kost het wat, maar als je een juiste Judaskus geeft, redt je de mensheid. Grote woorden, maar denk er maar eens over na. Zonder Judas, geen Westerse beschaving.

LV-223 | 25-04-19 | 21:15

Misschien is Baudet toch de prins op het witte paard en zoals in elk sprookje, komt het dan uiteindelijk weer goed.
Otten is de boze heks die zijn giftige NRC appeltje wilde slijten en Hiddema de grote witte tovenaar die altijd magische woorden vindt op cruciale momenten.

Angélica de Sancé | 25-04-19 | 18:50

Jammer heel jammer dat dit gebeurd.Afwachten hoe ze er mee omgaan.Tja en die MSM en de rest van de politiek... zolang onze premier zijn burgers voorliegt over de aandoening van een of andere zuiplap daar in Brussel is het toch bijna onverdraagzaam dat ze hier allemaal bovenop springen.Genant...

Rest In Privacy | 25-04-19 | 18:50 | 1

Klopt Een Vandaag M RTLinksch en Paauw ze hebben dit nodig om Sri Lanka snel te kunnen vergeten.

Trumme | 25-04-19 | 19:27

Maar waarom EUR 30.250 ?

Waarom niet mooi afronden. Of als je dan toch gaat graaien, waarom niet wat meer?

Padjepejer | 25-04-19 | 18:49 | 3

€ 25.000 ex BTW...

brekebeen | 25-04-19 | 18:51

@Padjepejer | 25-04-19 | 18:53:
Het is wel vreemd, die BTW moet hij afdragen, dus heeft hij die betaling niet aan hem persoonlijk gedaan, maar aan een bedrijf, ongetwijfeld een advies BV of iets dergelijks. Dat om een heffing inkomstenbelasting te ontwijken, wat op zich weer geen ongebruikelijke constructie is.

brekebeen | 25-04-19 | 18:59

Waarom gaat een penningmeester in de kas graaien? Het werd ontdekt en de penningmeester stortte het bedrag terug. OK. Is dat graaien de reden van de vertrouwensbreuk of rommelde het al eerder in het FvD bestuur, waardoor Otten het wijs achtte om zichzelf een vergoeding uit te keren? Mij lijkt het laatste het geval. Otten's positie is onhoudbaar geworden. Hij begon via NRC zijn prullenbak op tafel om te keren, waarop er een keiharde tweet en nu een keiharde beschuldiging aan zijn adres volgde. Mocht Otten blijven pluchen aan zijn senaatszetel, dan splijtzwamt hij FvD. Gelukkig is Theo Hiddema er nog.

Eeuwig..Op..Vakantie | 25-04-19 | 18:48

Hilarisch. Hiddema, die zelf al dan niet bewust een riante vergoeding opstrijkt, wil Otten wegens een iets te royale overwerkvergoeding weg hebben. De betaling van Otten aan Otten zou al begin dit jaar hebben plaatsgevonden. Zouden dan over deze "overuren" vooraf geen overleg zijn geweest? Is er geen controle (dubbele handtekeningen) bij dit soort transacties? Op welke manier is de campagne voor de verkiezingen van 2017 gefinancierd? Heeft Otten hier misschien veel geld ingestopt? Blijft merkwaardig dat de verstandhouding een week gelden nog goed waren. Dit lijkt een ordinaire machtsstrijd, ego's die boven het partijbelang gaan. Misschien is het beter het bestuur over te laten aan mensen die niet politiek actief zijn. Er dreigt nu een schisma te ontstaan tussen de 2e Kamer en de 1e Kamerfractie, want Otten kan en zal denk ik zijn zetel opeisen. Hoe dan ook, de vele kiezers zijn de verliezers. En hoewel de FvD mijn partij niet is, is dit uit democratisch oogpunt jammer. Straks bij "M" een analyse van het gedonder bij de FvD.

Mannes | 25-04-19 | 18:48 | 3

Wel eens gehoord van de wettige bepaling dat een bestuurslid van een stichting zelf geen materiële belangen daaraan mag ontlenen?

brekebeen | 25-04-19 | 18:56

Die betaling was op 1 april dit jaar.

Freert Gilders | 25-04-19 | 19:18

Die analyse kan maar een kant op.

Trumme | 25-04-19 | 19:29

LOL! Aan de slingerschijt van de oer hollandse “ foute” mossel?
De zoutelanden “working in mysterious ways”cherrie.
Whahaha, voorlopig ben je kind aan huis in de 3e kamer(tje).
Maar zonder gekheid en leedvermaak wens ik je alles wat goed is toe kerel want dat verdien je. Ouwe poepdoos!

Datgingniegoed | 25-04-19 | 18:47

Voor de liefhebbers van dit politieke theater raad ik Hadrianus Gedenkschriften aan, geschreven door M. Yourcenar. TB heeft het met zekerheid in zijn kast staan.

spinselsinjehoofd | 25-04-19 | 18:45

Otten moet weg. Wat hij heeft gedaan is onacceptabel. Als hij slim is doet hij dat voordat hij de partij verder beschadigd. Het NRC interview zie ik als een afleidingsmaneuvre omdat intern deze kwestie al sinds 1April bekend was. Otten is de drijvende kracht achter alle problemen

ardeverb | 25-04-19 | 18:44 | 1

NRC interview is een mes in de rug. Henk Otten is een smeerlap. Wegwezen met deze nitwit.

Blonde Nel | 25-04-19 | 19:00

Thierry gaat nu ervaren hoe rampzalig democratie in het echt werkt. De algemene ledenvergadering kan een bestuurslid ontslaan met 2/3e meerderheid van de stemmen uitgebracht in een vergadering waarin 2/3e van het aantal leden vertegenwoordigd zijn. 16000 stemmen, Gelredome afhuren?

Joris Beltsin | 25-04-19 | 18:39 | 1

Kan volgens de wet ook elektronisch, zolang maar kan worden vastgesteld dat het echte stemmen van echte leden zijn. Lijkt me voor iemand die een elektronisch referendum heeft opgezet geen groot probleem.

brekebeen | 25-04-19 | 19:37

Henk Otten screende naar eigen zeggen nieuwe leden maar vergat zichzelf, overeenkomstig Hennie Keizer bij de VVD. In Hijken komt vooral bij de oudere generatie deze gang van zaken bekend voor. Iets met appel en stam of een aardje naar etc. etc. Nog mooier "All in the family". Hijken heeft weer wat bij om over te zij.... n. Iemands z'n gangen en referenties nagaan is essentieel. Blijkt!

Een vrije paling | 25-04-19 | 18:38 | 1

Die naam Henny (Henry) Keizer komt bij mij ook elke keer boven in deze kwestie. Het archetype van de egoïstische inhalige schrokkerige proleet. Hij houdt veel van zichzelf en vindt het al heel lang niet erg meer dat niemand anders dat doet.

Rest In Privacy | 25-04-19 | 18:58

Afgezien van de ordinaire beledigingen in het Rotterdamse krantje , behelsen de " stellingen" van Otten mbt Baudet puur een gevoel , beter : een frustratie. Feitelijk
niets steekhoudends. Maar , bij het krantje hebben ze genoten. Dat wel .

daytripper | 25-04-19 | 18:36

Komt er nu een scheuring? Wie kiest er voor Otten? Zijn er nog mensen loyaal aan hem? Ik ben benieuwd.

Rest In Privacy | 25-04-19 | 18:35 | 1

Niemand kiest voor Otten, een nobody, smerige rat en matennaaier.

Blonde Nel | 25-04-19 | 18:40

Aha.. daar ging mijn lidmaatschapsgeld heen .. naar die bolle uut Drenthe die de boel loopt te verkloten met oa schandalig interview in de voormalige Vlaamse meubelfolder.
Maakt niet uit : heb volste vertrouwen in Thierry . Weet 100% zeker dat de man een idealist is en integer.

daytripper | 25-04-19 | 18:31 | 1

Mooi.

spinselsinjehoofd | 25-04-19 | 18:43

Wauw, dit escaleert echt gigantisch zeg. Wat een wanbestuur, waar is tante Annabel?!

De woorden 'greep uit de kas' scheren echt langs diefstal. In feite betekent dit einde Otten.

Ik vind dat toch jammer, want de teksten dit weekend in het NRC waren voor mij wel hoopgevend. Ik vind ook dat Baudet zakelijker moet worden, ondanks dat zijn gefilosofeer ook niet altijd irritatie oproept.

De betaling vind ik echt uitermate dom van Otten, maar was wel goed inzichtelijk voor de andere bestuursleden. Als hij echt geld had willen stelen, had een penningmeester dat op veel slinksere wijze kunnen doen.

Bvdb | 25-04-19 | 18:31 | 1

Zoals al die andere penningmeesters die wat sluwer zijn en nog steeds hun zakken spekken.

meneer der meneren | 25-04-19 | 18:36

En dan zijn je initialen ook nog 'HO'.

Mr_Natural | 25-04-19 | 18:30

Kortom, Otten is een typische VVD-er. Ongeschikt voor het FvD. Even door de zure appel nu en in de afvalcontainer met die vetkwab.

Crusher | 25-04-19 | 18:29 | 1

Top tegel. Inderdaad afvoeren dit gedrocht.

Blonde Nel | 25-04-19 | 18:41

Otten lijkt me wat overwerkt en overspannen waarbij hij denkt dat het verhaal van Baudet stemmen kost. En zelf een graai met overtuiging in de kas doen omdat hij denkt er recht op te hebben. Zonder dat iemand te vertellen.......
Wat zal nou meer stemmen kosten??
Otten zal heel goed werk gedaan hebben maar nu is het beter om het wat los te laten.... Een stapje terug en ietsje ingetogener werken graag en niet zomaar wilt om je heen slaan want daarmee beschadig je niet alleen je zelf, maar ook de club die de wind in de zeilen heeft.... Laat Baudet lekker Baudet zijn... Zo'n talent komt slechts 1 keer in de 20 jaar langs... En het Otten type vind je in elke dwarsstraat in elke middelgrote stad in Nederland.

dijkbewaker | 25-04-19 | 18:28

Storm in een glas water. Iemand die jat uit de partijkas moet gewoon wieberen. Lijkt mij niet meer dan normaal. Maar het is FvD dus die media springen er als hyena's op. Er gaat geen week voorbij zonder schandalen bij de andere partijen, al dan niet in EU-verband, maar daar lezen we natuurlijk zelden iets over (behalve hier bij Geenstijl dan natuurlijk).

Themistocles | 25-04-19 | 18:25 | 3

Het lijkt me dat als de penningmeester van Groen Links een greep in de kas doet, dat ook het nieuws wel haalt.

Dr_Prepper | 25-04-19 | 18:27

@timmey | 25-04-19 | 18:44: Helaas, die krakers hebben sinds de jaren 80 er wel voor gezorgd dat hun kas goed gevuld is geraakt.

Dr_Prepper | 25-04-19 | 19:01

Een echte FvD-zet zou nu zijn om Dirk Scheringa naar voren te schuiven als nieuwe penningmeester.

4d-chess, jeweetog.

Padjepejer | 25-04-19 | 18:22 | 2

kek

Renkum0317 | 25-04-19 | 18:30

Bert van der Roest is ook wel een goede kandidaat. Die wist door zijn geplunder de daklozen op straat en daarmee daklozenkrant staande te houden.

meneer der meneren | 25-04-19 | 18:45

Duidelijk. Otten moet wieberen.

Rest In Privacy | 25-04-19 | 18:20 | 6

@Yie_Ar_Kung_Fu | 25-04-19 | 18:46: Gedeputeerden stemmen op voorgedragen leden voor de eerste kamer. Dan kan Otten wel op plek 1 staan, als vervolgens de overgrote meerderheid niet op hem stemt, komt hij er gewoon niet in.

brekebeen | 25-04-19 | 19:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Forum, het was even leuk zolang het duurde. De politiek-correcte media ruiken bloed.

Rest In Privacy | 25-04-19 | 18:20 | 3

You wish

PremierKutte | 25-04-19 | 18:30

Tuurlijk. Geef de media maar de schuld.

Ardbeg | 25-04-19 | 18:41

Nee Ardbeg de media happen graag toe, maar krijgen het wel op een presenteerblaadje aangereikt door de renaissancevloot.

Rest In Privacy | 25-04-19 | 22:57

Henk Otten is de rotte mossel die ze niet op hadden moeten eten maar in de pan moeten laten liggen.

Brabeaulander | 25-04-19 | 18:18

@demaup | 25-04-19 | 18:21: Er zijn 16.001 stemmen nodig op een vergadering om Otten weg te stemmen. Volgens de statuten die Otten heeft geschreven..

tipo | 25-04-19 | 19:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik vind dat wat Otten tot nu toe gezegd heeft, wel hout snijdt. Voel meer voor zijn conservatief-rechtse lijn dan voor dat renaissance gewauwel van engnek Baudet.

Bigi Bana Boy | 25-04-19 | 18:12 | 7

@lingo star | 25-04-19 | 18:22: Een rechtse i.p.v. liberale VVD zou mij goed doen.

Bigi Bana Boy | 25-04-19 | 18:23

Uitstekend geschikt voor de VVD, dan kan Otten deze weer richting conservatief-rechts opduwen en zichzelf aldaar via de partijkas verrijken. Lang leve de uil van Minerva!

dagpauwoog | 25-04-19 | 18:26

Inhoudelijk vind ik ook dat er nooit een goede gelegenheid is om Oswald Spengler te citeren. En dat wetenschap en democratie de leidraad van bestuur moeten zijn. Otten was de man achter de schermen, die erkenning en beloning eist. Hij had eerder een knuffel en lieve woorden moeten krijgen, dan was het zo ver niet gekomen. Ergens is Otten gebroken.

tipo | 25-04-19 | 19:11
▼ 4 antwoorden verborgen

Die Otten dacht dat ie Baudet wel aan kon. Dat ging dus anders. Door wie zou Baudet dan vervangen kunnen worden? Die persoon zou dan worden gezien als zetbaas van Otten zelf. Otten zelf dan als leider. Nou, echt een stemmenmagneet. Nog een boekhouder erbij in de politiek. Dat is nou echt wat we nodig hebben. Otten heeft verkeerd gerekend.

Otten had wel wat zinnige opmerkingen, maar ging zo ver in zijn kritiek, met name in zijn persoonlijke kritiek, dat een breuk met Baudet onvermijdelijk was geworden.

Baudet heeft wel wat sterke persoonlijkheden naast hem nodig, zoals elke sterke persoonlijkheid dat wel kan gebruiken. Maar dan geen boekhouders, maar mensen die weten dat het gaat om de strijd om de ziel van Nederland. Zoals Hiddema en Nanninga bijvoorbeeld.

Rest In Privacy | 25-04-19 | 18:10 | 1

Hoewel ik Nanninga vrij onappetijtelijk vind, heb ik wel het idee dat de dame een scherp verstand heeft. En wat er in dat scherpe verstand gebeurt, ook nog eens goed onder woorden weet te brengen. Dat is bij Baudet wel anders. En Baudet een sterke persoonlijkheid... Werkelijk?

Dr_Prepper | 25-04-19 | 18:29

Als Theo zegt dat die man niet in orde is en moet opbokken, dan kan daar beter naar geluisterd worden. Die man heeft het allemaal wel voorbij zien komen. Baudet mag zich gelukkig prijzen met zijn steun.

Panos88 | 25-04-19 | 18:08 | 4

@Bigi Bana Boy | 25-04-19 | 18:11: heb je al gezegd.

Vlerk | 25-04-19 | 18:18

@Bigi Bana Boy | 25-04-19 | 18:11: Otten zou niets hebben gedaan aan de linkse indoctrinatie door de (staats)media en het onderwijs. Hij zou aankomen met rechtse voorstellen met betrekking tot immigratie en belasting. En hij zou zich dan verbazen waarom die voorstellen het niet redden. Het is toch gewoon gezond verstand?

Otten snapt de linkse machtsmachine niet en hoe die Nederland in zijn greep houdt. Daar is hij blind voor. En mensen die dat wel zien die verwijt hij spookbeelden te zien.

Rest In Privacy | 25-04-19 | 18:21
▼ 1 antwoord verborgen

rond de gemeenteraadsverkiezingen was het ook een rommeltje binnen de partij met mensen die de koers wilde veranderen en uit de partij zijn gezet. Toen dachten ook velen dat het afgelopen was met FvD. Dus dit waait ook wel weer over.

yeps | 25-04-19 | 18:08

Krijg wel meelij met die uil van Minerva. Partij voor de dieren bellen, doet.

Rest In Privacy | 25-04-19 | 18:08

Wat een toevalligheid,, en wat een goed nieuws voor sommigen.
Baudet had zich al bijna vergiftigd .

bleekkijker | 25-04-19 | 18:07

wordt allemaal weer lekker opgeklopt en uitgemolken. 3x raden waarom.
Maar zelfs op GeenStijl!?

Gerf | 25-04-19 | 18:05 | 1

GS is niet je FvD partijkrantje vriend. Nooit geweest ook. Altijd kritisch naar alle macht, jouw idolen incluis. En zo hoort dat.

Bigi Bana Boy | 25-04-19 | 18:27

Spannend man. Wie gaat er winnen?

Omebert | 25-04-19 | 18:04

Duidelijk. Hiddema en Otten zijn elkaar de partij aan het uitwerken. Ik ben benieuwd welk ego van Baudet mag blijven.

Ardbeg | 25-04-19 | 17:58 | 4

@Kuifje-in-de-EU | 25-04-19 | 18:01: Zeker niet. En onterecht belastinggeld innen ook niet. Maar de vraag is wie dit naar buiten heeft laten lekken. Ik denk die twee.

Ardbeg | 25-04-19 | 18:06
▼ 1 antwoord verborgen

Er moet iets fundamentelers aan de hand zijn bij FvD... Misschien is Otten na de verkiezingsoverwinning op Baudets vleugel gaan liggen, of deed hij nog een Overmarsje in de bierkelder; Flügel kaputt, interne spanningen, Henkxit.

DeterioraSequor | 25-04-19 | 17:58

Wow, die Otten is dus echt een rat.
Ex bankier dus we hadden het kunnen weten.
Dumpen dat figuur. Vervelend is wel dat hij een zetel in de eerste kamer krijgt. En daar vier jaar lang met die dikke reet van hem kan blijven zitten.
Baudet moet zich niet gek laten maken en de rat er heel rustig uitwerken.
Nu komt dat interview in NRC ook in een heel ander daglicht te staan. FvD wilde Otten al kwijt en daarom ging hij los in NRC.

Zapata10 | 25-04-19 | 17:53 | 8

@Harrie7949 | 25-04-19 | 18:05: Dat doe ik dus en lees de achtergronden ook dus ik wil heel graag weten wat ik dan gemist heb. Kom geef even nog meer achtergrondinformatie.

Zapata10 | 25-04-19 | 18:07
▼ 5 antwoorden verborgen

Krijg de indruk dat Otten vakkundig wordt geïsoleerd en met woorden vol lof en eerbetoon eruit wordt gewerkt.

Rest In Privacy | 25-04-19 | 17:48 | 6

Iemand verwijderen die terechte kritiek heeft noem ik dictatorschap.
Een dictator die leiding geeft aan het Forum voor DEMOCRATIE.
Nou dat belooft wat voor de toekomst.

botbot | 25-04-19 | 17:57

@botbot | 25-04-19 | 17:57: Nu waren het dus de leden die van Otten af wilden omdat hij te dictatoriaal is. (lees wiki) Dus het lijkt er op dat ze een dictator aan het lozen zijn. Dat moet jou toch wel gunstig stemmen.

Zapata10 | 25-04-19 | 18:04

@botbot | 25-04-19 | 17:57: je hebt het er maar druk mee, VVD- trol. De speech van Baudet was als overwinningsspeech grandioos. Dat jij het woord ‘boreaal’ niet kende, wijst op gebrek aan algemene ontwikkeling, kerel. Leerde dat woord in de jaren 1950 al met aardrijkskunde.

dagpauwoog | 25-04-19 | 18:08
▼ 3 antwoorden verborgen

In wat voor land woon ik.. dacht even dat het goede kant op ging maar als GS al gaat bashen dan houdt het op gaan we naar een land van deugers .. millieu drammers ander gepeupel.. bah bah

RedwhiteNick | 25-04-19 | 17:48 | 2

Is geen bashen. Het is bij FvD nu zoals Jan Roos op twitter zegt: Quid pulmentum. Rechtse media hoeft niet kritiekloos te zijn.

JamesMurphy | 25-04-19 | 17:53

Is juist goed,dat maakt dat je ze serieus neemt

Rest In Privacy | 25-04-19 | 19:53

Zoals ik al eerder tegelde na dat NRC-interview lazer die zelfgenoegzame Otten nu uit de partij. Hij is nog een grotere lul dan Hero Brinkman.. Thierry geef aub een oekaze uit dat de Forum-statenleden niet mogen stemmen op deze obese eikel.

ik_wacht_niet | 25-04-19 | 17:47 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Daarom stem ik op de PVV. Schandalen leiden niet tot een mogelijke ondergang van de beweging, en dat is een stabielere basis, dan alles transparant willen doen. Rollebollend over straat is geen goede start van het FvD. Dat zou je zomaar kunnen nekken.

LV-223 | 25-04-19 | 17:46 | 7

@Bakschuif | 25-04-19 | 17:53: Dat vindt u. De PVV moet helemaal niet gaan fuseren met de FvD. Laat het FvD zichzelf eerst maar eens bewijzen. Dan heb ik het niet over de compromissen die het FvD wil maken, maar alleen maar over de stabiliteit, door als een mond met inbegrip van dualisme te praten en te handelen. Nu zie ik een LPF-achtig patroon.

LV-223 | 25-04-19 | 18:14

@Bakschuif | 25-04-19 | 17:53: Partijen rondom een persoon zijn sowieso geen partijen. Ik meende dat het Forum juist daarom een echt politieke stroming wilde zijn. Maar ik vrees dat het toch ter meerdere eer en glorie van de lijdende kunstenaar is, die zich opoffert voor volk en vaderland...

Dr_Prepper | 25-04-19 | 18:33

@Dr_Prepper | 25-04-19 | 18:33
Ik begreep uw vrees terdege, maar deel hem niet geheel. Er wordt echt heel hard gewerkt aan de opbouw van de partij. Ik denk dat de vraag terecht is, of dit inmiddels al zover gevorderd is dat de partij zonder oprichters door kan gaan. Daar hoort Otten bij, maar Baudet en Hiddema net zo goed. Ze gaan het zien.

Bakschuif | 25-04-19 | 19:10
▼ 4 antwoorden verborgen

oprOTTEN

langzullenweleven | 25-04-19 | 17:45
-weggejorist-
Harrie7949 | 25-04-19 | 17:44 | 1

30.000 Euro pak je bij de VVD gewoon uit de kleine kas om te gaan lunchen.

Mr_Natural | 25-04-19 | 17:42 | 1

Halbe was erbij!

Omebert | 25-04-19 | 17:44

Niet getreurd, zelfs al klapt FvD in elkaar, dan hebben we altijd nog de prachtige uitspraken van Thierry nog.

‘De Boreale Wereld’, ‘De Uil van Minerva’ en natuurlijk ‘De Gevloerde Mammoet’.

Stuk voor stuk prachtige namen voor een literair café.

U weet wel, zo’n klein, pittoresk literair café. Waar ontwikkelde mensen komen. Mensen met gevoel voor stijl. Die potverdomme nog ’s een boek gelezen hebben…

Padjepejer | 25-04-19 | 17:41 | 3

Shit zeg... Ik dacht dat ik alle Suske en Wiskes al had...

Bakschuif | 25-04-19 | 17:44

Hahahaha

Harrie7949 | 25-04-19 | 17:45

‘Pilsbier’ niet te vergeten

Wim_Kut | 25-04-19 | 18:40
-weggejorist-
LinksZuigt | 25-04-19 | 17:38

Berichtgeving over FVD scoort, de media weet het, ook GS. Of het nu postitief of negatief is, beide kampen lezen het toch wel. Tuurlijk, het liefst negatief, dat is sensatie, ophef, soapy en scoort nog beter dan.
Lekker uitmelken dit, de rest van de partijen leunen stilletjes achterover. Op naar 23 mei, daarna gelukkig even niks.

Tilburger | 25-04-19 | 17:36

Geld, sex en jaloezie... in die volgorde kunnen dit sloophamers zijn. Vooral geld, altijd weer geld. Shakespeare staat met ingehouden adem in de coulissen.

Musset | 25-04-19 | 17:35

Hijgerige media met een agenda, willen een rel, zoeken iets, vinden iets, en creëren een rel. Kan me er niet druk om maken. Qua onhandigheid staat het nu 2-2 tussen Otten en Baudet. Nou, mooi. Als dit bij de PvdA had gespeeld had het me ook niks kunnen schelen.
Een rector van een universiteit die anderhalve ton reiskosten declareert. Dat vind ik wat. Of een directeur van een zorginstelling die anderhalf miljoen belastingpoet naar het casino brengt.... www.ad.nl/enschede/directeur-vergokte... ... vind ik ook wat.
Relletjes creëren die alleen maar afleiden van waar het politiek over zou moeten gaan is agendajournalistiek en activisme dat mij niet bijster kan boeien. Als er nou nog seks, overspel en abortus in het spel was... ja, dan is het sappig... maar dit is saai geneuzel en pogingen om wiggen te drijven tussen mensen. Ach. Boeiuh.

Stormageddon | 25-04-19 | 17:35 | 2

En toch is het puur vermaak. Je wist dat het ging komen. En ja hoor: Gezeik binnen de top van FvD.

Omdat het toch een beetje van die mennekes zijn, die pikkies, die eigenheimertjes. BMW-rijdertjes, het was al onderzocht en dan weet je het wel: Ruim baan want ikke kom eraan. En dan niet naar elkaar willen luisteren. Een graai in de kas, een vuil wasje. Hoppakee.

Genieten man, dit.

Beste_Landgenoten | 25-04-19 | 17:42

@Beste_Landgenoten | 25-04-19 | 17:42: Genieten, behalve dat Forum zo'n beetje de laatste strohalm is om te ontkomen aan de wurggreep van een autoritair EU. Het net sluit zich rap. Zodra de dekmantel (welvaart) wordt weggetrokken omdat de economie is opgebrand kunnen we schade opnemen.

spinselsinjehoofd | 25-04-19 | 17:50

Het achterlijke zooitje pleurt nog sneller in elkaar dan ooit de LPF.

captainobvious | 25-04-19 | 17:35 | 1

Neen. Baudet is een rare snuiter aar niet gek. Hij kent de klassieken.

spinselsinjehoofd | 25-04-19 | 17:38

Volgens mij valt het allemaal wel mee. Er zijn zoveel gevestigde politieke partijen die grossieren in vergelijkbare, of grotere, perikelen.

Het is vooral de media die het opklopt, die zich hijgerig en geil op FvD bloed erop storten en met de állergrootste woorden het spektakel als ringmeester bij een sullige bokswedstrijd vele malen groter maken dan het in werkelijkheid is.

Dit moet je gewoon even aanzien, en een paar dagen wachten tot alle kunstmatig omhoog geslagen modder is gedaald tot het niveau dat je weer wat kunt zien en begrijpen. Nu huilen alle wolven in het bos gezamenlijk hetzelfde liedje.

En ik hou niet van meehuilen met de wolfjes. Het is te makkelijk en levert nooit vernieuwing op.

Deze club komt er tóch wel, maar de groeistuipjes gaan absoluut zeer doen. Dat hoort bij groot worden.

Dutchbeaurouge | 25-04-19 | 17:34

Gaat niet goed komen met Otten. Waarschijnlijk ingehuurd door de partij van Mark en Jesse om binnen het FVD de nodige rotzooi te trappen. Maar snel afscheid van hem nemen!

Arnold9638 | 25-04-19 | 17:34 | 2

Otten is kampioen eigen glazen ingooien. Niet echt een stemmentrekkende eigenschap.

kaasfondue | 25-04-19 | 17:46
-weggejorist-
Torquemada | 25-04-19 | 17:32 | 2

Otten zou dertigduizend euro op zijn eigen rekening hebben gestort, maar ook terugbetaald. Ja, nu kan het rapaille wat daar aan de stoeltjes gekleefd zitten los. Duthler van de VVD is nu vergeten!

lanexx | 25-04-19 | 17:31

“Niets aan de hand”. Ik hoor het Hiddema gisteravond nog zeggen.

Prinsemarij | 25-04-19 | 17:31

Toen Ottens plannetje met dat mes-in-rug-artikel mislukte, begon er ineens 'iemand' te lekken dat er 'gerommeld' zou worden met onkostenvergoedingen. En uiteraard zit de enorm geweldige Nederlandse journalistiek op de eerste rang om deze misstanden aan het licht te brengen. Zo grondig te werk gaan als met de MH17 of de ISIS-Toyota's... o wacht....
Dit is zo obvious, het is gewoon om te huilen, zo slecht. Die rat heeft entweder zelf gelekt oder een andere rat gevonden om het voor hem te doen. Mat Herben of Hero Brinkman hadden het niet 'beter' kunnen doen. Het devies is: 'slachten, die partij'. En als dat niet lukt, komt plan spekkoek in actie en treedt een Volkert naar voren.
Wat de 'macht' niet wil beseffen, is dat je met het killen van een partij de veenbrand niet gaat blussen. Maar aangezien links in Utrecht al behoorlijk ver is met verplichte indoctrinatie van hun ambtenaren, zullen de goelags voor verplichte heropvoeding van kiezers met 'foute meningen' zich rap aandienen.

We zullen zien in hoeverre deze fluff van invloed is, timing is ook wel bijzonder opvallend en de Nederlandse kiezer is zo wispelturig als een tuttige tiener in een modezaak.

Datsun_Cherry | 25-04-19 | 17:31 | 4

Ik weet helemaal niks van tuttige tieners in modezaken .. leg eens uit ..

Kim-Jung-Un | 25-04-19 | 17:38

Niet zo paniekerig. Wat FvD zou stemmen houdt zich er wel aan. Die laten zich niet gek maken of ringeloren door kartelpartijen en hun story MSM.

Jan, Leiden | 25-04-19 | 17:46
▼ 1 antwoord verborgen

Als het inderdaad juist is van die €. 30.250.= dan blijkt o.a. dat Hiddema gisteren bij Pauw niet de gehele waarheid heeft verteld met z'n "niets aan de hand". Dat ligt dus ietwat genuanceerder. Althans, daar heeft het nú alle schijn van. Hiddema's uitspraken staan dan "op gespannen voet met de waarheid". Hetzelfde geldt voor Baudet. Neen, niet erg transparant. Daar zullen niet alle leden en niet-leden blij mee zijn, vrees ik. Nou begrijp ik dat Otten dat geld inmiddels weer heeft terugbetaald. Gevalletje "overuren"" of zo. Althans, dat zegt hij. Nét zoals Hiddema dat zegt te gaat doen met geld dat hij teveel heeft ontvangen omdat hij (achteraf) niet in Maastricht woont maar in Amsterdam. Hoe dan ook, ik ben het niet eens met dié lieden die alle verantwoordelijk leggen bij de media. De boodschapper die het slechte nieuws brengt onthoofden doet komt mij wat Middeleeuws voor! Dat is té gemakkelijk! Hoe dan ook, ik ben van mening dat er met belasting- én ledengelden fatsoenlijk en transparant moet worden omgegaan. Volgens de regels. Daarvan is, ook in dit geval, vrees ik geen sprake. En dat deugt natuurlijk niet. Ook het "jijbakken" met andere financiële misstanden op deze aardkloot wassen deze missers binnen het FvD niet schoon. De consequenties van dit gerommel in de marge ('t komt namelijk altijd uit) zullen niet uitblijven. Ik sluit niet uit dat sommige leden, maar ook niet leden met andere ogen naar Baudet, Hiddema en het FvD zullen kijken en dat anderen zullen volharden in de veronderstelling dat het FvD Nederland zal veranderen. Ieder z'n meug !

demaup | 25-04-19 | 17:30 | 2

Oh , heb je weer zo'n trol hoor. Jullie leren het echt nooit he ? NRC WEG ERMEE !

Kim-Jung-Un | 25-04-19 | 17:36

Ruzies in de politiek zijn mijn favoriete ruzies. Blijkt telkens weer uit dat ze allemaal niet te vertrouwen zijn. Helaas voor de politieke famboys hier worden ze wéér teleurgesteld door een kinderachtig graaiend zooitje met te grote ego’s.

Ardbeg | 25-04-19 | 17:30

Als penningmeester moet je nooit iets naar jezelf overmaken dat moet je een ander bestuurslid laten doen. In de praktijk is er altijd minimaal een 2e persoon die gemachtigd is. Ook is het 4-ogen principe niet toegepast. Ik vind het een doodzonde als penningmeester zeker omdat Henk Otten niemand erover informeerde. Dit ondergraaft elke vorm van toekomstig vertrouwen.“

The Anarchist | 25-04-19 | 17:29 | 3

Juist verwoord. Hoe kun je anderen de maat nemen als je zelf (Otten dus) al niet over de juiste antennes beschikt voor dit soort zaken.

spinselsinjehoofd | 25-04-19 | 17:33

Voor een deel zit dat in de organisatie van het FvD-bestuur. Alleen Otten was gemachtigd. Dus was een vier-ogen-principe bij voorbaat uitgesloten. De FvD was zo bang om gekaapt te worden van buitenaf, dat de interne controle is opgeheven.

tipo | 25-04-19 | 17:34

@tipo | 25-04-19 | 17:34: Als je als enige gemachtigde geld naar jezelf gaat overmaken, dan maak je *altijd* eerst een medebestuurder medeplichtig. Bijvoorbeeld met een emailtje waarin je je voornemen kenbaar maakt en vraagt: "is dit ok?"

Muxje | 25-04-19 | 17:48

30k als overwerk? Watvoor tarieven hanteert die kerel?

spinselsinjehoofd | 25-04-19 | 17:28 | 2

Factuurtje 25.000 ex btw. Bij wat ik reeel acht, 200 eur per uur dus 125 overuren.

sjef-van-iekel | 25-04-19 | 18:13

G*dT, norit... mag ik dat zeggen?
Trouwens van het boek van Oswald Spengler ‘ De ondergang van het avondland’ krijg je ook constipatie;-)
Rustig blijven met Dirk Jan Eppink ga je winnen!

kapitein oosterlng | 25-04-19 | 17:27

Otten "jat" van FvD en stortte het alweer terug en is penningmeester af. Wat is dan het probleem? Waarom zou je dat als vuile was gaan uithangen?
Als het echt geld voor overwerk was moet Terry niet zo een punt ervan maken.

sjef-van-iekel | 25-04-19 | 17:26 | 5

@The Anarchist 17:33: Maar als het geld is teruggestort en de man penningmeester af is, dan is het buiten hangen van die vuile was (door Baudet, wie anders?) enkel beschadigend.

tipo | 25-04-19 | 17:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Overigens ben ik er helemaal tevreden mee als het Forum voor Democratie het idee dat er nog sprake is van democratie gaat begraven in het Vondelpark, naast Provo.
Zou jammer zijn

Rest In Privacy | 25-04-19 | 17:25

Misschien is Otten wel een -bijna onherkenbare- mol uit Duitsland die door Muttie Merkel gestuurd is om Rutte's politieke tegenstanders kalt te stellen.... <doet alu-hoedje af>

surffee11 | 25-04-19 | 17:25

Otten in de rol Van der Graaf. Lekker bezig pik, met je eigenbelang. Je was op het congres al een zwakke spreker maar blijkt nu ook nog een rat die de bijl aan de wortels van vernieuwing heeft gezet. Moet je nu echt je plasje doen kerel, in jouw belang? Was een kerel geweest en had eerst afstand genomen, dan je functies teruggeven en was daarna gaan modder gooien. Dit dient helemaal niets. En GS... Ik weet het niet hoor maar als jarenlange lezer en medereaguurder heb ik steeds vaker mijn bedenkingen. FWIW

spinselsinjehoofd | 25-04-19 | 17:22 | 3

Rustig aan met je ge-"rat"; Otten heeft zich voor FvD uit de naad en gunt gewerkt. Wat GeenStijl betreft: Amicus Baudet, sed magis amica Veritas. Facts don't care enz..

DeterioraSequor | 25-04-19 | 17:46

Therry raakt al aan de racekak van een beetje kritiek.
Dat beloofd wat als hij MP zou worden.

botbot | 25-04-19 | 17:46

Otten heeft natuurlijk heel veel uurtjes hard gewerkt om de FvD groot te maken. Achter de schermen. Zichzelf wegcijferend. Tevens heeft hij inhoudelijk een pragmatischere en zakelijkere visie op de dingen. En daar wil hij voor gewaardeerd worden. Dat is mensen eigen. Ook de zogenaamde wegcijferaars achter de schermen. Wat er hier fout gaat, is dat degenen die in de spotlight staan, denken dat alles aan hen te danken is. Terwijl zij ook maar een rol vervullen in een groter geheel.

Otten is nergens in zijn eentje, maar dat geldt net zo goed voor Baudet. Samen als team hebben ze FvD groot gemaakt en dan nu alles weer stuk maken, om dat succes helemaal zelf op te kunnen eisen?

Het haantjesgedrag nekt de boel hier even. Er is een vrouw nodig in het bestuur van FvD. There, I said it.

tipo | 25-04-19 | 17:22 | 5

@Datsun_Cherry | 25-04-19 | 17:24: Defensie heeft niet zozeer te lijden gehad onder een slechte minister, als wel onder het gebrek aan een capabele staats.

Muxje | 25-04-19 | 17:27

Vergeet Jorritsma en de bouwfraude niet ; er was genoeg bewijs tegen haar waar een normale burger van zijn bed gelicht zou worden. En dat krijsende paard zit er nog steeds.

Kim-Jung-Un | 25-04-19 | 17:33

@Datsun_Cherry 17:24: Nou ja, Eigenlijk bedoelde ik dat Annabel in het bestuur moet zitten, om de boys af en toe moederlijk toe te spreken. Dan laten ze dit soort fratsen wel uit hun hoofd.

tipo | 25-04-19 | 17:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Baudet luistert gewoon goed naar zijn onderbuik.

Mammeloe | 25-04-19 | 17:22

Er zit gewoon een uilenballetje dwars bij Thierry, even een uiltje knappen en hij is weer 't ventje.

Mr_Natural | 25-04-19 | 17:21 | 2

Zou hij nog een mammoet gevloerd hebben..?

Padjepejer | 25-04-19 | 17:26

dat uilenballetje blijkt een ENORME braakbal anders....

surffee11 | 25-04-19 | 17:26

Misschien was Otten de hele tijd nog voor de VVD aan het werk ? Hij lijkt wel een beetje op een hele dikke rat, en komt Baudet zo bij ' voedselvergifting ' ?

Kim-Jung-Un | 25-04-19 | 17:20

Otten is af.
Schade opruimen en weer verder.
Kan niet moeilijk zijn.

van heinde en verre | 25-04-19 | 17:20

Dat 'het is hetzelfde als de LPF' gegil vind ik echt zo armoedig. Daaruit blijkt maar weer dat het blijkbaar nodig is om alles en iedereen in een hokje te moeten indelen. Nieuwe partij, nieuwe mensen. Kritiek op FvD is prima maar dan wel op FvD en niet meteen dat LPF gezeik erbij.

osolemio | 25-04-19 | 17:19

Als de kippen er bij duiken de linkse media op alles wat ze maar kunnen vinden bij rechtse partijen. Vooral als die de Grootste blijken te zijn bij verkiezingen. Uiteraard is er bij PvdA en Groen Links nooit iets aan de hand qua schandalen. Otten moet gewoon weg. Die sukkel dat een interview houden bij NRC notabene. Het eigenbelang gaat volledig vóór het partijbelang. Exit Otten.

Silvio488 | 25-04-19 | 17:18

Die Otten toch... Hoe VVD wil je het hebben ? 30 kilo te zwaar, grote smoel, een nog groter ego en, naar nu blijkt, ook nog een ordinaire laaielichter. GEKNIPT voor de partij van Mark-hahaha ik moet toch zo lachen hahaha want ik vind alles grappig hahaha-Rutte.

Motleycrew | 25-04-19 | 17:17 | 4

@Superior Bastard | 25-04-19 | 17:21: Die had ie binnenskamers moeten bespreken en niet in de NRC.

Motleycrew | 25-04-19 | 17:22

Opzetje van de VVD,een mol,zo ziet ie er ook uit.

Eendragtmaaktmagt | 25-04-19 | 17:36
▼ 1 antwoord verborgen

Ik denk dat Thierry en Hiddema er verstandig aan doen om het Nieuwe Forum voor Democratie te beginnen (zonder Otten uiteraard), net zoals Nigel farage zijn New Brexit Party is begonnen.

Beefbus | 25-04-19 | 17:17 | 4

Daar is FvD inmiddels veel te groot voor geworden.

van heinde en verre | 25-04-19 | 17:21

Nee Heinde dat kan altijd.

Willem_Oltmans | 25-04-19 | 17:23

@van heinde en verre | 25-04-19 | 17:21:
Dat was UKIP ook.

Beefbus | 25-04-19 | 17:23
▼ 1 antwoord verborgen

En de hele shit shit shit is veroorzaakt door het NRC. Ik slaap slecht vannacht. Wat een eikel die Otten. Die lachen zich echt rot.
Logt uit en gaat koken:

Een nacht in de marinade.
Per kilo 'achterbaks zwijn', enkele uien grof gesneden, 3 tenen knoflook, grof gesneden, een fles rode wijn (goedkope) 10 jeneverbessen, 8 eetlepels azijn, zes takjes tijm.
Goed door elkaar mengen.
Zeef de vloeistof zodat je die kunt hergebruiken.

Snijd van het achterbakse zwijn de hardste pezen weg (schaar gaat ook)

Goed in kleine porties bakken, met peper en zout.
Twee tot drie uur sudderen op klein vuurtje.

Voeg ook het marinadevocht toe en een flesje wildfont.

Voor de saus: gebruik het vleesvocht en voeg het gebakken eekhoorntjesbrood dat goed en mooi bruin en smakelijk voorgebakken is, toe en een pak cranberries, voorgekookt tot prut. Maak de saus af met slagroom.

Angélica de Sancé | 25-04-19 | 17:16 | 1

Frituur de hele rotzooi gewoon in één keer naar god, vind hij fijn.

Dutchbeaurouge | 25-04-19 | 17:27

Ben benieuwd. Feit blijft dat Otten FvD flink aan het beschadigen is. Royeren lijkt me wel wat als deze man zo doorgaat.

MINDER | 25-04-19 | 17:16

En de schapen van Orwell blaatten zich een slag in de rondte.

Onno Barendsen9337 | 25-04-19 | 17:16

Nou, het gaat weer helemaal fout. Ook getuige het wanhopige "VVD-mol" en "NRC hit job" gewauwel hier.

Otten had legitieme kritiek op Baudet en Baudet kan daar niet tegen. Nu zijn we hier. Bij de EU verkiezingen kan ik weer als atheïst gaan stemmen op SGP, omdat de FVD klaarblijkelijk te kinderachtig is (en Baudet te arrogant) om kritiek te incasseren.

Het gapende conservatieve gat blijft leeg. Wie springt erin?

De Eierbal | 25-04-19 | 17:16 | 3

Kritiek? Fundamenteel andere koers lijkt mij. Blijkens zijn interview met WNL stond Otten van FvD een soort VVD te maken.

Otten is echt zo'n naief figuur die denkt dat hij de media in zijn zak heeft en hij het fantastisch doet, terwijl zijn uitspraken door Hilversum dankbaar worden gebruikt om de FvD te fragmenteren. De FvD bestaat uitsluitend dankzij het charisma van Baudet en Hiddema, denk dat bij Otten vooral daar de pijn zit. Hij was een van de oprichters en wordt nu in een onbeduidende rol gedrukt.

Beefbus | 25-04-19 | 17:22

En Otten had die kritiek - *juist* in zo'n "onvolwassen" en nog gemakkelijk te beschadigen partij - binnenshuis moeten houden. Nee, eerst uit de school klappen en dan gaan mekkeren dat er wat over zijn rare transacties naar buiten komt. Erg jammer allemaal, vooral omdat ik Otten toch best zag zitten als een capabele en verstandige man.

Muxje | 25-04-19 | 17:24

@Muxje | 25-04-19 | 17:24:

Dat heeft hij natuurlijk ook gedaan in eerste instantie. Dat interview komt niet uit de lucht vallen.

De Eierbal | 25-04-19 | 18:21

Niet zo zwetsen over GS want die doen ook maar gewoon hun werk.
En wat FVD betreft.Gewoon stil blijven zitten als je geschoren word en voortaan zorgen dat je je zaakjes op orde hebt.
Ben er trouwens benieuwd aan wie er morgen de sjaak is bij de kartelmedia.

komtdatschot | 25-04-19 | 17:15

Jammer.. was al bang voor dit scenario... LPF all over again..

Lompiedompie | 25-04-19 | 17:14

Dit is trouwens wel weer een beetje het oude GS. Roeren waar het stinkt ongeacht partij, land of afkomst.
Nu nog wachten op een kritisch artikel over Israel van Spartacus, of over de Pvv van Pritt.

Superior Bastard | 25-04-19 | 17:14

kut, kut, kut.... zou ik dan wéér fout gestemd hebben of is deze ophef allemaal onderdeel van het strategische en tactische masterplan dat de heren bedacht hebben om iedereen de loef af te steken bij welke verkiezing dan ook...???

surffee11 | 25-04-19 | 17:13 | 7

@Padjepejer | 25-04-19 | 17:48: Trouw is een eigenschap die ik heel erg waardeer maar u gaat zelfs daarin te ver.

Angélica de Sancé | 25-04-19 | 17:58

@Padjepejer | 25-04-19 | 17:48
Ik ben om!
Geprezen zij de grote Geert!
Zijn verkiezingszege kome, zijn wil geschiede,
Zowel op 23 mei als daarna,
Amen!
(beroep je je nou op artikel 1 en 2 van het twee artikelen tellende reglement van de PVV)

Bakschuif | 25-04-19 | 17:58
▼ 4 antwoorden verborgen

Gewoon tegen het Kartel stemmen 23 mei.
Die Otten moet gewoon naar de VVD, qua postuur en frauduleus handelen,
FvD heeft gewoon last van aanloop problemen. Nog vele opportunisten zullen er waarschijnlijk volgen bij een partij die zo hard groeit.

oplichter | 25-04-19 | 17:11 | 4

Herr Otten kun je geen opportunist noemen als een van de 2 oprichters van het FVD... jammer genoeg...

surffee11 | 25-04-19 | 17:14

Typisch. Reageren op de boodschapper ipv de boodschap.

Superior Bastard | 25-04-19 | 17:15

Na alle schandalen bij de VVD, Pvda, CDA etc, valt dit best mee.
Is niet eens een storm in een glas water.

Pelforth | 25-04-19 | 17:16
▼ 1 antwoord verborgen


Komt er morgen een topic over Baudet die in een hotelkamer over een prostituee heeft gepiest?

Mammeloe | 25-04-19 | 16:49 | 2 | reageer |
Ik heb gehoord van iemand die het kan weten dat het in Moskou was. Eerst heeft ie een fles wodka gekapt in de datsja van Poetin samen met Zijlstra. Daarna heeft ie ingecheckd in datzelfde hotel als Trump. Waar ie een agente van de Russische geheime dienst heeft onder gepist.

Zatkniss | 25-04-19 | 17:08 | 1

Ik wist het! Impeachment nu !!!

Mammeloe | 25-04-19 | 17:13

Hiddema kan de shit weer even komen opruimen.

kneuterzak | 25-04-19 | 17:06 | 3

Ik hoop in dit geval niet letterlijk.

osolemio | 25-04-19 | 17:07

Tja, het zijn allemaal minerva-uiltjes met beperkte politieke ervaring. Dan wil het qua organisatie nog wel eens misgaan. Het is niet erg als het niet altijd een gelikt PR-plaatje is, maar ze maken er nu - met gretig geboden hulp uit de NPO - wel een beetje een zooitje van. En van Hiddema had ik tenminste de wijsheid verwacht om het bestuur al véél eerder bij elkaar te roepen met een simpele constatering: jongens, dit gaat niet goed. Om vervolgens de vuile was binnenshuis op te hangen, omdat dat voor alle betrokkenen en voor de partij verreweg het beste is.

Muxje | 25-04-19 | 17:17

Hahaha, Hiddema was gisteravond wel in topvorm. Die man is zo kundig in het aanbrengen van nuance en taalgebruik. Dit zal hij ook wel in optima forma oplossen.

cwi_client | 25-04-19 | 17:17

Vandaag het stembiljet per e- mail ontvangen... lijst 14 nummer 1 ingekleurd..
dit is een storm in een glas water waar de media maar al te graag boven op duikt want die vrezen het Forum...

Captain_Dipshit | 25-04-19 | 17:05

Het zou geenstijl sieren als ze hun kritiek op populistische partijen wat matigen. Want we zijn het Geenpeil verkiezings misbaksel nog niet vergeten hooorr...

truthwarrior | 25-04-19 | 17:04 | 5

Lol. Serieus, gefundeerd en nodeloos gematigd?

Phreack | 25-04-19 | 17:13

Flikker toch op man. Aan Geenstijl vragen of ze "lief willen doen" omdat het een rechtse partij is. Als ze het verneuken mag Geenstijl keihard zijn. En ze zijn het aan het verneuken.

De Eierbal | 25-04-19 | 17:17

Lol "truthwarrior" begin lekker je eigen weblog ipv te wanken over GeenStijl. Facts don't care about your feelings.

DeterioraSequor | 25-04-19 | 17:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een schijtert is die Baudet, of misschien zeven kleuren str*nt?

kneuterzak | 25-04-19 | 17:03 | 2

Hij kan dan wel weer heel mooi op de piano liggen. Zie ik Otten nog niet doen.

Padjepejer | 25-04-19 | 17:05

niet goed aangepakt. typisch baudet. overcompenseert voor zijn slecht lukkende intellectueel-imitatie die een onzekere, te emotionele corpsbal moet verhullen met een te hard machtsspel binnen de partij, terwijl hij er niet in slaagt de reële macht in de provincies te verzilveren. had gewoon even moeten temporeren met Otten en vaderlijk zeggen dat hij uitkijkt naar een vruchtbare interne discussie in zijn democratisch forum en pas bij een tweede misstap van Otten hard moeten optreden.
ik solliciteer hierbij voor FvD-spindoctor, 25% boven balkendenorm volstaat :-)

Zyprexa20mg | 25-04-19 | 17:02 | 2

Zoiets, elke volwassen partij heeft verschillende flanken, er is best ruimte voor een Otten-midden en een Baudet-rechter flank in FvD. Kan soms zelfs handig zijn om meerdere smaken te hebben. Maar ja, ego's ego's ego's.
Dat optreden bij WNL op Zondag vlak voor de statenverkiezingen van Otten toonde al aan dat ze niet veel communiceerde: was FvD nu voor of tegen een Nexit? We kwamen er niet achter.

JamesMurphy | 25-04-19 | 17:11

Kan er een bokaal voor integriteitsschending door politici worden ingevoerd? Mag ook een wekelijkse wisselbeker zijn.

Rest In Privacy | 25-04-19 | 17:01 | 3

Die was er maar is helaas gestolen.

Mr_Natural | 25-04-19 | 17:02

Ligt onder het bed van Rutte

Willem_Oltmans | 25-04-19 | 17:13

Otten is net zo'n sneue politieke draaier als Hilbrand Nawijn. Van die 'net niet mannetjes' die meedrijven op andermans lef. Ik zie dat in een split second, waarom zien anderen dat dan niet?

Willem_Oltmans | 25-04-19 | 17:00 | 10

Eierbal, geprobeerd en geen voet ad grond gekregen. Dan kan je toch nog steeds je muil houden? In het partij belang. Nee zijn ego is te groot, net als zijn pens.

Willem_Oltmans | 25-04-19 | 17:26

Mammeloe, Mat Herben, precies zo'n miese meedrijven die telkens op een ander bootje stapt dat langskomt.

Willem_Oltmans | 25-04-19 | 17:29
▼ 7 antwoorden verborgen

Wat verdient Otten nettO?

Mr_Natural | 25-04-19 | 17:00 | 20

@Padjepejer | 25-04-19 | 17:08: deze mag er anders ook wezen:
Koos Eekfeen keek door 't rood kerkraam maar krek door 't rood keek neef Kees ook

Prinsemarij | 25-04-19 | 17:22
▼ 17 antwoorden verborgen

Wel heel knullig dat ze dit niet binnenskamers hebben kunnen houden.

Padjepejer | 25-04-19 | 17:00

Dat Otten niet gelijktijdig medewerker van de 2e kamerfractie kan zijn en gelijktijdig gekozen lid van de 1e kamer, vind ik logisch. Het penningmeesterschap van de partij ligt dichter bij "medewerker" dan bij "senator"; het is niet slim om de boel in de vorm van 1 persoon 'aan elkaar te plakken'. (Dat doet de VVD wel). Het lijkt mij heel begrijpelijk om dan ook iedere schijn van belangenverstrengeling te willen voorkomen. Ik zie daar de redelijkheid van in. Als er echt shit was, zouden ze hem in zijn geheel wel uit de partij hebben gezet. Dat lees ik nergens.
Als hij in de rol van penningmeester iets heeft gedaan wat niet wenselijk was of misschien niet mocht, dan is dat te corrigeren. Dat zullen we ongetwijfeld gaan horen. Ik zie echter wel de verbeten wanhoop waarmee al die dingen aan elkaar geregen worden om iets te suggereren. Framen heet dat.
Dat er in de FvD kritiek op de leider mag zijn (in tegenstelling tot bijv de PVV) vind ik alleen maar goed. Hij had best wel een paar argumenten.
Wat mij meer stoort, is dat er bij al die slaafse buklaven van de andere partijen geen kritiek op de leiders is, wat uitsluitend te wijten is aan een volslagen gebrek aan integriteit van die moreel gemankeerde parasieten. Doorgaans nooit een vak geleerd, te slecht voor het bedrijf, zelfs te slecht voor het onderwijs, tja, dan maar braaf je kunstje doen en verder precies wat de baas zegt. Partijkartel heet dat. Fractiediscipline. Baantjescarrousel. De wet van behoud van ellende.
Na de verkiezingen zoeken al die lowlifes nog steeds naarstig naar iets om te 'zagen', want ja: 23 mei nadert met rasse schreden en dan gaat de FvD sloopkogel er nog een keer doorheen.
Mooiste in dit topic vind ik dat Thierry kennelijk schijt heeft aan de pers.

Bakschuif | 25-04-19 | 16:59 | 1

goed gezegd , had mooier gekund :)

Kim-Jung-Un | 25-04-19 | 17:18

Dit soort geklungel kan je bijna niet verzinnen. En dan geeft de penningmeester toe dat hij slordige was omgegaan met de 'interne governance'. Over eufemismes gesproken.

Rest In Privacy | 25-04-19 | 16:59

En het NRC als voornaamste bron gebruiken

sinnedsawereh | 25-04-19 | 16:58

Tja, het blijft een bankier hé.. Ik hoop dat Otten gaat optiefen. Vond hem bij het WNL debat ook veel te krampachtig en onnatuurlijk overkomen.

cwi_client | 25-04-19 | 16:57

Ahh wat toevallig. De vuile was wordt buitengehangen. Het zijn al echte machtspolitici geworden. Uiteindelijke gaan alle nieuwe partijtjes gelukkig ten onder aan te grote ego’tjes.

Ardbeg | 25-04-19 | 16:56 | 3

Laten we kijken hoe dit uitrolt. Ik hoop dat het persoonlijk echt allemaal meevalt en dat de media als haaien zitten te happen, dat zou namelijk niet onlogisch zijn. Maar als het verkeerde boel is, alleen maar goed dat het tegen het licht gehouden wordt.

Coachman | 25-04-19 | 17:07

Onzin, PVV draait al een mooie tijd mee en bij Denk staan ook alle neuzen dezelfde kant op. Alleen LPF ging uiteindelijk naar de verdommenis vanwege het wegvallen van de leider. Deze rimpeling komt de FvD echt wel te boven.

Jackson | 25-04-19 | 17:18

@Jackson | 25-04-19 | 17:18: PVV heeft inderdaad de nodige crisissen overleefd toen (ex-)partijgenoten een boekje open deden over de alleenheers cultuur van Wilders, Agema en Bosma. Maar dat komt omdat hun volgers de waarheid niet willen horen omdat ze al hun hoop in Wilders hebben gestoken en de rest van de wereld wantrouwt. Alsof het een voetbalclub is. Doof voor kritiek. DENK bestaat over 4 jaar niet meer, mark my words. FvD ook niet.

Ardbeg | 25-04-19 | 17:33

Ik zie ik zie wat jij niet ziet!
Heerlijk al die leuke raadspelletjes uit een vervlogen fijne Nederlandse jeugd.
Ghe.. ghe..

Welles! Nietes! | 25-04-19 | 16:55

Jammer dat Thierry Baudet vandaag geen 'echte kerel' wil zijn. Daar hadden we het op komische wijze nog over in het topic over de mariniers. Otten is een vies zwijn dat dus ook nog gestolen heeft. Laat hem de 'eer' aan zichzelf houden door snel van alles af te zien en zich terug te trekken op Rottumerplaat.
Van Baudet had ik meer ruggengraat verwacht. Diarree op het verkeerde moment. En anders: laat Hiddema het maar oplossen... Die is 189 maar kiest zijn woorden zorgvuldig en blijft altijd beschaafd.

Angélica de Sancé | 25-04-19 | 16:55 | 2

Eensch. Laf dat hij er niet is, Thierry. Is hij nog te jong?

Willem_Oltmans | 25-04-19 | 17:19

@Willem_Oltmans | 25-04-19 | 17:19: onervaren, te goed van vertrouwen... Dat gaat nooit goed in de politiek waar hardheid en intriges naast leugens en machtsspelletjes de boventoon voeren. Hiddema is de echte uil van Minerva.

Angélica de Sancé | 25-04-19 | 17:47

Het aloude recept van partijen die te snel groeien, zonder een goede basis. Ze moeten dan allerlei poppetjes bij elkaar zoeken die meestal allemaal graag in de spotlights staan en dan gaat het mis.

Lt-Kol Kilgore | 25-04-19 | 16:54 | 2

Otten was mede-oprichter!

piloot47 | 25-04-19 | 16:55

Dit in totale tegenstelling tot die heerlijk stabiele, goed in de haarvaten van de maatschappij geïntegreerde partijtjes met een uitstervend ledenbestand.

Rest In Privacy | 25-04-19 | 16:57

Tsja lieve reaguurders. Had je op Geert moeten stemmen.

Dan weet je wat je krijgt.

Maar loyaliteit is tegenwoordig niet meer in de mode, dus ik begrijp het wel.

Padjepejer | 25-04-19 | 16:54 | 3

Je moet gewoon helemaal niet stemmen. Dan weet je precies wat je krijgt. Hetzelfde als nu, alleen ben je dan niet verantwoordelijk voor de kolerezooi die politici veroorzaken.

De Libertariër | 25-04-19 | 16:55

Dion Graus? En allemaal tot de islam bekeerde halfprimaten?
Maar Geert is oke! Misschien... Maar de rest van zijn partij... Op het cruciale moment NIET aanwezig in Brussel tijdens de stemming. WAARDELOOS!

Angélica de Sancé | 25-04-19 | 16:58

@De Libertariër | 25-04-19 | 16:55:

Dat is defaitisme.

Dan kan je Nederland net zo goed meteen aan de moslims geven.

Allahu akbar.

Padjepejer | 25-04-19 | 16:58

Ach, even rustig blijven. Rimpeling in de vijver. De tegenstand is groot maar niet krachtig.

Rest In Privacy | 25-04-19 | 16:53 | 1

Maar de verkiezingen naderen snel... De VVD lacht zich kapot. Shit Shit Shit (ander woord voor Thierry's diarree)

Angélica de Sancé | 25-04-19 | 17:00

Politiek zit in de gehaktmolen. Wie draaien eraan. De pers het meest en de kiezers nauwelijks. Ga dus gewoon stemmen, ergo wat mij betreft verplicht stemmen. Democratie is een soort gehaktmolen, maar de fijnste gehaktbal is er een die alle ingrediënten heeft. En ja daar kun je stoelproblemen mee krijgen

Rest In Privacy | 25-04-19 | 16:53 | 1

Dat verplicht stemmen lijkt mij ook een goed plan. Als je in een democratie leeft moet je de moeite nemen om je te informeren en zo af & toe naar de stembus te gaan.

bqbq | 25-04-19 | 17:00

30.000 Euro? Dat krijg je ervan als je geen reiskostenvergoeding krijgt en de anderen wel.

Mr_Natural | 25-04-19 | 16:53 | 1

hij schijnt het al weer terug gestort te hebben volgens het ad

Captain_Dipshit | 25-04-19 | 16:59

Xander de deugjourno hoopt op de deconfiture van FvD. Zielig mannetje zeg!

pibasso | 25-04-19 | 16:52

And so it begins...

Schuldenbrau | 25-04-19 | 16:51 | 2
-weggejorist-
Mbovenka | 25-04-19 | 19:21

Dan ben je natuurlijk ook wel een enorme lul als je als penningmeester geld betaald aan jezelf zonder een goedkeuring, al heb je er 1000% recht op.

Grote Smurf | 25-04-19 | 16:51 | 2

Betaalt, anders ben je wel een enorme lul.

Willem_Oltmans | 25-04-19 | 16:56

OT: Zielige hoofddoekmevrouw arrestatie Stadskanaal: ‘Die slag met de wapenstok naar mijn hoofd was pure agressie van die agent, en geen zelfverdediging’, zegt zij.

www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

ScottMcBeanie | 25-04-19 | 16:51

Ieder gaat vol op het orgel om FvD te bashen.

Mijn klomp breekt | 25-04-19 | 16:51 | 2

En dat werkt heerlijk averechts.

Rest In Privacy | 25-04-19 | 16:54

Ah.
Nou Baudet en Rooken hebben iets gevonden om Otten weg te pesten.
Wat leuk dit, allemaal.
LPF all over.
Bier, chips, nootjes.

Beste_Landgenoten | 25-04-19 | 16:50 | 3

Chips en nootjes zijn weinig boreaal.

threeheadedmonkey | 25-04-19 | 16:52

Dat wordt een voedselvergiftiging.

piloot47 | 25-04-19 | 16:57

Beste landgenoten gaat u maar lekker slapen

Rest In Privacy | 25-04-19 | 17:16

Ja. Je denkt bij jezelf kom met de Pasen iets thuis bezorgen. En omdat ze te veel in hebben gekocht en het dan 2 Dagen oud is ben je kotsmisselijk. Niet dat je daar als volksvertegenwoordiger iets aan kan doen. Die nieuwe voedsel en waren autoriteit legt de verantwoordelijkheid terug bij de voedingsindustrie. Voortaan dus maar weer gewoon een biologisch worteltjes van mams, he thier!

zazkia | 25-04-19 | 16:50 | 2

De motie Futselaer was dat als ik me niet vergis. Waar de FVD tegen stemde. Karma is goede reclame.
Je bent een rund, als je met voedselveiligheid stunt. Dus jezelf kun je da
helemaal halal opeten. www.parlementairemonitor.nl/9353000/1...

zazkia | 25-04-19 | 16:55

Als er niets aan de hand is, geef dan even een gezamenlijk persmomentje. Hebben we een keer wat verprutsen ze het weer.

Dutch_Holland | 25-04-19 | 16:49

Jongens doe AUB geen LPFje. Dan lachen die %&# van het kartel zich weer rot.

Zatkniss | 25-04-19 | 16:49 | 3

Ik moet al een paar dagen lachen.

Beste_Landgenoten | 25-04-19 | 16:50

Bij de LPF zaten profiteurs, charlatans en halfies. Dat is bij FvD niet het geval, die hebben de tijd genomen tijdens de sollicitatie periode.

Lochos | 25-04-19 | 18:38

Komt er morgen een topic over Baudet die in een hotelkamer over een prostituee heeft gepiest?

Mammeloe | 25-04-19 | 16:49 | 4

Ik hoop het.

Padjepejer | 25-04-19 | 16:52

@piloot47 | 25-04-19 | 16:51
Lol!
Echt niet meer dan dat? kom op, er is vast nog wel meer.
Hiddema verdacht van organisatie van professionele plofkraken, Otten blijkt financier van de brabantse woonwagenmaffia, dat soort dingetjes.

Bakschuif | 25-04-19 | 17:08
▼ 1 antwoord verborgen

Als je het hebt over de toon van het debat: is dit hoe gillende keukenmeiden klinken?

Slogra | 25-04-19 | 16:48

Daarom stem ik blanco. Er is geen partij die mijn stem waardeert en dus verdient. Ongezien de tyfus voor ze, allemaal.

Super Vaagstra | 25-04-19 | 16:47

Otten deed dit na de EK en dat was logisch: man heeft geen charisma en kan niet speechen. Een anti-politicus dus, typisch tweede man. Nu kan Baudet hem niet lozen en zit het varken vier jaar in de EK. Ook lekker net voor EZ.

arlen | 25-04-19 | 16:47 | 1

?? de EK verkiezingen zijn op 27 mei 2019 en jij mag daaraan niet deelnemen.

Monkey Cabbage | 25-04-19 | 16:59

Otten op ramkoers. Onhandige kluns.

de Voorzittert | 25-04-19 | 16:47 | 1

Of sluwe vos?

keestelpro | 25-04-19 | 18:46

De EU-2019-paniek is compleet bij het Kartel, geen wonder dat er nu zoveel berichten verschijnen bij de MSM. Gewoon straal negeren dat gedoe, denk enkel, weg met de EU!

Abject | 25-04-19 | 16:46 | 5

Het volk trapt er niet in.

Mammeloe | 25-04-19 | 16:55

Ik snap ook niet zo goed dat GS hier ook zo hijgerig over berichten. Er is m.i. niet zoveel aan de hand.
Er zijn wat poppetjes die zich belangrijk voelen nu.( Hoi Otten). Zonder Baudet was Otten een nobody. Laat ze lekker.
Beter dan de partijdiscipline waarbij de gehele democratie buitenspel gezet wordt.

zwartzondersuiker | 25-04-19 | 16:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Je kunt de man wel uit de bank halen maar je kunt de bank niet uit de man halen.

Mr_Natural | 25-04-19 | 16:45

Oh god, dit kan wel eens het einde van het Fvd betekenen. Deja vu gevoelens weer.

Rest In Privacy | 25-04-19 | 16:44 | 4

Het loopt ze wel dun door de broek momenteel.

threeheadedmonkey | 25-04-19 | 16:50

Nee, maak je geen zorgen. Dat vette varken is al geslacht door zijn diefstal en hij verdwijnt uit de politiek. Problem solved!

Angélica de Sancé | 25-04-19 | 16:51

Hoe eens op met die onzin. Paniekzaaier, je klinkt als een oud hysterisch wijf.

De_Veelvraat | 25-04-19 | 16:59
▼ 1 antwoord verborgen

Ach dit is toch allemaal flauwekul waar tegenover je machteloos staat als beginnende partij(voorzitter).. de hype die ontstaat (mede dankzij dit roze weblog), de belachelijke sprong die je moet maken bij zo'n belachelijke verkiezingsuitslag.. en de onvermijdelijke onverkwikkelijkheden waarvoor alles en iedereen (dit roze weblog incluis) dan weer handenwrijvend in de rij staat..

Het gros van de nieuwe kiezers op FvD zal ongetwijfeld alweer afgehaakt zijn bij eerstvolgende landelijke verkiezingen (want beïnvloedbaar en meelopers), maar dat zou voor het degelijk optuigen van de partij uiteindelijk helemaal niet zo erg zijn.

dopinie | 25-04-19 | 16:44

Dat krijg je als je Baudet bedot.

Jos Tiebent | 25-04-19 | 16:44

Pinokkio staat er zelf wel, met een chocomelletje nota bene, onuitstaanbaar te zijn.

Sidney_May | 25-04-19 | 16:43

Maak me maar wakker als de kemphanen eruit zijn.

tussen_de_koeien | 25-04-19 | 16:42

Otten zat al te kutten bij die WNL uitzending op zondag, lekker een andere mening ventileren mbt de EU. Die vent vindt zichzelf belangrijk, opzouten dus.

glaaf | 25-04-19 | 16:42

Wat een gedoe allemaal. Waar was dat interview van Henk Otten met de NRC nou voor nodig? Het escaleert nu uit de hand.

Duifmans | 25-04-19 | 16:41 | 3

Welke van de twee? Escaleert het? of loopt het uit de hand? (voor je het weet sta je hier voor Jan met de korte lul, weetje...)

Bakschuif | 25-04-19 | 17:10

@Bakschuif | 25-04-19 | 17:10: Niet zo moeilijk hoor: het escaleert uit de hand == het loopt *steeds sneller* uit de hand.

OverdaanDerOnderheid | 25-04-19 | 18:59

@OverdaanDerOnderheid | 25-04-19 | 18:59
Ah.... het gaat exponentieel fout, begrijp ik nu. Een fuckup in het kwadraat zou je dus kunnen zeggen. Dank voor uw duiding. Mede namens Duifmans, durf ik hier wel te zeggen.

Bakschuif | 25-04-19 | 19:19

En zo maakt de pers zoals altijd en allemaal (ook deze waarop deze reactie verschijnt) een nieuwe partij het liefst zo snel mogelijk kapot. Meteen bij de wortels afkappen met een zo groot mogelijke bijl.
Waarom zou je partijen de kans geven om met twee mensen wat te gaan betekenen? Geenstijl is een typisch voorbeeld van een lid van het partijkartel en vrienden.

Leptob | 25-04-19 | 16:41

Jullie willen het maar al te graag he.

panzerIV | 25-04-19 | 16:40

Die Henk Otten wil er een kleurloos midden partijtje van maken, VVD 2.0 Hoop dat ze hem snel uit de partij knikkeren en dat Baudet de interne strijd wint.

sprietatoom | 25-04-19 | 16:40

Ooh, ik werd al bijna bang dat er vandaag geen topic over Fvd of Baudet kwam, wat een opluchting..

Tilburger | 25-04-19 | 16:39

Henk Otten heeft de uitstraling van een aan lager wal geraakte sommelier.
Hoop dat ze die corpulente kwal snel kunnen lozen.

Beefbus | 25-04-19 | 16:39

Het volk verdient echt zo'n leider

Nummer 14 speciaal | 25-04-19 | 16:39 | 1

Reaguurders verdienen betere comments, maar ja wat doe je er aan?

kaasfondue | 25-04-19 | 17:32

Vandaag in het Nieuws:

Net sluit zich rond Baudet
Afzettingsprocedure tegen Baudet waarschijnlijk morgen in gang gezet
Speciale rechter gaat vermeende financiële malversaties Baudet onderzoeken
Baudet geeft leugens tegenover Jensen niet toe
Baudet mogelijk vergiftigd door Hiddema tijdens etentje met Mens
Baudet aan de rand van de afgrond, morgen waarschijnlijk over de rand
Verkiezingsfraude FvD bij Provinciale Statenverkiezingen worden binnenkort onderzocht
Net sluit zich nog nauwer rond Baudet.
EU-verkiezingen 23 mei gaan toch door
............

piloot47 | 25-04-19 | 16:39 | 2

+ 10, zo draaien de machines.

Rest In Privacy | 25-04-19 | 16:44

Do you like oysters or snails?

Rest In Privacy | 25-04-19 | 16:38 | 3

Met, of zonder garnering?

threeheadedmonkey | 25-04-19 | 16:41

Doe die open oesters maar. Ik hou van transparantie.

piloot47 | 25-04-19 | 17:00

@threeheadedmonkey | 25-04-19 | 16:41: Wat was er eerder, het eigen kookvocht of het lekkere sausje. Voor beiden valt heel wat te zeggen. Denk aan een scheutje sojasaus voor je een oester kort onder de grill legt. 2 x zout maar gaat perfect. Of gratineren (jaja, kaas. Ik ben er mee bezig). Ook weer zout op zout, maar dan met zoveel meer.

Maar dan een slak. Vers niet te pruimen. Maar dan met knoflook(boter). Fantastisch mondgevoel en hemelse smaken.

Politiek: rijpen en marineren. Doe dat met verstand van zaken en de wereld is je oester. Op alle slakken zout leggen kan dan wel weer iedereen. Voor zo meteen: eet smakelijk. Ik ga een poularde (voor 3 euri's op de kop getikt!) rustig laten sudderen. Laterz.

Rest In Privacy | 25-04-19 | 17:30

Geenstijl gaat hard achteruit, kritisch graag, maar de laatste tijd komen er toch een rotzooi artikelen uit. Hoe was Game of Thrones? Who cares.

Nu met dit artikel bewijzen zij wederom niet anders te zijn dan de MSM.
BAH

swagmachine | 25-04-19 | 16:37 | 3

Gelukkig bent u nog wel een authentieke reaguurder. Hulde!

threeheadedmonkey | 25-04-19 | 16:39

Sommige topics kan ik ook wel missen als kiespijn ja.
Doorgaans zijn ze ook van dezelfde auteur. En die mag van mij wel wieberen.

Abject | 25-04-19 | 16:45

GS is niet je FvD partijkrantje vriend. Nooit geweest ook. Altijd kritisch naar alle macht, jouw idolen incluis. En zo hoort dat.

Bigi Bana Boy | 25-04-19 | 18:26

Baudet kan best eens wat kritiek wél incasseren. Zo heel erg, maar wel goed bedoeld, waren die kritiekpunten niet. Kom op, Thierry! Wees een vent, buig de kritiek om naar je voordeel en ga door ! Je kunt het!

En niet treiterig als een gestoken mug de vuile wasjes buiten hangen. Foei toch!

Jan, Leiden | 25-04-19 | 16:37

Ze zoeken onder elke tegel. Als ze dat bij alle partijen zouden doen, dan zou de vvd niet eens meer bestaan. Daar hoeven ze de tegels niet eens te lichten.

bqbq | 25-04-19 | 16:36

Niet lullen joh! Hij was toch penningmeester? Gewoon zijn salaris voor de maand december vorig jaar. Vraag Timmermans eens, die moet het er ook mee doen.

Rest In Privacy | 25-04-19 | 16:35

Wat een teringbende bij de FvD, het lijkt wel een kartelpartij. Wel grappig om te zien hoe de stront binnen de FvD een enorme zwerm strontvliegen van de Nederlandsche Media aantrekt. Het is wel amusant om de hypocritie te zien in de Nederlandsche Media, scheefneukers Pechthold en Samson kwamen er nog redelijk goed vanaf in diezelfde media. Inmiddels zijn de 300+ op elkaar gestapelde christelijke lijkzakken verdrongen naar de achterkantjes van onze uiterst betrouwbare media en heeft er nog steeds geen enkele recertificate plaatsgevonden voor de valse beschuldigingen jegens de boedhistische religie. Sterph dode bomen media! Sterph!
.
En nee, ik stemt lekker PVV want op Wilders en Bosma na zijn ze allemaal compleet bagger.

Indoneesje | 25-04-19 | 16:35 | 1

Dat mag u uiteraard maar voor EU verkiezingen kan u helemaal niet op hen stemmen. En bij de laatste zeer belangrijke stemmingen in het EU-parlement (sorry ik krijg het nauwelijks uit mijn...) waren er 3 van de 4 niet eens aanwezig!

meerkat | 25-04-19 | 19:25

Wat een koekenbakkers! Stelletje amateurs.

Amsterdamsko | 25-04-19 | 16:35

En toch stem ik op Eppink !!

Rest In Privacy | 25-04-19 | 16:34 | 5

@Bertus Bolknak | 25-04-19 | 16:47: me too !

aamert | 25-04-19 | 16:52

@Bertus Bolknak | 25-04-19 | 16:47:
Vast en zeker

piloot47 | 25-04-19 | 16:54

Ik laat me door dit gelul niet uit het veld slaan. Kom op Cherry!

kaasfondue | 25-04-19 | 17:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Het LPF-scenario begint zich langzaam af te tekenen. Dat krijg je met een achterban die niets gemeenschappelijks heeft behalve dan dat deze overal tegen is.

Cuban8 | 25-04-19 | 16:34 | 4

@Cuban8
U zegt het perfect. Onvrede kanaliseren is makkelijk. Vervolgens daar structureel en dus duurzaam iets positiefs mee doen, wordt te vaak onderschat. Dat mensen met z'n allen ergens tegen zijn, betekent niet per definitie dat ze met z'n allen ook ergens vóór zijn.

Amsterdamsko | 25-04-19 | 16:39

Bijna grootste partij van NL, ook qua leden. Dus ik vermoed dat uw hoop op drijfzand is gebouwd. We zullen over een paar jaartjes zien.

Rest In Privacy | 25-04-19 | 16:47
▼ 1 antwoord verborgen

Whatever it is, fix it! En binnenkamers graag. Anders sterft deze partij nog voor de TK2021.

BlijkbaarNormaal | 25-04-19 | 16:32 | 1

Huh? Een verzoek om achterkamertjes politiek? Ik ben absoluut geen fan van FvD, maar vind t eigenlijk wel eens verfrissend als politici open zijn over hun meningsverschillen, zoals Theo Hiddema, en jammer dat ze daar altijd zo hard op gepakt worden. Werkt transparantie niet bepaald in de hand denk ik.

RozemarijnLucassen | 25-04-19 | 16:39

Ze mogen me bellen om puin te ruimen.

Dat kan ik.

Met 3 vingers in mijn neus.

Kaas de Vies | 25-04-19 | 16:31 | 7

@chicago river | 25-04-19 | 16:35: One negro, minus the head.

Mammeloe | 25-04-19 | 16:47

Ah Ik zit nu op 4
Per neusgat!

Kaas de Vies | 25-04-19 | 17:18
▼ 4 antwoorden verborgen

Hij wist dus niet wat voor vlees hij in de kuip had... te flauw...

laurentius | 25-04-19 | 16:31

Thierry Bidet.

Gravin v Kippenbouth | 25-04-19 | 16:30 | 1

Hahaha, de grap van de dag! Hoe kom je erop! Nog nooit gehoord!

piloot47 | 25-04-19 | 16:43

Ik vond het optreden van Baudet bij Jensen behoorlijk kinderachtig. Geen spijt van mijn stem, maar wellicht moet hij zich inderdaad wat beschaafder opstellen.
En verder: Imodiumpje d'r in, en doorr.

threeheadedmonkey | 25-04-19 | 16:30 | 2

Loperamide innemen als je voedselvergiftiging hebt is niet echt verstandig.

Gravin v Kippenbouth | 25-04-19 | 16:31

Heb er al drie op vandaag, kijken of het helpt.

gato | 25-04-19 | 17:00

Otten is een infiltrant van de VVD. (denk ik)

Het Licht | 25-04-19 | 16:30 | 2

Denk ik ook.

gato | 25-04-19 | 17:00

Hij gedraagt zich in ieder geval wel als een VVDer.

keestelpro | 25-04-19 | 18:25

GS en de MSM hand in hand. Het is een bijzondere dag.

Superior Bastard | 25-04-19 | 16:29 | 4

Ronaldo had het broertje van Marx kunnen zijn.

De vries, Henk. | 25-04-19 | 16:33

@Jan, Leiden | 25-04-19 | 16:31: Das kapital is al weg,ze worden kennelijk angstig.

De Profundus | 25-04-19 | 16:44

Facts don't care about your feelings.

DeterioraSequor | 25-04-19 | 17:59
▼ 1 antwoord verborgen

Zeg maar de perikelen die elke partij elke zoveel maanden heeft? Zodra het een rechtse politicus is, dan duikt 'journalistiek' Nederland daar natuurlijk direct massaal bovenop.

Arijane | 25-04-19 | 16:29

Het is godot.

Rest In Privacy | 25-04-19 | 16:28 | 4

Geen schijt, scherlook

Tobi | 25-04-19 | 18:00

ik wist het

Shareholder II | 25-04-19 | 19:47

volgens mij "Baudet"

Zult-eter | 26-04-19 | 10:31
▼ 1 antwoord verborgen

Henk Otten is een smerige rat, een matennaaier.

Blonde Nel | 25-04-19 | 16:28 | 4

Baudet is het gezicht van FvD maar Otten heeft alles georganiseerd
m.i. niet bepaald matennaaierij, wel overduidelijk verschil van inzicht
over de partijkoers die nu gevaren dient te worden

Tobi | 25-04-19 | 17:59

Henkie is een egomane, narcistische dief?

Aristotalloss | 25-04-19 | 18:32

Thierry moet nu gewoon aangifte doen van diefstal uit de partijkas.
Want zo'n dief wil je ook niet namens jouw partij in de Eerste Kamer hebben; dan bezoedel je de goede naam van je partij alleen maar.
Otten moet gewoon onmiddellijk (repeat: on-mid-de-lijk!!!) opflikkeren!

Aristotalloss | 25-04-19 | 19:29
▼ 1 antwoord verborgen

Hm, is dat niet twee dagen te vroeg? Treedt meestal massaal op na koningsdag.

piloot47 | 25-04-19 | 16:28

Waarschijnlijk minus drie zetels in de peilingen zondag

PieterPassant | 25-04-19 | 16:27 | 1

twee zetels en een WCpot

Bakschuif | 25-04-19 | 17:15

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen