Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Boekenweek! Dit zijn de 11 allerstomste boeken

hee de nieuwe Kluun snel lezen

Welkom bij dit belangrijke lijstje

Maar voordat we beginnen vinden we dat we een statement moeten maken tegen alle boeken die Freek de Jonge ooit heeft uitgebracht, waarin het schijversvak... Ja loop er dan niet zo raar overheen. Het is toch gewoon zo! Doe niet zo dom.

11. Murat Isik - Verloren grond

Hee daar hebben we Murat Isik, die het Boekenweek Essay mocht schrijven. Murat Isik is vooral bekend van zijn debuut 'Verloren grond', waarmee hij een Bronzen Uil in de wacht sleepte. Dat zegt helemaal niks, want Thierry Baudets roman 'Voorwaardelijke liefde' is de eeuwige eindwinnaar van een Bruine Uil en daar is geen jury aan te pas gekomen. Thierry Baudet was al een Bruine Uil voordat zijn uiltjes überhaupt waren ingedaald. Enfin, 'Verloren grond' dus, de cover is gejat van Khaled Hosseini en de stijl is ook gejat van Khaled Hosseini. Bovendien is het een boek geschreven uit het perspectief van een jongen van dertien jaar. Die zijn vooral druk met het overvallen van snackbarren, zeker niet met het samenstellen van lijvige boeken, derhalve kunnen we het debuut van Murat Isik bestempelen als 'quatsch' en zo zonder pardon de prullenbak in sodemieteren.

10. Jan Siebelink - Jas van Belofte

'Jas van Belofte' van de Nederlandse bejaarde Jan Siebelink (107) wordt door vrijwel alle media afgekraakt. Dan kun je denken dat het wellicht nog een aardig boek is, die recensenten lullen elkaar ook maar wat na, maar nee, een aardig boek is het inderdaad niet. Heel erg aardig dat de organisatie van de Boekenweek deze man de eer heeft gegund nog eventjes in de schijnwerpers te staan, maar hopelijk was het meteen de laatste keer. Omdat Siebelink ook nog eens een dt-fout heeft geproduceerd in het woord 'verwijdert', zogenaamd sloop die miskleun er later in, heeft hij zichzelf al helemaal alsook definitief gediskwalificeerd.

9. James Worthy - James Worthy

Op zoek naar een enorme berg vage beeldspraak en wazige metaforen die slaan als een tang op een varken? Koop dan eens een boek van James Worthy. Vloeibare honing die in ogen wordt gedruppeld, de balts van een blauwe reiger, zogenaamd een genot voor het oor, een symfonie ochtendgeluiden met schreeuw van een spreeuw, roep van een vos en brommende vuilniswagen, kinderen die met papa op de bank zitten en naar Liverpool kijken en dat voelt alsof een eenhoorn een regenboog met Skittles in je buik pist: het slaat echt helemaal nergens op.

8. Thierry Baudet - Voorwaardelijke liefde

Ja natuurlijk, ook de eindwinnaar van de Bruine Uil in de lijst. Je ziet gewoon voor je hoe Thierry dit boek heeft zitten schrijven: het ene moment met een fles boreale drank aan de lip om wat moeilijke woorden in de tekst te breien, het volgende moment met zijn penis in de hand om de seksscènes wat sjeu te geven. Nou, dat is mislukt, hij heeft er alleen mee bereikt dat alle vrouwen van Nederland hem zien als een vaginahatende engnek. Lekker gewerkt, pik. Of zoals Chantal Janzen zou zeggen: "Wat kan hij goed politiek bedrijven hè, die jongen." Boek kopen kan trouwens HIER.

7. Akyan Okyol - Eus

De man die in 'het wereldje' bekend staat als de rechterhand van Matthijs en dat is geen compliment voor zijn kwaliteiten als schrijver, want dan zou hij wel bekend staan als 'die schrijver die aanschuift bij Matthijs'. Nee, Eus staat alleen bekend als 'de rechterhand van Matthijs'. Boze tongen beweren dat Eus zijn gangsterjeugd in Deventer helemaal uit zijn duim heeft gezogen, deels in ieder geval, maar voor de beoordeling van zijn schrijfsels maakt dat eerlijk gezegd niets uit. Want een fatsoenlijk robbertje pennen, dat kan hij niet.

6. Philip Huff - Boek van de doden

Hallo, ik ben Felix Post, ik woon in Amsterdam, en daar heb ik seks met allemaal hoeren, ik gebruik coke, want ik ben een schrijver en dat is supercool, en dan ga ik naar de Veluwe want daar woont mijn familie en dan gebeurt er 280 pagina's helemaal niks. Einde!

5. Kluun - Komt een vrouw bij de dokter

Je kunt veel zeggen van Kluun, die eigenlijk Raymondus Godefridus Norbertus van de Klundert heet, maar niet dat hij geen vervelende kerel is. Kluun is namelijk wél een vervelende kerel. Dat is ook helemaal niet erg, de wereld heeft vervelende kerels nodig om te zien dat er ook leuke kerels zijn, maar Kluun is een vervelende kerel die van zichzelf denkt dat hij een leuke kerel is en dat zijn de ergste. Die rare strapatsen van Kluun laten we maar buiten beschouwing, want dat maakt hem alleen maar vervelender.

4. Alles van Connie Palmen

De Grande Dame van het Nederlandse gilde der auteurs? Nou nee hoor, Connie Palmen is gewoon een oud vrouwtje die af en toe naar de Noordermarkt banjert om daar wat groente en fruit in te slaan en verder is er een groot niks. Connie Palmen verschijnt nog wel in het openbaar, dan steken die haren weer alle kanten op, en dan denken de meeste mensen alleen maar: ah gossie. 

3. Dick Laan - Pinkeltje 33, Pinkeltje in het Dolfinarium

Wie denkt die gore Pinkeltje eigenlijk wel niet dat hij is, een beetje naar het Dolfinarium waar al die zielige dolfijntjes tegen wil en dank opgesloten zitten in veel te kleine bassins terwijl ze eigenlijk bij de Bahama's water uit hun spuitgat behoren te spuiten? Maar nee hoor, Pinkeltje gaat naar het Dolfinarium, waar gevangenschap salonfähig wordt gemaakt. Een smerige dierenbeul, dat is wie die stomme kabouter is. Voor Dick Laan en zijn Pinkeltje hebben we eigenlijk maar vier woorden die de hele serie treffend omschrijven: Het Fascisme Rukt Op.

2. Antoinnette Scheulderman - Waar blijft die sniper

Goed goed, 'Waar blijft die sniper' is niet echt een boek van Antoinnette 'dubbel N' Scheulderman, maar het is wel hoe ze de geschiedenis in zal gaan en ergens is dat hartstikke zielig voor haar. Mag je lekker vaak aanschuiven bij DWDD, maak je een beetje boekjes, ben je de vrouw van een succesauteur, schrijf je een columnpje hier en daar, staat er hoe dan ook iets met een sniper op je steen. Triest.

1. Peter Buwalda - Otmars Zonen

Acht lange jaren deed Peter Buwalda, de bastaardzoon van Jan-Joost van Gangelen en Keith Richards, over Otmars Zonen, het eerste deel van zijn magnum opus. Acht jaar geleden, toen leefde Pim Fortuyn nog, was Peter Vandermeersch nog een buitenlander en zat Sylvana Simons mensen de kop gek te maken als TMF-stoot. Het kan verkeren. Enfin, Peter Buwalda heeft zichzelf achttien uur per dag opgesloten om het boek te voltooien en uit protest tegen die zelfkastijding van ongekende proporties gaan wij zijn boek op z'n vroegst pas over acht jaar lezen. Tot die tijd zoekt u maar lekker een boekverslag op scholieren.com ofzo.

Reaguursels

Inloggen

Maar de boeken van Jan van Aken zijn wél altijd goed.

JTKDM | 27-03-19 | 10:52

Nooit zullen deze figuren een nobelprijs krijgen want er is geen cultuur in dit land van kooplieden en dominees. De kinderen die hieruit voortkomen zijn bijvoorbaat al gedoemd tot oppervlakkigheid ook al doen ze nog zo hun best hun frustraties van zich af te schrijven. Sorry maar that's it. Let's face it.

ecologiste | 27-03-19 | 10:36

Het Nederlandse literaire wereldje, dat is een totaal verzadigd inteeltkliekje binnen de Amsterdamse ring dat zichzelf middels een eeuwigdurende prijzencaroussel veren in de reet blijft steken (hoi Arnon!) en nog altijd denkt dat de rest van de wereld kwijlend aan haar voeten ligt. En dat terwijl haar literaire scheetjes niet eens de kracht hebben de grachtengordel te ontstijgen, die slaan direkt neer op het stinkende grachtenwater of waaien een rondvaartboot in waar een verveelde toerist misschien nog even vaag zal denken: 'hé wat ruik ik daar toch, ik ben toch nergens ingetrapt?'

Zenzeo | 27-03-19 | 09:49 | 2

"Awards are like hemorrhoids, sooner or later every asshole gets one" (Billy Wilder). Over het algemeen is moderne Nederlandse cultuur zum kotzen. Lees Flaubert of Dostojevski, dan snap je meteen wat een voze hersenscheten die moderne boeken zijn, wat een ideeënloze brij woorden, inhoudsloos gewauwel voor het strelen van eigen ego. Met als troosteloos dieptepunt die pseudo-intellectuele Connie (in-)Palmen. De grootste Nederlandstalige schrijver ooit is Willem Elsschot trouwens.

CeesCloosd | 27-03-19 | 09:57

Ja, maar, wat is er nou heerlijker dan precies dat? Lekker ons kent ons. Ik zou dat iedereen wel gunnen. Zo'n zelfbevlekkende collegaekring.

mozaard | 27-03-19 | 10:22

Pim: 1948-2002

cabrão | 27-03-19 | 09:47

Stijlloos, dat boeken afkraken. Kom liever met een lijstje dat wel de moeite waard is. Lezen is geweldig, het biedt je een rijkdom vergezichten, ideeën, belevenissen en gevoelens. Scholieren lezen steeds minder en ik ben bang dat daardoor ook fantasie, intellect en inlevingsvermogen te weinig gestimuleerd worden, met alle gevolgen van dien.

Ik ben blij met zo'n Baudet, want hij inspireert mensen om te gaan lezen.

Diotima | 27-03-19 | 09:41 | 2

Klopt, er zijn bibliotheken volgeschreven met prachtige wereldliteratuur. Maar die komt op een enkele uitzondering na niét uit Nederland. Reden te meer om de torenhoge pretenties van dat inteeltwereldje door te prikken.

Zenzeo | 27-03-19 | 09:51

Het gehele oeuvre van Jackie Collins?

Toos Bevergeil | 27-03-19 | 13:07

"een vrouwtje DAT" bij Connie Palmen.
Strafpuntje, zeker in dit artikel.

Liber88 | 27-03-19 | 08:07

Van de boeken uit de jaren 60... herinner ik mij '' ik Jan Cremer'' uit 1964.

sociaal_econoom | 27-03-19 | 08:02

‘Keepen Doe Je Zo’ van Hans van Breukelen.

Knijthuis | 27-03-19 | 07:19 | 3

Dat is vast een boek met alleen maar plaatjes.

Guido | 27-03-19 | 08:04

'Klussen met Nico Zwinkels'.

Zenzeo | 27-03-19 | 09:39

De gegentrificeerde schippers (m/v/x) van de vrije uitloop kameleon en het AZC

Ad Hominem Tu Quoque | 27-03-19 | 07:09

Mijn favoriete Nederlandse boeken: Ollie B. Bommel pockets, Donald Duck, de Telegraaf.

Rest In Privacy | 27-03-19 | 06:50 | 2

Praw!

Ramsesz | 27-03-19 | 07:59

Het Telefoonboek der PTT, het enige boek dat we in huis hadden.

Avin | 27-03-19 | 14:22

Een oud vrouwtje DAT.......

b500 | 27-03-19 | 05:15

Leuk, vooral 280 pagina niets lijkt me erg interessant.
Had ie ook een ghostwriter?

MistaRazista | 27-03-19 | 02:20

Hier mijn top 3 van boeken die wèl het lezen waard zijn:
Robert M. Sapolsky – Behave
Yuval Noah Harari – Sapiens
Ray Kurzweil – How to create a mind

JackStick | 27-03-19 | 01:11

Ik meende dat Fred Emmer ook geen onverdienstelijk schrijver was.

FrankVeer | 27-03-19 | 00:57 | 2

Fred Emmer was een pornograaf, meen ik.

Dr_Johnson | 27-03-19 | 11:10

@Dr_Johnson | 27-03-19 | 11:10: Dat doet toch niets af aan zijn schrijfkunsten. Hij was ook een voortreffelijk nieuwslezer.

FrankVeer | 27-03-19 | 11:35

@Mosterd | 26-03-19 | 18:30 |
U moet gewoon een andere kapper nemen.....

Elder of Z. | 27-03-19 | 00:36

De walgvogel van Jan Wolkers blijf ik een van de beste Nederlandse boeken vinden die ik indertijd -voor de op school verplichte boekenlijst- moet lezen.
Het stenen bruidsbed van Harry Mulisch had ik ook gekozen... zelden ergens zoveel spijt van gehad. Niet door te komen

miff | 27-03-19 | 00:12

Pinkeltje vond ik vroeger al best wel kut.

DebraCadabra | 27-03-19 | 00:12 | 1

Ik ook, saai vooral.

Cammy | 27-03-19 | 00:47

Ik mis de bijbel en de koran .

pejoar | 26-03-19 | 23:23 | 1

Moet ik ze komen brengen?

miff | 27-03-19 | 00:13

Van de 11 schrijvers heb ik er maar 4 gelezen: Pinkeltje als kind, maar dat is dus zo lang geleden dat ik er geen mening over heb.

Van de andere drie is alleen Siebelink een redelijk goede schtrijver: Laatste Schooldag en Knielen op een Bed Violen heb ik gelezen. Van Kluun heb ik het waanzinnig slechte boek De Weduwnaar gelezen (christus, wat wordt die Kluun overschat, zeg). En van Connie Palmen het zo mogelijk nog slechtere boek De Vriendschap. Dat is één van de drie of vier boeken die ik zo niet te pruimen vond, dat ik het niet uitgelezen heb (een ander boek dat ik niet kon uitlezen wegens niet door te komen zo slecht was Marion Bloem's Lange Reizen, Korte Liefdes).

Nee, ik hou het maar bij A.F.TH., de enige echte opvolger van de zg Grote Drie. En een hoop non-fictie, zoals het boek dat ik net uit heb: Het Vervallen Huis van de Islam van Ruud Koopmans (eye-opener, hoor).

Dr_Johnson | 26-03-19 | 23:15 | 1

A F TH had een best aardige schrijver kunnen zijn als hij tenminste de helft zou schrappen.

van heinde en verre | 27-03-19 | 10:34

Pietje Bel
Dik Trom
Alleen op de Wereld
Quo Vadis
Het Bittere Kruid
De Herberg met het Hoefijzer
Zomaar wat goede boeken uit mijn jeugdjaren.

Nelis SplitBloes | 26-03-19 | 23:11

mooi stukje mosterd..!
zelf houd ik het bij.. eric de noorman.kapitein rob.en het gehele werk (oeuvre)van
P.G. Wodehouse....... waarin geen dood,geen sex...! dus altijd fijn.!

grapjasz | 26-03-19 | 23:05

Ook graag een lijstje van allerstomste Nederlandse schrijvers.

BozePaarseMan | 26-03-19 | 21:59 | 2

Alle autobiografische boeken van "bekende Nederlanders"?

Is dit nog nieuws? | 26-03-19 | 22:37

Moet je ze gewoon op alfabet zetten.

Cammy | 27-03-19 | 00:46

G*dt, dat wordt met de verkiezingen op 23 mei indachtig een boek dat de Mandarijnen van het reizende EU-circus vernietigend beschrijft ‘POUBELLE’ van Pieter Waterdrinker.
*CcMed*

kapitein oosterlng | 26-03-19 | 21:26

Op het VWO was ik gedwongen Nederlandse literatuur moeten lezen; sindsdien lees ik alleen nog lectuur.

quantumcollider | 26-03-19 | 21:25 | 2

Als ik die ene zin van u lees, dan heeft u de tweede klas nooit bereikt en is van het lezen van lectuur ook al niet veel terechtgekomen.

Guurt | 26-03-19 | 22:42

@Guurt | 26-03-19 | 22:42: Liever een theoretisch natuurkundige met een milde vorm van dyslectie dan een Neerlandicus die de taalnazi uit hangt.

Bab01 | 27-03-19 | 00:04

Ga zodirect "Van elk waarheen bevrijdt" van Thierry Baudet lezon. Zin in.

cugel | 26-03-19 | 21:22

Zonder ambtenaren. De overheid als ondernemer (Veen, 1991; ISBN 90-204-2029-1. Heruitgave als Pandora Pocket door Contact, 1994; ISBN 90-254-5504-2).
Dit boek handelt over de industriepolitiek van de Nederlandse overheid. De auteur stelt de gevoerde politiek op een scherpe wijze aan de kaak. Naar zijn idee heeft de overheid een verkeerd beleid gevoerd met als gevolg dat bedrijven als DAF, Fokker, Philips, Hoogovens etc. in grote (financiële) problemen verkeren of zelfs moesten worden verkocht aan het buitenland. De auteur geeft in deze politiek-economische analyse een zestal criteria waaraan eventuele overheidssteun aan noodlijdende bedrijven zou moeten worden getoetst. De gevoerde industriepolitiek hangt volgens de auteur nauw samen met de rol die de overheid in de samenleving kan en zou moeten vervullen. Hij beschouwt de overheid - per definitie - als een slechte ondernemer en vindt dat de overheid zich moet richten op haar hoofdtaak, de bescherming van het algemeen belang. Het boekje is helder geschreven op een prikkelende, hier en daar arrogante toon. Eigenzinnig, boeiend en soms lachwekkend zijn de extreme ideeën van de auteur. Als studiemateriaal aan te bevelen voor studenten politicologie en/of economie aan HBO of universitaire instellingen.
(Biblion recensie, Drs. W.P.M. Beekmans.)

Flappie2006 | 26-03-19 | 20:41

@Hetkanverkeren:
De Kameleon is geschreven door H. de Roos. De Arendsoog serie is geschreven door J. Nowee, en na diens dood door zoon P.

kinky winky | 26-03-19 | 20:38

Een toekomst zonder ambtenaren (inaugurele rede) (SDU, 1991; ISBN 90-5409-000-6).
Een toekomst zonder ambtenaren, is de titel van de inauguratierede van Fortuyn bij zijn intrede als hoogleraar aan de EUR. Daarvoor had hij al een boek geschreven over de macht van de ambtenaren. Onbegrijpelijk vond hij het dat falende ambtenaren kunnen blijven zitten, terwijl bestuurders op dat falen worden afgerekend. Ook omdat een positie als topambtenaar een politieke benoeming is.
Het beste kan de overheid als ondernemer functioneren en expertise inhuren. Geen dertig communicatiemedewerkers in vaste dienst, maar zodra het nodig is een bureau inschakelen. Goedkoper en door de onderlinge concurrentie van de bureaus ook nog betere kwaliteit.
barendrechtsdagblad.nl/Columns/toekom...

Flappie2006 | 26-03-19 | 20:38

Pim Fortuyn:
Een toekomst zonder ambtenaren (inaugurele rede) (SDU, 1991; ISBN 90-5409-000-6).
Zonder ambtenaren. De overheid als ondernemer (Veen, 1991; ISBN 90-204-2029-1. Heruitgave als Pandora Pocket door Contact, 1994; ISBN 90-254-5504-2).
Aan het volk van Nederland. De contractmaatschappij, een politiek economische zedenschets (Contact, 1992; ISBN 90-254-0303-4).
De overheid als ondernemer (Contact, 1993; ISBN 90-254-0187-2).
Het zakenkabinet Fortuyn (A.W. Bruna, 1994; ISBN 90-229-8158-4).
De verweesde samenleving. Een religieus-sociologisch traktaat (A.W. Bruna, 1995; ISBN 90-229-8244-0. Vernieuwde heruitgave Karakter, 2002; ISBN 90-6112-931-1).
Beklemmend Nederland (A.W. Bruna, 1995; ISBN 90-229-8234-3).
Uw baan staat op de tocht! Het einde van de overlegeconomie (A.W. Bruna, 1995; ISBN 90-229-8264-5).
Mijn collega komt zo bij u. Dienstverlening in Nederland (A.W. Bruna 1996; ISBN 90-229-8351-X).
Tegen de islamisering van onze cultuur. Nederlandse identiteit als fundament (A.W. Bruna, 1997; ISBN 90-229-8338-2. Vernieuwde heruitgave Karakter, 2002; ISBN 90-6112-861-7).
Zielloos Europa. Tegen een Europa van technocraten, bureaucratie, subsidies en onvermijdelijke fraude (A.W. Bruna, 1998; ISBN 90-229-8352-8).
50 jaar Israël, hoe lang nog? Tegen het tolereren van fundamentalisme (A.W. Bruna, 1998; ISBN 90-229-8407-9).
Babyboomers. Autobiografie van een generatie (A.W. Bruna 1998; ISBN 90-229-8369-2. Vernieuwde heruitgave Karakter, 2002; ISBN 90-6112-941-9).
De derde revolutie! Hoe de informatietechnologie alles op zijn kop zet (A.W. Bruna, 1999; ISBN 90-229-8441-9).
Droomkabinet. Hoe Nederland geregeerd moet worden (Van Gennep, 2001; ISBN 90-5515-286-2).
De puinhopen van acht jaar paars (Karakter, 2002; ISBN 90-6112-911-7).
A hell of a job. De verzamelde columns (Speakers Academy, 2002; ISBN 90-8063-006-3).

Flappie2006 | 26-03-19 | 20:27 | 2

Selecteer eens andere boeken dan Pim Fortuyn?

Is dit nog nieuws? | 26-03-19 | 22:33

tjemig... je hebt er wel zin an.

grapjasz | 26-03-19 | 23:20

Mag ik ook 2 nominaties geven?
Een bepaald boek uit de periode 609–632
Ok en verder:
Wassila Hachchi: Listen. Think. Speak. 28 pagina's

Is dit nog nieuws? | 26-03-19 | 20:27

Wie schreef eigenlijk "Deugen, wie is er niet groot mee geworden"?

Nuchternederland | 26-03-19 | 20:23

Koning van Katoren. Mijn favoriete jongensboek. Plus alles van de rode ridder.

Omebert | 26-03-19 | 20:14

Waarom nou weer dat gevit op Dick laan? P. Nowee met zijn De Kameleon scheert rakelings langs de A7. Uit de tijd dat die Friezen nog echt opstandig waren en samen met hun dappere geknechte inboorlinge Hollanders al die nieuwerwetse koloniale ongein als zo'n snelweg te lijf gingen. Wat nou witte vlag? Steek deze Witte Veder maar lekker in je reet!

Het is dat ze in Friesland nog nooit van een Surinamer hebben gehoord, anders had hier mogelijk een gebbetje over de Sloep van Tante Sylvana passend geweest.

Maar dat kan dus echt niet.

Rest In Privacy | 26-03-19 | 19:53

Jack Reachers gelezen.
Dave Reaubichaux's uit.
Wie heeft nog een tip?

doitdoit | 26-03-19 | 19:48 | 6

Of Stephen Coonts

De_dorpsgek | 26-03-19 | 20:26

Larry Bond

De_dorpsgek | 26-03-19 | 20:27

Douglas Adams

ParanoidAndroid | 27-03-19 | 13:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Anekdote: Jan Siebelink was mijn leraar Frans. Een klasgenoot werd er eens uitgestuurd en mocht van Siebelink de rest van het jaar niet meer terugkomen. De conrector was het hier niet mee eens en stuurde de leerling terug om een gesprek met hem aan te vragen. De leerling kwam terug in de klas, legde de situatie uit en vroeg: "Meneer, mag ik u na de les onder drie ogen spreken". Hij had de rest van het jaar geen Franse les meer...

War On Errorism | 26-03-19 | 19:35 | 2

Funny..

H. Caulfield | 26-03-19 | 22:57

meesterlijk.... wat is er van die Leerling terechtgekomen..?

grapjasz | 26-03-19 | 23:22

Voor wie wil weten wat geld is, waar het vandaan komt, waar het naar toe gaat en het ontstaan van centrale banken... Niet schrikken, waarheid is hard. Je opa was een slaaf, je vader was of is een slaaf, jij bent een slaaf en je kinderen zullen ook slaven zijn. Je zou een slaaf ook een 'persoon' kunnen noemen. Wordt wakker!

archive.org/stream/pdfy--Pori1NL6fKm2...

Zwezerik | 26-03-19 | 19:34

Bonita Avenue van Peter Buwalda was wel leuk.

Rest In Privacy | 26-03-19 | 19:32 | 1

True speelde zich deels af op utwente

geheelvermomd | 26-03-19 | 21:52

Hier toepasselijk stukje jiskefet, voor de liefhebber youtu.be/62JCSq5WCMo

_washier | 26-03-19 | 19:31

In de snelheid las ik budget bedreiger weer op vrije voeten maar het is de Baudet bedreiger... ze heeft spijt.. impact van haar woorden onderschat...

kat-de-kat | 26-03-19 | 19:31

Iemand hier “De Afvallige” van Joram van Klaveren al gelezen?
Staat niet in het rijtje.....

Ruimedenker | 26-03-19 | 19:25

Spijt? Dat meisje is een ouderwetse Nederlandse witte Jokkebrok.

meneer der meneren | 26-03-19 | 19:42

@Patje2011 | 26-03-19 | 19:35:
Met dezelfde argumentatie van de strafrechtdeskundige kan ook Wilders vrijgesproken worden. Niet gebeurd.

Wim Venijn | 26-03-19 | 20:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Gheghe, scherp is de pen weer Mosterd. Dank!
Boeken pfff, weinig tijd voor behalve in de verkansie.
Mevrouw Berbaar leest graag, helaas meuk van Saskia Noort, Maria Vlaar en vroeger Heleen van Royen (hoewel dat ook zijn leuke kanten heeft).
Ik liever non-fictie (reisverhalen), biografieën en vakliteratuur.
Op het nachtkastje: New Power van Jeremy Heimans & co.
Een interessant boek over veranderende structuren qua macht in deze tijd.

Berbaar | 26-03-19 | 19:18 | 2

Pffff reis verhalen en autobio's.
Vooral voer voor mensen die zelf nauwelijks iets mee maken.
Alsof je wat kunt leren van Bill 'oew what a big sigar i have" Clinton kunt leren.

miko | 26-03-19 | 19:36

@miko | 26-03-19 | 19:36:
lol die bio van Bill heb ik al tijden geleden als audioboek beluisterd.
Sprak hij zelf in, best geinig.
Verder beter lez0n knul.

Berbaar | 26-03-19 | 19:46

"Connie Palmen is gewoon een oud vrouwtje die af en toe naar de Noordermarkt banjert om daar wat groente en fruit in te slaan"

c.q. de glasbak volstouwt met lege wijnflessen en vervolgens een nieuwe lading aanschaft.

Jan Leul | 26-03-19 | 19:15

Ik ben al een tijdje bezig met het Wetboek van Strafrecht. Dat is pas echt zware kost.

Rudolph_Hesje | 26-03-19 | 19:15 | 1

Valt wel mee hoor.

EefjeWentelteefje | 26-03-19 | 19:48

Ik heb al een boek.

Slipsnifter | 26-03-19 | 19:10

Hoe krijg je het geduld terug om weer boeken te gaan lezen?

Rest In Privacy | 26-03-19 | 19:09

Ik mis Grunberg in dit rijtje. De man bij wie zelfs masturbatie kan falen.

IslamPislam | 26-03-19 | 19:08 | 3

Later zal blijken dat Grunberg slechts een fluim in de wind is geweest. Een spuug in de woestijn, een pisgat in de sneeuw.

Rest In Privacy | 26-03-19 | 19:21

@Koonkluk Huis | 26-03-19 | 19:21:

Literair!

SDI | 26-03-19 | 23:23

@Koonkluk Huis | 26-03-19 | 19:21:
En dat aanbevolen niet tegen de wind in......

Elder of Z. | 27-03-19 | 00:33

Tja een blogger die schrijvers de maat neemt is net zo koddig als Mart Smeets die Messi vertelt hoe hij moet voetballen.

Superior Bastard | 26-03-19 | 19:08 | 1

Messi moet zich niet teveel laten zakken.

Rest In Privacy | 26-03-19 | 19:10

Al dat geneuzel over fantasieën die mensen opschrijven. Doodsaai.

azijnseikerT | 26-03-19 | 19:07

Vroeger had je nog schrijvers. Tegenwoordig zijn het multi"talenten" die vandaag een opstel typen, morgen een reisprogramma of een quiz presenteren, overmorgen meedoen aan een kookshow en in het weekend in het Gelredome optreden.
Wat zijn ze allemaal toch ont-zet-tend goed en buitensporig getalenteerd he...
*diepe zucht*

Graaisnaaiert | 26-03-19 | 19:06 | 1

Wie schrijft die blijft. Behalve schrijvers, die doen veel (deugen) behalve schrijven.

Van Urk | 26-03-19 | 19:09

En Connie Palmen is ook geweldig want die schreef een dikke ode aan een irritante Jood in de tijd dat Joden nog lekker irritant mochten zijn bij de NPO. Ischa ik mis je net als Theo en Gerrit Komrij en Willem Oltmans.

Arnold Layne | 26-03-19 | 19:06

Ik krijg ieder jaar een heel dik boek over Amsterdam. Daar staat dan in beschreven wie er allemaal in Amsterdam wonen en in welke straat en welk nummer je moet draaien als je met ze wilt praten. Ik sta er zelf ook in.

Osdorpertje | 26-03-19 | 19:05

Ik verslind boeken. Mijn hele leven al. De gehele Nederlandse literatuur echter heeft me -op een enkele uitzondering na- nooit kunnen bekoren. Autobiografisch geneuzel. Brrrrr.

balustrade | 26-03-19 | 19:03 | 2

Ik ook. Ik lees elke dag. Van alles en nog wat. De laatste tijd vooral veel crime novels van Martina Cole, Kimberley Chambers, Jessie Keane, Casey Kelleher. Moet je tegen kunnen, Veel blood and gore.

lilymar | 26-03-19 | 20:34

@lilymar | 26-03-19 | 20:34
Bedankt voor de tip!

Cammy | 27-03-19 | 00:36

Niets verkeerds over Dick Laan want die heeft bij Crock en Laan gewerkt, een vetfabriek in Wormerveer en Mark Rutte heeft daar ook gewerkt, maar niet tegelijkertijd. En wormerveerders worden gladoren genoemd omdat zemet hun vette handen hun oren afdekken om het lawaai van de machines te dempen, maar bepaal zelf maar of je onze premier een gladoor vindt.

Arnold Layne | 26-03-19 | 19:03 | 1

M.i. heeft de premier met zijn vette handen zijn jakker bedekt.

Van Urk | 26-03-19 | 19:05

De ene helft van de Nederlandse "literatuur" gaat over sex. En de andere helft over WOII.

Lentehaas | 26-03-19 | 19:01 | 2

Is wel zo. U vergeet alleen de derde helft, die 200+ pagina's echt helemaal niets te melden heeft maar gewoon contractueel verplicht is op jaarbasis een aantal pagina's uit te poepen.

Graaisnaaiert | 26-03-19 | 19:08

Haha.

lacucaracha | 26-03-19 | 19:13

Waarom staat die dagboek feuilleton van zondag er niet tussen eigenlijk?

Ggroengras | 26-03-19 | 19:00 | 4

@Ggroengras | 26-03-19 | 19:14:
Heb ik geen probleem mee, hoor!

Dat feuilleton, het is me een raadsel waarom dat niet allang van de burelen alhier gejorist is.

EefjeWentelteefje | 26-03-19 | 19:20

@EefjeWentelteefje | 26-03-19 | 19:20:
De Zondag is voor een jaar afgetikt. Lekker makkelijk niks van het nieuws of iets aparts.Kunnen de mannen van de redactie heel de middag pretezels vreten en Jumbo bier drinken.

miko | 26-03-19 | 19:25
▼ 1 antwoord verborgen

Verspilde moeite. Alle fossielen die als soepsidie-hoeren hun jaren slijten met het parasiteren op de hardwerkende nederlander schrijven kutboeken. Goede schrijvers kunnen prima leven van hun werk en hoeven niet tussen de andere dinosauriers wijn te zitten drinken op een boekenbal. Dus ongezien de typhus voor alle aanwezige uitvreters en aandachtzoekers. Ik wens ze Ebola, zodat Pia zelfs hun waardeloze organen niet kan gebruiken.

The2Amendment | 26-03-19 | 18:58
-weggejorist-
Rest In Privacy | 26-03-19 | 18:57

.. ik ben gestopt met Nederlandse schrijvers sinds Deugen (en daarover praten) hun grootste talent werd.

Jan Passant mk2 | 26-03-19 | 18:55 | 1

Lees Nooteboom, meest ondergewaardeerde Nederlandse schrijver...

SterF... | 26-03-19 | 21:44

Die metaforen van Kluun en Worthy zijn inderdaad vreselijk. Leeswerk voor masochisten. Peter Buwalda echter, onterecht op 1 en überhaupt op deze lijst.

Rest In Privacy | 26-03-19 | 18:54

Boekenweek hoort m.i. in taal en teken te staan van het zwaard van Damocles boven de Nederlandse literatuur: verengelsing van de taal en de veramerikanisering van de inhoud.

Van Urk | 26-03-19 | 18:54 | 2

Helemaal goed !

Rest In Privacy | 26-03-19 | 19:19

Seems like a really good thing to me. Might even cure some of that stone-coalen inglish that is being speaked on our universities.

Mazzelstof | 27-03-19 | 06:03

Ik mis Sjors en Sjimmie.

Lentehaas | 26-03-19 | 18:53

Pim Fortuyn was 8 jaar geleden al lang dood

Heisenberg74 | 26-03-19 | 18:52 | 2

Wat doe jij hier?

Rest In Privacy | 26-03-19 | 19:01

Volgens van Dam was zijn boekje waardeloos en geen boekenbal aan.

miko | 26-03-19 | 19:23

Pim Fortuyn was 8 jaar geleden al lang dood

Heisenberg74 | 26-03-19 | 18:52

Nu het halve internet platgegooid wordt door de EU, gaat deze rubriek nog populair worden.

Wim Venijn | 26-03-19 | 18:51

Oud vrouwtje die...???? Dat!!!

Rest In Privacy | 26-03-19 | 18:49

Naaien en binden vind ik wel leuk, boeken kap

Mr_Natural | 26-03-19 | 18:49 | 2

Batterij was op en nu weet ik niet meer wat ik wilde schrijven.

Mr_Natural | 26-03-19 | 18:56

Misschien moet ik wel schrijver worden, die hebben dat ook vaak, hoorde ik.

Mr_Natural | 26-03-19 | 18:58

Ik lees geen boeken, behalve vakliteratuur zoals over de Uil van Minerva.

ProAsfalt | 26-03-19 | 18:47 | 1

Ik lees reaguursels.

keestelpro | 26-03-19 | 19:04

Ik heb al een boek. Nu nog een moelukke bril.

Mammeloe | 26-03-19 | 18:45 | 1

Hihi

Rest In Privacy | 26-03-19 | 19:19

Onbegrijpelijk dat ons begrijpend lezen wordt geleerd terwijl schrijvers alleen maar onbegrijpelijk schrijven.

Mr_Natural | 26-03-19 | 18:45

Ik mis Adriaan en Olivier.....

J-van-de-Bontekoe | 26-03-19 | 18:44 | 4

Of Olivier en Adriaan.

Kapitein Sjaak Mus | 26-03-19 | 19:22

... Het was in het allerholst van den nacht en twee groote volle manen stonden met
verwijtende gezichten aan den hemel...

doitdoit | 26-03-19 | 19:24

Hasjadriaan en Hasjolivier...

FreeGuana | 26-03-19 | 19:48
▼ 1 antwoord verborgen

Als het zo doorgaat zal ik toch zelf een goed boek moeten schrijven. En daar heb ik zo geen zin in.

superjan | 26-03-19 | 18:44 | 1

Laat maar hoor, er zijn al genoeg goede boeken!

BaldEagle | 26-03-19 | 18:47

.

Sinterbikske | 26-03-19 | 18:40 | 3

Laatste boek dat ik gekocht heb was ‘de vegetariër’ van Han Kang, gratis boekje daarbij was ‘de zomer hou je ook niet tegen’ van Dimitri Verhulst. Beide boeken in 1 ruk uitgelezen. Maar die Nederlandse schrijvers sla ik liever even over, ik heb niets met deugvolk.

Sinterbikske | 26-03-19 | 18:45

U maakt met uw comment wel een duidelijk statement.

eerstneukendanpraten | 26-03-19 | 18:45

Aanvankelijk zag ik helemaal niks. De groene pixel zat er voor.
Hoe groot is de kans..!... #EclipseOfThePixels #NeverForget

keestelpro | 26-03-19 | 19:00

Conny Palmen is dronken, altijd!

eerstneukendanpraten | 26-03-19 | 18:36 | 2

Beter toch.

Rest In Privacy | 26-03-19 | 18:50

Dronken is ze beter te pruimen. Stomdronken comateus nog het best.

kempenaer | 26-03-19 | 19:08

terug naar Dik sTom

Hemmenaar7 | 26-03-19 | 18:35

Schijversvak?
'r' doneert.

Jackanders | 26-03-19 | 18:35

de hele 17 reeks is ook al verboden.

newray | 26-03-19 | 18:33

Een oud vrouwtje DIE? Schaam je, GeenStijl! Zo gaat onze hele boreale koeltoer eraan.

paulvink | 26-03-19 | 18:32 | 3

De uil van Minerva is inmiddels uit het zwerk nedergedaald!

eerstneukendanpraten | 26-03-19 | 18:46

Je was me voor....

Rest In Privacy | 26-03-19 | 18:50

Heb je je vleugels ook uitgeslagen, vink?
Good for you!

kempenaer | 26-03-19 | 19:07

Ouderwets gedoe. Noem het: e-readerweek.

Lentehaas | 26-03-19 | 18:32

Wie is eigenlijk de betere schrijver, Thierry Baudet of Freek de Jonge?
En is het eigenlijk wel bon ton om een collega schrijver zo af te vallen op een boekenbal? Een schrijver die naast zijn beroep als schrijver er ook nog een hobby als politicus bij heeft. (en dat niet onverdienstelijk doet) Dan moet Freek toch wel denken dat zijn boeken van veel hoger niveau zijn dan de boeken van Baudet.

keestelpro | 26-03-19 | 18:31 | 4

Het zijn geen van beide schrijvers. En ach, er zijn veel grotere ruzies & schandalen geweest op dat boekenbal. Breng mafklappers bij elkaar die denken dat ze artiest zijn, en dan krijg je dat vanzelf.

Pierke Pierlala | 26-03-19 | 18:51

Freek lijdt aan debiliserende narcissus.

kempenaer | 26-03-19 | 19:05
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland