Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De Kwestie. Wat doen we met de Syriërs?

War is over. 98% Syriërs in NL peinst er niet over terug te keren naar Syrië. Wat nu?

Toedeledokie

A: Terug naar Marokko
B: Doorsluizen naar Zweden
C: Ruilen tegen Puike Polen
D: Houden, en een baan geven op Guantanamo Rottum, waar al het teruggehaalde IS-tuig levenslang wordt gedetineerd in een knakworstenfabriek.
E: WE GAAN ZE BRENGEN!
F: Anders, namelijk...

Stuur ff kaartje als jullie daar zijn!

Social

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
Watjijwat | 10-03-19 | 23:03

We zullen zoeken naar een apotheker uit Aleppo en als we er ééntje hebben gevonden, mag hij blijven.

oliebolletje123 | 10-03-19 | 22:03

Vanwege het bedreigde klimaat laten we ze terug zwemmen.

Nelis SplitBloes | 10-03-19 | 21:34

@Gaffelbaard
Gelukkig hebben we CNN. Zij leverden het bewijs waar iedereen bijstond, zonder testpapier of teststoffen, zonder beschermende kleding en zonder ingewikkelde laboratoria. www.youtube.com/watch?v=CgkI3Ub2lZw En trots dat ze er op zijn...

Heiner | 10-03-19 | 20:00

@Gaffelbaard | 10-03-19 | 12:18
Oh ja, die gasaanvallen. Er was er vorig voorjaar in april nog een, gepleegd door het Assad regime. Werd uitgebreid en zeer stijlvol gefilmd, net alsof de camera instellingen al waren bepaald voordat die aanval plaats vond. Filmpjes van mannen die tijdens het ontsmetten werkelijk iedere fout maakten die je maken kon en een zeer goed Engels sprekende "arts" die bij nader inzien een Jihadist met een artsenbul bleek te zijn die inplaats van helpen vooral aan het vertellen was. Turkije zou zorgen dat het bewijs werd veiliggesteld en dat er onderzoek naar de daders kon plaatsvinden. Nooit meer iets van gehoord. Ook 11 maanden later niet.

Heiner | 10-03-19 | 16:27 | 1

Och ja, die filmpjes. Inderdaad slikte ze als zoet koek. Mensen met witte helmen en zo, die dan weer gillend en schreeuwend gas-slachtoffers gingen helpen. Ook ik slikte dat eerst als zoet koek, van: 'oh, echt waar, wat erg'.

Tot ik iets ging lezen over het gebruikte gas, omdat Carla Del Ponte eerder verklaard had dat beide kampen (Assadtroepen EN de zogenaamde 'gematigde rebellen') gifgas gebruikt hadden en zich schuldig hadden gemaakt aan oorlogsmisdaden. Toen las ik dat je dat gas niet eens hoeft in te ademen. Als het in aanraking komt met je blote huid ga je ook de pijp uit. En dan ga je ineens heeeeeel anders kijken naar die filmpjes van de zogenoemde slachtoffers, die met de blote handen geholpen worden door mensen, of hooguit een stofkapje voor, als ze al een stofkapje voor hebben. Die mensen kunnen van alles ingeademd hebben, maar of dat dan ook Sarin was, word dan ineens veel minder waarschijnlijk.

Goed, ik zal het kort houden verder. Deze links zijn voor jou.
in-this-together.com/douma-chemical-w...
"Sarin (in its vapour state) is a colourless, odourless gas that lingers at ground level (denser than air), its particulates stick to exposed surfaces, such as human skin, and touching or inhaling it is usually fatal. This means that any emergency response in the immediate aftermath of a suspected Sarin attack must be undertaken by properly trained personnel, wearing the correct personal protective equipment (NBC suits.) Not doing so would simply result in adding first responders to the casualty list. Therefore, the released footage showing White Helmets handling victims in the street, where they allegedly fell, without wearing gloves or protective clothing were ludicrous. Other videos of the rescue scene showed people standing around in the background in shorts and T-shirts. Then there were the eyewitnesses who reported the nasty smelling gas cloud, so not Sarin. Far from ‘proving’ a Sarin attack they appeared to categorically rule out the possibility. Yet it is this footage which the White House cited as its ‘evidence.’ (note: Sarin is geurloos, je ruikt het niet.)

www.globalresearch.ca/chemical-fabric...
"However, in an interim statement in May, UN investigator Carla del Ponte said she had testimony from victims that ‘rebels’ had used sarin gas (BBC 2013). Then in May, Turkish security forces were reported to have found a 2kg canister of sarin, after raiding the homes of Jabhat al Nusra fighters (RT 2013). In July Russia announced it had evidence that Syrian ‘rebels’ were making their own sarin gas (Al Jazeera 2013)."

www.bbc.com/news/world-middle-east-22...
"I was a little bit stupefied by the first indications we got... they were about the use of nerve gas by the opposition," she [Del Ponte] said. (in 2013!)

syriatimes.sy/images/PDFs/STUDY_THE_VI...
Let op: dit is een downloadlink naar een rapport van ISTEAMS.
Uit het voorwoord van die studie: ".. we accuse the editors of the videos of artificial scenic treatment of what should have been honest information footage."

gaffelbaard | 10-03-19 | 18:39

Het ligt niet alleen aan die Syriërs en Iraaki dat ze niet terug willen. Het ligt niet in de laatste plaats aan de NL overheid en allerlei vluchtelingenorganisaties die vanaf het begin heel erg gezellig met de vluchtelingen omgingen, maar zich nooit aan de oorspronkelijke regelingen ten aanzien van de Syrische vluchtelingen hebben gehouden. In de oorspronkelijke regeling was er nl sprake van terugkeer zodra het veilig genoeg was. Wat heeft men in West Europa gedaan? Gewerkt aan integratie en allerlei faciliteiten daarvoor aangeboden. Over terugkeer binnen 5 jaar is niet of nauwelijks meer gesproken met de Syriërs. Dan kweek je bij een flink aantal toch een verwachtingspatroon. Verder vonden ze hier omstandigheden die veel beter waren dan de omstandigheden in Syrië, ook toen er daar geen oorlog was. Je krijgt met voorrang een huis toegewezen van de gemeente. Zie ik in Syrië niet gebeuren. Je wordt volgehangen met sociale voorzieningen die naar NL maatstaven misschien basic zijn, maar naar de maatstaven van 95% van de wereld als utopisch worden gezien. Wat verwacht je dan? Dat ze uit eigen wil daar gaan pionieren? Voor wat de dienstplicht hebben ze wel een punt, al denk ik dat het meer over desertie of dienstplichtweigering zal gaan dan over een nieuwe inlijving. Aspirant-rekruten die weglopen voordat ze hun oproep in de bus krijgen, kan je moeilijk als betrouwbaar inschatten, temeer omdat een wezenlijk deel van de "rebellen" bestond als gedroste militairen van het regeringsleger die zich ineens tegen hun oude kameraden keerden. Dat wil je niet nog vaker hebben.

Heiner | 10-03-19 | 16:18

Terug. Regels zijn regels. Geen zielige llinkse clubs voor generaal pardon. Geen kiezersbedrog. Mensen hebben we geholpen en opgevangen. Heeft miljarden gekost. Terug. Staan nog miljarden in de rij. Als ik roep dat dit veel co2 uitstoot geeft zijn de linkse partijen om en zitten deze mensen morgen weer in Syrië. Partij van de dieren gaan ook niet akkoord met kippen ophokken dus ook geen mensen ophokken op die paar km2. We zitten vol. Kan je de dieren, natuur en die mensen niet aandoen.

Ron101 | 10-03-19 | 16:16
-weggejorist-
Marvin_NL | 10-03-19 | 15:47 | 1

Ik heb er van het weekend een paar gesproken en die willen ook niet terug. Wel hebben ze nog een huis daar die rechtovereind staat in een onaangetast deel van het land. Maarja kinderen zijn hier nu een paar jaar en dat is zielig. Vind ik ook zielig en wist niet wat ik moest zeggen, want als je waagt te zeggen "helaas maar regels zijn regels" ben je gelijk de paria van de groep om je heen. Maar ik hoop dat iedereen snapt dat dit landje al overvol zit momenteel en we niet naief moeten gaan doen.

ConfuZor | 10-03-19 | 15:39

‘Na 5 jaar kunnen ze een permanente verblijfsvergunning aanvragen’. Dat geldt voor de Syriërs ( nat.) . Een zeer substantieel van de Syriërs hier zijn evenwel Palestijnen, staatlozen omdat Syrië ( en ook andere Arabische) landen hen uit politieke motieven ( recht , lees eis, op terugkeer naar ‘ Palestina’ etc.) de nationaliteit hebben onthouden. In Nederland krijgen deze ‘staatlozen’ reeds na 3 (.) jaar legitiem verblijf de nationaliteit ( de Nederlandse welteverstaan..) Ook dit werkt als een magneet op deze groep. Het reservoir van deze ‘would be Nederlanders’ is schier eindeloos. Ook dit vereist m.i. evaluatie en mogelijk ( juridische) heroverweging. Dit feitelijk zeer genereuze beleid is onder de huidige omstandigheden m.i. niet houdbaar..

justinianus | 10-03-19 | 15:38 | 1

Goh. Dat verwondert me niet, gezien de opkomende Jodenhaat hier. Vandaar.

Toos Bevergeil | 10-03-19 | 18:55

70.000 las ik, die kunnen niet blijven, die moeten gewoon terug, dus niet automatisch na 5 jaar recht op permanent verblijf, net als de Yoego's, terug naar eigen land, bouw het op , heeft Europa ook moeten doen na WO2, heb geleerd at je je verschillen beter met praten dan vechten kunt oplossen, zet je religie op de 2e plaats, heb je ogen hier niet in je zak gehad, krijg je een betere maatschappij van. Er mag financiële steun gegeven worden maar met mate, voor wapens was er ook poen dus bouwmaterialen ed moet ook lukken lijkt me.
Dus niet vrijblijvend afwachten maar actief gaan repatriëren vanuit heel Europa.
Mensen hun toekomst ligt daar en er komen zo middelen (geld / huizen) vrij voor allochtone Nederlanders ook niet onbelangrijk + effect op c02 uitstoot, daar krijgen Ropje en Jesis een klein stijfje van.
Vergeet nog bijna een belangrijk argument, de nareizigers konden op Damascus Airport gewoon inchecken en vliegen, die weg terug is dus ook gewoon open.

bwanabanjo | 10-03-19 | 15:26

De naïviteit op dit dossier is verbijsterend. Uiteraard wil geen enkele Syriër terug. De unieke kans op welvaart, toekomst-, en ontplooiingsmogelijkheden laat men zich niet meer afnemen. De directe aanzet (burgeroorlog etc) was weliswaar dramatisch, maar heeft voor velen wel vestiging in een Westerse welvaartsstaat mogelijk gemaakt. Iets waar men voorheen alleen maar van kon dromen. Niet één Syriër die ik gesproken heb ( velen inmiddels, maar dat geldt trouwens voor leeuwendeel van statushouders ..)denkt daar anders over. (Tientallen) miljoenen uit Midden Oosten ( en elders) willen niets liever dan in hun voetsporen treden. Dit houdt de ‘asieldruk’ permanent op de ketel. Het cynische is dat conflicten etc. kansen op zo gewenste migratie alleen maar faciliteren. Visie en beleid op asiel zal echt anders moeten, dit is niet langer houdbaar. Dat het juist de beter bemiddelden, de ook in eigen land (potent.) good achievers zijn, die deze uitgelezen mogelijkheid wordt geboden maakt het allemaal extra ‘schrijnend’’ en vooral curieus ..

justinianus | 10-03-19 | 14:41
-weggejorist-
justinianus | 10-03-19 | 14:38 | 1

Protesteren of hier posten helpt toch niets. Die krijgen hier allemaal gratis een huis en uitkering van uw geld. Want zo gaat dat hier.

Rest In Privacy | 10-03-19 | 14:31 | 1

Je kunt overwegen op een partij te stemmen die hier duidelijk anders over denkt. Maarja of dat ook echt zou mogen van de Linkse kerk of Europa..

mr_awesome | 10-03-19 | 19:14
-weggejorist-
BrokenTipi | 10-03-19 | 13:53 | 2

NL heeft eigenlijk helemaal niets te maken met de Syrische vluchtelingen. Op aandringen van Merkel en de EU hebben wij er heel veel opgenomen gedurende de laatste 3 jaren, maar we hebben heen historische schuld aan land, en er zitten ook weinig geloofsgenoten. Toen IS er huishield was het even een ander verhaal omdat er ook zgn. "Nederlanders" daar gingen moorden, maar tja: waren ook moslims. Natuurlijk zullen er mensen bij zitten die voor IS gevlucht zijn, maar het gros komt uit economische motieven. En nu zitten wij weer opgescheept met een massale groep die in de bijstand zit. Uiteraard zijn zij niet legaal hier terecht gekomen - zie Verdrag van Dublin. Laten we nu eindelijk eens realistisch zijn: verreweg de meeste migranten zijn geen aanwinst voor ons land: andere waarden, geen skills die wij nodig hebben, als zij uberhaupt kunnen lezen en schrijven, en vrijwel allemaal moslim. Bij een te groot aandeel moslims in de samenleving gaat het mis. Dat is in diverse onderzoeken - ook hier op GS - aangetoond. We moeten die mensen dus terug sturen, en stoppen met toekomstige opname in ons land. Het is altijd de bedoeling geweest dat deze mensen terug zouden gaan. Nu is het veilig, dus: terug. Natuurlijk mogen we hen wat geld meegeven zodat zij zich daar kunnen redden, maar dan houdt het op.

Toos Bevergeil | 10-03-19 | 12:38 | 3

Realistisch worden? Nederland? Waar figuren als Rob Jetten en Jesse Klaver gezien worden als staatslieden? Waar ik op dit moment uit mijn onderbroek wordt geblazen door een storm en ze 200 km verderop in Amsterdam doen alsof de aarde opwarmt? Waar de NOS de bevolking dagelijks vertelt wat ze wel en niet mogen denken?
Nee, de realiteit leert dat er pas verandering in Nederland gaat komen als de grote landen in de EU ge-redpilled zijn - dan moet Nederland wel mee.

Datsun_Cherry | 10-03-19 | 13:40

Toos Bevergeil | 10-03-19 | 12:38 |

Op basis van de inhoud van uw reactie vermoed ik dat u, voor wat betreft de Syrische kwestie, niet van de hoed en de rand weet.

de IJsman | 10-03-19 | 13:56

@de IJsman | 10-03-19 | 13:56: Beste IJsman, en u weet wel van die hoed (of nikaab), in dit geval? Graag uw uitleg dan i.p.v. vermoedens. Misschien kan ik van u leren.

Toos Bevergeil | 10-03-19 | 18:59

Worden ze daar toegelaten? Hoe staat Assad er tegenover? Als je medewerking van Asad kunt krijgen is het heel simpel: Gewoon deporteren.

Vogelbeest | 10-03-19 | 12:31

B. De Zweedse feministische regering is dolblij met Jihadisten.

Bolder | 10-03-19 | 12:30

Naar hier halen is het domste wat we kunnen doen--> elke jihadist kost een miljoen euro:
1. wij moeten zorgen voor opvang en verblijf in een AZC
2. wij moeten de rechtsgang van 100.000 euro gaan bekostigen
3. stel dat ze 2 jaar hechtenis krijgen - ook dat is vreselijk duur
4. zodra ze vrij komen dan moeten we zorgen voor een ingerichte woning en een levenslange uitkering

Waar is Den Haag mee bezig?

sociaal_econoom | 10-03-19 | 12:26

Even over dat artikel. De MSM probeert een ckubje geimporteerde terroristen weer eens als aai- en knuffelbaar af te schilderen. Waarom ze dat juist niet zijn, is zoooooo makkelijk tussen de regels te lezen.

"Assad en zijn beleid zijn de reden dat ze niet terug kunnen."
Dus, we hebben aan ISIS sympathisanten en -terroristen asiel verleend?! Ja, DAN begrijp ik waarom ze niet terug willen.
En verder is het het eerste signaal van profiteren, misbruik, en verraad aan je afkomst. Nu de oorlog voorbij is, en het land zijn burgers nodig heeft 9m het weer op te bouwen, keren ze het de rug toe. Laf.

"De Islamitische Staat is bijna verslagen, maar Assad en zijn regime zijn er nog en hebben misdaden begaan die vele malen erger waren"
Tweede aanwijzing dat dit groepje bij de verkeerde partij hoort. Het Assad regime heeft voor zover ik weet geen tieten van vrouwelijke peshmerga af gesneden, mensen levend verbrand, slavenmarkten georganiseerd en mensen als slaaf verhandeld, mensen gekruisigd, enz. En, ttv of net na die OPCW missie van Kaag zijn alle chemische wapens van Assad vernietigd.
Vele gasaanvallen vonden ook daarna nog plaats, en bleek dat isis en andere terroristen die gifgasaanvallen pleegden. Dat was iets was Del Ponte in 2013 al inzag, maar men weigerde haar te geloven en wat te doen aan die allesbehalve zogenaamde vredelievende "gematigde" oppositie of rebellen.
Assad heeft ook van begin af gezegd dat die bewuste aanval niet door zijn troepen gepleegd zijn en ik geloof dat. Het was de aanval die ons land, mede met dank aan Sigrid Kaag, op valse gronden bij de oorlog betrok.
Het beeld van de zielige oppositie, de gematigde rebellen die streden tegen onderdrukking werd later ook nog op zijn kop gezet: in de fik gestoken overalls in een kooi, door een tank overreden worden, bevolking als menselijk schild gebruiken en de bommen met sarin en de chloorbommen die zij ook gebruikten, Yezidi's op die ene berg, onthoofdingen, slavenmarkten ... Het maakte al snel een einde aan het rooskleurige beeld van de gematigde isis, FSA en al Nusra rebellen dat ons burgers werd voorgespiegeld.
En toch ... toch willen deze mensen ons laten geloven dat Assad veel en veel erger was. Dat de ISIS idioten heus niet zo erg als Assad waren.
Wrong! Fout! Wie zoiets zegt is tegen Assad, en hoorde dus bij de terroristen. Zou ik bij de IND werken, dan waren bij mij hier de alarmbellen gaan rinkelen ...

"Driekwart (75 procent) van de Syriërs geeft aan dat ze van plan zijn om voor altijd in Nederland te blijven, ongeacht de toekomstige situatie in Syrië. "
Wie dat zegt is hier primair geen asielzoeker die voor een oorlog vlucht, maar een economische vluchteling of arbeidsmigrant. Een gelukszoeker.
Daar zijn onze asielwetten niet voor bedoeld. Die zeggen namelijk dat als je land weer veilig is, je asiel ingetrokken KAN worden en je dus weer terug MOET. Wel sneu dat de wet 'kan' vermeld en niet 'moet', 'verplicht' of 'vervalt van rechtswege' als de gronden voor asiel er niet meer zijn.

"Ze verwachten ook een goede toekomst te krijgen ..."
En ja hoor, gelijk beginnen met eisen. Zo van: "jij mij MOET geven, ..."
Ze begrijpen niet dat het hier niet het land van melk en honing is, dat ook onze middelen een grens kennen (bijvoorbeeld; asielzoekers vinden dat ze recht op een woning hebben, maar onze eigen bevolking heeft met een woningnood te maken), en van delen met de mensen in wiens land je word opgevangen, lijken ze nog nooit te hebben gehoord. Ikke, ikke, ikke ... dat konden we allemaal ook zien bij de asielkrakers in 020.

"Wel hebben ze nog moeite om vriendschappen te sluiten met Nederlanders."
Ja, als de plaatselijke terroristen imam je altijd geleerd heeft dat je westerlingen moet haten, dat het kafirs zijn, het gelijk varkens vieze mensen zijn en hun vrouwen voeren want geen hoofddoek ... ja, dan kan ik me voorstellen dat je daar geen vriendschap mee wil sluiten. Hoeft ook niet persé. Er zijn immers genoeg gelijkgestemde moslims hier in NL, dus waarom zouden ze?

"... doordat ze uit een Arabisch land komen voelen sommigen ook wantrouwen ..."
Dus, je geeft ze asiel en nog wantrouwen ze je!
Want 'jij-komt-niet-uit-een-Arabisch-land'.
Bij ons in NL hebben we daar drie woorden voor: racisme, discriminatie, haat.
Nuff said. Says it all.

gaffelbaard | 10-03-19 | 12:18 | 10

@vigilantes | 10-03-19 | 12:35:
Klopt. Ze zijn er. Sargentini had dus geen gelijk. Hoeveel? Dat is onduidelijk. Soms lees je er iets over in het nieuws. Wat met zulke mensen gebeurd, blijft meestal ook onduidelijk.
Bijvoorbeeld dit: de geïnterviewde zegt dat hij bij Al Nusra zat en daarover loog tegen de IND. www.dagelijksestandaard.nl/2015/12/sy...
Of zoek bij rechtspraak.nl deze ( ECLI:NL:RBLIM:2017:3801 ) op en lees de getuigenverklaring van die ene Marokkaanse asielzoeker.
Of deze www.gelderlander.nl/binnenland/syrisc...
Er zijn meer voorbeelden maar ik hou het even bij deze drie.

gaffelbaard | 10-03-19 | 13:12

@gaffelbaard | 10-03-19 | 13:15:
Typisch PVV: Er zitten een paar rotte peren tussen en hoppa, iedereen is terrorist. Stel dat ze zo over PVV-ers zouden oordelen. Dan zat jij al op de trein richting Hongarije Gaffel.

Beste_Landgenoten | 10-03-19 | 14:18
▼ 7 antwoorden verborgen

Te koop:
Gezonde ongewortelden type “Syrisch”
Complementeer uw samenleving met extra diversiteit!
Eenmalig aanbod, betreft de gehele partij
Prijs notk

Canis.bonus.es | 10-03-19 | 12:08 | 2

Ah! De ISIS slavenmarkt bezoekt nu ook de panelen van Geenstijl?

gaffelbaard | 10-03-19 | 12:19

PS: Alleen naar een goed tehuis, geen handelaren!

Canis.bonus.es | 10-03-19 | 12:30

vijfeeuwenmigratie.nl/#5013-inhetkort...

De komst van voormalig Joegoslaven zorgde in 1994 voor het recordaantal van meer dan 50.000 asielzoekers, die aanvankelijk een tijdelijke ‘ontheemdenstatus’ kregen. Het idee was dat zij buiten de asielprocedure konden blijven, omdat zij zouden terugkeren wanneer de oorlog in hun land voorbij was. Dit gebeurde echter niet en vele jaren later kregen zij toch een asielstatus.

------------------------------

In Joegoslavie zijn de dictators wel verdwenen, en zijn de landen wel democratisch geworden. desondanks zijn de joegoslaven gewoon in Nederland gebleven.

Voor asielzoekers is Nederland altijd een beter land dan waar ze vandaan komen, Syrie is nog geen democratie, als dat wel zo geweest zou zijn, dan zouden de meesten nog steeds gewoon in Nederland blijven.

VanderGeelen-Coppens | 10-03-19 | 12:01 | 5

@Pierke Pierlala | 10-03-19 | 17:11: is koran religie dan?

SlimmeBelg | 11-03-19 | 02:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Quatar en Saudie-Arabie sluiten meer aan kwa cultuur, geloof en denkbeelden dan Urk of Hattem. Wonderbaarlijk steunen die vrijheidsstrijders/halsafsnijders die op de US sanctielijst staat , maar Syrische vluchtelingen binnenlaten is een stap te ver. Misschien kunnen Hennis en Kaag met een stille diplomatie hoofddoekjescharme offensief wel wat bereiken voor vluchtelingenopvang in de regio

HetOorAakel | 10-03-19 | 11:49

Ik ben niet zo’n voorstander van de hele wereld op 1 plek houden. We kunnen een soort sollicitatie doen.. zit er 1 bij die wat kan bijdragen wegens serieus te kort ergens (nederlander eerst), kan je overwegen die te houden. Maar de bedoeling van een gevlucht persoon is toch tijdelijk onderdak bieden. Dat betekent ooit terug. Syrie weer bewoonbaar maken.

timmey | 10-03-19 | 11:37 | 7

@Graaisnaaiert | 10-03-19 | 13:33: ja, hij houdt je voor de gek. In moslimlanden is het nooit veilig, dus komt er niets van dat tijdelijk terecht ... oooccchhh wat jammer nou dat ze niet meer terugkunnen want zielug.

Pierke Pierlala | 10-03-19 | 14:05

@Graaisnaaiert | 10-03-19 | 13:33:
Ik ben ook een heel redelijk persoon. Ik ben een realist en zeker niet links maar ook geen racist. Ik lees hier veel van dat laatste, of dat zo komt het over. Daar winnen we niets mee. Daar komt gedonder van.

Beste_Landgenoten | 10-03-19 | 14:20

@Beste_Landgenoten | 10-03-19 | 14:20: Ik ben ook een realist en daarom op het onderwerp immigratie rechts, maar zeker geen racist. Er zijn veel culturen die ik prima vind, maar de moslimcultuur (ja ja, ik weet dat er veel stromingen zijn!) vind ik driewerf kut. Laat ze hier niet blijven. Daar komt gedonder van.

Pierke Pierlala | 10-03-19 | 17:10
▼ 4 antwoorden verborgen

Cruiseschepen charteren en met bewaking terugvaren naar Syrië alwaar de terechte overwinnaars hen juichend zullen ontvangen en zullen inzetten voor de ontmijning en verplichte handmatige wederopbouw van het land.
Iedereen die niet mee wil varen wordt verbannen naar Rottummerplaat.

Eendragtmaaktmagt | 10-03-19 | 11:22
-weggejorist-
Leeke040 | 10-03-19 | 11:14

Gewoon terugsturen en een soort Marshall plan instellen. Wij hebben ook IS-achtigen geholpen en Yezedis laten stikken. Dus beetje hulp aan Syriers kan geen kwaad.

sjef-van-iekel | 10-03-19 | 10:50

En dit is dus precies de reden waarom we moeten stoppen met die hele asielindustrie. Het gros wat hier is gekomen als zogenaamde vluchteling de afgelopen tientallen jaren is geen echte vluchteling geweest maar economisch migrant. Dat heeft ons alleen maar geld, huizen en ruimte gekost plus alle ellende die de multicul met zich meebrengt. Nu weer de Syriërs. De zoveelste groep die naar hier is gekomen en een grote graai uit de kas van de verzorgingsstaat doet zonder daar waarschijnlijk ooit iets aan toe te voegen. Dat moet stoppen. Het beetje draagvlak dat er nog is om "echte" vluchtelingen op te nemen verdwijnt volledig en terecht. Dit is Opportunisme van de bovenste plank en heeft niets met vluchten vanwege levensgevaar te maken. Hoezo is "men" niet van plan om terug te gaan? Mogen wij dat nog even zelf bepalen als Nederland of hebben we daar ook al helemaal niks meer in te zeggen? We hebben de huizen zelf zeer hard nodig dus als u terug kunt naar Syrië dan gaat u ook. U hoeft ons niet eens te bedanken voor de genoten gastvrijheid. Tot ziens!

JP1973 | 10-03-19 | 10:49 | 10

@Pierke Pierlala | 10-03-19 | 14:08:
"En waar ik werk hebben we gelukkig nauwelijks moslims in dienst."
Dan heb je er toch ook weinig last van?
Is dat ook niet het manco van de PVV-er, dat hij eigenlijk zelf niks met moslims te maken heeft maar wel heel bang voor ze is?

Beste_Landgenoten | 10-03-19 | 14:22

@Beste_Landgenoten | 10-03-19 | 14:22: en wat stond er nog verder bij, linksmens? Ik heb er gelukkig geen last MEER van, wel gehad. Maar je wilt het echt niet zien he?
En lees ook ff mijn andere reacties, dan snap je waarom ik nu vrijstaand in een bos woon, ver van waggelende eenpersoonstenten. O ja, ik heb inderdaad een blonde dochter. Ook zij is nu veilig voor sissende lichtgetintiers ... ze is vaak genoeg bedreigd door die horde.

Pierke Pierlala | 10-03-19 | 16:29

@Pierke Pierlala | 10-03-19 | 16:29: "Dan heb je er toch ook weinig last van?" Tja, rechtse mensen iets meer empathie met de autochtone bevolking dan jouw soort linksvolk, dat veilig in hun voor allochtonen onbetaalbare pandjes de deuger zit uit te hangen. Dat er vanuit de steden een witte vlucht gaande is wil je niet zien. Ook ik ben gevlucht uit een volkswijk die in rap tempo een shariawijk werd, en heb er dus nu weinig last MEER van. Maar het was genoeg om de rest van mijn leven te walgen van moslims met hun religie en hun waardeloze cultuur.

Pierke Pierlala | 10-03-19 | 16:35
▼ 7 antwoorden verborgen

Wie betaalt bepaalt, terug dus allemaal.

lacucaracha | 10-03-19 | 10:40

Onze oude tijden keren nimmer weer terug. Het laatste kabinetbesluit is om met meedereheid de democratie af te schaffen en de sharia in te voeren. Een 3 daagse landelijke feestdag is het gevolg. Succes ermee!

Acidstain | 10-03-19 | 10:23

Ze willen niet terug, wat een verrassing!

a4p | 10-03-19 | 10:07 | 1

Alleen met behoud van uitkeringen en toeslagen, nieuwe gratis woning in dorp van keuze, tegoedbom voor de lokale IKEA en de eeuwige dankbaarheid van het West-Europese volk.

K. Letskoek | 10-03-19 | 10:19
-weggejorist-
Afrikanerhart | 10-03-19 | 10:02 | 1

Er is maar een valide reden om niet terug te willen, nl bij terugkomst door Assad opgepakt worden met alle gevolgen van dien. Dat er geen jongeren meer zijn en dat de boel voor een groot deel plat geschoten is, zijn geen redenen om niet terug te willen. Hoe heeft Europa zich na het einde van WO2 op kunnen bouwen ? Duitsland waar iedere grotere stad compleet in puin lag, ook daar waren nog nauwelijks jongeren om de boel mee op te bouwen, het leeuwendeel van de opbouw werd gedaan door vrouwen zonder machines. Er is daar toendertijd wel genoeg geld en materiaal ingepompt door de USA om toenmalig west Duitsland als buffer tegen het rode gevaar te gebruiken. Er zijn genoeg wederopbouwfilmpjes uit die tijd, dag in dag uit deze verplicht afdraaien aan de terugkeerweigeraars en die veilig terug kunnen keren terugbrengen. wederopbouwondersteuning door de opvanglanden lijkt mij goedkoper dan iedereen de rest van zijn/haar leven te moeten onderhouden.

Bazooka Joe | 10-03-19 | 09:57 | 14

Duitsland en andere landen zouden waarschijnlijk ook leeggelopen zijn als één of andere Arabische staat toentertijd aan "vluchtelingen" vrijblijvend onderdak had geboden, met een riante uitkering per maand. Dan was men ook pas "veilig" als je helemaal daar naartoe was gevlucht, en niet naar veilige buurland.
Túúrlijk zou het alleen maar om hun veiligheid te doen zijn geweest. Ahum..

druipsmurf | 10-03-19 | 11:59

@DeKussendeWielrenner | 10-03-19 | 10:06:
Gelukkig gaan die Syriers daar niet over maar wij. En wat uw redenering onderuit haalt is het sociale vangnet hier dat nietsdoen en zielig zijn beloont. Had je in de tijd van Joden en Hugenoten niet; sterker nog, met name voor de Joden was het 200% geven want die hebben helemaal niets cadeau gekregen in Europa. Nooit.

Graaisnaaiert | 10-03-19 | 13:30

@Graaisnaaiert | 10-03-19 | 13:30:
"... is het sociale vangnet hier dat nietsdoen en zielig zijn beloont. "
Dat geldt toch ook voor anderen, dacht ik zo. Banen genoeg in de kassen, maar onze jongens hebben allemaal een ziekte aan de handjes.

Beste_Landgenoten | 10-03-19 | 14:23
▼ 11 antwoorden verborgen

Wat ik, of jij, vind maakt geen geitekeuteltje uit. Het gaat zoals het gaat.

Rest In Privacy | 10-03-19 | 09:55

Nederland heeft geen schijn van kans om ze kwijt te raken. Optie E, we gaan ze brengen, lijkt de beste. Netjes behandelen, parachute aandoen en ze door Air France boven Syrië eruit mikken.

Nivelleermarionet | 10-03-19 | 09:55 | 2

Julio Poch heeft ook meteen weer een baan

Dutch_Viscount | 10-03-19 | 12:22

Met de flixbus, Syrië is over land te bereiken.

SlimmeBelg | 11-03-19 | 02:39

Zo'n onderzoek dat totaal niet verbaast. En gedrag dat we hier zelf in de hand hebben gewerkt. Een verblijfsvergunning voor 5 jaar, die daarna omgezet kan worden in een permanente. Waarom?

Elke Syrier snapt ook wel dat het comfortabeler is om hier uit de staatsruif te eten, en bij tijd en wijle langdurig op vakantie in Syrie te gaan en daar eventueel wat te investeren in vastgoed. Dat kun je die mensen niet eens kwalijk nemen. Ze maken simpel -en rechtmatig- gebruik van wetten in Nederland/EU die zeer in hun voordeel zijn. En wie geeft er vrijwillig een voordeel op?

Dr_Prepper | 10-03-19 | 09:52

Seawatch schijnt leeg die kant op te varen.

Harry Turtle | 10-03-19 | 09:27

Waarom willen deze soenieten niet terug? Omdat Assad hun in syrie geen kans geeft hun salafistische gedachtengoed te verspreiden want hij is een aleviet(en die doen niet aan salafisme). Hier in NL zijn ze lekker gastvrij, en kunnen ze lekker alles en iedereen haten, Denk stemmen, vrouwtjes verkrachten, lekker veel gratis geld en hun gedachtengoed verspreiden.

dikkesigaar | 10-03-19 | 09:20 | 10

@Pierke Pierlala | 10-03-19 | 14:12:
Jij bent nog veruit in de minderheid, al ben je dat in deze bubbel niet. Greet en Thierry zijn slechts goed voor een minderheid kerel. Zal ook altijd zo blijven.

Beste_Landgenoten | 10-03-19 | 14:27

@Beste_Landgenoten | 10-03-19 | 14:27: "Zal ook altijd zo blijven."

Goh, hebbu ook al een glazen bol en een communistisch tienjarenplan? Ik denk dat er maar een paar aanslagen voor nodig zijn (wordt aan gewerkt trouwens door IS-nazi's terug te halen) en rechts heeft een enorme meerderheid in Nederland.

't Is trouwens maar goed dat links in Nederland niet snel iets kan worden omdat ze elkaar onderling altijd de tent uitvechten. Ze willen allemaal linkser zijn dan de ander dus kunnen niet met elkaar door een deur, mooi toch? En ondertussen worden linkse parlementariers in rap tempo vervangen door de slaven van Erdogan (de meute van Denk groeit gewoon door, en moslims stemmen altijd op moslims).

Het is echt grappig hoe linksmensen nog steeds denken de verkiezingsuitslagen te kunnen voorspellen, terwijl in vele landen de uitslagen al zo vreeeselijk tegenvielen. En dan vier jaar (straks nog eens vier jaar) janken over Trump.

Pierke Pierlala | 10-03-19 | 16:53
▼ 7 antwoorden verborgen

Ze willen niet terug, want dan moeten ze hun huis bouwen.
Geef cement, stenen, vrachtwagens etc. dan kunnen ze beginnen.

gato | 10-03-19 | 09:02 | 3

Een Toyota Hilux hebben ze al.

Johan_Voorhaar | 10-03-19 | 09:32

Beter is in café zitten en de hele dag 'thee' te drinken, oh ja, ook sigaretje er bij.

pollie4 | 10-03-19 | 09:40

Alsof dat zomaar kan. Alsof ze dat niet zouden willen, allerliefst. Als het daar kan en veilig genoeg zou zijn, ging 90 procent vandaag nog terug denk ik. Maar er wordt nog dagelijks gevochten, die oorlog is nog lang niet klaar en daarna volgen de zuiveringen, de vervolgingen van alles en iedereen die tegen Assad zou kunnen zijn geweest. De eersten die terug zullen gaan zijn de mensen in kampen in Libanon en zelfs die blijven daar massaal uit voorzorg..

Beste_Landgenoten | 10-03-19 | 11:15

Tsja. De ruime meerderheid van alle Syrische vluchtelingen in Europa zeggen allemaal dat ze niet (perse) voor ISIS op de vlucht gingen (de meesten kwamen niet eens uit gebied dat door ISIS bezet was) maar Assad. Dan blijft dus het dilemma moet Assad oprotten of niet? Want die mensen gaan echt niet terug naar Syrië zolang Assad daar de dienst uitmaakt. Daar kan je wat van vinden maar de Assad-dynastie is een beetje zoals de Kim-dynastie het is gewoon een gewetenloze dictator dus wie wil daar wonen? Ik niet. Het blijft overigens een interessante aanschouwing hoe mensen pro-Assad kunnen zijn en pro-Israël tegelijkertijd. Weten mensen dan echt niet dat Assad een brute dictator is die o.a. gesteund wordt door Iran? Dat Assad verantwoordelijk is voor de islamisering van Libanon d.m.v. Hamas?

DeKussendeWielrenner | 10-03-19 | 08:42 | 6

@Graaier | 10-03-19 | 09:02: Dus je zegt, genetisch gezien, dat de losers naar Nederland zijn gegaan, en de genetisch sterken in Syrië zijn gebleven om het land weer op te bouwen.
Ja, met die stelling kan ik het wel eens zijn.

pollie4 | 10-03-19 | 09:43

@pollie4 | 10-03-19 | 09:43:
"Ja, met die stelling kan ik het wel eens zijn."

Dat is dan op basis van niets. De armsten en zwaksten zitten in vluchtelingenkampen in Libanon, Turkije, Syrië zelf en Jordanië. En je hebt natuurlijk de kliek van Assad, maar voor die mensen was het altijd al veilig die werden niet bedreigd door ISIS, door Assad of door andere jihadisten. Waarom? Daar woonden ze niet. De mensen die tienduizenden dollars konden betalen om de overtocht te van Damascus maken naar Europa zitten hier. We hebben het over de middenklasse/elite van Syrië. Natuurlijk is er ook tuig meegekomen en jazeker de Noord-Afrikaanse "nepvluchtelingen" zullen doorgaans niet zuiver op de koffie zijn. Maar wat hier zit en uit Syrië kwam was "elitair" genoeg om de overtocht te kunnen betalen. Dan praten we over bedragen die jij en ik niet eventjes 1,2,3 kunnen ophoesten.

DeKussendeWielrenner | 10-03-19 | 10:16

www.geenstijl.nl/5146648/de-kwestie-w... Naar Europa reizen is duur als je een luxe reis wilt en er snel wilt zijn. Echter, als je het over een langere periode uitsmeert en geen luxe transport of verblijf wilt, valt het erg mee. Dat zag je ook met de Syriers. Toen de spotgoedkope Merkel-route er kwam en bekend dat die goed af te leggen was, kwamen er honderduizenden op gang. Ook de onderkantjes van de Syrische samenleving. Die onderkantjes die zich moeilijk kunnen redden in Turkije en Syrie hebben juist belang bij de verzorgingsstaat zoals de onze. Vandaar dat ze die reis ondernamen en hier nu massaal in de bijstand zitten.

Graaier | 10-03-19 | 11:33
▼ 3 antwoorden verborgen

Een interneringskamp met zwart wit beeldbuizen, erwtensoep en spruitjes met gehakt, zelf schoonhouden, geen wifi, geen 3/4G, wel een heleboel Nederlandse boeken.

squadra | 10-03-19 | 08:41 | 2

Wel gehakt half om half.

pollie4 | 10-03-19 | 09:44

Denemarken.

O2Neutraal | 10-03-19 | 10:25

Gewoon even kijken wat de bijdrage aan NL is geweest
Baan is blijven, rest kan gaan.
Geen flauw idee hoeveel er mogen blijven.

Zorc | 10-03-19 | 08:36 | 3

Nou waarschijnlijk allemaal zolang Assad er zit.

DeKussendeWielrenner | 10-03-19 | 08:43

Zoals in de hele wereld gebruikelijk.

SlimmeBelg | 10-03-19 | 09:11

Ho, ho, ho, daar zijn CDA/CU/D'66/PvdA,Groenlinks, PvdD, SP/Denk het niet mee ens.

pollie4 | 10-03-19 | 09:46

Ik dee vakantiewerk in een witgoedzaak. Kwam een apotheker met een tolk. Wilde op afbetaling een tv kopen, zon joekel CRT toen nog. Toen de grootste die er stond. Had geen paspoort (weggegooid zal wel) Verder geen enkel ID. Ging volledig uit zndak toen hij zon ding niet meekreeg. Die lui SNAPPEN gewoon niks van het land, ze denken echt dat het melk en honing is hier. Oh, wacht......

Rest In Privacy | 10-03-19 | 08:33

Daarom Een Nexit.... Dan vlucht iedereen weg zoals in Engeland, inclusief alle bedrijven. Pech weer voor Amsterdam, waar ze alle cruiseschepen kwijt zijn, maar weer even gecompenseerd werden door al die bedrijven uit Engeland.

Jan Onbewoond | 10-03-19 | 08:00 | 1

Amsterdam pest toch al alle cruiseschepen de stad uit, daardoor WOZ natuurlijk omhoog.

pollie4 | 10-03-19 | 09:47

Gewoon iedereen terug sturen met de Flixbus.. Dat ging toch ook met die man naar een "veilig" zandbakkenand toch ook zo makkelijk.?

Jan Onbewoond | 10-03-19 | 07:31

De afspraak is dat wanneer het weer veilig is binnen een vastgesteld aantal jaren, dat mensen weer teruggaan naar het land van herkomst.. Dat is voorgehouden. Of gaat die vlieger niet meer op sinds NL steun heeft gegeven aan "gematigde" (terreur)groeperingen aldaar?

Reaaalist | 10-03-19 | 06:31 | 3

Precies, dat is ons voorgehouden en gaat dus niet door.

HaagsHaram | 10-03-19 | 07:14

welke afspraak denk jij met die mensen te hebben gemaakt? Ik weet van niets.

noerg | 10-03-19 | 08:58

Ik was een periode in 2015/ 2016 maatschappelijk begeleider bij VWN. Ik heb statushouders uit Somalie en Syrie geholpen om een bestaan op te bouwen. De mannen uit Somalie kochtten de grootste flatscreen die zij van hun inrichtingsgeld konden betalen.
De uit Syrie gevluchtte mannen, waarbij niet duidelijk werd of zij tot Assads clan behoorden of niet- toen leek het of de ‘rebellen’ aan de winnende hand waren. Zij waren intelligenter en rijker. Een man van een gezin had nog enkele verrotte tanden. Ik heb hem aan een kunstgebit geholpen waar hij zeer trots op was en blij. Een andere Syrische jongenman vroeg aan mij om geld nadat zijn inrichtingsgeld en uitkering binnen een maand op was. Ik vroeg hem of hij in Syrie ook bijstand kreeg en een huis etc. Nee, antwoordde hij. Syriers gaan niet meer terug om daar te wonen maar vliegen daar naar toe voor een lange vakantie of net zoals de Turken: een villa kopen.
Nederland met Zweden zijn de gekke henkies van de wereld. Op den duur is de gratis bijstandvoorzieningen niet meer houdbaar maar dan is Nederland politiek gezien Arabisch en heeft bijvoorbeeld de VVD niets meer in te brengen, maar nader inziens: de VVD verloochent al haar principes en zal dan ook wel een arabische partij worden.
Nederland en Europa zijn verloren, dat is wel zeker.

Taartmoment | 10-03-19 | 06:22 | 1

Dit dus. Daarom gedwongen uitzetten, en massaal. Importeer moslims en je zult een achterlijke cultuur en armoede oogsten.

Pierke Pierlala | 10-03-19 | 12:13
-weggejorist-
Zoltan | 10-03-19 | 05:04

Empathie met moslims heeft van Noord-Afrika en het Midden-Oosten een hell-hole gemaakt. Demografische oorlogsvoering; al 1400 jaar lang, of de individuele moslim dat beseft of niet. Nee, Libanon ging goed.. Arme, arme oorlog slachtoffers, gingen daar vrolijk verder. Hoe het kan? Lees hun haatboek; Libanon is template voor jouw toekomst.

Zoltan | 10-03-19 | 05:00

Hangt ervan af lijkt mij of deze Syriërs, van wie sommigen geen vrienden waren van Assad en dat mogelijk in woord en daad hebben laten blijken, wat minstens hun goed recht was gegeven de omstandigheden, hun leven nog zeker kunnen zijn in een staat die volledig onder controle staat van Assad. Mij lijkt dat velen hun leven gaan verliezen na terugkeer of minstens hun vrijheid.

Beste_Landgenoten | 10-03-19 | 04:01 | 4

@SlimmeBelg | 10-03-19 | 04:39:
helemaal juist - deze mensen hebben Syrië in puin geschoten en moeten daar nu helpen met de wederopbouw

Onze domme Kamerleden vinden dat wij ze nu naar Nederland moeten halen - waar ze een ingerichte woning met extra aandacht, extra zorg plus een levenslange bijstandsuitkering krijgen aangeboden.

Waar zijn Den Haag en Rutte III mee bezig?

sociaal_econoom | 10-03-19 | 05:13

Nou nou nou. Vooral Assad heeft Syrië in puin geschoten en veel gevluchte Syriërs zijn oorlogsvluchteling. Zeker wie hoort tot een groep tegenstanders van hem of wie bij terugkomst daar alleen maar van verdacht wordt loopt kans het leven te eindigen in één van Assad s gevangenissen. Die mensen kan je niet terugsturen. Dat wordt hun dood. Maar blijkbaar vinden sommige reaguurders dat prima, want zij zitten graag ongezien de verdachte op de stoel van rechter en beul tegelijk.

Beste_Landgenoten | 10-03-19 | 10:10
▼ 1 antwoord verborgen

@liegende lippen - wat je zegt is waar...

het loopt gigantisch fout met Nederland... naast de onbetaalbare uitgaven voor opvang, huisvesting, zorg en uitkeringen aan migranten afkomstig uit moslimlanden--> krijgen we steeds meer woningnood, onvrede en armoede.

Tevens gaat Den Haag ons opzadelen met het feit we 100 miljard moeten spenderen omdat we van het gas af moeten.
Hoe is Nederland over 5 of over 10 jaar... ik hou mijn hart vast?
Een land met een grote instroom van mensen uit Afrika en moslimlanden-->
waarbij rijke en werkende Nederlanders dit land zullen ontvluchten... een kind van 13 kan voorspellen dat dit onze toekomst wordt.

sociaal_econoom | 10-03-19 | 03:37 | 17

@Pierke Pierlala | 10-03-19 | 14:21:
Nou je bent geknipt voor de PVV, maar goed het zal wel FvD zijn, het "beschaafde" rechtse geluid. Even factfree trouwens, daar niet van en even rabiaat rechts maar met een sausje van eruditie. Een versie van de PVV die acceptabel is voor de keurige meneer.

Amsterdam, daar heb ik 10 jaar gewoond, onder een PVV-er, naast een Irakees gezin. Vluchtelingen. Die PVV-er was een pain in the ass, liet geen kans onbenut af te geven op buitenlanders maar verhuurde zelf zijn tot hokjes vertimmerde sociale huurwoning in West aan Polen voor belachelijke bedragen. Hij woonde bij zijn vriendin in, niet officieel uiteraard, maar illegaal voor de belasting. Van die Irakezen had ik nooit last, prima mensen. Nou geldt dit niet voor allemaal uiteraard.

Ach ja, de burgeroorlog in Europa. Kijk, ik ben geen fan van de Franse banlieus of zo, maar verder is het overal tamelijk rustig op enkele paupersteden na. Ja er is een probleem met integratie en de islam, op sommige plaatsen en ik ben ook geen fan de de islam. Allesbehalve. Maar de frontale aanval die de PVV voorstaat gaat maar tot 1 ding leiden: Inperking van al onze vrijheden, schendingen van de grondwet en uiteindelijk ruzie en misschien wel oorlog. Is het zover, dan is het te laat.

Beste_Landgenoten | 10-03-19 | 14:34

Dat als dit zo doorgaat, werkende Nederlanders het land gaan verlaten om niet meer voor tig andere mensen te zorgen die niks doen, zeg ik al jaren. De randstad steden zijn onguur geworden, de cultuur wordt ondergeschoven en de werkende mens wordt niet genoeg beloond. En ik zie dit alleen maar erger worden. Is dat het land voor mijn kinderen? Waar religie (lees Islam) een steeds grotere rol gaat spelen? Onze ontkerking was fantastisch, en we laten die culturele volwassenheid gewoon innemen omdat naiviteit blijkbaar hand in hand gaat.

ConfuZor | 10-03-19 | 15:45

@Beste_Landgenoten | 10-03-19 | 14:34: Factfree? Je sloeg al veel onzin uit, maar nu wordt het zielig. Ik ken mijn cijfers en heb er al een stel genoemd, die je niet kunt tegenspreken. Jij komt niet verder dan "oh ze zijn zo zielug en als ze teruggaan worden ze misschien wel vermoord" - zonder enige onderbouwing.

Ik baseer mijn meningen op het totale beeld en niet op individuele ervaringen, ook niet die van mezelf - zoals jij wel lijkt te doen.

Waar veel moslims tegelijk in een niet-moslim samenleving komen, komt gezeik en ellende. Punt uit. Er is geen land waar massa-immigratie van moslims goed is gegaan.

"verder is het overal tamelijk rustig op enkele paupersteden na"
Waarom zijn dat paupersteden geworden? Is er misschien een bindende factor? En tamelijk rustig, ehhh ... zoek effe op islamtisch terrorisme op de wiki ja? En er staan er nog vele niet eens bij, zoals de moslim die op het centraal station in Amsterdam mensen neerstak.

Slaap zacht linksmens ...

Pierke Pierlala | 10-03-19 | 17:05
▼ 14 antwoorden verborgen

1Vandaag is minstens net zo erg als NieuwZuur! Propaganda in het kwadraat.

gewoon_doorlopen | 10-03-19 | 03:25

Elke Syrieganger die naar hier komt... gaat ons miljoenen kosten.

Wij moeten opdraaien voor de dure rechtszittingen... daarnaast moeten we zorgen dat dat de Syrieganger, zijn vrouw en kinderen hier een woning, zorg plus een uitkering krijgen.
Stel dat hij 2 jaar hechtenis krijgt, dan zijn deze hoge uitgaven voor ons... met daarna de kosten en uitgaven van de levenslange bijstandsuitkering.
Elke Syrieganger gaat ons miljoenen kosten - wie draait ervoor op?
Niet de Kamerleden maar het Nederlandse volk.

sociaal_econoom | 10-03-19 | 03:22 | 4

@Graaisnaaiert | 10-03-19 | 13:21:
Dat zijn wij volgens de verdragen die wij hebben gesloten wel degelijk. Wij zijn verplicht oorlogsvluchtelingen op te vangen. Zo is het nu eenmaal.

Beste_Landgenoten | 10-03-19 | 14:36

@Beste_Landgenoten | 10-03-19 | 14:36: er zijn nog wel een paar conflicten op de wereld op dit moment. Zullen we de deur maar openzetten dan? Ga toch weg man, 5000 km vluchten doe je niet voor de veiligheid, dat doe je voor de melk en honing.

Eagle0511 | 10-03-19 | 19:33
▼ 1 antwoord verborgen

Er gaat er geen 1 terug Gratis Geld , Gratis Huis ,Kwijtscheldingen Belastingen .
En een StaatSmongool genaamd Hollander die werkt tot zijn 69e voor Ze.
Ik zie hier alleen nog maar meer Murken en Dobbers in deze stad opduiken .
Die Haagse Hippies o.l.v. PvdA/GL en Rutte (VVD) blijven Ze maar hier binnen halen .

liegende lippen | 10-03-19 | 03:11 | 1

Den Haag denkt veel te gemakkelijk over migratie vanuit moslimlanden... aan wie we hier opvang, huisvesting zorg plus een (levenslange) uitkering moeten geven.
Daarnaast moeten we miljarden uitgeven omdat we van het gas af moeten.
Zodra volgend jaar de economie en werkgelegenheid slechter wordt... zul je zien dat de problemen, onvrede en armoede snel zullen toenemen.
Met veel mensen die een beroep doen op een bijstandsuitkering, terwijl Den Haag veel minder geld binnen krijgt.

We gaan hier dingen meemaken - wat we na de oorlog nog niet hebben meegemaakt.
Rutte III is onverantwoord bezig, het lijkt nu mee te vallen omdat de werkgelegenheid goed is... maar vanaf volgend jaar komt hier de klad in en gaat de terugval escaleren.
Met bedrijven en winkels die moeten sluiten, met een Den Haag en gemeenten die niet weten hoe ze aan het geld moeten komen - waarbij mensen uit Afrika en moslimlanden naar NL willen komen.
Ik verwacht dat bedrijven en rijke Nederlanders dit land zullen ontvluchten.

sociaal_econoom | 10-03-19 | 04:08

In een vaasje?

Watching the Wheels | 10-03-19 | 02:18 | 2

Als het waar is dat ze gevaar lopen of direct in dienst moeten onder Assad dan is het logisch dat ze niet terug willen.

Watching the Wheels | 10-03-19 | 02:25

@Watching the Wheels | 10-03-19 | 02:25:
Daar lijkt weinig sympathie voor te bestaan, hier.

Beste_Landgenoten | 10-03-19 | 11:38

Tuurlijk, hier geen stamoorlogen retards vs idiots. Hier kan je zelfs je geretardeerde idioterie uitoefenen want anders is het discrimispiniazie.

oorwormpie | 10-03-19 | 02:18

Kan niet kiezen. Dan maar A, B en E.
Als ik F kies wordt ik waarschijnlijk gearresteerd.

Von Knarrenstein | 10-03-19 | 02:08
-weggejorist en opgerot-
Tukflip | 10-03-19 | 02:01 | 1

Als je vlucht uit je land omdat het onveilig is snap ik dat wel, maar op het moment dat het weer veilig is kun je de mensen die die vrijheid voor je veroverd hebben gaan helpen met de wederopbouw van je eigen land.
Als je dan weigert te vertrekken omdat hier blijven meevreten uit de staatsruif je wel bevalt, ben je gewoon asociaal.

tsjajaja | 10-03-19 | 01:20 | 4

Dat klopt. En nu?

opblaasschaap | 10-03-19 | 06:43

Welke vrijheid? Assad is nog steeds de baas daar, dankzij Rusland en Iran. Terugkeer wordt geen feestje. En waar moet je naartoe terug, als niks meer overeind staat, je huis is gepunderd of weg, of ingepikt door iemand anders?

Beste_Landgenoten | 10-03-19 | 11:37

@Beste_Landgenoten | 10-03-19 | 11:37: ja, en? Assad was ook de baas voor dat de oorlog met goedvinden van het westen uitbrak. Volgens mij hadden ze het nog zo slecht niet daar. Veel beter in ieder geval dan onder IS. En in west Europa lag alles na WO II ook in puin. Daar zijn door onze ouders de schouders onder gezet. Zouden zij ook eens kunnen doen in plaats van janken dan het de schuld is van een ander

Eagle0511 | 10-03-19 | 19:27
▼ 1 antwoord verborgen

In Frankrijk is er een reiburo dat al weer touristische reizen naar Syrië aanbiedt. Er is wel kritiek op, maar als touristische reizen in delen inmiddels al weer mogelijk zijn, dan kun je er wone ook lijkt mij. En laat al die IS fanaten daar in Syrië dwangarbeid verrichten tot de laatste steen weer opgebouwd is. Doen ze nog wat nuttigs, verzieken ze onze samenleving niet, is dat land er sneller weer bovenop en kosten ze ons geen geld.

Sinterbikske | 10-03-19 | 01:18

F: Snap hen wel. Too soon. Laat ze. Met een paar jaar denken die vast anders.

Shareholder II | 10-03-19 | 00:55 | 3

U bedoelt wanneer ze hier kinderen op de basisschool hebben?

koeberg | 10-03-19 | 01:02

Ja. Deels ook dan. Omdat die mensen oorlog zijn ontvlucht. Dus niet prio voor onze azc soos gingen. Natuurlijk bevalt de opvang, vergeleken met wat ze daar nu aantreffen. Maar met een paar jaar draaien hun kansen, denk ik. Verhuizen is niet raar, ook niet met een gezien. Maakt wel weer nieuwe vriendjes. En kijk hoe ver het frenske heeft gebracht, maar dat terzijde.

Shareholder II | 10-03-19 | 01:10

Oh, en ze moeten die Assad natuurlijk nog door zijn kop schieten.

Shareholder II | 10-03-19 | 01:18

Misschien moet het ga-terug-naar-af-scenario iets minder vrijblijvend worden gebracht?

MickeyGouda | 10-03-19 | 00:47

Ik ben helemaal voor. Werk me graag de tering voor al die prachtige lieve Multikul Migratie Achtergrond aanwinsten. Dank voor jullie motivatie, jullie inzet en bovenal jullie tomeloze energie om dit mooie landje helemaal naar de klote te helpen. Dank voor jullie bijdrage aan de criminaliteit, dank voor het dagelijks steen voor steen afbreken van onze oude volkswijken, dank voor die klodder spuug in mijn nek als ongelovige. Dank voor het zonder een stuiver in te leggen volledig leeg vreten van de door ons gevulde staatsruif, dank voor al die miljarden die jullie aan uitkeringen, subsidies and whatever else zo in bodemloze putten hebben laten verdwijnen, dank dat we jaar in jaar uit btw moeten verhogen, meer belasting mogen betalen. Dank voor het langer thuis wonen van mijn twee kinderen, dank dat die gewoon geen hoerwoning kan krijgen want oh niet zo zielig. Moskeetjes? Ja, dank voor die haathutten. Ach, gewoon bedankt dat ik als vrijgevochten westerling met rasse schreden terug mag keren naar middeleeuwse ideetjes. Dank. Ik vind jullie allemaal supertof. Ja, ja, beloofd, neen, geen angst, ik ga als ongelovige vanzelf een keer deaud. Ooooh je wilt ook nog een bedankje viir dat mooie moslim terrorisme? Ja ja. Wat dat opbrengt? Niks. Oooh gratiesch. Oh jee, de racisme kaart. Ja. Dan ga je nu met het vingertje naar een ander wijzen? Oh de schuld ga je afschuiven? Weet je prima. Regel nou maar gewoon dat mijn zoon die scooter van Rachid en Ali terug krijgt. Oh, geen scooter in je box? Wel. Maar die is van je neef. Oh. Je hebt geen box? Je nicht? Wat? Ik vergeet vast wat kleine details nog van onze mooie broze vaas. Helaas die is stuk getrapt bij ons in de buurt. Afdruk van een goedkoop Nike schoentje...

Lorejas | 10-03-19 | 00:39 | 3

Jij ook bedankt.

Ongeblustekalk | 10-03-19 | 00:49

♫ En Lorejas is unne goeie (4x)
en hij geeft zijn leven weg ♬

Shareholder II | 10-03-19 | 01:16

Je bent nog positief.

Tukflip | 10-03-19 | 02:05

Syriërs willen niet meer terug, maar wat willen wij? Wij hebben kennelijk niets meer te willen, wij hebben het alleen te betalen.

miss error | 10-03-19 | 00:38

Hier kun je alleen maar om told-you-so'en

Draak uit Brabant | 10-03-19 | 00:38

Ik zou zo graag maar Syrië op vakantie gaan. jammer dat dit niet goed gaat met vrouw en baan.

Schepvogel | 10-03-19 | 00:26

Hoewel onze cultuur niet die van hen is, blijft de , sociale huurwoning met uitkering, wasmachine, flat-screen .... te aantrekkelijk om terug te keren naar het moederland.

Daar kunnen ze nog altijd op vakantie naar toe zonder de in bezit zijnde voorrechten (sociale huurwoning met uitkering) op te hoeven geven. Doen Somaliers en Ethopiers ook.

DE politiek zucht, roept paar stoere en daarna verbindende statements maar vervolgens zult u gewoon betalen voor deze jackpot.

Woning met uitkering is de jackpot voor deze mensen. Die laten ze niet meer gaan.

Ervaringsdeskundige | 10-03-19 | 00:13

Geef de vrijwilliger terugkeerders een maandbeloning mee de komende 3 jaar van een participatie wet uitkering, na 3 jaar een afkoopbedrag met de belofte niet meer zich in Nederland te melden... In syrie kunnen ze van een 1000 euro in de maand een mooi bestaan weer opbouwen en na 3 jaar een auto kopen waar ze weer op weg zijn geholpen. Hier laten blijven gaat minimaal een paar ton kosten de komende 80 jaar..

fikkieblijf! | 10-03-19 | 00:10

“Driekwart (75%) van de Syriërs geeft aan dat ze van plan zijn voor altijd in Nederland te blijven, ongeacht de toekomstige situatie in Syrië”.

Dit is echter allerminst nieuws! Een paar jaar geleden was er reeds een peiling gehouden onder Syriërs die net binnengekomen waren, en toen al bleek dat het grootste gedeelte nooit meer terug wilde, of het land nu veilig was of niet. Ik meen me te herinneren dat het een NOS-artikel op de website was.

Prachtig dus wanneer je citaten terug leest van “deskundigen” in een VK-artikel van een jaartje geleden, zoals bijvoorbeeld die van ene Han Entzinger, hoogleraar migratiestudies aan de Erasmusuniversiteit:
“Iedereen gaat er tegenwoordig maar van uit dat vluchtelingen die binnenkomen hier blijven, maar dat is helemaal niet het geval”. Volgens deze “deskundige” zou de oorlog nog te kort duren om hier “wortel te schieten”:
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...
Inderdaad meneer Entzinger, wij hier op GS zijn allemaal gek (en xenofoob ook uiteraard)..
De mythe/leugen van de terugkerende vluchteling wordt al decennialang in stand gehouden. Door linkse politici, “deskundigen” en uiteraard de asielindustriemaffia.

Men-wil-nooit-meer-terug!
Alleen na 5 jaar, wanneer de permanente verblijfsvergunning in de knip zit, dan gaat men terug. Op vakantie welteverstaan, naar dat ontvluchte “onveilige” land..

Beter is de aanpak in Libanon. Een speciale minister voor vluchtelingenzaken is daar aangesteld, ene Mouin Merhebi, die de vrijwillige terugkeer van vluchtelingen mogelijk moet maken. Diezelfde Merhebi stelde in het Nieuwsuurartikel van 20 januari dat “89 procent van de vluchtelingen heeft aangegeven naar Syrië te willen terugkeren als de oorlog voorbij is en er politieke stabiliteit is”. Een kleine slag om de arm, omdat dit naar zijn zeggen is. Maar toch zal er een kern van waarheid inzitten.

Dus hier in Nederland wil 75% hoe dan ook niet terug, en in Libanon wil 89% wel terug. Rara, hoe kan dat? Misschien wel omdat in Libanon, anders dan in Nederland, de Syriërs in Libanon niet worden gefêteerd op de meer dan riante uitkeringen, “gratis” gezondheidszorg en andere prachtige voorzieningen (zoals voorrang op sociale woningen waarvoor sociaal-economisch zwakkere Nederlanders heel veel jaren op wachtlijsten moeten staan).

Gelukkig maar dat wij in Nederland van die briljante deskundigen en deugende linkse politici en ander deugvolk met visie hebben die het allemaal veel beter weten dan wij.

Wij, en de toekomstige generaties van dit land zijn u eeuwig dankbaar voor al uw goede werk. En u, beste deugende linkse politicus, kunt zich daarom uiteraard 100% verzekerd achten van onze stem op u de komende verkiezingen!

Kompromat | 10-03-19 | 00:07

dat is 98% van de geregistreerde syriers... hoe zit het met die andere die al daar zouden moeten zijn....
Die mensen die hier willen blijven, en al Nederlands spreken, en zichzelf en hun kinderen voorzien, van levensonderhoud. "diegene die hun best gedaan hebben"
zonder geld van de staat... mogen blijven mits ze 5 jaar minimaal uit de IOAW, IOW, of Participatiewet blijven.
Zodat ze in plaats de belasting pot leeg maken, er iets aan toegevoegd hebben...
Wie uit Syrië is hier mee eens.. steek even vinger op.. hmmm 2% maar....

Rene046 | 09-03-19 | 23:55

Met zijn allen terug en onder begeleiding van Nederlanders aldaar een dorp uit de grond stampen.

Carmelita | 09-03-19 | 23:54

Conflict of intrest , die gaan nooit meer terug. Hooguit pronken met ons belastinggeld in een welverdiende vakantie. Goh net Marokkanen? De enige die mogen blijven: christelijke Syriërs, die hebben geen redelijke retour. En de rest van dat assad-haatende pisgespuis terug graag. En snel

rattenvanger XL | 09-03-19 | 23:54

Lekker terug naar Syrië?

BaldEagle | 09-03-19 | 23:42 | 2

Lekkere wijven mogen blijven, mits onbesneden, snorloos, ongesluierd, ongetrouwd, kinderloos, tussen 18 en 30 en bloedje geyl.
De rest mag naar huis.

RickyLaRue | 10-03-19 | 00:01

@RickyLaRue | 10-03-19 | 00:01:
En moeten:
lief zijn en intelligent, goed kunnen koken, niet hysterisch zijn en niet zeuren, en goed kunnen autorijden.
Dat laatste is belangrijk omdat ze me dan naar huis kan rijden na een feestje.

HoerieHarry | 10-03-19 | 00:11

Dit jaar krijgen hoogst waarschijnlijk circa 10.000 duizend Syriërs een permanente verblijfstatus.
Vorig jaar werden 17.000 sociale huurwoningen gebouwd.
Do the math...

de honden blaffen... | 09-03-19 | 23:42 | 2

Niet genoeg huizen voor deze Syriërs en familie? Ben niet zo goed in math...

DeTering | 09-03-19 | 23:49

@DeTering | 09-03-19 | 23:49:
Ik wel, dat betekent dat er nog 7000 woningen over zijn voor die 50.000 Polen de Jetten binnen wil halen.

de honden blaffen... | 10-03-19 | 00:36

Je zou je ook kunnen vragen, wat doen de Syriërs met ons?

de honden blaffen... | 09-03-19 | 23:36

Algerijnen gaan relatief vaak naar Frankrijk, Pakistani gaan relatief vaak naar Engeland, Marokkanen gaan relatief vaak naar Nederland of Belgie. Waarom? Omdat daar al een kolonie is van mensen met hun eigen cultuur, waar ze gemakkelijk in op kunnen gaan. Toen de werving van gastarbeiders stopte in 1973 waren er 22.000 Marokkanen in Nederland. In 2008 waren het er 335.127 . De bulk van de Marokkanen heeft zichzelf dus uitgenodigd, al dan niet via (schijn)huwelijken.
Als we toestaan dat de groep Syriers hier blijft, vormen ze hier een kolonie die een enorme aantrekkingskracht heeft op nog meer Syriers, legaal of illegaal. Om dit te voorkomen vind ik dat de hele groep tot de laatste man vrouw of kind terug moet zodra het kan.

petersteenkamp | 09-03-19 | 23:35 | 2

Wel in de materie verdiepen. Marokkanen gaan voornamelijk naar Spanje en Frankrijk. In mindere mate naar België.

Cobarde | 09-03-19 | 23:49

Het grote misverstand dat kennelijk maar niet weg te nemen valt, is dat vluchtelingen nooit meer terug zouden hoeven. Als de reden om te vluchten is komen te vervallen, is er geen reden meer om hier te blijven en kan men terug. Door ons huidige beleid op dit punt wekken we ten onrechte verkeerde verwachtingen.

Jan Hen2076 | 10-03-19 | 01:08

Toet, toet en dikke doei

buster24 | 09-03-19 | 23:27

In plaats van een ingerichte woning met Miele en uitkering, interneren, dan gaan ze van zelf graag weer terug.

henk vintage | 09-03-19 | 23:26 | 1

Net als in '14 '18 toen Zuid Nederland werd overstroomd door Belgische vluchtelingen. Ze kregen hout, spijkers en gereedschap en ze mochten hun eigen barakken gaan bouwen plus een stukje grond voor een moestuin. Het gros kon meteen al aan de slag in de bosbouw waar een schreeuwend tekort aan arbeidskrachten was. Het afvalhout wat in de bossen achterbleef mochten ze gratis mee nemen om op te stoken. En in 1918 werden de barakken afgebroken en gingen ze allemaal weer naar huis.

copywriter | 10-03-19 | 04:11
-weggejorist-
Hapselaar | 09-03-19 | 23:07

Terugsturen en hun eigen land weer laten opbouwen. Met al die achterlijke stammen en groepen hebben ze er zelf ook een puinhoop van weten te maken in die zandbak. De Nederlandse politici zullen echter wel weer kiezen voor de oplossing waar ze hun vingers niet aan hoeven te branden, namelijk blijven en flyeren met verblijfsvergunningen en de garantie op een leven lang uitkeringen, zorg, woning en het recht een aparte bevolkingsgroep te blijven vormen met schijt aan de Nederlander en de Nederlandse cultuur. Fijn vooruitzicht dat die stammenoorlogjes in het vervolg op Nederlands grondgebied uitgevochten gaan worden. Scheelt iig de regering weer het sturen van Toyota's naar een ander land.

Ruikbaard | 09-03-19 | 22:59 | 1

Ze krijgen een paspoort, diverse dingen gratis, en mogen stemmen, op wie denk je dat ze stemmen... de partijen die hun terug willen sturen of die hun hier opgevangen hebben, en hier houden....
En dan is er zijn er nog de banken en regering die extra geld op de rekening zien verschijnen, schulden/leningen die deze mensen maaken zien oplopen...

Rene046 | 10-03-19 | 00:03

Inwisselen voor statiegeld, meer zijn ze niet waard.
Hier houden gaat veel geld kosten, deze vaasjes.

Denarius | 09-03-19 | 22:57

En daar moest een onderzoek voor plaatsvinden? Schei 's uit!

demaup | 09-03-19 | 22:52

98% die niet bereid zijn hun eigen land weer op te bouwen? De overige 2% mag hier blijven, want dat zijn de aanpakkers. De grote rest (die 98% dus) de verblijfsvergunning afnemen; nietsnutten hebben we al genoeg in Nederland. Doei!

benjeallanggek | 09-03-19 | 22:40

Pritt Stift, wat met de Afghanen, Irakezen.
Ook maar een enkele reis terug? Lijkt me een goed idee maar ik zie het niet gebeuren want moslims.

Jan Dribbel | 09-03-19 | 22:38

Geniale humor. Zeker toen John Lennon ook nog opdook.

Klappernoot | 10-03-19 | 00:04

Money!

Is dit nog nieuws? | 09-03-19 | 22:31

We gaan ze brengen!
(met KLM natuurlijk)

Gerrit gordijnstok | 09-03-19 | 22:29

Diegenen die hier een vaste baan hebben met contract mogen wmb blijven, in ieder geval totdat het contract erop zit. Kunnen we dan altijd nog kijken of ze ergens recht op hebben, zeker als we het over een langjarig dienstverband hebben.
Wat niet in eigen onderhoud kan voorzien moet wmb terug. Liefst gisteren maar in ieder geval binnen 3 maanden. Zonder rechten, zonder aanspraak op wat dan ook te kunnen maken. Geen nieuwe verblijfsvergunningen verlenen, geen verleningen, geen familieleden hiernaartoe en geen naturalisaties.
Het is mooi geweest, IS is in Syrie en Irak niet gevaarlijker meer dan hier, dus gewoon terug, daar je land opbouwen. En we verwachten wel groepskorting als we over een jaar of 5 op vakantie kunnen en kijken wat jullie ervan gebakken hebben.

Graaisnaaiert | 09-03-19 | 22:24 | 3

Ik ga toch even ingrijpen. Isis is niet dood en is bij lange na niet verslagen of minder gevaarlijk geworden. De oorlog is net pas begonnen en prent dat in uw brein. Deze nieuwe nazi's laten zich niet vangen, doen niet aan verdragen en zijn niet landgebonden. Dit soort lieden zijn een existentieel gevaar voor alles dat anders denkt, is of geboren is. Veel van onze Syrische vluchtelingen hebben sympathie voor die duivels. Ze vluchtten immers voor Assad, maar dat vergeet iedereen. Ik wil helemaal geen Syrische vluchtelingen in mijn land. Ook niet lopen klooien met arbeidscontracten. Ik wil ze weg hebben. Ik wil geen Midden Oosten in mijn straat. Ruil ze uit en vervang ze voor mijn part met echte slachtoffers. Daar zou ik mee kunnen leven.

Klappernoot | 09-03-19 | 23:39

Ik ga ook even ingrijpen dan:

"Veel van onze Syrische vluchtelingen hebben sympathie voor die duivels. Ze vluchtten immers voor Assad, maar dat vergeet iedereen."

Wie vlucht voor Assad is GEEN sympathisant van jihadisten of ISIS. Sommigen vast wel maar de meeste vluchtelingen zijn heel gewone burgers, met vrouwe en kind en een baantje die een normaal leven willen en hadden in Homs, Idlib of Aleppo waar een gewelddadig einde aan kwam met die oorlog. Waar het misgaat met al deze anti-vluchtelingen types is dat ze alles op 1 hoop smijten, en ook Assad nog eens zien als de Good Guy in dit verhaal.

Teveel RT gekeken vrees ik.

Beste_Landgenoten | 10-03-19 | 14:40

@Beste_Landgenoten | 10-03-19 | 14:40:
Ik kom er liever niet hier achter dat een deel van de ‘vluchtelingen’ sympathisanten zijn van IS. Ze mogen het van mij zijn, maar dan wel daar. Daar heb ik er geen last van. En echte vluchtelingen vluchten geen 5000 km om veilig te zijn. Volkomen bullshit. Ze reizen 5000 km en nemen alle gevaren voor lief omdat ze hier van wieg tot graf gepamperde worden Zonder dat er een tegenprestatie verlangd wordt

Eagle0511 | 10-03-19 | 19:17

Nooit meer werken, een levenslange uitkering ,
Gratis medische zorg , geen eigen risico , bijzondere bijstand , kwijtschelding van gemeentelijke heffingen, kinderen gratis laptop, moeder gratis fiets + fietsles, huursubsidie , bijdrage inrichting huis, gratis tandarts, studiebeurs, zwemles, etc etcetera etc....
Ik zou ook blijven ....
En nooit meer teruggaan , en de hele boel bij elkaar liegen als het nodig is ....

laurentius | 09-03-19 | 22:23 | 2

Dat dus, en nul komma nul motivatie of pressie, tot wat dan ook.

Rest In Privacy | 09-03-19 | 22:28

o en een uitkering, is niet veel zegt men.... maar met al die cadeautjes hierboven, is er goed mee te leven, vooral als je meerdere vrouwen of familieleden in 1 huis hebt.
En met wat pech moet pa aan het werk, met behoud van uitkering, en kan Jan naar huis want die was te duur.

Rene046 | 10-03-19 | 00:08

Overbevolking.

aartvantiemenvanjand | 09-03-19 | 22:22

Ik hoor links nog zeggen. Stel je niet aan racisten, het gaat om TIJDELIJKE opvang. Als islamiti--uhh--daesjsh verslagen is gaan ze weer terug.
Vergeet niet, tijdens de tweede wereldoorlog konden wij ook allemaal schuilen in Noord-Afrika.

Historicuck_Han | 09-03-19 | 22:21 | 2

Pssst, Syrie ligt in de Levant, Azie dus. Niet dat ik daar tussen die idioten wil schuilen ( op Israel na, dan ), maar we moeten wel een beetje nauwkeurig blijven in deze tijden van fake news en propaganda.

Graaisnaaiert | 09-03-19 | 22:37

Maar in Afrika kregen we denk ik geen gratis geld, woning, flatscreen en werd de tuin niet gedaan door een paar deugddozen.

Mart6037 | 09-03-19 | 23:12

.. maar goed. Geen enkele moslim wil in een islamitisch land wonen - en daar hebben zij ook 1,6 miljard redenen toe.

Jan Passant mk2 | 09-03-19 | 22:19 | 1

ja vind ik ook raar elke Turk of Marokkaan die hier woont is helemaal idolaat aan zijn eigen land , maar willen er niet wonen

speed48 | 09-03-19 | 22:36

Als het niet veilig voor ze is, wat die 98 procent denkt, dan hoeven ze wat mij betreft niet terug.

Ggroengras | 09-03-19 | 22:19

F. Klimaatneutraal recyclen

Jan Passant mk2 | 09-03-19 | 22:17

Ik wordt echt depressief van deze berichten. Ik vind het niet erg om te werken maar ik heb geen zin om te werken voor een lui vluchtelingengezin. Voor alle slaapkoppen onder ons:

20 maart Prov. Staten verkiezingen (zij kiezen o.a. 1e kamer)

23 mei EU-verkiezingen. Stem PvdA Frans Timmermans weg. PVV zit ook in de EU.

Badr Haary | 09-03-19 | 22:07 | 1

Het Europees Parlement is een fopparlement. Het zit er voor de sier en heeft als het puntje bij paaltje komt, helemaal geen vinger in de melk te brokkelen. Het maakt geen ruk uit of u voor de SP of PVV stemt. Al de andere verkiezingen zijn wel van belang. Elk weldenkend mens met gevoel voor morgen stemt dan PVV. De rest zijn charlatans die ons een mes in de rug prikken. En ja, daar hoort ook die lavendel snuivende Gymnasiumscholier bij.

Klappernoot | 10-03-19 | 00:35

Zonder al die uitvreters hadden we met 63 met pensioen kunnen gaan, de vierdaagse werkweek kunnen hebben en een ziektekostenverzekering met volledige dekking. Maar nee, we moeten onszelf opheffen voor het oneindige schuldgevoel van de Duitsers.

oplichter | 09-03-19 | 22:06 | 2

Precies! Maar dat mag niet worden gezegd.

Schuldenbrau | 09-03-19 | 22:40

Er zijn 50 meloen biljart vacatures. Had ze aan het werk gezet - had je er met 62 vervroegd uit gekund ?
@Schuldenbrau, meneer hééft het zojuist gezegd. Het mag dus wel.

Shareholder II | 10-03-19 | 01:54
-weggejorist-
Arnhemsmeisje | 09-03-19 | 22:05 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik ga voor E, omdat:
a) Er daar een hoop heropgebouwd moet worden.
b) We hier de schaarse woon en leefruimte zelf nodig hebben.
c) Voorlopige verblijfsvergunning, ook echt voorlopig moet zijn, niet eeuwig.
d) We al zat mensen aan staatsinfuus hebben.

bqbq | 09-03-19 | 22:00

NL Rechters zullen zeggen:"deze Syriërs wonen al 4 jaar in Nederland, ze zijn te verwesterd, ze kunnen niet meer terug"

Dat is: teveel ge(ver)wend geraakt aan al dat gratis van de NL Overheid.

Kanarie_Geil | 09-03-19 | 21:56 | 1

Sinds 2013 hebben 70.000 Syriërs in Nederland een tijdelijke verblijfsvergunning gekregen. Na vijf jaar kunnen ze een permanente verblijfsvergunning aanvragen. Alleen al dit jaar lopen de tijdelijke verblijfsvergunningen van 11.500 Syriërs af.
www.hartvannederland.nl/nieuws/2019/s...

janleuk | 09-03-19 | 22:02

Laat die Syriërs dit filmpje maar eens zien www.youtube.com/watch?v=R5i9k7s9X_A waarin v.a. 1 min 28 te zien is hoe de Berlijnse bevolking haar platgebombardeerde stad met de hand weer opbouwt.

janleuk | 09-03-19 | 21:49 | 1

Als ik de uitkeringscijfers even bekijk van de Syriërs in Nederland hoef je niet te verwachten dat die ooit nog aan het werk gaan! Ca. 70% zit in de bijstand!

Harrie7949 | 09-03-19 | 23:06

F: Zodra ze net als talloze Irakezen en Afghanen in hun zogenaamd onveilige thuisland op vakantie gaan meteen de gratis woonruimte uitmesten, een lading nieuwe asieleisers erin en verder laten verdwijnen uit de burgerlijke stand en bij de uitkeringsinstanties. Win-Win, want de gratis Miele stond er al, mits al niet verkocht op de Marktplaats of op de imperiaal mee naar Syrië.

B.Spiritus | 09-03-19 | 21:45

We doen er een beetje luchtig over,maar hoeveel mensen zullen het besef hebben dat een EU elite in samenwerking met nationale parlementen,de VN organisatie en het grootkapitaal bewust ons continent heeft laten vollopen met de armste,primitiefste,sociaal onderontwikkelde en daardoor vaak agressieve en criminele groepen,die meestal ook nog religieus gebonden appeltjes met elkaar en ons willen schillen.

We mogen dit nu op voorhand alvast in de boeken zetten als de grootste kapitalistisch elitaire war game die de voor god spelende psychopaten voor wie een systeem uitdenken en uitvoeren tot eigen machtsverhouding in stand te houden bedacht hebben,en nu over de laatste 80 jaar uitrollen.

Als er geen verdienmodel aan wetenschap,religie,oorlog en macht zat,heerste er nu gelijkheid,vrede en veiligheid voor iedereen,en hadden volkeren geen verplichte geneukte aanwas nodig om te vechten in dit kapitalistische inhumane kut experiment!

Welles! Nietes! | 09-03-19 | 21:43 | 3

Klopt. Ik denk dat de aankomende verkiezingen een van de laatste zullen zijn. Op den duur zal de EU wel voor ons willen gaan beslissen.

Badr Haary | 09-03-19 | 22:09

@Badr Haary | 09-03-19 | 22:09:
Ik vrees inderdaad, dat die EU huurlingen niet voor niks zoveel slachtoffers maken onder de gele hesjes in Frankrijk. Ook daar ziet de rest van Europa alleen maar online een glimp van btw.

Welles! Nietes! | 09-03-19 | 23:10

Er zijn hier wel wat reaguurders die dat besef hebben! Nu de rest van Nederland nog maar dat kan nog even duren!

BaldEagle | 10-03-19 | 00:12

Terug sturen, zijn eerder een gevaar dan een aanwinst voor Nederland. Weg ermee!

Eddy67 | 09-03-19 | 21:33

Het is inderdaad eigenlijk wel bizar dat al die verblijfsvergunningen voor onbepaalde tijd en zonder verdere voorwaarden worden vertrekt in een land met woningnood en een exploderende bevolking (terwijl we al het China van Europa waren). Alsof je je buurman die je bij je laat logeren omdat zijn huis afgebrand is niet uitzwaait als zijn huis er weer staat. Het enige verschil dat ik kan bedenken is dat jij in een villa woont en het huis van die buurman een hutje was. Nogal essentieel in deze kwestie - maar geen enkele villabezitter zou toch zo gek zijn om die buurman dan maar permanent te logeren te vragen. Al helemaal niet als zijn cultuur en gewoonten niet aansluiten op de zijne en als hij na jaren nog steeds z’n eigen brood niet verdient en soms zelfs steelt van zijn gastvrije gastheer..

duh! | 09-03-19 | 21:33 | 1

Soms?

Schuldenbrau | 09-03-19 | 22:43

Mijn voorstel:
Gordon inzetten met een avond vullend special:
Gordon: "Gillend naar huis"
Waarin vluchtelingen samen met onze presentator/huisnicht Gordon, kennis maken maken met opvangtehuis: "De Bruine Ster."

Kamikazepiloot | 09-03-19 | 21:33 | 1

En dan. Denkt u dat ze dan weggaan? Sterker nog, dan is elke vluchteling ineens homo. Vraag maar aan de AZC's.

Klappernoot | 10-03-19 | 00:58

Wel mooi, de landelijke Bedankdag van die statushouders in de Jaarbeurs te Utrecht. Mooie speeches, goede doelen, dankwoorden, muzie ... Oh, wacht.

Mammeloe | 09-03-19 | 21:33 | 1

Ach, misschien juichen we morgen wel voor een man/vrouw??? in een jurk en een baard. Je weet het niet he. Iedereen riep ook dat Ajax uitgeschakeld was.

Klappernoot | 10-03-19 | 01:01

In Marokko is GEEN oorlog.
In Eritrea is GEEn oorlog.
In Algerije is GEEN oorlog.
In Somalië is Geen oorlog.
Halllooooooooo!!!!!!!
Zullen we dan ook maar de Eskimo,s uitnodigen?
Het is toch maar zielig in die kou.

Rest In Privacy | 09-03-19 | 21:32

Syrië dumpt zijn onaangepaste deel van de bevolking gewoon in de EU. Net als Marokko met de Berbers doet. Wij zijn de gekke Henkies van de wereld.
Maar al te goed is buurmans gek.

oplichter | 09-03-19 | 21:31 | 2

Heel juist. Ik denk dat daar de gevangenissen gewoon leeg staan!

Harrie7949 | 09-03-19 | 23:07

Kring om de zon is morgen regen in de ton.

Klappernoot | 10-03-19 | 01:06


Het is de jackpot hier ....... zou u daar vrijwillig afstand van doen

Ervaringsdeskundige | 09-03-19 | 21:31

Terug er wacht hun een prachtige toekomst, hun land opnieuw opbouwen

myrna1965 | 09-03-19 | 21:29

Terug sturen. Indien niet mogelijk, dumpen in GroenLinks bolwerk Amsterdam.

born2killn00bs | 09-03-19 | 21:28 | 1

Studeren en/of werken, als dat stopt een enkeltje.

Einde van de Domheid | 09-03-19 | 21:27
-weggejorist-
Mo het varken | 09-03-19 | 21:26

Dat kon je aan zien komen, met zo'n idioten in Den Haag wist je al dat dit zou gebeuren. Weg met dat tuig en die idioten in Den Haag!

SuperWauto | 09-03-19 | 21:26

Ze zijn bang dat ze opgepakt worden om hun dienstplicht te vervullen. Als iedereen daar gewoon zijn dienstplicht had vervult dan was het met IS niet zo uit de klauwen gelopen. Wat moeten wij met zulke mensen die alleen het woord 'rechten' kennen, maar niet het woord 'plichten'. Sowieso weten we van iedereen die naar Europa vlucht dat ie nooit meer terug wil naar de shithole country waar hij vandaan komt. Open deur onderzoek dus, en reden om alleen nog opvang in de regio toe te staan.

Ajeto | 09-03-19 | 21:26 | 2

Kortom het zijn dus mietjes. Vrouwen hebben ze daar achtergelaten tussen de granaatscherven.

Badr Haary | 09-03-19 | 22:11

Kijk, af en toe kom je figuren tegen die het snappen. Prima verwoord en dat ga ik gewoon even zeggen. Hulde.

Klappernoot | 10-03-19 | 01:10

Nederland heeft ze een veilig onderkomen geboden.
Nederland heeft ze gratis zorg gegeven.
Nederland heeft ze geld gegeven. En nu is het tijd om terug te gaan en Nederland te bedanken voor de gastvrijheid en de hulp. Het is tijd om ruimte te bieden aan andere vluchtelingen. Er is een tijd om te komen en een tijd om te gaan. Wat is er mis met tijdelijk asiel?

Lappedonsje | 09-03-19 | 21:22 | 3

Eens, tijdelijk asiel voor vluchtelingen zou een beleid moeten worden.

spamzuiger | 09-03-19 | 21:30

En wat is er mis met een quota aan het aantal mensen,die wij tijdelijk kunnen helpen?
En na een einde van gevechtshandelingen direct weer terug gaan?
En waarom 1 miljoen Nederlandse mensen zonder werk EN met een uitkering? En we moeten zo nodig 50.000 Polen binnenhalen?
Welke werkgever lobby zit daar achter?
Vragen, vragen, vragen.

Rest In Privacy | 09-03-19 | 21:43

@Ce ca! | 09-03-19 | 21:43:
Precies. Ik denk persoonlijk dat ze de Polen hier willen laten werken omdat bedrijven dan minder kosten maken qua loon. Maar op de lange termijn is de burger de sjaak, die mag die uitkeringsfraude ophoesten. Bedrijf maakt winst en daardoor mede de Nederlandse economie. Goed voor de cijfertjes maar niet goed voor Nederland. Kijk maar naar de vierde generatie van "gast" arbeiders. Kans is groot dat ook de Polen niet terug gaan.

Lappedonsje | 09-03-19 | 23:14

Rob weet hoe arabs over mensen met heaumeau denken, dus die neemt geen enkel risico. Al mag je dat natuurlijk niet hardop zeggen, want de X66-fractie heeft afgesproken dat we ze gewoon lekker hier houden. iets met geopolitiek.

Graaisnaaiert | 09-03-19 | 22:51

Hoeveel echte Syriërs zaten er ook al weer tussen de 'Syriërs'? Opeens was iedereen van Marroko tot Pakistan Syriër.

Rest In Privacy | 09-03-19 | 21:20 | 4

Klopt. Ik heb mijn Miele ook nog niet gekregen.

suscrofa | 09-03-19 | 21:22

En straks de gevluchte IS aanhangers.

oplichter | 09-03-19 | 21:25

@Glasgow Argus | 09-03-19 | 21:21: Dat zegt genoeg. Morgen kom ik als Mo Boueri op werkvakantie en geen haan die begint te blaten. Er lopen hier best veel 1F figuren rond uit die contreien, maar zolang ze zich rustig houden, kijken we weg. WTF, we hebben niet voor niks een kniegewricht gekregen om een schoppende beweging te maken. Hun wespennest is niet die van ons.

Klappernoot | 10-03-19 | 01:28
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zou tegen ze zeggen dat ze beter naar Turkije kunnen verkassen omdat wij aan klimaatdoelen moeten gaan voldoen,dus van het gas af moeten,vlees verboden gaat worden,dat we moeten gaan rijden met een stekker en niet meer mogen vliegen dan één keer per 10 jaar.Dat we na door rood licht rijden verplicht DNA moeten afstaan.Dat
En we waarschijnlijk een samenscholingsverbod krijgen opgelegd uit Brussel.Dus ja?... moeilijk, moeilijk hier. En voordeel vanuit Turkije is,dat je in je dieselbus naar Syrië op vakantie kan.

Welles! Nietes! | 09-03-19 | 21:19

Euhhh... ja dus?
Er moet een speciaal team vrij worden gemaakt bij de KLPD, die die mensen direct ophaalt als ze zijn uitgeprocedeerd. Een vriendelijk opgezet (maar goed bewaakt) uitzetcentrum bij Schiphol, en dan mogen ze ons bedanken voor de goede zorgen,

kotelet | 09-03-19 | 21:18 | 3

Probleempje. Met huidige wetgeving kunnen ze jaren procederen..

suscrofa | 09-03-19 | 21:21

@suscrofa | 09-03-19 | 21:21:
Die wetgeving moet sowieso als de sodemieter worden herzien. Voor een verkorte asielprocedure kan men nu al een kamermeerderheid vinden.

kotelet | 09-03-19 | 21:41

@suscrofa | 09-03-19 | 21:21:

Als een sodemieter op een rechtse partij stemmen op 20 maart en 23 mei!! Geen D66 rechters meer!

Badr Haary | 09-03-19 | 22:12

Laten we ze maar terug brengen zodat ze die puinhopen zelf op kunnen ruimen , het land weer opbouwen en beter naar hun president zullen luisteren.
De geloofsgenoten uit Emiraten, Saoedi Arabie e.d. zullen ze dan financieel ondersteunen i.p.v het milieu verpesten met al die wolkenkrabbers, Ijsbanen in de woestijn enz..

G KOLKS676469474546 | 09-03-19 | 21:17

Sinds 2013 kregen zo'n 60.000 Syriërs een vijfjarige verblijfsvergunning. Die loopt nu af. Bokken: hebben geen inburgeringsexamen gehaald. Schapen: hebben wel het inburgeringsexamen gehaald. Er worden nog steeds bangmaak-voor-Assad-verhalen verspreid, die destijds door Rutte I & II & III werden rouwomrand met witte pickups en gele chloorrook (White Helmets). Wat nodig is: parlementaire enquete om deze leugen-op-leugen-op-leugen te ontrafelen en de verantwoordelijken zwaar te straffen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-03-19 | 21:17 | 5

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 09-03-19 | 21:24: dan vraag je de slager zijn eigen vlees te keuren. Ik ben niet benieuwd naar de uitkomst van zo'n enquete.

Glasgow Argus | 09-03-19 | 21:25

@Glasgow Argus | 09-03-19 | 21:25: Hiddema als voorzitter, die de zaak kranig aanpakt, dat komt goed.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-03-19 | 21:27

#Stemzeweg en verander de regels: opvang in collectieve boerderijen in de NO-polder, verstrekkingen in natura aangevuld met een bonnensysteem als zakgeld te besteden in de company shop.

kindapaas | 10-03-19 | 06:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb nog geen vluchteling een woord van dankbaarheid horen uiten. Alleen maar eisen en klachten.

oplichter | 09-03-19 | 21:17 | 4

@medo | 09-03-19 | 21:38:
Er zijn uiteraard echt goede welwillende mensen. Maar de meesten zijn dat dus niet.
Lees ook het bijbelverhaal over Nineve.

ZZP-er | 09-03-19 | 21:43

Idd alleen eisen en klachten,ze kennen geen dankbaarheid tegenover westerlingen,wij stellen niets voor in hun ogen wat dat aangaat steunen ze mekaar allemaal.

bluemoon49 | 09-03-19 | 21:52
▼ 1 antwoord verborgen

Het is nu wachten op de nieuwe generatie bontkraagjes. Have fun.

suscrofa | 09-03-19 | 21:15

Daarom dus opvang in de regio.

kortebroek | 09-03-19 | 21:15

F: Retour afzender.

Manus Olie | 09-03-19 | 21:14

Ik neem ze allemaal mee op mijn stoomboot mee terug naar Syrie.
Ik neem de Franse nationaliteit aan en voor 300 Euries aan loodpillen, zorg ik ook nog eens voor het IS probleem.
Wie sponsort mij?

Rest In Privacy | 09-03-19 | 21:13

Anders, namelijk.....
Mag ik niet zeggen van de joris van dienst.

The2Amendment | 09-03-19 | 21:11 | 1

I dacht, ik waag een poging,maar ik zag dat Stormie al is gejor.....

Rest In Privacy | 09-03-19 | 21:28
-weggejorist-
Stormageddon | 09-03-19 | 21:07 | 1
-weggejorist-
ZwarteDag | 09-03-19 | 21:06 | 1

E, en wel zo snel mogelijk. Kunnen ze gaan beginnen met al die timmermannen, metselaars, stratenmakers, apothekers, doktoren en verder gekwalifiseerd volk weer in te zetten waar het zin heeft, in eigen land.

clockandhammergame | 09-03-19 | 21:05 | 1

Daar valt best wel wat te metselen...

ZZP-er | 09-03-19 | 21:07

F: Als thuisland weer veilig is een gratis ticket naar thuisland (naar keuze), verder geen cent en ook geen Miele. Verder net als alle andere inwoners behandelen als ze hun belasting aangifte te laat doen of niet betalen.

W_F | 09-03-19 | 21:03 | 2

Met dank aan D66 en Groen Link.

ZZP-er | 09-03-19 | 21:06

Niet zelf laten vertrekken, gewoon een toestelletje charteren en dan hophop, terug naar Damascus. Zetten we er meteen een aantal NL-waarnemers bij gedurende een jaar of 3, waar ze zich elke week moeten melden ( zodat we zeker weten dat Assad ze niets aandoet ), kunnen we daar ook niet door de VN op worden aangesproken. En dan is het verder inderdaad, toedels en de groeten, maak er wat van, daar.

Graaisnaaiert | 09-03-19 | 22:49

Gratis geld en woning geven. Gaan ze vanzelf de taal leren en werken uit waardering.

Debombdiggity | 09-03-19 | 21:03 | 1

Hahahahaha

Badr Haary | 09-03-19 | 22:14

Ja maar Assad, blablablabla.
Kende u die mop al van die Syriër die terugging na de oorlog?

medusa324 | 09-03-19 | 21:03 | 1

Nee, vertel..

ZZP-er | 09-03-19 | 21:05

Poch Airlines.

PresidenteDeConjovia | 09-03-19 | 21:02

Ze waren gevlucht voor de oorlog,
ha ha ha ha ha ha ha.
Sommigen hier in NL geloofde dat ook nog. Hoe dom: GL, kom er oom maar even bij zitten.

ZZP-er | 09-03-19 | 21:02

Terugsturen natuurlijk. En ze een rekeningnummer overhandigen waarop ze eerder genoten financiele steun in Nederland kunnen terugstorten. We rekenen er op dat ze zich hiertoe verplicht voelen. En nu wegwezen.

doitdoit | 09-03-19 | 21:00

Die mensen blijven allemaal, voor de vorm worden er een paar gezinnen uitgezet om verontwaardiging te creëren zodat de rest mag blijven.
Bedankt links geteisem.

Ongeblustekalk | 09-03-19 | 21:00 | 2

Zo werkt het!

Rest In Privacy | 09-03-19 | 21:13

Ware woorden kalk. Leuk dat je weer terug bent.

Rest In Privacy | 09-03-19 | 21:29

F. Hou de goeie (zijn er meer dan men denkt) en stuur de rotte appels maar naar Zweden. Die zijn er ook dol op qua deugen. Helaas is deze optie onmogelijk want besluiteloos ,ruggegraatloos en links geindoctrineerd landsbestuur....

Lompiedompie | 09-03-19 | 20:59 | 1

Dat opbouwen van het betreffende thuisland wordt niets als je de goede niet laat gaan.

W_F | 09-03-19 | 21:10

Gewoon onder bezielende leiding van Stef Blok die gasten ter plekke een trits Toyota dealerschappen op laten zetten. Fuck die NGO's! Cut out the middlemen!

Tenslotte is er geen enkel voorbeeld van een geslaagde multiculturele samenleving en tot op de dag van vandaag lopen er in Syrië nog steeds Koerden en Yezidi's rond. En ontwikkelingsgeld moet rollen, maar dat terzijde.

Rest In Privacy | 09-03-19 | 20:59

E: We gaan ze brengen.
Geheel volgens de vluchtelingenverdragen. Opvang is tijdelijk. Ga je eigen land opbouwen.

Oh, en neem je haatreligie mee!

marcoplarco | 09-03-19 | 20:57

Gewoon terug, war is over.

oakmont | 09-03-19 | 20:57

Outkieroeng stoppen = Lekker terug naar huis. Zoniet, worden ze toerist in eigen land.

suscrofa | 09-03-19 | 20:57

Iedere Syriër die geen strafblad heeft, een baan heeft en netjes belasting betaalt mag van mij blijven. De andere 98% moet toch echt terug.

GerbenW | 09-03-19 | 20:57 | 1

Zo sta ik er ook in, tenminste, totdat die baan afloopt en ze binnen een half jaar niets nieuws kunnen vinden. Dan is het wmb echt einde oefening.

Graaisnaaiert | 09-03-19 | 22:47

Anders : we verkorten de wachttijden voor orgaantransplantatie...

Bill le Koek | 09-03-19 | 20:56

Slachtoffers van de krieg die wat bijdragen kunnen blijven. Tot een max, en onder strikte integratievoorwaarden met maar 1 strafpunt. Meeimporteren en propageren dan wel naar buiten uitdragen van een idiootlogie wordt beloond met een enkeltje terug. Verdachten van meeliften met diezelfde slachtoffers krijgen geen kans. Er is daar zat werk in opbouw en restauratie. Er komen anders in noord afrika zat vacatures vrij. Mét vergelijkbaar salaris. We zijn een afbrokkelende verzorgingsstaat die fundamenteel in principe goed is opgebouwd. Terugkeer naar die staat hangt af van de komende(n) verkiezingen. Stemzeweg. Helpdevervangers. Helpelkaar.

NiCeY | 09-03-19 | 20:55

Laten we wel wezen, we hebben goede opvang geregeld, ze zaten hier niet in tentjes. Er zijn zelfs andere opvangmogelijkheden gevonden toen ze het in Nijmegen teveel naar "bos" vonden stinken (Heumensoord). We behoren tot de rijkste landen. Ik zou het heel mooi vinden om ze met het geld van een paar maanden uitkering terug te sturen (mits ondertekend dat we hierna geen aansprakelijkheid meer hebben). Ze kunnen dan mooi hun eigen land en leven weer opbouwen, binnen hun eigen cultuur met gelijkgestemden. We hoeven niet alle oorlogsvluchtelingen over 1 kam te scheren en ze ook niet over dezelfde kam te halen als de economische vluchtelingen.
Oorlog is voorbij, opbouwen dan maar. We kunnen heus nog wel iets bijdragen maar dan houdt het ook wel op.

whatsinaname | 09-03-19 | 20:54 | 2

Dit dus!

EefjeWentelteefje | 09-03-19 | 21:10

Prima!

Rest In Privacy | 09-03-19 | 21:14

Wat dacht je van die Somaliërs en Ethiopiërs hier? Daar is nu een vredesakkoord. Ik trek dat heel slecht, jonge statushouders voor me in de rij bij de supermarkt. Er is voor die tieners een blok met appartementen uit de grond gestamd. Tassen vol met chips, bier en cola sjouwen ze er naartoe. Geen woord Nederlands. Kssst! Ga weg. Ik heb al een spuitbus gekocht: Your country needs you!

Mammeloe | 09-03-19 | 20:53 | 3

Give them quat en je hoort ze niet.

Pleegzuster B | 09-03-19 | 20:56

@Pleegzuster B | 09-03-19 | 20:56: Maar het kost wel erg veel geld.

Mammeloe | 09-03-19 | 21:02
-weggejorist-
Arnhemsmeisje | 09-03-19 | 21:54

Laat het maar spaak lopen, het lijkt er steeds meer op dat dat nodig is om de collectieve deug-gekte te doorbreken.

Jackanders | 09-03-19 | 20:53

Als deze zoveelste regime change oorlog was geslaagd had Amerika de olie en gasleidingen in handen gekregen en Syrie een moslimregime. Ondanks alle - notabene van het door de CIA/USAID betaalde Bellingcrap (U weet wel van de MH17 doofpot) - verzonnen gifgas aanvallen is het plan in dit land niet gelukt. Mede door interventie van Rusland en de komst van Trump die wel aanzag dat Putin zijn enige basis in dat gebied niet zou opgeven. En in tegenstelling tot de neocon warhacks niet op ene flatout oorlog wilde aansturen. Wil niet zeggen dat diverse proxy legers een enorme ravage hebben aangericht in dat land. En dat wij nu zitten met de veelal Assad oppositie cq de anti-Christelijke moslimstaat aanhangers. Lang verhaal kort er is maar 1 land dat deze Syriers moet innemen en huisvesten en dat zijn de Verenigde Staten van Regimechange.

HdJ | 09-03-19 | 20:49 | 1

en wat dacht je van Syrie zelf?

Glasgow Argus | 09-03-19 | 20:50

Gooi ze er uit. Er is werk aan de winkel daar voor ze. Hier zitten ze lekker te paffen in het voorjaarszonnetje in hun gratis huis, met hun gratis geld - en maar klagen over de Nederlanders. En de Nederlanders moeten werken voor de belastingopbrengst tot ze dood neervallen. Er is iets erg fout.

paridae | 09-03-19 | 20:48

'Assad is de reden dat ze niet terug willen'.
Mwoa, Rutte kan een goede reden zijn hier niet te willen blijven.

EEnzame SchizofrEEN | 09-03-19 | 20:47 | 3

???
De opstandelingen (soenieten) zijn tegen Assad (en Rutte) omdat hij een dictator zou zijn. Hij is echter een vrijzinnige Alewiet, en dat is soenieten een gruwel, die vinden dat soenieten overal de baas moeten zijn namens god - eerst in Syrië, later de rest van de wereld. Uiteindelijk moet Rutte óók weg.

HogeNood | 09-03-19 | 21:05

Voor deze Assad was Syrie een democratie die de mensenrechten hoog hield. Vraag maar aan de mensen in Hama uit 1982.

Nichtsneues | 09-03-19 | 21:25

tekst op de bus aanpassen

Aleppo retour

Meesteres Belgie | 09-03-19 | 20:47
-weggejorist-
poiuytrewq | 09-03-19 | 20:47

Zweden,

ZwarteRiek | 09-03-19 | 20:46

Ik hoorde Mei-Lie iets zeggen over interneren en het had nogal wat indruk op haar gemaakt. Ik denk dat we daar moeten beginnen en dan trekken we strootjes wie er met het vliegtuig, de boot of autobus terug moeten (uitzonderingen daar gelaten; bikinimodellen, acteurs met een terroristen-kop en KNO-Architect-Doktoren).

HaatAth3ist | 09-03-19 | 20:45

Als we er nu niets aan doen dan zien we ze straks op Schiphol waar ze onderweg zijn naar een welverdiende vakantie in Syrie.

Toevoeging: In een hun (vakantie)huis die hier niet is opgegeven omdat anders de bijstand vervalt. (en dat zou zielugggg zijn)

Ervaringsdeskundige | 09-03-19 | 20:45

Het is sneu voor ze, alles goed geregeld voor ze, maar hun cultuur botst gewoon met de onze.
Ga naar huis en ga daar weer opbouwen.

Earl_of_Doncaster | 09-03-19 | 20:44

Een bescheiden zakje geld mee,en de uitspraak "gaat heen en vermenigvuldigd u zich daar maar".

Xanadu | 09-03-19 | 20:44 | 1

Een boterhammetje voor onderweg en een pak condooms lijkt me beter. Ze hebben met die oorlogjes daar al genoeg CO2 en ander vuil de lucht in geknald en als ze dan weer gaan fokken als konijnen staat over een jaar of 10 de volgende burgeroorlog daar op het menu.

Graaisnaaiert | 09-03-19 | 22:44

Waarom is dit onderwerp ineens actueel? Hier had men toch ook over na kunnen denken voordat de vergunningen uitgedeeld werden?

Oh wacht. Regeren is vooruitzien.

Is dit nog nieuws? | 09-03-19 | 20:43

Samen met overige allochtonen en 'autochtone vrijwilligers' (AV) zodanig(e) (hoge) belastingen opleggen, zodat het leven van de rest, immaterieel en materieel, zó bruin wordt dat de eersten niet meer opvallen. Daartoe de nodige verdragen opzeggen. Als het buitenland lastig wordt, kernwapens (Kim) met kruisraketten ontwikkelen. Wel rechtvaardig blijven natuurlijk, en niks ... supremacy.

HogeNood | 09-03-19 | 20:43

Allemaal terugsturen. Plek zat voor opvang in eigen zand...

Bucket of Shit and P | 09-03-19 | 20:41

Terugsturen / brengen, wat mij betreft met wat zakgeld om daar een nieuwe start te kunnen maken. We hebben deze mensen onderdak geboden vanwege de oorlog. Nu de oorlog voorbij is, moeten ze terug. Nederland mag dat doen volgens het VN Vluchtelingenverdrag. Het kan toch niet zo zijn dat een conflict of oorlog betekent dat alle inwoners van dat gebied kunnen kiezen welke andere nationaliteit en woonplaats ze voor de rest van hun leven nemen.

KlunsJohannus | 09-03-19 | 20:40 | 5

Die Belgen die hierheen vluchten tijdens de Eerste Wereldoorlog hebben we bij de eerste de beste gelegenheid ook weer teruggestuurd.

VanBukkem | 09-03-19 | 20:50

Je hebt helemaal gelijk.
Helaas vinden veel regeringspartijen het logischer (?!?) dat Syriërs plotseling voorgoed toegang tot Nederland zullen gaan krijgen omdat 'zielig' en 'taal geleerd' en 'goed ingeburgerd'. Allemaal drogredenen.
En voor die echt geïntegreerde Syriërs, de weg staat voor hen open om nu via de reguliere weg een migratietraject te starten. Als er hier in NL echt een plek voor je is, kom je er echt nog wel in.

EEnzame SchizofrEEN | 09-03-19 | 20:57

Ja, we beloven ze allemaal 1000 Euro die ze overgemaakt krijgen zodra ze terug zijn!

BaldEagle | 10-03-19 | 00:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Big fucking surprise...

poiuytrewq | 09-03-19 | 20:40

De Syriërs in Nederland gaan op Denk stemmen. We importeren de ellende van het Midden-Oosten.

Rest In Privacy | 09-03-19 | 20:39

Ik dacht dat die juist mochten blijven. Maar dat dobbernegers uit Afrika die geen verblijf toegekend krijgen, maar ook weer niet uitgezet kunnen worden, een probleem worden/zijn.

Deksmaat | 09-03-19 | 20:38

Breng ze maar onder bij Groen links stemmers en Joop lezers.

poisonivy | 09-03-19 | 20:37

Kennen jullie de term "gastarbeiders" trouwens nog?
Blijfarbeiders
4e generatie geeft inmiddels ook zoveel bijdrage aan de samenleving.....

Is dit nog nieuws? | 09-03-19 | 20:35 | 7

@Glasgow Argus | 09-03-19 | 20:49: Eh, Wie is hier de mol?

Pleegzuster B | 09-03-19 | 20:54

@Pleegzuster B | 09-03-19 | 20:54: voor een echte mol moet je nog dieper graven

Glasgow Argus | 09-03-19 | 21:01

BlijfARBEIDERS??! Was dat maar waar.

Godsammekraken | 09-03-19 | 22:20
▼ 4 antwoorden verborgen

"Tweederde van de ondervraagde Syriërs zegt zich Nederlands te voelen. Wel hebben ze nog moeite om vriendschappen te sluiten met Nederlanders." Dat belooft wat. Kortom het moet optie F worden: voer het CDA-plan uit en maak verblijfsvergunningen slechts tijdelijk. Als het land weeer veilig wordt geacht verloopt de vergunning. Asielzoekers die zich hebben gedragen, die hebben meegewerkt tijdens de aanvraag, en uitzicht hebben op een zelfstandig bestaan hier, die mogen eventueel blijven. Ook voor kinderen komen er vaste criteria voor permanent verblijf. En "te verwesterd zijn" is daar niet 1 van.

Muxje | 09-03-19 | 20:34 | 2

Nederlanders kom je ook niet tegen in een moskee.

Repetitive Beats | 09-03-19 | 20:37

ze voelen zich "Nederlander" wanneer ze iets kunnen ontvangen: uitkierings, gezondheidszorg, huisvesting, inrichting.

Wanneer ze zich omdraaien zijn ze weer lid van de stam en slaan ze onderling elkaar de koppen in. Syrie is als land een maaksel van de Fransen, onderliggend is het al 3000 jaar een gebied waar stammen elkaar met knuppels achterna rennen.

Glasgow Argus | 09-03-19 | 20:40

Goed idee van de deugers om IS'ers onder te brengen in een westers land zoals NL om ze tussen de juist gevluchte mensen voor IS'ers neer te plempen.
Wollt ihr der anlauf nach den totalen Krieg?

steekmug | 09-03-19 | 20:34 | 2
-weggejorist-
Rest In Privacy | 09-03-19 | 21:15
-weggejorist-
Doemaarmaarniemand | 10-03-19 | 06:20

Die gaan nooit meer weg, is ook nooit de bedoeling geweest natuurlijk. Creëert weer werkgelegenheid en wij betalen wel.

witwas | 09-03-19 | 20:34

Nederland was ook kapotgeschoten en wederopgebouwd. Terug dus. Wel met wat geld in het knuistje. Kost nog altijd minder dan hier aan het geldinfuus houden.

whatsinaname | 09-03-19 | 20:34

Maarrrr gaan ze lekker meedoen of gaan ze ons land net zo miserabel maken als de shithole waar ze vandaan komen? Ik zie een moskee, ik zie hoofddoeken, ik zie geweldsincidenten, ik weet het antwoord!

Repetitive Beats | 09-03-19 | 20:33 | 1

Helaas staat dat kneusje open om meer meer meer outkering te ontvangen

Jacktheflipper | 09-03-19 | 20:42

Tenenkrommend weer. Die blije hoofden die al besloten hebben dat ze blijven. Alleen, jammer dat ze zo weinig Nederlandse vrienden hebben. Nederlanders hebben het namelijk zo druk!
En weer is er blijkbaar niemand die zich afvraagt of wel zo normaal is om te blijven en waarom die vriendelijke Nederlanders het zo druk hebben. Dikke zucht.

Poesmobiel | 09-03-19 | 20:33

We doen er niks mee. Net als met de Joegoslavische vluchtelingen. Die zouden ook tijdelijk hier zijn.

Is dit nog nieuws? | 09-03-19 | 20:32

Wegwezen. In 1919 gingen die 1 miljoen gevluchte Belgen in Zuid Nederland ook weer terug. Vraag maar aan Leo Lucassen, die heeft er voor doorgeleerd.

Mammeloe | 09-03-19 | 20:32 | 4

België was toen ook rijker dan Nederland. ;-)

miko | 09-03-19 | 21:39

@miko | 09-03-19 | 21:39: Belgen zijn failliete armoedzaaiers,alleen in de vroege middeleeuwen waren Brugge en Gent rijke steden. Nu hoeven wij bij wijze van spreken maar 2 zeemijnen in de Westerschelde te leggen en het is afgelopen met de Belgische economie.
Laat me niet lachen,België rijker dan Nederland! Ha ha ha ha

Eendragtmaaktmagt | 10-03-19 | 11:30
▼ 1 antwoord verborgen

Ik was zo dom om in Melilla een biertje te zoeken in de winkels. Het enige wat ik hoop is dat moslims ook zo behandeld worden hier.

Geen01 | 09-03-19 | 20:32

Net als de Irakezen... verblijfsvergunningen niet verlengen of intrekken. Die mensen gaan netjes terug. Zeggen geen bedankt of zo. Maar gaan netjes terug

Rest In Privacy | 09-03-19 | 20:30

Terug naar wat? Een kapotgeschoten huis, geen infrastructuur, geen economie, geen gezag en volstrekt onduidelijke onderlinge verhoudingen.
Kwestie van tijd voordat het daar weer helemaal misgaat.
L

Superior Bastard | 09-03-19 | 20:30 | 11

Iets opbouwen is niet iets wat in de moslim cultuur aanwezig is.
Kijk maar naar voormalig yogoslavie in de niet moslim gebieden is de opbouw na de oorlog veel sneller gegaan. Voornamelijk omdat de cristenen direct zelf zijn begonnen met puin ruimen. Terwijl de moslims het wel lekker vonden slachtoffer te zijn met gratis geld eten

Jacktheflipper | 09-03-19 | 20:53

Ken wel meer landen waar het een zooitje is maar die teringzooi hebben ze er zelf van gemaakt,ja zelf. En en als ze een beetje eer en geweten in hun donder hebben gaan ze dat land opbouwen.

miko | 09-03-19 | 21:37
▼ 8 antwoorden verborgen

Geven ze allemaal een tesla. Automatische piloot weet de weg wel.

anusragger | 09-03-19 | 20:30 | 1

dat kan je niet maken, zo'n vervuilende bak. Geef ze dan een Hummer, beter voor hun duurzaamheids-footprint.

Glasgow Argus | 09-03-19 | 20:31

Inpakken en wegwezen.
E dus...

Ravian | 09-03-19 | 20:28

Als we nou eens de moslims terugsturen en de niet-moslims laten blijven. Gulden middenweg zegmaar. Wij doen wat water bij de wijn, Jesse Klaver c.s. doen wat water bij de wijn. Iedereen blij.

VanBukkem | 09-03-19 | 20:27

Waren al die verblijfsvergunningen niet tijdelijk? Tot het weer veilig is om terug te keren.

Osdorpertje | 09-03-19 | 20:25 | 1

Dat is een wijdverbreid misverstand, maar nee.

Frits de Vriez | 09-03-19 | 20:34

Wanneer het weer veilig is om terug te keren de status als asielzoeker ontnemen? De apothekers met baan houden we, de rest begeleiden we terug.

* Il Principe * | 09-03-19 | 20:25 | 1

Hoezo die we houden we, die hebben ze juist nodig in Syrië.

lacucaracha | 09-03-19 | 21:19

Terugsturen naar Syrië zou je zeggen. Maar ja. Naast mij woont ook een Syriër. Een hele vriendelijke jongen, kan er niks anders van maken. En om die nou recht in zijn bek te zeggen dat ie maar terug moet rotten naar Syrië... tja, daar ben ik dan ook weer wat te weekhartig voor.
Moeilijk moeilijk...
"Wat zou je ervan vinden om in Zweden te wonen?"

VanBukkem | 09-03-19 | 20:25 | 10

Het zijn altijd die 'vriendelijke buurjongens' die op een gegeven moment de fout in gaan! Wel alert blijven graag!

BaldEagle | 09-03-19 | 23:53

Kijk de volgende documentaire over hoe je er totaal ingeluisd wordt door die vriendelijke vluchteling: youtube.com/watch?v=wCa35vW4wE8

B. Randnetel | 10-03-19 | 09:58

@B. Randnetel | 10-03-19 | 09:58:
Ach kerel wat een angst weer.. Wat zijn we toch een volk van bangerds geworden.

Beste_Landgenoten | 10-03-19 | 12:19
▼ 7 antwoorden verborgen

Had er, op onze linkse dromers na, ook maar iemand iets anders verwacht?
Voor zo ver ik weet deelt Assad geen gratis geld, mieles en woningen uit.

EefjeWentelteefje | 09-03-19 | 20:24

F. Zorgen dat het hier veel onprettiger is dan in Syrië.

JvanDeventer | 09-03-19 | 20:24 | 1

Dat doen ze op zijn tijd zelf wel.

miko | 09-03-19 | 21:15

Mooi land hoor, Syrie. Mooie vrouwen ook.

Ik stel voor om ze terug te brengen (e).

echt_links | 09-03-19 | 20:24 | 2

Verzoeken om terug te gaan. U suggereerde toch geen razzia's en uitzettingen?

Is dit nog nieuws? | 09-03-19 | 20:37

Gewoon UWV voor op de bus zetten, en als ze zijn ingestapt doorrijden naar Syrië.

Monsarrat | 10-03-19 | 15:36

afgezien van de 0,001% hoogopgeleiden naar westerse maatstaven is de rest van de syriers niet geschikt voor een ander bestaan dan uitkeringstrekken en hosselen. In Nederland is het domweg makkelijker voor ze, gegarandeerd inkomen en aanvulling met kinderbijslag, dicriminatiekaarten en drugshandel. Waarom zouden ze teruggaan naar Assad?

Glasgow Argus | 09-03-19 | 20:24 | 4

Hoogopgeleiden of nog in hoger onderwijs zijn er heel wat meer. Zou zeggen: hou die hoger opgeleiden en in opleiding hier, maar wel eerst onderzoeken waar ze nu staan o.a. tov Islam én kijken of ze met IS te maken hebben gehad. Dus eerst grondig onderzoek.

Jan, Leiden | 09-03-19 | 20:29

@Jan, Leiden | 09-03-19 | 20:29: Er is in Nederland niet eens altijd behoorlijk werk op niveau te vinden voor onze eigen 'hoogopgeleiden'. Daarbij is het niveau van het onderwijs in Syrië niet vergelijkbaar met hier en zijn ze niet eens de Nederlandse/Engelse taal machtig. Wat hebben wij nou aan deze mensen? Een gemiddeld Nederlands kind van 12 is al in staat om beter te functioneren in het arbeidsproces hier.

Pomposus | 09-03-19 | 20:37

@Jan, Leiden | 09-03-19 | 20:29:
Laat integriteit nu 1 van de vele karakter eigenschappen te zijn die men NIET kan meten.
Ik herhaal. NIET KAN METEN.
Daarnaast is er takkitaaki of zoiets.

Rest In Privacy | 09-03-19 | 21:37
▼ 1 antwoord verborgen

Natuurlijk begeleiden, er is daar niet zoveel meer. Geef ze een financieel tegoedje als ze ondertekenen dat ze dáár het land gaan opbouwen i.p.v. hier afbreken.

whatsinaname | 09-03-19 | 20:23 | 2

Nederland kan toch niet meer zonder de "apotheker uit Aleppo"?

Is dit nog nieuws? | 09-03-19 | 20:40

@Is dit nog nieuws? | 09-03-19 | 20:40: Was het maar die apotheker uit Aleppo, maar de bootjes waren gevuld met ander "snoepgoed". Apothekers en tandartsen worden nu gehaald uit o.a. Spanje. Ook door ons eigen onderwijsstelsel hoor! Inloten om bij een studie te kunnn... je reinste kul. Nederland Bingoland.

whatsinaname | 09-03-19 | 20:46

Huilen, muil houden en betalen?

schoon-schip-maken | 09-03-19 | 20:22 | 1

Yep, de mega clusterfuck die je wist dat zou komen. gelukkig gaan al die Somaliërs en volk uit Eritrea wel gewoon naar huis als het daar veilig is........ hahahaha is dat volk nou zo slim of zijn wij echt zo dom.

Halul gebakken | 09-03-19 | 21:30

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland