Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Brexit bewust muurvast

De EU eist een oplossing, die volgens haar eigen logica niet bestaat. 

mooi was die tijd

De belediging van Donald Tusk was zorgvuldig getimed. Net zoals de eerdere belediging van Juncker. Het is een smerige tactiek waar brute dominantie wordt getoond, en de andere partij gedwongen wordt eerst energie te verspillen aan normalisatie van politieke verhoudingen. Gewelddadige Goliath versus diplomatieke David. Het is tekenend voor het klimaat in Brussel.

De EU deed daar nog een schepje bovenop, met een gerichte campagne op de Britse jeugd. Een Brexit geeft misschien duurder Europees data-roamen. De EU bood ook wederzijds visavrijreizen aan, zelfs bij een harde Brexit. Dat klinkt leuk, maar betekent dat het VK onbeperkt en ongecontroleerd migranten met verse papieren moet toelaten in de hoop dat ze weer weg gaan. 

De onderhandelingen kenden dezelfde lijn. De EU legde in 2017 eenzijdig op dat eerst over een uittredingsovereenkomst onderhandeld moest worden, en dan pas over een handelsakkoord. Die oekaze geeft nu een enorm probleem. Omdat de handelsrelatie niet bekend is, is onbekend wat voor grens nodig is. Deze patstelling komt uit de koker van de Brusselse politiek.

De eis vanuit de EU klonk nobel: Geen harde grens tussen de Ierland en Noord-Ierland. Het maakte voor de strijdende partijen in 1998 minder uit of ze onderdeel waren van het VK of Ierland, het werd immers een grijs gebied als onderdeel van de EU. Twintig jaar later zijn de messen nog steeds geslepen, en kan het opnieuw misgaan.

Het eerste voorstel van de EU was dat het VK honderd miljard zou betalen. Nog brutaler was het voorstel dat alleen Groot-Brittannië echt uit de EU zou treden, en Noord Ierland zou achterblijven in de single market. Een harde grens tussen de EU en de rest van het VK op de Ierse zee. Hier trekt de EU strepen door landen, zoals koloniale heersers dat in Afrika deden. 

Deze stap was vanuit de EU onderdeel van een breder verdeel en heers campagne als reactie op de Brexit. Gibraltar moet naar Spanje, en de EU ging direct flirten met de regering van Schotland. Toen de Catalanen zich wilde afscheiden werd dat veroordeeld en behandeld als een binnenlandse kwestie, maar onderdelen van het VK losweken mag weer wel. 

Het laatste voorstel regelt via een transistitieperiode inclusief backstop een tachtig jarig EU-gevangenschap. Het VK mag daarin alleen uittreden na volledige instemming van de EU. Tijdens al deze onderhandelingen zit het VK als melkkoe geparkeerd in de single market, inclusief vrij verkeer van personen, zonder stemrecht of directe invloed in Brussel. Het vazalstaat-scenario. 

Zelfs de vraag deze periode een beetje te reduceren vond geen steun bij Juncker en Tusk, want een grens op Ierland mag er nooit komen. De EU doet allerlei mooie toezeggingen over snelle en eerlijke onderhandelingen, maar wenst geen duidelijke deadline, of de mogelijkheid in te bouwen dat deze periode eenzijdig mag worden beëindigd met een kortere opzegtermijn.

Allemaal in schril contrast met de artikel 50 procedure. Die was eenzijdig te starten, en duurt hooguit twee jaar. De vraag is nu of het Britse Lagerhuis alle controle uit handen wil geven. Na jaren van uiterst moeizame onderhandelingen zonder enig resultaat of beweging, moet er plotseling na wat vage woorden vertrouwen zijn op een snelle goede afloop. 

De EU heeft meermaals en grotesk aangegeven niet af te wijken van haar visie, nu niet en nooit niet. Eigenlijk is dat al een directe ontkenning van Brexit. Een land dat een unie verlaat, zal een grens optrekken, tenzij er volledig vrij verkeer van goederen, diensten en personen uit een vrijhandelsakkoord volgt. Juridisch uittreden mag, praktisch uittreden mag niet.  

De EU zal nooit via een vrijhandelsverdrag met een voormalig lid haar single market willen doorbreken. Een vrijhandelsverdrag die geen grens nodig heeft op Ierland zal er nooit komen, zonder dat hetzelfde verdrag eist dat het VK zoals een EU-lid onderdeel blijft van de single-market. De EU eist een oplossing, die volgens haar eigen logica niet bestaat. 

Aan de andere kant zullen de Britten nooit instemmen met verdragen die het VK definitief opsluiten in een douane-unie, zonder de mogelijkheid zelf vrijhandelsverdragen op te stellen of een zelfstandig immigratiebeleid te voeren. Dat zou een onvoorwaardelijke capitulatie zijn, die de voornaamste voordelen van een Brexit slopen.

Jeremy Corbyn bood deze douane-unie aan, net zoals Labour campagne voerde voor een Brexit met toegang tot de single market. De EU eist dan vrij verkeer van personen en geen eigen handelsverdragen, waardoor er van soevereiniteit of een Brexit nauwelijks iets overblijft. Net zoals de roep om nieuwe verkiezingen of nieuw referendum zorgt het alleen voor meer onzekerheid. 

Juncker en Tusk eisen een oplossing die geen harde grens op het Ierse eiland oplevert, maar vergeten dat die grens via een harde Brexit er binnen enkele maanden kan zijn. Sneller dan via iedere andere diplomatieke weg. De EU onderhandelt keihard om iets te bereiken, terwijl ze dat op die wijze als eerste zullen verliezen. Er speelt dus iets compleet anders. Dit gaat niet om Ierland.

Er gaan ook stemmen op de Brexit enige tijd uit te stellen, om zo enige tijd te maken alsnog tot een akkoord te komen. Zoiets heeft alleen zin als de partijen langzaam toe elkaar komen. Het VK en de EU staan al jaren in deze impasse, binnen volledig ingegraven standpunten. Beide partijen hebben belangen die ze nooit ten bate van de ander kunnen loslaten. 

Uitstel geeft alleen tijd voor een herhaling van zetten. Dit proces versnellen of vertragen verbetert haar uitkomst niet. De continue onzekerheid remt de groei in het VK en de EU. Een harde Brexit wordt nu al een humanitaire ramp genoemd. Dat is nogal beledigend voor slachtoffers van echte rampen in Jemen of Venezuela. 

Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

Reaguursels

Inloggen

Oh oh wat zijn de druiven zuur voor GS. Die Brexit die ze zo hartstochtelijk steunde blijkt inderdaad rampzalig uit te pakken zoals iedereen met een enigzins werkend brein kon bedenken.
Dus blijft GS maar weer met leugens strooien (net zoals de Brexiteers destijds..). Nu weer het verhaal dat visa vrij reizen betekent dat het VK ongelimiteerd migranten zonder papieren zou moeten, toelaten. Dit is natuurlijk klinklare onzin (het visum vrij reizen betreft VK en EU burgers, lees dan die wet!); zelfs het artikel waarnaar gelinkt wordt beweert dat niet.
Waar is het dan op gebaseerd, deze leugen? Op pure onwetendheid of luiheid? Nee, GS heeft, net zoals de Brexiteers, leugens nodig om de no-brainer van een Brexit te kunnen onderbouwen. Van een non-valeur als Farage verwacht je niet anders maar GS had ik toch iets hoger ingeschat.

Eurocrat | 11-02-19 | 12:44

De Engelsen hebben ooit een wereldrijk gehad en tweemaal een WO gewonnen of daar tenminste een heel groot aandeel in gehad. Als er één volk doorzettingsvermogen heeft dan zijn het de Engelsen wel en dan kan het lang of kort duren, maar de EU komt er uiteindelijk bekaaid vanaf.

oliebolletje123 | 11-02-19 | 10:24

"Een Brexit geeft misschien duurder Europees data-roamen"

Bangmakerij van Brussel. Op IJsland kan ik gewoon mijn data gebruiken en die geluksvogels hebben in een referendum zelf mogen kiezen of ze bij de EU wilden.

Tapu | 11-02-19 | 10:23

"Een harde grens tussen de EU en de rest van het VK op de Ierse zee. Hier trekt de EU strepen door landen, zoals koloniale heersers dat in Afrika deden."

... nu ja, de Britten waren zelf van die koloniale heersers, en een van hun strepen is door Ierland gezet, dus dat is wel een vorm van poëtische gerechtigheid. Maar goed, ik zit niet te wachten op een hernieuwde vlam in de pan op mijn favoriete eiland. Valt wel heel duidelijk op dat Antrim en Down in meerderheid Leave hebben gestemd, dat is ook langs sektarische lijnen.

PresidenteDeConjovia | 10-02-19 | 18:25 | 1

Het VK bestaat notabene uit 2 kolonies op het eiland

Epistulae_Morales | 10-02-19 | 22:47

De druiven zijn weer eens zuur voor Feynman. Misschien was die Brexit toch niet zo'n fijn plan.

Rest In Privacy | 10-02-19 | 17:47 | 6

@Dandruff | 10-02-19 | 18:52: en dat argument is natuurlijk volledig terecht. Het is toch een gotspe dat iedereen nu in het VK diorgeeft.. kut.. we zijn voorgelogen.. er gaat niets veranderen en EU lidmaatschap is toch ook best wel handig als je iets wilt exporteren naar de EU...
En de strategie in London is dat ze dat niet gaan toegeven en keihard werken aan om ervoor te zorgen dat de deal die nu voorligt voor hun gaat werken.. nee wat ze doen is het op zn beloop laten in de hoop dat Europa medelijden krijgt...
Zo je eigen land naar de klote helpen verdient idd een place in hell..

Epistulae_Morales | 10-02-19 | 21:37

www.geenstijl.nl/5146205/feynman-en-o...

Schelden is nooit een argument.
En de EU liegt iedereen voor, dat kun je de Brexiteers niet verwijten.
Bovendien; als Thailand, Algerije, Brazilië, Oekraïne en Singapore hun spullen aan de EU kunnen verkopen moet Engeland dat ook kunnen doen. Daar is geen EU-lidmaatschap voor nodig.

Maar de EU is boos dat een nettobetaler de jaloerse en gewelddadige ex gaat verlaten. Vandaar de volstrekt onredelijke eisen van de EU.

Dandruff | 10-02-19 | 22:08

@Dandruff | 10-02-19 | 20:10: Oke, dank voor alle reacties Dandruff. Fijn dat je er op in gaat. Daarom zal ik hierbij reageren op alle punten uit Feynman zijn betoog:

Allereerst de beledigingen. Het feit dat hij denkt dat er een plan achter zit kan natuurlijk niet bewezen worden. Het lijkt mij eerder onhandig van Donald Tusk die het engels niet altijd even machtig is. Echter deze belediging staat in het niets vergeleken met bv Boris Johnson toen hij nog min. van buitenlandse zaken was.

Dat hele punt van visavrij reizen en de immigratiegolf die zogenaamd het VK zou overspoelen raakt niet de essentie van de zaak. Zoals eerder al aangegeven de moslimimmigratie waar veel britten moeite mee hebben komt met name uit oud-koloniën en heeft niets met de EU te maken. Het is het VK zelf dat hierover verdragen heeft met haar oud-koloniën.

De onderhandelingen zijn vastgesteld op basis van artikelen (zoals artikel 50) waarover het VK zelf vooral aan heeft meegesleuteld. Vervelend dat het handelsverdrag pas later komt, maar het BRexiters hadden wellicht vooraf moeten bedenken wat voor een gevolgen de uittreding heeft voor het Ierse vredesproces. Ze doen hier nu over alsof dit een totale verrassing is.

Dan die 100 miljard waarover gesproken werd. Het is geen afkoopsom oid, het gaat hier om bestaande projecten waarover het VK mee heeft onderhandeld en is aangegaan. Nogal logisch dat je tijdens een onderhandeling gaat aftasten tot hoever het VK nog mee gaat doen aan deze projecten zonder dat er sprake is van contractbreuk. Daarnaast gaat die uitbetaling van die 39 miljard over vele decennia plaatsvinden, dus zoveel pijn zal dat niet doen. www.youtube.com/watch?v=rXjWOmJvoKg

Dan een verzonnen verdeel en heerscampagne. Ook toen er van de hele brexit geen sprake was, hoorde je om de zoveel jaar de Spanjaarden over Gebriltar. Daarnaast heeft meer dan 90% van de britten op Gibraltar voor het blijven in de EU gestemd. Het feit dat dit onderwerp dan voorbij komt tijdens de onderhandelingen lijkt mij niet raar. Hetzelfde geldt over Schotland. Schotland flirte tijdens zijn eerdere referendum al met de EU. Toen is er aangegeven dat ze als onderdeel van het VK meer kansen hebben binnen de EU dan los. Nu het VK de EU verlaat is dat een ander verhaal. Echter alles behalve een done-deal want oa Spanje heeft er veel moeite mee als losse landsdelen op eigen voorwaarden lid willen worden van de EU (lees catalonie).

Dan komt Feynman weer terug bij de backstop en stemmingmakerij als gevangenschap. De EU is geen voorstander van de backstop maar wil het Ierse vredeproces in stand houden. Net als trouwens vele Amerikaanse senatoren van Ierse origine, waar het VK zo zijn hoop op heeft gezet. Natuurlijk krijgt de backstop geen deadline, dat is juist de hele gedachte er achter. Zolang het VK en Ierland (en daarmee de EU) geen goeie regeling hebben getroffen voor de Ierse grens is er de backstop.

Die visie over de backstop komt ook niet uit de burele van Brussel, maar is het steunen van het Ierse standpunt en trouwens bijna alle Ierse partijen. Alleen de DUP (minderheidspartij in kabinet May) is tegen de backstop. Dezelfde partij die tegen het Ierse vredesverdrag was.

Tot slot is er nog steeds niet duidelijk wat de brexiters willen. Sommigen willen een no-deal (met een hele boel losse deals) anderen een Noorse variant (waarbij er nog steeds betaald moet worden en er helemaal geen invloed meer is op het beslissingsproces binnen de EU) en zo zijn er nog vele varianten. Daarnaast is duidelijk geworden dat een groot deel van de Brexit campagne gestoeld was op leugens en de budgetregels zijn overtreden.

En dan die humanitaire ramp... beide zijdes van de campagnes zijn erg sterk in grote woorden, Feynman inbegrepen. Het feit dat het VK voor een groot deel afhankelijk is van buitenlandse (met name Europese) voedselimport en hun eigen oogstseizoen pas in mei begint zorgt nogal voor problemen. Daarnaast zijn er in Mei op deze manier niet al die poolse arbeiders die het grootste gedeelte van de Britse oogst binnen moeten halen.

Scapos | 11-02-19 | 00:09
▼ 3 antwoorden verborgen

De EU is al ongeloofwaardig sinds het Turkije een grens liet trekken op Cyprus. Daarmee toonde het al aan een tandeloze tijger te zijn die alleen probeert door hard grommen ontzag in te boezemen. En nu weer met deze Brexit.

Eminence Grise | 10-02-19 | 17:43 | 3

Tsja.. iets met navo lidmaatschap en de Amerikanen en Engelsen die de turken niet tegen de borst wilde stoten.

Scapos | 10-02-19 | 19:01

En dan klagen over Putin als hij eenzelfde situatie (met betere argumenten) op de Krim creëert. De EU op zijn smalst.

Frau Merkel | 10-02-19 | 20:09

@Frau Merkel | 10-02-19 | 20:09:
De Krim was geen Russisch gebied maar een Oekraiense provincie. Een totaal onvergelijkbaar geval. Daar zal je wel een ander punt mee willen maken, dus.

Beste_Landgenoten | 11-02-19 | 09:39

De EU zal imploderen vanuit Frankrijk (waar de pleuris allang is uitgebroken, overigens verzwegen door de MSM die ook in EU handen lijkt te zijn) gevolgd door een harde Brexit en de doorlopende middelvinger van Hongarije en Polen tegenover de vadsige narcisten en dronkelappen die aan het roer staan.
We leven in interessante tijden.

Eppo | 10-02-19 | 16:36 | 10

@Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 17:30: Of we weer met cash gaan betalen en moeten wisselen. Zo'n jaren negentig argument. Geen app voor dat probleem?
Kijk naar het Warschaupact. De economieën van die landen explodeerden na de implosie. Nu al staan trucks op zondag te wachten voor Duitsland en in de zomerperiode het hele weekend. Dankzij jouw EU en Eurolanden, lees Duitsland en Frankrijk, zijn nu de havens in het Zuiden in handen van de Chinezen. Pechtold en ander Eurofiel gepeupel wilden niks in ruil voor financiële steun. Leuke concurrent voor de noordelijke havens. Handelsroute vanuit Zuidoost-Europa. Er mochten geen nationale gevoelens meespelen, alleen de Europese gedachte.
Ik wil geen immigratie gebaseerd op de gedachten van een Duitse domineesdochter. Gedachten uit een boek van 2 duizend jaar geleden.
Een Europees leger of de NAVO? Liever een leger delen met Trump, dan met antisemitisch Frankrijk en hun hegemonie in migratielanden in Noord-Afrika handhaven. Maar goed... met secretaresses, overblijfmoeders en pensionado's is de ontmanteling van de krijgsmacht succesvol ingezet. Europees zal het worden.
Qua digitalisering lopen Duitsland en Frankrijk mijlenver achter. Het hele privacy argument achter het opknippen is niet meer dan een loser argument. Het echte verhaal is dat Europa qua Social Media bedrijven en eigenlijk alle grote consumenten techbedrijven de boot heeft gemist. Weet niet of het opknippen van Facebook, Amazon en eventueel Tencent of Alibaba het online kopen makkelijker wordt. China zal niet akkoord gaan. De hele raoming-discussie is er alleen geweest vanwege de auto-industri; hun elektrische en zelfrijdende auto's. Omdat een fossiel en elektrisch model samen te duur zijn om te ontwikkelen. Moeten we elektrisch gaan rijden, zodat Duitsland en Frankrjk hun auto's op de Chinese en Amerikaanse markt kunnen verkopen. De gratis Wifi mag Nederland o.m. ophoesten.
Een verder integratie van Europa zal alleen maar leiden tot een verder leegzuigen van Nederland door Frankrijk. Laat Air France KLM maar de parkiet in de kolenmijn zijn.

arlen | 10-02-19 | 18:31

Embedded reaguurder ziet vooralsnog geen enkele reden om daadwerkelijk ongerust te worden.

Rest In Privacy | 10-02-19 | 21:00

Ja Eppo.. het is een groot complot om de simpele ziel tot slaaf te maken van het grootkapitaal.. tuurlijk...

Epistulae_Morales | 10-02-19 | 21:40
▼ 7 antwoorden verborgen

Raar dat een redelijk intelligent volk zich de Brexit in heeft laten liegen door Farage (liegt twee keer per week) en Boris Johnson. In feite zat er natuurlijk al tientallen jaren anti-Europa-sentiment achter, aangewakkerd doordat de diverse premiers onheil afwentelde als 'schuld van de EU'. En nu moeten ze inderdaad het zelf maar uitzoeken met de dichte grenzen. Ondertussen waren ze vergeten dat alle rotklussen worden gedaan door Polen, Roemenen en Bulgaren en alle fabrikanten meestal in Japan zitten. Dan kun je enthousiast alle grenzen dichtgooien omdat 'wij als overwinnaars van de oorlog en Koloniale Grootmacht' dat zelf wel kunnen oplossen, maar de Grote Paniek ligt op de loer.
Succes met de operatie Xenophobia 2019 en als het Engelse Pond op twee kwartjes zit is het misschien weer de moeite waard om er op vakantie te gaan.

Donkersloot | 10-02-19 | 16:30 | 13

@Scapos | 10-02-19 | 17:23:

In het beste geval zijn EU-verkiezingen irrelevant klein bier;
- het EU-parlement heeft geen enkele invloed op de ongekozen en ongecontroleerde EU-commissies die het beleid bepalen;
- en evenmin op de 90.000 (!) ongekozen en ongecontroleerde lobbyisten die genoemde commissies aansturen/omkopen;
- een blok van EU-landen kan regels opleggen aan andere EU-landen, hoewel die landen zelf tegen zijn;
- etc.

En erger nog; partijen in de EU-lobby verbergen zorgvuldig waar zij staan, en welke belangen zij verdedigen. Vandaar dus dat van de weinige kiezers bij EU-verkiezingen, velen stemmen op partijen die het tegengestelde doen van wat zij zeggen. Zoals de VVD die ondanks hun gespeelde EU-kritiek samen met de eurofielen van DDR66 in "ALDE" zitten.

Och, en dat onderzoek; kun je daar een paar concrete voorbeelden van noemen?
Die zullen vast niet gaan over ingrijpende acties zoals explosieve bemoeienissen in Syrië en Oekraïne.
Of hoge EU-functionarissen die het executeren van joodse kinderen in Toulouse verdedigen met "jamaar Israël bestaat" (staliniste lady Ashton).

De echte problemen die de EU opzettelijk creëert kunnen niet op democratische wijze worden tegen gehouden. Het geneuzel daaromheen zal vast elke 10 jaar een frauderende EU-functionaris doen aftreden, maar dat maakt alle echte problemen niet ongedaan.

Dandruff | 10-02-19 | 19:36

Een buitenlander argument werkt altijd. Ook in Nederland...
Ik hoop overigens echt dat die Polen allemaal binnen een maand opstappen daar. Kijken we eens wat er dan gebeurd..
En hoe blij iedereen dan wordt die gedwongen wordt te werken tegen de Poolse vergoeding..

Epistulae_Morales | 10-02-19 | 21:42

@Epistulae_Morales | 10-02-19 | 21:42:

Mooie holle kreet, maar je weerlegt niks.
Je voegt zelf ook niks aan nieuwe informatie toe.
Je houdt je holle slogans expres zo nietszeggend en algemeen mogelijk.

Dandruff | 10-02-19 | 22:14
▼ 10 antwoorden verborgen

Lachen toch, Schotland, NI en Wales losweken van die kut-Engelsen. Nederland kan zijn steentje bijdragen om Ulstershit te repairen.

AlsoSprach | 10-02-19 | 16:30 | 3

AlsoSprach | 10-02-19 | 16:30,

Je zegt "kut-Engelsen".
Goed punt! Eindelijk een argument van de EU-lobby dat inhoudelijk en goed beargumenteerd is. Klinkt veel beter dan de gebruikelijke EU-retoriek over "speciale plaats in de hel", "Anne Frank zou op ons stemmen", "Engeland zal afzinken na een Brexit" of "zonder EU is er geen handel, kijk maar naar de Chinese zijderoutes die er zonder EU nooit zouden zijn geweest".

Dandruff | 10-02-19 | 16:59

@Dandruff | 10-02-19 | 16:59: Gelukkig wordt er hier niet regelmatig gesproken over kut Fransen oid. In de engelse pers en bij de brexiters gaat het toch ook zonder argumenten continue over EUSSR

Scapos | 10-02-19 | 17:25

@Scapos | 10-02-19 | 17:25:

Ik heb het nooit over kut-Fransen, dus val mij niet aan op wat anderen hier zeggen. Ik heb het hier ook regelmatig opgenomen voor Fransen, Grieken, en ook moslims als die ongezien werden uitgescholden.

Punt blijft dat ik in alle jaren geen enkel inhoudelijk pro-EU argument gehoord heb. Ook niet van jou, nu. De anti-EU partijen hebben wel vele tientallen inhoudelijke argumenten. Dat daar dan af en toe een EUssr in sluipt omdat de EU dezelfde censuurwetten oplegt als de USSR klopt, maar dat maakt de vele inhoudelijke argumenten niet ongedaan.

Neem alleen al de goed onderbouwde column van Feynman hierboven. Is daar bij jouw weten één (1) kritische, edoch inhoudelijke reactie op geweest?
Precies, dat bedoel ik.

Dandruff | 10-02-19 | 19:44

Wat mij vooral steeds meer verbaast, is hoe zo een frivole doch fundamentele en belangrijke referendum over soevereiniteit met 'slechts' een meerderheid van 50% + één stem kon worden bepaald.
Ter vergelijking: een wijziging van de NL grondwet vereist een tweederde meerderheid. En terecht, me dunkt.
www.denederlandsegrondwet.nl/id/vi8vi...

SaintNick | 10-02-19 | 15:21 | 7

@Frau Merkel Ik neem altijd aanstoot aan de uitdrukking "naar de bevolking geluisterd". Sta er even bij stil. Wees preciezer. 51,9 % van "de bevolking". Namelijk.
De andere 48,1% is niet van "de bevolking"?

SaintNick | 10-02-19 | 19:21

@SaintNick | 10-02-19 | 19:21:
Er moet een beslissing genomen worden, willekeurig welke, maar het antwoord is binair: ja of nee. Daar moeten regels voor opgesteld worden om het voor iedereen helder te houden en dat in dit geval 50%. Een beetje ja is geen optie. Wat stelt u dan voor?

Frau Merkel | 10-02-19 | 20:20

@SaintNick | 10-02-19 | 19:21: het wordt nog veel leuker.. de stedelingen hebben tegen Brexit gestemd en het platteland voor. Dit is vergelijkbaar met een een Turkse verkiezing.. of een Iraanse.. en de kloof zal tussen jong en oud zijn.
Ik denk dat pensioenafspraken nog heel interessant gaan worden de komende tijd in GB. En eigenlijk elke afspraak waarbij kapitaal verdiend door jongeren richting ouderen moet gaan.. ik denk dat dat sentiment heel snel zuur zal worden

Epistulae_Morales | 10-02-19 | 21:47
▼ 4 antwoorden verborgen

Er staan wel erg veel onwaarheden in dit artikel.
De britten stemmen voor een leugenachtige brexit zonder ook maar iets van een plan te hebben.... en de puinhoop die de britten daarmee veroorzaken wordt in dit artikel brussel de schuld in de schoenen geschoven....

panthoseen | 10-02-19 | 14:59 | 5

panthoseen | 10-02-19 | 14:59,

Noem eens één onwaarheid in dit artikel?
Lukt je niet?
Oke, dacht ik al.
Je stelt dat de Brexit "leugenachtig" was, en je voert als bewijs aan dat je daar wel bijna 0 concrete voorbeelden van hebt. Een goed punt, EU-trollen roepen altijd dat ze bijna 0 voorbeelden hebben, omdat 0 hun hoogst haalbare score is.
Daarom hebben EU-trollen het liever over "speciale plaatsen in de hel", "wie geen homo's stenigt is een nazi" en "Anne Frank zou op mij stemmen" als ze hun gelijk aan willen tonen.

Je hebt dus 100% gelijk dat je niet beter kunt.
Jammer dat dat eigenlijk niet zo'n heel erg sterk punt is.

Dandruff | 10-02-19 | 15:37

@panthoseen | 10-02-19 | 15:32:

Als Brussel onredelijke eisen oplegt is dat inderdaad de schuld van Brussel. Informeer je gewoon eens in het onderwerp.

En leer logisch nadenken. Hoe kan een Brits medicijn dat vandaag voldoet aan alle EU-regels, morgen ineens gevaarlijk zijn?
Hoe kunnen Britse voedingsmiddelen en Britse rij-, vaar- en vlieg- brevetten die vandaag aan alle EU-regels voldoen morgen ineens ongeldig zijn?
Dat zijn puur pesterijtjes.

Want ondertussen hebben we met niet-EU-lid Oekraïne wel een verdrag gesloten dat Oekraïnse voedingsmiddelen toestaat, zelfs als die NIET aan onze regels voldoen. Ook Oekraïense waardepapieren zoals (vrachtwagen-) rijbewijzen zijn in de EU gewoon geldig.

Dandruff | 10-02-19 | 15:46

Dat is de strategie van iedere sinpelton die nog steeds niet wil toegeven dat het een enorme puinhoop wordt en dat dat voor iedereen met een beetje verstand altijd al duidelijk was.

Epistulae_Morales | 10-02-19 | 21:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Krijgen we en "harde BREXIT" is dit de nachtmerrie van de huidige machthebbers want ook zij hebben net als het VK geen idee hoe hier mee om te gaan, want ze hebben wel erg snel de grenzen en hun bewaking op gegeven en de papierwinkel losgelaten door deze te vervangen door een EU versie. Nu wilde ze net aan volgende hoofdstuk beginnen defensie en nu gooit het VK roet in het eten en dat vinden ze neit leuk, want ze hebebn al 2 jaar moeten onderhandelen onderling op een andere manier als de vertegenwoordigers van het VK erbij waren, ze willen wel uitstel van datum maar dat kan niet er koemen EU verkiezingen aan en de procedures gebieden dat het VK dan weg moet zijn, anders worden de problemen voor de EU pas echt erg groot.

Umberto die trotzoni | 10-02-19 | 14:26 | 2

Farage is al centjes aan het tellen. Mag ie nog een termijn in de goedbetaalde bankjes grappige teksten oplepelen en Verhofstadt irriteren. Lijkt me een wereldbaan.

Rest In Privacy | 10-02-19 | 14:35

@Langshetrandje | 10-02-19 | 14:35: Tsja... zolang de woorden van Verhofstadt meer effect hebben dan die van Farage.... maar je kan het inderdaad ook alleen zien als cabaret.

Scapos | 10-02-19 | 14:39

Het VK moet gewoon uitstappen. De oorlog verklaren aan Duitsland en hem weer gewoon winnen. Weg met het EU-fanatisme. De stem van het volk weer laten horen. Kan niet wachten tot Hongarije, Italie, Polen een eigen Unie beginnen.

Goedzo | 10-02-19 | 14:25 | 6

"Kan niet wachten tot Hongarije, Italie, Polen een eigen Unie beginnen."

Benieuwd van wie ze dan al dat gratis geld gaan ontvangen. Nu liggen ze aan het EU-infuus, dus dat kan nog leuk worden. En geografisch is er ook nog een probleempje.

Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 17:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Het artikel is weinig concreet. Want welke alternatieven had de EU? De Britten handelsakkoorden laten sluiten met de hele wereld, en die spullen dan vrijelijk en ongecontroleerd de EU in laten komen. Dat wil niemand. Zie de ophef nu al over wat gifkippen en genetisch gemanipuleerde mais...

Het enige zwakke punt is mijns inziens de stelling dat een grens tussen Ierland en N Ierland automatisch weer tot terrorisme leidt. Dat is niet bewezen. En daarnaast lijkt het me niet verstandig om politiek te laten leiden door de angst voor aanslagen.

Dr_Prepper | 10-02-19 | 13:45 | 9

@Dandruff | 10-02-19 | 19:50: jij snapt het nog steeds helemaal niet he? Wat een NO DEAL Brexit inhoud is dat alle verdragen die GB en EU hebben worden verscheurd.. in 1 dag. Er is een betere deal.. dat is het door May zelf onderhandelde plan. Dan gaat alles zo door als eerder.. totdat er een andere deal ligt.. daar hebben ze dan nog tot 2022 voor.
Maar nee.. zoals het er nu voor staat is een NO DEAL wat ze willen..
Hun keuze.. en volgens door GB opgestelde regels... zij waren het nl die deze clausule hebben bedacht: geen deal met EU houdt in: terugvallen op WTO.

Epistulae_Morales | 10-02-19 | 21:55

@Epistulae_Morales | 10-02-19 | 21:55:

Je draait de boel om.
Nederland weigert straks ineens Britse medicijnen hoewel die vandaag nog gewoon aan onze regels voldoen; het is niet Engeland dat straks weigert ze te verkopen. Dat principe deugt niet, en staat ook los van wel of geen Brexit.

Het zal je verbazen, want het is hier vandaag pas 70 keer herhaald, maar er zijn heel veel landen die niet in de EU zitten, maar wel aan de EU leveren. Zelfs als die producten niet aan onze regelgeving voldoen, zoals Oekraïense plofkippen. Het is onzin dat Engeland dat jarenlang nettobetaler was nu terug moet vallen naar 0. Temeer daar Engeland al decennialang trouw Navo-lid is, nauw samenwerkt op gebieden als criminaliteit, extremisme en milieu, en bovendien aan al onze wetten vwb (voedsel-) veiligheid voldoet.

Er zijn hele goede redenen om deze deal af te wijzen.
Als de EU dat had gewild hadden ze best redelijk en beschaafd over kunnen komen. Maar dat weigeren ze principieel, omdat ze de jaloerse ex willen spelen.

Dandruff | 10-02-19 | 22:27

@Dandruff | 10-02-19 | 22:27:
Verdulleme Dandruf, dit is de grote mensenwereld. Waar je medicijnen volgens protocollen, afspraken en regels worden toegelaten tot je markt of niet. Je ziet het als pesterij of zoiets? En dan nog: Het is de eigen keuze van het VK.

Beste_Landgenoten | 11-02-19 | 10:15
▼ 6 antwoorden verborgen

Scherpzinnige uiteenzetting. Met de gekozen machtspolitiek werkt de eu doelbewust toe op een politieke impasse en langdurig hoofdpijndossier. Om een voorbeeld te stellen naar andere potentiële uittreders ? Zo'n strategie is niet in het belang van de Britten noch die van zogeheten eu-burgers. Laat ze zonder bitterheid gaan en wens ze welgemeend succes voor de toekomst. Een goede vriendschap is wat waard, dan kost het ons armzalige vastelanders maar een duit meer. We're lost in this hell anyway.

suscrofa | 10-02-19 | 13:41 | 12

@Scapos | 10-02-19 | 14:38: Laat nog altijd onverlet dat het de EU een doorn in het oog zou zijn als het VK erin slaagt de immigratieproblematiek onder controle te krijgen, vanwege het effect dat het zou hebben op de enorme groep EU-burgers waar vaak naar wordt verwezen als 'Modernisierungsverlierer'. Het is de EU er veel aan gelegen het VK in dit opzicht te zien falen.

Schulzie | 10-02-19 | 14:48

@Dandruff | 10-02-19 | 14:41:
"Zogenaamd niet bindend, maar we moeten ons er wel aan houden."

Nou nee hoor.

Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 17:38

@Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 17:38:

Waarom niet?
Waarom zou je anders een niet-bindend verdrag tekenen?
Om lekker nutteloos bezig te zijn?
Waarom zouden oikofobe partijen als Groen links vóór dat verdrag stemmen, als ze zouden weten dat we terroristen en oorlogsmisdadigers straks nog steeds hun gratis huis en uitkering mogen weigeren?
Als we (seksueel) gewelddadige criminelen straks echt hun gratis huizen en uitkeringen hadden mogen weigeren, zou Groen Links gewoon tegen gestemd hebben, dat weet jij ook.

Google anders eens op "urgenda", als je dit echt niks snapt.
Mooi voorbeeld van hoe een ongekozen en ongecontroleerde subsidiespons bij ongekozen en ongecontroleerde rechters kan eisen dat democratische beslissingen ongedaan kunnen worden gemaakt.

Dandruff | 10-02-19 | 20:03
▼ 9 antwoorden verborgen

Feynman lult weer een gigantisch uit zn nek, ik heb geen zin om uit te wijden, maar dit artikel kon niet verder van de waarheid afzitten.
De EU heeft zich in deze zeer redelijk en correct gedragen. De Britse partijen (ja, ook Labour) heeft alleen het eigenbelang voorop gesteld om de baantjesmachine te handhaven, ondertussen de rest van het land de elend in gooiend. Beide partijen weten verdomd goed dat wat ze doen uitermate slecht voor de burgers is, maar die rapporten leggen ze naast zich neer.

Brexit gaat de geschiedenis in van hoe een land zichzelf naar de kloten helpt. Hoe de heersende klasse de gewone burgers compleet verneuken. Dit heeft weinig met de EU te maken, en te meer met het gebrek aan zelfreflectie van de Britse politiek. Partijbelang boven alles.

Nice_Wheels | 10-02-19 | 13:06 | 25

@Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 17:39: en die gast mag bij een Nexit verkiezing nog stemmen ook.. dus daarom is het een goed idee om bepaalde dingen niet te referenderen. Als een stukje zelfbescherming. Net zoals mijn dochter van 6 nog niet mag stemmen...

Epistulae_Morales | 10-02-19 | 22:07

@Epistulae_Morales | 10-02-19 | 22:07:

Je stelt dat als iemand herhaaldelijk beledigen hem niet overtuigt van jouw gelijk, die opponent het stemrecht maar moet worden ontnomen.

Hoewel dit jouw beste argument van vandaag is, is het ook bedroevend slecht. Het heeft namelijk niks met het onderwerp van discussie te maken. Het zal je verbazen, maar buiten linkse bubbel zijn inhoudelijke discussies over van alles en nog wat de norm. Een automonteur overtuigt zijn klant ook niet met "als je je rechtervoorband niet vervangt ben je dom, fascistisch, en moet jouw stemrecht worden ontnomen". Hij zal eerder iets zeggen in de trand van "het profiel is niet diep genoeg, zo komt hij niet door de apk".

Kortom. De linkse claim dat de belediging, de godwin en de dictatuur de enige mogelijke discussievormen zijn, is achterhaald.

Dandruff | 10-02-19 | 22:42

www.geenstijl.nl/5146205/feynman-en-o...
Ik begrijp wel wat EM bedoelt. Sommige mensen lijken zo in de war te zijn of niet terzake doende argumenten op tafel te slepen dat je soms met pijn in je hart moet constateren dat ze bij een referendum ook een stem hebben die telt. Je moet je afvragen of democratie bestand is tegen referenda waarin elke ziel boven de 18 zich mag uitlaten over zaken die deze plersoon absoluut niet begrijpt. Daarom een goede zaak om bij belangrijke referenda een minimale opkomst en beslisdrempel te hebben, zoiets als 50% opkomst en 2/3 meerderheid. Omdat anders de waan van de dag, de emotie of degene die de meeste stennis maakt de boel wint. Zie Brexit, zie Oekraine, enzovoort. Mensen weten voor 80% niet eens waarvoor of waartegen ze stemmen. Het voordeel van een stelsel met afgevaardigde partijen waarop je kunt stemmen is dat degene op wie je stemt vaak wel weet waarover het gaat. Je laat bij een moeilijke operaftie ook niet het voltallige ziekenhuispersoneel meestemmen over de behandeling, maar laat dit aan de specialisten die wel kennis van zaken hebben. Een perfecte oplossing en die hebben we nu dus al.

Beste_Landgenoten | 11-02-19 | 10:24
▼ 22 antwoorden verborgen

De Europese Unie verenigt dan ook niet, maar verdeelt! Tussen landen onderling en in landen zelf zaait de EU grote verdeeldheid, dat kon op voorhand iedereen met een klein beetje realiteitszin voorspellen. Maar dat was, en is nog steeds, ook overduidelijk de bedoeling: verdeel en heers!

Rationa | 10-02-19 | 12:44

ze hadden bij de brexit gewoon naam en toenaam van de stemmers erbij moeten nemen. want welke groep was voor en wie tegen ,kan best zijn dat orginals uk eruit wilden of juist blijven.

pedro300 | 10-02-19 | 12:15 | 1

En dan?

Reaaalist | 10-02-19 | 12:57

Ondertussen neemt de Duitse tak van de PvdA weer stelling in (knuffelen hun nieuwe stemvee) ze willen in plaats van Engels nu Turks op de scholen.
Tja, dat is nog eens meedenken met de Brexit en het merendeel van de Duitsers spreekt blijkbaar inmiddels al Turks (zou arabisch een tweede keuze zijn?). Logisch.

bananabanana | 10-02-19 | 12:13 | 4

@Nice_Wheels | 10-02-19 | 12:59:
Ohh, het was er maar eentje van de Duitse PvdA. Proefballonnetje? Of een ongeleid PvdA projectiel? Is hij/zij al uit de partij gezet? Heeft de partij er afstand van genomen? Moet dit weer in de bagatelliseer stand?

bananabanana | 10-02-19 | 13:58

Het was er een van NRW. NRW is een Bundesland met een eigen regering. Boven de Bundesländer staat nog de Bundestag dat op nationaal niveau ageert naast een eigen regering met ministers.

Frau Merkel | 10-02-19 | 15:31
▼ 1 antwoord verborgen

Die Ierland-VK grens kan morgen opgelost zijn... In theorie een harde grens in de praktijk niet...... Zoals het hier voor de EU ook al ging..... Of de Ierland-VK grens krijgt een aparte status.... Er zijn trouwens nauwelijks afspraken gemaakt binnen de EU die niet geschonden zijn. Van begin af aan was het 1 grote puinhoop... Met overal open grenzen wat niet volgens de afspraken zou mogen gebeuren.....

dijkbewaker | 10-02-19 | 12:11 | 8

@Dandruff | 10-02-19 | 13:58:
"Als dank omdat ze allebei tientallen miljarden euro's aan EU-subsidies heben aangenomen."

Eeeh vertel meer. Oekraine en Turkije hebben miljarden aan EU subsidies ontvangen?

Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 17:41

@Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 17:41:

Kun je gewoon op googelen vriend.
Jouw pose dat je helemaal niks weet en dus alleen maar "ludiek" hoeft te reageren wordt een beetje saai.

Dandruff | 10-02-19 | 20:49

De Ierland - Noord Ierland grens is helemaal niet zo gemakkelijk. Grenscontroles en douaneformaliteiten zijn gewoon een harde grens.

Epistulae_Morales | 10-02-19 | 22:11
▼ 5 antwoorden verborgen

Het is heel simpel. Als meer dan 3/4 van het volk er uit wil, dan kan ik dat begrijpen. Maar nu is het 50-50. Dus de één gaat de ander de wil opleggen ?

Nummer 14 speciaal | 10-02-19 | 12:01 | 10

@Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 13:03: haha zoals die referenda hier in het verleden? Waar een ruime meerderheid tegen is en de zogenaamde trias het tegengestelde doet?

drs. P | 10-02-19 | 14:27

@drs. P | 10-02-19 | 14:27:
Nee die dus niet. Als je consequent bent moet je ook de gifbeker leegdrinken als de uitslag je niet bevalt natuurlijk. Maar dat is exact de schijterigheid van de EU momenteel: Dat niemand het aandurft om de zaak echt groot door te trekken en met name de besluitvorming en democratie, want kritiek daarop is nou juist een van de redenen dat er nu zoveel (nogal ongericht) protest is. De durf ontbreekt en daarmee zal de boel inklappen op een moment. Een muntunie zonder politieke unie gaat gewoon niet werken.

Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 15:55
▼ 7 antwoorden verborgen

Wat een bizar slecht rancuneus artikel. De unie spreekt met woorden, niet met tanks zoals Putin doet bij de Krim en in Oost Oekraine. Dat is wel een enorm verschil. Die engelsen met hun achterend-varkencultuur hebben deze ellende over zichzelf afgeroepen. Betalen zullen ze die klojo's.

van Oeffelen | 10-02-19 | 11:53 | 9

Dat is dus precies de instelling. Betalen zullen die klojo's. Daar zit een hoop rancune bij.

azijnseikerT | 10-02-19 | 12:39

Inderdaad. In de zin van.. ik gun ze het beste.. zelf weten. Maar denk aub niet dat de EU hun exit gaat bekostigen door nog meer water in de wijn te doen

Epistulae_Morales | 10-02-19 | 22:12

@litebyte | 10-02-19 | 12:23: vanochtend een labour politicus gehoord op BBC die zei dat ze hopen (hij zei het echt.. hopen..) dat de EU nog water bij de wijn wil doen en dat ze daarna moeten toewerken naar een tweede referendum obv de keuze: no deal, May deal, no Brexit.

Epistulae_Morales | 10-02-19 | 22:15
▼ 6 antwoorden verborgen

Een club waar je je abonnement niet van kan opzeggen?
-
Hoewel de bevolkingssamenstelling inmiddels behoorlijk is gewijzigd en de staatspropaganda zenders op volle toeren draaien, betwijfel ik als men destijds had geweten dat er zo'n bureaucratisch monster als de EU zou ontstaan. Met een veel slechter rapport dan de EEG, men wel zo enthousiast was om bijvoorbeeld voor de EU grondwet te stemmen.
O sorry, daar waren we toen tegen. Maar is er toch doorheen gedrukt.
-
Juncker en Tusk hebben er belang bij als alles mislukt bij de Brexit, want als het een succes zou worden moeten ze nog een keer uitleggen dat wat ze werkelijk daar in die EU doen goed is. Tja, dat is een onmogelijke opgave.
-
Het debat waarom de Engelsen toch voor de Brexit hebben gekozen is altijd angstvallig buiten de MSM gehouden. De peilingbureaus van weleer (die er nogal naast zaten bij de Brexit overigens net als bij Trump) bestaan nog steeds en de kwaliteit van de statistieken is ongewijzigd. We horen alleen de ellende en de eenzijdige voordelen voor ons van de Brexit.

bananabanana | 10-02-19 | 11:53 | 3

nou koop een schotel en s2 hevcsat box (beste een enigima 2 met multi platform tuners richt die op schotel op 28 oost en hoor alle kanten en ontvang alle bbc tv en radio ,250 zenders of zo,of stream er duizenden via iptv

pedro300 | 10-02-19 | 12:19

Wat het VK wil is het abonnement opzeggen maar de dienst blijven gebruiken.

Bytemaster | 10-02-19 | 12:20

Ze willen het abonnement opzeggen, de goede delen van de dienst ( vrije toegang tot EU markt) behouden, de slechte delen schrappen ( vrij verkeer personen, goederen richting GB), minder betalen, minder bureaucratie...
Z
Kortom.. als een verwende kleuter die zijn zin niet krijgt

Epistulae_Morales | 10-02-19 | 22:20

Toch wonderlijk om te lezen dat zoveel hier pro-brexit zijn terwijl het echt niet in ons belang is. Waar anders gezanikt wordt over elke cent lastenverzwaring vindt men het blijkbaar prima dat wij die Brexit van betalen. Raar volk hier.

Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 11:37 | 13

Dan maar even geen warmtepomp hè, poepoe!

Schulzie | 10-02-19 | 13:10

@Schulzie | 10-02-19 | 13:08:
Nuu ik zeker niet! Dus zal er alles aan doen om die waanzin te stoppen.

Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 13:16
▼ 10 antwoorden verborgen

Logisch, het is de EU er alles aan gelegen om de UK zo hard mogelijk te naaien zodat niet een ander land een zelfde idee gaat krijgen. Engeland moet en zal kapot.

Shalalieshalala | 10-02-19 | 11:35 | 4

Onzin, het VK kan er gewoon uitstappen waarbij ze enkel de achterstallige betalingen nog moeten voldoen. Dat wil het VK echter zelf niet.

Bytemaster | 10-02-19 | 12:21

www.geenstijl.nl/5146205/feynman-en-o...

"Achterstallige betalingen"?
Engeland was nettobetaler.
Alsof je een avondje in de kroeg hangt en 12 keer aan de bel trekt zonder een biertje terug te krijgen. En dan bij vertrek een rekening voor de volgende 3 rondjes gepresenteerd krijgt, omdat de andere stamgasten nog steeds dorst hebben...

Hoe bedenk je het.

Dandruff | 10-02-19 | 20:53

Ah., de complottheorie... terwijl de bal 100% in GB ligt..
laat me raden.. alles ligt aan de buitenlanders.. het ligt nooit aan mezelf..

Epistulae_Morales | 10-02-19 | 22:22
▼ 1 antwoord verborgen

@steekmug | 10-02-19 | 06:39

Na zoveel tijd en berichtgevingen nog steeds niet snappen waar de Brexit over gaat... beter dat u weer terug gaat naar uw playstation.

Brexit heeft niet te maken met ellende, maar met ***keuzes***
(hele slechte keuzes).

litebyte | 10-02-19 | 11:24

Beetje jammer dat wij als ingezetenen van de EU niet mogen stemmen: we houden Groot-Brittannië of we stoten het af. Waarom weer zo per natie binnen het Uber Europa bepalen of ze weg willen of blijven?

Is dit nog nieuws? | 10-02-19 | 10:55

Verwacht dat de Britten nu meer de kant gaan kiezen van Amerika (Trump).
Trump heeft weinig sympathie voor de machthebbers in EU-Brussel.
Ook doet hij niet mee met de extreme klimaateisen van Parijs.
Met hulp van Trump zal het Engeland gaan lukken om zich los te maken van Brussel.
Voor Nederland wordt het er dan niet beter op... wij moeten 5 miljard per jaar meer contributie aan Brussel gaan ophoesten--> de 7 miljard van nu stijgt dan naar 12 miljard.

sociaal_econoom | 10-02-19 | 10:34 | 3

Dus misschien voor Nederland ook een optie om eruit te stappen?
En dan samen met de Britten en de VS akkoorden te sluiten (handel etc)
Gaan we niet van 7 naar 12 miljard. Kunnen we hier veel meer voor doen.

Henkie70 | 10-02-19 | 11:07

Heb geen illusies. Het is America first. Als Trump de Britten een oor kan aannaaien doet hij dat, tenzij hij ze wil paaien om de EU te verzwakken. Zero Sum game..

Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 11:20

De EU moet in de onderhandelingen de belangen van de EU behartigen, niet die van het VK. Het VK moet zijn eigen belangen behartigen. Dat kunnen ze blijkbaar niet. Dat is erg jammer voor hun maar zo gaat dat in onderhandelingen

JanP999 | 10-02-19 | 10:26 | 4

@me,myself and IK | 10-02-19 | 10:33:
Ps. In onderhandelingstermen heet dat een win-win.

me,myself and IK | 10-02-19 | 10:33

Dat is inderdaad jammer voor iedereen die exporteert naar het vk, daar heeft de eu echter schijt aan!

ZwarteDag | 10-02-19 | 12:35

@ZwarteDag | 10-02-19 | 12:35: nee het is het VK dat bepaald hoe dat gaat. Dat willen ze nl helemaal zelf gaan regelen.. tenminste die kans is er nog. Op dit moment gaat het schip richting.. we hebben helemaal geen verdrag ( WTO..) en zien het wel hoe het loopt

Epistulae_Morales | 10-02-19 | 22:24
▼ 1 antwoord verborgen

Zonder dat eiland had Europa al veel eerder onder Duitse controle gekomen, de Duitsers zien nu hun kans op wraak. Zal me niet verbazen als eens de Britten ook nog de schuld gaan krijgen van Wereldoorlog 1 en 2.

me,myself and IK | 10-02-19 | 10:23 | 6

Het is altijd jammer de geschiedenis in te duiken. We hebben net een onschuldige generatie achter de rug. De huidige Duitse bevolking heeft niks te maken met WO 2. En dankzij de EU hebben we 70 jaar vrede.
En de Engelsen op hún beurt hebben weer een historisch kwalijke rol gespeeld binnen het VK. Dus de Noord-Iederen en Schotten zullen met het geschiedenisboek in de hand de bezetter Engeland (Braveheart/Wallace/Oorlogen tegen Ierland etc) weer het vuur aan de schenen leggen. Fraai hé. Al die oude koeien. Jammer. Het was leuk de afgelopen 70 jaar vrede dankzij de EU. De komende Brexit heeft nu al weer de eerste bomaanslag in Noord Ierland. En het was net een paar decennia rustig en vredig aan de Ierse grens. Al weer dankzij de EU. Maar goed... de Brexiteer wil liever oorlog. Met de moffen? Dan ook met de Schotten en de Noord Ieren. Iedere oorlog vanaf de oertijd wordt weer in ere hersteld. Geluk ermee!

TB2318 | 10-02-19 | 21:32

www.geenstijl.nl/5146205/feynman-en-o...

Volstrekt idioot verhaal.
De EU bestaat nog geen 70 jaar, en haar voorgangers ook niet. Bovendien hebben de EU en haar voorgangers niet de invasies in Hongarije en Polen, de koude oorlog of de burgeroorlogen in Joegoslavië en Oekraïne voorkomen. Of allerlei westerse interventies in heel de wereld, van Korea en Indonesië tot Afghanistan en Syrië. Trouwens, je verwijst naar Noord Ierland; de EU voorkwam evenmin de decennialange terreur van de IRA en andere marxistische groepen zoals RAF, ETA, BR, CCC, etc.

Aan elk van deze conflicten kleven volle encyclopedieën aan informatie; feiten over oorzaken, aanleidingen, belangen, belangrijke personen en gebeurtenissen, katalysators, etc. Dat kun je niet wijten aan wel of geen EU.
Kortom, je legt verbanden die er niet zijn. Je zou 70 jaar vrede in Europa ook kunnen danken aan de koelkast, en de eerste en tweede wereldoorlog aan het gebrek aan koelkasten.
Informeer jezelf.

Dandruff | 10-02-19 | 21:53

@Dandruff | 10-02-19 | 21:53:
Binnen de EU is er 70 jaar een vreedzaam proces gaande dankzij samenwerking.
Dat is een feit. Nooit is er zo lang vrede geweest binnen de landen van de EU, EEG, EG, EGKS, etc.
En je kunt de EU toch niet verwijten dat de grens tussen N-Ierland en Ierland een probleem is.
Dat is dankzij wapengekletter van de Engelsen in de geschiedenis.
De eerste bom in Noord Ierland is al weer ontploft dankzij de aankomende Brexit.
Het is onvoorstelbaar dat een paar honderd euro per jaar dat je betaald voor de EU als wisselgeld wordt ingezet voor "betere zorg".
Alsof alles verder hetzelfde blijft zonder lidmaatschap van de EU. Het belangrijkste van de EU is "rust tussen de volkeren" en dat is de basis van voorspoed en vrede.
Nu al is, met Brexit in het verschiet, is er dus alweer een bom ontploft in Noord Ierland. Oude (oorlogs)tijden gaan herleven. En de PVV maar zeggen: 70 jaar vrede is niet te danken aan de EU. Ik zou het risico niet lopen voor een paar honderd euro per jaar.
Hoe dom kun je zijn? Ik kom uit het oosten van het land. De grens van weleer is een bron van economische en sociale activiteit. Supermarkten, restaurants, kermissen.... Van alles wordt op de grens gevierd. We (Duitsers en Nederlanders) trekken een lange neus naar de grens van weleer.
Vrachtwagens denderen over de grens met spullen voor de Duitsers en Nederlanders. Je moet er niet aan denken dat er weer slagbomen staan en ambtenaren staan te controleren.
Dat de gemiddelde Brexiteer en Nexiteer niet inziet wat voor economisch offer je brengt door de samenwerking binnen de EU op te geven is bijna stuitend en lachwekkend, als het niet zo onheilspellend en triest zou zijn.
En hoe wil je de grenscontroles in Baarle Nassau oplossen.
Wij Nederlanders hebben ook onze grens-kwestie.

TB2318 | 11-02-19 | 07:47
▼ 3 antwoorden verborgen

De hoogmoed van Hitler Berlijn was beangstigend... de machthebbers van EU-Brussel zijn nu exact hetzelfde.
Hun wil is wet... op gebied van klimaat en migratie spelen zij de baas over Nederland--> Rutte doet precies wat zij zeggen.

Polen en de Oost-Europese lidstaten hebben lak aan Brussel.
Zij zijn veel slimmer dan Nederland--> zij dragen niets bij aan Brussel, terwijl wij ieder jaar 7 miljard euro aan Brussel moeten afdragen.
Oost-Europa doet geen opvang en huisvesting van migranten uit Afrika en moslimlanden ook doen ze niet mee met de extreme klimaateisen van Parijs waarbij wij dadelijk van het gas, olie en benzine af moeten.

sociaal_econoom | 10-02-19 | 10:15 | 6

sociaal econoom even serieus waar haal jij je info vandaan ? Facebook ?

Have@Cigar | 10-02-19 | 11:26

@sociaal_econoom | 10-02-19 | 10:23: ehh.. 90% van de moslims in het VK ( zoniet meer) zijn toch echt moslims die komen uit hun voormalige koloniën ( Pakistanen, Afghanen) en die gaan niet weg. Sterker nog.. die mogen nog steeds komen in het kader van gezinshereniging

Epistulae_Morales | 10-02-19 | 22:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Mijn bijnaam voor Tusk .. "From Tusk Till Dawn", naar die film "From Dusk Till Dawn". Een uitspraak die aanstuurt op zijn aftreden, en ontslag. Zijn eigen land intussen (Polen), neemt geen moslim immigranten op.

Verder denk ik dat de Britten meer zelf vertrouwen moeten hebben - De economie van de UK is groter, cooler en beter dan die van vele landen, in de EU.

Onze landen vormen samen met BV Nederland, een paar steaks, in een veld van botten. Leve de New Hanseatic league !

Nederlandop1 | 10-02-19 | 09:29 | 2

Is het feit dat Polen geen moslim immigranten opneemt dan slecht?

pollie4 | 10-02-19 | 10:16

Polen haten Tusk....

ZwarteDag | 10-02-19 | 12:36

Denk dat de grote fout bij May ligt, niet capabel genoeg om te onderhandelen en denk dat ze geen Brexit wil.

gato | 10-02-19 | 09:22 | 1

Wel capabel, onmogelijke opgave omdat de Tories hopeloos verdeeld zijn en Labour alleen maar electorale kansen ziet. Je zou wel kunnen spreken van een irreëel verwachtingspatroon richting de EU.

Deplorable_Debunker | 10-02-19 | 09:29

We noemen dit kortweg de "Verhofstadt catch-22".

De Vlaamse tandheelkundige zorgmijder zag "dat het goed was".

Deplorable_Debunker | 10-02-19 | 09:21

Helaas weer een rake analyse van Feynman. Helaas zal je dat op geen enkel punt terugzien in onze media. De met belastingcenten NPO voorop zal blijven roeptoeteren dat de EU helemaal toppie joppie is. En dat ook nog eens van mijn centen.

Graaier | 10-02-19 | 09:18 | 5

Feynman heeft met regelmaat rake analyses. Dit was er heel niet een van.

Dr_Prepper | 10-02-19 | 14:15

Ach wie kijkt er nog naar de NPO.. toch?

Epistulae_Morales | 10-02-19 | 22:28
▼ 2 antwoorden verborgen

De Brexit zal in de toekomst het begin van het einde voor de EU blijken. Er wordt kinderachtig door Brussel onderhandeld en gehandeld zonder ook maar enige vorm van respect voor het britse volk te hebben, welke voor het uitreden hebben gestemd in meerderheid. De EU hoopt, door het proces op zo veel mogelijk manieren te traineren en te frustreren, dat het principe "van uitstel komt afstel" haar intrede gaat doen. Laat het maar een harde Brexit worden, dat gaat dan eerst misschien wel even mal maar uiteindelijk zal het Europese volk beseffen wat voor een idioterie er in dat Brussel gaande is. Elk land heeft zijn eigen soevereiniteit maar dat schijnt de EU niet te beseffen en al helemaal niet te willen respecteren. Even of topic, zag gisteren dat Oekraïne zich ook klaarmaakt om in de EU en NAVO te treden. Als we dat stelletje kampbewakers , zoals wij in Nederland wilden, gewoon in hun sop gaar laten koken en UK een beetje normaal gaan behandelen ziet wat mij betreft de wereld er een stuk aangenamer uit.

Toetsiemonster | 10-02-19 | 09:17 | 3

Eens. Bovendien ben ik bang dat als brexit niet doorgaat, de macht de lui in Brussel nog meer naar het hoofd zal stijgen en alle lidstaten daaronder zullen gaan lijden. De EU, zoals het nu is moet teruggefloten worden en tot normalere proporties moet worden terug gebracht. De hoogmoed van Brussel is echt beangstigend.

Muuke | 10-02-19 | 09:25

Hoezo? We wachten al twee jaar op een Brits plan. De helft van de Tories wil sowieso geen deal, Labour schiet alles af want verkiezingen dus dan is je kans al nul dat ze eruit gaan komen. Dan wel heel makkelijk om de schuld bij de EU te leggen, die geheel terecht geen concessies doet over de kernwaarden van de EU. Het is weer helemaal het bekende slachtoffer verhaaltje.

Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 10:17

Je ziet de gebieden die al decennia lang geld uit de EU trekken voor remain zijn. Het gaat ze dus puur om het afhandig maken van geld van de andere lidstaten dan om een één of ander hoger EU-doel.

2voor12 | 10-02-19 | 09:02 | 5

@2voor12 | 10-02-19 | 11:35:
Wat is daar eerlijk aan? Als ik een potverteerder in mijn huis heb die ook nog eens schijt heeft aan de afspraken flikker ik hem eruit.

Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 13:09

@Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 13:09:
Deed de EU dat maar, eerst een aantal oostbloklanden koste wat koste binnenhalen om Rusland te pesten (om van de Oekraine nog maar niet te spreken) en dan zouden ze volgens jou eruit geflikkerd moeten worden als ze het spelletje (terecht) niet meespelen. Gaat dus niet gebeuren, denk eerst even na als je je losse flodders weer eens afvuurd.

the namster | 10-02-19 | 13:40

@the namster | 10-02-19 | 13:40:
Ik zou daar helemaal voor zijn. Maar die landen wilden allemaal zelf dolgraag lid worden. Na een tijdje toen de buit binnen was ging dat onuitroeibare nationalisme weer opsteken en onttrok men zich aan de afspraken. Ik zeg hoppa: donder ze er dan maar weer uit. Heb je niets aan. Die gaan de tent echt niet de goede kant uit sturen.

Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 15:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Het lijkt erop dat de EU aanstuurt op een koude oorlog, met het VK in de rol van het voormalige Oostblok, of van Noord Korea, wanneer men in Londen vast wil houden aan de uitkomst van het Brexit referendum.

May heeft de fout gemaakt om te denken het hier met net zulke beschaafde mensen als haarzelf van doen te hebben. Maar zij is denkelijk vergeten dat bijv. Merkel een meedogenloze carrierewolvin van een machtspoliticus is, die Helmuth Kohl destijds het mes in de rug heeft gestoken om Bundeskanzlerin te kunnen worden.

En dat Macron een psychopathologische robojet in het kwadraat en een zetbaas van de globalistische banksters is, die over lijken zal gaan. Om nog maar niet te spreken van een ideologisch verblinde levensgevaarlijke narcistische fanaticus als Timmermans.
Met zulke figuren valt niet te onderhandelen.

Ab Sconditus | 10-02-19 | 08:41 | 10

@Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 13:11:
Kom net uit de kerk terug.
En meer spirituele en geestelijke behoeften heb ik niet. Toevalligerwijs zitten daar ook nogal vaak enige oudere dames in klederdracht. En op enige in hun vroege kindertijd geadopteerde jongvolwassenen na zijn ze inderdaad allemaal blank. Aan dansen doe ik niet.

En om eerlijk te wezen geef ik inderdaad verreweg de voorkeur aan Victor Orban boven die volslagen doorgedraaide waanzinnige fanaticus van een Timmermans, of dat glijmiddel van een Rutte.
Het moet voor u moeilijk zijn om te onderkennen dat er nog democratisch gekozen politici bestaan, die in de eerste plaats de belangen van hun kiezers wensen te behartigen, en die ook nog ( ja, foei toch!) hart hebben voor hun land en hun volk. Want dat getuigt van ruggengraat en persoonlijke integriteit. Iets wat je trouwens in een kerk wordt aangeleerd. Of je daar ontvankelijk voor bent is natuurlijk vers twee, maar dat houdt dan weer verband met zaken als staan voor je principes en wat je ouders je als kind hebben geleerd
.
In mijn geval; de Enige waarvoor je hebt te buigen is God, Die je meer hebt te gehoorzamen dan mensen. En het is beter staande te sterven dan op je knieeen te leven.
Daar heeft wijlen mijn oom acht helse maanden in Dachau voor moeten doorbrengen en daar is mijn grootvader voor vermoord.
Dus denk maar niet dat ik ooit zal wijken voor socialisten en liberalen en ander globalistisch schorem, die onze duur bevochten vrijheid en onafhankelijkheid de nek om willen draaien.
NOOIT!!
En sta daarin bepaald niet alleen.
Groetjes uit de Bible Belt.

Ab Sconditus | 10-02-19 | 16:31

@Ab Sconditus | 10-02-19 | 16:31:
Juist ab.
Nee ik heb niets met religie, ik vind het een groot sprookje dat uitsluitend is bepaald door waar je gebeoren bent en hoe je ouder erover dachten, dus iets van een universele waarheid kan daar per definitie al niet inzitten. Helemaal als je nagaat dat elke gelovige vanuit zijn eigen geloof de waarheid bepaalt als de enig mogelijke maakt dat al die andere gelovigen het verkeerd zouden hebben. Met zoveel geloven tegelijk is dan volstrekt duidelijk dat jouw specifieke geloof al niet een "waarheid" omvat. De uniek waarheid zijn is een eklaar uitsluitend fenomeen namelijk.

Maar goed, dit zal wel niet landen, want ander "geloofde" je niet. In iedere geval: prima Ab, jouw keuze en daar zal ik je niet op aanvallen.

Wat Orban betreft: Ik denk dat je het volledig bij het verkeerde eind hebt. De man doet zich voor als hoeder van de Hongaarse natie, maar misbruikt zijn posijtie op grandioze schaal, niet alleen financieel maar ook qua inperking van de vrijheid van andersdenkenden en dat lijkt mij nooit een pre. Om op die oom in Dachau terug te komen (ik heb het kamp laatst bezocht nog, indrukwekkend) ik neem aan dat hij ook daar zat wegens zijn overtuiging en zijn verzet, en dat is iets waarvoor je nooit vast zou mogen zitten. Naar mijn idee heeft Orban daar andere plannen mee.

Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 17:16

@Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 17:16:
Over het christelijke geloof kun je niet debatteren met ongelovigen.
Want dat is een ervaringsfeit.
En wie die ervaring niet deelt begrijpt er niets van.
Dan kun je hele Bijbel wel op ongelovig iemand afvuren, maar dan is dat als het ware voor zo'n persoon taal van een andere planeet, waaraan hij/zij zich bovendien door de regel ook nog eens gruwelijk ergert. Dat is niks nieuws overigens, maar al zo oud als de mensheid zelf.
En wat Orban betreft; laat uw oren a.u.b. wat minder hangen naar de agitprop van de MSM en de leugenmachine van de NPO.
Wanneer u met de inperking van de vrijheid van andersdenkenden dat cultureel marxistische Soros-gezwel bedoelt, wat door de Hongaarse Fides regering is gedwarsboomd in het verspreiden van hun eurofiele en globalistische agitatie is dat in mijn ogen nu juist wel een pre.
In NL hebben ze daar een NPO voor.
Maar in Hongarije dus niet. En ze krijgen er ook de kans niet voor.

De EU heeft verder nogal duistere plannen waar het de vrije nieuwsgaring betreft. En voorlopig is mij althans nog niets bekend van politieke gevangenen in Hongarije of Polen.

Ab Sconditus | 10-02-19 | 18:12
▼ 7 antwoorden verborgen

De EU probeert met GB een voorbeeld te stellen voor andere landen die de EU willen verlaten.
“Probeer niet te ontsnappen of wij vernietigen je.”
GB is groot genoeg, die redt het wel, ook met een harde Brexit. Daar moeten ze ook voor gaan nu. Opnieuw baas in eigen land, heerlijk moet dat zijn. Eigen migratiebeleid, zelf handelsovereenkomsten afsluiten wereldwijd.
Als Europeanen hadden geweten tot wat voor dictatoriaal gedrocht de EU zich zou gaan ontwikkelen dan was het er nooit gekomen, maar het opbouwen van een EU-dictatuur was wel degelijk het doel van de oprichters, die dus niet open en eerlijk over hun bedoelingen zijn geweest en het volk hebben voorgelogen en bedrogen.
Zoals Juncker al eerder zei:
“We decide on something, leave it lying around and wait and see what happens. If no one kicks up a fuss, because most people don't understand what has been decided, we continue step by step until there is no turning back.”
De strategie van de bedrieger. De burger heeft het te druk met werken om het allemaal goed op te kunnen volgen. De journalistiek is dus van groot belang om de ontwikkelingen op te volgen en te duiden. En daar gaat het ook mis, er is nauwelijks meer kwalitatief goede, kritische journalistiek over. Voor het grootste gedeelte ingekapseld door de zittende politiek.

Superkwatta | 10-02-19 | 08:39 | 4

@Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 11:30: Het gaat absoluut niet om de wijze van uitvoering, maar over sabotage van wat al eerder is afgesproken. Op volstrekt ondemocratische wijze wordt gepoogd het eerder meermaals afgesproken respecteren van de uitslag teniet te doen, zie Blair en consorten, maar ook May's gebroddel moet in dat licht worden bezien.

sockpuppet | 10-02-19 | 12:43

@sockpuppet | 10-02-19 | 12:43:
Zo, dus nu is de EU ook al verantwoordelijk voor de meningen van de Britten May en Blair? Ik hoop dat je inziet dat je tegel een beetje absurd is.

Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 13:14

@Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 11:30: eigenlijk zijn die spelregels voornamelijk bepaald door het VK destijds.. het VK stond erop dat er geen uitzonderingen konden zijn tussen niet EU landen: het zou zijn: EU, een officieel verdrag met de EU, of niets.

Epistulae_Morales | 10-02-19 | 22:30
▼ 1 antwoord verborgen

Gewoon een harde Brexit. Drie tot vier maanden alleen handel drijven met de (voormalige) Gemene Best-landen en als begin mei de EU merkt dat het toerisme in Spanje, Malta, etc. compleet naar de klote is, komt de ongekozen president Timmerfrans - inderdaad die krijgt een upgrade - op hangende pootjes naar Londen.

BLR | 10-02-19 | 08:37 | 3

Zoiets zou mooi zijn.

Muuke | 10-02-19 | 09:28

De Brexit soep wordt uiteindelijk niet zo heet gegeten. Is namelijk in niemands belang. Maar vergis je niet, de handel van het VK met de EU is een veel groter deel dan van de EU met het VK, logischerwijze. De Britten gaan dat meer merken dan wij.

Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 11:33

U denkt dat toerisme obv prijs een probleem zal worden? Ik denk dat er geen alternatieven zullen zijn. Daarnaast denk ik dat er nogal wat Britten willen blijven. Zeker de honderduizenden die al semi permanent in Spanje wonen

Epistulae_Morales | 10-02-19 | 22:32
-weggejorist-
Alica_Fergusson | 10-02-19 | 08:34

Onderdeel van het nog immer voortdurende slavernijsysteem waar we als bewoners van de landen van europa nog altijd me te maken hebben.
De Engelsmens wil de identiteit niet kwijt en gelijk hebben ze.

ugur | 10-02-19 | 08:27

You can check out any time you like, but you can never leave en dan de solo

Sidney_May | 10-02-19 | 08:23

Er zijn genoeg manieren te bedenken om van Brexit een succes te maken alleen is de UK zelf het probleem.
Schotland is het beste af met een Norway deal, Noord Ierland kan met de Swissdeal het Singapore van de EU worden. Engeland heeft genoeg aan Canada deal en Wales heeft nog 70 deals om uit te kiezen. En hier zit het probleem, Engeland gunt de rest van de landen van de UK niet de deal die de landen van de UK meer controle zou geven.

the Jackdawn | 10-02-19 | 07:36 | 8

@Superkwatta | 10-02-19 | 08:47: Het zijn geen gebieden maar landen met een eigen democratisch gekozen overheid. Helaas heeft de UK zelf geen democratische grondslag omdat Engeland de 3 andere landen en bij behorende colonies als vassal staat ziet.

the Jackdawn | 10-02-19 | 12:08

@Langshetrandje Heb zelf mogen stemmen voor het Schotse referendum en er werd destijds nauwelijks gesproken over het lidmaatschap van de EU. Sterker nog de EU gaf destijds aan dat wanneer Schotland zou kiezen voor onafhankelijk ze achter aan de rij zouden komen te staan in de EU toetreding onderhandelingen en er niks geen automatisch lidmaatschap zou zijn.

Tuintje72 | 10-02-19 | 13:20

@Tuintje72 | 10-02-19 | 13:20:
Moet je eens zien hoe de wereld veranderd is. Schotland zal met open armen worden ontvangen.

Rest In Privacy | 10-02-19 | 13:35
▼ 5 antwoorden verborgen

Tusk heeft natuurlijk gewoon gelijk. De Britten zijn met loze praatjes de EU uitgeluld. Gouden bergen werd de kiezers in het vooruitzicht gesteld, want zonder EU geen gezeik, allemaal rijk. Valse profeten die na de Brexit toen er echt oplossingen gevonden moesten worden ineens niet meer zo stonden te dringen om die klus ook daadwerkelijk te klaren. Intussen zit dat land al twee jaar in iedergeval politiek in een depressie. Het einde is geenzins in zicht. Daar gaat nog jaren lang veel energie en geld vereisen.
Maar goed, uiteindelijk zal er na veel onderhandelen verdragen worden gesloten zodat zoveel mogelijk bij het oude blijft. De vraag of ze dan niet net zo goed hadden kunnen blijven zal pas over 30 jaar weer gesteld durven worden.
Beter hadden ze die energie gestoken in het verder democratiseren van de EU

lieverdeauddanreaud | 10-02-19 | 06:02 | 13

@Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 11:47: hoe lang zijn we nu al EU? En wat voor deukjes hebben wij op wereldschaal in een pakje boter geslagen. Totaal nada. Wij lopen achter de VS aan. Toe Trump tarieven voorstelde wilde Frankrijk harde tegenmaatregelen Duitsland wilde zijn auto-industrie beschermen. De rest had geen stem. Zo verdeeld. De EU durft nu achter de grote rug van Trump China nu ook aan te pakken. Dus van die vuist kun je op je buik schrijven. Laat staan dat er draagvlak voor is voor een politieke unie. Zet nu maar in een Duitse krant dat de Duitsers voor de Italiaanse staatsschuld moeten betalen. Zijn ze vandaag al uit de unie.

azijnseikerT | 10-02-19 | 13:23

@azijnseikerT | 10-02-19 | 13:23:
Ach de Duitsers verdienen ruim aan de EU hoor, middels een spotgoedkopen "D-mark" in de vorm van de euro, Zonder dat hadden ze met een veel lagere export gezeten. Dus maak je over Duitsland maar geen zorgen.

Maar bedenk eens waarom Poetin zo ontzettend zijn best doet om de EU af te breken. RT, Ruptly, Spoetnik zijn allemaal heel erg druk met alle opstootjes relletjes en tweespalt zodanig op te blazen dat het lijkt alsof de boel hier een grote chaos en oorlog zou zijn.

Omdat Poetin WEL begrijpt dat de EU een stevige concurrent is in de handel, in afspraken over olie en gas. Alleen, jullie, "nuttige idioten" in zijn ogen zien dat zelf niet in. Daarom krijgt Wilders een speldje van Poetin, die daar dan apetrots mee rond hobbelt. Maar hij is de eerste die genaaid wordt als Poetin de kans krijgt want als hij ergens de totale schurft aan heeft is het burgerlijke ongehoorzaamheid en politieke tegenstand. Hij haat ze, die Europse populisten en heette hij Stalin, dan gingen ze als eerste tegen de muur.

Zo werkt dat in de echte wereld.

Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 16:03

@azijnseikerT | 10-02-19 | 13:23: misschien moet je even heel recent terugkijken hoe Trump zijn handelsbeperkingen er gewoon niet door krijgt. Want EU spreekt met 1 mond. En is best wel machtig.
Er is een tijd geweest dat Philips zo kapotgemaakt kon worden en General Electric niet. Die kwam dan een paar jaar later aan de beurt. Hadden de Amerikaanse producenten weer wat meer lucht

Epistulae_Morales | 10-02-19 | 22:39
▼ 10 antwoorden verborgen

Ik snap dat hele probleem met die ‘harde’ grens in Ierland niet zo.
Ten eerste zijn de grenzen van de EU zo lek als een mandje.
En ten tweede leven we in 2019, je kunt zo’n grensbewaking automatiseren en inrichten met high tech camera’s die die boer elke dag ongestoord 10 keer de grens over laten gaan maar bij een Syrische tandarts zoiets heeft van die moeten we teruggeven aan de EU om daar met zijn talenten de Unie te verrijken. Dat schrikbeeld van wachttorens met prikkeldraad bestaat alleen in de natte droom van Frenske en cohorten.

Wim_Kut | 10-02-19 | 05:46 | 6

@the Jackdawn | 10-02-19 | 07:39: gebeurd hier in vernederland ook he?

Ben5570 | 10-02-19 | 09:31

Volgens een vriend van me in Belfast staat de bom alweer bijna op barsten daar. Dus dat zal dan direct al de eerste oorlog zijn die gerelateerd is aan de afbraak van de EU.

Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 11:49

1) een zachte/open grens ( dus een die lek is) is een voorwaarde voor vrede.
2) een grens met douaneformaliteiten en controles ( want EU buitengrens) is hard.

Epistulae_Morales | 10-02-19 | 22:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Was toch van tevoren duidelijk dat de Brexit moet eindigen als een rokend gat in de grond?

Eerst werd niet Boris Johnson op de klus gezet, maar May. En mevr. May gelooft zo diep in de Brexit dat ze ... er NOOIT voor campagne gevoerd heeft.

Kijk: zo doe je dat. Je zet er 1 op die misschien gelooft dat "een beetje Brexit" goed is, maar "veel Brexit" verkeerd.

Dan hoeft je als EU alleen nog maar aan de onderhandlingtafel te zeggen: "Alles of Niks" en dan heb je ze klem. Want Team May kan met beide niet thuiskomen en wordt door het gehele proces van twee kanten uitgelachen - en met goede redenen.

Als je de Brexit onderhandeling wilt winnen, dan moet je iemand sturen die er toch echt anders over denkt: een "beetje Brexit" is ok, maar "hoe meer Brexit en hoe sneller, hoe beter".

Dan is er ineens van alles mogelijk aan de onderhandelings tafel met de EU.

Maar nee. Het werd May en daarmee was het lot van de Brexit bezegeld. Dit wordt faal op faal op faal op faal terwijl de EU paniek zit te zaaien met doem scenarios. Dit gaat door totdat alle Goodwill die May had, op is. Dan is het exit May. Wellicht dat er nog 1-tje zich eraan waagt, maar dan is het wel over.

De Brexit is simpel:
Doei!
En we houden ons aan alle verdragen totdat er UK-wet aangenomen wordt die in conflict is met EU-regels. Dan geldt de UK-wet.

Zodra je het moeilijker maakt, staan diegenen aan het roer die het hele project niet willen zien slagen, maar die het willen zien ontsporen, vastlopen en politieke schade veroorzaken voor vertegenwoordigers van de UK.

Redenering van de EU bobos is simpel:
Niemand mag weg uit de EU. Niemand.
Zelfs niet de Grieken toen ze bankroet waren en zaten te liegen. Zelfs dan niet. Zelfs in dat geval moesten er 10-tallen miljarden opgehoest door onwillige andere lidstaten om een onwillig Griekenland in de EU te houden, zodat niemand krijgt wat hij wil behalve Brussel.

Rest In Privacy | 10-02-19 | 05:26 | 6

@Beste_Landgenoten Kun jij mij uitleggen wat Farage had kunnen uitrichten met iets van 3 UKIP zetels in het parlement? In plaats van altijd maar lopen kletsen dat hij met de staart tussen de benen wegloopt

Tuintje72 | 10-02-19 | 13:12

@Tuintje72 | 10-02-19 | 13:12:
Misschien had die juist daarom ook zijn toon een beetje moeten dimmen in de aanloop naar de Brexit-stemming?

Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 16:15

Griekenland mocht best weg hoor. Dat was ook veel goedkoper geweest. Maar dat wilden ze niet.. ze zijn niet gek. Je gaat toch als zwerver ook het opvanghuis niet verlaten bij -10?

Epistulae_Morales | 10-02-19 | 22:43
▼ 3 antwoorden verborgen

UK, zoals het er naar uitziet zal het dra weer schitteren! Ze hebben grond, mensen en hersenen dus desnoods van de grond af...

VP732 | 10-02-19 | 05:06

Of je nou voor of tegen Brexit bent, het ware gezicht van de Machthebbers in Brussel is nu voor iedereen zichtbaar. Koste wat kost moet een successvol Brexit voorkomen worden, want straks gaat iedereen weg en sluit zich aan bij een nieuwe europese economische unie geleid door London, een zware concurrent voor de As-mogendheden (Duitsland-Frankrijk).

EnNouJijWeer | 10-02-19 | 04:47 | 2

Inderdaad het ware gezicht van Brussel is helder geworden en het is smerig tot het bot.
Het is een dictatuur die ons allemaal richting armoede en oorlog gaat leiden. Brussel wordt onze ondergang als land en als identiteit

sarah1965 | 10-02-19 | 06:55

Hahahaha oooh. Dus na Brexit beginnen de Britten een nieuwe Europese Unie? Wat een hoop gedoe om niks dan..

Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 11:52

Als je die Tusk zo eens bekijkt toen ie dat zei... de absolute minachting naar UK en diepe zichtbare haat.... Het maakt mij aan het denken dat figuren zoals hij zó extreem en fanatiek EU zijn, dat ik vrees dat een mogelijke voldende stap militaire bezetting van GB door de EU ZOU kunnen zijn. Hoop het zeer zeker niet... maar weet wel dat die meneer er stiekem heeeeel erg hard van droomt.

Rest In Privacy | 10-02-19 | 04:18 | 3

Tusk is allang geen Pool meer, hij heeft zijn ziel en Poolse culturele achtergrond verkocht aan de EU ondermeer door met EU subsidie's mooi weer te spelen toen hij nog in Polen werkzaam was als politici.

steekmug | 10-02-19 | 06:02

Figuren als Tusk waren de fanatiekste bij de NSDAP of communistische partij. Heel erg nare mannetjes.

HaatbaardKnipper | 10-02-19 | 08:16

Zelfs in de hel is deze judas niet welkom.

Pelforth | 10-02-19 | 11:34

Oud nieuws. Zelfs als het objectief waar is. Je opmerking over huizenprijzen, blauw bloed soms?

Promedio | 10-02-19 | 08:23

Hogere huizenprijzen is dat goed of slecht?

azijnseikerT | 10-02-19 | 09:17

Hoop dat Engeland niet buigt voor de EuGekte, we zijn hier ook wel klaar met de aanslagen.

Datkanjenietmenen | 10-02-19 | 03:21 | 1

Welke aanslagen precies?

Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 11:53

De EU is als de Islam, uitstappen mag niet. Daarom kunnen die twee het zo goed met elkaar vinden.

Ray Skak | 10-02-19 | 03:03 | 3

Hear hear!! Wou er al iets op typen, maar dit zegt het allemaal. Je kan er wel in, maar niet uit.

Datkanjenietmenen | 10-02-19 | 03:20

Spot on!

EUrofoob | 10-02-19 | 03:37

En allebei dulden ze geen tegenspraak.

Bon-sens | 10-02-19 | 08:02

Over minder dan 50 dagen is een harde brexit een feit, de EU kan dan fluiten naar zijn export markt en 40 mrd. Boeie wiens schuld dat is, het resultaat is hetzelfde.
DE/NL mag dan 10 mrd extra op tafel leggen volgens alle netto ontvangers, probleem alleen is dat DE dat dankzij hun verzwakkende economie niet meer kan betalen wat meteen het einde van Merkel is (eindelijk, iedereen zucht dat de bitch is opgezout)

ZwarteDag | 10-02-19 | 03:01

Wat een ontiegelijk RUK stuk Feynman.

Hoe durf je te zeggen "Het maakte voor de strijdende partijen in 1998 minder uit of ze onderdeel waren van het VK of Ierland, het werd immers een grijs gebied als onderdeel van de EU" en dat de EU eist dat de grens tussen Noord Ierland en Ierland open moet blijven. De Ieren en Noord Ieren eisen dat zelf na 40 jaar guerrilla oorlog met ontelbare doden. Heeft de hele EU geen fuck mee te maken, sterker nog, de EU heeft al aangegeven dat een harde grens de enige optie is na een harde Brexit:
www.theguardian.com/politics/2019/jan...

De Engelsen zelf willen geen hard border tussen de Ierlanden, maar ook niet tussen Noord Ierland en de rest van de Uk, en wat ze wel willen en hoe, weten ze ook niet anders dan alternative arrangements.

En over die nare Tusk, een hoop Engelsen denken daar heel anders over, met name omdat de Engelse pers en politiek ruim daarvoor de EU politici al hebben uitgemaakt voor vieze ratten, en vergeleken met Hitler en Stalin.
www.independent.co.uk/voices/brexit-d...

En weet je wie zich nu al weer beginnen te gedragen als koloniale heersers in Afrika? Precies, de Engelsen:
www.independent.co.uk/news/uk/politic...

Maar dat onder druk zetten heeft al effect hoor, de Engelsen is het al gelukt om 3! handelsverdragen die het via de EU met andere landen heeft te kopieren, waaronder - en dit werd in Engeland groots gevierd - met de Faroer Eilanden:
local.fo/remainers-not-impressed-by-po...

Een probleempje, de echte players op het wereld toneel laten zich niet zo makkelijk onder druk zetten, sterker nog, die ruiken bloed, en denken - terecht - veel minder concessies te hoeven doen aan de Engelsen dan aan de EU:

www.theguardian.com/politics/2019/feb...

Ja, die Brexit gaat een groot succes worden <kuch kuch> maar natuurlijk allemaal de schuld van de EU.... en niet eigen schuld, want de Engelsen, die weten hoe ze dit aan moeten pakken.

Door bijvoorbeeld extra veerboot capaciteit te regelen zodat in geval van een hard brexit belangrijke goederen toch aangevoerd kunnen worden.... door een contract af te sluiten met een bedrijf dat geen veerboten heeft, en hun terms en conditions heeft gekopieerd van een afhaal chinees (echt waar, scroll naar beneden):
www.dailymail.co.uk/news/article-6685...

Neen, als Bassie en Adriaan de leiding zouden hebben in Engeland, zou het er niet slechter voor staan.

Carlitros | 10-02-19 | 02:30 | 9

Inderdaad. Voor honderd procent juist.

Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 11:56

Links? ALLEMAAL linkse anti-brexit vk kranten. Alsof je de pravda citeert....

ZwarteDag | 10-02-19 | 12:45
▼ 6 antwoorden verborgen

Zelfstandig immigratiebeleid voeren binnen de EU kan heel goed.
Zie Polen, Tsjechië, Denemarken.
Gewoon schijt hebben aan Brussel.

de honden blaffen... | 10-02-19 | 01:55 | 3

Hongarije niet te vergeten.

de honden blaffen... | 10-02-19 | 02:01

de honden blaffen... | 10-02-19 | 01:55
Denemarken nu ja, maar kwam veels te laat. De basis voor de Totalen Krieg is allang geplaveid in de straten van Kopenhagen en Aarhus en alle agglomeratie die daartussen is opgetrokken.
.
En om wat ik ga zeggen, je kunt op je kop gaan staan, je kunt wachten tot je een ons weegt, maar de Hollander is niet bepaald een siberische tijger. Eerder een vergadertijger. En dat was best dolletjes tot pakweg, 1975, maar dat nekt je, als land, als de houdbaarheidsdatum voorbij is (1980 reedsch).
Kun je nu lebberen aan de zure melk door heel het land. "Mala Leche", zeggen Spanjolen, betekent meer iets als "slecht opgevoed, aso". Naja, komt dat toch nog in de buurt, met al dat import tuigh, zonder sociaal wenselijk kader hier aan de Noordzee.
Het land is door de marktkooplieden van de VVD en kornuiten in de uitverkoop gegooid, en verkocht.

chicago river | 10-02-19 | 02:22

Dan ook maar de geldkraan eens dichtdraaien naar die saboteurs? scheelt ons een hoop centen

Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 11:57

de Britten hebben 1 voordeel op alle andere EU deelnemers.
Eigen geld!
De miljarden kostende omslag terug naar een eigen munt hoeven ze niet te maken.
Tweede voordeel: de VS en de UK zijn en blijven vriendjes wie er ook aan de macht is. Blijft toch wel een heeel belangrijke partner....
derde voordeel. Het is een eiland wat los staat waarbij de ingangen in principe vele malen makkelijker te controleren zijn als bij alle andere EU landen.
Vierde voordeel. Als het erop aankomt hebben we hier met een zeer koppig volk te maken die voor geen vijand uit de weg gaat. Geheel Europa zat onder de plak bij de bekende snorremans behalve het bekende eiland aan de overkant van de Noordzee. En vanuit dat eiland werd uiteindelijk de oorlog gewonnen........
Des te meer je de Engelsman tergt des te meer verzet zal je oproepen.....
Vijfde voordeel: De EU is helemaal geen harmonieus huwelijk tussen landen.
Afspraken worden niet nagekomen en op veel terreinen doen landen precies wat ze zelf willen..... O, dan komen de straffen?? Wat met Griekenland kan werkt maar 1 keer. De EU is een macht op lemen voeten wat naar buiten optreedt als eensgezind, maar in werkelijkheid verdeeld waarbij de interne politieke strijd bij alle deelnemers wel eens in het nadeel voor alle EU dromen zou kunnen uitkomen..... Klimaat??.... Meer vluchtelingen??... Meer islam??......
De roep om ander beleid valt overal te horen........
---
Ja er komt een Brexit, Maar de afwikkeling kan wel eens wat langer duren.....
Wellicht komen er andere nieuwe spelers die het hoge school pokeren op een frisse manier opnieuw willen uitspelen..... Niemand is onvervangbaar......
Maar de EU haalt zelf de ellende in huis wat voor de huidige constructie wel eens het einde kan betekenen.

dijkbewaker | 10-02-19 | 01:29 | 6

Dijkbewaker: Kijk ze kunnen deze hamer gebruiken om iets stevig te bouwen.
Langshetrandje: Deze hamer is om eitjes te tikken en dat zal altijd zo blijven...

VP732 | 10-02-19 | 04:58

Langshetrandje | 10-02-19 | 04:09
1 Frankrijk 10 % hoger, maar het ging hier niet om Frankrijk.
2 Bron?
3 Ierland kan morgen geregeld zijn, verder blijft het een eiland.
4 Nog Falkland meegekregen? Welke luitjes?
5, Schotland en Wales?? De EU problemen zijn vele malen problematischer.
Niet te vergelijken met alle interne problemen in bijna alle EU landen.. wat zich blijft opstapelen.

dijkbewaker | 10-02-19 | 11:32

dijkbewaker
1. Klopt, er is een verschilletje. Het BBP van VK gaat een aardige dip krijgen in dit jaar van de Brexit. De schuld zal snel oplopen. Ik ben benieuwd naar de verhoudingen schuld Frankrijk vs VK ultimo 2019.
2. www.bbc.com/news/uk-46720323
Maar ja, dat is links MSM instrument dus telt niet.
3. Daarom lopen de spanningen daaromtrent ook wo snel op.
4. Sterk voorbeeld inderdaad. Dat was de tijd van Thatcher, die VK persoonlijk in de EU heeft gerommeld... overigens na een referendum in 1975 deel 1 over de EU (Thatcher was destijds partijleider van de Tories). Deze uitslag wordt niet gerespecteerd door tweede referendum in 2016. Franse leger is op dit moment operationeel veel sterker dan Engelse.
5. Gaat niet om grootte van de problemen. Gaat erom of VK binnenkort nog bestaat.

Rest In Privacy | 10-02-19 | 13:17
▼ 3 antwoorden verborgen

Na het Derde Rijk van Berlijn--> hebben we nu het Vierde Rijk van Brussel.

In 1939-1945 wisten we wie onze vijand was, dat maakte het een stuk eenvoudiger.
Met hulp van de Amerikanen, Canadezen, Britten en Russen kwam er in mei 1945 een einde aan het Derde Rijk van Berlijn.

Het Vierde Rijk van Brussel ligt een stuk gecompliceerder.
De Britten willen zich losmaken van Brussel - maar de machthebbers in Brussel
geven zich niet gewonnen.
Zonder steun van Amerika (Trump) zal het de Britten niet gaan lukken.
Ik verwacht dat Trump binnenkort Engeland te hulp schiet--> Trump heeft weinig op met de rijke machthebbers in Brussel.

sociaal_econoom | 10-02-19 | 01:26 | 2

Dat denk ik ook. Ik had het eigenlijk al verwacht van Trump.

TonyMontana010 | 10-02-19 | 08:03

De fout die Tusk van de week maakte is dat hij de Brexiteers het ontbreken van een plan verwijt, terwijl dat artikel 50 natuurlijk slecht is doorontwikkeld.
Hotel fucking California.

Een EU die nu hamert op de grenzen met Ierland en Schotland is niets anders dan een hypocriete pestkop. Buitengrenzen zijn voor de EU nooit echt een groot probleem geweest, in tegendeel, het Hongaarse hek kon op veel kritiek rekenen.

Gelukkig zijn de Britten nooit meegegaan in de valuta wisseltruc.
Maar ze zullen hoe dan ook bloeden voor de Brexit.
Hoe hevig? Hoe lang?

Het kortst na een harde Brexit.

De opvolgers van Rutte en zijn collega's zullen realistisch genoeg zijn om artikel 23 ook na Brexit te laten gelden.

We moeten het vast gaan hebben over een Brittenpardon.

Ben-Bataaf | 10-02-19 | 01:24 | 1

Ik denk dat er achter de schermen in Engeland, in alle stilte, al een back-up plan in werking wordt gesteld.

Muuke | 10-02-19 | 01:43

Sta je dan als meerderheid van het volk, in je onderbroek gezet door de deug media, EU, en de zeer vocale andere helft van het land. Omdat je het niet eens bent met het langzaam verlies van autonomie van je land.

Jammer dat ook de EU dat niet accepteert. Het concept van de EU is prima maar het moet wat mij betreft flink gestript worden, om het daarna weer op te bouwen tot een goed functionerende economische grootmacht. Vage lui met grootheidswaanzin staan nu aan de top.

Daarom stem ik ook maar EU kritisch.

Luckystriker | 10-02-19 | 01:20 | 4

@Kop Kaaz | 10-02-19 | 01:26: Gezamelijke munt, vrije handel, basic subsidie aan een EU om op economisch gebied ervoor te zorgen dat je niet weggeconcurreerd/afhankelijk raakt van andere grootmachten.(national security). In dat wat lossere format heb je individuele landen die maximaal van elkaar kunnen profiteren om er financieel op vooruit te gaan. Zo wordt het alleen niet uitgevoerd.

Luckystriker | 10-02-19 | 01:47

Gewoon de EEG weer terug. Gewoon handel en verder niets. Weet nog van vroeger dat landen met een eigen munt, als ze het slecht hadden, was alles daar voor andere landen goedkoop. Iedereen en masse er op vakantie en als mallen kopen en nog eens kopen. Hielp zo'n land dan een eind in de goede richting. Dat waren nog eens tijden.

Muuke | 10-02-19 | 01:49

Muuke | 10-02-19 | 01:49

Juistem.

@LuckyStrike

Die 'gezamenlijke' euro wordt kunstmatig in stand gehouden. Er is niets organisch of economisch aan.

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Kop Kaaz | 10-02-19 | 02:01
▼ 1 antwoord verborgen

Wat Hitler en Napoleon niet weten te bereiken hebben Marcon en Merkel wel bereikt: 22 januari 2019 verdrag van Aachen vorming van een superblok door eurodistricten en verdere integratie. Later in de geschiedenisboeken zal dit als historisch kantelpunt worden genoemd samen met 29 maart afscheid van de UK als netto betalend machtsfactor binnen de EU. Nostradamus zal er vast iets over gezegd hebben in zijn verzen, waarbij een serie van belangrijke gebeurtenissen gaat plaatsvinden waaronder gilets jaunes al is gestart, Oekraine 28ste EU lid wordt, een pvver moslim wordt, d66 en groenlinks een milieusamenzwering starten door een kindermilieukruistocht te starten op het Malieveld en een oud vvd Mindef minister met een boerka gaat rondlopen (reeds) tussen de Iraanse ayatollahs

HetOorAakel | 10-02-19 | 01:16 | 4

@Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 01:41:
Blij met Uw standpunt . Ik hou er van om te weten wie ik nimmer serieus hoef te nemen . Mijn grootvader ( en zo zullen er velen zijn ) die helaas is gaan hemelen in 1982 , had voor personen ( mens is een te groot woord ) zoals U zeker een remedie . Vermoedelijk lacht U daarom , maar in die tijd werd er niet gespot met de plaatselijke dorpssmid die in de oorlog een veldwachter ( inderdaad van die partij ja ) van het erf jaagde .

ghetto-is-back | 10-02-19 | 02:28
▼ 1 antwoord verborgen

Vanuit Brussel wordt EU-dictatoriaal over alles geregeerd lijkt het, maar de onrust hierover wordt in Europa tegen die EU (en de elite aan de knoppen) op een dag zo groot dat die hele EU als een kaartenhuis nog eens in elkaar dondert.

Jan, Leiden | 10-02-19 | 01:08 | 1

Laten we het hopen. Ze zijn hun doel volledig voorbij geschoten.

Muuke | 10-02-19 | 01:17

Tusk Tusk Tusk.. Je dacht niet eens niet eens aan de gewone hel, maar aan een soort van extra special hel. Mannn.. Ik hield van Europa. Hoe kunnen wel deze lieden wegstemmen. MEGA

Reaaalist | 10-02-19 | 01:07

Ik ben totaal geen fan van het gedrocht EU. Maar laat GB maar op hun eigen blaren zitten, dat was exact wat ze wilden. Niet het slachtoffertje spelen bij de boedelscheiding. In de jaren die komen kunnen nog heel wat afspraken bijgesteld worden, het gaat toch niet in één keer perfect. Nu het slachtoffertje spelen is heel onBrits.

willem n | 10-02-19 | 01:00 | 7

@Kop Kaaz | 10-02-19 | 01:25: heel simpel de EU is in mijn ogen een goed concept maar gekaapt door waanzinnige plucheplakkers. Dat GB eruit wil heb ik begrip voor alhoewel het problemen voor hun oplevert en het echte probleem (EU organisatie) niet oplost. Maar alles kan gelezen worden zoals je het zelf wil begrijpen

willem n | 10-02-19 | 01:46

@willem n | 10-02-19 | 01:46:

Geef mij 1 goede reden waarom een monsterlijk ambtenaren-apparaat wat met miljarden belastinggeld in stand wordt gehouden een goed concept is?

Kom niet aan met valuta en handel-stront a.u.b.

Het maakt alles moeilijker en duurder omdat men de politieke banencarrousel in stand moet houden.

Wij hebben geen EU nodig.

Kop Kaaz | 10-02-19 | 02:08

@Kop Kaaz | 10-02-19 | 02:08: het is duidelijk dat u niet begrijpend kunt/wilt lezen. Nu moet ik van u iets gaan uitleggen wat niet het onderwerp is. Als u toch iets wilt melden wat niets met mijn bijdrage te maken heeft gelieve een eigen tegeltje te bakken.

willem n | 10-02-19 | 02:30
▼ 4 antwoorden verborgen

Het is zeker de bedoeling dat we het VK nu ook als vijand moeten gaan behandelen, net als Rusland. #fatchance #gof*ckyourself

Schulzie | 10-02-19 | 00:54

Handel heeft niets komma nul met politiek te maken. We handelen hier, op mijn werk, met heel de wereld, ook de wereld buiten de EU. Handel wordt gedreven door private bedrijven, iets waar ambtenaren totaal geen verstand van hebben. Ambtenaren zijn alleen goed in........ ambtenaren. Als ze er niet zouden zijn zou je ze niet missen..... maar wel heeeel veeel geld overhouden.

Oepsie1234 | 10-02-19 | 00:54 | 2

Moet je tegen Rutte en Unilever zeggen, of Shell...

willem n | 10-02-19 | 01:03

Oepsie, couldn't agree more.

Muuke | 10-02-19 | 01:22

Ik roep al vele jaren "Onderschat de lange arm van de Brusselse dictators niet!"
In het begin werd ik hierom door iedereen uitgelachten, maar dat wordt nu verbazend snel minder.
Het Brusselse Politburo bestaat uit een stel sluwe machiavelli(i)
En Mark My Words:...!
De trawanten van Brussel (Remainers) proberen e.e.a. zo lang mogelijk te traineren en uit te stellen want als ze het lukt om e.e.a. te rekken totdat er nieuwe verkiezingen komen, zal Labour (olv. Jeremy Corbyn) waarschijnlijk winnen en die zullen onmiddellijk de Brexit stoppen, of in ieder geval een douane unie en een personentoelatings eis toelaten zodat GB hun soevereiniteit toch kwijt is.
Nogmaals:
Onderschat de lange arm van de Brusselse dictators niet!

telelezer | 10-02-19 | 00:48 | 2

trawanten
gespuis
vazallen
uit de top drie triggers die vertellen dat je met een ouwe KNIL er van doen hebt of een ouwe koloniale planter.

Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 01:44

@Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 01:44:

Zoals onze Mark Rutte zou zeggen...
"Dit kom uit het boekje 'tactisch reaguren'. Maar het gaat niet op. U pakt nu drie punten uit het hele verhaal en wilt hiermee de schijn opwerpen dat het verhaal onzinnig is."

BakkerHenk | 10-02-19 | 08:53

Een van de weinige netto betalers vertrekt, de EU zit in zijn doodsstrijd.

Oepsie1234 | 10-02-19 | 00:46 | 2

Daar lijkt het wel op. GB ziet geen toekomst voor het huwelijk met de EU en heeft de scheiding aangevraagd. De EU gedraagt zich nu als de krijsende aanstaande ex, dreigt met dwarsbomen van de omgang tussen papa GB en de kinderen. Echt storend gedrag is dat.

loze stijl | 10-02-19 | 01:34

Ja gaat geld kosten. Nee geen scheiding mochten de Britten willen, het is EU27 en UK1

Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 01:45

Erg eenzijdig stuk, Vijnman. Met name dat gehamer op vrij verkeer. Het staat elk land vrij om mensen uit andere lidstaten naa 3 maanden het land uit te schoppen als ze niet in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Werkelozen gaan dus een ellendige illegale toekomst tegemoet in een andere lidstaat - behalve als ze eerst link hebben bijgedragen aan de sociale kas van dat land. De grootste invlux in Engeland is trouwens niet vanuit Europa, waarvandaan de arbeidsmigranten Engeland juist geld opleveren, maar vanuuit hun voormalige kolonien waardoor ze nu op de gezinsherenigingsblaren moeten zitten. En dat houdt niet op!!

BenPakdee | 10-02-19 | 00:44

De EU zit met 27 neuzen dezelfde kant op te onderhandelen. De Britten daarentegen willen allemaal iets anders en proberen elkaar continu zwart te maken dus die zitten voor spek en bonen aan de onderhandelingstafel.
Ze zitten er zonder plan. Ze willen een betere deal maar hebben geen idee hoe die deal er precies uit moet zien. Ze weten het gewoon niet. Dat zijn de politici die het VK naar de typhus helpen. Niet de EU, de Britse politici zorgen ervoor dat de Britten in deze stupide situatie zitten.

JanVergoor | 10-02-19 | 00:38 | 4

De grootste stommiteit van de Britten was om Teresa May aan te stellen. Hoe kun je in vredesnaam iemand die van begin af aan mordicus tegen(!) de Brexit was aanstellen als hoofd van een regering die Brexit moet onderhandelen. Ze hadden direct de brexiteer Boris Johnson (lijkt een clown maar in werkelijkheid weet hij drommels goed wat hij wil) moeten aanstellen, dan was men er al lang uit geweest tegenover de sluwe saboterende Brusselse dictators.

telelezer | 10-02-19 | 00:57

Nee, ze willen er eigenlijk helemaal niet uit, althans de meerderheid van de beleidsbepalers in Britland. Er zal dus alles aan worden gedaan dat het op het laatste moment niet doorgaat.

Officieel zal het worden verkocht als uitstel, maar het zal afstel zijn. Nieuwe verkiezingen op z'n vroegst volgend jaar in Britland en dat betekent einde Brexit.

litebyte | 10-02-19 | 01:01

Die 27 neuzen zie ik wel voor me, maar allemaal dezelfde kant op...?

Muuke | 10-02-19 | 01:27
▼ 1 antwoord verborgen

Tactiek van EU en Engelse politici is overduidelijk, jaren lang alles frustreren en doemscenarios schetsen zodat een 2de referendum het gewenste resultaat heeft.

TheBigKirth | 10-02-19 | 00:35 | 2

Een 2de referendum niet, maar uitstel en nieuwe verkiezingen wel. De EU zal May's partij genoeg tijd gunnen om een ietswat 'balanced' elections te kunnen aangaan (vanaf 2020)

litebyte | 10-02-19 | 01:03

Hee maar zeg, jij democraat en voorstander van referenda, je kunt een volk toch nooit te vaak om hun mening vragen, toch? Democratie in optima forma.

Beste_Landgenoten | 10-02-19 | 01:47

Macron liep te verkondigen dat 80% van het voer daar in de supermarkten van het vaste land komt en dat er dus geen betere voorstellen zouden komen. Hij suggereerde daarmee dat Engeland zichzelf zou uithongeren als ze hun voorstellen niet zouden slikken. Daarbij vraag ik mij af zijn verstandelijke vermogens wel volstaan of dat hij die denkt te compenseren met zijn arrogantie. Iedereen die voor de eeuwwisseling onderwijs heeft genoten begrijpt namelijk dat als Engeland geen deel uitmaakt van de unie zij zelf over hun eigen grenzen en import beslissen en dus al het voer kunnen binnenlaten wat ze maar willen. Ze doen in Brussel net of ze zo belangrijk zijn dat zonder hun toestemming geen handel meer mogelijk is. Een soortgelijk lulverhaal hoorde ik over de export naar Engeland van medicijnen.

down | 10-02-19 | 00:34 | 9

Macron moet eerst eens orde op zaken stellen in zijn eigen land voordat hij zich met welk andere land ook gaat bemoeien.

Muuke | 10-02-19 | 01:37

@BenPakdee | 10-02-19 | 00:52: Handel ontstaat nog altijd gewoon door vraag en aanbod met keiharde centen als krachtig breekijzer en niet door ambtenaren en bureaucraten die regeltjes maken. In wezen doen zij niets anders als de boel verstoren zodat er daarna dingen geregeld moeten worden. Daarna doen ze in Brussel alsof we het allemaal aan hen te danken hebben. Daar trappen we niet in mijnheer!

down | 10-02-19 | 01:40

@BenPakdee | 10-02-19 | 00:52: Macron heeft vast gelijk dat 80% van het voedsel in Engeland uit de EU komt naar dat is gelijk zijn zwakke punt. Moet je eens kijken wie er straks bij hem op de stoep staan te smeken om een akkoord, dat zijn de Europese ondernemers die hun spullen kwijt moeten. Ik denk niet dat hij daar tegen in kan en wil gaan want dan snijdt hij zichzelf nog verder in de vingers. De producenten zijn de enigen die hem nog steunen. Hetzelfde geld voor Rutte en ook Merkel met haar volkswagentjes.

down | 10-02-19 | 01:47
▼ 6 antwoorden verborgen

Bewust dat de Brexit onderhandelingen muurvast zitten. Er komt ook helemaal geen Brexit, op het laatste moment zal het worden uitgesteld om algehele chaos wat ook al weken op aangeven van... wordt gekrijst door de massamedia te voorkomen. Met een tussen periode en vervroegde verkiezingen in Britland - wachten tot 2022 zal niet gebeuren.

litebyte | 10-02-19 | 00:20

- Zorgvuldig getimed is teveel eer. Ze lieten zich gewoon gaan.
- Een zachte grens tussen de Ierland en Noord-Ierland is niet nobel maar keiharde noodzaak om een herhaling van de Troubles te voorkomen. Geen Britste politicus wil terug naar deze periode. No-deal is dus geen optie.
- De onderhandelingen hebben geresulteerd in een deal. De chaos in VK is te wijten aan de Britse politiek, die het niet eens kan worden over deze deal. May speelt zeer hoog spel met haar berekenende vertragingstactiek. Tot nu toe met succes lijkt het.

Blijven er twee opties over: De deal die op tafel ligt met een eventueel Ruttiaans inlegvel (waarschijnlijk) of weer terug naar de EU (onwaarschijnlijk).

Hoen | 10-02-19 | 00:20 | 4

@botbot | 10-02-19 | 00:47: Veel? Die in de massamedia breed zijn uitgemeten is nu niet echt veel. Meer dan 15.000 Britse grote bedrijven hebben zelfs totaal nog geen maatregelen genomen.

Het gaat niet door, ik heb er al behooriljk wat flessen wijn met collega's op staan, dus ik weet het zeker! :-)

litebyte | 10-02-19 | 01:07

@litebyte | 10-02-19 | 01:07: Gokken met andermans ellende, Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten.

steekmug | 10-02-19 | 06:39
▼ 1 antwoord verborgen

Tegen de Britten zou ik willen zeggen: Die mensen in Brussel zijn niet jullie vrienden. Tegen de Nederlanders zou ik hetzelfde willen zeggen.

EenGoedBegin | 10-02-19 | 00:20

Moloch Europa traineert bewust de brexit onderhandelingen omdat ze Engeland als negatief voorbeeld willen om andere eventuele uittreders angst aan te jagen. Engeland heeft helaas met premier May een soort van 'Chamberlain' terwijl ze eigenlijk een Margaret Thatcher nodig zouden hebben.

Jackson | 10-02-19 | 00:20 | 1

Europa? Moloch EU - een wezenlijk verschil.

litebyte | 10-02-19 | 00:26

De EU flikkert pas uit elkaar zodra Duitsland er uit stapt. Die Britten rommelen zich er wel weer in.

kaasfondue | 10-02-19 | 00:09 | 1

Dat erin rommelen is voro de Britten nog helemaal niet zo zeker mocht de Brexit doorgaan.

Want dat zal voor Britland betekenen dat ze zich moeten gaan houden aan nieuwe voorwaarden - en die zullen veel strakker zijn dan de 'voordeel'positie die ze nu denken te hebben.

litebyte | 10-02-19 | 00:27

"Een vrijhandelsverdrag die geen grens nodig heeft op Ierland"?
Het is HET verdrag, dat .., een land heeft een grens MET een ander land en LANDEN hebben wel of niet een grens nodig. Verdragen hebben papier nodig, en handtekeningen.
Over de inhoud houd ik mijn mond maar, want de kwestie is al lastig genoeg zonder mij.

JvanDeventer | 09-02-19 | 23:56 | 2

Zelfde gedachten hiero. Waarom wil zo iemand als Feynman de wereld toch wijsmaken dat hij een visie of mening over de Brexit en al het politieke gekissebis eromheen heeft? Niemand luistert naar je of gaat iets doen met deze mening. En elke week heeft hij weer verstand van een ander onderwerp. Ik ben bij zulke types altijd bang voor het VonDerDunk effect: over macro issues alles weten en dit continu willen ventileren, maar op het persoonlijk vlak een sloddervos met metershoge afwas op het aanrecht blijken te zijn. Zie ook: M. Van Rossem of die terminale doch opgehemelde VrijNL journalist van laatst. Nee, als ik ergens mee opgehouden ben is het wel met luisteren naar publieke wijsneuzen die de boel wel even komen duiden. Please stop. Uw mening is futile. No one cares.

Nanker Phelge | 10-02-19 | 00:14

@Nanker Phelge | 10-02-19 | 00:14: Feynman gedraagt zich danwel als een Hilteman 2.0 - belangrijkste is dat niet iedereen alles maar voor zoete koek aanneemt wat door de EU Reichstag in Brussel wordt geventileerd of door die droog staande surrogaat Thatcher in Britland.

litebyte | 10-02-19 | 00:33

Ik vind het jammer dat GB er alleen voor staat tegenover een machtige EU. Als bijv. GB, NL, LUX, DK en Vlaanderen nou een super te gek gave Neuro Unie konden beginnen zou dat veel lekkerder onderhandelen zijn.

Middensteun | 09-02-19 | 23:51 | 2

Dream on!

Berbaar | 09-02-19 | 23:53

Dat gaat niet gebeuren. In WOII stond Engeland er ook alleen voor.

kaasfondue | 09-02-19 | 23:57

Aan de EU is zeker veel aan te merken. De brexit zal niet de juiste oplossing blijken. Natuurlijk komt er een deal. Veel blijft bij het oude. De UK heeft daarentegen niets meer in te brengen en zal zijn wetgeving alleen maar moeten laten volgen. Tja.

Blotus | 09-02-19 | 23:48

Zoals het er nu naar uitziet, wacht het Westen een chaotische desintegratie. Voor de EU ligt dit voor de hand, gezien de onmogelijke situatie van 28 landen met allerlei spanningen. Maar ook de VS bevindt zich inmiddels in een verregaande staat van verarming voor grote delen van de bevolking, en tevens een beginnende burgeroorlog over ideologische standpunten met betrekking tot immigratie, identiteit etc. Gegeven het feit dat een aantal van deze Westerse landen over atoomwapens beschikt, en die zich gesteld zien voor een steeds expanderend Azië, is het geen overbodige waarschuwing dat de Doomsday Clock voor het 2e achtereenvolgende jaar staat op 2 minuten voor 12, net zo laat als in de gevaarlijkste periode van de Koude Oorlog.

Rest In Privacy | 09-02-19 | 23:38 | 7

@Van Duyvenbode | 09-02-19 | 23:51:
Zullen we dat moment samen beleven, ik zie daar echt naar uit ;)

Ongeblustekalk | 10-02-19 | 00:09
▼ 4 antwoorden verborgen

Harde Brexit, zachte Brexit, geen Brexit een ding is wel duidelijk de eu heeft nog het meeste weg van instituten als de maffia, Scientology Church, islam etc.
Afvalligen worden achtervolgd tot aan de poorten van de hel.
Eenmaal lid en je komt er nooit meer zonder 'kleerscheuren' van weg.

't Is te hopen is dat die zg. 'aspirant leden' die nog in de wachtkamer zitten hun ogen goed open hebben wbt die 'fantastische eu'....... en met name haar werkwijze.

@xel | 09-02-19 | 23:35 | 5

@xel | 09-02-19 | 23:35 Die aspirant-leden zijn juist landen die weten hoe ze maximaal misbruik kunnen gaan maken van de EU. NL betaalt wel bij...

Goldfinger | 10-02-19 | 00:10

Één ding is me wel duidelijk. Als Brussel zo overtuigd was van hun eigen fantastische instituut, dan maakten ze het de UK niet zo moeilijk. Hun handelswijze is duidelijk een teken van zwakte.

Muuke | 10-02-19 | 00:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is straks even een beetje chaotisch, maar Britten en continentalen zullen altijd nog met elkaar handelen en er is geen handelaar die een goeie deal laat passeren. Geef ze een jaartje en de Britten lachen ons uit.

BrabantsVerzet | 09-02-19 | 23:31 | 2

Precies, er zijn er genoeg die al een regeling hebben getroffen met de UK.

Muuke | 09-02-19 | 23:42

Zo dacht ik ook .
Maar dat mogen we niet zeggen van die zakkenvullers

gerrie de perrie | 10-02-19 | 09:28

Er is geen enkele oplossing die die iedereen tevreden zal stemmen. Dat is onmogelijk in een democratisch land.
Ze moeten die toko afslepen en ergens afmeren in de buurt van Hong Kong. Dan komt het wel goed.

glas koning | 09-02-19 | 23:27

Er is weinig consensus in de panelen, zoals ik al verwachtte gezien het onderwerp. EU verliest misschien een grote afzetmarkt. UK moet misschien nieuwe afnemers vinden. Gelukkig is de wereld zo groot niet meer. En morgen gaat de zon weer op. Laten we hopen en ervan uitgaan dat alle partijen via flexibiliteit er gewoon weer bovenop komen. Met de Ruslandboycot was het in eerste instantie heibel vanuit de EU landen om de economie en afzetmarkt en dat corrigeerde zich ook rap.

sjef-van-iekel | 09-02-19 | 23:25 | 1

Smokkelen van grote hoeveelheden ..... word weer lucratief.

steekmug | 10-02-19 | 06:45

"No-deal-brexit brengt import cruciale medicijnen in gevaar"

Nu maar hopen dat hier niet de pilletjes bij zitten die sommige reaguurders hier - the usual suspects - zo overduidelijk hard nodig hebben.

MickeyGouda | 09-02-19 | 23:22 | 21

@ghetto-is-back | 10-02-19 | 00:31:
Berbaar is in staat om jou kinderen geen toekomst te geven, dat boeit dat wezen niet.
Verrek maar.

Ongeblustekalk | 10-02-19 | 00:38

@Ongeblustekalk | 10-02-19 | 00:38:
Aangezien ik al decennia mij er van bewust ben hoe zulke personen in elkaar steken heb ik daarvoor persoonlijk al vooral financieele voorzorgsmaatregelen genomen :) Heb daarbij ook de mazzel dat ik geboren en getogen ben op het platteland ( immer wonend ) en derhalve de mogelijkheden ook had met de ruimte die ik had en heb . Ik hoef me persoonlijk dus nog geen zorgen te maken , maar zit meer over dit land zelf in wat met de eu en de islamisatie ten grave word gedragen :(((

ghetto-is-back | 10-02-19 | 00:53

@Berbaar | 10-02-19 | 00:19: Verslik je niet met het uit eten gaan Berbaar anders gaan we je nog missen(als kiespijn voor sommigen)...

steekmug | 10-02-19 | 06:53
▼ 18 antwoorden verborgen

Het niet doorgaan van een (snelle harde) Brexit, het meest logische scenario op dit moment, betekent meteen het begin van het einde van de dictatoriale EU waar ongekozen alcoholisten en volgevreten malloten als Juncker en Timmermans denken over Europa te kunnen heersen met oneliners en machtswellust . Juist het binnen halen van het Oostblok als 'veilige grens' met Rusland zal ze gaan opbreken op termijn. Die laten zich de les niet lezen voor een paar centen.

De gele hesjes zijn het begin, onrust in de gehele EU het gevolg.

theJ71 | 09-02-19 | 23:20


I refuse to join any club that would have me as a member.

Graucho Marx

Olleke | 09-02-19 | 23:15 | 4

I’d rather be myself. Myself and nasty. Not somebody else, however jolly.

Bernard Marx

Stormageddon | 09-02-19 | 23:45

I wont give up until I'm satisfied.
Richard Marx

Nanker Phelge | 10-02-19 | 00:17

Leuk citaat, maar het is van Groucho Marx. Graucho was zijn humorloze neef.

JvanDeventer | 10-02-19 | 20:03
▼ 1 antwoord verborgen

Er komt geen Brexit, want de nationale onrust die dan zal ontstaan, weegt bij lange na niet op tegen de internationale en nationale financiële nadelen die ontstaan bij een Brexit. Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen.

Willem_Oltmans | 09-02-19 | 23:09 | 10

www.geenstijl.nl/5146205/feynman-en-o...
Dankzij Brexit verhaal heb ik een zestal zittingsdagen van house of commons gevolgd. Ik kreeg opeens bewondering voor de Nederlandse TK. Echt. Wat een hol vat. Kan onmogelijk goed gaan voor de gemiddelde Brit. Ik pleit voor een testfase. Harde Brexit. Geen boetebetalingen. Geen customs unie. Wel backstop en na 3 jaar referendum. Wilt wel of niet terug bij de EU.

Rest In Privacy | 09-02-19 | 23:43

@botbot | 09-02-19 | 23:37:
Nieuwe deals zijn zó beklonken.
Massale import van kansarmen en het wegsluizen van je collectief vermogen kan je niet snel genoeg stoppen.

Ray69 | 09-02-19 | 23:43

@Langshetrandje | 09-02-19 | 23:43: Heeft u heeft recentelijk (zeg maar de afgelopen 5 jaar) met enige regelmaat de debatten in de 2e kamer (en diverse achter kamertjes) gevolgd?! Hol vat dekt de lading in Nederland ook wel namelijk.

Zou het kunnen dat politici sowieso niet van die afgetopte vaten zijn. Veel verder dan links tegen rechts komen die mensen niet, staan nogal twee demensionaal in het leven, nogal zwart wit.

Dr.Tatta.Macamba | 10-02-19 | 09:14
▼ 7 antwoorden verborgen

To Brexit or not: het is een verschuiven van de dekstoelen op de Titanic. Piek Welvaart voor het VK is al weer bijna 20 jaar geleden, in 1999, toen de Noordzee olieproductie maximaal was (those were the days), en is nu niet meer de helft daarvan. Het VK kwijnt weg, en deelt dat lot met die andere voormalige koloniale grootmachten: Portugal en Spanje.

De EU loopt vast in allerlei belangentegenstellingen en hangt zichzelf op aan de strop van de schuldenval.

De VS idem dito: exploderende schulden, een "oliewonder", fracking, dat het niet blijkt te zijn. Fracking blijkt een financiële sinkhole, net zoals de bodemloze put van het militaire monster.

Het Westen heeft Piek Welvaart reeds dik 20 jaar geleden gepasseerd, en overal zien we daar nu van de consequenties. Engeland zakt weg, Frankrijk in zeer gevaarlijk vaarwater, Italië met de kont tegen de krib, Griekenland volledig uitgekleed, Spanje, Portugal... oh ja, Deutsche Bank, eens de trots van Duitsland, deze financiële Moloch, Bank der Banken, in feite al totaal failliet. Giga corruptie overal.

Maar ik wil wel afsluiten met een vrolijke noot: gelukkig is het WC-papier bij de Aldi nu in de aanbieding.

Rest In Privacy | 09-02-19 | 23:02 | 13

Met 'mevrouw Berbaar' wordt uiteraard 'mama Berbaar' bedoeld,
Het zal die kleine bijbal nog eens gaan tegen vallen als hij t huis uit getrapt is en zelf boodschapjes moet gaan doen...

Haram_Kafir_4ever | 10-02-19 | 00:14

@Berbaar | 10-02-19 | 00:00:
Je kan je er wel van afmaken dat ik zuip, maar mevrouw berbaar heeft kinderen van het zaad van meerdere mannen.
Is wel in lijn met die bijlmer mentaliteit van je.

Dus jij zou een minder grote broek aan moeten trekken,

Hoe heet de nieuwe druif, Wesley?

Ongeblustekalk | 10-02-19 | 00:16
▼ 10 antwoorden verborgen

Ik voorspel een jaar na uitreding spanningen bij de Ierse grens.
En daar was opeens het eu leger...............

ditotje | 09-02-19 | 22:59 | 1

Het EU leger. Bestaat uit Fransen die al weglopen wanneer iemand hard "Boe!" roept en Duitsers zonder uitrusting. En dat tegen het enige Europese leger dat ertoe doet. Succes, Brussel!

Glasgow Argus | 09-02-19 | 23:39

Brusselse sukkelaars. Arrogante, zichzelf overschattende drankneuzen, politieke nono's en hypocrietjes. Wil je een stuitend voorbeeld, krijg je een mooi voorbeeld: Servie.. Serven "willen" die aai over de kop -streep- grijpgrage vingertjes van ome Juncker niet aan hun lijf. Ze zijn fijn met ome Vlad, ook een orthodoxe gozerT. 1 reportage over Serven in Poetinovo zegt meer dan 1000 reportages:
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...
.
Grootheidswaanzin. Wie is er niet mee klein gekregen, Juncker?

chicago river | 09-02-19 | 22:58 | 1
-weggejorist-
Ongeblustekalk | 09-02-19 | 23:05

De opmerkingen van Tusk en Juncker hebben een hoop Britten naar het Brexit kamp doen gaan. Ze spugen op de EU leiders en gelijk hebben ze. Gellukig voor de EU zijn er nog de makke lammetjes in NL die maar blijven betalen.

ZwarteRiek | 09-02-19 | 22:53 | 2

Volgzaamheid en gehoorzaamheid zit ons in het bloed.

Slipsnifter | 09-02-19 | 22:55

En dan vergeet je nog de opmerking van verhofstad de dag na tusk met z'n hell.

Muuke | 09-02-19 | 23:52

Sja je kunt het de EU landen niet echt kwalijk nemen dat ze de Brexit maar niks vinden, dat ze zich niet tegen elkaar uit laten spelen, en dus vrij star vasthouden aan de bereikte deal.
Aan Britse kant is er veel misgegaan. Cameron schreef het referendum uit omdat hij ten onrechte inschatte dat een meerderheid voor Remain zou stemmen. May schreef tussentijds verkiezingen uit omdat ze ten onrechte inschatte daar sterker uit te komen terwijl ze zich daardoor tot een coalitie veroordeelde. Ik vind het verder ongelooflijk dat voor zoiets ingrijpends zo'n kleine meerderheid benodigd is. Voor iedere grondwetswijziging is een ruime meerderheid nodig, en dit lijkt me nog wel wat ingrijpender dan een willekeurige grondwetswijziging.
De Britten hebben uit frustratie, ontevredenheid en nostalgische, sentimentele gronden voor Brexit gekozen. Men had beter een aanzuigende factor kunnen aanpakken en zorgen dat illegalen niet zo makkelijk (semi)legaal kunnen werken, bijvoorbeeld door invoering van een Basisadministratie en een BSN nummer.
Het is een omstreden standpunt maar soms voel ik er wel wat voor dat mensen pas mogen stemmen als ze een eenvoudige test hebben afgelegd of stemwijzer hebben gevolgd waarmee ze laten blijken dat ze begrijpen wat de consequenties van hun keuze zijn. Vervolgens mag iedereen net zo gek stemmen als hij wil, als hij maar snapt wat-ie stemt.

Doctor Honoris Causa | 09-02-19 | 22:51 | 2

Het VK heeft geen grondwet, die rommelen maar wat aan.

Jan Dribbel | 09-02-19 | 22:58

Er zijn geen andere opties dan een harde brexit of een douaneunie zoals nu als deal klaarligt. Er is geen andere brexitvorm mogelijk. Dus de UK mag kiezen.

kees de short | 09-02-19 | 22:50
-weggejorist en opgerot-
Engelandspieler | 09-02-19 | 22:49 | 18
▼ 18 antwoorden verborgen

De eisen van de EU waren volledig onredelijk. Terecht dat het voorstel in de UK afgeschoten werd. Laat de Brexit maar komen, dan kan er opnieuw onderhandeld worden, maar dat vanuit gelijkwaardigheid. De markt gaat het wel regelen. De EU is puur en alleen financieel gedreven (en kleine kindertjes verkrachten, maar dat doen politici nu eenmaal). Zodra de grote bedrijven er financiële schade van ondervinden gaat de lobby wel weer lopen en buigt Juncker.

Frau Merkel | 09-02-19 | 22:45 | 4

Het VK heeft zijn zaakjes heus wel op orde en alles wijst op een formidabele economie men ziet dan ook dat het bedrijfsleven alles op alles zet om daar te blijven.

botbot | 09-02-19 | 22:54

Sinds wanneer regelt de EU iets positiefs? De EU gaat altijd voor het geld en de belangen van de burgers zijn ondergeschikt. Het VK volledig uitsluiten gaat in de praktijk gewoon niet werken, dus de markt gaat het wel regelen. Eerst zal er wat druk zijn, maar hoeveel regels Brussel ook verzint, er zal iemand een gat in de regels vinden.

Frau Merkel | 09-02-19 | 23:06
▼ 1 antwoord verborgen

heel goed om kritsch te zijn richting de EU word een hoop geld verbrand aan onzin. Maar oprechte vraag hoe gaan we in europa (of nederland) zorgen dat de wereld van de komende 100 jaar niet alleen een wereld is waar china, de vs en in een later stadium ook india bepalen hoe dingen gaan en wie waar recht op heeft in de wereld?
Ik heb niet heel pro europa maar zie wel voordelen in europese samenwerking om ons eigen belang in de wereldorde enigzins naar ons hand te kunnen zetten..

henniebal | 09-02-19 | 22:44 | 16
▼ 13 antwoorden verborgen

EU lidstaten hebben hun onderhandelingen uitbesteed aan de EU, want als ze het afzonderlijk zouden doen, zouden de regeringen door hun bevolkingen gedwongen worden tot een vlotte deal. Of zetels verliezen als ze dat niet doen.

Gewinflipt | 09-02-19 | 22:44

Trump heeft bijvoorbeeld gezegd,dat bij een echte Brexit de VS aan het UK een genereus handelsakkoord zou willen aanbieden. Wie weet welke vrijheden benut kunnen worden door het VK na een harde Brexit, die een steeds aantrekkelijker optie lijkt uiteindelijk. Maar dan niet met een vermerkelde May lijkt me. Iemand met daadkracht, gezond verstand en vooral moed. Die moet dan wel de policor coma waarin het land de islam en Blair/Brown likkend is geraakt hardhandig aan de kaak stellen en ontmythologiseren. Spannende tijden dus en lees vooral voor Juncker en Tusk: Merkel en Macron want die lallende en knijpende jeneverfles en de nobody Pool zijn zonder die 2 nog niet eens partij voor Peppie en Kokkie.

hertogvanzottegem | 09-02-19 | 22:42

Mensen die voor een ander denken, wat een onzin.
Het Britse leger heeft actief de brexit ondersteund en wacht af wat de burgertjes gaan doen.

Ongeblustekalk | 09-02-19 | 22:41 | 1

Huh? Hoe moeten de burgertjes dit nu opvatten?

Rest In Privacy | 09-02-19 | 22:51

Als hier echt oorlog van komt dan wil ik D66 nooit meer horen roeptoeteren dat de EU zo goed is omdat we daardoor geen oorlogen meer hebben.

Dirk III | 09-02-19 | 22:39

Dat heel Brexitgelul duurt nu al zolang dat het me totaal geen fuck meer intereseert.

Slipsnifter | 09-02-19 | 22:38 | 4

wel belangrijke info natuurlijk. Komt er nog een vervolg?

hertogvanzottegem | 09-02-19 | 22:43

Mooi/Nee

Slipsnifter | 09-02-19 | 22:54

Je bent me er eentje...

Willem_Oltmans | 09-02-19 | 23:12
▼ 1 antwoord verborgen

Het VK hoopte de EU uit elkaar te kunnen spelen en zo met individuele lidstaten dealtjes te kunnen sluiten. Is niet gelukt. De EU is aanzienlijk eensgezinder gebleken dan ingeschat.

koeberg | 09-02-19 | 22:38 | 5

@berbaar. Eigenlijk zag je dat ook al de week na het referendum in het VK zelf. De brexit stemmers waren geschrokken van hun meerderheid, daar het voor velen een proteststem was, maar zij niet daadwerkelijk weg wilden. Dat vond ik een trieste aanblik, toen zij de straat opgingen.

letopuwzaak | 09-02-19 | 22:58

Eensgezind op regeringsniveau. Meer niet.

kaasfondue | 10-02-19 | 00:07
▼ 2 antwoorden verborgen

De complexiteit van het probleem is prima weergegeven.

Ik begrijp alleen niet goed waar al die commotie over de uitspraak van Tusk (afgezien natuurlijk van de begrijpelijke emotie die erbij komt kijken wanneer een buitenlander zijn neus in jouw nationale zaken steekt. Moet je ook hier niet flikken) vandaan komt. Juist vanwege die complexiteit hadden Brexiteers tijdens het referendum met een goed plan moeten komen (en eerlijk erover naar buiten moeten komen dat zij dat plan gewoon niet hadden!). Blufpoker spelen met nationale belangen..

Toen de V.S. in 2003 Irak binnenviel verkeerden de meeste voorstanders (inclusief ikzelf) dan de Amerikanen wel een post-oorlog plan klaar hadden liggen. Niet dus. “Gewoon binnenvallen en daarna zien we wel”. Dom, ondoordacht en vooral arrogant. En uiteindeljk een biljoenenstrop (“trillions”), waardoor (mede) China zo snel machtig is geworden tegenover een verzwakte V.S. Historische fout!
“Break it, you own it“.

In die situatie zitten de Britten nu. Eerst het referendum winnen en daarna kijken we wel verder. Of je nu tegen de EU bent of niet, het VK - en alleen het VK - heeft zichzelf in deze situatie gemanoeuvreerd en wijst nu met de beschuldigende vinger naar de EU. En eist van de EU dat de EU een van hun drie peilers (vrij verkeer van diensten = dus personen) maar even opzij zet.

Gaat niet gebeuren. Dan open je namelijk de doos van Pandora en gaat ieder (EU-)land trekken aan - voor hen - onwenselijke wetgeving waarop (het fragiele kaartenhuis van) de EU is gebouwd.

Dus kiezen voor de voorgestelde deal, het Noorwegen/Zwitserland model, een harde Brexit of blijven in de EU. Uit deze vier smaken kan het VK kiezen.

Een foute keuze gaat hen miljarden kosten. Arrogantie en domheid zal dan uiteindelijk ook in het VK z’n tol eisen. In de nacht van 29 en 30 maart zullen we zien. Never a dull moment, dat dan weer wel.

Kompromat | 09-02-19 | 22:34 | 9

Vooraf een plan maken voor iets complex als een brexit is toch waanzin. Het loopt toch niet volgens plan en wanneer dat wel gebeurt wordt dat niet toegestaan.

De commotie ontstaat bij mij uitsluitend door de suggestie dat EU-kritische mensen naar de ´hel´zouden gaan. Dat is niet constructief. Verder noem je de EU een fragiele kaartenhuis, dan zou je zeggen dat het plan wel komt als je weer buiten bent.

Ben benieuwd hoe het afloopt. Voorlopig kan kamp ´leave´ op mijn sympathie rekenen. Maar dat is eerlijkheidshalve vooral ingegeven door mijn afkeer jegens Verhofstadt, Timmermans en Juncker.< alsmede de lage efficiëntie, het ondemocratische karakter(ik snap dat zoiets ingewikkeld ligt met zoveel landen en talen) en de hoge kosten die worden gemaakt om de boel te bestieren vanuit Brussel.

Reaaalist | 09-02-19 | 23:50

@Reaaalist | 09-02-19 | 23:50:
Is helemaal geen plan voor iets complex als de Brexit dan geen waanzin? Een aantal zaken hadden ze vantevoren kunnen weten, zoals de halsstarrigheid van de EU over onderwerpen als vrij verkeer van diensten.
Zij hadden eerlijk moeten vertellen dat het een hard-Brexit zou worden. En bovendien de werkelijke (gefixeerde) gevolgen daarvan moeten mededelen. Dan hadden de kiezers tenminste meer geweten. Dit is gewoon een enorm monster geworden die boven de hoofden van iedereen is uitgegroeid.

Zo interpreteer ik Tusks uitspraak dan ook. Een ravage schoppen en dan of lekker ervandoor gaan (Farage, die ik trouwens wel al vele jaren waardeer), of gemakkelijk van de zijlijn een grote bek opzetten (die arrogante kwast Rees-Mogg, die multimiljonair is en er dus geen maaltijd minder op vreet. Wat er ook gebeurt).

Ik ben zeker geen eurofiel. Ik zie gewoon geen goede alternatieven. Wel zie ik een wereld die snel verandert, met machtsblokken waar wij als Nederland niets tegen kunnen beginnen. Niet militair, niet economisch, niet politiek.

De Britten gaan erachter komen wat het betekent om als middengroot land alleen te staan in die nieuwe wereld.
Ik wens hen veel succes.

Kompromat | 10-02-19 | 00:21

@Kompromat | 10-02-19 | 00:21: Ik zie ook geen alternatieven voor lidstaten, ook niet voor Nederland. Brussel zou bereidt moeten zijn te hervormen. Ik ben minder bang voor het lot van de Britten. Gelukkig voor de Engelsen dat ze allemaal al Engels spreken.

Reaaalist | 10-02-19 | 00:45
▼ 6 antwoorden verborgen

Ach weer zo`plempsel van EU haat, Wordt het niet wat sleets?

VK gedraafd zich net al een stelletje asieleisers maar opeens is het goed. Omdat het tegen de EU gaat. Feyman gaat weer de mist in. Doe eens een andere naam - het is pijnlijk voor deze hersenloze pinsels deze naam te verkrachten.

redanx | 09-02-19 | 22:32 | 2

Hehe u begrijpt het. Ik kan mijn bedrijf net niet aan de bomen hangen. Mensen hebben geen idee wat het met ondernemers doet.

niv01 | 09-02-19 | 22:42

En Timmermans zag dat u deugt. Misschien heeft ie nog een assistent of retejong nodig. Of iemand die Jüncker even lekker door zijn haar kan woelen. Lekker man!

pibasso | 09-02-19 | 22:43

Feynman
Tusk is een Lul. May heeft echter haar zaakjes niet voor elkaar. Dat kun je zelfs een Lul niet kwalijk nemen. Die timing van u is natuurlijk inderdaad perfect. Paar weken wachten met deze uitspraak heeft niet zoveel zin. Die kans heeft May hem echter gegeven. Zij heeft haar parlement niet voldoende ingeprikt op haar deal met de EU. Zij heeft twee jaar geen fundamenteel overleg gehad met een meerderheid binnen the house of commons en ze had zelfs haar eigen partij niet onder controle. En daar mag natuurlijk niets van worden gezegd. Want Brexit is goed voor toekomstig Nexit. Laat staan op botte wijze. Ik denk overigens dat Tusk haar zelfs een dienst heeft bewezen door de nationale gevoelens in het VK aan te wakkeren en een stemming naar haar deal te vergemakkelijken. Want die klootzakken van het continent moeten we even terugpakken. Ik gun de Brit het allerbeste maar bovenal betere politici.

Rest In Privacy | 09-02-19 | 22:32 | 3

Hoe moet je hier nou iets van vinden. Ik denk dingen en die plemp ik hier?

Ongeblustekalk | 09-02-19 | 22:45

@Langshetrandje | 09-02-19 | 22:48:
De essentie is dat je wat over probeert te brengen aan anderen die dat vervolgens gaan begrijpen. Jij geeft geen analyse.

Ongeblustekalk | 09-02-19 | 23:21

Juncker heeft in Eu commissie zo’n slechte record opgebouwd, ik zijn besluiten ook nog wel uitmonden in een gewapende regionale spanning tussen Uk en Brussel. Juncker ‘s denkraam is te beperkt om verliezen te accepteren en in toekomst bestendige oplossingen te denken. De man is een aanfluiting.

Tee Of Cup | 09-02-19 | 22:30

Brexit komt op het juiste moment voor Europa. Italië zit al in een recessie, Duitsland net niet. Ze zijn met vuur aan het spelen. ECB zal het met argusogen bekijken.

azijnseikerT | 09-02-19 | 22:30

I love it when a plan comes together.

pollens | 09-02-19 | 22:27

In een andere was het gewoon oorlog geweest!

marrretje | 09-02-19 | 22:26 | 2

Maar goed dat we de EU hebben (proest).

Watching the Wheels | 09-02-19 | 22:30

@Watching the Wheels | 09-02-19 | 22:30: ik verbeter de eu liever met het VK aan boord dan zelf pruttelen onder het gezag van de Frans Duitse as. Want wees gerust. Nederland gaat never ever de EU verlaten.

Rest In Privacy | 09-02-19 | 22:38

Das Vierte Reich wil slagen waar het Dritte Reich faalde. De Battle of Britain is begonnen, maar deze keer is er geen Churchill die shall fight on the beaches, shall fight on the landing grounds, shall fight in the fields and in the streets, shall fight in the hills; en het belangrijkste: shall never surrender.

Een voordeel voor de Britten is natuurlijk wel dat ze deze keer niet met de Oranjes zijn opgescheept.

Kortom: zet 'm op!

HoogToontje | 09-02-19 | 22:23 | 3

VierteS

Sliptong | 09-02-19 | 22:32

Iedere onomkeerbare overeenkomst is een slechte overeenkomst. Wat dat betreft worden volken bestuurd door idioten. Denk klein. Zou jij als persoon een overeenkomst afsluiten en je soevereiniteit weggeven? Jamais!

Pedronegro | 09-02-19 | 22:22 | 1

In 2005 was het NEE, in 2015 was het NEE. Balkenende en Rutte. Op naar Nürnberg.

Frau Merkel | 09-02-19 | 22:31

Alsof het nog niet duidelijk genoeg was dat de brexit zo kloterig als maar kan uitgevoerd moet worden met elkaar tegensprekende belangen, onmogelijkheden en waanzin. Het verenigd koninkrijk wordt geslachtofferd om als voorbeeld te dienen voor de rest van europa. Weggaan is zelfmoord, bij de eu blijven is veel beter, want dan maken we je minder snel kapot.

Dezenaamhier | 09-02-19 | 22:19 | 2

Niet zo min als de EU een uniforme entiteit is, is het VK dat. Dus het VK mag wel uit de EU maar Schotland niet uit het VK?

Rest In Privacy | 09-02-19 | 22:24

Hoe dan?!
Hoe heeft de EU de macht het VK kapot te maken? Is het soms aantrekkelijk om met de EU te handelen? Om in de single market te zitten?
Zo ja dan mag de EU daar toch iets voor terug vragen? Zo nee... dan gaan ze niet kapot.
Stel je een kind voor dat in de snoepwinkel een zo groot mogelijke zak snoep volschept. En vervolgens met z'n spaargeld, 52 cent, aankomt bij de kassa.
Daar krijgt het kind te horen dat wat het wil niet kan. Het kind moet of meer betalen, of met minder genoegen nemen. Niemand neemt het het kind kwalijk als het wegloopt. Maar het wordt strontvervelend als het kind begint te dreinen, stampvoeten, tieren, krijsen en schreeuwt hoe oneerlijk het allemaal is.
En als er dan een moeder (pit kortig kapsel, kan slecht dansen) begint over dat het oneerlijk is omdat de kosten bij de groothandel toch zeker wel lager zijn en ze er zo vaak komen dat ze wel een keer gematst moeten worden en dat ze eigenlijk gewoon recht op gratis snoep hebben.. dan schaam je je toch je ogen uit je kop voor zulke mensen?! Maar dan ga je ze toch nog niet zomaar geven wat ze willen?

two ball cane | 10-02-19 | 00:01

Tsja dat krijg je als je als een kip zonder kop voor Brexit kiest zonder enig doordacht plan.
De EU speelt het scherp en terecht.
Ik wens onze Britse vrinden veel succes maar wij hier op het continent denken logischerwijze eerst aan onszelf.
Good luck, chaps!

Berbaar | 09-02-19 | 22:18 | 10

Liever een schuimbek dan een vuilbek. Het is maar waar je van houdt.

Frau Merkel | 10-02-19 | 00:12

@Berbaar | 09-02-19 | 22:42: ja, ja, we weten het nu wel. Jij gaat niet in op het harde feit dat die droeftoeter van een Juncker hoofd is van de club harteloze nep bestuurders. Net als dat jij niet in gaat op het harde feit dat totale fuckups als een Frans Timmermans ook bepalend lid zijn van dat zieke clubje.

Laat staan dat jij in gaat op het gegeven dat dat soort ‘mensen’ dus ook bepalen hoe de onderhandelingen met Engeland lopen. En dat dat zielige gribus volk nu alle fatsoensnormen, die zij zelf elke dag lopen te prediken, totaal niet van toepassing vinden op zichzelf tijdens de Brexit onderhandelingen.

Dr.Tatta.Macamba | 10-02-19 | 07:31

Napoleon heeft het geprobeerd. Faal.
Hitler heeft het geprobeerd. Faal.
Nu proberen de Fransen en de Duitsers het opnieuw, maar dan samen, middels de Frans-Duitse kongsi die bestuurt vanuit Brussel, eigenlijk Berlijn en Parijs maar door in Brussel te gaan zitten viel het minder op.
Wederom Europa veroverd, marionettenregeringen geplaatst in de veroverde landen en wederom weigeren de Britten te capituleren.
Ik hoop dat Nederland zich snel achter het VK schaart. De goede kant.

Superkwatta | 10-02-19 | 11:03
▼ 7 antwoorden verborgen

De Brexit wordt hier te veel geïsoleerd (isola - eiland) rondom het VK gedacht, terwijl de Brexit op de EU uitwerkt als een levend geamputeerd worden. De speldenprikken van VooDoo-priester Donald Tusk maken ook van de EU een levend lijk. De gele hesjes van Frankrijk reageren intuïtief: de EU maakt van Frankrijk een ontmande eunuch (en idem dito van NL enz.) zonder manhaftige soevereiniteit. Het Brexit verhaal draait om het herstel van nationale soevereiniteit. Krijgt het VK dat terug, dan krijgen wij het ook terug.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-02-19 | 22:17 | 2

Ik heb vandaag genoten in Frankrijk. Zeer aardig weer. Veel mensen in de restaurants. Vrolijke mensen. Macron s populariteit stijgt weer. De winterdepressie is bijna voorbij.

Rest In Privacy | 09-02-19 | 22:45

En ze hadden die EU dus ook gewoon aan kunnen passen, zodat een meerderheid van de bevolking overal in de EU er gewoon graag bij zou willen horen, maar dat vinden Juncker en Timmermans blijkbaar te ingewikkeld.

Watching the Wheels | 09-02-19 | 22:15 | 8

@Watching the Wheels | 09-02-19 | 22:23:
Vrijhandel snoept evenredig soevereiniteit af. Dat zag je al met TTIP en het associatieverdrag Oekraïne. Hoe meer vrijhandel, hoe meer soevereiniteit je overdraagt aan externe organen waar burgers/bedrijven hun recht kunnen halen, in casu Europees Hof (of arbitrage). Die organen ken je dus een zekere macht toe. Praktijk staat nooit stil, dus groeiende macht en regelgeving. Overheden moeten daardoor steeds meer afstemmen, i.c. verdragen, richtlijnen etc. Beetje lastig dit allemaal in een tegel uit te leggen. En ik ben niet eens pro-EU.

Rest In Privacy | 09-02-19 | 22:32

@Watching the Wheels | 09-02-19 | 22:23: Bijna niemand wil? Zelfs in de VK wilden 48% deze EU. En in de overige lidstaten nog veel meer.

redanx | 09-02-19 | 22:35

@Watching the Wheels | 09-02-19 | 22:22: de EU onderhandelt niet met GB, de EU onderhandelt met de overige 27 lidstaten om het bouwwerk van de ever closing union en de voortgaande federalisering in stand te houden. Voor een werkbare EU en een door de burgers gedragen EU was een a la cart menu veel beter geweest, dan waren de Britten ook nog aan boord geweest. De mandarijnen in Brussel en in de lidstaten weigeren de onze size fits all doctrine op te geven, daar wringt de schoen..

therealbraindump | 09-02-19 | 22:42
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik zie volstrekt niet in dat we de UK opeens zielig moeten vinden, de huidige chaos hebben ze helemaal aan zichzelf te danken. Er zat nog geen schets van een plan achter Brexit behalve nationalistisch gebral. Twee jaar hebben ze lopen prutsen en dan nu opeen ‘gekwetst’ zijn door een op zich terechte opmerking van Tusk. Bedenk ook ff het taalgebruik dat ze zelf voortdurend richting het vaste land sturen.

FunComp | 09-02-19 | 22:13 | 7

@koeberg | 09-02-19 | 22:32: Is het niet juist andersom? De werknemer roept:"Ik ga!" waarop de werkgever zegt:"OK, maar je krijgt geen WW, moet me 10 jaarsalarissen betalen en je mag nergens anders gaan werken."

Roeieber | 10-02-19 | 09:07

De overheidstrollen staan elkaar bij het koffie-apparaat na te wauwelen. Geestelijk lui en niet in staat kritisch na te denken. Volgegoten met bevelen van boven-hun-gestelden.
De EU heeft het monopolie op handel opgeëist en dreigt daar de Britten mee kapot te maken.
Zal niet lukken. De Britten redden het wel. Kleine EU landen worden wel enorme schrik aangejaagd als ze zouden willen uittreden. “Kijk wat we met de Britten hebben gedaan, dat gaan we ook met u doen, maar u bent klein en nietig en u gaat het niet overleven.”
De strategie van barbaren, van bullies.
Bullying is the use of force, threat, or coercion to abuse, intimidate or aggressively dominate others.
Zo gingen Napoleon en Hitler ook met hun Europese buren om. Wel triest dat er zoveel collaborateurs onder ons zijn.

Superkwatta | 10-02-19 | 10:57
▼ 4 antwoorden verborgen

"De EU onderhandelt keihard om iets te bereiken, terwijl ze dat op die wijze als eerste zullen verliezen. Er speelt dus iets compleet anders. Dit gaat niet om Ierland."

Het is dan ook een spelletje "chicken". Wie wijkt het eerste uit? De deadline is er nog niet, pas een paar dagen ervoor gaan we beweging zien aan beide kanten, die zal bepalend zijn voor de uitkomst. Tot dat moment houden bijde partijen de kaarten droog, het kruit tegen de borst.

Beste_Landgenoten | 09-02-19 | 22:10

Dit is pure EU tactiek om andere landen angst aan te jagen. Alle mooie woorden en tweets ten spijt dat het goed gaat met de EU van Timmerfrans en consorten, beseffen ze in Brussel wel degelijk dat anti EU sentimenten sterker worden. Hongarije, Italië, gele hesjes, opkomst van rechtse partijen.
Dus gaan ze er met er gestrekte benen in en maken ze ieder redelijk voorstel onmogelijk

Olleke | 09-02-19 | 22:10 | 4

Hongarije en Italië steunen het EU-standpunt. Barbier onderhandelt mede namens hen. Ik denk niet dat ze zichzelf angst willen aanjagen.

JTKDM | 09-02-19 | 22:31

@JTKDM | 09-02-19 | 22:31:
zodra deze landen op een punt zelfbeschikking willen, staat de EU op zn achterste poten. Het slaat tich nergens op om al je normen en waarden op te moeten geven want anders......
Net als politici die moeten stemmen wat de partij wil, ook al zijn zij moreel tegen dat standpunt. Anders verliezen zij hun zetel of positie oo de kieslijst

Olleke | 09-02-19 | 22:45

Het probleem is dat de Britten moeten onderhandelen met de bezetters van Europa: de Frans-Duitse kongsi.
Die kongsi die praat ook namens de Nederlanders, althans dat meent zij.
In werkelijkheid zouden de Nederlanders met de Britten zonder problemen tot een oplossing komen en constructief met elkaar gaan handelen.
De Frans-Duitse kongsi staat dat niet toe. Nee, zij bepaalt hoe Nederland met het VK zou moeten omgaan. Dat is het grote probleem. Wij hadden NOOIT mee moeten doen met de EU. Als Nederlandse burgers goed waren voorgelicht dan was dat ook nooit gebeurd.
Een harde Brexit, asap en vervolgens een NEXIT.
Verder zou Europa Frankrijk en Duitsland eigenlijk moeten ophakken in te verdelen brokken want die twee landen kunnen nooit de neiging bedwingen om de rest van Europa te veroveren en hun wil op te leggen.

Superkwatta | 10-02-19 | 10:38
▼ 1 antwoord verborgen

Gelijk toen de uitkomst Brexit was is al gezegd dat het VK als voorbeeld werd gesteld om anderen te weerhouden hetzelfde te doen. Dit zouden gemene onderhandelingen worden.
Als het VK wél economische voorspoed kan noteren als gevolg van Brexit opent dit deuren voor anti-eu partijen. De EU zou uiteenvallen.
Toch denk ik dat het voor het VK beter is om voor uit de EU te stappen. Hoewel de overwinnaar de geschiedenis schrijft en ik aan de verkeerde kant van de grens woon zal ook hier het besef doordringen dat corrupte ongekozen leiders altijd slechter uitpakt voor een land/unie dan tijdelijke recessie.
Tijdelijk want de EU is belangrijk voor het VK maar andersom geldt dit net zo goed.
Nu maar hopen dat de EU The New IRA niet gaat steunen, zie ik niet als ondenkbaar.

BootleggersSmurf | 09-02-19 | 22:10

Een no-deal Brexit zorgt er ook voor dat de UK niet ieder jaar een miljardenafdracht aan de EU hoeft te betalen. De EU kennende zullen ze niet willen bezuinigen. Vraag me af welke lidstaten deze belasting nu zullen moeten ophoesten. In Frankrijk en Italië hoef je nu niet met extra EU belastingen aan te komen, eigenlijk heel Zuid Europa niet. Oost Europa zal ook niet staan te springen. Denk dat de EU zichzelf geen dienst bewijst met deze opstelling.

DutchEmperor | 09-02-19 | 22:09 | 5

@Frau Merkel | 09-02-19 | 22:39: Om het verschil met de UK goed te maken zou je toch echt meer landen dan Nederland en Duitsland moeten hebben. Enkele netto ontvangers zullen netto betalers worden en iedere lidstaat zal iets meer moeten gaan betalen (of minder gaan ontvangen. Dit gaat de nu al fragiele populariteit van de EU niet ten goede komen. Overigens geloof ik ook niet dat het de Britten veel beter zal gaan. Wat een prutsers, nog steeds geen plan van aanpak, met zon leiding ben je kansloos.

DutchEmperor | 09-02-19 | 22:46

De verhoging van de Nederlandse bijdrage heeft Rutte al goed gemaakt en wel voor de verkiezingen en zonder dat het opviel. Frankrijk is een grote netto/ontvanger, met name de landbouwsubsidies. En als dat naar beneden gaat, komen er nog meer gele hesjes bij. De EU is onder de gelen niet populair, maar dan helemaal niet. De tering naar de nering zitten doet de EU al jaren niet.

Frau Merkel | 10-02-19 | 00:14

In Den Haag zetelt een marionettenregering die klakkeloos uitvoert wat hun Frans-Duitse bazen in Brussel verordonneren. We zijn bezet door de Frans-Duitse kongsi en de meesten hebben het niet eens door. Volledig gehersenspoeld.

Superkwatta | 10-02-19 | 10:26
▼ 2 antwoorden verborgen

De EUSSR is één grote neoliberale apparaat om de kosten van arbeiders zo laag mogelijk te houden. Dat is mijns inziens de belangrijkste reden voor de Britse onder- en middenklasse voor een Brexit hebben gestemd. Stop de import van goedkope Oostblok arbeiders (en Afrika).
Verder wat ik reeds eerder schreef. De Britten zijn zelden bezet geweest. Zij hebben zich altijd weten te redden. Dat zullen na een Brexit ook kunnen. Het zal voor ons beter zijn voor vrij verkeer van goederen maar dat wil de EUSSR niet.
Als de Britten een ultieme vorm van druk uit willen oefenen dan dreigen ze, indien nodig voeren zij dat daadwerkelijk in, het Britse Bankgeheim. Alleen nummertje. Geen personalia niets niet. Grondwettelijk voor de komende 150 jaren vastgelegd. Groot Brittannië zal hét Zwitserland van Europa en de wereld worden.
Ik gun het ze.

ProAsfalt | 09-02-19 | 22:07 | 3

Dom meisje , het angel Saksisch economische model buit de arbeider juist uit.

Ongeblustekalk | 09-02-19 | 22:21

Ja en voor de elitaire Brexiteer hebben de goedkope arbeiders uit de EU dank de EU nog te veel rechten. Zij willen gewoon nog goedkopere arbeidskrachten uit het Commonwealth halen. En natuurlijk alle troep zonder EU regels.

redanx | 09-02-19 | 22:39

EU-landen zijn bezet. Dit keer zijn de regeringen omver geworpen zonder oorlog. Wel door middel van bedrog en collaboratie.
Collaborerende marionettenregeringen zijn neergeplant in de verschillende Europese steden die gehoorzamen aan hun Duitse en Franse bazen te Brussel.
De burgers zijn bedrogen. Wat er nu in Den Haag zit en de belangen dient van de Frans-Duitse kongsi is fout volk.

Superkwatta | 10-02-19 | 10:24

Ierland heeft het goede vrijdag akkoord mede ondertekend en houdt zich daaraan. De EU staat achter Ierland. Het VK heeft het goede vrijdag akkoord ook getekend, maar de EU gaat niet over de Britse naleving. De EU kan die naleving alleen maar vragen. En natuurlijk ervoor kiezen geen deal met het VK aan te gaan als dat betekent dat het VK het goede vrijdag akkoord niet honoreert.

Een vrijhandelsverdrag met een land dat niet in de single market zit kan best hoor. Vrij verkeer van goederen is meer dan dat. Vrij verkeer van goederen doet de EU niet met landen die niet in de single market zitten. De EU heeft dan namelijk geen zicht op de kwaliteit van goederen die binnen komen. Wel een vrijhandelsverdrag maar geen vrij verkeer van goederen vereist een grens. En dat is een overtreding van het goede vrijdag akkoord. Dat akkoord waar de EU zich aan houdt.

De positie van de EU is eigenlijk heel logisch. Hard maar logisch.

koeberg | 09-02-19 | 22:07 | 5

Goede en terechte reactie. Daarbij blijken de Engelsen wederom een enorme berg zelfoverschatting te hebben. Dat land is toch niet te besturen zeg. Ongelooflijk hoe dit hele proces daar loopt. Je doet jaren niets, en vervolgens verwacht je van een ander dat ze je uit je eigen veroorzaakte shit trekken.

Bubba | 09-02-19 | 22:14

Het VK is een soeverein land. Daar vallen Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland onder. Dat is één land. Dan boeit het niet dat Schotland voor Anschluss bij de EU is, ze vallen onder het VK. Die gaat daar over. Als Catalonië zich wil afscheiden dan mag het niet van de EU maar in het geval van Schotland en Noord-Ierland dan stookt de EU het afscheidingsvuurtje net hard op. Hypocriet en weerzinwekkend gedrag.
Het VK moet gewoon haar soevereiniteit terug nemen. En dat doen ze niet alleen voor zichzelf maar ook voor alle andere vrijheidslievende burgers binnen bezet Europa.
Opnieuw zijn onze landen bezet en worden geleid door marionettenregeringen die dansen naar de pijpen van de Moffen en de Knoflookvreters die samen spannen en zich in Brussel hebben genesteld.

Superkwatta | 10-02-19 | 10:20

Net als het akkoord van Dublin om maar even bij Ierland te blijven. Dat wordt ook keurig nageleefd door de EU. Het is een vorm van cherrypicking die totaal niet gericht is op een oplossing, maar juist om een tegenstelling te creeren met veel risico's. De Brexit mag nooit een succes worden van Brussel, want dat is het einde van de EU.

Kukooo1 | 10-02-19 | 14:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Dat die grens tussen de Saksen en de rest nog bestaat, de kleur zwart zou beter zijn ipv rood.

Ongeblustekalk | 09-02-19 | 22:06

Het Continentaal Stelsel wordt herhaald.

Ingelheit | 09-02-19 | 22:05

Keer het maar weer! om Feynman!

De "misdaad" van Brexit is dat de Brexiteers zelf geen seconde hebben nagedacht over de Ierse kwestie en dat land dus een onmogelijk scenario door de strot duwden. Of hoopten zij dat ook Ierland tegelijk "leave" zou stemmen? Ik denk dat ze er niet over hebben nagedacht, geil als Johnsosn en Farage werden van het idee alleen al.

Dus wie maakt nu het probleem? De EU? Dat kan je niet menen. Wat moet de EU dan doen. Zeggen ach jongens trek lekker een harde grens op het Ierse eialnd? En dan, dan gaan we binnen een half jaar weer terug naar "The Troubles". Een vriend van me woont in Belfast en kan bevestigen dat de messen alweer geslepen worden en klaarliggen voor het geval dat.

Wiens schuld is dat? De EU behartigt de belangen van 1 van de lidstaten tegen de exit-aspiraties van een ander lid. dat is de plicht van de EU. Dat de Britten hier zelf eerder over hadden moeten nadenken en ook over de positie van Schotland, lijkt een open deur eerlijk gezegd.

Wat mij betreft komt die harde Brexit er voor 100%. Dat is wat de Brexiteers willen nietwaar? Ik zeg geef het ze, doe het ze kado en dan gaan we zien wat er gebeurt. Het is het experiment waard. Slaagt het experiment glansrijk, ja dan heb je een argument, zakt het VK weg in een recessie, dan weet je ook: Onverstandig om zomaar de EU te verlaten.

Maar die hard Brexit gaat in Noord Ierland in elk geval niet vrolijk worden ontvangen.

Beste_Landgenoten | 09-02-19 | 22:05 | 12

@two ball cane | 09-02-19 | 23:48:
Dus als feynman de eu-dictators anders had genoemd dan was je het wel met hem eens geweest. Vrij onnozel, wat zegt dat eigenlijk over jou denk je?
Feynman heeft overigens gelijk, het zijn dictators, alleen zijn ze daar niet open over. Ze gebruiken zalvend en verhullend taalgebruik en strooien de burgers zand in de ogen, daar zijn types zoals u gevoelig voor en die tuinen daar dan in.

Superkwatta | 10-02-19 | 09:05

Geleuter. Voor Ierland als blokade werd ingezet, had men Spanje als veto-troefkaart op tafel gegooid, met als inzet Gibraltar. We hebben te maken met een dictatoriale rotclub. Het opkomen voor een andere lidstaat is een lachwekkende poging tot misleiding.

sockpuppet | 10-02-19 | 12:47

Een groot deel van Engeland denkt dat ze op 29 maart a.s. van de ene op de andere dag weer een imperiale grootmacht zal zijn zoals vroeger. Alleen Ierland ziet het ook deze keer niet zo zitten zich direct aan te sluiten bij het Verenigd Koninkrijk. En de EU gaat geen millimeter van Ierland weggeven, want als Ierland zomaar kan worden weggegeven, dan kunnen ook de Baltische staten zomaar worden weggegeven aan Rusland.

Alexander des Burgus | 10-02-19 | 19:14
▼ 9 antwoorden verborgen

Tijdrekken en alles kapotonderhandelen zodat er niks meer overblijft.

Ik zei het 2 jaar geleden al tegen mijn engelse buuv.

Kop Kaaz | 09-02-19 | 22:05

Waarom laat Engeland zich koeieneren door een zuiplap? Engeland allways rule the waves.
Er zijn zat landen die niet in de EU zitten en waar het goed gaat. Usa, Japan China, enzovoortie.

wimpies | 09-02-19 | 22:00 | 5

Mammaloe, nivelleren is een feest, werd toch gezegd? Wij worden het komende decennium kapotgenivelleerd.

pibasso | 09-02-19 | 22:51

NEXIT please!
Snel uit die zieke kongsi van de islamofiele Merkel en de gerontofiele Madron.
Daar kon niets goeds uit voortkomen en daar is niets goeds uit voortgekomen.
Behalve een hoop borrels voor zuiplap Juncker, maar die hadden ze gewoon in dwerglandje Luxemburg laveloos moeten laten doorzuipen.

Superkwatta | 10-02-19 | 08:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Trump had het in een weekendje voor elkaar gebokst. Tussen het golfen door.

Zwezerik | 09-02-19 | 22:00 | 2

Kim Jung Un ook. Na het over water lopen.

bisbisbis | 09-02-19 | 22:03

Een harde brexit uitvoeren, wanneer je de moffen kan weerstaan (vanuit de lucht), kan je als land hier ook wel mee overweg.
En Nederland en de VS laten GB toch niet verrekken.

Ongeblustekalk | 09-02-19 | 21:58 | 2

De drie grootste economieen blijven elkaar wel steunen.

Xanadu | 09-02-19 | 22:00

Het zijn keuzes die gegeven zijn aan het volk, zoals de democratie die voorschrijft,
of het de juiste keuze was moet nog blijken.
Veel geluk en wijsheid aan diegene die het mogen (moeten) uitvoeren.
And lost but not least "if you wet the bed, you have to sleep in it".

Xanadu | 09-02-19 | 21:56 | 7

@Henkie70
Ik ben totaal flabbergasted

Tobi | 10-02-19 | 12:38

If you wet the bed, change the sheets. Dat doen ze nu door die vieze EU vaarwel te zeggen.

sockpuppet | 10-02-19 | 12:49
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland