Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – En Krikke liet het fikke

Scheveningen/Den Haag door oog van de naald na bestuurlijk falen burgemeester

Het was magisch hoe Pauline Krikke met een nieuwe natuurwet uit de hoge hoed kwam om haar straatje schoon te vegen. Ze hamerde er eindeloos op dat het vreugdevuur hoger was dan afgesproken, alsof dat de oorzaak was. Ze wekte de suggestie dat onder de 35 meter hoogte geen vliegvuur van brokken kooltjes ontstaat. 

Alsof er een Wet van Krikke bestaat, dat 34 meter veilig is. Op ieder ander feit rond deze catastrofe wenst de gemeente niet in te gaan, dat komt ooit wel met een evaluatie, wanneer de politieke storm is overgewaaid. Krikke ontkende ook dat er letsel was, terwijl mensen onder andere brandgaten in hun haar hebben.

Ik moet toegeven dat deze tactiek fantastisch werkte. De bouwers gaven ruiterlijk toe hoger dan afgesproken gebouwd te hebben, iets wat de burgemeester zo vaak mogelijk herhaalde, en de meeste krantenkoppen kwamen niet verder dan 13 meter te hoog vreugdevuur, de vuurregen in de wijk en de uitgebrande woning. 

Wanneer je iets dieper zoekt, doen de gemeente en de bouwers alsof de harde wind als een verrassing kwam. Dat is vreemd, de voorspelling was: In de kustgebieden waait het vrij krachtig en op de Wadden zelfs krachtig (6 Bft.). Vanwege de stevige wind is het aan te raden de lanceerinstallaties goed aan de grond vast te zetten. Eind 2017 was er alleen een matige zuidwestenwind

Social

Het was mijn plan netjes uit te leggen hoe niet de hoogte cruciaal is, maar de hoeveel hout die per seconde fikt. De reactiesnelheid is leidend, de rest van het hout is loze massa. De verbrandingsgassen zetten dankzij hun hogere temperatuur uit, er ontstaan sterke drukverschillen, en dat een groot drukverschil het enige is wat nodig is om een tornado te maken. 

Alleen zie je op de videobeelden al kolen opwaaien uit de onderste meters. Een vreugdevuur van 35 of 20 meter had een vergelijkbaar schadebeeld gegeven. Toch is het Pauline Krikke die tussen neus en lippen door die 35 meter als veilig heeft bestempeld, want afgestemd met de Haagse brandweer. Hier wordt een resultaat uit handjeklap verheven tot een resultaat uit wetenschappelijk onderzoek.

Grotere tornado's tillen koeien en auto's op, deze vuurstapel creëerde een reeks kleinere tornado's die moeiteloos gloeiende brokken pallet over de woonwijk drapeerde. Maar iedereen met een 35 cm hoog vuurkorfje heeft het al een keer gezien, ook zonder die tornado's zie je brandend materiaal opstijgen tot ruim boven je huis. Dit is hetzelfde, op iets grotere schaal.

Social

Vooral deze foto is interessant voor bewoners van Scheveningen. Dat brandgat van ruim een A4-tje op de motorkap, geeft goed aan dat op een plat dak diverse smeltgaten kunnen zitten. Platte daken zijn gemaakt van bitumen, een aardolieproduct en dat brandt, smeult en smelt prima. Dit geeft spooklekkages waarvan straks moeilijk de causale relatie met de jaarwisseling is aan te tonen. 

Hoe de burgemeester met gestrekte arm de beschuldigende vinger naar de bouwers uitstrekte, staat in schril groot contrast hoe ze eerder die avond het evenement nog als spectaculair omschreef. Toen ze die woorden uitsprak, waren de houten torens al ruim twaalf uur, dertien meter te hoog. Men is hier door het oog van de naald gegaan, door dom geluk is er niemand ernstig gewond of overleden.

Pauline Krikke zei in haar persconferentie niet te weten hoe de beslissing is gevallen de brandstapel toch aan te steken. Dat is al vreemd. Gelukkig is 2017 daar duidelijk over. De gemeente Den Haag maakte toen per evenement een keuze, op basis van de laatste weerberichten. Vooral vuurwerkshows werden afgelast. 

De burgemeester raadde ook aan de schade te melden bij de eigen verzekeraar, stichting Salvage en een aansprakelijkheidsformulier van de gemeente. Er werden geen toezeggingen gedaan over de vergoeding van schade. De burgemeesters van de Waddeneilanden wisten direct te melden dat de rederij mag lappen, Pauline wist hier iets, wat ze nog niet wilde delen. 

Mevrouw Krikke wist perfect dat 35 meter de afspraak was, maar wist niet in welk document dat zou staan. Dat bleek later een convenant te zijn, geen vergunning. Dat hierin geen aansprakelijkheidsverzekering geëist is van de bouwers, is exact dezelfde monumentale ambtelijke fout die in Haaksbergen een dodelijk slachtoffer heeft geëist. 

Het eisen van een verzekering zorgt namelijk voor een nieuwe onafhankelijke risicoanalyse vanuit de private sector, waarbij de betrokken verzekeraar hard financieel gestraft wordt bij het onderschatten van de risico's. De verzekeraar doet op haar aanvraagformulier al veiligheidssuggesties. De Monster Truck federatie eist een vier meter hoge muur, die het ongeval had voorkomen. (PDF).

Het convenant met vreugdevuren is er al sinds 2014, en vanuit de beleving van de bouwers is het convenant vooral handig de veiligheid van vrijwilligers en toeschouwers te waarborgen. De bouwers kunnen dankzij de dranghekken de toegang tot het evenement beperken. Verder veiligheidsbesef ontbreekt nogal. Ondanks deze beelden van vliegvuur van een jaar eerder.

Beelden vliegvuur jaarwisseling 2017/2018

Convenanten zijn lastiger voor belanghebbenden aan te vechten dan vergunningen. De bewoners aan de kust hadden al jaren hun zorgen, iets wat Rutger Castricum twaalf maanden terug al met een documentaire voor PowNed in beeld bracht. Mooi in die documentaire is ook de saamhorigheid binnen beide bouwteams en hun onderlinge competities. 

Het hoeft niet per se extreem hoog, het hoeft alleen een paar centimeter hoger dan de buren. Een halve pallet was genoeg voor eeuwige roem. Competities op hoogte, volume of bouwsnelheid zullen finishen op het kerkhof. De bouwers en gemeente hadden al jaren een culturele koers moeten kiezen, met optredens, snacks en festivalbier. Niet groter, maar beter.

Hopelijk gaan ze volgend jaar de strijd aan wie de meeste bezoekers heeft. 

Reaguursels

Inloggen

Zelfs zonder de stapel in de fik te steken onbegrijpelijk dat men dit toelaat. Bepaald niet ondenkbaar dat de stapel voortijdig deels instort, en vanaf een paar meter kun je al makkelijk doodvallen, van 10 meter overleef je het vrijwel zeker niet. Zeer onveilig, geen enkele veiliheidsmaatregel is getroffen, ze staan gewoon op die stapel. Er wordt even een 40 meter hoge stapel gemaakt zonder echte planning en van pallets die niet echt gemaakt zijn zoveel gewicht te dragen (om van een windvlaag maar te zwijgen).
onverantwoordelijk dekt de lading niet, het is ronduit idioot.

Gerard | 06-01-19 | 16:36

Wat een zooi geeft dat. Een paasvuur ploeg je er gewoon onder. Groeit het mais ook weer mooi dat jaar.

Wekkertje | 06-01-19 | 14:47

Pauline Krikke zal neem ik aan morgenvroeg, nadat ze in het weekend toch maar eens goed over nagedacht heeft, bekend maken dat ze per direct opstapt.

Boris die Sauertopf | 06-01-19 | 14:32

Of de tactiek omtrent '13 meter' te hoog 'fantastisch werkte' of niet, feit is dat bestuurders in dit land live op TV baby's levend kunnen opvreten zonder dat er ook maar enige consequentie aan zal zitten. Dit bestuurlijk falen is er één in een inmiddels zeer lange lijst van bestuurlijk falen dat naar buiten gebracht wordt, iedereen zijn plasje overheen doet, om dan vervolgens weer over te gaan tot de orde van de dag. Of het nu gaat om het afknallen van een airliner, het leveren van materieel aan terreurgroeperingen in het Midden-Oosten, het chronische wegkijken bij georganiseerde misdaad, roversbendes, no-go areas of de eufemistische 'loverboys' die minstens net zo'n spoor van vernieling hebben getrokken als die varkens van Rotherham, Leeds, Birmingham en noem maar op. Er.Gebeurt.Niets.
Rest enkel dat u als burger zich terecht zorgen mag maken over het niveau van bestuurder dat meent u dagelijks de les te moeten lezen en inmiddels ook wenst te dicteren hoe u leeft, waar en wanneer u rijdt en waarin, wat voor energie u verbruikt, wat u denkt enzovoort.
Wat in Scheveningen gebeurde, is exact hoe Nederland is. Appeasement van onruststokers en opofferen van de wetsgetrouwe burger. Imbecielen worden hier op het schild gehesen als waren zij Churchill. De realiteit is echter dat zij meer iets hebben van Guust Flater, maar dan in zeer negatieve zin.

Datsun_Cherry | 06-01-19 | 14:10

hoe komt het toch dat we zo weinig geluk hebben met wethouders uit Amsterdam.
om een paar te noemen Krikke Wiebes Asscher Ollongren Cohen en vele anderen. Denken ze als ze amsterdam gehad hebben heel NL te kunnen besturen. Het is natuurlijk wel een vreemde stad AMSTERDAM!

frenchy | 06-01-19 | 13:26
-weggejorist-
klepperdeklepklep | 06-01-19 | 13:06

Mocht niet iedereen schadeloos worden gesteld door hun verzekering, dan kan men de gemeente Den Haag aansprakelijk stellen om toch nog wat geld te ontvangen. Anders gezegd, het zijn de Hagenaars die op gaan draaien voor het VVD wanbeleid. Meer dan 60% van de Hagenaars vindt dat Krikke op moet stappen, en daar ben ik het mee eens!

JI-HAAT | 06-01-19 | 10:41

En Krikke mog blijve zitte.

Rest In Privacy | 06-01-19 | 10:40

Hopelijk wordt dit spektakel in 2019 herhaald en gaan daarbij Scheveningen en Duindorp geheel in as op, zonder letselschade natuurlijk.

Dutch_Viscount | 06-01-19 | 10:32 | 1

Nou, de organisatie van deze puinhoop kondigde inderdaad al aan dat er wat hen betreft gewoon weer een vuur komt eind dit jaar. De drang tot zelfdestructie zit blijkbaar diep.

Goldfinger | 06-01-19 | 12:03

Met dit verhaal is GeenStijl straks als er gewonden vallen met betogingen rond om intocht Sinterklaas nog voorstander van KOZP ..

Kuddedier | 06-01-19 | 10:18

Krikke heeft zeker steken laten vallen. Maar gaan een tegen deze “traditie” in - onder eerder burgemeesters mocht het en ging altijd goed... .

De blaam treft alleen de bouwers. Zij zijn de veroorzakers zij hebben de regels overtreden. Bij een auto-ongeluk stelt ook niemand dat de gemeente de snelheid niet heeft gehandhaafd.

redanx | 06-01-19 | 09:51 | 2

onzin.. als ik hier voor in de tuin een toren van vurenhout opstapel en in de hens steek weet ik zeker dat binnen 10 minuten hier de politie en de brandweer de boel komt blussen..mijn buren aan de overkant en aan de zijkant zijn niet gediend van rook en spetterende vuurdelen op hun grondgebied en huizen..maar een toren van 35 meter met een zeewind richting een dorp die deze vurenhouten pallet ( stroomt lekker de wind doorheen geeft volop zuurstof) maar moet dulden.. die Burgemeester moet zich kapot schamen, ze zag al dagen dat jongelui ongezekerd op die toren ( ook zo iets, een glazenwasser moet bij 1 hoog al gezekerd zijn) de hoogte bleven ingaan en droog pallethout opstapelende ziet dan geen gevaar, die burgemeester ziet nergens een gevaar in. Die burgemeester is vooral burgemeester voor haar zelf, haar taak nu is om vooral de schuld te wijzen naar haar jonge burgers die ongehoorzaam zijn geweest en nu op de blaren moeten gaan zitten.. krijg je dus dat de bevolking aldaar bij die jongelui de schade moeten gaan verhalen.. verdeel en heers methode. Mag de bevolking volgend jaar op de vuist met jongelui om hun have en goed te beschermen voor weer een vuur inferno. Snap niet dat een politiek niet ingrijpt..

fikkieblijf! | 06-01-19 | 10:26

Wat een domme redenering zeg,

Rest In Privacy | 06-01-19 | 10:42

De brandstapel in Duindorp was maar een klein stukje lager. Ging tegelijk met die stapel van Scheveningen in de fik. De wind was ook hetzelfde. Daar is geen vuurregen of schade ontstaan. Ook geen ophef...
Het was dus blijkbaar wel veilig in Duindorp en niet in Scheveningen. Ik begrijp niet waar het verschil in zit...

Bart_Banaan | 06-01-19 | 09:26 | 7

Wat klets je dan? Wat bewijst het feit dat het elders wel goed ging? Moet die gekte dan maar doorgaan?

Fantabulosa | 06-01-19 | 10:13

"Duindorp" heeft ook schade aangericht, maar dan vooral in het havengebied. En die stapel staat wat verder van bebouwing.

Guido | 06-01-19 | 10:23

Dus daar ook schade, maar geen ophef?
De stapel van Duindorp was ook hoger dan de afgesproken 35meter, de wind was gelijk, de afwegingen van de gemeente/driehoek waren ook gelijk, eigenlijk was de situatie helemaal gelijk aan de brandstapel in Scheveningen. Alleen de gevolgen waren iets anders. Blijkbaar zelfs erger gezien de reactie van redthehaghue | 06-01-19 | 09:53: een garagebedrijf afgebrand, terwijl in Scheveningen alleen wat fietsen zijn verbrand en wat schade is aangericht.
Vreemd dat de ophef alleen om Schevingen gaat, zal daar een reden achter zitten?

Bart_Banaan | 06-01-19 | 10:38
▼ 4 antwoorden verborgen

Hoeveel doden?
Gewoon om even te benchmarken met de Groningse Gas Genocide -standaard.
.
Al die hysterie tegenwoordig....

Parel van het Zuiden | 06-01-19 | 09:21

Krikke is door de VVD beloond voor haar jaren in ALLE VVD-kandidatencommissies, zo rolt dat in dit land, een beetje kunnen praten is echter geen garantie voor een rechte rug. Helaas zijn het allemaal partij-producten, de PvdA krijgt nog spijt van Timmerfrans, D66 van Jetplain666 etc.etc. Het wordt echt tijd voor intelligente mensen die nooit bij Jinek/Pauw etc. gaan zitten.

hagelkruis | 06-01-19 | 09:15 | 1

Geert Wilders, Martin Bosma?

beau van rtl | 06-01-19 | 09:54

een heldere en scherpe analyse die niet anders dan applaus verdient!!

langzullenweleven | 06-01-19 | 09:07

Den Haag gaat dan ten onder. Maar eens zal zij uit haar as herrijzen. Zij zal worden verrijkt met een nieuwe burgemeester. Een VVD-er. Met de toepasselijke naam A,F. Fikken. De be-roette stad wordt getransformeerd tot een vuurrode parel van Nederland. En Roette ziet dat het goed was.

ljcoster | 06-01-19 | 09:05

Prachtig toch! Dat die bouwers er allemaal s’ochtends staan om de troep op te ruimen!

MeneerGuggenheimer | 06-01-19 | 08:50

Dit was toch al het laatste jaar. Want door de extreme klimaatstijging zal het water tot aan de duinen staan.

azijnseikerT | 06-01-19 | 08:46 | 1

Aan de andere kant, als je een stapel pallets van 50 meter hoog boven op een duin bouwt, is hij van nog veel verder weg te zien.

Rest In Privacy | 06-01-19 | 09:23
-weggejorist-
MickeyGouda | 06-01-19 | 08:32 | 2

Well, whatever it is, he should clean up this city here...

because this city is like an open sewer, it's full of filth and scum.

Sometimes I can hardly take it.

Whoever becomes the president should just...

really clean it up, know what I mean?

Sometimes I go out and I smell it. I get headaches, it's so bad.

It's like-- They never go away.

It's like the president should clean up this whole mess here.

He should flush it down the fucking toilet.

sprietatoom | 06-01-19 | 06:38

nos.nl/l/2266284
Nu de eilanden weer redelijk schoon zijn, kunnen de opruimploegen de steden aanpakken. In sommige wijken is het echt een teringzooi, de ratten hebben er last van, zo erg is het.
Alvast bedankt!

Ruimedenker | 06-01-19 | 06:21 | 3

Haha, mooi verhaal. Hoe kom je erop.

HoerieHarry | 06-01-19 | 06:26

Nou Harry, ik liep gisteren nog even door Overvecht.....
Ik wilde het lekkerste, Surinaamse, broodje kip van Nederland halen.

Ruimedenker | 06-01-19 | 06:32

De ratten en muizen slaan alarm.
Ze vinden, dat er teveel mensen op deze aardkloot rond banjeren.

Pelforth | 06-01-19 | 09:31

30 jaar terug werd Den Haag compleet gesloopt door de jeugdige bewoners, zij zijn nu allemaal zo rond de 45 jaar.
Wie weet nog exact hoe het toen verliep ?
Wie herinnert zich de tv beelden die ieder jaar terug kwamen als eerste op het nieuws ?
Den Haag mooie stad achter de duinen !!

Ik was het al vergeten .... in mijn dorpje verbrandden we heel zielig 200 kerstboompjes. Wij droomden van een nacht zoals in Den Haag, gefrustreerd probeerde wij het station halletje dan maar op te blazen ... met legaal vuurwerk.

Nee Den Haag was als eerste op het nieuws omdat daar de echte oorlog uitbarstte, iedereen had angsten ....hoe erg zou het dit jaar zijn ?

Het verbieden van de vreugden vuren zal leidden tot een complete oorlog tussen de jongeren van nu aangevoerd door de jongeren van TOEN !!
Den Haag zal bloeden en wereld nieuws worden als de auto wrakken weg gesleept worden the day after !!

Laten we ervan uit gaan dat de onvrede van de Nederlanders in een geel hesje vorm wordt uitgedrukt en dat de Nederlanders deze regering laten weten dat Den Haag van het volk is en nooit van Rutte zal worden noch de regering.

Revolutie komt eraan ik kan het ruiken voelen en zien ....

SinEstilio | 06-01-19 | 05:54 | 7

ruimedenker. Voor zo ver Nederland nog bestuurd wordt, gebeurt dat vanuit lage vuursche. In den Haag gebeurt helemaal niets.

beau van rtl | 06-01-19 | 09:29

hey gatootje, nog de beste wensen he.

beau van rtl | 06-01-19 | 09:30

@Beau,
Ik woon zo’n beetje om de hoek van Drakenstein. Ik ben dikke maatjes met pr. Beatrix. Zij zegt dat ze zich nergens mee bemoeit, ik geloof haar.

Ruimedenker | 06-01-19 | 09:35
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat is nu het probleem?
Paulien vind ik een lekkere geile milf.
Doe nou niet zo negatief!
Vrede op aarde.

HoerieHarry | 06-01-19 | 05:51 | 8

@HoerieHarry

Een jongen van een jaar of negentien. In mijn beleving dus een kind in een volwassen lichaam.

MickeyGouda | 06-01-19 | 09:26

Ik begrijp.

HoerieHarry | 06-01-19 | 09:28

Maar heb je m ook gedaan?

schoon-schip-maken | 06-01-19 | 09:52
▼ 5 antwoorden verborgen

@sprietatoom | 06-01-19 | 03:34 |... ik burgemeester van Den Haag?

Dank voor uw suggestie, maar... ik hou niet van het drukke en linkse westen, ben meer een man van de provincie.
Al geven ze me 300 duizend euro--> dan nog wil ik geen burgemeester van Den Haag, Rotterdam, Amsterdam of Utrecht worden.

Weet je wat het is Sprietatoom... je zit met een gemeenteraad en met wethouders wat 75% links is - D66, GroenLinks, PvdA.
Indien je als eerlijk en oprecht persoon de hele dag moet werken met linkse gasten dan ga je onherroepelijk fouten maken - dit zie je nu ook bij Pauline Krikke van de VVD.

sociaal_econoom | 06-01-19 | 04:10 | 2

Stel je voor--> ik ben burgemeester en moet in opdracht van Den Haag ieder jaar het gastarief fors verhogen - waarbij ik zie dat ouderen en mensen met kinderen in de kou komen te zitten.
Rutte en Nijpels kunnen dit wel... maar, ik kan dat niet.

sociaal_econoom | 06-01-19 | 04:18

Nee hoor die krikke is al een fout op zich. Hebben wel meer VVD-ers last van. Links gebruiken ze meestal om hun eigen falen te verdoezelen.Zeg maar bij falen iets waar ze patent op heeft altijd naar een ander wijzen.In dit geval politie brandweer en bouwers.Terwijl er maar 1 gefaalt heeft. Krikke.

tweetybird | 06-01-19 | 12:20

Krikke heeft een spoedcursus burgemeester ondergaan. Binnenkort gaat ze dat zelf beoordelen en wacht men vol verwachting de blijde boodschap in ontvangst te kunnen nemen.
Er is al een zaaltje belegd aan het strand, en ter ere van de glorie een groot vreugdevuur.
Ze zal worden onthaald in het Paard als was ze Helena van Troje.

Oprisp | 06-01-19 | 03:40 | 6

Die laten ze niet gaan, heeft al genoeg voor hun gedaan.

gato | 06-01-19 | 08:26

... als was ze Helena van Troje.
Helena was de mooiste vrouw van Griekenland. Je kan veel zeggen van Krikke, maar schoonheid heeft haar nooit in de weg gezeten.

medusa324 | 06-01-19 | 08:28

@Oprisp
-
Eeeehhhh... deze begrijp ik even niet: u is bekend dat de naam van 'het Paard' eigenlijk en volledig 'het Paard van Troje' is? En dat volgens de mythe Helena dus al tien jaar in Troje was toen dat paard nog eens om de hoek kwam kijken? Verder weten wij niets over de ontvangst van Helena in Troje; zij werd ofwel geschaakt door, ofwel zij ging vrijwillig mee met Paris om aan haar echtgenoot te ontsnappen. Hoe haar ontvangst was toen zij in Troje aankwam, staat nergens beschreven. En overigens is Helena's naam eigenlijk: 'Helena van Sparta'.

bisbisbis | 06-01-19 | 12:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Geen gezeik, we werden toch allemaal rijk zoals afgesproken..

sprietatoom | 06-01-19 | 03:10

"Brandgaten in het haar".. Ik vermoed dat hier brandgaten in kleding wordt bedoeld...

Binnenbaan | 06-01-19 | 02:54 | 2

Nee, in het schaamhaar.

HoerieHarry | 06-01-19 | 03:33

nou kan mij dat wel voorstellen, je haar schroeit behoorlijk als daar stukjes houtskool op vallen, krijg je gaten in je haar hoor.. en in je kleding!

fikkieblijf! | 06-01-19 | 10:31

Niet om het één of ander maar ik ben werkzaam bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in brandbestrijding in alle vormen en maten. Het gros van mijn collega's is brandweerman en zij vertelden dat een iets lagere brandstapel dit probleem wel degelijk had kunnen voorkomen, ongeacht de westenwind. Het schijnt allemaal te maken te hebben met de hoeveelheid brandbare massa, temperatuur en opwaartse luchtstroom.... aldus een aantal ervaren brandweerlieden.

Alfred E. Neuman | 06-01-19 | 02:54 | 4

Ach , die eeuwig interessante brandweerliedens.... achteraf hebben ze er verstand van.... tot zover heeft niemand aan die bekende bel gerammeld....

lilluke halve hoan | 06-01-19 | 03:41

Een goede brandweerman krijgt een kick van een stevige brand - waarbij ze zich tot het uiterste moeten inspannen--> dit is hun vak, zodra ze later oud zijn komen dit soort verhalen op tafel ''weet je nog 1 januari 2019 in Scheveningen".
Deze brandmelding krijgt een 9 op de schaal van Richter.

sociaal_econoom | 06-01-19 | 04:50

Social, het is de schaal van Stichter.
U weet wel , de ondergewaardeerde Brand Stichter.

EEnzame SchizofrEEN | 06-01-19 | 08:19
▼ 1 antwoord verborgen

Pauline Krikke is van de VVD.... dit verwacht je niet van de VVD.

Femke Halsema is GroenLinks, zij doet het prima in Amsterdam.
Laten we op zoek gaan naar een GroenLinks burgemeester voor Den Haag.

sociaal_econoom | 06-01-19 | 02:47 | 2

Natuurlijk moeten we zoeken naar een burgemeester, stel je toch eens voor dat ze op zoek zijn naar jou en er stemmen voor werven..

sprietatoom | 06-01-19 | 03:34

Volidioot. Femke doet het prima, donder op man. Ze is een ramp.

ristretto | 06-01-19 | 09:10

Wordt nog een docu voor de NOS dit verhaal. De spagaat van Krikke geeft een mooie inkijk hoe men zich op een glibberend pad kan begeven in Den Haag.
Later zal men spreken over het Krikkepaadje.

Oprisp | 06-01-19 | 02:44

Gezeik om niks, gewoon doorlopen mensen.
Geen reden om Krikke af te Fikke

EnzoIshet3 | 06-01-19 | 02:28 | 1

*noteert naam in het zwarte kartel-boekje*

knutsel_ | 06-01-19 | 02:44

De drie hoek is verantwoordelijk voor de veiligheid van haar burgers in hun woonplaats. Dat wil zeggen, wetgeving, apv, enzovoorts. Een drie hoek is dus verantwoordelijk. Geen discussie mogelijk. Een burgemeester kan dus nooit in een commissie zitten over zijn/haar beleid

fast eddy | 06-01-19 | 02:09 | 2

drie-spatie-hoek?

happen_maar | 06-01-19 | 02:32

Die commissie gaat net zolang over heur onderzoek doen als het onderzoek naar de MH17. Zodat de onderste steen niet zo zwaar op de maag komt te liggen.

medusa324 | 06-01-19 | 08:33

Wat een prachtig project. Dat is nou de reden waarom het westen schittert op elk denkbaar gebied. Van wandelen op de maan tot het creëren van nanotechnologie.

Zonder het zeker te weten: er was geen vrouw of allochtoon (misschien een enkele) bij te bekennen. Uitsluitend blanke kerels die met passie, voorbij schaamte en wetten, met gevaar, een droom najagen.

De kern? In samenwerking iets nieuws/iets groots/ iets bijzonders neerzetten.

Wat ben ik trots.

Bradly | 06-01-19 | 02:07 | 2

Wanneer werd het vuur ook alweer beheersbaar? Ik doe eens een gok. 100.000 jaar geleden?

knutsel_ | 06-01-19 | 02:11

Een apenhand is gauw gevuld.

medusa324 | 06-01-19 | 08:35

En de vrouw in het gele hesje wordt gearresteerd...
Je gelooft het niet. Nee. Maar je wordt ouder en langzaam wordt het duidelijk. Dat ‚democratie‘ grenzen heeft en dat er een kleine elite is die de macht behoudt, en wil uitbouwen, ten koste van... we weten het.
Treurig.... macht corrumpeert.

Masturwasbeert | 06-01-19 | 01:45 | 1

Masturwasbeert. Dus welke democratie?

beau van rtl | 06-01-19 | 09:58

Allemachtig wat een zwaar overdreven gezeik allemaal. Enkele km. verderop in Den Haag waren personen bezig met vuurwerk afsteken naar politieagenten, brandweerlieden en buurtvaders toe. Tijdens dat gericht afsteken werd Allah Akbar gescandeerd. Hier hoor je niemand over. Ook vele reaguursels papegaaien over dat bouwers allemaal werkeloos zouden zijn. Vrijwel de meesten zijn werkzaam in de Visserijsector ( werktijden 00:00 uur 's nachts tot 10:00 uur ) Velen namen er een of 2 weken vrij. De bouw is begonnen op 2e Kerstdag. Veel geleuter alsof er een ernstige terreuraanslag gepleegd is. Echt disproportioneel de aandacht en tijd hiervoor. Verveelt men zich zo ontzettend of zo? Ik heb gekeken bij het vuur van Scheveningen. Het was mooi om te zien, er was een relaxte gemoedelijke sfeer. Vele toeristen, zelfs veel uit Duitsland kwamen er op af. Ik sprak met Duitse toeristen, die vonden het prachtig dat zoiets kon. In Duitsland wordt een micro stapeltje al verboden. Hou op met alles te willem verbieden, verdeugdzamen, vertrutten, beperken. Bovendien het alternatief is zoveel slechter. Verbieden leidt tot vreugdevuurtjes in de wijk. Kleintjes maar wel 10 tallen. En daar worden da autobanden (hoeveel CO2 uitstoot is dat!!!?) en zelfs gasflessen op gepleurd. Is in het verleden gebeurd. Een ontplofte gasfles op de woeste hoogte kwam 1 km. verderop terecht bij de 2e binnenhaven. 10 tallen vuurtjes + de bestaande ellende in Den Haag Schilderswijk, Allah Akbar Finnen. Zie dat maar eens te handhaven. Verbieden leidt tot een totale Anarchie.

Professor Kluns | 06-01-19 | 01:42 | 4

We laten totale anarchie op het strand van Scheveningen toe omdat we anders totale anarchie krijgen. Meesterlijke redenering, professor. Het wordt tijd voor law&order in Den Haag. Dat tokkie&akbar zooitje moet flink onder de knoet. Blijkbaar is dat al veel te lang getolereerd daar.

medusa324 | 06-01-19 | 08:42

U heeft gelijk.
Zo'n vonkenfikkie leid de aandacht lekker af van t werkelijke oudjaarsgeweld.

schoon-schip-maken | 06-01-19 | 10:02

medusa324 | 06-01-19 | 08:42 Hoeveel politie en leger inzet denkt U dat de door U voorgestelde Staat van beleg nodig is? Bovendien was er weinig sprake van totale Anarchie op het strand. Het stapelen verliep ordelijk, gestructureerd en zonder incidenten. Het affikken ook. Het gevolg was niet goed. Verkeerd aangewezen plek door de Gemeente op het strand. Voorheen altijd op dehoogte van het voormalige Seinpost. Omdat daar appartementen staan van 7 a 10 ton, moest het weg van de bewoners ervan. Dit jaar op het strand van Zeekant (sociale woningen) Echter naast een doortochtgat Keizerstraat. @WayneGretzky*99* | 06-01-19 | 01:47 gen sprake van dat het een teringzooi was op het strand. Gewoon goed georganiseerd evenement. Wel op de verkeerde plek en op verkeerde moment (Zuid-Westen harde wind) in brand gestoken. De tientallen jaren ervoor helemaal geen enkel probleem waar verbodslievende media zich op kon ejaculeren.

Professor Kluns | 06-01-19 | 12:46
▼ 1 antwoord verborgen

Als nou half Den Haag was afgefikt.... zelfs dan was het niet erg geweest, maar dan had je het tenminste ergens over.... dit stelt toch geen fuck voor? Guy Fawkes lacht erom.
Moet je daar een hele commissie en een onderzoek voor optuigen? Terwijl het zo duidelijk als wat is? Te hoge brandstapels met te veel westenwind. En een brandweercommandant die niet tegen zijn burgemeester durft te zeggen dat het wellicht geen goed idee is met de weersverwachting. Nou, boe-fucking-hoe.
Gewoon volgend jaar weer, en dan nog hoger, nog meer vuur. Laat die kolerestad maar opbranden. Who cares?

Stormageddon | 06-01-19 | 01:38 | 2

Als iedereen dan aanwezig is op het Binnenhof zou ik het zelfs toejuichen.

knutsel_ | 06-01-19 | 01:42

Guy Fawkes leefde niet in een verjuridiseerde rubbertegeltijd.

bisbisbis | 06-01-19 | 01:42

Weinig vreugde dit vuur.

BozePaarseMan | 06-01-19 | 01:31

tja en wie gaat opdraaien voor schade die niet specifiek is verzekerd voor dit soort calamiteiten? Want dat is waar deze mevrouw mee bezig is...
fijn zo'n burgemeester..

fikkieblijf! | 06-01-19 | 01:24 | 1

Er is genoeg bewijs om die tering gemeente aansprakelijk te stellen.

WayneGretzky*99* | 06-01-19 | 01:44

@wasbakplasser
Handhaven en controleren ligt het lliberale volk niet zo. Zelfsturing en als het dan toch mis loopt, advocaten en rechters. En verzekeraars die de veroorzakers, maar niet de slachtoffers schadeloos stellen. Althans niet de vergoeding die de slachtoffers eigenlijk toekomt.

Heiner | 06-01-19 | 01:05 | 3

Dat is dan ook vet lastig. Als je je eigen volk niet vrij laat zijn verword je tot hetgeen je bestrijdt.

knutsel_ | 06-01-19 | 01:10

Hmmmm, is het communistische (we noemen het maar sociaal-democratisch) virus weer onder demense?

Ongeblustekalk | 06-01-19 | 01:15

Ok Kalkie. Leg jij het dan maar eens uit. Tip: probeer het woord "vrouw" te vermijden.

knutsel_ | 06-01-19 | 01:18

Ging vanmiddag weer even Schultenbrau bij de Aldi halen ( ben ik de enige die nog steeds Grolsch boycot? ) .... staan de kratten gewoon op een pallet! Het komt nu wel heel erg dichtbij!

drs kwenie | 06-01-19 | 01:05 | 2

De Aldi is voor zwakbegaafden.
Ik kom er ook weleens.

HoerieHarry | 06-01-19 | 01:09

Lol. De momenten waarop je dankbaar bent voor dat engeltje op je schouder.

MickeyGouda | 06-01-19 | 01:12

Hoe vaak heeft Paulien vuur in de broek?
Ik denk vaker dan we willen.

HoerieHarry | 06-01-19 | 00:57 | 5

*is blij dat ie niet de man van Pauline is*

knutsel_ | 06-01-19 | 02:02

Het grote probleem met die honden is dat ze na wat likken gaan bijten. Dan denken ze dat ze een frikandel krijgen, en leer dat maar eens af.

Oprisp | 06-01-19 | 02:10

Oprisp, ik begin ook altijd te bijten na het likken!

HoerieHarry | 06-01-19 | 03:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Dus, dit mag volgende keer ook niet meer.

Datum en tijd | 06-01-19 | 00:36 | 1

Ah joh. Je moet gewoon wat voorzichtiger zijn met vuur. Moeilijker hoeft het toch ook niet te worden.

knutsel_ | 06-01-19 | 01:00

Geen 'uitkomsten' van 'evaluaties' 'afwachten' - geen tijd kopen.
-
Na het debâcle met die steekpartij dit grapje er nog bij: wég met deze pedante faalhaas.
-
Geloofwaardigheid, aanzien van het ambt, draagvlak bij je eigen ambtenaren - trek je conclusies.

bisbisbis | 06-01-19 | 00:17 | 1

Aanzien van het ambt. Lol.
Zegt ie in een land waar oa Halsema en Van Aartsen de ambtsketen dragen/droegen.

Parel van het Zuiden | 06-01-19 | 09:05

Zoals verwacht slaat Krikke om haar heen zodat ze zelf buiten schot blijft. Politiek bedrijven i.p.v. een stad besturen.

BozePaarseMan | 06-01-19 | 00:16

Het vuur was hoger dan was toegestaan. Dat maakt de rol van de burgemeester alleen maar nog kwalijker. Ze had moeten handhaven.

metdedag | 06-01-19 | 00:14 | 5

@ Wasbakplasser | 06-01-19 | 00:40 Mevr. Krikke is van D66 LOL!

Professor Kluns | 06-01-19 | 01:09

@Professor Kluns. Nee, VVD.

knutsel_ | 06-01-19 | 01:34

@Kluns
-
Tweede keer dat je er op één onderwerp naast zit. Hou eens op met mensen te verbeteren terwijl je zelf de feiten niet op een rijtje hebt.

bisbisbis | 06-01-19 | 01:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Beter is het om deskundige partijleden dit land te laten lijden dan politiek commissarissen.

Mammeloe | 06-01-19 | 00:10 | 4

Niet sorry dat ik de taalnazi uithang: 'lijden' ??

bisbisbis | 06-01-19 | 00:19

Dat gebeurt toch al, het land laten lijden?

Papa Jones | 06-01-19 | 00:31

Mooi dubbelzinnig is enig schoon.

Oprisp | 06-01-19 | 00:37
▼ 1 antwoord verborgen

Ho, ho, ho, hier komt P. Van Vollenhovennnn ...

Fi-Bu-Bla | 06-01-19 | 00:08 | 5

Professor Van Vollenhoven, luidt zijn aanspreektitel officieel. De goede man mocht van Juul ook al geen 'Prins der Nederlanden' worden genoemd - een aanspreekvorm die hij fel begeerde - dus gun hem zijn momentje.

MickeyGouda | 06-01-19 | 00:56

MickeyGouda
Zuurder kan het bijna niet zo vroeg in de ochtend, last van een schimmelinfectie?

Ongeblustekalk | 06-01-19 | 01:11

Drs Mickey Gouda voor jou, Ongebluste.

MickeyGouda | 06-01-19 | 01:14
▼ 2 antwoorden verborgen

En Krikke liet het fikke, en liet de burgers stikke, want ze moet zich omhoog likke.

Rest In Privacy | 06-01-19 | 00:07

Zeer onverkwikkelijk allemaal.
Maar ik wil toch even mijn bewondering uitspreken voor het lef van de bouwers op zo'n hoogte met blokjes te spelen, ik zou het absoluut niet durven..

RozemarijnLucassen | 06-01-19 | 00:07 | 1

onverkrikkelijk

bisbisbis | 06-01-19 | 00:10

Newsflash:
Volgende jaar stapelt men oude warmtepompen 35 meter hoog, en steken die in de fik.

Rest In Privacy | 05-01-19 | 23:58

Feynman, Haaksbergen had 3 dodelijke slachtoffers. Niet dat het er hier heel veel toe doet maar het laat wel zien dat evenementen met risico en drukte meteen meerdere slachtoffers kunnen eisen.

HijgentHert | 05-01-19 | 23:55

Goed stuk Feynman. Ik geef je volledig gelijk; door het oog van de naald.

knutsel_ | 05-01-19 | 23:54

En dan benne er ook nog mensen die 4 brandstapels willen bouwen en respectievelijk Annabel Nanninga, Netanyahu, Esther Voet en Geert Wilders er op willen flikkeren. Heeft wel 30 uur taakstraf voor die zieke uitspraak gekregen, dat dan weer wel.
https://www.1limburg.nl/taakstraf-na-bedreigen-wilders-maak-brandstapels-vrij

AntonJensen | 05-01-19 | 23:50 | 6

Ja. En er is ook een verschil tussen iets willen en dat voor je houden, of het op een forum plaatsen.

RozemarijnLucassen | 06-01-19 | 00:13

@RozemarijnLucassen Ik zal het voor deze keer maar eens met je eens zijn.

knutsel_ | 06-01-19 | 00:15

De twitterbedreigers van Syl kregen meer.

MistaRazista | 06-01-19 | 01:37
▼ 3 antwoorden verborgen

De hoogte is natuurlijk wel degelijk een factor van belang. Als er sprake is van bijna 40% meer hoogte dan kan er ook 40% meer ´hout meer per seconde fikken´ en dito voeding voor vuurtornado´s ontstaan. Bovendien worden de brandende kooltjes vanaf grotere hoogte en dus ook verder verspreid. Dan hebben we het nog niet eens over het extra gevaar van instorten of omvallen en de gevolgen hiervan.

Joris Beltsin | 05-01-19 | 23:47 | 2

Maar wie had er voor moeten zorgen dat de stapel niet te hoog werd. Wie is uiteindelijk verantwoordelijk voor handhaving

metdedag | 06-01-19 | 00:19

40% hoger resulteert in meer dan 40% materiaal. De toren is als piramide opgebouwd. De basis wordt ook breder, zowel naar achteren als opzij.

Frau Merkel | 06-01-19 | 02:26

Youtube en Spotify zijn mijn beste vrienden vanavond.

HoerieHarry | 05-01-19 | 23:46 | 10

Dat is een product van een konijn met een varken. Nooit uitvoeren want ze vreten als varkens en fokken als konijnen. Je wordt er niet rijk van.

Oprisp | 06-01-19 | 00:10

Oprisp, als ik er niks aan kan verdienen dan is voor mij de lol weg.

HoerieHarry | 06-01-19 | 00:12

Ik bespeur dierenhaat Harry, eerst Lassie laten uitlikken en nu konarken in de asielprocedure laten zitten.

Oprisp | 06-01-19 | 00:20
▼ 7 antwoorden verborgen

Wat ik niet begrijp... de politiek in Den Haag maakt zich zorgen over 1 graad opwarming en over CO-2 uitstoot.
Daarom mogen wij dadelijk geen gas, olie en benzine meer gebruiken.

sociaal_econoom | 05-01-19 | 23:43 | 6

bisbisbis | 06-01-19 | 00:04 een pallet weegt 18 kg.

Professor Kluns | 06-01-19 | 01:13

@kluns
-
Het meest gebruikte pallet, een standaard EPAL ('Euro') pallet weegt plm. 25 kilogram, beste Kluns. Huiswerk doen.

bisbisbis | 06-01-19 | 01:39

Beste Bisbis, u zet de komma verkeerd.
Geiddelde uitstoot CO2 van dieselautosbligt in de buurt van 130 gram per km, bij benzine 120 gram per km.

Eerst feiten checken, voordat je een ingezonden brief uit De Volkskrant overschrijft.

ecoscore.be/nl/info/ecoscore/co2

Kapitein Sjaak Mus | 06-01-19 | 08:40
▼ 3 antwoorden verborgen

Richard Korver
‏Krikke keurt haar eigen vlees. Zo lang overheid op deze wijze haar eigen handelen onderzoekt is het niet vreemd dat de burger haar niet vertrouwt.

Pieter v Vollenhoven
Dat is altijd het probleem bij die interne "onafhankelijke" onderzoeken zonder wettelijke bescherming. En het toezicht is hier ook niet onafhankelijk.
Misschien zou de OVV het willen onderzoeken??
https://twitter.com/PietervVol/status/1081612114010275841

AntonJensen | 05-01-19 | 23:38

In 2030 is het gas onbetaalbaar... veel mensen zitten in de kou.
Het valt te verwachten dat wij in de winter zulke beelden dan vaker zullen zien... van mensen die het binnen wat willen opwarmen.

sociaal_econoom | 05-01-19 | 23:37 | 2

Is het binnenhof niet rijk aan lambrisering? komt er toch nog iets goeds uit de haag.

Cobalt bomb | 05-01-19 | 23:39

sociaal_econoom | 05-01-19 | 23:37 |

Oh, dat gaat absoluut gebeuren.

De energierekening drukken..?

Waarom dan niet koken en jezelf warm houden met het zogenaamde 'wonderkacheltje', zelf te maken van een oud blik en gestookt met houtsnippers. Lekker goedkoop. We wachten met spanning op een stijging van brandende panden en natuurlijk de onvermijdelijke koolstofmonoxidevergiftigingen.

Gaaf land. Stront aan de vaas..!

Padjepejer | 05-01-19 | 23:45

Nou, de eerste van 2019?
Kamervragen!
krikke ff verder omduwen.
Naar de eeuwige wachtgelden jagen die sufmuts!

pennestront | 05-01-19 | 23:35 | 3

Kamervragen? Hahahaha. Met dank aan de VVD stemmer hoef je daar helemaal niets van te verwachten.

Lafayette | 05-01-19 | 23:44

Geen dank

Papa Jones | 05-01-19 | 23:57

#pennestront
die "eeuwige wachtgelden" van je is onbetaalbaar. Mijn oprechte dank hiervoor.

johannijhof | 06-01-19 | 23:48

@ Feynman
"Hopelijk gaan ze volgend jaar de strijd aan wie de meeste bezoekers heeft. "
Beverwijk of Den Haag?

Rest In Privacy | 05-01-19 | 23:33 | 1

het een sluit het ander niet uit. En met 30.000 euro aan illegaal vuurwerk in de top. Eventueel compleet met wit bussie.

Cobalt bomb | 05-01-19 | 23:35

Hey, berbaar! volgend jaar wordt ie 50 meter! Dan kom ik kijken en een pils van je kopen.

Cobalt bomb | 05-01-19 | 23:33 | 10

Vergeet de vaseline niet jongens.

knutsel_ | 06-01-19 | 00:42

Knutsel de groupie heeft ook wat mee te delen.

Ongeblustekalk | 06-01-19 | 00:48

Ik zou gewoon bedankt voor de tip hebben gezegd.

knutsel_ | 06-01-19 | 00:52
▼ 7 antwoorden verborgen

Inmiddels hebben we meer beelden gezien... het was een grote uitslaande brand alsof een flatgebouw van 50 meter hoog--> in lichterlaaie stond.
Ongelooflijk dat de gemeente zoiets laat gebeuren.

Schade aan je woning, auto en fiets wat niet door de verzekering wordt vergoed, dat gaat de gemeente vergoeden.
Als in het buitenland zoiets gebeurd, dan staat Den Haag klaar met giften en hulpgoederen... dit gaan ze nu ook doen--> dat weet ik 100% zeker.

sociaal_econoom | 05-01-19 | 23:31

Damn die eerste video! Sprekend de toren van Babel!

keestelpro | 05-01-19 | 23:27

Krikke.
Amsterdam [x] fail
Arnhem [x] fail
Amsterdam [x] fail
Den Haag [x] fail
Stomweg een tiep die wij overal al veel te lang tegenkomen.
Verder gebeurt er niets.
Alles gaat gewoon door.
Het echte vuur moet nog komen.
Ergens in 2030.

Sjesa | 05-01-19 | 23:24 | 3

Krikkemakkig.

Rest In Privacy | 05-01-19 | 23:27

Krikkemikkig bestuur

Watching the Wheels | 05-01-19 | 23:28

Denk eerder. Met die vliegende keukenmeid.

Mammeloe | 06-01-19 | 00:05

Krikke wast haar handen in onschuld.
Pontius Pilates deed dat ook.
Joris Voorhoeve deed dat ook.
Overste Karremans vond dat je niet moest schieten op de pianist. Hem trof geen blaam.

Het is kortom, altijd de schuld van iemand anders.

Afgezien van Pontius Pilates waren alle voornoemden VVD'ers, het schuim der natie.

Je zou met enig voorstellingsvermogen ook kunnen zeggen dat het een soort van criminele organisatie betreft die V D.

Als je zo vaak én zo opvallend staat te schutteren, door onvermogen of totale onkunde, dan zou je haast denken het opzettelijk is.

VVD staat voor: Vereniging Van Dombo's

En wij, de Nukubu's, nutteloze kut burgers,kiesvee en belastingbetalers, laten hen verder modderen door op deze totale nitwits te stemmen, in plaats van totaal weg te serveren, richting mestvaalt van de geschiedenis.

Het zou een splinters rijtje moeten zijn, gezien de aaneenrijging van blunders, mislukkingen, rampen, dwalingen , corruptie en Faalprojecten uitgevoerd door of met medeweten van VVD'ERS

We moeten er als kiezers snel een einde aan maken. Ze hebben nu weer wel genoeg ellende veroorzaakt.

Heppie-even-voor-mij | 05-01-19 | 23:20 | 5

Heppie-even-voor-mij | 05-01-19 | 23:20 |

Tsja, da's allemaal waar, wat je daar over de VVD opnoemt.

Maar de meeste Nederlanders willen dat door de vingers zien en kijken welke partij het meest gunstig is voor hun hypotheek.

Als je nu nog leuk woont in Schubbekudtveen, wat kan jou die omvolking dan nog schelen.

Niet boos om worden. De meerderheid van Nederland wil dit. Moet je treuren over zo'n zwak volk dat zichzelf niet wil verdedigen..?

Padjepejer | 05-01-19 | 23:27

Wie geeft ook altijd anderen de schuld?

Jan Dribbel | 05-01-19 | 23:29

Heb het toch gezegd? Brabbelaar is boos en gaat vervolgens tekeer als een kindje van 5 jaar dat zijn zin niet krijgt. Gillen, schreeuwen en in zijn geval ook schelden. Had zijn moeder hem niet veel beter door kunnen slikken? Had hem veel frustratie gescheeld.

F. Jacobse | 05-01-19 | 23:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Hebben er nog huisdieren last gehad van deze fik?

Ongeblustekalk | 05-01-19 | 23:19 | 2

Denk dat er meer eenden en dat soort spul last hebben van het vuurwerk elders in de stad elk jaar. Als er 400 mensen gewond naar de eerste hulp moeten ... het is juist wel mooi dat die gasten iets op dat strand doen. Ze moeten volgende keer gewoon een beetje zand in zee opspuiten, dan staat het op wat meer afstand. Gewoon strand wat breder maken een paar maanden ervoor.

Watching the Wheels | 05-01-19 | 23:23

Goed idee, ik steun ons eigen tuig altijd. Wel oppakken als het misgaat.

Ongeblustekalk | 05-01-19 | 23:34

Volgend jaar maar een vuurkorf.

lacucaracha | 05-01-19 | 23:19 | 2

Of een waxinelichtje,..... oh,.. moment,,,de deurbel gaat.

Rest In Privacy | 05-01-19 | 23:30

Ghne. Ik heb de bel uit voorzorg maar uitgezet. Honden in de tuin.

Mammeloe | 05-01-19 | 23:36

Dat iedereen het maar over dat vuur heeft...kijk eens naar de beelden van de bouw... volslagen idioten werken op 30 mtr hoogte zonder ook maar een vorm van valbescherming... geen hekken of wat dan ook..verkeerde stap en daar ga je..ook gewoon met drank op hè... een gemiddelde bouwplaats had bij een inspectie gelijk stilgelegd geworden... nee... hier is van 2r/7 de andere ka t op kijken sprake... kijk maar naar de bouwbeelden die op journaal waren... te erg voor woorden....

kat-de-kat | 05-01-19 | 23:19 | 8

@ evocatie
Dit is berbaar de brabbelaar zoals wij hem kennen. Eenzijdig inhoudsloze schreeuwer.

F. Jacobse | 05-01-19 | 23:49

Inderdaad Kat, hier laat de gemeente toch een aardige steek vallen op het gebied van bouwveiligheid. Ik neem aan dat er een vergunning is afgegeven voor dit project en dat de vergunninghouder een werkplan incl. V&G plan heeft overlegd aan een gemeente ambtenaar. Hopelijk is hierover het laatste woord niet gesproken maar wellicht had er eerst iemand van die Afa's naar beneden moeten lazeren!
Ondanks je manier van schrijven een heel terechte reactie van jouw zijde waar een Berbaar waarschijnlijk niet was opgekomen. Die neemt liever anderen de maat!!

Harrie7949 | 06-01-19 | 00:09

Gelukkig nog een paar reaguurders die op de content reageren.... Dank U heren...

kat-de-kat | 06-01-19 | 00:28
▼ 5 antwoorden verborgen

Aan de andere kant... Ga maar eens om 23.55 vertellen dat het vuur niet aan gaat met je megafoon op het strand...

Mark van Leeuwen | 05-01-19 | 23:18 | 2

"Hier spreek uw Krikke... De brandstapel mag niet ontstoken worden. Ik herhaal... Laat maar... Hij brandt al"

Mark van Leeuwen | 05-01-19 | 23:22

Verschillende evenementen afgelast in Den Haag afgelopen jaar vanwege het weer en geen enkele rel geweest. Zelfs als mensen hun geld niet terugkregen. Veel van die bouwers waren niet aanwezig bij de fik en zijn vader, dus rellen ik vraag het me af. Ontruiming van het strand verliep probleemloos. Dus een dag uitstel had prima gekund. Gewoon een gevalletje 'Zal wel goed gaan', maar dit keer niet.

arlen | 06-01-19 | 01:50

Beide partijen, gemeente en organisatoren, hebben gruwelijk gefaald. Er kan maar 1 conclusie volgen: nokken met dit debiele fikkie steken.

van Oeffelen | 05-01-19 | 23:15 | 2

Er kan inderdaad maar 1 conclusie zijn: volgend jaar 2x zo hoog. Weg met dat hellhole.

medusa324 | 05-01-19 | 23:17

Dat zal niet gebeuren van Oef.

Berbaar | 05-01-19 | 23:19

Waar nederlanders groot in kunnen zijn. Laat die reclame op de zijkant nog eens zien, sponsoren denk ik. Hoeveel van die mensen zullen bij de WW dienst als arbeid ongeschikt staan ingeschreven........ maar laat die jongens nu lekker een fik bouwen en laat hen niet door een stel onkundige ambtenaren aan de kant gezet worden om de eigen fouten te verdoezelen het lijkt wel groen links en D66 weg kijken is their middle name. Wel beter oppassen politie jullie zijn de ogen en oren van de handhaving. Op naar een knallend en branden 20202.

Piet_de_pad | 05-01-19 | 23:14 | 2

20202 U kijkt ver vooruit.

Berbaar | 05-01-19 | 23:18

Berbaar | 05-01-19 | 23:18 |
Ik mis een komma achter 20202 in jouw plempsel. Ik denk, ik meld het maar even.

Kopieerapparaat | 06-01-19 | 00:31

Hier een partypooper bericht: Iedereen die hieraan heeft mee gewerkt is verantwoordelijk voor de schade wat ze hebben aangericht. Aftikken die handel. Dus bouwers, burgemeester, alles en iedereen. Zij wilden de fik erin. Dat hebben ze gekregen. Nou niet zeuren dat ze daar niets aan konden doen want dat is lulkoek. Dan maak je maar een kleine fik of annuleer je maar bij gevaar met harde wind. Veiligheid stond duidelijk op de tweede plaats voor ze.

HipsterBrood | 05-01-19 | 23:12

Nieuw voorstel voor een nieuw spelelement ... voor elke pallet moeten ze volgend jaar een sponsor zoeken die 10 euro doneert aan KWF en dan verder mogen ze die berg zo hoog maken als ze willen op iets meer afstand van die huizen en dan bouwen maar. Maar elke pallet erbij ... 10 euro in de pot en dan zo'n mooi tellertje mee laten lopen en dan mag het ook in de breedte als het er maar veel worden. Ook minder link dat je er vanaf flikkert en het spelelement is hetzelfde.

Watching the Wheels | 05-01-19 | 23:12

"Hoe de burgemeester met gestrekte arm de beschuldigende vinger naar de bouwers uitstrekte, staat in schril groot contrast hoe ze eerder die avond het evenement nog als spectaculair omschreef."

De zg "bouwers" treft inderdaad de grootste blaam (hebben schijt aan afspraken). Maar Krikke gaat ook niet vrijuit (is ban gom te handhaven/handelen).

Maar Krikke is gewoon een hele zwakke burgemeester, vooral in het zg "natraject". Verschuilt zich achter vrijblijvende, laffe uitspraken dat ze het allemaal grondig gaat evalueren, en zo, ipv duidelijk uit te spreken dat dit de laatste keer op deze manier was en het volgend jaar drastisch anders moet.

Je zou iemand als burgemeester wensen als Gert Leers, die indertijd die criminele teringzooi Vinkenslag oprolde. Don't fuck with Gert Leers, werd er toen wel gezegd. Maar die Krikke is een sneue pushover.

Dr_Johnson | 05-01-19 | 23:10 | 10

Ik zou maar gewoon "ja" zeggen op de vraag of er alcohol in het spel was. Als je dit soort shit nuchter zegt....

knutsel_ | 06-01-19 | 00:05

Dr_Johnson | 05-01-19 | 23:58
Nogal onsamenhangend, breng eens structuur aan in die meuk die jij hier neer gooit.
Wanneer niemand jou begrijpt heeft iedereen gedronken?
Aan de eerste zin zie ik al dat jij een man bent ;) Niet teveel lachen markje, staat je niet.

Ongeblustekalk | 06-01-19 | 00:11

Iedere ambtenaar en de burgemeester heeft (ruim) van tevoren kunnen vaststellen dat het te hoog en te veel was. Alsof de gemeente geen meetapparatuur heeft, met een zelfgemaakte bomenmeter of een geodriehoek kom je al heel ver. Iedereen doet of het een tokkie buurt is, maar het penthouse van Pechtold ligt om de hoek. Sommige straten zijn nog Schevenings, maar de gentrificatie gaat rap. Het aspect 'Geef de jongeren iets te doen' geldt alleen nog gedeeltelijk voor Duindorp. Gemeente was gewoon lui.

arlen | 06-01-19 | 02:03
▼ 7 antwoorden verborgen

Eigenlijk is er gewoon helemaal niks gebeurd, beetje paniek en wat schade, dat was het.

Ongeblustekalk | 05-01-19 | 23:10 | 9

Beste Ongeblustekalk | 05-01-19 | 23:10 |

Zag net de video's. Als míjn fiets daar had gestaan en u had bovenstaande taalparel, mij, daar staande naast mijn vermolmde vehikel, toegevoegd, dan was de kans op een vlakke-hand-lel knap dicht bij uw kwakende harses geweest.
't Zal je fiets maar weezuh! Evocatus

Evocatus | 05-01-19 | 23:47

Ah, Berbaar alweer in de bocht.
OK, ik begrijp het: Trollvirus is virulent.
Sterph! Evocatus

Evocatus | 05-01-19 | 23:49

Evocatus | 05-01-19 | 23:47
Ook last van de kolder in de kop in je amsterdamse achterbuurt?

Ongeblustekalk | 05-01-19 | 23:56
▼ 6 antwoorden verborgen

Hopenlijk doen ze volgend jaar negentig meter hoog en driehonderd breed met wind landinwaarts, zodat het corrupte penthouse van dat canadezemaffiamaatje compleet meefikt.

Theo-Pim-Riv | 05-01-19 | 23:06 | 3

ILove's-Gravenhaque

Theo-Pim-Riv | 05-01-19 | 23:07

Leer eens sgrijvuh lutser!

Berbaar | 05-01-19 | 23:14

Volgens mij deed Theo-Pim-Riv een impressie van Pechtold's Canadese weldoener, Berbaar.

MickeyGouda | 05-01-19 | 23:21

Nou kan die Hoefnagel met zijn eeuwige den haag marketing ook weer aan de bak en Scheveningen omkatten tot "The Hague Crematorium Beach"

HijgentHert | 05-01-19 | 23:06

De olifant in de kamer mag blijkbaar niet benoemd worden. Dit soort escapades blijken nodig om een horde wilden koest te houden. Je reinste chantage.

van Oeffelen | 05-01-19 | 23:05 | 4

Het zijn wel onze wilden, in amsterdam knallen de allochtonen erop los en smijten met handgranaten.
Appels peren, zelf zeker een bruinwerker.

Ongeblustekalk | 05-01-19 | 23:17

Waarom maken ze niet wat van al die pallets? Is er dan niets leukers te bedenken dan verbranden? Schrijf een competitie uit en beloon de meest creatieve winnaars, ofzo.

Oprisp | 05-01-19 | 23:22

Laat die twee nu net de vvd aanhangen. He berbaar. He van oeffelen.Altijd een ander als schuldige aanwijzen bij falen toch. Net als die Rutte.

tweetybird | 06-01-19 | 00:07
▼ 1 antwoord verborgen

Er is toch gewoon bijzonder weinig aantoonbare schade veroorzaakt lijkt me. Her en der een brandgaatje: lijkt me onmogelijk te beargumenteren dat dit door vonkjes van de brandstapel is gekomen ipv door een willekeurige vuurpijl.
.
Wel toont het wederom aan dat Den Haag net een maatje te groot is voor Krikke. Ze valt daar gewoon wat door de mand qua problem solving skills. Juist in geval van een calamiteit moet je de rust bewaren, de hand in eigen boezem kunnen steken en vooral niet allerlei feitelijke onzin gaan brullen.

de Voorzittert | 05-01-19 | 23:01 | 1

Nee die zijn wel door de brandstapel hoor.

tweetybird | 06-01-19 | 00:09

"Hopelijk gaan ze volgend jaar de strijd aan wie de meeste bezoekers heeft."

Weldenkende mensen blijven sowieso weg, het is een verzameling van tokkie achttige figuren waar je niet tussen wil zitten, of je moet een kansloos bestaan hebben.

JI-HAAT | 05-01-19 | 23:01

Volgens mij is dit een geval van collectieve, allesomvattende gekte.
Ik zag die foto van de nog niet brandende stapel, genomen vanaf een straat. Rijtje huizen met daar achter een monster van een bult hout.. toen besefte ik dat niet alleen Krikke gek is. Maar ook de bouwers, de politie, de brandweer, de bezoekers, de omwonenden die hun schouders ophaalden, de journalistiek die hier elk jaar blij verslag van deed... Iedereen is daar gewoon van het padje geraakt. Met als gevolg zo'n grote vuurbal, jonguh.
Ik vond het tof om te zien. Volgend jaar gewoon weer.

Ggroengras | 05-01-19 | 22:56 | 7

De paupers die meebouwen hebben geen bezit. Alles zoals een woning wordt ze achter de reet aangedragen. Ha, drie pils en een lekkere joint voor de zelf vuurtorenbouwer! Of was het een ijskoude chablis?

Cobalt bomb | 05-01-19 | 23:30

Uhhh de brandweer als wel de brandweer hadden gewaarschuwd. Krikke wilde niet luisteren.Politie en brandweer hebben al een boekje open gedaan.

tweetybird | 06-01-19 | 00:10

@tweety: dat weet ik, maar ik weet niet of je die foto gezien heb ik waar ik naar refereer, maar dan zie je dat zelfs dat niet voldoende is. Dit geintje is door de jaren heen gewoon zo totaal debiel geworden, en niemand heeft ooit ingegrepen. Komt niet op een metertje meer of minder aan.

Ggroengras | 06-01-19 | 01:10
▼ 4 antwoorden verborgen

Goed stuk!

letopuwzaak | 05-01-19 | 22:53

Ach ja, Krikke is geen chemicus. Wat kun je nou van een bestuurskundige of zo verwachten? (heel weinig) Ze vertrouwt natuurlijk op experts. En als je een briljant en ambitieus chemicus bent, dan kies je niet voor de gemeente Den Haag of welke ambtenarij dan ook. Ambtenarij is voor de kneusjes. Als het kalf verdronken is...

Eens in de zoveel tijd gaat het weer eens mis. Ik ben eraan gewend.

Sitting_targets | 05-01-19 | 22:53

Wat zou er gebeuren als je een lucht-buis van een meter diameter een meter of 100-200 onder het zand laat lopen en uit laat komen in het midden van de toren.
Dan krijgt de toren van binnenuit ook zuurstof. Gaat het dan harder?

kloopindeslootjijook | 05-01-19 | 22:45 | 3

Ja. Dat heet een Dakota firehole.

Ggroengras | 05-01-19 | 22:57

Eigenlijk moet je er dan meteen een paar duizend van die zuurstofflessen in die koker gooien, ze kunnen nooit zeggen dat je geen stabiel statief gebouwd hebt.

Watching the Wheels | 05-01-19 | 22:59

Vergeet vooral niet om een flinke ventilator te plaatsen! Om die manier smelten ze ook ijzer, de hisarna werkt zo...

ZwarteDag | 06-01-19 | 03:58

volgens mij is de overheersende windrichting in NL zuidwest. Najaar/winter is ie wat harder dan anders.

ja hoor. Vol-ko-men verrast. Of moet ik zeggen ver-ast ?

zeiksmurf | 05-01-19 | 22:41 | 1

Ja tuurlijk ... is altijd 's avonds wind uit zee. Land warm op door de zon overdag, dus lucht stijgt daar op en daardoor komt er bijna altijd meer wind 's avonds na een mooie dag.

Watching the Wheels | 05-01-19 | 22:43

J*z*s man .... op 18 min. zegt zo'n bewoner al van tevoren wat de risico's zijn en dat heeft de gemeente gewoon geweten. Bij 25 meter stond dat appartement van Pechtold al bijna in de fik.

Watching the Wheels | 05-01-19 | 22:35 | 2

Doe heel Den Haag een plezier en steek volgend jaar heel Scheveningen in de fik en maak er na afloop een parkeerplaats van kan ik tenminste mijn auto fatsoenlijk kwijt als ik naar het strand wil

JethroBull | 05-01-19 | 22:55

Al die lelijkheid rondom het Kurhaus tot de grond afbranden. Pas dan kom ik er weer.

Sitting_targets | 05-01-19 | 23:05

Toch leuk al die aandacht voor ons mooie stadje achter de duinen.
Oudejaarsavond boeit ons hier verder weinig meer, hoppa welkom 2019.

Berbaar | 05-01-19 | 22:32 | 8

Berbaartje heeft even het 1e reaguursel van dit topic overgeslagen......

Verder niet in gaan op de inhoud..... want VVDers zijn onfeilbaar......

Fatwabuster | 05-01-19 | 23:14

Berbaar | 05-01-19 | 22:32 |
Regels zijn regels, maar nu eventjes weer niet. Toch?

Wasbakplasser | 05-01-19 | 23:15

Als persoon telkenmale spreken in de ons vorm, je moet de arrogantie maar hebben.

Nog los van dat het niet gaat over die kut stad achter de duinen, maar over dat hemeltergend incompetente VVD wijf, dat al tasjes beroofd worden, verder gaat met totaal falen.

Ga jij je honden maar uitlaten, nuttige idioot

Dr.Tatta.Macamba | 06-01-19 | 09:56
▼ 5 antwoorden verborgen

@Feynman, dank voor link.
Gadverdamme wat een lekkere docu zeg. 51 min. uitgekeken, omdat Rutger ook "gewoon"//goed kan zijn in zijn interview rol.
Mooi ook de oudejaarsbeelden tussen de "Rijken" met de sjampoepel, en die Groenlinks muts in d'r penthousje: "nah ja, zeg, wat zal 'k zeggen..., het is wel indrukwekkend, zulllen we maar zeggen..."
+1

chicago river | 05-01-19 | 22:22 | 8

Die vent die heeft geleerd overal zelf over na te denken, geweldig hoe geweldig hij zichzelf vindt.

marrretje | 05-01-19 | 23:05

@kloopindeslootjijook | 05-01-19 | 22:49
Nee, natuurlijk niet. Die hebben over dat soort dingen helemaal geen zorgen. Die krijgen hooguit stress of de vakantiebestemming wel goed gekozen is dit jaar of dat soort dingen, maar uiteindelijk ... zijn we allemaal gelijk en krijgen we allemaal dezelfde ellende.

Watching the Wheels | 05-01-19 | 23:09

dat "Daag" van die Carolien Fikke niet in een klein gifje...
Watching the Wheels | 05-01-19 | 22:28
Ja doen! Dat daaag! klinkt EXACT alsof Eric van Sauers het uitspreekt in zijn show, wanneer hij tegenover een oudere rijpere blanke madam zit.
Of een oudere vrouw gewoon met een mislukt Utregs accent.
.
kloopindeslootjijook | 05-01-19 | 22:37
Ik zeg net dat ik de beelden 'mooi' vind. Kom jij aankakken met 'kromme tenen'.
Wie heeft er hier nou kromme (en lange!?) teentjes, hmm? Ik vond de rijke schipper heel toegankelijk, en ook humorvol op zijn manier. "Dit is het gin-tonic-kastje... die gooien we dan zo open... kijk... GHAHAHA!"
Kudos voor docu en docu inzittenden.

chicago river | 05-01-19 | 23:11
▼ 5 antwoorden verborgen

Veiligheid noch eerlijkheid staat in de agenda van deze burgermeester. Een terrorist slacht 3 mensen af maar zij roeptoetert gelijk dat het geen terrorisme is om vervolgens alles en iedereen de schuld te geven van deze miscommunicatie.
Door nalatigheid en wederom toereiking aan relschoppers, brandt bijna de stad af. En wederom is het niet haar fout maar dat van anderen. En als kers op de taart zit zij in een onafhankelijke commissie die deze toestanden moet onderzoeken.
Op de brandstapel...

Olleke | 05-01-19 | 22:21 | 2

5m3

marrretje | 05-01-19 | 23:08

Volgend jaar Krikje bovenop de brandstapel , is dat milieutechnisch verantwoord /

Dolfie | 06-01-19 | 01:53

Wacht even.
Sinds de jaren 1990 vinden er twee vreugdevuren plaats op het strand in overleg met de gemeente. Krikke is sinds 2017 burgah moedah.
Waren die hoogte-afspraken er voor 2017 ook al?

kloopindeslootjijook | 05-01-19 | 22:15 | 8

5m2 en dacht 3m hoog

marrretje | 05-01-19 | 23:09

Uhhh daar is op deze bewuste avond niet mee gecommuniseerd. Toen ze gezegt werd te stoppen met bouwen zijn ze gestopt. Tenminste dat zeggen ze. Het aantal pallets was afgesproken. En zijn gebruikt en door de manier van bouwen kwam het tot 47 meter. Zo begreep ik. Zij kregen het sein . Fikken maar. Het is in orde.

tweetybird | 06-01-19 | 00:15

Mammalou . Dat was in het begin in 1990 toen het begon. In 2016 is het uiteindelijk bepaald in samenspraak tot 35 meter.

tweetybird | 06-01-19 | 01:27
▼ 5 antwoorden verborgen

Als je de drone beelden bekijkt lijkt het of ze ruimschoots van bier zijnvoorzien als bovenop die stapel zonder zekering pallets aan het stapelen zijn. Als de gemeente hier toestemming voor geeft moeten ze ook de veiligheid in de gaten houden lijkt me.

watazooi | 05-01-19 | 22:08 | 4

Als je daar met je zatte kop vanaf valt ben je op slag dood. Maar mag allemaal in het belang van de lieve vrede.

medusa324 | 05-01-19 | 22:44

Wat ik begrepen heb is dat er helemaal niet met een vergunning gewerkt werd in die hele 25 jaar. Enkel afspraken.

tweetybird | 06-01-19 | 00:17

Dat van die vergunning hoorde ik ook pas via die krikke op tv.

tweetybird | 06-01-19 | 00:18
▼ 1 antwoord verborgen

Lachen hoor die Krikke... waar ze komt laait het vuur op, da's ook een kwaliteit.

Butt-head | 05-01-19 | 22:04

Ik blijf me afvragen welke rol de brandweer hierin heeft gespeeld. Nadat is geconstateerd dat de brandstapel te hoog was, is er een bespreking geweest met de leiding van de politie, brandweer en de gemeente DH. Wat heeft in die bespreking de brandweer, dat zijn immers de enige deskundigen op het gebied van vuur, geadviseerd over de mogelijkheid om het feest te laten doorgaan? Hebben ze positief of negatief geadviseerd? En indien negatief, dan heeft Krikke wat uit te leggen. Maar indien positief, dan heeft de brandweer wat uit te leggen.

Paljas | 05-01-19 | 22:00 | 5

Nee Nee, de baas van de brandweer is vast een weg gepromoveerde incompetente pliesieman.

Pelforth | 05-01-19 | 22:21

Dat vraag ik me ook af.

letopuwzaak | 05-01-19 | 22:52

Je hoeft geen brandweerman te zijn om dit af te keuren, dus een expert zal nooit positief adviseren. Dikke kans dat die voor de goede orde overruled. Het laatste waar mevrouw Krikke zin in heeft is dat haar einde jaar feestje wordt verstoord door rellende Schevenaren.

marrretje | 05-01-19 | 23:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit krijg je als je vrouwen (en linkse mietjes) laat stemmen en de politiek laat ingaan.

Val me maar aan op dit reaguursel, diep van binnen weet iedereen dat het zo is.

Kop Kaaz | 05-01-19 | 21:57 | 22

@ MickeyGouda | 05-01-19 | 23:36
Oke oke, alle dames op GS!
Klaar!
;)

Rest In Privacy | 05-01-19 | 23:38

@ce ca!: Er zijn wel meer vrouwen op GS...

ZwarteDag | 06-01-19 | 04:05

Lol:)

letopuwzaak | 06-01-19 | 12:14
▼ 19 antwoorden verborgen

.

HogeNood | 05-01-19 | 21:53

Die knakkers die het palletkasteel opbouwen zijn niet geborgd, geen valbeveiliging of iets. Kom er maar in Arbo.

073Cab | 05-01-19 | 21:51 | 4

@Knisperende_Tissue
Ik heb begrepen dat een bedrijf verantwoordelijk is geweest voor de opbouw. Arbo is dan dus wel degelijk van toepassing.

073Cab | 05-01-19 | 21:59

@Knisperende_Tissue: maar wat als je eigenaar bent van een bedrijf, en een bedrijfspand? Je staat op de loonlijst als directeur. Mag je dan je eigen gevel schilderen op een laddertje?

Ggroengras | 05-01-19 | 23:03

En dan het bijkomende gevaar tijdens het bouwen dat de stapel om kan vallen en er gewoon meerdere doden bij kunnen vallen.

JelloBiafra | 05-01-19 | 23:45
▼ 1 antwoord verborgen

Ach ach. Er gaat een keer iets verkeerd en heel Nederland, van Schubbekutteveen tot Verzuurdkutje heeft z'n woordje klaar. Waar hebben we het over... Ja voor een aantal lui is/was het kut... That's all Folks www.youtube.com/watch?v=ATGyJBQfkZg

Latrinalia | 05-01-19 | 21:48 | 2

Latrinalia | 05-01-19 | 21:48
Wat voor witte spatten likt dat kleine blanke jongetje in jouw filmpje? Ach laat maar, soms weet je beter niet.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 05-01-19 | 22:00

Het leugenachtige en domme wijf moet aftreden. De bestuurlijke idioten die dit al jaren hebben toegestaan dienen ook te verdwijnen en er dient gestopt te worden met deze uit de hand gelopen nonsens.

Elk normaal mens gaat een gigantisch vuur vlak bij bewoning bestrijden of de wind nu wel of niet uit verkeerde hoek komt.
Wat doen ze daar , ze faciliteren deze shit en als het mis gaat wijzen ze naar elkaar.
Een ambtenaren apparaat dat dit toestaat is ook niet goed bij zijn hoofd net als iedere andere instantie die er wat over te zeggen heeft gehad.

Zwizalletju | 05-01-19 | 21:43 | 8

botbot | 05-01-19 | 21:53
Maar stel nou dat jij gaat behangen: Smeer je dan eerst van onder naar boven of juist omgekeerd?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 05-01-19 | 22:06

@botbot Uhhh een raport opgesteld door haar eigen club. De slager die zijn eigen vlees keurt letterlijk. Vergeet die evaluatie maar. Zij heeft niks fout gedaan het is de bouwers en geheel scheveningen hun schuld en haar is niks te blamen. Hier heb je het evaluatie rapport. Ben alleen nog even de schop op te schijven die ze nog even aan politie en brandweer geeft.

tweetybird | 05-01-19 | 22:16

tweetybird | 05-01-19 | 22:16 |
Gaan we weer, u weet nu de uitslag al terwijl het nog opgesteld moet worden.

botbot | 06-01-19 | 00:22
▼ 5 antwoorden verborgen

Ook ik had brandgaten in mijn haar....

die_kale | 05-01-19 | 21:40 | 4

Met je broek op je knieen zeker, ghe.

Mammeloe | 05-01-19 | 21:46

In Turkije naaien ze je zo weer een nieuw tapijt op je bolletje. Moet je wel ergens wat over hebben.

Oprisp | 05-01-19 | 21:50

Dat was voor je de nick aannam zeker??

miko | 05-01-19 | 23:40
▼ 1 antwoord verborgen

Verbijsterend die beelden van vorig jaar waarbij kooltjes en vuur over boulevard en strand gaan.

Simon_GS | 05-01-19 | 21:39

Wow man 48 meter dus! Burn!

de visser | 05-01-19 | 21:37 | 1

De overheid is bang voor intimidatie. Koko Petallo kon ook goed intimideren. Groepen mocro's kunnen dat en Haagse Tokkies ook.

BrutusBosch | 05-01-19 | 21:37

Om Krikke is het altijd wel iets. Was in Arnhem al zo. Die naam vraagt om iets, maar als je Krikke ziet, denk je laat maar zitte. Algemeen: er is continu gedonder met deze vvd muts.

AMX pri | 05-01-19 | 21:35

.. politici hebben niet voor dat beroep gekozen om voor wat dan ook ooit verantwoording te moeten dragen.
Aftreden om ergens anders met een beter baantje weer aan te treden, zo liggen de afspraken.

Jan Passant mk2 | 05-01-19 | 21:31

Jammer dat dit artikel zo focust op de brandstapel en niet op de leiderschapkwaliteiten van de burgemeester. Het ontbreekt Krikke ten enenmale aan een vooruitziende blik. Bij de aanslag op Bevrijdingsdag www.ad.nl/den-haag/burgemeester-bij-d... valt te lezen: "... wordt er een spoeddebat gehouden in de Haagse gemeenteraad over de aanslag en de manier waarop er over is gecommuniceerd." Deze burgemeester communiceert niet tot slecht. Daardoor stokte het overleg tussen brandweer, politie en de gemeente, omdat er niemand was om de geesten scherp te houden. Zo'n aangewezen persoon is de burgemeester. Hij/zij dient alle betrokken instanties erbij betrokken te houden. Maar nu zat iedereen weg te soezen en te oliebollen. De VVD is als partij ingeslapen, weggesoest en geoliebolt. Ze zijn walking dead. Pas nadat nadat nadat de ramp zich heeft voltrokken, verschijnt Krikke in de openbaarheid. ja wat doet zij daar? Bedankte zij voor de goede communicatie tussen de betrokken instanties die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van de Haagse burgers? Nee, want zij zorgde niet voor die goede communicatie. Falende VVD: een club die niet communiceert. Krikke is pars pro toto de ramp voor dit land die VVD heet.

Eeuwig..Op..Vakantie | 05-01-19 | 21:27 | 4

Neen, Eeuwig. De functie van Burgemeester is een symbolische, je weet toch?

Mammeloe | 05-01-19 | 21:47

Mammeloe | 05-01-19 | 21:47
Wanneer de burgemeester staat voor goede communicatie tussen alle betrokken veiligheidsinstanties (brandweer, politie, ambulance enz.) dan ontvangt de burgemeester symbolisch de credits voor die vruchtbare communicatie. Voorbeeld: Aboutaleb. Echter bij falende communicatie wijzen alle vingers terecht naar de burgemeester als de faler bij uitstek. Voorbeeld: Krikke. De symboliek strekt zich ook uit naar de partijen. De VVD is nu een faalsymbool.

Eeuwig..Op..Vakantie | 05-01-19 | 22:15

Ok, het gaat dus om goede ervaren en bekwame mensen. Dan moeten ook niet-kartelleden een kans krijgen. Via een verkiezing. Is maar een idee. Werkt in de rest van de wereld beter dan in NL.

Mammeloe | 05-01-19 | 22:26
▼ 1 antwoord verborgen

Ik was enige dagen geleden bij mijn moeder en zij kijkt TV. Naar aanleiding van het bijna affikken van Scheveningen kwam Krikke in beeld. Die ouwe zei toen: "Dat ziet er toch niet uit? Zoiets kan nooit representatief zijn." Geen grapje!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 05-01-19 | 21:24

Die kapitein van dat MSC containerschip dacht waarschijnlijk dat dit de vuurturen van Bremerhaven was.

Mammeloe | 05-01-19 | 21:24 | 5

Hij is leuk!

MickeyGouda | 05-01-19 | 21:49

Ben ik hier nou de enige die verbanden legt met een vuurtoren?
Dat deden die oude Etrusken al.

Mammeloe | 05-01-19 | 21:51

Dat waren ook geen Romeinen.

Pelforth | 05-01-19 | 22:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een gezeur.
Wat kan dat mens eraan doen?
Shit happens.

HoerieHarry | 05-01-19 | 21:19 | 4

Eerlijk zijn, meer is er niet nodig.

Peter_la_Selie | 05-01-19 | 21:26

Nou ja dat zij toevallig ook burgemeester van Kijkduin is heeft er natuurlijk helemaal niets mee te maken. *kuch*

Jan-Joris-Jaap-Joop | 05-01-19 | 21:37

Jan en de rest,
Natuurlijk is ze verantwoordelijk als bestuurder.
Voor de rest bepaalt iedereen maar z'n mening.

HoerieHarry | 05-01-19 | 21:41
▼ 1 antwoord verborgen

Om mevrouw Krikke hangt een luchtje. Een luchtje van extreme incompetentie. Het zou toch niet dat de enige reden dat ze al die mooie postjes krijgt is dat ze lid is van een bepaalde partij? Ze heeft toch gewoon gesolliciteerd, en haar mooie CV gaf de doorslag?

HoogToontje | 05-01-19 | 21:17 | 2

Een schroeiluchtje. Is binnen de partij niet erg, daar hebben er zoveel last van.

EEnzame SchizofrEEN | 05-01-19 | 22:02

Volgens mij een forse dranklucht. O nee, dat was die incompetente collega van d’r. Guusje Ter Horst. Ook zo’n baken van verlichting.

medusa324 | 05-01-19 | 23:06

Te hoog, te veel hout en de wind kwam van zee. Dat is gewoon geen fijne combinatie. Overigens zijn er minimaal 31000 pallets gebruikt in die toren, minstens.. En dat is al veel meer dan mocht.

Meeroever | 05-01-19 | 21:14

Daarnaast is ook nog een bodemverontreiniging ontstaan. Wie neemt de kosten voor het ontgraven van de verontreinigde zandgrond op zich?

TouchSmart | 05-01-19 | 21:12 | 3

Ge gerucht gaat dat enkele Duitsers zich hebben gemeld om die klus te klaren. Of het waar is weet ik niet.

kweethetooknietbeter | 05-01-19 | 21:18

Er wordt door schepen daar voor de kust ook verontreiniging de zee in gepompt, welke weer op strand beland en moet worden opgeruimd op jouw en mijn kosten. En ook de strandganger kan er wat van trouwens. Dit fikkie afval is echt peanuts, maar kost idd wel centen.

sjef-van-iekel | 05-01-19 | 21:39

Beetje houtskool en ijzer, als er aan iets een gebrek is in zee is het ijzer. je zou dat eens op de open oceaan moeten gooien, dan heb je een leven van heb ik me jou daar.

miko | 05-01-19 | 23:37

Door dit soort gelul op GS om niets om maar reacties te genereren haak ik zo langzamerhand af hier. Ben sinds het begin groot fan, maar wat wordt het jongens: kwaliteit, luis in de pels, onderzoek of makkelijk, geld, populistisch?

Jankvogel | 05-01-19 | 21:05 | 7

Het onderliggende probleem bij dit gestuntel maar ook bij serieuzere zaken als het Marrakeshpact en 'jongeren' is het partijkartel. Het partijkartel maakt dat we in de shit zitten. We doen, althans het partijkartel doet het, hetzelf. Heel goed dus dat GS dit aan de kaak stelt.

HoogToontje | 05-01-19 | 21:34

Jv pjp
Hebben jullie suggesties voor andere sites?

Is dit nog nieuws? | 05-01-19 | 21:35

Westerse sukkels, moeten eens bij de wijzen uit 't oosten komen kijken hoe ze hier paasvuren opbouwen, komen geen pallets aan te pas.

Over andere onderwerpen en partijkartel: FvD heeft op hun site staan dat ze tegen motie Kuzu heeft gestemd over steun verwerven voor associatieverdrag met Israel. Dat was geen motie van Kuzu maar van GL en SP. Dat was in mei2018, maar het staat nog steeds op de site.
Zoiets wil je toch wel weten als die partij roept dat ze meer leden heeft dan de VVD ? Dat zou ik wel door GS uitgeplozen willen zien. Ik vertrouw GS nl. wel.

severalminutes | 05-01-19 | 21:45
▼ 4 antwoorden verborgen

Twitter heeft het over ene Mohammed, Stentor schrijft dat hij onder invloed of in de war was... Gut, mohammedanen drinken toch niet?
Verder, jemig, een baby over de reling gooien, dan moet er echt een behoorlijke kabel los zitten in je kop.

EEnzame SchizofrEEN | 05-01-19 | 22:17

Knisperende_Tissue | 05-01-19 | 21:59
Toch knap dat je van een ventje van een jaar al weet dat hij heaumeau is.

miko | 05-01-19 | 23:35

Maar, waarom dan toch. Wat gaat er dan door je heen, dat je denkt dat het naar beneden gooien van een éénjarig ventje een goed plan is?

de ondode dichter | 06-01-19 | 02:52
▼ 2 antwoorden verborgen

nos.nl/artikel/2265882-gemeente-den-h...
De vrees voor ongeregeldheden heeft een rol gespeeld bij de overweging van de gemeente om het vreugdevuur in Scheveningen te laten doorgaan. Dat zeggen bronnen bij de politie en gemeente Den Haag tegen de NOS.

Voor de jaarwisseling is er contact geweest tussen de bouwers en de gemeente. De bouwers gaven toen toe dat de brandstapel hoger was dan toegestaan. De gemeente besloot de vreugdevuren niet af te gelasten, mede om relletjes en brandstichting rond Oud en Nieuw te voorkomen.
.... gemeenteraadslid Daniëlle Koster (CDA) in het NOS Radio 1 Journaal. "Aan de andere kant zeg ik: het kan niet zo zijn dat je als gemeente en als politie niet meer de baas bent in je eigen stad."

Anarchie. Prutsers!

Is dit nog nieuws? | 05-01-19 | 21:03

Een onwaarachtige, incompetente bestuurder ... Je verwacht het niet, hè?

MickeyGouda | 05-01-19 | 21:02 | 2

Nee, volledige verbazing.

Muuke | 05-01-19 | 21:44

En dat in Den Haag. Ik stond paf.

Shareholder II | 05-01-19 | 22:18

Wees niet bevreesd brave burgers van Nederland!
IFV (Instituut Fysieke Veiligheid) gaat in opdracht van de gemeente Den Haag omhafhankelijk onderzoek doen. Dat mw. Krikke daar in het bestuur zit is geen enkele belemmering voor hun onafhankelijkheid.
www.telegraaf.nl/nieuws/2989073/van-v...

malle_eppie | 05-01-19 | 21:01 | 1

Mw is ook voorzitter van de aviesraad van het verbond van verzekeraars.

pickalilly | 05-01-19 | 21:36

Je hebt natuurwetten, wetten voor de burgers en je hebt wetten voor de elite.

kweethetooknietbeter | 05-01-19 | 21:01 | 2

Geef mijn portie maar aan Fikkie.

Pelforth | 05-01-19 | 21:02

Ik vind hem mooi.

Mammeloe | 05-01-19 | 21:16

Wat hadden pallets met Kerstmis te maken ? Waren er geen kerstbomen genoeg in het Haagse ?

Doe mij maar twee ! | 05-01-19 | 21:01 | 2

Dat!

severalminutes | 05-01-19 | 21:48

plastic bomen?

lovekila | 06-01-19 | 09:22

De burgemeester is hoofd verantwoordelijke net zo als de kapitein van een schip, die van dat containerschip krijgt ook de zak had moeten controleren of alles zeevast zat, ook kan hij er verder niets aan doen, hij kan moven.
Spreek uit ervaring helaas.

Jan70 | 05-01-19 | 21:01 | 1

Hoezo niks aan doen?! De kapitein van dat containerschip had de boel met ducttape vast kunnen plakken. Net als die machinist van die goederentrein uit Denemarken, overigens, die van alles verloor.

kweethetooknietbeter | 05-01-19 | 21:05

Kijk de vvd de partij van de regeltjes. Zo wat voor alles een regeltje. Maar bij hun zijn regeltjes tweeledig. Bij de regels voor individuele burgers worden ze keihard gehandhaaft want kassa.

Bij cultuur of traditie en vooral zo'n vuur denk je regeltjes voor de veiligheid en noem maar op. En wat gebeurt er ze worden niet gehandhaaft ,ook niet als ze haar vuurwerkvrije zones s'ochtends zit te promoten want he maar liefst 13 meter hoger.

Politie zowel brandweer wijzen haar er op. Maar noppes. En yep het gaat fout tot en met. Wat roept mevrouw krikke gelijk. Moet maar verboten worden en zoals het een goed vvd-er betaamd het beschuldigende vingertje naar de bouwers.Nog effe iets er tussen door gooien van bedreiging. Iets wat ze al weer heeft moeten inslikken.

Exact hetzelfde ging het met zwarte piet. Wegkijken en hop mensen die angst hadden om hun kinderen omdat er niet werd ingegrepen anti pieten tegenhielden. Zwaar straffen. Daarna weer demonstraties met aankondigingen van voetbal supporters dat ze ze tegen zouden houden. Hup demonstratie was een recht dus de anti pieten mochten demonstreren. Er werd weggekeken,sterker nog de anties werden tegenover de voetbalsupportersgezet zodat je wist dit loopt mis. En hoppa het liep mis. En daar was gelijk het vingertje. Die tokkies.
Wel raar dat je ze niet ver van elkaar heb gezet of hebt afgeblazen.

Als pegida demonstreert en anti fa kondigt aan het met geweld te stoppen dan wordt de zooi wel afgeblazen. Het is dus maar hoe de wind staat bij die vvd . En hoe het ze uit komt. Aan de ene kant gebruiken ze regels om je zakken leeg te kloppen en aan de andere kant gebruiken ze regels om ze niet te handhaven maar om van iets af te komen en de schuld bij een ander te kunnen leggen.

Blijkt dus dat de regels niet waren voor een mooi veilig feest maar voor verboten.

En dat is nu de strategie van de VVD. Niet zelf de verantwoording nemen maar het altijd afschuiven op andere.

tweetybird | 05-01-19 | 21:00

Zo blij dat ik in de provincie woon.

Rest In Privacy | 05-01-19 | 21:00 | 3

Nederland is wel erg klein.

Pelforth | 05-01-19 | 21:50

#metoo !

severalminutes | 05-01-19 | 21:58

Klopt. Ongelooflijk eigenlijk dat wij zoveel verschillende werelden hebben binnen dit kleine landje.

Rest In Privacy | 05-01-19 | 21:59

Okee, er zijn misschien fouten gemaakt. Maar zeg nou zelf, die vuurtornado's had ook hier niemand zien aankomen. Deze 'vreugdevuren' waren waarschijnlijk de grootste/hoogste uit de geschiedenis der mensheid. En helemaal van wegwerppallets. Daar is weinig literatuur over.

VanBukkem | 05-01-19 | 20:59 | 2

Hoorde anders eerder deze week een hoge pief van de brandweer op Radio1 zeggen dat het niet de hoogte was, maar de brandstof (pallets). Moest eigenlijk sowieso verboden worden want milieudelict.

Rest In Privacy | 05-01-19 | 21:03

@Hollende_Kleurling | 05-01-19 | 21:03 Ze branden pallets, omdat dat schoner is dan de autobanden die voorheen op de kerstbomen gestort werden. En ze hebben zoveel subsidie- en sponsorgeld dat ze gewoon nieuwe pallets kunnen kopen af fabriek.

Guido | 06-01-19 | 10:20

Toren van Babbel zal wel een flauwe woordspeling zijn?

bitterpete | 05-01-19 | 20:59

Even off topic.
Het kan als de Denen het kunnen dan kan het.
Wisten jullie dat de ene terreur liefhebbert Saïd Mansour Deense passepoort inlevrung und hup trug naar Marokkostan om daar zijn moordvriendjes gezelschap mag gaan houden in een moskerker.tegen de rand van de Sahara.

kzegje | 05-01-19 | 20:59 | 1

Mooi! Rutte en Blok kunnen fijn thee gaan drinken bij Nasser Bourita!

Peter_la_Selie | 05-01-19 | 21:07

Dit verdwijnt heel geruisloos in de politieke doofpot en over een paar maanden komt er ineens een soort van verbod dat dan net geen verbod is.

Balletje Mayo | 05-01-19 | 20:59

Wel erg vroeg dit jaar, dat zwarte pieten.

Peter_la_Selie | 05-01-19 | 20:57

Veel gezeik hier trouwens om een paar fikkies. Waar je de zaterdagavond mee kunt vullen.

miko | 05-01-19 | 20:56 | 2

Verdomd, het is al weer zaterdagavond.
*iets leuks gaat doen*

Rest In Privacy | 05-01-19 | 21:02

Fikkie steken in de de tuin van Krikke...

Doe mij maar twee ! | 05-01-19 | 21:04

Beetje makkelijk dit. Als ze iets had verboden was het ook janken op GS. Loopt het iets uit de hand, ook direct janken. Wees eens geen babies om alleen maar de reaguurders te plezieren. Echt te makkelijk de laatste tijd terwijl er zoveel te winnen is als jullie iets reslistischer zijn in je verslaggeving.

Jankvogel | 05-01-19 | 20:56 | 1

Dit dus

Millwall | 05-01-19 | 21:04

Achteraf kijk je een koe in zijn kont.

botbot | 05-01-19 | 20:56 | 3

Haar kont.

Oprisp | 05-01-19 | 21:01

Kijk daarom nooit achterom, kans dat je een flens in je snuit oploopt...

Doe mij maar twee ! | 05-01-19 | 21:03

Paard in bek?

Is dit nog nieuws? | 05-01-19 | 21:07

Volgende keer moeten ze de Scheveningse pier in de fik zetten. Is in de hoogte ook 45 meter en in de lengte een stuk meer dus dan wint Duindorp een keer niet.

Deflatiemonster | 05-01-19 | 20:54

Wie koopt er nou een witte auto ? Dan vraag je er toch om ?

Doe mij maar twee ! | 05-01-19 | 20:54 | 1

Goedkoper dan andere kleur. Wit is standaard, kleur is optioneel en dus kassa voor de industrie. 1000 euro voor bijvoorbeeld rode lak is geen uitzondering.

Is dit nog nieuws? | 05-01-19 | 21:05

Vuurnado's brengen geen vreugde en smeulende vonken van een halve meter doorsnede ook niet. Waar het om gaat is dat Krikke en de veiligheidsregio een zeer gevaarlijke situatie (tig meter extra vurenhouten pallets) hebben gedoogd omwille van de 'veiligheid voor de openbare ruimte' die door teringtokkies in het gedrang zou komen. Zouden ze de hele stad afbreken als er een paar meter vanaf moest? Ik betwijfel het. Dus lekker veilig instemmen, laf de hekjes een paar meter naar achteren en een vliegvuur over je stad toestaan. Lult U het even recht?

Sliptong | 05-01-19 | 20:53 | 1

"Eerst het onderzoek afwachten. De onderste pallet zal boven komen. Geen cent naar Griekenland. 1000 euro voor de hardwerkende burger. Iedereen gaat er op vooruit. Lastenverlichting voor iedereen. Wat een gaaf land." Zoiets?

kweethetooknietbeter | 05-01-19 | 21:16

Krikke eruit mikke

TheNox | 05-01-19 | 20:52 | 3

Welnee.
Lekker pijpe en likke met burgemeester Krikke.

HoerieHarry | 05-01-19 | 20:53

Voor pijpe en beffe, bel Harry ff.
Als Har niet kan, bel Ruimedenker dan.

Ruimedenker | 05-01-19 | 21:23

Ruimdenker, ik vind je een viezerik. Bah....

HoerieHarry | 05-01-19 | 21:34

Tja, politici en feiten gaat niet samen.
Politici en wensdenken wel.
Hun gereedschap: een bezem om hun straatje schoon te vegen.

Bon-sens | 05-01-19 | 20:52

Krikke kan niet aanblijven. Ik heb uit betrouwbare bron dat Pechtold interim wordt.

beau van rtl | 05-01-19 | 20:51 | 4

Nou, hij heeft al een appartement in de gemeente, dus dat zou zomaar een definitieve aanstelling kunnen worden.

Bon-sens | 05-01-19 | 20:54

Dan krijgt Denhagistan de burgemeester die het verdient

bocikam | 05-01-19 | 21:02

Bij de laatste verkiezingen is het aantal zetels D66 in Apeldoorn gehalveerd door de kiezer. D66 was de grote verliezer dus ja, dat maakt Pechtold uitermate geschikt. Een prima manier om de burger, in Apeldoorn dit keer, maar weer eens in het gezicht te spugen.

Croisantneuf | 05-01-19 | 22:06
▼ 1 antwoord verborgen

Alweer een bewijs van onkunde van Pauline Krikke.
Wanneer gaat ze inzien dat ze moet opstappen.

Jacktheflipper | 05-01-19 | 20:51 | 6

schijnt ook nog van alles te maken te hebben gehad met de affaire van Traa. Veel is terug te leiden naar Demmink dus kan je beter niet verder spitten.

beau van rtl | 05-01-19 | 21:12

Eng wijf.

beau van rtl | 05-01-19 | 21:13

We horen alvast bijna nergens meer dat ze lid is van de VVD. Er komen verkiezingen aan...

Guido | 06-01-19 | 10:17
▼ 3 antwoorden verborgen

Achter Krikke zitten de spindokters van de VVD. Die weten wel hoe je dit moet neutraliseren en wegmoffelen. Maar wellicht is dat ook het echte dilemma. De incompetente Krikke is niets anders dan de belichaming van de politieke elite.

Lafayette | 05-01-19 | 20:51 | 2

Niks wegmoffelen. Ze wegen af hoe lang de hetze kan blijven duren tov de te verwachte schade indien ze reageren. Elk medium weet dat. Mag ik hopen. En ik weet dit al ruim 5 jaar uit zeer betrouwbare bron.
Vraag het anders aan Berbaar, die weet het ook.

Promedio | 05-01-19 | 20:58

Promedio | 05-01-19 | 20:58
Dat is "wegmoffelen"

Cobalt bomb | 05-01-19 | 23:38

Het meest ergerlijke is, wat doen deze vreugdevuren in godsnaam voor het klimaat?

ProAsfalt | 05-01-19 | 20:50 | 4

En voor het milieu in algemene zin? Het lijkt mij dat de pallets prima te hergebruiken zijn. Nu worden ze in de fik gestoken én moeten nieuwe worden geproduceerd, lees een heel oerwoud moet worden gekapt.
Dit is zo verschrikkelijk afgrijselijk slecht voor het klimaat en het milieu dat alleen daarom al deze VVD (=klimafaat) burgemeester deze vuren moet en had kunnen verbieden. De VVD is niet consistent bezig. Onder Femke Halsema (GroenLinks) was dat niet gebeurd.

ProAsfalt | 05-01-19 | 20:55

Wereld Erfgoed dus deugt het.

Sliptong | 05-01-19 | 20:55

Het klimaatbeleid is voor de komende 5 jaar weer teniet gedaan

bocikam | 05-01-19 | 21:01
▼ 1 antwoord verborgen

Verdomd! Gewoon een vrij goed geschreven, beredeneerd, amper schreeuwerig en scherp verhaal! Op GeenStijl!!1!1!1

SausMaster | 05-01-19 | 20:49 | 2

Hoef je niet zo te schreeuwen.

Sliptong | 05-01-19 | 20:56

Nou zeg dat wel, stop met dat gekrijs aub.

Superkwatta | 06-01-19 | 00:40

Het probleem is niet die stapels hout en ook niet die burgermeesteres. Het probleem is gewoon social media en de jankerds die we vroeger ‘yuppen’ noemden.

Wanneer dit vroeger was gebeurd had niemand er naar gekraaid. Maar ook helaas door de absurd dramatische dronebeelden wordt er een beeld geschetst alsof er een gigantisch ramp zich heeft voltrokken. En weet je wat?

Het boeit niemand hier meer in Den Haag. Bij mij in de straat was het ook ff een teringzooi zoals ik al eerder melde, maar de volgende dag was alles netjes weg. Swa.

Moet ik er wel bij vermelden dat ik het persoonlijk zelf niet snap dat je dit nodig hebt om jezelf te vermaken. Maar goed, iedereen zijn ding.

Maar nogmaals. Het is allang weer vergeten en vergeven en die dakschade dekt de verzekering wel.

Nacho_Vidal | 05-01-19 | 20:49 | 6

Ok ok. Ik snap je frustratie. Kijk, jij gaat daar niet weg. Maar die vuren ook niet. Is het niet een idee om met Oud & Nieuw ff een paar dagen ergens anders te verblijven?

Ik ga dat wel doen hoor. Ik pak die avond gewoon lekker ergens een hotel. Weg van alle mafkezerij.

Nacho_Vidal | 05-01-19 | 21:38

Dr Johnson is een boze blanke man.

schoon-schip-maken | 05-01-19 | 21:44

"Is het niet een idee om met Oud & Nieuw ff een paar dagen ergens anders te verblijven?"

Heb ik inderdaad vaak over gedacht, en het is ook niet zo dat ik elk jaar thuis ben. Regelmatig vier ik oud en nieuw met familie of vrienden elders in Den Haag of buiten Den Haag. Maar dat helpt niet tegen rooklucht/schade in je huis als je later terugkomt - ik denk/hoop dat mijn huis voor een eventuele vonkenregenschade net iets te ver van die brandstapels af ligt - maar dat is uiteindelijk het punt niet. Het punt is dat er uiteindelijk een enorm veiligheidsrisico wordt genomen dat m.i. totaal niet te verdedigen valt. Een volgende keer zet die vonkenregen wel huizen in de fik, en slaan die branden over naar aangrenzende gebouwen, en heb je een inferno en een ramp.

Overigens, bij het opruimen van die troep op het strand zie ik in dat filmpje alleen maar professionals (vnl brandweer) aan het werk. Het zou toch op zijn minst getuigen van iets als "burgerzin" wanneer diezelfde tokkies die zich vóór oudejaarsavond dagenlang in het zweet werken om die torens op te stapelen, ook zouden meehelpen met opruimen. Maar dan liggen ze natuurlijk hun roes uit te slapen en interesseert het ze verder geen flikker.

Dr_Johnson | 05-01-19 | 22:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Kunnen we vaststellen dat we een volk zijn dat niks kan. Of het nou een moslimenclave beschermen is of een treintje naar Brussel. Of het nou een stukje metro lijn is of een lullig vuurtje. Een dividendje of een avontuurtje in Mali. Beetje klimaat redden of importmedelanders. Het is te triest voor woorden.

Pedronegro | 05-01-19 | 20:49 | 6

Hallo?
Weed, xtc, bloemkool, chipmakers, schaatsen, hockey, fikkie steken, eilanden bij dubai, golf van Mexico, Noordoostpolder.
Tis niet allemaal kudt hoor!

Ruimedenker | 05-01-19 | 21:28

Ruimedenker | 05-01-19 | 21:28
Damesvoetbal dan weer wel. Inclusief de coach.
Maar, in hun discipline, ook weer erg goed...

Petrus Poortwachter | 05-01-19 | 22:04

thephysicist | 05-01-19 | 21:18
En zich dan ook nog eens aan het budget houden,.....

miko | 05-01-19 | 23:23
▼ 3 antwoorden verborgen

Volgens mij worden die pallets, ook nog eens met de grootst mogelijke rommel impregneert .
mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen...
Verder lijkt me het leuk om te weten hoeveel warmte dit vuurtje gaf.
En hoeveel graden extra de aarde erdoor is opgewarmd.

Rest In Privacy | 05-01-19 | 20:48 | 3

Lijkt me sterk. Juist pallethout word niet behandeld. Veel te duur. Ar zal wel een schimmelmiddel opgespoten worden maar de meeste pallets pleur je weg.
Koop per jaar voor ongeveer 80 teu aan palletsen die komen toch onbehandeld uit de zagerij.
Europallets durf ik niet met zekerheid te zeggen.

miko | 05-01-19 | 20:54

Bedankt voor de aanvulling. Maar gooien ze niet juist oude pallets op de vuurhoop, en is er een controle op?
En is dat schimmelmiddel wel veilig?
Vragen 3x.

Rest In Privacy | 05-01-19 | 20:58

Ce ca! | 05-01-19 | 20:5
Schimmel middel zal misschien niet altijd even goed zijn maar naaldhout heeft wel meer rommel van nature in zich en veel van die dingen bestaan uit vuren hout.
Oude,nieuwe pallets maakt dat wat uit?
En controle denk ik niet,of doel je wat er op pallets word gespoten? Daar wel bij, een aantal middelen waaronder arseen en dergelijke mag allang niet meer. Vroeger kon je nog oude spoorbielzen kopen voor in de tuin, de slechte stukken daarvan hebben we als kinderen hele stapels verbrand *kuch* nu worden ze beschouwd als chemisch afval. Terecht wel.

miko | 05-01-19 | 23:18

Zijn ze dit jaar ook begonnen de stapel boven aan te steken?

Oprisp | 05-01-19 | 20:48

Brandgaten in je haar lijkt mij een beetje onwaarschijnlijk. Op zn minst brandgaten in je schedel want met een paar verschroeide haartjes ga je de Deugtroffee niet mee naar huis nemen.

De fik erin.

schoon-schip-maken | 05-01-19 | 20:48

Spelen met vuur, de mensche willen brood en spelen.
Anders breken ze de boel af.
Nu gaat het een keer mis, spijtig genoeg.
Ik heb niks met Mevr. Krukken, maar om haar nu volledig af te branden....
Alle betrokken zijn verantwoordelijk.
Niets is zo veranderlijk als het weer, ditmaal met een tragische en gevaarlijke afloop.
Volgend jaar maar weer ouderwets 200 autobranden en honderden ME-ers de stad in.

Ruimedenker | 05-01-19 | 20:47 | 2

Waarom? Evalueer, bestraf en hou je volgend jaar aan de afspraken. Doen ze het toch dan zijn zij de lul.

Promedio | 05-01-19 | 21:04

Eensch!
Maar het kan niet alleen Krikkie zijn, die de pisang is. Ook al is zij eindverantwoordelijke.

Ruimedenker | 05-01-19 | 21:32

Beetje mosterd na de maaltijd. Paulien ligt al lang te krikken. Dit zijn mensen die pallets in de fik steken. kom op :) Wat ga jij er aan doen dan feynman. Makkelijk gelul. Kees zou heel beaus worden. stervende hoeren ķk kachel.

Millwall | 05-01-19 | 20:44 | 1

Die krijgen van de week wat van me te heuren! Godverdomme wat koud man!

Nacho_Vidal | 05-01-19 | 20:45

Het zal allemaal wel maar de echte schuldigen zijn in de eerste plaats de Schultenbrau-zuipende inteelt tokkies de jaar op jaar een groter en groter vuur eisen omdat ze dreigen anders alles vernielend door de stad heen te trekken.

2voor12 | 05-01-19 | 20:43 | 2

En toch zijn de door jou omschreven personen nog altijd meer waard dan jouw kinderachtig plempsel.

Promedio | 05-01-19 | 21:08

Het is een overheidstaak om berber en zijn palletstokende vriendjes in bedwang te houden, anders gewoon de lange lat er over. Dat slappe gedoe altijd in NL dat veroorzaakt net de problemen. “Ja, we laten die proleten maar 48 meter hoge palletbergen bouwen en aansteken anders gaan ze de stad vandaliseren...”
Ja, als ze dat doen dan bijtikken, cel in en ferme boete.

Superkwatta | 06-01-19 | 00:38

Dit wordt een item waar onze beroeps trol brabbelaar zich weer van zijn beste kant gaat laten zien. De vvd in de vorm van Krikke even belachelijk maken.
Wie denkt Feynman wel dat hij is in 3, 2, 1

F. Jacobse | 05-01-19 | 20:43 | 2

Volgens mij woont hij in het rampgebied zelf. (Achter Scheveningen)

Rest In Privacy | 05-01-19 | 20:49
-weggejorist-
De musso linie | 05-01-19 | 23:00

Dus zo'n vuur tornado kon gemakkelijk over de schilderswijk en richting het torentje komen , of was dit niet de bedoeling van de brandstichters .

Jetstream | 05-01-19 | 20:42

Waarom niet gewoon in het centrum ? Al die angst voor een paar kooltjes. Er vliegen al jaren toch ook duizenden auto's in de fik.

Baron Clappique | 05-01-19 | 20:42 | 3

LoL
Dat was juist de reden om het vuur naar het strand te verplaatsen.

Is dit nog nieuws? | 05-01-19 | 21:06

Idnn , de Barom doelt daar niet op.

Promedio | 05-01-19 | 21:09

De pallettoren moet gebouwd worden op het Binnenhof. Daar is bluswater gemakkelijker toegankelijk en als er iets af fikt gaat er weinig verloren.

RA | 05-01-19 | 21:47

Ideetje: importeer (tijdeijk!) wat Duitsers en laat ze een kuil van 35 meter diep graven. Dat zit ze in het bloed, ze doen het snel en efficiënt. Pallets er in stapelen, fik er in na afloop zand er over.

Haringkoning | 05-01-19 | 20:42

krikke was bang voor relletjes. daarmee nam zij een risico, wat nu nog redelijk goed is afgelopen.
krikke laat zien geen 'tough cookie ' te zijn maar een 'pleaser', sorry voor mijn Frans.

Schepvogel | 05-01-19 | 20:41

Ruim voor twaalven, om twaalven en na twaalven waaide het flink landinwaarts. Ze hadden gewoon de stapel niet aan moeten steken.

TheBigKirth | 05-01-19 | 20:41 | 2

Landinwaartse wind is zo ongeveer de norm. Dat betekent dat je nooit vuur(werk) kunt afsteken.
Windkracht is bepalend.

Maytheforcebewithyou | 05-01-19 | 21:58

Inderdaad boven windkracht 5 worden vuurwerkevenementen door de provincie verboden.

Herr Inspector | 05-01-19 | 22:13

Paulien, laat je kijkdoos even zien....

HoerieHarry | 05-01-19 | 20:40 | 2

Harry, mag ik bedanken voor de eer? Ik heb al meer dan genoeg van enkel dat ponem.

F. Jacobse | 05-01-19 | 20:45

Die ziet er hetzelfde uit als haar kijkdoos.

beau van rtl | 05-01-19 | 20:49

Er was geen catastrophe, die trut heeft wel grotere problemen, ze moet de problemen van von Aartschlui opruimen

Bokito ergo sum | 05-01-19 | 20:40

Helemaal eens, 35 meter was ook een probleem geweest met deze windrichting.
Windvoorspelling was al 4 dagen stabiel, kwam dus ook niet onverwachts.
Vliegvuur en vonkenregen was er in voorgaande jaren ook, alleen was de windrichting steeds vrij gunstig.
Oerdom van zowel de bouwers als gemeente.

Harry Turtle | 05-01-19 | 20:37 | 1

De incompetentie van deze burgemeester met haar pijnlijk vulgaire achternaam kan geen verrassing zijn. Ze is van VVD-huize. De combinatie met haar vrouw-zijn blijkt noodlottig in deze functie. Kennelijk waren alle functies die ze kreeg en dan ook zelf opzegde te hoog gegrepen, zoals ook de mislukte studie rechten. Ironisch in het licht van het actuele debakel is, dat ze met 25 een evenementenbureau oprichtte. Incompetentie is meestal geen groot probleem. Ook Van Aartsen, die volledig van het padje af raakte, liet althans fysiek zijn stad goeddeels heel. Bij Krikke lijkt het probleem ernstiger. De manier waarop ze verantwoordelijkheid ontloopt, zie daarvoor ook de beweerde verkrachtingsaffaire, grenst aan het ongelooflijke. Ze luistert niet, snapt het niet, maar weet wel haar blunders uitermate vals in de schoenen van anderen te schuiven.

johannijhof | 06-01-19 | 01:29
-weggejorist en opgerot-
Mammeloe | 05-01-19 | 20:34 | 16

Ter completering. U zei in een vorig topic: "Franse uraniummijnen in Mali." Serieus? Toon ze mij. Waar zijn die mijnen in Mali?
Uranium? Mijnen? Mali? Mali heeft geen uranium.
Discussie? prima maar dan op feiten gebaseerd.
Maw blijf oefenen voordat u met mij in discussie gaat. "I eat you for breakfast, lunch and dinner."

Basil Fawlty | 06-01-19 | 02:29

@miko | 05-01-19 | 23:13 |
Sterker nog d'r zijn geen uranium mijnen in Mali. Die bullshit meme blijft maar rondzingen. Is een hardnekkig gerucht die maar niet uitgeroeid wordt want Mali heeft geen uranium. Maar dat gel*l blijft maar rondzingen. Vreselijk vermoeiend.

Basil Fawlty | 06-01-19 | 02:35

@miko | 05-01-19 | 23:13 |
Mammeloe draait nu en begint over Niger (nee niet Nigeria. cynische Lol!). Ah joh. Nadat wij hij haar daar over wakker hadden gemaakt anders had ze het niet gezien (big picture). Maar nog steeds een grote mond. Nuff said mate.

Basil Fawlty | 06-01-19 | 02:54
▼ 13 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken