achtergrond

Geenstijl

Moordenaar Bekir Eraslan 'al veroordeeld voor bedreiging slachtoffer', beide families betrokken

Nog even over die crime passionnel van gister hoor want sjonge, Justitie zat er weer bovenop.

Het slachtoffer, Humeyra Öz, 16 lentes jong. De dader, Bekir Eraslan, 31, net als het meisje van Turks-Nederlandse komaf. Inmiddels is duidelijk dat de twee in het verleden een relatie hadden die ongeveer op haar veertiende via Facebook begon, alwaar Bekir zich in eerste instantie jonger voordeed dan hij was. Humeyra beëindigde de relatie en blokkeerde Bekir op social media, maar hij bleef haar lastigvallen. Beide families waren hiervan op de hoogte en betrokken. 

"Haar neef vertelt bij het politielint dat de relatie ruim twee jaar geleden is ontstaan. (...) 'De familie van haar is zelfs nog gaan praten met de familie van hem. Ze zeiden dat ze te jong was, dat hij geen partij was en dat het afgelopen moest zijn. Toch bleef hij haar lastigvallen en bedreigen.'" Ook vertelt de neef dat de familie aangifte heeft gedaan wegens mishandeling, intimidatie en bedreiging, en dat Bekir hiervoor tot twee jaar cel veroordeeld is. "Dat was maximaal twee maanden geleden. Waarom liep hij nog vrij rond?" Wellicht was hij in beroep gegaan en daarom nog op vrije voeten, wie weet. Het OM bevestigt dat hij onder toezicht van de reclassering stond, maar liet niets los over de aard van de vervolging of veroordeling. Volgens een buurtbewoner die hem kent is Bekir "psychisch niet in orde, hij heeft vaker mensen gestoken."

Volgens de gerenommeerde vakpublicatie boevennieuws.pro heeft Bekir al eerder 3,5 jaar gezeten voor het neersteken van zijn toenmalige schoonbroer. Kleurende grapevine stories over totale loser Bekir bij vakblad Arts en Automatische Wapens onder de url misdaadjournalist.nl, die toch vooral het beeld schetsen van een drugsverslaafd wannabe motorbendelid dat echt ergens onderdaan de ladder bungelde. Intens droevig dat hij een minderjarig meisje mee zijn hel in trok.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

LIVE! Seizoen 2 rechtszaak Peter R. de Vries

Spoiler alert: de laatste aflevering krijgt hetzelfde einde, namelijk levenslang

@Mosterd | 23-01-24 | 09:55 | 92 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.