Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Raadsvragen LPF over rellen Intocht Eindhoven

Op 8 november (!) was al bekend dat (PSV) hooligans kwam rellen bij de Sintocht als KOZP zou komen. Overheid deed niks. Was Eindhoven een set-up?

zunne grote raadsvraguh

De Francisco's, Dolfjes, Saskia's, Rosanne's en Vlaamse Meubelblaadjes mogen dan moord en brand schreeuwen om een zooitje vuilbekkende Maaskantjes die met rechterhandjes stonden te zwaaien naar KOZP-terrortuigh - het steekt toch allemaal even anders inelkaar. Zo werd de LPF Eindhoven al op 8 november getipt dat lokale hooligans zich er tegenaan zouden bemoeien, twee dagen later gevolgd door nog meer hooligans uit nota bene België. Info, waarover ook De Driehoek Eindhoven beschikte, tenminste als het goed is. En waarom ging het uitgerekend in Eindhoven mis? Waar uitgerekend de omstreden Jeffrey A. aanwezig was - en heel toevallig ook VICE en NRC? En dan die tweet van burgemeester Jorritsma? Kan dat allemaal zomaar? Alleen maar allemaal vragen.

Raadsvragen LPF Eindhoven

1. Wanneer heeft de Kick Out Zwarte Piet groep aangekondigd om tijdens de intocht in onze stad te gaan demonstreren? En wanneer hebben de tegendemonstranten dat gedaan?

2. Welke afspraken zijn er gemaakt met de actiegroep KOZP en de  tegendemonstranten en kunnen wij inzage krijgen in alle onderliggende documenten?

3. Hoe zijn deze afspraken tot stand gekomen en welke afwegingen zijn  er gemaakt? Wat is het advies geweest van de politie? Graag een uitgebreide reconstructie.

4. Was u op de hoogte van alle berichten die al een week op social-media circuleerden waarbij mensen massaal werden opgeroepen om tegen Kick Out Zwarte Piet te demonstreren en waar al zeer dreigende reacties op kwamen? Wanneer bent u hierover geïnformeerd?

5. Waarom hebt u als burgemeester er toch voor gekozen om de demonstratie door te laten gaan ondanks al deze dreigementen aan het adres van de Kick Out Zwarte Piet groep terwijl u ook  eindverantwoordelijk bent voor de veiligheid en de openbare orde in onze stad?

8-10 november. Hooligan Clubjes melden zich op Facebook

6. Hebt u overwogen om de demonstratie op een andere plek in de stad  plaats te laten vinden? Zo ja, welke locaties had u op het oog en waarom heeft u er toch voor gekozen om de demonstratie op het Catharinaplein te laten plaatsvinden, naast de intocht, dus bij de kinderen?

7. Er was veel politie inzet om de demonstratie in goede banen te leiden. Hoeveel agenten zijn er precies ingezet en hoeveel agenten zijn er bij deze schermutselingen gewond geraakt?

8. Hoeveel heeft de hele beveiligingsoperatie rondom de demonstratie van KOZP gekost?

9. Onlangs heeft het ED een poll gehouden met de vraag: Moet ondanks het recht op demonstraties, protesten tijdens de intocht van Sinterklaas verboden worden? Een grote meerderheid, 88 % was voor een verbod. Gaat u naar aanleiding hiervan in de toekomst tijdens de intocht van Sinterklaas protesten van de KOZP verbieden om nieuwe ongeregeldheden te voorkomen? Zo nee, waarom niet?

Burgemeester Jorritsma heeft op de dag van de intocht een  twitterbericht verstuurd waarin hij oproept tot een dialoog. Bij dit  bericht is ook een link geplaatst naar een YouTube filmpje van de leider van de Kick Out Zwarte Piet groep Jerry Afriyie,  die in het verleden is veroordeeld voor mishandeling van een agent.  Deze mishandeling gebeurde in Gouda, ook tijdens een demonstratie tijdens de intocht van Sinterklaas. Door deze tweet is de zweem van partijdigheid ontstaan. Kamerlid Bosma (PVV) heeft zijn verontwaardiging  over de tweet zelfs in de Tweede Kamer uitgesproken (zie link (vanaf 13:30, maar hele inbreng kijken mag ook - red)

10. Bent u het met ons eens dat deze tweet uiterst ongelukkig is, in  het bijzonder door de link die bij het twitterbericht is geplaatst? Zo  nee, waarom niet?


Social

11. Was de burgemeester op de hoogte van de veroordeling van Jerry Afriyie?

12. Bent u het met ons eens dat door deze tweet de zweem van  partijdigheid is ontstaan wat niet had moeten gebeuren? Zo nee, waarom  niet?

De discussie over Zwarte Piet speelt al vele jaren. De tegenstanders  wilden in eerste instantie af van de gouden oorbellen en fel rode lippen  van Piet, nu moet ook de zwarte kleur verdwijnen en zijn zelfs de  roetpieten onderwerp van discussie omdat roetstrepen niet goed zichtbaar  zijn op mensen met een donkere huidskleur. Dus kunnen alleen blanke  personen roetpiet spelen en u raad het al, dat is weer racistisch.

13. Bent u het met ons eens dat het veranderen van het uiterlijk van  Zwarte Piet de discussie niet stopt maar juist aanwakkert? Zo nee, waarom niet?

14. Vindt u ook dat de organisatie van de intocht van Sinterklaas  zelf heel goed zelf kan bepalen hoe Zwarte Piet eruit moet zien in de  toekomst? Zo nee, waarom niet want we hebben immers al Disco Pieten en  K3 Pieten, en er was geen demonstratie voor nodig om die verandering te  bewerkstelligen.

(via)

Moet je dat willen, zo'n veroordeelde pipo met NCTV-aantekening in je VeiligheidsRegio?

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
De Briemusketier | 23-11-18 | 12:38 | 1

Dit is toch weer een mooi voorbeeld van een burgemeester die het bewust uit de hand laat lopen. Op die manier wordt deze hele onzin discussie gemanipuleerd zodat uiteindelijk een stel schreeuwers uit amsterdam onder aanvoering van een veroordeelde crimineel hun zin krijgen. Met de veroordeling van de Friezen is de 1e stap gezet naar het verbod op tegengeluid.

loser | 23-11-18 | 09:08

Het zegt al voldoende over de antwoorden en de uitslag dat de LPF deze vragen stelt en niet een hele gemeenteraad.
Het klopt exact wat ze stellen. Heel bewust voetbalhooligans midden in het centrum los laten gaan.

Als PSV en Ajax spelen in Eindhoven zorgt die burgemeester er wel voor dat ze afgeschermd van elkaar nooit en te never t.o. elkaar komen te staan en al helemaal elkaar niet treffen in de straten van het centrum van Eindhvoen.

Hooligans los laten gaan tussen kinderen in het centrum tijdens de intocht is volgens een burgemeester wel veilig!!
Die burgemeester heeft niet alleen een plank voor de kop om Hooligans in dialoog te zien met een KOZP maar is vooringenomen nog bezig geweest met een waarschuwing en dat met maar 1 doel.
volgend jaar mag alleen een demonstratie van Anti Piet aanhangers versus kinderen tussen de 0- 8 jaar en hun ouders en grootouders..

fikkieblijf! | 23-11-18 | 08:44

Ik blijf zeggen: Schmink die Pieten gewoon mooi bruin of lichtbruin.
Dan is er geen associatie meer met slavernij en blijft de lol van het spel van het schminken gewoon aanwezig. En blijft het ook een gewoon mens die grappig doet.
Hoe moeilijk kan het zijn.

marjen | 23-11-18 | 07:59 | 6

Autochtone Amerikanen - indianen - bleken niet geschikt voor het werk op de plantages, en daarom werden de slaven uit Afrika gehaald. Maar goed, het is ook weer afgeschaft. In Mauretanie bestaat slavernij nog steeds, maar dat schijnt niet interessant te zijn. Dat gezeik. Doe gewoon wat ik aanbeveel.
Mooi bruin. Niks mis mee.

marjen | 23-11-18 | 09:04

Deze discussie wordt gevoerd om verkeerde redenen. Zij maken zwarte piet tot een symbool van slavernij. Heb jij ooit een slaaf gezien met goede oorbellen en dure fluwelen kleding ?! Misschien bij de stam van mensen die gevangen werd genomen door de stam waar Jeffrey A. toe behoort. Vervolgens wordt er een stempel van een cultureel figuur uit dat gek land aan de andere kant van de oceaan en zo wilt men dus een bepaald punt maken. Het is goed tegen racisme te strijden maar niet met zoals door die gasten uit amsterdam wordt gedaan. Een punt maken met de verkeerde standpunten en redenen.

loser | 23-11-18 | 09:04

Even Off topic:
Bij mij in het dorpje aan de zee hebben we maar 1 supermarkt, en ik vroeg hebben jullie sinterklaas papier, ja hoor dus ik ga kijken, een doos vol met rollen Sinterklaaspapier met ZWARTE Pieten er op.
Hulde voor de SPAR die dat gewoon wel doet, verder kun je het bijna nergens krijgen.

roodborstje1 | 23-11-18 | 10:54
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
zeist28 | 23-11-18 | 07:54

Goeie actie PSV hoolies. Volgend jaar weer.

Dirty-Harry44 | 23-11-18 | 07:53

Kan geenstijl ook de antwoorden eens een keertje publiceren? Ik ben wel benieuwd.

Fapfap | 23-11-18 | 07:25

Een scenario. Op vraag 2 gaat verhullend geantwoord worden en op vraag vier luidt dan het antwoord "Nee, ik wist van niets." Zaak afgedaan.

mozaard | 23-11-18 | 06:51

Het één lokt het ander uit , wie kaatst kan de bal verwachten , je moet geen slapende honden wakker maken ( vooral geen pittbulls ).

Minus Richels | 23-11-18 | 06:10

John Jorritsma is van de VVD... dit had ik van hem niet verwacht.
De wedstrijden van PSV heeft hij perfect onder controle... ook wanneer Ajax en Feyenoord naar Eindhoven komen.

En nu bij zo'n onnozel sinterklaas intochtje is hij laks en gaat verschrikkelijk in de fout... terwijl hij wist dat dit eraan zat te komen.
Voor Jorritsma is het EINDE verhaal in Eindhoven.
Jan Hamming van Zaanstad wordt binnenkort de nieuwe burgemeester van Eindhoven.

sociaal_econoom | 23-11-18 | 05:00 | 1

helemaal juist! maar er worden geen vragen gesteld door de rest van de gemeenteraad! Zegt ook iets. Ik ben geen burger van Eindhoven en stond niet met kleine kinderen aldaar na een oproep van de Minister President om vooral de intocht te gaan bekijken, maar anders had ik hoogstpersoonlijk een groepje burgers geformeerd om een aanklacht tegen de hele gemeenteraad in te dienen. Een burgemeester die moedwillig hooligans laat los gaan tussen kinderen, echt!

fikkieblijf! | 23-11-18 | 08:52

Mensen het zw piet verhaal is maar een stukje van al het ellende , laats familie op bezoek gehad deze reisde met trein vanuit buitenland [zeg niet welk land ] ik schaam mij kapot wat zij vertelden .... binnenkomst NL Moskee .. alle tussen staions vol met Me

Jetstream | 23-11-18 | 02:16 | 2

moskee , is dit NL ? jullie zijn gek compleet idioot , met dank van mijn vrienden uit ?

Jetstream | 23-11-18 | 02:25

Ben 66.... even een stukje geschiedenis.
Vroeger had je in Eindhoven het Centrum waar Philips stond... met 5 omliggende dorpen.
Woensel, Acht, Strijp, Tongelre en Stratum--> dit noemen ze nu stadsdeel.
Elk stadsdeel had een eigen kerk... 6 stuks met Centrum erbij.
Inmiddels zijn 5 kerken gesloten en staan er 4 moskeeën.
Ongelooflijk dat een stad en een land in 50 jaar tijd compleet kan veranderen.

sociaal_econoom | 23-11-18 | 05:46

Uiteraard was dit een set-up, KOZP zou hoe dan ook aan het langste eind hebben getrokken, kijk maar:
- Scenario 1: het volk was NIET in opstand was gekomen, nou dan wint KOZP overduidelijk, omdat hun antiracisme-demonstratie een succes is gebleken, en ze dus serieus worden genomen en er aandacht voor ze is, en indirect bevestigd wordt dat zwarte piet inderdaad racisme is.
- Scenario 2: doet het volk dat niet, en komt het WEL in opstand, dan wint KOZP ook, want dan kunnen ze roepen "Zie je wel, allemaal racisten, met allemaal racistische leuzen!", wat daarom ook gebeurd is, met aansluitend een politiek een-tweetje met Jesse Klaver die het nog even aandikte.
Met andere woorden, hoe het ook gelopen was, er zou hoe dan ook "Racisme!" geroepen kunnen worden. KOZP had dit spelletje op geen enkele manier kunnen verliezen. U bent een racist.

JackStick | 23-11-18 | 01:28 | 1

U heeft hem door. The game is rigged....

Kop Kaaz | 23-11-18 | 02:46

Aan de ene kant zet je een dikke rij katten. Aan de andere kant een groep honden. Er tussenin een rijtje dom(p)teurs met de rug naar de katten toe. Tja.... dan ben je de burger niet meer meester heh.

Premier Trutte | 23-11-18 | 00:47
-weggejorist-
pietervanburen | 23-11-18 | 00:28 | 1

Een VVD burgemeester en zo rood als een kreeft. Wat is er toch mis gegaan met die partij. Mijn stem zijn ze kwijt.

BozePaarseMan | 23-11-18 | 00:11 | 1

Oops, sorry, ik tikte verkeerd en kan wel aanpassen maar niet wissen.

Kinkfactor | 23-11-18 | 01:25

Straks wordt het onze militairen nog verboden om hun gezicht zwart te maken om zich te camoufleren in de duisternis. Overigens zouden zwarte militairen zich dan wel wit moeten maken om de trefkans gelijk te houden.

watazooi | 22-11-18 | 23:46

Het ergste is nog, en waar ik mij ook het meest aan stoor, is dat velen deze mensen weggeschoven worden als tokkies, domme mensen, racisten en weet ik veel wat nog meer. Precies hetzelfde geval als wat links deed met mensen tegen azc's, Pim fortuyn aanhangers, geert wildets aanhangers etc etc. Nederlanders mogen dus niet voor zichzelf opkomen, dat is waar het op neer komt. We zijn goed geïndoctrineerd, we zijn zo goed dat we onszelf langzaam uitroeien.

dk-- | 22-11-18 | 23:02

De waanders van de dag.

bisbisbis | 22-11-18 | 22:56

Waarom laten de burgemeesters dit in godsnaam gebeuren ?
Ik vermoed dat dit een klein opzetje is.

Schepvogel | 22-11-18 | 22:46 | 3

Hebben ze al die gast vast zitten die de winkeliers bedreigd met brieven als ze ook maar iets met zwarte piet in de etalage staan hebben.

Rene046 | 22-11-18 | 23:38

Klein opzetje? Vorig jaar was ook KOZP meer dan welkom, en werd er een open uitnodiging verstuurd naar de NVU.
Natuurlijk is dit opzet. En de truc is, omdat de emoties hoog oplopen, ziet niemand het.

TheEgg | 22-11-18 | 23:43

Vorige jaar lukte het in Dokkum niet dankzij Jenny. Nu was er weer een poging.

Frau Merkel | 23-11-18 | 00:42

In de tussentijd weer pegida gekkies demonstratie verboden door dreiging van moslims en extreem links. Dus opeens alle (f)ophef artikelen over demonstratie-recht verdwenen.

Puntjes-maker | 22-11-18 | 22:24 | 3

Waar speelt dit momenteel?

Amsterdamsko | 22-11-18 | 22:32

Gevonden. Het gaat dus om Den Haag.
Ach, bekende truc. Een tegendemonstratie laten aankondigen door tegenstanders zodat de bm kan concluderen dat de openbare orde in gevaar is. Vervolgens mag de eerst aangekondigde demo slechts doorgaan op een minder gewilde plek.
Amsterdam heeft hier veel ervaring mee.

Amsterdamsko | 22-11-18 | 22:44

'wij kunnen uw veiligheid niet garanderen' - ( terwijl er een horde van tweehonderd 'autonomen' met dik Pools accent staat te brullen achter welgeteld zes vadsige, oudere dienders)

bisbisbis | 22-11-18 | 22:59

Het meest droevige van dit alles is de praktijk. Een groot deel van mijn familie woont in NL, wat ik doorkrijg van hen is dat er nergens enige indicatie van Sinterklaas aanwezig meer is als zij boodschappen doen. Ja de snoep, ja de pepernoten etc. Alles voor de commercie maar tradities verraad men als een NSB-er die niks te doen had in 1942.

Maar het begrip Sinterklaas is al zo goed als verdwenen. Als u mij in 1985, toen ik nog een kind was, had verteld dat in 2018 dit zou gaan gebeuren, dan had ik u voor gek verklaard.

Let wel, de meesten van hen/familie, kennissen wonen niet eens in de rand(debiel)stad. Ons vlak land is te ver heen..... en het is hartbrekend.

Het ergste is, onze voorouders hebben ons al vele malen gewaarschuwd in al die jaren.

Kop Kaaz | 22-11-18 | 22:22 | 3

klopt detailhandel heeft keihard meegewerkt eea kapot te maken... zit een heel spel achter volgens mij.. denk weleens dat dit hele zwart piet gelul een soort testproject is van mensen die echt achter de knoppen zitten

ja-nee-misschien | 22-11-18 | 23:04

ja-nee-misschien | 22-11-18 | 23:04 |

U zou zomaar gelijk kunnen hebben. De verbazing erover is allang verdwenen in mijn kringen.

Het is een agenda om het westen te ondermijnen.

Kop Kaaz | 22-11-18 | 23:16

Detailhandel staat zelf ook onder druk van Bilderberg denk ik. Krijg een The Matrix grvoel.

Mart6037 | 23-11-18 | 03:14

"All animals are equal, but some animals are more equal than others."

benjeallanggek | 22-11-18 | 21:40

Waarom zou je willen demonstreren bij een kinderfeest? Sommige dingen doe je gewoon niet.

Dutch_Holland | 22-11-18 | 21:24 | 1

Wel als je geen goede argumenten hebt om mensen te overtuigen.

*mompelt iets over linkse deugerds die identiteitspolitiek tot een verdienmodel hebben verheven*

Kop Kaaz | 22-11-18 | 21:31

PSVer Jan wordt de poster boy van @nostyle op deze manier.

Graaf_van_Hogendorp | 22-11-18 | 21:12 | 2

Hebben ze de dader al opgepakt die Jans' woonwagen heeft beschoten? Of zijn er andere prioriteiten? Bijzonder hoe de media zich als hyena's op deze man stortten terwijl in het andere kamp precies dezelfde mafkezen rondliepen. Zo vaal, zelfs als iedereen in een concertzaal, kerstmarkt of winkelstraat is gemarteld, afgeknald of opgeblazen weet de media geen raad verontschuldigingen te zoeken, het geloof buiten beschouwing te laten, vooral kleur, namen, foto's en rugnummers te verbergen. Maar als een enkele getergde blanke 'stinkhoer' roept gaan alle remmen los. Dat is toch in geen verhouding? Ik gaf een lief ding als iemand me het waarom kon uitleggen.

Maris v.d Hof5393 | 22-11-18 | 21:57

Een lief ding is niet nodig, het is heel eenvoudig: herverdeling @Maris.
De vierde stand (burgerij) heeft lange tijd samengewerkt met het proletariaat en er is een middenklasse ontstaan met kleine vermogentjes. Dit is in gang gezet met de Franse revolutie.
Aangezien de middelen beperkt zijn (er is maar 1 planeet) betekent voordeel voor de ene groep automatisch nadeel voor een andere groep. De kleine vermogentjes moeten omgezet worden in cash; deze cash wordt via allerlei omwegen gebruikt om aandelenpakketten te verwerven in multinationale globalisten bedrijven: agrochemie, IT, brandstoffen, energie sector, "banking", verzekeringen.
Speel de burgerij intussen uiteen: een klein deel migreert naar geldadel, noem het maar "anticipatiemiljonairs".
Een ander deel verarmt samen met het argeloze en maakbare proletariaat. Vermom de geplande verarming als herverdeling naar de armste zieligen onder ons (moslims en/of alles vanaf licht getint "elders"), zodat protest ertegen automatisch racisme is en met die mening hoeft dan geen rekening te worden gehouden.
Leid de geldstromen in werkelijkheid om naar de rijkeren via ondoorzichtige constructies en voilá: de armen worden armer, de rijken worden rijker terwijl de dommen dom blijven. Voor de zekerheid zet je alle groepen nog even extra tegen elkaar op zodat men niet teveel zelf gaat onderzoeken (alles is immers terug te vinden op internet tegenwoordig).
Stimuleer intersectionele opinieleiders om de inclusivieteitsboodschap (codewoord voor maatschappelijke fragmentatie) te versterken. Lees "Propaganda" (Edward Bernays) waarom dat effectief is. Het spel wordt uiterst vakkundig gespeeld; petje af daarvoor. Wat helpt? Word wakker om te beginnen. Uw eigen volksvertegenwoordiging houdt ons voor de gek. Stem volgende keer op een disruptor: een kansloze kandidaat van een marginale partij, of op een populist. Uit zichzelf gaat de politieke kaste niets doen, ze hebben een por in de zij nodig.

kindapaas | 23-11-18 | 05:03

We kunnen ook gewoon toegeven dat we verloren hebben.

Schaf het Sinterklaasfeest af, en maak van Kerstmis het 'winterfeest' en van Pasen het 'voorjaarsfeest'. Elke traditie moet worden afgeschaft en onze geschiedenis compleet uitgewist. Want een volk zonder geschiedenis laat zich wat makkelijker als makke schapen besturen. Laten we de autochtone Nederlander lekker bloeden voor iets voor wat hij nooit gedaan heeft, stel hem achter in onderwijs, zorg en natuurlijk carrière (hallo 'affirmative action'..!)

Want dat willen we toch?

Tsja, in de peilingen kom ik als ik PVV, SGP en FvD optel ongeveer op 20% uit.

En als die andere 80% Nederland weg wil geven, wat doe je dan?

Padjepejer | 22-11-18 | 21:11 | 9

Padjepejer | 22-11-18 | 21:31 |

Ik deel uw leed, waarde. Geloof me......

Ik woon tegenwoordig in Luxemburg. Toegegeven, het is niet perfect maar hier zijn geen moskeeen of ongedierte zoals kozp.

Kop Kaaz | 22-11-18 | 22:05

ok kleine minderheid tegen Zwarte Piet = Afschaffen/aanpassen Piet of het gehele sinterklaasfeest.
Mag dan omdat een wat grotere minderheid tegen de halal slacht is ook eisen dat met de dieren toch verdooft, ze mogen wel nog van mijn part van te voren bidden....

Rene046 | 22-11-18 | 23:43

@rene
Nog leuker, kom met de eis dat ALLE slachterijen halal moeten gaan slachten. Keer het om en kijk waar het gaat knellen!

kindapaas | 23-11-18 | 05:24
▼ 6 antwoorden verborgen

Je hebt te maken met een nationaal feest. Iets waar nooit problemen zijn geweest of over zijn ontstaan. Je mikt daar een stelletje Afrikanen tussen die zichzelf niet geaccepteerd voelen. Zij verkassen naar een land waar je makkelijk voor poep, pies of Piet uitgescholden kan worden. Een burgemeester die het alleen moet hebben van Afrikanen, want stemgerechtigd én voor de rest stemt niemand op de PVDA. Jezelf dan afvragen waarom onze cultuur onder vuur ligt. Waanders is momenteel burgemeester van Franekeradeel. Ik wens haar vele exotische avonden. Daar kan ze ook voor naar Afrika vertrekken. Doen we met behoudt van uitkering.

klowiepowie | 22-11-18 | 21:11 | 1

Ik hoef Waanders niet over de vloer hier.

Rest In Privacy | 22-11-18 | 21:26

Ondertussen is dat heilige recht op demonstreren blijkbaar toch niet zo heel heilig in Den Haag. Het hangt blijkbaar een beetje af wie demonstreert en of de mening wel genoeg deugt.
twitter.com/BobHGL/status/10656900474...

Ik ga nu even luisteren naar de krekels op de NPO, en kijken hoe het tumbleweed rolt door het AD, Volkskrant, Trouw, die altijd zo moedig opkomen voor het demonstratierecht en diegenen die demonstraties verhinderen strafrechtelijk vervolgd willen zien.

Stormageddon | 22-11-18 | 21:06 | 1

O, die.

Ja maar demonstreren in de buurt van een moskee is geen openbare ruimte hè.

Dat is al overgenomen.

de visser | 22-11-18 | 21:18

Inderdaad gieren.
Alleen ben ik bang dat hij hem nu niet meer zou opvoeren.

Roadblock | 22-11-18 | 21:28

Natuurlijk was het zooitje van hogeraf georkestreert. Die burgemeester is een rat. Wie goedgekeken en geluisterd had naar het filmpje van die misbaksels van kozp had kunnen horen dat 1 van de dames zei dat ze zich moesten houden wat opgedragen was. Ook bepaalde fotografen daar klaar in stelling verklaarde al een hoop. Hier was opgerekent en er is ingetrapt. Dit was geregiseert en gekonkelt met die rat van bovenaf. Gelukkig is het mijn burgemeester niet. Want na zoiets en ik zou hem als bewoner niet meer moeten. Een beetje kinderen in gevaar brengen en misbruiken voor zo'n streek. Om te kunnen wijzen.Maar ja de bewoners van eindhoven zijn daar voor aan zet.

tweetybird | 22-11-18 | 21:04
-weggejorist-
de IJsman | 22-11-18 | 20:57 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Moet je eens een protestbordje vreedzaam in de lucht willen houden wanneer het koningskoppel voorbij komt. Dan ga je meteen horizontaal het politiebusje in.

Premier Trutte | 22-11-18 | 20:55 | 2

Of zwijgend met een Israelische vlag op de Dam. 6 dagen cel.

Mammeloe | 22-11-18 | 20:59

Die man is ook wel eens geslagen. Hij is een held. Vreedzaam inderdaad, maar wel een tegengeluid willen geven.
Nobele man.

letopuwzaak | 22-11-18 | 22:56

Vaak is je opponent genuanceerder dan je denkt: Mja.
Hier een paar gedachten van Christa (Noelle) Soeters. Een van de drie aanklagers in Zaanstad.
legacy.gscdn.nl/archives/images/megam...
Frisse meid, en zoooo genuanceerd.

Roadblock | 22-11-18 | 20:55 | 3

Yep maar ze zijn helemaal niet agresief hoor. Hmm voortaan dit eens aan burgemeesters sturen.

tweetybird | 22-11-18 | 21:19

Tweety, als ik na 5 min zoeken zoiets kan produceren, dan weten die Burgemeesters dat ook.
Die van Zaanstad zat op te scheppen, dat hij van te voren precies was ingelicht door de politie met welke partijen hij te maken had, en wie het waren.
AbouTalib weet natuurlijk ook, dat raadsleden van NIDA leiders en woordvoerders zijn van de Rotterdamse KOZP-Demo.
Maar ze laten het gebeuren.

Roadblock | 22-11-18 | 21:42

Tuurlijk weten ze dat. Maar dat heet wegkijken.

tweetybird | 22-11-18 | 22:27

Actie is reactie, maar 2+2=5
PC all the way.
Het ludieke is dat alles wat men zegt, tegen ze gebruikt kan worden. Aan beide zijden trouwens.

Rest In Privacy | 22-11-18 | 20:51 | 10

@ Pennis schimmel ;)
Gaat toch weg man, teveel eer voor mij. Er zijn zoveel reaaguurders die het beter dan mij kunnen uiten/plempen. Schoorsteenveger,Wol,lupusX2, en RIP necrosis DB,Piloot,en iedereen die ik vergat.
En een "piraten box off the hands to you" ouwe.
Mag ik vragen wat je doet in het dagelijkse leven qua werk en hobby's?

Rest In Privacy | 22-11-18 | 23:03

Ce ca! | 22-11-18 | 23:03 |

Ik volg deze mensen ook al enige tijd. Wat ik doe voor het dagelijks leven hebt u al eerder gevraagd. In ieder geval, ik denk dat gelijkgestemden wat meer elkaar moeten waarderen, daar haalt de mensheid haar kracht vandaan.

Ik houd dat liever voor mijzelf, als u het niet erg vind.

Laat ik het zo zeggen, het ondermijnt het establishment wat ik doe. En een onderdeel ervan is dat mensen met goede intenties eindelijk eens zien en horen dat zij niet alleen zijn.

Want dat is wat het PC ongedierte wil, dat wij allemaal denken dat we outcasts zijn. We zijn met miljoenen maar nogmaals, op een globaal niveau.

Nationaal gezien maken we weinig kans.

Kop Kaaz | 22-11-18 | 23:06

@ Kop Kaaz | 22-11-18 | 23:06
*voegt toe aan favoriet*
En ik respecteer je privacy en standpunten, dus dat is niet erg..

Rest In Privacy | 22-11-18 | 23:14
▼ 7 antwoorden verborgen

Wat een uitstekende set vragen. Vraag me inmiddels af hoeveel incompetentie er nodig is om in aanmerking te komen voor de gemiddelde burgemeesterspost...
.
Tenenkrommend amateurisme van de driehoek aldaar en uiteraard 0,0 gogme in de PR-afwikkeling.

de Voorzittert | 22-11-18 | 20:51 | 4

@ Roadblock | 22-11-18 | 21:04
Ik denk een grote naïviteit van de burgemeester gecombineerd met een veranderende tactiek van mr. Airfryer. Ongetwijfeld met advies vanuit de linkse hoek is meneer een heel andere rol gaan spelen in het publiek debat, nuis hij opeens de zachte, kwetsbare vader die dialoog en verbinding zoekt. Nu hij eenmaal genoeg mensen op de kast heeft gejaagd met z'n jarenlange getreiter tussen onschuldige kinderen kan ie vol in de slachtofferrol nu hij wordt aangevallen door degenen die als eerste 'happen', de hoolies.

Crusher | 22-11-18 | 21:23

Elke burgemeester van een stad met een eredivisie club kent de hooligans en weet hoe die zich kunnen gedragen. Dit was gewoon een geschenk, dat die een tegendemonstratie aankondigden. En het was een godsgeschenk dat juist zij.zich een klein beetje lieten gaan. Dat was van te voren de bedoeling, en dat hebben ze gekregen. Zo kon de media los en met die beelden iedereen die voor ZP is, of in elk geval tégen de klaagnegers en whitey helpers van KOZP, wegzetten als hollies, neonazi, racist. Dat was de bedoeling van de burrie en de driehoek, en het zal me niets verbazen als specifieke media, waaronder VICE daarvoor uitdrukkelijk is uitgenodigd. Daar heeft het althans alle schijn van. En als het kwaakt als een eend, loopt als een eend, eruit ziet als een eend, dan is de kans verdomd groot dat je met een soortgenoot van Dagobert en Donald te maken hebt.

Stormageddon | 22-11-18 | 21:41

1 woord,... kartel!

Rest In Privacy | 22-11-18 | 21:46
▼ 1 antwoord verborgen

Als je mensen maar lang genoeg beschuldigt van racisme wordt het uiteindelijk een selffullfilling prophecy, vrees ik.

MickeyGouda | 22-11-18 | 20:48 | 15

Taxi werd elke dag uitgezonden, heerlijk!
Betrapte mezelf onverhoopt een aflevering 'All in the family' te kijken van de week... en ineens iets meer sympathie te hebben voor Archie Bunker dan voorheen..

letopuwzaak | 22-11-18 | 23:06

LOL! Bedankt!
Ik ga nog even doorzappen naar dingbat en meathead. Een goede nacht!

letopuwzaak | 23-11-18 | 00:27
▼ 12 antwoorden verborgen

Volgend jaar rijden Sinterklaas en veegpiet bij bepaalde intochten alleen nog maar langs KOZP idioten. De rest van de mensen zit lekker ouderwets knus thuis met een kopje warme chocomelk, stuk speculaas en wat fondant terwijl uit de speakers oude sinterklaasliedjes schallen.

Rest In Privacy | 22-11-18 | 20:48

Die Burgemeester Jorritsma maakt zich er wel met een Jantje van Leiden vanaf zeg. Familie van, denk ik. Kan niet anders.

de visser | 22-11-18 | 20:47 | 10

ik ga niet op slogra reaguren

de visser | 22-11-18 | 22:27

Roadblock | 22-11-18 | 21:37
Hij tweet wel als een mevrouw, Necrosis de 2e.

Slogra | 23-11-18 | 20:25

de visser | 22-11-18 | 22:27
Het zal wel helemaal vermoeiend worden als je het niet kan laten minimaal twee keer op een ander te antwoorden, waarvan je zegt dat je er niet op gaat reageren.

Slogra | 23-11-18 | 20:29
▼ 7 antwoorden verborgen

Modelletje Marga Waanders. Die mevrouw die met Jerry Ashanti een lespakket aanbiedt op scholen. En maar in de volle breedte met het vingertje wijzen naar 30 hooligans die gonna hooligan.

Slogra | 22-11-18 | 20:45

Ondertussen in 035,

18-jarig SP huppelkutje en tevens fervent KOZP activiste die een lunchroom van racisme betichtte en met haar vrindenclub op FB zwart maakte is opgestapt. Ze kon de SP partijkoers niet langer meer verenigen met haar idealen en principes.
www.gooieneemlander.nl/cnt/dmf2018112...

AntonJensen | 22-11-18 | 20:44 | 7

En nu sluit zij zich aan bij Bij1
No joke

Olleke | 22-11-18 | 20:55

@spanarchist , ooit was de de SP extreem rechts ;-)

“Ik wil mijn afschuw voor de islam – de leer, de dogmatiek, de verboden, de onbeweeglijkheid, de middeleeuwse achterlijkheid die is ontstaan met deze religie voor nomaden en woestijnrovers – niet onder stoelen of banken steken. Zichzelf opsluitend in een gedragspatroon, dat de originele achterlijkheid halsstarrig in stand houdt, vormen zij een Fremdkörper in onze samenleving, dat niet lijkt te kunnen loskomen, iets bij te leren, iets te willen leren, dus verarmt . Zoals nu kan het niet”.
sptransparant.wordpress.com/gastarbei...

AntonJensen | 22-11-18 | 23:59
▼ 4 antwoorden verborgen

Maar het is wel weer BLACK Friday jongens en meiskes, want dat is natuurlijk wel helemaal multi-culti en policor okee. Dat dan weer wel.

H.Teeuwen | 22-11-18 | 20:44 | 3

Zal morgen in de winkels wel zwart zien van de mensen. Oeps

AntonJensen | 22-11-18 | 20:45

Ik ga morgen juist echt helemaal niks kopen . Zal ze leren.

tweetybird | 22-11-18 | 20:51

Amerikano. Wie viert hier Thanksgiving? Import dus, tbv Sales. Import, net als dat "blackface" gelul en ander gefingeerd racisme.

de visser | 22-11-18 | 20:53

Afschaffen, het recht op demonstratie voor racisten bij een voorheen vrolijk kinderfeestje. Het heeft niet gebracht wat er van verwacht werd. Doen we in dit land ook met andere grondrechten.

Mammeloe | 22-11-18 | 20:43

Het 'stinkhoer' en de reacties daarop hebben vooral iets verschrikkelijk kneuterigs. Deed me hieraan denken: youtu.be/Xkyfu0KHirw

Harry Turtle | 22-11-18 | 20:41

En D666-minister van Binnenlandse Zaken Ollongren zal vanavond in NieuwZuur verklaren dat demonstreren (lees: terroriseren) tussen de kindertjes gewoon doorgaat.
Want voor Ollongren is saboteren hetzelfde als demonstreren. Tenminste als het door 'links' gedaan wordt.
But guess what: de Nederlandse bevolking gaat dit niet pikken! Meer dan 80 of 85% van de bevolking is het met dit beleid niet eens!
#kickoutollongren!!!

Aristotalloss | 22-11-18 | 20:38 | 2

Wanneer komt die nieuwe president van Brazilie gezellig op Staatsbezoek< Ok, hij is nogal fascistisch maar daar hebben Ollongren en Maxima normaal niet zo'n probleem mee. Lekker de Antifa en de ME laten rellen op de Dam. Grondrecht. Zin an.

Mammeloe | 22-11-18 | 20:56

Mammeloe | 22-11-18 | 20:56 |

Jahaa, mooi! Ik zeg doen.

Kop Kaaz | 22-11-18 | 21:34

Goed het is bijna voorbij. Maar ik wil volgend jaar wel doden, blijft een beetje elk jaar hetzelfde zo met schreeuwdemonstraties en tegengehouden bussen.

skoftig | 22-11-18 | 20:37 | 1

Dat vind ik nou skoftig

radiatorknopje | 22-11-18 | 20:45

Goed voorbeeld dat het
Voorkomen had kunnen worden is Dordrecht... waren ook aanwijzingen voor ellende omdat 95% van die eilandbewoners pro ZP is en dus heeft de burgemeester de demonstratie verboden en in een achteraf hoekje, zo goed als, uit het zicht van de optocht en kinderen mochten ze dan wel demonstreren.. maw als het in Dordrecht kan, kan het ook in Eindhoven

ja-nee-misschien | 22-11-18 | 20:35 | 2

We hebben Philip II tegengehouden, say no more.

Mr_Natural | 22-11-18 | 20:39

Ja dat is dus de beleidsvrijheid van de burgemeester. Die maakt een afweging. Dus i.p.v. makkelijk roepen over aso's als het misgaat, zou het over de afweging van de burgemeester moeten gaan.

Rest In Privacy | 22-11-18 | 20:39

Dat VICE vooraan stond deed echt niemand een belletje rinkelen?

Horror Skopie | 22-11-18 | 20:35

Scherpe vragen trouwens. Ik ben benieuwd wat die burgemeester gaat verzinnen om de vragenstellers met een kluitje in het riet te sturen.
Marga Waanders en John Jorritsma zijn trouwens het levende bewijs dat burgemeesters gekozen horen te worden in plaats van benoemd.

MAD1950 | 22-11-18 | 20:33 | 3

Tweede kamer is ook gekozen. Alleen gaan steeds minder mensen stemmen. Zie gemeenteraadsverkiezingen gisteren. Dus hoe legitiem is de tweede kamer?

Mart6037 | 22-11-18 | 20:36

Och de burgemeester van Dokkum is er ook mee weggekomen. Dus...
"Wat denken jullie populisten wel niet?" "Terug in je hok gepeupel."

Roadblock | 22-11-18 | 20:47

Woef

Mart6037 | 22-11-18 | 21:04

Is het nou Jeffrey (GS) of Jerrey(LPF).

Rest In Privacy | 22-11-18 | 20:32

Kun je ook anti-anti-Zwarte Piet zijn zonder automatisch als pro-Zwarte Piet te worden bestempeld?

Sommige mensen hebben louter een bloedhekel aan al die KOZP-demonstranten.

Kompromat | 22-11-18 | 20:32 | 5

Ja hoor. Voor mij vergaat de wereld niet als zwarte Piet roetveegpiet wordt of blauwe Piet. (Stroopwafelpiet liever niet; die zien er niet uit.) Maar ik heb zo de schurft gekregen aan die schreeuwers en relschoppers van KOZP dat Piet momenteel voor mij niet zwart genoeg kan zijn.

MAD1950 | 22-11-18 | 20:37

Door het gedram van progressieve en linkse deugers ben ik meer pro ZP dan ooit Het staat nu soort van symbool voor de vrijheid van ons volk. Bereidheid tot hakken in het zand en tot hier en niet verder neemt toe gelukkig.. poten af van onze goede en leuke tradities en nee dus niet terug naar de slavernij want dat noemen ze dan als argument als je onze leuk(st)e wil behouden incl zwarte piet

ja-nee-misschien | 22-11-18 | 20:46

Mee eens. Ik denk dat de meesten niet tegen een roetveegpiet zijn, maar vooral tegen het KOZP-gezeur.

LaatsteAvondmaal | 22-11-18 | 20:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Zeer goed van LPF en ook ik, simpele beperkte burger, wist dat een flinke groep mensen duidelijk wilde maken dat het anti zp tuig moest opzouten.... hoe? Alleen al via GS wist ik dat... dus iedereen wist het en dus hebben ze het express uit de klauw laten lopen.. waarom? Opdat 99.9% van ons volk gruwelt van de nazi groet en anti discriminatie is en dus een groot deel, ook de pro zp, dit zou veroordelen. Kijk maar hoe die paar bekende volksgenoten die pro ZP zijn zich tegen die groep uitspreken en daarme lijken voor de anti zp gekken te kiezen, bijv J. Derksen die zei met die anti zp gekkies kan je praten met die hooligans niet. Gelul natuurlijk maar goed.. tis duidelijk opgezet spel

ja-nee-misschien | 22-11-18 | 20:30

Kop ik hem toch eventjes in.
Juist, men was meer dan geweldsbereid.
En Eindhoven is net zo perifeer als Dallas destijds.
Let es op mensen.
Godverdomme.

Hensmunter69 | 22-11-18 | 20:27 | 2

Ehm..... wat beoelt u precies? Het klinkt nogal warrig? Dallas wanneer? 1963 met Jee-Ef-Kaa of zo?

Bezint eer ge begint.

Kop Kaaz | 22-11-18 | 21:07

JR is daar ook neergeschoten.

Rest In Privacy | 22-11-18 | 23:25
-weggejorist-
Rest In Privacy | 22-11-18 | 20:24

@patje2011 Witte eieren zijn goedkoper om te produceren

roy3573 | 22-11-18 | 20:22 | 2

White privilege.

Rest In Privacy | 22-11-18 | 20:24

U heeft gelijk, die kippen leven iets langer, eten iets minder en leggen iets meer eieren. Maar de bruine zijn gek genoeg duurder omdat we ze associëren met scharreleieren.

Rest In Privacy | 22-11-18 | 20:25

Ik vind Zwarte Piet belachelijk. Iemand ooit een zwarte tegengekomen die Piet heet?

Mr_Natural | 22-11-18 | 20:17 | 14

Onze schoorsteenveger heet Dennis. Dat had Piet kunnen zijn ware het niet dat zijn oudere broer al naar opa was genoemd.

Maris v.d Hof5393 | 22-11-18 | 20:46

@Skoftig
Zwart trekt alle kleur en trekken weg. Dus
zwartrijden of zwartwerken betekent: onherkenbaar. Dat hoopt de ovrrtreder althans.

toetssteen | 22-11-18 | 21:08
-weggejorist-
BerryCitroen | 22-11-18 | 23:40
▼ 11 antwoorden verborgen

De burgemeester is belast met de handhaving van de openbare orde en heeft daar ook de nodige mogelijkheden toe, zie Gemeentewet (172 e.v.). Die mogelijkheden kunnen iemands "Grondrechten" (tijdelijk) beperken i.v.m. diezelfde openbare orde en veiligheid. Toch blijft men in dit geval moord en brand schreeuwen over het Heilige Recht op Demonstratie Altijd en Overal! Wat natuurlijk quatsch is (zie art. 9 GW), want je bent nu eenmaal niet alleen op de wereld.

Rest In Privacy | 22-11-18 | 20:15 | 2

Als je alleen op de wereld was hoefde je natuurlijk ook niet te demonstreren. Toch?

Kinkfactor | 22-11-18 | 20:20

@Kinkfactor
Is wel zo!

Rest In Privacy | 22-11-18 | 20:21

Denkend aan Holland zit ik hier toch te fantaseren over een land zonder airfryert of simons, en hoe aangenaam dat zou zijn. Stel je voor.

De Briemusketier | 22-11-18 | 20:14 | 1

Kom naar Luxemburg!

Kop Kaaz | 22-11-18 | 21:21

"Vaak is je opponent genuanceerder dan je denkt."
Voorwaar, een morele keuze. Hij richt zich eenzijdig tot de pro-Piet-lieden, en roept hen bijna rechtsreeks op om kennis te nemen van het filmpje dat volgens hem boordevol nuance zit. Ik acht het uitgesloten dat hij zich hier richt tot de anti-Piet-lieden.

Schoorsteenveger | 22-11-18 | 20:13 | 1

Ja, dat is het nieuwe frame van de anti-zwarte Piet lieden en de staatsmedia. De pro-zwarte Piet lieden moeten 'genuanceerd' en 'redelijk' zijn, ‘want Piet kan niet zwart blijven’. Helaas is er geen ruimte voor nuance en redelijkheid in dit geval want het is een zwart-niet-zwart keuze. Of Piet is zwart of hij is niet zwart (maar iets anders), daar zit geen keuzemogelijkheid tussen.

radiatorknopje | 22-11-18 | 20:55

Dit was de blank is racistisch frame die vorig jaar had moeten uitspelen. Daar hebben toen de blokkerfriezen een stokje voor gestoken. Dit jaar stond iedereen klaar om alles en iedereen voor racist uit te maken.

Geen01 | 22-11-18 | 20:10

Er zijn ook tweets dat de hooligans geprovoceerd werden door een schreeuwend en filmende wijf

Hemmenaar7 | 22-11-18 | 20:06 | 2

Was dat het filmpje waarin beweerd werd dat ze werd ingesloten? En waarin ze zij geïntimideerd te worden terwijl ze zichzelf tegen twee pro-piet mannen duwde? Op 1:20 in onderstaand filmpje op twitter. Bizarre intimidatie idd, van de vrouw...
twitter.com/vicenl/status/10642236506...

Blunterman | 22-11-18 | 20:40

zij = zei (zucht)

Blunterman | 22-11-18 | 20:53

Vraag 15:
Is de massale inzet van de politie tijdens de demonstratie ten koste gegaan van de normale inzet in de wijken? M.a.w. had deze mishandeling van een bejaarde vrouw door lichtgetint tuig voorkomen kunnen worden, als de politie niet in het centrum nodig was?
www.geenstijl.nl/5144900/brrr-bejaard...
(Je bent geen goeie populist als je dit er niet even bij betrekt.... )

Stormageddon | 22-11-18 | 20:04

"Zaterdag 17 november gaan we na de stad om te laten zien dat blablabla."
Na de stad.
Dit zegt wel weer genoeg over het niveau waarmee we hier te maken hebben.

VanBukkem | 22-11-18 | 20:00 | 8

Klopt, luister na Van Bukkem.

Rest In Privacy | 22-11-18 | 20:39

@Kuif
VanBukkem. Zonder spatie.

VanBukkem | 22-11-18 | 20:43

Toch niet goed na gekeken, sorry VanBukkem.

Rest In Privacy | 22-11-18 | 21:30
▼ 5 antwoorden verborgen

Nog steeds Zwarte Piet? Het kerstdiner hebben we ook al gehad. Is het niet hoog tijd dat er nu gezeik ontstaat over vuurwerk? Kom op zeg, een beetje tempo! Wanneer is het eigenlijk voorjaarsfeest?

osolemio | 22-11-18 | 20:00 | 8

osolemio | 22-11-18 | 20:37
Ik krijg zo het idee dat u voor 120.000 p.j. wel voor mijn gedachten in bent.

botbot | 22-11-18 | 20:40

TeeJee | 22-11-18 | 20:39
Schraal of niet ik ben wel voor een vet salaris.

botbot | 22-11-18 | 20:42

botbot | 22-11-18 | 20:40
Moet lukken denk ik maar nog even geen tijd. Eerst even mijn calorieloze veganistische kerstdiner perfectioneren.

osolemio | 22-11-18 | 20:45
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
De Briemusketier | 22-11-18 | 20:00 | 1

Kijk ook naar Rotterdam. En dan de MP die het over doorgesnoven, debiele aso's had. (Dacht even dat hij kamerleden bedoelde, maar ging over mensen in Eindhoven die het getreiter van links zat zijn). Kortom keihard framen
Allemaal vooropgezet om rellen uit te lokken of men is ontzettend dom

Mart6037 | 22-11-18 | 19:59

Dat liedje zwart wit ( denk niet wit , denk niet zwart ) van Frank Boeijen is ook al aan inflatie onderhevig en achterhaald door de tijd. Was toch al een k#tnummer, anyway.

ja,diedus! | 22-11-18 | 19:59 | 1

Alleen de synthsounds waren goed, we hadden in de jaren 80 al de buik vol van dat soort "vredelievende en inclusieve" teksten.

Daarom keek ik altijd Miami Vice. Maakt niet uit wat je huidskleur was, als je fout bezig was of je inliet met foute mensen was dan was het piefpafpoefkaboem.

Jan Hammer rules, bij de weg.

Kop Kaaz | 22-11-18 | 21:24

Jammer dat wij qua strijders mentaliteit niet wat meer op onze Franse medemens lijken,
daar zijn al doden gevallen om een paar fukking druppels benzine, dat hele sinterklaas gezeik wat we hier hebben van die paar vervelende zeurpieten had definitief een einde beleefd met zo'n strijdvaardigheid.

Halul gebakken | 22-11-18 | 19:58 | 1

Dan was de arrestatie in Tilburg niet zo rustig verlopen. Dan had het meer op een arrestatie van KOZP geleken.

Mart6037 | 22-11-18 | 20:01

Probeerde burgemeester Jorritsma hier wellicht met keihard deugen aan te tonen dat een Friese achternaam geen enkele garantie biedt voor een aangeboren ruggengraat?

Canis.bonus.es | 22-11-18 | 19:58 | 7

Friese achternamen hebben vaker 2 lettergrepen en de Groningse 3. Wiersma vs Wiersema.

RickyLaRue | 22-11-18 | 20:10

Interessant! Ik dacht ... stra Gronings ... sma Fries, en nu het aantal lettergrepen: ga erop letten...

Canis.bonus.es | 22-11-18 | 20:19

... stra: is een plaatsbepaling. ... ma: is afstammingeling van.

kleurdoosje | 22-11-18 | 21:08
▼ 4 antwoorden verborgen

Waar komt Airfryer ook al weer vandaan?
Inmiddels veilig land?
Hop. Weg ermee.

RickyLaRue | 22-11-18 | 19:57 | 7

Over Zimbabwe gesproken, wat zou Mugabe nu doen? Behalve z'n harem dan.

RickyLaRue | 22-11-18 | 20:07

Ja, maar ik was tijdens de Sinterklaas-intocht in Nederland. Leuk feest hoor.

Rest In Privacy | 22-11-18 | 20:07

Ghanaar. De naam zegt het eigenlijk al...

Kopieerapparaat | 22-11-18 | 20:08
▼ 4 antwoorden verborgen

Benieuwd naar de antwoorden. Een (stinkende) hoop gedraai?

benjeallanggek | 22-11-18 | 19:56

Ashanti. Beruchte slavendrijvers.

Mammeloe | 22-11-18 | 20:38

Stukje uit het interview

De Ashanti waren de koningen die in Ghana slaven verkochten aan de Europeanen. 'Ja, er bestaan Surinamers die niet houden van Ashanti. Zij maken niet dezelfde rekensom als ik. Ik zie creoolse Surinamers als Ghanezen, wij delen hetzelfde leed, dezelfde geschiedenis. En dan heb je nog de blanke Hollanders die zeggen: wat kom jij praten over de slavernij, jullie hebben zelf slaven verkocht. In Ghana werd het niet gezien als collaboratie, zoals de Nederlanders met de nazi's, het was een partnerschap. En de volgende dag werden we gekoloniseerd door diezelfde partners. Is dat een gelijkwaardig partnerschap?

Hij heeft echt geen idee waar ie over praat.

pietervanburen | 23-11-18 | 00:26

Waar was trouwens het 'Vrij veilig feest'?

RenHoek | 22-11-18 | 19:55 | 7

@ Kuifje-in-Afrika | 22-11-18 | 20:13
"Saai"

Rest In Privacy | 22-11-18 | 20:28

Hoe noemde je pop het dan?

RenHoek | 22-11-18 | 21:02

Het einde. Ze is nogal religieus, en dan roept ze vaak: 'Mijn God, mijn God, ik kom!'

Rest In Privacy | 22-11-18 | 21:24
▼ 4 antwoorden verborgen

De vraag stellen is m beantwoorden. Net zoals Dokkum, toen de BM een kontkruiperige mailtje schreef dat ze Airfryer desnoods wel wilde afzuigen voor een aai over haar bolletje.

Nou ja, woorden van gelijke strekking.

Dit is hetzelfde, rel uitlokken en alles zit bij Pauw over de gewone burger heen te kotsen en meteen wordt alles aan de wil van de kwetsjankies aangepast want wat was het erg allemaal.

RenHoek | 22-11-18 | 19:54

Simpel, nooit wijken voor terreur! Zeker niet van een stel doorgefokte tokkies (Dat kind wat erbij was zegt voldoende....). Chapeau aan de driehoek.

Weer eens glashelder dat afwijkende meningen je in Nederland het predikaat “Stinkhoer, aap” en geweld oplevert.

Wees_eens_creatief | 22-11-18 | 19:53 | 6

Jezus Dick. Welke terreur van KOZP? Je hoeft er niet naar te luisteren toch? Waar komt toch die drang vandaan te bewijzen dat je zelf te dom bent om een keuze te maken

Wees_eens_creatief | 22-11-18 | 20:06

Wees_eens_creatief.
Wees inderdaad eens creatief. Dit is behoorlijk eenrichtingsverkeer. Altijd beide kanten op kijken en niet wegkijken zoals je nu doet.

Kopieerapparaat | 22-11-18 | 20:15

Tjezus, loop jij hier ook nog rond?

Mammeloe | 22-11-18 | 20:36
▼ 3 antwoorden verborgen

16 jaar na Pim, maar de LPF is relevant.

Stijlicoon | 22-11-18 | 19:52 | 1

Ja, toen is het "ik vind je een racist omdat je de waarheid aankaart" roepen begonnen. Door zogenaamd extreem links om het leven gebracht, maar hoe extreem waren de woorden van de politieke tegenstanders van Pim?

Peerkeoud | 22-11-18 | 22:01

Kunnen er dan godverdomme ook Kamervragen gesteld worden over DWDD, alwaar ik nu mensen kaviaar en truffels zien zitten te downloaden?

antagonist | 22-11-18 | 19:52

We zien het steeds duidelijker dat de vergane politieke macht zich nog steeds vastklampt aan hun privileges door racistische haatgroeperingen als KOZP in te zetten samen met de politie en het OM om het verlaten en verraden volk te provoceren en dan middels moreel corrupte rechters met absurde straffen te proberen te onderwerpen aan hun politieke gedachtengoed. Het zal ze niet lukken, we leven niet meer in de vorige eeuw.

smdyasc | 22-11-18 | 19:50 | 1

Precies, vroeger moest de bevolking het doen met de informatie die de MSM met het plebs wenste te delen. Dankzij het onvolprezen nog redelijk vrije wereldwijde web horen we nu ook de andere kant van het verhaal. Hoog tijd om de kastanjes niet door anderen maar door de gehele zwijgende meerderheid uit het vuur te laten halen. Je hoeft maar 'boe' te roepen en Jerry en consorten hangen jankend aan de broekspijpen van degenen waartegen ze eerst nog zo stoer 'fuck de politie' hadden geroepen. Tegen zulke lafaards hoef je de harde kern niet op te trommelen, de F-tjes redden zich er ook wel mee.

Maris v.d Hof5393 | 22-11-18 | 21:24

Ik heb het filmpje van Jerry helemaal afgekeken en beluisterd en hij noemt ons geen racisten, hij begrijpt ons etc. en dan plotseling komt er zomaar uit het niets, ja echt uit het NIETS naar beneden vallen de woorden "Zwarte Piet is racisme". In het verdere verloop komt er nergens ook maar enige onderbouwing of argumentatie waarom dit zo zou zijn. Nee het is volgens hem gewoon zo. Er zit meer achter denk ik, veel meer. Je moet je al afvragen waar ze het geld vandaan halen om dit soort campagnes te voeren. Ze hadden zaterdag een vliegtuig met een spandoek, ze komen met bussen naar de steden, ze hebben borden die ontworpen en bedrukt zijn, en ook dit filmpje. Er moet een organisatie achter zitten met geld een investeerder. Wat is het doel? Waarom? Wie hoe en wat? Moet Zwarte Piet dood en wat dan? Moet dan de Kerstman er ook aan? En wat nog meer? Wie wil ons - het vrije westen - vermoorden? Wie?

Graaf Monte Cristo | 22-11-18 | 19:49 | 8

Graaf Monte Cristo | 22-11-18 | 19:58

Als per persoon 30 euro wordt gedoneerd zijn ze er al.

073Cab | 22-11-18 | 20:02

30 euro voor een slaaf is best veel. (Of best weinig als het de verkoopprijs betreft.)

Stormageddon | 22-11-18 | 20:13

Open Society, Soros

Frau Merkel | 23-11-18 | 01:58
▼ 5 antwoorden verborgen

Laat KOZP lekker demonstreren, maar niet tijdens en bij de intocht.
Zet ze op een industrie terrein, desnoods een gedeelte van de binnen stad waar Sinterklaas en zijn gevolg niet langskomt.
Maar nee, die hufter burgemeesters willen allemaal ruim baan geven aan superkleine minderheid anti Zwarte Piet jankers.
Dan krijg je dus dit, en dan kunnen ze volgend jaar de hele intocht verbieden onder het mom dat ze de veiligheid niet kunnen garanderen.
En is het Wild Geraas voorgoed verstomd.

Dick Luyenlomp | 22-11-18 | 19:47 | 1

Geen intocht, en veel hooligans als Sinterklaas en Zwarte Piet aankleden, en ik ben ook dik tevreden. Ooit was het ook een feest voor volwassenen met kermis, dronkschap en vechtpartijen. Het Sinterklaasfeest hoeft niet alleen lief en aardig te zijn.

HogeNood | 22-11-18 | 20:50

Hele goeie vragen, want dit is nu precies wat er in werkelijkheid is gebeurd. Maar door het schreeuwen en het gooien van eieren (dat staat inderdaad op film) keer op keer op alle televisiekanalen te vertonen leek het net of er sprake was een enorme confrontatie. En daar wordt in de media en ook in de Tweede Kaner een groot nummer van gemaakt. Belachelijk. Waar ik ook nog aan moet denken is dat er in Tilburg sprake is van 48 arrestaties. Hoor je niets mee over. En terecht. Want die voetbalsupporters en aanhang waren alleen maar op weg naar de anti Piet-demonstranten die ergens zouden staan. De twee groepen hebben elkaar helemaal niet gezien. De arrestaties zijn dus alleen maar gebeurd om problemen te voorkomen. Lijkt me sterk dat er ook maar enige straf kan worden opgelegd. Maar in de publiciteit werd het aantal van 48 arrestaties tot vervelens toe aangehaald.

Zonder erg | 22-11-18 | 19:47 | 1

Mee eens! De opgepakten zouden het moeten kunnen omdraaien. Zij zijn ontvoerd en hen is de weg geblokkeerd. Mag toch niet, gezien het proces van Dokkum !!!

Graaf Monte Cristo | 22-11-18 | 19:51

Als iedereen in zijn eigen land gaat wonen hebben we hier geen gezeik meer over.

De Briemusketier | 22-11-18 | 19:45

Setup of niet.... maar op joop zijn ze al de hele week aan het juichen

trottle | 22-11-18 | 19:45 | 3

Logisch, die enge sekte heeft praktisch eigenhandig de lont in het kruitvat gestoken afgelopen jaren.
Ik acht hun schuldig aan het aanwakkeren van rassenhaat.

Abject | 22-11-18 | 20:02

Op Joop.nl is een kinderhand snel gevuld. En er wordt natuurlijk erg streng gemodereerd

Rest In Privacy | 22-11-18 | 20:20

De deugkleppen zitten daar stevig op de ogen. Feiten en argumenten komen niet binnen de deug-bubble.

Rest In Privacy | 22-11-18 | 20:25

Alles wordt zo gepiepeld door de elite.
Oprechte kotsneigingen worden opgewekt als ik zie dat die Airfryer wordt aangehaald in de tweet van deze burgervader.

073Cab | 22-11-18 | 19:44 | 2

gewoon bij basisschool alle kinderen schreeuwend racist noemen.

deemo | 22-11-18 | 19:46

Hoezo is die sneue club elite? Elite? Hoe dan? Inkomen? Intellect?

Epistulae_Morales | 22-11-18 | 23:24

'Oprotten met die mongolen' geeft wel een beetje het niveau aan.
Aan beide zijden.

Croxifoxio | 22-11-18 | 19:44 | 1

zeer juist, het zijn Afrikanen die eens neaudig huiswaarts moeten, daar zou dit land zeer van opknappen.

De Briemusketier | 22-11-18 | 19:46

Volgend jaar geen stinkhoer roepen maar iets over botsplinters, dat schijnt geen probleem te zijn.

Harry Turtle | 22-11-18 | 19:43 | 3

Kom op, eerlijk is eerlijk; die mafklapper is ook preventief vastgezet. Wel objectief blijven.

Dick Luyenlomp | 22-11-18 | 19:49

Is die psycho opgepakt na die bedreigingen? Chapeau.
Maar goed, heb die hele deugmedia daar niet vol afgrijzen op horen reageren dus op de schaal van Jesse staat 'stinkhoer' blijkbaar nog fier bovenaan.

Harry Turtle | 22-11-18 | 20:08

Punt is dat je daar links net over heurt.

Mammeloe | 22-11-18 | 20:34

Die belhamels, die op de vuist wilden met KOZP, krijgen voor straf dit jaar geen gedicht bij hun kado's.

Rest In Privacy | 22-11-18 | 19:37

We zijn naar mijn mening genoeg tot elkaar gekomen inderdaad.
Discussie gesloten.

keestelpro | 22-11-18 | 19:35

Wat is er nou eigenlijk mis gegaan? Een beetje geschreeuw.

En dat van die gegooide eieren: ik heb nog steeds geen ei gezien. Is daar geen video van? Vids or it didn't happen.

Knufter | 22-11-18 | 19:35 | 7

Kuifje-in-Afrika
Het is grappig dat witte eitjes goedkoper zijn dan bruine eitjes. Maar dat de produktiekosten precies even hoog zijn en er ook geen verschil in kwaliteit is.

Rest In Privacy | 22-11-18 | 19:59

Zelfs mensen uit België (Lommel en Hasselt) komen naar Eindhoven om ons te helpen... dat vind ik aardig.

sociaal_econoom | 23-11-18 | 06:11

Als je buiten je GS-bubbel kijkt, blijkt daar inderdaad filmbeelden van te zijn.

loser | 23-11-18 | 09:05
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl