Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Trap geradicaliseerde gekken gewoon het land uit

Deradicaliseringsprogramma op drie keer woordwaarde is heel wat, maar deradicaliseringsprogramma bij de overheid is drie keer niks.

Kern van een verhaal in Elsevier: terrorismebestrijder NCTV heeft een deradicaliseringsprogramma bewust op afstand van het ministerie van Justitie geplaatst. Door het programma onder te brengen bij een stichting hoefde de minister geen verantwoording af te leggen aan de Kamer en ouders en extremisten zouden minder worden afgeschrikt, maar medewerkers van het programma deelden informatie ook minder snel met politie en AIVD.

Welnu. Dit continue gegoochel van overheid en instanties, dat voortdurende geëxperimenteer om deradicaliseringsprogramma's te laten werken, het aanhoudende ge'PvdA om een roedel wilde wolven terug in de maatschappij te plaatsen, met inclusiviteitsdialogen en pamperpraatjes van kneuzen als Frans Timmermans, het creëren van schijnveiligheden met allemaal interessant klinkende projectjes en het OM dat zich ervan afmaakt met 'lidmaatschap van een terroristische organisatie'. Het is om doodmoe van te worden. Pleur dat staatsgevaarlijke tuig het land uit en klaar.

Die soft approach dialoogjes door lekker samen te voetballen met geradicaliseerde idioten werkt niet (dat legt ervaringsdeskundige Jason Walters hier uit) en met het geld dat je op de Raborekening van een diversiteitsakela als Fatima Elastiek en een anti-radicaliserings-tsjernobyl als Saadia Ait-Taleb plempt had je ook andere dingen kunnen doen. Alleen is iedereen met een vleugje linkse politiek in z'n donder bang een keer met de vuist op tafel te slaan, want dat is precies wat Wilders doet en dat willen we natuurlijk niet - want Wilders is een nazi. Bij iedere aanslag tikt de wijzer van de politieke doomsdayclock echter weer wat verder naar rechts en dan mag iedereen weer gratuit tetteren over populisme en polarisatie. Dit houwtje-touwtje geclown van de overheid moet áltijd goed gaan om slachtoffers te voorkomen, terwijl het voor een aanslagpleger maar één keer goed hoeft te gaan om slachtoffers te maken - en dat gaat op deze manier een keer gebeuren. Geef meer poet aan veiligheidsdiensten, verbind dat met lokale aanpak (wat Marcouch hier zegt), overal meer blauw, controle op de buitengrenzen en iedereen die graag naar Syrië wil moet een gaatje in z'n Westerse paspoort laten perforeren alvorens op te rotten.

Reaguursels

Inloggen

Het is al te laat. 2 miljoen allochtonen die veel kinderen krijgen is niet meer te remmen. In 2050 zijn wij de minderheid en moeten we naar de USA vluchten.

Rest In Privacy | 04-10-18 | 23:02

Ipv de staatsidioten gaan we gewoon lekker met alle rationele realisten op een eigen eiland zitten. Kunnen de schuimpjes het hier verder naar de kleaute helpen, én moet dat allemaal in het warme bad van de eu plaatsvinden. How bout that voor lekker genieten van een afstandje. *sjips en cola meeneemt..

NiCeY | 04-10-18 | 21:21

Je bedoelt dat die alt-right malloten, complottisten, liefhebbers van "Sterke Mannen, en ander tuig in deze kolommen het land uit moeten?

bdn01 | 04-10-18 | 20:46

Iets voor FTM? volg het geld naar de stichting, welke stichting en wie in de politiek wordt hier weer een paar centen wijzer van?

eentweehuppekee | 04-10-18 | 18:00

Wil links niet, want kost stemmen. Niet wetende dat deze gekken (alle gekken) (alleen maar gekken) op DENK stemmen.

KLK3 | 04-10-18 | 15:29

Deradicaliseren klinkt mij net zo in de oren als verplicht afkicken. Dat is een leuk idee maar werkt niet. De basis van iedere verandering is wilskracht. Een mens kan alleen veranderen als de motivatie uit zichzelf komt. Je kunt hoogstens voorkomen dat soort radicale figuren de samenleving beschadigen. In het Irak worden ze ter dood veroordeeld. Daar snapt men dat dat soort figuren niet meer te redden zijn.

Croisantneuf | 04-10-18 | 15:02

En dit vandaag weer
www.telegraaf.nl/nieuws/2635164/gestr...

Alwaar: En de twee moslimjongetjes die hem verzekerden: „Als wij hier straks de baas zijn, gaan al jullie koppen eraf.”

Er moet veel meer gebeuren, dan alleen de bekende gestoorden eruit.

schijtzat | 04-10-18 | 14:37

Weet iemand of het volgende haalbaar is in Nederland, mits de politieke wil er is, en zo niet, waarom niet?:
- Het verplicht opnemen en integraal uitzenden, al dan niet live en al dan niet (later) vertaald, van alle toespraken van religieuze voorgangers tijdens de reguliere openbare bijeenkomsten en plichtplegingen; geldend voor alle bekende en gangbare religieuze gebedshuizen/instellingen.
Ik kan me zomaar indenken dat de huidige wetgeving dit belemmert en zal blijven belemmeren, hoe jammerlijk ook. Tegelijkertijd zie ik niet in waarom het bij voldoende politieke wil niet mogelijk zou zijn, aangezien het alleen de toch al 'openbare, voor iedereen vrij toegankelijke' bijeenkomsten zou betreffen. Lees: vrijdaggebed, zondagsdienst etc. (Ik weet niet zeker of alle reguliere religieuze bijeenkomsten/plichtplegingen altijd openbaar toegankelijk zijn of dienen te zijn, voor de wet of in de praktijk. Wel weet ik dat het vaak wordt gebruikt als argument om aan te geven dat men niets te verbergen heeft. Misschien wil een andere reaguurder hier op inhaken vanuit zijn of haar kennis.)
En wat privacy betreft: alleen audio of beeld zonder (herkenbare) bezoekers is meer dan voldoende mijns inziens.
Als dit zo'n 20-25 jaar geleden was ingevoerd, dan had ik het uitleggen van mijn dubbele gevoel na mijn allereerste deelname aan het gebed aan het einde van de ramadan, op de eerste dag van het Suikerfeest, kracht kunnen bijzetten met een audiobestand. Een dubbel gevoel, want de imam bleef gedurende enkele minuten of langer de nadruk leggen op 'de ongelovige Nederlanders, kafirs die een gevaar vormen voor onze jongeren, wees op uw hoede op straat voor deze ongelovigen' en meer van zulke uitspraken met dezelfde context. Dit alles tot verbazing en hilariteit van mij en enkele andere jongeren in mijn directe nabijheid op dat moment (we zaten uit het zicht van de imam en de vromere, oudere bezoekers, dat scheelt:), maar lang niet van iedereen. Ik kon er toen om lachen als incidenteel bezoeker van de moskee, maar ik kan me zomaar indenken dat zulke uitspraken een heel andere uitwerking hebben (gehad) op de jongeren die de moskee wekelijks of wellicht vaker bezoeken/hebben bezocht. En dit alles betreft een Turkse Diyanet-moskee, waar de gemiddelde Nederlander een veel positiever beeld van heeft (gehad) dan veel andere veelbesproken moskeeën die een hardere, radicalere, dubieuzer en/of minder verbindende lijn nastreven en prediken.
Wat mij betreft zou niets zo'n voorstel in de weg moeten of hoeven te staan en ik beschouw het zelfs als een must in deze tijd, om velerlei redenen. In ieder geval zie ik het als 1 van de vele stappen die nodig zijn om ooit weer lekker normaal te kunnen doen met zijn allen, van harte of niet. En zelfs als het dit gewenste effect niet teweegbrengt en zelfs als men het risico wil benadrukken dat haatzaaierij in andere vormen de kop op gaat steken:
op zijn minst zullen haatzaaiers op eieren moeten gaan lopen en een veel minder groot publiek kunnen bereiken zonder extra inspanningen, als dit überhaupt al mogelijk zal zijn.

Linksbuitengewoon | 04-10-18 | 13:31

NEPNIEUWS door islamofoben want dit probleem bestaat niet, de islam geeft geen problemen......

Mazoeza | 04-10-18 | 13:24

Dat is het probleem bij heel onze overheid. Er zijn altijd eerst budgetten en daarna pas plannen. Als er en probleem is besluit de kamer dat ze er wat aan gaan doen en maken er geld voor vrij. Omdat politici en ambtenaren in een grijze nepwerkelijkheid leven missen ze het boerenverstand om te kunnen bedenken wat wel of niet zou kunnen werken. Bovendien wantrouwen ze gewone mensen. Ze schakelen dus iemand uit hun omgeving met banden met kartelinstanties in om er iets op te verzinnen. Zij bedenken dan iets dat lekker veel papier oplevert, het geld opmaakt maar niets aan het probleem doet. En daarna gaan ze lopen klagen dat ze door de populisten in een slecht daglicht worden gezet.

down | 04-10-18 | 13:15

Met wat een tyfuszooitje hebben die Haagse Hippies o.l.v. PvdA/GL en Rutte (VVD) en nog wat andere Clubs dit Land opgescheept en hier heen binnen gehaald .
Die gehele Midden-Oosten problematiek die geen 1 van die Lui weet of kan oplossen omdat het Ze daar ook al niet lukt en Ze er teringzooitje hebben achtergelaten en hier weer vrolijk verders gaan ermee.
Retour thuis/her/afkomst Landen er mee en geen permanente verblijfsvergunning of Paspoort meer geven aan elke Murk of Dobberneger met een zielig verhaaltje .
En er gelijk Uitzetten bij elke Criminele handeling of Terrorisme .
OPGEROT met die Murkenmeuk.

liegende lippen | 04-10-18 | 13:05

1. Waarheen dan oprotten?

2. Denk je dat het gevaar geweken is als je die gasten over de grens zet? Tuurlijk niet, dan belanden ze helemaal onder de radar en slaan ze alsnog toe.

Kortzichtig, gefrustreerd artikeltje dit.

okseltumor | 04-10-18 | 12:53 | 6

Doodseskader kan natuurlijk ook een oplossing zijn.

Cold-Cees | 04-10-18 | 13:14

Gebruik eens een iets betere analogie. Je rommel van de zolder naar de stort brengen (ik stelde niet voor niks niet België voor...) ruimt de boel behoorlijk op. Maar ga lekker door zachte heelmeester.

FrancisBegbie | 04-10-18 | 14:03

"1. Waarheen dan oprotten?"

De vergrote meerderheid uiteraard naar Marokko, want naffers veroorzaken hier de meeste problemen. Daarna criminele Turken naar hun vaderland, het Turkije van "vader" Erdogan. Niksnuttende Somaliërs en Eritreeërs naar hun landen.

"2. Denk je dat het gevaar geweken is als je die gasten over de grens zet?"

Nee, volledige garanties dat er dan niks meer zal gebeuren qua criminaliteit en aanslagen heb je nooit natuurlijk. Je verkleint wel "significant" de kansen erop, en, ook niet onbelangrijk, je laat de rest van de allochtonen hier zien "that we mean business": of je gedraagt je hier, houd je aan de wetten, en past ja aan, of je kan oppleuren.

Dr_Johnson | 04-10-18 | 14:06
▼ 3 antwoorden verborgen

En wat helemaal interessant is: dat er helemaal niks gebeurd.

Slough | 04-10-18 | 12:49

Leuk geschreven stuk, maar wat verwacht je nou zelf?

Ik kan ook wel zeggen "Ik wil het blanke nederland terug", maar dat is een illusie. We zullen meer en meer buitenlanders op straat zien, tot we in de minderheid zijn. Allemaal gepland. Kalergi plan.

Tupsah | 04-10-18 | 12:47 | 2

In de grote steden zijn ze al in de meerderheid. Eerdaags ook in een dorp bij u in de buurt!

telelezer | 04-10-18 | 12:49

""Allemaal gepland. Kalergi plan.""
@ Tupsah | 04-10-18 | 12:47
En gretig uitgevoerd door Den Haag auf Befehl van Brussel

telelezer | 04-10-18 | 12:53

Rubbertegelmaatschappij..
Het is ook doorgedrongen tot den haag, waar ook zij geen verantwoording meer willen/denken te hoeven afleggen voor hun keuzes.

boerk | 04-10-18 | 12:44

"Pleur dat staatsgevaarlijke tuig het land uit en klaar."

Dat zeg ik al vele jaren. En niet alleen geradicaliseerde, godsdienstwaanzinnige aanslagberamers, maar ook crimineel tuig met twee paspoorten (de categorieën overlappen elkaar trouwens in verreweg de meeste gevallen). Ontwikkel eindelijk wetgeving die eea mogelijk en makkelijk maakt.

Helaas, die wetgeving blijft uit, want dan zouden "verrijkingen" misschien het idee krijgen dat er "met twee maten gemeten wordt", of dat zij zich "tweederangs burgers" voelen. Nou, mij maakt dat echt geen ene flikker uit. Dat idee hebben ze toch allang, dus waarom zou je het niet formaliseren. Buitengewone problemen vragen om buitengewone oplossingen. En normale, "law-abiding" allochtonen hebben nergens last van.

"controle op de buitengrenzen en iedereen die graag naar Syrië wil moet een gaatje in z'n Westerse paspoort laten perforeren alvorens op te rotten."

Het ligt allemaal zóóóó verschrikkelijk voor de hand, niet? Toch gebeurt niets van dat al. Integendeel, de lobby om die smerige IS ratten gewoon weer "op te halen" uit Syrië wordt steeds sterker. En als ze dan terug zijn, moet je ze een beetje "deradicaliseren" met van die onzin trajectjes die bij de meesten geen enkel effect gaan sorteren. Dan mag de AIVD ze verder een beetje gaan "monitoren", en kunnen onze "verloren" zonen en dochters uit Syrië, weer voorzien van een sociale huurwoning, uitkeringen en toeslagen, in alle rust hun haat voor alles wat westers en Nederlands is, verder cultiveren.

Nederland wordt een steeds groter gekkenhuis.

Dr_Johnson | 04-10-18 | 12:42 | 1

Voor elke criminele buitenlander die een misdrijf begaat; een gratis advokaat. Een groot gedeelte van de bevolking moet van deze zakkenwassers vreten. Het is een industrie geworden

Slough | 04-10-18 | 12:52

Lalalalala, vingers in mijn oren en verbinden maar!

Dirk III | 04-10-18 | 12:40

Lekker stukje @Mosterd! Nu maar ff een bammetje nemen om tot rust te komen.

DrCreep | 04-10-18 | 12:34

Radicaal is een term die aangeeft dat een traag proces van islamisering iets sneller afgedwongen wordt.
De-islamisering is veel effectiever.

bodemloos | 04-10-18 | 12:32

Truthbomb incoming!

BroodjefrikometMaggi | 04-10-18 | 12:29

inderdaad. Wat is hier nou zo moeilijk aan?

Bert Konterman | 04-10-18 | 12:26

Waarheen kunnen ze oprotten? Dat kan toch niet? En anders gaan ze elders andermans leven verzieken. Ik zou ze liever in een kamertje zetten met leerzame video's van Hitchens, Dawkins en atheïstische arabisten/historici.

Diotima | 04-10-18 | 12:25

Gaatje ponzen; en over het hek pleuren van de ambassade van het overgebleven corresponderende paspoort. Ferm daaag.

PlaningPsycho | 04-10-18 | 12:24 | 1

Jij denkt in oplossingen.

Cold-Cees | 04-10-18 | 13:16

We kunnen van alles opperen maar er gaat niks veranderen.
We zullen ermee moeten leren omgaan.

HoerieHarry | 04-10-18 | 12:19

Alleen buitengrenzen? Ook de binnengrenzen Mosterd!

Road to serfdom | 04-10-18 | 12:17

Ik ben het eens met deze stelling.

Rest In Privacy | 04-10-18 | 12:12

" terrorismebestrijder NCTV heeft een deradicaliseringsprogramma bewust op afstand van het ministerie van Justitie geplaatst. Door het programma onder te brengen bij een stichting hoefde de minister geen verantwoording af te leggen aan de Kamer en ouders en extremisten zouden minder worden afgeschrikt, maar medewerkers van het programma deelden informatie ook minder snel met politie en AIVD."

Transparantie, overheid, democratie.....
*sad trombone*

Is dit nog nieuws? | 04-10-18 | 12:02

Ard van der Steur die zijn ministeriële verantwoordelijkheid met 1 miljoen euro belastinggeld p.j. aan een zogenaamde particuliere stichting dacht te kunnen doorsluizen. Had die stichting dan in Syrië zelf opgezet, onder toezicht van Franse special forces en dus op kosten van Ontwikkelingssamenwerking.

Geen idee waar ons land dit soort bestuurders aan verdiend heeft.

Rest In Privacy | 04-10-18 | 12:00 | 1

""Geen idee waar ons land dit soort bestuurders aan verdiend heeft.""
@ Hetkanverkeren | 04-10-18 | 12:00 | reageer
Aan het naieve kiesvee dat dageliks systematisch wordt gehersenpoeld door de MSM, en door hard te moeten werken geen tijd heeft om na te denken

telelezer | 04-10-18 | 12:47

Alleen een #Nexit kan Nederland nog redden. Herfst 2019 vervolg Euro crisis. Ga maar vast voedsel inslaan, goud kopen en je bewapenen. Want wat denk je dat er gebeurt wanneer die 100.000en (Mannelijk!!!) immigranten in NL niet hun wekelijkse bijlage meer krijgen.. ja , dat dus...

Mark_D_NL | 04-10-18 | 11:59

Maar wie heeft ooit deze belachelijke term "deradicalisering" gemaakt? Elke kneus weet toch dat het een sociaal academie verzinsel is, om te verbergen dat de radicale islamiet geestesziek is!

lanexx | 04-10-18 | 11:57 | 1

.. de islam doet precies dat waarvoor de EU deze beweging tot in de kleinste dorpjes van hun wingewesten wil installeren:
Verdelen, achterdocht zaaien, bang maken, aandacht afleiden van de architecten van het onheil.

Jan Passant mk2 | 04-10-18 | 12:12

50/50... Misschien heeft de NL overheid geluk en blijft het bij kleine aanslagen. Daar gokken ze op. Of het gaat fout en er komt een grote die de publieke opinie 180 graden omgooit. Maar zelfs dan, wanneer de publiek opinie 180 graden draait zal dat niets veranderen aan het beleid. De immigranten zullen blijven komen en u gaat er voor opdraaien. Immigranten zijn nodig om u onder de knoet te houden. En geen enkele verkiezing of nieuw poppetje gaat dat veranderen. U woont in een koninkrijk, snappie....

Mark_D_NL | 04-10-18 | 11:56 | 1

Zodra de eerste grote aanslag komt kan de overheid geheel naar waarheid zeggen dat het nog wel meevalt, vergeleken met andere landen in de EU.
Intussen gaat diezelfde EU gewoon door de oorzaken van zulke aanslagen op te halen en gedwongen uw buurman te maken. De grootste bedreiging volgens dat schoftentuig blijft uiteraard "het populisme". Om dat enorme gevaar voor de mensen die er toe doen te blokkeren is een bliksemafleider als de islam verdomd handig.

Jan Passant mk2 | 04-10-18 | 12:05

.. mag ik het grootste wantrouwen hebben in "deradicaliseringsprogramma's"?
Nou ja, de vraag stellen is hem beantwoorden.
Natuurlijk niet, zulke programma's worden in hun beginsel al gederailleerd omdat het stellen van cruciale vragen verboden is. Wie ze toch stelt zal uiteindelijk de "radicaal" worden, 1984 is nog maar net begonnen.

Jan Passant mk2 | 04-10-18 | 11:54

Als je vroeger in “vreemde krijgsmacht” ging omdat je voor Duitsland bij de SS ging vechten dan raakte je je Nederlandse paspoort kwijt. En dat gold niet alleen voor de SS, maar voor ieder leger.
Lijkt me dan ook niet meer dan terecht dat diegene die voor ISIS gaan vechten ook het paspoort kwijt raken.
En als ze op het vliegveld staan om uit te reizen, gewoon laten vertrekken, dit is geradicaliseerd kleedjesvolk waar we van af willen, zolang ze maar niet meer kunnen terug keren.
En die Nederlanders die voor de SS vochten en hun paspoort kwijt raakten? Die konden niet meer in Nederland berecht worden voor hun misdaden omdat Duitsland zijn onderdanen niet uitlevert, maar dat was een kleine prijs om dat haatdragende gespuis kwijt te raken.

Osdorpertje | 04-10-18 | 11:53 | 3

Met u eens, in vreemde krijgsmacht geweest, Nederlands paspoort kwijt!

Tilburgse bluf | 04-10-18 | 12:04

De westerse landen hebben jihadi's zelf geronseld voor isis, dat is dan min of meer geen vreemde krijgsmacht.

bodemloos | 04-10-18 | 12:21

IS is geen ( erkend ) land he, dus hebben ook geen officiele paspoorten en er is dus ook nooit sprake van vreemde krijgsdienst geweest, volgens de exacte letteren der wet. Alleen daarom al ben ik voor erkenning van dat Kalifaat, wat of waar dat dan ook moge zijn. Voor mijn part alleen in cyberspace en op een achterafzoldertje ergens in Raqqa. Lost een hoop van onze problemen op, we hebben een aantoonbare en te traceren vijand, sympathisanten die hand- en spandiensten verlenen kunnen worden geinterneerd of al naar gelang de zwaarte van hun collaboratie gedenaturaliseerd en uitgezet en in het geval van vreemde krijgsdienst hoppa, meteen weg. Maar ja, dat is veel te oplossingsgericht he, en daar houdt de politiek niet zo van. Problemen zijn zowel hun bestaansrecht als hun verdienmodel en als er onvoldoende problemen zijn of het te goed gaat verzinnen en/of creeeren ze vanzelf wel weer een nieuwe crisissituatie.

Graaisnaaiert | 04-10-18 | 14:41

Zolang alle maatschappelijke initiatieven een 1-op-1 verdienmodel zijn met de EU, los je nationaal niets op. Tot Nederland een EU-loos bestuur heeft (blijven dromen), zal dit land verder en verder naar de klote gaan. Zelfs na een paar aanslagen zal er worden gekeken naar BE, FR en DE en ons door de strot geduwd worden dat 'we' toch vooral een EU-grondwet, EU-leger en vele EU-politici nodig hebben. En of we dan ook weer even wat meer kracht kunnen tonen door nog hogere belastingen, nog meer afdracht naar de EU, en uiteraard ook alle sponsoring die 'dit gave land' (lees: de fascistische EU) nodig heeft voor alle legale mensenhandel en de voortgang van de moderne slavernij.

A.U.EnLeven | 04-10-18 | 11:53 | 1

Hear, hear.

Mark_D_NL | 04-10-18 | 11:57

Eigenlijk wat Greet zegt dus. Stem PVV.

HaatbaardKnipper | 04-10-18 | 11:53

Het is aangetoond dat al die deradicaliseringsprogramma's niet tot nauwelijks resultaat hebben. Door dit niet serieus te nemen, neemt de overheid het gevaar van de islam niet serieus en daarmee de zorgen van heel veel Nederlanders. Er zal eerst een flink bloedbad moeten plaatsvinden voor de Nederlandse overheid er eens over gaat nadenken om het probleem serieus te bekijken, maar zoals gewoonlijk hobbelt de overheid volkomen achter de feiten aan. Zolang de overheid echter steeds in een kramp schiet als het over islam gaat zal er weinig anders gebeuren dan geld over de balk gooien aan pappen-en-nathouden projectjes. Een overheid die gaat ingrijpen als het echt uit de hand loopt doet menigeen al schuddebuiken van het lachen.

Ruikbaard | 04-10-18 | 11:51

In 2020 paspoort voor honden ?
Ik zeg geen dubbele paspoorten voor honden !!
We zijn er helemaal klaar mee......................

2CVOcean | 04-10-18 | 11:51

Klop, klop, AIVD aan de deur. Wat een extreem rechtse bijdrages levert u op een extreem rechtse blog. Komt u even mee? U wordt ondergebracht bij Stichting de-extremisering met nog veel meer extreemrechtse geestverwanten . Ja, agent Ruttollengren zal u bijbrengen wat hate-speech is en op grond van welke recente wetten en rapporten u bent opgepakt. Daarna een kleine ingreep onder verdoving en het extreem rechtse probleem is een tijdelijke geworden. Pakt u één koffer in en wacht u buiten op de parkeerplaats bij alle anderen?

Non_Smoking_Gun | 04-10-18 | 11:50 | 2

Dit geldt alleen voor geboren en getogen Nederlanders, de andere 3 miljoen nationaliteiten..... uitkeringsinstantie links af.

kapt.Jerkoff | 04-10-18 | 12:07

Remember remeber, the Story Buttbanger...

Graaisnaaiert | 04-10-18 | 14:36

"Gestichting".
Een unieke vrijplaats voor mentaal verwarde koppensnellers.

Rest In Privacy | 04-10-18 | 11:50

Nou, die Marcouch geloof ik ook niet op z'n blauwe ogen !

aamert | 04-10-18 | 11:50

Heerlijk, een rand van @Mosterd

Guust Kadaver | 04-10-18 | 11:49 | 2

Rant.

lanexx | 04-10-18 | 11:54

De heerlijke rand van Mosterd?

HaatbaardKnipper | 04-10-18 | 11:58

Vroeger vertrokken de emigranten met schepen. Scheepsruimte genoeg in NL.
Inpakken en met huisraad en familieleden op de stoomboot terug naar Afrika of M.O.sturen.
Leuke trip voor de begeleidende Marechaussees.

Eendragtmaaktmagt | 04-10-18 | 11:44 | 1

En op de retourvaart zwarte pieten mee nemen!

Rest In Privacy | 04-10-18 | 11:51

Het grootste gevaar komt dan ook van staatsgevaarlijke partijen zoals VVD en PvdA, en de kneusjes die daarop stemmen. Zij hebben de kraan opengezet voor terreur, verwoesting en onderdrukking, en zullen niet rusten voor ze hun doelen bereikt hebben. Het is nu wachten tot de terroristen zich massaal tegen hun natuurlijke VVD/PvdA-bondgenoten gaan keren, en hopen dat deze broodheren het licht gaan zien en op andere partijen gaan stemmen zodra er genoeg slachtoffers gemaakt zijn.

obominotie | 04-10-18 | 11:44

hor-loge zegt altijd 23:55

tata1981 | 04-10-18 | 11:44

houwtje-touwtje ??

Muchnadt | 04-10-18 | 11:43

Wanneer gaan we er eens op over om bij drie keer in aanraking met justitie dat het Nederlandse paspoort ingetrokken wordt ?
Hetzelfde voor tijdelijke of permanente verblijfsstatus.

Wijze uit het Oosten | 04-10-18 | 11:42 | 1

Wettelijk al lang mogelijk. Dood66 rechters maken werken onmogelijk.

Frau Merkel | 04-10-18 | 12:23

Deradicaliseren kost ongeveer 50 cent..

Alfa 75 | 04-10-18 | 11:42

Goed voorstel, geradicaliseerde gekken het land uit trappen. Maar het is slechts een deel van de oplossing. Het enige deradicaliseringsprogramma wat echt help is het wetsvoorstel van onze Geert: www.pvv.nl/36-fj-related/geert-wilder...

Wladimir 1928 | 04-10-18 | 11:41

Het wachten is op een aanslag waarbij de kinderen van al deze talmers worden opgeblazen. En zelfs dan gebeurt er niks.

Rest In Privacy | 04-10-18 | 11:38 | 1

Die pro-islam-invasie kliek is als een satanische sekte. Ze offeren hun eigen kinderen (én de onze) op het altaar van de multicul.
"Family of EU official's teenage daughter who was raped and killed 'by Afghan migrant' ask for well-wishers to donate money to refugee charity as teenage 'killer' is revealed"
www.dailymail.co.uk/news/article-4004...

Vlaan | 04-10-18 | 11:43

Het argument is natuurlijk dat je niemand met alleen het vermoeden van radicalisering kunt uitzetten. Je kunt zelfs amper iemand uitzetten met bewijs van radicalisering en zelfs niet echt met bewijs van radicaal gedrag.

En daarmee staat aan de ene kant de kraan open terwijl de overheid aan de andere kant hulpeloos staat de janken dat ze geen middelen tot dweilen hebben.

Verraaiers.

Knufter | 04-10-18 | 11:35 | 3
-weggejorist-
Mark_D_NL | 04-10-18 | 11:38

Uitzetten is ook een nogal laffe aanpak, want je zadelt anderen ermee op, en de terrorist ontloopt zijn straf. Zet ze levenslang, of tenminste tot hun 80e, achter de tralies, zonder contact met de buitenwereld, zonder mogelijkheid op vervroegde vrijlating. Pas wetgeving en internationale verdragen aan om dit mogelijk te maken. En wentel de kosten af op het Islamitische deel van de samenleving, dat hiervoor verantwoordelijk is.

obominotie | 04-10-18 | 11:52

De financiele middelen van deze doelgroep worden over het algemeen voor een groot deel door ons hier opgebracht, dus per saldo betalen we het nog steeds zelf.

Kukooo1 | 04-10-18 | 21:01

Las laatst dat België celruimten huurde in NL waarom steekt minister Grappenhuis z,n licht niet op bij ome Vlad in Russia die heeft in Siberië vast wel een plekje over voor dit soort geleuvigen, enne bijkomend voordeel schijnen daar een hoop arbeidstherapie van staatswege te krijgen.

william7055 | 04-10-18 | 11:35 | 3

Ome Vlad heeft enkele tientallen miljoenen islamieten binnen zijn landsgrenzen. Hij snapt echter hoe hij met ze moet omgaan, met de knoet wanneer opportuun.

China, daarentegen, heeft een geheel eigen manier van omgaan met zijn eigen moslims. Gewoon in conventratiekampen en deprogrammeren.

Vreemd dat je wel hoort over iedere scheet die Trump laat, maar dat de internering van een paar miljoen Oeigoeren door Xi Jinping niet tot #ophef leidt.

Glasgow Argus | 04-10-18 | 11:45

Glasgow Argus | 04-10-18 | 11:45
Dat doen die Chinezen goed. Lijkt wel of ze een luwte hebben gecreëerd bij de internationale pers. Ook bij GS vallen ze buiten beeld.

bodemloos | 04-10-18 | 12:08

Omdat ophef die Chinezen niets kan schelen, interne ophef drukken ze hard de kop in en interne ophef boeit ze niet. Zolang iedereen die goedkope troep maar van ze koopt.

supah | 04-10-18 | 13:55

Wat zo verdomde frustrerend is, is dat iedere realist dit allang weet. Maar dat het schijnbaar bij de overheid pas na een jaar of 20 langzaam door kan dringen. En dan moet je nog maar afwachten of die wetenschap ooit in effectief beleid omgezet gaat worden.

Volgens mij is er inmiddels zo'n ondoordringbaar woud aan wetten en regelgeving, aan EU wetten, Nederlandse wetten, internationale wetten en verdragen, NGO's, hof van de rechten van de mens (immigrant), dat er bijna niets meer te beslissen valt. Alles zit dichtgetimmerd en wat je ook wil als land, er is altijd wel weer een wetje wat in de weg zit. Hoewel ooit bedoeld en geïmplementeerd met de állerbeste bedoelingen word er inmiddels op zo'n enórme schaal misbruik van gemaakt dat het helemaal uit de hand loopt. Als je al niet eens in staat bent als land om de úitkering van Syrië gangers stop te zetten, die met een afgehakt hoofd in hun ene hand, met hun andere hand de Nederlandse belastingpoet staan te pinnen in Aleppo, dan kun je je toch wel eens gaan afvragen of "we met zn allen" nog wel weten waar we mee bezig zijn. En of het niet een beetje uit de hand begint te lopen?

Dutchbeaurouge | 04-10-18 | 11:35 | 1

Als er zoveel wetten zijn dat ze verwateren tot dooie letters dan is er nog maar één wet: die van stenen en stokken.

Knufter | 04-10-18 | 11:36

Zolang de grenzen wagenwijd openstaan leidt uitzetten net zo hard tot schijnveiligheid. Het is hooguit goedkoper.

witwas | 04-10-18 | 11:35
-weggejorist-
Rest In Privacy | 04-10-18 | 11:56

Reisadvies door de VS aan Amerikanen die naar Nederland willen reizen is gisteren aangescherpt, van leven 1 naar 2 ( van de 4 ). Verder vind ik deze site ( @protonmail? wtf? ) nou niet overkomen als DE site over terreurdreiging, maar goed. ieder zo het zijne.

Graaisnaaiert | 04-10-18 | 14:33

Fake edit: uw nick ( niet mee eens zelf, of je het met hem eens bent of niet, hij praat geen poep. ) vind ik dan wel weer dikke humor. Weet bijna zeker dat Berbaar er ook om kan lachen.

Graaisnaaiert | 04-10-18 | 14:35
▼ 1 antwoord verborgen

Syrie gangers uitleveren aan Syrische justitie,laat de mukhabarat ze maar op schiphol afhalen.
Probleem definitief opgelost,kans op herhaling NIHIL.

vigilantes | 04-10-18 | 11:33 | 2

Kunnen ze gelijk Koenders en dergelijken meenemen.

vigilantes | 04-10-18 | 11:35

en de hele rest van dat linkse gajes mag ook gelijk mee.

jan den hollander | 04-10-18 | 11:50

Ja en amen.

BrabantsVerzet | 04-10-18 | 11:32

Alle dubbele nationaliteiten hun Nederlandse inleveren. Na 1 jaar iedereen die niet in zijn eigen onderhoud kan voorzien, wegwezen.
Kijken we dan wat dat oplevert in gezondheidszorg, criminaliteit etc. etc.

kwark001 | 04-10-18 | 11:31 | 1

Gaat niet gebeuren, die immigranten zijn het wapen van de eu club, soros en de oranjes om hun nare ideetjes vorm te geven. En de luitjes in Den Haag lopen er gewillig achteraan, want wat extra geld, wat aanzien in de eigen bubble en een nieuw baantje.

Mark_D_NL | 04-10-18 | 11:34

Nobel streven, maar natuurlijk niet verbindend, inclusief en duurzaam.
Dus nee.

Nuchternederland | 04-10-18 | 11:30 | 1

oeh, krijg er zelf jeuk van

Nuchternederland | 04-10-18 | 11:31

Pfff. Ze willen het niet oplossen. Verdeel en heers is het doel en dat lukt toch. Wat gevaar creëren en de schaapjes lopen netjes in het gelid. Het is beleid, heeft niets met willen te maken. En die doden door wat messenzwaaiers, dat wordt voor lief genome. Collateral damage. De nabestaanden worden of afgekocht of onder druk gezet om te zwijgen.

Mark_D_NL | 04-10-18 | 11:29 | 1

Is ook gewoon geld mee gemoeid! Teveel 'deskundigen' die er geld aan verdienen en het idee dat deze mensen nog een soort van vormbaar zijn! Gezien het feit dat er 30.000 salafisten zijn die in een parallelle samenleving zitten bewijst het tegendeel! Dit probleem valt niet op te lossen met alleen praten dunkt mij

DeutschlandUberAlles | 04-10-18 | 11:38

Ik weet 't niet met die Armenen die allemaal zo goed geïntegreerd zijn. Van die vorige twee was ook totaal vaag waar die vader was en of dat wijf gewoon een baan had. Vooralsnog ga ik uit van jarenlange bijstand.

En een rechter die tot twee keer toe zegt dat ze mogen blijven is raar als daarna het OM nog een keer probeert en toch tot een uitzettingbevel komt. Ben ik nou zo slim of is het rechtsysteem zo dom?

Knufter | 04-10-18 | 11:34

Mark_D_NL | 04-10-18 | 11:32
Graag een kleine nuance aangebracht in uw argument.
Journalisten bestaan nog steeds in NL. Echter zij zijn niet onafhankelijk.
Mooiste zou zijn als ook deze beroepsgroep zijn neveninkomsten en betrekkingen vermelden. Dan zien we hoe de lijntjes lopen.
Op dit moment hebben journalisten en politici wat mij betreft dezelfde status.

F. Jacobse | 04-10-18 | 11:48

Mij bekruipt het gevoel dat er met mensen uit Armenie een spelletje wordt gespeeld om de puiblieke opinie te beinvloeden. Toch toevallig dat juist bij deze op oog kansrijke mensen dit soort maatregelen worden doorgezet, en bij de door iedereen ongewensten dit blijkbaar niet speelt.

Kukooo1 | 04-10-18 | 20:52
▼ 1 antwoord verborgen

Mijn grootste zorg is de radicalisering van de overheid zelf.
Ik kan de plannen van dit kabinet niet anders uitleggen.
Gisteren de AIVD die zich opwerpt als gedachtepolitie.
Vandaag de plannen om de auto onbetaalbaar te maken maar het meest radicale vind ik de plannen om van onze goudmijn het aardgas waar we een groot deel van onze welvaart aan te danken hebben een megalomane kostenpost te maken.
Dit land gaat in no time aan de bedelstaf als er niet radicaal iets verandert!

keestelpro | 04-10-18 | 11:26 | 5

Check x100

2CVOcean | 04-10-18 | 11:54

Dat gaat dus de bedelstaf worden

ag-kansloos | 04-10-18 | 12:02

"Dit land gaat in no time aan de bedelstaf als er niet radicaal iets verandert!" - Dat is al in vole vaart gaande. Armoede neemt heel snel toe, heel snel. Jaartje nog dan zal de ellende echt duidelijk gaan worden.

Mark_D_NL | 04-10-18 | 12:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Beter zet je ze 50 jaren in een isoleercel zonder internet. Met open grenzen en internet is het land uitzetten zinloos.

Premier Trutte | 04-10-18 | 11:26 | 1

Nee dat is te duur,zie mijn oplossing.

vigilantes | 04-10-18 | 11:34

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland