achtergrond

Geenstijl

Bassiehof – Over Donald Trump (POTUS) en Sybren Kooistra (iets groens)

De Amerikaanse president Donald Trump maakte zaterdag op zijn geliefde Twitter enkele belangrijke opmerkingen over censuur op (sociale) media.

De Leider van de Vrije Westerse Wereld sprak zich faliekant uit tegen censuur en brak zelfs een lans voor het door hem zo verfoeide CNN en MSNBC.

"Censorship is a very dangerous thing&absolutely impossible to police. If you are weeding out Fake News, there is nothing so Fake as CNN&MSNBC,&yet I do not ask that their sick behavior be removed. I get used to it and watch with a grain of salt, or don’t watch at all."

Drie journalisten van CNN stapten vorig jaar op omdat ze nepnieuws over Trump hadden verspreid, voor zover ik weet is MSNBC niet zo erg de fout ingegaan. En zo belangrijk is dat ook niet voor Trump. Hij neemt de berichtgeving van deze stations ‘met een korreltje zout of kijkt sowieso niet’.

De tweet die hij daarna verstuurde is belangrijker: “Too many voices are being destroyed, some good&some bad, and that cannot be allowed to happen.”

Hier breekt Trump een lans voor de persvrijheid. En de vrijheid van meningsuiting. Dus ook voor CNN en MSNBC.

En zo dwaalden mijn gedachten af naar Sybren Kooistra, de voormalig topadviseur van GroenLinks-leider Jesse Klaver, die nu is geparkeerd in de krochten van het Europees Parlement. Dat zit als volgt. Toen de Volkskrant een gestraalde PVV'er (Wilders gooide hem binnen 24 uur eruit toen bleek dat het mis was) die één dag lijsttrekker was in Rotterdam interviewde ging Kooistra los op Twitter.

Maar toen de Volkskrant voor dezelfde serie dit weekeinde twee links-radicalen interviewde schreef Kooistra:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Let op dat ‘vermeend’. Er is namelijk niets vermeends extreemlinks  aan de 'Geen 4 mei voor mij'-activist Rogier Meijerink  en de Grauwe Eeuw-activist Michael van Zeijl. Meijerink was verantwoordelijk voor de gewelddadige veldslag in de Utrechtse binnenstad in 2013 toen de autoriteiten een groep kraakpanden wilden ontruimen, Van Zeijl is degene die openlijk fantaseerde over het liquideren van de acteur die Sinterklaas speelde tijdens de intocht in Dokkum; ‘Kinderen massaal onder zijn hersenen en botsplinters bedekt’.

Het komt dus neer op Sybren Kooistra met z’n nepnieuws en onheuse aanvallen op Arthur van Amerongen versus Donald Trump.

Trump geeft alle media de ruimte te publiceren wat ze willen. Kooistra op zijn beurt juicht media alleen toe wanneer ze in zijn straatje publiceren. President Trump breekt een lans voor vrijheden waar Apple en Facebook getuige de zaak Alex Jones niet veel van moeten hebben. Het geeft te denken dat deze voormalig topadviseur van Jesse Klaver liever ziet dat rechts nieuws wordt onderdrukt en links nieuws gewhitewashed.

De boze witte man die woedend via Twitter eist dat de media naar zijn pijpen dansen, heet niet Donald Trump, maar Sybren Kooistra.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.