achtergrond

Geenstijl

Hoera! Jiskefet is terug met spiksplinternieuwe video's bij... de Volkskrant Online

Lang verwacht, toch gekomen: absurdistische kwaliteitssatire van powertrio Jiskefet, The Return.

Dapper wel van die oudjes: een comeback in een tijd waarin satire, ironie en humor verboden zijn. Zo zijn ze dan toch ook wel weer, hunnie van de Nederlandse Monty Python.

De eerste aflevering getiteld 'Aaf is als veertiger gelukkiger dan ooit' staat inmiddels online en is reeds bekeken door onze vakkundige jury. Het juryrapport liegt er niet om:

"Spot on pastiche van totaal leeg narcisme van hoofdstedelijk ironies parttime vrouwtje. Geniale sketch. Briljante parodie op het type ‘veertiger bakfietsmoeke’. Echt, Michiel Romeyns beste rol dit."

Het wordt kortom weer ouderwets smullen. Move over bibliotheekdames, kantoormannetjes en corpslullo's! De uitgebluste blanke brave 40+ kudtburger, met de harses van een seksrobot voor gerontofielen nadat heel 50+ eroverheen is gegaan, die de(!) hele(!) dag(!) over de totale leegtehel van helemaal niets kan wauwelen alsof het een alleen nog maar door in kracht afnemende vrouwtjeshormonen voortbewogen D66-stemmende overblijfmoeder is wordt dé nieuwe satire die straks door heel Nederland op verjaardagen en vergaderingen tenenkrommend slecht wordt nagedaan. Het nieuwe  Kopspijkers, Ushi en Van Dijk en Jet en Koosje Veenendaal in één. Ghe mensen, wat is het toch elke keer weer geinig dat satire de werkelijkheid zo mooi weet te overtreffen hè? Zo knap gedaan! Hulde!

Kudos wel voor de Volkskrant: Jiskefet binnenhalen voor je kwakkelende door De Persgroep verplicht gestelde wanhopige videosectie. Very well played sir, very well played!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Volkskrant-columniste die jarenlang in Berlijn en Amsterdam woonde moet terug naar eigen dorp

Serious Request staat dit jaar geheel in het teken van de CAO-ramp bij dagbladen De Persgroep

@Ronaldo | 18-12-23 | 20:00 | 223 reacties

HOE moet het verder met Nederland?

Boekenredactie Volkskrant redeloos, radeloos, reddeloos

@Pritt Stift | 03-12-23 | 19:33 | 335 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.