achtergrond

Geenstijl

FIFA bant “lekkere vrouwen” van uw buis

Niet (meer) beschikbaar

Het WK voetbal is een vreselijk gendersterotyperend evenement en dat past helemaal niet binnen de tijdsgeest. Bah, mooie vrouwen mooi vinden en dan een beetje inzoomen wanneer ze vies nationalistisch staan te juichen. Cameramannen die dit seksisme pur sang nog langer durven vast te leggen worden binnenkort “hard aangepakt”. 

“het grootste probleem tijdens het WK in Rusland”, noemt de front trooper van de diversiteitscommissie Federico Addiechi het seksime. Tijdens het WK worden vrouwen lastiggevallen en worden vrouwelijke reporters namelijk gehinderd in hun werk.

Ok, even een beetje duiding, want waar gaat het hier mis? Een link tussen mooie, juichende vrouwen laten zien en overtreding van de wet, is er namelijk niet. Maar dan wordt de volgende argumentatie meestal aangehaald: het is het algehele seksistische klimaat en de objectivering van de vrouw die dit gedrag aanmoedigt. En dat is vreemd, want daarmee beargumenteer je dat schoonheid provocatief is en daarmee aanranding zou uitlokken en anti-feministischer dan dat argument krijg je het eigenlijk niet. Want: vrouwen zouden zich in al hun schoonheid moeten kunnen tonen en de wet is de wet die gehandhaafd dient te worden tegen grensoverschrijdend gedrag. 

Maar voor die argumentatie is binnen het diversiteitsevangelie van Addiechi geen ruimte. Daarom gesneuveld in de strijd tegen "seksisme" 2018: juichende vrouwen.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.