Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Migratiecrisis: Seehofer trekt grens voor Merkel

Die Fahne hoch! Die Grenzen fest geschlossen!

Duitse heersers en het einde van hun hegemonie, het zijn altijd tragedies van episch formaat. Angela Merkels Duizendjarige Rijk stevent op een Caesariaans einde af: in de rug gestoken door haar eigen kabinetsvrienden.

De Von Stauffenberg van de eenentwintigste eeuw is Horst Seehofer, CSU-minister van Binnenlandse Zaken ("a former Bavarian premier with a towering stature and plenty of beer-tent charisma", aldus Merkelkrant NYT), "Ik kan met die vrouw niet meer samenwerken", zei hij vorige week, en zijn wapen van keus om de Bondskanselier mee aan te vallen zijn ouderwetse slagbomen. Seehofer wil een einde maken aan het schaffen, en de Duitse grenzen schließen voor vluchte.. migranten die elders in de EU al aangeklopt hebben voor bed, bad & brood. Zoals het door Merkel al jaren geleden verfrommelde Verdrag van Dublin voorschrijft dus. Lokaal is deze muiterij tegen Merkel een staaltje electoraal opportunisme van Seehofer, die in zijn Bruine Beieren graag de komende deelstaatverkiezingen wil winnen van AfD. Maar op Europese schaal (en dan bedoelen we de EU) is het nu alle hens aan dek. 

Timmerfrans krijgt de Visegrad-vrienden niet onder de duim, de nieuwe regering in Italië houdt de havendeuren dicht voor dobbernegers, Kanselier Kolonel Kurz is in Oostenrijk een nieuwe "As van Bereidwilligen" aan het verzamelen om Merkels migratietsunami in te perken en nanomannetje Macron slaat geen deuk in een pakje beurre in eigen land, mede omdat er om de haverklap een boze baardman op een agent inrijdt of een mes trekt op een publieke plek, en dat houdt het publieke gemoed onrustig. Naar het westen toe verzuipt Albion nog altijd in Brexitperikelen. Migratie is de splijtzwam die de monetair verzwakte EU in z'n macht heeft. Een perverse vicieuze cirkel, citeert een somberende Omvolkskrant een EU-ambtenaar.

Interessant: in Nederland is Mark Rutte vorige week tijdens zijn solliciatiegesprek in het Europarlement waarlijk opgestaan als Overtuigd Eurofiel. Nu hij aan zijn laatste premierstermijn bezig is, wordt de vraag ineens: Wat Kan Nederland Nog, in deze turbulente tijden? Vooralsnog concentreert Rutte zich op Kamp Merkel, maar we weten allemaal hoe het in eigen land de afgelopen jaren is afgelopen met de protégés van de premier - en hoe snel Rutte vervolgens de handen schoon wast van alweer een gevallen vazal. 

Maar wie valt er eerder, Merkel of Schengen Seehofer? Om 14:00 uur houden ze allebei tegelijk een persconferentie, Mutti in de Führerbunker in Berlijn en de getapte Horst in het Adelaarsnest in München.
UPDATE 13u37: Crisis tijdelijk afgewend. Seehofer geeft Merkel tot eind juni de tijd, Merkel zegt 'Genau, we praten na de aankomende EU-top verder'

Social

Reaguursels

Inloggen

Let op het is nog altijd Freistaat Bayern!!!!
Wetten gemaakt in Berlijn zijn niet vanzelfsprekend geldig in Bayern.
Er gloort hoop dat gezond verstand aan de winnende kant is.

Dutch_Viscount | 19-06-18 | 00:38

Een willekeurige stad in Duitsland is anno 2018 vergeven van rondhangende moslims die hun vroegere leven gewoon voortzetten, maar nu wel gesubsidieerd vanuit de Duitse staatskas. Een kind kan zien dat dit niet lang goed kan gaan. Een volgende economische crisis zal duistere krachten losmaken en veel slachtoffers gaan eisen. De personen die verantwoordelijk waren voor de ongekende omvolking van de afgelopen jaren, zijn dan van het toneel verdwenen.

donkeyman | 18-06-18 | 23:21

www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...
Wat zijn de objectieven van de Volkskrant? Er wordt nattigheid gevoeld, Beieren wordt gekarikaturiseerd als 'Texas' en ook 'Beieren first' is een verzinsel dat getoverd wordt uit de VK-hoed. Horst Seehofer is het boegbeeld van heel conservatief Duitsland, Angela Merkel is net zo'n vlees noch vis glibber als Mark Rutte ten onzent. De VK probeert Horst Seehofer brede steun vanuit de hele Duitse bevolking (+ AT, IT,DK enz.) te bagatelliseren. De domineesteen van Merkel staat op omvallen. Wie volgt?

Eeuwig..Op..Vakantie | 18-06-18 | 22:32

Ik denk dat een aantal Europese regeringsleiders de komende dagen even de telefoon niet opnemen

BASinnic | 18-06-18 | 21:27

zou haar hond ook blondie heten ?

Lt-Kol Kilgore | 18-06-18 | 21:12

Zolang ieder land doet alsof een vluchteling/migrant niet via hun land binnen gekomen is " niet registreren van zulke personen en indien niet mogelijk terug stuurt"
gebeurt er niks want wie is immer verantwoordelijk.... het eerste veilige land .......
regeringen komt dit perfect uit..."dachten ze" want zo houden ze de crème de la crème van dit volk in het land en wat niks is sturen we terug... o wacht even waar naar toe ze hebben totaal geen papieren, van land van herkomst... en helaas het liefste zouden ze zowat alles terug willen sturen maar ze blijven plakken in het land waar het meeste gratis te halen is.

Rene046 | 18-06-18 | 21:09

In 1954 wordt Merkel geboren in Berlijn. Ze is altijd terughoudend geweest aangaande haar familie. Haar vader is de in 1925 geboren Pool Kazmierczak maar verduitst zijn naam in Horst Kasner. hij overlijdt in 2011. na haar geboorte verhuist de familie Kasner naar Oost-Duitsland daar de marxistische dominee Kasner daar beter tot zijn recht komt. In 1977 trouwt ze met Ulrich Merkel maar scheidt na 5 vijf jaar van hem. Ondanks wederom kinderloze huwelijk nu met Jochem Sauer , blijft ze merkwaardig genoeg de naam Merkel dragen. Haar ervaringen met de Stasi zijn bekend. Zij schaduwde en rapporteerde over haar professoren natuurkunde op de universteit in de DDR hetgeen zij altijd heeft ontkend. Aangaande het zogenoemde nepnieuws en de berichtgeving over de haar gewenste immigratie heeft zij de monitoring in handen gegeven van een zekere Anetta Kahane. Zij was van 1974 tot 1982 actief in dienst van de Stasi onder haar schuilnaam Victoria. De affaire tussen Seehorfer en Merkel kan ook worden gezien in het licht van het immer schuldbewuste ( "wij"zijn de veroorzakers van al het leed in de wereld) protestantse noordelijke deel der Duitse natie en de rooms katholieke levenshouding van de Zuid Duitsers in Beieren.

Jan Boule | 18-06-18 | 20:46 | 4

eeuwig 21:34
dank voor uw terechte verbetering. Het gezin vertrok vanuit naar de DDR

Jan Boule | 18-06-18 | 22:09

vanuit ... Hamburg ...

Jan Boule | 18-06-18 | 22:09

Jan Boule:
The family’s original name Kaźmierczak was Germanized to Kasner in 1930 Kazmierczak is a Jewish surname.
This Jewish surname of KAZMIERCZAK was an occupational name for a cantor in a synagogue.

Merkel/ Born Angela Dorothea Kasner on 17 July 1954, her father, Horst Kasner was a Communist sympathizer and mother, Herlind Jentzsch, a Communist and member of the Social Democratic Party of Germany. Merkel was educated in East Germany and leader of the official, Communist-led youth movement Free German Youth (FDJ) thus well-schooled in Jewish Bolsheviks Marx, Lenin and Trotsky. The biography of Merkel shows that she was “a supreme and very visible Young Communist official in East Germany, responsible for propaganda and agitation.” Beyond leading the Young Communist League, Merkel also held high rank in the Sozialistische Einheitspartei Deutschland (SED), which was the leading Marxist–Leninist party of East Germany.

Duitsland wordt dus al meer dan een decennium geregeerd door een verstokte marxist/trozkist in de schapenvacht van het CDU. Hoogste tijd dat Frau Kasner naar de uitgang gedirigeerd wordt. Leve Seehofer !

Eendragtmaaktmagt | 19-06-18 | 09:49
▼ 1 antwoord verborgen

www.sueddeutsche.de/politik/asylstreit...
Seehofer gaat gewoon door met het voorbereiden van zijn plannen om migranten vanuit andere EU-landen terug te sturen. Indien de EU-top niets oplevert, dan gaat Seehofer's regeling al op de 1e week van juli in werking. De SPD rammelt ook aan haar ketting, maar Beieren gaat alles voor de Beierse grenspolitie in orde maken vanaf 1 juli. De Bayerische Freistaat gaat eventueel voor een 'Alleingang'. Het is dus hoe dan ook eronder voor Angela, en niet erop. Per 1 juli gaat het gebeuren.

Eeuwig..Op..Vakantie | 18-06-18 | 19:52 | 3

Droom verder, Europa functioneert niet.

Wilders Spamaccount | 18-06-18 | 20:22

Zou het zelf ook wel zo willen, maar Horst trok 2015 ook geen lijn. En in 2016 niet, 2017 nou nou bijna.

Wilders Spamaccount | 18-06-18 | 20:24

Wilders Spamaccount | 18-06-18 | 20:24
Dat die EU-top niets op zal leveren, lees ik hier ook in de wolken. Zeker nu er zo'n zware hypotheek: het lot van 'Wir schaffen das' - Merkel op ligt. Hoe zal Orbàn haar ten onder willen zien gaan? Seehofer werd in 2015 bedrieglijk voor het blok gezet door Merkel. Om hem dat nu te verwijten... Ondertussen is Oostenrijk, Denemarken, Italië, Visegrad en de Balkan verenigd in een strenge migratiepolitiek, waardoor Horst Seehofer over een uitstekende 'Rückendeckung' beschikt. Merkel stond bij de persco erbij als een ijsberin op een smeltende poolkap.

Eeuwig..Op..Vakantie | 18-06-18 | 20:50

Merkel is vijand nummer 1 van alle autochtone Europeanen.

HaatbaardKnipper | 18-06-18 | 19:33 | 1

Nou, ze hoeft van mij niet alleen op brandstapel, Beginnen we met Obama die Libië en Syrië vernietigde en zo vluchtelingshaarden (en rechtsvrije ruimtes) op de grens met Europa veroorzaakte. Samen met de engelsen en Fransen. Kortom we mogen onze bondgenoten bedanken.

Wilders Spamaccount | 18-06-18 | 20:29

www.youtube.com/watch?v=_AYcGDCZ4zs

seehofer toen hij verkozen was tot minister-president van bayern. "degene die bepalen zijn niet gekozen, degene die gekozen zijn hebben niets te bepalen". is duitsland dan toch één grote GmbH?

Bread_Pitt | 18-06-18 | 18:57

Ziet er inderdaad niet goed uit voor de mutti. Ze kan wel met een fatwa komen straks bij de EU vergadering; er is niet voldoende draagkracht voor.

Alleen... Prutsers uit vak k? Zijn jullie al aan het nadenken over die zooitje zandvlooien dat dan masaal hier komen? Of is mijn blik te vooruitziend.

Standvastig | 18-06-18 | 18:05

Nu reeds mensen teruggewezen bij de Duitse grens (Süddeutsche Zeitung):
Bereits jetzt werden Menschen an der deutschen Grenze zurückgewiesen

Mehr als 2000 Menschen sind im laufenden Jahr an der bayerisch-österreichischen Grenze von deutschen Beamten zurückgewiesen worden. Bis zum 10. Juni 2018 hat das Nachbarland „circa 2060 Fremde nach einer Einreiseverweigerung“ durch die Deutschen an der Grenze „rückübernommen“, sagt ein Sprecher des Wiener Innenministeriums der SZ. Etwa 40 weitere abgewiesene Personen musste Österreich demnach aufgrund eines Rückübernahmeabkommens wieder aufnehmen. Unter welchen Gesichtspunkten diese Menschen abgewiesen wurden, dazu machte der Sprecher keine Angaben.

Eeuwig..Op..Vakantie | 18-06-18 | 17:49

Europa heeft een Trump nodig
Niks meer niks minder

automaat | 18-06-18 | 17:44

Beieren heeft het economisch goed voor elkaar. Ze zijn in de bondsstaat netto-betaler voor de armere bondsstaten. Ze willen hun Katholieke Freistaat niet overgeven aan een moslim invasie die de illegale weg bewandelt. En gelijk hebben ze. CSU verloochent haar beginselen niet. Seehofer is goed bezig.

marjen | 18-06-18 | 17:42

Het is prietpraat voor die Bühne.
Doen ze hier precies hetzelfde. Een kabinetscrisis veinzen vlak voor verkiezingen, van Beieren in dit geval.
Zo van, kijk ons eens op onze strepen staan. Jammer dat de sheeple er telkens in trappen.
In de peilingen staat het (duitse) kabinet er slecht voor, dus nieuwe verkiezingen wil men helemaal niet.
Ze kijken gewoon hoe Rutte dit keer op keer klaar speelt.
De opgevoerde poppenkast blijkt gewoon te werken.
Seehofer en Merkel zijn 2 handen op een buik.Als je op de ene stemt krijg je de ander er gratis bij.

watergeus | 18-06-18 | 17:01

Grenzen dicht, vluchtelingen terug. Als ze niet teruggenomen worden door hun land, direct geldstromen richting die landen stoppen en boycot aan de broek. Easy peasy!

Accident_Prone | 18-06-18 | 16:59

Destabilisatie van Europa ligt op schema. Een schema met een jaartelling die 622 jaar later begonnen is dan die van de westerse cultuur. Khadaffi, Khomeini, Erdogan hebben het aangekondigd. Gewoon op TV. Nadat de EU gevallen is, komt de USA aan de beurt. Oplossingen voor vrede blijken in een boek van een hallucinerende kamelendrijver te staan. Volgens dat boek zijn mannen de bom en horen vrouwen achter het aanrecht. Maar alleen als ze trouw zweren aan dat boek en die kamelendrijver. Anders moeten ze dood. Linkse partijen in Europa en de USA heb ik op TV nog niet horen verkondigen dat het boek dikke lulkoek is. Staan ze achter dit boek? Zijn ze ziende blind? Wat is hun rol hier in?

r@face | 18-06-18 | 16:59

Als ze nu een beginnen met de term vluchteling te schrappen voor de migranten die meeliften op de 'wir schaffen dass' exodus filosofie van Merkel en consorten.
Dat gewauwel op EU tops over vluchtelingen is al jaren gaande en er veranderd niets nada aan migranten die massaal de EU en Europa ontwrichten..

fikkieblijf! | 18-06-18 | 16:50

Kleine theorie (en een beetje een Godwin): het migratie-schaffen is georkestreerd als opmaat naar het 4e rijk.

Crisis veroorzaken waar vooral de Zeuro-landen die altijd dwars liggen echt last van hebben en op die manier meer-Neuro erdoor drukken. Federaal Europa door het verzeakken van het continent en dan de kreet: "samen staan we sterk"

Gezamenlijk de problemen aanpakken met 1 munt, 1 leger, 1 politiemacht en 1 asielpolitiek

Weet je wie ook een gezamenlijke vijand in een bevolkingsgroep aanwees en de crisis oploste door er 1 groot rijk van te maken?

Rest In Privacy | 18-06-18 | 16:43 | 1

Theorie? Is dagelijkse feitelijke praktijk. Google maar eens op Coudenhoven Kalergi.

HaatbaardKnipper | 18-06-18 | 19:29

Ook dit land is het zat

lingo star | 18-06-18 | 16:43

Zoals gewoonlijk lopen de duitsers altijd achter de verkeerde leider aan die enkel maar uit is op de untergang.Telt trouwens niet enkel voor duitsland maar voor ieder eu staatje op de voormalige oostblok landen na.
Zegt volgens mij genoeg over de ongelooflijke domheid en lafheid van de kiezers die dat soort psychopaten aan de macht hebben geholpen.

komtdatschot | 18-06-18 | 16:29 | 1

En als die moffen dadelijk de uitkeringen van de "migranten" gaan korten hebben ze geen reden om daar te blijven en komen ze allemaal onze kant op

Kokossss | 18-06-18 | 17:17

Dit is allemaal voor de bühne. Uiteindelijk worden er tot 2050 gewoon netjes 50000000 Afrikanen en wat vluchtelingen over de EU uitgesmeerd. Het maakt allemaal niet uit, want de vergrijzing vraagt om dit soort aantallen. Dat willen de mannen achter het gordijn, en hun wil is wet. Merkel is makkelijk vervangbaar door een andere muppet. Kijk maar naar Frankrijk.

lokoolokie | 18-06-18 | 15:48 | 4

Je zou haast durven te zeggen dat er in cyclus in zit, oh wacht.

arealpatriot | 18-06-18 | 16:31

Iedere illegale hoeft alleen maar zijn pas weg te flikkeren en zich niet elders laten registreren en ze zijn welkom in Duitsland bei Merkel en Seehofer , allemaal pure volksverlakkerij dus
Net als hier in deppoland

joppo0 | 18-06-18 | 16:37

Het is gewoon Neo-kolonialisme. Ipv. Dat wij naar afrika gingen om de van de negertjes te profiteren latEn we ze nu naar hier komen onder het mom van humaniteit. Het gaat natuurlijk puur om economisch gewin

Kokossss | 18-06-18 | 16:37
▼ 1 antwoord verborgen

Het historische probleem met de Duitsers is dat ze te lang achter de verkeerde leiders aanlopen. En ik ben bang dat deze geschiedenis zich weer gaat herhalen. NL zou zich moeten beschermen tegen de ontwikkelingen in Duitsland maar met Rutte cs is dat natuurlijk kansloos

Kokossss | 18-06-18 | 15:44 | 1

Rutte gaat naar de EU ter vervanging van Tusk en dan krijgen we ongekozen vice minister Katja die de rit verder voortzet.. en we weten wat Katja over (illegale) migranten denkt..

fikkieblijf! | 18-06-18 | 16:10

" Wenn man ganz leise ist und der Wind günstig steht,hört man die Holländer lachen ! "
Ja ja we lachen wat af hier in NL :0-1 tegen Mexiko en Merkel de Trozkist in CDU-schapenvacht bijna van de troon gestoten. Zij kan het shaken want er komt never nooit overeenstemming met de overige EU-landen over " Dublin"... Seehofer moet wel want de Bayern hebben " die Nase voll " van die illegale migranten die met miljoenen de grens over komen op weg naar het beloofde Duitsland van hun Mutti. De emmer gaat net zo lang te water to hij barst! Hij is gebarsten en Horst mag het botte mes in het karkas van Merkel draaien.
Wat een idioten bij de CDU ! De links van het
Midden partij die ingehaald wordt ( terecht) door de AfD en de CSU. In Bayern háten zij de Ossi Merkel... bye bye Mutti ! Je kunt beter zelf immigreren Angela. Maar waarheen ? Frankrijk misschien,zolang Makron er zit of kan zij in Huis Doorn intrekken net als de ooit verdreven Keizer ?
Hoe het ook zij: Merkel's tijd loopt ten einde. Nog een paar weken en zij komt nóóit meer terug ! Drie hoeraatjes voor Horst Seehofer ! Hoera,hoera,hoera !

Eendragtmaaktmagt | 18-06-18 | 15:42 | 1

Vergeet niet dat de Bayern zelf tientallen jaren niet serieus werden genomen. Vooral Kohl had een pest pokken hekel aan Straus&co. Beieren heet niet voor niets Freistaat ze hebben zelf ook nooit veel op gehad met Bonn en nu Berlijn.

Trumme | 18-06-18 | 16:53

elpais.com/elpais/2018/06/18/inenglis...
De Aquarius migranten krijgen 45 dagen toestemming om in Spanje te blijven. Alle 630 hebben het recht om asiel aan te vragen. "... Moroccans and Algerians are deported immediately by virtue of bilateral agreements with those countries."

Eeuwig..Op..Vakantie | 18-06-18 | 15:36 | 1

www.ansa.it/english/news/2018/06/18/we...
MinBiZa Salvini zegt dat Spanje nog 66.000 migranten mag opnemen. Ook roept hij NL op om NGO-schepen onder NL vlag terug te roepen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 18-06-18 | 15:42

Merkel blijft maar praten over 'vluchtelingen'. Die zijn er vrijwel niet. Alleen geluksmigranten die niemand wil hebben omdat ze in het beste geval analfabeet, en in het slechtste geval crimineel/psychisch beschadigd/voormalig IS zijn. Verder zijn de meesten zo lethargisch en lui dat zij nooit zullen werken voor hun geld in west-Europa. Ze fokken ook nog als konijnen, waardoor deze groep steeds groter wordt. Kortom; wij hebben helemaal niks aan deze mensen. Ze nemen alleen maar, en geven niks terug, behalve een hoop overlast. Het multi-culti experiment is mislukt. Stoppen er mee. NU!

Toos Bevergeil | 18-06-18 | 15:23

Het is bizar om te zien hoe,
alles kromgesproken moet worden zodra,
het een kleurtje van een mens betreft.
Het wordt allemaal steeds krankzinniger.

Kanarie_Geil | 18-06-18 | 15:12

Alleen jammer dat hordes Duitsers nog op haar gestemd hebben.

Wekkertje | 18-06-18 | 15:03 | 1

Dat snap ik van de Fransen met Macron ook niet.

Trumme | 18-06-18 | 16:55

In deze tijd waarin er altijd weer een compromis wordt gevonden waardoor deugmaatregelen toch gewoon in stand blijven, weet je dat het uiteindelijk Seehofer is die in zijn eigen billen mag gaan bijten. Kijk ook naar Italië waar het 'nee' opeens alleen bleek te gelden voor schepen die niet onder Italiaanse vlag varen.

Willibald von Klúúúk | 18-06-18 | 14:57

Graag even een seintje wanneer ik naar de grens moet om deze te bewaken. Klein kwartiertje rijden.

Mannes | 18-06-18 | 14:53

En heeft Frau Merkel al oplossingen hoe we dit falende immigratie- en integratie beleid vreedzaam gaan oplossen? Of is het kwestie van 'Foutje bedankt?

First Contact | 18-06-18 | 14:50 | 2

Gewoon de grenzen dicht en schieten op alles wat toch in de buurt komt. Orban heeft genoeg praktische ideeën. Na een paar keer raak schieten blijven ze heel vreedzaam weg. Nu verzuipen ze bij bosjes. iedere illegaal is illegaal en kan per kerende post terug.

Frau Merkel | 18-06-18 | 14:58

Dit klinkt al een stuk beter Frau Merkel. Danke.

First Contact | 18-06-18 | 15:17

Lieve lezers, we kunnen uren reaguren, maar de eerste rondes van de migratiestrijd en de islamisering van Nederland hebben we helaas dik verloren en ik zie geen enkele verbetering. Er zullen heel drastische maatregelen genomen moeten worden, daarvoor moeten beambten out of the box gaan denken en dat zie ik voorlopig niet gebeuren.

Mijn klomp breekt | 18-06-18 | 14:47 | 1

Klopt. Massale verplichte deportatie gaat niet gebeuren. Maar kunnen we dan in ieder geval 'het vuurpeloton' herinvoeren?

First Contact | 18-06-18 | 14:52

Merkel zegt: "Der „Masterplan Migration“ von Horst Seehofer sei eine gute Grundlage, um hier weiterzuarbeiten. " Verder draaikont zij voort.

Eeuwig..Op..Vakantie | 18-06-18 | 14:51

Seehofer is een politicus en zal de zaak met Merkel echt niet op de spits drijven. Mooie sier fur die bühne en verder door naar de volgende migrantencrisis. Wir schaffen das en ook in Nederland zal de deugdelijke elite roepen dat we vooral onze zolderkamer moeten inruimen voor gelukszoekers. Niets nieuws onder de zon tenzij het electoraat eens uit z'n happybubble ontwaakt.

ronin1962 | 18-06-18 | 14:38 | 2

Voor die zijn ontwaakt vinden er 2 moorden per week plaats vanwege een interpretatie van een ideologie van 1400 jaar terug. En dan kan het niet meer worden teruggedraaid.

Jan, Leiden | 18-06-18 | 16:09

De moord op een meisje van 14 heeft in Duitsland de afgelopen week de publieke opinie doen omslaan.

Trumme | 18-06-18 | 16:58

Laat godverdomme de boel maar klappen daar in Duitsland. Ik kan niet wachten totdat die heks van haar troon gestoten wordt. Ik hoop dat ze daarna gewoon strafrechtelijk vervolgd gaat worden voor de unilaterale clusterfuck waarin ze haar eigen maar ook de omringende landen in heeft gestort. Ze is slechts te omschrijven als een tegen beter weten in deugende kut hoer. Al die migranten gaan dat land nog vele decennia hoofdpijn bezorgen.

WatZalIkErvanZeggen | 18-06-18 | 14:33 | 1

Ze is wel netjes en democratisch herverkozen. Ja, ja, dat hebben er meer gedaan, maar toen was er nog geen EU en UN. Die denken dat ze de almacht zijn en gedragen zich ook daarnaar.

lokoolokie | 18-06-18 | 16:05

Ze roepen het al bij binnenkomt die importlingen: 'Mi graties.'

Premier Trutte | 18-06-18 | 14:32 | 1

De taalkennis wordt allengs beter: 'Miele gratis'

kleurdoosje | 18-06-18 | 15:30

De meeste duiters zijn zo links als de neten. Ze weten ook wel dat Merkel niet de beste keuze is maar al het andere is nazi, vinden ze. Ik spreek veel met ze,.. maar ben al voorzichtiger geworden.. ze willen het gewoon niet begrijpen.

horsteknots | 18-06-18 | 14:32 | 1

Duitsers reageren vanuit een trauma. Het blijven toch extreme mensen. Eerst extreem tegen buitenlanders, nu extreem lief voor buitenlanders.
Helaas wil Merkel haar wil opleggen aan heel Europa. Nederland volgt uiteraard braaf. Een paar verstandige Oost Europese landen worden er om verketterd.
Dat moeten de Duitsers eindelijk eens afleren: andere landen hun wil opleggen.
De multicultuur is een volkomen mislukking, de Syriërs krijgen geen werk, er komt een sociale en culturele ramp op Europa af. Ben benieuwd hoe de Duitsers daar weer op reageren.

André4711 | 18-06-18 | 18:57

Hup Seehofer! Bah Merkel......

GeneralDirector | 18-06-18 | 14:30

www.bbc.com/news/world-europe-4450015...
Groot BBC achtergrondartikel over de MerkelMigratie crisis: "The German chancellor looks weary, worn down, out of energy." Gesteld wordt dat de CSU geen heil ziet in nieuwe verkiezingen, hoewel nieuwe verkiezingen de SPD ten grave draagt. Er bestaat veel persoonlijke animositeit tussen Seehofer en Merkel, vanwege haar falen hem in te lichten over de migrantenstroom in 2015. Eind juni = 12 dagen. De overgrote meerderheid van de EU landen willen koste wat het kost een herhaling van de ramp van 2015 voorkomen. Merkel's gezicht is te zeer gestempeld door die catastrofe.

Eeuwig..Op..Vakantie | 18-06-18 | 14:25 | 1

Als Duitsland is uitgeschakeld in de groepsfase gaat iedereen weer over tot de orde van de dag,

Pelforth | 18-06-18 | 14:28

Duitsers. Eerst zien, dan geloven. (2)

A.U.EnLeven | 18-06-18 | 14:18 | 2

A.U.EnLeven
Wat een domme opmerking. Je weet niet wat het woord geloven betekent. anders schreef je niet zulke onzin. Zo gauw je iets ziet van wat je geloofde valt geloof totaal weg. Want het is dan zekerheid.

Rest In Privacy | 18-06-18 | 16:23

Die Seehofer heeft altijd een grote mond en altijd daarna bindt hij weer in.. Hij moet gewoon een keer doorzetten.

Kondor | 18-06-18 | 14:15 | 4

Een soort Omtzigt zeg maar?

obominotie | 18-06-18 | 14:39

@obominotie | 18-06-18 | 14:39
Ben benieuwd waar @Kondor mee komt. Hij zal als Seehofer-biograaf en -expert toch wel een feitelijke onderbouwing hebben waar dat uit moet blijken.

Stormageddon | 18-06-18 | 14:47

Die Seehofer is als Justizminister van Beieren begonnen. Toen kwamen er duizenden Jugoslaven via Tsjechië naar Beieren en dat maakt hij nu dus voor de 2de keer mee.

Trumme | 18-06-18 | 17:02
▼ 1 antwoord verborgen

Slappe hap die Seehofer, doorpakken nu !
Hij wordt nu natuurlijk sufgeluld en bewerkt door Mutti.

Yperiet | 18-06-18 | 14:05 | 1

Gute Nacht Freundin, es wird Zeit fuer Sie zu gehen.... Was. Sie noch zu sagen haette, dauert nur eine Sigarette, und ein letztrs Glass im Stehen.... Lalalalala usw

Kokossss | 18-06-18 | 14:10

Dat ‘grenzen dicht’ de klok 30jr. terugdraait, is grote onzin. Met voortschrijdend inzicht en nieuwe technieken kunnen ze op elke in en uitvalsweg vliegende douane brigades zetten... begin eerst maar eens met dag en nacht 15% v.d. voertuigen te controleren, daar vang je al een hoop ellende af.

Te hoge kosten zegt u? Het budget voor Turkije kan hier prima voor aangewend worden, ca. 6miljard. Tevens zijn de kosten voor Douane toentertijd weggevallen, dus daar was men al mee bekend. Bijkomend, ook goed voor de werkgelegenheid en de veiligheid zal aanzienlijk worden verhoogd.

Het gegeven dat dit (nog) niet gebeurd staat gelijk aan pure onwil of krankzinnigheid.

Veluwse-Eikel | 18-06-18 | 13:56 | 3

Mark geeft liever een feestje van 7mlrd voor zn dividend vrinden..

Ton8695 | 18-06-18 | 14:04

Veluwse-Eikel | 18-06-18 | 13:56
voortschrijdend inzicht en nieuwe technieken ?
Door misschien vanuit de huiskamer te kunnen bepalen of iemand eventueel een "gevaar" kan gaan opleveren ?
En kunt u misschien wat specifieker zijn over dat inzicht ?

arealpatriot | 18-06-18 | 15:40

Arealpatriot met ui: dat wat ’n feit is behoeft niet benadrukt te worden. U benadrukt hier uw ‘patriotisme’ en vindt tevens dat mijn plemp een simplistische gedachtegang vanuit de huiskamer betreft. Leg eens uit...

Veluwse-Eikel | 18-06-18 | 19:06

Inmiddels de hoogste tijd dat krankzinnige gedrocht van Merkel op te sluiten in een gekkeninrichting dacht ik zo. In '39 zouden ze haar een ietwat andere ''behandeling'' hebben geven. Ik neem aan dat het Duitse Volk nog wel eerdaags met haar afrekent. Eigenlijk diep triest hoe een groot, trots en machtig land in no-time door die idiote heks naar de donder is geholpen.

HardwerkendeBlanke | 18-06-18 | 13:51 | 1

Wij hebben er ook één. Ze heet Ollongren, en ik voorzie een grote toekomst voor haar.

André4711 | 18-06-18 | 19:00

Zeer tijdelijk afgewend. Eind juni is namelijk morgen. De druk blijft er dik op staan voor Angela. Dit is echt een ultimatum zoals ie hoort.

Rest In Privacy | 18-06-18 | 13:50

Wer hat verloren?
Du, dich?
Ich mich?
Oder
Oder, wir uns?

Ben-Bataaf | 18-06-18 | 13:50 | 2

Amadeus

arealpatriot | 18-06-18 | 15:34

Angie, quit living on dreams...

Samui07 | 18-06-18 | 20:03

Dont mention ze weltmaistershaft.

cat22 | 18-06-18 | 13:49

Khadaffi heeft dit overigens allemaal voorspeld. Heeft ook een voorstel gedaan de hordes te stoppen. Niet gratis natuurlijk. Maar die moest dood omdat ie de olie niet meer in dollars wilde afrekenen. En nu betalen we Erdogan miljarden om ons te laten overspoelen met dobbernegers én turken.
Goed werk EU!
Nexit Nexit Nexit!

oplichter | 18-06-18 | 13:44 | 2

Niet wéér een oliecomplottheorie heh ? Daar geloven we niet meer in.

Jahowiseffe | 18-06-18 | 13:46

@ Jahowiseffe
Goed lezen. Dat staat er niet.

oplichter | 18-06-18 | 13:57

En iedereen gelooft dit nog? Die gozer is alleen maar tegen Merkel omdat hij een kans ziet om zijn eigen carrière laten bloeien.. als hij de stemmen heeft die hij wil hebben, doet hij lekker waar hij zin in heeft.

Ton8695 | 18-06-18 | 13:43 | 5

Je kan er trouwens ook niks aan doen dat je het spelletje niet begrijpt.. kennelijk heb je niet in de gaten hoe de stem van het volk keer op keer wordt genegeerd onwille van eigengewin. Waarom zou het nu anders gaan? Levert u maar eens bewijzen!

Ton8695 | 18-06-18 | 14:11

Veluwse-Eikel | 18-06-18 | 13:59
Dus u heeft er verder helemaal geen problemen mee, om met dezelfde onderbouwing" iemand voor stropop en duimzuiger te classificeren ?
+1

arealpatriot | 18-06-18 | 14:17

Arealpatriot met ui: correct, er vinden wel degelijk een verschuivingen in Duitsland plaats, echter, dit soort processen gaan natuurlijk veel te langzaam. Dhr. Seehofer is een door de wol geverfde politicus en die zet in en wacht af, een soort van lange termijn schaakspel met grote machten. Hierdoor is de quote: ‘enkel voor zijn carrière’ te kort door de bocht en schuif dit af op een niet onderbouwde eigen mening. Tevens heb ik er geen enkele moeite mee om ‘onzin tegen onzin’ weg te strepen. Ben je het hiermee oneens, kom dan met onderbouwingen zodat alle mede reaguurders niet enkel een losse flodder horen, maar ook nog eens correct geïnformeerd worden.

Nb. het jezelf toebedelen van punten kun je beter aan anderen overlaten.

Veluwse-Eikel | 18-06-18 | 19:19
▼ 2 antwoorden verborgen

www.theaustralian.com.au/news/world/m...
Bovenstaand Australisch artikel suggereert de mogelijkheid dat Merkel de CSU gaat inruilen voor de Grünen. Dan gaat Duitsland zelf uiteenvallen: de Bayerische Freistaat gaat door met de grenzen te sluiten.

Eeuwig..Op..Vakantie | 18-06-18 | 13:43 | 1

Zo. En waar is onze crisisminister? *speurhond loslaten doet*

einStina | 18-06-18 | 13:42

Aparte gelijktijdige persco. De regering gaat vallen en het is auf wedersehen Merkel. Eindelijk!!

Ofzo2 | 18-06-18 | 13:41 | 1

Nee hoor.. dit wordt het begin van (onder de vlag van Europa in nood, dus de EU komt moet redden) meer Europa.

Ton8695 | 18-06-18 | 13:46

Laat maar klappen die EU, en dan snel voor een Noord Europese alliantie gaan.
Gewoon landen die wel begrotings dicipline hebben.
Grenzen met knoflooklanden weer bewaken, dan maar een paspoortje laten zien, maar alles beter dan dit EU drama.

Gerrit gordijnstok | 18-06-18 | 13:41 | 1

U denkt dat dit om begrotingen gaat?

Ton8695 | 18-06-18 | 13:47

Hup München, leukere stad dan Berlijn. Lekker Paulaner drinken.
Maar ik vrees dat Seehofer zijn keutel wel weer intrekt.

Yperiet | 18-06-18 | 13:40 | 1

Ha die Paulaner smaakt lekker in München! In oktober zijn verkiezingen in deelstaat Beieren en alleenheerser CSU Seehofer voelt de hete adem van de AfD in zijn nek. Voor de bühne? We zullen het zien.

JohnWalker | 18-06-18 | 13:56

fantastisch, met wat geluk is de brexit afgerond, en houden voostenrijk denemarken hongarije en polen voet bij stuk. Italie is failliet net als portugal. Crisis in Germoney. Einde EU. Terug naar een situatie waarin maar eens gekeken moet worden waar de EU in essentie voor is gaan samenwerken.

gelachewoar | 18-06-18 | 13:38

Iedereen die dit gekut met vluchtelingen al tijden aan zag komen en zich daarover uitsprak was een racist. Weet u nog: Vol = vol? Of Pim? Of Wilders? Zorgen uiten uit landsbelang en u bent een populist, of nazi. Jaren lang doormodderen, pamperen, nat houden, wegkijken accepteren en "multicultiknuffellen" en we zijn nog een steek verder. Behalve dat de vluchtelingen nu "eerlijker verdeeld moeten worden over Europa".
Maar daarmee is de aanwas nog niet opgelost.
En komen er nog steeds "vluchtelingen" die geen vluchteling zijn.
En worden illegalen (door de rechter beoordeeld) Europa niet uitgezet.
Zijn de buitengrenzen nog open.
Rijzen de kosten de pan uit.
Neemt de criminaliteit toe.
Neemt onvrede toe.
Neemt haat (over en weer) toe.
Zorgt dit voor verdeeldheid tussen Europese landen onderling.
Wrijven nieuwe bevolkingsgroepen in tradities, zoals het winterfeest, Sinterklaas om nieuwe "feesten" aan ons op te leggen zoals Tofik Dhimmi met zijn "jullie moeten ons respecteren door niet op een terrasje te gaan zitten tijdens de Ramadan.
Krijgen clubjes met politieke steun aan Ankara steeds meer voet aan de grond.
Verrijzen er overal moskeeën met dubieuze steun en dubieuze berichten uit de Golfregio.
En ga zo maar door.

Bedankt Europa, bedankt Merkel,
Wir schaffen das.
Nicht.
Nie.
www.dumpert.nl/mediabase/7214017/941c...
Fijne vakantie alvast.

Is dit nog nieuws? | 18-06-18 | 13:38

De ellende van de Tweede Wereldoorlog en de holocaust is nog dagelijks te zien op Discovery en NatGeo, en blijkbaar nog steeds interessant genoeg. Het is een onuitwisbare smet op het Duitse blazoen. De na-oorlogse generaties Duitsers voelen die last ook nog, maar voelen zich daar uiteraard minder schuldig aan. Merkel wilde op die smet tegenwicht aanbrengen, en kon ook niet veel anders, gezien de reputatie van haar land; de spijkerharde kritieken en de veroordelingen van links lagen al klaar.
Het is alleen fout gelopen. De attitude van de immigrant is weer verkeerd ingeschat, en het zijn er teveel... Er zijn geen sympathieke oplossingen meer.

Jahowiseffe | 18-06-18 | 13:37

op Welt.de las ik gisteren dat Rutte aan de kant van Oostenrijk staat.
Ondertussen komt Seehofer met een compromis, dat gaat de CSU stemmen kosten..

bergsbeklimmer | 18-06-18 | 13:36 | 2

Rutte staat aan de kant van Juncker en de multinationals... Rutte is een antichrist..

Ton8695 | 18-06-18 | 13:51

Rutte staat maar aan één kant en dat is zijn eigen kant.

André4711 | 18-06-18 | 19:05

Ik hoop dat de Duitse regering klapt en dat de EU daardoor stuurloos wordt. Als de EU uit elkaar rammelt van ellende krijgen wij Nexit zonder dat we een referendum hoeven af te dwingen.

Irnerius | 18-06-18 | 13:36 | 3

Ik zou je pis in de tussentijd niet ophouden. Als je zit wat EU politici en EU ambtenaren verdienen en declareren... Die kip met de gouden eieren wordt niet zomaar geslacht.

Jahowiseffe | 18-06-18 | 13:41

Een stuurloze EU gaat juist zorgen voor meer EU... dat is precies het doel van de agenda. De EU veroorzaakt chaos, verdeeldheid, paniek... en als de wanhoop nabij is staat de EU op als reddende engel en grijpt alle macht. Verdeel en heers.. zo gaan dit soort spelletjes al eeuwen.

Ton8695 | 18-06-18 | 13:54

De eu is de oneindig hoge top van de politieke
toren van Babel.
Het is (europeesche) politici eindelijk gelukt om zo enorme afstand te creeren tussen hen, en de mensen die hen (soms ook niet) kiezen.
Die europalimentariers zitten mega hoog boven u en mij.
Ze kunnen daarom rustig hun (verbale)poep sans gene laten vallen op u en mijn hoofd.
Die krijg je alleen nog maar met revolutie weg.
De eu is het einde van de eu...!

Kanarie_Geil | 18-06-18 | 15:22

Geen enkele partij kan zich verkiezingen permitteren, op de Afd na met Oostenrijk als lichtend voorbeeld.....

Mazoeza | 18-06-18 | 13:33

Even stoere taal uitslaan vlak voor de verkiezingen, om wat stemmen van "populisten" af te pakken. En na de verkiezingen gewoon weer doorgaan met parasieten paaien.
Waar heb ik dat meer gezien?

Rest In Privacy | 18-06-18 | 13:32 | 1

Bij Rutte?

André4711 | 18-06-18 | 19:05

Seehofer geeft Merkel twee weken de tjd. Het compromis van de CSU is dan in stappen in plaats van in een keer de influx van gelukszoekers te beperken.

Merkel zegt dan toe er alles aan te gaan doen om een omvattende europese oplossingbte zoeken. Heeft ze sinds 15 september 2015 weliswaar de tijd voor gehad, maar nog niks geworden.

Resultaten uit het verleden zijn een uitstekende voorspeller voor de toekomst. Europa is te verdeeld om er nog samen uit te komen. Merkl zal vanavind de Italiaanse premier Conte op haar knieën smeken, maar Italie heeft niks meer te verliezen.

Maar misschien heeft Seehofer nog iets veel leukers te melden, om twee uur. Een samenvatting van het Stasi dossier over agente Erika. Bijvoorbeeld.

Glasgow Argus | 18-06-18 | 13:31

Lekker hoor dit, gedoe in het EU deugkamp. En wat waren ze blij vorig jaar na de verkiezingen in Nederland en Frankrijk. Die Merkel moet met pek en veren afgeserveerd worden.

HaatbaardKnipper | 18-06-18 | 13:30 | 1

Hahaha, ja, wat waren ze blij. Dank, was het vergeten. Alleen heb ik me al een paar keer lopen verheugen op de aftocht van Merkel, maar ging steeds niet gebeuren. Ik wacht nog maar even af.

zwartzondersuiker | 18-06-18 | 13:37

“Bruine Beieren”?
Zowel historisch als sociologisch klopt daar geen hout van. Hitler kreeg in Bayern geen voet aan de grond. Zijn electorale winst haalde hij vooral in Pruisische gebieden.
Kaartje van de laatste verkiezingen in 1933: en.wikipedia.org/wiki/German_federal_... (Bayern =25,25,26). In Bayern won de katholieke Centrumpartij.
Bayern is ook nooit militaristisch of totalitair geweest. Het was altijd een beetje een sprookjesachtig en totaal ongevaarlijk koninkrijk in Centraal Europa, een overgangsland tussen de Rijnlandse cultuur en en de Alpencultuur. En tja, katholiek en conservatief tot op het bot. (De vorige paus kwam er ook vandaan). Maar ook het land met de meeste brouwerijen en grootste bierproductie van Duitsland.
Het feit dat Onkel Adolf zijn Datsja in Beieren had betekent nog niet dat hele land “bruin” was, of is.

Stormageddon | 18-06-18 | 13:28 | 6

Mijn reactie was voor Stormageddon.

Lupuslupus | 18-06-18 | 13:54

Dank Storma. Interessant.

Basil Fawlty | 18-06-18 | 13:56

Klopt als een bus, maar laat die paus er maar buiten, die zat bij de Hitlerjugend bij het afweergeschut, al dan niet vrijwillig.

Jan, Leiden | 18-06-18 | 16:18
▼ 3 antwoorden verborgen

De deelstaat Beieren heeft al genoeg voor haar kiezen gekregen. Niet alleen de vluchtelingen plaag, maar vooral ook toen de grenzen met Roemenië en Bulgarije opengingen. De Roma stroomden met grote aantallen binnen. Die lui zijn het meer dan zat.

Memek | 18-06-18 | 13:27

Het is slechts wachten op Rutte die zijn steun aan Merkel uitspreekt. Dan weet je zeker dat ze de kerst niet gaat halen.

Rest In Privacy | 18-06-18 | 13:27 | 1

lol

Lupuslupus | 18-06-18 | 13:55

Rutte gokt zeker niet alleen op Merkel. Getuige ook het interview van Kurz in de Oostenrijkse Standard van vorige week. Kurz ziet Rutte naar eigen zeggen als een voorbeeld en zielsverwant.

Daarnaast heeft Rutte een kamp gesmeed met wat al de 'Hanze-coalitie' heet, kleine netto-betalers en landen die de begroting op orde hebben, als tegenwicht voor de Euro-plannen van de Frans-Duitse as.

Rutte positioneert zich duidelijk voor een rol in Brussel. De baantjes komen in 2019 vrij.

TheFirstYelle | 18-06-18 | 13:26

Sombere tijden voor onze oosterburen. "Die Mannschaft" roeptoetert ook al wanhopig de Merkeliaanse lijfspreuk "Wir schaffen Das".
Een breuk in "die Union" is overmijdelijk en de dagen van Merkel lijken geteld. Hopelijk is deze scheuring het startsein voor een realistische immigratiepolitiek in W-Europa.

Luchtbakfietser | 18-06-18 | 13:25

Es gehty an... dat wilde ik alleen ff zeggen :)

lovekila | 18-06-18 | 13:24

Ik zou onze borst maar nat maken. Al Duitsland op slot gaat dan gaan we toch gewoon naar de buren? Die immigratie heeft een enorm momentum, dat duwt gewoon door, als kruiend ijs tegen de afsluitdijk. Men heeft immers op internet kunnen zien hoe goed het hier is, en hoe halfzacht onze leiders?

Jahowiseffe | 18-06-18 | 13:22 | 1

Inderdaad. De bolle koning en de lachende eunuch.
That'll scare 'm.

oplichter | 18-06-18 | 13:28

Gute Nacht, Merkel, es wird Zeit für dich zu gehen.
Was ich noch zu sagen hätte, dauert keine Zigarette und kein letztes Glas im Stehen.
(vrij naar Reinhard Mey)

Memek | 18-06-18 | 13:21 | 3

Mooi.

Lupuslupus | 18-06-18 | 13:27

uitstekend metrumgevoel.

Luchtbakfietser | 18-06-18 | 13:28

Dat wordt een zomerhit.

Pelforth | 18-06-18 | 13:35

Misleidende titel, er is nog niets voorbij. Blij gemaakt met een dode mus.

fronsman | 18-06-18 | 13:19 | 1

Ik ben ook lichtelijk teleurgsteld. Er gebeurt helemaal niets en we modderen verder door.

halfvolle glas | 18-06-18 | 13:27

Vergeet even niet dat het Merkel was die Kohl een mes in de rug stak. Ze zou er dus ervaring mee moeten hebben.

RenHoek | 18-06-18 | 13:18 | 1

Ze valt nu zelf in een mes. En zo hoort het ook. 'Allen die het zwaard/mes opnemen zullen door het zwaard/mes vergaan'. Dat heet gerechtigheid.

Lupuslupus | 18-06-18 | 13:29

Maar wat de Merkellianen al wel voor elkaar hebben is dat de problemen zo groot zijn geworden dat ze niet meer met zachte maatregelen zijn op te lossen. Wat we gaan zien in Europa zijn twee sporen.
.
Landen die ten halve keren onder druk van de bevolking en draconische maatregelen als geheel gesloten grenzen en deportatie van kwaadwillenden zullen moeten aanwenden om het herstel in te luiden. Schrijnende taferelen.
.
Landen die stoicijns voortgaan op de koers gezet door deze Lemmingenkanselier en afglijden in geweld en onrust. Nog veel schrijnender taferelen en onherstelbare schade.
.
Tussendoor zullen de Eurocraten een greep wagen naar een leger want “Europees probleem”.
.
Roll the dice!
.
Ja, ja uw stempotlood schetste een mooie toekomst voor ons allemaal.

Parel van het Zuiden | 18-06-18 | 13:18 | 4

Eerst maar eens de grenzen dicht en kwaadwillenden eruit.

Road to serfdom | 18-06-18 | 13:28

@Road to serfdom | 18-06-18 | 13:26

A. De vele slachtoffers tot dat moment.
B. Dat het tot zulke dingen moest komen terwijl in een eerder stadium slechts met criteria, niet het land betreden al een hoop gecorrigeerd had kunnen worden.
C. U dacht dat dat met zo’n vijfde colonne als nu zonder slag of stoot ging?
D. Een Europees schisma op dit terrein zal doorwerken op andere.

Parel van het Zuiden | 18-06-18 | 13:30

Als ik 'schrijnende taferelen' wil duiden, denk ik aan alle Europeanen die door het beleid van Merkel vermoord zijn en hun families die voor het leven beschadigd zijn, aan allen die uit hun wijken en huizen verdreven zijn door islamieten, ook in ons land.
En bij èlke deportatie zal mijn vlag gaan wapperen.

Lupuslupus | 18-06-18 | 13:34
▼ 1 antwoord verborgen

Dank zij haar ouders heeft Merkel haar jeugd op een communistische geschoeide leest doorgebracht. Daar heeft ze dan ook de fijne kneepje van het vak geleerd, met name hoe je de democratie vertrapt, het volk knevelt en de samenleving ontwricht (met mooie praatjes).
Haar "wir schaffen das", was de kers op die taart. De koek is op, de kers verzuurd.

Memek | 18-06-18 | 13:17 | 1

Merkel droeg zelfs een Stasi uniform. Met haar 'wir schaffen das' heeft ze niet alleen Duitsland maar heel Europa willen ontwrichten. Het was gewoon een communistisch loeder en is dat altijd gebleven.
Een kinderloos Stasiloeder, 3x gescheiden (logisch, welke normale man houdt het met zo iemand nou uit!) dat er op uit was om heel Europa de das om te doen. Ze moest worden gestopt en hopelijk is Horst Seehofer het betonblok dat de Stasitrein uit de rails doet lopen.

Lupuslupus | 18-06-18 | 13:58

Al dat geld, al die geïmporteerde ellende, al die doden op de Middellandse zee, al die moorden, verkrachtingen en aanrandingen, al die kapotte levens, het verdriet, de mensensmokkelaars, de maatschappelijke onrust, de "dreiging" van een EU die (volgens het VK artikel) "30 jaar terug in de tijd word geworpen als Schengen valt", al het politieke gekrakeel, de miljarden voor Turkije, de honderden miljarden de komende jaren die geïnvesteerd moeten worden om al die kansarme immigranten van bed bad brood en Miele te voorzien... het had allemaal zo eenvoudig voorkomen kunnen worden als GVD niet iedereen zo wanhopig probeerde (en probeert) te Deugen. Als er een paar politici waren geweest die in 2015 al een kans hadden gekregen toen Merkel als een volleerd krankzinnige de deur van Europa wagenwijd openzette voor Afrika. Dat politiek correcte in de pas lopen op straffe van excommunicatie uit de politieke arena wegens vermeend "racisme" (wat gewoon realisme was en is), moet je zien wat een stinkende puinhoop dát heeft opgeleverd. En ruimen de verantwooordelijke politici die op? Neen. Dat mag jan met zn pet weer gaan doen. Die mag de komende tientallen jaren de ellende opdweilen en de achteruitgang van ontwikkeling en welvaart slikken. Die mag familie offeren op het altaar van mevrouw Merkel en haar politiek correcte kliek mafketels.

Dutchbeaurouge | 18-06-18 | 13:16 | 4

Helemaal prima stuk. Vat alles samen. Het bewaren waard...

Jahowiseffe | 18-06-18 | 13:28

Hopelijk stuit Kolonel Kurz niet op een kapitein Volkert Willard.

Pelforth | 18-06-18 | 13:38

Amen!

benjeallanggek | 18-06-18 | 13:40
▼ 1 antwoord verborgen

pRutte heeft weer eens op het verkeerde paard gewed. Hopelijk moet hij nu zelf een keer op de blaren zitten...

benjeallanggek | 18-06-18 | 13:16 | 2

Die zweeft na de eerstvolgende kabinetscrisis (om iets lulligs) vredig weg naar internationaal bestuurlijke oorden. Ver, ver weg van het nationale grauw.

atheïstisch stemvee | 18-06-18 | 13:27

Waarschijnlijk moet u als belastingbetaler op de blaren die Mark Prutte veroorzaakt gaan zitten. Zo gaat het helaas telkens weer. Nog drie jaar welvaart overdragen naar multinationals, ambtenaren, deugers en politici en verder Nederland afbreken en dan mogen we weer een poging wagen er iets met elkaar van te gaan maken.

O2Neutraal | 18-06-18 | 13:28

Es ist Zeit zu gehen!

Een vrije paling | 18-06-18 | 13:16

1 groot toneelspel, en de eu slaafjes trappen er weer in..

Mark_D_NL | 18-06-18 | 13:14

De gewone Duitser, zo eentje met foute opa en oma, die snapt heel goed waarom het even nodig was dat Merkel de deur open zette. De deken van facisme is daarmee eindelijk van hun erfenis afgeschud. Diezelfde gewone Duitser, die net als ons er niets aan kan doen dat zijn voorouders fout waren, wil zijn maatschappij het liefst rein houden van invloeden van buitenaf. Volkomen gezonde manier van denken waar geen Oost-Duitse door Vögele mode gesponsorde hotemetoot iets aan gaat kunnen veranderen.

DommeNeger | 18-06-18 | 13:12 | 1

Het wordt de Duitsers aangepraat dat ze nog steeds boete moeten doen vanwege WOII
Het aantal holocaust memorial sites in Duitsland neemt, ruim 70 jaar na afloop van de oorlog, nog jaarlijks toe.
Kinderen worden dagelijks geconfronteerd met het feit dat ze slechte mensen zijn.
Deze terreur om de spirit van de Duitse kinderen te breken is kindermishandeling en is werkelijk walgelijk.
Duitsers moeten opstaan tegen hun onderdrukkers en het land weer in eigen handen nemen.
Gelukkig begint dit ook steeds meer te gebeuren.
Nu is er nog wat te verliezen. Nog langer wachten en er is niets meer over om voor te vechten. Liever een straf riskeren dan passief toekijken hoe de toekomst van de kinderen in een gedegenereerde diversiteitshel verandert.
Op Twitter lijkt het of mensen, in alle westerse landen, steed millitanter worden.
De vijand is steeds beter bekend. De rode-pillen fabriek draait op volle toeren (al denken nog steeds veel mensen dat ze de rode pil hebben geslikt als ze maar anti-islam zijn)
The Culture of Critique van Kevin Macdonald is de nieuwe bijbel.
Mensen willen hun land terug en zijn steed massaler bereid om daar voor te vechten.
De overheden kunnen hun vijandigheid naar het volk niet langer verbergen en proberen nu het volk monddood te maken, maar iedere maatregel komt als een boomerang terug.
Er gloort hoop.

arbeid_loutert | 18-06-18 | 13:51

Seehofer en Merkel spelen een 1-2tje met elkaar.
CSU is al decennialang medeverantwoordelijk voor de multiculti. En nu ineens hebben ze het licht gezien.
In de politiek gebeurt niets toevallig. Net zoals Rutte een paar dagen voor de verkiezingen een paar turken over de kling joeg.
Schijtbang voor de AfD bij de komende deelstaat verkiezingen, niets meer, niets minder.

Ivor Biggun | 18-06-18 | 13:11 | 2

Precies vandaar deze valse misleidende tactiek. Wind uit de zeilen nemen van de AfD. En vervolgens op dezelfde voet doorgaan met massale immigratie!!

Jan, Leiden | 18-06-18 | 13:16

Je bedoelt zoiets zoals hier met de VVD,D66,CU. GL, PVDA en CDA?
Dat quasi oppositie voeren is alleen bedoeld om gezamenlijk genoeg zeteltjes te vergaren om de eurofiele agenda te kunnen uitvoeren.
Was eerlijker geweest als ze zouden samengaan als één EU gezinde middenpartij.

Arnold9638 | 18-06-18 | 13:47

Ja wo san's denn, de lustign und de kreizfidelen Leit, und de Schneidign und de Räudign, und de Grantign und de Hantign, und de Willign und de Billign, und de Hitzign und de Witzign, und de Gschnippign und de Gschnappign ... und de Moslems und de Christn, unsere Somaliaheldn und de Pazifistn. Ja, seid's alle då? - Na fang ma å!

www.youtube.com/watch?v=S-gd9aTalmw

Enrique C | 18-06-18 | 13:11

Mutti, mutti er hat uberhaubt nicht gebohrt..

zimmerschwanz | 18-06-18 | 13:09

Tegelijk een persconferentie? Dat klinkt niet bepaald éénsgezind. Dat duidt op C.R.I.S.I.S.
Wat op zich niet verkeerd is. Iemand moet Merkel stoppen.

Amsterdamsko | 18-06-18 | 13:09

Alle berichtgeving ten spijt, is de feitelijke situatie dat Merkel handelt met electorale steun van haar volk: democracy at work.
jemagookniksmeer | 18-06-18 | 13:01

En het volk stemt haar thans weg: democracy at work.

Memek | 18-06-18 | 13:07 | 1

Precies. Helaas moet je daar in een democratie soms lang op wachten. Als mijn accountant of advocaat een prutser blijkt te zijn ben ik zo van hem af, maar als je volksvertegenwoordiger een miskoop is, dan is er een contract van vier jaar waarbinnen hij zijn gang kan blijven gaan.

Muxje | 18-06-18 | 13:13

Mit die Kentnisse von heute, hätten wir dass in 2015 nicht gewusst haben gewollt gekönnt gemocht' of iets van die strekking.

Al-Dente | 18-06-18 | 13:07

Gisteren alweer! in Duitsland een meisje van 16 zwaar mishandeld dood gevonden
Uiteraard alweer door iemand met een laag bloedsuiker.
Wir schaffen (morden) das!

joppo0 | 18-06-18 | 13:07 | 1

Bron..?

Veluwse-Eikel | 18-06-18 | 13:43

Uit het VK artikel: "‘Nu de zon schijnt, moeten we het dak repareren’, hield staatssecretaris Harbers (Justitie) zijn EU-collega’s vorige week voor. Waarop een Italiaanse diplomaat antwoordde: ‘Als bij ons de zon schijnt, gaan we naar het strand.’". Muwahahaha. Pets! In het gezicht van die Nederlandse moraalridder.

Basil Fawlty | 18-06-18 | 13:07 | 8

Prachtig antwoord van die Italiaanse diplomaat!! Harbers (VVD) is net als zijn baas Rutte een praatjesmaker èn leugenaar.

Lupuslupus | 18-06-18 | 13:19

@E-Burke
Het was toch echt Helmut Kohl die Italie (en ook Griekenland, Spanje en Portugal) maar wat graag bij de Euro wilde. Tsja en als die dikke Duitser (mentor van Merkel trouwens) je toen graag gratis centjes wilde geven wie ben je als Italiaan om dat te weigeren? Of zoals notabene de Duitser Bertolt Brecht al zei: "Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral".

Basil Fawlty | 18-06-18 | 13:25

Mark Harbers heeft in Marrakech de verklaring ondertekent die stelt dat de islam immigratie goed is voor Europa.
Mark Rutte wil Merkel helpen met haar aanpak van de gelukszoekers (meer, meer, meer)
Tot zover de bijdrage van de VVD aan het probleem van de gelukszoekers.
Bovendien, de zon schijnt helemaal niet. Als duistere wolken komen de NGO mensensmokkelaars-veerbootdiensten nog dagelijks aan wal in Europa, terwijl de EU vorig jaar voor veel geld een immigratiepost heeft opgezet in Tunis.
Het gaat niet om de gelukszoekers als mens. Het gaat erom om onze landen en culturen te vernietigen.

arbeid_loutert | 18-06-18 | 14:04
▼ 5 antwoorden verborgen

En Mutti Meral gaat in Turkije als een (democratische) trein..

letopuwzaak | 18-06-18 | 13:06 | 2

Tja, kiezen de Turken niet voor een moslim-extremist, dan kiezen ze wel een nazi-bitch. Zo lang er maar grote hoeveelheden onschuldig bloed vergoten worden.

obominotie | 18-06-18 | 13:20

Right Abominatie, is een grijze wolvin.
Hup Muharrem Ince.

Pelforth | 18-06-18 | 13:42

Ook als de grenzen dicht gaan, zijn ze niet van de problemen rond integratie af. Integendeel: Duitsland barst van #wirsindhier-'gasten' die kansleaus op de arbeidsmarkt zijn. Het enige wat zij wel kunnen is het produceren van nageslacht. Dan hebben we het over miljoenen toekomstige kansarmen dus. Dat wordt niet meer geschafft.

Road to serfdom | 18-06-18 | 13:05 | 3

Triest maar waar, straks elke week een aantal moordincidenten in Bild. Schade Deutsland, sie schaffen es nicht.

Jan, Leiden | 18-06-18 | 13:12

Behalve de Seehofer-Merkel crisis speelt in DE ook de zogenaamde BAMF crisis. Daar wordt nu ook een hardliner voor aangezocht. www.dw.com/en/bavarian-tough-dog-tippe... Die zal die Augias stal uitmesten.

Eeuwig..Op..Vakantie | 18-06-18 | 13:18

Dat ik dit alles nog mag meemaken.... Het geeft weer een beetje hoop voor de toekomst van mijn kinderen. Dánk U Heer!

Lupuslupus | 18-06-18 | 13:22

'Nanomannetje Macron' ! Treffend beschreven. Kan deze betiteling gemunt worden door GS?

xavier | 18-06-18 | 13:05

E.e.a. toont aan dat Cameron/Uk gelijk hadden en Merkel en Brexit Juncker e.c. er faliekant naastzaten, iets waar ze ruimschoots toendertijd voor gewaarschuwd zijn. Merkel moet gewoon opstappen wegens falen.

Zou Brexit Juncker e.c. ook sieren als ze nu eindelijk eens opstappen.

Hoeveel dingen mag je continu fout blijven doen zonder dat dit consequenties heeft voor je positie.

Record Juncker:
- migratiecrisis
- brexit
- verdrag met corrupt land
- ruzie met Uk
- ruzie met Vs
- ruzie met Ru
Enz.

Tee Of Cup | 18-06-18 | 13:05 | 1

Hij heeft nog geen ruzie met de Chinezen gemaakt volgens mij. Dat zal zn volgende stap zijn vermoed ik.

Dutchbeaurouge | 18-06-18 | 13:19

Was even benieuwd wat hierover op Joop.nl te vinden was... maar die zitten nog in de ontkenningsfase. En dat is een goed teken, fingers crossed!

benjeallanggek | 18-06-18 | 13:05

Seehofer moet oppassen dat die niet toevallig een ongeluk krijgt.. de eu club is niet mis. Die gaan over lijken. En alles, maar dan ook alles moet wijken voor de grote vervanging. Dat is nu wel duidelijk.

Mark_D_NL | 18-06-18 | 13:03 | 5

Seehofer is van 1949, 69 jaar oud: dit is voor hem de kroon op z'n carrière. Hij ambieert niet veel meer.

Eeuwig..Op..Vakantie | 18-06-18 | 13:21

Beieren heeft zéker wel wat mannetjes die Seehofer héél goed bewaken.

Lupuslupus | 18-06-18 | 13:24

Eeuwig.. Op.. Vakantie |
Als dit Seehofer lukt moet er in elk EU land een standbeeld voor de man komen.

Lupuslupus | 18-06-18 | 13:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Zolang de totstandkoming van de United States of Europe maar geen gevaar loopt. Dat moet natuurlijk gewoon doorgaan. Voor de rest maakt het dan niet uit welke poppetjes er zitten en welke koppetjes er rollen (figuurlijk, uiteraard).

kweethetooknietbeter | 18-06-18 | 13:02

Totale schijn voor de Bühne om de AfD de wind uit de zeilen te nemen. Trappen die Duitsers er toch weer in? Zou dom zijn. Tenslotte moet Schengen overeind worden gehouden, ook al leidt dat tot Europa's ondergang met massale immigrantenstroom.

Jan, Leiden | 18-06-18 | 13:02 | 3

Schengen zou moeten worden aangepast in: 'vrij verkeer van goederen' en 'personen dienen aan de grens te worden gecontroleerd'.

kweethetooknietbeter | 18-06-18 | 13:04

kweethetooknietbeter | 18-06-18 | 13:04 |

Vind ik ook een goede oplossing, maar noch Europa, noch Macron, noch mutti Merkel willen dit.

Jan, Leiden | 18-06-18 | 13:08

Geef mij maar terugkeer naar die goeie ouwe Benelux,
en daaromheen grenzen.

Kanarie_Geil | 18-06-18 | 13:41

Met dat oranje haar lijkt ze familie van een bekende Nederlandse clown.

oplichter | 18-06-18 | 13:01 | 2

Mark Prutte? Nee, die heeft helemaal geen oranje haar.

O2Neutraal | 18-06-18 | 13:03

@O2Neutraal
-
Nee Markie is gekloond uit geschilferde cellen van de reet van Andre van Duin. Dat zie je toch. Die scheve lach door het zuurstoftekort. Het misplaatste gelach. De verkeerde beslissingen. De voorkeur voor herenliefde.

oplichter | 18-06-18 | 13:15

Merkel blijft zitten waar ze zit en Seehofer verdwijnt in een Stasikelder.

Gulliver | 18-06-18 | 13:00 | 1

De Nacht van de Lange Hakken? LOL

atheïstisch stemvee | 18-06-18 | 13:02

Of in deze context de vergelijking met von Stauffenberg nu helemaal opgaat... ik weet het niet hoor. Uiteindelijk FAALDE zijn aanslag wel en werd hij geëxecuteerd. Als Seehofer daarmee te vergelijken is, hoeft Merkel zich nergens zorgen over te maken.

Naomi71 | 18-06-18 | 13:00

Something is rotten in the state of Germany.

www.welt.de/vermischtes/article177724...

Haalt hier de pers niet (meer), maar Duitsland heeft bijna wekelijks een 'Anne Faber'. Daders zijn opvallend vaak geen Duitsers van geboorte.

Voorjaarsmoe | 18-06-18 | 12:59 | 2

*Duitser

Voorjaarsmoe | 18-06-18 | 13:00

Heel veel toeristen laten Duistland al links liggen. Toerisme uit China en Japan naar Duitsland is al met 20% gedaald!!! Japan heeft zelfs geadviseerd om steden zoals Berlijn en Frankfurt te mijden. Te gevaarlijk.
--
Ook komen er nu veel berichten dat bendes Moslims de parkeerplaatsen langs de snelwegen onveilig maken. En ze hebben het vooral voorzien op toeristen op doorreis, veel sleurhutten worden leegereausd. Vaak met veel geweld. Hoor je niets van in NL...

Mark_D_NL | 18-06-18 | 13:07

Merkel zegt Nein, Seehofer zegt Tschüss, Duitse SP/GL/D66 schuift aan en rukt het kabinet NOG meer naar links. CDU gaat campagne voeren in Beieren en de CSU moet nu concurreren op zowel linker- (CDU) als rechterflank (AfD).

Trekbeest | 18-06-18 | 12:58

Horst Seehofer is de zoon van een vrachtwagenchauffeur / constructie arbeider. Angela Merkel is de dochter van een rode Pfarrer, die in 1954, tegen de stroom vluchtelingen in, in Brandenburg ging werken en die altijd 'het socialisme gesteund' heeft. Deze Horst Kasner mocht vrij reizen naar de Bundesrepublik vanuit de DDR. Deze totaal verschillende afkomst van Horst en Angela maakt meteen duidelijk, dat Horst Seehofer + CSU hun plannen zullen gaan doordrukken, want hij is niet als diplomaat opgevoed. Tegenover deze recht-door-zee man is Merkel een typische anti-democratische achterkamertjes ritselaarster à la Mark Rutte: de Duitsers zijn haar meer dan zat. www.spiked-online.com/newsite/article/... 'evasive & anti-democratic style' zo omschrijft de columniste van Spiked de maniertjes van Angela. Daar tegenover prijst zij Horst Seehofer omdat hij immigratie tot een onderwerp van publieke discussie wil maken. Soms lijkt DE wel eens op NL. Voetballen kunnen ze ook niet.

Eeuwig..Op..Vakantie | 18-06-18 | 12:57 | 4

Ja die toevoeging, "dochter van een dominee" dat maakt bij velen (niet bij mij) zoveel indruk. Dat geeft zo'n soort legitimatie voor wat dat mens dan ook uithaalt, want dochter van dominee; dus altijd goed. Wat kan er fout zijn met dominees. Die hebben de schijn van heiligheid, die staan in contact met - en spreken namens de bovennatuurlijke.

Memek | 18-06-18 | 13:03

jemagookniksmeer | 18-06-18 | 13:01
U volgt de Duitse politiek? Iemands ster kan stijgen of dalen, die van Merkel is aan het uitdoven. Verder is Duitse politiek machtspolitiek (net als in NL) en Seehofer heeft Kurz, Salvini en de Visegrad als medestanders. Hij is slim. Mdme Merkel prut alleen maar aan met miezers als Macron (en de NL-prut). Haar sluwe slangentrucs werken niet meer.

Eeuwig..Op..Vakantie | 18-06-18 | 13:08

jemagookniksmeer | 18-06-18 | 13:01
Die verkiezingen in Duitsland, die waren zo rigged als de pest. Idem aan hier in Nederland. Verkiezingen zijn geen valide meet punt meer. Onbetrouwbaar en makkelijk te beïnvloeden door middel van $ en de MSM.

Mark_D_NL | 18-06-18 | 13:10
▼ 1 antwoord verborgen

Zal tijd worden dat het schip gekeerd wordt door de wal. Een beetje economische- of vluchtelingencrisis en de EU spat uit elkaar!

benjeallanggek | 18-06-18 | 12:56

Merkel valt in haar eigen zwaard, ze glijdt uit over haar eigen drol, mooier kun je het niet aangeboden krijgen.
Zachte heelmeesteres die etterende wonden achterlaat, waar vele generaties nog last van zullen hebben.
Laat de hopelijke val van Merkel het startsein zijn voor de EU om het gezonde verstand weer terug te vinden.

Memek | 18-06-18 | 12:56

Als je het omdraait was het ook dé kans voor Europa om legitimiteit te verkrijgen en Oost-Europa aan zich te binden. Ze hadden het over de andere boeg kunnen gooien en een principe van Europese bescherming op nummer 1 kunnen zetten en juist de landen tijdens de migratiecrisis aan kunnen sporen tot een basispositie van geen asiel, tenzij...

Helaas had je dan Merkel mee moeten krijgen, had ze niet gedaan. En het vluchtelingenverdrag af moeten schaffen en eigenlijk alle migranten buiten Europees grondgebied op moeten vangen tijdens hun asielprocedure zodat ze de illegaliteit niet in konden gaan.

Toch hadden ze door juist vanuit de Europese commissie ook een conservatief geluid te laten galmen dikke steun voor de EU kunnen verkrijgen. Dit is ook bij uitstek een Europees probleem, laat zien dat de EU staat voor de Europeaan en niet de Afrikaan. Helaas is de EU zo ondemocratisch dat conservatieve (en ik vind dat, helaas, realistische) meningen over migratie totaal niet doordrongen tot de top van de EU. Als er een conservatieve tegenhangenr van Verhofstadt op eenzelfde hoge positie zou zitten had de EU kunnen scoren.

Het is jammer maar misschien onvermijdelijk dat de EU opblaast door migratie waarbij (hopelijk niet) ook goede regelgeving en coordinatie van de EU sneuvelt.

Sander_Stinkscheet | 18-06-18 | 12:55 | 1

@Zwitsal, neem eens even de tijd om een behoorlijke nick te verzinnen. Er zijn er hier maar weinig met zo'n vulgaire luiheid.

eastender | 18-06-18 | 13:42

Raus met de Merkel. Grenzen op slot. Griekenland krijgt de zo gewenste schuldenreductie op voorwaarde dat ze alle vluchtelingen opvangen en er geen 1 doorsturen. Prima oplossing.

The2Amendment | 18-06-18 | 12:55 | 1

Dit soort simplistische diarree wordt altijd gebruikt door iemand als Timmermans om aan te tonen hoe dom het volk is.

Vluchtelingen/immigranten/asielzoekers worden al snel EU-burgers - en al dan niet na gezinshereniging en een extra paspoort mogen ze gaan en staan waar ze willen binnen de EU.

litebyte | 18-06-18 | 13:02

Zo lang er geen klopjacht gestart is geloof ik er niets van. Sowieso zit Europa nog vol met vergelijkbare zwarte harten. Het Nederlandse kabinet en parlement brengen de teller al op een goede 130+. Zijn we nog niet eens bij Berlijn.

Parel van het Zuiden | 18-06-18 | 12:54

Een volksraadpleging buiten de Kiesraad is ons onderwerp van actie. Geen Stijl heeft nog niet gereageerd, jammer, want met hen is alles een beetje makkelijker. We hebben 8000 vrijwilligers nodig. Meld je aan voor actie na de zomer, ofwel je vakantie loopt geen gevaar. Doe mee, een enkele dag of een deel daarvan.
www.burgercomitenl.nl

61 | 18-06-18 | 12:54

Godzijdank. Het is genoeg met die zelfmoordstrategie die Europa onder aanvoering van Merkel volgt.

Bigi Bana Boy | 18-06-18 | 12:53

Ze hebben genoeg Automonteurs nu binnen gehaald .
En dan ook nog wat Opvreters te veel ook , en dan komen er nog hele Continenten aan.
Ja zelfs voor Mofrika is dat TE .

liegende lippen | 18-06-18 | 12:51

ok Kanzler Merkel: je DEUGT, echt waar, maar nu heel snel opbokken graag.

Bert Konterman | 18-06-18 | 12:50

Alsdat krankzinnige wijf Merkel valt, gaat bij mij de vlag hoog in top, en het zal mijn dag maken.

Dit stond van het weekend in het FD:

Merkel houdt weinig vrienden over door gastvrij immigratiebeleid:

De Duitse politiek wankelt langs een diepe afgrond door het vluchtelingendossier en dreigt Europa mee te trekken. Het typische wachten en zwijgen is voor kanselier Angela Merkel deze keer geen optie. Haar politieke leven en haar Europese idealen staan op het spel. Kan de domineesdochter uit de voormalige DDR hier zonder kleerscheuren uitkomen?
Merkel staat lijnrecht tegenover haar minister van binnenlandse zaken en CSU-partijvoorzitter Horst Seehofer die immigratie wil inperken. In oktober vinden verkiezingen plaats in Beieren, de deelstaat in Zuid-Duitsland waar de meeste vluchtelingen binnenkomen. De CSU wil de opmars van de rechts-populistische AfD stuiten met harde immigratiestandpunten.

De ruzie tussen de zusterpartijen is ongemeen fel. Welt am Sonntag bracht naar buiten dat Seehofer klaar is met Merkel. ‘Ik kan niet meer met die vrouw werken’, zou hij gezegd hebben. De Beierse minister-president Markus Söder stookte de uitslaande brand verder op. Hij zei dat het ‘asieltoerisme’ in Duitsland per direct gestopt moet worden.

Verzoenend geluid:
In Bild was anderzijds ook een verzoenend geluid te horen. ‘Niemand heeft er belang bij dat de CSU de kanselier ten val brengt en de fractie van CDU/CSU in het parlement ophoudt te bestaan’, aldus Seehofer. En volgens nog onbevestigde berichten zondag in diezelfde krant zou Seehofer Merkel twee weken gunnen om aan een oplossing te werken.

Maandag moet blijken of de ruzie tussen de CDU en regionale zuster CSU over de aanscherping van het immigratiebeleid leidt tot een breuk. Dat overkwam de christendemocraten al eens in de jaren zeventig maar toen regeerden de partijen niet samen. Een breuk kan het einde betekenen van de nieuwe CDU/CSU-SPD-regering die er nog geen honderd dagen zit én het tijdperk-Merkel. Dat heeft grote consequenties voor Europa.

Die Welt oordeelde: ‘Haar rustige dagen zijn geteld. Ze moet nu bewegen anders komen er nieuwe verkiezingen.’ Bild steunde Merkel drie jaar geleden met haar vluchtelingenpolitiek. Maar inmiddels komt vooral felle kritiek op haar vanuit de krant. ‘De kanselier moet nu leveren.’

Domino-effect:
Merkel hekelt retoriek en laat zich zelden provoceren. Maar ze is zich nu bewust van de urgente situatie. Met trouwe partijsoldaten als Wolfgang Schäuble poogt ze een noodlottig einde te voorkomen. De Bondsdagvoorzitter zal maandag op een partijtop zijn volle gewicht in de strijd gooien om Merkel net als in 2015 te steunen met haar vluchtelingenbeleid. Als Merkel toegeeft aan de kleine maar machtige CSU schaadt ze haar politieke autoriteit. Als ze rivaal Seehofer ontslaat, is het gedaan met de huidige coalitie.

Het grote twistpunt is het aantal vluchtelingen en de vraag of Duitsland vluchtelingen die al elders geregistreerd zijn in Europa kan wegsturen bij de grens. Merkel vreest een domino-effect als Duitsland hier eenzijdig toe overgaat. Merkel vroeg twee weken van de CSU om met een Europese oplossing te komen voor de immigratieproblemen. Maar die worden haar mogelijk niet gegund.

Europese immigratietop:
Inmiddels zou Merkel aansturen op een versnelling. Ze zou nog deze week een Europese immigratietop willen houden. De zondagseditie van Bild onthulde dat daaraan wordt gewerkt met landen als Italië, Griekenland en Oostenrijk die de meeste immigranten opvangen. Merkels woordvoerder Steffen Seibert ontkende dat zondag. Maandag komt wel sowieso de nieuwe Italiaanse minister-president Giuseppe Conte op bezoek in Berlijn. Dinsdag volgt zijn Franse ambtsgenoot Emmanuel Macron.

Merkel is een politieke overlevingskunstenaar. Maar na dertien jaar regeren heeft ze weinig vrienden en geestverwanten meer over in binnen- en buitenland. Haar gezag brokkelt af door de nasleep van haar gastvrije vluchtelingenpolitiek waarmee ze volgens critici een paard van Troje binnenhaalde in Duitsland én Europa. Merkel hoopt op een Europese oplossing later deze maand. Maar die garantie heeft ze geenszins.

Europa probeert al drie jaar waterdichte afspraken te maken. Tevergeefs. Merkels vluchtelingenbeleid heeft Europa deels tegen Duitsland gekeerd.

Memek | 18-06-18 | 12:50 | 1

Het duurt al te lang (drie jaar) en het afkeren van Merkel's politieke lijn gaat mij nog niet snel en duidelijk genoeg.

Wijze uit het Oosten | 18-06-18 | 13:37

Eindelijk recht Duitsland de rug. Eindelijk komt het land in opstand tegen de domineesdochter Merkel die in een fantasiewereld leeft en Duitsland naar de rand van de afgrond brengt en/of heeft gebracht.

De Evangelist | 18-06-18 | 12:50 | 1

Dochter van een linkse dominee + Stasi. Haar ouders verhuisden van West- naar Oost Duitsland en er zijn foto's van Merkel in een Stasi-uniform. 'De vos verliest wel haar haren maar niet haar streken' is hierop 100% van toepassing.
Halt die Ohren steif Herr Seehofer! Weg mit Merkel. Sofort!

Lupuslupus | 18-06-18 | 13:05

Laten we duidelijk vaststellen, het is over en uit met de EU. Terug naar de oude EEG, maar zonder Italie is het best haalbare. Volledige déconfiture is reeler. Visegrad, Denemarken, Catalonië,, Engeland, Duitsland en nu ook Zweden zijn er klaar mee, officieel. Wij ook
www.burgercomitenl.nl

61 | 18-06-18 | 12:47 | 2

En trap die slakkenvreters er ook meteen uit.

Lupuslupus | 18-06-18 | 13:07

Nee hoor, die EU rolt wel door, helaas. Dat bestuursgedrocht moet blijven groeien om niet op te breken en de geimporteerde problemen worden steeds groter gemaakt waardoor individuele landen het niet meer zelf kunnen/mogen oplossen. Dit gaat nog veel verder, ben ik bang.

Graaisnaaiert | 18-06-18 | 16:47

Ende Merkel. Du hast abgetan und Du schafst es nicht mehr.
Blödes Schwein. Gaat het dan daadwerlijk toch gebeuren? #merkelraus

Paaldanseres | 18-06-18 | 12:47 | 2

Ik denk dat de kans groter is dat ze paaldanseres wordt.
Ze wordt volop gesteunt door de Duitse grootindustrie, en omdat die beleidsbepalend zijn wordt het onderling wel opgelost.

litebyte | 18-06-18 | 12:55

Dream on! lol

Berbaar | 18-06-18 | 12:55
-weggejorist-
Linkse allergie | 18-06-18 | 12:46 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Het gaat in principe wel de goede kant op (invasieve exoten teroeg eigen land) maar eerst moet de Gut-Linkse landverradersbende ausradiert werden. Wanneer Nederland bevrijd wordt is lastig te zeggen. Want Gut-Links hier is niet gewoon links, maar dubbelplus karsverrot.

Nivelleermarionet | 18-06-18 | 12:46

"Een perverse vicieuze cirkel, citeert een somberende Omvolkskrant een EU-ambtenaar."

Vicieuze cirkels moet je doorbreken. Da's alles. Of somberen. Kan ook.

Mark van Leeuwen | 18-06-18 | 12:46 | 1

Dat omvolkvolk sombert mij nog niet hard genoeg..

Wijze uit het Oosten | 18-06-18 | 13:35

Er gloort hoop ;)

RedwhiteNick | 18-06-18 | 12:45 | 1

Stukje naiviteit... ivm die smiley vraag ik het maar even voor de zekerheid.

litebyte | 18-06-18 | 12:47

Kun je zien hoe slecht zijn Engels was, ze doen er maar een gooi naar wat hij nu echt zei

MarcS | 18-06-18 | 13:07

Bedankt voor de link.

drs kwenie | 18-06-18 | 13:10

We weten hoe het met Graf Von Stauffenberg is afgelopen. Helaas.

vanvandaag | 18-06-18 | 12:42

Hadden wij maar een Seehoofer ipv die gladde grijnzende Nederland uitverkopende Rutter.
M&M de vazallen van Brussel hebben in ieder geval een groot probleem Frankrijk en Duitsland moeten de omvolking op gang houden en dat gaat zo het er naar uit ziet problemen geven.

likdoorn | 18-06-18 | 12:41 | 1

Tot nu toe is Rutte precies als Seehofer... grote mond maar niks doen., uiteindelijk juist het tegenover gestelde...
Wil eerst een wat actie zien van Seehofer...

Rene046 | 18-06-18 | 20:59

Frau Merkel is verantwoordelijk voor alle asielellende, 100%
Toen zij "wir schaffen dass riep, was er bij de politiek bekend dat het aanmeldcentrum in Bremen iedereen een verblijfsvergunning gaf. meer dan 100.000 asielzoekers hebben aldus een verblijfsvergunning gekregen.
Van mij mag die hele politieke poppenkast instorten. Op naar een rechts kabinet met o.a AfD erin die het eindelijk wel eens gaan schaffen. Namelijk nul toestroom en eerst de rommel opruimen.

pibasso | 18-06-18 | 12:41 | 1

Helemaal mee eens.

Rene046 | 18-06-18 | 20:57

Dan zal ik maar uitweiden wat er gebeurd: NIETS!

kwark001 | 18-06-18 | 12:41

Merkel blijft jammer genoeg; 't is Duitsland hè.
Eerst even de deelstaatverkiezingen afwachten.
Als Afd buiten de deur blijft (en dat blijft ze)
zullen de neuzen uiteindelijk weer dezelfde kant uitwijzen.
Er worden wat documenten opgesteld en getekend, gewichtig gedaan over nieuwe inzichten, maar uiteindelijk blijft alles bij het oude.
Uiteraard zonder gezichtsverlies van een der betrokkenen.

jemagookniksmeer | 18-06-18 | 12:38 | 2

U ziet het correct. Niets mag de politieke-economische stabiliteit van de GmbH Deutschland in de weg staan, net zoals in lidstaat NL. Bovendien zou een werkelijke verandering in beleid een 'ziejewel effect' veroorzaken voor veel andere (West-)EU lidstaten - dat kan als leider van EU wat GmbH Deutschland is natuurlijk nooit pasieren.

litebyte | 18-06-18 | 12:46

@jemagookniksmeer
@litebyte
@kwark001
Correct ja.
Dachten meer luitjes die 1 x p. 4 jr de stembus(af)gang maakten maar wat meer realistisch.

Maar een kinderhand (Niederlande en de rest van de EU-onderdaantjes) is gauw gevuld.

chicago river | 18-06-18 | 13:08

Ach die twee vinden wel een oplossing waar men zowel de kool als de geit kan sparen.
Loopt wel los.

Berbaar | 18-06-18 | 12:37 | 4

Duitsers. Zelf als eerste de Europese begrotingsnormen aan hun laars lappen. Nu fel voorstander van auterity. Zelf als eerste Dublinakkoord aan hun laars lappen. Straks ..... Een hernieuwd Dublinakkoord? Wat als geweldige Europese prestatie en investering in de toekomst zal worden gepresenteerd. Daarna nogmaals Nobelprijs voor EU haha. En Merkel? Die blijft nog wel even zitten.

atheïstisch stemvee | 18-06-18 | 12:46

De oplossing is ze hier te brengen. Mark Prutte tekent toch wel.

O2Neutraal | 18-06-18 | 13:02

Pcies. Gaat met een enorme sisser aflopen. Net zoals al je, al die keren dat je als EU-criticus lichte hoop had op een spoortje visie of daadkracht op het zoveelste EU dossier - "geen CENT meer naar Griekenland" - yeah right.
En dat is verdomd jammer, zeg ik erbij. Want het gaat weergebeuren: he-le-maal niks wat deze door Merkel aangejaagde en aangewakkerde migratiegekte indamt.

We spreken elkaar over 2 weken weer? Ik hoop vurig dat ik dan diep door het stof kan omdat ik het niet bij het rechte eind had. Stof happen leek nog nooit zo tasty.

chicago river | 18-06-18 | 13:02
▼ 1 antwoord verborgen

Waarom wordt deze heks eigenlijk "Mutti" Merkel genoemd? Het interesseert haar werkelijk geen ene reet dat ze de kinderen van haar land opzadelt met een honderdduizenden parasieten en verkrachters.

eerstneukendanpraten | 18-06-18 | 12:36 | 3

Inderdaad Mutti Merkel is helemaal geen Mutti.

Rest In Privacy | 18-06-18 | 12:47

Een beetje zoals 'Moeder' Theresa: die zag haar schaapjes ook het liefst afsterven met veel pijn.

Zware Guy | 18-06-18 | 13:14

www.youtube.com/watch?v=BORvuO60A08
In deze docu over Ahmad en zijn 2 vrouwen en 6 kinderen wordt Moeder Merkel hartelijk bedankt. Ahmad wil vrouw nummer 3 + 20 kinderen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 18-06-18 | 13:31

Persoonlijk vind ik de bevolking van verpleeghuizen mega te wit.
Dus gewoon opschonen die huizen. Stuur die witten maar naar familie.
Dan kunnen oudere zielige migranten hun plaats innemen,
dan deugen we fijn hé (zei de muis tegen de olifant).

Kanarie_Geil | 18-06-18 | 12:36

Wat een feest. Wat een fantastisch nieuws op de maandag middag. Het enige wat me meer vreugde had gegeven was een aneurysma bij heks Merkel.

Poppo van Ulvinga | 18-06-18 | 12:36

Ik gok Merkel

Omebert | 18-06-18 | 12:35

Etnische groepen horen bij de samenleving. We moeten ze omarmen in plaats van wegzetten.

BambergBintje | 18-06-18 | 12:34 | 12

@BambergBintje | 18-06-18 | 15:02
De minderheden?!
Tenminste 6 van de 7 miljard bewoners van deze aardkloot hebben het minder dan wij. Dat is een royale meerderheid en daarvoor moeten wij onze armen openen. Het huishoudpotje van 17 miljoen kan dat wrl even dragen door nog wat te bezuinigen?!

"Er is altijd nog wel wat te bezuinigen zodat we het weg kunnen geven".

Niet op mijn wc.

WasHetMaarMakkelijk | 18-06-18 | 15:14

BambergBintje | 18-06-18 | 13:23
Lijkt me nóg verstandiger dat deze mensen in het land van herkomst er het beste van maken en dat wij ze dáár allemaal de kansen en steun bieden die ze nodig hebben om daar te overleven en het land welvarend te maken, net zoals wij dat hier hebben gedaan.
Ook wel zo eerlijk voor de achterblijvers daar.
In plaats van hier lekker makkelijk en lui de zaak leeg te komen vreten.

BosrandDirk | 18-06-18 | 16:35

als ik kijk naar het Afrikaanse of Arabische continenten, lijken wij in de minderheid te zijn... en hun aantal groeit gestaag, straks moeten we wel tegen hun zijn om de aarde te redden voor overbevolking... als hun zo goed gedijen op zogenaamde armoede, wat gaat dat geven als ze genieten van rijkdom zonder ook maar 1 vinger hoeven uit te steken ?

Rene046 | 18-06-18 | 20:51
▼ 9 antwoorden verborgen

Direct vast zetten die Merkel en aanklagen voor landverraad!

Fatwabuster | 18-06-18 | 12:34

Merkel de verschrikkelijke ik hoop dat ze snel vertrekt. De schade die ze heeft aangericht is waarschijnlijk al onherstelbaar.

L.Ron.Hubbard | 18-06-18 | 12:33 | 9

Ja, tis daar elke avond de 'nacht van de vluchteling'

Premier Trutte | 18-06-18 | 14:33

Hoe eerder Angela de waanzinnige vertrekt hoe beter!!!!!!

Dr mabuse | 18-06-18 | 14:42

mooie naam voor de vrouw.
Net zoiets als "vladimir the impaler"

Rene046 | 18-06-18 | 20:46
▼ 6 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken