achtergrond

Geenstijl

Facebookkiller komt vrij want geen gevaar meer. Facebookkiller blijkt toch nog complete leipo

Het leven van een veertienjarig joch. Beetje gamen, stoere films kijken, de bink uithangen, voetballen, wereldrecords vestigen in het heren enkelspel en als je een goeie kop hebt mag je naar het fietsenhok. Dat werk.

Zo niet Jinhua K. die op die leeftijd al een huurmoordenaar was; hij liet zich via Facebook overhalen om Joyce 'Winsie' Hau te vermoorden. Nu moet je altijd een beetje oppassen met rottigheid die kinderen uithalen, want kinderen, maar als je op je veertiende op commando een meisje lek prikt ben je of een psychopathische gek, of geschift, of compleet idioot. Jinhua is het in ieder geval allemaal. Enfin, na een jaartje cel en een beetje TBS en stuurde de rechtbank 'm afgelopen september (ondanks protest van het OM) maar eens lekker naar de warme thuiskachel. Blokje hout erop. Heerlijk man. Logisch ook. 'Sociaal en emotioneel beperkt', 'iemand met een ernstige gedragsstoornis met psychopathische trekken', 'hoog scorend op de items gebrek aan empathie en berouw en impulsief gedrag'. Hup de wereld in jij!

Helaas voor de rechtbank blijkt het recidivegevaar van Jinhua volledig verkeerd te zijn ingeschat. "Afgelopen april blijkt Jinhua K. te zijn opgepakt op verdenking van een woningoverval in het Brabantse Sint Oedenrode in februari, waarbij een vuurwapen werd gebruikt. Deze maand werd zijn voorarrest verlengd. De overval maakt deel uit van een onderzoek door de politie Noord-Holland naar meer gewapende overvallen. De aanhouding is nog niet naar buiten gebracht. De advocaat van Jinhua bevestigt dat zijn cliënt vastzit, maar wil verder net als het OM en de reclassering niets zeggen." Gelukkig voor ons is Jinhua nu 21 jaar en mag de rechter een poging doen deze compleet verknipte koekwaus eens wat langer weg te stoppen. Nu kunnen wij nog dingen roepen als 'Jinhua, ga eens wat van je leven maken domme lul' maar deze knakker is reddeloos verloren. En ook al lukt het om van dit dubbeltje een kwartje te maken, tegenwoordig hebben we euro's en dan heb je er nog niks aan. Dus doei Jinhua, jij bent af.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.