Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hoe lang tolereren we @MinPres Mark Rutte nog?

"Er zullen in Nederland heus mensen zijn die werken voor hun geld maar kamerleden vallen daar niet onder."

aux armes citoyens

Hoewel  stukjesschrijvers de ware woordenkunstenaars horen te zijn, nam de volksvertegenwoordiging  afgelopen week de honneurs waar. ‘Leugen’ werd ‘onwaarheid’ en voor ‘memo’ bleken nog meer woorden te bestaan dan voor de punani van luizenmoeders. Misselijkmakend toneel waarop NRC een voorspelbare reactie had: de geloofwaardigheid van Rutte is nog verder aangetast. Journalisten die het nog over de geloofwaardigheid van Rutte hebben: hoe zit het met je  eigen geloofwaardigheid? Of die van 150 kamerleden? Urenlang zeiden kamerleden vanaf het spreekgestoelte ‘FOEI!' en net zoveel urenlang probeerde de volgende zijn voorganger te overtreffen door ‘FOEI FOEI!' te zeggen. Er zullen in Nederland heus mensen zijn die werken voor hun geld maar kamerleden vallen daar niet onder.

Dat het glas plas was werd, wist de Nederlandse kiezer al van te voren. Op tv beweerden kamerleden dat het ‘spannend’ ging worden. Ze bedoelden ‘tenenkrommend’ maar ze kwamen weg met ‘dat weet ik nog niet’; het standaardantwoord. Dat na afloop de conclusie in de Nederlandse media was dat ‘de geloofwaardigheid van Rutte is aangetast’, was er een waar geen koppenmaker overuren voor hoefde te draaien. 

Rutte is de baas van Nederland, zoals Erdogan de baas van Turkije is. Zolang je de baas bent, maakt het geen ene reet uit of een krant schrijft dat je ongeloofwaardig bent of dat je bevolking je een oetlul vindt. Of een leugenaar. De baas is de baas. Schouders ophalen, sneu gezicht trekken, mea culpa prevelen en óp naar het volgende integriteits- cq leugendebat. Pro forma is er een verschil tussen Erdogan en Rutte: de een is een dictator die stemmen vervalst, de ander is de leider van de grootste partij van Nederland die maling heeft aan democratie. Ieder volk krijgt de leiders die het verdient maar dat de Turken Erdogan verdienen betwijfel ik ten zeerste. Dat wij in alle vrijheid Rutte tolereren, verbaast me elke dag weer.

Geen kind, geen volwassene die met zoveel gedraai zijn werk kan doen. Leg aan je trainer op de sportschool maar uit dat je geen suikers hebt gegeten. Heus! Wel appels, snoep, chocola, drop,  frisdrank, ijs – maar geen suikers! Of je een gaatje in je hoofd hebt?! Jezelf voor de gek houden is één ding, ervoor betaald krijgen om 16 miljoen Nederlanders voor de gek te houden is een wereldbaan. Liegen is onderdeel van een politicus'  functie-omschrijving. Een spindoctor leert ze beledigd en verontwaardigd te reageren als anderen concluderen dat ze liegen en bedriegen.

Waarom niet 16 miljoen mensen naar het Binnenhof trekken en de charlatans vermomd als politici hun toegangspassen tot ‘de democratie’ ontnemen, blijft een raadsel. Dat we penthousegate en orgaanroof accepteren, dat we het referendum laten afschaffen: wow. Rechters buigen zich er over. Maar dit? Leugens? Kinderachtige woordspelletjes? Waarmee de intentie van het woord, de bedoeling van een vraag expres genegeerd wordt? Het vak van politicus is verworden tot  het verkrachten van mijn vak, het verkrachten van woorden. Er was een  memo. Die ging over de afschaffing van de dividendbelasting. Het is gênant dat mannen van 50 plus woordspelletjes spelen. Schaam je. De kans is echter groter dat ze ’s avonds als ze thuis zijn, keihard lachen nog steeds de baas van Nederland te zijn.

Reaguursels

Inloggen

Demente Mark Rutte mocht van mij gisteren al naar huis, en de dag daarvoor had ik dat ook al. Ik heb hem nooit op een goede visie kunnen betrappen behalve zorgen dat het begrotingstekort niet blijft stijgen. Dat was een uitstekende visie zolang het geen crisis is.
Maar mocht Mark Amnesie Rutte maandag opstappen dan is het ook goed.
Stelen van de armen en geven aan de rijken, en er iedere keer steeds maar weer er over liegen, draaien, vergeten, niet meer kunnen memoreren die memo's etc. Het is eens genoeg en ik hoop dat alle oud VVD-stemmers wel een geheugen hebben.

Flappie2006 | 29-04-18 | 23:04

Mensen die zich dingen niet meer herinneren waar ze maanden over onderhandeld hebben, horen niet in een regering.
Rutte mag de zorg wel snel veranderen zodat demente mensen ook een plek krijgen anders loopt hij binnenkort ook als een zwerver over straat met zijn slechte geheugen.

PA1WW | 29-04-18 | 18:56

Politici gebruiken slechts de beschikbare ruimte binnen het debat om te manoeuvreren. Als dat manoevreren betekent dat je kunt wegkomen met leugens dan zullen ze dat zeker niet laten. Die ruimte om te liegen wordt geboden door de journalistiek, daar ligt het probleem.
De journalistiek is bevooroordeelt, tegen nieuwrechts (PVV en FvD). Dat is het probleem.
Ik zie journalisten die niet meedoen met dit vieze spel bedelen om geld op Twitter. Dat zegt genoeg..

Machteloze | 29-04-18 | 05:07

Olieboer geeft Franse les:
parler = spreken
mentir = liegen
Vraag aan de klas, "Wat is een parlementariër" ?

Olieboer | 28-04-18 | 20:27

Sterk stuk Ebru! Jammer dat de meeste Nederlanders ingekakt zijn in een diepe slaap, last hebben van chronische ontkenning van de werkelijkheid of bang zijn om te uiten wat ze wérkelijk denken. Zeker is dat de rekening ooit een keer gepresenteerd wordt voor deze houding van zwakte en angst. Goed idee om het Binnen hof een danig aan een oer-Nederlandse schoonmaakbeurt (waren we vroegen beroemd om) te onderwerpen, maar ja,.... welke slapjanus leent zich hiervoor... of zijn er tóch noch sterke Nederlanders die cynicus Rutte en zijn trawante helemaal zat zijn? Voor Nederland is wákker wofden en reageren nog de enige hoop.

awakened | 28-04-18 | 19:14 | 2

Wakker worden en reageren is niet democratisch. Gaat dus niet gebeuren. Zie ook invoering van Europees leger. Een Arabische lente achtige Europese lente gaat dus ook niet. Verder wil de meerderheid van de Nederlanders deze regering.
Feit.

Is dit nog nieuws? | 28-04-18 | 19:51

De meerderheid wil niet deze regering. De meerderheid wil simpelweg niet verliezen wat hij heeft. Huisje boompje beestje. In de landen waar de pleuris is uitgebroken had men niks te verliezen.
Welvaart zorgt voor decadentie. Tuurlijk zijn er mensen die weinig hebben. Maar dat is echt niet een extreem grote groep.

Ca12ny | 29-04-18 | 11:39

Het probleem is niet zozeer, dat Rutte zichzelf als brokkenpiloot en koorddanser ooit onderuit gaat halen.
Misschien springt hij over naar 'n andere 'uitdagende' functie.
En ook van 'n nieuw poppetje, man of vrouw, valt niet zoveel beters te verwachten; de vijver van gelukstreffers is leeg; meestal heeft 'n land of organisatie maar één keer op de tien 'n gelukkige greep met de goede man/vrouw op de goede plaats.
Dat komt omdat er 'n hele negatieve vóórselectie plaatsvindt, waarbij de slimme, maar moreel daklozen het meeste uithoudingsvermogen hebben, om aan de pokertafel van de politiek te blijven zitten en meedoen.
Het reinigende vermogen van 'n democratie, poppetjes te vervangen, is heel matig, maar altijd nog stukken beter dan bij dictaturen.
Kan dat dan niet beter (?), jawel, met referenda.
Soms helpt ook 't brute middel van 'n oorlog. Want tegen 't einde van 'n oorlog zijn de geesten losgetrokken (naoorlogs Nederland leefde lang in de roes, dat communisten en christenen konden samenwerken, (zoals ze ook in tijden van 't verzet hadden meegemaakt), en met die tijdelijk verbrede blijk kon snel worden aangestuurd op het versneld aftreden van die dictatoriale Wilhelmina in 1948.
Maar dan moeten de politieke kaarten, lees, de ingesleten afspraak-ritsel-circuitjes tijdelijk door 'iets', door elkaar zijn geschud, waarop de politici 'vanuit henzelf', en vanuit hun resterende geweten kunnen reageren.
In deze periode verkeert Nederland in coalitie-benauwdheid; waarbij 'n monsterverbond tussen VVD, CDA, CU én D'66 nog maar net 'n meerderheidje bijeen wist te scharrelen. Met bizarre delen in de uitruil van het coalitie-akkoord tot gevolg: (hoe is D'66 ooit zo gek geweest, 'referenda' op te geven (?), en wat kreeg D'66 daar dan voor terug?).
Maar op de langere termijn gaat 't dus prima met Nederland.
Na de val van Rutte III zal ook die coalitie van vier onmogelijke partijen het nog redden (en iedereen zal blijven braken op PvdA, en DENK).
En dan, jawel, dan wordt 't alsnog spannend; wordt het 'cordon sanitaire' tegen PVV en tegen FvD doorbroken, of niet?
Daarom is Den Helder op dit moment zo interessant; want daar dreigt de CU samen te gaan werken met de PVV.
(mijn inschatting; het gaat nog te goed met Nederland; de PVV zal niet een wethouder leveren in het college van Burgemeester en Wethouders in Den Helder.
Want de ellende is nog niet groot genoeg; lees, de schijnheilige hypocrisie werkt nog te goed; de vier coalitiepartijen merken niet, dat het publiek tegen hun blote konten aankijkt, en dat de kinderen roepen, 'dat de keizer geen kleren aanheeft'.
De vier coalitiepartijen schamen zich nog niet (genoeg), zij menen, dat er slechts vervelende incidenten zijn, die ze betreuren, maar dat zij ondertussen toch heel goed werk leveren, dat door de kiezers toch beloond zal moeten worden.
Niet dus.
Er zijn nog meer vervelende incidenten nodig, voordat politieke partijen merken, dat zij de als tamboer maître al lang niet meer aangeven, waar de fanfare heen gaat; dat de hooghartig politieke elite te vèr voor de colonne van de bevolking uit is gemarcheerd.
Zij kijken achterom zodra het geluid bijna weg is: hé, waar zijn onze volgers en kiezers nou?'

Der Paulie | 28-04-18 | 18:52 | 1

Ai; onnauwkeurige zin:
lees:
Na de val van Rutte III zal ook die coalitie van vier onmogelijke partijen het nauwelijks redden (en iedereen zal blijven braken op PvdA, en DENK).

Der Paulie | 28-04-18 | 18:58

Hm, "-weggejorist-".
Ok, opnieuw.
Goed stuk Ebru.
Mijn steun heb je.

MagIkAlWeer | 28-04-18 | 17:36

Het stopt .. het stopt niet vanzelf .... Maar wie trekt ons rukkers en vingeraars achter het toetsenbord vandaan?

Rest In Privacy | 28-04-18 | 16:37 | 1
-weggejorist-
NLmomus | 28-04-18 | 18:05

Hoezo tolereren ? Dit wil de meerderheid gewoon zo. Er is een regeerakkoord, plannen hieruit worden voorgelegd aan de 2e kamer, er zijn voorstanders en er zijn tegenstanders. De voorstanders zijn in de meerderheid. Plan gaat door. Alles verloopt volgens de regels van de democratie .
De ophef achteraf is misplaatst en deze zou over iets anders moeten gaan, namelijk het niet functioneren van de 2e kamer. Maar daar hoor je dan weer niemand over.

Baron Clappique | 28-04-18 | 15:40 | 2

De meerderheid heeft niet op de VVD gestemd.

ZZP-er | 28-04-18 | 17:21

ZZP-er | 28-04-18 | 17:21
Ik heb het niet alleen over de VVD
Motie v afkeuring handelswijze minister : Verworpen. (Hoofdelijk 67-76)
Motie niet doorvoeren afschaffing dividendbelasting : Verworpen. (Hoofdelijk 67-76)

Baron Clappique | 28-04-18 | 17:47

Ach Ebru, wat een ophef. Wie was de baas voor Rutte ? Precies... Balkenende. Het enige wat die in 10 jaar gedaan heeft is de private ZKV geintroduceerd (Hogevorst) en de emancipatieraad afgeschaft (de Geus). Meer niet !! En toen van Gogh vermoord werd, was de leider van het land stil. En toen een auto op konninginne dag de menigte inreed, gaf de leider een lullig interview 's avonds.
Dus Ebru, niets nieuws. Is al 20 jaar zo.

Henk1955 | 28-04-18 | 15:20

Hoe lang tolereren wij Rutte nog? Nou gewoon, tot de volgende verkiezingen aan het einde van de kabinetstermijn. Dat betekent nog ruim 1000 nachtjes waken. En verrassing! Rutte blijkt ook een vierde termijn wel te zien zitten. De omvorming van ons land met een ruim sociaal vangnet naar een keiharde kapitalistische maatschappij à la de VS is immers nog niet voltooid.

Willibald von Klúúúk | 28-04-18 | 15:09 | 1

Nee, niet zolang. Ergens begin 2019 zal het kabinet vallen. Want dan wil Rutte vrij zijn om na de Europese parlements verkiezingen een functie bij de EU te aanvaarden. Mark my words.

J. Jarig | 28-04-18 | 16:35

Het is te hopen dat Rutte en zijn coalitiepartners dit weekend veilig zijn thuisgekomen, want zonder enige herinnering hieraan en zelfs nog met een memo op zak waarvan zij ook geen weet hebben redden ze dat anders nooit. Gelukkig hebben sommigen een chauffeur. Voor Buma is het 't lastigst. Hij kon zich niet herinneren ooit een herinnering vergeten te zijn waarbij hij ooit een beeld had dat hij zich toen kon herinneren maar dat beeld nu kwijt is, zodat hij zich niets herinnerd. En dat is de fractievoorzitter van het CDA. Maandag maar even naar de dokter Sybrand.

Een vrije paling | 28-04-18 | 15:02

"Hoe lang tolereren we @MinPres Mark Rutte nog?"
Nog jaaaaaaaaaaaarenlang, want we zijn een waardeloos volkje.

Slipsnifter | 28-04-18 | 15:02

"Het verkrachten van mijn vak..."

Het is weer lekker ronken geblazen op de tekstverwerker van mevrouw Umar. Ik heb net zo min vertrouwen in Rutte 3 dan in de holle retoriek van Baudet, het gedraai van Pechtold of het geschuimbek van Geert. Een blik in de hedendaagse politiek leert mij (om van 'T Hek te citeren): ik zit er niet bij. Toch is dit ook niet anders dan het gekonkel van Van Agt of Lubbers. Volgens mij gaat het na een jaar of 8 met elke machthebber langzaamaan mis; dat zagen we bij Kok. De Baan wordt belangrijker dan Het Volk (voor wie je de baan uitvoert).

Donkersloot | 28-04-18 | 14:49 | 1

De macht corrumpeert. In het begin was hij nog fris, open en was hij gericht op het creëren draagvlak en samenwerking, zelfs met zijn grootste tegenpolen. Er was iets van gezag. Nu is het macht.

ristretto | 29-04-18 | 09:15

Het wordt tijd dat alle politieke partijen zich eens realiseren dat reageren met de VVD uiteindelijk altijd zetelverlies oplevert. Dus wordt het tijd voor nieuwe coalities zonder de VVD.

Ben7943 | 28-04-18 | 14:06

Hoe lang tolereren we @MinPres Mark Rutte nog?

Heel lang. Want als burger hebben we geen middel om er wat aan te doen. Bij de volgende verkiezingen een rondje inkleuren. Als Mark zichzelf dan nog verkiesbaar gesteld heeft kunnen we hooguit niet op hem stemmen.

Nou. Joepie.
Dit zijn de feiten daar heeft u het maar mee te doen.

Is dit nog nieuws? | 28-04-18 | 13:50 | 1
-weggejorist-
NLmomus | 28-04-18 | 18:08

Rutte en z'n maatsmaten pakken alle vingers die ze kunnen pakken. En die ene vinger waar het mee begint geven wij hem, allemaal. Dat houdt pas op als we hem echt de rug toekeren en hij alleen komt te staan. Wij zijn en hebben de toekomst. Nu nog pakken.

Okkie Trooi | 28-04-18 | 13:36

Het zal mij toch echt niet verbazen als de laatste verkiezingen het grootste bedrog blijkt te zien in de vaderlandse geschiedenis.

Vespucci | 28-04-18 | 12:50 | 3

Het zou mij nog minder verbazen als deze beschuldiging gebaseerd is op niks anders dan de onderbuik.

Donkersloot | 28-04-18 | 14:50
-weggejorist-
NLmomus | 28-04-18 | 18:10

Ik begin steeds meer te begrijpen waarom na twee verkiezingen het stemmen per stemcomputer is afgeschaft....

awakened | 28-04-18 | 22:00

Politici liegen vaak, maar Rutte spant wel de kroon.
-Duizend euro die elke Nederlander zou krijgen.
-Onderste steen boven in de MH17 zaak.
-Respecteren van referenda.
-Transparant zijn tegen de kiezers.
Etc etc.

De-Glijdende-Rechter | 28-04-18 | 12:44

Ik ga Maandag naar het Malieveld om te demonstreren tegen de regering en roep iedereen op om met mij mee te gaan!!!!!!! wedde dat ik maandag in mijn 1tje op het malieveld sta.

Rest In Privacy | 28-04-18 | 12:34 | 1

Wellicht is er een PowNed verslaggever voor de nodige 'support'.
Of gewoon: Light's out, guerrilla radio.
youtu.be/RZul_mSFczs

Reebensteeltje | 28-04-18 | 12:45

Ebru Aims, Ebru Shoots, Ebru Scoooooresssss!

En nu? Voorop met de hooivork naar het Binnenstebuitenhof?

Gazzerop | 28-04-18 | 12:26 | 2

Met drie anonieme reaguurders?

Donkersloot | 28-04-18 | 14:51

Donkersloot | 28-04-18 | 14:51
Ga ik mee met m'n zesentwintigvoudig gespleten persoonlijkheid. Zijn we ineens met z'n 30en!

Gazzerop | 28-04-18 | 21:09

"Deze regering is een vijand van zijn eigen bevolking."
@ BosrandDirk | 28-04-18 | 11:38
Helaas maar al te waar; maar mede dankzij de hersenspoeling door de msm trawanten van Den Haag en Brussel heeft de meerderheid van het kiesvee dat niet door. Er zal dus niets veranderen, ook bij de volgende verkiezingen niet

telelezer | 28-04-18 | 12:14 | 1

PtdB?

Fruitvliegje | 28-04-18 | 13:25

Die wal moet het schip wel een beetje snel gaan keren, want intussen grijpt het verval steeds erger om zich heen. In vele opzichten.
Want waar is de moraal, ethiek, integriteit, fatsoen, eergevoel, etc. Waar vidnt je nog die ouderwetse 'rechtschapen' mensen die een voorbeeld voor hun omgeving vormden?

Ik bedoel, al die beroepsleugenaars hebben toch ook ouders, soms een partner, soms al volwassen kinderen, familieleden, etc.?
Soms vraag ik mij werkelijk af hoe die mensen e.e.a. voor zichzelf en voor hun naasten 'vertalen' als zijnde verantwoord of zelfs 'goed' handelen en gedrag.

Wering | 28-04-18 | 12:14

In Nederland is geen geeld meer voor zorg, pensioen, politie, defensie en het tijdig stoppen met werken maat met deze regering is er genoeg geld voor de EU, grootbedrijven en buitenland.

Sinclair | 28-04-18 | 12:05 | 2

Is een democratisch besluit.

Baron Clappique | 28-04-18 | 12:16
-weggejorist-
NLmomus | 28-04-18 | 18:12

Goed stuk van Ebru. De massa komt niet in opstand omdat zij een afweging maken tussen de nadelen die kleven aan een opstand en de voordelen van de huidige situatie in het voordeel van de laatste zijn.

Rest In Privacy | 28-04-18 | 11:58 | 2

De Indiase keizer Babur schreef al in de middeleeuwen: ’Barre tijden creëren sterke mensen. Sterke mensen creëren goede tijden. Goede tijden creëren zwakke mensen. Zwakke mensen creëren weer barre tijden.

telelezer | 28-04-18 | 12:01

telelezer | 28-04-18 | 12:01 Knippen en plakken?

Een vrije paling | 28-04-18 | 12:09

Hoi Ebru, ik lees je altijd graag al ben je verbaal het sterkst. Wordt wel tijd om eens over te stappen op een hybride format: voorbeelden van wenselijk gedrag gelardeerd met deze uitwassen. Anders zonde van de energie en schiet het het doel voorbij richting teveel (negatieve) eer voor onze huidige middelmaatjes.

Nick_Star | 28-04-18 | 11:55

Beste Ebru. Je vraagt waarom wij niet optrekken naar het Binnenhof en "de charlatans vermomd als politici hun toegangspassen tot ‘de democratie’ ontnemen,".

Dat is heel simpel. Omdat, als iemand een dergelijk oproep zou doen en het zou menen, hij diezelfde nacht nog van zijn bed gelicht wordt door een arrestatieteam, en dat alle stukjesschrijvers, jij incluis, dan verhaaltjes schrijven met als thema "hoho, we leven wel in een democratie, daar is voor geweld geen plaats".

De huidige politici liggen zo op één kussen met de "kwaliteits-"media, dat er democratisch nooit wat zal veranderen vanwege te veel schapen, die gewoon vrolijk doorgrazen. Wat nodig is, en waar jij eigenlijk om vraagt, is een staatsgreep. Maar dat wil jij niet, en dat wil ik ook niet. Staatsgrepen leveren uiteindelijk altijd meer ellende op dan dat ze oplossen. En dus kies ik ervoor, net als velen met mij, om te wachten tot de wal het schip keert. Dat gaat een keer gebeuren. En het zal niet fraai zijn, maar nog altijd beter dan die staatsgreep.

TheEgg | 28-04-18 | 11:52 | 2

Mag een heel kleintje ook niet?

Een vrije paling | 28-04-18 | 11:59

TheEgg, wat mij betreft kan een staatsgreep, vrij geweldloos, morgen al plaats vinden. Wat zie jij dan voor je? Een langzame stijging van bijvoorbeeld FvD waardoor die club over 12 jaar aan de macht komt? Dan lig ik al lang onder de groene zoden, beroofd van alle bruikbare organen, leven onze kinderen in een EU provincie waar islam het verplicht toegestane geloof is (want keuze!), en zijn deze verraders al lang vertrokken richting Brazilië om in het all inclusive EU resort van hun pensioen te genieten.

EEnzame SchizofrEEN | 28-04-18 | 12:05

De voorganger van Rutte, Balkenende heeft met het referendum in 2005 aangetoond dat het werkelijk geen ene Kudt uitmaakt wat je voor een kletspraat verkoopt aan het gepeupel.
Rutte doet gewoon keer op keer hetzelfde en (waarschijnlijk in het begin tot zijn eigen verbazing) komt hij er keer op keer mee weg.
Hij lijkt er zelfs een beetje schik in te krijgen.

Rest In Privacy | 28-04-18 | 11:49

Ach als we nu al boos zijn. Wat dacht U als er een nieuwe meerjaren begroting in Brussel gemaakt moet worden? Rutte ziet zijn einde naderen wil een baan in Brussel en dat gaan wij met z’n alle betalen.

Trumme | 28-04-18 | 11:40

Ik zie in Ruettel nog steeds veel te veel sociopatische trekjes

"De sociopaat heeft een glanzende buitenkant maar is verdorven van binnen. Gladde bolster, rotte pit. Soepel pratend, complimenterend, verdekt dreigend, gespeeld teleurgesteld maar vooral heel erg charmant praat hij hij iedereen om. Iedereen wordt door hem ontwapend. Een goede sociopaat is niet alleen leuk om naar te kijken, hij is ook subversief omdat hij het sociale systeem gebruikt in plaats van ontkent." Aldus het NRC in 2007 of zo.

ScumbaggusMaximus | 28-04-18 | 11:39 | 4

Of kinderloosheid is helemaal hot onder de psychopatische leiders. Rutte (geen kind en om het nog zorgwekkender te maken, geen relatie), Macron, May, Gentolini (Italie), Lovlen (Zweden), Merkel, Sturgeon (Schotland), Bettel (Luxemburg), Grybauskate (Litouwen) en als absolute topper que harteloosheid etc. Juncker. Mijn theorie is dat het buitenaardse wezens zijn die via de EU Europa naar de afgrond willen helpen. Het buitenaardse is verder geen probleem voor hen. Alleen dat voortplanten en een mensje produceren lukt ze nog niet, de engerds.

Graaier | 28-04-18 | 11:52

De burgemeester van Almere plant zich als uitzondering wel voort.

Musset | 28-04-18 | 12:57

De burgemeester van Almere is geselecteerd op basis van een profiel waarin integriteit belangrijk was. Helaas bleek het een echte 66 politicus die vooral zijn pik achterna loopt en niet het gemeentebelang. Dus de zoektocht naar een integere politicus die het landsbelang kan vertegenwoordigen is nog niet afgesloten.

Graaier | 28-04-18 | 17:07
▼ 1 antwoord verborgen

Deze regering is een vijand van zijn eigen bevolking.

BosrandDirk | 28-04-18 | 11:38

Beste Ebru, bij het stellen van vragen weet je vaak het antwoord al. Dus ook in je uitstekende plempsel. Waarom wij niet massaal naar het Binnenhof trekken c.q. Rutte blijven tolereren, is omdat iedereen weet dat erop dit ogenblik niemand, maar dan ook niemand de kwaliteit bezit de positie van MP van hem over te nemen en dat weet hij ook. Voor mij is hij echter "een nuttige idioot" die de kar trekt en dat weet en vindt hij weer niet. Eenoog Rutte is nu koning in dit land, maar niet voor eeuwig. Veel (zwakke) steunpilaren zijn hem reeds ontvallen en het VVD-arsenaal raakt uitgeput. Nieuwe (coalitie)partners hebben zich aan hem gecommitteerd, maar voor hoelang laten zij zich (ook als nuttige idioten) nog voor zijn spelletjes gebruiken? Zie Mark Rutte als een vrouwtjes spin. Alles wat in haar web belandt wordt gedood en opgepeuzeld en komt het op de liefde aan, dan wordt de partner na de daad eveneens geconsumeerd. Maar hieraan komt eens een einde, dus ook aan de positie van Mark Rutte. Zijn houdbaarheidsdatum nadert met rasse schreden. Geduld is daarbij (strategisch gezien) een schone zaak. Weinigen zullen echter bij zijn val een welgemeende troostende arm om hem heen slaan. Daarvoor is de reeks van leeggezogen coconnen in zijn web te groot. Deze Liber-Aal wacht dan ook (gelaten) af en gaat over tot de orde van de dag. Een Nexitje voor de lunch. Een fijn weekend Ebru. Cheers!

Een vrije paling | 28-04-18 | 11:35

Geweldig stuk, Ebru. En ja, sommige reaguurders gaan nu op betrekkingsneveau reageren want inhoudelijk kunnen seksistische vvd-ers en hun cornuiten geen kant op.

eastender | 28-04-18 | 11:25 | 4

Een cornuit is een mislukt Grolsch biertje

gnor | 28-04-18 | 11:35

Wat is een neveau?

Een vrije paling | 28-04-18 | 11:38

Overigens stem ik VVD en ben ik een ouderwetse seksist. Maar ik drink geen bier.

Rest In Privacy | 28-04-18 | 11:41
▼ 1 antwoord verborgen

Nu zal zich weer het vreemde feit voor doen dat CDA en D666 het meest gestraft zullen worden voor de lachende leugenaar bij de volgende verkiezing. VVD kan rekenen op een vaste kern van ca 20% van de Nederlandse kiezers die blijkbaar totaal geen moraal hebben. Gezien de totale verdeeldheid in Nederland, zal deze 20% wederom voldoende zijn om de grootste partij te worden.

Jeroen65 | 28-04-18 | 11:17 | 1

The kiss of death. ;-)

Basil Fawlty | 28-04-18 | 11:26

Nou, als Rutte die zo ‘tussen neus en lippen’ weggeven jaarlijkse 1,4 miljard op de burgers wil gaan verhalen, dan hoop ik maar dat dit zo rond 2012 al in de planning zat – toen Kamp in een nieuwsbrief van de Rijksoverheid schreef over de verhoging van de pensioenleeftijd en andere daaraan gerelateerde maatregelen:
"... Dit levert de overheid vanaf 2014 structureel € 700 miljoen per jaar aan EXTRA belastinginkomsten op…”

Gaat om dit nieuwsbericht van 25-5-2012, dat inmiddels helaas (!) nergens meer te vinden is (heb zelf alleen nog een document waarin de hoofdpunten staan gekopieerd):
www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2...

Twee maal een besparing van 700 miljoen is 1,4 miljard.
Voor die 700 miljoen moeten we allemaal 3 jaar langer doorwerken.
Gaan we dan allemaal nog eens 6 jaar langer werken omwille van dat cadeautje ten faveure van de loopbaan van Rutte?

Wering | 28-04-18 | 11:15

Leugenaar? Baas van Nederland? Neder-Erdoğan?

Ik denk het niet. Voor een mate van "evil" moet je toch wat ruggengraat hebben, wilskracht en eenrichtingsvisie. Maar Rutte is zoals bijna de hele politieke bovenlaag die bestaat uit prinsjes-diplomaten. Mensen die volhardend meewaaien met de krachtigste bovenwinden voornamelijk uit internationale richtingen en globalistische versies van de VOC. En dat dan moeten verkopen aan de kiezers en ander gepeupel. Het verteerbaar maken en het voordeel van de twijfel scoren. Het is een skillset die al een hele loopbaan ontwikkeld werd en gaat op den duur als van nature. Maar Rutte is een symptoom niet een oorzaak.

Zelfs een Nederlandse revolutie gaat dit niet veranderen want de economische stok zal nieuwe regenten al snel de les lezen. Het zal breder moeten zonder in een vage international beweging te verzanden. Een lappendeken van omkeer?

GeenAccount | 28-04-18 | 11:15 | 2

Rutte is inderdaad meer het type "zoontje dat even op de winkel mag passen" En maar hopen dat er geen al te enge dingen gebeuren.

Rest In Privacy | 28-04-18 | 11:53

Ik zie Rutte toch meer als een trekpop. Trek aan het touwtje en hij zegt; 'dit prachtige land'. Trek nog een keer aan het touwtje en hij zegt; dit mooie land'. En met het uitspreken van de woorden krullen zijn lippen tot een glimlach. Maar zijn ogen lachen niet mee.

forecastle | 28-04-18 | 16:10

Ben het ermee eens met de lieden die gillen dat Rutte goed werk doet. Doet hij ook. Voor Berlijn, Brussel, Riyad, Athene, Ankara, Rabat en Washington.

Voor Amsterdam/Den Haag en de rest van Nederland is het alleen allemaal wat minder. Wat enigszins ironisch is aangezien hij nota bene gekozen baasje is van dat land.

Maar goed de lieden die gillen dat Rutte goed werk doet, zijn niet in de minderheid maar in de meerderheid. En dan blijf je als volksverlakkende, landverradende leugenaar aan de macht. Deze ruime meerderheid voor Rutte sleept de rest vanzelf mee in hun val. Waarvoor bedankt...

Graaf_van_Hogendorp | 28-04-18 | 11:14 | 4

@Kuifje. Zo kun je ook fan van een arts-specialist (Mengele) zijn terwijl later blijkt dat hij (al dan niet zonder diploma) je familie uitgeroeid heeft

gnor | 28-04-18 | 11:39

Gnor, ik moet je teleurstellen, ik was nooit een fan van Mengele.

Rest In Privacy | 28-04-18 | 11:42
-weggejorist-
NLmomus | 28-04-18 | 18:18
▼ 1 antwoord verborgen

Ach, zoals je mensen hebt die notoir tegen het koningshuis zijn, zo heb je dus ook mensen die altijd tegen de regering (of louter altijd tegen de coalitie) zijn. What's new. Leugens, of hoe ze maar heten, moet je gewoon voor lief nemen. Het is een onderdeel van het spel.

mozaard | 28-04-18 | 11:10 | 4

Net als machtsmisbruik, landverraad en corruptie hè mozaard. Je past er zo tussen jong

Rest In Privacy | 28-04-18 | 11:17

Landverraad? Kun je daar voorbeelden van geven, Poppo?

Rest In Privacy | 28-04-18 | 11:29

Ik kan zo legio voorbeelden oplepelen van landverraad en volksverlakkerij door jouw geliefde Rutte en van Pechtold, maar ik vermoed dat jij daar wel een heel ander beeld bij zal hebben, net als die twee schizofrene "volksvertegenwoordigers".
En lullen kun je wel, dus waarom zouden we een gladgebekte trol dat plezier gunnen?

Knoppenbonker | 28-04-18 | 15:02
▼ 1 antwoord verborgen

Rutte is 'the devil you know' Liever hij dan de tekenfilmfiguren Baudet en Wilders.

Perun | 28-04-18 | 11:08 | 2

wil je bestuurd worden door de duivel? ouwe vvd-er

outdoor | 28-04-18 | 11:10

Trol

Rest In Privacy | 28-04-18 | 11:18

Ebru heeft het over 16 miljoen Nederlanders. Zou ze daarmee willen zeggen dat er anderhalf miljpen mensen in dit land wonen die zich geen Nederlander voelen? Ik vraag me af of dat er inmiddels niet veel meer zijn en het zou zomaar het dubbele aantal kunnen zijn.

Verbandmeester | 28-04-18 | 11:07 | 4

Mensen 'genetisch afval' noemen, dat klinkt wel heel erg als Stormfront.

Rest In Privacy | 28-04-18 | 11:43

Maar je moet ook eerlijk durven zijn kuif, al valt dat niet mee voor een VVD er.

beau van rtl | 28-04-18 | 12:23

Hé Beau, ouwe Neo-Nazi. Al weer terug in het land van Franco?

Rest In Privacy | 28-04-18 | 14:52
▼ 1 antwoord verborgen

Gisterenavond heb ik de 'Volksmotie van wantrouwen' getekend. Gewoon omdat het zo'n mooi woord is. Er zou m.i. een systeem moeten komen waarbij het volk in dit soort gevallen van evident liegen ook zijn afkeuring kan uitspreken. Of we moeten allemaal de straat op maar dat gaat niet gebeuren vrees ik.

osolemio | 28-04-18 | 11:07 | 1

U bedoelt een soort volksraadpleging? Zullen we het een referendum noe... Wat zegt u? Alweer afgeschaft?

EEnzame SchizofrEEN | 28-04-18 | 12:09

Ebru wil je verkering met mij?

ogeon | 28-04-18 | 11:06

Mooi stuk. Ik word er verdrietig van.

Schepvogel | 28-04-18 | 11:05

Openlijk liegen en bedriegen en de boel verkloten en het volk verlakken... het mag allemaal met een democratische legitimatie.
Dit gaat door tot het volk zich en masse met hooivorken en honkelknuppels op het binnenhof meldt. En wat dat aangaat is het goed dat er zo op veiligheid is bezuinigd.
Maar dat punt is nog lang niet bereikt. De simpele Nederlandse belastingslaaf is te druk met eigen hoofd boven water houden. En subversieve elementen op links worden zoetgehouden met een keur aan subsidies en het gedogen dan wel legaliseren van onrechtmatige praktijken.

We kloten nog wel een tijdje zo door. Revolutie is nog ver.
Meer directe democratie en herinvoering van normen en waarden onder politici is de enige vreedzame weg om onlusten te voorkomen.

Rommelende Onderbuik | 28-04-18 | 11:04 | 1

Mooi aan de buitenkant , verrot binnenin, pedoland. narcoticaland en nog veel meer wat je zo oppervlakkig niet ziet.

gato | 28-04-18 | 11:13

Niet zo dramatisch. Liegen, verdraaien, moeilijk kijken, onzin verkopen aan journalisten - het is van alle tijden. De parlementaire journalistiek zit in Nederland in de broekzak van voorlichters en secretarissen generaals. Het is een standaard handjeklap voorstelling die al decennia duurt.
.
Het zijn slechts de schrijnende miskleunen van individuele politici die tot aftreden leiden. Vaak pas na wekenlang amateuristisch gekonkel. Nederland krijgt de politici die het verdient. Die als een malle op een foeilelijke beukenhouten tafel gaan rammen als er een kolderieke grap wordt gemaakt.
.
Nederland - het land waar lichtgewicht én snotneus Klaver moeiteloos de belangrijkste oppositieleider kan worden. En een gladde premier de kiezer keihard kan voorliegen over Griekenland, de hypotheekrente aftrek, de 1.000 euro, de verkwanseling van pensioenen, het beroerde mensenmanagement, de in pis zittende ouderen, het volplempen van landschappen of het fopstraffen van Volkert van der Graaf. We weten het en we stemmen er massaal op.

de Voorzittert | 28-04-18 | 11:02 | 1

Dat deze babbelzieke wijsneus er boven uit steekt geeft te denken, deed het in dit debat overigens prima.

Luchtbakfietser | 28-04-18 | 11:14

Hou op joh, we leven in een gaaf land. Nederland, het mooiste, liefste, beste, meest nuchtere, rijkste, meest intelligente en veiligste land ter wereld.

Luivend | 28-04-18 | 11:02 | 3

Inderdaad. Mensen die nooit enige tijd buiten Nederland zijn geweest hebben altijd de meeste kritiek.

Vula | 28-04-18 | 11:27

Wat is het toch met types als jij die alles willen relativeren naar het meest positieve aan een onderwerp.

Wat heben leugens over dividendbelasting nou te maken met Nederland als gaaf land?

Sceptische_autist | 28-04-18 | 11:28

@Sceptische_autist: zou zeggen, vraag het aan Mark, dhr/mevr Autist.

Luivend | 28-04-18 | 11:33

De te rijke mens in Nederland heeft helaas geen karakter, ethiek en normbesef en zo blijven personen zoals Mark gekozen.

ogeon | 28-04-18 | 11:01 | 2

Als dat zo was, was ie juist géén premier. Die té rijke mensen zijn er niet zoveel.
En vermoedelijk gaan er veel overstappen naar Baudet.

Ruimedenker | 28-04-18 | 11:05

Als je ooit een huis gekocht hebt ben je al rijk, daar valt niet tegenop te werken en deze mensen zijn tevreden en blijven dus kartel politiek steunen, heel eenvoudig.

ger1306 | 28-04-18 | 11:23

If you can't beat them, joint them.
Gewoon de hele dag gaan jokken en de waarheid verdraaien tegen de overheid. Zolang Pinocchio baas is van NL, kunnen ze er weinig van zeggen.

Oepsie1234 | 28-04-18 | 11:00 | 2

"Joint them". Ga je dan samen wiet roken?

Vula | 28-04-18 | 11:28

En nog één ding Ebru, de vergelijking Rutte/Erdo niet doen joh!
Beschaafd tegenover onbeschoft. Je kunt en mag onze premier niet op deze wijze vergelijken met de grootste bullebak van dit moment.

Ruimedenker | 28-04-18 | 10:58 | 5

Rutte hoeft ook geen arrestatieteam naar een krant te sturen. De media roepen niet op tot het aftreden van Rutte, de oppositie gaat niet voor een motie van wantrouwen, er wordt niet massaal gedemonstreerd. Alles is gelijkgeschakeld hier.

Pierrepoint | 28-04-18 | 11:17

Ik zou niet weten waarom Rutte niet afgezet mag worden tegen om het even welke ander staatshoofd. Alsof Rutte geen ellende veroorzaakt. Zijn manieren zijn smiechteriger, hij werkt voor zijn achterban en de EU. Wie mooi woont, ruim in het geld zit en ook zelf niet gehinderd wordt door enige moraal, die merkt er verder niets van.

eastender | 28-04-18 | 11:37

Ah eastender, je hebt zelf geen cent te makken. Daar zit dus blijkbaar de pijn.

Rest In Privacy | 28-04-18 | 11:45
▼ 2 antwoorden verborgen

PREJA VU

Ik zag het in de kamer, dat gedoe
en dacht zo was het vroeger en ook nu
zo zal het zijn ook naar de toekomst toe
ik had dat vreemde weten, bovendien:
't gevoel van hé, dit ga ik vaker zien
ik had een knoeperd van een preja vu

Hufterst | 28-04-18 | 10:57 | 2

+1

Basil Fawlty | 28-04-18 | 11:21

*applaus*

keestelpro | 28-04-18 | 11:34

Tja, die Nederlandse rechters hé, daar heb ik ook zo mijn twijfels over.

Mr.Crowley | 28-04-18 | 10:56

Ben het met Ebru eens.
Maar ik vrees, dat bij de eerste de beste verkiezingen die Rutte gewoon weer wordt gekozen.
Syp Wynnia van Elsevier noemt Rutte de Nederlandse Houdini !

Wat Rutte is weten we nu wel. Liegen is zijn devies.
Geen politicus ooit, is de laatste ernstiger beschadigd via de sociale media dan Rutte, het vertrouwen van de Nederlandse bevolking bedraag nog maar 28% in hem, maar.... Rutte zit er nog en blijft zitten, omdat we in dit mooie land teveel en te lang op gevestigde partijen stemmen, die uiteindelijk een grote kliek vormen.
Was en maar één oprechte, eerlijke en zich onafhankelijke politicus in de coalitie geweest, die eerlijk eens vóór die motie van afkeuring zou hebben gestemd.
Dan was Rutte nu gelukkig weggeweest. Maar die bestaat er dus niet, het is een kliek van slijmjurken en eigen baantjes belangen.
Vergissing van b.v. Omzicht ? Waar bleef hij ?

outdoor | 28-04-18 | 10:55

Om een regering af te zetten heb je een sterke coalitie van de gebruikelijke verdachten nodig. Zoals in Amerika, waar alle krokodillen en slangen in het moeras de beste president sinds Ronald Reagan willen afzetten, omdat meneer links en rechts knuppels ontslaat en onoplosbaar-verklaarde problemen oplost.

"Ons" kabinet heeft de volledige steun van alle gebruikelijke verdachten. Kom je dus nooit meer vanaf.

Jan Passant mk2 | 28-04-18 | 10:53

De premier is niet de baas. Rutte is de ceo van NL en of het je nu wel of niet bevalt, dat doet ie aardig goed. Objectief gezien is Rutte een prima bestuurder, menig multinational zal hem met open armen ontvangen als “baas”.
Even mijn persoonlijke mening; ik vind Rutte óók een eikel, maar bij gebrek aan beter........ noem eens een persoon die op dit moment een betere premier zou kunnen zijn. Klavert? Pechtold ? Wilders? Baudet? Naaahh

Ruimedenker | 28-04-18 | 10:52 | 3

en zijn kantoor staat in Brussel met de agenda van Bilderberg.

rechtsdwalendeautist | 28-04-18 | 10:58

Waarop baseer jij jouw stelling dat Rutte een prima bestuurder is? Dat Rutte goed met mensen om kan gaan, staat als een paal boven water. Rutte windt iedereen om zijn vinger, en komt weg met leugens dankzij zijn gulle lach en joviale houding. Maar verder, wat maakt Rutte nou tot een goed bestuurder?
In mijn ogen is hij een sociaal vaardige jongen, en als je dat onder een goed bestuurder verstaat, dan heb je gelijk. Maar verder: waardoor onderscheidt hij zich verder van Jan de normaalburger?

Rest In Privacy | 28-04-18 | 11:00

Omtzigt lijkt mij een goede poging waard...

Grijskijkert | 28-04-18 | 11:04

Zoals menigeen hierboven aangeeft. Zolang er mensen zijn die op de VVD stemmen en de VVD als grootste partij na verkiezingen uit de bus komt blijft Rutte zitten. Lullig maar zo werkt het in Nederland. En geloof me ik heb niks maar dan ook helemaal niks met Rutte maar als men het wil veranderen dan moet men VVD stemmers overtuigen om toch echt niet meer op die partij te stemmen.

Basil Fawlty | 28-04-18 | 10:48 | 5

VVD stemmers overtuigen op zich, lijkt me nog niet het lastigste. Hem/haar een beter alternatief bieden dan weer wel want wees nou reëel.
Geert? Daar willen ze niet mee geassocieerd worden door de vrinden,
De lavendelprins dan? Die komt net om de hoek kijken dus moet zich in die kringen eerst nog bewijzen.

Kom je toch weer op de gevestigde partijen uit en aangezien de gemiddelde VVD stemmer allergisch is voor alles wat pijn doet aan de bankrekening of neigt naar socialisme valt het complete linkse blok bij voorbaat af.

Wat overblijft is ook geen optie want iets met tegen koopzondag enzo.

Conclusie: de gemiddelde VVD stemmert stemt over 4 jaar bij gebrek aan alternatief gewoon weer VVD.

normanius | 28-04-18 | 11:13

Zie Ruimedenker | 28-04-18 | 10:52 zijn tegel en dan vooral Van Duyvenbode | 28-04-18 | 11:00 | zijn antwoord. En laat ik het met van Duyvenbode zijn antwoord eens zijn en hoef ik dus niet in herhaling te vallen. ;-)

Basil Fawlty | 28-04-18 | 11:19

@normanius Blijft over: het plegen van een coup. Zoals de moslims dat ook doen bij hun moskeebesturen. Gewoon het hele volk moet lid worden van de VVD! Afdeling Haren wil vast wel helpen met wat interne fricties.

mozaard | 28-04-18 | 11:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Blijkbaar zijn heel veel mensen bij de verkiezingen toch heel erg gecharmeerd over zijn eigenschappen. Zo werkt de democratie.

Oepsie1234 | 28-04-18 | 10:48

Goed verwoord Ebru.

maar toch | 28-04-18 | 10:44

Heel veel mensen zijn pissig over de politiek en het leegzuigen van de bevolking ten voordele van de multinationals, banken en de EU. Maar ook heel veel mensen vinden de aanwezigheid van WiFi ook heel belangrijk.

Mart6037 | 28-04-18 | 10:40 | 1

Nu begrijp ik dat charme-offensiefje van de EU om gratis wifi in de grote steden te realiseren.

Luchtbakfietser | 28-04-18 | 10:51

De kiezer is helemaal murw gebeukt. Je kunt stemmen wat je wilt, via verkiezingen of referendum maar je krijgt niet het idee dat het er wat toe doet. De PvdA kruipt in bed met de VVD, spelen bad cop - good kop en voeren elkaars vuile klusjes uit die de achterban niet wil zien. Referendums worden genegeerd. Gesettelde politici als Pechtold 'krijgen' een penthouse omdat ze zulke mooie blauwe ogen hebben, verklaren het 'privé' en komen er mee weg. Wiebes verklungelt bijna alles wat hij als staatssecretaris aanpakt en wordt beloond met een ministerschap. En zo kan ik nog uren doorgaan.

Wekkertje | 28-04-18 | 10:38

Je hebt gelijk Ebru.
Erger is, dat dit niet de laatste keer is dat er wordt gelogen ,bedrogen of besodemieterd.
Door die politieke correctheid hoog in het vaandel te hebben en door dat gemanipuleer is apathie niet meer ver weg.
Gevolg ,ze doen wat ze willen en komen er ook mee weg.

pejoar | 28-04-18 | 10:38

Ik heb stiekem wel een beetje bewondering voor de truukjes waarmee hij steeds weer weg weet te komen. Die gladde glibberende palingtactiek.

Leptob | 28-04-18 | 10:37 | 1

Idem hier zo. Maar laten we wel wezen, echt goed voor man's karma is het niet. 't Is maar goed dat ie niet van een christelijke partij is, want dan zou hem hypocrisie worden verweten.

mozaard | 28-04-18 | 11:23

Het gaat goed met Nederland en dat straalt ook op Rutte af. Ondanks wat foutjes doet hij het prima. En wat zou het alternatief moeten zijn? Pechtold? De hakkelende lavendelprins? Geert die een partij met zwakzinnigen aanvoert in de Kamer? Roept u maar.

Rest In Privacy | 28-04-18 | 10:37 | 7

MSM is ook zo'n goedkope frame om meningen en verslaggeving die je niet bevallen, weg te zetten als niet relevant. Het gaat gewoon heel goed in Nederland, en zelfs 'mensen aan de onderkant' hebben nog een huis met een douche, tv en internetaansluiting. Of moet ik het zielig vinden dat deze groep niet ieder jaar op wintersport kan?

Rest In Privacy | 28-04-18 | 11:06

Het gaat heel goed? Ok, wat jij wilt. *zucht*

halfvolle glas | 28-04-18 | 13:30

"Foutjes"? Haha... De man liegt en bedriegt. Wacht nog steeds op die 1000 Euro. En zeggen dat je je iets niet meer kan herinneren is het nieuwe liegen. Dat wordt die liegende kliek dat zich kabinet noemt ingefluisterd door hun spindocters.

knerf | 28-04-18 | 13:42
▼ 4 antwoorden verborgen

Minister-President Rutte, de Lachende Leugenaar (verhaaltje van 2 1/2 jaar oud)

Goedendag Heer Rutte (twitter @minister-president)

U bent vandaag te gast bij de diepzinnige wetenschappelijke rubriek van Wauso.
De rubriek waar Jan de Gewone man en Truus ga naar Huus centraal staan. De personen waar U dus NIET voor opkomt in al Uw redes, die blaken van Policolor Over-Correcte elite onzin. De Policolor elite, waar U ook Uw bijdrages aan mag leveren, zij gaan over de lijken van de medemens heen zonder om te kijken naar de gevolgen van hun desastreuze op moord met voorbedachte rade lijkende beslissingen.
Policolor politici, stellen hun Eigen Bevolking bloot aan anarchie, moord en doodslag. En dat met een enorme geestdrift !

Het W.C.-Eend Onderzoeksteam heeft Uw handelen en Uw uitspraken van de afgelopen tijd en Uw vermeende doelstellingen eens onder de loep genomen. En wij komen hierbij tot heftige conclusies, dat U zich mede schuldig gemaakt heeft aan welbewuste medewerking van moord en doodslag op Christenen, Koerden, Jezidi’s en Syriërs door Uw mond te sluiten en Uw Hoofd weg te draaien als zulks gebeurt.
En dan al Uw leugens omtrent de MH17 en de onzin omtrent ‘de onderste steen’, de bekende Euro 1.000, de Teeven deal waarbij U door Hr. Wilders werd uitgemaakt als de Don Corleone van het VVD boeventuig. Het hangt allemaal met leugens aan elkaar die U vervolgens weg lacht. Vandaar de titel van dit artikel, Minister-President Rutte, de Lachende Leugenaar, De Pinokkio der Lage Landen !

Het is inmiddels welbekend, dat President Obama van de USA, Al Nusra alsook ISIS geldelijk alswel met wapens steunde. Eerst via het leger en toen deze de onzin van Obama inzagen en hun medewerking tegenwerkten ging zulks via buitenlandse zaken. U kunt dit lezen in het bijgaande artikel: xandernieuws.punt.nl/content/2015/12/P...

Het ontstaan van de Jihadistische organisatie ISIS, die volgens vele ‘malloten’ niks met de Islam te maken heeft. Wij gaan U het ontstaan hiervan eenvoudig uitleggen, zodat U later niet kunt zeggen:”Ich habe es nicht gewusst”!

De gangmakers achter ISIS waren Turkije (Lees: Erdogan), Saoedi Arabië en de USA (Lees: Obama).

Hun doel was het ten val brengen van de wettig gekozen president Assad, die overigens in zijn land op handen gedragen wordt. Enkel niet door Jihadisten, in Nederland noemen wij Jihadisten ‘verwarde’ mannen en bij Assad kregen deze Jihadisten ‘loon naar werken’, de kogel! Alle leugens hieromtrent werden door de ‘overtik media’ overgeschreven, zodat de oorlogsmachine/-combinatie zonder te haperen zijn gang kon gaan. Of het nu om gasaanvallen gaat of de (zogenaamde) grote Amerikaanse bombardementen of de Turkse (zogenaamde) bombardementen op ISIS. Alles werd in scene gezet en ‘Jan de Gewone man’ werd hieromtrent voorgelogen en bedrog hieromtrent was zijn deel.

Hier geven wij U een artikel over de oliesmokkel van de familie Erdogan met ISIS fenixx.org/2015/12/27/het-bewijs-hier-...

Colonnes vrachtwagens vol met olie, dagelijks, kilometers lang. Zo financierde ISIS zijn oorlogsmachine. En de Amerikaan:”Er hat es nicht gesehen”! Of ‘er zaten burgers achter het stuur van de vrachtwagens’! Totale Achterlijkheid en Leugens. En onze Waarde Heer Rutte, hij weet er niks van en hij zwijgt ! Dat maakt van U, de Pinokkio der Lage Landen !

De gevolgen van deze wandaden van NATO lidstaten moge U toch inmiddels bekend zijn. Een Asielstroom naar Europa en honderdduizenden doden zijn de gevolgen van deze terreur waar naast Erdogan en de USA ook Nederland mede voor verantwoordelijk is. Toen een Russisch vliegtuig werd afgeschoten liep de gehele NAVO, waaronder ook Nederland achter de terreurzaaier en moordenaar Erdogan aan, Beschamend ! Alle leugens komen langzaam, maar gestaag naar boven en wat doet onze Waarde Heer Rutte. U zwijgt!

Met al dat zwijgen geeft U aan, dat de dood van al deze honderdduizenden mensen U geen ene malle moer scheelt !

Met al dat zwijgen geeft U aan, dat die Asielstroom, die al vele doden hebben teweeggebracht U geen ene malle moer scheelt !

Met al dat zwijgen geeft U aan, dat het ‘ongerief’ voor de Eigen Bevolking m.b.t. de Asielstroom U geen ene malle moer scheelt !

Met al dat zwijgen geeft U aan, dat de nakende oorlog, de Clash der Cultures, tussen de Autochtone Bevolking en de Islam aanhangende moslims, die ongewis vele doden zal kennen, aan dat gevaar stelt U Uw Eigen Bevolking bloot. En het scheelt U geen ene malle moer !

Op het eind van mijn relaas schrijft Wauso altijd een advies. Ditmaals voor U Waarde Heer Rutte: Om een beter imago te krijgen moet U gewoon altijd open en eerlijk zijn. Niet liegen en zeker niets verzwijgen. Uw imago opkrikken via de Erdogan ‘De Reddende Engel’ methode, raden wij U ten sterkste af. En laat U vervangen door Heer Wilders hij is vanwege zijn Eerlijkheid en Oprechtheid zeer geliefd onder de Bevolking.

Wauso

Willie R. | 28-04-18 | 10:35 | 5

Voordragen met Limburgse tongval aub.

van Oeffelen | 28-04-18 | 10:55

Van Duyvenbode | 28-04-18 | 10:46
Kan, maar ook dan heeft hij weer gelijk.

corbiere | 28-04-18 | 11:05

Berbaar | 28-04-18 | 10:46

Als je beetje arabisch kan lezen en typen hoef je het alleen in google in te voeren. Olie, IS, usa, turkije. Maar ja, welke westerling vindt nieuws artikelen uit de regio van oorsprong, arabisch geschreven, geloofwaardig.
Het is in kriebelschrift geschreven, 99% van de westerse wereld zal dat niet kunnen lezen en begrijpen. Onze media geeft daar een eigen draai aan voor wat hun het beste uit komt. Onze dooie vriend Ghadaffi werd nagenoeg volledig gesteund door zijn bevolking. Ondanks dat hij op miljarden goud zat gaf de vent daadwerkelijk terug aan zijn bevolking. Wat wij lezen is: dictator, paleis, miljarden aan goud, mensen verdwijnen soms, massa protest (wie zegt dat de samenstelling van protestanten 100% libier was), regering begon met schieten. Het zelfde verhaal is herhaald in syrie exclusief paleis en miljarden aan goud. Wel stopten ze chemische wapens in het verhaaltje en blamen ze alles op Assad. Zoals afgelopen gasaanval die nooit heeft plaatsgevonden, alle kranten hadden dat als voorpagina nieuws op basis van een vaag filmpje van een berucht en vaag clubje white helmets die samen werkt met koppensnellers van jaysh al islam en vast nog andere gekke groeperingen. In zo goed als geen enkel van hun filmpjes zijn gewapende mensen te vinden terwijl in de gebieden waar ze opereren duizenden (1000+) van die jihadis zitten. Nu moet ik ook zeggen dat de regering ook vieze handjes heeft maar die viezigheid is steriel vergeleken met de viezigheid op de handen van assads oppositie (EU, USA, paar olielanden)

We kunnen nu eenmaal vrij weinig doen behalve rammen op onze toetsenborden. En Nederlanders(westerlingen) in zaken zoals het gelieg van de politiek zijn behoorlijke watjes. Het gros van de bevolking blijft door grazen, de schapen dat ze zijn. Ondertussen de afgelopen 30 jaar meer dan een miljoen wolven in Nederland bijgekomen. Ik voorspel een interessante toekomst met iets omtrent kapitaal vlucht naar opkomende economieën.

Ik maak me niet meer druk om deze zooi. Er zijn genoeg vormen van belastingontduiking om die constante belastingverhogingen te ontwijken. Speel hun spelletje mee ipv je te laten bespelen.

Abu Koop Dan | 28-04-18 | 13:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Op Twitter werd vandaag ergens gesproken over het schrijven van Mohamed Rasoel: De ondergang van Nederland. (gratis te downloaden als pdf). Tijd om het weer eens na te lezen.
Op dezelfde ogenblik publiceert Ebru haar column “ Hoe lang tolereren we MinPres Mark Rutte nog?”
Rasoel schrijft:
“Bestonden er geen Scandinaviërs, van wie ik overigens niet veel weet, dan zou ik zonder een spoor van twijfel in mijn stem de Nederlanders het aardigste, meest gewetensvolle, maatschappelijk hoogst ontwikkelde, eerlijkste, objectiefste en openhartigste volk ter wereld noemen, terwij mijn dunk van hun sociale stelsel, hun politie, hun rechtspraak, hun onderwijs enzovoort al even hoog is”
Een spindoctor – een PR man - die de Nederlanders begrijpt, die weet hoe deze mensen in elkaar steken, zo’n man of vrouw kan gebruik en misbruik maken van de eigenschappen van Nederlanders.
Hij zou er trots op kunnen zijn. Maar trots, wat krijg je ervoor. Trots helpt je niet aan een goedbelegde boterham, aan een uitstekend betaalde baan. Dan maar geen trots. Dan maar de eigenschappen van de Nederlanders misbruiken.
Dat doen onze volksvertegenwoordigers. Dat doet onze minpres.
Zo gewetensvol zijn de Nederlanders, zo overtuigd dat anderen het ook zijn, dat zij niet merken voor de gek gehouden te worden. Misbruikt te worden. Zij tuimelen erin. Elke keer weer. Zij zullen nooit leren zich te verdedigen, voor zichzelf op te komen. Voor hun land op te komen. Zij zijn verloren. Met al hun mooie eigenschappen. Met hun sociale stelsel, hun politie en hun rechtspraak. Het einde is in zicht.

onnosel | 28-04-18 | 10:34 | 3

Dat was ik gisteren op GeenStijl :)

NV_2017 | 28-04-18 | 11:19

De overheid propageert nadrukkelijk een andere mentaliteit. In de tijd van Rasoel was NL een prettige samenleving. In de verstedelijkte gebieden is dat verloren. Aan 'hun sociale stelsel, hun politie, hun rechtspraak, hun onderwijs', daar heeft Rutte zijn best gedaan om niet meer tot de besten te behoren. Als zetbaas van de EU vervangt hij de bevolking en danst naar hun pijpen.

eastender | 28-04-18 | 11:55

Dat was ik gisteren op GeenStijl :)
NV_2017 | 28-04-18 | 11:19
Dank je wel. Ik wist me echt niet meer te herinneren waar ik het gelezen had :)

onnosel | 28-04-18 | 12:36

Rutte is een ongelooflijke gladjanus en vaak een leugenaar. Maar "wij" kiezen nu eenmaal zo dat Rutte als MP de meest logische keuze is.
Dat overkomt ons nu voor de derde keer en is inherent aan ons democratisch proces. Uiteraard wordt dit kabinet niet weggestuurd na alle leugens, men komt er mee weg, zo zit de politiek nu eenmaal in elkaar.

Ik ben bepaald geen fan van Rutte maar zou zo 1, 2, 3 ook geen alternatief voor hem weten. Klaver, Buma, Pechtold, no thank you! PvdA bestaat feitelijk al niet meer en daar wordt een mens ook niet vrolijk van.
In die zin is Rutte nog het minste kwaad van alle andere mogelijke rampen die ons kunnen overkomen.

KeesRoeiboot | 28-04-18 | 10:33 | 1

Al het dan toch alles mag kosten, dan graag iemand waar ik niet van ga kokhalzen als ik hem zie of hoor,

corbiere | 28-04-18 | 11:07

Niets aan toe te voegen. De Nederlandse parlementaire democratie is failliet.
Dus gaat ook dit nepkabinet 'gewoon' de hele rit uitzitten. Benieuwd voor hoeveel euri per hoofd van de bevolking we over vier jaar bestolen zullen zijn.

De Vrijlansier | 28-04-18 | 10:33

"Een spindoctor leert ze beledigd en verontwaardigd te reageren als anderen concluderen dat ze liegt en bedriegt."

"[...] mijn vak, het verkrachten van woorden."

-- Ebru Umar

OverdaanDerOnderheid | 28-04-18 | 10:30 | 1

"De kans is echter groter dat ze ’s avonds als ze thuis zijn, keihard lachen nog steeds de baas van Nederland te zijn."

Ook lekker NL...

Ichneumonidae | 28-04-18 | 10:33

Ach Lubbers verkwanselde de NL belangen al in Edinburgh om zo kans te maken op het voorzitterschap van de EU commissie, waarna hij zijn glazen ingooide door tegen Kohl te zeggen dat hij de Duitse hereniging geen goed idee vond. Later kaapte hij wel het hoge commissariaat voor de vluchtelingen voor de neus van Pronk weg, terwijl Pronk Hollandia Kloos (Lubbers familiebedrijf) zoveel Indonesisch ontwikkelingsgeld had toegestoken. En de MSM stonden erbij, keken ernaar en lieten het allemaal gebeuren. Balkenende heeft ook een beetje naast het zelfde potje gepist terwijl hij zo braaf ons het verdrag van Lissabon (de EU grondwet) door de strot duwde. In vergelijking met deze twee heren is Rutte onbetekenend.

bijna_raak | 28-04-18 | 10:27

Rutte liegt niet, veel mensen snappen deze briljante man gewoon niet. Over 40,50 jaar zal met het pas gaan zien.

Mark_D_NL | 28-04-18 | 10:26 | 1

Als jij, je vooruitzichten over deze oplichter, maar niet meer meemaakt!

H.E. van Putten/Koor | 28-04-18 | 10:29

Wat een gemeuter hier, iedereen heeft het over beroeps leugenaars maar de oppositie Widers en Baudet incluis heeft Rutte niet op een leugen kunnen betrappen.
Ze hadden zich op afschaffing van van deze wet moeten richten, en niet de heilloze weg inslaan om op de man te spelen.

botbot | 28-04-18 | 10:26 | 6

Daar zit wat in. Laat men opnieuw een beslissing nemen, maar nu met notie van deze memo's.

ogeon | 28-04-18 | 10:57

Nee, hij loog niet, hij wist zich niets meer te herinneren. Dat is het nieuwe liegen. Een pak memo's maar het hele kabinet leed aan een collectieve bewustszijnsvernauwing. Dat "iets niet meer herinneren" is al een oude trend die al begon bij Opstelten, voorgekauwd aan politici door hun spindocters. "Je iets niet meer kunnen herinneren" gaat het helemaal worden in 2018.

knerf | 28-04-18 | 13:48

De inhoudelijke behandeling in de Tweede Kamer van het wetsvoorstel tot intrekking van de dividendbelasting moet nog plaatsvinden. Gelet op de opstelling van de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en CU bij de bespreking van de memokwestie wordt dit een formaliteit onder dank van de buitenlandse beleggers aan genoemde coalitiepartijen (76 van de 150 zetels) en deze laten de Nederlandse belastingbetaler opdraaien voor de derving.

JohnWalker | 29-04-18 | 08:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Zolang Marruk zelf niet tekent, verandert er niks. (Volksmotie)

Mr_Natural | 28-04-18 | 10:24

Umar toont wederom aan weinig kaas te hebben gegeten van hoe een democratie werkt. Typisch. Ben benieuwd van welke partij zij lid is.

BlitzFlicker | 28-04-18 | 10:23 | 1

Haar betoog is nogal emotioneel. Dat zijn vaak niet de beste opiniestukken.

Rest In Privacy | 28-04-18 | 11:10

Ebru, jij wil maar niet begrijpen dat zolang de Nederlander het nog redelijk goed heeft er niks gaat veranderen, de drang is er gewoon niet en passie is dood. "1984" is bijna werkelijkheid geworden maar dan in een vorm die we (nog) niet herkennen, wen er maar aan, het zal nog intenser worden.

zwellevertje | 28-04-18 | 10:22 | 1

Ja, misschien gaat ze wel weer verlangen naar het land van Erdogan.
Zover zou het wel eens kunnen gaan

watmagjenogwel | 28-04-18 | 11:29

Rutte die steelt van de armen , om het aan de rijken uit te delen zelfs onze hypocriete christenen doen hier vol overgave aan mee. (SGP,CU). Morgen staan deze gasten weer op de kansel om te janken over verbinden, naastenliefde, zorgen voor elkaar, enz, enz. Dit soort verraad en belazerd u voor enkele zilverlingen, dit tuig zat ook aan het laatste avondmaal.

von Amsberg | 28-04-18 | 10:20 | 3

Nee, hij steelt van de middenklasse. En da's best raar. Da's immers de achterban van de VVD.

Al-Dente | 28-04-18 | 11:00

Middenklasse moet eraan, die zijn eigenwijs, en luisteren niet, daar zit enige gevaar voor NWO/EUSSR.

corbiere | 28-04-18 | 11:13

Eens. Een beschamende vertoning van Segers. En de SGP die de motie niet steunt. Drie christelijke partijen en alle drie marchanderen ze met hun geboden. Die gelden voor de bevolking, niet voor hun.

eastender | 28-04-18 | 12:09

We verdienen niet beter, gaan liever voort in verdorvenheid. Rutte's inkvlek breidt zich steeds verder uit onder de politici en liegen wordt hun toelatingseis.

bolletje kaas. | 28-04-18 | 10:20

De afschaffing van de dividendbelasting is nog altijd klein bier in vergelijking met wat de ECB politiek met ons doet. De nul-rente als gevolg van opkoop van obligaties door de ECB heeft de Duitse staat al 600 miljard gekost aan inkomsten als de rente op het niveau was gebleven van 2007. Dat heeft Hans Werner Sinn berekend, ex-president van IFO. Dus voor Nederland zal dat naar rato van de bevolkingsomvang ook wel zoiets zijn: ongeveer 130 miljard.

Rest In Privacy | 28-04-18 | 10:19 | 5

We worden gigantisch genaaid. En als je denkt dat het eindelijk voorbij is, begint het grote naaien pas echt.

Rest In Privacy | 28-04-18 | 10:36

Van Duyvenbode moet eens economisch nieuws gaan volgen: de lage rente heeft juist heel veel geld bespaard. Denk alleen maar aan de hypotheeklasten die voor menig burger fors gedaald zijn.

Rest In Privacy | 28-04-18 | 11:12

Kuifje-in-Afrika | 28-04-18 | 11:12
Weleens gehoord van mensen met spaarcenten?

corbiere | 28-04-18 | 11:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Onder Erdogan was Umar al opgepakt.
Onder Rutte niet.
Dus niet van die rare vergelijkingen maken.

marjen | 28-04-18 | 10:18 | 2

Je verlosser bekritiseren kan echt niet. Laat het aan een ander over ;)

RockyIII | 28-04-18 | 10:30

Sterker nog Erdogan heeft Ebru al opgepakt, toen moest Rutte wel in actie komen want hier is NL nog niet aan toe, maar het zal niet lang meer duren. Ik vind Marjan overigens een kwetsend typje kan ik haar al aangeven voor 'hate speech' of moet ik daarop wachten tot de Eu richtlijn van kracht wordt?

bijna_raak | 28-04-18 | 10:33

Leuke poging, maar zoals altijd, mis.

Mather | 28-04-18 | 10:18 | 1

En als mosterd na de maaltijd.

Berbaar | 28-04-18 | 10:29

Helemaal eens. Elk land krijgt de leiders die het verdient. Wij, het volk zijn verworden tot makke schapen. We worden gedomineerd door (S)Linkse fascisten en liberalen die al lang geen liberaal meer zijn. Het onderwijs, is kapot gemaakt. Op de UvA, heerst (behalve in Leiden, waarvoor hulde), een ijzige Linkse wind die de studentjes zonder eigen mening, nog verder manipuleert en klaar stoomt voor de opvolgers van Jesse, Lodewijkje en Arrogander Penthouse.
Dit is Nederland, anno 2018. Het afzinken is al decennia geleden begonnen.

De Evangelist | 28-04-18 | 10:18 | 2

De UVA is toch niet de maat der dingen? Veruit de slechtste universiteit van Nederland.

Rest In Privacy | 28-04-18 | 11:14

Kuifje-in-Afrika | 28-04-18 | 11:14
Opmerking gaat niet over kwaliteit onderwijs, gaat over manipulatie van de jeugd

corbiere | 28-04-18 | 11:35

Afgelopen donderdag vond ik het genoeg. Ik pakte mijn hooivork, deed stevige wandelschoenen aan, drie tuinfakkels in mijn rugzakje en een spandoek met de tekst: "Rutte Leugenaar!" De lange mars naar het Binnenhof was begonnen! Na vijf kilometer merkte ik op dat het leven om mij heen gewoon zijn gang ging. Niets en niemand gaf een fuck. Met elke volgende stap voelde ik me eenzamer worden. En zo eindigde de veelbelovende Mars Der Democratie op een fietspad tussen desolate boerenvelden, met enthousiaste fietsbel gebruikende babyboomers die voorbijtrokken in paren met bij elkaar passend fietsuniform. Of ik aan de kant wilde gaan. Alstublieft dankuwel! Revoluties zijn niet meer wat ze geweest zijn.

atheïstisch stemvee | 28-04-18 | 10:16 | 6

Ik denk dat het meer effect heeft om lokale demonstraties te houden i.p.v. als schapen op een door de ME afgesloten Malieveld/Binnenhof neergeknuppeld te worden.

Reebensteeltje | 28-04-18 | 10:30

Ik vermoed dat uw protestmars ietsje meer bijval had gekregen indien u een zelfgebreid kutmutsje in GeenStijl-roze zou hebben gedragen.

Moderne revoluties beginnen overigens met een goedkope partij t-shirts in effen primaire of secundaire kleur. en.wikipedia.org/wiki/Colour_revoluti...

Ideaal moment van aanschaf (hallo CIA, Soros, redactie GeenStijl!): vlak na uitschakelingen van populaire landenteams in kwalificatierondes voor grote voetbaltoernooien (2002: NL niet gekwalificeerd voor WK Japan / Zuid-Korea > 2004: 'Oranjerevolutie' in Oekraïne).

OverdaanDerOnderheid | 28-04-18 | 10:41

U mag nog blij zijn dat ze u niet opgepakt hebben, met die hooivork (zonder bescherming) en die belastende tekst in uw rugzakje.
Maar u was wel zo wijs om het niet van tevoren aan te kondigen, dan had u niet eens de straat op gegaan met die sleepwet, die toch al van kracht is zonder dat velen het beseffen.

watmagjenogwel | 28-04-18 | 11:23
▼ 3 antwoorden verborgen

Uitstekende analyse en zeker juist. Een groot deel van de Nederlanders zijn door de politiek van oudsher gemanipuleerd tot volgzame, naieve, afhankelijke en gehoorzame burgers. Getuige het feit dat de VVD, CDA en D66 nog steeds een flinke aanhang heeft zal er voorlopig geen ommekeer zijn. Slechts een klein deel is nog wakker en strijdbaar.

scorpio777 | 28-04-18 | 10:15 | 1

Dus Voort in Verdorven Duister. (VVD)

bolletje kaas. | 28-04-18 | 10:22

Weer een pareltje mevrouw Umar, chapeau! Alleen had ik de PVV buiten de -verder terechte- kritiek op de Kamerleden gehouden.

Maris v.d Hof5393 | 28-04-18 | 10:14

Hopla. 5 à 6 miljard zo de verbrandingsoven in. Dat verlies is toch maar mooi binnen voor de komende 4 jaar. Een bijzonder goede start van dit prachtige kabinet.

Al-Dente | 28-04-18 | 10:13

Die arme meneer Erdogan met Rutte vergelijken. Dat zullen de Turken niet leuk vinden, Ebru!

skoftig | 28-04-18 | 10:11

Ben onderhand ook wel klaar met dat toneelspel op Politiek24. Laat de beroepsleugenaars gewoon even via whatsapp de besluiten doorvoeren. Argumenten hebben we niet nodig en dat zogenaamd stevig aan de tand voelen is allemaal een farce. Gewoon 5 minuten per dag even melden op de Tweedekamer-app wat je gaat doen en dan doen wat je graag zou willen: op andere wijze de boel belazeren. Scheelt een hoop gedoe en frustratie. Vooral bij ons.

BarryONine | 28-04-18 | 10:10

Ja maarreh... euh... gelukkig hebben we de npo en koningsdag nog... da's toch veel belangrijker.

Paaldanseres | 28-04-18 | 10:10

Hoewel het politieke bedrijf me koud laat, vallen me 2 dingen op:
- inderdaad het gevoel dat Rutte steeds meer als een de facto dictator er zit, met andere woorden de checks and balances van politieke bedrijf zijn niet (meer) intact; ik had het idee dat dit in verleden toch nog wel redelijk werkte (leugen = exit)
- het tweede kamerlid zijn is gedegradeerd tot een bijbaantje en dient er bij veel personen toe om de invloed van hun echte baan aan te wenden om "dingen voor elkaar te krijgen" in de tweede kamer, met andere woorden: er is geen daadwerkelijk sprake meer van een "volksvertegenwoordiger" zijn, maar een persoonlijke belangenbehartiging voor de zakelijke activiteiten.

NV_2017 | 28-04-18 | 10:09 | 1

Het is de 3e termijn van Rutte. Mijn ervaring is dat iedere premier (zowel in binnen- als buitenland) na de 2e termijn denkt dat hij God zelf is.

bleached | 28-04-18 | 10:15

"Dat Wij in alle vrijheid Rutte tolereren" Geniet daar komende 3 dagen nog maar van. Dinsdag is het toch echt defInitief over met onze Vrijheid.

Boris die Sauertopf | 28-04-18 | 10:09

Sorry moderator; dit is off topic. Maar ik moet het even kwijt. Ons land betaalt aan Somalische piraten een financiele tegemoetkoming als deze boeven vrijwillig vertrekken naar hun land!!!: uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocum...

theo-is-dood | 28-04-18 | 10:07 | 1

Dat zal de piraten afschrikken. Even vangen en dan binnen de kortste keren weer terug.

Maris v.d Hof5393 | 28-04-18 | 10:20

Motie van afkeuring van de linkse oppositie haalde een minderheid. De NL bevolking heeft dus gesproken. Nu bek houden.

van Oeffelen | 28-04-18 | 10:06

'het verkrachten van mijn vak, het verkrachten van woorden'
Je kan dit op twee manieren lezen.

Harry Turtle | 28-04-18 | 10:05

Aan die Hollanders heb je niks die denken allemaal een ander doet het wel .
weten ze in t , Haagje ook .

liegende lippen | 28-04-18 | 10:04

Rutte is niet de baas van Nederland. Hooguit de bedrijfsleider.

superjan | 28-04-18 | 10:03 | 3

* mompelt iets met "poedel" *

knutsel_ | 28-04-18 | 10:05

Onze grote geliefde bedrijfsleider.

Luchtbakfietser | 28-04-18 | 10:05

... de bedrijfshoer van de EU.

Paaldanseres | 28-04-18 | 10:18

Word.

Madrox | 28-04-18 | 10:02 | 1

Microsoft promotie?

Luchtbakfietser | 28-04-18 | 10:06

Het is hier al vaak benoemd, maar dan in de context van de immigratie: Nederland is niet tolerant, Nederland is laks. En angstig behoudend...

Dr_Prepper | 28-04-18 | 10:01 | 1

Het beste woord dat de volksaard van de Nederlanders op politiek gebied omschrijft is Apatisch. En daar maken sluwe mensen als Rutte en mensen met een brutale bek met wat dreiging graag en massaal gebruik van.

Graaier | 28-04-18 | 10:55

Er worden weer petities opgetuigd, we gaan allemaal een boze tekening maken en in de stilte van ons veilige zolderkamertje brullen we 'boehoe'! tegen de muren. Ze trekken zich er echt geen ruk van aan.

Waar ze misschien onrustig van worden is als er op een dag heel spontaan, als ware net rokjesdag, alle mannen, vrouwen en kinderen in dit land een kort bijltje dragen en dat naar de bolwerken van de rattenkoningen brengen om daar met gepaste eerbied de wrakstukken van onze democratie tot hapklare brokken te verwerken. Ik zou die verbaasde oogjes wel eens willen zien.

Breinbrouwsels | 28-04-18 | 10:00 | 2

Heerlijk zo een ouderwetse bijltjesdag!

Luchtbakfietser | 28-04-18 | 10:01

Waarom denk je dat die 'sleepwet' er is gekomen. De bestuurders (en dat zijn niet die politici in Den Haag) zijn er als de dood voor dat de bevolking zich eens gaan organiseren en het heft weer in eigen handen nemen.
Ik blijf het maar herhalen: Rothschild

Eigenaar_IJsland | 28-04-18 | 10:48

Hihi, mannen van vijftig plus die woordspelletjes spelen. Hoeft op zich geen probleem te zijn maar ja, reaguurders zijn dan ook niet de baas van Nederland.

knutsel_ | 28-04-18 | 09:59

Van mij mogen ze allemaal heel snel, echt heel snel, opstappen, inclusief de Tweede Kamer , de Eerste Kamer . Gewoon grote schoonmaak in mei, zoals de huisvrouwen vroeger ook deden.

gato | 28-04-18 | 09:58

Rutte word getolereerd zolang de middenklasse niet door heeft dat ze moedwillig telkens zwaarder belast worden (lees; financieel genivelleerd op Europees niveau) Zolang die middenklasse, de grote, nog immer welwillende groep die nog min of meer gelooft dat de politiek het beste met hen voor heeft, niet ál teveel geschoffeerd word en politiek hopeloos verdeeld gehouden kan worden, red hij het nog wel een tijdje. Maar hij trekt een zware wissel op dat vertrouwen en die welwillendheid. Het lijkt een beetje op kamikaze acties, met als meest trieste voorbeeld het afschaffen van het referendum. Loeihard met de botte bijl erin. Rutte weet ook wel dat zijn tijd voorbij is maar zal de rit uit willen zitten. Ik denk met niet veel meer motivatie dan de beloftes die hij heeft gedaan aan Europa en aan Shell en Unilever. Daarna zal het voor hem een nihilistisch "na mij de zondvloed zijn". Rutte is bezig met zijn carrière. Niet met wat goed is voor Nederland of haar burgers.

Dutchbeaurouge | 28-04-18 | 09:58 | 2

Precies.

Rest In Privacy | 28-04-18 | 10:12

Nihilistisch? MR is toch een refo-boy?-> vagevuur

Luchtbakfietser | 28-04-18 | 10:16

Ongelooflijk dat deze gehaaide ultra-slimme semantische sjoemelaar keer op keer weg komt met het opzichtige gekonkel op het Binnenhof.
De coalitie-omerta heeft stand gehouden.
Helaas voor de christelijke partijleiders zal Petrus het finale oordeel vellen en wacht hen naar alle waarschijnlijkheid het vagevuur.

Luchtbakfietser | 28-04-18 | 09:55 | 3

Ontspringt die dekselse Pechtold weer de dans.

Luchtbakfietser | 28-04-18 | 09:56

Semantische Sjoemelaar - brilliant, bedankt :D

Cortina | 28-04-18 | 10:13

Precies, als ze daadwerkelijk ook 'echt' geloven in het hiernamaals en het niet voor de buhne doen... Seegers en Van der Staay staan morgen weer vooraan in de kerk met hun lotgenoten. Je maakt jezelf toch totaal belachelijk om na dit debat nog lid te zijn van een van deze clubs die volgens de Bijbel hun bestaan ontleden? In de Bijbel staat genoeg: 'Gij zult niet liegen". Schijnheiligen zijn het en tijdgelovenen.

Rest In Privacy | 28-04-18 | 10:17

Als Rutten een aartsleugenaar is, wat hij blijkt te zijn dan is sinds afgelopen week Seegers ook een aartsleugenaar, is Buma ook een aartsleugenaar en is Pechtold ook een aartsleugenaar (hoewel dat al langer bekend was). Want ze laten het maar gebeuren zonder verdere consequenties. Integere politici laten hun premier vallen als hij het volk, dat ze zelf geacht worden te vertegenwoordigen, een loer draait.

Sqbar | 28-04-18 | 09:55 | 2

Fred Rutten ?

van Oeffelen | 28-04-18 | 10:08

Oeps.

Sqbar | 28-04-18 | 10:29

Rutte III gaat door op dezelfde voet als Rutte I en II.
Wie daarover verbaasd is, zou geen kiesrecht mogen hebben.
De Nederlander weet wat hij krijgt en kiest er bewust voor.

jemagookniksmeer | 28-04-18 | 09:54 | 1

Het niet afschaffen van de hypotheekrente houdt de VVD al jaren in het zadel als de grootste partij. Ik denk dat er een grote groep huizenbezitters zijn die Rutte ook allang zat zijn maar dat is het probleem niet waarom er niets veranderd. Er is geen solidariteit meer onder de Nederlandse bevolking om anders te stemmen voor het algemene landsbelang (behoud van goede zorg, toenamestop immigratie, lange arm van Brussel etc.).
De ieder voor zich mentaliteit, angst voor het het nieuwe, graaicultuur in de top, corruptie bij overheidsinstanties etc. zijn de ziektes die in Nederland al geruime tijd heersen. Rutte maakt daar op een misselijkmakende manier gebruik van.

Rest In Privacy | 28-04-18 | 10:34

Een nogal populistisch stukje tekst. Rutte en Erdogan "pro forma" gelijk? Wie heeft er hier een gaatje in haar hoofd?

Vula | 28-04-18 | 09:54
-weggejorist-
Berbaar | 28-04-18 | 09:53 | 1

Tenenkrommend vond ik het toneel in de Tweede Kamer, maar niet om de reden die Ebru noemt. Wat mij stoorde was niet het optreden van Rutte en van Wiebes.
Wat mij stoorde was dat de zaak zelf, de afschaffing van de dividendbelasting, in het geheel niet werd besproken, dat het alleen maar ging over de procedure.
Het ging alleen maar over het formele en het procedurele, niet over de substantie, nl. over de vraag of het wel rechtvaardig is de divdiendbelasting af te schaffen, en de lasten daarvan af te schuiven op Jan Doedel, die ook nog eens een hogere BTW voor de kiezen krijgt.
Daarom was het "debat" in de TK een schijnvertoning.

Rest In Privacy | 28-04-18 | 09:53 | 4

Berbaar | 28-04-18 | 09:57
In mijn ijzersterk plempsel heb ik juist gezegd dat het debat juist wel over de afschaffing van de dividendbelasting had moeten gaan. Nu ging het alleenmaar over memo's. Dan ben je dus als politiek gedegradeerd tot bonnetjescontroleur, omdat de beslissingmacht over echte zaken blijkbaar ergens anders ligt dan in het parlement.

Rest In Privacy | 28-04-18 | 10:08

@Van Duyvenbode | 28-04-18 | 10:08
Waarom debatteren over iets wat al een feit is?
De oppositie wilde daar helemaal niet over spreken want die wisten ook dat dat zinloos was.
Men wilde een (terecht) puntje scoren mbt die memo's, meer was het niet.
Leuk dat U ook een mening heeft maar U bepaalt niet de agenda van de kamer.

Berbaar | 28-04-18 | 10:24

@van Duyvenbode: ik ben het met u eens. De discussie had inhoudelijk om de wet moeten gaan en niet op de manier waarop deze tot stand is gekomen. Dat Rutte zich weer eens dingen niet kon herinneren is niet fraai, maar daar schijnen ze daar allemaal last van te hebben. Voor mij was het debat weer een grote farce van politici die elkaar een hak proberen te zetten met woordspelletjes ipv over de inhoud te gaan. Lekker 'productief'.

gast128 | 28-04-18 | 10:47
▼ 1 antwoord verborgen

Zolang ieder begaan is met z'n eigen hachje, zal de kudde schapen zich laten koeioneren door dat tuig dat er alleen maar uit eigenbelang zit. Verwekelijkt en gefeminiseerd volk zijn we.

Red Pill | 28-04-18 | 09:52
-weggejorist-
MagIkAlWeer | 28-04-18 | 09:52 | 2

Ja maar de regering bedoelt het zo goed.

Jezus_Boeddha | 28-04-18 | 09:51

Een politicus interesseert mij niet, die zit daar voor zichzelf. Alle media-aandacht, ook hier, gaat naar de verdorvenheid van de persoon, in dit geval Rutte. Rutte liegt, Rutte is niet te vertrouwen, is allemaal waar. Het maakt me niet uit, een politicus is in mijn ogen bij voorbaat minderwaardig, en moet heel hard zijn best doen om mij van het tegenovergestelde te overtuigen. Geldt ook voor verkrachters en moordenaars. Probleem is dat Rutte leiding geeft aan de partij die, waarschijnlijk, het minst van mijn geld afpakt voor socialistische doeleinden. Daarin zijn de andere partijen nog erger.

skoftig | 28-04-18 | 09:50 | 2

Wie dacht u dat het jaarlijkse gat van 1.4 miljard (weliswaar geen socialistisch dingetje maar toch) gaat opvullen?...
Juist de burger mag het betalen dmv. hogere belastingen.

Het afschaffen van de dividendbelasting is niets anders dan een verkapte schadevergoeding (aan met name Shell) voor het dicht draaien van de gaskraan. Waarom anders zouden de adviezen van MinFin en EZ zo verschillend zijn waarbij EZ vooral Shell lijkt te willen pleasen. Dat er nog een paar multinationals en institutionele beleggers van mee profiteren is voor EZ bijzaak.

normanius | 28-04-18 | 10:16

Dat we al decennia keihard uitgelachen worden door de volksvertegenwoordigers is wel duidelijk. Met hooivorken en fakkels naar het binnenhof om de witteboorden op de platte kar met pek & veren het dorp uit te jagen is een goed idee! Organiseer je het even dan sluit ik graag aan

Arietjuh | 28-04-18 | 09:47 | 3

Gaat helaas nooit gebeuren... Bij de eerstvolgende verkiezingen stemt iedereen gewoon weer op de criminele organisatie genaamd VVD. Simpelweg om dat er (te) weinig alternatieven zijn op rechts.

Ommezwaai | 28-04-18 | 09:54

@Ommezwaai | 28-04-18 | 09:54
Kom op Arie er zijn zat alternatieven op rechts.
Van oudsher de SGP maar dan krijg je er wel een sprookjesfiguur bij, het FvD hoewel je er dan LPF-iaanse toestanden bij krijgt of de PVV maar da's geen partij en eigenlijk guur links muv hun Islam standpunten.
Feit is dat er zat alternatieven zijn maar dat de VVD uiteindelijk voor veel mensen de beste keuze lijkt.

Berbaar | 28-04-18 | 10:06

Strategie van de elite: maak zoveel mogelijk kiezers van jouw partij afhankelijk door toelagen, subsidies, bijstand etc. Bij de verkiezing zullen die kiezers het wel laten hun “broodheren” af te vallen. Dus blijft de elite zitten.

Leffe Blonde | 28-04-18 | 13:57

We hebben inmiddels 17,02 miljoen inwoners, Ebru. Verder kan ik me geheel vinden in wat je naar voren brengt. Had het gemiddelde kamerlid maar zoveel lef en passie.

MickeyGouda | 28-04-18 | 09:47 | 2

In mijn telling halen we nipt de 15 miljoen.

kwark001 | 28-04-18 | 09:49

@kwark001

LOL. De uwe is fijner, toegegeven.

MickeyGouda | 28-04-18 | 10:27

ik schaam me dat wij in ons land een MP hebben die niets anders doet dan liegen en huichelen. als hij ademt, liegt hij.

langzullenweleven | 28-04-18 | 09:46

Scrabble was vroeger ook een populair woordspelletje zover ik het mij nog kan herinneren...

Jimmy Mc Clure | 28-04-18 | 09:44

Veel Nederlanders laten zich blijkbaar graag overdwars van achteren nemen. Die verdienen wat ze krijgen. Wel lullig voor het smaldeel wat wel deugt en ook in de democratische ellende van geretardeerden deelt.

kempenaer | 28-04-18 | 09:44 | 2
-weggejorist-
De musso linie | 28-04-18 | 10:53

@ De musso linie | 28-04-18 | 10:53
Als je het zinkende schip verlaat verlies je het recht gewichtig te doen. U weet wie volgens het spreekwoord zinkende schepen verlaten, toch?

mr.money | 28-04-18 | 11:42

Liegen over centenkwesties hebben de Hollanders al honderden jaren gedaan, veel erger is het liegen en vals aansturen van justitie/OM, daar ligt de kern/geloofwaardigheid van een redelijk land en daar is het al heel lang helemaal mis .

hagelkruis | 28-04-18 | 09:43

Alweer done...

... en nu? Wachten op de volgende onderteken petitie?

Paaldanseres | 28-04-18 | 10:03

Geen tekst over islamitische immigratie? Sorry, maar dan is het belangrijkste punt afwezig. Kom eerst maar met een fatsoenlijke petitie, dan teken ik wel.

Opslag Medium | 28-04-18 | 10:08

Ben het volledig eens met Opslag Medium 10:08
Deze petitie gaat alleen over gevolgen, niet over oorzaken.

BosrandDirk | 28-04-18 | 10:51
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino