achtergrond

Geenstijl

Feestje. Rutger Groot Hamassink en Sadet "Chavez was OK olé" Karabulut op het Marxisme Festival

Altijd als een zure linkse systeemlul zegt dat de universiteit een neoliberaal bolwerk van rechtse blanke haatmannen is kun je zeggen: 'haha nee hoor, want je kan niet met vlaggetjes van Hitler rondlopen op de faculteit maar als je een festival wilt organiseren voor een totalitaire haatideologie gebaseerd op permadeugen dan krijg je gewoon subsidie en een zaaltje'. Enter het Marxisme Festival. Meisjes en jongens uit gezellige middle class-families die lekker schoppen tegen hun achtergrond middels het vereren van tientallen miljoenen doden, gaan dan een dag lang aapjes of colour uit de struggles elders op het podium trekken voor hun eigen goede gevoel en natuurlijk zijn de Es Pee en GroenLinks er ook gewoon bij. 

U begrijpt: het wordt weer fappen op de haatdragende subsidie-arabieren uit Palestina (in elk moslimland werden communisten gewoon tegen de muur gezet, in de lange twintigste eeuw, maar vermoei de deugers niet met feiten) en de plundernegers van BLM (dat het kapitalisme uiteindelijk door de industrialisatie zorgde voor het einde van de slavernij hoef je ze ook niet te vertellen) en zo worden de partijkaders van de linkse partijen weer van onderaf aangevuld met nieuwe haatdragende Duyvendakjes. 

Geen wonder dus dat de partijen zelf ook gezellig mee doen. Rutger Groot Wassink zal vertellen over de zegeningen van de goelag-archipel en waarom vrijheid van kunst, literatuur en politiek eigenlijk met bajonetten moet worden doodgestoken en Sadet Karabulut legt uit dat supermarkten met lege schappen en verhongerende babies eigenlijk veel leuker zijn dan werken, centjes sparen en verstandig zaakjes opbouwen. Communism, it's a party.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.