Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ebru Umar - Cashen op paps. Zoon Job Cohen schrijft biografie over Theo van Gogh

lul

Mag je de daden van ouders aanrekenen aan hun kinderen?

Het is volgens de haters mijn Turkse afkomst, maar ik vind van wel. De kinderen van oplichters eten goed van het geld dat buitgemaakt is op anderen. En als je ouders NSB'er zijn, heb je daar ook een tijdje prima plezier van gehad. Het lullige aan 'plezier' is dat het in negen van de tien gevallen tijdelijk is. Alleen de koninklijke familie heeft al jaren plezier van het nazaat zijn van een koning. En wij het klootjesvolk wuiven mee, want 'Maxima doet het zo goed'. 'Het' zijnde wuiven in designerkleding van Taminiau en Natan, met diamanten en parels in haar oren die mij minstens net zo beeldig zouden staan. Die kleding ook trouwens. 

Anyways, de daden van ouders.

Aangezien mijn Turkse afkomst de laatste tijd meegaand is, vrolijk en gelukkig – dank Rotterdam – wil ik best met mijn hand over het hart strijken. Natuurlijk kun je kinderen de slechtheid, de kwaadaardigheid, de intense domheid van hun ouders niet aanrekenen. Je kunt de kinderen alleen maar prijzen als ze die slechtheid, kwaardaardigheid en domheid van zich af kunnen schudden. Behalve dan als die ouder Job Cohen heet.

Als je vader Job Cohen heet, als je vader verantwoordelijk is voor de algehele teloorgang in Amsterdam, als je vader niet verder kwam dan theedrinken met kut-Marokkanen die zich inmiddels tot de Mocro Maffia hebben ontwikkeld, als onder het burgervaderschap van die vader de moord op Theo van Gogh heeft plaatsgevonden, zou het chic zijn om ver te blijven van álles maar dan ook álles wat te maken heeft met de moord op Theo. Hoewel ook daar een uitzondering op te maken is, is de biografie van Theo van Gogh schrijven een typisch gevalletje #doemaarniet.

De uitzondering daarentegen zou een fijne research zijn over hoe het toch mogelijk was dat onder het burgemeesterschap van Job Cohen een vrijdenker, een columnist, een provocateur maar bovenal een vader van een elfjarige, vermoord kon worden omdat hij zijn mening liet horen. Typisch gevalletje #waytogoson.

Of niet natuurlijk. Uiteraard is dat een uitdaging te ver.

En dus blijf je als zoon opgezadeld met het geweten van je vader. Een vader die allang niet meer wakker ligt over die moord op Theo. Een vader die – gezien de reacties op Twitter – allang vergeten is als wegbereider van álle omstandigheden waaronder de moord op Theo van Gogh kon plaatsvinden. Een vader met wie je uitgebreid over Theo kunt praten. Eerlijk? Wat zou ik toch graag die fly on the wall zijn geweest toen het idee tussen Cohen jr. en sr. ontstond om dit boek te schrijven.

"Zeg pap, met schrijven kun je geen droog brood verdienen. Wat zal ik toch ‘ns doen? Waar kan ik nog subsidie voor aanvragen?"
"Zoon, je moet je achternaam eens te gelde maken. Je zou columnist kunnen worden, maar ja dan moet je het niet hebben over moslims en zo anders eindig je net als Van Gogh dood op straat."
"Heeeee… daar zeg je wat? in 2019 is Theo 15 jaar dood. Prima timing voor een boek over hem. Zal ik over hem schrijven?"
"Goed idee. Ik regel wel dat je daar subsidie voor krijgt, ben je twee jaar onder de pannen en kun je daarna nog wel een jaar van de royalties leven. Die gekken kopen toch wel boeken over Theo. Moet ik Max Pam even voor je bellen? Die kon dat immense archief niet aan, maar dan kun je met hem regelen dat het bij jou terechtkomt. Goed plan zoon. Daar drinken we op."

De allergrootste grap is dat www.degezonderoker.nl uit de lucht is. De beheerder is overleden, de wachtwoorden zijn in de vergetelheid verdwenen. Het hele bestand is alleen nog te lezen bij de Koninklijke bibliotheek. Offline. De grote scenarioschrijver hierboven heeft het weer prachtig bedacht, hoor ik iemand op een roze wolk bulderen. Het zou te lullig voor Jaap zijn als hij erachter zou komen dat de laatste column van Theo van Gogh een 'ode' aan zijn vader was. Niet dat vader noch zoon zich daar iets van zouden aantrekken. Als je zelf buiten de werkelijkheid leeft, is het gebrek aan fatsoen makkelijker anderen te verwijten. 

rip

Reaguursels

Inloggen

Nou nee, inderdaad.
Als je Papa ooit heeft voorgesteld, dat na een gruwelijke mensenslachting iedereen op de Dam met pannendeksels kan klapperen en stomme pannekoek roepen, de meest wanstaltige blunder van een Burgemeester ooit, dan ben je niet de aangewezen person om van het slachtoffer een biografie te schrijven.
Dan zal je intellectuele onsterfelijkheid ergens anders vandaan moeten halen en niet uit het lijk van Theo.
Deze eer en voorrecht behoort iemand anders toe.

MistaRazista | 08-04-18 | 00:37

Zo, ik heb er een hele lange werkdag over na kunnen denken.
A. Ik vind het punt dat E. Umar aankaart prima en ook nodig
B. Ik begrijp de kritiek van veel geenstijlers op umar niet
C. Ik vind het belangrijk om een vervolg van Umar te krijgen, nadat ze het boek heeft gelezen
D. Ik begrijp niet waarom nou juist die Cohen zijn vingers wil branden aan dit onderwerp. Kende hij van Gogh? was hij zijn boezemvriend? Wat is zijn doel? Wat is zijn agenda?
E. Ik denk dat Umar de vaste cirkel (Holman, teeuwen etc) rond Theo regelmatig spreekt en dat ze daarom in de kritische pen is geklommen.
F. Of het nou een positief of negatief boek over Theo wordt, het voelt alsof de zoon van Himmler het dagboek van Anne Frank schrijft.

multimeter | 07-04-18 | 20:13 | 1

Niks erop tegen dat de zoon van Himmler een boek over Anne Frank schrijft, als hij zich duidelijk van zijn vader zou distantiëren. Nu is dat in bij Himmler niet het geval: hij had dan geen zoon, maar een dochter die echter ook Nazi-sympathieën had, Maar bijvoorbeeld de zoon van Hans Frank, Niklas, nam wél rigoureus afstand van zijn vader, en de kleinzoon van Seyss-Inquart wilde met de Anne Frank Stichting samenwerken. Dat ging toen niet door, want toenmalig voorzitter Dick Houwaart vond het idee dat iemand met de naam Seyss-Inquart met de Anne Frank Stichting zou samenwerken onverdragelijk. Net alsof je beoordeeld kunt worden op zoiets je *naam*, een extern gegeven dat je ongevraagd hebt meegekregen. Het is een primitieve, magische vorm van denken, waar al heel wat onverdraagzaamheid en ellende uit voortgekomen is.

Of iemand nou de "zoon van" is, is voor een beoordeling van zijn werk niet relevant. Je kunt hoogstens eventueel *achteraf* concluderen dat hij zijn taak niet goed uitgevoerd heeft omdat hij geen afstand van zijn ouders heeft kunnen nemen. Maar niet vooraf veroordelen, dat is net zoiets als iemands onschuld veronderstellen zolang nog niet bewezen is dat hij schuldig is.

Argyronauta | 07-04-18 | 22:54

Het is zo als mijn opa al zei, je wordt nooit door een luxe wagen overreden maar altijd door een strontkar.

bwanabanjo | 07-04-18 | 19:01

God, zodra het ergens anders over gaat dan Turken, is het vooral wartaal wat Ebru uitslaat. Naar mens.

Mather | 07-04-18 | 17:39 | 1

En weer dat aanstellerige Engels. Waarom nou weer "anyways", is "hoe dan ook" niet "hip" genoeg? Verder ook bar slecht geschreven en met verwerpelijke ideeën, als dat je de daden van ouders aan hun kinderen mag aanrekenen.

Argyronauta | 07-04-18 | 23:15

Voor iedereen die twijfelt over zijn motieven, nou, dat kan ik je zo wel beantwoorden: Theo nog verder de grond in trappen en uiteraard pappa z'n straatje schoonvegen en daarmee furore maken als linksgeorienteerde 'wetenschapper'... Om nog meer subisidie op te slurpen! De Cohens waren in de oorlog goed fout door tijdens de bezetting lekker met de bezetter mee te werken, maar net net goed genoeg zal Job gedacht hebben. Dus die fout maakt hij geen tweede keer en z'n zoon ook niet!

De Cohennetjes werden flink uitgekotst door de complete Joodse gemeenschap dus uiteraard zoeken ze aansluiting bij al het andere...

nl.wikipedia.org/wiki/David_Cohen

Is toch zo klaar als een klontje!

Lees en huiver:

www.nrc.nl/nieuws/2018/04/04/gefascin...

Centjes verdienen met het lijk van Theo terwijl pappa daar de juiste omgeving voor geschapen had. Als Theo ergens wars van was, dan was dat wel hypocrisie. Dat wist hij altijd vlekkeloos bloot te leggen.

Het is eeuwig zonde dat de goede man zich niet zelf meer kan verdedigen...

mrXL | 07-04-18 | 16:37

Ik begrijp Ebru goed maar er kan nooit genoeg geschreven worden over Theo van Gogh. Dat wilde hijzelf zo. Laten we zijn kleurrijke geest levend houden!

JohnWalker | 07-04-18 | 16:28

Beste Ebru geef Jaap Cohen "The benefit of the doubt", daarna pas vel je het oordeel of de appel niet ver van de stam valt. Be fair, be nice. Cheers!

Een vrije paling | 07-04-18 | 14:39 | 1

Inderdaad, focus je gewoon weer lekker ouderwets op Turken-bashen dan dit soort flauwe kost.. Daarvoor kom je toch enigszins wat tekort meid...

staples | 07-04-18 | 15:21

Dr_Johnson | 07-04-18 | 13:24
Hirsi Ali werd wel beveiligd naar aanleiding van submission,maar niet zo zwaar als na de slachtpartij op Theo.
Dan heb ik het over kazernes enz enz.Idem dito voor Geert Wilders.
Er werd toen enorm met die mensen gesold in de hoop dat ze er de brui aan zouden geven en dat telt zeer zeker voor Geert Wilders.
Je kan dat niet los zien van elkaar.Althans in mijn beleving dan.

komtdatschot | 07-04-18 | 13:40

Op de dag dat Theo werd afgeslacht moesten Wilders en Hirsi Ali onderduiken en 24/7 beveiligd worden..
Ik neem aan dat cohen dat ook even meeneemt in zn gesubsidieerde boek.

komtdatschot | 07-04-18 | 12:59 | 1

Van Wilders weet ik het niet, maar Hirsi Ali werd al beveiligd sinds haar - door Van Gogh geregisseerde - gefilmde pamflet en aanklacht tegen de islam "Submission" op de tv was uitgezonden.

Mohammed B. had ook het liefst Hirsi Ali vermoord, zei hij later of bleek uit die verklaring die met dat grote mes op Van Goghs borst zat geprikt, maar dat was een stuk lastiger, want Hirsi Ali werd dus al langer beveiligd. Van Gogh had het aanbod voor beveiliging weggewuifd, want het zou zo'n vaart vast niet lopen ("Wie vermoordt er nou de ongevaarlijke dorpsgek?"), en werd dus Mohammed B's "second best target".

Dr_Johnson | 07-04-18 | 13:24

@Ebru, je zal nooit de Dichter van het Volk worden, maar je bent nu al Het Geweten van het Volk meid.
Hoedje af!
(Leen zo iemand als M. van Egmond een maand uit aan de zoon van Theo en zijn nabestaanden en je hebt een echte biografie volgens mij, Derksen help!)

Theo-Pim-Riv | 07-04-18 | 12:54

"designerkleding van Taminiau en Natan, met diamanten en parels in haar oren die mij minstens net zo beeldig zouden staan. Die kleding ook trouwens. "

Denkt u dat echt, Ebru?

Carmelita | 07-04-18 | 12:49 | 3

LTA en/of TTA

Theo-Pim-Riv | 07-04-18 | 12:57

Je voorkeur spreekt duidelijk uit deze tegel mag ik er anders over denken

likdoorn | 07-04-18 | 13:45

Maar bij deze outfit krijgt je ook Alexander erbij en die staat geen vrouw.

MistaRazista | 07-04-18 | 15:18

Het lijkt mij zo dat wanneer Jaap Cohen het boek schrijft en daarin de onverkwikkelijke rol van zijn vader aangaande de aanloop tot de moord op Theo uit de doeken doet, dat er nu niet veel op aan te merken kan zijn dat hij het boek over Theo gaat schrijven. Dat is dus even afwachten. En dat Jaap subsidie krijgt voor het schrijven van het boek over Theo is eigenlijk niet meer dan een erkenning van de grote betekenis die Theo van Gogh had en heeft voor dit Nederland. Ik gok maar wat, maar het moet Job Cohen pijn doen dat de samenleving er geld voor over heeft om de herinnering aan Theo van Gogh in leven te houden. De man die Job zo haatte en het liefst uit de vaderlandse geschiedenis zou willen verwijderen.

forecastle | 07-04-18 | 12:06 | 1

Dus dan moet de zoon van de zachte heelmeester die zoveel stinkende wonden heeft veroorzaakt daar maar geld aan verdienen? Het lijkt me niet gepast.

Maar naar mijn idee zijn de familie en vrienden van wijlen de heer van Gogh degenen die mogen bepalen wie zich wel of juist niet met zijn biografie mogen bezighouden, en misschien is dat ook wel het geval geweest..

Toon Emmils | 07-04-18 | 12:22

Nee, de zoon kan je niet de daden van de vader aanrekenen! En iemand die vroeger fout was kan ook tot inkeer komen. Ik beoordeel mensen liever op hun daden van nu. Maar een tikkie opvallend is het wel dat uitgerekend de zoon van Cohen met boek over Theo van Gogh komt aanzetten. Riekt naar aandachtshoererij! Maar goed, eerst zou ik meer over de inhoud en strekking van het boek moeten weten. Ben trouwens niet van plan om het te kopen, ik lees de reviews wel.

kunstliefhebber | 07-04-18 | 12:01

Wat een zelfreflectie, aan het eind van het epistel toch nog even in de spiegel kijkend, die ebru umar: "Als je zelf buiten de werkelijkheid leeft, is het gebrek aan fatsoen makkelijker anderen te verwijten."

Inderdaad, ebruutje staat buiten de werkelijkheid!

Hyppo Kriet | 07-04-18 | 11:39

Cohen, Asscher, zijn de nazaten van Judas hetgeen wat zij duidelijk hebben laten blijken in hun bestuurlijke functies, het verwekte zoontje van Cohen is met hetzelfde sausje overgoten en zal als schriftgeleerde de door zijn vader vertelde fabels in bijbelsevorm optekenen.

Goedverdoemme | 07-04-18 | 11:34

Wat heeft een kind met de daden van z'n vader te maken? 0,0

Oepsie1234 | 07-04-18 | 11:32 | 1

Wanneer die zoon zijn titel als 'wetenschapper' (geschiedkundige, haha) gaan misbruiken om zijn Pa vrij te pleiten, alles.

Sans Comique | 07-04-18 | 11:37

Het komt nooit meer goed ..... we zullen het ermee moeten doen ................

Een complete burgeroorlog verspreidt over europa is een mogelijk scenario voor de toekomst. Niet een onmogelijk scenario gezien de groepen wiens geloofsovertuiging geweld als een toelaatbaar middel zien om je doel door te bereiken.

Ervaringsdeskundige | 07-04-18 | 11:31 | 1

-door

Ervaringsdeskundige | 07-04-18 | 11:32

De moord in 2004 op de cineast had grote impact op zijn familie...
Dat haal je de koekoek. De moord op Pim Fortuyn had vast hele grote impact op de familie van Volkert. Job Cohen heeft dan zelf de trekker niet overgehaald, maar hij is mede verantwoordelijk voor het klimaat waarin Theo het allemaal aan zichzelf te danken had. Zowel voor als na de moord. Is Job Cohen ooit met een bloemetje thee gaan drinken met de familie van Willem Holleeder of Cor van het Hout? Het is dat Volkert blank en man is, anders was zijn familie wellicht ook met een bezoekje vereerd geweest.

Sans Comique | 07-04-18 | 11:30 | 1

Is Job dan thee gaan drinken met de familie van Mohamed B.?

Rest In Privacy | 07-04-18 | 13:03

www.degezonderoker.nl/
Dat was volgens mij mijn eerste bookmark van een site ooit...

da wizard | 07-04-18 | 11:24

Gewoon een pre-emptive strike van de familie Cohen.
Antoon Vloemans:
Wie de geschiedenis schrijft staat toevallig altijd aan de goede kant.

BASinnic | 07-04-18 | 11:07

Ik vind het onkies.
Alsof de zoon van Adolf Hitler een biografie over Anne Frank zou gaan schrijven.
In het geval Adolf een zoon zou hebben natuurlijk.

kempenaer | 07-04-18 | 10:54 | 3

Theo stierf voor het Cohenn jr's recht om een biografie over hem te schrijven. Kies of Niet, daar nam Theo het dan ook weer niet zo nauw mee.

KlauwnBassie | 07-04-18 | 11:01

KlauwnBassie
Helaas deed theo dat niet geheel vrijwillig he? Theo stierf door een gewetenloze teringlijer met een religieuze missie. Niks heldhaftigs aan, gewoon 100% kudt en zeker geen vrijbrief voor iedere eppo met een laptop om bio's te mogen schrijven over 'm.

elfenstein | 07-04-18 | 12:16

@ klauwnbassie
Theo van Gogh stierf omdat hij kritiek had op de islam en verkrachter, rover en massamoordenaar Mohammed. Dat mocht niet van één van die vele andere barbaarse Mohammeds, in dit geval Bouyeri en die heeft hem hierom vermoord. Daarom dus.
Ik vind het onkies als de zoon van de ranzige wegkijker en demoniseerder Job Cohen net over Theo van Gogh een biografie wil gaan schrijven. Daarmee is het niet verboden, maar dat heb ik ook niet beweerd of bepleit.

kempenaer | 07-04-18 | 14:15

Gadverdamme wat een smerig stuk, laat die jongen eens met rust en ga je persoonlijke fittie met Job ergens in een kroegje uitspreken ipv dat je reaguurders op familieleden afstuurt. Want we weten allemaal dat Dolf de komende week maar beter niet zijn mailbox kan openen. Dit is geen column, dit is persoonlijk, wat moeten wij hiermee? En Cohen kan niet eens reageren want hij heeft dit podium niet.

Ardbeg | 07-04-18 | 10:45 | 5

PVDA fan gespot. Cohen kan een account aanmaken en hierop reageren. Hij zou ook een reactie naar GeenStijl kunnen sturen. Droog je traantjes.

hansjansen2 | 07-04-18 | 10:56

Ardbeg heeft natuurlijk wel een punt.

Rest In Privacy | 07-04-18 | 11:26

Deze arme jongen is 'Geschiedkundig'. Verwacht jij daar een objectief onderzoek van? Dit wordt een stukje vrijpleiterij waarvan de hele Linkse Kerk zal zeggen; zie je wel...
Hij zoekt daarnaast zelf de publiciteit, wie wind zaait en zo.

@kuifje-in-afrika
Nee hoor. Welk punt dan?

Sans Comique | 07-04-18 | 11:35
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
De Evangelist | 07-04-18 | 10:35 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Ebru is top !
Zij is 100% Nederlandse van Turkse afkomst en heeft wel begrepen, dat als je in een ander land komt met een andere cultuur en mentaliteit, je daar je moet vestigen en je leven opbouwen.

Net zoals honderd duizenden Nederlanders in de vijftiger jaren deden door naar Canada, Australië en Nieuw-Zeeland te emigreren.
Die moesten keihard werken, de taal leren en veelal in armoede beginnen.

Ebru is voor mij hét voorbeeld, hoe je uit een ander land komende moet integreren. Hoop dat zij doorgaat met haar uitstekende columns!

outdoor | 07-04-18 | 10:32 | 5

PS, met mijn taalvaardigheid is niets mis, slechts wat problemen met mijn redactie. :-)

Sans Comique | 07-04-18 | 11:46

Als we toch aan het taalbloksnorren zijn:
"Aangezien mijn Turkse afkomst de laatste tijd meegaand is, vrolijk en gelukkig – dank Rotterdam – wil ik best met mijn hand over het hart strijken. "
-
Hoe in de wereld kan je afkomst meegaand zijn? Is een afkomst wel eens gelukkig of vrolijk? Hoe kan een stad bijdragen aan de levensvreugde van je afkomst? Is een afkomst een entiteit, een ding, een gevoel of een soort beest wat je op je rug meedraagt en die je tevreden moet zien te houden omdat ie anders gaat bijten ofzo?
Ikke nie snap nie.

elfenstein | 07-04-18 | 11:52

Outdoor: en steeds vaker benadrukt ze die Turkse afkomst. Lekker geintegreerd. En waaruit blijkt ze dan zo geintegreerd te zijn? Dat ze Sid Lukassen afbreekt en voor schut zet om wat indruk te maken op de aanwezige allochtonen? Dat ze Robert de Haze Winkelman wegzet als niet prominent FvD lid terwijl mevrouw trots maar haar ledenpas nummer 13 duizend zoveel loopt te zwaaien? Maar ja Haze heeft het Kalergi plan de mainstream ingeslingerd en dat wil mevrouw van Turkse afkomst niet.

Rest In Privacy | 07-04-18 | 13:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik dacht ik help, maar ik zie dat iedereen al geholpen heeft, maar hier een werkende link web.archive.org/web/20040521055126/ht... (met een kopie uit 2004, inclusief schrijfsels van Ebru)

Rest In Privacy | 07-04-18 | 10:29

Het is 'anyway' en niet 'anyways'.

dejuistevraag | 07-04-18 | 10:26 | 1

'anyways' is een goede, ietwat populaire uitdrukking in het Engels.

Dr_Johnson | 07-04-18 | 11:09

♥ Prima stuk, Ebru... vergeet de zure commentaren op jouw stuk...
de mocro-maffia is dankzij en nog steeds groeiend door angstige en laffe bestuurders: "fijne ramadan" "bedankt voor de koran" "gezellig, iftarren met elkaar" enz enz.... ze weten zeker dat ze door deze handelswijzen vrij kunnen rondlopen in tegenstelling tot Wilders.

meneer Q | 07-04-18 | 10:18 | 1

Ik las weer iets, de linksman wil niet dat we mocro-maffia nog mocromaffia noemen... het argument? Angst? notoire ontkenning? Vreselijke deugdzakken.

BozePaarseMan | 07-04-18 | 10:55

Ebru Umar schrijft weer een stukje waarin ze haar jaloersheid etaleert. Ja, jammer joh, WimLex kiest voor een blanke, niet voor een Turk. Weet je waar ze wel voor Turken kiezen? In Turkije. Oh, en zoals je al aanhaalt in Rotterdam. Nog een paar jaartjes wachten Ebru Umar, dan kun je weer voolop Turk zijn in Nederrland. En wat zul je dan rap DENK stemmen.

Rest In Privacy | 07-04-18 | 10:17 | 4

Vreemd, dat kan ik helemaal nergens uit haar woorden, hier of elders, opmaken. Wat zie jij wel wat niet zie? Waarom denk je dit, toe, ik wil het weten. Ik haat ook graag maar kom liever wel met een onderbouwing, anders sta ik zo voor lul, weet je...

Sans Comique | 07-04-18 | 12:10

Sans Comique. Dit stukje " zijnde wuiven in designerkleding van Taminiau en Natan, met diamanten en parels in haar oren die mij minstens net zo beeldig zouden staan. Die kleding ook trouwens. " komt wat jaloersig over maar kan het mis hebben.

En ze wil zo graag Nederlander zijn maar iedere keer haalt ze haar Turkse afkomst er weer bij. Ga dan lekker in Turkije woneb, daar is ze denk ik veel gelukkiger.

Rest In Privacy | 07-04-18 | 13:17

meneer Q | 07-04-18 | 10:19 Aangenaam :)

Rest In Privacy | 07-04-18 | 13:18
▼ 1 antwoord verborgen

Een waar woord. Mij verbaast het (eigenlijk niet) dat bij alle opgewonden berichtgeving over de hoofdstedelijke liquidatiegolf, nooit (bij mijn weten) de vraag gesteld wordt waaróm er eigenlijk een 'mocromaffia' in Nederland is. Hoe het kan dat, een luttele 50 jaar nadat de eerste Marokkanen ons land betraden in de vorm van 'gastarbeider', hun kleinzonen muurvast verankerd zitten in de georganiseerde, extreem gewelddadige misdaad. Wordt het niet eens tijd voor een parlementaire enquete hieromtrent (of zijn die ook al afgeschaft...)?

Zenzeo | 07-04-18 | 10:15 | 1

Zenzeo. Eigenlijk weten we allemaal hoe dat is gekomen, maar ja, we blijven wel massaal D66, VVD en CDA stemmen.

beau van rtl | 07-04-18 | 10:19

Eigenlijk is de herinnering aan die schijnheilige Cohen al voldoende om mijn zaterdagochtend te verpesten. Wat doet die lul eigenlijk tegenwoordig van onze centen.

beau van rtl | 07-04-18 | 10:06 | 2

Van jouw centen? Je hebt toch een uitkering?

Rest In Privacy | 07-04-18 | 11:28

Zuurverdiend pensioen en lang niet waar ik recht op heb. Toch tevreden.

beau van rtl | 07-04-18 | 11:59

Jeetje Ebru, je begint een zuurpruim te worden hoor

John Dough | 07-04-18 | 10:00

Ik voel met Ebru mee, altijd wel eigenlijk.
In dit geval kan ik me ook eerlijk niet voorstellen, dat de directe nabestaanden van Rust in Vrede Theo van Gogh, hun medewerking aan de zoon van dinges geven. Deze directe nabestaanden zou om toestemming gevraagd moeten worden, want dat is ook privacy met hoofdletters.
Wanneer de directe nabestaanden wel toestemming hiervoor geven, dan houdt ik mijn muil, maar wie kan dat even checken?
(Straks wil Ad Melkert, ja die gevluchte een biografie over Rust in Vrede Pim Fortuyn schrijven met de dochter van Volkert van der zentGraaff.
Het moet toch niet linkscher worden.

Slurfje | 07-04-18 | 09:59 | 3

Volkert van de zentgraaff, sow dan, jij bent ook af. De woordgrap past wellicht qua letters, zentgraaff heeft niets te maken met die laffe moordenaar en hoeft zijn naam ook niet zo besmeurd te zien door een of ander slurfje.

elfenstein | 07-04-18 | 10:21

@elf, alles goed met u?

drastic | 07-04-18 | 11:25

drastic | 07-04-18 | 11:25 |
Ik ben wel lekker op dreef vandaag ja, al zeg ik het zelf. Dank voor de bezorgdheid. Hoe is uw dag tot nu toe?

elfenstein | 07-04-18 | 11:38

Nee, kinderen van misbaksels zijn zelf niet automatisch óók misbaksels.
Kinderen van turken zijn wel nog steeds turk, hoelang of waar ze dan ook maar wonen.
Beginnen met het excuus dat je turk bent en dat je daarom zo raar redeneert is een gotspe, hou dan gewoon je muil en laat ons, het volk, bepalen of jaap z'n boekkie het lezen waard is ja of te nee. Ik denk dat het bagger met saus wordt en dat áls er al iemand een bio over Theo moet/mag schrijven er wel betere en meer capabele schrijvers te vinden zijn dan "de zoon van" en dat de opbrengsten van zulks een werk naar de nabestaanden moet gaan. Daar lees ik dan weer niks over, hoe zit dat met z'n zoon, is die er ok mee dat een Cohen het gaat doen? Deelt hij mee in de opbrengsten van een bio over z'n ouweheer? Kent hij die jaap eigenliijk wel/al?
Dát wil ik lezen, dat mevr. umar turks is was me al opgevallen maar is volkomen irrelevant in deze. En irritant om te lezen om een of andere vage onderbuikreden.

elfenstein | 07-04-18 | 09:56 | 5

Zie mijn comment hierboven. Weer eens in het verkeerde vakje getypt.

Dr_Johnson | 07-04-18 | 10:49

Doc johnson, gelezen & eensch.

elfenstein | 07-04-18 | 11:36

Zoon Cohen gaat onder de vlag van 'wetenschapper' geschiedschrijven. Ik vind het stuk van Ebru best wel onderbouwd met feiten. Wat betreft de onderbuikgevoelens, tja. Zoals de waard is en zo.

Sans Comique | 07-04-18 | 12:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Burgermeester in oorlogstijd; een prachtige column!

Rest In Privacy | 07-04-18 | 09:55 | 4

Shit! Sorry, Meikevertje. Weer in het verkeerde vakje getypt. Mijn comment hoort hieronder te staan bij elfenstein.

Dr_Johnson | 07-04-18 | 10:48

Je slaat de plank volledig mis. Ebru zegt dat je de daden van de ouders niet hun kinderen kunt aanrekenen. Ten minste, als je goed gelezen hebt. Wel kun je die kinderen een verwijt maken wanneer die onder de vlag van "Geschiedschrijving" de foute Pa gaat lopen vrij pleiten. Ik verwacht ten minste geen objectief 'onderzoek' naar de moord. En die 'impact op de familie" is leuk voor een zaterdagbijlageinterview in een van de dode bomen, maar 'geschiedkundig' van geen enkel belang.

En als iemand iets beweert getuigt het van stuitende arrogantie en kortzichtigheid en ultieme domheid om dan te zeggen; en toch bedoelt ze wat anders.

Sans Comique | 07-04-18 | 12:19

"Je slaat de plank volledig mis. Ebru zegt dat je de daden van de ouders niet hun kinderen kunt aanrekenen."

Nou, dan koppiepeest ik voor de simpelen van geest maar even de openingszinnen van Umars stuk hierboven:

"Mag je de daden van ouders aanrekenen aan hun kinderen?
Het is volgens de haters mijn Turkse afkomst, maar ik vind van wel."

Ze stelt de vraag en beantwoordt die in haar tweede zin met "Ik vind van wel", hoewel ze vermoedt dat mensen die haar "haten", die opvatting waarschijnlijk aan haar Turkse komaf zullen wijten. Daarna geeft ze twee voorbeelden van kinderen, als afgeleide van hun ouders, ook fout zijn.

Iets anders is er toch echt niet van te maken. Verderop spreekt ze zichzelf weliswaar weer tegen: "Natuurlijk kun je kinderen de slechtheid, de kwaadaardigheid, de intense domheid van hun ouders niet aanrekenen.", maar om de een of andere ranzige reden wenst ze Jaap Cohen weer uit te zonderen, terwijl haar bewering dat Job Cohen "schuld" zou hebben aan de dood van Van Gogh, uiterst vergezocht en discutabel is. Het is niet voor niets dat veel mensen in deze draad dit artikel van Umar "rammelig" en "vaag" vinden.

Dr_Johnson | 07-04-18 | 12:33
▼ 1 antwoord verborgen

Goed, een van je beste vrienden wordt afgemaakt, de burgemeester haast zich naar het huis van de daders, de moskee om thee te drinken. Bijna 15 jaar later gaat de zoon van diezelfde burgemeester een boek schrijven. Logische reactie van Ebru.
15 jaar geleden had iedereen dat raar gevonden. Nu is er ruimte voor de nuchtere kijk.
Voordeel van de twijfel, schrijf je boek.

Knap van de zoon dat hij bij voorbaat de taak op zich neemt om zijn vader af te branden.

ristretto | 07-04-18 | 09:49 | 1

Ging Cohen naar het huis van de familie van Mohammed B. om thee te drinken? Dat is nieuwe info, dat wist ik nog niet.

Rest In Privacy | 07-04-18 | 11:31

De vader en broer van Hiddema waren NSBers.

van Oeffelen | 07-04-18 | 09:47 | 5

beau van rtl | 07-04-18 | 11:32 |
De Hiddemeister een dom oud mannetje noemen, damn. Who the f&^% denk jij wel niet dat je bent dan? Mr. Hiddema draagt tot nu toe enkel kennis van de wet, to-the-point argumenten en stevige discussies aan in de kamer waarmee hij bv laatstelijk nog een zekere Grapperhaus totaal met de bek vol tanden achterliet. Noem het maar niks. 02neutraal vroeg jou ook niks, trouwens, de vraag was dacht ik voor van Oeffelen.

elfenstein | 07-04-18 | 11:44

elfenstein. Waar bemoei je je mee met je grote mond. Ik reageerde op 02Neutraal .
En jouw Meester hiddema is gewoon een middelmatig advocaatje geweest. Hij werd jaren geleden vaak uitgenodigd door Harry Mens, waar hij dan altijd een betweterig verhaaltje kwam vertellen met een Ollie B Bommelpak aan. Dat geeft toch wel een beetje het niveau van dit pedante mannetje aan. Dat hij rechten heeft gestudeerd, maakt hem niet ook zomaar geschikt voor de politiek. Wat jij er verder van vindt moet je zelf weten, maar wie denk je de fuck wel wie jij bent.

beau van rtl | 07-04-18 | 12:13

Ik zal je volgend jaar nog wel eens aan jouw hiddemeister herinneren als het FvD van de nog pedantere Tjerry Baudet niet meer bestaat.

beau van rtl | 07-04-18 | 12:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Schandalig dat er weer geld wordt verdiend over de rug van theo, met een of ander vaag boekje wat waarschijnlijk nergens over gaat..

cat22 | 07-04-18 | 09:46

In een turkse gevangenis is het veiliger ebje.

newray | 07-04-18 | 09:36

Van waar toch dat onbegrip bij veel reaguurders dat dit voor Ebru anders aankomt dan voor de gemiddelde Nederlander?
Aan de andere kant, laat dat boek maar komen, en als het de plank misslaat, brand het dan volledig af. Dan heb je in ieder geval voldoende gewaarschuwd.

Nuchternederland | 07-04-18 | 09:29

Ik ben eens benieuwd hoe alle linkse bakfietsers die toen Job Cohen als de verlosser zagen , nu op de zaken terugkijken. Zullen ze er iets van geleerd hebben. Ze liepen in drommen om hem heen en riepen - Yes we Cohen. Die geestelijk beperkte Jurgen Raymann(verkleed als tante Es) noemde hem Jopperdepop. Eindelijk zou de wereld gered worden. Hoe zien deze mongolen nu terug op Jopperdepop, de stichter van de mocromaffia.

beau van rtl | 07-04-18 | 09:28 | 5

niet echt nuttig deze opmerking: proficiat mevrouw Umar. mooi stuk werk dit.

just another liberal | 07-04-18 | 09:45

Opmerkingen zijn altijd nuttig. Kan je iets van vinden of leren.

beau van rtl | 07-04-18 | 09:50

Waarschijnlijk hebben we hier te maken met just another bakfiets liberal.

beau van rtl | 07-04-18 | 10:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb er alla begrip voor dat de zaak bij Umar nog steeds heel erg gevoelig ligt en waarom zou dat ook anders zijn.
Aan de andere kant blijft het natuurlijk ook een feit dat eea alweer 15 jaar geleden is en het leven in al die tijd gewoon is doorgegaan. En dat Umar de zaak ook zo kan bekijken: er is in ieder geval iemand die de gedachte en herinnering aan Van Gogh levend houdt. Ook al is het wellicht ironisch dat het juist de zoon van Cohen betreft. Maar goed, Van Gogh is ook niet een exclusief onderwerp voor zijn fans of zijn geliefde, maar een onderwerp dat zich in het publieke domein bevindt. We mogen allemaal een boek over een ander schrijven. En als daar uiteindelijk feitelijke onjuistheden in voorkomen dan staat je de gang naar de rechter ter beschikking..

Titaantje | 07-04-18 | 09:04 | 3

Nee, 'het leven' is veranderd na de moord op Theo. Tegen het licht van de huidige situatie in Europa, NL, zouden we elke dag Theo moeten gedenken. Hoe gelijk hij had en dat hij het eerste slachtoffer werd omdat hij zijn mening uitte en die onwelgevallig was in de ogen van de 'nieuwe nederlanders'. Als we Theo moeten 'vergeten' omdat het 'alweer 15 jaar geleden is', vermoorden we hem eigenlijk nog een keer en het vrije woord met hem.

Oblast68 | 07-04-18 | 09:24

Nou Oblast "we' moeten niks, he.
Maar als jij de schreeuwende behoefte hebt om 15 jaar later nog in verbittering te leven, be my guest...

Titaantje | 07-04-18 | 11:46

@TitantjeHet gaat niet om verbittering, maar om een terroristische aanslag die de vrijheid van meningsuiting in ons land een flink stuk heeft ingeperkt. Als jij dat wil downplayen, prima. Ik denk echter dat het ons allemaal aangaat en 'we' dat niet moeten vergeten.

Oblast68 | 07-04-18 | 12:45

Wat vindt de zoon van Theo van Gogh ervan?

Luivend | 07-04-18 | 09:03 | 2

Die legt momenteel de laatste hand aan de biografie over Job Cohen.

ZegMaar | 07-04-18 | 11:10

Die legt momenteel de laatste hand aan de biografie over Job Cohen.

ZegMaar | 07-04-18 | 11:10 |
Dát zou nog eens een interessant werkje opleveren!

elfenstein | 07-04-18 | 11:45

Mag je de daden van ouders aanrekenen aan hun kinderen?
Nee. Simpel:
Mag je de daden van grootouders aanrekenen aan hun kleinkinderen?
Et cetera.
Slavernij is onze schuld!
Kom op Ebru, je kan beter. Of voel je schuldig voor de misstappen die ongetwijfeld ergens in een ver verleden door je verre voorouders begaan zijn. Bijvoorbeeld voor het uitsterven van de mammoet. Daar hebben je voorvaderen ook van gesmuld. Toch?

Is dit nog nieuws? | 07-04-18 | 09:01

Veel goede comments gelezen. Mijn bijdrage; wat een sneu stuk.

Risingson | 07-04-18 | 08:57

Om dit soort draadjes hou ik van GS. Ebru raakt zichzelf - begrijpelijk - een beetje kwijt in een wirwar van emoties en meteen steekt de Hollandse nuchterheid te kop op. Niemand laat zich meeslepen, "eerst lezen, dan oordelen". GS is onder alle grappen en grollen veel representatiever voor het Nederlandse cultuur- en gedachtengoed dan menig criticus zich realiseert.

MickeyGouda | 07-04-18 | 08:54 | 1

de kop (maar nee, ik wil GEEN leesbril)

MickeyGouda | 07-04-18 | 08:56

"Mag je de daden van ouders aanrekenen aan hun kinderen?"
Aargh...
Is het ons onderwijs, is het je Turkse afkomst, is het dyslexie..?

Titaantje | 07-04-18 | 08:54 | 1

Ja dat (op het inhoudelijke) zou best wel eens een cultuurdingetje kunnen zijn. Als je zit te taalnaziën op dat twee x aan is dat gewoon sneu.

kaasfondue | 07-04-18 | 09:06

Ebru schrijft haar frustraties van zich af, het is een reaguursel geen column of blog.

Mark_D_NL | 07-04-18 | 08:53

Van Gogh : over Job Cohen:
'Van alle oplichters die ons de vijfde kolonne van de geitenneukers proberen te verkopen als een verrijking van onze toch al zo geweldige multiculturele samenleving, is Job Cohen de meest doortrapte... Hij is inderdaad bezig een begrip te worden onder Allah's slagers; als een jood die je om een boodschap kunt sturen. " "Cohen is eigenlijk vooral een NSB'er van nature."

Mazoeza | 07-04-18 | 08:49 | 1

Zegt genoeg..

BozePaarseMan | 07-04-18 | 09:09

JOBSTIJDING
1) Onaangename tijding 2) Ongeluksbericht 3) Ongelukstijding 4) Onheilsbericht 5) Onheilsboodschap 6) Rampmare 7) Slecht bericht 8) Slechte boodschap
Gevonden op www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenbo...

gnor | 07-04-18 | 08:43 | 1

Goed zo jongetje. *aai over bolletje*

kwark001 | 07-04-18 | 09:26

Kijk, wat Ebru zich terecht afvraagt is het volgende.

De biograaf (of schrijver over) een boek van Van Gogh ontkomt er niet aan Jacobus Marinus Cohen tot aan de grond toe af te branden, indien hij of zij de waarheid wil volgen.


Kan en/of doet Jaap Cohen dat.....?

Mazoeza | 07-04-18 | 08:42 | 2

Ik neem aan dat Jaap een linksmensch is (gezien de opvoeding en kennismaking met het linkse verdienmodel).
En dat is het antwoord op uw vraag automatisch: nee.

jemagookniksmeer | 07-04-18 | 08:59

Nee !
Want dan kan je wel de vergelijking met een kind van NSB ouders trekken en zal het meest kritische als 'ongelukkige keuze' worden betiteld..

Jimmy Mc Clure | 07-04-18 | 09:01

Het is hier in het draadje al genoemd maar ik herhaal het nog maar een keer. Kinderen van NSB-ers hebben vooral geleden, zelfs nog véle jaren na de oorlog. Mijn laatste werkgeefster, toen al in haar 60e levensjaar, had het er nog over want ook haar ouders waren destijds 'fout'. Hoewel haar ouders nooit iets verkeerds hadden gedaan zoals anderen verraden, ze hoorden nou eenmaal bij een 'foute club'.
Ebru had eerst eens een keer met die 'kinderen van toen' moeten gaan praten i.p.v. iedereen op één hoop te gooien.
Mijn eigen ondergedoken vader mocht af en toe "s nachts" het NSB-uniform van zijn buurman aan zodat hij mijn moeder en kleine zusje kon bezoeken.

Het is net als met de boeren in die tijd: velen namen kinderen uit de hongerende stad in hun huis op maar er waren er ook die het laatste waarmee de mensen die bij hen aan de deur kwamen, 2 gouden trouwringen, ruilden voor een pondje beschimmeld tarwe. Die trouwringen waren hun allerláátste bezit van waarde. Waren daarom àlle boeren slecht? Zeker niet maar wel een deel van hen en dat geldt net zo goed voor de NSB. Drie dagen lang heeft Prins Bernhard expres ons land zonder wettelijk gezag gelaten zodat het 'verzet' los kon gaan op echte EN vermeende NSB-ers. Zelfs oude mannen en vrouwen die nooit iemand kwaad hadden gedaan, werden kaalgeschoren en in de Scheveningse gevangenis gepleurd. Een nooit meer uit te wissen schande.

Lupuslupus | 07-04-18 | 08:38 | 4

@BozePaarseMan | 07-04-18 | 08:47
Ik zou dat juist heel goed vinden. Gewoon vanuit een compleet ander inzicht naar zaken kijken en niet in je eigen veilige bubbel blijven zitten kan heel verhelderend zijn.

2voor12 | 07-04-18 | 08:50

Het heeft niet zozeer met veiligheid te maken maar met een stukje respect en gebrek aan vertrouwen.

BozePaarseMan | 07-04-18 | 09:00

@2voor12

Precies. Hoe mooi is het als de volgende generatie de verbetering inzet? Als we deze vorm van nacorrectie en regulering zouden zien bij een zekere bevolkingsgroep, dan zag de toekomst van Nederland er een stuk zonniger uit. Iedere generatie een nieuwe kans.

MickeyGouda | 07-04-18 | 09:02
▼ 1 antwoord verborgen

Het opvallende is dat het gaat om vertrouwen. De zoon van Cohen (ik hoor via dit verhaal voor het eerst van hem) wordt door Ebru niet vertrouwd om een goede biografie over Theo van Gogh te schrijven. Familie, vooringenomenheid enz.
Deze ongemakkelijke situatie is volkomen terecht want in al die jaren heb ik de zoon van Cohen nog nooit gehoord of gezien en weet ik niet wat zijn intenties of bedoelingen zijn.
Hij heeft ook nooit in beeld of geluid verklaard of hij achter zijn vaders denkbeelden of daden staat of daar kritiek op heeft. Als historicus een interessante vraag.

De vraag is dus omgekeerd. Beste Jaap Cohen, kunt u ons uitgebreid uitleggen wat uw motivaties en bedoelingen zijn?

Schrijf je boek, we lezen het en hebben dan een oordeel.

ristretto | 07-04-18 | 08:32

Uitgaande van de simpele notie dat de dader 'het' heeft gedaan (wie anders?) had het hele stukje van Ebru ongeschreven kunnen blijven.

Ichneumonidae | 07-04-18 | 08:27 | 3

Dat noemen we tunnelvisie, niet kijkend naar het klimaat wat onder die slappe zak van een Cohen ontstaan is en van waaruit de dader tot zijn daad gekomen is.

BozePaarseMan | 07-04-18 | 08:38

BozePaarseMan | 07-04-18 | 08:38
Tunnelvisie of niet, toch heeft de dader het altijd gedaan. Even simpel als dat jij niet in een sloot hoeft te springen als ik je dat zou vragen.

Ichneumonidae | 07-04-18 | 08:58

Beetje late reactie maar M.v.Dam, is toch ook wel mede verantwoordelijk voor de dood van Pim, dat kun je niet wegwuiven.

watmagjenogwel | 07-04-18 | 12:33

Ik heb hier geen mening over en zie er bij deze ook officieel van af.

Mazzelstof | 07-04-18 | 08:14

Jammer om weer te zien hoe Ebru de laatste tijd de verkeerde weg op gaat. Ook deze column slaat de plank weer volledig mis.

2voor12 | 07-04-18 | 08:03

Emotioneel gestuurde column. Zo beginnen al die religieuze moslimtwisten ook. Gebaseerd op wat er in het verleden is gebeurd en eerwraak.
Ben benieuwd of de zoon bij de NPO ook in het hokje van zijn vader geframed wordt. Waardoor het onderwerp op de achtergrond wordt gemanoeuvreerd.

kaasfondue | 07-04-18 | 07:39

Wat een rare stuiptrekkingen... alles vliegt weer voorbij 'NSB'ers', 'kut-marokkanen' (was overigens Oudkerk), 'mocromaffia', 'Maxima'..
Hou toch op frusto!

dorktronic | 07-04-18 | 07:20 | 1

Het was Ebru die uitstekend wist te verwoorden hoe verdeeldheid wordt gecreeerd door onze eigen regering Prutte, de staatsomroepen en de andere alternatieve media zoals RTL en het NRC. Niet alles kan goud zijn. Er staan bijna altijd wel zaken in haar columns waar je over na kunt denken. Ze is origineel, misschien is de oorzaak van de ongestructureerdheid wel juist die originaliteit.

O2Neutraal | 07-04-18 | 11:19

Ik vind dit een slecht topic, hoofdzakelijk omdat het grotendeels is gebaseerd op hypotheses.

Eérst de uitkomst van dat boek maar zien en dáárna verder praten.

HypoPseudo | 07-04-18 | 06:49

"Typisch gevalletje #waytogoson.
Of niet natuurlijk. Uiteraard is dat een uitdaging te ver.
En dus blijf je als zoon opgezadeld met het geweten van je vader."

Ebru, ik ben al heel lang fan fan je, maar dit is er een van het soort #dontgothatwaysister

Je verhaal is warrig, alsof je het in haast geschreven hebt op een ochtend na een nacht flink doorzakken. #deadline

Ken jij de zoon Cohen? Misschien is hij wel een groot bewonderaar van Theo, hoever de appel van de stam valt is afhankelijk van de grootte van de boom, misschien stemt hij wel PVV, geen idee.

En dan nog, hij schrijft een boek en ik hoef het niet te lezen. Zijn naam en afkomst is eerder een nadeel als een voor(oor)deel. Lees eerst het boek en kijk dan of je het afbrandt of de hemel in prijst.

bergsbeklimmer | 07-04-18 | 05:45

Ach wel fijn dat Ebru zich weer goed betaald mocht opwinden en wat aardigs kon zeggen over een gerenommeerde Joodse familie. Ze heeft veel last van haar - met vlaggen van een duister thuisland zwaaiende soortgenoten - dan helpt een dosis intellectueel opgepoetste Jodenhaat om die cultureel hoogstaande luitjes wat tegemoet te komen, zodat Ebru weer beetje veilig over straat te kan. Maar Ebru pvda en Cohen bashen dat is zo 2002.....

Frankasd | 07-04-18 | 04:52

Want alleen ebru mag over Theo schrijven... kom op zeg.

Daarnaast, Cohen en van Gogh dachten beide dat er te praten valt met islamitische waanzinnigen. Ieder op zn eigen toon maar in essentie zagen ze deze vijfde colonne als gesprekspartner... nu weten we beter.

dyslexieman | 07-04-18 | 04:40 | 2

True!

Zoltan | 07-04-18 | 05:41

Toen wisten we ook al beter.

ikhaatnicknames | 07-04-18 | 08:12

Rancune, altijd lastig.

MagIkAlWeer | 07-04-18 | 04:01

Nu met GL aan de macht zal het vast heeeel veeeel beter worden in Islamsterdam.... ;-)

LasVegasTheGuy | 07-04-18 | 03:37

Wat een gelul zeg. Die man is een historicus van bijna 40. Volwassen kerel. Ga je die afrekenen op de "daden" van z'n vader. Ik vind Ebru op z'n tijd heel leuk maar dit is een beetje zielig hoor. Misschien moet ze zich voorlopig even bezig houden met al die hypotheek papieren waar ze maar niet doorheen komt en waar we allemaal al maanden van moeten meegenieten.

Chow | 07-04-18 | 03:23

De pvda blijkt het Paard van Troje te zijn voor de islam.
Punt.

Slurfje | 07-04-18 | 02:14

Job Cohen loopt een politiebureau binnen en zegt:
“ik zou graag aangifte willen doen;
er is van mij een Marokkaans horloge gestolen door een Zwitser”.
Waarop de dienstdoende agent antwoordt:
“ik neem aan dat U bedoelt: een Zwitsers horloge door een Marokkaan”.
Waarop Job Cohen antwoordt: “dat zijn uw woorden”.

Mazoeza | 07-04-18 | 02:02 | 4

Ik heb een hekel aan al die zwitsershorlogestelenden Marokanen die Job Cohen vertrouwen. #jesse☘️modus uit.

beter-laat-dan-nooit | 07-04-18 | 02:17

@Mazoeza
Second lucky's answer! & +1!

Basil Fawlty | 07-04-18 | 02:24

Hahaha. Zo Grachtengordiaans deze manier van het niet benoemen van de echte problemen. Kopje thee?

Graaier | 07-04-18 | 06:56
▼ 1 antwoord verborgen

Cohen

De man van:
miljoenen belastinggeld aan de (Wester) moskee (was ie even vergeten te melden!)
tonnen belastinggeld aan Malharab
Noord-Zuid-lijn putten
alle musea gesloten voor een jaar of 8
Probo Koala
geen geüniformeerde politie anders worden marokkaantjes boos
New York reizen voor criminelen (marokkanen)
weggetreiterde homo's/lesbo’s
stijgende criminaliteit
die naar de moskee rende toen Van Gogh ritueel vermoord werd
die bij de herdenking van Van Gogh alleen druk was met het uitsluiten van Verdonk, het moest een PvdA feestje zijn
die de directeur van de rekenkamer ontsloeg daar hij aantoonde hoeveel geld Aboutaleb over de balk gooide (300 miljoen!)
Peetvader bij :
aftreden wethouder Hennah Buyne (tekst peuterboekje tegen Wilders)
subsidies Ramadanfestivals
illegaal café PvdA-deelraadslid Ernest Owusu-Sekyere (ZO)
enz enz enz enz............

Mazoeza | 07-04-18 | 01:57 | 1

De heer Cohen was niet geheel geschikt als burgervader en ook niet als politicus (helemaal geen problemen mee overigens gelet op het effect) maar de man was wél geschikt als echtgenoot en als rector van een universiteit. De man was echt véél te aardig.

Rest In Privacy | 07-04-18 | 09:21

Verontrustend dat degezonderoker weg is gecensureerd. Dat betekent helaas ook dat veel stukjes van Pamela Hemelrijk verloren zijn gegaan. Voortaan alles maar direct opslaan, voordat straks het grote sleepnet het hele Internet gezuiverd heeft.
*extra grote harddisk bestellen doet*

Baron Clappique | 07-04-18 | 01:53 | 2

Volgend jaar al weer vijftien jaar geleden dat Theo is vermoord. Ik genoot van zijn schrijfsels op De Gezonde Roker. Mijn nick is niet toevallig gekozen. Laten we de herinnering aan Van Gogh de Geweldige met z’n allen levend houden.

theo-is-dood | 07-04-18 | 05:43

Staat dus nog bij de KB... zo'n site is toch wel weer gewoon te reanimeren? (sic)

Braco.me | 07-04-18 | 07:29

Na zonneschijn komt regen...

Manneke Pislam | 07-04-18 | 00:55

Got
ly
mee
met
stam
plus
tee

LibertasSimplex | 07-04-18 | 00:52
-weggejorist-
paulisimo | 07-04-18 | 00:38 | 11
▼ 11 antwoorden verborgen

Amigo's help me effe. Wat is de crux van deze column? Wat wil Ebru hiermee? Eerlijke vraag zonder mijn normale cynische gedachten.

Basil Fawlty | 07-04-18 | 00:33 | 7

Basil Fawlty | 07-04-18 | 01:40
Hey ouwe kroontjestegelaar, net was die white rabbit er nog niet!! of ik zie niet meer straight omdat het allangkinderbedtijd is geweest ;) gheghe hashtag iseewhatudidthere

Cobalt bomb | 07-04-18 | 01:48

@Basil Jup, rare move maar zoon van bekendheid dus gaat ermee wegkomen.
Yep; als we allemaal maar lief genoeg zijn, gebeurt er niks naars meer. Hebdo? Dat zijn demense allang weer vergeten joh. Zijn nu allemaal in de ban van fijnstofaanslagen en belastingaanslagen en toetsenbordaanslagen.

Rest In Privacy | 07-04-18 | 01:51

@Cobalt bomb
Lang leve het kroontje. Tip. Wacht altijd effe 5 minuten als ik reageer want dan heb ik alle grammaticale kreukels en fouten eruit gestreken. ;-) Maar mijn eerste gedachte blijft altijd staan!
@einstina
Indeed. Helaas. ;-///

Basil Fawlty | 07-04-18 | 02:15
▼ 4 antwoorden verborgen

Witwas, soort van.

De Vrijlansier | 07-04-18 | 00:24

Interadasting nieuws. Maar ook niet heel verwonderlijk als je weet dat de vader van Job Cohen op zijn beurt weer de halve stad Amsterdam op de trein zette. Ik heb eens gelezen hoe hij als voorzitter van de Joodse Raad omging met dat hele Moffen-gedoe. Op een avond reed er een wagen vol Moffen rond door Mokum en die sloegen gewoon lukraak op verschillende plekken joden in elkaar. Best wel heftig. Dit kwam Cohen ter ore, wat deed de beste man, hij pleegde 1 belletje naar een hoge Mof en schreef een brief. Zie daar de modus operandi van de Cohennetjes. Een soort misplaatst verheven gevoel te hebben om een machtspositie te moeten en vooral te blijven bekleden waardoor een ander letterlijk de pineut is. Daarom verbaasd het mij ook niet dat hij en Asscher zo aasden op de politieke macht in Mokum en dat deze junior nu een boek schrijft over de zwarte vlek op de carriere van Papa. Nee, l'histoire se répète. Toujours zou ik daar nog aan toe willen voegen.

Nanker Phelge | 07-04-18 | 00:18 | 8

@Graaier, zoals ik al zei. Edit knop gaarne

Nanker Phelge | 07-04-18 | 08:04

De opa is dezelfde als van Cohen.

gato | 07-04-18 | 09:57

@gato | 07-04-18 | 09:57
"De opa is dezelfde als van Cohen".
*Dat is juist!

demaup | 07-04-18 | 10:08
▼ 5 antwoorden verborgen

Leuk hoor, iemand van Turkse komaf die af en toe haar ex-vaderland en de islam kritisch benaderd. Maar dat verbergt niet de intellectuele armoede van de schrijfster, helaas.......

DeDenkerT | 07-04-18 | 00:09 | 6

"Vaterland"

LibertasSimplex | 07-04-18 | 00:33

Nee, jouw reactie is slim. Wat heeft haar Turkse achtergrond hier mee te maken? Ebru is net zo Nederlands als jij en ik. Haar achtergrond vermelden maakt jouw kritiek nutteloos.

paulisimo | 07-04-18 | 00:43

paulisimo | 07-04-18 | 00:43

Inderdaad, wat heeft die Turkse afkomst van Ebru - waar ze zelf zonder veel uitleg over begint en een alinea later weer zelf naar verwijst - er nou helemaal mee te maken? Uw reactie is pas nutteloos, ga eerst het topic gewoon eens lezen voordat u begint te trollen.

OverdaanDerOnderheid | 07-04-18 | 03:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Ebru is teveel persoonlijk betrokken bij de nagedachtenis van Theo van Gogh en heeft een hekel aan vader Cohen, dat blijkt uit deze wraakzuchtige column. En nee kinderen van nsb-ers hebben niet geprofiteerd maar vooral geleden onder de afgunst van anderen.

Rest In Privacy | 07-04-18 | 00:05 | 2

moh, dat lijkt mij overdreven.

Cobalt bomb | 07-04-18 | 01:13

Misschien hebben sommige kinderen er materieel van "geprofiteerd", maar zo populair was de nsb in de oorlog nou ook weer niet, dus het is maar de vraag of ze daar nou zo veel plezier van hebben beleefd, Maar afgezien daarvan, het is natuurlijk een volstrekt achterlijk religieus idee dat kinderen gestraft zouden moeten worden voor de zonden van hun ouders. Ook al *zouden* ze ervan geprofiteerd hebben, dan is dat nog steeds niet hun schuld. Dit soort primitieve wraakgevoelens hoort thuis bij primitieve gristenen en moslims. Als dat boek niet zou blijken te deugen, kun je het tenslotte altijd nog achteraf afkraken.

Argyronauta | 07-04-18 | 01:47

Is dit nu wat ze noemen een gotspe?
Op meerdere levels Ebru.
F*** You.

postmodernismisdead | 07-04-18 | 00:04 | 1

Love you Ebru. Liever 1.000 van jou, dan 1 postleipo die vast een spuuglelijk wijf naast zich heeft zitten. Gezien zijn baan als uitbener in de plaatselijke slachterij, past mededogen.

paulisimo | 07-04-18 | 00:19

"De Turk in mij".
Had tevoren iets in mijn drankje gedaan.

LibertasSimplex | 07-04-18 | 00:04
-weggejorist-
paulisimo | 07-04-18 | 00:02 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Misschien eerst het boek lezen voor er commentaar op leveren.
------
Kinderen zijn anders dan hun ouders.
Het feit dat er 50% erfelijk materiaal van de 1 en 50% van de andere ouder er in zit zegt niets over welke genen actief zijn want dat husselt nog wat door elkaar in de grote tombola van het leven waardoor er slapende eigenschappen opeens de toon gaan voeren die 1 of andere verre voorouder als mutatie bij zich droeg.
Alle "goede eigenschappen" wat een enorm talent kan betekenen op velerlei gebied zegt niets over wat men met het talent doet. Beter nauwelijks talent, maar wel een doorzetter en afmaken wat je ooit begint....
Na Theo en Pim is elke naïviteit over de islam en geloof in een eerlijke politiek met hun beiden heen gegaan. Wat dat betreft lijkt het per dag slechter te gaan in deze krankzinnige wereld. Gelukkig wonen de kleinkinderen heel dichtbij om nog een beetje de onschuldige onbevangen vrolijkheid van de mooiste jaren mee te beleven voordat alles gecompliceerd wordt. En reken maar dat ik meega in hun dartele fantasie om voor altijd jong te blijven....... Ondanks alles...

dijkbewaker | 07-04-18 | 00:00 | 2

@Dijkbewaker: naïviteit?
Theo van Gogh was het eerste Nederlandse slachtoffer van de politieke Islam. Inmiddels zijn we in Europa tientallen massamoorden verder. Massamoorden op onschuldige mannen, vrouwen en kinderen door die politieke islam. Maar bij de politieke en bestuurlijke elite overheerst nog immer die naïviteit!

theo-is-dood | 07-04-18 | 05:49
-weggejorist-
Lars030 | 07-04-18 | 07:07

Ik neem aan dat de opbrengst van deze biografie voor de erven Van Gogh is? Of gaat Cohen junior echt over lijken?

Linkse allergie | 06-04-18 | 23:57 | 1

Andermans leven en dood is handel, kennelijk.
Woorden ontbreken me.

LuckyGirl | 07-04-18 | 00:04

Job Cohen, de man, die de huidige 'mocro maffia" ruim baan gaf, door destijds te spreken over: "een stuk of dertig raddraaiers en kwajongens".

de honden blaffen... | 06-04-18 | 23:57 | 2

Deze fail lul/carrière stropop heeft er wel een hoogleraarschap aan over gehouden a........ euries p/m. Nutteloosheid pays.

paulisimo | 07-04-18 | 00:11

Hij was al hoogleraar voordat hij burgemeester werd.

Rest In Privacy | 07-04-18 | 11:19

De 'Turk' in mij, ookal ben ik tot zeker terug in de vijftiende eeuw van onvermengd Nederlandse blankerigheid, die Turk in mij speelt op.
Eh, zover ben ik nog niet afgedwaald van de basics waarmee de mens de ander tot monster is.
Dan maar racist; dan maar culturele fascist. Maar ook mijn onderbuik wenst onderscheid te maken met wat die bovenkamers 'discriminatie' noemen.
Het spilzieke ruggegraatloze is kennelijk, 'tot zeven generaties nadien', de opvolgende kinderen van kinderen aan te rekenen.
Moge zijn bloed over ons komen, zoiets. Want dat is de Joden aangerekende oer-erfzonde; door de christenen, 'dus' dan moet 't in de basics wel in orde zijn, toch?
Alsof je 'n auto opzettelijk tegen 'n muur parkeert, achteruit schakelt, en vervolgens nog 'n keer die kar tegen dezelfde muur laat opjuinen.
Wij mensen zijn geneigd dezelfde fouten te blijven herhalen, keer op keer, tót we eindelijk begrijpen binnen die houten koppen van ons, dat we toch wel iets fundamenteels eh, fout doen.
En wat papa niet wilde leren, daartoe voorbestemt hij zijn kinderen.
De predestinerende werking van 'n opvoedkundig manco; de erfzonde van foute ouders. In die zin is groepsaansprakelijkheid, ook bij eer-gerelateerde-familiewraak, iets wat opnieuw moet worden uitgevonden en ingevoerd. Wie 't jongste zoontje van de familie de wispelturige schande-dochter laat vermoorden, moet ook als groep van mede-schuldigen worden vervolgd en bestraft. Daar weten de Israëlisch met verwoesting van het familiehuis bij terroristen wel raad mee; die begrijpen 't afschrikwekkende mechanisme van groeps-ontmoediging. (als je jou, zelfmoordterrorist, niet meer kunnen pakken, grijpen we je geliefde familie wel)
Heeft het zin lijstjes aan te leggen van verboden familienamen (?), om die generaties in de toekomst af te rekenen op wat hun voorvaderen in deze jaren hebben verkwanseld; ik zou er haast toe neigen. De Turk in mij zegt 'doen'.
Ookal ontstaan daar Slavische familievetes door zoals op de Balkan, waarbij de Serviërs nog steeds menen, zich eindeloos te mogen wreken op Kroaten, omdat in de jaren 746 na Christus, de verre voorvader van die vermaledijde familie, een koe niet heeft betaald aan hun familie.
Er dan geen Multi-culti-vermenging te mixen en probleem-ontkennend te propageren, 'dat wij allen slechts kinderen van deze wereld zijn'(?), eh, néé.
Ik wil, als oorspronkelijke Turk in mij, namelijk ook subjectief, partijdig, irrationeel, én heel menselijk zijn. Dat is mijn aardigste kant. Omdat mensen nu eenmaal tegenstrijdig zijn, en altijd het onmogelijke moeten willen 'mogen', om te verlangen. Ik wil agressief kunnen zijn, tegenover desnoods ingebeelde vijanden, 'because, 'it's in my nature'.
Noem dat de oer-mensch in mij; noem dat 'de Turk' in mij; maar pas als ik af en toe flink ruzie kan maken met iemand, pas dan (!) ja, pas dan voel ik, dat ik 'echt' leef. Ik durf het daarom ook omgekeerd te zeggen over iedereen.
Dat niemand in 'n echte relatie 'leeft', en die relatie dus nog kinderachtig en onvolwassen naïef is, 'tót je 'n keer echt ernstig grote ruzie hebt gehad met je geliefde'. Heb je nog geen ruzie gemaakt met je geliefde (?), dan heb je nog geen weet van wie jij bent, wie de ander is, en of jullie tegen elkaar zijn opgewassen'.

Der Paulie | 06-04-18 | 23:51 | 3

Woordje weggevallen (sorry)
Lees: "(...)... Is er dan geen Multi-culti-vermenging te mixen en probleem-ontkennend te propageren, 'dat wij allen slechts kinderen van deze wereld zijn'(?), eh, néé. ...(...)"

Der Paulie | 06-04-18 | 23:59

Ik kan me goed voorstellen dat iemand in een relatie met jou een ander gaat neuken, wat een zweverig gelul. Geliefde? Dat zeggen toch alleen sensuelen?
Gad-ver-dam-me.

Ongeblustekalk | 07-04-18 | 00:21

Ongeblustekalk | 07-04-18 | 00:21
Liev ongeblust kalknageltje,
Het lijkt wel alsof je 'n relatie met me wil.
En dat je daarom telkens ruzie met me zoekt.
Wat zijn je maten?

Der Paulie | 07-04-18 | 14:19

Een vraagje trouwens: mag iedereen zomaar een biografie schrijven over iemand? Moet er niet toestemming gevraagd worden aan nabestaanden? Theo zijn zoon?
Lijkt mij, dat hij misschien zelf ooit een boek had willen schrijven over zijn vader.
Zoon van Cohen, gaat een boek schrijven over Theo? Of zoon van Cohen, gaat een boek schrijven over zijn vader, de burgemeester van de hoofdstad, en waar Theo dus ook in voor komt?
Toch wel een verschil....

sunshine&rain | 06-04-18 | 23:51

job c. was niet eens een "useful idiot" een echt kind van het naoorlogs humanistisch verlichtingsdenken..........!!

grapjasz | 06-04-18 | 23:46

De zoon van stakker gaat rebel worden, snel geef m geld en ver giftig hem met compromis. Ik mis die kerel, hij was echt.

rattenvanger XL | 06-04-18 | 23:41

Dank je wel, Ebru. Ik snap je.
Het was toentertijd met Theo al zo duidelijk.

sunshine&rain | 06-04-18 | 23:35 | 1

Ik begrijp Ebru ook, soms is iets niet gepast en dat is in deze zaak.

gato | 07-04-18 | 08:53

Die dikke onderaan. Die gaat dus niet vooraan staan met de dodenherdenking he. Want anders wordt het een dikkenherdenking.

LibertasSimplex | 06-04-18 | 23:33 | 3

En dat moeten we niet willen met z'n allen.

LibertasSimplex | 06-04-18 | 23:35

Dat is dus niet de bedoeling, zou Femke Halsema zeggen. Iets wat ze zei, dat iets niet de bedoeling was, als ze weer dingen wilde verbieden.

LibertasSimplex | 06-04-18 | 23:37

'Dat is dus niet onze terreur', had beter geweest. Beter als in het eerlijke verhaal. Maar ik dwaal af.
Hoe is het met die dikke? Doodgemaakt door een islamitisch varken. Oh.
Vervelend.

LibertasSimplex | 06-04-18 | 23:40

Motherfucker.
Gewoon.
Motherfucker!

LuckyGirl | 06-04-18 | 23:29
-weggejorist-
accijnstoerist | 06-04-18 | 23:25 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Ah ik heb die column toch gevonden (bij een latere 'capture in het Web archief)
Hier is ie!
"Onze burgemeester

In de Telegraaf lees ik dat de Heer Abou Jahjah overweegt om België te verlaten, al denkt 'ie misschien wel vijf jaar nodig te hebben om zijn opvolger bij de AEL in te werken. Abou is verbitterd; hij kreeg maar 1400 stemmen bij de laatste verkiezingen en acht het Vlaamse volk beneden zijn waardigheid.
Abou Jahjah: "God is niet vrijgevig voor Vlaanderen geweest toen hij het verstand uitdeelde. Het is altijd een racistisch volk geweest." Dat vond ik mooi gezegd, zoals het ook heel instructief was om te lezen dat meneer elke dode Amerikaanse soldaat als 'een overwinning' beschouwt. Als pooier van de Profeet kan men niet hoog genoeg mikken.
Je zou zeggen, een religieuze fascist die de Islamitische wet wil invoeren – met alle gevolgen van dien voor ongelovigen, joden, homo's, vrouwen en afvalligen - is niet iemand met wie je de moeite neemt om in debat te gaan. Ik herinner me nog heel goed hoe Abou zich liet ontvallen dat de ketterse Ayaan Hirsi Ali moest worden 'opgesloten'.
Niet duidelijk was of deze schoenenpoetser van Allah bedoelde dat Mevrouw moest worden opgesloten in het gesticht of achter tralies, maar ik denk niet dat ze nog lang zou rondlopen als de hoge heerlijkheid van de sharia hier werd ingevoerd.
Iemand die wel denkt dat meneer Jahjah het beste met ons voorheeft, is de burgemeester van Amsterdam, die in het openbaar met hem van gedachten wisselde en als beloning na afloop te horen kreeg: "Eindelijk een politicus die mij begrijpt!" Een prachtig compliment waar Cohen vast heel trots op is geweest. Als ritselaar met ambitie doe je er nu eenmaal alles aan om - ik citeer - 'de boel
bij elkaar te houden.' Het is dan ook jammer voor Cohen dat het uitgerekend weer Marokkaanse jongens waren die een autochtoon stel de buurt uitpestten. Dat gebeurt overal in Amsterdam, maar omdat de Volkskrant er nu aandacht aan besteedde werd de kwestie politiek.
De Amsterdamse politie heeft geen interesse om autochtonen die bedreigd worden door een steeds agressiever wordende minderheid, te hulp te komen. En Cohen al helemaal niet. Toen de geestverwanten van meneer Jahjah bijna drieduizend Amerikanen om zeep hielpen in het WTC, was de eerste gang van onze burgemeester naar de moskee. Op scholen, in moskeeën, overal in Amsterdam werd feest gevierd om deze prachtige overwinning op Satan. Cohen kroop dan ook voor de gelovigen en betoogde: "Jullie horen bij ons!", in plaats van te vragen: "Wat doen jullie
eigenlijk hier?" Cohen gedraagt zich als een burgemeester in oorlogstijd en dat bedoel ik niet als compliment. Zijn aanwezigheid demoraliseert de stad en zet groepen tegen elkaar op.
Volgens de grote denker Frits Abrahams (NRC-Handelsblad) is Cohen 'een democraat in hart en nieren.' Ik vermoed dat onze burgemeester een doortrapte cynicus is - geen slechte eigenschap voor iemand die premier wil worden -, en een rasopportunist bovendien. En ik vraag me af hoe lang autochtonen nog welkom zijn in Amsterdam.

Theo van Gogh"

GeinPonempie | 06-04-18 | 23:24 | 7

@Geinponempie;
Hartelijk dank voor het opduiken van deze prachtige column van Theo van Gogh. Ik hoop dat GeenStijl het stokje overneemt en nog meer stukken van Theo op GS zet.

theo-is-dood | 07-04-18 | 06:04

Columns van Theo te lezen in een GS archief zou mooi initiatief zijn.

kaasfondue | 07-04-18 | 07:29

Theo Pim riv. Voor jopperdepop zou het nog wel kunnen.

beau van rtl | 07-04-18 | 07:43
▼ 4 antwoorden verborgen

Misschien is iemand me al voor geweest (ik heb nog geen reaguursels gelezen), maar gelukkig hebben we de waybackmachien nog!
web.archive.org/web/20030204003804/ht...
Al heb ik dat laatste artikel; die 'ode' aan Job 'uitgekookte slappe theezak' Cohen nog niet gevonden.
Over de zogenaamde 'erfzonde' gesproken je kan kinderen de wan- en misdaden van hun ouders niet aanrekenen, net zo min als dat je het de appel kwalijk kan nemen dat die niet ver van de boom valt, en daarom stoot de spreekwoordelijke ezel zich ook niet twee keer aan de zelfde steen al kan dat niet met zekerheid van menig mens gezegd worden.

GeinPonempie | 06-04-18 | 23:13 | 1

Ik hou van Theo, maar wat je nu neerkwakt slaat echt nergens op, Ebru. Komt idd omdat je een turk bent.

Rest In Privacy | 06-04-18 | 23:13

Als Cohen het niet had geschreven was er niks geweest. Geen van Theo zijn 'vrienden' schreef het. Denk daar eens over na.

Rest In Privacy | 06-04-18 | 23:12 | 1

Iets van bloedgeld...

Jimmy Mc Clure | 06-04-18 | 23:23

Oh Shit! Ik mis een mic-drop aan het einde.
Top stuk!

Madrox | 06-04-18 | 23:07

Top column weer Ebru!

Gerrit gordijnstok | 06-04-18 | 23:05 | 1

Nou nou kinderen van NSB’ers hebben ook een tijdje mee geprofiteerd. Geweldige column hè.

Trumme | 06-04-18 | 23:26
-weggejorist-
tipo | 06-04-18 | 22:58 | 2

Goed stuk ! Bizar hoe 3 generaties Cohen doen en laten.
En hiervoor de ruimte krijgen/kregen.
Doet me denken aan Moslims in NL dezer dagen.....

Jimmy Mc Clure | 06-04-18 | 22:55 | 1

Bizar hoe 3 generaties Cohen doen en laten? Hou eens op joh, dat is antisemitisch.

Rest In Privacy | 07-04-18 | 10:21

Ik denk dat Ebru toch wel een punt heeft voor wat betreft overerving en dat gedrag een uiting errvan kan zijn doordat het lichaam een erfenis heeft van zijn familie en/of relaties.
Niet wetenschappelijk onderzocht door mij, elk weldenkend mens veegt toch zijn reedt af met wetenschappelijke onderzoeken die betrekking hebben op gedragswetenschap.
Zo ken ik een yoga-leraar die nogal graag met zijn handen aan leerlingen zat, hoort bij the job zou je denken, maar zijn vader was een veroordeeld bepotelaar.
Nog een voorbeeld is een vriendin van me die een relatie had met een enorm aardige en welbespraakte joodse kunstenaar met die echte joodse humor die wel wel kennen in ons amsterdammertje, zij nam die humor over, vond iedereen nogal irritant.
De laatste jaren wordt dat minder, ik denk dat het ermee te maken heeft dat een menselijk lichaam zich helemaal vernieuwd in 10 jaar tijd, de relatie ging 8 jaar geleden uit. Familie banden zijn natuurlijk sterker dan achtergebleven materiaal van een relatie.
Toch blijft er wat hangen bij mensen, of het ermee te maken heeft dat dna verandert weet ik niet, dat laat ik liever aan de experts over.

Proost!

Ongeblustekalk | 06-04-18 | 22:54 | 2

Schuif je toch gevaarlijk associatief het woordje ‘job’ ertussen ...

koperbij | 06-04-18 | 22:58

Ik niet, ik benoem slechts..

Ongeblustekalk | 06-04-18 | 23:07

Ik walg van Nederland en vooral diegene die de touwtjes in handen hebben. Sterk stuk

dk-- | 06-04-18 | 22:45

Iets van een Cohen kartel?

demaup | 06-04-18 | 22:43

Het blijft tobben met die open-inrichting ook wel Amsterdam genoemd.
Na Job Cohen, de moslimknuffelaar hebben ze nu Van Aartsen, de salafistenknuffelaar tevens illegalenknuffelaar.

Jan Dribbel | 06-04-18 | 22:38

Gotspe ...

De_Ware_als_het_ware | 06-04-18 | 22:37

Ik krijg anders dagelijks van verbinders- en bruggenbouwersclubjes als bij1 en consorten te horen dat ik volledig verantwoordelijk ben voor alles wat hun over-over-overgrootvader aangedaan is door mijn over-over-overgrootvader.

marcoplarco | 06-04-18 | 22:37 | 1

Mijn over-over-overgrootvader woonde in een piepklein huisje in het Brabantse platteland en werkte zich de tyfus om niet te verhongeren. Ik vermoed dat ie het slechter had en harder moest werken dan de gemiddelde slaaf. Wat ik in elk geval zeker weet is dat hij er niet van geprofiteerd heeft. Nig buiten het feit dat het voor zijn geboorte al was afgeschaft.

Ben Hetzat | 07-04-18 | 11:11

ach gut, het kind komt waarschijnlijk al klaar bij het idee dat hij straks in al die lulprogramma's mag komen opdraven omdat hij als kind van cohen een biografie heeft geschreven over Theo. Dan heeft hij ook even zijn 15 minutes of fame gehad.

yeps | 06-04-18 | 22:36

Zo zeg, er zijn duidelijk een paar paneelpolitiekcorrectjes op de pik getrapt. Wat een villeine commentaartjes op de persoon, ebru en reaguurders. Alas, het minderwaardige gedrag is weer begonnen.
.
Ik vind Ebru’s epistel overigens ook matig. Waar gaat dit over? Aan de (pennen)vrucht herkent men de boom. We zien het wel. Wanneer komt het boek uit?
.
Ik zou het niet gedaan hebben als zoon van... maar goed, ik ben dan ook niet in de politieke kaste opgevoed.

Parel van het Zuiden | 06-04-18 | 22:33 | 3

Matig of niet; het punt is dat de heer Cohen straks geld gaat verdienen aan het beschrijven van onder andere een moord, waar zijn vader het klimaat voor heeft gesmeed. Een beetje hetzelfde als een NSB’er die een biografie schrijft van een gefusilleerde verzetsheld.

Boerkablaffer | 06-04-18 | 22:49

Sorry, Godwin. Was eruit voor ik er erg in had.

Boerkablaffer | 06-04-18 | 22:50

Arkan Sonney | 06-04-18 | 22:50 |:
Niks sorry.
Spot on!

LuckyGirl | 06-04-18 | 23:36

Job Cohen dreef ooit nog eens "de rancune uit de stad", samen met zijn marokkaanse vrinden. Daarmee bedoelde meneer dus de oorspronkelijke Amsterdamse bevolking. De vader van Job deed ook al mee aan het doen verwijderen van de nog oudere bevolking van Amsterdam, in medewerking met de voorlopers van de marokkanen.
De zoon van Job gaat ongetwijfeld ook grote dingen doen, er valt nog genoeg om te volken in Nederland.

Jan Passant mk2 | 06-04-18 | 22:32

Je hoort het wel eens, de winnaar schrijft de geschiedenis.
Al is de leugen nog zo snel,..................

MogeWijEveOvergeve | 06-04-18 | 22:23 | 1

... de subsidie/eer komt evenwel!

Rest In Privacy | 06-04-18 | 22:29

Hoe krijg ik subsidie voor het schrijven van een boek?

H0lland | 06-04-18 | 22:21 | 5

@Berbaar Kan je deze Simpleton op weg helpen?

H0lland | 06-04-18 | 22:35

@H0lland | 06-04-18 | 22:35
Nee

Berbaar | 06-04-18 | 23:34

Haha, is ie weer met z'n "simpleton".
Kennie dat ook in het Frans?

Nuchternederland | 07-04-18 | 00:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Bizar. De zoon van Job Cohen, de beste burgemeester van de slechte linkse wereld - tevens bedrijfspoedel van de PvdA. Schrijft dus een boekje over Theo van Gogh.

Jan Passant mk2 | 06-04-18 | 22:17

En Paul Rosemuller of Tom de Graaf binnenkort een bibliografie over Pim Fortuyn?. Zal vast heel objectief zijn allemaal.

zimmerschwanz | 06-04-18 | 22:14

Hahaha. Goede uitvinding, dat internet, kan ik leuke dingen uit mijn eierschaal-tijd alsnog meemaken :)

Rest In Privacy | 06-04-18 | 22:32

RIP Theo! Jij lichtend voorbeeld in toen al donkere dag. Jij en Pim zagen het heel ver van te voren aankomen, de typhus ellende die de Islam met zich meebrengt waar het zich neerstrijkt. Noem mij een land waar de Islam tot verbetering van de situatie van de hele bevolking heeft geleid? Of de wetenschap? Moeilijk he? Tja, eigenlijk onmogelijk. Dus kappen met die handel.

doctorbrown | 06-04-18 | 22:01 | 4

Ben je er wel eens geweest Theo? Het is dat de Christenen er tot de tanden bewapenende milities hebben, anders kleurde de Middelandse Zee de volgende dag rood van het christenhondenbloed.

DezeNicknameBestaat | 06-04-18 | 22:35

"' lichtend voorbeeld in toen al donkere dag."' ? Theo was een enorme lul. Vraag het maar eens aan mensen in z'n directe omgeving. Vraag eens of ze z'n brieven nog hebben. Dan krijg je een prima inkijkje in z'n schizofrene wereld. En dit staat buiten z'n hele afbranden van de islam, want theo brandde alles af, incluis zichzelf.

Chemokar | 06-04-18 | 22:39

Theo kon zo geweldig formuleren. Hij kon iemand helemaal slopen met woorden, niet zomaar grof schelden maar echt geraffineerd slopen. Vast geen makkelijke man in de omgang maar geniaal. Ik volgde hem al vroeg in de jaren negentig. Wat een vuil heeft die man gepubliceerd en hoe gaaf was dat toen.

Tapioca pudding | 06-04-18 | 23:12
▼ 1 antwoord verborgen

Zo de waard is...
Wat een kotsstukje. Umar zet zichzelf weer eens vreselijk te kakken. Slachtofferturk.

Bicycle-Repair-Man | 06-04-18 | 21:58 | 6

@Theo-Pim-Riv: Ik heb al een cactus.

Bicycle-Repair-Man | 06-04-18 | 22:13

@Bicycle-Repair-Man | 06-04-18 | 22:12
Dank voor de verduidelijking!
Mij stoort vooral het gebrek aan coherentie.
Neuzelen over de zoon van een burgemeester onder wiens "watch" Theo vermoord is, duh!
Dan weer over degezonderoker beginnen die (logisch) opgedoekt is.
Ebru is een leuke stoere vrouw maar zoals hier blijkt met weinig diepgang.
Schoenmaker blijf bij Uw Metro.

Berbaar | 06-04-18 | 22:21

Wat bedoel je met logisch opgedoekt? Je begint echt door te draaien mafketel. Je morele kompas hangt als ventilator aan het plafond.

ristretto | 06-04-18 | 22:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Helemaal met Ebru eens. Als die gast een beetje fatsoen in z'n donder heeft neemt hij een ander onderwerp voor zijn boek. Ebru beargumenteert het uitstekend. Er zijn ontelbaar veel andere onderwerpen waarover iets te schrijven valt, iets met de productie van thee of de grote migratietrek.

BozePaarseMan | 06-04-18 | 21:56 | 1

Job zorgde er met zijn partij voor dat ze in mroco tijdens het garnalenpellen lekker hun spuug/gal even in die bakjes kwijt kunnen, voordat ze ingevroren en wel naar Nederland retour gaan. Nou voor mij alleen nog dagverse Hollandsche Garnalen en niet die spuugbakken uit die zandbak.

Theo-Pim-Riv | 06-04-18 | 22:07

*mag je daden aan nabestaanden aanrekenen?*
Nou volgens bijvoorbeeld Sylvana wel. Maar dan bedoelt die ook lui waarmee wij uitsluitend wat geschiedenis gemeen hebben. Haar opa was de mijne niet en toch was die van mij een aardige vent: Als toen nog redelijk jonge man loodste hij zijn gezin door de crisis van 1929 en ww2 in extreme armoede zonder enig blank privilege. Hij was een kleine man die z'n best deed en vroeg overleed. Geen van beide waren slavenhandelaar en meneer Cohen geboren te Haarlem evenmin.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 06-04-18 | 21:56

Verkeer in de twijfelachtige omstandigheid dat ik zowel Cohen als van Gogh persoonlijk redelijk goed ken(de). Ik ben ervan overtuigd dat Theo Job ook ergens wel dapper vond en zelfs dat thee drinken wel accepteerde. Alleen Job's dapperheid was absoluut niet Theo's dapperheid. Bovendien was Theo oneindig veel aardiger/fijner in de omgang dan Job. Theo's woorden in café Oosterling, ook ten overstaan van veel linkse journalisten die in dat lokaal vaak aanwezig waren, hebben echter helaas geen uitwerking gehad. Jobs zoon heeft een dikke erfenis.

Rest In Privacy | 06-04-18 | 21:54

Een weldoordacht topstuk Ebru, de oorzaak-gevolg keten benoemen.

Ongeblustekalk | 06-04-18 | 21:51

Misschien dat dit boek beter geschreven wordt door een nazaat mohammed b. En dan kan de zoon van volkert zich aan een biografie over Pim buigen.

Ik zou me schamen.

Hufterst | 06-04-18 | 21:51 | 1

Niet bij iedereen is het geweten even ver ontwikkeld... ;-)

Rest In Privacy | 06-04-18 | 22:28

Mijn God/Allah/Koekiemonster wat een slecht stukkie Ebru.
Alles weer op ik, ik, ik, betrekken. Sneu meer is het niet.
Ik vind je een leuke, stoere meid Ebru maar met het niveau van de Metro.
Een weggooiblaadje waar weggooi columnpjes thuis horen.

Berbaar | 06-04-18 | 21:50 | 5

Haha, natuurlijk heb ik het gelezen. Zal je verder niet lastig vallen met wat ik er van vind. Maar er is een reden dat jij zo reageert. Er staat een waarheid in het stukje die jou niet bevalt. Geen idee welke, maar dat merk ik aan jouw reactie. Bij Kuifje staat het schuim ook al op de lippen.

LiniaalRectaal | 06-04-18 | 22:02

@LiniaalRectaal | 06-04-18 | 22:02
Beetje overvloedig om te vertellen dat U "geen idee heeft" dat zien we hier allemaal wel.
Sterkte er mee knul!

Berbaar | 06-04-18 | 22:13

Je mist mijn punt volledig maar dat is je niet kwalijk te nemen. Sterkte.

LiniaalRectaal | 06-04-18 | 22:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Een walgelijk stuk, maar goed, dat is dan nog in Theo's stijl denkt het wicht, ware het niet dat de het echte venijn de onderkoelde sneer ontbreekt. Nee, dit is gewoon plat 1+1= 2. Als een viswijf dat een intellectuele walrus nadoet. Niet alleen te makkelijk, maar ook nietszeggend. Zeg dan niets, Umar.

Ik ben eens viavia beland, bij het afstuderen van een dochter van Job Cohen, rond die tijd in Utrecht. In een cafe. We vierden het in het halletje tussen de keuken en het toilet, helemaal achterin, uit het zicht. Het was pijnlijk.


tipo | 06-04-18 | 21:50 | 23

Berbaar | 06-04-18 | 22:26
Als ik het mij wel herinner is dit de tweede maal in korte tijd dat ge dit hier flikt, het per-on-ge-luk lekken van iemand zijn verblijfplaats waarvan ge weet dat deze zwaar wordt beveiligd. Je zegt het net niet, maar deze quasi nonchalante doch vrij nauwkeurige geografische plaatsbepaling kan maar een wens en doel bevatten: het tippen v.d. de inquisitie of een beul.

Tevens de onnodige verwijzing naar het woordje ‘penthouse’ is bedenkelijk, nl. wie had er nog meer een penthouse en wie haat dhr. Wilders ten diepste?

Ik ruik je innercircle en het stinkt behoorlijk, Barbertje.

Veluwse-Eikel | 07-04-18 | 03:10

Toevallig weet ik ook waar Geert woont. Maar zo geheim is dat nou ook niet. Iedereen kan hem toch gewoon volgen als ie naar huis gaat.
vermoed wel dat het appartement goed beveiligd is.

Ben Hetzat | 07-04-18 | 11:00

Berbaar: “Ik zie de man geregeld want zijn buren zijn vrienden”.
Whahaha! En ik maar denken dat jij een eenzame aluminium hoed bent.

Kennelijk kan jij je buiten GS wel gedragen. Er is hoop.

Maytheforcebewithyou | 07-04-18 | 11:47
▼ 20 antwoorden verborgen

Waarom moet iemand subsidie (uw geld)krijgen om een boek te schrijven.En het zal niet over de islam (verantwoordelijk)gaan denk ik zomaar.

van stampij | 06-04-18 | 21:50 | 1

Arthur van Amerongen kreeg ook subsidie voor zijn geweldige boek Eurabia, om maar eens een voorbeeld te noemen.

Rest In Privacy | 06-04-18 | 21:51

De vader van Job, de opa van Jaap, heette Adolf...

Feynman | 06-04-18 | 21:49

Jaap Cohen is cum laude gepromoveerd. Hij kan dus heus wel onderzoeken en schrijven. Hij mag toch wel zelf zijn onderwerpen kiezen?

Diotima | 06-04-18 | 21:47 | 8

@Diotima
Job is meen ik ook gepromoveerd
dat zegt dus ook niet alles

Tobi | 06-04-18 | 22:23

@Tobi
Camiel Eurlings is ook Cum Laude afgestudeerd, en kan door zijn gebrekkige communicatie vaardigheden met niemand samenwerken. Hoge cijfers zegt dus niets.
Ik kan me de gevoeligheid van Umar wel voor stellen. De vader van Job Cohen in WOII was in ieder geval niet die van verzetsheld.

Beroep = Boerenlul | 06-04-18 | 22:41

Het is zoals zo vaak; intellect is niet evenredig met sociaal gevoel.

ristretto | 06-04-18 | 22:41
▼ 5 antwoorden verborgen

Het goedpraten van de ellende die de kinderen van NSBers is aangedaan door het na-oorlogs verzet. Zwak.

Andy Devins | 06-04-18 | 21:46

Beter pollt Geenstijl ff lekker wat mensen van Ebru vinden. Daar ben ik nou echt benieuwd naar wollah.

Antifamongool | 06-04-18 | 21:45 | 2

Ebru heeft vast veel kwaliteiten, maar schrijven kan ze niet. En dat is toch best een handicap voor een columnist.

Rest In Privacy | 06-04-18 | 21:54

Ach ach ach, gooien we het nu daar maar op? Ik neem die foutjes gewoon voor lief, het gaat tenslotte om de boodschap. Daarom lees ik haar.

LiniaalRectaal | 06-04-18 | 21:59
-weggejorist en opgerot-
HerDietrich | 06-04-18 | 21:45 | 1

Wat dacht je nou, dat een schrijver van subsidie overleeft? Natuurlijk verdienen uitgever en schrijver aan een goede biografie. Een slechte biografie verkoopt immers niet, en reken maar dat recensenten kritisch zullen zijn.

Diotima | 06-04-18 | 21:51

Ach ja, een PvdA'er mag zich de moord op o.a. van Gogh heus wel aanrekenen... Job weet maar al te goed wat hij en zijn linkse vriendjes hebben aangericht.

Ommezwaai | 06-04-18 | 21:44 | 1

Jobje keek vooral veel weg. Met zalvende dominee stem alle shit ontkennen, typisch een Pvda loopbaan lafbek. De geschiedenis zal leren dat met zijn generatie de afbraak van die grafstad begonnen is.

paulisimo | 06-04-18 | 23:01

WimLex is toch ook koning omdat Willem van Oranje zo stoer was?

robbah | 06-04-18 | 21:44 | 1

Precies en das niet eens familie!

Antifamongool | 06-04-18 | 21:48

Haha, je was me voor

Naomi71 | 06-04-18 | 21:44

Is dit dan 'het dark web'. Wat mij betreft is het huidige web het donkere web.
Het oude web is het echte web.

keestelpro | 07-04-18 | 03:19

Ranzig en rancuneus stukje...

Donkersloot | 06-04-18 | 21:41 | 6

Kinderen afrekenen op hun ouders is doorgaans niet een al te best idee
maar uitzonderingen bevestigen de regel

Tobi | 06-04-18 | 22:21

Nee, op je eigen domme mening reaguren. Dat heeft inhoud donkersloot.

ristretto | 06-04-18 | 22:38

Gewoon leren lezen ristretto, dan ontdek je de inhoud van mijn reactie op Tobi, klunzemans

Donkersloot | 07-04-18 | 16:54
▼ 3 antwoorden verborgen

Als het kind verklaart: 'de moord op van Gogh heeft een sterke invloed gehad op mijn familie' is het geen afrekening. Dan is het reageren op een zoon die zelf zijn vader erbij haalt. En in het geval van Cohen en van Gogh is dat minstens ongelukkig te noemen. Was de heer van Gogh mijn vriend van vroeger geweest, dan was deze column een milde afspiegeling geweest van hoe ik me hierover gevoeld had, gok ik.

Dr_Prepper | 06-04-18 | 21:39

Porcodio Ebru, prachtig.

ristretto | 06-04-18 | 21:35 | 3

Ik vind het tenenkrommend slecht. En dan heb ik het niet eens over de gebrekkige beheersing van de Nederlandse taal.

Rest In Privacy | 06-04-18 | 21:38

"Ik vind het tenenkrommend slecht"

En dat is het ook. Niet alleen qua Nederlandse taal, maar vooral qua redenering. Het rammelt werkelijk aan alle kanten. Voorbeelden?

"De kinderen van oplichters eten goed van het geld dat buitgemaakt is op anderen."

Hebben die dan keus in de kwestie? Weten die überhaupt dat ze eten van uit oplichting verkregen gelden?

"En als je ouders NSB'er zijn, heb je daar ook een tijdje prima plezier van gehad."

Zelfde totale onzinargument.

"Als je vader Job Cohen heet, als je vader verantwoordelijk is voor de algehele teloorgang in Amsterdam, als je vader niet verder kwam dan theedrinken met kut-Marokkanen die zich inmiddels tot de Mocro Maffia hebben ontwikkeld"

Ik ben nooit een fan van Job Cohen geweest, maar is hij in zijn ééntje verantwoordelijk voor de teloorgang van Amsterdam? Daarvoor verantwoordelijk zijn ca 45 jaar kabinetten die het allemaal maar hebben laten gebeuren - de massa-immigratie en het binnenlaten van jan-en-alleman.

"als onder het burgervaderschap van die vader de moord op Theo van Gogh heeft plaatsgevonden, zou het chic zijn om ver te blijven van álles maar dan ook álles wat te maken heeft met de moord op Theo."

Wederom, wat een domme onzin van Umar. Waarom? Van Gogh werd vermoord in de periode dat Cohen burgemeester van A'dam was, en dáárom mag de zoon van Cohen geen biografie schrijven over Van Gogh? Wat is dat voor waanzin?

En dan dat gefantaseerde tweegesprek tussen Cohen en zijn zoon. Te dom voor woorden. Laatst stons er ook al zo'n dom stuk van Umar hier op GS. Ik begin toch echt te vermoeden dat Umar een over het paard getilde non-valeur is.

Dr_Johnson | 06-04-18 | 22:43

@Dr_Johnson |
UItstekend uitgelegd waarom dit een bijzonder discutabel stuk is van mevr. Umar. Dank!

EefjeWentelteefje | 07-04-18 | 11:08

Kinderen afrekenen op hun ouders vind ik niet heel sterk, mevrouw Umar.

Rest In Privacy | 06-04-18 | 21:32 | 25

"Ik bedoelde ze hadden hem ook gewoon op een afstandje kunnen volgen in zijn dagelijkse routine."

O ja joh? Een beetje schaduwen? En hoe lang dan? 24/7? Weet je hoeveel geheim agenten / James Bonds daarvoor nodig zijn? En jij denkt dat één zo'n gleufhoed die achter een lantaarnpaal staat die Mohammed B. wel even had kunnen uitschakelen - met een gerichte karatetrap of zo? - toen hij op Van Gogh afstormde en hem beschoot en dat zwaard in zijn borst plantte? Dan ben je echt naïever dan ik dacht.

Dr_Johnson | 06-04-18 | 23:54

Ik zeg toch dagelijkse routine? Dat is verre van 24/7. En je gaat geen ongewapende mensen op een moorddreiging zetten.

LiniaalRectaal | 06-04-18 | 23:56

Pam schrijft erg goed en heeft een prima smaak.

Rest In Privacy | 07-04-18 | 11:00
▼ 22 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino