achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Sleepwetcampagne! GeenPeil en SP zetten zich in

Zendtijd Politieke Partijen voor de SP. Het Sleepwetreferendum komt er aan, en waar het kabinet zo veel mogelijk de kop houdt, trekt de SP als vanouds de campagneschoenen aan om hun standpunt duidelijk te maken.

Deze video legt in anderhalve minuut uit wat de SP-bezwaren tegen de Sleepwet zijn. Daaronder de ongebreidelde oogst van bulkdata, waardoor de diensten door de burgers de boef niet meer zien. Zo is de SP ook opgevallen dat daders van aanslagen opvallend vaak al bij diensten bekend zijn. Betere info-uitwisseling is dus slimmer dan een sleepnet. Ook wijst de SP er venijnig op dat burgers steeds minder inspraak in hun eigen democratie hebben omdat de regering het referendum doodmaakt, maar ondertussen wel álles van íedereen wil kunnen weten. Behalve zijn of haar mening over het (slechte) functioneren van de politiek, uiteraard. Iets langer is trouwens de video van GroenLinks, waarin Kamerlid Buitenweg een minicollege tegen de Sleepwet geeft. En da's gewoon een sterke speech:

GeenPeil jaagt Sleepwetdebat aan tot 21 maart

Reaguurders zonder adblockers en/of die geen Premium lid zijn, hadden ze al gezien: op GS staan banners voor het Sleepwet-referendum. Die draaien tot 21 maart en als je d'r op klikt, kom je op GeenPeil.nl. Omgebouwd van een zieltogende partijsite tot campagnepagina met info, nieuws & debat over de Wiv. Doel: opkomst op 21 maart vergroten. Niet voor. Niet tegen. Want wat je uiteindelijk stemt, bepaal je zelf. Maar hoe hoger de opkomst, hoe groter het politieke probleem voor de demofoben van Rutte 3 ( en verantwoordelijk minister Ollongren) als ze strak de uitslag wéér gaan negeren. Dat probleem gunnen we ze natuurlijk van ganser harte. Dus lees je ff in. Kies een kant. En ga stemmen op 21 maart.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.