achtergrond

Geenstijl

ONDERZOEK. Media beoordelen vrouwen in de politiek alleen maar op uiterlijk, stop daarmee

Belangwekkend onderzoek in de Volkskrant hedenmorgen.

Al die op clicks jagende vieze mannetjes van de media beoordelen vrouwen in de politiek alleen maar op hun uiterlijk! Stop daar onmiddellijk mee, vieze mannetjes van de media, want anders komen ze je halen bij de afdeling politicologie van de UvA. Wij van GeenStijl doen daar uiteraard niet aan mee en bespreken omwille van de gendergelijkheid hieronder de inhoudelijke kwaliteiten van vijf willekeurige politicae. Tot uw dienst!

Dit is Orly Levy uit Israël. Rechten gestudeerd, gediend bij de luchtmacht. Orly staat haar mannetje wel en zit al sinds 2009 in de Knesset. Goed bezig, Orly!

En wat dacht u van Alina Kabaeva uit Rusland? Na een succesvolle carrière in de ritmische gymnastiek richtte zij zich op de politieke arena, alwaar ze doorstootte tot de Doema. Na zeven jaar vond ze het welletjes en nu is ze media-tycoon geworden. Een echte netwerker.

Hier is de Canadese Ruby Dhalla. Niet zomaar een politica, maar een heuse doctor! Nou ja. Chiropractor dan. Maar toch, je moet het maar kunnen. Zit helaas sinds 2011 niet meer in het Canadese parlement.

Ook de Italiaanse Nicole Minetti zit niet meer in het parlement. Ze heeft eigenlijk nooit in het nationale parlement gezeten, slechts twee jaartjes in de lokale raad van haar regio, Lombardije. Maar is ze daarom minder? Wij vinden van niet.

En we blijven even in het vooruitstrevende Italië, want deze foto van Mara Carfagna konden we gewoon uit de ANP-bak vissen. Zij is namelijk drie jaar minister voor gelijke kansen geweest. Bonusplaatje van Mara na de breek!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.