achtergrond

Geenstijl

Argeloze atheïst ontvangt Turks haatboek thuis

"Lief GeenStijl,

Vandaag vond ik in mijn Rotterdamse brievenbus zomaar een boek! Wat leuk, een gratis boek. De titel van het boek? "De verraderlijkheid en de wreedheid van de PKK", door Adnan Oktar (Harun Yahya).

Linkje naar boek hier. Beetje eng, vond ik. Zomaar Turkse propaganda in mijn Nederlands-atheïstische mik. Op de achterkant van het boekje staat:

'De terreurorganisatie PKK is een communistische, marxistische, stalinistische en leninistische organisatie. Deze terreurorganisatie gebruikt al tientallen jaren de misleidende uitdrukking “het Koerdische probleem” als propagandamiddel om haar uiteindelijke doel te bereiken: het oprichten van een communistische wereldstaat.

(...)

Wij zeggen dit tegen de PKK: WIJ HEBBEN GEEN CENTIMETER LAND OM WEG TE GEVEN. Ons doel is DE PLAAG VAN HET COMMUNISME TOT ZWIJGEN TE BRENGEN DOOR DE UITOEFENING VAN ANTI-DARWINISTISCHE EN ANTI-MATERIALISTISCHE ACTIVITEITEN WAAR LENIN ZO VOOR VREESDE. Degenen die tot een overeenkomst met de PKK willen komen, zouden aandacht moeten besteden aan deze woorden. Dit is onze overeenkomst met de PKK: “EEN DERGELIJKE NATIE ZOU EERDER MOETEN VERDWIJNEN DAN LEVEN IN GEVANGENSCHAP. Derhalve: ONAFHANKELIJKHEID OF DE DOOD!'

In de flaptekst staat verder dat alle werken van de auteur slechts één doel hebben: 'De boodschap van de Koran overbrengen, lezers aanmoedigen om fundamentele geloofsgerelateerde onderwerpen, zoals het bestaan van God, Zijn eenheid en het hiernamaals te overwegen en ongodsdienstige systemen, zwakke grondslagen en perverse ideologieën blootleggen'. Overigens zijn dat mínst genomen drie doelen, maar goed, kniesoor die daarop let.

Ik ben benieuwd of meer nietsvermoedende burgers in 010 (of elders in den lande) dezelfde of soortgelijke propaganda in de bus krijgen. Erg wenselijk lijkt het me voorshands niet zonder meer.

Groetjes,
reaguurder Een paard"

Naschrift redactie: De foto's van het boek komen van een andere mailer dan Een paard, die in Den Haag ook een boek in de bus ontving.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.