Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hartelijke kerstgroetjes aan Alexander Pechtold!

2017 was het jaar van D'66. Na jarenlang zwoegen in de achterkamertjes, vele handtekeningen onder tussenakkoorden en natuurlijk de hulp bij het witwassen van Rutte's inlegvelletje, werd Pechtolds partij beloond met verkiezingswinst en regeringsdeelname.

En toen ging het meteen helemaal mis. Du moment dat D'66 van Kamer naar Vak K switchte, nam de arrogantie van de macht de partij in haar ivoren greep. Weg waren de laatste veren van democratische vernieuwing en politiek liberalisme. Het referendum ging meteen in de fik want de burger koos niet wat D'66 wil. Daarmee is elk sociaal contract met de kiezer definitief ongedaan gemaakt - nu wil D'66 alleen nog de eigen zin doordrijven.

Bedrijfspoedel Kees Verhoeven en verse inlikker Jan Paternotte staan schuimbekkend het europopulisme van de partij tegen de wind van Hurricane Thierry in te schreeuwen. Eerstgenoemde doet ook nog alsof de wereld dankbaarheid moet tonen dat hij zich als volksvertegenwoordiger nog verantwoordt tegenover kritische media (die hij uiteraard vanuit zijn eigen waarheid 'nepjournalisten' noemt). Backbenchers met natte oren lijken niet te weten dat Nederland niet centraal bestuurd wordt en stellen 'designated survivor'-plannen voor om in geval van nood, aanslagen of nieuwe 1940's de macht te allen tijde bij de macht te kunnen houden. Minister Van Engelshoven reikt feminismeprijzen uit aan racistische fopwetenschappers, en verspreidt nepnieuws over vrouwensalarissen omdat D'66 alleen nog wil fressen van de moraal.

Pia Dijkstra wil tegen de coalitie-afspraken in het voltooidlevenplan van D'66 doorzetten, maar CU-collega Gert-Jan Segers heeft de kabinetscrisiskaart al paraat als ze dat doet. Haar donorwet van Dijkstra is ondertussen het meest antiliberale plan dat D'66 ooit bedacht heeft. Het past naadloos in het karakter van dit D'66, de partij die ongeneeslijk beter is dan de burger, en beter weet wat iedereen zou moeten willen, vinden, denken en voelen. En daar nu de benodigde macht bij vergaard denkt te hebben.

De zeer onsympathieke D'66-minister Kafka Orwellogren van Binnenlandse Zaken Deep State & Eigen Waarheid wil derhalve gaan bepalen wat nepnieuws is, wil internetvergunningen invoeren en denkt dat ze gewoon weg mag lopen van kritische persvragen. Bovendien is ze zelf van adel en nog nooit door een kiezer gekozen, waarmee D'66 ook nog alle republikeinse raison d'être overboord heeft gezet: Pechtolds principiële kritiek op het Koningshuis is ineens geen kroonjuweel meer.

Sja, het Kereltje toch. De partijleider van de in ivoor bevroren voormalige liberalen heeft zich in de afgelopen jaren ontpopt tot een polderoligarch die zijn arrogantie niet eens meer onder een dun laagje grimas probeert te verstoppen. Maakte hij zich in 2016 al verdacht met een privévlucht naar Kiev, in een privéjet op kosten van een privévriend om privé op de thee te gaan bij de "bevriende" bullebak Petro Poroshenko. Eind 2017 blijkt dat de man die elk lullig boekje van Rutger Bregman à 4,95 in het gratuite geschenkenregister van de Kamer zet een gift van een compleet penthouse in Scheveningen, uit handen van een Canadese diplomaat, heeft verzwegen. En dat afdoet als een "privékwestie", want het gepeupel heeft geen recht op uitleg van Aleksandr Pechtolshenko.

De Onkreukbare opnieuw gekreukt. Ditmaal definitief. Nee, hij zal er niet om aftreden (mede met dank aan de kwalijke rol van de bevriende vrienden van de bevriende media), maar hij komt deze corrupte knauw, pardon: deze schijn van belangenverstrengeling, ook nooit meer te boven. Afgedaan, zoals ook de vers verworven machtspositie D'66 in minder dan geen tijd onstuitbaar onbeminnelijk heeft gemaakt. Tenzij het natuurlijk echt de bedoeling is om een hyperambtelijke, dichtgetikte bureaucratenclub vol deftig dédain te zijn, die steeds meer vanuit vooraf bepaalde conclusies terugwerkt om mensen te laten doen wat zijzelf het beste achten. Want dan zijn ze op de goede weg.

TL;DR: Alexander Pechtold is de paarse krokodil van 2017. Warme kerstgroetjes, ook aan je nieuwe lief!

Social

Reaguursels

Inloggen

@O2Neutraal | 28-12-17 | 11:49

Het enige wat ik over deze Serge Marcoux in relatie tot CETA kan vinden zijn websites waarop wordt gesuggereerd dat Arrogander in ruil voor CETA een appartement heeft gekregen. Ik lees nergens over de daadwerkelijke rol die Marcoux heeft gespeeld in het CETA proces.

Daarnaast is Marcoux nooit de "hoogste vertegenwoordiger van Canada in Nederland" geweest, om jouw eigen woorden te gebruiken. Zijn laatste rol in Nederland als diplomaat (Political Counsellor, Canadian Embassy, The Hague volgens zijn CV) was van 1988 tot 1993. Daarna niet meer. En in 2004 is hij gepensioneerd.

Sinds 2015 is Sabina Eva Nolke ambassadeur in Nederland namens Canada.

Psycho Daddy | 28-12-17 | 12:52

Lieve GeenStijl, ik had zo gehoopt dat GeenStijl boven veel andere media zou blijven staan en zich niet in zou laten met nepnieuws of het verspreiden ervan. Iemand die in 2004 is gepensioneerd is geen diplomaat, maar gewoon een oude man. En een hut van 49 m2 met een balkon waarop je je kont niet kunt keren op de bovenste verdieping is geen penthouse, maar gewoon een klein appartement.

Dus. Arrogander heeft een 2 kamer appartement van een oude man gekregen.

Voor jullie eigen geloofwaardigheid is het ook wel zo praktisch om er niet van alles bij te verzinnen.

Succes in 2018,

Psycho Daddy

Psycho Daddy | 28-12-17 | 10:57 | 1

U heeft andere media gelezen en hier de berichtgeving gevolgd. Heeft u gemist dat de 'oude man' de hoogste vertegenwoordiger was van Canada in Nederland. Dat hij door Canada is bedankt voor zijn inzet inzake CETA. Dat Alexander Penthouse Pechtold, vreemd genoeg zijn partij voor heeft laten stemmen voor hetzelfde CETA. Dat deze transactie precies rond de tijd dat men met CETA bezig was tot stand kwam? Dat CETA inderdaad is aangenomen en volgens mensen die erin zijn gedoken vreemd genoeg niet echt in ons voordeel lijkt te zijn.

O2Neutraal | 28-12-17 | 11:49

Hè. Heerlijk. Bakje koffie derbij. Lekker Pechtold haten. Krijg ik positieve energie van. Dank je van Rossem!

Cepalislam500mg | 28-12-17 | 09:06

Heeft hij een kerstkrans aan zijn voordeur ; nee een molensteen.

Rang | 27-12-17 | 19:28

Gladde aal Pechtold, een hol vat, een mooiprater en een op macht beluste charlatan.

surfingbilly | 27-12-17 | 13:40

Corruptie is een ernstig misdrijf, Pechtolds gedrag stinkt op 10 km afstand naar onversneden corruptie, waarom wordt dit niet diepgaand onderzocht?!

VanEndehoven | 27-12-17 | 13:06 | 2

Ze kunnen géén geschikte dief vinden voor 'n gedegen onderzoek, dieven vang je met dieven was toch hun motto ?

PopeyeKamper | 27-12-17 | 14:28

Het heeft alles weg van corruptie, maar het is niet te bewijzen en er komt dus nooit een veroordeling.

Vergelijking, als iemand doping heeft gebruikt, maar hij word niet gepakt met concreet bewijs (bloedwaarden, spuit in de hand, etc.), word deze niet gestraft, maar deze persoon heeft wel doping gebruikt.

Alexander "Penthouse" Pechtold, blijft dus onbestraft. Het is een belediging voor alle oprechte d'66-stemmers, ze verdienen beter.

Canada zal ook altijd besmeurd blijven met dit affaire en ieder handelsverdrag is verdacht. Bedankt "Penthouse".

O2Neutraal | 27-12-17 | 15:25

Ik verbaas mij erover, dat indien een linkse politicus/ca foutieve of criminele zaken doet, het wel ongelofelijk in de doofpot terecht komt.
B.v. die mevr. Herfkens (pvda) die door ons de huursom van een flat in de USA liet betalen. (schade 100.000,-- euro)_ nóóit meer iets van gehoord, heer Dyuvendak, politicus en campagneleider Groen Links, crimineel verleden ( dus in de doofpot) nu weer die arrogante Pechtold,komt er gewoon mee weg dat hij de zaak inzake schenkingen heeft belazerd, de kamer doet er niks mee en dus gaat het in de doofpot. Wat is die man in korte tijd ongeloofwaardig geworden.
Etc. etc.

Maar indien Thierry Baudet iets zegt of doet, staat heel links Nederland op stelten en wordt hij weken lang gedemoniseerd. En als Baudet aan die cabaretier Dijkhof vraag hoe het zit met de kartelvorming van veel VVD-ers met top baantjes in de ziekenzorg, zegt die "humorist"Dijkhof, dat je nu eenmaal geen spelers van psv op een hockeyveld moet laten aantreden. Wat een lolbroek.
Ik had liever een serieus antwoord verwacht van die Dijkhof, want daar betalen we hem voor en niet om de hofnar van Rutte uit te hangen.
Aansluitend hier op:
op de oudejaars conference van Youp van 't Hek, de salon socialist puur sang, zullen we het structurele , flauwe bashen van Thierry Baudet en ook Donald Trump tot vervelends toe moeten aanhoren.
Dat moet van de 5e pvda colonne n.l. en Youp scheldt en vloekt er weer behoorlijk op los denk ik.

Fijne jaarwisseling en een goed 2018 aan U allen !

outdoor | 27-12-17 | 12:15

Een onbetrouwbaar sujet.

Bataaf | 27-12-17 | 10:51

*Boek gelezen met een jaartal waarvan de kalender synchroon loopt met die van vandaag als titel*

2 secònden haat is nóg een verspilling; Haat is het negatieve type liefde waar demonen zich aan laven.

Niets schetst mijn verbazing dat de voorstelling na kerstmis nog door wordt gezet.
De koning neemt zonder kennis aan dat de baby niet boos of wantrouwig is, omdat het geen woorden zegt.
BB's 2018 order
verwijder
*.cratie
*.archie
woorden
uit nieuwpraatwoordenboek.

hallevvezool | 27-12-17 | 09:49

D66 had vroeger het credo dat ze 'andere politiek' wilden. Het journaille kwam er echter nooit achter wat ze er mee bedoelden. Nog steeds is het een partij met een vloeibare ruggengraat zonder enig duidelijk doel.

BozePaarseMan | 27-12-17 | 09:45

Wauw, Cortés!

nemoj me jebat | 27-12-17 | 09:24

Wat heb je een hoop woorden nodig: "D66 is Neo NSB" was voldoende geweest

Toetsiemonster | 27-12-17 | 09:10

Het is een bijzonder verhaal, Pechtold is corrupt. Niets meer, niets minder. Hij moet aftreden, zijn geloofwaardigheid is tot nul gedaald. Zeer verwonderlijk dat Rutte zich hier niet mee bemoeid. Zegt veel.

Rico den Hollander | 27-12-17 | 09:01

Maar D66 heeft, behalve het overboord gooien van alle basisprincipes die de partij ooit had, nu toch eindelijk een doorbraak geforceerd:......... er komt een heusch kindervragenuurtje in de kamer!!!!
Serieus!!!
Als énige volksvertegenwoordiging ter wereld gaat deze regering aandachtig luisteren naar de mening van kiddies tussen 8 en 12 jaar.
( Niet naar de mening van de burgers in dit land, want dat zou de consequentie hebben dat je daar ook iets mee moet dóén, en inmiddels is gebleken dat D66 zijn reet afveegt met de mening van de burger, D66 heeft zich namelijk naadloos gevoegd naar VVD, CDA, en - helaas ook - de PvdA.)

mallekater | 27-12-17 | 08:51 | 1

En ga er maar gerùst van uit, dat al die ‘ vragen ‘ van die kids vooraf zorgvuldig gescreend zijn, da te de antwoorden afgestemd zijn en er een zeer zorgvuldige mix van kleur, afkomst en gender te bewonderen zal zijn. Dat noemen wij dus: een toneelstukje.

bisbisbis | 27-12-17 | 10:09

D666 is geinfiltreerd in de gerechtelijke macht en de top van de politie
Erg lasting om deze dictators aan te pakken

Jacktheflipper | 27-12-17 | 08:47

Ooit was D66 een sympathiek partijtje met een sympathieke leider (Van Mierlo), dat zich verzette tegen de heersende elites en bestaande machtsstructuren door het volk meer rechtstreeks een stem te geven: Méér vrijheid door méér democratie.
Maar goed. Toen had het partijtje zelf nog geen macht.
Inmiddels heeft D66 toegtreden tot de elite en maakt zij deel uit van de bestaande machtsstructuur. En nu wil de partij nu méér macht, minder democratie en zo min mogelijk vrijheid voor dat eigenwijze volk. De partij is uitgesproken, blind en onkritisch pro-Europees en steunt daarmee de belangrijkste machtsstructuur in West-Europa, die uitbinkt in gebrek aan transparantie en gebrek aan democratie. Als de partij trouw was geweest, dan had zij zich sterk gemaakt voor een rechtstreeks gekozen Europese President en een rechtstreeks gekozen voorzitter van de commissie (in plaats van een schimmig benoemingsproces in achterkamertjes dat strikt geheim wordt gehouden van het volk). Combineer dat met orgaanroof, privacyverkrachting, aanvallen op de nieuwsvrijheid en de dolksteek in het referendum en je kunt alleen nog maar concluderen dat de partij een wanstaltig gedrocht is geworden voor eigenbelang, elites en machtsgeilheid en dat Van Mierlo zich 3x zou omdraaien in zijn graf.
Alex, Pia en Kajsa zijn de verpersoonlijking van de transformatie. Mijn wens is dat het kabinet valt in 2018, en dat de kiezer D66 reduceert tot een marginaal partijtje negeerbare charlatans.

Zeddegeizot | 27-12-17 | 08:13

D66 is de keuze van de would be elite. Niet omdat de partij ergens voor staat, maar omdat men in bepaalde kringen er bij hoort met dit etiket. Net als sommige automobielen. Het heeft niks met kwaliteit te maken. Maar veel met elkaar na-apen. Verder heeft de club in kwestie geen enkel bestaansrecht. Het is de politieke kleur van de kameleon. Eurofilie is de enige constante factor, maar dat geldt voor het gehele kartel.

j.m.de graaff | 27-12-17 | 03:27

Hebben Mark en andere leden van deze regering hun oude wagen al ingeruild voor een elektrische?

Geevee | 27-12-17 | 03:04

Journalisten kunnen toch uitzoeken van wie het vliegtuig is waarmee pechie en keesV {zak} naar Poro zijn gevlogen en waarom.

gsm | 27-12-17 | 01:29 | 1

En terugvlogen zónder onze Westfries museum-schilderijen te retourneren. Wat zal die chocoladigarch 'de stommerds' stiekem in z'n vuistje gelachen hebben tijdens het uitzwaaien. En gelijk heeft-ie.

HypoPseudo | 27-12-17 | 07:23

Arachne | 27-12-17 | 00:23 |
Dat arrogante mens wordt betaald door het volk, de belastingbetalers.
Elke vraag van degenen die haar riante salaris betalen dient dat arrogante mens te beantwoorden.
Geen enkele werkgever zal van z'n werkvolk accepteren dat hij geen antwoord krijgt op een gestelde vraag. Ook Kenau Ollengren is gewoon werkvolk in dienst van haar werkgever, in dit geval de belastingbetaler.

appelvink | 27-12-17 | 00:52

'66 is een partij zonder ruggengraat. Met een hypocriete leider, voormalig veilingmeester Arrogander Pechtholt. Heeft niets echt in zich. Welke domoren stemmen op zo een partij. Mensen, die al lang hun schaapjes op het droge hebben en zichzelf benoemd hebben tot elitair. Wat zij absoluut niet zijn, is elitair. Elitair, is een woord welk weinig "echtheid" in zich draagt . Geld dat is het enige wat hen drijft. Zelfreinigend vermogen nul, zelfkritisch nul. Wat dat aangaat, zijn de '66 leden het pro-type van narcisme.
Het enige wat zij doen, is zelfverrijking en het land naar de afgrond helpen. Zeg ik land. Zij denken veel groter. Niet zoals het plebs, bekrompen. Nee, Arrogander com suis, denken veel groter. Een Europa, een superstaat en omarmen het globalisme. Ieder individu verzuipt in deze globaliserende maalstroom. Behalve diegenen die geld, macht en status hebben. Zij wanen zich onaantastbaar tot dat waarheid hen achterhaalt.

De Evangelist | 27-12-17 | 00:51 | 1

tot de moslim hem achterhaald.

gsm | 27-12-17 | 01:31

Kafka hoeft misschien volgens de letter van de wet vragen van journalisten niet te beantwoorden, maar het getuigt wel van grote onbeschoftheid om een batterij journo's zonder iets te zeggen de rug toe te keren. Ik vermoed dat ze de volgende keer beter geinstrueerd wordt door de spinner van Rutte, en met een teflon antwoord precies hetzelfde bereikt als met weglopen: niets.

peterdepeter | 27-12-17 | 00:42 | 1

Ze lijkt Trump wel.

Rest In Privacy | 27-12-17 | 15:13

.... denkt dat ze gewoon weg mag lopen van kritische persvragen....

Dat mag ze ook. Niemand hoeft vragen van de pers, al dan niet vrij, te beantwoorden. De pers mag vragen stellen; aan wie vragen gesteld zijn mag zwijgen. De pers heeft geen recht op antwoorden.

Het adagium "de pers als hoeder van de democratie" kan gelijk bij het oud papier

Arachne | 27-12-17 | 00:23

Trouwe hondenogen? Onbetrouwbare killersblik met aan zijn zijde die (Politieke) kenau, de nimmer gekozen onbeschoftheid pur sang maar met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid door inmenging van ons aller Trix op het Haagsche pluche is gepleurd. De blik allen al van dit vreselijk stuk onbenul op twee benen ontneemt je elk lustgevoel...... tot..., laat uw fantasie maar de vrije loop beste reaguurder. Fijne feestdagen

jale | 26-12-17 | 23:53

Hypocrieter kan niet. 50 jaar lang strijden voor de invoering van het referendum. Eindelijk komt het er. Vervolgens komt er een referendum over het Oekraïne verdrag. Het volk neemt een zeer verstandig besluit. En meteen wil D666 weer van het referendum af.
Ongeacht of je links, rechts, rijk, arm, zwart of wit bent, geen zinnig mens wil zware criminelen uit de Oekraïne zonder controle ons land binnen laten. Degenen die bij het referendum zelf voor het Oekraïne verdrag hebben gestemd zijn dom, dwaas en rot.
Maar dit is niet wat de regenten willen. Die hebben een alleen het eigenbelang voor ogen. Als wij met een miljoen sterven aan het front, en zij vullen hun zakken, dan vinden ze dat prima.

Orakel1958 | 26-12-17 | 23:42 | 2

Ik zal nooit strijden voor dit land wetende dat als er ooit oorlog komt dit door een dronkenlap in Brussel en zijn trawanten is te wijten. Pechtold en al die lafbekken zullen als honden met de staart tussen de benen vluchten of overlopen en het gepeupel laten creperen. Mocht het ooit zo ver komen en we worden weer bevrijd... Dan nooit meer het politieke systeem van nu opnieuw invoeren. Dat is van de vorige eeuw en voldoet niet meer.

Dirk III | 26-12-17 | 23:51

Ik zal ook niet vechten voor dit land. Maar niet vanwege Pechtold, vanwege de medelanders die op Pechtold gestemd hebben. Laat hen maar voelen wat ze veroorzaakt hebben met hun deugstem. Misschien dat ik zal vechten voor behoud van de Kempen. Dat is nog steeds een zeer leefbare regio.

hustler01 | 27-12-17 | 01:37

Macht maakt corrupt...

Dirk III | 26-12-17 | 23:29

Hun burgerhaat eindigt hier niet, jullie vergeten nog te noemen dat ze ook nog voorstander van de sleepnet wet zijn. Publiceer maar alles wat er mankeert aan hun privé leven. Wij geen privacy, zij geen privacy.

down | 26-12-17 | 23:22

Schitterende cartoon weer van Cortes. Vooral de hangende hondenogen zijn treffend voor deze omhooggevallen veilingmeester: een trouw likkertje van de Bilderberggroep.
Het is wel duidelijk dat ouwe Trix von Amsberg nog steeds haar dikke vingers in de pap heeft, vandaar de ministerspost voor die adelijke Kenau Ollengren en de 180 graden draai van Alexander Penthuis wb belasting betalen door Trix en de keuning.
Meer inspraak van burgers middels referenda is iets wat de hautaine Oranjes niet kunnen gebruiken bij hun ongebreidelde geldzucht, in hun minachting voor het plebs.
En het voormalig veilingmeestertje voelt zich verheven en onaantastbaar omdat het tegenwoordig het dwergpoedeltje mag spelen voor de puissant rijken en de grootgraaiers in Brussel.
Mijn minachting voor de Dubbeltjes66, die wanhopig proberen Kwartjes te worden dmv het verraden van hun principes en hun medemens, is oneindig veel groter dan het dedain van D66. Laag volk.

appelvink | 26-12-17 | 23:05 | 1

Ik heb Alex altijd hautain gevonden vanaf de eerste keer dat ik hem ooit op tv zag. Mensen liepen toen weg met de D van democratie maar ik ben daar gelukkig nooit ingetrapt. Nu de aap uit de mouw is gekropen ben ik blij toe. Partij is rijp voor de politieke schroot net als alle oude meuk zoals PvdA, Gleugens, VVD en het CDA. Ongelooflijk hoe slecht we decennia lang door deze partijen bestuurd zijn en steeds weer in de maling zijn genomen.

Dirk III | 26-12-17 | 23:42

136... Tsss. Daar koop je in NL een schuur voor. De werkelijke waarde ligt natuurlijk veel hoger en is met behulp van wat bevriende makelaars of ambtenaren naar beneden getaxeerd. Alles om de waarde van deze gift, die natuurlijk tussen de 195 en de 2,5 ton ligt, te downplayen. Stel je voor dat het gepeupel ontdekt dat je een cadeau hebt gehad waar ze hun een groot deel van hun leven voor werken om het afgelost te krijgen.

Dirk III | 26-12-17 | 23:05

Eeeeh wacht even ,,dan houd ik mn bek mooi recht terwijl ik me compleet omgekocht gedraag. Oeps ik ben erbij., maakt niet uit iedereen is gekocht.

rattenvanger XL | 26-12-17 | 22:54

Attica flatje.

van Oeffelen | 26-12-17 | 22:16

Zou iemand mij uit kunnen leggen, hoe het kan, dat AP niet zelf voor vice minister-president is gegaan?
Zag hij dit allemaal al aankomen? Overduidelijk 'peno-pauze'. Hij komt weg met appartement, ook al was hij tweede man geweest. Dan waren er ook toch geen nieuwe verkiezingen gekomen, wat gevaarlijk is, want Baudet staat goed in de peilingen? Niemand in de politiek wilt nieuwe verkiezingen, want dan gaat het een puinhoop worden. Wilders en Baudet. Er is nu adem, tot 3 jaar. Als ze het volhouden.
Ik sta verbaasd, dat Ollongren zo naar voren is geschoven. Uit het niets.
Van der Laan was natuurlijk eindverantwoordelijke, maar heeft toch ook heel veel overgelaten aan haar. Wethouder. Economische Zaken en Cultuur. Locoburgemeester.
Mijn vraag is eigenlijk: Ollongren had geen verantwoordelijk met die Marokkaanse dames? En afdelingen en geldweggooierij subsidie's etc? Heeft Van der Laan haar beschermd en schuld op zich genomen op het eind? Of heeft zij hem stiekem voor de wolven gegooid op het einde een beetje?
Dit ministerschap, had AP toch ook wel willen hebben?
Inderdaad nog een vrouw naar voren geschoven. Engelshoven. Zelfde verhaal, maar dan voor de stad Den Haag. En belangrijke post nu. OCW.
Very freaking interesting. En dan niet wat het beste voor Nederland is, maar wat het beste is met doorschuiverij van de baantjes. Kennelijk.

sunshine&rain | 26-12-17 | 22:03 | 1

Nee, Pechtold is een integere man die het beste voor heet met het land. Totaal niet machtsgeil of narcistisch, dus hij gaf die plek graag aan de onbekende Ollongren - Eens, something smells very fishy.

Harry Turtle | 26-12-17 | 23:07

Zou me niet verbazen dat Pechtold uit de hoge hoed van het partijkartel komt, met als missie het onschadelijk maken van D66. Werkelijk niks wat deze partij ooit voor ogen had staat nog overeind.

caspert79 | 26-12-17 | 21:55 | 3

Ach de CPN is ook met haar tijd mee gegaan zeg maar.
Tijden veranderen, partijen veranderen that's all folks!

Berbaar | 26-12-17 | 21:59

Heb ik vanaf het begin af aan al gedacht. Jaren geleden was het al zo'n atypische keuze om een veilingmeester met een hoop blahblah leider te maken van een partij met mensen zoals Boris van der Ham en die krullenbollen. Met de keuze voor die tot adel geupgrade toverfee en die organenroofnieuwslezeres is wel duidelijk dat die partij compleet losgezongen is van zijn roots. Zou er niemand in die partij weerstand hebben geboden? Afschaffen referendum enz. je hoort geen tegengeluid, zijn ze daar allemaal "voor" bij D66?

Watching the Wheels | 26-12-17 | 22:03

Watching the Wheels | 26-12-17 | 22:03
Het hoofd van A.P. staat niet meer naar D66 en D66-principes, maar naar het schoonhouden van vijf koters + appartementje schoonhouden + de rest + de liefde. Kortom, z'n eigen gezicht spreekt boekdelen over D66: het kan hem allemaal gestolen worden. Het verschil tussen de cleane Rutte en de gepamperde A.P. wordt afgrondelijk.

Eeuwig..Op..Vakantie | 26-12-17 | 22:46

Op sterven na dood is D66 helaas nog niet, maar het decadente verval is natuurlijk wel ingezet. Een partij die letterlijk AL haar beginselen bij het grof vuil heeft gezet wordt door mede politici niet meer serieus genomen. Een sluwe machiavellist als Rutte lacht Pechtold vierkant uit en gebruikt hem alleen nog maar voor zijn machtsspelletjes en als bliksemafleider, wetende wat ie met de PvdA heeft gedaan..

echt_links | 26-12-17 | 21:54 | 1

Het is inderdaad gewoon knap hoe ze in een paar jaar tijd hun principiële beginselen met het grootste gemak aan de kant hebben gezet. Een onverklaarbare metamorfose. Aan de andere kant, hun eigen corrupte gedrag zorgt er op deze manier vanzelf voor dat ze een vrije val maken. We hoeven niets te doen om ze onderuit te halen (behalve erover berichten) ze doen het helemaal zelf.

Braboblanke | 27-12-17 | 12:05

Toch is het een vreemd verhaal met die dame van Pechtold. Ze staat nu nummer 5 op de lijst in Meppel, nadat ze iets meer dan een jaar geleden met zwangerschapsverlof tijdelijk afzwaaide volgens www.steenwijkercourant.nl/nieuws/stee... dus het zou zomaar kunnen dat Alexander alweer een tijdje vader is, (van) nummer 5 op de lijst.

Watching the Wheels | 26-12-17 | 21:48 | 2

Dan is ook wel te begrijpen dat een goede vriend hem een appartementje geeft.

Watching the Wheels | 26-12-17 | 21:51

@Watching the Wheels | 26-12-17 | 21:48 | reageer
Nummer 4 en 5 waren een tweeeling (2 meisjes) toen de relatie van Alexander met zijn vrouw Froukje net kapot ging (kan ik mij ook wel voorstellen) en nu is er dus een nummer 6 onderweg. Waarvan Alexander waarschijnlijk ook de vader is, maar dat is een privé kwestie. Bij ons op kantoor heet dat “de tweede leg”, Alexander wil, of waarschijnlijk zijn nieuwe liefde, een nieuw gezinnetje stichten. Het zou interessant zijn als goede riooljournalisten er in duiken en uitzoeken van wie de eerste 3 kinderen zijn.
Het is duidelijk dat Arrogander er een vrije moraal op na houdt, met de Marokkaanse chick uit zijn partij en tegelijkertijd met een blonde chick uit de polder terwijl zijn vrouw en kinderen thuis moeten geloven dat ie 100 uur per week werkt (overspel pleegt).

Osdorpertje | 27-12-17 | 00:18

AP en z'n D66 is op sterven na dood. Althans, daar droom ik tegenwoordig wel eens van en wordt dan met een glimlach wakker in het heets van de strijd en een wonderbaarlijke ochtenerectie die na het opstaan de hele plee onder pist.

Rest In Privacy | 26-12-17 | 21:37 | 7

McMarx | 26-12-17 | 21:53
Tip voor jou: Neem even een pauze! Morgen weer, als je ontgift bent, dan lul je weer proper. Nu lukt jou dat even niet en je voert Berbaar. Stop!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 26-12-17 | 21:58

Ik heb het ook gedroomd. Dit kan geen toeval meer zijn.

Sinterbikske | 26-12-17 | 22:00

.... en je voert Berbaar. Stop!
Jan-Joris-Jaap-Joop | 26-12-17 | 21:58 | favoriet | block

Dit laatste is zeker een sterk argument om te stoppen voor vandaag.
Mijn dank!

Rest In Privacy | 26-12-17 | 22:17
▼ 4 antwoorden verborgen

Oprichter van Mierlo zou de oplichter van D66 zo hard uit de parij hebben getrapt dat hij pas in Scheveningen geland zou zijn.

gekwetst | 26-12-17 | 21:32 | 2

Of halverwege Canada. Groenland bijvoorbeeld.

Sinterbikske | 26-12-17 | 22:03

Bedoel je dat drankorgel uit Tilburg, die regelmatig stomdronken vanuit den Haag naar Tilburg reisde? Volgens mij heeft Juncker het daarvan geleerd!

harmen timmerman4925 | 27-12-17 | 23:41

Meest schuldig zijn al die fop msm journalisten die bij het nepnieuws over omtzigt elke dag opnieuw bleven berichten over dat nepnieuws,maar in geval van overduidelijke corruptie ineens allemaal op reces zijn.

van stampij | 26-12-17 | 21:30

Oost West, Wassila Hachchi. oh wacht

Stortkoker | 26-12-17 | 21:28

Duidelijk verhaal!

Schepvogel | 26-12-17 | 21:27
-weggejorist-
skylos | 26-12-17 | 21:13

De nieuwe vlam van A.P. is al 12,5 jaar lid van de plaatselijke fanfare Excelsior in de buurt van Giethoorn (Belt-Schutsloot). Een jaar geleden kreeg ze een tweeling, twee meisjes. (Bron: internet).
De komst van A.P. als dirigentje van D66 en als mannetje van buut'n uut de groote'n stad zal vast voor heisa en tegengetoeter gaan zorgen in het Giethoornse. Maar dankzij de Fanfare filmklassieker met Andre Mol kunnen al die scènes met deze nieuwe Schalm (zo heette de dirigent in de film) een tweede leven gaan beleven. In plaats van witte onderbroek wordt A.P.'s herkenningsteken het zeulen van megapakken met pampers. Veel geluk en sterkte met het geëmancipeerd poepluiers verschonen!

Eeuwig..Op..Vakantie | 26-12-17 | 21:06 | 3

LOL

Lupuslupus | 26-12-17 | 21:07

Dan zou die tweeling van A.P. kunnen zijn. Hij ziet die dame al langere tijd en je gaat toch niet vertellen dat hij een dame gaat daten die net 2 dochters heeft gekregen. Zou zomaar kunnen dat die mevrouw slechts 3 kinderen had en nu sinds een jaar twee erbij met onze goede vriend. Leuk voor ze!

Watching the Wheels | 26-12-17 | 23:11

Watching the Wheels | 26-12-17 | 23:11
Hij is niet vernoemd.

Eeuwig..Op..Vakantie | 26-12-17 | 23:49

Tuig van de richel vind je onder alle lagen van de bevolking.

MickeyGouda | 26-12-17 | 21:02

Ondertussen ligt Peggie schaterend met zijn jonge blom onder de kerstboom.
Referendum boeit geen hond en het appartementje ook niet echt.
Achterhoedegevecht meer niet.
Fijne feestdagen!!

Berbaar | 26-12-17 | 20:59 | 6

berbaar, peggie is vooral groot geworden dankzij greet. Vandaar dat nu alle ballen op Tjerrie gaan. Dat is zijn groeimodel. U noemt het knap, ik noem het eerder boerenslim.

Stortkoker | 26-12-17 | 21:31
-weggejorist-
SnartBlirdetRagnarok | 26-12-17 | 22:30

Berbaar | 26-12-17 | 20:59
Oneens, ik heb het aan de familie gevraagd (voorzichtig want het was kerst) en Alexander "Penthouse" Pechtold is zijn supporters kwijt in mijn omgeving.

O2Neutraal | 27-12-17 | 14:03
▼ 3 antwoorden verborgen

D66 is gewoon een rechtse partij geworden in de loop der jaren. En dan is corruptie een logisch gevolg.

Bakito | 26-12-17 | 20:52 | 4

Sterk wijntje zeker menschaap? D66 is de afgelopen jaren behoorlijk naar links getrokken, dat is een feit. Pechtold en zijn partij bestaan nog bij de gratie van Greet. D66 zijn islam/gelukszoekers knuffelaars gebleken...

Ommezwaai | 26-12-17 | 21:05

Een paar jaar geleden had D66 welgeteld 3 zetels beste Berbaar.

therealbraindump | 26-12-17 | 21:07

Dat is een onjuiste conclusie, D66 is niet links, noch rechts, d66 is niets. Heeft alle kroonjuwelen verjubeld, van referenda tot volksraadplegingen tot burgemeester benoemingen, het Nederlandse volk uitgeleverd aan de klotsende narcisten in Brussel. Wat er nog voor D66 overblijft is het genadebrood van toekomstige mooie baantjes. Als niet gekozen burgemeester of een niet door electoraat ondersteund baantje in Brussel. D66 is niets, niets meer wat Hans van Mierlo ooit bedoelde. D66 heeft landverraad op de eigen partij gepleegd.

braamstruik | 26-12-17 | 21:07
▼ 1 antwoord verborgen

De parallellen tussen het verval van de nrc, met kleine letters geschreven, en d66 is opvallend. Beide waren ooit het boegbeeld van geëmancipeerde liberale en vrijzinnige Nederlanders..., en er is helemaal niets meer van over. De NWO- en post modernistische agenda regeert. Op D’66 zal ik niet meet stemmen en het nrc abonnement heb ik een paar jaar geleden al opgezegd.

therealbraindump | 26-12-17 | 20:52

Pechtold is gewoon een oude vieze man die zich zo nodig moet bewijzen, zijn vrouw en kinderen verlaten, omdat hij zo nodig zijn lul achterna wil gaan,wat een lul. Vraag eens aan je kinderen of dit ze een fijn gevoel geven,loser.

von Amsberg | 26-12-17 | 20:46 | 2

Geheel in stijl met D66 oprichter van Mierlo: die was 3x getrouwd en had ook kinderen, relatie gehad met Gretta (die later trouwde met Duisenberg). Het was Van Mierlo te doen om het politieke bestel kapot te maken maar meneer accepteerde met gemak (als ik mij goed herinner 2) ministers posten. Haha. Tot zover de 'principes' van D66.

Lupuslupus | 26-12-17 | 21:02

Dit is inderdaad geen 'Redelijk Alternatief"

ger1306 | 26-12-17 | 21:22

Kabinet NSB1

salonsocialist | 26-12-17 | 20:45

Pechtold blijft hier - hoe verbazingwekkend dan ook - fier overeind: youtu.be/9j-4SitQfBo?t=3m43s Je Ondanks alle aanvallende vragen van Tom gaat hij niet extreem in de verdediging, hij blijft rustig. Het ontstane beeld is dan dat Pechtold het kennelijk bij het juiste eind heeft. Het beeld beklijft, niet de inhoud. Helaas.

mozaard | 26-12-17 | 20:44 | 1

Boter op het hoofd, een bord voor de kop en jezelf voor de gek houden. Het kan alle drie tegelijk.

O2Neutraal | 27-12-17 | 14:04

Zeg ken jij de hosselman, de hosselman, de hosselman,
Zeg ken jij de hosselman, hij woont in Scheveningen.
D66 nooit mijn partij geweest, altijd bijwagentje met niets, voor mensen die niet weten wat ze willen, wie ze zijn, en daarom maar ergens in het midden dwalen.
Thans 52 jaar bestaand noppes van noemenswaardige impact teweeg gebracht.
Pechtold heeft naam verworven dankzij Wilders, zoals die goorlap Patsernotte thans Baudet demoniseert. Kees Vee is een dolle stier met Kreuzberg Jacobs.
DDR66 zoals ik ze nu noem is de partij die GL naar de kroon steekt als meest verachtelijke groep.
Dat ze dieper dan diep mogen vallen. Ondemocratisch tuigh.

Memek | 26-12-17 | 20:43

D66 is zó 1966!!

Rest In Privacy | 26-12-17 | 20:39

Ik snap de journalisten van vandaag niet meer. Ja, het kan een Canadese huisvriend zijn, maar dan nog kan het een betaling voor Ceta zijn. Iedereen denkt D66 is pro Rutte en pro EU dus we doen er niets mee. Snapt u het.

kaasfondue | 26-12-17 | 20:36 | 1

Journalisten zijn onderdeel van de macht, denk aan Ben Knapen bij Moraalridders youtu.be/0Axr1LjIzyg?t=114 kranten zijn gekocht door banken of miljardairs. Het is een schijndemocratie.

Watching the Wheels | 26-12-17 | 20:39

Zeg van Rossem, het is tegenwoordig toch D66 in plaats van D'66?

Ommezwaai | 26-12-17 | 20:34

#vergane #afgeragd. Excuus

cucaracha | 26-12-17 | 20:31

Grappig ook hoe het nieuws over de nieuwe vriendin de aandacht mag afleiden van het appartementjerelletje. Overigens wel heel bijzonder dat hij toch weer voor de vrouwenliefde gaat. Pechtold weet immers dat de herenliefde hem -behalve diepgaande vriendschappen- ook onroerend goed oplevert. Of zijn er mensen die niet snappen dat hij de Canadese diplomaat een glanzende eikel gelikt heeft?

Linkse allergie | 26-12-17 | 20:30

Dit zijn de varkens van de democratie, kijk Karin wordt reeds voorbereid op haar taak om u te knechten, varkens zijn het niet meer en niet minder. Zij komen uit het D66 clubhuis onder leiding van een reserve heilsoldaat.

von Amsberg | 26-12-17 | 20:55

@rechtsdwalendeautist | 26-12-17 | 20:5
Nee waarom? Het voldoet allemaal net. Ze zal daar ongetwijfeld geweest zijn als assistent van Rutte na 22 jaar medewerker te zijn geweest op Algemene Zaken. Het is niet iemand die zomaar uit het niets komt. Je kunt je wel afvragen of dergelijke conferenties anno 2017 niet in iets meer openheid gevoerd kunnen worden. Ze zouden (desnoods een paar jaar later) wel verslag kunnen doen van wat daar besproken wordt. Beetje raar dat er geen verslagen worden gemaakt, geldt voor die eurogroep en EU ook. Hoef zelf die verslagen niet te zien, maar ik zou het wel een prettig idee vinden als het vastgelegd wordt, zodat in ieder geval "iemand" er controle op kan uitoefenen (desnoods jaren later). Dit is echt schimmig, zoals het nu gaat. Dat zouden ze belastingbetalers niet aan moeten willen doen, ze zitten er deels gefinancierd door onze werkzaamheden.

Watching the Wheels | 26-12-17 | 21:06

Ik zie ook Rutte en Sharon Dijksma, van sommigen verwacht je het minder dan van anderen.

Roze_bril_drager | 27-12-17 | 03:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Ach, wie hier heeft er hier nu nooit na een paar borrels icm een gevoel dat je verhane glorie bent principes overboord gemikt om te eindigen in een pauperflatje met een afgerade milf (×5). Ondergetekende wel, meerdere malen. Begrijp Lexie wel

cucaracha | 26-12-17 | 20:28

Mooie cartoon. Stukje chocola erbij had het afgemaakt.

Harry Turtle | 26-12-17 | 20:27

Die Pechtold moet dus zijn afgedankte vrouw met ongetwijfeld een paar kinderen onderhouden (of in het bos aan een boom binden) en dan nog die Hatchie en dan nu dat nieuwe vrouwke met 5 kids en dan ook nog tijd overhouden om alle stukken te lezen, geef het je te doen. Zou hem dat appartementje maar gunnen, zou niet graag met hem ruilen. Zo'n dame heeft niet voor niks 5 kinderen op haar 33e en er komt er ongetwijfeld nog één bij, voordat ze weer vertrekt en hem de schuld in z'n schoenen schuift. Die gast is zo ongelofelijk het haasje ... hij heeft het waarschijnlijk gelukkig nog niet door. Eenzaam vak dat politicus. Dan is reaguurder toch een stuk eenvoudiger.

Watching the Wheels | 26-12-17 | 20:24 | 9

@Lupuslupus | 26-12-17 | 21:11
Nou gefeliciteerd dan allen!

Watching the Wheels | 26-12-17 | 21:16

Zwanger van nummer 6? Nou, zo gaat die omvolking nog wel even duren.

Linkse allergie | 26-12-17 | 21:28

@Linkse allergie | 26-12-17 | 21:28
Denk dat ze er slechts 3 had en sinds een jaar 2 erbij met de fractievoorzitter. Wel bijzonder dat hij daar niet open over geweest zou zijn in dat geval, maar misschien wilde hij geen ruchtbaarheid vlak voor de verkiezingen. En die Hatchie is daar natuurlijk ook een beetje door overvallen ... zou zomaar kunnen.

Watching the Wheels | 26-12-17 | 23:15
▼ 6 antwoorden verborgen

Kom op, mensen. Zelfs onder de gewone kiezers is er toch nauwelijks nog iemand te vinden die denkt dat principes, kroonjuwelen, idealen etc. belangrijk zijn voor politici van welke kleur dan ook? Macht, invloed en baantjes, daar gaat het om.

DeDenkerT | 26-12-17 | 20:20 | 2

Valt wel mee als je honderden, nee duizenden keren uitgelegd hebt gekregen dat het niet mag. En je om de haverklap ambtenaren op de stoep hebt staan die tot in het absurde toe vertellen wat je allemaal wel en niet mag. De oneindige heoveelheid controles die bedrijven krijgen. Iedere regel, iedere punt en iedere komma moet kloppen. En in Den Haag hebben ze mankracht zat om mensen die op hoge functies zitten te informeren over wat wel mag en wat niet mag. En om ze te behoeden voor fouten. Als je al die mankracht uit eigen zak moet betalen ligt er een heel ander verhaal. En de besluiten die over CETA genomen worden, gaat weer zoveel en zoveel bedrijven de kop kosten. Wat als het jouw bedrijf de kop kost omdat er iemand in Den Haag zich graag laat verwennen?

Príncipe | 26-12-17 | 20:43

Ik heb een vermoeden dat de gemiddelde D66 kiezer dit jaren heeft gedacht. Het is een boze droom gebleken. Decimeren deze kudtpartij en snel.

Ommezwaai | 26-12-17 | 20:45

Het is een extremistische partij. Extremistisch waar het gaat om de mate waarin D66 soevereine macht van Nederland over wil dragen aan een buitenlandse overheid (Brussel). Extremistisch waar het gaat om het weghalen van de Nederlandse grens en deze te vervangen door een open grens om de EU heen (kansloze calculerende wereldburgers toelaten). Extremistisch waar het gaat om het kapot maken van ons sociale zekerheidstelsel (WW etc.). Extremistisch waar het gaat om een overheid die mag ingrijpen in het privé domein van de burger (sleepnet, organen) en ook nog demofoob (afschaffen referendum). Afijn, het is een anti Nederland en anti Nederlanders partij. En dat zie je dus in al hun politieke standpunten. Hoog tijd om deze verraders te vervolgen. Helaas is er niemand die het kan of durft. Dus voorlopig gaan ze lekker verder.

Graaier | 26-12-17 | 20:18

Zeer komieke cartoon,toch?

ger1306 | 26-12-17 | 20:16 | 1

Ja wel grappig.

Watching the Wheels | 26-12-17 | 20:26

@Osdorpertje
Neuckn met de baas, tres sjiek.

am*dam | 26-12-17 | 20:11 | 2

Ze heeft 5 kinderen, maar hoeveel er van hem zijn blijft een privékwestie.

Osdorpertje | 26-12-17 | 20:28

Dat heeft Pechtold ook gedaan of denk je echt dat hij de Canadese ambassadeur alleen maar rondgereden heeft?

Linkse allergie | 26-12-17 | 20:36

Het naieve van alles is dat GS blijkbaar van D66 een hogere morele status, en politieke consequentheid, had verwacht, gezien het aantal artikelen over Pechtold en bijbehorende frustratie. Wat waren jullie denkende?

skoftig | 26-12-17 | 20:10 | 1

Omdat een liberale website als GS zich politiek en maatschappelijk het meest verwant voelt (voelde) met D'66.

Arachne | 27-12-17 | 00:03

Macht corrumpeert. Dat D66 handelt zoals het handelt is triest maar tot op zekere hoogte ook wel weer te begrijpen. Wat me meer verontrust is dat al die hersenlozen er maar achteraan blijven lopen.

Arnold9638 | 26-12-17 | 20:00 | 1

Dat blijft verbazingwekkend, zou wel eens een grondige profielschets van de D66 kiezer willen zien. Wie zijn deze mensen precies en waarom verliest D66 slechts 4 virtuele zetels sinds de verkiezingen waarin Pechtoldgate al verwerkt zit ?

Roze_bril_drager | 27-12-17 | 02:48

En straks burgemeesters van Amsterdam. Dat heeft die Zweedse alvast voor hem geregeld.

Kamervraag | 26-12-17 | 19:56

Landverraders en zakkenvullers,
wie is er niet groot mee geworden,
penthouse pechtold is niet eens meer het topje van die ijsberg.

Plorkface | 26-12-17 | 19:56

Voorlopig ligt hij lekker op die Russische beer.

Watching the Wheels | 26-12-17 | 19:55

Kon die Maple Leaf niet wat kleiner?

OetSodom | 26-12-17 | 19:47 | 1

Ja, maar het is en blijft een privékwestie.

Manus Olie | 26-12-17 | 19:58

D66 is al begonnen met bliksemafleiders.
Ineens komen ze naar buiten met informatie over de nieuwe vriendin van Pechtold alsof dat de aandacht zal afleiden (bij de meeste kiezers wel)
www.telegraaf.nl/entertainment/147281...

Osdorpertje | 26-12-17 | 19:47 | 3

Aan de cartoon bij dit artikel heeft hij zo te zien de kerstdagen alleen doorgebracht.

Manus Olie | 26-12-17 | 19:55

@Manus Olie | 26-12-17 | 19:55
Als ik alleen thuis ben ga ik ook altijd naakt op zo'n Ikea schapenvacht voor de nephaart liggen. Om in de mood te komen.

Osdorpertje | 26-12-17 | 20:03

LOL!!!

Manus Olie | 26-12-17 | 20:08

D'66 "sinds vak K geswitched"?
Welnee, d'66 is al zeker 20 jaar een ***partij van antidemocraten en technocraten.
Anti-Israël maar pro-DDR; anti-VS en pro-EUssr; blij met Turks stemadvies door accepteren van genocide-ontkenning binnen de partij; populistische one-issue partij van het Wilders-bashen; etc.

Dandruff | 26-12-17 | 19:45

Mooi dat GS de tanden blijft zetten in de schandvlek voor onze democratie die D66 heet.

raskol | 26-12-17 | 19:44

Het is natuurlijk al jaren duidelijk dat D66 een is met de andere kleptocraten van VVD, PvdA, D66 en eendrachtig met hen samenwerkt om de eigen geldbuidels te vullen en ons land te verkopen aan die andere corruptocratie, de EU. Opdat het graaien nog makkelijker zal gaan.
.
Alleen de superieurtjes die hun ideeën en meningen baseren op een kwartiertje Nu.nl en DWDD / nieuwzuur per dag denken werkelijk te maken te hebben met een democratische politieke partij.
.
U weet wel. Al die mensen die nu in alle toonaarden zwijgen. Er is eigenlijk slechts een ding ranziger dan een D66 politicus, de D66 stemmer.
.
En daarom gaat het door...

Parel van het Zuiden | 26-12-17 | 19:42 | 1

Ja D66 stemmers, hoogopgeleid maar niet in staat zelf na te denken. Of de moeite nemen om zich te informeren. Stemmen D66 want dat heurt nou eenmaal zo in je bakfietsenclave, met je stemfie op facebook/insta als deugbewijs en/of aflaat.
Maar wel leuk, die partij is zo hol en hypocriet geworden dat je ze binnen 5 minuten compleet onder tafel lult. En daarna een biertje aanbiedt voor de schrik omdat ze erachter zijn gekomen dat hun denkbeelden en idealen veel dichter bij het FvD staan dan het huidige, holle D66.

Harry Turtle | 26-12-17 | 20:25

Wat een sneue Pechvogel is het toch ook.

Manus Olie | 26-12-17 | 19:42

Het was al zuur voor Arrogander dat hij geen minister mocht worden, maar het echt fijne internationale droombaantje gaat hij ook niet meer krijgen. Burgemeester van Ter Apel, dat zal het maximale zijn.

Guido | 26-12-17 | 19:41 | 3

Waf heeft Ter Apel nu weer misdaan? :(

echtpaul | 26-12-17 | 20:24

Het zal wel Meppel worden... www.destentor.nl/meppel/meppelse-d66-...
.
Stopt wel met een jaar of 60 natuurlijk, het kleautjesvolk moet -mede dankzij deze gladde aal- nog wel even door.

Ommezwaai | 26-12-17 | 20:31

@Ommezwaai: Lijkt mij niet dat hij op zijn 60e al kan stoppen. Hij is pas in 1996 afgestudeerd (31 jaar) dus dan zou hij nog maar zo'n 30 jaar gewerkt hebben terwijl hij juist wilde dat iedereen 50 jaar ging werken.

Bijbaantjes als chauffeur en veilingmeester waren tijdens zijn studie; die mogen wij ook niet meetellen.

Wering | 27-12-17 | 00:48

.. ook in 2018 krijgen wij nog veel met deze regentenkliek te stellen, valt te verwachten. Dat PVV en FvD nog maar zo groot mogen worden dat er geen uitsluitend kreupelen-kabinet valt te timmeren uit de resterende Gutmenschen.

Jan Passant mk2 | 26-12-17 | 19:41

Prima, blijven roeren. Desnoods een dagelijks terugkerend item met ter zake doende updates.

BlowingBubbles | 26-12-17 | 19:38

Demofoob en corrupt, D66 is 2017 ontmaskerd.

smdyasc | 26-12-17 | 19:37 | 1

Mja... en dan te bedenken dat we zoiets als een inlichtingendienst hebben om politici te beschermen tegen mensen die appartementjes aanbieden. Meteen eventjes inlichten van A.P., van dat zelfs een flesje wijn te ver gaat. En dat die en die meneer te ver gaat met voorstellen. Nee... ze gebruiken de inlichtingendiensten om het omgekeerde te bewerkstelligen. Ook niemand van de partijgenoten van D66 uit juridische hoek die zegt van zeg: "A.P. als jij dat doet, dan wil ik niet meer met je omgaan. Je weet dat we hier in Nederland dingen op een nette manier willen doen. Wat jij doet kan echt niet. Je beschadigt het vertrouwen in de politiek en de overheid." Het zegt dus ook iets over de leden van D66.

Príncipe | 26-12-17 | 19:49

Zou die maple leaf niet op een witte onderbroek moeten?

Parel van het Zuiden | 26-12-17 | 19:36 | 1

.. met de zittende regering van dat land WERD de maple leaf tot een witte onderbroek.

Jan Passant mk2 | 26-12-17 | 19:43

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl