achtergrond

Geenstijl

Kadasterdata kloppen. Corrupte @APechtold verzwijgt gratis gekregen Canadees appartement

Perfecte #zondagavond #openhaard #whisky #eigenhaardisgoudwaard

A post shared by Alexander Pechtold (@alexander.pechtold) on

Even blijven drukken mensen. Peggold kreeg zomaar het vruchtgebruik over een appartement maar noemt dat niet in het giftenregister van de TK. Kunt u gewoon nakijken in het kadaster: van dit cadeau is dus een bonnetje. Of het nu gaat om een luxueuze set nagelknippertjes of een heel appartement: verzwijgen is verzwijgen en dat mag niet in dit land. Gek ook dat Peggold met zijn uitgebreide register wel vermeldt dat ie een cd'tje van 20 eypo kreeg van de Canadezen, maar dit dan weer niet. Saillante details: zoals schrijvende rekenmachine Arno Wellens al aangeeft moet er ook nog eens een bedrag van € 1.545 worden afgetikt aan de boys van de blauwe envelop, voor de rekening van de schenker. Doet de Canadese diplomaat dus ook gewoon even. Ook grappig: de progressieve bafhoeren van D66 willen iedereen aan een energielabel hebben want lekker groen en duurzaam. Het appartement in kwestie heeft echter geen vastgesteld energielabel, maar alleen een tijdelijk label. Tegenswoordigs is dat echter wel verplicht, als vastgoed van eigenaar verwisselt. D66, je verwacht gewoon niet dat ze zich aan hun eigen deugregeltjes houden he? Het lijkt wel alsof ie zo arrogant is dat ie denkt ie toch wel wegkomt met een of andere kutsmoes. Nouja Peggold: vertellen jij en je goeie fatsoen maar eens ff hoe het precies zit met je gratis Scheveningse pied-a-terre van je Canadese CETA-vrienden.
UPDATE: Zo, dat is snel. Het is een "privékwestie", zegt D66 woordvoering tegen Nabelsevier. Wat NEPNIEUWS is want dan zou je sommige boekjes en ceedee's ook niet hoeven opgeven. Bovendien is de schenker een diplomaat van een bevriende natie. Sowieso: alle schenkingen aan Pechtold de Privépersoon zijn schenkingen aan Pechtold het Kamerlid.

UPDATE: Bij BNR zegt Peggold dat ie het gekregen heeft uit vriendschap onstaan in zijn tijd als student-chauffeur van meneer de Ambassadeur. Beste. Bijbaan. Ever. Laat onverlet dat het bizar dom, arrogant en onverstandig is om zo'n gigagift niet te vermelden. ** **

UPDATE: TPO has the goods. Uitgebreide citaten van de Peggol.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.