Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ho ho ho met dat ophemelen. Niemand stemde ooit op ‘volgende premier’ Kajsa Ollongren

Deep State Muppet

Gristenbode Trouw heeft een profiel van MinBiZa Kasja Ollongren (D66), waarin ze wordt samengevat als een poepsaaie pot met een dubbel paspoort die het bed deelt met de NPO en geen pils lust op haar vele uit publiek geld betaalde politieke pretreisjes.

Tevens beweert Trouw dat Ollongren premiersmateriaal voor de poldernatie is, maar daar is helemaal niets profetisch aan want dat schreven wij van dit weplok al in april 2014 in het topic Deze blonde stoot wordt de volgende MinPres. De slotzin daarvan nemen we inmiddels terug want we hebben een paar jaar later toch wat problemen met de potteuze premiersbelofte. Dat komt vooral door haar starre start als de nieuwe Guusje ter Horst. La Kajsa komt namelijk nogal arrogant en afstandelijk over, deed een Vogelaartje tegen de NOS, gaf al eerder blijk niets met publieke transparantie te hebben en weigert te reageren of toelichting te geven op haar eigen citaten, waarin ze nepnieuws zaaide over nepnieuws - of daar in elk geval niet-ondersteunde beweringen over ophing. 

Trouw hemelt haar eenzijdig op aan de hand van citaten van vrienden en partijgenoten, maar de eerste keer dat ze in beeld komt als nieuwe minister, loopt ze arrogant zwijgend weg van de camera en de tweede keer weigert ze toelichting te geven op zware aantijgingen in een ingewikkeld dossier. Dat noemt Trouw premiersmateriaal?

Het allerbelangrijkste bezwaar tegen die premature beloning: niemand van de Nederlandse kiesgerechtigden heeft ooit op Kajsa Ollongren gestemd. OK, bijna niemand. Maar feit is dat ze niet of nauwelijks in haar overheidscarrière zaaltjes vol partijleden heeft verleid, tuinpaadjes van Gewone Nederlanders heeft bedwongen om achter hun voordeur te komen, of kiezers heeft gecanvast op de weekmarkt van Panningen, Overveen of Terheijden. Ze deed alleen een keer mee aan Lingo, rond de verkiezingen van 2006 waar ze nummer 5 was op een D66-lijst waarvan er maar 3 gekozen werden. Zelf haalde ze 3174 stemmen - krap 5% van een Kamerzetel en nog minder dan GeenPeil. Niet alleen heeft mevrouw Ollongren nog nooit een bedrijf van binnen gezien, ze heeft zelfs nog nooit een kiezer van dichtbij meegemaakt.

Zesenzestigletterlingo

Als je dat optelt bij het feit dat ze al 7 jaar achter de schermen voor Mark Rutte werkt als deep state partijkartel muppet op Algemene Zaken, begrijp je haar stroeve omgang met de media en het publiek beter. Om niet meteen te zeggen dat het een hautaine trut is, want volgens Trouw is ze heel grappig en opgewekt en Meneer Ollongren (rechts) werkte bovendien bij Koefnoen en doet nu Lubach.

Maar toch. In 2014 werd ze - ongekozen - naar Amsterdam gehaald om wethouder en loco-burrie te worden. Daar was ze betrokken bij de Grijze Campagne maar dat wordt heftig ontkend omdat ze anders sneuvelt wegens democratisch meineed. Bovendien wordt ze ook al achtervolgd door een "lock her up!" schreeuwende Martin Bosma omdat ze van Amsterdam een republiek wil maken, mocht de PVV ooit tot grootste partij gekozen worden.

Wel, deze mevrouw wordt dus als premiersmateriaal getipt in het immer kritiekloze MSMediakartel. Stel dat Rutte dus in november 2019 tussentijds naar Brussel vertrekt om Tusk of Juncker op te volgen (en dat is echt niet ondenkbaar), en zij als vicepremier naar voren geschoven wordt om het MinPres-account van hem over te nemen, dan kun je dus stellen dat we definitief een deelstaat van Brussel/EU zijn geworden, waar een ongekozen opperhoofd door haar gelijken wordt aangewezen (edoch door niemand democratisch is verkozen) om de boel te besturen. Dan hebben we een premier waar ooit, elf jaar geleden, een keertje 3000 vrienden, bekenden en wat argeloze passanten op gestemd hebben. Meer niet. Is dat democratisch, vragen wij ons af.

Ook als dit kabinet valt met Rutte nog aan het roer, achten we de kans niet hoog dat Kajsa op een kieslijst komt bij nieuwe verkiezingen. Madame Ollongren is een halve Zweedse met een in Kiev, Oekraïne geboren opa maar bovenal is ze van Finse adel dus het landsbestuur komt haar gewoon toe. Zonder canvassen, zaaltjes of zieltjes winnen. Want stel je voor dat mensen die brood bakken of straten maken ook ineens wat te zeggen hebben. Dan krijg je Geert, populisme en lelijke dingen over de islam. Nee, laat het nou maar aan Grande Dame66 over - en dan hertaalt de partij waar geen laaggeletterde ooit op stemt de Belangrijke Besluiten achteraf wel in gewonemensentaal voor het plebs.

Leuk dat Trouw zo lief is voor de freule. Maar bedenk u dit eens: Kajsa Ollongren is een anagram van Al Jong Koranles. We zijn verloren.

Prinses Beatrix en de Amsterdamse loco-burgemeester Kajsa Ollongren kijken naar de passerende rijtoer met de Glazen Koets op Prinsjesdag. ANP ROYAL IMAGES BART MAAT

Ollongren = DDR66

Social

Wie heeft meer bestaansrecht?

D66-minister van Engelshoven (Onderwijs) over Zwarte Piet: “Sinterklaas heeft alleen bestaansrecht als het meegaat met de tijd." OK. Vraagje dan maar. Wie heeft er meer bestaansrecht?


Poll is Verlopen.

Wie heeft meer bestaansrecht?

D66-minister van Engelshoven (Onderwijs) over Zwarte Piet: “Sinterklaas heeft alleen bestaansrecht als het meegaat met de tijd." OK. Vraagje dan maar. Wie heeft er meer bestaansrecht?

Ter vergelijk van de verhoudingen: Er hebben al bijna tien keer zo veel mensen tégen het bestaansrecht van D66 gestemd, dan ooit bij verkiezingen vóór Kajsa Ollongren.

Reaguursels

Inloggen

Ollongren : " Pot van de week ".

surfingbilly | 17-11-17 | 16:44 | 2

Leuk voor de pottenkijkers.

Shoarmamasutra | 17-11-17 | 18:38

we worden geregeerd door potten , poten en criminelen.

beau van rtl | 18-11-17 | 13:44


Ik citeer een stukje uit een goed artikel vandaag over Ollongren:
"Het zijn niet de Russen die Nederland gek maken. Dat zijn wij zelf. De paniekzaaierij van Ollongren is, ironisch genoeg, ook een voorbeeld van nepnieuws. Omdat die de onmacht ontkent van de overheid tegenover de opkomst van populistische partijen op rechts. Omdat het de eigen schuld, de eigen verwaarlozing van de democratie wil maskeren door naar de Russen te wijzen. Omdat Ollongren niet voor de democratie vreest, maar voor verkiezingsuitslagen die haar (kabinet) niet bevallen: winst voor Wilders en Baudet. In haar ogen zijn er geen mensen die weloverwogen keuzes maken voor deze partijen, alleen halvegaren die zich door Russen laten misleiden. Rechtse oppositie is voor Ollongren een aantasting van de democratie.

Daarmee ontmaskert de minister zichzelf als totalitaire intrigante. Want hoe zat het nu met haar betrokkenheid als locoburgemeester van Amsterdam bij de grijze campagne die nepfilms moest verspreiden? Wist ze ervan (dus deed ze precies wat ze de Russen verwijt) of wist ze het niet (dus is ze niet in staat om nepnieuws te herkennen al ontstaat het onder haar verantwoordelijkheid)? Of broedt ze nog op een leugen over haar positie (dus berust de benoeming van deze incapabele regent op een misvatting)?
-
Voor het hele artikel zie
www.telegraaf.nl/nieuws/1259606/de-sp...

telelezer | 17-11-17 | 12:43 | 3

vervolg van bovenstaand citaat:
"Nota bene deze beunhaas is politiek verantwoordelijk voor onze inlichtingendienst en wil de media bewerken voor een tegenoffensief. De verspreider van nepnieuws gaat bepalen wat nepnieuws is, wat gecensureerd moet worden en hoe. Dat is ironisch, maar allerminst grappig: met Ollongren hebben we geen Russen meer nodig om de democratie te kraken. We hebben al een minister die denkt dat het volk te dom is voor het publieke debat, dat de democratie te zwak is voor het populisme, en dat mediamanipulatie de oplossing is. Bravo, hoor ik het Kremlin roepen, hoera. De nuttige idioot op de juiste plek.

telelezer | 17-11-17 | 12:50

Gelezen, briljant stuk !!
Tot de enkels afgezaagd.

Uw Verzekeringsadvis | 17-11-17 | 13:40

Het lijkt me wel zo correct om ook de naam van de journalist te vermelden: de onverschrokken Nausicaa Marbe, rots in de branding als het aankomt op het debunken van linkse onzin.

Zoals altijd van haar, weer een geweldig stuk.

EefjeWentelteefje | 17-11-17 | 14:42

Oh, wat een kift. Prachtig.

DrumPiet | 17-11-17 | 11:54

In een functionerende en dus transparante democratie zou het sujet Ollongren nooit een landsbestuurlijke functie kunnen bekleden, laat staan een functie onder welke de veiligheidsdiensten vallen. Rutte en driekwart van de 'volksvertegenwoordiging' zullen er alles aan doen om haar zo lang mogelijk haar gang te laten gaan. Dit land is post-democratisch geworden.

De Vrijlansier | 17-11-17 | 11:41

We kunnen over de VS denken wat we willen, maar iedere volksvertegenwoordiger (federaal, staat en gemeente) moet daar ZELF campagne lopen. In onze partijenstelsel krijg je zomaar een stuk of 20 lapzwansen er gratis bij de lijsttrekker bij. Een ambitieuze politicus hoeft dus niet naar het volk te luisteren maar zich inlikken bij de partijbonzen om een kamerzetel te bemachtigen.

BASinnic | 17-11-17 | 11:29 | 2

En daar raakt U in de kern één van de kroonjuwelen van wijlen H.A.F.M.O.van Mierlo: Indien Nederland besluit een districtenstelsel in te voeren sla je 2 vliegen in 1 klap: iedereen die een zeteltje wil bemachtigen moet daar zelf voor werken (en hoeft zich niet bij de partijbonzen inlikken), het verkrijgen van gratis lapzwansen is afgelopen en de versplintering zal een halt toegeroepen zijn. Door dat laatste zal een kabinet zoals het huidige "IKEA kabinet" niet meer gemaakt worden. (ik noem het "IKEA kabinet", want als je Omtzigt wegtrekt flikkert de hele boel in elkaar, ook al heeft Pechtold een Zweedse minister benoemd en er 3 kabinetsleden (Kajsa, Sigrid, Ingrid) Scandinavische voornamen hebben)

Brulboei_61SB | 17-11-17 | 11:59

Je moet ook nooit op de lijsttrekker stemmen. Stem op de kundigste vam de lijst.

Shoarmamasutra | 17-11-17 | 18:40

Zoiest heet "klaarstomen". Die spindoctor's sturen wat materiaal naar de willige pers om de publieke opinie met deze gedachte alvast vertrouwd te maken. Niet voor niks wordt erop gewezen dat heer vrouw in de redactie van Lubach zit. Dan draai je aan de knoppen.

Afwachten of meer het oppikken. Dan wordt het serieus. Zij is een droomverhaal voor "progressiv" links: Vrouw, lesbisch, dubbele nationaliteit dus half-allochton. Helaas roomblank en blond maar je kan niet alles hebben. .

redanx | 17-11-17 | 11:14

Je hoeft alleen maar naar dat arrogante hoofd te kijken van die Ollongren, dan weet je genoeg. Als Zweedse heeft ze toch een mooi baantje voor zich gerealiseerd in dit gekke land. Of ze capabel is weet niemand, of ze betrouwbaar is ook niet. In Amsterdam was ze niet bij iedereen populair en speelde zij al of niet een rare rol in het maken van foutieve voorlichting filmpjes over integratie in een achterbakse club mensen daar. Moeten we dus nog echt wel uitzoeken en als zij fout is: wegwezen! Hebben we nog "onderzoek journalisten"?
Want pas op , zij is zo links als de hel.

Daarom beste GS lezers: lees vandaag dus de column van mijn favoriete vrouwelijke columniste Nausicaa Marbe in de Telegraaf eens . Doen!!
Zij is goed ingevoerd, ook in "het Amsterdamse", met een scherp analyserend pennetje!
Nausicaa fileert daar die "minister"Ollongren compleet en we zijn dus gewaarschuwd.

outdoor | 17-11-17 | 10:57 | 2

Helemaal goed.
Voorts zou ik wel eens het "naadje van de kous"willen weten over de betrokkenheid van Ollongren inzake die "foute grijze integratie
moslimfilmpjes " betaald met ons gemeenschaps geld. Wellicht gemaakt door haar vrouw waar ze mee getrouwd is, Irene vd Brekel 's film bureautje! Moeten we onderzoeken hoor! Want als dat zo is moet mevr. Ollongren snel wegwezen ujit onze regering.

outdoor | 17-11-17 | 13:02

Artikel in Trouw is een beschamend voorbeeld van de verspreiding van irrelevante onzin. Alleen geschreven om mevrouw Ollongren op een voetstuk te plaatsen. Een behandeling die vrijwel iedere D66er of Groenlinkser in de traditionele media ten deel valt.

jochum1980 | 17-11-17 | 10:25 | 1

Trouw: links dagblad.

outdoor | 17-11-17 | 11:32

En de staatsomroepen willen maar dat we de Anti-Democraten 66 blijven omarmen. No Way ! Leve het internet en leve Social Media. Onze mening.

Kamervraag | 17-11-17 | 10:06

Vandaag de column van Nausicaa Marbe in de Telebelg. Een prachtstuk over Ollongren, met als sluitstuk "De nuttige idioot op de juiste plek". Een plempsel dat deze Liber-Aal(=Vrije Paling) uit het hart is gegrepen. Angst is een slechte raadgever, zeker indien deze ook nog regeert. Zoek dus als regering daarom nooit de oorzaak bij jezelf, maar creëer een vijandbeeld. Een klassieker. Zelf kwamen wij nooit verder dan de Belgen ironisch de schuld te geven van het achterhouden van bijvoorbeeld de mayonaise. Een politiek doemscenario lijkt ons. Toch? Nee Ollongren voor vrije denkers bang zijn? Koester ze.

Een vrije paling | 17-11-17 | 10:05

Net als bij Trump, loont het de moeite de speeches en debatten eens helemaal uit te zitten. Want alleen 'duiders' lezen gaat vervelen.
Ik was onder de indruk van het gebeuren in de Tweede Kamer; veel deskundigheid en goede debatten. Absoluut negatief vallen de optredens van Wilders en DENK op. Vooral Wilders die begint te roepen dat het afschaffen van de dividendbelasting dient voor de 'vriendjes' van Rutte en zijn eigen baantje bij een multinational, was een tragisch dieptepunt. De man kan zo echt niet serieus worden genomen.
Het optreden van Ollongren was uitermate professioneel; rustig, beheersd, rationeel en boven de stof staand gaf zij kort en bondig antwoord op maar liefst 26 moties.
Ze droogde DENK ook nog heel netjes af. DENK wil een wet die verbiedt dat politici tijdens hun vakanties contact zoeken met b.v. Israelische bestuurders, Ollongren gaf een kort antwoord: Er is werk en er is vakantie. Tijdens de vakantie zijn we niet aan het werk dus ik zie geen reden voor zo'n wet.

Helaas heb ik dus weinig aan de duider GeenStjl. Jammer, want de humor is wel leuk.

marjen | 17-11-17 | 09:59 | 1

Volkomen mee eens! En dan hebben we het nog niet eens over die lafaard van een Bosma (de Joseph Goebbels van de PVV). Als hij balllen had gehad had hij het OM gevraagd een onderzoek in te stellen naar het landverraad waarvan hij Ollongren betichtte, maar dat durft hij niet omdat hij wel weet dat hij bij het OM bot vangt en we hier geen Catelaanse toestanden willen.

Brulboei_61SB | 17-11-17 | 12:05

Lees anders het stuk van Nausica in de Telegraaf van vandaag. Beter kun je het niet opschrijven.
Bart heeft ergens een linkje staan. www.pressreader.com/netherlands/de-te... dus.

Petrus Poortwachter | 17-11-17 | 09:48

Is het mogelijk om over elke politicus zo'n stukje te schrijven?

kloopindeslootjijook | 17-11-17 | 09:28 | 1

Daar ben ik voor ! Hup Nausicaa Marbe!!

outdoor | 17-11-17 | 11:37

Een week van uitspraken van ollongren:
Nepnieuws over nepnieuws.
Burgers afzeiken door ze werk vd gemeente aan te bieden ipv het referendum.Werk waar de burger overigens dik voor betaald aan de gemeente.
Het is toch wel een (erg) domme (me)vrouw maar bovenal druipt de arrogantie ervan af.Wat is er op tegen om je ene paspoort in te leveren?Wat voor voordeel heb je van een dubbele nationaliteit van 2 europese landen?En als je heel goed bent in wartaal spreken waar een ander niks mee kan wil dat niet zeggen dat die ander dom is Kajsa!Maarja, zo goed is ze daar nou ook weer niet in.

Ben5570 | 17-11-17 | 09:11 | 1

Ik ken mensen die zowel de Nederlandse als de Zwitserse nationaliteit hebben, deze luxe kan op z'n tijd verdomde handig zijn. Bovendien kom je nooit van z'n lang zal ze leven van bepaalde (lees Marokkaanse) nationaliteiten af, ook al zou je dat nog zo graag willen. Simpelweg omdat die landen het verdommen om hun burgers te denationaliseren als zij zelf voor een andere nationaliteit kiezen. Daarom koos Wilders er ook specifiek voor om moties in te dienen tegen Ollongren (Zweeds/Nederlands) en Visser (Kroatisch/Nederlands) omdat hij wist dat dit bij Arib (Marokkaans/ Nederlands) niet kon op grond van bovenstaande.

Brulboei_61SB | 17-11-17 | 12:10

Mensen die in het bezit zijn van een dubbel paspoort moeten wat mij betreft niet kandidaat kunnen staan bij landelijke verkiezingen.

MickeyGouda | 17-11-17 | 09:09
-weggejorist-
Schoorsteenveger | 17-11-17 | 09:01

De Nederlandse overheid is een wereld op zich geworden, aangestuurd door wereldvreemde carrièrepolitici die de overheid bv alleen maar laten groeien en daarvoor de hardwerkende ondernemers en burgers uitknijpen.

Dutch_Holland | 17-11-17 | 09:00

Voorlopig is het wel deze mevrouw die het voor het zeggen heeft en niet een dame of heer van de 2e partij van Nederland, FvD, een gepromoveerde reaguurder of een andere knorrende onderbuik. "Populistisch" rechts blijkt volgens het recht van de sterkste sinds jaren een tandeloze tijger. En zal dat zonder brede rechtse elite gewoon blijven.

A.S. Perien | 17-11-17 | 09:00 | 1

@A.S. Perien | 17-11-17 | 09:00
Links slinkt ook en macht heb je toch nooit alleen in dit land. Twee zetels zou in principe voldoende moeten zijn om een goed onderbouwd alternatief geluid te laten horen. En met een alternatief geluid bedoel ik niet mijn muzieksmaak.

atheïstisch stemvee | 17-11-17 | 09:14

Goed geschreven. Ik hoop dat ze schrikken.
Inderdaad: Op ministers stemt niemand. Regeerakkoorden net zo min.

wingload | 17-11-17 | 08:54 | 2

Ja met name Van Rossem negeert regelmatig de Code van Bordeaux. Ik zeg altijd maar zo, fatsoen moet je doen!

atheïstisch stemvee | 17-11-17 | 08:56

Jammer. Was @JosephKluns | 17-11-17 | 08:53
*dat nieuwe reageren is een *

atheïstisch stemvee | 17-11-17 | 08:57

Jammer van het vermelden van dat anagram. Heeft niets met objectieve journalistiek te maken. Misser imho.

JosephKluns | 17-11-17 | 08:53

Dr. Blechtrummel | 16-11-17 | 23:11
Voorkeursstemmen tellen pas als een kandidaat 25% van de kiesdeler behaald. Verreweg de meeste kandidaten komen daar niet bij in de buurt. Dus wat je er verder ook van mag denken, je stemt op een partij, niet op een persoon.
lieverdeauddanreaud | 16-11-17 | 23:25
Ik zie dat www.operatielibero.nl/ weer bezig was?

In de grondwet staat niet dat kiesgerechtigden op een partij stemmen. Kiezers stemmen op hun volksvertegenwoordiger. Die verantwoording zou moeten leggen aan hun kiezers (en niet aan een partij of tegenwoordig een buitenlandse partij, regering of multinational).

Dat dit niet de praktijk is omdat deze "vertegenwoordigers" zich in een partij hebben verenigd en daardoor niet meer individueel ter verantwoording kunnen worden geroepen, is een ander verhaal. Daarom zou een bindend referendum de oplossing zijn, zodat de kiezer weer onze "vertegenwoordigers" bij kunnen sturen.

Maar zelfs een "raadplegend" referendum is al teveel voor onze "vertegenwoordigers". Zij willen juist immuun blijven voor verantwoording tegenover het kiesvee, en de leukste schnabbels (via lobby's) en de vetste baantjes voor zichzelf regelen.

Het enige wat mij verbaast is dat er nog politici zijn die zeggen verbaasd te zijn dat er een kloof tussen hun en het kiesvee bestaat...

Graaf_van_Hogendorp | 17-11-17 | 08:43 | 1

Hé Graaf, je hebt wat ongelukkig geknipt en geplakt; je zet tekst van de nietdooierooie onder mijn moment van reaguren terwijl ik juist beweer dat de kiezer juist wel op een persoon stemt.

Dr. Blechtrummel | 17-11-17 | 11:26

Lijkt me best een aardige vrouw daar niet van

Bokito ergo sum | 17-11-17 | 08:42 | 1

Precies en ook wel kundig. Dat ze niet over gebaande paden gaat kan ik ook wel hebben. En een Vogelaartje naar de NPO..... Wie zou dat niet willen doen?

JosephKluns | 17-11-17 | 08:54

Alleen al die uitspraak van de week over nepnieuws uit Rusland. Ze roeptoeterd maar wat, zonder met bewijs/bewijzen te kunnen melden.

Drunken_Pumpkins | 17-11-17 | 08:39

U schrijft in het artikel dat ze arrogant zwijgend wegloopt, weigert toelichting te geven op zware aantijgingen in een ingewikkeld dossier.
Túúúrlijk is dit premiersmateriaal. Rutte doet dat toch al jaren, laatste voorbeeld was het debat over de dividendbelasting, waar was de toelichting? Ollie doet zelfde dus perfect premiersmateriaal.

Louise-in-de-pels | 17-11-17 | 08:37

Aboutaleb, Hirsi Ali, Arib, Ollongren. Zo zie je maar weer dat ook den allochtoon alle kans heeft door te stoten tot het centrum van de macht in dit racistische kutland.

atheïstisch stemvee | 17-11-17 | 08:31

"Minder dan GeenPeil". Da's ernstig.

Schoorsteenveger | 17-11-17 | 08:27 | 1

Dan maak Geenpeil maar de premier van Nederland als Rutte EU-bobo wordt. Premier Dijkgraaf klinkt ook lekker Nederlands en heeft nu meer democratisch mandaat dan deze trut van een Beatrix-fluisteraar.

tipo | 17-11-17 | 08:35

Iedereen buitelt maar over elkaar om Martin Bosma als een trol neer te zetten.
Er daar valt best iets voor te zeggen.
Maar toch mag ook het dramatische debuut van Ollongren niet onbesproken blijven. Dan gaat het natuurlijk niet alleen om sterk anti-democratische D66-signatuur. Voornamelijk dat je van een voormalig wethouder (locoburgemeester!) uit Amsterdam meer mag verwachten qua mediaoptreden en huiswerk doen.

Rommelende Onderbuik | 17-11-17 | 08:12

De vrijmibo is vroeg vandaag. Als je van potten met wallen onder de ogen houdt tenminste...

eerstneukendanpraten | 17-11-17 | 08:07

Stand van zaken in Zweden gezien?
Zweden, in het bijzonder Zweedse vrouwen, in de regering zijn niet echt gezond voor je maatschappij.

Parel van het Zuiden | 17-11-17 | 08:02

Mw Kasja ollongren heeft al de Bilderberg conference bijgewoond en is dik met Beatrix... die zit gebeiteld.

xiuxiu | 17-11-17 | 07:55 | 1

En Bea is nu eenmaal de grote baas dus...

beau van rtl | 18-11-17 | 15:13

Het is een echte D66 vrouw. Het type met een dubbel paspoort, dubbele agenda en een heel vreemd gedachtepatroon. Haar missie is de Nederlandse maatschappij en cultuur kapot maken. Een echte D66'er.

ILF2 | 17-11-17 | 07:51
-weggejorist-
kempenaer | 17-11-17 | 07:40

Zo ene schoppen wij met pek en veren Panningen uit!

Vanilla | 17-11-17 | 07:32

nu gaf ze gisteren alsnog een inkijk in haar visie.. in ruil voor een landelijk referendum mogen de burgers voortaan zelf meer inspraak hebben in het durp of stad waar ze in onder zijn gebracht. Mw dacht dan aan inspraak in zelf de gemeentelijke tuinen, groenvoorzieningen bij gaan houden, het afval naar een container sjouwen op de hoek van de straat en nog wat van dat burgerinitiatieven..

De regenten zijn terug in Den Haag, het werkplebs dient te werken en vooral zich niet te bemoeien met ingewikkelde staatszaken..
En die ongelijkheid van dubbelpaspoorthouders annex autochtonen oorspronkelijke bewoners van dit land met 1 paspoort is inmiddels al een referenda waard.

Zou zij daarom zo snel als mogelijk van dat referenda af willen net als de regenten in haar club?

fikkieblijf! | 17-11-17 | 07:28

Mag ze op z’n minst eerst haar Zweedse paspoort inleveren, wat terecht werd geeist door de PVV, voordat ze MP wordt.
Uiteraard werd dat bij joop weer belachelijk gemaakt want naïef en lekker cosmopolitisch. Maar een duidelijke keus voor Nederland is toch het minste dat ik mag verwachten van een volksvertegenwoordiger. Of willen we een denk kaninet vol landverraders.
Verder denk ik dat van Rossem weleens gelijk kan hebben mbt de stoelendans. Heeft Nederland ineens lekker progressief een vrouwelijk MP. En laten we eerlijk zijn, meer vrouwen in de politiek is een doel op zich. Kwalitatief goede bestuurders is ondergeschikt daaraan.

ratelaar | 17-11-17 | 07:02 | 1

Ik ben benieuwd hoeveel tweede kamerleden het stiekem eens zijn met de pvv inzake dat dubbele paspoort, best veel vermoed ik. Het begint echt een nep-parlament te worden, zeker met de referendum discussie.... #zucht

Rico den Hollander | 17-11-17 | 07:04

OMG, ik heb met die troela op dezefde school gezeten.....

marcvanhasselt | 17-11-17 | 06:44 | 1

En ???

outdoor | 17-11-17 | 11:40
-weggejorist en opgerot-
ModusOperandi | 17-11-17 | 06:17 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik denk dat de kist van Hans van Mierlo versleten is van het zich omdraaien in het graf. Wat een faalhazen met ego problemen die d666 lui.

Rest In Privacy | 17-11-17 | 06:03 | 1

Inderdaad, er worden de laatste jaren schrikbarend veel aardbevingen rond Zorgvliet geregistreerd!

Brulboei_61SB | 17-11-17 | 12:16

Verrek, D'66 liet bij lingo een pasfoto van de partij maken.
Propaganda van een populistische partij.

topsporter | 17-11-17 | 05:21 | 2

Wie zou er in Nederland gemasseerd willen worden door een pot met een potje massageolie/glijmiddel van het merk Pechtold?

topsporter | 17-11-17 | 05:23

Wie zou er in Nederland gemasseerd willen worden door een pot met een potje massageolie/glijmiddel van het merk Pechtold?

topsporter | 17-11-17 | 05:23

Verrek, D'66 liet bij lingo een pasfoto van de partij maken.
Propaganda van een populistische partij.

topsporter | 17-11-17 | 05:21

zo gaat het inderdaad plaatsvinden. Rutte gaat nog voor einde oabinetsperiode naar Europa. Ollongren wordt weer ongekozen premier vanuit vicepremierschap en de rest van de vicepremiers zijn haar secondanten. Goed stuk overigens. Olongren kan alleen op deze manier premierschap bemachtigen en die moet en zal op haar C.V. Gekozen positie door burger zal nooit gebeuren, secretaris generaal beslist alleen vanuit de ivoren toren.

checkmate123 | 17-11-17 | 04:17 | 1

Totale onzin. Als Rutte vertrekt komt er een nieuwe VVD premier. Dus Zijlstra.

de Voorzittert | 17-11-17 | 06:21

Overigens ben ik van mening, dat voor bepaalde leeftijdsgroepen een avondklok moet worden ingesteld. Kinderen tot 16 jaar of zo dienen om 22:00 binnen te zijn. Zo niet, dan worden ze van straat gehaald en thuisgebracht. M.n. door hun eigen ouders!
Salut! Evocatus

Evocatus | 17-11-17 | 02:16 | 1

leven en laten leven mijn waarde.

lieverdeauddanreaud | 17-11-17 | 02:20

Overigens ben ik van mening, dat voor bepaalde leeftijdsgroepen een avondklok moet worden ingesteld. Kinderen tot 16 jaar of zo dienen om 22:00 binnen te zijn. Zo niet, dan worden ze van straat gehaald en thuisgebracht. M.n. door hun eigen ouders!

Evocatus | 17-11-17 | 02:15

"Maar bedenk u dit eens: Kajsa Ollongren is een anagram van Al Jong Koranles."
Dat somt de diepgang van opstel wel aardig op.

lieverdeauddanreaud | 17-11-17 | 02:04 | 2
-weggejorist-
topsporter | 17-11-17 | 05:26
-weggejorist-
topsporter | 17-11-17 | 05:26

Potten willen altijd de baas spelen.
Een lkevenswijsheid, verkregen door het jarenlang samenwerken als collega met potten.
Tot het punt van waanzin gedreven zelfs.

King of the Oneliner | 17-11-17 | 01:47 | 4

En ze krijgen in nederland ook nog altijd hun zin omdat ze EN vrouw EN pot zijn.
Er zitten genoeg van dat soort mensen op hoge posten, absoluut niet om wat ze kunnen, maar om wat ze zijn. Vooral in overheidsinstanties. Waar we er in dit land helaas erg veel van hebben.

Slipsnifter | 17-11-17 | 01:53
-weggejorist-
NLmomus | 17-11-17 | 02:00

"Potten willen altijd de baas spelen. "
Tja, wat dat betreft zijn het net mensen.

lieverdeauddanreaud | 17-11-17 | 02:15
▼ 1 antwoord verborgen

Tja, D666.... je weet van tevoren dat daar alleen maar ellende uit voort kan komen.

Slipsnifter | 17-11-17 | 01:14

Toen ik haar voor het eerst zag en las, vond ik haar al ietwat ‘typisch’ overkomen. Da’s 3 weken geleden, inmiddels kan ik wel zeggen dat dit artikel m’n indruk aardig bevestigt dat ze geen zuivere koffie verkoopt.

Jasperados | 17-11-17 | 00:57

Best triest. Mijn familie begon in 1500 in Rdam, eea volbracht maar
Kan niet wachten om op te zouten.

glaaf | 17-11-17 | 00:52

De gedicht Hollen Kreng

Gaat heen, minister Ollongren
En snel een beetje
Het volk heeft genoeg van u
En schreeuwt:
Gaat heen, Ollongren, gaat heen!
Hollen Kreng!

Lewis Lewinsky | 17-11-17 | 00:46

Dat iemand nooit echt gekozen is, daar kan ik wel mee leven. Als hij of zij maar capabel en integer is. Capabel lijkt deze mevrouw me wel, integer is een ander verhaal. Ik geef haar nog even het voordeel van de twijfel maar hou mijn hart vast.

Lewis | 17-11-17 | 00:40

Latitia Griffith werd ook wethouder van Amsterdam om zogenaamd bestuurlijke ervaring op te doen. En na de eerstvolgende verkiezingen was ze haar zetel kwijt. En voor je het weet was ze weer terug Tweede Kamerlid. Maar toen kwam daar opeens Hennis als nieuwe ster aan de horizon en was Laetitia meteen henes. Het is alsof ze een telefoontje krijgen: "Ik ben verliefd op een ander" of zeau. En nou is daar opeens Kajsa Ollongren, dus hoe lang blijft Hennis nog zitten? Want die is toch wel op een hondse manier afgevoerd, die moet nu zitten broeien op iets.

Twee Jeetjes | 17-11-17 | 00:38

Sinds wanneer stemmen we op de leden van de regering? Regering = uitvoerende macht, kamer = contolerende macht. Bij kamermeerderheid (democratisch dus) wordt een regering gevormd uit personen die daartoe worden aangezocht. Mensen dus, waarvan de kamer vermoed dat ze geschikt voor hun functie zijn. Zelfs reaguurders kunnen, in principe dan, voor een ministerspost worden gevraagd. Gelukkig blijft het bij deze theoretische mogelijkheid. Je moet, wil je gevraagd worden, namelijk langs iets meer dimensies kunnen denken dan islam en elite-haat.

PeterD | 17-11-17 | 00:38 | 5
-weggejorist-
topsporter | 17-11-17 | 05:36
-weggejorist-
topsporter | 17-11-17 | 05:36
-weggejorist-
topsporter | 17-11-17 | 05:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Briljant en dank Tomas (van) Ross(em). Geweldig plot en totaal niet ondenkbaar. Wellicht runde zij Rutte destijds ook al totaal en komt ze even polshoogte nemen.

Rest In Privacy | 17-11-17 | 00:34

Laten we hopen dat zij zo snel mogelijk weer van het politieke toneel verdwijnt. Ik heb het Trouw-artikel maar overgeslagen, want je vindt zelden iets inhoudelijks in hun artikelen. Dat die krant haar bejubelt verbaast me niets. Het is geen Gristenbode zoals van Rossem schrijft, maar gewoon het partijblad van Groen Links. Uit alle kolommen walmt de Groen-Linkse nestgeur je tegemoet.

JvanDeventer | 17-11-17 | 00:33

Hihi, valt mij nu pas op dat Boris Nijmanov tegenwoordig actief is op twitter. Ik moest er behoorlijk om gniffelen.

Beetje off topic: KeesVee is een afgrijselijke smeerlap. Niet alleen vanwege zijn gebrek aan manieren, maar vooral omdat hij zich inzet voor een staatscampagne om De Mensen te informeren en voor te lichten. Lees: propaganda om het Het Volk te beïnvloeden (ik dacht, laat ik ook eens een keer populistisch uit de hoek komen).
Maar serieus, waar haalt hij het gore lef vandaan? Op basis van niet-bestaande - ga ik voorshands van uit, want op geen enkele wijze aangetoond - Russische inmenging in de verkiezingen? Dat is toch gewoonweg eng.
En los daarvan, is Amerikaanse inmenging wel oké? Inmenging vanuit de EU? Inmenging door een lobby van multinationals? Indoctrinatie door het staatsjournaal? Krijg toch flink de hik, dikzak.

Een paard | 17-11-17 | 00:29 | 4
-weggejorist-
NLmomus | 17-11-17 | 01:57
-weggejorist-
topsporter | 17-11-17 | 05:41
-weggejorist-
topsporter | 17-11-17 | 05:41
▼ 1 antwoord verborgen

Zweedse Kajsa voert als nwo lizard buklaaf gewoon de marsorders uit die zij heeft gekregen op de laatste Bilderbergbijeenkomst

HetOorAakel | 17-11-17 | 00:29
-weggejorist-
Rest In Privacy | 17-11-17 | 00:06 | 1

Hautaine trut, goed samengevat. Ik heb haar vanmiddag aan het woord gezien op NPO politiek. Opvallend was haar Freudiaanse verspreking: "we willen de democratie vernielen,.,vernieuwen"

Roze_bril_drager | 17-11-17 | 00:03

Af, Russische Kasha! Grote bek houden!

Lefgozer | 17-11-17 | 00:00

Scharen me5 een bejaarde, ze gaat haar gang maar. Echter, een vrouw die haar IJ-sprong laat meewegen in een besluit on een deel van de Amsterdamse haven af te sluiten door een fietsbrug er door te drukken terwijl er in IJmuiden, na decenia onderhandelen, een nieuwe zeesluus gebouwd wordt om de scheepvaart naar die zelfde haven te bedienen. Afgezien van dit belachelijk arroganthandelen van deze pot heeft ze ook nog eens volledig schijt aan de ecomische gevolgen voor Disneyland Islamerdam. Te fout om naar te luisteren.

JanvandeBiertent | 16-11-17 | 23:46 | 1

U brengt het eerste feit naar voren waarvan ik vind dat het gevaarlijk zou zijn om zo iemand nog meer verantwoordelijkheid te geven. Geaardheid heeft niets te maken met intelligentie of daadkracht. Dit echter doet mij hopen dat deze dame zich dit weekend in een bus bevindt, die in de Dokkumer Ee belandt.

SlimmeBelg | 17-11-17 | 06:21

Zee U em es ha oh thee
cumshot

RickTheDick | 16-11-17 | 23:30

Nurse Ratched.

Vod Kanockers | 16-11-17 | 23:24

In Groningen heet ze OlleKreng.

pollens | 16-11-17 | 23:20 | 1

Die houden we erin.

Lewis Lewinsky | 17-11-17 | 00:25

TROUW schrijft
"De vrouw van Ollongren is producent van tv-pro­gram­ma 'Zondag met Lubach'"
*
Tsja..........

demaup | 16-11-17 | 23:19 | 3

Dus ook humorloos.

Kruisruiker | 16-11-17 | 23:33

Ze is aldaar dus ook al aan het masseren. Afschuwelijk, geen pot aan dit lichaam.

topsporter | 17-11-17 | 05:46

Ze is aldaar dus ook al aan het masseren. Afschuwelijk, geen pot aan dit lichaam.

topsporter | 17-11-17 | 05:46

De laatste foto voor de "lees verder". Is dat Prinses Leia van Star Wars?

Apollo | 16-11-17 | 23:17

Wereldvreemd en dus ongeschikt als premier. Zullen deze mensen nou echt geen normale mensen spreken. Denken ze nou echt dat hun mening de enige juiste is. Ze weet wel het zaakje lekker op te poken met haar uitspraken.

metdedag | 16-11-17 | 23:13

Er is maar één vraag, heeft ze dat Lingo gewonnen, of kon ze het woord 'penis ' niet over haar tong krijgen?

Febofiel | 16-11-17 | 23:13 | 1

Ze verloor in de finale...
Het antwoord was "zaaddodend"

Recalcitrant_Schaap | 16-11-17 | 23:27

Achterbakse en gevaarlijke EU-aanbiddende globalistentrut. Niet verrassend dat ze bij Dictatuur66 zit. Pissen op het volk en jezelf 'progressief' noemen, want dat klinkt zo positief. Alsof het vooruitgang impliceert. Maar het is meer zoals een kwaadaardige tumor, die groeit ten koste van zijn gastheer.

Dr. Snoepjes | 16-11-17 | 23:11

Die trapt regelrecht in de val... Zo narcistisch en zelfingenomen dat ze niet doorheeft dat het ophemelen een truc is om de touwtjes aan te trekken. "Coalitiepartners" moet je te vriend houden, sommigen doen dat met de baantjescarrousel in Brussel, andere houden je een wortel met het premierschap voor... denk nou niet dat er een D66 republieken op die plek komt te zitten in de 21e eeuw.. want als dat gebeurd, zijn wij allemaal rijp voor het gesticht.

DommeNeger | 16-11-17 | 23:09

Geachte GS-ers.
Dit is niet de juiste aanval op Kajsa. Dit artikel heeft het zelfde niveau als wat NRC schreef over Omtzicht. Niet dat is Kajsa mag. Of haar een goede bestuurder vind. Bij de volgende verkiezingen wordt D'66 de grote verliezer. Om de eenvoudige reden dat D'66 na iedere regeerperiode is weggevaagd en dat hier geen verandering in zal komen. Uiterlijk 19 maart 2019 is het gebeurd met Rutte-3.
Daarna verdwijnt Kasja ergens naar een stompzinnige taak in stompzinnig Europa. En horen we nooit meer van haar.

Orakel1958 | 16-11-17 | 23:09 | 1

Wat is er tegen ongefundeerd en ongenuanceerd reaguren?

Jan Dribbel | 16-11-17 | 23:21

Zie ik het nu goed, is Ollongren getrouwd met de moeder van Lubach?

Jan Dribbel | 16-11-17 | 23:05 | 2
-weggejorist-
topsporter | 17-11-17 | 05:52
-weggejorist-
topsporter | 17-11-17 | 05:52

"Het allerbelangrijkste bezwaar tegen die premature beloning: niemand van de Nederlandse kiesgerechtigden heeft ooit op Kajsa Ollongren gestemd."

ehm hoezo? Het Nederlands kiesstelsel heeft evenredige vertegenwoordiging. Het aantal zetels wordt bepaald door het aantal stemmen op een partij, niet een persoon. Zou jij toch moeten weten Van Rossem. Misschien teveel anglo saxische tv gekeken?

lieverdeauddanreaud | 16-11-17 | 23:04 | 3

Geinig, dus jij hebt op geen enkel persoon gestemd bij de verkiezingen?

Dr. Blechtrummel | 16-11-17 | 23:11

Dr. Blechtrummel | 16-11-17 | 23:11
Voorkeursstemmen tellen pas als een kandidaat 25% van de kiesdeler behaald. Verreweg de meeste kandidaten komen daar niet bij in de buurt. Dus wat je er verder ook van mag denken, je stemt op een partij, niet op een persoon.

lieverdeauddanreaud | 16-11-17 | 23:25

lieverdeauddanreaud | 16-11-17 | 23:25
Het blijft overeind dat het aan de persoon ligt hoe hij/zij invulling geeft aan zijn/haar taak. Dat kan je wel of niet aanstaan. Was Ollongren in de kamer gekomen als ze op de kieslijst had gestaan? Geen idee, zo ver reikt de democratie dus niet. Een partij is niet simpel een samenraapsel van trekpoppen en klapvee die het partijprogramma volgen.

Dr. Blechtrummel | 17-11-17 | 09:13

't Moreel kompas in donkere tijden
Wijst de weg als te vermijden
En de spiegeling der cijfers
En de letters en de wijzer
Zijn als een omgekeerd gedicht
Als een eigenaardig stil gezicht.

AntiSoof | 16-11-17 | 23:03

Allemachtig, wie heeft dat wijf vrijgelaten? Die zat toch samen in de cel met mabel wisse na dat hashdealtje?

rattenvanger XL | 16-11-17 | 23:01
-weggejorist-
12pints | 16-11-17 | 23:01 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Het gaat er niet om hoeveel mensen op jou hebben gestemt,maar wie op jou gestemt heeft en gaat stemmen.Een miljoen sloebbers hebben echt minder in de melk te brokkkelen dan tienduizend zeer vermogende kakkers,maar dat wil bij sommigen nog steeds tot hun hypofyse doordringen.

kzegje | 16-11-17 | 22:59 | 4

Waarom stemmen een miljoen sloebers dan op die paar kakkers terwijl ze voor de rest kennelijk het er niet helemaal mee eens zijn?

Graaf_van_Hogendorp | 16-11-17 | 23:03

Je bedoelt natuurlijk de pijnappelklier. Of de neocortex. Tis maar net welke men een prioriteit geeft.

AntiSoof | 16-11-17 | 23:07

Daar is in basis toch ook geen probleem mee. Het kan zelfs dat een alleenheerser een zeer tevreden bevolking heeft. Wat doe je met je zogenaamde macht. Dus misschien dringt het tot jouw frontale kwab eens door dat het niet gaat om de bestemming maar om de route daar naar toe.

Mark_D_NL | 16-11-17 | 23:11
▼ 1 antwoord verborgen

We wachten gewoon even de gelekte sextape af voor we oordelen...

Binnenbaan | 16-11-17 | 22:58 | 1

Op naar fles twee om dit beeld weg te spoelen. Goed bezig!

Winter_is_coming | 16-11-17 | 23:19
-weggejorist-
Diepe Vuist | 16-11-17 | 22:58

Juiste partij? Check
Juiste toon? Check
Arrogant? Check
Moreel superieur? Check
Meerdere paspoorten? Check
Zweeds jankwijf? Check

Nou dames en heren, dat lijkt mij duidelijk. Hier is sprake van een uniek talent waar we nog veel plezier aan gaan beleven. OMG.

helemaal uit

padbuffel | 16-11-17 | 22:58

Tja wat kun je nog toevoegen, Debielen66 is het paspoort naar burger hatende, hautaine, arrogante figuren. Een partij die door de jaren heen geen noemenswaardige deuk in een pak boter heeft geslagen, maar dan ook werkelijk niets, maar vooral een veilige haven is voor die figuren die eigenlijk ook niet weten wat ze willen. En daarvan lopen er nogal wat rond in dat millennium volk, mensjes die mateloos interessant kunnen doen over wat ze nog niet echt weten. Tel daarbij op de politiek correcte incrowd van de grachtengordel, wat arrogant meeloop volk plus EU fanaten, Trump haters, Brexit bashers en de Poetin kaart spelers; ziedaar het plaatje is compleet.
In deze tijd waarbij je zonder enige politieke bagage, maatschappelijke ervaring, breed inzicht, laat staan noemenswaardige kennis en kunde een loopbaan op het pluche wilt maken, ben je als D66'er gepikt en genageld. Hoe minder hoe liever, en dat geeft niet want Brussel is het excuus.

Memek | 16-11-17 | 22:57 | 3

en partij die door de jaren heen geen noemenswaardige deuk in een pak boter heeft geslagen
Memek | 16-11-17 | 22:57 | reageer
Wel 1.285.819 stemmen waarvan 863.887 voor Miezerig Mannetje. 1/10 van de bakra vindt D666 waanzinnig en Peggie een kanjer.

Graaf_van_Hogendorp | 16-11-17 | 23:01

Memek | 16-11-17 | 22:57 |

Ik heb dit al eerder hier gezegd: D66 heeft zich het monopolie op het gezond verstand en het kosmopolitisch wereldbeeld ( en daarmee de stem van intellectueel Nederland heeft toegeëigend. Toch knap met een windvaan die 9 jaar over een studie kunstgeschiedenis heeft gedaan aan het roer.

Naar mijzelf kijkende pas ik goed in het profiel van de D66-stemmer, maar ik moet ze niet vanwege hun hooghartige houding. Zwaar overtuigd van hun eigen gelijk. Artsenfederatie KNMG standpunt geeft aan dat onder haar leden grote bezwaren bestaan omtrent het voornemen de mogelijkheden om over te gaan tot euthanasie; D66 weet het beter en legt het naast zich neer. Wat weten die artsen immers nu helemaal?

Meerdere specialisten hebben zich uitgesproken tegen het meerouderschap omdat zich dit tegen het belang van het kind uit zou spreken. D66 spreekt er schande van en doet de legitieme bezwaren af als ouderwets en conservatief.

Europa? Daar lopen ze slaafs achteraan, want globalisatie is een zegen!

Daar kan ik slecht tegen. Zo veel geblaat, alles afdoen als drogredenen maar verantwoording afleggen of het eigen standpunt nader verklaren, ho maar. Dan zeg ik: Go fuck yourself!

de IJsman | 17-11-17 | 00:29

edit: Artsenfederatie KNMG geeft aan dat onder haar leden grote bezwaren bestaan omtrent het voornemen de mogelijkheden om over te gaan tot euthanasie te verruimen.

de IJsman | 17-11-17 | 00:30

Regente pur sang. De arrogantie spat er van af. Ze is wel iets lekkerder dan Jorritsma.

brutus68 | 16-11-17 | 22:56 | 3

Zoiets als zeggen dat Joe Stalin iets lekkerder is dan die mislukte Charly Chaplin imitator.

Graaf_van_Hogendorp | 16-11-17 | 22:58
-weggejorist-
topsporter | 17-11-17 | 06:01
-weggejorist-
topsporter | 17-11-17 | 06:01

Vandaag vond ik haar jurk wel mooi.
Maar wat een afgrijselijke, arrogante, stiekeme, vieze takketrut die Trollongren.

Poesmobiel | 16-11-17 | 22:55

Ik ruik een polder Clinton...

litebyte | 16-11-17 | 22:54 | 1

Itt Hilary gaat zij wel regeren.

Graaf_van_Hogendorp | 16-11-17 | 22:56

I'm with Bosma.

Bert Konterman | 16-11-17 | 22:52

Ze heeft genoeg dure kak aan het volk om zo minister president te worden. Maar ik denk gezien alle vervulde beloften van Rutte I, Rutte II en het rariteitenkabinet Rutte III dat we gewoon doorgaan voor Rutte IV. Want ja, het volk pikt het niet meer dus stemmen we Rutte. Soort kiezers-sado-masochisme. Al hebben velen dat niet eens door.

Dagdief | 16-11-17 | 22:50 | 1

Ik heb haar in mijn linkedin, jij toch ook?
Netwerken is geen slechte eigenschap.

Versnelling | 16-11-17 | 22:55

Kwaliteiten:
totale minachting voor het volk CHECK
totaal wereldvreemde opvattingen CHECK
islamofiel CHECK

toch mist ze één cruciale eigenschap om MP te worden: ze kan niet met een welgemeende lach problemen weglachen zoals Mark dat kan. Kan ze überhaupt wel lachen zonder dat het lijkt alsof ze net een puppy geschopt heeft?

IslamPislam | 16-11-17 | 22:48 | 4

Aan de hangerige huid op haar gezicht te zien zullen d'r tieten ook niet echt kwaliteitswaar zijn nee.

IslamPislam | 16-11-17 | 22:56

Nogmaals: aub geen smerige beelden in mijn visueel ingestelde brein plempen!

Winter_is_coming | 16-11-17 | 23:16

Eén slaspmutsje volstaat niet meet. Pak de grote fles maar...

Winter_is_coming | 16-11-17 | 23:17
▼ 1 antwoord verborgen

Goed stuk, van Rossem. Ze gaat de PVV/ FvD nog groot maken..

Guust Kadaver | 16-11-17 | 22:47 | 1

De PVV=VVD, dat de FvD het nog vol kan houden tot de volgende nationale ronde valt nog maar te bezien.

litebyte | 16-11-17 | 22:55

Volgende premier, dan zou D66 eerst de grootste partij moeten worden.
Misschien dat ze op korte termijn nog wat teleurgestelde Klaver stemmers van GL kunnen afsnoepen, maar het EU-lyrische en islam-kritiekloze riedeltje van ze wordt met de dag ongeloofwaardiger. De wal zal de bakfiets keren.

Harry Turtle | 16-11-17 | 22:45 | 1

De wal zal de bakfiets keren. lol

metdedag | 16-11-17 | 23:16

't Is een hautaine trut ver verheven boven het gewone volk. Ik heb haar vandaag bezig gezien. Vreselijk mens, kan het niet anders zeggen, en kan ook zeggen dat ze er als eerste uit gaat vliegen. Bosma gaat vast nog wel vat op haar krijgen als ie maar genoeg doordramt.

En goed om te weten dat van meneer Ollengren, nu weet ik weer waarom ik nooit maar dan ook nooit naar die Lubach zal kijken.

Zwizalletju | 16-11-17 | 22:43 | 1

Was voor mij ook een eyeopener. Buma werd dan nog wel enigszins door Lubach te kakken gezet, terecht overigens, maar Pinokio himself en kereltje Pechtold zullen van dit lot wel verschoond blijven dankzij de invloed van meneer Al Jong Koranles.

prins_flip_da_luxe | 17-11-17 | 00:10

Tja. Je gaat je ongevraagd toch ergens afvragen wat haar grootvader Alexander nu precies uitspookte in Java en Sumatra toen hij daar in de jaren twintig actief was. Iets met kolonialisme of zo.

Knoeperd | 16-11-17 | 22:42 | 3

So what?
Mijn voorouders waren ook plantage eigenaren dat was toen vrij normaal in de west en in de oost.

Berbaar | 16-11-17 | 22:54

Oh, vandaar uw tegels.

Knoeperd | 16-11-17 | 23:31

Berbaar | 16-11-17 | 22:54

"De West en de Oost"? Vreselijke termen. Van gedweep met het koloniale verleden krijg ik instant braakneigingen. Vandaar dat ik Bosma - die overigens niet oliedom, maar wel dom is- met zijn fascinatie voor Zuid-Afrika en de Prinsenvlag (de polderversie van de Confederate Flag) niet moet.

de IJsman | 17-11-17 | 00:35

Maar kunnen we nu nog lachen om Lubach? Die mag over een poosje ook niet meer alles zeggen.
Triest.

hotnot | 16-11-17 | 22:42 | 5

Funny how?

Granduciel | 16-11-17 | 22:51

We moeten straks verplicht lachen als Ollongren stadhouder van 0031 wordt, anders wordt haar partner Irene van den Brekel boos.

Graaf_van_Hogendorp | 16-11-17 | 22:52

die luibach heeft ook alleen maar witte mensen in zijn programmateam, dus ook een rasist

Rest In Privacy | 16-11-17 | 23:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Hihi het zuur spuit er weer eens van af.
Ik heb hartelijk gelachen, waarvoor dank.
Nu gewoon weer even terug naar het heden en zien wat mevrouw er van bakt.

Berbaar | 16-11-17 | 22:37 | 7

Berbaar | 16-11-17 | 22:50

U lijdt gekukkig niet aan zelfonderschatting.

Kruisruiker | 16-11-17 | 22:58

@HaatbaardKnipper | 16-11-17 | 22:58
Dream on mijn Beste.
Ik zie het allemaal met veel vertrouwen tegemoet.
Dat straks wordt het allemaal anders wordt wel een beetje steels trouwens.
Maar hoop doet leven en een kinderhand is snel gevuld (met hoop).
Sterkte ermee lol!

Berbaar | 16-11-17 | 23:38

Berbaar | 16-11-17 | 22:37 |

Ik heb me recentelijk, na vermanend toe te zijn gesproken door een mede-reaguurder, in haar track record als wethouder van onze hoofdstad verdiept en ik kan vertellen dat de late burgervader ('Damsko Strijder') het nodig vond haar publiekelijk te vermanen alvorens haar van een belangrijk dossier af te schoppen. Wellicht dat dat de reden is dat ze niet aan journalisten wilt vertellen hoe zaken intern geregeld worden. Dat, in combinatie met haar tot nu toe vertoonde onhandigheid voor wat betreft de omgang met leden van het journalistieke gilde, maakt dat dit weleens kan eindigen in een harde landing. Ik ga er in ieder geval voor zitten.

de IJsman | 17-11-17 | 00:41
▼ 4 antwoorden verborgen

Die mijnheer Ollongren is toch wel even schrikken. Af en toe kijk ik wel eens een educatieve video over twee vrouwen die elkaar leuk vinden, maar je moet er toch niet aan denken dat thefappening privé-opnames van deze twee personen online gooit.

spanarchist | 16-11-17 | 22:36 | 3

Ik moest lachen. Top.

Pedronegro | 16-11-17 | 23:01

Ja lekker, net voor het slapen gaan deze visueel ingestelde reaguurder zaadje planten voor nachtmerries.
Ik neem nog snel een slaapmutsje. Wiecwil er ook een om dit beeld weg te spoelen?

Winter_is_coming | 16-11-17 | 23:12
-weggejorist-
pulp_fiction | 16-11-17 | 23:25

Lesbisch betaan niet eens echt. Het si een trend. Een mode verschijnsel. Homo's zijn een natuur ding, lesbisch een mode grill.

Mark_D_NL | 16-11-17 | 22:36 | 4

@versnelling: Niets genen, is gewoon een overgangsfase van het ene geslacht naar het andere. Reïncarnatie, weet u wel. De enige plausibele verklaring.

SlimmeBelg | 17-11-17 | 04:45
-weggejorist-
topsporter | 17-11-17 | 06:08
-weggejorist-
topsporter | 17-11-17 | 06:08
▼ 1 antwoord verborgen

Een draak van een vrouw in alle opzichten.

MogeWijEveOvergeve | 16-11-17 | 22:34

Heilige tante. Jullie waren echt de eersten!

Hoen | 16-11-17 | 22:34

Het is niet aan de Reaguurder te bepalen wie ergeschikt is als premier, dat is aan Rutte inner circle plus bevriende journalisten en voorlichters en de EU

Rest In Privacy | 16-11-17 | 22:32 | 1

She loves you, yeah, yeah, yeah

SlimmeBelg | 17-11-17 | 04:41

Dan hebben we een premier waar ooit, elf jaar geleden, een keertje 3000 vrienden, bekenden en wat argeloze passanten op gestemd hebben. Meer niet. Is dat democratisch, vragen wij ons af.
@Van Rossem | 16-11-17 | 21:55 | 25 reacties
Er hebben 1.285.819 tata's op D66 gestemd. Ons kabinet - die U gekozen hebt - zitten partijen (VVD, CDA, D666, CU) in die samen 5.182.237 bakra's op hebben gestemd. Dit is ex 1.894.513 witmangs die op gedoogpartners PvdA, PvdD en Groen(s)Links hebben gestemd.

Bij elkaar 7.076.750 van de 12.900.000 stemgerechtigden.

Hoewel veel witjes Ollongren niet eens kennen, geniet haar partij en haar zusterpartijen grote steun onder de roomwitte 0031 bevolking.

Graaf_van_Hogendorp | 16-11-17 | 22:32 | 2

Ja ja er zijn erg veel soros wannabee's in nederland

rattenvanger XL | 16-11-17 | 22:45

Tja, ik weet nog de dag dat Rutte nipt het lijstrukkerschap van Rita Verdonk won.
Ik denk niet dat Rita ons had kunnen redden. Wel grote kans dat ons land er nu beter voor had gestaan als...

Rommelende Onderbuik | 17-11-17 | 08:40

Die foto met Bea is een photoshop neem ik aan.
Met die pot wordt het nooit wat, ze is een autist en kan door haar slechte inlevingsvermogen geen kiezers aan zich binden. En dat doorschuiven als vice premier is onlogisch want een opvolger van rutte zou een vvd-er zijn.
Het enige wat ze kan is geld verdienen en onzin spuien over de rug van een ander.

Versnelling | 16-11-17 | 22:29 | 4

Nee hoor, tot achter de ellebogen in het koningshuis deze Ollongren. Sans gene.

HaatbaardKnipper | 16-11-17 | 22:51

Kijk, dat zijn nu kinderen, zegt Trix. Kun je een hoop plezier van hebben, of niet, maar dat is de essentie van het leven, de toekomst.

SlimmeBelg | 17-11-17 | 04:40

Als er nu nog mensen zijn die nu nog niet weten dat Bea de grote eindbaas is van Nederland. Alles gaat via Drakenstein heur. ALLES LOOPT VIA BEA. Wie het meeste geld heeft , heeft de macht.

beau van rtl | 18-11-17 | 13:40
▼ 1 antwoord verborgen

Peter’s Principle = iedereen groeit door tot zijn eigen onvermogen.
Kasja Ollongren was wellicht een bruikbare ambtenaar maar is in 2 weken tijd al volstrekt incapabel gebleken als publieke landelijke bestuurder.
.
Ze heeft weken zoniet maanden haar ministerschap kunnen voorbereiden en wat komt eruit? Ronduit onnozel gestamel over het referendum en curieus gezwijg over haar anti-PVV uitspraken.
Ze is houterig in haar media-optredens en horkerig in de plenaire debatzaal. Ollongren lijkt relativeringsvermogen te ontberen, heeft sowieso 0,0 humor (mag niet bij D’66) en ontpopt zich als de ultieme opvolgster van Hennis: professionele politieke carrièretijger die in de slipstream van Gladde Mark probeert te blijven door onder de radar wat policore onzin te ratelen.
.
Deze mevrouw is in de verste verte geen kaliber MinPres.

de Voorzittert | 16-11-17 | 22:27 | 6

Wie meet en beoordeelt dat onvermogen? Hoog in de boom wordt onvermogen gewoon gedelegeerd.
Heeft men er geen last meer van.
Doe eens een management cursus.

Versnelling | 16-11-17 | 22:37

Rommelende Onderbuik | 16-11-17 | 22:35
Zichzelf te serieus nemende figuren vind ik inderdaad enger dan eng.

Kruisruiker | 16-11-17 | 22:37

@Mark_D
Niet geschikt. Ook al heeft Rutte een miljoenmiljard beloftes gebroken, levert tie het land uit aan Brussel en de culuur aan de Islam. Ook al sloopt tie eigenhandig zzp-end Nederland en lacht tie de zure pijn van gezinnen met een hypotheek keihard in het gezicht uit: hij kan wel normaal de media te woord staan. Is behendig in het debat en weet overal een adequaat antwoord op te geven. Ook al ben ik het vrij vaak oneens.
.
Basis kwaliteiten die Ollongren niet beheerst. Blijkbaar nooit nodig gehad ook maar dat komt pas nu toe uiting.
.
Ollongren’s optreden zijn tot dusver dermate stuitend dat het niet te begrijpen is dat ze geen willekeurig kamerlid hadden kunnen nemen.

de Voorzittert | 16-11-17 | 22:40
▼ 3 antwoorden verborgen

Heeft Finland of Oekraine niet een buitenprovincie om deze mevrouw te parkeren.

bodemloos | 16-11-17 | 22:26 | 2

Karelië in het ene en Krim in het andere geval ;)

kindapaas | 17-11-17 | 07:31

NEE.
Met de groeten uit Finland.

Kees Maf | 17-11-17 | 10:29

"Stel dat Rutte dus in november 2019 tussentijds naar Brussel vertrekt om Tusk of Juncker op te volgen." Jesus, in Das Reich een kinderloze 'vrouw', in de 83e Republique een kinderloze cougar lover en dan het EU-keizerrijk laten besturen door een sexloze?
Waar is de tijd dat we mensen selecteren die wat door te geven hebben aan hun kinderen ipv wezens van het type na ons de zondvloed/mijn tijd zal het wel duren.

Winter_is_coming | 16-11-17 | 22:23 | 7

Zeer verhelderend, dat verklaart een hoop.

SlimmeBelg | 17-11-17 | 04:35
-weggejorist-
topsporter | 17-11-17 | 06:14
-weggejorist-
topsporter | 17-11-17 | 06:14
▼ 4 antwoorden verborgen

amen.

grapjasz | 16-11-17 | 22:21 | 1

Ieuw, zou mijn dochter zeggen.
Emigreren en wel nu, mijn vrouw.
Ach, het is allemaal desinformatie van de russen, zeg ik, want ik raak niet zo snel in paniek.

Rommelende Onderbuik | 16-11-17 | 22:24

Nu die twee die uit het raam staren en elkaar vasthouden zegt mij alles.
De voorkeur van die oude vrouw is altijd links cq extreem links geweest en ieder jaar geven wij naïeve Nederlanders miljoenen aan deze lieden.

von Amsberg | 16-11-17 | 22:19 | 1

D66 is toch overduidelijk een rechtse partij voor het establishment hoor.

pissebed | 16-11-17 | 22:31

Bedankt voor de info, Van Rossem. Ik zou haar nog steeds gewoon doen.

Mahatma | 16-11-17 | 22:19 | 1

Ik vermoed zij u niet. Iets met LHQWErty

Winter_is_coming | 16-11-17 | 22:25

Tsja, het is natuurlijk niet veel slechter dan Mark Rutte, en die is wel gekozen door het domme volk. Waarschijnlijk alleen doordat mensen ineens toch in zijn daadkracht gingen geloven toen die Turkse minister het land uit werd gezet. Kijk waar we nu mee zitten opgescheept. En dan ook nog eens van die achtergestelde christengekkies bij de D’66-malloten. Alleen met Groen Links in de regering was het nog gekker geweest. Ik reken bij de volgende verkiezingen op een grote winst voor FvD. Tenzij Rutte weer zo’n geweldige PR-stunt uit de hoed kan toveren die ze helemaal naar hun hand kunnen spinnen.

BluRay | 16-11-17 | 22:16 | 2

Rutte zit nog in het zadel ONDANKS het mega verlies aan stemmen op de vvd, nog steeds een 'veilige haven' voor het stemvee. Dat broekzak-vestzak tuig straalt een zelfverzekerdheid dat toch nog stemmen trekt. Waarom weet ik niet, corruptie schandalen genoeg, maar men informeert zich niet, blijkbaar.

Analia von Solmsch | 16-11-17 | 23:01

@amalia
Zodra je je informeert buiten de gangbare paden om loop je als "newbe" al snel vast in een oerwoud van samenzweringslinkjes. Er ontbreekt een schakel om tot onafhankelijke meningvorming te komen.
Traditioneel werkt het opwerpen van barrieres door bewuste desinformatie in het voordeel van de zittende politiek. "Fake news" heeft dat veranderd maar heeft nog weinig invloed gehad op het zelflerend vermogen van de argeloze burgers; die lopen nog steeds vast in het informatiemoeras.

kindapaas | 17-11-17 | 06:46

Weet je wie ook geschiedenis heeft gestudeerd?

Abu Bachouca | 16-11-17 | 22:16

Ik krijg een associatie door. Ollongren krokodillengen. Het is dus zeer waarschijnlijk dat het hier een heksenreptiel betreft.
Betrefbeft.

LibertasSimplex | 16-11-17 | 22:14

Ik denk dat ik dit kabinet en alle M5M en kartelpraktijken aan me voorbij laat gaan, wachten tot de boel klapt of de (nog functionerende delen van) de politie en defensie besluit dat ze verraden zijn en actie ondernemen.
.
Moderne hoernalisten lijken allemaal direct vanuit de slinkse wereldvreemde hoek te komen, stukjes getikt alsof het van een marketeer zijn. Mochten ze een keer kritisch de zaken benaderen en ze worden kaltgestelt of ondergesneeuwd door 6 "collega's" die vrolijk mee en aan het circus.
.
Ollongren, de Nederlandse Hillary eigenlijk, kan ongezien de tyfus krijgen met haar dubbele paspoort; om maar niks te zeggen over haar adelijke status.

HaatAth3ist | 16-11-17 | 22:13 | 1

Van Kas-ja naar Kis-ling is een kleine stap voor een toetsenbord maar een grote stap voor de natie.

kindapaas | 17-11-17 | 06:26

Die 20 matrozen van Jules Deelder nog gezien ...

Fi-Bu-Bla | 16-11-17 | 22:12 | 1

Of waren het er 14? Anyway ...

Fi-Bu-Bla | 16-11-17 | 22:26

Joh maak je geen zorgen. Die gaat 30 jaar de bak in. Daarna zien we wel verder.

memyzelfandai | 16-11-17 | 22:12 | 1

We moesten die guillotine eens uit het vet halen.

sarcastro | 16-11-17 | 23:17

Zeg, los van de politieke duiding; wat is dat suffe gedram over haar seksuele voorkeur?

Risingson | 16-11-17 | 22:10 | 3

nou ja dat moet ze zelf weten maar toen ik die foto zag van haar schaar wist ik wel dat ze geen smaak heeft.

memyzelfandai | 16-11-17 | 22:16

Het is natuurlijk een taboe om te zeggen, maar die mensen zijn wezenlijk anders bedraad. Iets om mee rekening te houden in de politiek, waar beslissingen over grote groepen mensen genomen worden.

LiniaalRectaal | 16-11-17 | 22:31

@Lineaal, mooi gevonden "wezenlijk anders bedraad" om het anders te verwoorden: daar zijn rood/zwart en zwart/rood met elkaar verwisseld, zou Bakema zeggen.

watmagjenogwel | 17-11-17 | 04:31

Ze heeft te minste wel een vrouw thuis

bram750 | 16-11-17 | 22:08 | 3

Of wat er voor door moet gaan. Wat is dat een trol.

Akiron | 16-11-17 | 22:10

Wie heeft de broek aan?

Winter_is_coming | 16-11-17 | 22:16

Winter_is_coming | 16-11-17 | 22:16 Op de foto samen met Lubach kan je duidelijk zien dat Irene van den Brekel het stereotype is van de pot met de broek aan. Van Ollongren zelf kan je niet vanaf een grote afstand al zien dat ze een pot is; dat ruik je misschien pas van dichtbij.

Wladimir 1928 | 17-11-17 | 00:11

Het blijft oppassen met potten.
ze kunnen enorm vals zijn.

Kruisruiker | 16-11-17 | 22:07 | 4

Ik ken toevallig 2 valsen, vandaar.

Kruisruiker | 16-11-17 | 22:17

Kruisruiker | 16-11-17 | 22:17
Ik kan uw ervaringswereld niet wegnemen. De potten die ik ken waren niet zozeer vals, maar wel ongelooflijk smerig.
Als commensaal menig gedeeld toilet schoongemaakt, maar op een zelfde etage wonen als twee potten was toch wel een van de dieptepunten in mijn leven.
...
Dank u voor deze bijdrage. De waardering voor Ollogren daalt nu richting een walgelijk goor toilet verstopt met maandverbandjes.

Rommelende Onderbuik | 16-11-17 | 22:21

Voor iedereen die twijfelt: bezoek eens een pottenbar en observeer.

LiniaalRectaal | 16-11-17 | 22:32
▼ 1 antwoord verborgen

longren moet net als katja ook eens stevig in haar

oudroze | 16-11-17 | 22:06 | 1

Juistum!

Fi-Bu-Bla | 16-11-17 | 22:11

Agh als ze het mkb nog verder kapot kan maken de non tax paying multinationals kan pleasen en netjes doet wat frau merkel eist dan is ze geschikt.

zwaanshals | 16-11-17 | 22:03 | 1

kaPOT

Kruisruiker | 16-11-17 | 22:08

Ze is van adel en heeft keurig in de obligate diplomaten-klasjes gezeten.
Dus haar persoonlijke meningen en grillen, zijn staatsbeleid.
En referenda over de referenda wet moeten afgeschaft worden. En stemmen eens in de 8-12-of-16-jaar is ook prima.
Wen er maar aan. #Oliemonarchie.

Rommelende Onderbuik | 16-11-17 | 22:02 | 5

Nog een item was desinfo en manipulatie, dus denk niet dat je er lang van kan genieten.

Versnelling | 16-11-17 | 22:49

@onderbuik
is al eerder gebeurd hoor: zie de zaak Karremans, waarbij een leger officier (zelfs juridisch!) verantwoordelijk wordt gesteld voor het falen van de missie waar het door de politiek gegeven gebrekkige mandaat de eigenlijke oorzaak is.
Een overheid die dergelijke methodes hanteert zal dat vaker doen; de methode is immers succesvol zolang je zelf aan de desinformatieknoppen zit.
Wisselen de knoppen van eigenaar dan worden dezelfde methodes toegepast op de voorgangers. Ik kan me voorstellen dat sommigen daar wat nerveus van worden.

kindapaas | 17-11-17 | 06:18

Misschien is het gewoon beter om het stemmen helemaal af te schaffen, weet dat plebs veel.

BosrandDirk | 17-11-17 | 11:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Bedankt van Rossem. Weer iets waar we ons zorgen over moeten maken..

BozePaarseMan | 16-11-17 | 22:01 | 1

Hallo van Rossem Martin Bosma heeft het keurig verwoord.

gsm | 16-11-17 | 22:48

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl