achtergrond

Geenstijl

Mannendag! Dus hak hout, drink bier, wees trots

Hoera het is vandaag Internationale Mannendag. En terwijl de agenda op Internationale Vrouwendag en op alle andere genderneutrale dagen is volgekalkt met door types als Timmerfrans georganiseerde inclusieve inclusiviteit, proosten mannen op mannendag in stilte op het leven. Daar heb je echt geen Bionica Smeetsiaans dédain voor nodig, met haar 'volgend jaar helpen de vrouwtjes wel organiseren'. Dus doe gewoon eens als een man. Doe dingen die vrouwen niet kunnen.

Hak hout. En als je geen hout nodig hebt, hak je maar een random boom om. Parkeer je auto achteruit in. Rijd het parkeervak uit. En parkeer opnieuw achteruit in. Noem je beste vriend 'homo'. Noem alle gasten van je voetbalteam 'flikkers'. Lach om scheten. Vang vis. Luister naar Jim Croce, maar ook naar Rammstein. Open de wijnfles en de appelmoes. Verwijder de browsegeschiedenis op je telefoon. Ga met je mes eerst door de boter en daarna door de pindakaas. Lees een krant. Huil om Feyenoord. Zet lege verpakkingen terug in de koelkast. Drink veel zwarte koffie. Praat niet als wigger. Ga bij een barbecue áltijd bij het vlees staan kloten. Repareer iets aan je auto. Vang een spin met je blote mannenklauwen. Speel darts in een kroeg. Kijk naar Max Verstappen, ook de kwalificatie. Wijzig de bureaubladachtergrond in de foto van een Ferrari. Of een gevechtshelikopter. Bescherm een vrouw. Smeer een bougie. Peuter in je neus. Werk hard. Ga naar de bouwmarkt en vul je compleet nutteloze verzameling gereedschap verder aan. Altijd zelf rijden, behalve als je hebt gezopen. Maai het gras. Drink bier & master de kunst van het 'bierflesje openen' op zo veel mogelijk manieren: van aansteker tot ring tot belt buckle. Schop altijd tegen een rondslingerende voetbal. Zit met je hand in je broek. Vreet een kapsalon als je dronken bent. Aai honden. Ga een uur lang doelloos naar een kampvuur zitten staren. Klaverjas en áltijd roem melden, ook als je nat dreigt te gaan. Druk op, ook al is het maar drie keer. Laat de bril na het zeiken altijd omhoog staan. Koop vetbollen voor vogels. Groei een baard. Ga naar de TT van Assen. Kijk alle films met Steven Seagal. Eet grote lappen vlees. Vreet je bord altijd in 1x leeg en doe niet aan 'stukje bewaren voor later'. Doe lief voor vrouwen. Betaal de rekening. Doe de onbenullige dingen die je pa ook deed.

Want wat de Volkskrant ook schrijft, wat er in De Balie ook besproken wordt, wat Jet Bussemaker ook heeft geroepen, wat GenderneutraalLinks bij monde van de masculiene lesbienne Jesse Klaver ook roept: het is best oké om man te zijn. Geniet ervan.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Interview met historicus Martin Harlaar, de schrik van woke en gendergekkies

Historicus Martin Harlaar (Amsterdam, 1956) publiceerde Het gender-experiment. Hoe maakbaar is onze identiteit als M/V/X? en Ben ik wel woke genoeg? Een ontdekkingstocht door het land der Social Justice Warriors.

@Arthur van Amerongen | 27-01-24 | 20:45 | 121 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.