achtergrond

Geenstijl

Weldenkende columnist Frits Abrahams (NRC): 'Omtzigt is een soort meisjesverkrachter'

Aha. Zo doen weldenkende media dat dus. Scoopje oppijpen met Rusland Rusland Rusland frame en dan twee dagen later als hoofdredacteur de hysterische oudemannencolumn (spiegel) van Frits Abrahams via de website twitter.com promoten.

Als de column van Frits Abrahams niet zo dom was, dan zouden we hem kwaadaardig noemen. Wat dacht u van dit citaat: "In Amerika worstelen ze met een 70-jarige fundamentalistisch-christelijke Republikein, Roy Moore, die graag senator wil worden, maar misschien nog liever tienermeisjes aanrandt. En in Nederland hebben we een, ook al christelijk, Kamerlid (van het CDA), Pieter Omtzigt, die een valse Oekraïense getuige gebruikte inzake de vliegramp met de MH17." Moet u zich voorstellen dat een NRC-columnist schrijft 'dat ze in Saudi-Arabië worstelen met een pedofilie goedpratende imam en dat we in Nederland een, ook al islamitisch, Kamerlid (van de PvdA) hebben die mensen met een bepaalde overtuiging niet bij de politie wil hebben'. Dat kunt u zich niet voorstellen want het land zou te klein zijn. Bovendien heeft NRC helegaar niet aangetoond dat Omtzigt die getuige 'gebruikt' heeft. Hij heeft de getuige aanwijzingen gegeven hoe hij zijn verhaal tijdens een bijeenkomst moest doen.

Een foute actie van de Omtzigtman. Zo las u op GeenStijl: "Hele domme actie van CDA Kamerlid Pieter Omtzigt." Wij noemden zijn actie een blunder en zijn verklaring "iets te summier". Komt hier even de samenvatting die NRC-lezers van dhr. Abrahams (en zijn twitterdende hoofdredacteur) geserveerd krijgen. "Ook bij GeenStijl huilen ze hete tranen om wat Omtzigt door NRC wordt aangedaan. „Domme actie Pieter Omtzigt weegt niet op tegen kwaadaardigheid NRC Handelsblad” kopten ze. Kennelijk vinden ze ook daar dat er „niks immoreels of illegaals aan de hand is” en dat het „hoogstens een beetje ongebruikelijk is”." Hee Abrahams. Leuk trucje hoor. Ons de quotes van Jim Ziegler in de mond leggen. Als wij de uitdrukking 'de kluit volledig belazeren' net zo zouden gebruiken als Frits Abrahams dan zouden wij nu schrijven dat Frits Abrahams daarmee de kluit volledig belazert. Maar dat doen we dus maar niet.

Verder niets dan lof voor onderzoeksjournalisten als Frits Abrahams die met hun poten in de modder zaken tot op de bodem uitzoeken en daarbij altijd kritisch zijn op de zittende macht en niet aan de leiband lopen van de regering en de opinions chics van de kwebbelende klasse.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.