Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bassiehof - Domme actie Pieter Omtzigt weegt niet op tegen kwaadaardigheid NRC Handelsblad

Onderste steen

Hele domme actie van CDA Kamerlid Pieter Omtzigt. Het souffleren van een dubieuze MH17-getuige is een stevige knauw voor zijn geloofwaardigheid in dit dossier. Maar let wel: Omtzigt souffleerde, hij dicteerde niet zoals NRC Handelsblad zaterdag stelt. De wankelmoedige Alexandr A. meldde zich bij Omtzigt en niet andersom. Journaliste Hella Hueck die aanwezig was bij de bijeenkomst heeft daar inmiddels ook iets over gezegd. Laat onverlet dat Omtzigt zich lelijk in de vingers heeft gesneden gezien zijn eerdere inspanningen: het achterhalen van het geheime Kiev-memo, het ontbreken van de primaire radarbeelden en bovendien de karaktermoord op professor George Maat. Het was met name Omtzigt — en niet de regering, die werkte juist tegen — die op deze punten de onderste steen boven probeerde te halen. Het frame dat NRC Handelsblad om de kwestie heeft gebouwd - "Russische invloeden" staat boven het artikel - is kwalijk en riekt naar karaktermoord op de CDA'er. Er zijn namelijk 0 (schrijve nul) aanwijzingen dat Omtzigt zich voor het karretje van het Kremlin heeft laten spannen. De feiten wijzen juist de andere kant uit. Vier voorbeelden.

De dood van Sergeij Magnitsky

In 2013 schrijft Omtzigt met anderen een boek over de Russische advocaat Sergeij Magnitsky die — nadat hij fraude en corruptie in Rusland aan de orde stelde — in 2009 na martelingen overlijdt in een Russsische gevangenis. Eerder bepleitte Omtzigt een reisverbod naar Nederland voor de Russische betrokkenen. Februari 2016: Omtzigt bekritiseert in de Raad van Europa (Hij is sinds 2004 lid van de Parlementaire Assemblee) Cyprus. Cypriotische banken wasten geld van het Russische syndicaat bestaande uit criminelen en ambtenaren dat Magnitsky aan de orde stelde, wit.

De annexatie van de Krim

Voorjaar 2014, Rusland annexeert de Krim. Op woensdag 9 april 2014 dient Omtzigt cum suis een amendement in bij de Raad van Europa: Rusland dient het stemrecht in de Parlementaire Assemblee van de Raad te worden ontnomen, de Russen moeten uit belangrijke commisssies en het land mag niet meer deelnemen aan waarnemingsmissies van verkiezingen. Zijn voorstel wordt aangenomen. Moskou op zijn beurt schort de samenwerking — tot op de dag van vandaag — op.

Het Minsk Akkoord en de amnestieregeling

Donderdag 12 februari 2015. Na 14 uur onderhandelen, zijn de presidenten van Rusland, Frankrijk en Oekraïne en de Duitse bondskanselier het eens geworden over een staakt-het-vuren in Oost-Oekraïne. Er ontstaat gelijk onduidelijkheid. Onder punt 5 van het akkoord garanderen de partijen 'een pardon en een amnestie door middel van de invoering van een wet die de vervolging en bestraffing verbiedt van personen in verband met gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in bepaalde districten van de provincies Donetsk en Loehansk'. Omtzigt trekt gelijk aan de bel: wat betekent dat voor de daders van het neerhalen van de MH17?

Clash Mark Rutte en Pieter Omtzigt

Woensdag 31 mei 2017. Omtzigt in debat met minister-president Mark Rutte. De CDA'er vraagt: "Rusland is al binnen drie maanden na het neerhalen van MH17 om de radarbeelden gevraagd. Russische militairen hebben op 21 juli, vier dagen na het neerhalen van MH17, gezegd dat er radarbeelden waren van twee radarstations. De radarbeelden van het tweede station zijn tot op heden nog niet ontvangen en van het eerste zijn ze niet te ontcijferen."

Rutte ontploft en verwijt Omtzigt - hier de beelden - een 'politiek nummertje' te willen maken van de aanslag op MH17.

Onheus, onwaar maar bovenal zéér kwaadaardig

Resumerend. De dood van Sergeij Magnitsky en de betrokkenheid van de Russische overheid daarbij aan de orde stellen. Na de annexatie van de Krim Russen uit de Raad van Europa willen gooien. Vraagtekens zetten bij de amnestieregeling uit het Minsk Akkoord. En ook nog eens uitgekafferd worden door je eigen minister-president omdat je vragen stelt over de haperende medewerking van Rusland aan het MH17-onderzoek.

Zijn dat nou die "Russische invloeden"? NRC Handelsblad heeft zaterdag moedwillig en tegen beter weten in de indruk gewekt dat CDA Kamerlid Pieter Omtzigt aan de leiband van het Kremlin loopt.

Dat is onheus, onwaar maar bovenal zéér kwaadaardig.

BAS PATERNOTTE

Reaguursels

Inloggen

Misschien zijn jullie hier wel een beetje naief..., nu het CDA in het volksverlakkers kabinet zit en Rutte kostte wat kost die onderste steen begraven wil laten, zou Omtzigt ook gecapituleerd kunnen zijn of bezweken onder druk van de machthebbertjes in spé en zichzelf expres hebben laten struikelen ofwel buitenspel heeft gezet op dit dossier.

Zomaar een gedachte...

iew | 13-11-17 | 12:01

Vandaag ook in NRC: MH-17 nabestaanden worden nogal lastiggevallen door charlatans en aandachttrekkers die ïets"zouden weten over de toedracht. Allemaal blijken het aandachttrekkers of valse informanten te zijn. Nabestaanden hebben daar een broertje dood aan (excusex le mot). Ook Omtzigt leeft deels op dit dossier, met informatie die onrust geeft, helemaal als het onzin is, zoals nu dus blijkt.

Beste_Landgenoten | 13-11-17 | 09:55

Wie is verantwoordelijk voor de route van dat vliegtuig over oorlogsgebied ,die is verantwoordelijk.

pedro300 | 13-11-17 | 08:59 | 1

Nee natuurlijk niet. Iedereen - ook jij - wist dat het daar oorlog was maar heb jij Schiphol gebeld met een waarschuwing? Er vlogen meer dan 150 toestellen eerder die dag langs die route, er was niemand die het een probleem vond. Bovendien was er tot dan toe geen dreiging voor hoogvliegend luchtverkeer. Er waren echter wel waarschuwingen van de Oekraiense geheime dient - op de dag voor de ramp - dat mogelijk een Russische BUK was binnengebracht. Die waarschuwing is zelfs besproken maar niemand heeft daarop gereageerd op de juiste manier. De verantwoordelijke is natuurlijk de eigenaar en de bemanning van die BUK. Net zoals bij een overval de de overvaller en niet de slecht afgesloten voordeur de schuld heeft.

Beste_Landgenoten | 13-11-17 | 09:46

Niemand die de vraag stelt van wie de NRC deze sms'jes en het opgenomen gesprek aan die tafel heeft verkregen?? Er waren immers maar 4 mensen aan deze tafel zoals het NRC beweert. Aangenomen dat de tolk, Omtzigt en de vermeende getuige geen motief hebben om zichzelf te beschadigen, dan blijven er maar twee mogelijkheden over. Deze 'van Rijsbergen' werkt voor een organisatie met een motief om Omtzigt en MH17 criticasters te beschadigen of de NRC werkt samen met de overheid en heeft als zodanig materiaal toegespeeld gekregen dat afkomstig is van een digitaal sleepnet en aftapgegevens van journalisten en kamerleden die zich met MH17 bezighouden.

#enpassant | 12-11-17 | 20:13 | 3

Dat is een zeer relevante kwestie die tot op de bodem moet worden uitgezocht. Wie gaat hier vragen over stellen in het parlement? Ik ben benieuwd

duh! | 12-11-17 | 23:37

De getuige kan ook iemand zijn geweest die gestuurd is om Omtzigt te beschadigen. Maar door wie?

KlunsJohannus | 12-11-17 | 23:56

Zowel de opnames, als de sms berichten zijn aangeleverd door Jeroen van Rijsbergen. Die 'hobby onderzoeker' die door het NRC als volkomen ongeloofwaardig wordt afgeschilderd. Behalve als het om de aantijgingen jegens Omtzigt gaat natuurlijk..

satuka | 13-11-17 | 09:47

Toch ook weer een bewijs dat het NRC een achterbaks links landverraders vodje is.
Ok dhr Omzicht heeft het niet handig aangepakt hij had voorzichtiger moeten zijn.

Jacktheflipper | 12-11-17 | 18:44 | 1

Die twee zinnen spreken elkaar nogal tegen.

Beste_Landgenoten | 13-11-17 | 09:47

Zoals bij vele andere voorbeelden ziet men telkens weer dat eng-gereformeerde-zelfhaat-logicaatje.
Alsof iemand geen recht meer heeft, ergens 'n terechte mening (met 'n terechte verontwaardiging) over mag hebben, *als-er-kritiek-op-hem-mogelijk-is*.
Dat is de logica, *dat je geen recht van spreken meer hebt, als jou iets te verwijten valt*.
Dat is 'n onmenselijke logica, komend uit de koker van de engerdjes, die met de bijbel in de hand jou de mond willen snoeren.
Dat is de god-plaats-vervangende-hooghartigheid van reli-griezels, dat je verstoten mag worden, zonder nadenken, als je toch je mond durfde open te doen.
Want *jou-is-iets-te-verwijten*. De nu komt het.
Ookal wordt er niet meer 'vanuit-god-vanaf-de-kansel' de excommunicatie/verkettering/fatwa over je afgesproken, al die gelovige kinderen-zonder-god van die reli-griezels doen nog steeds hetzelfde deuntje als hun papa en mama, uit wiens kerk ze zijn weggelopen.
De sociale media zit nog vol met deze priesters-zonder-god, die dezelfde methoden gebruiken, om tegenstanders te verstoten en te verketteren.
Vooral gereformeerde kinderen van protestanten doen het, (volgens de letterlijk tekst van hun eigen cirkelredenatie in rondjes lopend als duffe ezeltjes), maar ook de katholieken spelen graag de meester in de klas, die bepaalt wie mag meedoen met de discussie, en wie in de hoek moet staan, of naar de gang wordt verbannen.
Schijnheilige farizeeërs noemde men dat vroeger; dicht gepleisterde graven.
Ik gebruik expres wat religieuze metaforen en spreuken, want volgens die echo denken die moderne griezels hun straatje schoon te vegen.
Hé, goddeloze afvalligen in de sociale media; jullie papa en ma wist nog van 'hij die zonder zonde is werpe de eerste steen'. Maar jullie peil is nog lager dan dat van jullie voorouders. Jullie gaan

Der Paulie | 12-11-17 | 17:24 | 2

Jullie gaan voorbij aan waar het om gaat: 'wie dragen er allemaal medeschuld aan de ramp met de MH17; en wie profiteren er allemaal van, dat die mede-schuldigen niet worden aangewezen?

Der Paulie | 12-11-17 | 17:26

Nou Der Paulie verteel eens, je schijnt er meer van te weten.

Beste_Landgenoten | 13-11-17 | 09:48

Wat een gedoe weer met die Omzigt. Het is wel een enorme kneus zeg.

De Koreaanse Slet | 12-11-17 | 17:15

Omtzigt is als een ronin voor de kiezer - een afvallige samurai die zich niet wil conformeren aan een heer of meester
litebyte | 12-11-17 | 11:10 | reageer
Ronin waren samurai (krijgsmannen) die hun heer (daimyo) verloren door dood of politieke intrige. Een samurai die zonder heer kwam te zitten werd geacht seppuku (zelfmoord) te plegen. Een samurai die dit niet deed werd een ronin (zwerver), en werd met veel verachting behandeld door de Japanse maatschappij. M.a.w. het was een grote schande om een ronin te zijn.

Omtzigt is niet eens een samurai laat staan een ronin. Hij is een fopspeen voor 'kritisch' denkend 0031. Omtzigt is een slippendrager die af en toe keft, maar puntje bij paaltje stemt hij gewoon mee met de partijlijn (pro EU, pro massa immigratie, pro globalisering, pro afschaffing burgerrechten).

Graaf_van_Hogendorp | 12-11-17 | 16:24

De Russen zijn echt goed. DE NPO kan nog veel van hen leren.

Mark_D_NL | 12-11-17 | 15:20

Dit is bedenkelijke journalistiek van Bas Paternotte. Want het kopje ‘Russische Invloeden’ bij een artikel 'Hoe twijfel rond MH17 in de hand wordt gewerkt’ in NRC gaat niet over Omtzigt, maar over de invloed van het Kremlin om de westerse publieke opinie te beïnvloeden.

NRC zegt nergens dat Omtzigt zich voor het karretje van het Kremlin heeft laten spannen. Dat maakt Paternotte ervan. Paternotte maakt een stroman om die vervolgens met veel geraas in de fik te steken. De positie van NRC is het niet, maar uitsluitend de positie van Paternotte. Dat is niet alleen slechte journalistiek die niets toevoegt, maar die bewust afleidt van de feiten en de waarheid.

Blijft de vraag waarom het gerespecteerde CDA-kamerlid Omtzigt in de kwestie van de Oekraïense getuige over de MH17 die helemaal geen getuige was zo uit de bocht is gevlogen. Was het profileringsdrang om in zijn partij opgemerkt te worden? Het lijkt er sterk op. Het is dan ook niet waarschijnlijk dat hij namens zijn partij woordvoerder over de MH17 kan blijven.

Het is jammer dat het gebeurd is omdat Omtzigt zijn eigen geloofwaardigheid heeft beschadigd. Ook over de andere dossiers waar hij zich voor inzet. Zoals de Magnitsky Act waarover recent in het Canadese parlement tot grote woede van het Kremlin een wet werd aangenomen. Omtzigt kan zich herpakken door in de Tweede Kamer te proberen om ook in Nederland zo’n wet aangenomen te krijgen.

Dan slaat hij twee muggen in één klap. Hij herstelt zijn geloofwaardigheid en laat ook journalisten die graag het randje van het betamelijke opzoeken en daar af en toe overheen gaan weten dat hij niet onder Russische invloed staat. Bij NRC is dat al bekend.

George Knight | 12-11-17 | 14:54 | 4

Dit is geen foutje, dit is iets verzinnen om jezelf in de spotlight te krijgen als de vasthoudende betrokken volksvertegenwoordiger te kunnen spelen. Iemand bewust laten liegen over zoiets essentieels, heeft niks met een foutje maken te maken

Capt. Iglo | 12-11-17 | 16:07

Laten we de optie "spotlight" eens onderzoeken. Als je de video bekijkt is het duidelijk dat een stuntelend verhaal waar zero reactie op kwam en Omtzigt maar koeltjes op reageerde (ga maar naar JIT er mee).

Als dat het plan was, moet je Omtzigt afbranden om de volstrekt mislukte actie een leugen te introduceren of credit te krijgen. Nee, het ziet er precies uit zoals de feiten tot nu toe aanwijzen: een uitgeprocedeerde asielzoeker die met een warrig verhaal andere mensen in de war bracht en ook wat sympathiepunten hoopte te scoren bij verzamelde Gutmenschen.

Wat ik graag zou horen is wat de reden van afwijzing als asielzoeker uiteindelijk was. Ik neem aan omdat Kiev beweerde dat het veilig was en niemand ooit vermoord of gemarteld werd daar ooit, ever. Ach ach ach.

GeenAccount | 12-11-17 | 16:56

Hij belazerd de boel gewoon bewust blijkt uit de instructies die hij deze asielzoeker geeft. Dat hij nu in zijn hemd staat komt omdat zijn bedrog is uitgekomen, was dat niet zo geweest en er dus zogenaamd nieuwe feiten waren opgedoken dankzij hem had hij er mooi opgestaan in de “spotlight”. Mensen bewust voorliegen is geen foutje maar oplichting.

Capt. Iglo | 12-11-17 | 20:24
▼ 1 antwoord verborgen

Het is allemaal heel interessant, maar wat mij het meest intrigeert is wel: Wie is Jeroen van Rijsbergen? En wat is zijn rol hierin? Op het hele internet is niets meer van hem te vinden, alsof hij geheel is verdwenen. Screenshots van artikelen, maar de stukken en websites waarop die hebben gestaan: foetsjie. De man zelf is ook nergens. Niet op den twitters, facebooks, linkedins. Heel vreemd.
Who is jeroen van Rijsbergen?

Stormageddon | 12-11-17 | 14:39 | 1

Op LinkedIn als jeroenvanr te vinden.

Met_Stijl_en_Plezier | 12-11-17 | 16:24
-weggejorist-
Ella | 12-11-17 | 14:01

VVD, voortrekker von Gross-MerkelStasi-Europa, beschouwd en behandeld den Nederlander als staatsvijand, volgens goed Nederlandsch gebruik collaboreert de rest van de kartel-regering gretig. Weg met principes en moraliteit, want zij mogen meespelen met Mark, Wouter, Zalm, Knot, V Leeuwen, en binnenkort worden vast topfuncties voor corrupte politicie weer uitgedeeld in achterkamertjes, waarvoor we speciaal o.a. de lucratieve nutsbedrijven, zorgverzekeringen, Abnamro en zorginstellingen op zijn VVD's hebben geprivatiseert, knipoog.

pivo1 | 12-11-17 | 13:22

"fouten maken mag" leer er van. Het is weer opmerkelijk hoe het NRC politieke tegenstanders probeert te framen met in hun kringen gangbare vijand beelden als de russen. Om ze de morele mond te snoeren... Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten. Omzigt is een voorbeeld voor veel politici in de 2e kamer.

Goedzo | 12-11-17 | 13:16

Onze regering trekt alleen parasietaire bedrijven aan. Geen belasting betalen omdat ontduiken hier gelegaliseerd is met het woord "ontwijken".Verder trekken ze Armzalige Expats aan uit het armoedig India, en arbeidsconcurenten uit Bulgarije en Roemenie omdat Polen te duur zijn, en Nederlanders al helemaal. Gelukkig dragen ook de importarbeiders in Nederland géén belasting/lasten af, dat mogen ze in het thuisland, waar ze ook niets afdragen. VVD en de Nederlandsche VOC mentaliteit (roven, plunderen en moorden) hebben Nederland al vergaande leeggezogen, alle voorzieningen verdwijnen. de echte VVDer word aanzienlijk rijker, de sneue meelopers die er op stemmen niet, (het den Nederlander slechts om het meelopen, of collaboreren met de vijand, want daar zijn NLers wél goed in). Gelukkig is vandaag besloten flitscamera's ook om te zetten zodat ze alle voorbijkomers 24/7 scannen op alle data en kentekengegevens, en ALLE data blijven bewaren. Waar kan ik heen, buiten EU.

pivo1 | 12-11-17 | 13:14 | 1

Het is inderdaad een zuigland aan het worden. Het komt door het systeem, het moet eeuwig blijven groeien.

Watching the Wheels | 12-11-17 | 13:17

Binnen een jaar conflicteren de opvattingen van Omtzigt en het CDA. Dan zal hij willen opstappen en moet het CDA het masker laten zakken: laten ze 'm gaan om gaan deze farizeeërs proberen zijn zetel aan een andere ggggggristen door te geven? Ik ben atheïst maar katholiek opgevoed: wat het CDA doet past daar in elk geval niet bij, that's for sure. We zullen dus wederom zien welk een tollenaars er bij het CDA rondlopen.
Ik gaf dit kabinet een jaar, met dit soort akkefietjes zo kort op de introductie moet ik misschien een winstwaarschuwing afgeven: ze worden nog niet half zo oud samen.

Bakkeleures | 12-11-17 | 13:11

Omtzigt, de good cop van het CDA gaat het heel moeilijk krijgen nu zijn partij in de regering zit. Was een slimme zet van Rutte om z'n tegenstanders de mond te snoeren door ze aan zich te binden.
Omtzigt lijkt mij in principe een rechtvaardig iemand.
Maar ik heb nooit begrepen dat hij toch altijd bij het CDA is gebleven terwijl hij zo'n andere mening heeft dan zijn partij. En als puntje bij paaltje komt toch altijd weer in de 2e Kamer stemmen wat z'n partij wil. Wat een marteling moet dat zijn.
Dat kun je toch niet volhouden als normaal mens en jezelf elke dag weer in de spiegel aankijken? Wellicht kunnen alleen echte politici dat....
Dus hierbij mijn oproep aan Omtzigt:
Pijnig jezelf niet langer en stap uit die partij en begin voor mijn part een eigen partij of stap over naar FvD.
Ik durf te wedden dat je dan nog eens heel groot kan worden.

Ongeruste vader | 12-11-17 | 13:08 | 1

Toch als hij het ooit gered had om het CDA van binnen uit te zuiveren, dan was dat toch een enorme prestatie geweest. De gemiddelde CDA-stemmer is eind 60+ met allerlei commerciële kerkelijke ritselnetwerkjes. Je kon destijds op dat CDA-congres al zien, dat hij nooit meer dan een bijrol zou kunnen vervullen. Ze laten nog liever zo'n IOC-vrouwenmepper uit Valkenburg de partij leiden.

Watching the Wheels | 12-11-17 | 13:15

Eerlijke mensen kunnen ze niet gebruiken bij het CDA. Nu alleen nog de opdrachtgever ontmaskeren die ongetwijfeld die man op Omtzigt heeft afgestuurd.

Watching the Wheels | 12-11-17 | 13:05 | 1

NRC is toch tegenwoordig ook van die DWDD Tafelgast Telebelg? Hoe is het eigenlijk mogelijk dat al die kranten onder 1 vlag gebracht worden? Dat ze gezamenlijk dode bomen inkopen en inkt is te begrijpen, gezamenlijk adverteerders strikken is ook goed te begrijpen, maar waarom laten ze de indruk bestaan dat die kranten niet volledig onafhankelijk zijn?

Watching the Wheels | 12-11-17 | 13:10

Typerend voor dEUgend Nederland. Men onderzoekt de sferen en invloeden rond een persoon en op basis daarvan projecteert men een vooringenomen mening.
Inhoud en feiten doen er niet toe. Relaties en vrienden, daar gaat het om.

Rommelende Onderbuik | 12-11-17 | 13:16

Oh jee Joost Niemoller. De grootste komplot fantast in dit land. Dat je hem opvoert zegt veel..

Beste_Landgenoten | 12-11-17 | 16:24

Voor de reaguurders die dit op kunnen brengen: www.youtube.com/watch?v=s_BGVyv_DZo
Voor de ongeduldigen: vanaf ca. 15 min, 15 minuten kijken en luisteren. Dit is nooit weerlegd, noch zijn de heren Six en getuigen in het onderzoek ooit gehoord of betrokken.
Omtzigt mag dan ongelukkig optreden verweten worden, maar de grote zwendel blijft bestaan. Oekraïne MOET uit de wind gehouden worden.

Pierre Lebon | 12-11-17 | 12:55 | 1

Wat een waardeloos stukje komplot fantasie zeg. Die youtube video. Dat je die onzin gelooft..

Beste_Landgenoten | 12-11-17 | 17:34

Gezamenlijke afspraken over Europese Vennootschapsbelasting zijn compleet zinloos zolang de winst niet binnen de EU geboekt wordt. Weer een proefballonnetje wat geen enkele waarde heeft.

Nederland is helemaal geen economisch powerhouse. Het is qua groi over de periode 2007-2015 de sukkel van EU. ec.europa.eu/eurostat/statistics-expla...

Feynman | 12-11-17 | 12:43 | 1

Hmm, kan dit allemaal naar het volgende topic?

Feynman | 12-11-17 | 12:45

De een blijft maar glamen dat hij veel bedrijven heeft binnengehaald. Maar die betalen hier helemaal neit meer.

Feynman | 12-11-17 | 12:40

Vennootschapsbelasting is afhankelijk van de winst van bedrijven. Extreem conjuctuurgevoelig. Het is extreem dom om daarop te drijven. Of de fluctuatie daarvan te misbruiken om je debatpartner te kakken te zetten.

Goed twee debaters die aantoonbaar zitten te liegen, en daarbovenop met trucage aan windowdressing gaan doen. Deze semi-intellectuele troep heeft niets op de NPO te zoeken.

Feynman | 12-11-17 | 12:38

Het Rulingbeleid heeft niets meer te maken met zekerheid vooraf EN blijft ook niet binnen de wet. Niet voor niets is Starbucks en onze fiscus in Nederland teruggevloten.

Feynman | 12-11-17 | 12:35

Met al die propaganda kanalen, is er dan nog wel iemand die zich met het nieuws bezighoud?

Statler en Waldorf | 12-11-17 | 12:34

Vennootschapsbelasting verlagen heeft alleen zin bij bedrijven die winst maken EN die winst boeken in Nederland. Als banen de reden is, moet je de belasting op arbeid verlagen.

GroenLinks liegt nu dat de verrekening van dividendbelasting in het buitenland plaatsvind. Buitenlandse aandeelhouders vragen hun geld terug bij de Nederlandse fiscus, volgens de website van de Nederlandse fiscus.

Feynman | 12-11-17 | 12:32 | 1

Ja, maar wat is dan winst? Dat is sterk afhankelijk van welke kosten de binnenlandse fiscus wil accepteren. Dus intercompany rente, betalingen voor intellectuele eigendom, wereldwijde marketingbijdragen, managementskosten, enzovoorts, om de winst af te romen.
Maar het staat de nationale belastingautoriteit vrij om kosten lager vast te stellen en daarmee de winst in de nationale entiteit anders vast te stellen dan op basis van de commerciele winst en verliesrekening.
Dan moet de belastingdienst dat ook wel willen. Of er voldoende formatie voor te hebben.

Glasgow Argus | 12-11-17 | 14:59

Niet echt handig van Omtzigt, maar hij geeft ruiterlijk zijn misser toe. De (misschien wel) tendentieuze berichtgeving door NRC zou GeenStijl en de reaguurders ook positief kunnen opvatten. Kennelijk vindt de krant de journalistieke benadering van GS zo goed, dat men deze manier van werken overneemt.

Mannes | 12-11-17 | 12:28 | 1

Maar de schade is al gedaan! Hele scharen internetgekkies zagen in die valse getuigenis HET bewijs dat ze bedonderd werden door het JIT. Wat niet waar is, dus. Nu zeggen oh sorry het was een foutje maakt die schade niet zomaar goed.

Beste_Landgenoten | 12-11-17 | 16:26

Kan iemand mij uitleggen waarom bijna elke krant bezig is met de russische invloed? Welk belang ligt in het instandhouden van de koude oorlog?

Anno Niem facebook | 12-11-17 | 12:11 | 10

Beste_Landgenoten "Als kranten berichten over een bestaand fenomeen ligt dat niet aan die krant".

Wel als ze zich allemaal baseren op woordvoerders uit dezelfde organisatie en geen eigen onderzoek van betekenis kunnen of mogen uitvoeren. Het is bijvoorbeeld nog helemaal niet duidelijk of de activiteit uit Rusland ook daadwerkelijk beleid van het Kremlin was. Of wat de schaal of effectiviteit precies was. En of het zelfs maar in de buurt komt van NAVO en VS programma's elders om politiek te beïnvloeden. Er is een probleem met "de kranten" en er is hier veel over geschreven door behoorlijk wat ervaren insiders en ook toonaangevende academici. Het is niet zomaar een onderbuikgevoel namelijk. Het verzet tegen de kritiek en het wegzetten als complot is dat vaak wel. Namelijk het gevoel dat je niet wilt gaan twijfelen aan de Heilige spreekbuizen en het onderliggende business model.

GeenAccount | 12-11-17 | 17:10

@Simon_GS / Beste_Landgenoten
Heren, ik trap niet in uw verhaal wat ik heel toevallig toevallig onze voormalige defensie specialist van de VVD Han ten Broek vanmorgen ook heb horen verkondigen.
Het zal wel een leuke verklaring zijn voor de nederlaag van Clinton, maar ik geloof er, evenals Weird Duk, geen zak van dat de eventuele beinvloeding van Rusland de verkiezingen in Amerika de kant van Trump heeft laten omklappen.
Ik ben van overtuigd dat de inspanning van de westerse geheime diensten even groot zijn om verkiezingen en meningen in hun voordeel te beinvloeden.
Mensen die galmen dat Rusland hier de democratie probeert te verkloten(Beste_Landgenoten), hoor ik nooit over hoe meneer Soros en zijn vriendjes de boel in Europa naar hun anti-russische hand proberen te zetten.
Nepnieuws bestaat, ik herinnner mij nog een bericht over Trump die bedden in Moskou zou onderplassen.
Maar of nepnieuws alleen van de russen komt waag ik toch erg te betwijfelen.

Roadblock | 12-11-17 | 17:34

Och ja Soros. Haal dat paard maar weer van stal. Je weet natuurlijk niet of Trump heeft gewonnen wegens de Russen maar dat hij de hulp goed kon gebruiken was duidelijk. Het heeft Poetin weinig opgeleverd uiteindelijk want Trump is een grillige narcist maar dat Poetin zijn best heeft gedaan is duidelijk. Als je dat allemaal geen probleem vindt, ook best maar ik zie het persoonlijk niet zitten dat Poetin c.s. met die corrupte kliek hier de boel komen verstoren. Als je echt denkt dat hij het goed met ons voorheeft kom je bedrogen uit, het enige dat hem aangaat is aan de macht blijven ten koste van alles.

Beste_Landgenoten | 12-11-17 | 17:38
▼ 7 antwoorden verborgen

Gelukkig staat fractievoorzitter Buma pal voor zijn mensen. Oh wacht...

Ir Rita Tie | 12-11-17 | 12:10

De Volkskrant was al een kutkrant, maar de NRC spant de kroon als het gaat omk het beschadigen van mensen.
WAAR was de NRC toen mensen in het kader van de Mietoe idioterie kapot werden gemaakt??

mallekater | 12-11-17 | 12:08

Het vijfde bewijs voor de onafhankelijkheid van Omtzigt: Hij spreekt ook Poetin op zijn rol in het onderzoek naar MH17 aan, namens de nabestaanden: twitter.com/PieterOmtzigt/status/8865...

tipo | 12-11-17 | 12:06

Omtzigt zou niet misstaan bij een partij als FvD. Daar wordt het probleem wel bij de naam genoemd en mag eerlijke onderzoekspolitiek wel. Het CDA is gemuilkorfd nu ze zelf meelopen in het gareel van de grote leider Rutte en meedraaiende Buma. Zonde als deze top politicus wordt kalt gestellt door linkse oproerjournalistiek met vage belangen!

Rest In Privacy | 12-11-17 | 12:00 | 1

Omtzigt in zijn eentje is goed voor 97.638 stemmen. Dat is anderhalve zetel voor het CDA. Buma moet vooral dit Kamerlid Kalt Stellen dan komt zijn ware aard tevoorschijn namelijk dat het CDA na deze periode helemaal niet meer terug wil in de coalitie.

Beroep = Boerenlul | 12-11-17 | 13:11

Iedereen die enigszins 'n BN is (op welk gebied dan ook) en verdacht kan worden gemaakt van enig soort pro-Russische gedachten of acties, moet kapot in West-Europa.

Nu was dhr. Omtzigt aan de beurt, makkelijk zat vanwege zijn stupide actie. Zal nog lang aan hem kleven. Jammerlijk, want hij was de terrier van de Tweede Kamer. Hoewel ik nooit begrepen heb waarom hij bij het CDA zat. Strategie of slechts taktiek; geen idee. Had in zijn eentje de stoot kunnen geven voor de Partij voor Rechtvaardigheid en Transparantie.
Sallut, Evocatus

Evocatus | 12-11-17 | 11:59

Dit land wordt geregeerd door het Mediahuis.

bisbisbis | 12-11-17 | 11:58 | 1

Partijkartel heeft de tentakels in de MSM. Hier wordt een volksvertegenwoordiger op bijna Stalinistische wijze kalt gestellt.

Het is duidelijk dat Rutte zijn voormalig grote coalitie-criticaster Omtzigt niet in een eerlijk debat of met inhoudelijke argumenten tevreden kan stellen in zijn zucht naar waarheid en behoorlijkheid. (Kan natuurlijk ook niet als de "inhoudelijke" argumenten van Rutte blijk zullen geven van verregaande onzorgvuldigheid, opportunisme, vriendjespolitiek, ongebreidelde machtswellust, oneigenlijke inmengingen etc. )

Rommelende Onderbuik | 12-11-17 | 12:06

Prima artikel!

Simon_GS | 12-11-17 | 11:54

Wat zijn we toch weer sociaal bezig, zwakkelingen in de politiek dienen onverwijld in bescherming genomen te worden.
Niet hij maar de boze buitenwereld is schuldig.
Normaal zijn we ook heel erg begaan met de slachtoffers en hun nabestaande maar we zijn nu genoodzaakt om andere prioriteiten te stellen.

botbot | 12-11-17 | 11:53 | 2

Juist Omtzigt is heel erg begaan met de slachtoffers, hij maakt een fout, geeft dat eerlijk toe en hij wordt onterecht als sukkel neer gezet. In deze is Omtzigt slachtoffer van karaktermoord.

Ben-Bataaf | 12-11-17 | 11:58

Omtzigt is erg begaan met zijn eigen agenda, dat is duidelijk. Hij probeert juist te scoren over de ruggen van die slachtoffers, maar dat ziet men hier liever niet, want Omtzigt schopt tegen de zo gehate "elite" aan en kan daarom een potje breken bij de lezertjes.

Beste_Landgenoten | 12-11-17 | 16:41

Wellicht gewoon dit scenario: a) maak het Omzigt politiek moeilijk om in de 2e kamer op te vallen, b) maak het Omzigt moeilijk om nog wat binnen de CDA te bereiken of iemand te bereiken, c) doe dit in ieder geval een fors aantal maanden (inweken heet dat), d) bied hem dan ergens in de luwte een hele goede baan aan (keuze voor eigen toekomst en familie), en e) vervang Omzigt in de 2e kamer door een CDA loyalist pur sang. Klinkt dit onwaarschijnlijk? Denk het niet.

LaatmaarLu? | 12-11-17 | 11:48

NRC, met als baasje een kutbelg... beste mensen die iets zinnigs te zeggen hebben,laat je vingers af van dit soort krantje.

mallekater | 12-11-17 | 11:45

Het is lang geleden dat ik een NRC-artikel drie maal heb gelezen. De krant moest bovendien uit de papierbak van een kennis komen.
Maar goed: Dit artikel is nepnieuws. Gevoelens benoemen als feiten. Feiten die men niet kan weten. Omdat niemand er bij was.
En van Speyk sprak de woorden: Dan maar de lucht in. En hij gooide de lont in het kruitvat. Iemand enig idee wie dat heeft kunnen navertellen?

Orakel1958 | 12-11-17 | 11:45

Als iemand er een politiek nummertje van maakte is het Mark-theatrale-lijkwagens-optocht-poppenkast-Rutte wel.
Hij weet al vanaf dag 1 hoe het zit.

Ben-Bataaf | 12-11-17 | 11:43

.. er is niet bepaald een gebrek aan brekebenen en onbetrouwbare figuren in dat parlement, maar daar richten linkse krantjes als het NRC hun poepstralen niet op.
Overigens moet meneer Omtzigt weg bij het CDA, opgesloten in een regentenpartij is het slecht vragen stellen bij misbruik van regeringsmacht.

Jan Passant mk2 | 12-11-17 | 11:43

Dit artikel geeft wel een wat andere indruk van de man dan de NRC neerzet in ieder geval.

Grappig hoe sommige politici onbetrouwbaarder mogen zijn en meer missers mogen maken dan anderen. Ard van der Steur kwam herhaaldelijk weg met het slechts maken van excuses voor missers, waaronder kennelijk het onterecht in een kwaad daglicht stellen van de genoemde patholoog Maat inzake het MH17 onderzoek, en het niet juist informeren van de Kamer over de Teevendeal.

Rutte en Buma vegen hun achterste af met referenda, maar dat is wel ok, want legaal en zo. Ze laten zich door het bedrijfsleven aanzetten dividendbelasting af te schaffen, maar dat mag, want lobby is niet verboden. Verder geen persoonlijk bezwaar tegen, maar het doet wel wenkbrouwen fronsen.

Men doet alsof een associatieverdrag met Oekraïne slechts een handelsdeal is en geen eerste stap naar lidmaatschap, en beweert dat een ledig inlegvelletje enige betekenis heeft. Men belooft dat we ons geld van de Grieken terugkrijgen, met rente, terwijl je al op een postzegel kunt uitrekenen dat dat gewoon niet waar kan zijn. Of hooguit letterlijk, in de vorm van zwaar gedevalueerd geld dat je bij een andere investering veel meer had opgeleverd. Maar een lastig kamerlid gebruikt een getuige, die achteraf niet betrouwbaar blijkt, niet eens in het parlement tijdens een enquete onder ede maar een bijeenkomst met nabestaanden, en hij is meteen af?

Een getuige coachen of leiden in hoe (kort) hij zijn verhaal het beste kan doen doet volgens mij elke advocaat. Moedwillig aanzetten tot liegen of weten dat een getuige liegt en dan toch als getuige gebruiken is toch wat anders. Ben benieuwd of ze daar ook bewijs voor hebben, of dat het puur gaat om modder gooien en dan hopen dat er in het geheugen van de kiezer wat aan de man blijft kleven. Als dat moddergooien puur gaat om het niet doen van gedegen vooronderzoek: het is niet alsof kranten zich daar niet met enige regelmaat schuldig aan maken. Het overtikken van verhaaltjes van het AP, klakkeloos rapporteren over massavernietigingswapens van Saddam die achteraf niet bestonden, of zelfs het moeten intrekken van hele artikelen die journalisten achteraf uit hun duim gezogen hadden.

Als Omtzigt onschuldig is en niet moedwillig een valse getuigenis heeft laten afleggen, telt hij nu als gewaarschuwd mens voor twee. Altijd je bronnen goed checken en je woorden wegen, zodat je minstens niet valselijk verweten kunt worden expres desinformatie te verspreiden.

Wol | 12-11-17 | 11:40

Mensen zonder argumenten onderscheiden zich continu door hun tegenstanders (afhankelijk van het onderwerp) standaard te bestempelen als racist/fascist of Putin/Kremlin/Rusland lovers. Dat is de enige verdedigingslinie van links en de Rutte maatjes.
Stel je eens voor dat je vrienden zou hebben in Moskou, dat mag niet hoor!!
Je mag vrienden hebben in de Oekraïne, want dat is fijn volk, maar nooit in Moskou...
Pieter je hebt een zeer stomme zet gedaan, maar je blijft desondanks een held, vrijwel de enige in de 2e kamer; vele anderen zijn een ruggengraatloos slap aftreksel, een bouillonblokje in 500 liter water.

Memek | 12-11-17 | 11:39

Alles om maar wat krantjes te verkopen en om Rutte te strelen moet het NRC hebben gedacht. Wat een foute, achterbakse Belgen denk ik op mijn beurt en Rutte....... pfff, nog geen knip voor neus waar. Hufter is het.

Rico den Hollander | 12-11-17 | 11:31

Ze hebben een stok gezocht om de hond mee te slaan en gevonden.
Omtzigt blaft niet meer.
Zou mooi zijn als die muilkorf hem te zwaar werd en hij op eer en geweten het CDA vaarwel zegt.

Endoxa | 12-11-17 | 11:27

Aha! Omtzigt heeft dus al meer blunders gemaakt zoals de overname van de Krim demoniseren terwijl er geen fluit bewijs is dat het ook maar iemand buiten politici in Kiev en Brussel beschadigde terwijl de bevolking ter plekke happy is en er dankzij het ingrijpen geen burgeroorlog woedt zoals in de omringende gebieden.

Beetje hoerderig dan om op de GeenStijl site of all places Omtzigt te laten verdedigen door ipso facto het EU-Oekraine project te steunen, de heilige staatsgrens te eerbiedigen en eigenlijk Rutte min of meer gelijk te geven met het Oekraïne-referendum (al die "belangen" vanwege "Rusland" namelijk!).

Maar goed, niemand leest hier voor de consistentie of een logische wereldvisie te ontvangen. GeenStijl is geboren uit nihilisme en dient alleen maar om cynisch stompzinnigheden elders zo pijnlijk mogelijk aan te wijzen. En de commentaren dienen dan weer om de stompzinnigheden van de auteurs hier aan te wijzen. En kranten elders klagen dan weer over reaguurders hier. Zo is het een cirkel jurk van jewelste.

GeenAccount | 12-11-17 | 11:26 | 8

@Vladimir1928,

Terugkijken naar het jaar 1240 is niet zo sterk; dan mogen de VS, Australië en Nieuw Zeeland ook ontruimd worden. En waar leg je de grens? Elk land heeft een geschiedenis van invasies en volksverhuizingen. Ook de Germanen kwamen ooit naar Skandinavië, en drongen pas iets voor het jaar 0 op naar Nederland en Duitsland; en pas veel later naar Engeland en Frankrijk.

Verder deporteerde Stalin geen "oorlogsmisdadigers" (die werden afgemaakt), maar hele bevolkingsgroepen. Naast miljoenen Tataren en Duitsers bijvoorbeeld ook miljoenen Oekraïners, Polen, Balten, Tsjetsjenen, etc. Deels trouwens al vóór de tweede wereldoorlog, dus voor er van "collaboratie" sprake kon zijn. Dat maakt nogal verschil.
Belangrijker; dat veel Oost Europese volken collaboreerden met de Duitsers was een logisch gevolg van de Russische terreur vóór de Duitsers daar binnen vielen. Google maar eens op Holodomor; dat verklaart de Oekraïense haat tegen de Russen, hoe zeer ik die haat zelf verafschuw.
Overigens, collaboreerde Stalin zelf ook niet jarenlang met Hitler?
Heel lang gingen ze samen op, verdeelden Europa, vielen samen Polen binnen en Stalin leverde de olie waarmee Duitse tanks Nederland, België en Frankrijk binnen reden.

Dandruff | 12-11-17 | 12:52

Wladimir 1928 | 12-11-17 | 12:26
Volgens mij klopt dat niet helemaal. De Russen zitten er dacht ik pas (deels) sinds Katharina de Grote de Krimtataren versloeg en het gebied bezette in de 18de eeuw. Ook pas rond die tijd is Novorossije in Oost-Oekraïne ontstaan als ik me niet vergis. Daarvoor waren het vooral steppenomaden die er rondzwierven. En zelfs daarna woonden er tot Stalins deportaties vooral Tataren op het Krim schiereiland zelf.

Op de Krim woonden oorspronkelijk, voor de Tataren\Ottomanen de boel overnamen o.a. Griekse kolonisten, maar Russen niet echt. Oekraïeners ook niet trouwens. En het deporteren van een heel volk wegens collaboratie van sommigen onder hen gaat wel een beetje ver niet? Nederland is ook niet afgevoerd naar Siberië wegens NSB'ers en de Finnen ook niet, ondanks dat het een As-mogendheid betrof.

Dat de meeste Russen daar nu blij zijn dat ze niet meer bij Oekraïne horen wil ik best geloven, want ze zijn nogal willekeurig bij de Oekraïense SSR gevoegd destijds door Chroestsjov.

Wol | 12-11-17 | 21:01

Dandruff | 12-11-17 | 12:52
En dat ook inderdaad.

Wol | 12-11-17 | 21:02
▼ 5 antwoorden verborgen

Selectieve berichtgeving van het NRC. Ik zou als ik het NRC was eens de hand in eigen boezem steken. Genoeg te doen daar.

Slachter | 12-11-17 | 11:25

Het beste paard struikelt wel eens. Dat geldt zeker voor het CDA Kamerlid Pieter Omtzigt. Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen lijkt ons meer van toepassing op het hypocriete NRC. Next please!

Een vrije paling | 12-11-17 | 11:24

Steeds meer mensen gaan inzien hoe de hazen lopen in dit corrupte land. dit is een groot probleem aan het worden voor Rutte zijn Bazen van de EU en zijn volgelingen in Rutte lll , we hebben langzamerhand meer onderste stenen dan de bovenste kunnen bedekken. Omzigt kan met zoveel voorkeurstemmen politiek gezien doen wat hij wil en legaal uit deze coalitie stappen.

peter van dijk1186 | 12-11-17 | 11:22

Nu zijn partij meeregeert moet Omtzigt stoppen met dit dosier. Zeker gezien de vijandige botsingen tussen hem en Rutte over deze zaak. Als hij zomaar zou stoppen zou hij ook heel nederland over zich heen krijgen als zijnde een laffe parlementarier die loopt aan de leiband van Rutte. Deze betrekkelijk onschuldige uitglijder geeft hem wel een verdacht welkom argument om het dosier voorlopig met rust te laten. Als hij blijft zitten en dit dosier met rust laat denk ik dat het een voorgekookt spelletje was.

watazooi | 12-11-17 | 11:20 | 1

Gezien het stemgedrag van Pieter Omtzigt begrijp ik niet zo goed dat er een karaktermoord in NRC gepleegd zou moeten worden, op last van het vierkoppig monster dat in de hofvijver leeft.
Het gaat om de geopolitiek, economie en europese uitbreiding. MH17 is collateral damage, bijkomende troep in de proxy oorlog tussen de vazallen van de VS en de Russen.
De beweerdelijke Rusland connectie die in de VS al zo lekker in het gezicht van de globalisten aan het ontploffen is, wordt door het zwakzinnige neefje van de WaPo in Nederland nog eens uit het stof gehaald.
In Alabama is de WaPo bezig om een #MeToo-grapje uit te halen met Judge Moore, de Bannon gesupporte Republikein. Jammerdepammer dat de leugens van de WaPo zo doorzichtig zijn er gewoon doorheen gekeken wordt. Maar ondertussen kan de leugenpers op het orgel. En vol, zoals gewoonlijk tenzij het een vriend van het huis in zijn witte onderbroek betreft.
Zo nog even naar de supermarkt, even spul halen voor een herfstige zondag. Neem meteen een NRC mee, om de kat op te laten schijten. Hoeft ie niet naar buiten in dit weer. Ben benieuwd of hij niet geconstipeerd raakt van die zure kutkrant.

Glasgow Argus | 12-11-17 | 11:18 | 2

2 euro spenderen aan dat vod? Kun je beter een daklozenkrant van kopen. Die mensen die dat verkopen zijn tenminste nog zeer vriendelijk en ik weet dat dat geld goed terechtkomt (als er tenminste geen PVDA-er de administratie doet zoals in Utrecht)

Basil Fawlty | 12-11-17 | 11:35

Lange tenen en ongemak. Omtzigt is misschien het enige kamerlid dat Rutte op een serieuze en inhoudelijke manier in debat aankan. De rest lacht en spint hij weg of kan hij neerzetten als onverstandig, populisme of een mening waar men het nog eens over moet hebben.
Omtzigt niet. Die laat hem janken als een kleine schooljongen: "Houd nou op... Zand over die onderste steen." www.youtube.com/watch?v=gjAICnHui5I

Rommelende Onderbuik | 12-11-17 | 11:45

Ik heb ooit een mail gestuurd over MH17 aan Omtzigt (naar zijn tweede kamer e-mail-adres) en ik kreeg bijna onmiddellijk een inhoudelijk antwoord terug. Politiek ben het lang niet altijd met hem eens (over De Krim slaat hij bijvoorbeeld de plank volledig mis; De Krim hoort gewoon bij Rusland), maar er is waarschijnlijk geen enkel kamerlid dat zich zo inzet voor het achterhalen van de waarheid, ook bij veel andere dossiers. Verder denk ik dat Omtzigt veel te loyaal is om tussentijds zelf weg te gaan bij het CDA. Alleen als hij bij volgende verkiezingen geen verkiesbare plaats meer krijgt van de CDA-landverraders zal hij over willen stappen naar bijvoorbeeld FvD.

Wladimir 1928 | 12-11-17 | 11:12 | 3

Als je alleen al kijkt naar het aantal corruptie (lees lobby) schandalen, lokaal, provinciaal en nationaal m.b.t. CDA'ers en vooral VVD'ers.

Zou je als je werkelijk ook maar iets geeft om democratische en eerlijk beleid- en besluitvorimng het niet eens in je hoofd halen om op deze partijen te stemmen. Met uitzondering van politici als Omtzigt. Hij had dan ook de meeste voorkeurstemmen

litebyte | 12-11-17 | 11:20

De Russen vinden dat Polen ook gewoon bij Rusland hoort. En Servie ook.

van Oeffelen | 12-11-17 | 11:32

@van Oeffelen | 12-11-17 | 11:32

"De"? Dat vinden ze niet. Ze vinden echter wel dat het niet in de NATO invloedsfeer moet liggen. Dat er een aantal idiote Russen en Serven zijn die dromen van een groot slavisch rijk, die zijn er inderdaad.

Je hebt ook idiote EUroscisten die dromen van een groot EUropees rijk. Megalomanen houdt je altijd, je moet ze alleen niet teveel ruitme geven zoals nu in Europa (lees EU) gebeurt.

litebyte | 12-11-17 | 11:42

Omtzigt is als een ronin voor de kiezer - een afvallige samurai die zich niet wil conformeren aan een heer of meester (lees beleidsbepalend - BV Nederland) en zeker niet aan een farizeeer partij als het CDA of een muppet als Rutte.

Een luis in de pels voor alles waar Hans de Boer voor staat en types als Frans Lavooij. Misselmakende figuren die feitelijk Nederland besturen middels lobbyen (lees omkoping/corruptie en allerlei uiterst dubieuze connecties tussen bedrijfsleven en politiek.)

litebyte | 12-11-17 | 11:10 | 1

Goeie film trouwens. ;-))

Basil Fawlty | 12-11-17 | 11:19

Goede column.
Als Mark Rutte of een andere minister of staatssecretaris een foutje maakt als Omtzigt wordt dat weggelachen.
Hier wordt een klein, onhandig dingetje van Omtzigt opgeblazen en geframed.
De grote vraag is, hoe komt dat nu, wie zit erachter en wat zijn de bedoelingen.
Het antwoord laat zich raden.
Hopelijk klapt er een keer iemand uit de school en zijn we van snel van Rutte af.

Rommelende Onderbuik | 12-11-17 | 11:10 | 2

Het meest genante is nogwel dat kwaliteitsmedia als het NRC niet eens meer verhullen waar de belangen liggen.

litebyte | 12-11-17 | 11:12

litebyte | 12-11-17 | 11:12
Nou waar liggen die dan? Kan het wat explicieter graag?

Beste_Landgenoten | 12-11-17 | 16:30

NRC had een scoop maar blies 'm net iets te hard op. Omtzigt heeft gewoon het MH17 dossier wat willen aandikken om z'n gelijk te krijgen. Beide zijn af.
Waarom Geenstijl nu een lans breekt voor Omtzigt is mij niet helemaal helder. Het opportunisme spat er aan alle kanten vanaf. Hij was altijd de goeie onder de CDA-ers maar blijkt toch, net als de rest, een Farizeeër. En die moet ik niet. Politici lullen altijd en alleen maar voor hun eigen gewin, nooit uit barmhartigheid of mededogen. Hoewel het CDA dit wel propageert, blijkt telkens dat het tollenaars zijn: jokkende Omtzigt, rondneuqende De Vries, prediken maar niet praktiseren. Dan ben je geen knip voor de neus waard.
Geenstijl, kies je vrienden zorgvuldig want met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

Bakkeleures | 12-11-17 | 11:09 | 1

Uw tegel is als een NRC artikel maar dan simpeler, minder argumenten, opportunistischer, slechter geschreven en minder tot de kern. Als er iemand af is, bent u het.

de Voorzittert | 12-11-17 | 11:30

Omzigt is de luis in de pels van veel partijen, inclusief zijn eigen CDA.

De enige die keihard moet worden aangevallen op de MH17 ramp is vriend Rutte.
Die heeft over alles en nog wat gelogen, zaken bedekt en achtergehouden en er een privé politieke zaak van gemaakt.
Ik kan U meedelen dat "de onderste steen van Rutte" via hem nooit boven zal komen.

Rutte vindt het nu prima dat de aandacht afgeleid wordt door de thans door links opgeblazen actie tegen Omzicht. Komt hem dat even goed uit!

Let wel, naar mijn mening is Omzicht een van de weinige integere politici in den Haag.
Nu komen de "lijkenpikkers " natuurlijk op hem af, terwijl wij van de kwestie zelf nog immer niks weten, dankzij Rutte.
Ik hoop dat Omzicht zijn rug recht houdt, want ze willen hem liever kwijt zijn dan rijk in die politieke kartel kliek die ons nu regeren.
Omzicht moeten we onvoorwaardelijk steunen.
Zou trouwens een prima politicus in de FVD zijn!!

outdoor | 12-11-17 | 11:06 | 1

Wat is er mis dan? Dat niet de steen bovenkomt die jij hoopt dat er bovenkomt betekent niet dat het niet gebeurt. Als je me nog volgt. Jij hoopt op een spannend verhaal, spannender dan dat Rusland met een BUK de MH17 heeft neergehaald en bent teleurgesteld dat het zo is.

Beste_Landgenoten | 12-11-17 | 16:32

Staat al vast dat Omtzigt die man heeft ingefluisterd wat hij moest zeggen?

Lewis | 12-11-17 | 11:05 | 3

Waarschijnlijk heeft Pieter de man -die overduidelijk een azieligbelang had- geholpen zijn statement wat meer to-the-point te krijgen.
Als je ziet hoe Pieter reageert op de man "meld je bij het JIT" is dat een uiterst correcte reactie. En van een andere orde dan de brompot naast hem (man van het JIT?) die zegt: rot een eind op en meld je bij het ministerie van desinformatie van Poetin.
laatste reactie bevreemdt erg, maar valt misschien wel op zijn plaats als de "getuige" al eerder en langer bezig was met onsamenhangende praatjes.
Hoe dan ook, het straalde slecht op de official die daarmee blijk gaf niet open te staan voor nieuwe getuigen.
In ieder geval is de lezing van het NRC "liet Kamerlid Pieter Omtzigt een nepgetuige een door hem opgestelde tekst uitspreken" kwaadaardig verdraaid en geframed.

Rommelende Onderbuik | 12-11-17 | 11:17

"s mans echtgenote was ooggetuige MH17, het echtpaar kon hun getuigenis nergens kwijt.
De man mocht dat op die bijeenkomst melden, waarop Pieter Omtzigt hem vertelde hoe dat te doen.
Hiermee maakte Omtzicht tevens duidelijk dat de opgetuigde onderzoeks commissie van aangewezen personen niet in ooggetuigen informatie geïnteresseerd is.
Zeker niet als deze informatie afwijkt van wat Rutte ons wil laten geloven...

Hendrikaatje | 12-11-17 | 11:37

Hendrikaatje | 12-11-17 | 11:37
Wat een u-bocht redenering zeg. Omdat Omtzigt een nep-getuige opvoert waarvan de hond van de nicht van de vrouw vliegtuigen heeft gezien zou hij aantonen dat men niet in getuigen geinteresseerd is? Helemaal een zak verhaal omdat deze getuige ook door het JIT is gehoord, terwijl Omtzigt dat ontkende. Nog meer valse informatie de wereld in helpend. Maar ik lees het al, Omtzigt kan niks verkeerd doen want hij lult in je straatje.

Beste_Landgenoten | 12-11-17 | 16:35

Met zo veel vijanden was het natuurlijk wachten tot zijn eerste misstap.
Pietertje staat bekend om zijn lastige vragen en het trekken aan deksels op doofpotten dus heel de kamer kan opgelucht ademhalen nu hij eindelijk is kaltgestellt , het NRC blaast het nog wat op met leugens dus die zullen wel wat belooft zijn .

Castor12 | 12-11-17 | 11:02 | 1

Hij heeft het in dit geval helemaal aan zichzelf te danken..

Beste_Landgenoten | 12-11-17 | 16:36

Dom. Achterlijk. Naïef. Totaal ongepast, Verslikt in zijn eigen ego. Gestruikeld over zijn eigen gelijk. Bewust/onbewust meewerkend met Russische propaganda. Het uitbuiten van het leed van slachtoffers voor zijn 'eigen strijd'. Voor een normale burger strafbare zonden, voor een tweede kamerlid en volksvertegenwoordiger onvergefelijke fouten; een ongelofelijk gepruts.

Donkersloot | 12-11-17 | 11:02

-Omtzigt kaltgestellt door NRC
-van Jole kaltgestellt door GS
-Luis CK kaltgestellt door CNN.
We moeten heel voorzichtig zijn met deze vormen van trial by media.

King of the Oneliner | 12-11-17 | 11:02 | 4

Het is het Grote Nivelleren. Even met je hoofd boven het maaiveld uitsteken en de aasgieren weten je te vinden. En dat geldy voor alle kanten van het politieke of media-spectrum. Op piano's liggen of met opgerolde mouwen de Canadese premier nadoen komt als een boomerang terug tegenwoordig. Er komt een tijd dat de premier alleen nog via zijn GS nickname bekend is.

skoftig | 12-11-17 | 11:08

Waarom? Kaltstellen gebeurde sowieso altijd, door links. Nu wordt er van twee kanten kaltgestellt. Da's al een stuk eerlijker. Van de politiek, de 'rechtstaat' en de MSM hoef je niks te verwachten.

Wachtmeester R | 12-11-17 | 11:14

het is een ongelooflijke dooddoener maar: Welkom in het digitale tijdperk met al z'n voor- en nadelen en het zal niet meer weggaan en zoals Wachmeester R al zegt: "Nu wordt er van twee kanten kaltgestellt. Da's al een stuk eerlijker. Van de politiek, de 'rechtstaat' en de MSM hoef je niks te verwachten."

Basil Fawlty | 12-11-17 | 11:17
▼ 1 antwoord verborgen

Bas, denk je nou echt dat dit niet al langere tijd bekend was bij Rutte? Dit noemen ze in het machtsspel van de politiek 'wisselgeld': je weet iets van de ander en daarmee kun je hem of haar als dat nodig is om de oren slaan en/of manipuleren. Hier wordt die informatie gebruikt om de luis in de pels van het kabinet Omzigt 'kalt te stellen'.

kunnenzedanniks | 12-11-17 | 11:00

Een ding zijn GS, Joop, NRC en alle andere kranten en TV programma's het over eens: politici zijn de meest belangrijke en interessante mensen ter wereld en verdienen alle aandacht.

skoftig | 12-11-17 | 10:59

Omzigt is ook veel te goed onderlegd in de nederlandse pensioenen. Mocht het kabinet dus wat van plan zijn met Europa en de nederlandse pensioenen kan men deze man missen als kiespijn. "Kalt stellen" heet zoiets.

De Laureaat | 12-11-17 | 10:59

Omtzigt is een goede vent. Hou op met dit soort verdediging. Ga vol in de aanval. Kop moet zijn: "NSB handelsblatt probeer Peter Omtzigt te naaien"

Leg uit hoe ze hem naaien en dan vervolg je met de lijst van alle goede dingen die hij heeft gedaan. "Niets van dat: er zit wel wat in" gezeik. Denk je dat ze andersom lieden ook gewoon gewond op het slagveld laten liggen?

Voor wie doet Omtzigt het nog, als iedereen een stapje opzij doet en de hele establishment even stenen mag gooien? Waarom zou hij uberhaupt nog doorgaan?

Circle the damn wagons.

Rest In Privacy | 12-11-17 | 10:58

Omtzigt was geen probleem voor de heersende politieke elite zolang het CDA in de oppositie zat want blaffende honden bijten niet maar nu zijn partij in de regering zit en hij blijft dwarsliggen dan wordt dat een probleem. En ja hij heeft een fout gemaakt maar dat is voor zijn tegenstanders het moment om hem "Kalt zu stellen."
Aan de andere kant moet Omtzigt zich eens gaan afvragen waar zijn loyaliteit ligt? Kadaverdiscipline bij het CDA of de kiezers die voor hem hebben gestemd?

Basil Fawlty | 12-11-17 | 10:57 | 1

Ik prefereer eerlijkheid boven loyaliteit Basil. Maar goed het een gaat niet zonder het ander.

Hebbiehemookweer | 12-11-17 | 11:02

... Rot~terdam, Arnhem én de voorzittershamer van de Tweede Kamer !

Mazoeza | 12-11-17 | 10:55

Ach, de Belg bezit hier de media , de mohammedaan de straat....

Mazoeza | 12-11-17 | 10:51

Omtzigt is een gevaar voor het kabinet en moet kaltgesteld aan de ketting worden gelegd. Waarschijnlijk is alles vooropgezet en is Omtzigt erin getuimeld. Omtzicht is een vervelende luis in de pels van de VVD.

Oepsie1234 | 12-11-17 | 10:48

Laten we wel wezen, dit zijn dodelijke acties in de politieke wereld. Dat weet iedereen en kun je niet bagataliseren.

lsimon | 12-11-17 | 10:46
-weggejorist-
simonsniep | 12-11-17 | 10:45 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Hella spreekt voor Omzigt.Wanneer spreekt Omzigt zelf eens?

pga | 12-11-17 | 10:45

Ik hoop niet dat deze aan hem toebedeelde zwarte Piet ertoe zal leiden dat hij in het vervolg omzichtiger te werk zal gaan. Keep up the good work kameraad!

Astimar Teutis | 12-11-17 | 10:42 | 1

Dat mag hij niet en dat durft hij niet, want hij weet ook wel dat ie volgende week ergens door zijn remmen trapt. Iedereen heeft zijn prijs en ook gristelijke Pieter zal eieren voor zijn geld kiezen.

beau van rtl | 12-11-17 | 11:54

Ondanks een miskleun uit overmatige betrokkenheid, is Omtzigt iemand van waarde die een verschil kan maken. Niet het laffe klapvee waar de tweede kamer helemaal vol mee zit. Van fouten kun je leren en beter worden.

Rest In Privacy | 12-11-17 | 10:40

Het is al enige tijd opvallend wat voor bagger de NRC tegenwoordig is. Het partijblad van het partijkartel, een van de vele propagandaorganen van de 'deep state'.
Wanneer gaat deze kwaliteits'courant' de onderste steen bovenhalen? Retorische vraag. Nogmaals, als het zo zeker was dat het de Russen waren, waarom dan die geheimzinnigheid. Alsof je angstvallig de foto's wegmoffelt van genocide in Screbrenica of de SS-er die de Rijksdag in brand steekt. Heb je bewijs, dan toon je die. Het enige dat wij te zien kregen, was spin, heel veel spin. En Rutte heeft al veel te veel gelogen om ooit nog het voordeel van de twijfel te krijgen. Hij is nu slechts premier dankzij machinaties in de coulissen, niet omdat hij verkozen is.
Dit land is door en door rot, en NRC is een van de vele symptomen van deze verrotting.

Rest In Privacy | 12-11-17 | 10:40

Tja, omtzigt : toen je partij in de oppositie zat mocht je wel een afwijkende mening hebben. Nu zijn de ambtenaren weer de baas en wordt gewoon het beleid uit Brussel uitgevoerd. Je zit bij een van de 4 niet-democratische partijen, wen er maar aan (*vvd, PvdA, d66, cda* - regeren ons land al sinds mensheugenis)

New Quacka | 12-11-17 | 10:38

Dit is inderdaad een vooropgezet plan. Plan "beschadig die lastige Omzicht voor altijd", want de EU moet hoe dan ook groeien (=meest corrupt land van Europa, Oekraine, moet er hoe dan ook bij) . Han ten Broeke probeert nog goede sier te maken door zich zogenaamd niet uit te spreken over de geframde "uitglijder". Maar het zou me niet verwonderen als dit soort plannetjes notabene uit zijn hoek komen (en uitzetten). Kwaad kent vele vrome gezichten.

ad melkert | 12-11-17 | 10:34

Had hij op voorhand de integriteit van de getuige gecontroleerd? Ja/nee? Zo nee is het dan verwijtbaarheid?

Is dit nog nieuws? | 12-11-17 | 10:33

De regering die tegenwerkt om de onderste steen boven te krijgen? Wat een onzin Bas. Meen je het echt of schrijf je het alleen voor het effect?

Vula | 12-11-17 | 10:28 | 3

Als u de hele gang van zaken in het verleden gevolgd had, dan blijkt steeds maar weer dat de regering krampachtig de zaken tegen zit te werken om die onderste steen te laten liggen waar ie ligt

Kamikazepiloot | 12-11-17 | 10:33

Kamikazepiloot | 12-11-17 | 10:33

Waaruit blijkt dat dan? Ik zie alleen dat de regereing het OM niet in de wielen wil rijden door politiek te mengen met strafrecht en dat is gewoon heel verstandig. Anders krijg je later het verwijt dat alles politiek gemotiveerd zou zijn, daar zitten de Russen in elk geval op te vlassen.

Beste_Landgenoten | 12-11-17 | 11:57

Want dat komt nooit voor, overheden die dingen onder het tapijt willen schuiven?

In deze situatie is er minstens één overheid die probeert de gang van zaken in de Oekraïne vanaf voor Maidan te vertroebelen, of mogelijk zelfs tot vijf overheden\partijen: Rusland en de separatisten, Oekraïne, Nederland\EU en de VS... Nogal wat partijen die iets te verwijten valt over de hele keten van gebeurtenissen. Van het uit het zadel wippen van een corrupte maar democratisch verkozen pro-Russische president, het bezetten van de Krim (al dan niet met instemming van de Russen daar), het niet afsluiten van het luchtruim voor passagiersvluchten, het niet verbieden van Nederlandse vluchten om over dat gebied te vliegen tot de vraag wie nu precies dat vliegtuig heeft neergeschoten en waarom.

En waarom nog niet alle bewijsmiddelen op tafel liggen als de kous zogenaamd af is. Ik ben toch erg benieuwd naar die radarbeelden, of ze nu iets nieuws brengen of de theorie van BUK+separatisten bevestigen.

Wol | 12-11-17 | 12:08

Ik denk dat ik behoefte heb aan een video-interview met Pieterbaas. Hetzij door GSTV, hetzij door Café Weltschmerz.

Organische evolutie | 12-11-17 | 10:25 | 1

Ik denk niet dar hij zo dom zal zijn en gaat wrijven in deze vlek.

Vula | 12-11-17 | 10:29

En daarbij, die "getuige" WAS al gehoord door de MH17 commissie. Hoe groot is de kans dat ze Omtzigt op zijn spoor hebben gezet in de hoop op een 'faux pas' van 'eager beaver' Omtzigt? Het zou verklaren waarom het pas nu naar buiten komt, nu Omtzigt 'zetel nummer 76' bezet houdt.

CynicalBastard | 12-11-17 | 10:24 | 1

Heel goed, dit wist ik niet. En je hebt hoogstwaarschijnlijk gelijk.

Rest In Privacy | 12-11-17 | 10:34

Goed artikel. Ik vraag me wel af waarom Omtzigt nu de kaken op elkaar houdt. Of komt hij op een uitgelezen moment met een formidabele toelichting?

expertman | 12-11-17 | 10:24 | 1

Hij wil die zetel houden en in de CDA fractie blijven, in elk geval tot hij zijn positie uit kan spelen om er iets anders voor terug te krijgen.

CynicalBastard | 12-11-17 | 10:25

Dat MH17-dossier moet zo snel mogelijk worden afgesloten, want dat is een blok aan het been voor Rutte als hij dat Brusselse topbaantje wil nemen straks. Omtzigt beschadigen hoort daarbij.

Deze poging lijkt overigens mislukt, maar verwacht de komende tijd meer stront.

Guido | 12-11-17 | 10:23 | 1

Rutte wil niet het Brusselse topbaantje, Rutte gaat het in het zakenleven zoeken.. bij een multinational en misschien dat hij ergens in de panelen van Brussel een aardige bijbaan erbij neemt..

fikkieblijf! | 12-11-17 | 10:39

Het probleem met zulke akkefietjes is altijd dat de mensen nu denken, ok, maar wat heeft hij nog meer geflikt?

van Oeffelen | 12-11-17 | 10:22

Het enige probleem dat hier getackled wordt is dat Omtzigt niet aan de leiband van Rutte III loopt.

CynicalBastard | 12-11-17 | 10:22

Omtzigt is voor de regering onbetrouwbaar, ze willen van hem af, deze man weet te veel en moet weg met alle middelen om een meestemmer te krijgen. Deze man is het enige gevaar voor de meerderheid van prutse

Rest In Privacy | 12-11-17 | 10:21 | 3

Omtzigt is voor mij, en iedereen die nadenkt onbetrouwbaar. Hij geeft het toe nota bene.

Vula | 12-11-17 | 10:30

Omzigt is niet onbetrouwbaar, in tegendeel.. hij geniet het meeste vertrouwen van de burgers. Daarom moet hij als onbetrouwbaar sujet de mond gesnoerd worden.. Een 'maatje' minder zullen we maar zeggen. Demoniseren en manipuleren Rutte is er groot mee geworden. En Omtzigt is gewoon te lastig in dit kabinet, met maar 1 stem meerderheid.. dus zo snel mogelijk de mond snoeren.. het motto van Rutte III vertrouwen!! gaat net als het begrip integriteit een andere waarde kennen.

fikkieblijf! | 12-11-17 | 10:43

He Vulva,
Klets niet zo maf! Pieter is een van de weinigen in de kamer die het lef heeft dezebzaken aan de kaak te stellen samen met FvD. QED !

Hebbiehemookweer | 12-11-17 | 10:54

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.

van Oeffelen | 12-11-17 | 10:20

Hij is en blijft voor mij op het dossier MH17 een held. Hoop dat dit hem niet te veel schaad en dat hij lekker blijft door spitten in de beerput MH17. Vermoed overigens wel dat deze poging karakter moord nog maar het begin is, Pieter Omzigt roert ergens in waar niet iedereen even blij mee is. Vul het in en kleur de plaatjes.

DerkArie-ut-de-Achte | 12-11-17 | 10:20

NRC Handelsblad heeft het ook niet over die JIT knakker naast Omzigt tijdens dat gesprek. Met zijn "dan moet je je maar melden bij de propaganda afdeling van Putin."

Is dit nog nieuws? | 12-11-17 | 10:19

Omtzigt wordt eruit gewerkt, want:
te lastig/hij doet zijn werk als volksvertegenwoordiger te goed/durft kritische vragen te stellen.
Misschien overstap naar FvD?

Kamikazepiloot | 12-11-17 | 10:18

Omtzigt werd genoemd als potentiële overloper richting FvD. Dat zou de meerderheid van het kabinet in één klap wegvagen. Het zou me niet verbazen (ne, ik heb geen enkel bewijs) dat dit een manier is van 'the powers that be' om Omtzigt even op zijn plek te zetten. Hij zit daar als stemvee, en die rol moet hij braaf weer aannemen.

Kiwi45 | 12-11-17 | 10:18 | 1

0% kans dat hij naar FvD overstapt. Dat Baudet zijn naam noemt verandert daar niks aan.

Vula | 12-11-17 | 10:32

Die belg bij het NRC is toch niet fris.

KomkommermetSla | 12-11-17 | 10:14

Omtzigt staat dan aan de goede kant, hij heeft wel streken. Zou GS ook eens kunnen vaststellen in plaats van tribaal te reageren.

ZwartedeZwarth | 12-11-17 | 10:13 | 2

Welke streken dan?

Maya de Blij | 12-11-17 | 11:39

Inderdaad Omzigt lijkt mij een prima volksvertegenwoordiger.
Echter iedere andere politicus die een vergelijkbaar foutje maakt wordt hier afgefikt, zoniet Omzigt.
Maakt het allemaal niet sterker, geeft de schijn van een agenda.
Zelfde met de #metoo discussie, vol op het orgel mbt Jolo en niet bij de rest.
Lijkt op agenda cq afrekening en dan neemt geen mens het meer serieus en bereik je dus het tegenovergestelde van je doel.
Genuanceerd en consequent, best wel belangrijk.

Berbaar | 12-11-17 | 11:47

Ik vind Omzigt een top-politicus, ik lees absoluut geen NRC. Zegt genoeg hoe ik in deze discussie (verraderlijke NRC-aanval, oorlog) zit. Ik denk dat NRC begonnen is aan een sloopactie omdat Omzigt te sterk is en gevaarlijk voor hun "idealen".

langzullenweleven | 12-11-17 | 10:13

1 fout afgebrand, en mark blijft lachen

am*dam | 12-11-17 | 10:11

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl