Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Slecht nieuws. Rutte deelt weer cadeautjes uit

om uw humeur helemaal te verknallen, hier een plaatje van Moordenaar Volkert

Goedemorgen! Hier is de GeenStijl wekdienst met baggernieuwtjes uit de fopformatie. Het wordt kloteweer met regenbogen, wind, blaadjes op het spoor en wegafsluitingen door ongevallen omdat mensen niet kunnen sturen danwel met hun telefoon zitten te kloten. Wat hebt u nog meer gemist vannacht? De persvoorliegers van Rutte III zijn weer druk bezig geweest met het distribueren van formatieplannen over de gewillige dodeboom-media. Zo mag de Volkskrant melden dat de "gekozen burgemeester" eraan zit te komen (gaat niet gebeuren - red.) en De Telegraaf pakt groots uit met het verheugende nieuws dat Volkert en andere criminelen voortaan langer in de bajes moeten blijven (gaat niet gebeuren - red.) De NOS benadrukt nog maar eens de komende supermarktoorlog dus die btw-verhoging van 33% stelt niks voor. Dagblad Trouw heeft instructies ontvangen om op te schrijven wat voor fantastisch gaaf land we gaan worden onder Rutte III, en NRC plugt nog maar eens het feit dat hooginkomelijke huiseigenaren er niet op achteruitgaan. Het AD kreeg even geen nieuwtje en schrijft dan maar dat Johnny de Mol z'n zoveelste vriendin met kind geschopt heeft. Kortom: lieve mensen. Zoveel goed nieuws kan maar 1 ding betekenen: slecht nieuws. We gokken dat tijdens het WK kwalificatie-voetbal vanavond, als Nederland net de 5-0 heeft gescoord, bekend wordt gemaakt dat uw pensioen foetsie is. Prettige dag verder.  

Reaguursels

Inloggen

Ga vooral zo door, klotekabinet, onze tijd komt nog wel, dat verzeker ik jullie. Karma is a bitch.

Accident_Prone | 08-10-17 | 16:18

Ander dingetje:
Decennia lang hebben onze regeringen ons voorgehouden dat we als de bliksem de hypotheek moesten aflossen, want dat was dan een mooi spaarpotje voor onze oude dag.

Mis... inmiddels hebben struikrovers van VVD, CDA, D66 en nog wat kleingristelijk tuigh bedacht dat het vooral een leuk inkomstenbronnetje is voor de overheid.

Dus die spaarcenten waarover men al - met elkaar, een keer of tien belasting heeft betaald liggen alweer in de vitrine voor het roverstuig in Den Haag.

mallekater | 08-10-17 | 11:53

Toch mooi dat Rutte III de straffen voor ernstige misdadigers strenger gaat maken door vervroegde invrijheidsstelling te beperken tot 2 jaar.

Zo_Zit_Dat | 08-10-17 | 04:20

Rutte had een schuld van €1000,-
Hij roofde €750,- van buurman rechts....
Hij roofde €750,- vab buurman links...
Rutte had opeens geld over, twee buurmanen finacieel de vernieling in maar toch staat het land te klappen, “ knap gedaan Mark!”
Dat is tenmiste was ze ons doen geloven.

pannekoekgezicht | 07-10-17 | 23:06 | 1

In het land der blinden is éénoog koning.

Implants | 08-10-17 | 17:15

Hee Rutte , ik heb een allesoplossende totaalomvattende oplossing voor je : doe het niet. Al heb je geen kinderen of minder binding met het volk vanwege je geaardheid. Doe het niet. Het is het niet waard.

rattenvanger XL | 07-10-17 | 21:17

Btw gaat met 50 procent omhoog, niet met 33.

hustler01 | 07-10-17 | 18:31 | 1

BTW op dagelijkse behoeften( dus die dingen die ook arme mensen echt nodig hebben, zoals eten, kapper, medicijnen zonder recept) gaat van 6 naar 9 %. = 50 % stijging.

Dus de uitgaven van arme mensen gaan in verhouding véél meer procenten omhoog dan wat ze aan belastingvoordeel( betalen ze nauwelijks, dus ook geen voordeel) terugontvangen.

Effect: Arme mensen of mensen met een klein pensioentje gaan er effectief ernstig op ACHTERUIT.

Rijke flikkers gaan er effectief behoorlijk op VOORUIT.

Tot zover de nivellerende vlaktaks.

Ergens in de 60-er jaren sprak men over: "Geen procenten maar centen"
DWZ dat er, wanneer het cadeautjes uitgedeeld moesten worden iedereen er evenveel bij zou moeten krijgen.

Dat vonden de rijke flikkers niet leuk.

Zij wilden procenten, waarbij ze natuurlijk best wisten dat 5 % van 1000 Euro heel wat minder is dan 5 % van 50.000 Euro.

Tja, de jongetjes van de VVD hebben altijd al geweten hoe ze geld in de eigen boks moesten steken en dat liefst bij de armsten in dit land weg moesten halen.

Wat betreft het hele verhaal, we hebben voor wie de boel heeft bijgehouden inmiddels uitgebreid ervaring opgedaan met de praatjes van leugenbrok Rutte.

Hij heeft ons de laatste keren al een keer of wat 100 Euro extra beloofd, die kwamen niet, integendeel, dat werd ipv. erbij 100 Euro er af.

Zijn partijgenoten kwamen echter ongeschoren van hun gegraai af, een kleine proforma sepoberisping en dat was dan weer geregeld.

Voortaan dus naar Duitsland voor de boodschappen, de handyman weer zwart, en de rest via het internet.
Belazeren doet hij de boel maar bij zijn eigen rotvolk.

mallekater | 08-10-17 | 11:50

Verdomme, dat gaat nog druk worden bij mijn favoriete supermarkt net over de grens in Duitsland. Aanbiedingen en mededelingen staan er tegenwoordig al in twee talen (Duits en Nederlands). Nu ook al de parkeerplaats vol met gele kentekens, dus ze zullen er binnenkort wel een parkeergarage naast gaan bouwen. Ze spelen er nu al handig op in www.real.de/markt/nl/nieuwsbrief-aanv... dus dat gaat met de verhoging van het lage BTW tarief helemaal los daar!

Chiant | 07-10-17 | 15:54 | 1

Dus wat klopt er niet aan dit verhaal?
Zeker in de tijd van het internet shoppen is deze BTW verhoging totale waanzin.

pannekoekgezicht | 07-10-17 | 23:08

Ook zo'n mooie wat ik las op Teletekst trouwens en ergens hieronder in de reaguursels: de eerste twee jaar krijgen asielzoekers of immigranten in het algemeen (?) geen recht meer op bijstand, zorgtoeslag, etcetera.

Werkelijk? Terwijl ze volgens de rechter sowieso recht hebben op bed, bad en brood... En ik neem aan dat de meeste Nederlanders ook niet willen dat ze voor het ziekenhuis op de stoep liggen te creperen omdat ze geen zorg kunnen betalen. En de verplichte ziektekostenpremie zullen ze ergens mee moeten financieren niet? Complete volksverlakkende quatsch dus. Het potje wordt anders genoemd, maar betalen doe je nog steeds door die figuren hierheen te blijven halen.

Terwijl het vaak geen echte vluchtelingen zijn en als ze dat wel zijn, ze ook in de regio opgevangen hadden kunnen worden voor een fractie van de kosten en minder cultuurclash. Kunnen we daar de ontwikkelingssamenwerkingsgelden voor inzetten die nu in een bodemloze put en de zakken van Derde Wereld potentaatjes en ambtenaren verdwijnen.

En dat is dan het resultaat van twee (in naam) liberale partijen en (in naam) christelijke partijen: op uw kosten wordt overbevolkt Nederland met al torenhoge woonlasten nog wat voller gepropt, geïslamiseerd en genivelleerd tot het punt dat het hier zo net zo onaantrekkelijk wordt als de landen waar de "vluchtelingen" vandaan kwamen. Net als de wet van communicerende vaten, het water\de ellende zoekt overal een gelijk niveau, en dan pas houdt de toevloed op. Voor ons zal dat niveau helaas een stuk lager zijn en voor de stijgers waarschijnlijk vies tegenvallen.

Wol | 07-10-17 | 15:46 | 1

De gemeenten hebben alle nieuwe Nederlanders TOP verzekerd voor de zorg, waanzin? Nee het kost meer als ze het niet doen dus...
Te gek voor woorden? Het is nog veel gekker dan de gemiddelde leek zich voor kan stellen.
Maar eigenlijk weten we het allemaal, Zorg, Politie, Onderwijs, Defensie, Sociale vangnetten alles is faliet en naar de kloten maar blijkbaar stemt de meerderheid gewoon weer VVD.

pannekoekgezicht | 07-10-17 | 23:15

Het lage BTW-tarief gaat niet met 33% maar zelfs met 50%(!) omhoog, nl. van 6% met +3% naar 9%.

Lauwe Koffie | 07-10-17 | 14:41

Wanneer Rutte zegt dat hij cadeautjes gaat uitdelen is het tijd je tegoeden naar een buitenlandse bank over te schrijven, want dat weet je zeker dat je door Trutmans & Co wordt genaaid.
Dat is het enige soort van naaien van ons lachebekje kent.. gewoon de mensen voor de gek houden en ze vervolgens uitroven.
Met vrouwen, noch met mannen kan het smurfje iets, maar ik vermoed dat hij in Macron een soortgenootje treft.

mallekater | 07-10-17 | 14:33

De politiek toont weer eens haar lelijke onbetrouwbare gezicht. Een sigaar uit eigen duurbetaalde doos (inkomstenbelasting omlaag, btw omhoog) en verder allerlei lastenverzwaringen met valse en onzinnige argumenten. En dan straks weer diverse ondoorzichtige compensatiemaatregelen die dan weer averechts uitpakken. Ja, we gaan echt merken dat het beter gaat met dit land.

Schmalz | 07-10-17 | 14:17

Het Foetsiepensioen, ach ja.
Ik heb een beeld uit 1947 en een geluidsisolerend Achterkamertje, waarin in ere herstelde politici die Fout Waren Geweest In De Oorlog daags na de bekrachtiging van de Willem Drees wet meteen begonnen te vergaderen: "Eenen pensioen, welk een gruwel des Heeren! Hier gaan de vermogenden op achteruit, hoe maken we dit weer ongedaan."
Het heeft even geduurd maar dan heb je ook wat.

dedeurs | 07-10-17 | 14:07

Nou heb ik het allemaal niet doorgerekend, maar de cynicus in mij krijgt toch de indruk dat voor een "rechts" kabinet met twee liberale partijen en twee redelijk conservatieve christelijke middenpartijen, we toch bar weinig lastenverlichting of versimpeling van regelgeving krijgen.

En ook zo halfslachtig: waarom niet gewoon één vlaktax invoeren voor alle belastingen? Dus één tarief zowel voor BTW als inkomen en alle andere varianten. Dan weet de burger waar hij\zij aan toe is, ziet gelijk als de overheid meer uitgeeft en hoeveel dat kost en zullen álle burgers het in hun portemonnee voelen. Wat voorkomt dat men gewoon maar alles door "de rijken" (= iedereen met meer dan ik) denkt te laten betalen. De echte rijken komen sowieso wel onder al die belasting uit door de ingewikkelde regelgeving en het oerwoud aan tarieven, uitzonderingen en aftrekposten.

Nog beter, makkelijker voor zowel de belastingdienst als de burger en bedrijfsleven: schaf radicaal de meeste belastingen af. Dat kun je wellicht combineren met "vergroenen" door belasting te heffen op waarde en gebruik van land, energie, de CO2 en methaaninhoud van fossiele brandstof die we importeren of produceren. Daar gebruiken "de rijken" en grote bedrijven ook vrijwel altijd veel meer van. Scheelt stapels papierwerk en adviseurs die je door dat huidige systeem moeten loodsen. En is een stuk beter voor je privacy. Of nog utopistischer: schaf het allemaal af en laat de burger gewoon een verzekeringspremie of abbonnement of de kostprijs betalen voor al die "dienstverlening" die de overheid biedt. Met concurrentiemogelijkheid dan uiteraard...

En wat is die herinvoering van huurwaardeforfait voor een (bijna) afgeloste woning ook weer bizar. Je wilt dat mensen aflossen, maar ineens in het voldoende dat men al verplicht moet aflossen voor nieuwe hypotheken? Bestaande hypotheken worden niet meegerekend kennelijk, en ook niet het feit dat je voor maximaal 50% van je woningwaarde wél aflossingsvrij kunt lenen. Wat veel mensen ook zullen doen, zich niet realiserend dat als na je pensioen je inkomen terugvalt en je die hypotheek moet verlengen, het feit dat je veel overwaarde hebt nog niet betekent dat je ook een hypotheek zult krijgen, omdat die wordt gemaximeerd op basis van je gedaalde inkomen...

De roofridderij druipt er ook vanaf. Als je braaf je hypotheek aflost, heb je lagere woonlasten en je hebt overwaarde. Dat maakt je al een kleiner risico voor de maatschappij\overheid, want als je een uitkering nodig hebt kan die dus ook lager zijn en als je in de bijstand komt moet je eerst je huiswaarde opeten. Tegenover dat joekel van een eigen risico van mogelijk tonnen, staat nul komma nul korting op je "premie". Integendeel, hoe meer vermogen je hebt, hoe meer je betaalt aan belasting voor de bijstand. Alsof je het maximale eigen risico neemt voor je ziektekostenverzekering, maar méér premie moet betalen i.p.v. minder.

En het is in feite dubbel genaaid\beroofd worden. Want als je lagere lasten hebt, kun je daar slechts twee dingen mee doen: uitgeven, waarover je (hogere) BTW betaalt of sparen en beleggen, waarover je een vermogens"rendements"heffing betaalt over een fictief en vrijwel onhaalbaar rendement. Maar rupsje-nooit-genoeg genaamd de Staat vindt dat kennelijk niet voldoende. Onze "liberale" coalitie wil dat afstraffen door je fictieve vermogen dat je in je huis hebt opgebouwd, wat sowieso niet rendeert en waar je nooit aan kunt komen zonder je huis te verkopen en in een doos te gaan wonen of peperduur te gaan huren of je opnieuw diep in de hypotheekschuld te steken, ook nog eens te belasten.

De overheid. Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker (om u leeg te trekken).

Wol | 07-10-17 | 13:46 | 5

Uitstekend betoog weer, zoals ik van jou inmiddels gewend ben. ;-)

"Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen".
Lees voor "vos" Rutte, lees voor "passie" belastingverlaging, lees voor "boer" burger, en voor "kippen" je zuurverdiende spaarcentjes en/of afgeloste hypotheek.
En wéér trapte de goegemeente er in, afgelopen maart...

EefjeWentelteefje | 07-10-17 | 14:48

Franker | 07-10-17 | 14:10
Nichtsneues | 07-10-17 | 14:21
Goed punt. Ik had het beter "in naam liberale partijen" kunnen noemen.

EefjeWentelteefje | 07-10-17 | 14:48
Dank je, maar zoveel lof is niet goed voor mijn ego. ;)

Ze doen volgens mij al nauwelijks moeite meer hun huichelarij en volksverlakkerij te verhullen. Zelfs zonder te rekenen, als je het allemaal zo hoort, voel je gewoon aan je water dat het bijna niet kan kloppen met die lastenverlichting. Of marginaal, misschien op papier, voor een fictieve, niet bestaande "gemiddelde" burger, in een model van het CBS. Maar zodra de uit de lucht gegrepen groeiprojecties van de economie of belastinginkomsten ineens tegenvallen...

En dan dat huurwaardeforfait: als "compensatie" gaat die dan naar iets van 0,6 i.p.v. 0,75% of zo? Tot die weer "tijdelijk" stijgt bij een tegenvaller, uiteraard. Uiteindelijk wordt je overal gepakt: bij uitgeven, bij sparen en zelfs bij het hebben van non-rendabel vermogen in je huis in een poging je vaste lasten minstens te verlichten. Maar dan mag je dus in feite je hypotheeklast verruilen voor "huur" van je eigendom van de Staat. Dat tikt aardig aan al: OZB, forfait, waterschap- en andere heffingen en in sommige feodale gemeentes ook nog erfpacht.

Nou heb ik dus geen bezwaar tegen belasting op land of vermogen i.p.v. inkomen en uitgaven (en lager graag), maar de overheid wil meer, meer, meer van elke variant...

Wol | 07-10-17 | 15:22


"Maar dan mag je dus in feite je hypotheeklast verruilen voor "huur" van je eigendom van de Staat"
@Wol | 07-10-17 | 15:22
Exact.
Het is eigenlijk heel simpel: de overheid wil vooral niét dat je als vrije burger zonder schulden (inclusief hypotheek) in het leven staat. Zij wil op alle manieren greep houden op de burgers, want bank-slaven zijn immers goed te manipuleren, gaan niet staken, plegen geen oproer of revolte, omdat er teveel op het spel staat: baan, inkomens, en vooral: status. Vandaar ook het consumentisme, mensen aanpraten dat ze onnodige spullen moeten willen die ze eigenlijk niet kunnen betalen. Dé methode om ideale buklaven te creëren, en ik moet het de vvd nageven: het is ze aardig gelukt.

Ik heb op DK al commentaar gehad dat het "wel meevalt" met dat EWF. Maar wat je zegt, wie zegt dat het bij die 0,6% gaat blijven? Bij de eerste de beste 'tegenvaller' gaat dat percentage natuurlijk subiet omhoog.
Wie daar nog aan twijfelt zoekt kennelijk een 'verantwoording' voor zijn/haar stem op... de vvd. Iets anders kan ik er niet van maken.

EefjeWentelteefje | 07-10-17 | 15:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Je moet je schoolgeld terugvragen, Pritt. Het lage btw-tarief wordt van 6% opgetrokken naar 9%. Dat is geen verhoging van 33% maar van 50%. Drie is de helft van zes, comprende?

Rest In Privacy | 07-10-17 | 13:42

Kilometerheffing op vrachtwagens. Ook leuk. Kosten worden doorberekend en het is een voorloper om deze ook voor particulieren in te gaan voeren. Let maar op. Waar rijdt u snachts? Waarom ging u niet naar werk? Verdacht! Oh en 's ochtends in de spits! Foei! Extra verhoging voor u! PS dat kastje in de auto moet u ook nog betalen.

Is dit nog nieuws? | 07-10-17 | 13:36 | 3

En dat terwijl een simpel "spits(strook)vignet" kopen al net zo goed zou werken. Zonder dure en privacy-schendende kastjes... En accijns op brandstof is ook al een kilometerheffing en stimulans voor zuinig en groen rijden ineen. Maar ja, wiel opnieuw uitvinden en patenteren levert meer centjes op.

Wol | 07-10-17 | 13:52

@ wol: klopt, maar met accijns kan je niemand in de gaten houden. Die RFID chip op kenteken gaat er komen, daar is de lobby al véél langer mee bezig dan deze formatie. Let maar op, gaat er komen. Kan meteen de verzekering aangepast worden en boetes automatisch: tja wat deed u daar 84 kmu te rijden. Kastje liegt niet.... Jackpot voor de staat, kunnen de flitsagenten ook afgeschaft worden, scheelt ook weer loonkosten....

Is dit nog nieuws? | 07-10-17 | 14:14

Is dit nog nieuws? | 07-10-17 | 14:14
Ik voorzie daar wel een probleem voor Vadertje Staat: als iedereen eenmaal doorheeft dat de pakkans 100% is bij te snel rijden, laat iedereen een automatische snelheidsbegrenzer in zijn auto bouwen of rijdt nooit meer te hard. Uitgezonderd mensen die er het geld voor over hebben misschien. Weg melkkoe...

Al weet ik niet of men in Den Haag snugger genoeg is om dat te begrijpen. Wellicht compenseren ze dat weer met meer kilometerheffing, onder het schijnheilig kraaien van victorie uit naam van de "verkeersveiligheid", nu niemand meer 10 km te hard kan rijden.

Wol | 07-10-17 | 15:26


Persvoorliegers ?? Reich Minister of Propaganda Joseph Goebbels was er niets bij.

Ervaringsdeskundige | 07-10-17 | 12:50

Je zult maar een lousy job hebben en eigenlijk nog blij moet zijn dat je werkt, geen koophuis, net te veel voor de voedselbank, net te veel voor maximale toeslagen bonanza maar wel alle lastenverzwaringen en vasten lasten die de pan uitrijzen elke maand moet ophoesten. Wat je nog overhoud moet je besteden aan voedsel, oh wacht...!
Dank u Rutte 1, 2 en 3

Johan_Voorhaar | 07-10-17 | 12:49

@BadPatNL | 07-10-17 | 11:49
Er bestaan ook nog betaalrekeningen zonder rentevoet.
Daarnaast stopt het ECB-opkoopbeleid binnenkort en als gevolg daarvan zal de rente waarschijnlijk gaan stijgen.

Rest In Privacy | 07-10-17 | 12:44

BadPatNL | 07-10-17 | 11:53
Het zou mij dan ook niets verbazen als men over een paar jaar plots in de krant leest dat je alleen nog maar electronisch kunt betalen. Cash geld kan worden ingeleverd bij de bank en wordt op je rekening bijgeschreven indien je een playsiebele verklaring hebt waar het vandaan komt. Cash spaargeld dat je jaren niet hebt opgegeven aan de belasting verdwijnt in de staatskas.
Zo heeft de overheid dan een volledige grip op de bevolking.

miff | 07-10-17 | 12:37 | 2

En dáárom dus: zo mogelijk ALTIJD CASH betalen! Gewoon uit de flappentap trekken en alles, alles daarmee afrekenen. Al is het maar om je privacy - voor zover mogelijk - te waarborgen. Waarom moet de bank - en daarmee dus de overheid! - weten wat ik in mijn mandje wip bij de appie, waar ik mijn kleding koop, waar ik uitga en hoeveel drank ik dan in mijn mik gooi?

Het is voor mij echt ongelooflijk hoe mensen hun privacy op allerlei manieren te grabbel gooien voor een paar lullige procenten "korting". De bekende onzin van ïk-heb-niets-te-verbergen", of zo?

We hebben het volledig in eigen hand. Hoe meer mensen zich laten verleiden tot allerlei 'handige' betaalmethodes, hoe meer privacy er verdwijnt. Weiger er aan mee te doen, weiger te pinnen bij de appie, weiger 'contactloos betalen', gebruik géén creditcards, en knip die bonuskaarten door. Bij de appie kun je gratis iedere week een andere ophalen.
Fuck the system!

EefjeWentelteefje | 07-10-17 | 15:59

En dáárom dus: zo mogelijk ALTIJD CASH betalen! Gewoon uit de flappentap trekken en alles, alles daarmee afrekenen. Al is het maar om je privacy - voor zover mogelijk - te waarborgen. Waarom moet de bank - en daarmee dus de overheid! - weten wat ik in mijn mandje wip bij de appie, waar ik mijn kleding koop, waar ik uitga en hoeveel drank ik dan in mijn mik gooi?

Het is voor mij echt ongelooflijk hoe mensen hun privacy op allerlei manieren te grabbel gooien voor een paar lullige procenten "korting". De bekende onzin van ïk-heb-niets-te-verbergen", of zo?

We hebben het volledig in eigen hand. Hoe meer mensen zich laten verleiden tot allerlei 'handige' betaalmethodes, hoe meer privacy er verdwijnt. Weiger er aan mee te doen, weiger te pinnen bij de appie, weiger 'contactloos betalen', gebruik géén creditcards, en knip die bonuskaarten door. Bij de appie kun je gratis iedere week een andere ophalen.
Fuck the system!

EefjeWentelteefje | 07-10-17 | 15:59

Als eigenaar van wat bv's laat ik daar het geld in met het idee dat eruit te halen als ik de pensioensgerechtigde leeftijd heb gehaald, allemaal gebaseerd op een goed belastingstelsel van 50 jaar oud waarin het tarief gehalveerd is voor mensen met die leeftijd, en dat gaat nu dus vervallen? Gelukkig hebben we ook een boerderij in Polen, en ik raad bij deze alle zelfstandigen, ook zzp-ers, hetzelfde te doen als wij deden, Koop een woning in Polen, richt een adviesbureau op en factureer je bedrijf in Nederland helemaal gek met advieskosten. Rij de eerste keer naar Polen ook in een oude (afgekeurde) Mercedes <2000cc die je exporteert, daar op kenteken zet en hier de BPM van terug krijgt. Jullie moeten wel supersnel zijn want de economie daar heeft een enorme opgang, en Europa staat niet lang meer toe dat Polen de deur dicht houdt waarna het daar dezelfde ellende gaat worden als in dit zieke land, waar je werkend voor een baas nooit meer dan 200 tot maximaal 500 euro per maand netto aan leuke dingen te besteden krijgt. In geen enkel land zijn de verschillen tussen een arbeider en een afdelingschef zo lachwekkend laag als hier in Nederland.

CarloCarpacio | 07-10-17 | 12:37 | 7

@CarloCarpacio | 07-10-17 | 12:50
Heb niet zo'n zin om geld te laten bepalen wat voor keuzes ik maak, dan betaal ik nog liever dat geld. Toch bedankt voor de tips, voor anderen misschien wel een oplossing.

Watching the Wheels | 07-10-17 | 13:17

Kijk eens naar Slovakia. Daar zijn er nog een paar voordelen. Gratis tip.

Mark_D_NL | 07-10-17 | 13:26

@CarloCarpacio | 07-10-17 | 12:37 |
Reken er maar niet op dat de Polen die deur open zetten omdat Druncker cum suis dat willen. Polen kijkt héél goed naar de typhusbende die het Westelijk deel van Europa ten deel is gevallen. Daar zit men in de Visegrád landen niet op te wachten. Die hebben nog wel eer en gevoel naar de eigen cultuur toe. Dus een hele dikke middelvinger gaat naar alle waarschijnlijkheid Brussels deel zijn...

Sjefke7807 | 07-10-17 | 13:30
▼ 4 antwoorden verborgen

Ja ja, en maar mopperen, maar ondertussen in het stemhokje straks weer braaf CDA, VVD, PvdA, D66, GroenLinks, SP etc stemmen. Fanta, fanta, fanta, fanta of fanta.
Ik las een reactie van iemand die zijn hypotheek had afgelost en nu alsnog mag betalen. Ik vind het schandalig en getuigen van de leugenachtige oplichters die het binnenhof bevolken, maar het verrast me niet. Eigenlijk had je je al achter het hoofd moeten krabben op het moment dat er vanuit de media en overheid werd gegild over snel snel snel aflossen. Ze wilden je geld, en zo snel mogelijk. En men is er verslaafd aan, aan jouw geld.
Men is blijkbaar al vergeten dat dat duivelse project in Brussel ons nu 101 miljard heeft gekost - en dat is slechts al het geld dat 'geleend' werd aan de Grieken (en naar nu blijkt de rest van Zuid-Europa). Dat geld komt niet meer terug. Tel daarbij op het jaarlijkse verlies dat we collectief lijden door het te goedkoop inwisselen van de euro, het onder druk van Brussel toelaten van meer meer meer uitkeringstrekkers (want er is hier geen markt voor geitenhoeders en schaapslachters), de JSF, en de algehele staat van verval van Nederland, te zien bij een corrupt politieapparaat, een leger zonder uitrusting en een openbare ruimte waar krapuul de dienst uitmaakt. Iemand moet betalen, ergens moet het geld vandaan komen. Hoe meer men uitkeringen belooft, papadagen, toeslagen en noem maar op, des te meer geld het ons kost. Maar bovenal zuigt de EU de kas harder leeg dan wij het bij mekaar kunnen sprokkelen. En Rutte 3, 4, 5 of 6 gaan hier gewoon aan meewerken.
Dus, als de overheid zegt dat jij iets moet doen, doe dan maar het tegenovergestelde want de overheid is niet jouw vriend.

Rest In Privacy | 07-10-17 | 12:33 | 2

Ach, wat is nou 101 miljard euro?
Geld maakt niet gelukkig, toch?

*wanhopig headdesken doet*

Dandruff | 07-10-17 | 13:08

Dandruff | 07-10-17 | 13:08
Doet je wel afvragen waarom weinig geld dan kennelijk wel ongelukkig maakt en anderen het zo graag van degene die meer dan zij hebben willen overnemen.

Wol | 07-10-17 | 13:57

In feite zijn de kiezers de schuld van al deze plannen. Het politieke landschap is sterk verdeeld en er zijn teveel partijen. Met een compromis tussen 4 min of meer rechtse partijen krijg je een ander beleid dan met een links georentieerd kabinet. "Links" wordt hier ook al jaren met de grond gelijk gemaakt, dus wat wil de reaguurder nou? En zijn nu alle plannen slecht? Goed dat de aftrek van de hypotheekrente wordt aangepakt, dat je minder belasting over je spaargeld hoeft te betalen, maar slecht dat de BTW omhoog gaat. En hoe wordt de koopkracht van de ouderen verbeterd? Er lijkt nu een kloof te ontstaan tussen werkenden en niet-werkenden. Voor niet iedereen is dit een "fantastisch gaaf land", maar echt slecht is hier ook niet.

Mannes | 07-10-17 | 12:29 | 1

D'66 is overduidelijk links. En ik ben het met je eens dat CDA en VVD soms doen alsof ze "rechts" zijn, en dus tegen censuur, criminaliteit en extremisme. Maar na de verkiezingen komen ze steevast met hetzelfde beleid als links.
Ook het stelselmatig beboeten van mensen met een baan, om daarmee allerlei extra subsidies voor mensen zonder baan te kunnen betalen is typisch "links". Rond 1990 las ik voor het eerst over de "armoedeval", en in 2014 was er nog niks veranderd. daskapital.nl/2014/10/nog_een_keer_ove...

Nederland is nu nog geen heel slecht land om in te wonen nee.
Maar we denderen richting afgrond. Het lijkt me redelijk logisch dat mensen daar al over klagen vóór we over de rand gekieperd zijn. En voor wie denkt dat ik overdrijf, kijk even om je heen. We hebben een overheid die;
- stelselmatig véél meer geld uitgeeft dan er verdiend wordt;
- stelselmatig Nederlandse koopkracht aanvalt met inflatie en lage rentes;
- door flink met geld te strooien "bankzitten" beloont boven "werken";
- criminaliteit en (seksueel) geweld gedoogt;
- religieuze haat naar niet-moslims subsidieert en stimuleert;
- racisme naar autochtonen subsidieert en stimuleert;
- stelselmatig grote problemen geheim houdt, "nuanceert" of zelfs goedpraat;
- aanzienlijk meer immigratie toelaat dan financieel haalbaar;
- zelfs niet bereid is criminelen, terroristen en oorlogsmisdadigers tegen te houden;
- etc.

Dat alles al dan niet in opdracht van de EU, die er kennelijk op uit is West Europa te gronde te richten. Wie daar aan twijfele, gaarne één voorbeeld van een goed bedacht èn uitgevoerd plan van de EU.
Alleen al het economisch beleid van de EU (hoge inflatie, lage rente) is minstens zo rampzalig gebleken als het opengooien van alle binnengrenzen EN buitengrenzen. Om over de euro zelf, en de "bescherming" daarvan door grootschalig niet-bestaand geld op te kopen nog maar te zwijgen.
Wij gaan nog een zware tijd tegemoet.

Dandruff | 07-10-17 | 13:05

En Rutte en Arrogander maar trots lachen... verwarring en (semi) leugens betekenen immers niet dat je de waarheid niet spreekt... overigens is het flexwerken nu uitgesmeerd naar 3 jaar contractenloopbaan alvorens en het ontslag mag ook voortaan sneller en goedkoper... de afgeloste huizeneigenaren kunnen alvast rekening gaan houden met de terugkeer van een Huurwaardeforfait..

fikkieblijf! | 07-10-17 | 12:22

Hellup! Meej beunwerk onder de baas z'n tijd heej ik mun hypotheek zoveel afgelost dat ik onder de grens van het huurwaardeforfait kwam. Was een cadeautje van Zalm, wiite nog. Nu wordt dat aafgeschaft en die man is de formateur! Ik heej hullup nodig, di ga m'n centen kosten. Kreej nog een bericht van de baank, de rente op m'n spaarrekening is verlaagd van 0,1% naar 0,05%. 't Is wa.

Ikbeneenzelfbouwer | 07-10-17 | 12:17

Oh hadden we nog maar de tijd van pek-en-veren en het warme bloed dat van het hakblok druipt.

Ik kom niets snel mijn bed uit voor een politieke bijeenkomst, maar als we dan als volk eenmaal het heft in eigen hand nemen (heeft al veel te lang geduurd red.) ben ik van de partij.

Hetvolkspreekt! | 07-10-17 | 12:17

Dat zijn weer die kruimeltjes, waar we dan zogenaamd blij mee moeten zijn.
Zo... dit is dus het prutswerk, waar we zo lang op hebben moeten wachten?
Ga je schamen man, en snel.
Zelfs zoiets kleins als dit, kan/gaat hij niet waarmaken.
Zolang je maar blijft lachen, geloven ze alles.. toch Mark??

mynameistrouble2 | 07-10-17 | 12:04

King of the Oneliner | 07-10-17 | 11:56 |

En niet eens ADHD gesimuleerd?

kwark001 | 07-10-17 | 11:59

Als je weet hoe het systeem werkt, is het systeem heel makkelijk te trollen.
Ik trol het systeem al mijn hele leven, want ik heb dan wel geen enkel diploma, boerenslimheid is voldoende.
Zo ben ik dus sinds de jaren 80 gediagnosticeerd met het post traumatische stress syndroom vanwege Libanon-ganger, dus ka$$a.
Sinds 2000 gediagnosticeerd als autist, dus ka$$a.
En sinds een jaar in de schulsanering, waarbij 70.000 Euro wordt kwijtgescholden, en ik geen last meer heb van welke rekening dan ook uit het verleden.
LOL en dikke vinger.
BTW: ik mankeer niets, gewoon een beetje acteren zonder diploma en internet is je vriend.

King of the Oneliner | 07-10-17 | 11:56 | 9

Verneuk de massa, grijp de kassa.
Succes met nog twee jaar schuldsanering, en die paar tientjes voor je eten.

Rest In Privacy | 07-10-17 | 13:02

Geef je gelijk. De pot goud in NK is bijna op, dus als Nederlander doe je er verstandig te pakken wat je nog pakken kunt. En dus voor jezelf zorgen, wat is daar mis mee? De staat verneukt jouw, waarom dan stil blijven zitten en geschoren worden.
--
Wel grappig dat Nederlanders nog steeds denken dat er een soort van gemeenschapszin is.. Is allang weg, bestaat niet meer. Er wonen hier 1,5 mensen die hier alleen maar zijn voor het gratis geld. En ik ga ze niet voorzien van eten. Doei.

Mark_D_NL | 07-10-17 | 13:31

In NL natuurlijk, geen NK.

Mark_D_NL | 07-10-17 | 13:32
▼ 6 antwoorden verborgen

Met Dominique van der Heyde geloof ik dat politici het beste met ons voor hebben. Met Alexander Pechtold geloof ik dat het land het beste kan doen wat de elite wilt. Kortom, ik ga rustig en tevreden slapen.

Rest In Privacy | 07-10-17 | 11:54

Ach ja, rekenen voor en door politici..... Mijn zakjapanner uit Z.Korea vertelt mij: 6 x 1.33 = 7.89, 6 x 1.5 = 9. Alles wordt natuurlijk weer gewoon duurder en de werkenden mogen weer gewoon voor alles opdraaien. Maar ja, werkenden zijn natuurlijk white privileged xenofobe rascistische fascisten. Dokken zal je, goedschiks of kwaadschiks. Joepie.

LaatmaarLu? | 07-10-17 | 11:51

Hoe kan het toch dat het nooit ‘klaar’ is, dat je achterover kan gaan zitten en kan gaan profiteren van wat er allemaal is bereikt.
In plaats daarvan wordt het elk jaar weer moeilijker, alles wordt duurder, slechter, regelingen die moeten worden ‘gerepareerd’ of afgeschaft, groepen die moeten worden ‘ontzien’, de pijn moet worden verlicht, weer meer zuur, nooit zoet, nooit is het genoeg, nooit is het klaar!
Wat doen we verkeerd!

Gags Beasley | 07-10-17 | 11:50 | 1

Behalve dan op de vvd stemmen that is!

Gags Beasley | 07-10-17 | 11:50

Wat Rutte geeft kun je beter op een schep hebben dan in je hand de stank krijg je er n.l nooit meer af

likdoorn | 07-10-17 | 11:48

Huur aan de staat betalen voor je eigen huis, hoe hebben ze dat ooit verzonnen!

Gags Beasley | 07-10-17 | 11:38 | 4

Het zijn vreselijke graftakgraaiers daar onder die stolp. Denk maar nooit dat ze meer aan de burger geven dan dat ze van de burger stelen.Eng volk dat is.

swassannuf | 07-10-17 | 11:48

Niet normaal dit. We hebben een verziekte overheid. Over de remedie wordt alleen verschillend gedacht.

impy | 07-10-17 | 12:06

@impy | 07-10-17 | 12:06
Bij een agressieve vorm van uitgezaaide kanker plak je ook geen Hansaplast pleistertje maar haal je de grote kanonnen (bestraling e.d.) van stal. Zouden ze hierbij ook eens moeten doen...

Sjefke7807 | 07-10-17 | 13:21
▼ 1 antwoord verborgen

Lees net dat het huurwaardeforfait wordt ingevoerd voor huishoudens zonder hypotheek. Vorig jaar net volledig afgelost omdat sparen geen reet meer opleverde en de overheid graag wilde dat er meer werd afgelost vanwege Brussel. Als dit volledig ingevoerd wordt kost ons dit € 90,- per maand. Boodschappen worden € 20,- per maand duurder door de hogere btw. Gelukkig krijgen we er € 60,- belastingverlaging voor terug. Wat zijn we toch een gaaf land!

eerstneukendanpraten | 07-10-17 | 11:36 | 3

Hier hetzelfde. Ze willen nu weer dat je blijft lenen. De argumentatie erbij is ook suf. Teletekst zegt: "het was bedoeld om aflossen te stimuleren, maar dat hoeft niet meer want aflossen is voor nieuwe hypotheken verplicht". Zo'n zin toont hun ziekelijke karakter. Van Rutte that is.

Watching the Wheels | 07-10-17 | 11:38

Ziekelijk is de enige kwalificatie die je aan dat gelekte “regeer”accoord kan vastnagelen.

swassannuf | 07-10-17 | 11:52

Hier nog zo iemand. Man man... wat een oplichters.
Eerst mensen verplichten om af te lossen, vervolgens degenen die dat ook daadwerkelijk doen (of gedaan hebben) met een extra belasting opzadelen.
Ongelooflijk. Als je ogen als vvd-stemmer nu nog niet zijn opengegaan, dan weet ik het niet meer. Hoe vaak wil je genaaid worden???

Als de SP of GL of aanverwant met een dergelijk plan zouden zijn gekomen, dan snapte ik het, want iedereen met meer dan een minimumloon en/of iets van spaargeld op de bank is in hun ogen immers 'rijk'. Maar dat zelfs de vvd hiermee aankomt, dan kun je toch echt spreken van het naaien van je kiezers.

(gelukkig hoor ik daar dus niet bij. ik hoef mij niet te schamen voor mijn stem)

EefjeWentelteefje | 07-10-17 | 14:55

VVD stimuleert aflossen eigen huis ......
''Mensen die hun hypotheek helemaal
hebben afgelost zijn in de toekomst
duurder uit.Ze moeten net als andere
huizenbezitters het eigenwoningforfait
gaan betalen.Dat hebben de formerende
partijen besloten,meldt het FD. ''
@Teletekst

pga | 07-10-17 | 11:32 | 4

Maar dit is typisch de politiek. Denk dat er nu weer te veel mensen aflosten en dan willen ze hun bankenvriendjes weer helpen om dat af te remmen.

Watching the Wheels | 07-10-17 | 11:49

Maar wel heel smerig richting alle mensen die in vertrouwen dat dit niet zou gebeuren afgelost hebben. Ook heel lullig voor alle nieuwe hypotheken, omdat aflossen daar verplicht is. Ook lullig voor die rijkeluiskindjes wiens ouders een ton in het huis stopten, die zijn ook eerder aan de beurt. Kortom ... iedereen is weer misleid door die leugenaar Rutte en dat christelijke CDA.

Watching the Wheels | 07-10-17 | 11:53

@Watching the Wheels | 07-10-17 | 11:49
Uiteraard. Mensen die schuldenvrij door het leven gaan, dat moet onze (r)overheid uiteraard niet willen, want schuldenvrij = geen bankverslaafde buklaaf meer. Dus, onder het motto "als ze niet willen, dan slaan we het erin!" gaan ze er weer voor zorgen dat je toch weer middels je eigen huis aan de staat zit vastgebonden. Het is echt niet te geloven, dit. Pure oplichting, en ik gebruik die term bepaald niet lichtzinnig.

EefjeWentelteefje | 07-10-17 | 16:20
▼ 1 antwoord verborgen

Er zijn veel goede mensen
Maar slechte zijn er ook
Helaas, 't is waar
Je moet maar denken
Dat jij straks gaat beseffen
Dat eerlijk 't langste duurt
Geloof me maar

ogeon | 07-10-17 | 11:26 | 2

Het leven is niet makkelijk
Er is tegenspoed op ieder ogenblik

Watching the Wheels | 07-10-17 | 11:31
-weggejorist-
Hans_Joachim | 07-10-17 | 11:39

Ik "krijg" mijn pensioen toch pas vanaf mijn 80e. Dat red ik nooit.

Ramsesz | 07-10-17 | 11:26 | 1

Hier hetzelfde en geen pensioen, dus alleen AOW wat tegen die tijd niets meer waard is daar kun je vanuit gaan. En reken er ook maar op dat ze de ziektekosten moeten verdubbelen, dus er gaat nog een paar honderd euro af.
.
Ze hebben letterlijk ons geld uitgedeeld aan hun vriendjes en ze delen het al tientallen jaren uit aan nieuwkomers. In de tussentijd vergokken de pensioenfondsen voor mensen die wel een pensioen opbouw hun geld in Amerikaanse politieke projecten voor hun vriendjes 925.nl/archief/2009/02/05/pensioenfond...

Watching the Wheels | 07-10-17 | 11:35

Toen Nederland nog een functionerende democratie was zou de gekozen burgemeester ons ontzettend veel PvdA burgemeesters hebben kunnen schelen.
In de grote steden is de bevolkingssamenstelling inmiddels wel zo dat iedere vorm van westerse democratie door de dwingende invloed van de akeligste moskee omgebouwd kan worden in een salafist voor de functie.
Zie Londen.

Jan Passant mk2 | 07-10-17 | 11:17 | 1

En Leeds, Birmingham, Blackburn, Sheffield, Oxford, Luton, Oldham, Rochdale....

Sjefke7807 | 07-10-17 | 13:18

Kortom we zullen gewoon weer genaaid gaan worden door Reutel 3 alleen de poppetjes zijn anders maar verder wordt het business as usual van liegen en bedriegen en vooral stelen van het volk waar ze het zo enorm goed mee voor hebben

Kappie62 | 07-10-17 | 11:12

Als 70+ zijnde, kan ik het gelag weer ophoesten. De belastingschijven voor 65+. Gaan door de voorgestelde vlaktaks naar 36,9%. Dit houdt in dat ik op jaarbasis € 5400 meer mag aftikken.
Is ook nodig volgens Rutte, want de oudjes zijn best welvarend. En ze worden allemaal ouder.
KUL (jawel met hoofdletters). Rutte heeft het geld nodig voor de groep kansloze gelukszoekers. Waarvan hij er jaarlijks “meer” wil binnenhalen.

Daarom komt er een vlaktaks, wordt de hypotheekrente aftrek vermindert. Rijzen de zorgkosten de pan uit. Vliegt de BTW omhoog. Gemeentebelastingen stijgen en ga zo nog maar ff door.
De autochtoon wordt uitgeknepen, dit tot meerdere glorie van Rutte. Na het lezen van het regeerakkoord, door Juncker c.s. knallen in Brussel de champagne kurken al in het rond.
We zijn niet meer te reden…. Het zal alleen maar slechter worden. Dankzij het “wanbeleid” van VVD, CDA, D66 en CU..

winged | 07-10-17 | 11:11 | 6

winged | 07-10-17 | 11:24

Ik heb het niet over u in het specifiek maar "uw generatie" i.e. babyboomers. De generatie die het ervan genomen heeft en nu loopt te zeiken. Wil je niet afhankelijk zijn/worden van (massa)immigratie dan moet je zelf voldoende baby's eruit poepen - zeker gemiddeld 3 per gezin. Dit staat weer op gespannen voet met de vrouwenemancipatie. Wat om dit te bewerkstelligen moet je je als vrouw juist niet of zo min mogelijk voortplanten.

koter | 07-10-17 | 11:40

koter | 07-10-17 | 11:40
OK duidelijk.......

winged | 07-10-17 | 12:12

"We zijn niet meer te reden…. Het zal alleen maar slechter worden. Dankzij het “wanbeleid” van VVD, CDA, D66 en CU.. "

En, niet te vergeten, dankzij de leeghoofden die (wéér) op dit soort clubs gestemd hebben, afgelopen maart.

EefjeWentelteefje | 07-10-17 | 14:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Watching the Wheels | 07-10-17 | 11:09

je wiel watch in het verkeerde topic.

kwark001 | 07-10-17 | 11:11 | 1

Had het bij dat meisje met dat stringetje gemoeten?

Watching the Wheels | 07-10-17 | 11:28

6% -> 9% = 33%?

Watching the Wheels | 07-10-17 | 11:09 | 3

GS zit nog bij de 8% die het een paar dagen geleden nog was.

Er zou uiteindelijk dus zomaar 10% of meer uit kunnen komen, als e.o.a. huilie club meer geld wil hebben.

Poekieman | 07-10-17 | 11:20

Ik kwam ook op 50% idd.

kratjuh | 07-10-17 | 11:20

Gekozen burgemeester, dan nemen ze gewoon 2 i.p.v. 1 corrupte kandidaat, 2 subsidievriendjes van Bouwend Nederland, kiest u maar.
.
Een ZZP'er die een huis met geld na belastingen heeft afgelost, krijgt de komende 30 jaar even een rekening van 36.000 euro of het dubbele bij een groter huis. En ze verplichten mensen om af te lossen. We zijn echt werkelijk slaven, of van de bank, of van Den Haag. En de inkomsten kunnen ze weer aan hun vriendjes en hobby's uitdelen. Gaaf land, maar kun je heen? Heb getwijfeld over België, omdat iedereen daar lacht.

Watching the Wheels | 07-10-17 | 11:25

Ik verwacht en hoop binnenkort een bericht op GS over de vermissing van Anne Faber. Ik hoor/lees berichten waar mijn nekharen van overeind staan

Johan_Voorhaar | 07-10-17 | 11:06

Anne Faber wordt gevonden vandaag.

Eshek | 07-10-17 | 11:04 | 3

Levend!

D-Fens_1963 | 07-10-17 | 12:06

@D-Fens_1963 | 07-10-17 | 12:06
Zou mooi zijn, maar .. Anne, de wereld is niet mooi.

Watching the Wheels | 07-10-17 | 12:32

Nee, die word niet levend meer gevonden.

Eshek | 07-10-17 | 13:24

Snap überhaupt niet dat de Nederlander (die overigens niet meer bestaat) hier nog afhankelijk van wilt zijn. Zich zo laat piepelen en laat gebruiken als een pin automaat voor de EU. Je moet gewoon niet meer mee doen.
--
En sufferds, wel juichen als de grote baas besluit dat jullie er 17,11 Euro op vooruit gaan in koopkracht.. haha, wat een armoe.

Mark_D_NL | 07-10-17 | 11:03

Een gekozen burgemeester. En wie bepaalt de keuze?

Earl_of_Doncaster | 07-10-17 | 11:01 | 1

Van de 2 kandidaten? Een vertrouwenscommissie, net als nu, dus het is allemaal voor de bühne.

Watching the Wheels | 07-10-17 | 12:33

Ik mis nog even het bericht dat ZZP-ers door Rutte nu écht gekontneuqt gaan worden (gaat wel gebeuren, red).

de Voorzittert | 07-10-17 | 11:00

Het pension is helegaar niet zomaar foetsie. We weten precies waar het is. Diep weggestoken in de zakken van een gierende Rutte en zijn consorten. Maar het is 5-0, dus feest!

Ceristimo | 07-10-17 | 10:59

Pritt, blijf alsjeblieft nog lang je stukkies schrijven. Een van de laatste dingen die me nog het gevoel geven niet in een compleet Noordkoreaasachtige nepstaat te leven.

Ramsesz | 07-10-17 | 10:57 | 1

Ik kan het niet méér met u eens zijn.

De Vrijlansier | 07-10-17 | 11:01

Ik mis eigenlijk nog de belofte dat we tot in de lengte van jaren onze protestants christelijke feestdagen en tradities in ere mogen behouden (gaat niet gebeuren - red.)

D-Fens_1963 | 07-10-17 | 10:55 | 1

@D-Fens_1963 | 07-10-17 | 10:55 |
Inderdaad. Een beetje zoals de beloftes die gedaan werden aan de voorvaderen van mijn Lakhóta oom tijdens het Fort Laramie Verdrag. "De Black Hills zullen van het Lakhóta volk blijven zolang de rivier stroomt en het gras groeit." Wel, we weten allemaal hoe dát is afgelopen...

Sjefke7807 | 07-10-17 | 13:14

De BTW op eerste levensbehoeften fors omhoog, dat is pas echt asociaal.

Muggenmepper | 07-10-17 | 10:55 | 1

Waarom asociaal? Van de door u betaalde BTW betaalt onze overheid hele nuttige dingen. Kent u de ''Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima-regeling''? Lees maar: ''Dierenartsen geven aan dat mensen met weinig geld vanwege de kosten soms te lang wachten om met hun zieke huisdier naar de dierenarts te gaan. De gemeente vindt dat gebrek aan financiële middelen geen reden mag zijn dat Amsterdammers te laat of zelfs helemaal niet met hun zieke huisdier naar de dierenarts gaan''.
Klik: www.amsterdam.nl/toerisme-vrije-tijd/...

theo-is-dood | 07-10-17 | 11:02

Waarom gaan de belastingen eigenlijk niet werkelijk omlaag? Als je ziet aan wat voor flauwekul de overheid allemaal geld kan uitgeven dan kan de belastingdruk van +60% wel teruggebracht worden naar minder dan 1/3.

HoogToontje | 07-10-17 | 10:50 | 3

Flauwekul??? Ook zieke poezen, katten en cavia's hebben recht op medische hulp in Amsterdam!

theo-is-dood | 07-10-17 | 11:04

Inderdaad maar zolang er nog miljoenen kostende viaducten aangelegd worden voor de pandaberen die vanuit China zelf naar blijdorp kunnen lopen blijven we de hoofdprijs betalen

likdoorn | 07-10-17 | 11:08

Omdat er geen enkel verband is tussen het ophalen van geld bij de burger en het uitgeven van geld door de overheid. Belastingen zijn slechts nog een middel om de burger in z'n hok te houden, de macht geeft centen uit zoveel als ze willen. De staatsschuld zal blijven groeien en toch worden er miljarden in bodemloze putten gegooid. De overheid denkt een zorgstelsel te kunnen regelen en intussen honderdduizenden klaplopers en criminelen van onder de evenaar te kunnen huisvesten. We kunnen net zo goed stoppen met belasting betalen, geloof niet dat het de macht er van zou weerhouden het geld met bakken over de balk te smijten.

TheOneWhoKnocks | 07-10-17 | 14:31

Waarom gaan de belastingen eigenlijk niet werkelijk omlaag? Als je ziet aan wat voor flauwekul de overheid allemaal geld kan uitgeven dan kan de belastingdruk van +60% wel teruggebracht worden naar minder dan 1/3.

HoogToontje | 07-10-17 | 10:50

Politiek is wanneer een hot nieuwsdingetje alle aandacht wegtrekt van de mensen, ze dan vlug andere hete appels ertussen frommelen. Ik noem maar wat, als de CdS (Commandant der Strijdkrachten) zou aftreden dan is dat internationaal nieuws. Maar als Hennis aftreedt, en de CdS treedt dan tegelijk ook af, meurt niemand erom. Als de formatie gelukt is en kabinet Rutte III komt eraan, even tussendoor melden dat de Nederlandse schuld aan de zeurolanden is opgelopen tot 101 miljard en we krijgen die niet terug. Dat nieuws op een ander moment brengen was genoeg voor een Nexit in gang zetten. Ik noem maar wat. Hoedt u voor die dingen, probeer ze te spotten!

Twee Jeetjes | 07-10-17 | 10:49 | 1

Ik weet er ook eentje. Precies het weekend dat Burgemeester Everhard van der aan wordt begraven is een een wisseling van de wacht, Hansje Spektrui Man treedt af en Nelleke Vedelaar treedt aan. Het was anders wel een tegel geweest op GeenStijl!

Ikbeneenzelfbouwer | 07-10-17 | 12:04

Dirk III | 07-10-17 | 10:46 |

Mijn geheugen is een bloemkool en geloof me, dat maakt het leven niet makkelijker in Nederland.

kwark001 | 07-10-17 | 10:48

Mooi toneelstukje weer.

Mark_D_NL | 07-10-17 | 10:48

En weer hopen we met z'n allen op de nieuwe verkiezingen. Ook dan is het cordon sanitair (lees partijkartel) nog actief vanwege bewezen resultaten uit het verleden. De democratie is letterlijk de nek omgedraaid met dat Mei Li Vos initiatief van de PvdA. Het was een kat in het nauw actie en het door de media voorgemasseerde volk pikte het. Daar komen we dus nooit meer vanaf net als elke BTW verhoging. Alleen als de mensen beter geïnformeerd raken en hun geheugen upgraden van doperwt naar spruitje maken we een kans dat het kartel gebroken wordt. Om u heen hoop te geven vertel ik alvast dat dat nooit gaat gebeuren. Ook met dank aan de inlijving van media door de politiek en het komende EU verbod op andere meningen.

Dirk III | 07-10-17 | 10:46

Mensen die nog die kranten lezen, zouden eigenlijk geen kiesrecht meer mogen hebben.
Net als mensen die nog NOS journaals kijken, Nieuwszuur en RTL Nieuws.

Creaguurder | 07-10-17 | 10:44 | 1

Sun Tzu:"If you know yourself but not the enemy, for every victory gained you will also suffer a defeat" Dus hier nog steeds de krant. Voornamelijk voor de strips en de ingezonden stukken, die enigszins (want geredigeerd) de stem van 'de mensuh' weergeeft.

EEnzame SchizofrEEN | 07-10-17 | 11:03

Dat afschaffen van Wet Hillen is wel een dingetje, weinig cadeautje

Gags Beasley | 07-10-17 | 10:43

Al met al, heel scherp "die steken onder water", in de column van Pritt ! Prima!

Het is niet te begrijpen, dat ik Rutte kort voor de verkiezingen van 15 maart 2017, desgevraagd op TV hoorde en zag zeggen: " aan de hypotheek rente wordt niet meer getornd " met daarna die bekende schijnheilige glimlach van hem.

Thans blijkt dat hij ons gewoon besodemieterd heeft.
Rutte is in staat zijn eigen moeder nog te verkopen met een smile, als hij maar op het pluche als minister president kan blijven zitten.

Dat zal nu wel gebeuren, helaas. De elitaire kliek volgt hem wel.
Zijn macht spelletjes zullen nu dus verder kunnen gaan om ons land aan die EU van Jucker en Timmermans te verkopen, te slijmen met Merkel en Macron
( beiden een ramp voor ons land`) en met geld te smijten naar Brussel, teneinde ooit eens president van Europa te kunnen worden. Dat is zijn eind doel.

En wij klojo's... pikken alles maar van deze jokkebrok. Onbegrijpelijk, ongelofelijk en - vooral - onaanvaardbaar !

outdoor | 07-10-17 | 10:42 | 2

Dat je nog verbaasd bent is best, eeeeh, naief.

Mark_D_NL | 07-10-17 | 10:52

Nee, niet verbaasd en ook niet naief: besodemieterd stelde ik !!

outdoor | 07-10-17 | 11:50

Daar waar (in rose) staat "fantastisch gaaf land" moet zijn "Islamitisch gaaf land"

Ron van Zon3948 | 07-10-17 | 10:42

Jullie eigen Telegraaf is de grootste J. De Mol kontenkruiper! De slijm drupt van de voorpagina. Bah.

Normpje | 07-10-17 | 10:39 | 1

*"de" uitgummen en "het" voor slijm zetten doet*

Sjefke7807 | 07-10-17 | 13:08
-weggejorist-
Hans_Joachim | 07-10-17 | 10:38 | 2

Wat hebben we toch ook een gave gauleiter van het vierde rijk te Brussel.
O ja,met dank aan de meerderheid van de kiezers die voor Juncker gekozen hebben,want dat is immers de echte gekozen president van het vierde rijk.
Sieg Juncker.Sieg Merkel.Sieg Macron.Sieg Franske.

komtdatschot | 07-10-17 | 10:37 | 1

Merci

Frau Merkel | 07-10-17 | 10:39

Kan ik nu straks een trappist mét grenadine kopen?
Van mijn pensioen gaat alleen de AOW soms een daaldertje omhoog. Mijn enige luxe is het lidmaatschap van FvD!

Rest In Privacy | 07-10-17 | 10:36

En 1000 euro voor jou! En 1000 euro voor jou! En 1000 euro voor jou! * wijzen doet* en 1000 euro voor jou! Jeeejjj ook 1000 euro vooooor jou! Het is geldstooicircus!

Is dit nog nieuws? | 07-10-17 | 10:34

Loopt Volkert nog steeds vrolijk rond in Apeldoorn en Harderwijk? Wat een land.

Ouwe Jood | 07-10-17 | 10:34 | 1

Jazeker, Volkert wordt geheel verzorgd door de reclassering. Dit in tegenstelling tot 70.000 daklozen die we erbij hebben sinds 2010. Dat betreft gewone Nederlanders die sinds de overheveling van taken van de overheid naar Gemeente of in geen enkele wet en regeling meer vallen of gewoon zonder beschikking door de Gemeenteambtenaar naar buiten worden gestuurd.

Beroep = Boerenlul | 07-10-17 | 12:08

Een ding weet je zeker, het gaat ons allemaal weer meer geld kosten, hoe dan ook. Persoonlijk denk ik dat het nieuwe kabinet niet echt lang blijft zitten, want daar waar god en het geloof bij komt kijken, daar gaat het altijd fout.

PijlVader | 07-10-17 | 10:27

Eigenwoningforfait wordt afgeschaft. Eerst iedereen stimuleren om af te lossen. En daarna kun je ze weer pakken.
Heel dat forfait is sowieso naaierij. Heb je een EIGEN huis, moet je betalen omdat je het had kunnen verhuren en daarmee geld ontvangen.
Eikels. Een eigen huis kost geld, ook al heb je geen hypotheek!

De finale eindbaas | 07-10-17 | 10:26 | 3

Investeringsobject. Huis is vermogen. Kijk maar naar de huizenmarkt prijzen stijgen al weer.

Is dit nog nieuws? | 07-10-17 | 10:31

Wacht maar af. De natte droom van D'66 is het verplaatsen van de overwaarde naar box 3 zodat het als 'vermogen' belast kan worden.

raskol | 07-10-17 | 10:33

Heel juist geformuleerd.Heb je een huisje zelf betaald, dan word je gepakt!

outdoor | 07-10-17 | 10:47

Let wel op! De laatste halte van continentaal kapitalisme is communisme. Dan zijn er zes bedrijven/families die ons kleden, verzorgen, huisvesten, vermaken, verzekeren en begraven. Gefeliciteerd.

LifeCatcher | 07-10-17 | 10:23

De zorg helemaal kapot door nutteloze managers te nemen en de mensen aan het bed eruit te flikkeren en daarvoor in de plaats vrijwilligers, vaak verplicht, te participeren. Bij de politie hetzelfde management gezeik. Warentoezicht kapot bezuinigd, Defensie idem dito. Het is op alle vlakken hetzelfde. We denken dan nog wel dat alles hetzelfde is gebleven, maar het is allemaal dezelfde bezuinigings-ellende. Feitelijk is het hele land kapot bezuinigd. Voor de EU hadden we het in Nl. alleen over miljarden op de derde dinsdag van september. Nu vliegen de miljarden over de toonbank en vullen we ons land met nutteloze uitvreters. En als toefje op de taart gaan we er de komende jaren -10% op vooruit.

kwark001 | 07-10-17 | 10:22 | 2

inderdaad, managers de ziekte van de samenleving

spuit-12 | 07-10-17 | 10:34

Tja nutteloze uitvreters die je een opgestoken middelvinger geven en je het jaarrond de moeder neuken ,hebben we het maar niet over mentaal zwakke lagenbloedsuikers en kopschoppers,als het de schoften van links bestuurlijk Nederland zo uit komt komen er nog miljoenen aan,de ellende die ik vergat kunt U wekelijks op dinsdag avond aanschouwen ,al zou dat met gemak iedere dag s morgens s middag s en s avonds uitgezonden kunnen worden.

gelukzoeker | 07-10-17 | 10:40

die btw-verhoging van 33% . Dat Docenten voor de klas niet kunnen spellen of rekenen dat is tot daar en toe, maar mischien dat journalisten genoeg contacten hebben om uit te laten rekenen dat van 6 naar 9 procent een 50 procent verhoging is.

schone handen | 07-10-17 | 10:22
-weggejorist-
zeertegendradig | 07-10-17 | 10:17

Vroeg mij altijd al af, wat Teal'c was gaan doen na zijn televisie carrière.

zeertegendradig | 07-10-17 | 10:17

Nee, de overheid redeneert anders: Het was altijd al 9% BTW maar daar heb je altijd een korting van 3% op gehad, dat is 33%. Die 33% korting vervalt nu. Zo rekenen politici.

lulleficatie | 07-10-17 | 10:17

50% BTW verhoging.
Er zijn landen waar als je dat doet gewoon direct een burgeroorlog hebt.

Oepsie1234 | 07-10-17 | 10:16 | 2

Ja, maar wij zijn een suf volkje geworden die alles maar accepteren

spuit-12 | 07-10-17 | 10:21

Doe dan? Iemand mort de eerste zijn. Ik wilt wel doen.masr niemand luistert.

LifeCatcher | 07-10-17 | 10:50

De overheid neemt nog eens een extra greep in de kas, immers de gaten op defensie en de chaos bij de politie moeten ook nog erger gemaakt worden.
.
En we verlagen de winstbelastingen, dus het feestje voor koning en kapitaal gaat lekker door.

Glasgow Argus | 07-10-17 | 10:15

Waar hebben wij eigenlijk MSM voor nodig?
De respectievelijke ministeries kunnen toch gewoon rechtstreeks de decreten uit brussel publiceren?

Ars Vivendi | 07-10-17 | 10:11 | 1

Nee dan worden de slapende schapen ook wakker, het moet een schijndemocratie blijven hé, de baantjescarrousel moet ook blijven draaien toch?

pannekoekgezicht | 07-10-17 | 10:24

Het blijft toch bijzonder knap hoe men in Den Haag een hele dikke klapsigaar uit eigen kist kunnen inpakken om vervolgens lachend te verkopen.
En heel veel trappen er nog in ook. De dames en heren "formeerders" denken dat wij -burgerTs- helemaal op ons achterhoofd gestuiterd zijn.

Ommezwaai | 07-10-17 | 10:10 | 3

Zijn "we" toch ook? Als we dat niet zijn, dan had er namelijk niet te vallen formeren met deze partijen: 0+0+0+0 is geen 75 zetels.

peterdh | 07-10-17 | 10:42

Ommezwaai | 07-10-17 | 10:10 | . Als je naar de verkiezingsuitslagen kijkt ,hebben de meesten hier niet eens een achterhoofd om op te vallen,als de verkiezingen niet gemanipuleerd worden wat ook nog goed kan,Nederland is allang naar de goddelijke mo verdommenis .

gelukzoeker | 07-10-17 | 10:54

@gelukzoeker | 07-10-17 | 10:54
De geruchten over 'verdwenen' PVV stemmen zijn hardnekkig.

Jezus van Nazareth | 07-10-17 | 11:01

Jaszak broekzak, sigaar uit eigen doos, betalen en weer terug krijgen.
De kunst van overheden is mensen te naaien zonder dat ze echt door hebben hoe zwaar ze genaaid worden.
Kabinet Rutte, Junker, Verhofstad zou de vaseline BTW vrij mogen zijn.
En zoals Junker zei, volk moet je hard aanpakken, breekt de pleuris uit zet je een stapje terug en laat ze even wennen.
Dan weer twee stappen vooruit en kijken hoe de massa reageerd, en weet je, het werkt ook nog!

pannekoekgezicht | 07-10-17 | 10:10 | 1

Nederland, geldrondpompland nummer 1

spuit-12 | 07-10-17 | 10:22

Hoop dat het wiskunde-onderwijs ook beter gaat worden. Van 6 naar 9 % was vroeger nog altijd een stijging van 50%. Zie niet in waarom dat opeens veranderd is. Europese richtlijn misschien?

Tikkie Terug | 07-10-17 | 10:10 | 1

Je hebt gelijk. Daarnaast stijgt de BTW met 3 procentpunten.

RenHoek | 07-10-17 | 10:13

Waar hebben wij eigenlijk een regering voor nodig?
De respectievelijke ministeries kunnen toch gewoon rechtstreeks de decreten uit brussel uitvoeren?

Ars Vivendi | 07-10-17 | 10:08

'Rutte III maakt de weg vrij voor de gekozen burgemeester.'
Dat is mooi.
Daarbij zal dan wel eerst worden vastgesteld wat de actieradius van de burgervader/-moeder/anderspersoon nieuwe stijl mag zijn. Want bij een gekozen poppetje dat onverhoopt te veel afwijkt van de kartellijn moet een old boys and girls-college van wethouders onwenselijk optreden natuurlijk gewoon kunnen 'corrigeren'.
Kortom, die gekozen burgemeester wordt zoiets als het raadgevend referendum.
De burger voorgoochelen dat hij in een democratisch systeem iets te zeggen heeft, terwijl hij door de lokale stadhuismaffia bij iedere raadsvergadering wordt uitgelachen.
Maar hé, kom maar op met die gekozen burgemeester, vooral in steden met een uitdijend Allochtonië. Wat maakt het uit, we gaan hoe dan ook democratisch en demografisch ten onder.
Is het al zamibo?

De Vrijlansier | 07-10-17 | 10:00

Die cocainehoer Johnny de Mol was natuurlijk geïnspireerd door de VN.
Kan weer eens geen link plaatsen, maar google eens op Kathryn Bolkovac.

@redactie: doe snel iets aan het niet of nauwelijks kunnen plaatsen van links. Dit is ronduit naadje!

Deksmaat | 07-10-17 | 10:00 | 3

Als je de link op een aparte regel wil: eerst een spatie.

Jezus van Nazareth | 07-10-17 | 10:57

@Jezus van Nazareth Spatie, geen spatie, ik kan proberen wat ik wil, maar er verschijnt een groene balk met de tekst dat "uw comment niet wordt geplaatst". Het gekke is dat heel soms een link er wel doorheen komt. Waar dat nou aan ligt, is mij een raadsel. Kun jij als Jezus zijnde dat niet ff fixen?

Deksmaat | 07-10-17 | 12:23

@Deksmaat | 07-10-17 | 12:23
Hmmm, vreemd. Bij mij werkt het echt gewoon altijd.

Jezus van Nazareth | 07-10-17 | 18:47

Goed nieuws: 0031 is bijna helemaal klaar om een paradijs te worden voor SJWs, Mohammedanen, EUrofielen en overige uitkeringstrekkers. Jammer alleen dat binnenkort het geld op is bij de middenklasse en dat rijken (nu al) hun geld in het buitenland hebben. Dan kunnen de uitkerinkjes niet meer betaald worden en wordt het knokken geblazen tussen tokkies en Mohammedanen. Hoop dat iedereen zin heeft in Bosnie 0.5.

Graaf_van_Hogendorp | 07-10-17 | 10:00 | 2

Gezond verstand is er al 30 jaar niet meer, nu zal de tijd het moeten uitwijzen.
Rutte heeft geschiedenis “gestudeerd” blijkt niet erg zinvol geweest te zijn

pannekoekgezicht | 07-10-17 | 10:14

@pannekoekgezicht | 07-10-17 | 10:14
Juist hij zou moeten weten dat er vroeg of laat een moment komt dat hij en zijn trawanten met kaalgeschoren koppen door de straten gesleurd worden. En dan kijken of hij nog zo lacht na 10 km 'face down' over de kasseien.

Jezus van Nazareth | 07-10-17 | 10:34

Gaaf cadeautjes, lijkt wel Sinterklaas, ben benieuwd wie bij de komende verkiezingen (hopelijk snel) de zwarte piet krijgt toegespeeld.
Zo nu snel naar Duitsland moet nog boodschappen halen.

Titje | 07-10-17 | 09:59 | 1

hee hee, dat mag niet meer he zwarte piet. moet zijn genderneutrale 50 tinten grijspiet

spuit-12 | 07-10-17 | 10:29

Ik heb overigens nog een suggestie voor de naam van het nieuwe kabinet, maar ik kan hem nergens kwijt dus ik doe het hier maar. Ik dacht aan Dikke Middelvinger 3.

Bari Oomsma | 07-10-17 | 09:59 | 1

Met als motto zeker "De klimaatneutrale hel op aarde"?

Rest In Privacy | 07-10-17 | 18:41

Met mijn 87jaar oude kop kom ik natuurlijk uit het hoofd gerekend bij de BTWverhoging uit op 50%
andersdenkende

andersdenkende | 07-10-17 | 09:59

Eh... ik heb geloof ik al een keertje of wat (3x? 4x??) van Trutmans te horen gekregen dat ik er 1000 Euro bij zou krijgen.

Tot nog toe is daar niets van terecht gekomen( er kwam altijd wat tussen, de ECB, de Oekraine, de immigrantencrisis...) integendeel, al die keren dat Trutmans met zijn beloftes kwam aankakken kwam het er op neer dat ik per saldo meer geld kwijt was....

Maar goed, driemaal is scheepsrecht zeggen ze, en nou zal het er toch eindelijk van komen.... tot ik het even narekende en tot de conclusie kwam dat ik precies in de groep zit die er 15 Euro per maand op ACHTERUIT gaat.

Volgens het nieuws ga ik er echter 50 Euro per maand op vooruit.... dat stelt intussen de energiemaatschappijen, de verzekeringen, de supermarkten en de benodigde bouwvakkers in staat nog eens een schepje boven op hun inkomsten te gooien.

Tja, uiteindelijk klopt het dus wel, ik ga er waarschijnlijk effectief een 15 tot 20 Eurietjes per maand aan koopkracht op ACHTERUIT.

mallekater | 07-10-17 | 09:58 | 3

Je weet toch, als Rutte zijn bek opentrekt liegt hij al.

Rest In Privacy | 07-10-17 | 10:00

Ik ben bouwvakker, en wij krijgen hetzelfde als jou. Al die dramaberichten over vaklui tekorten zijn vooral om nog meer nog goedkopere koelanders hierheen te halen. Het is nog steeds voor jou hebben we 4 Bulgaren dus slikken of stikken

jack and friends | 07-10-17 | 10:02

Bouwen doe je ook niet voor n baas als je slim bent.
Heb tot achterin 2019 werk vooruit staan en puntje bij paaltje willen die rijke stinkerds gewoon een roomblanke hollander over de vloer.

Je moet alleen niet op t platteland zitten want daar kunnen ze allemaal werken, dat is in de stad gelukkig wel anders.

schoon-schip-maken | 07-10-17 | 10:07

Van 6% naar 9% klinkt weinig maar is verdomme gewoon 50% stijging.
Je moet t maar durven verkopen..

schoon-schip-maken | 07-10-17 | 09:57

Mensen mensen, onze Russische medemens staat al klaar om Europa te verlossen van al die uitheemdieërs en ander Eu gespuis, kwestie van tijd lijkt mij,
Of om Stalin maar even te quoten "Niet de mensen die stemmen bepalen een verkiezing. Maar de mensen die de stemmen tellen."
* doet gauw cursus Russisch *

serieusgenomen | 07-10-17 | 09:54 | 1

U verwacht een inval door de Russen? Grappig.

Is dit nog nieuws? | 07-10-17 | 10:30

Grappig feitje. Toenemende decentralisatie werkt toenemende normstelling vanuit Den Haag (centralisme) in de hand. Binnen die krapper wordende beleidsruimte mag een gekozen burgemeester zich dan gaan profileren. Succes!

atheïstisch stemvee | 07-10-17 | 09:53

En genoeg reaguurders die er weer in gaan trappen, net zoals die gehersenspoelde sufkutjes vinden dat Eberhard 'veel heeft gedaan voor Amsterdam.'

Xirdalan | 07-10-17 | 09:53 | 5

@Opco Engering. | 07-10-17 | 10:10
Du bist nichts, Amsterdam ist alles!

Jezus van Nazareth | 07-10-17 | 10:27

Precies wat opco zegt: lokaal nieuws, de rest van Nederland kan het aan zijn haar reet roesten.

Is dit nog nieuws? | 07-10-17 | 10:29

Wat mij opvalt is dat je zijn dood niet terug ziet in de kijkcijfers vergeleken met de dag ervoor of de vrijdag ervoor. En dat voor nieuw benoemd burgerkoning van Nederland. kijkonderzoek.nl/component/com_kijkci...

Rest In Privacy | 07-10-17 | 11:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Dat pensioen is allang foetsie hoor.

Conan de Rabarber | 07-10-17 | 09:49

Als de "echte criminelen" in de toekomst lager gestraft gaan worden komen ze nog steeds te vroeg of vroeger vrij, want rechters gaan natuurlijk rekening houden met de nieuwe wet. Een straf moet gewoon statisch zijn dan is alles duidelijk.

Rest In Privacy | 07-10-17 | 09:47 | 1

Het hele automatisme dient er niet te zijn. De ruimte om de straf te reduceren kan nuttig zijn, maar ook niet meer dan dat. De beslissingsbevoegdheid moet niet bij de minister liggen, want dan krijgen we Rutte nooit opgehokt en stellen de fopstrafjes voor de paar VVDers die wel veroordeeld worden niets meer voor.

Frau Merkel | 07-10-17 | 10:37

Weer € 1.000 erbij voor iedereen.

maar toch | 07-10-17 | 09:47 | 1

Gefeliciteerd.
Leg het maar even opzij want je moet het DRIE keer uitgeven aan de verhoogde prijzen voor gas, gemeentelijke belastingen, verzekeringen en opcenten, mocht je een bouwvakker nodig hebben ben je helemaal de lul.

mallekater | 07-10-17 | 10:00

Juistem! Allemaal eufemismen welke feitelijk natuurlijk zwaar apeballen zuigen.

Ach ja. Wie steeds gefilterd nieuws van een dag oud tot zich wil nemen en goedgelovig wil blijven, leest een papieren krant.

*Surft verder*

HypoPseudo | 07-10-17 | 09:45

Het was kudt, het is kudt, en het blijft kudt.
Met Rutte gaan we naar het einde der Nederlanden.

Rest In Privacy | 07-10-17 | 09:45 | 1

en de npo blaat alles na ,de spreekpop van rubberen rutte ! misschien vind hij de onderste steen een keer ! samenzwering met die Chocopresident uit de ukraine!!!!!

geeratz8217 | 07-10-17 | 10:43

Gaan we er alweer -4% op vooruit?

Ik lik m'n vingers alvast af. Hebben we dat tenminste weer gehad.

Al-Dente | 07-10-17 | 09:42

En in vervolg op keestelpro;
De brandstof prijs is al jaren weer stabiel
de hypotheek rente staat super laag (Ik heb daar niets meer aan, mijn huis is vrij)
Wij staan, ondanks Wilders, vluchtelingen en Baudet nog steeds rond plaats 10 al rijkste land ter wereld.
Wij staan zelfs hoger in de ranking van beste landen om in te leven.

Doe daar je voordeel mee en geniet van het leven.

Skunk57 | 07-10-17 | 09:40 | 14

Nederland maakt mooi weer voor de buitenwacht met een totale schuld van huishoudens groter dan het bbp en ook nog vele pensioenfondsen diep in PIGS verstopt. En waarom denk je dat Catalonië zou graag los wil nu? Maar laten we inderdaad genieten van de hoge noteringen op diverse verwachtingenlijstjes. Deden we ook op FIFA en UEFA lijsten tijdens de "vette" jaren.

GeenAccount | 07-10-17 | 11:23

@Skunk57 | 07-10-17 | 09:40 |
Dat moet u zeggen tegen mensen als ik die zichzelf 30 jaar kapot gewerkt hebben in de Grootmetaal. Zit je dan met een werk gerelateerde ziekte op een houtje te bijten omdat je zo stom bent geweest altijd bij te dragen en hard te werken voor je geld. Nooit aanspraak gemaakt op welke Toeslag dan ook. Nu waren 2 jaar Voedselbank mijn dank voor gedane arbeid. Huur vliegt jaarlijks omhoog zonder dat de Woningbouw ook maar een cent uitgeeft aan onderhoud of verbetering. Ziektekosten idem. Eigen Risico ben ik elk jaar in maart al kwijt vanwege de medische problemen. Mensen als u hebben werkelijk geen idéé hoe de echte wereld buiten uw roze wolk eruit ziet.

Sjefke7807 | 07-10-17 | 12:59

Sjeezus skunk, je betoog en argumenten slaan werkelijk nergens op. Wat de fuck heeft Baudet of Wilders te maken of we in de top 10 staan? Tenzij je natuurlijk bedoelt dat , indien ze al aan de macht waren, er ettelijke miljoenen minder aan uitkeringen en opvang zou zijn uitgegeven, aan mensen die het niet verdienen? Tja, dan stonden we inderdaad misschien wel in de top 5.

Baski | 07-10-17 | 17:13
▼ 11 antwoorden verborgen

En natuurlijk dat na het 4 jaar liegen, bedriegen, bestelen, bespelen, intimideren en weglachen van de kiezer door Rutte III, de kiezer eindelijk heeft afgeleerd om keer op keer op keer op dezelfde partijen in het corrupte machtscentrum te stemmen (gaat niet gebeuren - red.).

jemagookniksmeer | 07-10-17 | 09:39

En het media-kartel wordt in stelling gebracht het gepeupel sprookjes te vertellen.
Resultaat ? Iedereen gaat weer mak op de vvd stemmen. Blijkbaar smullen mensen van sprookjes en musicals.

Kamervraag | 07-10-17 | 09:39 | 1

Brood en spelen. Tegenwoordig iets minder brood en iets meer spelen.
En verdeel en heers om het verder onder controle te houden natuurlijk.

Pimp my Voortuin | 07-10-17 | 10:03

Het is 50% BTW verhoging grappenmaker

Dommelsch | 07-10-17 | 09:39 | 2

precies.

Pimp my Voortuin | 07-10-17 | 10:04

Minstens

Gags Beasley | 07-10-17 | 10:23

Dit artikel heeft niet echt inhoud...

Orakel1958 | 07-10-17 | 09:36 | 2

Past daarom ook prima bij het komende kabinet, en het huidige en het vorige

jack and friends | 07-10-17 | 09:45

Meer dan jouw comment, orakelmirakel.

vanBarchum | 07-10-17 | 11:09

Pritt, doe niet zo zuur en wacht gewoon het hele plan af. Pas in het geheel weet je wat de impact is voor iedereen. En tot nu toe ziet het er echt niet slecht uit. Volgende week zullen we meer weten.

Erikjan79 | 07-10-17 | 09:36 | 5

Een VVD'er die zegt dat het er niet slecht uitziet. Dan weet je zeker dat het de zoveelste lading gebakken stront is die over de bevolking wordt uitgestort. Die jodiumpillen gooi ik overigens ook maar weg. Ongetwijfeld een afgekeurde partij, maar daar komt het volk toch pas achter als ze in de maag ontploffen. Nietwaar Jeanine? En verder draai ik gewoon mee, maar deze regering erken ik niet als de mijne. En als ik een bijdrage kan leveren aan de val ervan, zal ik het zéker niet nalaten.

Jezus van Nazareth | 07-10-17 | 10:16
-weggejorist-
vanBarchum | 07-10-17 | 11:08

We zullen zo spoedig mogelijk voldoende worden geïnformeerd

LibertasSimplex | 07-10-17 | 11:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Ben bang dat je gelijk krijgt, Pritt.
Behalve met die 5-0

marcoplarco | 07-10-17 | 09:35 | 1

Voor degene die gelloft dat alleen de media gemanipuleerd is en niet de sport...

Pimp my Voortuin | 07-10-17 | 10:05

Moet het niet 50% zijn of ben ik nog niet helemaal wakker? 6*1,5=9

tivako | 07-10-17 | 09:33 | 1

Pritt is nog niet helemaal wakker...

Ommezwaai | 07-10-17 | 10:40

Goed nieuws: Max start op P4 morgen.
Goed nieuws: De KLM is jarig. (98 jaar)
Goed nieuws: het is weekend!

keestelpro | 07-10-17 | 09:33 | 4

@vanBarchum: De volgende stap zal er één van 0,1% zijn zodat u netto mag gaan betalen voor het stallen van uw spaargeld. Geld moet rollen richting

BadPatNL | 07-10-17 | 11:49

vanBarchum: de overheid/belastingdienst en de rest van de rijkste 1% van het land en of Europa. Onze economie is als een soort piramidespel en vele criminelen dicht bij het vuur zijn al jaren aan het cashen dat verdwenen geld moet worden aangevuld en de geldpers van de EU kan het niet bijhouden.

BadPatNL | 07-10-17 | 11:53

Als je straks geen cash-geld meer kan opnemen... waar verstop je dan nog je geld voor de banken?

Sarcastisch varken | 07-10-17 | 14:33
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl