Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gefeliciteerd, Burger. Brussel heeft Europa uit de financiële crisis gered. LOL

Het is vandaag overal spaarblik terugblikdag. Het is vandaag, 9 augustus 2017, namelijk TIEN jaar geleden dat de bankencrisis uitbrak. Die is nog lang niet voorbij, al speelt Brussel van wel.

Griekenland: still a mess. Italiaanse banken: tot over hun oren in de schulden. Duitse steunpilaren: broos want onder zware druk. Werkloosheid, met name in het zuiden: torenhoog, vooral onder de jeugd. Rente: historisch laag, dus ook geen rente op spaargeld voor EU-burgers. Maar de EU zou de EU niet zijn als de quasicommunistische propagandamachine niet op volle toeren zou draaien:

Social

Terug naar herstel dankzij daadkrachtig ingrijpen van de EU, aldus de EU in een hilarisch persbericht. Onzin natuurlijk, de enige daadkracht die Brussel aan de dag legde, was om zichzelf meer politieke en monetaire macht toe te schuiven, speciale noodfondsen te bouwen waarin noordelijke lidstaten taxpoet pompten dat bij de zuidelijke lidstaten weer naar buiten lekt (of beter gezegd: in de dieprode geldgaten van wankelbanken verdween) en waarvoor desnoods complete democratieën in hun eigen bakermat werden doodgeknuppeld - iedereen herinnert zich het Griekse OXI en de manier waarop de Trojka daar met politiek geweld een NAI van maakte. De euro is belangrijker dan de Europese democratie.

En dat alles dus ten koste van uw keiharde belastingguldens, die ze begin van de eeuw in een of andere fopmunt hebben omgewisseld om hem daarna te kunnen misbruiken om hun eigen mandaat op te rekken, maximaal ondemocratisch en tegen hun eigen regels in. En nu kraaien ze hoera ende victorie, Brussel heeft Europa gered. (Volgende missie: de War On Cash!!1!) Enfin, voorheen onze Joost van DasKupital heeft over dat opgerekte mandaat een mooi verhaal in de Financieel Dodeboom vandaag, te lezen via de bovenste link of via de tweet hieronder.

Social

Stokoude ECB-baas: 'Media zijn te anti-EU en hebben te veel invloed'

Voor de fijnproevers: NRC Euroblaat pakt uit met een interview met Jean-Claude Trichet (174), de voorganger van Mario Draghi bij de Europese Centrale Bank en de man onder wiens "leiding" de eurocrisis zich eerst verdiepte, voordat Draghi met zijn ECB-mandaat verbrijzelende bazooka op het toneel verscheen. Details zijn voor de liefhebbers, de samenvatting die wij er uit haalden:  Natuurlijk kon Trichet er allemaal niks aan doen, sterker nog: het is allemaal de schuld van de media die 'te anti-Europees' zijn (LOL) en bovendien "te veel invloed hebben". Bedankt, Jan-Kloot, voor wederom een mooi inkijkje in de totalitaire geest van de EU.

"10 jaar later weten we nog steeds niet of het stupiditeit of doortraptheid was"

Ewoke Engelen trapt er niet in. Het was kut, het is kut en het blijft kut in de eurozone. "De eurozone groeit weliswaar, maar het is nog altijd schuldgedreven groei. De banken zijn niet kleiner maar groter geworden. Hun politieke macht is alleen maar toegenomen. Ze schrijven nog altijd mee aan wetgeving. Hun buffers zijn nauwelijks gestegen en de bonussen zijn weer terug op het niveau van voor de crisis. De private schulden bevinden zich op een hoger niveau dan voor de crisis. De staatsschulden ook. De aandelenkoersen en de vastgoedprijzen rijzen de pan uit." Ook hij wijt het aan de Quantitative Easing, de QE, de kwantitatieve verruiming. Dat is een duur synoniem voor 'geldperd': 90 miljard per maand euro per maand is wat de ECB 'in de eurozone pompt'. Lees: bijdrukt. Engelen: "De crisis was niet een hoogtepunt, maar een dieptepunt voor de Europese Unie. Zij heeft op alle fronten gefaald en haar burgers en ingezetenen op een schandalige wijze in de kou laten staan."

Tot slot nog een fijne slopende boektip van Yanni de Fakir

De leukste terugblik komt van Yanis Varoufakis, de speltheoreticus met de pokerface en de marmeren principes, die als Griekse MinFin de hele Eurogroep en vooral EurogruppenFührer Jeroen Dijsselbloem, regelmatig te kakken zette. "Het ware monster heet Jeroen", in zijn terugblikboek 'Adults in the Room - My Battle with Europe's Deep Establishment'. Varoufakis veegt daarin de vuile vloer aan met de trawanten van de trojka. Koop dan, u heeft toch weer genoeg harde knaken - volgens de ongekozen boiler room bobo's van de Europese Commissie tenminste.

Reaguursels

Inloggen

Onze staatsschuld is hoger dan ooit ! We hebben nog miljarden belastinggeld dat aan NLers behoort uitstaan in Griekenland. Oneerlijke concurrentie vanuit Oost-Europa. We zijn in een conflict gestort met Rusland via Oekraine waar ZELFS ons referendum niets aan veranderd heeft. Nog steeds het walgelijke verhuiscircus naar Straatsburg. Incompetente frauderende EU-politici. De buitengrenzen opengedonderd en de binnengrenzen volkomen lek. Geen enkele maatregel tegen goudzoekers. Gevolg: zelfverrijkende EU-ers zoals Timmermans, Verhofstad, Schulz en meer van dit soort tuig. Nog een gevolg: de miljarden die via Brussel het putje in gaan. Nog een gevolg: de oneerlijke concurrentie (qua lonen) vanuit Oost Europa en de stortvloed aan ellende die de asielgolf met zich mee brengt. Om te huilen. Verschrikkelijk. In en in triest. DAT is waar de EU op afgerekend dient te worden. Maar........... de werkelijkheid is anders: de meerderheid stemde pro-EU. Dan krijg je wat je verdient. En het einde is nog lang niet in zicht. Maar ik red me perfect ONDANKS de EU.

Rest In Privacy | 10-08-17 | 14:41

De EU met zijn lobbyisten is gewoon een maffia club, die zaken doen met schurken/nazi staten, zoals Oekraïense en Turkije en van de andere kant proberen ze te plukken van de VS met hun slaafse onderdanigheid.
De burger van Europa kant alles ophoesten, ook mede de kunststukken die op de Wc's hangen in de gouden kooi van Brussel.
De burgers van Duitsland staan nog steeds slaafs achter ex DDR Truus Merkel, want Duitsland regeert de EU, hoezo het derde rijk.
Het zijn gewoon een stelletje prutsers, als voorbeeld Rutte, hoe vernagel ik een bevolking.

rexm | 10-08-17 | 11:51

De media? Die sloegen dagelijks op de trom over die luie verspillende Grieken met hun korte werkweken, lage pensioenleeftijden en massale belastingontduiking, Was allemaal propaganda. Dat volk is verkloot door de ECB, het IMF en de EU. Punt.

Festucam | 10-08-17 | 11:45 | 2

Een democratie kan niet zonder kritische, onafhankelijke, en objectieve media, dit is daar een goed voorbeeld van.

BroederBlockchain | 10-08-17 | 12:26

De Grieken hadden wel een uiterst corrupt politiek systeem. Iedereen ambtenaar, zuiver clientilisme. Ik stem op jou, jij geeft mij een niet bestaande baan.

natuurlijkanoniem | 10-08-17 | 12:51

De EU is zijn huidige vorm is een constructie die steeds met kosten verslindende verbouwingen in stand moet worden gehouden. Maar er is geen echte weg meer terug. Bovendien heeft Nederland best wel voordelen (gehad), bijvoorbeeld door de forse landbouwsubsidies. En er zijn ook in ons land tal van projecten die met Europees geld betaald worden. Op die manier zie je dus iets van je belastinggeld terug. De kunstmatig laag gehouden rente door de ECB gaat ten koste van mijn pensioen. Maar de Euro is als betaalmiddel in het buitenland dan wel weer makkelijk.

Mannes | 10-08-17 | 10:53

Een ding weet ik zeker, dat de invoering van de euro mij 10% van de waarde van mijn spaarcentjes in guldens heeft gekost.
Geen bestuurder in die EU die daarom ook maar iets gaf.
Over compensatie hoorden we nooit Balkenende, Rutte c.s.
We zijn dus belazerd.

Behalve dat de euro makkelijk is als je naar het buitenland moet, omdat je niet behoeft te wisselen, heb ik ook nooit enig voordeel ingezien van die EU.
De EU is een kind met een water hoofd, corrupt, geldverslindend, nepotisme volop en de technocraten in Brussel behouden en verdedigen hun baantje en vergoedingen op incestueuze wijze.

outdoor | 10-08-17 | 10:46

Geen enkele reactie op Twitter. Oké, 2 van mij nu. Even nagegaan wie die honderden mensen zijn die de EU-tweet blij retweeten. Rond de 80% werkt voor de EU. Pathetisch. Lachwekkend. Het lijkt wel verplicht.

RoBD=Skullfucker | 10-08-17 | 10:33 | 1

waar kijk je dan? bij mij staat het vol met replies op de EC bs.

geenspam | 10-08-17 | 10:42

Alles wat je wilt weten over de falende muntunie die ons per saldo geld kost (want diepere terugval in crises en geen voordeel in opgaande economie) staat in het uitstekende boek van Nobelprijswinnaar Stiglitz:

"The Euro: How a Common Currency Threatens the Future of Europe."

Het boek geeft een zeer goede inleiding in de achtergronden van de door Varoufakis beschreven problemen.

Voor de duidelijkheid: Ik heb niks met Stiglitz te maken, ben slechts een Europeean die boos is omdat de € mij geld kost en ik er geen voordeel uit haal.

geenspam | 10-08-17 | 10:04 | 2

En toch denken Nederlandse en EU economen, lees :tovenaarsleerlingen, dat ze het beter weten dan een Nobelprijswinnaar.

natuurlijkanoniem | 10-08-17 | 10:32

'What started in 2008 as an economical crisis morphed into a social crisis', uit
Postcapitalism by Paul Mason. Interesting book as well!

salamina | 10-08-17 | 10:49

Een vraag voor al mijn mede reaguurders, wanneer wordt verzet acceptabel?

Bobdesloper | 10-08-17 | 09:57 | 1

Als jij en je geliefden naar het leven gestaan worden.

VerenigingVanDieven | 10-08-17 | 14:01

@Zeddegeizot | 10-08-17 | 08:02 | reageer
De EU is vanaf het begin handjeklap geweest tussen Duitsland en Frankrijk.
De overgebleven kruimels mochten de kleinere lidstaten verdelen.
Neem de ECB, die is met steun van Frankrijk gevestigd in FFM op voorwaarde dat als eerste president een Framboos zou worden benoemd.
Straatsburg wordt door niemand gesteund behalve door het vetorecht van Frankrijk en Nederland als grootste nettobetaler per hoofd van de bevolking heeft helemaal niets in te brengen.
Frankrijk en Duitsland hebben al die jaren de 3% begrotingstekort gebruikt om hun reet mee af te vegen en Nederland kreeg naheffing op naheffing zonder fatsoenlijke controle.
Dijsselbloem zette ongezien zijn krabbel en maakte het geld gewoon over.
Maar... wat een gaaf land is Nederland toch, hè Rutte......

necrosis | 10-08-17 | 08:34 | 1

Helaas zijn veel politici geen dienaar van het volk maar dienaar van hun eigen ego. Lubbers verhoogde de Nederlandse bijdrage aan de EU in de hoop dat zijn kandidatuur voor de commissie steun zou krijgen (quod non). Vele politici slachterofferen hun achterban in de hoop op een prestige-baantje, of de vernoeming van een pleintje of metrostation. Oude truuk van de EU: "Werk met ons mee. Je eigen volk zal je bespugen, maar jouw toekomst is veilig bij je nieuwe Brusselse vrienden."

Zeddegeizot | 10-08-17 | 09:32

Ik vraag mij dagelijks af waar ligt onze, keurige hardwerkende entrepreneurs die bakken met geld naar de belastingdienst brengen,grens.Weet dat wanneer wij stoppen met betalen alles op zijn kont ligt.Weet dat wij de macht hebben en niet losers als Verhofstadt,Timmermans,Juncker en Dijsselblom. Wij moeten niet bang zijn voor dreigementen natuurlijk.

xiuxiu | 10-08-17 | 08:17

Nog voordat het de EU heette zaten die lui al schulden te jongleren, is gewoon onderdeel van het verdienmodel of zo.

sarcastro | 10-08-17 | 08:14

"90 miljard per maand euro per maand is wat de ECB 'in de eurozone pompt'. Lees: bijdrukt. "

Kan iemand mij uitleggen hoe ze dit geld in omloop brengen?

Dickk | 10-08-17 | 08:14 | 3

Door bij de ECB een paar nullen achter hun neogeld voorraad te zetten. In de computer.

natuurlijkanoniem | 10-08-17 | 10:23

Door het verkopen van staatsleningen aan banken kan dat. Mijn economische kennis houd hiermee op maar niet gek dat banken het voor het zeggen hebben lijkt mij.

natuurlijkanoniem | 10-08-17 | 10:35

Oh ja en het geld van de banken is door de belastingbetaler opgehoest. Zo is de cirkel weer rond.

natuurlijkanoniem | 10-08-17 | 10:37

Nederland heeft een gigantisch handelsoverschot. De voornaamste reden hiervan is de (te) lage salariëring. De lonen zouden hier veel hoger kunnen en moeten zijn. Maar wat doet het dociele, kruiperige en sufkutterige Nederlandse volkje? Klagen/zeuren/jammeren en eindeloos veel tegeltjes op de Geenstijl plempen. Dat helpt niet lieve mensen. Alleen keiharde strijd en staken zal hier verandering in kunnen brengen. Zal niet gebeuren want ik ken mijn eigen volk. Met genoegen neemt de heersende macht waar dat het 'verzet' beperkt blijft tot bozig gemekker op GS....

echt_links | 10-08-17 | 08:13

De EU krijgt weer praatjes na de overwinning van Macron op de Eurosceptische Le Pen. De Fransen hebben echter helemaal niet massaal vóór de EU gestemd, maar simpelweg tegen Le Pen. En zo blijft de EU maar doordenderen, zonder draagvlak, op luchtkastelen en overwinningen van Pyrrus. In een democratische EU was er nooit een uitbreiding gekomen naar 28 lidstaten, was er geen EURO geweest met Griekenland, Italië en Spanje, zouden alle plannen voor een Europees leger direct van tafel zijn geveegd, zou Schengen nooit zijn ontstaan, zou de vluchtelingencrisis er dus niet van zijn gekomen, zou Straatsburg allang zijn opgeheven en zouden de Britten geen enkele reden hebben gehad om de EU te verlaten. Het "domme" volk is zo dom nog niet. Maar de EU is geen democratie. De EU is een prestige-project van een handjevol verbeten ambtenaren en politici dat te belangrijk is om geremd te worden door iets als democratie. Het bestaansrecht, en uitbreidingsrecht, van de EU ligt juist in het weghalen van macht bij democratische instellingen (nationale parlementen) en het leggen bij ondoorzichtige en ondemocratische instellingen (de EU). Wij, Nederlanders, leveren soevereiniteit en stemrecht in, in ruil voor rookgordijnen, vergezichten en luchtkastelen, zónder stemrecht, invloed, of controle. Gelukkig wisten de knapen op het strand van Normandië niet dat we onze zwaar bevochten vrijheid een paar decennia later vrijwillig zouden inruilen voor dictaten uit Brussel, pardon Berlijn.

Zeddegeizot | 10-08-17 | 08:02

Brussel heeft geen macht en kan zichzelf geen extra macht geven. Het zijn de nationale regeringen die via de EU hun verantwoordelijkheid ontlopen en zich aan parlementaire controle onttrekken. Brussel is een marionet met 28 touwtjes.

JTKDM | 10-08-17 | 07:58

Ondertussen rommelt het ook in Den Haag alwaar een demissionair kabinet op klappen staat www.telegraaf.nl/binnenland/28893765/_...
De onderhandelingen over Rutte III schieten ook niet op door tegengestelde belangen bij het verdelen van de taart.
Nieuwe verkiezingen dan maar?

necrosis | 10-08-17 | 07:47

Er is zo vaak gewaarschuwd voor alleen per plastic betalen daar ga ik het nu niet over hebben,het enigste wat de mensen hebben onthouden is: " Het is zo lekker handig" de propaganda is dus geslaagd van de banken,als er een stroomstoring is heb je geen geld voorhanden en kan je de kar met boodschappen lekker laten staan,net nu de koelkast leeg is,op een lege maag werken dat duurt niet lang.

Geevee | 10-08-17 | 07:35

Tsja, de illegale machtsovername door de EU in wat een soevereine democratische staat zou moeten zijn. Het is voor de rest van de Europeanen, Nederlanders in het bijzonder, bijzonder makkelijk gebleken om de usurptie van Griekenland te vergeten.
.
Gelukkig heeft de geschiedenis daar wat correctieve handelingen voor. Volkeren die zo slapen krijgen het nog wel op hun brood.
.
Wat zal er geklaagd worden. We wisten het niet. En toch zal er naar niemand gewezen kunnen worden. We wisten het, we hadden het kunnen weten en deden niets.
.
The enemy within.

Parel van het Zuiden | 10-08-17 | 07:21

@HdJ | 10-08-17 | 03:31 | reageer
Voorlopig moet je je afvragen waar het goud van DNB gebleven is na meerdere malen 'verhuizen' in het buitenland: www.volkskrant.nl/economie/de-nederla...
En wie let er op onze overzeese goudvoorraad, gaat een NL delegatie dat wekelijks natellen in New York?
En verder is goud ook maar waard wat de gek ervoor geeft.
Als de aandelen van grote goudmijnen wereldwijd dalen, wordt onze goudvoorraad vanzelf minder waard.
Je kan het niet eten en behalve als (half) geleiders in computers of als een kraan in het hoofdkantoor van CWI (hoi Tjibbe) is het vrij nutteloos metaal.
Maar wat als het vertrouwen in de goudwaarde wegvalt?
*gaat vast moestuin aanleggen voor de barre tijden*

necrosis | 10-08-17 | 07:13 | 2

Toch stijgt de goudprijs enorm tijdens economische crises. Zou maar goud kopen ipv tomaten.

natuurlijkanoniem | 10-08-17 | 10:22

Vergeet niet dat u slechts Mon$anto goedgekeurde zaden mag gebruiken van de EU in de nabije toekomst. Ordnung muss sein, ook tussen de bloemkolen. En verplicht Afrikaantjes bijplanten voor de diversiteit.

Stokman | 10-08-17 | 16:46

Omdat het functioneren van en de waarheid over het huidige monetair systeem sinds loskoppeling goudstandaard te schokkend is voor woorden leert niemand op school danwel uit de krant over de uiterst schadelijke ontwerprol van de BIS bank in dit EU bankenunie drama.

HdJ | 10-08-17 | 03:31 | 1

En de BIS bank heeft als enige bankinstelling een legaal gewapend privelegertje dus binnen komen zonder kloppen is bloederig.

steekmug | 10-08-17 | 07:53

Alle doemscenario's ten spijt, tot het zover is roep ik iedereen op te stoppen met electronisch betalen in winkels, restaurants e.d. Betaal overal waar het (nog) kan met contant geld, en boycot gelegenheden waar men uitsluitend plastic accepteert. De omschakeling is eenvoudig, en u krijgt een veel beter overzicht van en inzicht in uw uitgavenpatroon. Het is de enige manier waarop wij duidelijk kunnen maken aan de hoge dames en heren dat ze prutsers en dieven van de ergste soort zijn, en dat ze blij mogen zijn dat ze nu leven, want in vroeger tijden werden dergelijke lieden veroordeeld en opgehangen.

Rhenium | 10-08-17 | 02:54 | 1

Vandaar die euforische berichten dat we steeds meer electronisch betalen,
komt de EU goed uit (zie wel het is een stijgend succes de mensen kopen steeds meer electronisch laten we cash maar afschaffen).
Maar zolang Polen en andere oostelijke EU landen nog 1 en 2 centjes in 2017 bijstampen in hun eigen munt zie ik de stemming nog niet zo gauw doorgaan in de EU.

steekmug | 10-08-17 | 08:01

De euro is, net als de dollar, onhoudbaar. Geef het nog 10 jaar dan is het sowieso voor een van de twee voorbij. Zal met flink wat spektakel gaan.

Admiraal Balthasar | 10-08-17 | 02:08 | 1

Noppe, maakt geen dubbeltje naheffing meer over naar Brussel, verwacht wat? dat de Grieken dan zeggen zie, zei zijn het zelfde als ons. Dat wil je toch niet!!
man.man.man

Dr. Frambozenjam | 10-08-17 | 03:28

Spelletje rara wie ben ik, van 7-99 jaar:
komt over als een kruiperige, schijnheilige en zonder meer achterbakse opportunist volgens Yanis.
PvdA boekhouder
Maakte meer dan 1 miljard (643 + 446 miljoen) naheffing over naar Brussel als braafste jongetje van de klas
a) Dijsselbloem
b) Timmermans
c) Wim Kok

HetOorAakel | 10-08-17 | 01:46

Al met pensioen | 10-08-17 | 01:14 | reageer
Dat komt door de installatie van Joris' nieuwste speelgoed.
Meer dan één spelfout en je comment wordt geweigerd.

necrosis | 10-08-17 | 01:19 | 1

is die Joris toch mooi al die taalnazi's voor :-) scheelt weer wat tegels zo her en der.

gedachtespinsel | 10-08-17 | 01:31

Yes !! Eerst uit- en weer inloggen dus.

Al met pensioen | 10-08-17 | 01:19

de honden blaffen... | 10-08-17 | 01:06
Overal in de wereld worden muren en hoge hekken gebouwd. Ik hoor daar nooit commentaar op. Behalve als met het in Europa probeert.
Ik vraag me af waarom?

Graaf van Egmont | 10-08-17 | 01:19 | 1

Ja, muren bouwen, das schaffen wir leider nicht...

de honden blaffen... | 10-08-17 | 01:33

Weet niet of hij nog te vinden is, maar zag jaren terug de film money as doubt. Was op internet, en met NL ondertiteling. Gaf een leuk inzicht op het ontstaan van het bankwezen, en hoe men nu geld "maakt" .

Al met pensioen | 10-08-17 | 01:17

Test. Krijg iedere keer severfout.

Al met pensioen | 10-08-17 | 01:14

Jan Dribbel | 10-08-17 | 00:56
Ik weet het. Het is eigenlijk net zo iets als de managerstaal die in de jaren 90 ev gesproken werd. Wat ik bedoel is dat je beslist geen managertaal hoeft te begrijpen, maar ook niet hoeft te gebruiken. Je kunt ze gewoon de pan uitvegen met normaal gesproken Nederlands. Als managerstaal niet aankomt bij de werkvloer, hebben ze eigenlijk al verloren.

Graaf van Egmont | 10-08-17 | 01:00

wil naar boven gooit.

Graaf van Egmont | 10-08-17 | 00:56

Graaf van Egmont | 10-08-17 | 00:45 |
Ik had het eigenlijk over mezelf en vele anderen.
Er komt een tsunami van politiek correcte termen op ons af.
Waar niemand meer een touw aan kan vastknopen.
De politieke correctheid is doorgeslagen.

Jan Dribbel | 10-08-17 | 00:56

XaleX_2 | 10-08-17 | 00:51
Op dit moment is het onze realiteit. Face it. Pas als de massale ontslagen, huisuitzettingen en de daklozen en voedselbanken een vlucht gaat nemen, kunnen we die realiteit ombuigen. Moeten we ze ombuigen. Zal misschien veel bloed kosten, maar wie er nou sterven onder een brug?

Graaf van Egmont | 10-08-17 | 00:56

Het volk heeft gebloed en betaald voor de crisis terwijl ze niet de daders zijn. Lastenverzwaring na lastenverzwaring kregen we om onze oren allemaal dankzij de boeven binnen het systeem van 'ongelimiteerde' hebzucht. Dit totalitaire en alles omvattende systeem van hebzucht is de langslopende zwendel ooit. Dit systeem gijzelt de aarde en alles wat daarop leeft met alle destructieve gevolgen van dien. We worden allemaal geboren als slaven van dit systeem en volledig geconditioneerd om dit systeem als de realiteit te accepteren.

XaleX_2 | 10-08-17 | 00:51 | 1

'Langstlopende' bedoel ik. Kut taal correctie.

XaleX_2 | 10-08-17 | 00:54

investeer als particulier in een digitale munt.
nietsdoenerT | 10-08-17 | 00:32 Iedere gamer vervloekt die digitale munten .. En als particulier zal men weinig verdienen ook al staat het muntje hoog. Voor een amd kaartje betaal je al snel 100 tot 300 euro teveel en je hebt een paar duizend nodig om er leuk aan te verdienen .... niet voor niks worden er speciaal om die gekte er vliegtuigen gehuurd om er een maximale winst uit te halen... stort op den duur ook wel weer in dat crypto mining..... geen loodsen vol crypto kaarten is geen geld verdienen aan die digitale munt.

kereltie_ut_drenthe | 10-08-17 | 00:51 | 1

Als je in het begin had geinvesteerd in BCoins was je nu miljoniar.

natuurlijkanoniem | 10-08-17 | 10:27

Ik weet het niet hoor.
Wie dan zal regeren op nationaal niveau als de Eu uiteenspat als een puist op de kin.
Krijgen we dan premières als Kok, Lubbers, Agt, den Uyl, Biesheuvel, de Jong, jo Cals, Marijnen, Quay, Beel, Drees, Schermerhorn, Gerbrandy, de Geer, Colijn, ......, Gerrit Schimmelpennicnk? Wie gaat dan op nationaal niveau regeren en/of beleid maken maken en op welke punten daadkrachtig optreden ? is het wel reverseble?

Dr. Frambozenjam | 10-08-17 | 00:51

Jan Dribbel | 10-08-17 | 00:39
Wat dacht je van de U
U stands for undriven. An asexual person with no libido whatsoever.
D = driven. An asexual person who tries to control his libido

Graaf van Egmont | 10-08-17 | 00:45

Overigens heeft Farouvakis met zoveel woorden in een interview gezegd dat zijn premier hem een dolk in de rug stak na de onderhandelingen met de trojka.
Klinkt eigenlijk best wel linksig.

Graaf van Egmont | 10-08-17 | 00:40

Mark_D_NL | 10-08-17 | 00:28
De lijst stopt bij de letter T.
Ik mis de V van verwarde man/vrouw die het niet meer weet.

Jan Dribbel | 10-08-17 | 00:39

Jan Dribbel | 10-08-17 | 00:30
OK, ik maak er graver van. En mijn eega een ally. Tenzij eega ook al niet meer mag. Eega is natuurlijk ook een construct.

Graaf van Egmont | 10-08-17 | 00:38

Mark_D_NL | 10-08-17 | 00:28
Jezus, wat een lijst. Worden er mensen over deze lijst overhoord op school of uni?
Het lijkt het rode boekje van Mao wel.

Graaf van Egmont | 10-08-17 | 00:34

Men drukt geld bij.. Munt devalueert, geld wordt immers goedkoper. Huizenprijzen gaan omhoog, mensen geven geld uit en bedrijven maken meer centjes waardoor er meer werkgelegenheid is. Vervolgens stoppen we met geld drukken, zijn die huisjes voor veel te veel centen gekocht, tegen een onrealistisch lage rente, worden de jaarcontracten niet verlengd bij de meubelboer en belanden we weer in een crisis die uiteindelijk 2 x zo erg is omdat de euro dik gedevalueerd is. Verkoop die euro nu hij iets waard is, stap over naar de Neuro of investeer als particulier in een digitale munt.

nietsdoenerT | 10-08-17 | 00:32 | 2

Digital munt.. yep daar heb je veel wanneer je in de rij bij de supermarkt staat en je moet afrekenen net wanneer je geen bereik hebt door een stroomstoring. Gaat niet werken. Wat wel werkt is goud, zilver, Sigaretten, chocolade, aardappels, sigaretten en bloembollen.

Mark_D_NL | 10-08-17 | 00:40

Je vergeet de nylons. Daar neukte ik me een slag mee in de rondte in arme landen.

Graaf van Egmont | 10-08-17 | 00:47

Graaf van Egmont | 10-08-17 | 00:24 |
Heel fout:
1. Graaf
2. Gravin

Jan Dribbel | 10-08-17 | 00:30

Mark_D_NL | 10-08-17 | 00:14 | reageer
Rustig aan, het is nog geen eind december, heb geduld.

necrosis | 10-08-17 | 00:28

Mark_D_NL | 10-08-17 | 00:22
Ja, eigenlijk wel....
1. Man
2. Vrouw
Of mag dat niet meer?

Graaf van Egmont | 10-08-17 | 00:24 | 1

Graaf van Egmont | 10-08-17 | 00:18
Makkie
1. Roze
2. Obama

Mark_D_NL | 10-08-17 | 00:22

@Ongeblustekalk | 09-08-17 | 23:46
Jij zit nu gemiddeld op 76 reaguursels per dag. Ga eens genieten van je kinderen of van je kort pittige vrouw, man of generneutrale zeekoe.

Mark_D_NL | 10-08-17 | 00:14

@Ongeblustekalk | 09-08-17 | 23:46 | reageer
Bij deze, ik hoop dat je reaguurder van 2017 wordt, hoongelach zal je deel zijn.
En ik zal de eerste zijn om je dat in te wrijven.
Zo beter?

necrosis | 10-08-17 | 00:10 | 1

Mag ik toch hopen dat het kwalitatief allemaal wat beter gaat worden. Nou is het boos dronken gewauwel wat er uit komt. Zeg zwart en de ongebluste zegt wit. Zeg trump en de uitgebluste zegt Clinton. Niemand kan het ooit goed doen.
Even kijken wat hij nou weer van deze tegel vindt.

Graaf van Egmont | 10-08-17 | 00:18

De dader is zoals ik al dacht getint.
En die staan vooralsnog boven de wet.
Net als die haatsjeik in Den Haag.

Jan Dribbel | 10-08-17 | 00:22

Leiden en vooral de merenwijk(en) is 1 grote teringzooi.

Klutskwijt | 10-08-17 | 06:09

Ik weet nog goed dat ik Rutte blak voor de verkiezingen bij Evers hoorde. De vraag: waar bent u het meest trots op dat u heeft bereikt de afgelopen kabinetsperiode. Antwoord: dat zijn twee dingen, 1 het beeindigen van de economische crisis en 2 het indammen van de vluchtelingenstroom door de deal met Turkije. Walgelijk dus dat de EU deze twee verdiensten van Rutte claimt...

Lood om oud ijzer | 10-08-17 | 00:03

Als cash wordt afgeschaft, dan heeft de overheid het ultieme repressiemiddel. De overheid zal door middel van bevriezen van rekeningen mensen gaan censureren. Een persoon kan dan immers niet meer functioneren zonder cash.OM doet het nu al door niet meer te eisen dan het voorarrest. Over 5 jaar bevriest een agent met gezichtsherkenning gewoon je rekening als je op de vlucht gaat.

arlen | 09-08-17 | 23:54 | 2

Goud, zilver, sigaretten, aardappelen, vrouwen etc. dat zijn de juiste ruilmiddelen tijdens de volgende, echte, crisis. Dan heb je niets aan cash, want waardeloos. Ook crypto Currencies gaan het dan niet echt worden. Want geen stabiel energie netwerk meer.

Mark_D_NL | 10-08-17 | 00:06

Cash is King.

de honden blaffen... | 10-08-17 | 00:20

weettnietmeer | 09-08-17 | 23:44 |
Henry Ford zei ook:
Als we de arbeiders blijven uitknijpen dan koopt er niemand een Fordje.

Jan Dribbel | 09-08-17 | 23:53

weettnietmeer | 09-08-17 | 23:44
Voor die ring kan u een kilo aardappelen krijgen en ik wil uw dochter spreken achter de kapschuur.

Boer Gait, hongerwinter 1944

Ongeblustekalk | 09-08-17 | 23:53

Who gives a f#ck. GS waarheid is er 1, maar 95% van het volk loopt een andere waarheid na. Als we daar 10 triljard spindocs overheen mikken, MSM en de alu hoedjes....

Spendeer ik liever tijd aan mn kinderen dan die eeuwige contradicties.

Ik leef al lang niet meer bij wet, maat laat mn geweten mn pad uit stippelen. Wie denkt dat ie alles beter weet is nog dommer dan degene die de betweter zo vervloekt om zn totale gebrek aan inzicht, laat staan de wens zich te informeren.

Mevrouw njet zit een kut serie te kijken en weet niet eens wie timmermans is.

Was ik maar zo. Zalig.

Denkhetnjet | 09-08-17 | 23:49

necrosis | 09-08-17 | 23:35
Heeft je moeder je niet geleerd dat het zeer onbeschoft is om over een ander te praten terwijl die erbij aanwezig is?

Ongeblustekalk | 09-08-17 | 23:46

Henry Ford:

It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.

weettnietmeer | 09-08-17 | 23:44

Brussel of Drakie van de ECB heeft de EU uit de crises gered ??? Drakie doet het uit landsbelang en zal Italië niet laten vallen, De ECB zou politiek onontvankelijk zijn ... Hummmm.... Zou hij morgen ge geldpersen stoppen en de gewone burgers een kleine verhoging van 0.2% op hun spaarrekeningen dan zal het meteen weer een crisis zijn in de zuidelijke landen. Wil men die zuidelijke probleem landen in de EU willen houden zou men door moeten gaan en in de noordelijke rijke landen de BTW omhoog moeten gooien om die geld stroom door te laten gaan. De zuidelijke landen hebben liever het goedkope geld waar ze niks voor hoeven te doen en veranderingen door voeren om maar aan de norm te voldoen binnen de EU.

kereltie_ut_drenthe | 09-08-17 | 23:43

necrosis | 09-08-17 | 23:39 |
Bij mij verschijnt geen groene pixel.
Ik voel mij gediscrimineerd.

Jan Dribbel | 09-08-17 | 23:43

Mark_D_NL | 09-08-17 | 23:29
Top! Dat zullen mm maten van de voetbal zijn.
*zwaait*

Ongeblustekalk | 09-08-17 | 23:43

Mark_D_NL | 09-08-17 | 23:29
Mijn groene pixel is verdwenen, allemaal de schuld van Bilderberg, Rothschild en Miezerig Mannetje.

necrosis | 09-08-17 | 23:39 | 1

De mijn is er nog! 10894287

Jeff Hawke | 09-08-17 | 23:44

Er zijn nog maar 2 opties over:
- Going John Galt: Al je rekeningen opzeggen en enkel zwart geld vergaren, encrypted telefoon met anoniem beltegoed en per bakfiets door de wereld reizen.
- Becoming too big to fail: Gewoon zorgen dat je persoonlijk meer schulden hebt dan de grootste grootbank.

Al het andere is weerloos.

tipo | 09-08-17 | 23:36

@Mark_D_NL | 09-08-17 | 23:17
Laat hem lekker commenten, ik hoop dat hij/ zij reaguurder van 2017 wordt.
Kan ik een keer roepen dat hij/ zij geen leven heeft.
*lacht in vuistje*

necrosis | 09-08-17 | 23:35

Er is simpelweg heel veel geld overgeheveld van de burgerT naar de 1% elite...

La Bailaora | 09-08-17 | 23:20

Mark_D_NL | 09-08-17 | 23:17
Zegt de vrouw die met meer dan honderd nicks er tweehonderd per dag bakt.
Okee met zn tween, maar dan nog.

Ongeblustekalk | 09-08-17 | 23:19 | 1

Super duper toevalig dat de groene pixel midden in/op je comment staat te schijnen. 13863409!

Mark_D_NL | 09-08-17 | 23:29

Viva_La_Revolucion | 09-08-17 | 23:08
Je kan de eu veel verwijten maken, maar zelfkennis hebben ze zeker. Ze slopen de boel planmatig, en de enige illusie die overblijft is de jouwe die denkt dat het eens eindigt.
Helpt geen slogan aan.

Ongeblustekalk | 09-08-17 | 23:16

Natuurlijk , in plaats van (mede) oorzaak van de financiële crisis is de EU de OPLOSSING voor de crisis - hoe dom kon ik zijn dat niet te snappen ??
.
Tsja , het is nog even wennen al deze nieuwe realiteit , links = rechts , onder = boven , dader = slachtoffer , mijn oom = mijn tante.

enorme sukkelzak | 09-08-17 | 23:13

Mark_D_NL | 09-08-17 | 23:05
Ben je alweer tegen jezelf aan het reaguren?

Ongeblustekalk | 09-08-17 | 23:12 | 1

Zegt de Man (?) die ongeveer 50 comments per dag doet..

Mark_D_NL | 09-08-17 | 23:17

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid en het einde van de meeste illusies. De EU is een grote Illusie... the loudest men in the room, is the weakest. Yanis Varoufakis verdient overigens een standbeeld!

Viva_La_Revolucion | 09-08-17 | 23:08 | 1

'Moge zijn boek goed verkopen', zei Tsipras in een interview n.a.v. Varoufakis onthullingen, op Alpha Gr.tv zender. Hij had er danig de pest over in.
Ben bang geen standbeeld, voorlopig!

salamina | 09-08-17 | 23:46

@toetssteen | 09-08-17 | 23:00 berbaar is een moslim. Moslim lenen niet. Mag niet van Allah.

deechteprins | 09-08-17 | 23:07

"In this fearless account, Varoufakis reveals all: an extraordinary tale of brinkmanship, hypocrisy, collusion and betrayal that will shake the deep establishment to its foundations."

Watching the Wheels | 09-08-17 | 23:03

Die hele EU kliek is zo giftig dat er geen enkele boom rondom of in de nabijheid van het EU gebouw in Brussel groeit.

Mark_D_NL | 09-08-17 | 22:58

botbot | 09-08-17 | 22:53
Kijk necrosis, deze trol begrijpt het wel.
Nee ik zat niet net als jij in de jaren 50 in dienst, wij kregen nog elke ochtend een paar neukpatronen, oftewel eitjes.
Zonder fipronil!

Ongeblustekalk | 09-08-17 | 22:57 | 1

Gokje, jaartje dienstplicht gedraaid toen dit al op zijn eind begon te raken en iedereen zich dr pleuris zag te vervelen. En het dan nog in dienst gezeten durven te noemen. Landmacht ook nog zeker?

Lood om oud ijzer | 10-08-17 | 00:12

Ongeblustekalk | 09-08-17 | 22:30
Zat er bij u geen kamfer in het eten.

botbot | 09-08-17 | 22:53

Tijd voor een Europees Second Amendment om ons tegen deze tirannen te kunnen verdedigen tegenover deze illegale parlementaire dictatuur, NEXIT !

authentic | 09-08-17 | 22:52 | 1

Europees second emendment. Echt waar? Ten eerste. Europa zeg je. Dus Rusland doet ook mee?
--
Ten 2e, weet je wel wat je vraagt? Je smeekt om een federale EU, waar jij, ja jij, wordt geregeerd vanuit Brussel. Dus dan heb je kans dat de man/vrouw die beslist over jouw pensioen of gezondheidszorg een fucking italiaan is. Hoe denk ij dan nog invloed te hebben. Als nu al de meeste politici doen wat ze zelf willen...
--
En tevens de EU beslist al heel veel.. Zoals dat de EU onze BTW, op een kleine marge na, bepaalt.
--
Jezus man, denk eens na. Of geen eens iets lezen. breng jezelf naar een hoger plan. Man, man, man.. Wat ben jij, een wijf?

Mark_D_NL | 09-08-17 | 23:05

En wat dan nog als de boel ineenstort en de aandelen handelaren van torenflats springen. De enige aandelen die weer opveren en wél intrinsieke waarde vertegenwoordigen zijn die van wapenfabrikanten.
Je zou gek zijn als je daar niet vuistdiep in zit.

Ongeblustekalk | 09-08-17 | 22:52

@Ongeblustekalk | 09-08-17 | 22:30 | reageer
Nou? vertel!
Ik heb nooit in dienst gezeten dus ben ik niet bekend met de gebruiken aldaar.
(en nee, geen S5, ik was toen al een bloedzuiger)

necrosis | 09-08-17 | 22:49

De lage rente zegt alles. Dat en het helicoptergeld. De economie van de EU is als een stervende die door een adrenaline injectie nog één keer een helder moment heeft. Lucht is het.

Bigi Bana Boy | 09-08-17 | 22:48

botbot | 09-08-17 | 22:44
Er wordt teveel op zerohedge gelezen en dan kom je in een neergaande grafiek.
Zijn teveel preppers en bunkerbouwers hier.

Ongeblustekalk | 09-08-17 | 22:47 | 1

On a long enough time line...........

Plaktong | 09-08-17 | 22:49

Ik denk dat de EU er gemakshalve vanuit ging dat het stille proces wat tot de transformatie van de staat van vandaag plaatsgevonden heeft men wel zou liggen slapen, en zo ineens op een zonnige dag wakker werd en de EU als heilig zou beschouwen. Het is bewezen geschiedenisvervalsing (Europese vrede) en zeker niet democratisch (Verdrag van lissabon) verlopen. Het is ordinaire diefstal (belastingen, boetes) en overseas worden we gewoon uitgelachen.

Laat de EU gewoon sterven, inclusief alle schulden, en laat landen met een eigen valuta gewoon weer verder gaan. De EEG was een prima model.

Klutskwijt | 09-08-17 | 22:45

Het gaat slecht met onze economie mede door het juk van Brussel.

De prijs van de huizen zijn ingestort.
Er worden amper meer huizen gebouwd.
Door het oversluiten van hypotheken moeten de huizenbezitters honderden euro's per maand meer betalen.
Door de hoge rente kunnen bedrijven amper investeren dus neemt de werkeloosheid gestaag toe.
De Nederlandse economie krimpt met de dag.
Manmanman.

botbot | 09-08-17 | 22:44

80 miljard per maand bijdrukken, en blij zijn dat de economie 'groeit'...

Wat een wereld(deel) leven we in...

mrXL | 09-08-17 | 22:43

En wederom heeft de koning, herstel, voorzitter geen kleren aan.

dachtikal | 09-08-17 | 22:36

Grootste Ponzi allertijden!
Maar zoals bij elke ponzi komt er een dag dat er niet voldoende nieuwe inleg binnenkomt om aan je verplichtingen te voldoen.

Plaktong | 09-08-17 | 22:33

Castor12 | 09-08-17 | 22:05
Weet je waar wij vroeger in dienst een ouwe sok voor gebruikten?

Ongeblustekalk | 09-08-17 | 22:30

Er zijn weer heel wat bomen gedood om al die lappen tekst over '10 jaar crisis' op gedrukt te krijgen. En wat hebben al die waanzinnige maatregelen nu opgeleverd?
"De euro is gered" en 'De Europese Unie heeft haar bestaansrecht bewezen".
Het heeft wat gekost maar dan heb je ook niks.

Reviaan | 09-08-17 | 22:28

Speltip 9 - Weet wanneer je moet stoppen.

Rest In Privacy | 09-08-17 | 22:27

Bakken met geld bijprinten. Wat een oplossing. Straks begint het feest gewoon weer van vooraf aan.

Lyin Ted | 09-08-17 | 22:26 | 1

Ook mijn idee. Het probleem was niet geldtekort, maar vertrouwen. Nieuwe landen erbij aan grens Rusland, zal vertrouwen niet verhogen, maar moet van Amerika.

A.Men | 10-08-17 | 08:09

Blijkbaar is er een tekort aan geld en in een fiat systeem druk je dat voor de Italianen bij.

Ongeblustekalk | 09-08-17 | 22:24

Zo gek dat niemand ze serieus nemen.

Arnold9638 | 09-08-17 | 22:23

hollandsevluchteling | 09-08-17 | 22:19
Maar je lost wel af op een stapel overpriced bakstenen die elk jaar minder waard worden.
Gefeliciteerd. Voor niets gaat de zon op,

Ongeblustekalk | 09-08-17 | 22:22

Geld afschaffen en festivalmuntjes/consumptiebonnen invoeren. Dat houdt de monetaire stelsels lekker fris.

Bakito | 09-08-17 | 22:22 | 2

Die moeten wel op, je krijgt niks terug als je over hebt.

Ongeblustekalk | 09-08-17 | 22:25

Maar die kun je nog maar per twee inwisselen, als het aan een bepaalde instantie ligt.

Croxifoxio | 09-08-17 | 22:26

Wij van Wc eend, adviseren Wc eend

spuit-12 | 09-08-17 | 22:21

Mijn maandbetaling op mijn hypotheek heeft thans een rente van minus 0,2%. Dat houdt in dat ik maandelijks geen rente hoef te betalen, maar iedere maand geld terugkrijg van de hypotheekbank.
Oftewel populair gezegd, ik heb een lening en krijg geld toe. Maar niet in Nederland. Daar niet.

hollandsevluchteling | 09-08-17 | 22:19 | 10

Dat eerste weet ik niet,Dat tweede wel.
Feit is dat ik me;-) punt wel gemaakt heb.
Maar het is al weer veel te laat voor je dus hup je eu slaapmuts op en lekker onder de wol.

ditotje | 10-08-17 | 00:10

Dat U het allemaal niet weet is wel duidelijk.
Desalniettemin fijne nacht, slaap lekker.

Berbaar | 10-08-17 | 00:19

Bedankt maar deze jongen werkt nog zeker 7 uurtjes.
Maar ik zal het onthouden voor morgenochtend.
Sleep well.

ditotje | 10-08-17 | 00:39
▼ 7 antwoorden verborgen

Wel apart dat de ECB-baas stelt dat de media te anti-EU zijn. Volgens mij zijn de meeste grote media gewoon pro-EU.

Príncipe | 09-08-17 | 22:17

Deep Establishment = Partijkartel. Yanis al lid van FvD?

marcoplarco | 09-08-17 | 22:11

Geld bijprinten is een bekend verschijnsel in de geschiedenis. Het komt nooit goed. Echt bizar dat de centrale banken nog zover komen zonder dat iedereen het vertrouwen in hun munt verliest.

Kets22 | 09-08-17 | 22:10

Op naar de volgende klap waarbij weer een elite de rijkdom pakt uit de toekomst via een zeepbel die Henk en Ingrid maken en weer mogen fixen door het inleveren van levensstandaard. Maar ja, of Henk en Ingrid slapen weer lekker verder of er zit een weeffout ergens. Of beide. Want degenen die de risico's lopen zijn niet dezelfde die het risico nemen.
Carlin zei het al
-because the owners of this country don't want that. i'm talking about the real owners, now. the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions -- forget the politicians. the politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. you don't. you have no choice. you have owners. they own you. they own everything. they own all the important land, they own and control the corporations; they've long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls; they've got the judges in their back pockets, and they own all the big media companies so they control just about all the news and information you get to hear. they gotcha by the balls. they spend billions of dollars every year lobbying -- lobbying to get what they want. well, we know what they want -- they want more for themselves and less for everybody else.
zie George Carlin The American Dream Best 3 Minutes of His Career.

kloopindeslootjijook | 09-08-17 | 22:05 | 2

Give me control of a nation's money and I care not who makes it's laws. - M. Rothschild

Croxifoxio | 09-08-17 | 22:16

Sjors was de grootste!

Plaktong | 09-08-17 | 22:26

Het enige waar je nog op kan vertrouwen is je ouwe sok al kan je hem beter niet met Euro's vullen .

Castor12 | 09-08-17 | 22:05

Bitcoin dames en heren. Dan zijn die banken en de EU niet nodig

Cleem | 09-08-17 | 22:05

ECB balance sheet.... tik-tok-tik-tok

Pimp my Voortuin | 09-08-17 | 22:04

ESM big bazooka bond purchase whatever it takes.... tik-tok-tik-tok

Pimp my Voortuin | 09-08-17 | 22:03

Pensioenfondsen... tik-tok-tik-tok

Pimp my Voortuin | 09-08-17 | 22:02

Offtopic:
Ik vind het irritant dat de tussenkopjes dezelfde grootte hebben als de topic titel. En waarom zijn sommige topics zo lang op de main? Scroll me dood man.
Of is dit allemaal al tig keer geroepen?

MasterGully | 09-08-17 | 22:02

Target 2..... tik-tok-tik-tok

Pimp my Voortuin | 09-08-17 | 22:00 | 1

tik-tok niemand hoor je erover, maar daardoor gaat alles bergafwaarts.

gato | 09-08-17 | 22:22

Men moet zich realiseren dat het gehele financiële stelsel gestoeld is op lucht. Geld bestaat niet (meer). Onderliggende waarde is er niet, maar zolang men in het systeem gelooft blijft het min of meer draaien. Maar het feit dat geld vanuit het niets gecreëerd wordt, en van daaruit met rente uitgeleend wordt, houdt in dat de gewone man wordt genept en de Rotschilds van deze wereld ervan profiteren. Er komt een moment dat de boel in elkaar dondert, hoop het niet mee te maken, totale anarchie is het gevolg.

Croxifoxio | 09-08-17 | 21:55 | 1

Op youtube staat een paar video's van ene Ronald Bernard, in deel 2 legt hij uit hoe dit in zijn werk gaat. Zijn verhaal is behoorlijk extreem, maar na het horen van een speech van JFK (the speech that killed him), denk ik dat deze man het bij het rechte eind heeft.

weettnietmeer | 09-08-17 | 23:52

Terwijl er maar één man is waaraan wij het volledig herstel te danken hebben; prof. dr. Akkermans.

NeedIsaymore? | 09-08-17 | 21:51

Gewoon lachwekkend, als ik 10 kinderen erbij maak gebruik ik ook meer. Als ik een paar miljoen gasten uitnodig moet er ook meer op tafel komen.
Die gasten hebben geen enkel respect voor ons.
Het is gewoon rechtuit beledigend naar ons toe om je burgers voor zó dom te durven verslijten dat we daarin zouden trappen.

A333aan | 09-08-17 | 21:50

Helemaal Koekoek!

P.redgleuf | 09-08-17 | 21:50

OXI!

Van Rossem | 09-08-17 | 20:49

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl