achtergrond

Geenstijl

LIVE! Tsipras bevecht Verhofstadt in Europarlement

De Euroklucht continueert! De Griekse premier Tsipras spreekt zo LIVE het Europees Parlement toe. Volstrekt zinloos, want die hebben ongeveer nul zeggenschap over de Griekse crisis - hoe hard euronazi Schulz en dorpsgek Verhofstadt ook doen alsof ze wel wat in de pap poep te brokkelen kotsen hebben. Tsipras kan zijn tijd beter besteden aan het opstellen van de nieuwe bezuinigingsplannen die hij zondag in moet leveren, want gisteren op de Eurotop kreeg hij een keiharde OXI te horen van Merkel en Juncker. De Grexit-strategie ligt klaar, beweren de eurobaasjes (maar dat geloven we maar half want niemand wil de Grieken écht uit de euro). Ook de ECB schroeft de druk op Tsipras deze morgen nog wat verder op: Geen deal = geen geld. Een Griekse krant schrijft alvast dat Athene klaar is om een parallelle munt in te voeren. Zou het droomscenario van een Grexit dan toch eindelijk naderen?
Stream stuk? EP-site is nogal brak. Hier directe link, daar NPO. Tsipras ongeveer 09u45.
Update 11u15: Het was een volslagen puinhoop. Tsipras riep 'ik wil niet buigen voor jullie dictatuur', Verhofstadt schreeuwde 'JE MOET!' En toen begon Sophie in 't Veld hem te pijpen onder de desk terwijl Farage kalmpjes aan Tsipras adviseerde om uit de euro te stappen. Timmerfrans maakte ondertussen stiekeme selfies met Juncker. Serieus. South Park had het niet kunnen verzinnen. Anderhalf uur schreeuwstorm is nu ten einde. Er is niets bereikt. Just another day at the EP, dus, waar een tot op het bot verdeeld Europa het alleen maar over zichzelf kan hebben. Volstrekt ongeloofwaardig. Hierboven common sense van Farage, na de breek NSFDemocracy scheldpartij van die dorpsgek van VVD66.
Update 13u50: Nieuw bail-out verzoek van de Grieken. Hervormingsvoorstel volgt later.
Dorpsgek Verhofstadt schreeuwt zijn onsamenhangende verwijten over zaken waar hij helemaal niet over gaat door een zaal vol volgevreten eurofiele egootjes en oogst applaus. Wat een circusact.
Ohja. Rutte was er gisteren ook bij:

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.