Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE! Tsipras bevecht Verhofstadt in Europarlement

De Euroklucht continueert! De Griekse premier Tsipras spreekt zo LIVE het Europees Parlement toe. Volstrekt zinloos, want die hebben ongeveer nul zeggenschap over de Griekse crisis - hoe hard euronazi Schulz en dorpsgek Verhofstadt ook doen alsof ze wel wat in de pap poep te brokkelen kotsen hebben. Tsipras kan zijn tijd beter besteden aan het opstellen van de nieuwe bezuinigingsplannen die hij zondag in moet leveren, want gisteren op de Eurotop kreeg hij een keiharde OXI te horen van Merkel en Juncker. De Grexit-strategie ligt klaar, beweren de eurobaasjes (maar dat geloven we maar half want niemand wil de Grieken écht uit de euro). Ook de ECB schroeft de druk op Tsipras deze morgen nog wat verder op: Geen deal = geen geld. Een Griekse krant schrijft alvast dat Athene klaar is om een parallelle munt in te voeren. Zou het droomscenario van een Grexit dan toch eindelijk naderen?
Stream stuk? EP-site is nogal brak. Hier directe link, daar NPO. Tsipras ongeveer 09u45.
Update 11u15: Het was een volslagen puinhoop. Tsipras riep 'ik wil niet buigen voor jullie dictatuur', Verhofstadt schreeuwde 'JE MOET!' En toen begon Sophie in 't Veld hem te pijpen onder de desk terwijl Farage kalmpjes aan Tsipras adviseerde om uit de euro te stappen. Timmerfrans maakte ondertussen stiekeme selfies met Juncker. Serieus. South Park had het niet kunnen verzinnen. Anderhalf uur schreeuwstorm is nu ten einde. Er is niets bereikt. Just another day at the EP, dus, waar een tot op het bot verdeeld Europa het alleen maar over zichzelf kan hebben. Volstrekt ongeloofwaardig. Hierboven common sense van Farage, na de breek NSFDemocracy scheldpartij van die dorpsgek van VVD66.
Update 13u50: Nieuw bail-out verzoek van de Grieken. Hervormingsvoorstel volgt later.
Dorpsgek Verhofstadt schreeuwt zijn onsamenhangende verwijten over zaken waar hij helemaal niet over gaat door een zaal vol volgevreten eurofiele egootjes en oogst applaus. Wat een circusact.
Ohja. Rutte was er gisteren ook bij:

Reaguursels

Inloggen

En dit is zogenaamd het Europa dat zo voor vrede en veiligheid zorgd, samen met Amerika willen zij een steeds groter EU/NAVO grondgebied waar iedereen gehoorzaamd aan de banken, meer winsten, minder rechten, groter afzetgebied en lagere lonen, Polen zijn goedkoper dan Hollanders, Grieken zijn luier dan Duitsers en wijn met z'n allen eerlijk betrouwbaarder, democratischer dan de Russen, lang leven de Europese gedachte.

JP56525037 | 10-07-15 | 00:10

Eerst staat Verhostadt in Kiev het 'volk' de boel op te stoken, met een tragische staatgreep gesteunt door Brussel, een misdadige oorlog tegen de eigen bevolking en de MH17 ramp tot gevolg, onze VVD trekpop van Balen stond er bij en moedigde hem aan. Nu gaat die zelfde Verhostadt helemaal uit zijn plaat omdat er in Griekenland een partij is opgestaan die daadwerkelijk voor het 'volk' opkomt. En vergis je niet, Dijzelbloem, Verhostadt, Rutte, Junker, Timmerfrans.... het is één pot nat, Ruzie maken met Rusland omdat de EU zonodig de achtertuin van Poetin erbij wil hebben, terwijl het ons niet eens lukt om met de huidige landen op één lijn te komen. De waarhied is dat al deze politici na hun politieke carreire leven een mooi baantje bij een bank krijgen, en zij spelen bewust een ziek spelletje waarbij de bevolking hier opzetten tegen de Grieken, Kiev opzetten tegen de Russen zodat de banken over de ruggen van iedereen geld kunnen blijven schrapen en geen verantwoording hoeven te nemen voor hun eigen wanbeleid.

Het gaat er niet om of de 'grieken' betalen of dat 'wij' betalen, zolang de banken maar hun geld dat ze willens en wetens aan een corrupte toenmalige griekse regering hebben geleend terug krijgen.

JP56525037 | 09-07-15 | 23:59

Waarom gaan een paar miljoen Grieken niet en masse naar Brussel, en vragen daar politiek asiel en uitkeringen aan op de stoep van het hoofdkantoor van de EU? Kijken wat de Schulzen en Verhofstadten dan stamelen.

batvoca2 | 09-07-15 | 01:36

Het lijkt wel of zo weinigen het echt door hebben: De EU is een private wolf in schaapskleren. Iedereen verliest. De Grieken, wij, onze buren. Private 'fondsen' stofzuigen Gigabedragen op. Moneys die voorheen in de echte economie rondcirculeerden en nu als oorlogstaal en -leverage worden gebruikt. I hate to say it, maar aluhoedjes krijgen gelijk: BigCorp INC. is gonna rule the world en iedereen ligt aan het infuus en zonder dat infuus kan niemand leven.

Scheffer | 09-07-15 | 01:19

farage is inderdaad awesome good. en eerlijk, en onderbouwd.

republikein72 | 08-07-15 | 22:22

Volgende keer bij EU verkiezingen zou het mogelijk moeten zijn om voor iedere burger van Europa op internationale kandidaten te stemmen. Zou mooi zijn als Farage dan veel stemmen zou krijgen en dan de EU gaat afschaffen.

Ik wil op Farage stemmen!!!

luto | 08-07-15 | 21:35

Dit doet me altijd aan de Galactic Senators van Star Wars denken waar de Senators elkaar woordelijk te lijf gingen en daarna toch deden waar ze zin in hebben. Alleen ze mogen die vergaderruimte wel wat moderner maken, met toch kunnen met een paar drones.

img3.wikia.nocookie.net/__cb2013051919...

"The Republic is not what it once was. The Senate is full of greedy, squabbling delegates. There is no interest in the common good."
―Senator Palpatine to Queen Amidala

mrvandale | 08-07-15 | 20:57

Verhofstadt doet me helemaal terugdenken aan de toespraken van ADOLF. Die schreeuwde ook, die zwaaide met zijn handen en armen en beledigde iedereen. Verhofstadt is de reincarnatie.

Ja echt ik ben het | 08-07-15 | 20:42

Nu de rotte appel plukken, we kunnen ze missen als kiespijn dat Griekenland. Hun volk zegt: NEE. Dan kunnen ze NEE krijgen en zich bij Rusland aansluiten. Misschien dat Poetin zijn parten daarop kan zetten i.p.v Oekraïne oorlogje voeren.
De grieken hebben ons belazerd, politici hebben gefaald. Maar zonder Griekenland zal de Euro zich sterker maken. Griekenland heeft enkel en alleen een hoop ellende dat ze zelf mogen oplossen maar vooral moeten ze het hebben van de olijfindustrie en toerisme. Nou succes, met dat land komt het nooit goed. Als de Grieken niet willen aanpassen dan mogen ze vertrekken en dat zal alleen maar positief zijn. Alleen Obama zal daar niet blij mee zijn. Wij zijn Amerika simpel weg gewoon niet. En anders mag Barack Obama Griekenland steunen als hij dat noodzaak vind! Grieken kan je niet vertrouwen, dat was vroeger alzo en dat is alleen maar erger geworden. ze voeren die dramatische dragma maar weer in. of gaat tot hun 67e werken en verder aanpassen. Dat moeten wij ook! dag olijfboom afgristo greece gretex gretig maar failliet

ministervDijk | 08-07-15 | 19:46

Aan die Verhofstadt kunnen de IS-boys nog een puntje zuigen, qua haatuitstraling.

Hufter | 08-07-15 | 19:34

Haha, en hoe voelen de VVD en D66 stemmers zich nu, als ze kijken naar die volgevreten kop van een Verhofstadt, met z'n megalomane agenda, en z'n ontzettend slechte Engels, die man vertegenwoordigd jullie! Haha, ontzettende sukkels.

Old_Spice | 08-07-15 | 19:09

@seasicksteve | 08-07-15 | 19:00 PVV en SP hebben elkaar nodig, als de dag dat men dat inziet aanbreekt zijn we gered.

gentle giant | 08-07-15 | 19:06

Dus stem vooral niet op Wilders hoor mensen, want op Wilders stemmen doen masochisten immers niet. Die hangen liever volksmennende mannetjes als Verhofstadt aan.

Dat zal ik ook nooit doen. Ik stem liever op de SP. Die lijken op zusterpartij Syriza, die blijven nl. stand houden tegen de overheersing van de eurofielen.

seasicksteve | 08-07-15 | 19:00

Je zal maar vertegenwoordigd worden door de ongelikte volidioot van een Verhofstadt (hoi VVD stemmers) .
Wat is dat toch een dwaas met grootheidswaanzin....

Hufter | 08-07-15 | 18:56

Als je de comments leest dan leeft dit echt onder ons, zelfs de laatste hier zijn nog ijzersterk. Gelukkig maar, want ze lachen ons hard uit vanuit hun ivoren torens. Hoogste tijd mensen, het gaat niet vanzelf. Hoogste tijd.

NLvoorwat | 08-07-15 | 18:50

Een zaal declarerende, geen belastingbetalende volgevreten lamballen die 1 Griek de leslezen. Die Griek die staat voor een land dat nooit toegelaten had mogen worden, die staat voor 3 generaties socialistisch beleid, die 6 jaar geleden door diezelfde graaiers al failliet verklaard had moeten worden ipv geholpen tegen alle beter weten in. Dit project was altijd al geflopt en is nog steeds geflopt. Dat project heet EU. Farage roept het al jaren, maar iedereen lacht hem weg. Maar met weglachen is een dood paard nog wel dood. Door het trekken aan een dood paard gaat het niet leven. En wat misschien nog wel het allerergste is............... in Nederland houden we deze flop, dit circus, dit mislukte project, deze miljardendump in stand. Want: mensen blijven pro-EU stemmen. Mensen stemmen massaal VVD, PVDA, CDA, D66, CU, GL. Natuurlijk mag dat ! Maar die stemmers, die houden deze schadelijke gevaarlijke onwenselijke toestanden in stand. Ik heb geen kinderen gelukkig, maar indien ik ze wel had, dan zou ik ze een betere en fijnere maatschappij willen nalaten, en daarin is geen plaats voor een EU. Wel voor Europa en wel voor een situatie zoals de EEG. Eeuwenlang waren we sterk en onafhankelijk. De VOC, onze havens, Schiphol, de ondernemersgeest, goed onderwijs, baas in eigen land, sterke economie, uitstekende export, alles goed voor mekaar. Dat hadden we. En wat hebben we nu ? Vele duizenden incompetente graaiers in Brussel in superdeluxe kantoorpanden die op en neer reizen naar Straatsburg en die............... niet eens een sanctie hebben tegen een land als Griekenland dat ze eerst op oneigenlijke gronden toelaten en geen enkele zelfreflectie hebben als het finaal misloopt. Hoe kun je hier voor blijven stemmen ? Hoe kun je hier begriup voor blijven houden ? Het hele EU-project is altijd al geflopt en mislukt geweest. Je kunt het enorm met me oneens zijn, maar de rekening (lees staatsschuld) naar je kinderen en kleinkinderen loopt exponentieel op. Je zult het ze maar gunnen.

Rest In Privacy | 08-07-15 | 18:41

Dit geintje kost ons tot nu toe allemaal 1 of 2 maandsalarissen. Dat vertaalt zich weer in winkelsluitingen, faillisementen en werkloosheid. EU is onze molensteen. En we kunnen er makkelijk onderuit. Immers de verdragen zijn niet met de vereiste 2/3 meeerderheid aangenomen in de kamers en in de enquete heeft NL 60% tegen EU gestemd. De EU verdragen zijn dus onwettig. Verdragschendingen van andere lidstaten zijn ook een prima argument om er mee te stoppen.

logicavanhetgevoel | 08-07-15 | 18:39

Als de grieken slim zijn dan gaan ze uit de euro. Nu hebben ze de kans. Ze zullen hun vrijheid nooit meer terugkrijgen. Ze zullen altijd moeten buigen voor de tirannen uit Brussel.

denoorman | 08-07-15 | 17:52

Ik heb de speech van Guy Verhofstadt gekeken, ik kan het geen raaskallen noemen want dat is het niet.
Het is evil.
Ik moest aan deze tekst van Robert long denken, 'Als de zon schijnt':
'Ik heb Hitler zien oreren met de zon op zijn gezicht
En soldaten zien marcheren in het felste zomerlicht
Ach soldaten zijn maar mensen en die doen gewoon hun plicht
En de rest doen als de zon schijnt doodgewoon zijn ogen dicht'

gentle giant | 08-07-15 | 17:38

Wat een walgelijke en beledigende vertoning van dat enge wezeltje Verhofstadt, Hij doet alsof hij de wijsheid in pacht heeft en de keizer van Das Gross Europaeische Reich al is. Wat een ziek arrogant dictatoriaal beledigend kwalletje.
-
En dat is dus de manier waarop de EU dictators omgaan met landen die in de financiele penarie zitten.
Hij valt Tjipras aan over zaken die de vorige regeringen deden en die Tsipras juist ook wil tegengaan, maar zo intelligent is mannetje Verhofstadt niet om dat in te zien; hij denkt alleen maar zijn eigen glorie met zijn zieke hitleriaanse toneelstukje.
-
MAAR: hou je maar vast beste landgenoten, want dankzij diezelfde EU zijn ook wij opweg (eerder dan we denken) naar de financiele afgrond, en we kunnen hier dus nu al zien hoe OOK WIJ behandeld en vernederd en beledigd gaan worden zodra Rutte c.s. ons land failliet heeft gemaakt
-
Dus stem vooral niet op Wilders hoor mensen, want op Wilders stemmen doen masochisten immers niet. Die hangen liever volksmennende mannetjes als Verhofstadt aan.
-

telelezer | 08-07-15 | 17:23

Die Juncker is dat ook een Homo?

Rest In Privacy | 08-07-15 | 17:17

Heb toch een steeds sterker gevoel dat we hier kijken naar het eindspel van het bestaan van de EU in zijn huidige vorm... en daar word ik erg vrolijk van.

Rest In Privacy | 08-07-15 | 17:09

Bigi Bana Boy | 08-07-15 | 10:36

Echte liberalen zijn niet voor overheid. Links is dat wel, of neo liberalen links zijn, weet ik dan ook effe niet. Misschien zijn neo liberalen wel socialisten en is het een pot nat ;-)

Kijk anders effe hier, verhelderend:

georgeknightlang.wordpress.com/2012/0...

pislink | 08-07-15 | 17:02

En dan zie je Farage na Verhofstadt.
God, wat een niveauverschil.
Hadden wij maar een man als Farage.

gentle giant | 08-07-15 | 16:57

Volgende keer stem ik op FARAGE.

Rest In Privacy | 08-07-15 | 16:56

Wat is het weer genieten van Farage. Werkelijk van A tot Z een vlammend betoog waar geen speld tussen te krijgen is. En dan Verhofstadt: het zegt alles over de EU dat deze man zo hoog heeft kunnen opklimmen. Over Sophie in 't Veld maakte ik mij al geen illusies, maar dat handje op de schouder van Verhofstadt, je moet er wat voor over hebben zullen we maar zeggen.

Rest In Privacy | 08-07-15 | 16:50

Heilige moeder Gods, hypocrisie heeft een gezicht en het heet Guy Verhofstadt.

gentle giant | 08-07-15 | 16:45

Verhofstadt doet me aan de beruchte nazi-rechter Ronald Freisler en zijn showprocessen denken. De EU gaat steeds meer op het Derde Rijk lijken. Vergelijk de stijl van euronazi Verhofstadt met die van schwerverbrecher Freisler:
www.youtube.com/watch?v=Nzz700H6T9M

Boer Kini | 08-07-15 | 16:36

Nigel Farage zegt precies wat al die varkens van George Orwell en meneer Tsipras weten. Ze weten het exact, omdat ze wel door-en-door slecht maar niet dom zijn! Bovendien hebben ze voorkennis.

Ze willen het niet horen! Ze noemen iedereen die de waarheid ziet een extremist. Of erger.

Meneer Tsipras wil het, zo te zien, ook niet horen. Die zit met het probleem dat hij nieuwe leningen wil, voor zijn eigen vrinden, met de economie van het Noorden als onderpand. Grote leningen, meer leningen. Kan hem het schelen dat de staatsschuld van Griekenland in geen miljoen jaar meer af te lossen is!

Meneer Tsipras weet ook wel dat hij die leningen zal krijgen, het lot van zijn de bevolking van Griekenland kan een gezond varken van George Orwell nog minder schelen dan het welzijn van een haar op zijn reet.

Jan Passant mk2 | 08-07-15 | 16:21

Verhofstad klaagt over benefits van bepaalde groepen binnen de Griekse samenleving. De hele EU in Brussel barst van deze benefits Verhofstad

sneeuwvlokje | 08-07-15 | 16:12

Heheheh.... zelden zo gelachen;)

Yowww | 08-07-15 | 16:11

Nigel Farage. Wat een held, echt waar.

Koekkeloere | 08-07-15 | 16:04

Meiden gezocht die Tsipras en se Grieken kunnen afblaffen dat ze Griekenland hervormen en ons hun schuld aflossen.

Brabant hier | 08-07-15 | 15:16

@Simon_GS | 08-07-15 | 14:13 -
Bevlogenheid is goed, maar jezelf daar zo voor lul zetten? Farage, spreekt gepassioneerd maar feitelijk. Verhofstad had iets minder moeten drinken.

MarcS | 08-07-15 | 15:15

Allemachtig wat is die Belg een ontzettende clown zeg. 'Wie hef wun, wie hef wun"

Aantastelijk | 08-07-15 | 15:14

Verhofnar is een hondenlul.

Banno22 | 08-07-15 | 15:01

Toch geniet ik volop van zowel Verhofstadt als Farage. Bevlogenheid en passie kan je ze niet ontzeggen. Het is aan de Grieken wat ze er mee doen.

Simon_GS | 08-07-15 | 14:13

Verhofstad hamerde ook maar op die 80% van de grieken in de euro wil blijven...

3 jaar geleden wilde 80% van Griekenland nog in de euro blijven.
Of dit percentage nu nog zo hoog is weet ik niet, maar hier wordt wel mooi uitgelegd waarom ze dat willen:
www.keeptalkinggreece.com/2015/06/05/w...

Ze vertrouwen de eigen elite en politiek nog minder dan de EU-elite...
Tja... Daar zou je misschien nog iets aan kunnen doen lijkt me, maar de EU zorgt alleen maar voor meer corrupte/eigen belang vooropstellende politieke lijers!
Uhh leiders natuurlijk...

Lalala Geld! | 08-07-15 | 14:08

Cecilia Olivet ‏@CeOlivet 3m3 minutes ago
MEPs just agreed to include #ISDS in #TTIP, even if they call it something else. Compromise by @TheProgressives and the EPP is to blame.
0 retweets 0 favorites
Reply Retweet Favorite Follow
More
38 Degrees ‏@38_degrees 3m3 minutes ago
97% of European people said NO to corporations being able to sue the government. But the vote on the #TTIP report just ignored this.

Methylfenidaat | 08-07-15 | 14:07

@tipo | 08-07-15 | 13:48
Amen!

Dhr. de Wit | 08-07-15 | 14:00

Die eurofielen zijn europahaters die teveel speculeren met amerikaanse banken die gekoppeld zijn aan europese banken en voor de europese gemeenschap alleen lastenverzwaring doorvoeren met nieuwe gemaakte regels voor een sterk europa maar ondertussen uit elkaar dreigt te vallen.Nigel farage is heel duidelijk over dit euro systeem.

poetsnoet | 08-07-15 | 13:58

@Feynman | 08-07-15 | 13:50
en waar stemmen nu voor/tegen? ik zie enkel maar nummertjes.

Methylfenidaat | 08-07-15 | 13:54

Mooi hoe de man met rugnummer 178 even met zijn duim bepaald hoe het Europees Parlement stemt, niet dat u denkt dat uw stem ertoe doet.

Feynman | 08-07-15 | 13:50

@Dhr. de Wit 13:41
Waardigheid, solidariteit en respect zijn de meest gesproken woorden door profiteurs en steeldieven. Mensen die hun eigen broek ophouden zullen die lege begrippen nooit gebruiken. Daar zijn de te trots voor.

tipo | 08-07-15 | 13:48

Uiteraard stop NOS de stream bij stemmen over TTIP

Methylfenidaat | 08-07-15 | 13:47

@Kameroudste | 08-07-15 | 13:40
Die Verhofstadt moeten ze in een dwangbuis afvoeren, tenenkrommend qua inhoud en uitspraak, en ons Sophietje maar klappen voor haar grote held.

Uw Verzekeringsadvis | 08-07-15 | 13:46

@Reconquistador 13:11
Griekenland zal nooit een economie als Nederland of Duitsland kunnen hebben en ze willen het ook niet. De Euro-bedenkers gingen er van uit dat dat wel zou gebeuren of dat anders de politieke wil (vanuit financiele noodzaak) vanzelf zou ontstaan om een fiscale transferunie te worden.

Tsipras wil eigenlijk een transferunie forceren, waarbij Griekenland kan parisiteren op de kern van de EMU-zone, net zoals Frankrijk dat al jaren doet.

Frankrijk wil geen Neuro, om dezelfde reden dat ze Kohl gedwongen hebben om de D-mark af te schaffen: Frankrijk is economsch te zwak en wil dat ook blijven vanwege hun culturele aard.

Geen munt die culturele verschillen opheft. Geen transferunie van de ene cultuur naar de andere. Zo werkt het niet. De Euro is dus een vergissing die teruggedraaid moet worden. De munt moet aangepast worden op de menselijke culturen en niet andersom.

tipo | 08-07-15 | 13:46

-weggejorist-

John Kreuk | 08-07-15 | 13:45

@Uw Verzekeringsadvis | 08-07-15 | 13:35
Sinds mijn kleutertijd heb ik nooit meer zo'n poppenkast gezien.

@tipo | 08-07-15 | 13:36
En vergeet niet de emotionele drol die Tsipraa heeft achtergelaten: "Boven elke wet staat de waardigheid van de mens". M.a.w. regels kunnen genegeerd worden zodra je je gekwetst voelt.

Dhr. de Wit | 08-07-15 | 13:41

-weggejorist-

John Kreuk | 08-07-15 | 13:41

Verhofstadt is echt een heel eng mannetje, als je hem zo tekeer ziet gaan, met dat rare haar dat alle kanten op vliegt, die wilde bewegingen, klodders spuug in het rond schreeuwend... Hij doet me aan iemand denken. Maar aan wie, dat zeg ik maar weer niet.

Kameroudste | 08-07-15 | 13:40

Ik wil ook een Farage in ons parlement. #wishfulthinking

Kameroudste | 08-07-15 | 13:37

@Dhr. de Wit 13:28
Tsipras heeft nu wel een goede smoes om zijn deadlines morgen en zondag niet te halen door deze opgelegde tijdverspilling.

tipo | 08-07-15 | 13:36

@Dhr. de Wit | 08-07-15 | 13:28
KAn je nagaan hoe ze met echte problemen omgaan, vullis, wat wel snel ging was het stemmen over een eigen salaris verhoging en nog wat extra s.

Uw Verzekeringsadvis | 08-07-15 | 13:35

Hypno2050 | 08-07-15 | 13:25
Eens. Een Neuro stichten en de zuidelijke landen de (eerlijke) kans te geven om erbij te WILLEN horen. Ze hebben er nooit voor hoeven vechten en zijn gewoonweg nog niet gelijkwaardig aan de sterkere noordelijke economieën.

Reconquistador | 08-07-15 | 13:29

Ah, het Europarlement gaat nu verder met Jodenhaat zaaien.

Wat een prachtinstituut is het toch.

tipo | 08-07-15 | 13:29

Vergadering is over. Netto resultaat: er zijn miljarden woorden gesproken maar 0,0000000 resultaat.

Dhr. de Wit | 08-07-15 | 13:28

60% van de NL bevolking is het eens met Farage. Geef Griekenland de ruimte opnieuw te werken aan hun eigen democratie! Mooiste zou zijn als ze dat samen gingen doen met de andere Middelandse Zee landen.

Hypno2050 | 08-07-15 | 13:25

Als de relatief kleine groep en veelal belastingontduikende Griekse miljardairs het écht zouden willen, dan zou Griekenland uit de problemen zijn. Maar ze willen schijnbaar niet. Sterker nog, ik denk dat ze de komende tijd flink wat geld erbij harken. Beetje speculeren en short gaan, ka$$a!

Dhr. de Wit | 08-07-15 | 13:23

@Reykjavik | 08-07-15 | 12:23
Farage was weer briljant, spijker op z n kop etc.

Uw Verzekeringsadvis | 08-07-15 | 13:19

Tsipras: "Boven elke wet staat de waardigheid van de mens". Heeft ie een punt mee, maar het is pure emotionele chantage.

Dhr. de Wit | 08-07-15 | 13:18

Tsipras belooft morgen te komen met nieuwe duurzame voorstellen. Nou, we wachten het af. Hij vindt overigens dat ze al veel gedaan hebben, de laatste maanden.

Hans Hillen | 08-07-15 | 13:18

Tsipras haalt ook de schuldenkwijtschelding aan Duitsland in 1953 er weer bij. Maar Duitsland had bij mijn weten wel een goed plan. Itt Griekenland, die alleen kwijtschelding én meer geld wil.

Hans Hillen | 08-07-15 | 13:15

Tsipras vindt Griekenland een soeverein land die zelf moet kunnen beslissen over z'n fiscale politiek. Wie wel en niet te belasten en hoe hoog die belasting moet zijn. Tja, maar nu nog innen.

Hans Hillen | 08-07-15 | 13:12

tipo | 08-07-15 | 13:05
Om dezelfde reden dat in wezen alleen de noordelijke economieën aan elkaar gelijk zijn. Als je mondiaal gezien een blok wil vormen dan moet het blok sterk zijn, zonder zwakke schakels. Waarom denk je dat er zo veel mensen zijn die opteren voor een 'Neuro'? De Grieken hoeven geen 'model-Duitsers' te worden, ze moeten daarentegen wel een sterke schakel worden binnen de EU.

Reconquistador | 08-07-15 | 13:11

Jezus, wat een slechte tolk bij Tsipras. Geen reedt van te volgen. In ieder geval krijgt de Troika weer de schuld, met de Commissie was Tsipras er al uit geweest maar door de Troika is dat niet gelukt. En volgens Tsipras hebben ze voldoende voorstellen gedaan, ook gisteren hebben ze weer voorstellen gedaan .... ik dacht gisteren toch niet.

Hans Hillen | 08-07-15 | 13:10

@Reconquistador 13:03
Dus je wilt van Grieken een soort 'model-Duitsers' maken. Ik kan je alvast verklappen dat dat niet lukt. Vanwaar die behoefte?

tipo | 08-07-15 | 13:05

Een Italiaanse MEP sprak zojuist met een snelheid van 1200 km/h. Leek wel of er een machinegeweer met woorden werd leeggeschoten.

Dhr. de Wit | 08-07-15 | 13:04

Feynman | 08-07-15 | 11:24
Ik ben het eens met hitser Verhofstadt dat Griekenland haar economie zo veel mogelijk moet aanpassen aan de noordelijke landen en bepaalde dingen hard moet aanpakken. Daarnaast moet de burger het leven niet te zuur gemaakt worden.

Één ding is me in ieder geval duidelijk, er lopen een heleboel incapabelen rond in Brussel die totaal geen verstand van economie hebben. Enfin, de aanvang van de EU is totaal verkeerd geconstrueerd en daar plukken we nu allemaal de 'vruchten' van.

Reconquistador | 08-07-15 | 13:03

@doskabouter | 08-07-15 | 12:46
Inderdaad. Ook wel bekend als "modus operandi victimi", de ziekte waar linksmensen aan lijden.

Sinds dat ik mag stemmen heb ik dat altijd op rechtse partijen gedaan, gewoon omdat die over het algemeen het meest realistisch zijn en niet onder stoelen en banken steken wat er aan de hand is.
Komt ook omdat ik zelf heel pragmatisch ben. Werkt iets niet? Stoppen! Doe ik ook in mijn vakgebied (IT) en heb daardoor inmiddels heel wat oorlogen gevoerd over brakke systemen en ideeën.

Dhr. de Wit | 08-07-15 | 12:58

Waarom schakelen ze onze SuperFrans (Timmermans) niet in?
-
Met zijn ervaring en zijn super-belangrijke functie als tweede man lost hij het toch zó op?

bisbisbis | 08-07-15 | 12:53

En die leugen over Griekse pensioen bij 53 jaar blijft ook maar rond gaan. Meeste gaan met minimaal 63. De EU MEPs daartegen bouwen een pensioen op van 9k euro op in 5 jaar! De inleg volledig betaald door de EU, en de mogelijkheid voor vervroegt pension vanaf 50 jaar!

Methylfenidaat | 08-07-15 | 12:52

Dhr. de Wit | 08-07-15 | 12:39

Dat is afleiden van de feiten. Farage heeft gelijk maar het kaartenhuis moet overeind gehouden worden. Als je geen tegenargumenten hebt ga je over op godwins en drogredenen. Kwestie van onmacht.

doskabouter | 08-07-15 | 12:46

De Zweed van het EVP is zowaar enigszins streng. En dat voor een naive Zweed. Hij vindt dat Tsipras te veel de schuld op anderen gooit en zelf de laatste maanden niets gedaan heeft.

Hans Hillen | 08-07-15 | 12:46

meneer Q | 08-07-15 | 09:39
U bent in de war met een faillissement verklaring van Griekenland. Een (groot) deel van de schuldeisers zou dan kunnen fluiten naar de centen.

Banaanie | 08-07-15 | 12:45

@Hans Hillen | 08-07-15 | 12:42
Ik zie het zo: je kunt een hond wel constant de hoek in blijven trappen maar er komt een dag dat ie je helemaal kapotbijt.

Dhr. de Wit | 08-07-15 | 12:43

@Dhr. de Wit | 08-07-15 | 12:39
Mooi hè. Altijd 'extreem'-rechts affakkelen en ondertussen zelf met de ene na de andere Godwin komen. Man, man.

Hans Hillen | 08-07-15 | 12:42

Hé, van Balen is er ook. Hij schrok net wakker. Ik hoop dat Hansie ook nog iets gaat zeggen.

Hans Hillen | 08-07-15 | 12:40

@Hans Hillen | 08-07-15 | 12:08
Heb het nog wel opstaan maar zie door de bomen het bos niet meer. Farage was ook heel realistisch.
Wat mij steekt is dat een of andere NL muts "extreem-rechts" staat af te fakkelen omdat ze "de EU willen slopen". Altijd maar weer inspelen op emoties over "rechts", alsof ze daar zitten in hun SS uniform.

Dhr. de Wit | 08-07-15 | 12:39

Volgens Esther de Lange (CDA) wil 3/4 van het EP Griekenland in de Euro houden. Jammer. En Van Dalen van de ChristenUnie deed ook nog even een Godwinn richting Duitsland. Sjiek hoor.

Hans Hillen | 08-07-15 | 12:35

Farage laat EU politici gras happen.
Het zou niet verkeerd zijn als meer mensen naar deze man zouden luisteren.
Het verteld de waarheid!!!

luto | 08-07-15 | 12:33

Nigel Farage heeft zoals meestal weer het grootste gelijk van de hele EU. Waarom wordt er toch niet naar die man geluisterd...
Reykjavik | 08-07-15 | 12:23
.
Ik vond dat er weer meer behoorlijk goede sprekers waren. Ook veel slechte.

Hans Hillen | 08-07-15 | 12:30

Het miskleunvertalen met steeds weer uitval en herhaling van vertaling, soms 2 tot 3 keer, is bijna symbolisch voor de EU en hoe gecommuniceerd wordt.

Rest In Privacy | 08-07-15 | 12:29

Farage is gewoon "awesome"!
Verhofstadt is stuitend en verderfelijk!

lanexx | 08-07-15 | 12:25

Nigel Farage heeft zoals meestal weer het grootste gelijk van de hele EU. Waarom wordt er toch niet naar die man geluisterd...

Reykjavik | 08-07-15 | 12:23

Verhofstadt haalt het gemiddelde intelligentie nivo van de Belgen zwaar naar beneden

thesmul | 08-07-15 | 12:22

Waar wachten we nog op? Kappen met die EU.

doskabouter | 08-07-15 | 12:21

@daytripper | 08-07-15 | 12:09
Farage was de enige die daar duidelijk over was ja.

Methylfenidaat | 08-07-15 | 12:15

Kunnen we alle plannen van en voor Griekenland van de afgelopen maanden niet gaan verstoken in een energiecentrale? Levert voor weken stroom op.

MAD1950 | 08-07-15 | 12:15

Schitterend gesproken door Farage!

Eminence Grise | 08-07-15 | 12:10

Ongelofelijke spreker die Farage. Als NL iemand had van de helft van het charisma van Farage, zaten we niet met Rutte cs opgescheept.

Valt me wel op, geen enkele keer wordt Goldman Sacks of andere banken benoemd als (mede)schuldig.
Methylfenidaat | 08-07-15 | 11:44
@Methylfenidaat. dan was u misschien even onder invloed van , want luister maar es naar Farage.

daytripper | 08-07-15 | 12:09

De EU heeft geen bestaansrecht meer wat mij betreft. Het is een mislukt project. Leegtrekken en afzinken!
Dhr. de Wit | 08-07-15 | 12:05
.
Zeker. Alleen hebben zij de macht en wij niet. Mooi ook, hoe heel veel mensen Weber uit Oostenrijk afzeikt. Die man was blijkbaar te realistisch.

Hans Hillen | 08-07-15 | 12:08

De beste oplossing is een Grexit. Tsipras weet dat omdat het de enige manier is om je land uit de crisis te trekken zonder een steeds zwaarder wordende molensteen van de EU.
De EU weet dit ook maar wil dit kost wat kost voorkomen omdat dan gaat blijken dat er niet alleen leven is ná de Euro, maar dat dat leven een stuk aangenamer kan zijn. En als andere landen zien dat Griekenland de Euro uitstapt en het daarna wél beter doet, dan is het sprookje van de "perfecte munteenheid" definitief weg.

Tsipras heeft gelijk dat hij zijn poot stijf houdt. Hij heeft tijdens de verkiezingen beloofd dat hij geen verdere bezuinigingen zou accepteren en is mede door die belofte, gekozen.
in tegenstelling tot de gemiddelde volksverlakkers die wij in onze regering hebben, houst hij zich wel aan zijn belofte.

Verdere bezuinigingen hebben geen enkele zin en zorgen alleen dat de economie helemaal stil valt.

Kijk naar ons eigen land. Sinds de invoering van de Euro doen we elk jaar bijna niets anders dan steeds meer bezuinigen en snijden. En wat heeft het geholpen? Geen reet. Want nog steeds moeten we meer snijden in pensioenen en ouderenzorg etc.

De Grieken weten dondersgoed dat als ze nu buigen voor nieuwe bezuinigingen, het volgens jaar niet genoeg is en er nog meer bezuinigd moet worden en het jaar erop nog meer.

Dan is het beter om nu de zaak te laten klappen. Dan heb je het ook een tijd erg moeilijk maar sta je daarna op eigen benen. En met een beetje geluk kun je wat leuke deals maken met de Chinezen of Russen voor wat betreft export of gebruik van je havens.

Kortom: hadden wij maar een MP die 1% de ballen had van Tsipras, dan zou ons pensioen en ouderenzorg er ook een stuk beter uitzien.

Flatulent | 08-07-15 | 12:08

Mijn hoop groeit dagelijks maar de kurk gaat pas van de Champagne als de Grexit een feit is.

Lichtstadfan | 08-07-15 | 12:07

@JVeen | 08-07-15 | 12:02
Ons spaargeld is de laatste maanden al met meer dan 30% gekelderd, met dank aan Draghi en zijn QE. Het zou een zegen zijn als de Euro klapt.

Hans Hillen | 08-07-15 | 12:05

Dit debat geeft een mooie inkijk in hoe het met de eenheid in Europa gesteld is, die is er dus niet.
De EU heeft geen bestaansrecht meer wat mij betreft. Het is een mislukt project. Leegtrekken en afzinken!

Dhr. de Wit | 08-07-15 | 12:05

Spanjaard herinnert Tsipras eraan dat de EU en de belastingbetaler tot nu toe altijd solidair is geweest met Griekenland. En dat die solidariteit vooral eenzijdig is geweest. Dat is een uitzondering, voor een Zuid-Europeaan - om dat te zeggen. De Spanjaard vertelt ook dat Spanje zelf geld heeft moeten lenen om dat vervolgens aan Griekenland 'te geven'.

Hans Hillen | 08-07-15 | 12:04

@Dop in Osaka 11:56
De Euro-holiday van prof. Martin Feldstein (adviseur Obama) en prof. Hans Werner Sinn (adviseur Merkel), dus. www.ft.com/intl/cms/s/0/72214942-1b30-...

Dus daar belden Obama en Merkel ze elkaar gisteren over?

tipo | 08-07-15 | 12:03

azijngepis hier. Lekker hard roepen dat het fout gaat, lang genoeg en onze spaarcentjes verdampen. Gelukkig verdient ondergetekende z'n geld in dollars.

JVeen | 08-07-15 | 12:02

Hans Hillen | 08-07-15 | 11:30
Dat document is ten opzichte van het Troika voorstel, waar over beide zaken iets gedefinieerd staat en dus geaccepteerd is.

Feynman | 08-07-15 | 11:59

@tipo | 08-07-15 | 11:52

Het toverwoordje zal 'tijdelijk' zijn.

Griekenland gaat "tijdelijk" de EUro verlaten. Dat is een enorme nederlaag voor het EUroscisme en zal grote gevolgen hebben voor het zogenaamde EUropees denken, vooral in landen als Frankrijk, Spanje en Italie.

Dop in Osaka | 08-07-15 | 11:56

@simpelman | 08-07-15 | 11:51

idd

Dop in Osaka | 08-07-15 | 11:53

@Hans Hillen 11:44
Als je niet naar de woorden, maar naar de handelingen kijkt van zowel Tsipras, Merkel, Draghi en Dijsselbloem, dan zijn ze het met elkaar eens dat een Grexit de enige oplossing is.

Maar blijkbaar mag je dat niet zeggen (of hebben ze dat met elkaar afgesproken om de markt niet te verontrusten voordat de Grexit er ook werkelijk is)

Ik blijf hoop houden dat die Grexit nabij is, gezien de daden van bovenstaande hoofrolspelers. Ik snap ook dat je een Grexit niet aankondigt, maar het er gewoon op aan laat komen, keihard ontkennend.

tipo | 08-07-15 | 11:52

@Methylfenidaat | 08-07-15 | 11:44

Dan heeft u niet goed opgelet of was u naar het toilet... Al menigmaal aangegeven in het circus, alleen op een meer politieke manier verwoord.

Dop in Osaka | 08-07-15 | 11:51

@necrosis | 08-07-15 | 10:11
Dat zijn incidenten die de boven-ons-gestelden graag oprakelen om stemming tegen de Grieken te maken. Als een land van dat soort zaken failliet zou gaan, waren wij ook allang failliet – zie de Bulgarenfraude.
Wat jij een paar keer oppert – dat Griekenland zwart geld terughaalt uit het buitenland – is precies wat Tsipras probeert te doen. Maar "wij" vinden dat niet goed. "Wij" noemen dat "flutvoorstellen". "Wij" willen per se dat Griekenland "onze" plannetjes uitvoert, waarvan allang is bewezen dat ze niet werken.

simpelman | 08-07-15 | 11:51

@Hans Hillen | 08-07-15 | 11:47

Tsipras had dit zelf ook al voorgesteld. Houdt een EUropees referendum over de EUro.

Dop in Osaka | 08-07-15 | 11:49

Ha, een man die pleit voor referenda in andere landen. "Willen burgers in andere landen nog betalen aan Griekenland? Leg zo'n referendum eens aan burgers voor." Nou, zo'n referendum komt er niet.

Hans Hillen | 08-07-15 | 11:47

Je kunt niet zien wie en welk land .....

doskabouter | 08-07-15 | 11:46

Valt me wel op, geen enkele keer wordt Goldman Sacks of andere banken benoemd als (mede)schuldig.

Methylfenidaat | 08-07-15 | 11:44

@Tsja, mislukt experiment dus.
tipo | 08-07-15 | 11:40
.
Zeg dat wel. Allemaal in de EU gaan zitten én daar dan uitsluitend je eigenbelang nastreven en gaan Godwinnen. Triest man.
.
Die Engelsman zegt wel rake dingen: "Meneer Tsipras, stap uit de Euro. Maar dat wilt u niet, u wilt er uitgegooid worden om de martelaar te kunnen spelen."

Hans Hillen | 08-07-15 | 11:44

tipo | 08-07-15 | 11:40

Wij weten dat, maar wanneer geven ze het zelf toe en draaien ze het terug.

doskabouter | 08-07-15 | 11:43

@Hans Hillen | 08-07-15 | 11:40
Hans, het heeft er allemaal mee te maken.

Methylfenidaat | 08-07-15 | 11:41

-weggejorist-

Justin Bieber | 08-07-15 | 11:40

@Hans Hillen 11:37
Doel van de EU en Euro was 'nie mal wieder'. Resultaat: De hele ochtend Godwins in de microfoon schreeuwen naar elkaar en op monetair gebied oorlog voeren met elkaar. Tsja, mislukt experiment dus.

tipo | 08-07-15 | 11:40

Ik zei het al eerder: een pot verwijt de ketel. Zonder Duitsland geen Europa.
Pinocchio | 08-07-15 | 11:37
.
Ik vind het zo triest om Duitsland weer met WOII om de oren te slaan. Dan kunnen wij weer herstelbetalngen gaan eisen van Frankrijk en Spanje, om maar een paar landen te noemen die hier de boel overheersd hebben. En laten ook de Vikingen niet vergeten. Het lijkt/leek mij dat je met het instellen van een EU met een schone lei begint. Maar blijkbaar niet.

Hans Hillen | 08-07-15 | 11:40

lekker ding aan het woord.

Methylfenidaat | 08-07-15 | 11:40

he? hm? he?

menzo | 08-07-15 | 11:40

@Hans Hillen | 08-07-15 | 11:37
Mooi, ga maar weg

Methylfenidaat | 08-07-15 | 11:38

Europa bestaat uit allemaal regenten die elkaar het licht in de ogen niet gunnen... mooie eenheid...
ox | 08-07-15 | 11:35
.
Ik heb nog nooit naar een EP-debat gekeken. Maar wat een tegenvaller. Nul eenheid, allemaal praten voor het eigen belang. Waarom hebben we die kut-EU eigenlijk? Om op Europees niveau elkaar in de haren te kunnen vliegen, blijkbaar. En wat een jaloezie op Duitsland zeg. Ik heb het wel weer gehad met dit debat.

Hans Hillen | 08-07-15 | 11:37

Hans Hillen | 08-07-15 | 11:33
Heeft Frankrijk Amerika al terugbetaald voor Vietnam?
Ik zei het al eerder: een pot verwijt de ketel. Zonder Duitsland geen Europa.

Pinocchio | 08-07-15 | 11:37

Vanuit het eigen straatje je mening posten.
deraderendraaien | 08-07-15 | 11:32
.
Dat is inherent aan een eigen mening hè. Of had ik jouw mening moeten posten? Hoe toch op.

Hans Hillen | 08-07-15 | 11:35

Europa bestaat uit allemaal regenten die elkaar het licht in de ogen niet gunnen... mooie eenheid...

ox | 08-07-15 | 11:35

Het is mij duidelijk: de Zuid-Europese landen willen Griekenland er koste wat kost bijhouden. De Noord-Europese landen zijn kritisch. De verwijten aan de Duitsers vind ik voorts behoorlijk walgelijk. Nu weer een Francaise: "Er zijn landen die niets willen betalen aan Griekenland ...", daarmee doelend op Duitsland. Het land dat notabene tot nu toe het meeste betaald heeft.

Hans Hillen | 08-07-15 | 11:33

denoorman | 08-07-15 | 11:25
Hoe langer deze klucht duurt, hoe minder vertrouwen ik heb dat het EU project klapt - wat natuurlijk zou moeten. Liefst vandaag nog. Die Grexit? Uitstel is afstel deel 136547687. Slome duikelaars.

chicago river | 08-07-15 | 11:32

@Hans Hillen | 08-07-15 | 11:19
Kijk o kennen we je weer! selectief luisteren,en vanuit het eigen straatje je mening posten.
Goeie speech van Verhofstad he? kuch!

deraderendraaien | 08-07-15 | 11:32

Denk toch dat Tsipras de euro wil verlaten met afschrijving van de schulden en met als afscheidskado een grote zak met geld, een hulpfonds om griekenland er weer boven op te helpen. Griekenland in de euro houden is waanzin.
denoorman | 08-07-15 | 11:25
.
Zou het beste zijn.

Hans Hillen | 08-07-15 | 11:31

@Feynman | 08-07-15 | 11:24
Ik vind dat voorstel helemaal niet gedetaileerd en ik zie er bijvoorbeeld niets in staan over clientelisme. Of over die 800.000 ambtenaren.

Hans Hillen | 08-07-15 | 11:30

Zeddegeizot | 08-07-15 | 11:19

De Benelux bestaat alleen nog op papier en is de facto opgeblazen door Wim Kok op de Europese top in Nice in het jaar 2000.

Aardbewoner | 08-07-15 | 11:28

@tipo | 08-07-15 | 11:22
Zo kun je het ook zien. Linksom of rechtsom, we zijn allemaal de sjaak.

Dhr. de Wit | 08-07-15 | 11:27

Is er dan niemand in het Europarlement op het idee gekomen dat Tsipras nogal een belangrijke deadline heeft aan het einde van deze week? En dat je dan niet de hele dag tegen hem aan moet ouwehoeren?

tipo | 08-07-15 | 11:25

Denk toch dat Tsipras de euro wil verlaten met afschrijving van de schulden en met als afscheidskado een grote zak met geld, een hulpfonds om griekenland er weer boven op te helpen. Griekenland in de euro houden is waanzin.

denoorman | 08-07-15 | 11:25

De kudt "dit parlement is de bakermat van de democratie!"
En dat tegen een Griek! whoehaaa.. hoe krijgt ze het uit haar strot!

deraderendraaien | 08-07-15 | 11:25

Reconquistador | 08-07-15 | 11:17
Klonk goed. Helaas begon hij dat Griekenland nooit een voorstel had gedaan. Dat voorstel staat hier: www.independent.co.uk/news/business/ne... De rest van de tijd werd zijn neus alleen maar langer.

Want dat is wat politici doen die hun ideologie tot religie hebben verheven. Als het niet blijkt te werken gewoon de feiten veranderen.

De Griekse staatsschuld is nu 175% BBP. Die was eerder slechts 120% BBP. Nu de economie met 30% gedaald is krijg je 120% / 70% is 171%. Niet de schuld is geëxplodeerd, de economie die m moet aftikken is met een reeks afgedwongen Troika-hervormingen ingestort.

Niet alleen de sociale kant van die hervormingen is te dom voor woorden, ook de liberale kant. Zelfs het IMF geeft dat toe.

Feynman | 08-07-15 | 11:24

Je zou maar bij de EU werken, uhh op de loonlijst staan, je hebt niks te zeggen en toch wordt er elke maand 14.000 euro op je rekening gestort.

Dutch_Holland | 08-07-15 | 11:22

@Dhr. de Wit 11:16
uhm, De Grieken zijn de ansjovisjes en de andere EMU-onderdanen zijn de arme zeehondjes. Allemaal staan ze op het menu van de loan-sharks.

De loan-sharks zijn de bankiers geweest en zijn nu de EMU-politici. Zij lusten alle Europeanen rauw.

tipo | 08-07-15 | 11:22

Veel vergelijkingen met Duitsers en schuldenlast Eerste Wereldoorlog. Duitsers hebben tenminste - hoewel ik het niet goed praat - er wel wat meer moeite voor moeten doen om schulden te maken dan de Grieken.

Pinocchio | 08-07-15 | 11:22

@Hans Hillen | 08-07-15 | 11:17
Raar verhaal toch,een Duitse met een grote bek die een miljoenenlening al 70 jaar voor zich uitschuift?

deraderendraaien | 08-07-15 | 11:21

Laat Griekenland lekker de EURO behouden. Als Duitsland en de Benelux er maar uitstappen.

Zeddegeizot | 08-07-15 | 11:19

En dat noem jij dan een raar verhaal?... man.. man.. man.
deraderendraaien | 08-07-15 | 11:17
.
Ik had het over de vergelijkingen die ze maakte, niet over dit onderdeel.

Hans Hillen | 08-07-15 | 11:19

Lekker is dat. Dus de Europese burgers die hun zuurverdiende belastingcenten terugwillen worden nu geframed als loan shark. Voelt niet alleen als een trap na, het is een trap na.
Dhr. de Wit | 08-07-15 | 11:16
.
Mooi hè. Allemaal Zuid-Europeanen die met die bordjes zitten. Pffffffffffff.

Hans Hillen | 08-07-15 | 11:18

Bizar, ik vond Verhofstadt de meest sterke tot nu toe. Dat ik dat nog mag meemaken...

Reconquistador | 08-07-15 | 11:17

@Hans Hillen | 08-07-15 | 11:14
En dat noem jij dan een raar verhaal?... man.. man.. man.

deraderendraaien | 08-07-15 | 11:17

Wat een idioot die Zuid-Europeaan die net aan het woord was, met z'n verwijten aan Duitsland over de WOII. Als ze daar nu nog over beginnen ... wat heeft de EU dan voor zin. Lekkere eenheid.

Hans Hillen | 08-07-15 | 11:17

Is er ook een stream met origineel audio? Vertalen doe ik zelf wel.

Prutsert3368 | 08-07-15 | 11:16

Er staan bordjes met "No to the loan sharks; Freedom to Greece".

Lekker is dat. Dus de Europese burgers die hun zuurverdiende belastingcenten terugwillen worden nu geframed als loan shark. Voelt niet alleen als een trap na, het is een trap na.

Dhr. de Wit | 08-07-15 | 11:16

O jé, een Zui8d-Europeaan met allemaal Godwins. De schuld van Griekenland komt ook door WOII, zegt hij.

Hans Hillen | 08-07-15 | 11:15

dacht je dat? he?
Nou? hm?

menzo | 08-07-15 | 11:15

@Hans Hillen | 08-07-15 | 11:12
Hans Hillen houdt een raar verhaal met vergelijkingen die nergens op slaan.

Methylfenidaat | 08-07-15 | 11:14

Le Pen: "Europa is bang dat Griekenland aantoont dat het zonder Euro beter gaat. Dat de Euro helemaal niet onomkeerbaar is."

Hans Hillen | 08-07-15 | 11:14

Na deze poppenkast die tot zondag doorgaat zal (wat de uitslag ook zal worden)dit door Brussel bewust op de spits gedreven Griekse debacle het aangrijp punt zijn voor Brussel om de gedroomde Federale unie met alles erop en eraan inclusief een leger,een belastingstelsel,een pensioenstelsel Europese regelgeving tot in het absurde en de volledige opheffing van de soevereine staten door te drukken.. mist de bevolkingen het op tijd fysiek stoppen.
Griekenland gaat uit de euro,maar zal binnenboord gehouden worden met hulp in de vorm van humanitair hulpplan,waarna ze net als wij,braaf mee blijven lopen. Dat is wat ik denk want ik vertrouw die hele vieze kliek niet.

deraderendraaien | 08-07-15 | 11:12

Le Pen houdt een raar verhaal met vergelijkingen die nergens op slaan. Verder pleit ze voor een Grexit.

Hans Hillen | 08-07-15 | 11:12

Die Europarlementariers die met een OXI bordje zitten, zijn die nou voor of tegen een Grexit? Betekent dat OXI "Nee, geen geld meer naar Griekenland."

Hans Hillen | 08-07-15 | 11:11

@doskabouter | 08-07-15 | 11:09
ja man, kon er geen hol van volgen, RT snapt het en draait de volume omlaag.

Methylfenidaat | 08-07-15 | 11:10

doskabouter | 08-07-15 | 11:04
Nee hoor... ben groot fan. ;)

Schietmijmaarlek | 08-07-15 | 11:09

Farage trapt eerst nog even naar Schultz etc. en vindt dat Tsipras nu door moet pakken en uit de Euro moet vertrekken. Niet verwonderlijk dat een Brit dat vindt. Die vinden de Euro helemaal niks.

Hans Hillen | 08-07-15 | 11:09

Methylfenidaat | 08-07-15 | 11:05

Bedankt man, ik werd er gek van!

doskabouter | 08-07-15 | 11:09

Greece and others now find themselves in the wrong currency. There is a new Berlin Wall and it's called the Euro.
Nigel Farage

lady blabla | 08-07-15 | 11:07

Als de EU toch toegeeft aan de Grieken is het hek van de dam en een blanco check voor alles onder Vlaanderen.
mindless | 08-07-15 | 10:56
.
Dat gaat ook gebeuren. Eén van de reden waarom alles onder Vlaanderen voor schuldenkwijtschelding en meer geld voor Griekenland is.

Hans Hillen | 08-07-15 | 11:06

@Pinocchio | 08-07-15 | 11:02
O, ik kots van Verhofstadt. Maar ik vond hem realisticher dan verwacht. Hypocriet blijft hij.

En dan nu Farage.

Hans Hillen | 08-07-15 | 11:05

Nigel! Baas!

ViagraFalls | 08-07-15 | 11:04

Schietmijmaarlek | 08-07-15 | 11:02

Jij schat sesamstraat wel erg laag in dude!

doskabouter | 08-07-15 | 11:04

@ mindless | 08-07-15 | 10:56
Volledig mee eens en ook nog eens mooi verwoord.
Bravo!

Jhonny-Bravo | 08-07-15 | 11:03

kwark001 | 08-07-15 | 11:00
Sesamstraat?
Leuk!

Schietmijmaarlek | 08-07-15 | 11:02

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:55
Goede dingen, die op mij overkomen als een beetje hypocriet. De pot verwijt de ketel zeg maar. De Griek reageert goed, met een minachtend glimlachje. Zou ik ook doen als ze mij als een klein kind de oren zouden willen wassen.

Pinocchio | 08-07-15 | 11:02

Binnenkort Hans van Baalen en Verhofstad op plein in Athene het volk toespreken omdat de regering hen naar de bedelstaf heeft gebracht. Een week later is er oorlog.
Zet hem op Hans... Pffff

luto | 08-07-15 | 11:02

Verhofstadt mag even liegen over het ontbreken van zeer concrete voorstellen. Zie hier het ZEER concrete voorstel ten opzichte van het Troika voorstel. www.independent.co.uk/news/business/ne... Dit soort leugenaars kunnen we missen als kiespijn.

1) Weg met clientisme - Een kwart leeft al onder de armoedegrens, de liberale Troika weigert belasting op bedrijven en Zwitserse bankrekeningen.
2) Particuliere Banksector - De hadden ze, totdat ze net zoals in Nederland geprivatiseerd moesten worden omdat er geen scheiding is tussen zakenbank en nutsfunctie.
3) Privileges politieke partijen - Verhofstadt is zelf een gelegaliseerde belastingontduiker. Ieder Euroland subsidieert haar politiek.
4) Schuldverlichting pas na hervormingen - Door het laatste setje hervormingen is de economie met 30% gekelderd. De oude schuldverhouding was 120%, de nieuwe dus minimaal 120/0.7=171%. De huidige monsterschuld is dus een product van die hervormingen, niet andersom.
5) Er waren vijf punten aangekondigd. Zelfs de Guardian komt niet verder dan drie. www.theguardian.com/business/blog/live...

Liberalisme is prima, net zoals socialisme, maar ALLEEN als je het goed toepast.

Feynman | 08-07-15 | 11:01

Mw. Zimmer van de communistische Duitse partij vindt dat de schuldeisers niet zo streng moeten zijn. Blijkbaar is ze voor kwijtschelding en meer geld voor Griekenland.

Hans Hillen | 08-07-15 | 11:01

Daar gaat de natte EU droom van Sofie

luto | 08-07-15 | 11:00

NOS, zet het origineel ZACHTER

Methylfenidaat | 08-07-15 | 11:00

huidige vertaalster hoor je helemaal niet.

Methylfenidaat | 08-07-15 | 11:00

Is er ook een stream zonder die vertaalidioten?

Schietmijmaarlek | 08-07-15 | 10:59

De Grieken zijn de bondkraagjes van de EU. Eerst de boel zelf verzieken en vervolgens de schuld bij een ander leggen en zelf heel hard schreeuwen om respect. Een tasjesrovers mentaliteit. Verontrustend wel dat de EU zich zo lang aan het lijntje laten houden en deadline na deadline opschuiven. Griekenland is deaud. Ontkoppel nou gewoon die dure en zinloze beademingsapparatuur en regel de begrafenis en laat de Grieken maar zelf uit de dood opstaan. Er zijn er 10 miljoen van dus een heel stel gaat dat best lukken. Als de EU toch toegeeft aan de Grieken is het hek van de dam en een blanco check voor alles onder Vlaanderen.

mindless | 08-07-15 | 10:56

@Verhofstadt

Hedde Druksop?

ox | 08-07-15 | 10:56

Verhofstadt heeft goed naar Hitler en Mussolini gekeken qua lichaamstaal.
Pinocchio | 08-07-15 | 10:51
.
Hij zegt best goeie dingen. Maar inderdaad, erg a la Hitler.

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:55

Het is nu zo genant geworden, dat ze de stekker uit de live-stream gehaald hebben.

tipo | 08-07-15 | 10:55

Rare redenering van Verhofstadt. Ik dacht dat Syriza zo populair was omdat de Grieken juist NIETS veranderd willen zien.

menzo | 08-07-15 | 10:55

De Eu wordt geregeerd door imbecielen, geloof ik.
Wat een vertoning!

Schietmijmaarlek | 08-07-15 | 10:55

kwark001 | 08-07-15 | 10:48
Bloemkool kost ongeveer 0,49 euro

zeefert | 08-07-15 | 10:55

Die Verhofstadt is echt een ongelikte boer. Wat een tokkie.
.
Lullig genoeg heeft hij een punt, maar de vorm is ronduit kleinerend. En dat hij het over privileges heeft is wel bijzonder hypocriet.

ViagraFalls | 08-07-15 | 10:54

Zo, Verhofstadt heeft het wel naar zijn zin zeg. Of hoort hij zichzelf gewoon graag praten?

Het Vijfde Wiel | 08-07-15 | 10:54

@kwark001 | 08-07-15 | 10:48
Bizar. Zelf gebruik ik graag een "patatje met" als vergelijking. Vóór de invoering kostte dat gemiddeld 2,50 gulden, nu 2,50 euro, een ruime verdubbeling. Tuurlijk zal de aardappelprijs iets gestegen zijn maar 100%. On - mo - ge - lijk.

Dhr. de Wit | 08-07-15 | 10:53

Verhofstadt vindt dat Tsipras zelf ook gebruik maakt van clientelimse . Verhofstadt is redelijk realistisch. Valt me mee.

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:53

The privileges van eu parlementsleden vergeet je nog, belgische droplul!

Prutsert3368 | 08-07-15 | 10:53

Misschien mag Nigel Farage ook nog even zijn ei kwijt. Ik ben wel toe aan wat duidelijkheid.

luto | 08-07-15 | 10:53

Is niet waar. Hij had het wel degelijk over belastingontduiking en cliëntelisme in Griekenland.
menzo | 08-07-15 | 10:49
.
Klopt. Maar hij gaf de Troika daar de schuld van, dat die daar niets aan had gedaan. Hoezo heeft Griekenland daar zelfs niets aan gedaan?

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:52

@big bana boys
Je hebt mij stem, maar dan moeten we eerst nog langs Sjonnie Kwit die echt vuistdiep in het Neo liberale spul zit. Als het aan Sjonnie ligt dan mag iedereen dood.

luto | 08-07-15 | 10:51

Verhofstadt heeft goed naar Hitler en Mussolini gekeken qua lichaamstaal.

Pinocchio | 08-07-15 | 10:51

@Apollo | 08-07-15 | 10:50
Inderdaad.

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:50

Gek Verhofstadt aan de beurt. In slecht Engels. Begint weer met een enorme omhaal van woorden. Verhofstadt: "De Griekse burgers hebben inderdaad veel gedaan, maar de politieke klasse heeft NIET genoeg gedaan. U komt nooit met concrete voorstellen. Als vijf jaar niet."
.
Valt al weer mee van Verhofstadt.

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:50

Verhofstad beweegt veel met zijn armen, deed hitler ook.

Methylfenidaat | 08-07-15 | 10:50

Verhofstadt, pas op die ader staat op klappen. Mongool

Prutsert3368 | 08-07-15 | 10:50

Italiaan: "Ik zal een Grexit nooit toestaan. Nooit!" Nou, ze gaan er wel uitkomen, zondag ....
Hans Hillen | 08-07-15 | 10:43

Alvast indekken voor een ITexit.

Apollo | 08-07-15 | 10:50

Euh... euh... euh.... hakkel... hakkel.... euh....
Verder prima te volgen hoor.

Schietmijmaarlek | 08-07-15 | 10:49

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:45
Is niet waar. Hij had het wel degelijk over belastingontduiking en cliëntelisme in Griekenland.

menzo | 08-07-15 | 10:49

Griekenland gaat de komende dagen met niks nieuws komen is wel duidelijk na de speech van Tsipras >>> GREXIT.

Simon_GS | 08-07-15 | 10:48

Stel NL neemt de gulden terug. Dan krijgen we dus voor elke euro 2,271 gulden. Dan gaat een bloemkool van 2,50 euro opeens 5,67 gulden kosten.
Dat alleen al toont aan wat de euro ons heeft gebracht.

kwark001 | 08-07-15 | 10:48

En hier komt Verhofstad.
De mongool van de week!!!

fifi23 | 08-07-15 | 10:48

@niemand specifiek | 08-07-15 | 10:45

Het gaat gewoon door. Nog jaren. Griekenland blijft. Veel mensen kunnen nu hun frustratie uitspreken en daarna weer business as usual.

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:48

Nu een Engels sprekende meneer, geen idee wie. "Griekenland wil hulp, maar ondertussen gewoon doen wat ZIJ willen."

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:46

@niemand specifiek | 08-07-15 | 10:45
No body knows, spannend hey :-)

Methylfenidaat | 08-07-15 | 10:46

Tjeesus... sprekers een beetje muten zou geen overbodige luxe zijn.
Een vertaalster die goed ABN spreekt ook niet.
Wat een irritante pokkestem heeft dat mens.
Wat hoor ik nu? Moeten we Europa redden?
Nee hoor... laat maar lekker afzinken.

Schietmijmaarlek | 08-07-15 | 10:45

Ok het is me nu duidelijk: Tsipras is knettergek.
oranjerood | 08-07-15 | 10:41
.
Ik vond alle verwijten wel schokkend. Hij keek totaal niet naar het aandeel van de Grieken in de ellende. Alles was Griekenland aangedaan. Had ik niet verwacht, dat Tsipras alleen daar mee zou komen.
.
Italiaan pleit intussen voor een noodfonds voor de Grieken oftewel nog meer gratis geld.

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:45

En het machtsspel gaat door.

Zal griekenland z'n titel als baken van de democratie verliezen?
Zal europa z'n hand overspelen en de Grieken in de armen van de russen jagen?
Of gaat het allemaal nog een jaartje door?

niemand specifiek | 08-07-15 | 10:45

Italiaan: "Ik zal een Grexit nooit toestaan. Nooit!" Nou, ze gaan er wel uitkomen, zondag ....

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:43

Je land alleen laten draaien op leningen lijkt me op lange termijn toch geen levensvatbaar business-model.

Vogelbeest | 08-07-15 | 10:42


'Zo slecht is zelfs de NOS niet.'
Rei de la Colina | 08-07-15 | 10:37

LOL. Vreemd wat dat volume betreft, heb ik dan weer niet.

Aardbewoner | 08-07-15 | 10:42

Ok het is me nu duidelijk: Tsipras is knettergek.

oranjerood | 08-07-15 | 10:41

Perhaps it's time to realize nothing is fixed at all... as this image exposes all too clearly...

www.zerohedge.com/sites/default/files/...

Source: @sturdyAlex

No, this is not a line at an Athens ATM; it is a soup kitchen in Porto, Portugal.

Methylfenidaat | 08-07-15 | 10:41

Aha, nu een Zuid-Europeaan - een Italiaan. "Zonder Griekenland bestaat Europa niet."

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:40

Beroep = Boerenlul | 08-07-15 | 10:31
GR heeft z´n fraude verhaal ingefluisterd gekregen door Duitsland. Moedwillig. Duitsland zelf had zichzelf z´n eigen fraude wegmoffelende redenen in het eigen oor ingefluisterd. Geen hond in Europa die ze terugriep. Europese Pers was ook hier niet bepaald de waakhond van de democratie of zoiets. Tuurlijk niet.

chicago river | 08-07-15 | 10:40

Wat een armoe zeg. Een zooitje "vertegenwoordigers" die als kleuters door elkaar heen schreeuwen. Hoe sneller die EU ontmanteld wordt, hoe beter.

ViagraFalls | 08-07-15 | 10:39

En toen viel zelfs de NOS weg

Methylfenidaat | 08-07-15 | 10:39

Oostenrijker spreekt wel duidelijke taal. Vindt dat Tsipras provoceert, terwijl de EU juist zoekt naar compromissen. Veel geklap én boe-geroep.

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:39

Aardbewoner | 08-07-15 | 10:34
Bedankt, maar dat was mij duidelijk. Zo slecht is zelfs de NOS niet.

Voor mij is het probleem voornamelijk dat het volume gelijk is, zoals doskabouter | 08-07-15 | 10:20 ook aangaf.

Rei de la Colina | 08-07-15 | 10:37

Oostenrijker noemt Griekenland onbetrouwbaar en vindt dat hij zich omringt met de verkeerde vrienden zoals Castro, die Tsipras feliciteerde. Oostenrijker: "Meneer Tsipras, u moet niet net doen alsof de banken uw schulden gaan betalen. Uw schulden worden betaald door belastingbetalers uit anders landen: de Portugezen, de Spanjaarden en Bulgarije. Belastingbetalers in landen die vaak minder verdienen dan de Grieken. Denkt u daar ook aan!" Mensen klappen.

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:37

Wat mij betreft zeggen wij ook OXI tegen het neo-liberalisme van de EU. Verder begrijp ik werkelijk niets van mensen die nog altijd denken dat de EU iets links is, terwijl de EU al decennia lang de neo-liberale agenda door de strot van iedereen ramt. Kijk maar hoe ze met de Grieken omgaan. Jullie sociale stelsel afbreken, pensioenen versoberen, ontslagrecht beperken, bezuinigen, staatsbedrijven privatiseren, liberaliseren want anders .... Leg mij maar uit waar het linkse dan uit blijkt, want volgens mij is Reaganomics en Thatcherism van de ergste soort.

Bigi Bana Boy | 08-07-15 | 10:36

O jee, daar begint hij over "democratie", en dat woord heeft hij duidelijk niet begrepen. Die Schultz ook niet, trouwens.

Balsaq | 08-07-15 | 10:36

Kan iemand die natte krant van de microfoon halen?

Prutsert3368 | 08-07-15 | 10:35

Rei de la Colina | 08-07-15 | 10:33

Voor één keer heeft de NOS het niet gedaan; ik zit in Brussel en het gaat ook hier tergend slecht.

Aardbewoner | 08-07-15 | 10:34

Van een kale kip kun je niet plukken.
Het geld wat de Grieken zouden krijgen dat gaat meteen naar schuldeisers en corrupte bankiers. Tel uit je winst voor de gewone Griek.
De economie zit in het slop. Het laatste beetje bedrijvigheid wat er nu nog is zal ophouden te bestaan.
De Grieken gaan dan alsnog geholpen worden. Niet meer via de afdracht van de belastingen door de bevolking, maar door een soort van Marchalplan. De gewone Nederlander, de gewone Duitser, de gewone Belg etc. etc. naar de gewone Griek.
Kijk en zo hoort het. De EU wordt zo buitenspel gezet en geld verdwijnt niet in zakken van corrupte bankiers.

Gebeurd dit niet dan is meneer Poetin de lachende derde.

luto | 08-07-15 | 10:34

Als ze nu een Europese federatie forceren (soevereiniteit van landen opheffen) sla ik elke VVDer, CDAer, PVDA-er en D66er die ik tegen kom op zijn smoel.

Methylfenidaat | 08-07-15 | 10:34

@Hans Hillen | 08-07-15 | 10:34:

Dat is een Oostenrijker. Daar is in het verleden wel eens vaker verwarring over geweest...

Balsaq | 08-07-15 | 10:34

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:23
We praten hier ook over beleggingsverliezen van Griekse banken in de rest van de EU. Die eerst overgenomen door de Griekse staat, daarna door Europa. Eventuele winsten van die beleggingen waren nooit bij de Griekse of Europese bevolking of staat terechtgekomen, dus waarom de verliezen wel?

Dit begint een soort invers kapitalisme te worden. Heeft niets meer met socialisme of liberalisme te maken.

Feynman | 08-07-15 | 10:34

Wie is die Duitser die nu aan het woord is? Of is het een Oostenrijker?

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:34

Nou, nou, nou, wat een ad-hominems lanceert die Oostenrijker daar!

Balsaq | 08-07-15 | 10:33

Onmogelijk om te volgen op de NOS....

Rei de la Colina | 08-07-15 | 10:33

Sinds wanneer zit oostenrijk in de EU?

Prutsert3368 | 08-07-15 | 10:33

Wat voor kapsel is dat???

doskabouter | 08-07-15 | 10:32

@Feynman | 08-07-15 | 10:27
Als je VPB omhoog gooit gooi je verdiencapaciteit / model van de staat weg. Dan gaat echt elk bedrijf weg. De makkelijkste oplossing hiervoor is de burgerij belasten. Dat zie je ook in Nederland.

De echte oplossing is natuurlijk snijden in de uitgave.

Kaas de Vies | 08-07-15 | 10:31

Griekenland heeft zichzelf de Euro ingefraudeerd, het is dus niet zo erg als Brussel ze er uitfraudeerd. Kan mij niet veel schelen. Ik wil alleen effe dat geld terug wat Jan Kees de Jager met rente garandeerde. Of als compensatie de eilanden die de Finnen hadden bedongen als onderpand.

Beroep = Boerenlul | 08-07-15 | 10:31

Versta er geen kudt van, sla dat wijf op d'r smoel!

Prutsert3368 | 08-07-15 | 10:30

Nou, Timmerfrans zit daar gewoon te Tinderen in de voorste bank...

Balsaq | 08-07-15 | 10:30

Ik hoor alleen maar verwijten van Tsipras aan de EU en de Troika. Blijkbaar heeft Griekenland helemaal geen schuld aan de toestand in Griekenland. Althans niet in de ogen van Tsipras.

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:30

@migliore | 08-07-15 | 10:28
NOS doet het wel goed.

Methylfenidaat | 08-07-15 | 10:30

@Hans Hillen | 08-07-15
Ga weg.

Methylfenidaat | 08-07-15 | 10:29

Extreme vertraging/lag in de feed...
Ligt hier toch echt glasvezel.

migliore | 08-07-15 | 10:28

@Hans Hillen | 08-07-15 | 10:21
Tsipras moet geen geld uitgeven wat hij niet heeft.

necrosis | 08-07-15 | 10:28

Tsipras vindt dat alle problemen van Griekenland zijn veroorzaakt door andere landen. En nu komt dan eindelijk het clientelisme aan de orde. Tien procent van de Grieken bezit 56% van het kapitaal en die hebben geen last gehad van de crisis. En dat ligt nu volgens Tsipras aan de verbeteringsprogramma's van de Troika. Hoezo had Griekenland hier geen taak in dan?

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:28

De Griekse premier meldt even dat de rijkste 10% van de Grieken 57% van de rijkdom hebben, maar door het neo-liberalisme vanuit de Troika buiten schot blijven. Ondertussen zijn in de onderklasse salarissen en pensioenen gehalveerd.

In het afgeschoten plan van Griekenland wordt voorgesteld de vennootschapsbelasting te verhogen van 26% naar 29%. Mocht niet van de Troika.

Feynman | 08-07-15 | 10:27

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:19

Ik bloed niet door de Grieken ik bloed door de absurdheid van de EU en het handelen van de NL regering.

doskabouter | 08-07-15 | 10:24

Tsipras: "Het geld van de EU is nooit terecht gekomen bij het Griekse volk. Het is gebruikt om de Europese banken te redden."
.
Dat het schulden waren die Griekenland zelf heeft gemaakt, vertelt Tsipras er even niet bij. En dat die schulden worden afgewenteld op alle Europese belastingbetalers vertelt Tsipras ook niet.

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:23

Volgens mij gebruikte Tsipras daar net een woord dat ze niet kennen daar binnen: "volk".

Balsaq | 08-07-15 | 10:22

Niet de feiten die een parlementslid naar voren brengt zijn belangrijk maar of het geachte lid wel of niet in Europa gelooft.” Het gevolg is dat het Europees Parlement, net als het Volkscongres van de Chinese Communistische Partij, tot een applausmachine is verworden. Een ‘roeptoeter’. Een “zichzelf feliciterende instelling”. Dat laatste slaat mede op de 6000 euro netto maandsalaris die de leden zichzelf gunnen. Exclusief riante onkostenvergoeding.
politiek.tpo.nl/2015/02/24/lachen-om-h...

lady blabla | 08-07-15 | 10:21

Tsipras: "De lasten moeten gedragen worden door de landen die dat kunnen dragen."
.
Hahahha, dus de Griekse schulden moeten gedragen worden door Duitsland en andere Noord-Europese landen. Wat een gek. Maar het zal wel gebeuren.

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:21

@Hans Hillen | 08-07-15 | 10:17
Ik hoef jou persoonlijk getinte vertaling niet, dank u

Methylfenidaat | 08-07-15 | 10:20

Ik kan het nauwelijks volgen, die twee talen door elkaar en nagenoeg even veel volume.

doskabouter | 08-07-15 | 10:20

Tsipras: "Ook in andere landen is bezuinigd, maar nergens zo veel als in Griekenland."
.
Dat is toch een gotspe. Wij (NL) moeten bezuinigen om de Griekse schuld te kunnen betalen. 25 miljard hebben we al betaald voor Griekenland. En nu klaagt Tsipras dat hij meer heeft moeten bezuinigen - terwijl andere Europese landen bloeden voor ZIJN schulden.

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:19

Hoe gaan de zaken in de Oekraïne overigens, hoor je weinig van. Nou weet ik wel dat betrokkenheid een moment menig is, en dat de Griekse kwestie om doekoe gaat enzo en dus belangrijker. Maar toch.

the_hammer | 08-07-15 | 10:18

Tsipras: zegt dat het niet ligt aan Griekenland, maar dat de EU al vijf jaar met programma's komt die niet werken. Griekenland heeft zich bijzonder ingespannen de laatste jaren. Griekenland is uitgeput.
.
Pffffffffffffff, die Tsipras. Griekenland heeft zich ingespannen. Right. Doe dan eens iets aan de corruptie en in meer belasting.

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:17

Tsipras: alleen weer geklaag over de bezuinigingen. Niets hand in eigen boezem. Noemt de EU weer terroristen. Boe-geroep. Tispras: "Oxi is geen nee tegen de EU maar een wil om terug te keren naar respect voor elkaar." Eurofielen: klappen. Vertaling: respect = meer gratis geld en kwijtschelden van de oude schulden.

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:15

Vanmorgen van Baalen op de radio gehoord: natuurlijk moeten de Grieken bezuinigen en hervormen, dat hebben Spanje en Portugal ook gedaan, en die zijn er weer bovenop!
Zo denkt de volgevreten elite over Europa. Europa verdient beter!!!

Ko Ranzig | 08-07-15 | 10:14

Lekker klappen

lady blabla | 08-07-15 | 10:08
Dat stoort mij ook verschrikkelijk. Je was me net voor.

Troef | 08-07-15 | 10:13

En daar is Juncker over de Euro. Helemaal niet Griekenland eruit. Nee, Juncker pleit dus weer voor meer EU en het uitdiepen ... (uitdiepen???) van de Euro. Verdiepen en versterken van de Euro komt in het brein van de eurofielen altijd overeen met meer EU en minder nationale zeggenschap.

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:13

Ik ben wel blij dat we de private schulden eerst publiek hebben gemaakt. 19,6 miljard door het putje zou toch voldoende moeten zijn voor Rutte om op te stappen. Maar dat zal hij zelf vast ook wel inzien.

wapster | 08-07-15 | 10:11

Zo'n vertaalster met een aardappel in haar mond is geen pretje om naar te luisteren.

Thunderbird | 08-07-15 | 10:11

En nu... Tsipras.

Gräf&Stift | 08-07-15 | 10:11

Dronken droppie Jucnker over het immigratiebeleid. Niks over het sluiten van de grenzen of iets dat daar op lijkt. Alleen over herverdeling van nu 60.000 asielzoekers. Dat is een onzinnige discussie, omdat het maar een heel klein deel is van de asielzoekers dat binnen komt. Kortom: een afleidingsmanoeuvre om écht beslissingen over het sluiten van de grenzen te voorkomen.

Hans Hillen | 08-07-15 | 10:11

@Bananenspin | 08-07-15 | 10:08
NOS doet geen vertaling, dat doet de EU zelf verzorgen.

Methylfenidaat | 08-07-15 | 10:11

@Prutsert3368 | 08-07-15 | 10:08
Uitzetten. Icoontje naast de tijd.

Kameroudste | 08-07-15 | 10:11

Wat is de overeenkomst tussen Juncker en de bestuurders van een UMC?
Ze zuipen zich klem van ons belastinggeld.

Willem van Rood | 08-07-15 | 10:10

Die Verhofstadt heeft zeker nog een kegel van gisterenavond.

doskabouter | 08-07-15 | 10:10

Eindelijk doet het eup waar ze voor zijn, belangrijke zaken bespreken ipv revoluties aanjagen in oekraine..

Prutsert3368 | 08-07-15 | 10:10

Miljarden en miljarden gaan er naar die club uitvretende zakkenvullers, maar een fatsoenlijke streamserver kunnen ze niet bouwen.

Kameroudste | 08-07-15 | 10:09

Wat een klutervoorstelling daar. Een hele zaal met qua kalenderleeftijd volwassen mensen die applaudisseren of booooeeeee roepen. Genante vertoning.

Snikkeldrift | 08-07-15 | 10:09

Wat een amateurisme. De stream past zo wel bij het gebeuren.

Aardbewoner | 08-07-15 | 10:09

Lekker klappen

lady blabla | 08-07-15 | 10:08

Kan dat wijf ophouden met erdoorheen lullen?

Prutsert3368 | 08-07-15 | 10:08

De grieken gaan er niet uit. De yanks willen het niet. Om minder zijn we oorlogen begonnen, krimp, oost Oekraïne. Griekenland heeft een cruciale ligging.

Overigens zou het qua immigratie stukken beter zijn wanneer Griekenland Poetin pijpt. Wat de grafhonden van de EU willen qua immigratie dat mag bekent zijn.

the_hammer | 08-07-15 | 10:08

Een nieuwe vertaalster! Dankuwel NOS, maar ook deze klinkt verkouden. En Vlaams..

Bananenspin | 08-07-15 | 10:08

Socialistische politici die tonnen verdienen die boe roepen wanneer Tsipras binnen treedt. Dat is het niveau in Brussel. Volwassendom hebben ze nooit bereik. Echt heel zielig.

Rheia | 08-07-15 | 10:07

Die zure bek van landverrader Schulz toen tsipras binnen werd gehaald, kostelijk!

Brusselse dorpsnar Verhofstadt wordt zometeen gefileerd op een bedje van tsatziki en weggespoeld met ouzo, herrlijk. Dit is mij die kwijtschelding al bijna waard. Hopelijk leert het pluche er wat van..

Prutsert3368 | 08-07-15 | 10:06

(Klik op het icoontje naast de tijdaanduiding (rechts) om 'Original' te kiezen)

Kameroudste | 08-07-15 | 10:06

@Dop in Osaka | 08-07-15 | 09:55
Wat is er mis met mijn voorstelling van zaken?
Zullen we het gezamenlijke vermogen van de 1000 rijkste Grieken eens naast de totale schuld van Griekenland leggen?
Als Griekenland normaal belasting had weten te innen, had Tsipras momenteel aan een glas Ouzo gezeten.

necrosis | 08-07-15 | 10:06

hondsdolle baas | 08-07-15 | 10:04

Geeft de gekte van de EU al aan. Al die verschillende talen en culturen samen dat werkt niet.

doskabouter | 08-07-15 | 10:05

Streamcloud.be staat te roken. Tipje: u kunt die intens slaapverwekkende tolk uitzetten.

Kameroudste | 08-07-15 | 10:05

Live stream gewoon de engelse volgen. Veel beter

Methylfenidaat | 08-07-15 | 10:05

@ Wonderful-Life | 08-07-15 | 10:00
Hahaha. Dat zou de stream (in tegenstelling tot nu) in ieder geval de moeite waard maken om te kijken.

Jhonny-Bravo | 08-07-15 | 10:04

Heeft de NOS een downie met een chronische verkoudheid ingehuurd om te vertolken?

Bananenspin | 08-07-15 | 10:04

Een niet werkende livestream en een superirritante vertaalster. Doe eens iets nuttigs met ons geld!

hondsdolle baas | 08-07-15 | 10:04

Bij een Grexit komen de Russen een "helpende hand"bieden in de vorm van Roebels en in ruil voor invloed. Griekenland ligt strategisch interessant voor de Russen. De EU weet dat ook en is dus bereid zeer ver te gaan in de onderhandelingen.

van Nazareth | 08-07-15 | 10:04

Die livestream is niet naar te kijken. Zelfs dat kunnen ze niet.

doskabouter | 08-07-15 | 10:02

@"Tsipras kan zijn tijd beter besteden aan het opstellen van de nieuwe bezuinigingsplannen die hij zondag in moet leveren"
 
Welnee. Griekenland is failliet. Al jaren. Tsipras en zijn regering weten dat en de EU zit nog in de ontkenningsfase. Bezuinigingen helpen daar niks aan en het enige dat Tsipras kan doen is met de armen over elkaar zitten wachten tot het aan de andere kant van de tafel doordringt hoe diep in de shit de euro zit.

simpelman | 08-07-15 | 10:02

Ook EBS+ lijkt enigszins te bezwijken onder de load...

Balsaq | 08-07-15 | 10:02

Wat een rare houding in deze situatie die ons veel geld kan kosten. Wanneer je zou denken dat een Europa zonder EU beter af zou zijn heb je er echt niets van begrepen. Alsof de Grieken een voorbeeld functie hebben.

DreHa | 08-07-15 | 10:01

Zelfs een live stream kunnen ze niet fatsoenlijk onderhouden van ons geld.

kwark001 | 08-07-15 | 10:01

@Jhonny-Bravo | 08-07-15 | 09:54
Dat zijn de Britten, Nigel Farage heeft humor! ;)

Wonderful-Life | 08-07-15 | 10:00

Stelletje gyros vreters. Stream zuigt enorm! Ook die shemale die verslag doet! BAH!

Johnny Licious | 08-07-15 | 10:00

En dat alles om de aandacht van TTIP af te leiden....

Eagle_Eye | 08-07-15 | 09:59

wat een KUDTSTEM heeft die feminist die het verhaal van Tsipras vertaalt op de NOS. bah.

metworst | 08-07-15 | 09:59

Leugenaar Timmermans zit naast Juncker. Wat tragisch dat zulke narcistische, volksverlakkers zonder geweten over ons leven en ons geld gaan. Waar zijn de mensen met hooivorken in het Europese parlement om hen met pek en veren weg te jagen?

Rheia | 08-07-15 | 09:58

Dat vertalen, is net of je naar Sesamstraat zit te kijken. Het applaus is niet vertaald overigens.

doskabouter | 08-07-15 | 09:58

Hebben ze Google Translate aangesteld om de tekst voor te laten lezen ofzo :S

jip_86 | 08-07-15 | 09:58

-weggejorist-

Justin Bieber | 08-07-15 | 09:58

Fantastisch die vertaling in Staccato!

Gräf&Stift | 08-07-15 | 09:57

Verhofstadt is een gangster eerste klas, die niet zou misstaan in de toplagen van de 'Ndrangheta. Het is maar goed dat deze man niet 60 jaar vroeger geboren is, want dan hadden we nu Duits of Russisch als moedertaal.

Zijn bekendste, en meest afstotelijk wapenfeit, is de uitverkoop van het belgisch patremonium aan (schandalig slechte voorwaarden) via zogenaamde sale-and-lease-back operaties. Puur om de illusie te wekken dat zijn begroting klopte. Hiermee heeft hij willens en wetens minstens 4 generaties belgen opgezadeld met een niet af te betalen schuld.

Daarnaast heeft hij zonder uitzondering elke principe waarmee hij de verkiezingen had gewonnen (zijn zgn. 'burgermanifesten') voor de ogen van de mensen kapotgescheurd; simpelweg voor een beetje macht, met zicht op een europees postje.

Komend van een centrum-rechtse orientatie, heeft hij zich in het EU-pluche ontpopt tot een extreem-linkse dorpsgek. Alwaar hij zichzelf en de belgen verder belachelijk maakt, in tegenstelling tot het getier van de plaatselijke dorpsgek, helaas vaak wel met schrijnende gevolgen.

Winston Smith2387376 | 08-07-15 | 09:57

@kleine bob | 08-07-15 | 09:46
Beetje open deur intrappen dat. Dat is al 2 jaar bekend. Het moest alleen gerekt worden zodat "onze" banken gered konden worden.
Griekenland is misbruikt voor de herkapitalisatie van de banken:

- Hoe kunnen we onze banken meer geld toeschuiven? We hebben ze net voor miljarden gered, dat accepteert het gepeupel nooit?

- Ik heb een idee. Ik heb hier het equivalent van een drugsverslaafde die voor de gelegenheid wel even wil beweren dat ie nu ineens clean is. Als we die onze portemonnee lenen, in de vorm van de banken, dan graait ie em leeg. En dan vergoeden wij die "zielige" banken, want die konden natuurlijk niet weten dat ie toch eigenlijk niet clean was.

- Maar iedereen ziet toch dat ie niet clean is?

- Er zijn er voldoende die dat _willen_ geloven, voor het grote goed of zo. En die maken de rest dan wel weer voor cynicus uit en zo. Als wij er gewoon over liegen, dan overschreeuwen alle nuttige idioten de mensen die wel even kijken. Werkt al een decennium als het de EU aan gaat.

TheEgg | 08-07-15 | 09:57

Het is inderdaad een klucht, maar wel met hele duren jongens en meisjes, en deze onzin kost de Europese belastingbetalers een bak geld.
Daar gaat ons vakantiegeld.

ZZP-er | 08-07-15 | 09:57

Tripas kan beter een plan maken zonder medewerking van Europa. Er zijn al zes maanden plannen ingeleverd zonder resultaat. Inclusief plannen van de Troika zelf.

Dat Griekenland donderdag iets mag inleveren klopt. Dat het enige kans heeft niet. Gaat ongelezen de prullenbak in, evenals het afgelopen half jaar. Daarna wordt er aan het rad van fortuin gedraaid om met een leugen te komen waarom het toch niet goed genoeg is.

Europa was gisteren zo stom om drie keer achter elkaar aan het rad te draaien. Er was geen voorstel, het voorstel was al eerder ingediend én het voorstel was niet gedetailleerd genoeg. Helaas spreekt de EU zichzelf daar tegen.

Niet gedetailleerd genoeg, terwijl hetzelfde detailniveau heeft als de Troika versie, omdat het 1op1 gebaseerd was op die versie. Zou te weinig bezuinigen, terwijl dezelfde primaire begrotingsoverschotten eruit rollen. En dergelijke.

De plannen die de afgelopen zeven jaar slaafs zijn ingevoerd hebben 30% BBP gekost, het economisch herstel noteerde slechts 1 kwartaal 0,7% positief op jaarbasis. Dan is die 0,7% verwaarloosbare ruis, op het signaal van totaal falen. Niet in de Europese droom, kijk maar hoe vaak je kan lezen of horen dat Griekenland voor deze ellende net aan het herstellen was.

Prima om Griekenland geen geld mee te geven, hadden we in 2008 al moeten doen, dan hadden de Grieken deze klap nog met spek op de botten kunnen overleven. Maar zullen we niet mensen valse hoop geven, extra onrust in het systeem pompen en Europese politici laten liegen?

Natuurlijk hebben de Griekse regeringen die fraudeerden om de euro in te komen schuld. Die zijn weggestemd door de bevolking. Ook de Griekse regering die fraudeerde met de staatsschuld is weggestemd door de Griekse bevolking. Dat deel van democratie werkt.

Wanneer gaan wij de Europeaanse politici wegstemmen die in beide fraude`s getrapt zijn? Een Europese Unie gebouwd hebben die niet een simpele default van een kleine lidstaat kan afhandelen in zeven jaar? Er staan nog vier eurolanden klaar om het stokje van Griekenland over te nemen en deze generale repetitie faalt nogal hard.

Politici zie je over dit hele verloop liever blijven liegen dan met de waarheid verantwoording afleggen en de kans op herhaling te minimaliseren. Eerst Cypres, nu Griekenland, morgen de rest van Portugal, Ierland, Italië, Frankrijk en Spanje.

Griekenland mag alleen maar donderdag een voorstel indienen, zodat Brussel zondag iets theatraal kan afkeuren en de schuld kan afschuiven. Daarvoor dient het, en niets anders.

Feynman | 08-07-15 | 09:56

Waakvlam | 08-07-15 | 09:48
Ik op een BENELEXIT. Zie mijn posts van de afgelopen 5 jaar.

Jos Tiebent | 08-07-15 | 09:55

Laat lekker lullen. Zondag is de dag dat de griekse en de Nederlandse vlag uit mag(hoop ik). Griekenland uit de eu de drachme terug en alles lekker goedkoop maken goed voor de export en de toeristische sector en binnen 5 jaar gaan de Grieken uit dat dal kruipen. Totale paniek binnen de eu zorgt er verder voor(hoop ik) dat de zooi uit elkaar knalt. Dat noemen we dan niet de oerknal maar de EURknal.

JeWeetToch!? | 08-07-15 | 09:55

@necrosis | 08-07-15 | 09:53

Of u leest u eerst in, of u zegt gewoon niets... oh wacht Geen Stijl ;-)

Dop in Osaka | 08-07-15 | 09:55

Nou goed opletten mensen. Zo een uurtje bestuurloosheid van de domste commissie ooit. Kijk ze eens selfies maken en geforceerd amicaal doen. Maar besluiten nemen en malaise oplossen zit er niet in. Beroepsidioot Verhofstadt treedt zo ook nog even op. Dit zijn de mensen die over onze toekomst gaan. Eng he?

doskabouter | 08-07-15 | 09:55

Zie ze zitten, die Grieken met hen 'Oxi' bordjes..
Wat doen zij nog daar?

Jhonny-Bravo | 08-07-15 | 09:54

@bintang | 08-07-15 | 09:51

I.d.d. u snapt het hoe het moet. Vraag is of het ook kan.

Dop in Osaka | 08-07-15 | 09:53

Tsipras moet de economie en de armere bevolking van zijn land niet nog verder kapotbezuinigen.
Hij moet eens belasting gaan innen bij de rijke reders en de Grieks-Orthodoxe kerk, die betalen (vrijwel) geen cent belasting en potten als op bij niet-Griekse banken.
Als Tsipras even doorzet, heeft zijn land helemaal geen steun (meer) nodig.

necrosis | 08-07-15 | 09:53

Het leuke is dat we de Grieken helemaal niet uit de euro hoeven te gooien. Over een paar dagen is het geld daar op en zal de overheid wel een eigen munt moeten invoeren om de ambtenaren en de pensioenen te betalen. Conversie van banksaldi naar die nieuwe munt zal spoedig volgen, anders kunnen de banken niet meer open.

bintang | 08-07-15 | 09:51

@Nonkel Frituur | 08-07-15 | 09:41

Hoe komt u daar nu bij? Er is nog helemaal geen sprake van (gedeeltelijke) kwijtschelding. Zou wel nodig zijn als Griekenland ooit uit deze economsich gehandicapte misaire wil - maar daar zal eerst nog maanden zoniet mogelijk jaren overhandeld worden, dan heb ik het niet over de schulden aan het IMF.

Gezien de politieke omwentelingen die er in o.a. in Frankrijk en Spanje plaats gaan vinden kan het wel eens knap lastig gaan worden voor de EMU in zijn geheel. Het EUroscistisch 'EUro' project is natuurlijk allang mislukt.

Dop in Osaka | 08-07-15 | 09:50

Tja, in het Brusselse Theater van de Lach kun je niet anders verwachten. Een beetje minder subsidie naar dit gezelschap zou wel welkom zijn.
.
By the way, waar kunnen we inzetten?
Grexit: oxi, nai?
Humanitaire hulp: oxi, nai?

Rest In Privacy | 08-07-15 | 09:49

Zit meer te wachten op een NLEXIT

Waakvlam | 08-07-15 | 09:48

meneer Q | 08-07-15 | 09:39
De schulden blijven gewoon staan hoor. Of de Grieken het dan ooit gaan betalen, is de vraag, maar dat is ook zonder Grexit de vraag.

bintang | 08-07-15 | 09:48

Die mafkees betaalt toch ook bijna zelf geen belasting in dat fopparlement.

van stampij | 08-07-15 | 09:47

We worden weer eens KEIhard in onze aarsch genaaid door de politicie. Grexit is allang bekokstoofd en wij kunnen fluiten naar onze centen.

kleine bob | 08-07-15 | 09:46

*Popcorn en ouzo klaar heeft staan* Een stampvoetende Verhofstadt in 3, 2, 1...

Kapitein Stijlvol | 08-07-15 | 09:46

Weg met die gekke Griekse communist.

Wonderful-Life | 08-07-15 | 09:44

@one hobo | 08-07-15 | 09:40

Griekenland gaat eruit, de EMU dan wel te verstaan. Herinvoering van de Drachne, EUro kan er gewoon naast gebruikt blijven worden. Onder het excuus van tijdelijk verlaten natuurlijk.

mocht EUropa na deze week anders beslissen is de positie van Merkel, Hollande en veel andere politiek EUropese topstukken (dan heb ik het niet over die domme labbekak Rutte) in hun eigen land niet meer houdbaar.

Dop in Osaka | 08-07-15 | 09:43

De trieste waarheid is dat al die Euro-bobo's zo snel mogelijk met verlof willen, en dat ze bereid zijn tot een Grexit met kwijtschelding van alle schulden. Met andere woorden: omdat zij ergens onder een parasol willen liggen mogen u en ik onze zuurverdiende centen afgeven.

Nonkel Frituur | 08-07-15 | 09:41

Nou volgens onze twittervriend Wim van der Camp (fervent motorrijder) is de macht van het EP groeiende! Je kan er niet meer om heen.

one hobo | 08-07-15 | 09:40

Grexit is gunstig voor de Grieken; ze hoeven de miljarden die ze geleend hebben niet meer terug te betalen.

meneer Q | 08-07-15 | 09:39

Brulboei_61SB | 08-07-15 | 09:35

Nee "schaap." Zuiver economisch bekeken hadden ZE nooit mee mogen doen.... nou, wie liet ze binnen?

Lastig he terug gaan in de tijd om de werkelijk verantwoordelijken eens een enorme trap onder hun smerige EUroscistische ballen te geven.... figuurlijk natuurljk.

Dop in Osaka | 08-07-15 | 09:38

Er komt helaas geen Grexit. Wel op termijn een onvermijdelijke en explosieve EUxit, maar dan is het al te laat voor iedereen.

Behalve voor de belangrijke EUrofielen, die dan reeds lang verdwenen zijn met de rest van het geld. Voorkennis is goud waard in de schimmige wereld van beheer van andermans geld.

Jan Passant mk2 | 08-07-15 | 09:38

Zuiver economisch bekeken hadden Tsipras en kornuiten allang uit de Euro getrapt moeten worden.

Brulboei_61SB | 08-07-15 | 09:35

Hij maakt er vast wat moois van. Grieken zijn dol op melodramatische vriendschapsverklaringen.

******** | 08-07-15 | 09:35

Verhofstadt met z'n stuitende (al dan niet na het zoveelste wijntje op onze kosten) arrogantie in de hoek zetten.... altijd + heul veel!

Fatwabuster | 08-07-15 | 09:34

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland