Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Radicaliseringsexpert David Kenning blijkt nep

380faa1.jpgVerrassing: David ontKenning, de Ierse "radicaliseringsexpert" die de gemeente Amsterdam gaat helpen met het in onontplofte staat houden van geradicaliseerde inwoners door ze als pubers te behandelen, blijkt een totale charlatan. Amsterdam laat miljoenen aan serieus terreuronderzoek liggen door zich te verlaten op een idioot die beter homeopathische mengseltjes aan kortpittige huisvrouwen kan gaan verkopen.

Sometimes a cigar is just a cigar
Ten eerste staat het gewoon op het doosje: hij noemt zich namelijk psychoanalyticus. Dat klinkt moeilijk, maar het is niet meer Freudiaans neuzelen over hoe een sigaar eigenlijk een lichtgetinte genotsknots is en dat je nooit meer je moeder normaal aan kan kijken als je de boekjes van het Weense cokehoofd Freud gelezen hebt. Het was misschien wel het begin van de psychologie, sowieso al een wetenschapsdiscipline met een hoog rommelgehalte, maar het is bijzonder onverfijnd, primitief en eerder gebaseerd op de perverse quasiliteraire fantasiën van de schrijvers dan op meetbare gegevens. Kenning noemt zich dan ook op LinkedIn een "musicien/ecrivain: dreamer". De catweazelige vaagheid druipt er in dikke klodders vanaf. De psychoanalyse blijft echter wel tot de verbeelding spreken: zo'n charmante man met wilde lokken en bezweerderige theoriën zal zolang de mens geneigd is tot romantische oplichting altijd werk blijven vinden. There's a sucker born every minute, zoals ze bij Barnum & Bailey zeiden. Het is alleen jammer dat Kenning niet als auralezer op de braderie staat, maar het Amsterdamse terreurbeleid regelt.

Dan nog liever Dr. Kromzwaard
Ten derde is Kenning voor een expert wel erg stil op wetenschappelijk vlak, zoals al eerder aangegeven door iemand die wél een radicaliseringsexpert is (want boekje gemaakt met exradicaal Dennis Honing), topjournaliste Nikki Sterkenburg. Zij vond namelijk geen enkel wetenschappelijk werk van de oplichter en bij navraag bleek niemand hem te kennen bij het NCTV, toch wel belangrijk in dezen. Hij heeft geen enkel paper of boek over radicalisering geschreven; het enige wat hij produceert zijn aanbestedingen voor de subsidies die hij mag vangen en wat speeches. Het is dus een klassieke bullshit artist die zijn publiek bespeelt buiten de ruimte van de reguliere wetenschap. Dat is trouwens opmerkelijk, aangezien we in Nederland ook gewoon echte studiecentra hebben voor internationale veiligheid en radicalisering waar een keur aan wetenschappelijke experts een gigantische berg analyses over het terrorismeprobleem schrijft. Den Haag zet bijvoorbeeld erg in op wat ze "The Hague Security Delta" noemen, een verbond van overheidsdiensten, wetenschappers en bedrijven in de securitysector. Geen universiteit nog zonder moslimradicaliseringsexperts, want het is nu eenmaal een onderwerp met grote maatschappelijke relevantie en dat betekent dat onderzoeksbeurzen wat makkelijker te verwerven zijn. Al deze kennis en expertise lazert Van der Laan de vuilnisbak in. Amsterdam is als een kankerpatiënt die hypermoderne reguliere geneeskunde in een gigantisch ziekenhuis met de modernste middelen afwijst ten faveure van een bachbloesemkruidenvrouwtje. Godbetert Dr. Kromzwaard van de Universiteit Nijmegen, die al jaren met zijn antropologische neus op de bidmat ligt, zou nog een betere kandidaat zijn voor de functie; al is het een ideologisch gemotiveerde powerknor met droevige overhemden, hij loopt wel al jaren mee met de radicaliserende ploflims en schrijft er geregeld artikelen en boeken over.

Hoe is de relatie met uw vader?
Als Kenning geen wetenschapper is, is hij dan misschien gewoon een verdwaalde therapeut? Allicht is het gewoon een onzekere vrouwenfluisteraar die ontdekt heeft dat broekpakken in verwarring minder betalen dan de Gemeente Amsterdam. Ook hier geen hits. De man is niet BIG-geregistreerd, dus zo ongeveer net zo therapeutisch als Jomanda. Zoals een oplettende lezer tipte komt hij niet voor in het Engelse BIG-register, het HCPC. Dat hoeft niet zoveel te zeggen, want Kenning is Iers, maar ook bij de Ierse databases verkeren ze in de ontkenningsfase. Kortom, David Kenning is met zijn woeste haren en innemende praatjes een soort Astro-TV voor Amsterdamse ambtenaren. Subtiel praat hij ze naar de mond onder wetenschappelijke pretentie en terwijl de kalasjnikovs Nieuw-West worden binnengereden gaat Kenning er met de schatkist vandoor. Als straks na Bouyeri de volgende geradicaliseerde Amsterdammer de stad van Van der Laan opluistert met een mooie aanslag en de burgemeester de psychologische nazorg moet regelen voor de slachtoffers, dan is het te hopen dat hij niet met dezelfde muppets in zee gaat als dat hij nu doet, maar met serieuze psychologen. Amsterdam neemt haar burgers en de openbare veiligheid niet serieus door met deze neutronenkorrelswetenschapper aan de slag te gaan.

Reaguursels

Inloggen

Ook dat is blijkbaar politiek waar ze zich bij PvdA gemeente Amsterdam graag van laten bedienen.
Het kopen van je eigen gelijk, door te zoeken naar 'deskundigen' die jouw wereldbeeld wetenschappelijk onderbouwen.
In plaats van waarheidsvinding en meerdere deskundigen in te huren.
O, ja sommige zaken liggen meer voor de hand. Misschien een idee om zelf eens op zoek te gaan naar feiten en onderbouwing. Dan kom je een keer met een verhaal waar je trots op kunt zijn en bovendien op feiten berust (kan zo gauw geen voorbeeld noemen). Dan nog kun je er mee eens zijn of niet. Maar kloppen de feiten wel.
Zie daarvoor met name Pim Fortuyn, je kon het er mee eens zijn of niet maar feitenkennis had ie.

Zoals gezegd. Helaas stemmen de feiten niet overheen met het roze wereldbeeld van de Pvda, dus moet de waarheid waarop je je wereldbeeld bouwt worden gekocht.

bananabanana | 10-04-16 | 13:49

Bestuurlijk is men zo ondeskundig, dat ze zelfs beunhazen inhuren.

Radijsje | 10-04-16 | 12:41

In zekere zin heeft de man gelijk. De manier waarop ook veel volwassen moslims hun geloof belijden vind ik heel puberaal. Overdreven, zonder nuance, tot het gaatje, gedreven door hormonen, kliekjesgedrag, claimgedrag. Ja. Ik vind het een verrassend steekhoudende analogie... dat verwacht je niet als je zo'n hesje en haardos ziet.

Rare conclusie alleen. Mensen en groepen die zich volwassen nog als puber gedragen zijn eerder teveel geknuffeld dan te weinig.

Maar ach, Amsterdam hobbelt altijd een beetje (een jaar of 20) achter de feiten aan. Hebben ze zelf niet door ook, schattig vind ik dat altijd als ik op bezoek kom.

bigL | 10-04-16 | 10:23

Jomanda mag ook wel een zetje krijgen. Die heeft ontzettend veel last gehad van Sylvia Millecam. Die ging zomaar dood, ondanks eersteklas medisch advies.

Wellicht kan zij David Kenning en de beste burgervader ondersteunen in spirituele zin.

Wat kan er fout gaan? Laten we eerlijk zijn, zo veel Amsterdammers wonen er niet meer in Amsterdam. En al zouden ze er nog wonen... dan betreft het in zichzelf gekeerde linkse hippies met tunnelvisie.

Weet je wat. Eigenlijk is het een top idee! Jongens succes er mee.

Stadler and Walldorf | 10-04-16 | 10:19

Sorry, maar iemand met een dergelijk kapsel kan ik echt niet serieus nemen.En met de onzin die hij verkoopt bewijst hij dat ik daar gelijk in heb.

mallekater | 10-04-16 | 09:38

Ik ga die Kenning niet bij voorbaat afbranden want ik ken hem niet.
Ik vind het wel een grove fout zo iemand in te huren: heel onprofessioneel.
Het zou wat anders zijn als de burgervader hem prive geconsulteerd had als hij waarde zou hechten aan het oordeel van de man.

Carmelita | 10-04-16 | 09:30

Zolang de 68-ers in de republiek Amsterdam hetzij via de PvdA, hetzij via haar communicerende vat D66 ondersteund door de VVD de koers bepalen zullen er bewierookte hippies worden aangesteld om gevaar te bezweren en "de boel bij elkaar te houden" in plaats van dat men begint met een analyse van wat mis is en een voortvarende aanpak om ingezetenen te beschermen tegen onaanspreekbaren die zich aan de Nederlandse wet weinig gelegen laten liggen.
.
Die situatie is gekweekt via vooral aan de PvdA gelieerde stadsmedia, NGO's, adviesbureautjes en onderwijsinstituten die politiekcorrect geknede instrumenten afleverden om de partijkoers politiek bestendigd te krijgen. Intussen is het kritische volk meer en meer vervangen door een variant met minder weerwoord die zich op laat leggen wat hij of zij dient te vinden en die daarbij met het oog op de carriere leuk meedoet. Soortgelijke maatschappelijke ingrediënten zijn in Stockholm aan te treffen. Daar is de maatschappij al in een wat verder stadium van een krampachtig vastgehouden sociaaldemocratie met daarbij meekomende nieuwspraak om de werkelijkheid te maskeren terecht gekomen.
.
Gelukkig valt er in ons land nog iets meer te kiezen en kan er een andere koers worden ingezet om een instorting van het systeem af te wenden. Die andere koers begint volgens mij met het terughalen van soevereiniteit die het kiezers mogelijk maakt om beleidsverantwoordelijken op hun vestje te spugen bij wanbeleid en zo bijsturing af te dwingen waar dat noodzakelijk is.

Takki Yah | 10-04-16 | 07:55

Ik ken die man. Dit is Tariq Ramadan vermomd weliswaar.

succesvol | 10-04-16 | 06:34

Sans Comique | 10-04-16 | 00:30
Keith Bakker... Mijn hemel, als je tenen al krom zijn, worden ze een stuk krommer als je alleen al die naam hoort. Dat soort figuren parasiteert op een gemeenschap die al te veel ruimte biedt. Parasieten zijn het, die zich vermommen als profeten. En het is hen wellicht niet eens aan te rekenen. In hun overmoed nemen ze in wat veil is, vrij, beschikbaar.
Journalisten zijn nog minder dan parasieten. Journalisten zijn epifieten, voeden zich aan andere organismen, zuigen ze leeg. Journalisten verslaan, staan aan de zijlijn. En als ze niet aan de zijlijn staan deugen ze niet als journalist. Dat is hun frustratie. Eigenlijk willen ze met hun verslagen de wereld veranderen, vormgeven, willen ze scheppen. Maar als ze dat konden waren ze geen journalist. Precies zoals kunstcritici. Kunnen zelf niks maar trekken zich op aan degenen die wel wat kunnen.
Epifieten die zich voeden door zich te hechten aan parasieten, daar staan dan weer bladen vol van, van de verhalen die hieruit voortkomen. Verhalen? Kots is het, braaksel. Keith Bakker komt klaar en de journalisten tekenen de ejaculaties op, de een na de ander, en ze vinden het niet eens erg als de spetters op hen neerdalen. Alles voor het verhaal.

Schoorsteenveger | 10-04-16 | 01:34

Keith Bakker, Char, zomaar wat namen. Publieke Omroepen smullen van charlatans.

Sans Comique | 10-04-16 | 00:30

Dat had iedereen kunnen weten; je hoeft enkel alleen even naar de foto te kijken en je weet genoeg.

oliebolletje123 | 09-04-16 | 23:29

Als deze David Kaawaksalver nog halachisch Joods was, zou ik er nog mee hebben kunnen leven LOL (zelfspotmodus uit)

D.Ormin | 09-04-16 | 23:08

Staat hier op de foto met jacco pekelder, geen terrorisme-expert maar wel serieuze academicus. Weet veel van duitsland en de EU. Vraag me af wat voor event dit was, wel zorgelijk dat hij zich zomaar omhoog kan lullen. En wij maar zwoegen voor onze diplomaatjes

aight.. | 09-04-16 | 21:17

There is a sucker born every minute, ook bij de amsterdamse gemeente. Maar laten we nou eerlijk zijn, kijk dan toch hoe hij eruit ziet. Dat zie je toch van mijlen ver? Charlatans zijn van alle tijden.

postmodernismisdead | 09-04-16 | 20:51

@ gratiaplena | 09-04-16 | 19:12

Wat je van ver haalt, is lekker.

HoogToontje | 09-04-16 | 20:46

@necrosis | 09-04-16 | 18:47
Nope,
Ik geef toe : Ze is wat te jong voor je ;-)

Wijze uit het Oosten | 09-04-16 | 19:53

@Gerard Leeflang | 09-04-16 | 19:07
Net als de gemiddelde reaguurder zit er naast jou op de bank een grotere spetter, toch ?

Wijze uit het Oosten | 09-04-16 | 19:52

gratiaplena | 09-04-16 | 19:41
De politiek is terminaal ziek, het Christendom heeft zichzelf om zeep geholpen, en de filosofie heeft zichzelf opgeheven. Er wordt niet meer nagedacht, het gaat enkel nog mom macht en geld, en het is een stelletje klerken dat zich hierover heeft ontfermd en zich ontpopt als een bureaucratisch monster.
Er wordt te weinig nagedacht en te veel geloofd, in de wetenschap en in tovenaars en heksen, en die hebben, als je het mij vraagt, geen van allen recht van spreken. We hebben zieners nodig die de wetenschap voor ons kunnen laten werken in paats van een wetenschap die zichzelf aanpraat richtinggevend te zijn. En tovenaars en heksen zijn levensgevaarlijk als ze de verkeerde spreuken hanteren.

Schoorsteenveger | 09-04-16 | 19:51

@gratiaplena

Voordeel is dan weer wel dat de politici inzien dat normale manieren nergens toe leiden en ze nu wanhoops richtingen inslaan. Hiermee geven ze dus aan dat ze het niet meer weten en daarmee hun einde nabij is.
*hoopt dat dat inderdaad zo is*

InAnumPerRegimine | 09-04-16 | 19:51

Maaiveld | 09-04-16 | 18:06
Toch nog een positief puntje ontdekt!

R van Perzie | 09-04-16 | 19:50

Het staat buiten kijf dat die Kennings een kwakzalver is.
De gemeente Amsterdam kan ook niet anders, aangezien zij wegkijken als speerpunt van hun beleid hebben gemaakt. Amsterdamse politici vinden het wegkijken van de realiteit nog belangrijker dan het subsidiëren van moslimextremisme; zelfs nog belangrijker dan het aanklagen van de slachtoffers van islamitisch extremisme.

Iedereen met een IQ van boven de 12 kan zien dat puberende christenen, hindoes, animisten en zelfs satanisten nauwelijks slachtoffers maken. Terwijl islamitische massamoordenaars als sheikh Yassin tot hun 67e blijven "puberen". Socialisten zeggen altijd dat hun zelfgekozen onwetendheid hun sterkste argument is, maar klopt dat wel?

Laten we de zaken eens omdraaien.
Stel dat de aanslagen in Madrid, Londen, Luik, Toulouse, Brussel, Parijs, nog eens Parijs, nog eens Brussel, etc, allemaal het werk waren geweest van de Ku Klux Klan.
Zou er dan ook een "radicaliserings-expert" van Astro-TV worden aangetrokken om te verkondigen dat blanke racisten eigenlijk ongelukkige pubers zijn?
Natuurlijk niet.
Waarom nu dan wel?

Hypocriete idioterie.

Dandruff | 09-04-16 | 19:48

-weggejorist-

Rest In Privacy | 09-04-16 | 19:41

*doen* omhoog gooit.

Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 19:34

De gemeente Amstelrommeldam zou er goed aan zijn cv te publiceren.

Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 19:31

-weggejorist-

Rest In Privacy | 09-04-16 | 19:27

Niemand kent Kenning. Een cv van hem staat niet op de interwebs. Bestaat die man wel?

Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 19:23

gratiaplena | 09-04-16 | 19:12
Je was me een paar minuutjes voor, maar we bedoelen dezelfde charlatan.
Het aantrekken en bewieroken van charlatans zegt meer over ons dan over de merites van die tovenaars. We zijn ten einde raad, zijn ziek en zoeken naar genezing bij alternatieve genezers. We zoeken naar mythen die ons een waarheid aan komen dragen waar we al wat ons overkomt aan op kunnen hangen. "Dat was het dus, dat verklaart het, dat is wat er aan de hand is, dat verklaart alles, dat brenngt ons de oplossing..."

Schoorsteenveger | 09-04-16 | 19:20

gratiaplena | 09-04-16 | 19:12
Een Islamitische bruggenbouwer uit Zwitserland kan ook nog.

Schoorsteenveger | 09-04-16 | 19:15

-weggejorist-

Rest In Privacy | 09-04-16 | 19:12

Lijkt de oude man in de rode mantel die rechtstreeks uit dat ene schilderij van Rubens is gestapt.

Wat een wanvertoning.

HypoPseudo | 09-04-16 | 19:09

@Wijze uit het Oosten | 09-04-16 | 18:37
Wow! Wat kan make-up en overbelichting veel doen voor een oude afgetrapte vrouw. Hahaha.

Gerard Leeflang | 09-04-16 | 19:07

Ach ik geloof ook niet zo in dit soort semiwetenschappelijke kwats maar kan me de keuze toch enigszins voorstellen.
De doelgroep neemt namelijk verhoudingsgewijs nogal vaak de term "Ik neuk je de moeder!" in de mond. Dan begin je automatisch aan een Oedipuscomplex te denken. Ook het uitschreeuwen van de term "Allah Akbar" ofwel "Allah is de grootste" duidt er op dat er iets te compenseren valt, de drang om dingen te compenseren komt op zijn beurt ook weer voort uit een complex. Ook hier dus weer de fallische fase. Geen wonder dat voor sommige mensen psychotherapie voor de hand ligt.
Een ander woord dat door de doelgroep bovengemiddeld wordt gebruikt is de term of het voorvoegsel "kanker". Mijn voorstel zou daarom zijn om de doelgroep een bestralingsbehandeling of chemotherapie voor te schrijven. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat je naast het uitschakelen van de kwade cellen ook schade aanricht aan de goede cellen. Maar als het leven van de patient er van afhangt dan is een keuze snel gemaakt.

down | 09-04-16 | 19:05

Alsof je Dr. Phil aanstelt of zo. Dit kans dus blijkbaar gewoon. En ze hadden al eens een verkeerde figuur aangenomen, zegt van der Laan zelf: Wutbürger_ | 09-04-16 | 16:44

geen blijvende stad | 09-04-16 | 19:04

Toen'ie met die Beagle de wereldzeeën over ging was het nog wel aardig.

Watching the Wheels | 09-04-16 | 18:59

Radovan Karadzic was ook therapeut.... en "radicaliseringsexpert" met geheel andere opvatting over hoe je daar mee om moet gaan.

Zzzzooooffff | 09-04-16 | 18:50

Kenning beroept zich kennelijk op de psychoanalyse. Even afgezien van de vraag of die Kenning een charlatan is of niet, mogen we ons de vraag stellen of de psychoanalyse iets zou kunnen zeggen over wat ons op dit moment als samenleving overkomt en instrumenten aan zou kunnen reiken om ons te weren tegen degenen die ons kwaad gezind zijn. Ik meen van niet, om de eenvoudige reden dat die hele psychoanalyse zelf een product is, een product wás, van een specifieke sociale orde, en als instrument gold om die orde in stand te houden, precies zoals een religie dat is. Psychoanalyse is geloof, geen wetenschap, en degenen die in de psychoanalytische theorie geloven, laten zich inpakken door een specifieke sociale orde die er baat bij heeft te duiden zoals er geduid wordt. Psychoanalyse geeft geen inzicht, maar reikt een kader aan, het roemruchte Oedipus-complex, en beweert de gehele sociale orde, inclusief religie, daaruit af te kunnen leiden. Dat is, als het om de Islam gaat, een zinloze operatie en zelfs een gevaarlijke. Pogen om jihadisten te zien als jongetjes die hun vader willen vermoorden om met hun moeder te trouwen is jezelf een rad voor ogen draaien, is denken dat je iets begrijpt door iets te vóóronderstellen en dat vervolgens ook te vinden.
In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt heeft Freud ons niet bevrijd maar juist gevangen gezet, gevangen in een oedipale driehoek die als universeel werd gesteld maar typisch het product was van de vectoriaanse moraal en het victoriaanse ideaal van het nucleaire gezin. Een psychoanalyticus, zelfverklaard of niet, die deze driehoek over de islamitische cultuur wil gaan leggen om het gedrag van de jihadist te verklaren moet recht buigen wat dubbel krom is gebogen. In de eerste plaats is die psychoanalyse als wetenschappelijke theorie hoogst omstreden, en in de tweede plaats is, als die theorie al hout zou snijden, het de vraag of de oedipale driehoek van toepassing is op de Islamitische cultuur, de Islamitische gezins- en familiestructuren, maar meer nog op het Islamitische geloof.
Wie meent dat de psychoalnalyse als wetenschappelijk moet worden gezien verwijs ik naar een leuk werkje van Wittgenstein.
www.criticism.com/md/tech.html

Schoorsteenveger | 09-04-16 | 18:47

@Wijze uit het Oosten | 09-04-16 | 18:37
Wil je daar een eerlijk antwoord op?
Ik doe het niet!

necrosis | 09-04-16 | 18:47

Sinar 2 heeft de enig juiste oplossing. Maar Nederland en zeker links houdt niet van stevige oplossingen, er wordt rond de hete brij (islam) gedraaid en het wachten is op een aanslag en de voortdurende eisen die worden gesteld (bidruimtes, gescheiden zwemmen). Het moet allemaal nog veel erger worden voordat er echt opgetreden wordt. Links heeft over het algemeen de verkeerde reflexen en dat duurt lang voordat dat afgeleerd is. Nog wat van Judith Sargentini gehoord overigens?

Ruud5 | 09-04-16 | 18:43

Is het niet tijd voor een grondige financiële colonoscopie van Van der Laan en een paar dubieuze wethouders?

isitsoornot | 09-04-16 | 18:43

Is dat de broer van Petor ERRRRRR de Vries? Lijkt ook wel zo'n op niets gebaseerde expertoloog?

Ik vraag me toch regelmatig af hoe ver het nu moet gaan voor er eindelijk eens iemand wakker wordt en dit 'leiderschap' bij het grof vuil zet.

DatInternetDingetje | 09-04-16 | 18:42

@necrosis | 09-04-16 | 18:30
Smaken verschillen, mijn waarde necro..
Neem jij die kortpittige maar een avondje mee, maar mag ik het dan bij deze houden ?
artcreationforever.com/images/charlize...

Wijze uit het Oosten | 09-04-16 | 18:37

@Wijze uit het Oosten | 09-04-16 | 18:29
Niets mis mee, wijze....

necrosis | 09-04-16 | 18:30

'Serieuze psycholoog' klinkt nogal paradoxaal.

His Lordship | 09-04-16 | 18:19

Hij zegt precies wat de pvda wil horen dus wordt hij zonder antecedenten onderzoek aangenomen als adviseur van de gemeente. Niet even zijn CV natrekken bij zijn vorige werkgever, maar nee, zomaar in dienst nemen tegen een riant salaris.

Osdorpertje | 09-04-16 | 18:19

Hij zegt precies wat de pvda wil horen dus wordt hij zonder antecedenten onderzoek aangenomen als adviseur van de gemeente. Niet even zijn CV natrekken bij zijn vorige werkgever, maar nee, zomaar in dienst nemen tegen een riant salaris.

Osdorpertje | 09-04-16 | 18:18

@Klapsigaar | 09-04-16 | 18:06


Kan je die bewering hardmaken? Met links, het liefst?

omanders | 09-04-16 | 18:17

Geen zorgen. We zitten in de bloedvaten van de moslim-gemeenschap en dat geeft ons handvatten. Deze proleet gaat die handvatten inzetten om de bloedvaten te zuiveren. De Amsterdammer kan rustig op weg gaan naar het JC stadion of de JC airport. Alles is onder controle dankzij het intensieve speurwerk en de jarenlange ervaring van de burgervader is ook deze zaak weer tot een goed einde gebracht.

gl.a.himsa | 09-04-16 | 18:15

Wat is er trouwens mis met kortpittige vrouwen?

necrosis | 09-04-16 | 18:12

Het eerste wat ik vind van hem:
"Zijn eerste inzicht is dat de grote groep van burgers “fatsoenlijk” is.
Zij verlangen naar een vreedzame en veilige wereld voor zichzelf maar vooral voor hun kinderen. De huidige onrust maakt hen angstig.
Net als in het Noord Ierland van toen stelt Kenning vast dat het slechts een kleine groep van politici en burgers is die zich bedient van extreem gedrag en ophitsende taal.
En net als in het Noord Ierland van toen constateert Kenning dat deze kleine groep een onevenredige aandacht krijgt van zowel de media als de zittende politici.

Zijn advies aan media en bestuurders is dan ook: richt je in je aandacht niet op deze groep. Wees niet bang en richt je op de grote groep van vreedzame en fatsoenlijke burgers! Biedt hen warmte en veiligheid!"
Wat een bal gehakt! Dat is dus een radicaliseringsexpert, gewoon keihard wegkijken en de gekkies lekker laten ontsporen. Dat is als stellen dat de politie zich op de brave burgers moet richten in plaats van op de georganiseerde criminaliteit. Waarom wordt die man betaald voor deze prietpraat?

Fiasco | 09-04-16 | 18:12

Álles om maar niet op harde feiten af te hoeven gaan.

Joris Draaksteker | 09-04-16 | 18:11

@LuckyGirl | 09-04-16 | 17:16


"Mooidenkers houden van mooipraters."


Fantastische one-lines. Hulde. Ook een geweldige verklaring voor Obamafilie.

omanders | 09-04-16 | 18:10

Hij kan nooit grotere onzin verkopen dat Beatrice de Graaf en die is ook duur. Maar hoe weten we of hij zelf geen ontsnapte oorlogsmisdadiger is? www.theguardian.com/world/2016/mar/22/...

PrinsesStoepje | 09-04-16 | 18:09

Deze link kreeg ik via Facebook. Zoveel mogelijk delen weg met het nep kabinet.
Petitie aan de tweede kamer om het vertrouwen in het kabinet op te zeggen. - Petitie24.nl shar.es/1jgbCs via @sharethis

HdJ& | 09-04-16 | 18:08

Powerknor + 200!

NACademicus | 09-04-16 | 18:06

Op het Amsterdamse stadhuis is er al lang niemand meer die Van der Laan nog durft tegen of zelfs aan te spreken. Als je niet zegt wat hij wil dat je zegt word je met de grond gelijk gemaakt ...

Klapsigaar | 09-04-16 | 18:06

Sinterklaas in zomer tenue, niet vreemd dat Burgervader van der Laan PvdA hieraan belastinggeld uitgeeft, blijkbaar omdat die weet dat, Van der Steur hem ook niet verder kan helpen. Ook zijn PvdA genoot Asscher schakeld oud Feyenoord speler John de Wolf in om werkgelegenheid te scheppen voor werklozen. Allemaal afleidingsmanoeuvres om hun eigen onkunde te verhullen van deze onnozele PvdA bestuurders.

Goedverdoemme | 09-04-16 | 18:03

@Adversary | 09-04-16 | 17:14

Uw tegel verdient vijf van de vijf sterren.

Peter Emile | 09-04-16 | 17:54

Zou mij een zorg zijn. Ik woon er niet.

roze_bril | 09-04-16 | 17:53

Links ambtenaren vuil. Ze blijven ons land vergiftigen.

3Xniks | 09-04-16 | 17:52

Ik ken nog zo'n type, die niet alleen ter vermomming, maar ook ter vergroting van het decorum en een aartsvaderlijke uitstraling, zich een mega-baard en weelderig hipster-haar-met-knotje aanmat, teneinde zijn pseudo-therapeutische bullshit te kunnen verkopen en om zich tegelijkertijd verborgen te kunnen houden voor degenen die naar hem op zoek waren wegens zijn oorlogsmisdaden.

Zulke types oefenen een geheide aantrekkingskracht uit op Trouw-lezeressen en andere zweefteven in goeden doen, dus ik vraag me af welke goedgelovige zweefmuts die werkzaam is bij de gemeente Amsterdam, deze joker naar voren heeft geschoven. Het zou interessant zijn om daar achter te komen.

tip.ba/wp-content/uploads/2016/02/rale...

Peter Emile | 09-04-16 | 17:52

"Kenning stelt dat terugreizigers minder gevaarlijk zijn dan uitreizigers. "
Die heeft overduidelijk te weinig zuurstof gehad bij zijn geboorte. Ten eerste: De feiten wijzen op het tegengestelde. En ten tweede: bovendien een uitreiziger is per definitie minder gevaarlijk omdat die terrorist niet meer in Europa zit.

mr. coffee | 09-04-16 | 17:50

Iemand als Kenning had ik op basis van foto's al buiten de deur gezet!

necrosis | 09-04-16 | 17:46

Nog meer moslims toelaten in gemeente functies. Die zoeken in zo'n geval naar alles wat het probleem niet direct aanpakt.
Ben n paar x bij de gemeente a'dam geweest. De hoeveelheid doekjes en kleurlingen daar zegt mij alles.

hevriptem | 09-04-16 | 17:41

Inderdaad aan een tiental MOSSAD instructeurs voor nieuwe eenheden met speciale bevoegdheid, heb je waarschijnlijk iets meer aan.

stenenbeen | 09-04-16 | 17:40

Fatwabuster | 09-04-16 | 17:32
.
edit: ........ er anders over
.
Niet te rap op enter drukken lullo!!

Fatwabuster | 09-04-16 | 17:36

"De titel ‘psychotherapeut’ is wettelijk beschermd. Het is niet toegestaan om zonder BIG-registratie de titel psychotherapeut of een daarop gelijkende benaming te voeren. Onder een daarop gelijkende benaming valt ook de vertaling van de titel psychotherapeut in een andere taal. Zonder BIG-registratie is het dus verboden om bijvoorbeeld de titel 'psychotherapist' te voeren."
www.bigregister.nl/veelgesteldevragen...

telelezer | 09-04-16 | 17:34

Adversary | 09-04-16 | 17:14
.
Kop, spijker..... RAAK!
.
Helaas denken de wensdenkers in de politiek en dat zijn degenen die vooral de poet (uw belastingcenten) verdelen onder dit soort charlatans en andere wensdenkprojectjes

Fatwabuster | 09-04-16 | 17:32

Wat een excentrieke mafklapper.

Vage_eddie | 09-04-16 | 17:31

Wat nu als er witte Nederlandse pubers radicaliseren TEGEN het moslim-geweld?
Worden ze dan ook in de watten gelegd omdat ze er zelf niks aan kunnen doen?
Ik weet het antwoord al, en dat maakt me ziek.

Jackanders | 09-04-16 | 17:28

Met rommel adverteren komt nogal ongeloofwaardig over Amsterdam. En weer een charlatan door het putje. Lijkt wel of ze niet op raken.

Ongeblustekalk | 09-04-16 | 17:27

Amsterdamse bedrijven stageplekken voor vmboers te verplichten.

hovawart | 09-04-16 | 17:23

Teken dat men niet meer weet hoe het probleem opgelost moet worden. Binnenkort zullen er ook wel wichelroede lopers ingezet worden.

watazooi | 09-04-16 | 17:23

Een haring eten schijnt te helpen, waren we nooit opgekomen

Bokito ergo sum | 09-04-16 | 17:22

@LuckyGirl, precies.

ploppy | 09-04-16 | 17:21

LuckyGirl | 09-04-16 | 17:16
Vind 'm meer lijken op Michiel Romeyn als Theo!

Gualtiero | 09-04-16 | 17:20

Tja, hij voldoet natuurlijk aan de belangrijkste eis van de gemeente, noem vooral de olifant in de kamer niet (de Islam), maar gooi het terreurvraagstuk op puberproblemen. Typisch zoiets dat alleen een linksdragende gemeenteambtenaar kan bedenken.

thijs4419 | 09-04-16 | 17:18

NOS: Nederlander pleegde IS aanslag...

ploppy | 09-04-16 | 17:17

Gelukkig hebben we hier wel een hoop specialisten in het 'de-radicaliseren'.
Ook zo'n geweldig verzonnen en vooral vaak genoemde lege huls, in een poging de mensen te laten geloven dat er echt wel spijkers met koppen worden geslagen.
De bestuurders van dit land verdienen gewoon niet beter dan een aanslag, en dat is een grof schandaal.

Jackanders | 09-04-16 | 17:17

Hij lijkt op Michiel Romeyn in de sketch "scheepskamelen".
Mooidenkers houden van mooipraters.
Die keten verbreken betekent wakker gemaakt worden met waterboarding als ontbijt.
Vive la evolution!
Dood aan de dino's!

LuckyGirl | 09-04-16 | 17:16

Liever geen echte expert, zodat je de echte oorzaak niet hoeft te benoemen. Zo ken ik de PvdA weer.

Trekhaas | 09-04-16 | 17:16

Amsterdamse Greet Hofmans affaire dus
met als verschil dat ze in het hoofdstedelijke zich geen ene donder van kritiek aan gaan trekken
en voortgaan op de ingeslagen weg
Major aanslag binnen 1,5 jaar dus, gevolgd door 'bikkelhard ingrijpen' door de zachte eitjes in de gemeenteraad

Tobi | 09-04-16 | 17:16

Als je hulp zoekt voor dit probleem vraag je de experts om hulp, de Mossad.
succes Pays-Bah.

hovawart | 09-04-16 | 17:14

Amsterdam.

Gualtiero | 09-04-16 | 17:14

Ik heb toch een vraagje aan die zogenaamde 'experts'. Waarom zien we geen radicale aziaten? Ze zijn vaak slechter geintegreerd dan moslims. Waarom zien we geen geradicaliseerde christenen? Hun religie wordt meer beledigd dan moslims. Waarom zien we geen geradicaliseerde gamers? Zij zitten vaak dieper in een geweldscultuur dan moslims. Waarom zien we geen geradicaliseerde homo's? Zij worden ernstiger gediscrimineerd dan moslims. Waarom zien we geen geradicaliseerde wajongers? Zij krijgen nog minder stageplaatsen dan moslims. Zo kunnen we doorgaan. Het probleem met moslims is dat ze allemaal aanhanger zijn van de islam, en de islam is de voedingsbodem voor de doodscultus, simpelweg omdat het salafisme nu dicteert wat moslim zijn precies inhoudt, en wie het daar niet mee eens is kan zelfs op een fatwa rekenen in Nederland (!!) Dus, we zien - heel hard - door sociale druk en ingebouwde afvalligenverkettering danwel vervolging onderling moslims steeds meer richting een allesomvattende totaliaire veroveringscultus met doodseskaders die uit compleet sektarish geconditioneerde zeloten bestaat, en wij vergelijken dat met PUBERS??

Adversary | 09-04-16 | 17:14

@VanBukkem | 09-04-16 | 17:07

Wat van ver komt, is beter. Echt, zo werkt het. De beste man heeft waarschijnlijk ook nog eens een bijzonder accent.

balustrade | 09-04-16 | 17:11

Vanderlamaargaan!

De Profundus | 09-04-16 | 17:11

"Soort zoekt soort", het levende bewijs. Hoe komen we van dit soort politieke klojo's af?

poisonivy | 09-04-16 | 17:10

Onze partijbons en burgervader van mokum kan met gerust hart zeggen dat (mocht er iets gebeuren in zijn stad) dat hij er alles aan heeft gedaan om radicalisering te stoppen, echter doet hij bijster weinig aan de anti-westerse opvattingen van zijn gekleurde burgers.

hovawart | 09-04-16 | 17:10

Denk dat het haar schuld is: Nicky Jansen Schoonhoven
Crisismanager/senior adviseur burgemeester Amsterdam bij Gemeente Amsterdam

balustrade | 09-04-16 | 17:09

Tuurlijk, de gemeente Amsterdam moet er weer eentje helemaal uit Ierland importeren. Alsof er in dit land niet genoeg van dat soort mafklappers/gebakkenluchtverkopers rondlopen.

VanBukkem | 09-04-16 | 17:07

Als expert op radicaliseringsgedrag zeg ik:
De koran en moslim zijn of geworden.
Dat is eigenlijk in hoofdzaak dat je weten moet.
Dan kan er van alles gaan bijslepen zoals laag IQ, weinig kansen gekregen, slechte opvoeding etc. maar, die zaken zijn allerlei voorbeelden van de achtergrond van geradicaliseerde gasten die niet altijd opgaan. Wat wel altijd blijkt opgaat is het koran/moslim component.

Rest In Privacy | 09-04-16 | 17:02

Kunnen de Amsterdammers hier geen referendum over aanvragen? Out met die kwakzalver

B0kito | 09-04-16 | 17:01

Radicalisering kan je maar op één manier aanpakken: de radicalen 's nachts met veel machtsvertoon van hun bed lichten en langdurig vastzetten of uitzetten, de moskeeën waar ze hun vuil spuien dichttimmeren en hun familie bij bewezen medeplichtigheid in hun geheel terug naar het land van hun andere paspoort sturen.
De rest is lulkoek en word door de islamitische gemeenschap als een teken van zwakte van de kufar gezien.

sinar2 | 09-04-16 | 17:01

Het is onvoorstelbaar hoe graag de politiek de westerse cultuur om zeep wil helpen. Bouwen ze op de Balkan een hek gaan ze een luchtbrug instellen om ze op te halen. Knettergek.

Gewinflipt | 09-04-16 | 16:59

Sliptong | 09-04-16 | 16:52
Klopt, de vraag is ernstig genoeg. Alleen is de oplossing weer typisch rubbertegels Nederlands. Dus in dat perspectief mag v.d. Laan recht in het bekje worden uitgelachen. Daarbij is het Geenpeil en Geenstijl.

Acar_ketimun | 09-04-16 | 16:59

'Zo'n man met wilde lokken en bezweerderige theorieën zal zolang de mens geneigd is tot romantische oplichting altijd werk blijven vinden.' LOL

Bram van Ojik | 09-04-16 | 16:58

We waren dicht bij de oplossing: de landen van de Visegrád-groep die hekken om Europa opwierpen. Maar de cultureel-marxisten hebben weer een sluiproute gevonden: een goddamn luchtbrug.
Europa zal hoe dan ook geïslamiseerd worden als het aan de linksen ligt.
#thegoddamnislamistheproblem
#thegoddamnmarxismistheproblem

Aristotalloss | 09-04-16 | 16:52

stenenbeen | 09-04-16 | 16:42: Volgens mij heten die sinn fein tegenwoordig. Nou ja, dat is een grapje natuurlijk. Ik zou 't er wel niet te veel over hebben als je die kant op gaat als buitenlander.

sufkut | 09-04-16 | 16:52

Nou nou Geensteil, wat een rancune. We moeten niet lachen met-zn-allen om een overduidelijke hulpvraag van de gemeente 020 Gaza: HEllllllup, we weten het niet meer, hier heb je een paar miljoen, doe wat, arrrrrrgh-we-gaan-allemaal-deaud.

Sliptong | 09-04-16 | 16:52

Hij ziet eruit als een nooit volwassen geworden babyboomer uit '68, dus moet hij wel In Orde zijn voor Amsterdam.

brulkikker | 09-04-16 | 16:51

Van der Laan (onlangs stilletjes weer voor 6 jaar benoemd) is vooral geïnteresseerd in politiek correcte prietpraat en iedereen die hem dat komt influisteren zet hij op de loonlijst. En als je wat anders zegt stuurt hij zijn knokploegen (AFA) op je af. Weerzinwekkende vent, en niet mijn burgemeester.

très cool | 09-04-16 | 16:51

Graaf maar dieper, graties tip van mij. :)

Ongeblustekalk | 09-04-16 | 16:50

Een grapje zeker.
Ik meende in hem de nieuwe conducteur van de Fyra trein te herkennen die een beetje laat op het perron verscheen....
De trein was al weg.

dijkbewaker | 09-04-16 | 16:50

Tsja, hoe zullen we het noemen? Wanbeleid, natte vingerwerk of gewoon ouderwets gepruts? Als dit soort types ons veilig moeten houden, kun je zo veel agenten met automatische wapens in je stations zetten als je wilt, maar dan blijft het dweilen met de kraan open.

TGINL | 09-04-16 | 16:49

David de MoslimFluisteraar, The Muslimwhisperer.

hovawart | 09-04-16 | 16:49

Ik ben ook een expert. Uurtarief €450 exclusief BTW, exclusief reis- en verblijfkosten (zie voorwaarden bijlage C.3 van algemene voorwaarden) en exclusief kantoorkosten van 10%. Voor reistijd wordt 50% van het uurtarief in rekening zonder doorberekening van de kantoorkosten.

balustrade | 09-04-16 | 16:48

Van der Laan, geef op die baan :-)

thorrie | 09-04-16 | 16:48

Tsja, het is tenminste beter dan... een VVD'er?

automobilaterealist | 09-04-16 | 16:47

Wutbürger_ | 09-04-16 | 16:44
correctie... verkeerd gelezen.

Wutbürger_ | 09-04-16 | 16:47

Bij mij blijven de vragen steken: Wie is verantwoordelijk voor de keuze voor deze man? Hoe komt zo een beslissing tot stand? Zijn diegene die hierover gaan wel competent genoeg? Wat doen we met deze faalhazen?

r@face | 09-04-16 | 16:44

Tsja, kwakzalvers huren liever een kwakzalver in dan de oorzaak even voortvarend aan te pakken (of over de grens te zetten). Want dat zou broodroof zijn, van zichzelf dan.

ben kokhals | 09-04-16 | 16:43

Typische Amsterdamse zweverigheid

2ndaccount | 09-04-16 | 16:43

Hoe kan je je in vredesnaam inlaten met zo'n persoon zonder een gedegen achtergrondonderzoek te doen?

De politiek blijft faal op faal op faal stapelen. En komt er nog mee weg ook.

Heau even | 09-04-16 | 16:43

Lange haren en charisma zijn voor bepaalde mensen genoeg om aan alle voorwaarden te voldoen.

Dutch_Holland | 09-04-16 | 16:43

Klopt ik ken zijn kont verhalen wel. Hij adviseert wel meer..
Volgens mij heeft hij radicalisering van Wikipedia geleerd. Nix waard. Wegwezen en oprotten.
Al..

Ongeblustekalk | 09-04-16 | 16:43

Eerlijk is eerlijk, over deIRA hoor je niet zoveel meer.

stenenbeen | 09-04-16 | 16:42

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl