Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE. Kamerbriefing over MH17 onderzoeksdebacle

Live vanaf 1400 uur: een 'Ambtelijke briefing over Repratriëringsmissie MH17'. De titel zegt het al: we krijgen een heleboel omfloerste bureaucratenlingo, want onder de streep heeft het Nederlandse bergingsteam dus ondanks alle goede bedoelingen geen flikker bereikt in het rampgebied. Mark Rutte zou 'niet rusten' tot de 'onderste steen boven' zou zijn, qua onderzoek naar en vervolging van de daders. Maar toen puntje bij vliegtuigwrak kwam, heeft het onderzoeksteam het rampgebied maar voor een schamele 6% onderzocht. Die overige 94% wordt vanmiddag dicht geouwehoerd, in dikke beleidstaal die moet suggereren dat er Echt Heel Is Veel Bereikt. De waarheid is dat er slechts 1 lijkkist en een vliegtuig vol spullen terug is gekomen uit Oekraïne, er nog talloze lijken liggen te vergaan in de soon to be Russische akkers rond Donetsk, en er nog geen enkele suggestie bestaat dat "we" dicht bij arrestatie & vervolging van de daders zijn. En áls daar op dit moment achter de schermen werk wél van gemaakt wordt, dan gaan we daar in de Tweede Kamer vanmiddag niks over horen. Blijft over: stomme boycots waar Nederlandse bedrijven in glas- en tuinbouw onder lijden (ook in eigen land), een MinPres die geen greintje leiderschap uitstraalt en een MinBuZa die de geschiedenis in gaat als De Man Die Zo Mooi Huilde In De Veiligheidsraad. Beiden zijn er overigens niet bij vanmiddag en dat zij zich niet durven laten zien, zegt alles over de belabberde staat van de afwikkeling van MH17. Wat een land en wat een leiders.

Reaguursels

Inloggen

trip666 | 12-08-14 | 16:58
Bij punt 8 en 9 heb je wel een smokinggun, alleen weet je totaal niet waar en wanneer er op wie geschoten is. Kerry oreert uit een glazen bol als hij meer info toewijst aan dat filmpje.

Die implicaties bij punt 3 krijg je pas als je die schending kunt waarnemen, dan moet je al die radar opgesteld hebben. Dat je proxy tegenpartij toevallig niet ruim in de vliegtuigen zit, betekend niet dat de nut en noodzaak van het opstellen van luchtafweer in oorlogsituatie plotseling verdwijnt.

Dat de zesde vloot in de zwarte zee ligt, betekent niet automatisch dat op de eerste schending wordt ingegrepen. Op termijn waarschijnlijk wel, maar dan kan Kiev al cruciale schade opgelopen hebben.

Niet alleen een UA fighter is een optie, ook een Russische.

Feynman | 12-08-14 | 17:34

Feynman je bent geweldig...
Maar als ik jouw punten 8 en 9 lees ben je het eens dat die "smoking gun" van de Kiev/Amerikanen is debunked toch? "Dit is de BUK die het gedaan heeft en zich terugtrekt over russische grens" zoals Kerry toch zegt.
En uit punt 10) ze hadden wel gelijk satelietmateriaal om te bewijzen dat Russische artillerie vanuit Rusland op de Donbass aan het schieten was. Nu hebben ze, behalve een Google Map plaatje dat met MS Paint een pijltje op is gezet, ... helemaal.... niks....?
Nog niet eens het flight path van MH17 op een fatsoenlijke radar, zoals Rusland.

Punt 3) vind ik je argumentatie dubieus ook vanwege de US 6th fleet in de Zwarte Zee. Als Rusland het luchtruim schendt zijn de implicaties al snel niet te overzien en met die paar (ik geloof 16) BUKs van ze houden ze de Russische luchtmacht niet tegen. Dus blijft dat verdacht vind ik.

Uit je Punt 6) lees ik dat je de mogelijkheid van een UA jet nog openhoudt. Dat lijkt mij fair en unbiased.

En nu maar wachten op het onderzoek. Ik denk niet dat daar veel in gaat staan en dat zegt dan ook wel weer heel veel. We wachten het af!

trip666 | 12-08-14 | 16:58

trip666 | 12-08-14 | 12:06
De belangrijkste waarnemingen inconsistent met een BUK raket zijn de plaatdelen waar ingaande en uitgaande scherf inslagen op te zien zijn. Als er sprake is van 1 raket zou je schade in 1 uitwaaierende richting moeten zien. Dat zien we niet.

RT:
1) Ook de drie andere lijnvluchten zie je op de ruwe radarbeelden onmogelijke tijdelijke koerswijzigingen maken. Haaks een bocht maken kan niet met een groot passagierstoestel. Ook een radar maakt af en toe een meetfout. Ik vermoed dat de drie vluchten in werkelijkheid gewoon een rechte lijn vlogen.
2) Volgens bij kaartje onder punt zes zijn alle drie de vluchten, ook MH17, wel degelijk teruggekeerd op eigen koers.
3) Oekraïne wil graag Air dominatie boven eigen grondgebied houden en weet dat Rusland vliegtuigen heeft. Dit is echt op de Peter R de Vries tour.
4) Zie 3, en je kan een luchtafweergeschut ook gebruiken om te monitoren waar je artillerievuur neerkomt. Daarnaast kan Oekraïne hun eigen BUK systeem gebruiken om te monitoren hoe zichtbaar hun eigen militaire kisten zijn voor de BUK systemen van de vijand. Waar hun eigen neergeschoten toestellen crashen.
5) Een stijging van 7 systemen naar 9 is niet schokkend. Dat na de ramp alle drie de partijen hun BUK systemen gedeeltelijk hebben teruggetrokken is ook conform verwachting.
6) Dit punt kan op twee manieren uitgelegd worden. Of het toestel is gaan kijken wat er met MH17 is gebeurd, of het toestel heeft geschoten. Is het de getuige of is het een dader?
7) Dit punt spreekt zichzelf tegen of het nu een heli of een jet is, of het militair of civiel object is en de laatste opmerking hoort onder punt zes. Het gaat hier om waarnemingen na incident, dit gaat dus over een getuige, niet een dader. Pas zichtbaar toen het hoog genoeg vloog voor radar, 9,5 kilometer onder incident hoogte. Wat het ook voor vlucht was, het is niet relevant.
8) RT linkt hier de locatie van een filmpje aan het adres van de autohandelaar die op een billboard reclame maakt. Liever had ik een geolocatie gezien zoals in ukraineatwar.blogspot.nl/2014/07/russi... maar dan zonder een willekeurig lijntje tussen de rampplek, de plek waar gefilmd is en het Russische achterland. Niets verteld dat dit BUK systeem ook HET buk systeem zou zijn.
9) Er zijn voor MH17 meerdere vliegtuigen boven MANPAD hoogtebereik neergeschoten. Half volle BUK systemen vertellen weinig.
10) USA is er niet zo happig op om publiekelijk te maken wat ze net wel en net niet met spionage satellieten kunnen zien in het Infrarood gebied.

Dailymail
Het filmpje laat na 23 seconden de eerste rookwolk zien. Het filmpje begint dus minuten na het doodvonnis van MH17. De rookwolk lijkt klein, maar omdat deze is afgesneden door huizen heb je geen indicatie van afstand.

Feynman | 12-08-14 | 13:05

@Feynman allereerst ontzettend bedankt voor je duiding. Als ik het goed lees heb jij (nog) geen waarnemingen die flagrant inconsistent zijn met een BUK raket; al lijk jij je ook te verwonderen over het gebrek aan schade van de impact?

Als ik overigens de persconferentie van Kerry bekijk, tijdstip? binnen uren na de ramp?, met "enormous amount of evidence" en waar ze dan mee komen: www.youtube.com/watch?v=kzw1FSd5jKE
en die nog eens vergelijk met waar de Russen mee kwamen, toch ook vrij snel na de crash namelijk op maandag 21 juli 12 's-avonds laat:
rt.com/news/174496-malaysia-crash-russ...

Dan winnen de Russen in ieder geval op (schijnbare) kwaliteit van bewijsvoering. En zijn hun op het oog niet onredelijke vragen nog immer onbeantwoord.

Ik kwam verder dit filmpje nog tegen dat ik niet eerder heb gezien: www.dailymail.co.uk/news/article-26976...

Kan iemand die Russisch spreekt eens vertalen wat die mannen tegen elkaar zeggen?
Het filmpje lijkt zeer snel na/tijdens de crash gemaakt te zijn, in het begin van het filmpje zijn de rookwolken nog erg klein zo lijkt het en die worden snel groter gedurende.
Wat zeggen die kerels tegen elkaar?

Feynman, nogmaals, het helpt een goede discussie en waarheidsvinding door argumenten met tegenargumenten te ontkrachten waarvoor alleen maar dank en hulde. Noem mij een naief gelover in Verlichting, "het vermogen van mensen om zelfstandig te denken zonder leider" (I. Kant), maar ik geloof dat ik mijn acadamische opleiding ook heb gekregen om met gezond verstand op basis van zichtbare en niet controversiele feiten/waarnemingen conclusies te trekken en die te delen. Zodat - zoals vroeger op NNTP al het geval was - de beste argumenten uiteindelijk de meeste kudo's krijgen en truth by endorsement wellicht een eerlijker en neutraler en rationeler beeld schept op de gebeurtenissen op het wereldtoneel dan de door en door gekleurde rapporten en analyses van de betrokken propagandamachines.
Dus wie weet kan het mooie GeenStijl en haar geeerde publiek naast het oplossen van kruimeldiefstallen en straatgeweld ook een bescheiden bijdrage leveren aan de Whodunnit van een dergelijke act of terror!

trip666 | 12-08-14 | 12:06

trip666 | 11-08-14 | 22:25
De pluim van een BUK heeft alleen in de eerste stage om snelheid te maken een vrij dik karakter, zodra deze op snelheid is schakelt de aandrijving terug en zie je m bijna niet meer.

Ik zou van een BUK alleen een kerosine explosie verwachten als deze voornamelijk inslaat op vleugels en midsectie. Punt alleen is dat de cockpit veel zwaarder beschadigd is dan panelen in de buurt van de brandstof. In een brandstoftank is tijdens grote delen van de vlucht te weinig zuurstof om tot een explosie te komen.

Ik geloof alleen dat een BUK 1 van de mogelijke verklaringen is. Lees mijn comments van de dag van de ramp maar terug, ik sluit air 2 air niet uit. www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/07/...

Het is niet mijn doel op zich argumenten te ontkrachten. De ramp wordt door twee grootmachten misbruikt voor hun eigen agenda. Om orde te scheppen in die chaos probeer ik zo veel mogelijk technische non sequiturs de wereld uit te helpen zodat we misschien ooit achterhalen wat er gebeurt is.

Ik heb al drie column lang aangeven drie verdachtengroepen te hebben. Kiev, die een stuk of acht BUK systemen online hadden op dat moment in die regio en met gevechtsvliegtuigen daar vlogen. Donetsk, die ook BUK systemen op hun grondgebied hadden vanuit Rusland en vanuit Oekraïense deserteurs. En Rusland, doodleuk vanaf Russisch grondgebied een BUK afvuren over Oekraïne heen, zoals ze dat al weken met GRAD`s ook doen. Of gewoon een Russisch toestel die over Oekraïns grondgebied heen vliegt.

Inmiddels ben ik zo cynisch geworden dat als politici binnen een dag met een vinger kunnen wijzen naar de dader, ik zeker weet dat ze liegen en nooit meer geïnteresseerd zijn in de waarheid. Onderzoek duurt gewoon altijd langer,

De Amerikanen hebben Infrarood beelden. Wat natuurkundigen die weleens gespeeld hebben met dergelijke warmtestraling weten, is dat de nauwkeurigheid zielig is van die opnamen.

Van een schot zie je wel de plotselinge flits van extra warmte, maar je kan die niet echt een locatie op een meter nauwkeurig toekennen, eerder tientallen kilometers onnauwkeurigheid. Voor de koude oorlog was dat geen probleem, iedere ICBM uit Sovjet gebied is foute boel.

Amerika wijst een afvuur locatie aan, waar binnen die fundamentele locatie onnauwkeurigheid drie verdachtengroepen een BUK systeem hebben staan. Dit bewijs kan als het al niet een paint exercitie is alleen aantonen waarmee geschoten is, maar absoluut niet door wie.

Al zou je de locatie wél hebben, wie zegt mij dat een BUK systeem niet even op het grondgebied van de ander wordt gezet om de ander een oor aan te naaien? BUK is in een half uur op te bouwen, af te vuren en weg te rijden.

trip666 | 11-08-14 | 22:31
300 kilo lijkt veel, maar is minder dan een procent van het gewicht van het toestel. De schade is het probleem, het toestel wordt niet uit koers geschoten als een biljartbal.

Je ziet veel schade op de cockpit, andere delen veel minder. Wat er ook gebeurt is, afgaande waar welke delen zijn gevallen is op 10 km hoogte vooral het voorste segment als eerste kapot gegaan. Daarna is het dak inclusief bagagecompartimenten als eerste eraf gewaaid. Dit zijn allemaal delen die direct vallen en dus het meest westelijk op de crashsite liggen.

Andere delen hebben nog gedeeltelijk doorgevlogen/ doorgevallen. Die liggen veel oostelijker. Afgaande op de felle kerosine explosie en brand op de grond zijn een deel van de tanks grotendeels intact op de grond gekomen. Dat zou kunnen verklaren waarom een derde van de lichamen niet geretourneerd zijn.

Door het vallen overschrijdt het restant van het toestel op een gegeven moment de never exceed airspeed en worden zaken zoals vleugeldelen na de motorophanging & staart van het restant toestel afgetrokken. Deze fladderen als een Esdoorn, Es, Haagbeuk of Lindezaadje in een naar een willekeurige positie op de grond.

Laatste en meest Oostelijk om de grond zie je de crash van de midsectie inclusief brandstof uit de romp en restanten vleugels tot en met motorophanging.

Flatulent | 11-08-14 | 22:31
Zo`n systeem zal meestal iets landelijk staan voor camouflage en geen last te hebben van harde nabije radarreflecties. Die boeren gaan niet 123 praten, want die weten dat er dan ongenood bezoek komt. Dat die foto`s nog niet rondzwerven, betekend niet dat ze er niet zijn.

Daarnaast, er wordt daar al maanden geschoten, je weet achteraf pas welk schot nieuwswaardig is. ukraineatwar.blogspot.nl/ Heeft trouwens veel van dergelijk handwerk.

Voor iedereen, ik probeer niet naar een bepaald punt heen te werken, ik probeer te voorkomen naar een overhaaste conclusie te springen. Daarom stond in mijn eerste of tweede MH17 column: "Als het al een BUK is geweest, ..."

Feynman | 12-08-14 | 11:18

@NFC: Mag ik u aanbevelen het Caberet/stand up comedian van Robert Newman, The history of oil. Geschiedenis maar toch om te lachen:

www.youtube.com/watch?v=2DCwafIntj0

Mark_Pugner | 12-08-14 | 04:22

@trip666 | 12-08-14 | 01:40
Zowel bij de NOS als bij Nieuwsuur zijn inmiddels vragen gesteld over het optreden van de authoriteiten in Ukraine zoals de brandweerlieden en de BB.
Het lijkt er op alsof de MSM al terugkrabbelen wat betreft hun eerdere berichtgeving.
Nog niet genoeg, maar interessant om te zien.
Jij bent tenslotte iemand die dit vanaf dag 1 aan de kaak heeft gesteld. Goed dat je blijft onderzoeken en vragen blijft stellen. Waar dan ook aan wie dan ook.

NFC | 12-08-14 | 01:51

Ik heb een kamervraag. Voor de PVV of voor Bontes.

Wat is de eerste indruk van het team ter plaatse voor wat betreft de schuldvraag. Rechtvaardigen de tot nog toe bekende feiten betrokkenheid van Rusland en de tegen Rusland ingestelde sancties? Hoe is de pro-russische/pro-oekrainese stemming ter plaatse?

OK, 2 vragen.

T666.

trip666 | 12-08-14 | 01:40

t zuigt bigtime, nou dan maar een 10 letter lingo woord

Occipitaalcasibus | 11-08-14 | 23:38

Feynman | 11-08-14 | 21:28

Maar je vergeet dat een BUK lancering een pokke herrie maakt en in ieder geval op de grond flink wat rook produceert.

Als dat ding dan zoals Kiev beweert, midden in een woonwijk staat, dan maak je me niet wijs dat er niet iemand een foto of video heeft gemaakt en gepost.

Van iedere scheet wordt normaal een foto gemaakt...

Flatulent | 11-08-14 | 22:31

1 vraag nog: hoe zou een Boeing777 er volgens jou uitzien na impact van een 300kg warhead aan shrapnel die met 900 km/u inslaat?
Kijk ook op 1:22 van dat filmpje met die BUK raket.
Dan verdampt dat vliegtuig zo ongeveer? Nu is het bijna in zijn geheel met hele lichamen en hele bagagecompartimenten e.d. naar beneden gevallen? Is dat consistent?

trip666 | 11-08-14 | 22:31

@Feynman | 11-08-14 | 21:28
OK, Fair enough.
Volgens mij kan je overigens een pluim tot 10km hoogte (het hoogste deel is het langst na lancering zichtbaar) vanaf tientallen kilometers waarnemen. 10km / 90m = 100sec het vliegtuig is in anderhalve minuut naar beneden gevallen. Afgaande op de rookpluim van het tweede filmpje denk ik dat het vliegtuig daar nog geen minuut ligt...

Welke andere sporen zou een BUK achtergelaten moeten hebben (die bij mijn weten nog niet gevonden zijn...)
1. Shrapnel impact op het vliegtuig
2. Restanten van een BUK raket op de grond?
3. Thermale sporen op satelietbeelden waar Kerry het binnen een uur na de ramp over had; maar die hij vervolgens niet vrijgeeft?

En verder zegt men: BUK impact is grote impact/kinetische energie dus inclusief kerosine explosie in de lucht; terwijl ik meen veel brandende kerosine brand op de grond te zien op bovenstaand filmpje.

Feynman, geloof je dat een BUK het vliegtuig heeft geraakt? Op basis waarvan, omdat de Amerikanen dat zeiden?
Weet je het niet maar ontkracht je enkel mijn argumenten omdat die niet deugdelijk zijn? (Het is eigenlijk de omgekeerde wereld, ik toon aan dat het geen BUK was ipv de steller bewijst)
Hoe kijk je aan tegen de verhalen van mitrailleur/snelkanon sporen in de cockpit?

Wat vind je van Igor Komoloisky? De baan die hij Hunter Biden en andere Friends & Family (vooral kinderen) van westersse machthebbers aanbiedt? Het haaienaquarium op zijn kantoor? Het feit dat hij door vriend en vijand erkend wordt als financier van zo ongeveer alle front bataljons die in de Donbass actief zijn? De herkomst van zijn vermogen met schimmige "security firms" fabrieken bezetten zwaaiend met dubieuze vonissen van lagere rechtbanken?
Qua motief en middelen een duidelijke kandidaat vliegtuigneerhalert als je het mij vraagt...

trip666 | 11-08-14 | 22:25

Ik de meeste verslagen op de diverse websites mis ik een paar relevante onderzoeksvragen.

1. In de periode voor de crash hield de NAVO oefeningen in oostelijk Europa waarbij het radarsignaal van vliegtuigen verminkt cq gehinderd werd. Dit staat in de beantwoording van de Duitse regering op kamervragen daar hoe het kon dat burgervliegtuigen zomaar van de radar verdwenen. Deze oefeningen gingen ook daarna nog door tot en met 17 juli.

2. De in beslag genomen gesprekken van de burgerverkeersleiding zijn spannend, maar wat met de gesprekken van de militaire verkeersleiding?

3. Levert mitailleurvuur van een 30 mm ook hulzen op? Deze zouden dan in de buurt van de crashsite gevonden moeten kunnen worden.

LieberLiber | 11-08-14 | 22:22

trip666 | 11-08-14 | 20:03
Buk missile is een solidrocket type. Die laat niet zoals bij een verbrandingsproces waterdamp achter die nergens naartoe gaat. Nergens mee kan reageren. Een raket geeft een reeks andere chemische afvalproducten die niet zoals waterdamp bij verzadigde lucht zich als een witte wolk manifesteert.

Het is 1 ding een pluim te zien naast de afvuurlocatie, je zoekt nu naar de pluim van afvuren, orde grootte twintig kilometer verderop. Immers, ondanks dat het toestel in delen opbreekt, start ieder deel met de horizontale kruissnelheid van het toestel. Plek van afvuren raket is niet plaats delict is niet plaats crashsite.

Je ziet in je eigen filmpje op 1:01 al hoe snel het uitwasemt nabij de grond. Dat is geen toeval maar militair heel handig. Je wil die locatie niet met een vijf kilometer hoge witte pijl aan de vijand weggeven.

Uitgaande van een BUK mag je eerst 10 kilometer omhoog afleggen met 900 meter per seconde, dat is al 12 seconden. Dan moet je wachten totdat het toestel naar beneden komt. Dat gaat niet met mach 3. Een kogel valt met 90 m/s naar beneden. en.wikipedia.org/wiki/Celebratory_gunf...

Je zoekt dus in de beelden een reeds uitgewasemde pluim, ruim een minuut na afvuren op tientallen kilometers afstand. Dan komt het mij niet schokkend over dat het nog niet gelukt is.

Feynman | 11-08-14 | 21:28

Mark_Pugner | 11-08-14 | 19:21
En niet te vergeten, onze eigen, Royal Dutch Shell:

Energieconcern Shell heeft gisteravond met Oekraïne een deal gesloten over schaliegas. Met de overeenkomst is 10 miljard dollar gemoeid, ongeveer 7,5 miljard euro. Het is de grootste Europese investering in schaliegas tot nu toe.

De partijen gaan samenwerken op het Joezivska-veld in het OOSTEN van Oekraïne. Op termijn zal het jaarlijks tenminste 7 miljard dollar moeten opleveren,aldus de Oekraïense minister van Energie. Het land heeft een van de grootste voorraden schaliegas in Europa.

Bericht is van januari 2013, voor alle onlusten dus.

nos.nl/artikel/466060-shell-wil-oekrai...

Er zijn heel wat mensen bereid voor 7 miljard een vliegtuig neer te halen. En/of een oorlog te voeren.

vansuyle.com | 11-08-14 | 20:33

Mark_Pugner | 11-08-14 | 19:21

Ik denk dat er wel meer geschoten gaat worden dan alleen in de voet.

Rusland heeft inmiddels 45.000 bij de grens en is op complete oorlogssterkte. The shit's gonna hit the fan bigtime...

www.telegraaf.nl/buitenland/22954133/_...

Flatulent | 11-08-14 | 20:05

@Feynman | 11-08-14 | 19:53
En die streep?

trip666 | 11-08-14 | 20:03

trip666 | 11-08-14 | 19:36 Incidenten zijn er altijd geweest ook al direct na het einde van de eerste wereld oorlog. De league of Nations heeft eigenlijk altijd voor joker gestaan. Interne conflicten in Rusland of Japan die delen van China inneemt tussen 1920-1929.

Nationalisme is één van de belangrijkste ingrediënten omdat jij het volk nodig hebt om oorlog te voeren. En het nationalisme komt langzaam weer terug al wordt deze geleid door een andere "vijand" dan de mogelijke daders achter MH17. Dan zitten wij nog in begin 1929.

In incidenten kan de Krim situatie vergeleken worden met de Rijnlanden die in 1936 verovert werden door de Duitsers omdat zij menen het hun goed recht was. tussen 1936 en 1939 zijn Oostenrijk, Slovakije en deel Tsjechië herovert (dan vrijwillig overgedragen).

Incidenten zijn moeilijk om te beoordelen. Er moet gekeken worden naar hoe het volk bespeeld en gestuurd wordt. Dat is het gevaarlijke aan de situatie.

cees2025 | 11-08-14 | 20:01

trip666 | 11-08-14 | 19:33
BUK missile vliegt met drie keer de geluidssnelheid. Dat geluid bereikt dus pas het toestel, lang na de raket. De opname stopt bij inslag van de raket, lang voordat het geluid daar is.

Feynman | 11-08-14 | 19:53

@cees2025 | 11-08-14 | 19:29
Het laatste wat ik gehoord heb is dat de EU er veel aan gelegen is een blokkade te vormen zodat Rusland haar gaten niet gaat vullen met Zuid-Amerikaanse (Brazilie) producten.

Diplomaten zouden dit aankaarten bij de wereldhandelsorganisatie. Uiteraard met de mededeling naar de buitenwereld om de crisis te de-escaleren.

NFC | 11-08-14 | 19:44

@cees2025 | 11-08-14 | 19:29
Volgens mij is het 1937. Bombardement van Guernica terwijl HM Wilhelmina de vijfde Jamboeree opende. Dat werk.

trip666 | 11-08-14 | 19:36

@Mark_Pugner | 11-08-14 | 19:21
Wat jij zegt. Klaar als een klontje. Follow the money. And there's plenty over there.

trip666 | 11-08-14 | 19:35

@Feynman | 11-08-14 | 18:13
Zet het geluid even lekker hard op je PowerMac en kijk: www.youtube.com/watch?v=DDXScnEKaP0
Mij lijkt dat moet je met enige noise reduction toch duidelijk kunnen horen op de CVR.

En op andere wijze moeten kunnen waarnemen: is niet gebeurd althans niet vrijgegeven en de Russen ontkennen dergelijke waarneming.
Kijk ook naar: www.express.co.uk/news/world/489570/Ma...
Zie jij zo'n witte service-to-air pluim?
Raar toch?

trip666 | 11-08-14 | 19:33

Volgens de rebellen hebben de onderzoekers wel de crashsite volledig uitgekamd. Maar ze zeggen hierbij niet of het om Maleisische, Australische of Nederlandse onderzoekers gaat. Vermoedelijk hebben eerstgenoemde nationaliteiten wat meer lef. Hier het artikel, gooi het door translate als je Russisch wat stroef is: dnr.today/news/99-9-fragmentov-upavshe...

vansuyle.com | 11-08-14 | 19:30

NFC | 11-08-14 |

Over tijdlijnen gesproken men zou er goed aan doen om de documentaires te bekijken van 1929 tot 1939 voorafgaand de tweede wereld oorlog. Dat heb ik recent nog gedaan en er komt veel overeen. De verschillen zitten hem niet in het politieke spel maar in de alledaagse als mode en leefstijl.

Gevaarlijk spel maar wel wij komen nu overeen ongeveer met de politieke toestanden van begin 1929. U heeft nog even de tijd om een leuk plekje uit te zoeken in Canada of Argentinië wanneer ongeveer dezelfde tijdlijn gehanteerd wordt (al zal Zuid-Amerika ditmaal wel gerepresenteerd worden in de vorm van Brazilië).

cees2025 | 11-08-14 | 19:29

@TB2318 | 11-08-14 | 18:53
Point taken. Heb heel wat uurtjes studie in de man zitten inmiddels; kennelijk een soort woordblindheid voor (sommige) Slavische namen.

trip666 | 11-08-14 | 19:24

Laten we de muurkrant van vandaag hier even over opslaan:

Hij gaat fijn. Morgen stemmen de Oekrainse volksvertegenwoordigers over een hartverwarmend voorstel van Yatsenyuk, onze man in Kiev. De door Fucktoria Nuland cs. naar voren geschoven premier heeft een hele zooi sancties in een doos met een strik gedaan om die in navolging van Washington en Brussel door de Kremlin-schoorsteen te frommelen. Naast het op de zwarte lijst zetten van 172 Russische staatsburgers en 65 Russische ondernemingen zou hij graag zien dat er een einde wordt gemaakt aan het doorgaand luchtverkeer boven Oekrains grondgebied (1). En verder wil Yats het stoplicht op rood zetten voor de doorvoer van Russisch gas naar de rest van Europa. Daarmee wil ie Putin voor de noten schoppen wegens het sponsoren van terrorisme, de annexatie van De Krim en het aantasten van de Oekrainse souvereiniteit. Nou lijkt het er sterk op dat ie met dat pakket niet alleen zichzelf een kogel door zijn voet jaagt, maar zijn Europese weldoeners ook. Raken we door die kwakzalver straks nog in de problemen als we de piepers op het gas zetten, de verwarming op 21 rossen en/of ons net hebben ingezeept. Krijgen we dus een koekje van Oekrains deeg, want daar zit de bevolking al langer in de rats over wat er de komende winter gaat gebeuren. Goed, Oekraine "krijgt" 17 miljard dollar van het IMF, maar de bulk daarvan wil Yats gebruiken om zijn land op energiegebied onafhankelijk te maken. Betekent vooral als een waanzinnige de winning van schaliegas opvoeren. Oftewel de poen van het IMF overhevelen naar Burisma Holding van ... Azov Gruppenführer Igor Kolomoisky en Biden junior (2).

Rest staat op hun site

Mark_Pugner | 11-08-14 | 19:21

@Flatulent | 11-08-14 | 19:05
Het een sluit het ander niet uit.
Onderschat de relatie van de hoofdrolspelers niet en de slimheid van Putin.

NFC | 11-08-14 | 19:16

NFC | 11-08-14 | 18:38

Vind je het verhaal van Iran en de overeenkomsten dan niet erg toevallig?

Flatulent | 11-08-14 | 19:05

Waarom wordt NL verknetterd omdat ze niet alle lichamen kunnen identificeren? Het is toch logisch dat een deel is verbrand. Geen enkele Amerikaan neemt het cowboy Bush kwalijk dat niet alle lichamen van 9/11 zijn geïdentificeerd. Wat zijn we toch een zuur volkje. "Weg met ons". Neem nog een glas azijn.

TB2318 | 11-08-14 | 18:58

trip666 | 11-08-14 | 14:05
Doe eerst je huiswerk eens wat beter.
Kolomoisky ipv Komoloisky.

TB2318 | 11-08-14 | 18:53

@Flatulent | 11-08-14 | 18:30
Tot nu toe is de ramp niet gebruikt voor hardere sancties. Het zijn dezelfde sancties als die er al lagen vanwege de Krim en een versnelling van de sancties omdat Rusland te weinig zou hebben gedaan aan het sussen van het conflict.

De ramp heeft geen rol gespeeld in het sanctiepakket en daarom is in mijn ogen de lezing waar Rusland zelf bij betrokken is zoals ik schreef logischer.

NFC | 11-08-14 | 18:38

NFC | 11-08-14 | 17:51
Dat doe ik ook wel. Maar jij zegt dat de ramp niet in de tijdlijn past van het boycotspel. Maar dat doet die juist wel.
Alleen de annexatie van de Krim zou nooit voldoende zijn om dergelijke zware sancties op te kunnen leggen, dus waren zwaardere middelen nodig. En ik hou zelfs de mogelijkheid open dat de VS wel degelijk op de ramp hebben aangestuurd, ook al vanwege het feit dat zij wisten dat er BUK afweer stond, maar dit bewust verzwegen hebben naar hun bondgenoten.
Denk niet dat de VS niet zover zouden gaan voor oliebelangen, want zelfs als we Irak even buiten beschouwing laten, heeft de VS in 1953 al eens een aanslag op een president en zelfs een staatsgreep in een ander land op touw gezet, mede vanwege oliebelangen.
Als je veel tijd hebt dan kun je het hele verhaal (dat vanwege de Freedom of Information Act door zowel CIA als Obama bevestigd is) hier lezen:

graduateinstitute.ch/files/live/sites/...

Als het hele verhaal teveel is (en met 27 pagina's kan ik me dat voorstellen ;) ) lees dan even pagina 8 en 9. Daar staat precies beschreven hoe de CIA daar tewerk is gegaan.

Nog duidelijker wordt het uitgelegd in :
www.fas.harvard.edu/~hpcws/gavin.pdf

Voor degenen die de moeite nemen om wél het hele verhaal te lezen, zal blijken dat dit wel verdomd veel overeenkomsten vertoont met de situatie Oekraine/Rusland.

En ik mag misschien een complotter/aluhoedje lijken, maar een land dat in staat is om een oorlog te riskeren en zelfs een staatsgreep te laten plegen, alleen om oliebelangen veilig te stellen, is zeker ook in staat om 300 mensen, die toch geen VS burger zijn, op te (laten) offeren.

Hieronder 2 kleine stukjes (originele) tekst uit het document op
www.fas.harvard.edu/~hpcws/gavin.pdf

Veel leeswerk, maar voor degenen die geinteresseerd zijn in de manier waarop het westen zijn oliebelangen verdedigd, erg leerzaam.

"The strategic necessities of the situation, in my opinion, require
that we accept our responsibilities and act promptly ... to save
Iran.... It will also involve additional political, economic and
probably military commitments.... The actions now open to us
to save Iran may appear painful, costly and dangerous, but they
involve... only a small fraction of the money, material, manpower
and anguish that will have to be expended to hold Iran by
military action or to hold the remainder of the Middle East if
Iran should be seized and consolidated by the Communists...

The British had lost their investment in Iran in any case, and a
unilateral course of action by the United States was about the
only thing which had not been tried.
The President was impressed with this argument, and informed
Secretary Dulles that he ought to try to work out a position with
the British that would save their face but actually give the United
States control of the situation...."

Flatulent | 11-08-14 | 18:30

ben kokhals | 11-08-14 | 17:42
Buk komt met Mach3 aanvliegen, op die hoogte 900 meter per seconde. Dan volgt de explosie die het shrapnel uit de raket vuurt. Normaal explosief ontbrandt met iets van 4 km/s. De shrapnel zal daar iets van de helft tot driekwart van overnemen. (Docu aanslag RAF op Duitse Bankier vanuit een fietstas legde dat principe netjes uit.)

Dan gaan er dus stukjes metaal met bijna 5 meter per milliseconde door de cockpit heen. Als die cockpit 10 meter breed is, verwacht ik een geluidsfragment van maximaal 2 milliseconden. Daarna is de cockpit te kapot om nog data naar achteren te sturen. Mensen hebben een reactietijd van forse delen van seconden, er is nooit op de explosie door de piloten gereageerd.

Mij verrast het dus niet dat die banden nogal leeg zijn.

Feynman | 11-08-14 | 18:13

Ik ga nu wachten op de eerste onderzoeksjournalist die met een uitgebreid verhaal gaat komen.

NFC | 11-08-14 | 18:09

@nfc: de pvv is voorganger van de vld (vlaamse liberalen) uit de tijd van willy de clerk

Mark_Pugner | 11-08-14 | 18:07

@Flatulent | 11-08-14 | 17:49
Ik ben bang dat je dan aan een tunnelvisie gaat leiden.
Betrek in ieder geval Rusland in je verhaal.
Die heeft er echt niet bij staan kijken zonder er zelf voordeel uit te krijgen.
Ze zijn niet zo gek als dat ons wordt voorgespiegeld in de media.
Ook wat betreft mijn links in mijn andere tegels.
Hou alle opties open.

NFC | 11-08-14 | 17:51

NFC | 11-08-14 | 17:41
Waar het mij om gaat is dat er zoals het er nu naar uitziet, bewust is aangestuurd op een conflict met Rusland.

Alleen op die manier kan men de hele EU ineens als LNG klant krijgen.

Verder ben ik vergeten te melden dat ook de beloofde Nabucco gasleiding, van de baan is of in ieder geval veel vertraging heeft opgelopen omdat een van de belangrijkste investeerders (RWE) zich (toevallig ook in 2012) heeft teruggetrokken uit het project.

Ook deze tegenslag komt Shell wel erg goed uit omdat daarmee de afhankelijkheid van LNG (en dus de inkomsten van Shell) in de EU alleen maar groter wordt.

Flatulent | 11-08-14 | 17:49

#enpassant | 11-08-14 | 16:53 "En de AAIB, waarom is er wel een voorlopige onderzoeksverklaring afgegeven over de zwarte dozen, maar geen gegevens?"
.
Goede vraag. Die AAIB wordt nu al niet vertrouwd: "The other huge question mark is the initial findings of the Air Accident Investigations Branch (AAIB) in the United Kingdom, which had analysed the cockpit voice recorder and found "nothing out of the ordinary" in the flight. "At the very least, it would have been able to pick up the sound of impact of a missile blast. At the most, the sounds of the flight crew reacting to a massive explosive decompression". A high ranking Department of Civil Aviation-official also questioned the AAIB's findings. "It is a bit mind-boggling that there was 'nothing out of the ordinary' recorded throughout the entire playback of the cockpit voice recorder. (…) The black boxes rely on a different electrical source. The final few minutes should have been recorded before the aircraft disintegrated" (News Straits Times 09.08.2014, p.6)
Als er "nothing out of the ordinary" was, waarom is die opname niet openbaar gemaakt of tenminste aan de nabestaanden doorgegeven? Waarom heeft Nederland die BBoxen niet zelf uitgelezen en geanalyseerd? Wij betalen ons suf aan belasting en de overheid kan niet eens zo'n klus behoorlijk aanpakken. Wat een farce.

ben kokhals | 11-08-14 | 17:42

@Flatulent | 11-08-14 | 17:38
Je zal evengoed de rol van Rusland bij je onderzoek moeten betrekken. Zie mijn voorgaande tegels waarin ik een aantal links heb gepost. O.a. de ontmoeting met Obama en Medvedev.

NFC | 11-08-14 | 17:41

Voor degenen die nog zelf willen denken en zoeken op het net, even een opmerkelijke tijdlijn die wel verdacht veel steun biedt aan het feit dat de VS wel degelijk achter de opstand in Kiev en de problemen met Rusland zit.

De reden is: Schaliegas.

Onwaarschijnlijk?
Hier het verhaal, inclusief verifieerbare linkjes:

Shell is er na veel geld weggooien/investeren achter dat schaliegas in de VS geen haalbare kaart is en waarschijnlijk nooit winstgevend kan worden vanwege de hoge kosten voor het winnen en de eventuele schadeclaims vanwege de effecten op het millieu.

Wat doet Shell? Shell gaat zijn schaliegas experiment in de VS langzaam afbouwen en besluit om in te zetten op LNG...

nos.nl/artikel/622701-shell-ziet-minde...

Dit terwijl VS hebben "toevallig" in 2013 hebben bedacht dat ze maar eens meer LNG moesten gaan produceren zodat er geëxporteerd kan worden...

online.wsj.com/news/articles/SB1000142...

Inmiddels is er de afgelopen tijd flink gebouwd en hebben we op de maasvlakte een grote LNG terminal, uiteraard met Shell als eerste/grootste klant.

Uiteraard moet er dan wel snel een vrije handelszone komen tussen de VS en Europa, zodat die ook kunnen genieten van het LNG, dus Obama gaat zich daar in 2013 ineens hard voor maken...

www.nu.nl/economie/3352815/minister-vs...

En wat betreft onze mooie LNG terminal?
Deze wordt eind 2014 in gebruik genomen (volgens een bericht uit 2012)

www.nieuwsbladtransport.nl/Nieuws/Arti...

Vervolgens kennen we de rest van het verhaal... In Kiev breekt "spontaan" een opstand uit, regering wordt vervangen door een pro-westerse, wetende dat Rusland flink de pest in zou krijgen.
Vervolgens raakt de poep de ventilator flink en staan de VS te trappelen om zoveel mogelijk sancties aan Rusland op te leggen, wetende dat Rusland keihard gaat terugslaan door de gaskraan dicht te draaien en de EU (je verwacht het niet) ineens afhankelijk wordt van, jawel... LNG.

Flatulent | 11-08-14 | 17:38

@Mark_Pugner | 11-08-14 | 17:08
Weet jij toevallig om welke positie en organisatie dit zou kunnen gaan? National Chairman PVV (1997-1999). Het betreft hier natuurlijk niet de PVV, maar wie heeft die naam in die periode gebruikt?

NFC | 11-08-14 | 17:33

@Mark_Pugner | 11-08-14 | 17:12
Voor allen geldt dat zij een VVD geluid proberen te verdedigen. Tegen elk redelijk argument in.

NFC | 11-08-14 | 17:31

Mark_Pugner | 11-08-14 | 17:0 wat te weinig aandacht krijgt is de rol van verhofstadt..."
.
Ook weinig aandacht (op Biden junior na) krijgt dit: "An obscure private Ukrainian natural gas company has been hiring friends and family of Secretary of State John Kerry and Vice President Joe Biden, while seeking to influence Congress" time.com/2964493/ukraine-joe-biden-son...

ben kokhals | 11-08-14 | 17:18

ps al gemerkt dat de trollen in vergadering zitten? waar zijn de altijd aanwezige koreaanse slet, baby rasta, indoneesje en collega's?

Mark_Pugner | 11-08-14 | 17:12

@trip666: wat te weinig aandacht krijgt is de rol van verhofstadt als bestuurder bij exmar , de grootste gastankerboer in de wereld. zie zijn profiel op de website van exmar.

Mark_Pugner | 11-08-14 | 17:08

Well well, de losgeslagen landjepik-NAVO is "as we speak" al een paar dagen al een gek materiaal en wapens aan het invliegen om Kiev te helpen met hun tribunaalwaardige oorlogsmisdaden tegen de Oost-Oekraïnse bevolking. ic.pics.livejournal.com/rnoflyzone/715... Daarom moest het onderzoeksteam opdonderen. Nadat EU zich eerder enthousiast medeplichtig heeft gemaakt aan een staatsgreep in Oekraïne, en Nazis in het zadel geholpen heeft--een grove schending van het Boedapest Memoransum www.cfr.org/arms-control-disarmament-a... --en Kiev aan het moorden is geslagen, is de NAVO nu een volkomen onzinnige oorlog aan het opstarten waar Nederland alleen al als lidstaat medepichtig aan is. Zorg dat u een bureau heeft of een trap om onder te schuilen. De NAVO is vrede, de EU ook! Halleluja!

ben kokhals | 11-08-14 | 17:08

Eigenlijk ben ik al niet eens meer benieuwd naar het straks "voorlopige feitenrapport van de Nationale Veiligheidsraad inzake het neerstorten van MH17":

"Op basis van de verzamelde informatie kan geen conclusie worden getrokken voor wat betreft de schuldvraag van het neerhalen van het vliegtuig.
De tapes van Kiev ATC zijn opgevraagd doch deze waren in hetzelfde laatje als de vermiste Srebrenica fotorolletjes gelegd en zijn toen op mysterieuze wijze verdwenen.
Hoewel veel aanwijzingen zijn ontvangen dat er een BUK raket lanceerinstallatie van dhr. Komoloiksy binnen vuurafstand van de crash site aanwezig waren, zou het kunnen dat dit niet de BUK was die het toestel neerschoot.
De mitrailleurgaten bij de cockpit zijn geen sluitend bewijs dat het vliegtuig met een snelvuurkanon is neergeschoten."

trip666 | 11-08-14 | 16:55

Wat zijn wij toch een ongelofelijk goed land ..... m'n reedt. Een land vol met watjes, doetjes, zeikerds en huilebalken. Bring on The Marines ... Godallemachtig wat een klucht.

Rien7847 | 11-08-14 | 16:54

"Mark Rutte zou 'niet rusten' tot de 'onderste steen boven' zou zijn, qua onderzoek naar en vervolging van de daders." Ik geloof er geen snars van, Rutte's taak lijkt meer op obstructie van het gehele onderzoek. Hoe anders kondig je een groot strafrechtelijk onderzoek aan zonder de juiste vragen te willen stellen aan de juiste mensen? In de V.S. wordt inmiddels bij monde van Ron Paul al wel om de nodige opheldering gevraagd:
www.huffingtonpost.com/2014/08/10/ron-...
Misschien wordt het na bijna 1 maand ook eens tijd om aan de Oekraïense regering te vragen of ze de in beslag genomen ATC gegevens en gesprekken vrij kunnen geven van de luchtverkeerstoren in Kiev? En de AAIB, waarom is er wel een voorlopige onderzoeksverklaring afgegeven over de zwarte dozen, maar geen gegevens?

#enpassant | 11-08-14 | 16:53

Waarom is er met die honderden mensen MAAR 6% van dat gebied onderzocht. Om daar dan nou zo trots en tevreden over te zijn.

Boy Cot | 11-08-14 | 16:40

"Zoektocht MH17 hopelijk voor winter hervat"
Een militair die het woord "hopelijk" gebruikt....

GateKeeperNL | 11-08-14 | 16:37

www.powned.tv/nieuws/buitenland/2014/0...
Als dit nou waar zou zijn, waarom verliezen die separatisten dan dagelijks terrein? Ook weer een voorbeeld van voorliegerij. Al ga ik niet ontkennen dat Rusland wel militaire ondersteuning zal leveren, voelen zij zich daarin ongetwijfeld zeer beperkt door de VSEU.
Terwijl de Amerikanen al lang steun verlenen. Zie ook:http://en.ria.ru/infographics/20140811/191902618/Prospects-Of-The-Conflict--In-Ukraines-Southeast.html

trip666 | 11-08-14 | 16:34

Blijft overigens vreemd dat de meerdere keren over deze "nieuwe lading stoffelijke resten / persoonlijke bezitting" gestelde vraag onbeantwoord bleef.
www.telegraaf.nl/binnenland/mh17/22952...

Bo Dreksma | 11-08-14 | 16:33

Ik heb ook nog een vraag. Waar ik ik die stellen?

Hoeveel geld hebben das Baalen, Timmerfrans en consorten op rekeningen staan van investeerders die straks vanuit Rusland gaan opereren om de klappen in Oost-Europa op te vangen?

NFC | 11-08-14 | 16:18

@trip666 | 11-08-14 | 15:55
Maar dan zal je iedereen, Moslim en niet-Moslim de straat op moeten krijgen om te protesteren tegen Brussel.
Tegen het verkopen van onze privacy, tegen het graaien door de ambtelijke molen en tegen de jarenlange loonmatiging en minimium lonen die steeds lager worden Europawijd.

NFC | 11-08-14 | 16:05

Pieleke | 11-08-14 | 15:26
Een goed verstaander heeft aan het half woord voldoende...
M.a.w., scheld die kleine Russische dwerg gewoon eens zijn huid vol.

Ommezwaai | 11-08-14 | 16:02

@OpperGek | 11-08-14 | 15:46
Hear Hear the machines of war are rolling... Escalaties worden heftiger en frequenter. Een klein vonkje in een (chemisch/Donetsk) kruidvat en voor je het weet heb je een standoff aan de Dnepr tussen NATO en Rusland. Dat gaat samenwerken met China, onvermijdelijk. Waarna lange jaren van noodtoestand volgen en de pers monddood gemaakt kan worden in het kader van nationale veiligheid en staatsgeheim.

Mijn ogen vielen open met het rookbeleid, waar we een hele kleine burgerlijke vrijheid inleverden maar niemand zich afvroeg waarom; je dat afvragend kwam je uit op een web van zakelijk-politieke belangen dat zich de EU is gaan noemen en dat met democratische vertegenwoordiging of Trias Politica helemaal niets te maken heeft en dus de facto een totalitair autocratisch regime is.

Ons parlement wijst maar naar Brussel. En Brussel wijst naar de lidstaten. En ondertussen gaat het gegraai maar door, viert clientilisme de boventoon en staat elke individuele burger machteloos tegen het onteigendende en repressieve staatsapparaat.

Mooi dat een Pro Patria - hoe fout op onderdelen zelf ook - hier de straat op gaat. Ik hoop het begin van een hele hete periode van burgelijke onrust en -ongehoorzaamheid om onze nationale soevereiniteit te herwinnen en een era in te gaan waarin democratische waarden en universele rechten terrein winnen op de pappers en nathouders van de multi-culti lovers in Brussel en Straatsburg.

trip666 | 11-08-14 | 15:55

@Desmoulins | 11-08-14 | 15:43 "Ik vermoed juist dat de VS een nieuwe afzetmarkt wil voor het schaliegas en daarmee Rusland buiten spel wil zetten."
.
Dat zal een spin-off zijn van het hoofdmotief: de petrodollar redden en de wereldmacht. Daartoe moet Rusland (en dan de BRICS) onderuitgehaald worden. Daar zit de PNAC en Trilateral Commission achter. Leest even "Brzezinski Mapped Out the Battle for Ukraine in 1997" original.antiwar.com/chris_ernesto/201... en zie dit eens www.youtube.com/watch?v=rHWrceNajf4

ben kokhals | 11-08-14 | 15:53

@Desmoulins | 11-08-14 | 15:43

Hoe de kaarten precies geschud worden weet ik natuurlijk ook niet. Ik weet alleen zeker dat zowel Merkel, Obama en Putin een gezamelijk plan hebben en niet de VSEU tegen Rusland of andersom.

Dat van die arme landen kun je zelf opzoeken. Er is met name in VVD kringen een roep geweest om een splitsing van de unie. Met name in 2007 en 2008 begon dat al.

Er zijn ook contacten geweest tussen Medvedev en Obama voor zijn verkiezing.
Zie de volgende link van Reuters:

www.reuters.com/article/2012/03/26/us-...

Het schaliegas verhaal is onderdeel van het spel.

www.trouw.nl/tr/nl/31523/Vliegtuigcras...

NFC | 11-08-14 | 15:47

@ Desmoulins | 11-08-14 | 15:38

Helaas wel. Maar dat verbaast mij niks, aangezien het bij de gemiddelde Nederlander over algemeen eerst goed mis moet gaan voordat hij actie onderneemt en zich ergens druk over gaat maken. En dan is het vaak al te laat. Wij zijn in een soort roes beland en denken "Mwaaah dat zal allemaal wel niet zo'n vaart lopen" en "het valt allemaal wel een beetje mee". Geschiedenis herhaalt zich wederom in een land dat al 70 jaar geen oorlog meer heeft meegemaakt en waarvan het volk ten onrechte denkt dat het altijd zo zal blijven.

OpperGek | 11-08-14 | 15:46

ChopKid | 11-08-14 | 15:39 "Het gaat om een plek waar een hele smerige oorlog door Rusland wordt gevoerd."
.
U draait het om: de doeo EU en VS gesteunde Kiev-Nazis zijn met een vuile oorlog bezig tegen de bevolking die de staatsgreep van die russofobe Kiev-Naxi's niet accepteert. Even raden: u consumeert de mediapropaganda van teevee en oud papier?

ben kokhals | 11-08-14 | 15:45

NFC | 11-08-14 | 15:37

Ik vermoed juist dat de VS een nieuwe afzetmarkt wil voor het schaliegas en daarmee Rusland buiten spel wil zetten. De lidstaten van de EU hebben echter weer eigen, nationale belangen die in zijn conflict met dit streven. Volgens u willen de VS en de EU af van armlastig bondgenoten, maar u weigert te zien dat de EU al even een expansiepolitiek voert die juist bestaat uit het opslokken van armzalige staten. Oekraine is daar een illustratief voorbeeld van.

Desmoulins | 11-08-14 | 15:43

@Pimp my Voortuin 15:33 "Wat mogen we allemaal niet weten?"
.
Om te beginnen mag u niet in de gaten krijgen dat het kabinet u bij de neus neemt, met een dubbbele tong spreekt: "Poging Rusland om wapenstilstand ramplokatie MH17 voort te zetten, door Westen geblokkeerd".

ben kokhals | 11-08-14 | 15:41

@ elevator | 11-08-14 | 15:34

De schuld ligt in de eerste plaats bij degenen die op de vuurknop gedrukt hebben, maar ook net zo goed bij het bestuur van een vliegmaatschappij die, om een paar brandstofeuro's in de zak te houden, het in haar botte hoofd haalt om een commercieele vlucht over oorlogsgebied te laten vliegen. Dat Poetin het niet leuk vond wat die dikke speklap op dat plein zat te roepen heeft hier niks mee te maken. Het is absurd om te denken dat hij uit "wraak" daarom maar een airliner met onschuldige mensen neerschiet. Iedereen ziet Poetin nu als de verantwoordelijke boeman maar dat is natuurlijk onzin. Rusland is een grootmacht en doet in wezen hetzelfde als wat Amerika doet. Handelen in eigenbelang.

OpperGek | 11-08-14 | 15:40

Ja Van Rossem het is makkelijk lullen achter je laptopje met een vers kopje koffie vanuit je veilige kantoortje in A'dam. Nl is een klein land en kan zoiets domweg niet alleen. Het gaat om een plek waar een hele smerige oorlog door Rusland wordt gevoerd. Rutte doet wat in zn macht ligt en dat is nou eenmaal niet zo veel vrees ik. En die verdachtmakingen dat Oekraine/US een hand zouden hebben in het drama is treurig en dom.

ChopKid | 11-08-14 | 15:39

OpperGek | 11-08-14 | 15:33

Inderdaad, maar het pro-EU sentiment heeft nog altijd de overhand. De media, onderwijs en onze opiniemakers verkondigen nog altijd altijd het evangelie van de EU.

Desmoulins | 11-08-14 | 15:38

@Desmoulins | 11-08-14 | 15:33
Ik denk dat het sanctie en boycot spel een ander doel dient. De VSEU wil van een aantal risicovolle, te dure en te lastige arme bondgenoten af.
Putin en zijn buitenlandse investeerders gaan dit gat opvullen. VSEU blij, Rusland blij en de arme EU landen op een uiterst sjieke manier gedeeltelijk afgestoten.

NFC | 11-08-14 | 15:37

@NFC | 11-08-14 | 15:09 "Er gaat geen duidelijkheid komen over de toedracht en/of schuldigen de komende 60 jaar."
.
Van het Irak-debacle is het inmiddels bekend. De VS is de dader: www.youtube.com/watch?v=AaxDFt9tZro#t=... Dit geeft meteen een idee van hoe vandaag de dag de burgers bij de neus genomen worden.

ben kokhals | 11-08-14 | 15:35

Allemaal de de schuld van die kut VVD er v Baalen die op Maidan plein de boel zat op te hitsen , vond Poetin niet leuk .
Maar de PVDA er Timmerman kan wel naar de arabieren om zich te verontschuldigen voor wat Wilders doet en gaat niet naar Poetin om de boel te sussen .

elevator | 11-08-14 | 15:34

@ Desmoulins | 11-08-14 | 15:25

Nu weet je ook weer waarom het anti-EU sentiment in Nederland zo erg is toegenomen de laatste jaren. We worden langzaam ontwapend en gestript van onze rechten, maar moeten aan de andere kant steeds meer betalen en met lede ogen toekijken hoe Nederland naar de klote wordt geholpen door nitwits van politici, multi-culti-fetisjisten en islamitische barbaren.

OpperGek | 11-08-14 | 15:33

Wat betekent het nu dat omdat de russen aan de grens (in Rusland) de aanwezigheid vergroot hebben, we het onderzoek hebben gestopt? Waarom wordt dit argument gebruikt (NOS journaal)? Wat mogen we allemaal niet weten?

Pimp my Voortuin | 11-08-14 | 15:33

NFC | 11-08-14 | 15:30

Vandaar dat ze continu lopen te mekkeren over een slap optreden, het Russische kwaad etc.
Het is een logisch gevolg van de weg die wij al decennialang aan het bewandelen zijn: een ever closer union. Wie Eurofiel stemt kan dus ook beter zwijgen.

Desmoulins | 11-08-14 | 15:33

Beste regeringsleiders, lezen jullie mee hoe jullie eigenlijk gehaat worden onder de "Nederlandse" bevolking? Jullie lafheid in alles wat jullie aanpakken en dulden is stuitend en niet goed te praten. Hopelijk komt er ooit een afrekening voor deze chaos die jullie hebben veroorzaakt.

lanexx | 11-08-14 | 15:32

duitse herder | 11-08-14 | 14:47 Waarvan 30% autochtoon.

Willianus Wortelus | 11-08-14 | 15:32

@Desmoulins | 11-08-14 | 15:25
Volgens mij zien veel reaguurders dat juist wel.

NFC | 11-08-14 | 15:30

Nou de eerste die de olifant in de kamer niet negeert is nu aan het woord.

OpperGek | 11-08-14 | 15:29

Ommezwaai | 11-08-14 | 15:03
"een verbale vuist".......

Pieleke | 11-08-14 | 15:26

Reaguurders zien blijkbaar niet in dat Nederland vanwege de EU vrij weinig kan ondernemen. Er heerst geen consenus onder lidstaten betreft Rusland vanwege verregaande economische consequenties, en daardoor kan Nederland slechts volgen. Buiten het feit dat wij op militair gebied niets kunnen ondernemen -wat overigens ook een gevolg is van het voornemen om langzaam richting een gemeenschappijk Europees buitenlandbeleid toe te werken en een gemeenschappelijk Europees leger.
Blijkbaar geloven de europeanisten nog steeds in utopische ambities...

Desmoulins | 11-08-14 | 15:25

Het houdt niet op. Hoog betaalde ambtenaren, die uren zitten te wouwelen over een mislukt onderzoek. En zichzelf maar op de borst slaan over de mooie inspanningen. Feiten: Russen hebben de lijken in trein gelegd en er is nagenoeg niet onderzocht.

Feiten

thheo | 11-08-14 | 15:21

In Italié wordt getracht een Tribunaal op te zetten om Van Rompuy en Poroshenko en dergelijke lieden te berechten voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de memselijkheid twitter.com/decluze/status/4979803864... Als dat doorgaat kan Timmermans zijn zakdoek wel natmaken.

ben kokhals | 11-08-14 | 15:21

Het houdt niet op. Hoog betaalde ambtenaren, die uren zitten te wouwelen over een mislukt onderzoek. En zichzelf maar op de borst slaan over de mooie inspanningen. Fijten: Russen hebben de lijken in trein gelegd en er is nagenoeg niet onderzocht.

thheo | 11-08-14 | 15:16

@necrosis | 11-08-14 | 14:56
Lol

Uw Verzekeringsadvis | 11-08-14 | 15:11

@trip666 | 11-08-14 | 15:01

Zoals ik al zei past het ongeluk niet in de tijdslijn van het gezamelijke sanctie en boycot spel tussen de VSEU en Rusland. Zover is duidelijk.

Er gaat geen duidelijkheid komen over de toedracht en/of schuldigen de komende 60 jaar.

Het is te hopen dat de direct betrokkenen in Ukraine en de nabestaanden ooit antwoord krijgen.
Het zal zeker een generatie duren.

Het sanctie en boycot spel was al gaande.
Er is tot nu toe niets aan veranderd.

Over drie maanden zijn de gevolgen van het sanctie beleid duidelijk. Er moet dan besloten worden tot verlenging van de sancties tegen Rusland.

De boycot van Rusland is ingesteld voor een jaar.
Dat is een slimme zet van Putin.
Als de sancties in november teruggedraaid worden is Putin aan zet en kan hij de boycot langer laten duren of eveneens terugdraaien.

In beide gevallen een verlies voor de VSEU.
De boycot in stand houden zou de VSEU economie ernstig schaden. Het terugdraaien van de boycot in december, de wintermaanden, zal hem alleen maar populair maken in de gebieden die het meest onder de sancties hebben te leiden.

NFC | 11-08-14 | 15:09

Eigenlijk zit ik niet op dit gezever te wachten.
Er komt werkelijk toch helemaal niets zinnigs uit.
.
Wat ik graag zou willen weten hoe de (r)overheid omspringt met de nabestaanden.
Op welke steun kunnen ze rekenen, hoe wordt alles afgewikkeld enzovoort.
Inmiddels is het allemaal verworden tot een politiek steekspel over de ruggen van de slachtoffers en hun nabestaanden.
.
En de zwakzinnigen maar roepen dat Rutte en Timmerfrans het allemaal zo goed aangepakt hebben.
195 Nederlandse doden en ze schijten in hun broek om een verbale vuist te maken, zulks allemaal ten faveure van politiek gewin.
Rot-op!

Ommezwaai | 11-08-14 | 15:03

Twijvelachtig bewijs matriaal,toevallige foto's,twitteraccounts,opgevangen telefoongesprekken,enz.
Ik weet wel zeker dat er veel meer aan de hand is dan wat we horen.En waar bliven de resultaten van de zwarte dozen?Zit zeker nieuws in wat de Amerikanen niet willen horen?

ditotje | 11-08-14 | 15:01

@NFC | 11-08-14 | 14:58
Ik vind het schandalig dat er nog niet eens een voorlopig feitenrapport van de Veiligheidsraad op tafel ligt. Terwijl er op basis van aannames omtrent de schuldvraag en op basis van zeer dubieuze interpretatie van internationaal recht al wel op de oorlogstrom geslagen wordt.
The machinery of war is unstoppable tenzij we ons als burgers organiseren en een halt toeroepen aan het Evil Empire dat in Brussel en Straatsburg zich de macht heeft toegeeigend...

trip666 | 11-08-14 | 15:01

Binnen het Internationale sanctie en boycot spel tussen VSEU en Rusland was de ramp met de mh17 voor alle betrokken partijen een vervelende bijkomstigheid.

Het sanctie en boycot spel kon niet ongehoord en ongezien voortgaan. Er ligt een vergrootglas op.

Geen van de partijen heeft belang bij het aanwijzen van een schuldige.
Alleen de nabestaanden, maar die zijn geen onderdeel van het spel.

Het spel moet doorgaan. Voor alle partijen.
Het blijkt uit het onderzoek, de tijdlijn en alles er om heen.

NFC | 11-08-14 | 14:58

@dedeurs | 11-08-14 | 14:53
Deze waren allemaal door dronken lijkenpikkende separatistische rebellen geborgen. De hele missie heeft (niet) 1 (volgens mij 3) lijken opgeleverd terwijl er ik meen nog ongeveer 150 liggen. En de trein met spullen stond al weken klaar op Torez.
Gelukkig heeft Jeroen Akkermans fotomateriaal.

trip666 | 11-08-14 | 14:57

@Uw Verzekeringsadvis | 11-08-14 | 14:54
Hij heeft hooguit eelt op zijn tong, van al dat gelul.

necrosis | 11-08-14 | 14:56

@Moi | 11-08-14 | 14:54
Nou, er zit wel een verband tussen. Een negatief verband...

Smuts | 11-08-14 | 14:56

@J.Dahmer | 11-08-14 | 14:07
Betaal jij Silverlight op afbetaling? Bizar.

Dacht dat het crappy & gratis was...

Smuts | 11-08-14 | 14:55

Zoiets kun je kort houden.Scheelt taxpoet kun je de volgende keer ze bewapend sturen

miko | 11-08-14 | 14:55

@ben kokhals | 11-08-14 | 14:21
Of dat allemaal klopt weet ik niet, maar ze gaan in ieder geval op hun bek vanwege het feit dat ze moeten toegeven dat de lokale bewoners eigenlijk al het onderzoek gedaan hebben (die andere 199 kisten en de persoonlijke bezittingen die nu als vondst getoond worden).

Daar gaat de "de seperatisten zijn barbaren"-propaganda.

frank87 | 11-08-14 | 14:55

Gaan ze eindelijk bekennen dat ze geen enkel bewijs hebben, dat de seperatisten/russen het toestel hebben neergeschoten?

BSmachines | 11-08-14 | 14:54

@dr fijnstof | 11-08-14 | 14:51
Tja, Rusland....
Was het niet Oekraïne die dreigde om Russisch gas niet meer door te voeren naar Europa?
Maar ze vingen wel even 11 miljard van datzelfde Europa.
En daar willen we zaken mee doen?
Oekraïne bij de EU?
Nooit!!!!

necrosis | 11-08-14 | 14:54

Sinds 2 weken na de verkiezingen weten we allemaal dat wat Rutte belooft en wat Rutte doet twee niet aan elkaar gerelateerde dingen zijn.

Moi | 11-08-14 | 14:54

necrosis | 11-08-14 | 14:40 | | Reageer+ |
0

In ieder geval geen Edwin. Die deed tenminste nog wat met zijn vuisten.

aanalleskomteeneind | 11-08-14 | 14:54

@necrosis | 11-08-14 | 14:38
En Rutte heeft eelt op z n ziel van het draaien en liegen.

Uw Verzekeringsadvis | 11-08-14 | 14:54

--de waarheid is dat slechts 1 lijkkist en een vliegtuig vol spullen terug is gekomen uit Oekraïne--
Vreemd. Volgens alle andere media leverde de eerste rouwstoet 40 lichamen van slachtoffers in Eindhoven af, in de dagen daarna volgden er meer. Stelt GS keihard dat die plechtigheid met royalty en ministers erbij en de drie transporten in de dagen erna een gigafarce waren?

dedeurs | 11-08-14 | 14:53

Goh de echte vragen komen niet aan bod,wat een poppenkast.

hebbuh | 11-08-14 | 14:53

Geen woord van gelogen en zeer 2 the point. De ene premier, een geschiedenisstudent op de fiets, tegen de andere, een ex-KGB-er met zwarte band judo. Rara, wie gaat dit winnen? Het ontbreekt de NL-bestuurders op ALLE vlakken aan internationaal leiderschap. Bah, bah en nog eens bah.

milky bar | 11-08-14 | 14:53

Las net op NU.nl dat de Russische troepenopbouw de reden is om de missie af te blazen. Wat een zwak verhaal, elk excuus aangrijpen om maar niet de waardheid te hoeven achterhalen. Nog zo'n bullshit opmerking: hoofd van het onderzoeksteam heeft onlangs gezegd dat het niet nodig is om de crashsite te bezoeken. Op basis van satellietbeelden (die USA photoshop drek zeker) en de zwarte dozen kan een "gewogen" conclusie worden getrokken. Sorry maar iedere leek die wel eens aircrash investigation kijkt op National Geographic weet dat elke centimeter crashsite moet worden onderzocht, dat wrakstukken mee moeten naar het lab etc. Last but not least: net niet Potus John McCain die laatst in een interview met tendentieuze Twan zegt dat we niet zo gefocust moeten zijn op wie de raket vuurde. Het zijn de intenties van Rusland waar het allemaal om gaat. Hij weet natuurlijk al veel meer en is alvast aan het downplayen en voorglibberen zodat de leugens straks soepel uw rectum in glijden..

Rest In Privacy | 11-08-14 | 14:51

@duitse herder | 11-08-14 | 14:47
Wat heeft dat met de schuldvraag mbt MH17 te maken?

necrosis | 11-08-14 | 14:50

Sinds 2000: 1.800.000 Nederlanders and counting die het land hebben verlaten

duitse herder | 11-08-14 | 14:47

Geweldig hoe die politiechef praat alsof hij een kleuterklas toespreekt.

patrizio | 11-08-14 | 14:44

Als je alles van een afstandje neutraal bekijkt is er eigenlijk maar 1 agressor: Europa. Ondanks de door oekraine gekozen oplossing moest Europa blijvben stoken en opruien. Dit heeft uiteindelijk tot de afzetting geleid en daarop is Rusland zijn vloot (in de Krim) veilig gaan stellen. De uiteindelijk schuldige(n) voor MH17 is/zijn binnen Europa te vinden. Niet dat hij/zij de trekker heeft overgehaald, maar wel alle moeite gedaan de regio te destabilisren waarvan het neerhalen van MH17 de uiteindelijke climax is geweest.

Verwilder(s)t Niet | 11-08-14 | 14:44

Pieleke | 11-08-14 | 14:36

Ze hadden met hun "bondgenoten"even kunnen afspreken dat ze even dat gebied niet aanvielen.Of even kunnen vragen waarom de gegevens van de luchtverkeersleiding in beslag zijn genomen door de Oekraiensche geheime dienst.
Daar mag de media ook trouwens wat harder op inzetten.

hebbuh | 11-08-14 | 14:43

Skunk57 | 11-08-14 | 14:14
Over onzin gesproken: die volk?

Klier van Bartholin | 11-08-14 | 14:43

@deraderendraaien | 11-08-14 | 14:37
In dat geval is het een set up van de door jou genoemde landen inclusief Rusland.

Ik vertrouw ze geen van allen.

Wat bedoelde Obama hier precies?

www.reuters.com/article/2012/03/26/us-...

NFC | 11-08-14 | 14:42

@aanalleskomteeneind | 11-08-14 | 14:37
Rutten?
Bedoel je de trainer, of de scribent van Pownews?

necrosis | 11-08-14 | 14:40

@Uw Verzekeringsadvis | 11-08-14 | 14:24
Rita heeft eelt op haar handen van het werken.
Rutte is pas korte tijd van 'de moedertiet' af.
Lachebekje beseft niet dat hij het lulletje in de internationale politiek is.

necrosis | 11-08-14 | 14:38

@hebbuh | 11-08-14 | 14:21
De USA zit er tot z'n nek in,evenals Brussel.
En dat wisten sommige hier allang toen het getouwtrek om de Oekraïne tussen de USA en EU begon.
Vandaar dus de "Fuck Europe" tape.
Het mocht bijna 300 mensenlevens kosten.. en 11 miljard voor de nieuw geïnstalleerde overheid in Oekraïne.

deraderendraaien | 11-08-14 | 14:37

Hoe kan je nu Ukraine onderdeel laten zijn van je strafrechtelijk onderzoeksteam als ze redelijkerwijs ook tot een van de verdachten behoren?

Pimp my Voortuin | 11-08-14 | 14:37

Rutten doet helemaal niks. Ik zit ook nog te wachten op die 1000 euro. Komt ook nooit meer.

aanalleskomteeneind | 11-08-14 | 14:37

Henri Carton B. | 11-08-14 | 14:24
Blijkbaar is politiek het echte leven. Als Rutte zoiets had gezegd van we gaan ons best doen om de daders te vinden, maar ja, zal lastig worden, raar land, veel onrust, bla bla. Dan had iedereen ook op z'n achterste poten gestaan. Je kunt het nooit goed doen bij dit soort dingen. Iedereen die roept ik had het anders en natuurlijk veel beter gedaan lult uit z'n nek. En die boycotten. Ik denk dat ze verdomd goed wisten dat er een reactie zou gaan komen. Niet voor niets dat ze zo lang treuzelden. Ik denk dat we nog blij mogen zijn als het hier bij blijft.

Pieleke | 11-08-14 | 14:36

En nog steeds geloof ik Oekraïne niet!
De separatisten hebben lichamen geborgen en persoonlijke bezittingen veilig gesteld.
En wat deed Oekraïne?
Die begon een offensief om 'de rampplek te kunnen conserveren'.
Ik hoor trouwens steeds meer geluiden dat de oorzaak van de crash een SU was, een toestel wat wel degelijk op 10 km hoogte kan vliegen.
En volgens mij hebben de Separatisten geen vliegtuigen....

necrosis | 11-08-14 | 14:35

@bdn01 | 11-08-14 | 14:13
ik zal het kort houden: bewijs?

Pimp my Voortuin | 11-08-14 | 14:33

*Traantje wegpinken doet..*

Wat zijn wij toch een ontzettend stom land..

Glandula magna | 11-08-14 | 14:31

Tja, wij zijn Nederland en stellen geen ene reet voor. Wanneer daalt dat besef nou eens door tot die botte hersens van sommige mensen?

Wat hadden we moeten doen dan? Met die drie beroepsmilitairen en handjevol douane beambten die Nederland rijk is in een tank gaan zitten en Rusland omploegen?

Fantasten.

Fenna | 11-08-14 | 14:30

Losers....

NACademicus | 11-08-14 | 14:30

De paus is nog steeds katholiek en de Nederlanders zitten nog steeds te zeiken over... Nederland. Zoals Herman Pley ooit zei: Nederland is het enige land waarbij het voorvoegsel "on" voor het bijvoeglijk naamwoord een positieve connotatie heeft. "Iets is on-Nederlands goed!"
Toch maar eens kijken wat het buitenland over ons zegt:
nos.nl/video/684476-abott-vol-lof-over...)

www.westlanders.nu/gemeentenieuws/resp...

Nederland is typisch zo'n streng gereformeerd calvinistisch gezin in een goddeloos dorp waar iedereen voor galg en rad leeft.

Bv die 6%. Hoe weten de stuurlui aan wal nu, waar die lichamen allemaal liggen. We hebben dan misschien achter een pilsje en een zak chips een paar afleveringen van CSI gezien, maar dat maakt ons nog niet tot experts over hoe die waarnemers te werk moeten gaan. Wellicht is die 6% volledig. Weten wij veel. Schoenmaker blijf bij je leest!

TB2318 | 11-08-14 | 14:29

@Skunk57 | 11-08-14 | 14:14
"Waar is greet eigenlijk??"
Die is aan 't voorkomen dat wij onderstaande taferelen ook in onze straten krijgen mafkees!
www.telegraaf.nl/buitenland/22953141/_...

deraderendraaien | 11-08-14 | 14:26

4 dagen na de ramp kwam de Russische propagandamachine met foto's van een BUK van Kolomoiski die "within range" van de MH17 was gepositioneerd.
Onweersproken. Wat deed deze daar als separatisten geen luchtmacht hebben?

Maar waarschijnlijk is MH17 ook niet door deze BUK neergehaald. Waarschijnlijk door een air-to-air missile uit een UA straaljager gevolgd door een salvo van het boordkanon.

Hint: zoek op "demonstration buk rocket" en je ziet zo'n lange witte pluim het luchtruim ingaan. Op geen enkel materiaal van de crash site is zo'n pluim te zien.

It walks, talks and quacks like a duck... It's a duck!

trip666 | 11-08-14 | 14:25

-weggejorist-

giechelmeisje | 11-08-14 | 14:25

@Pieleke | 11-08-14 | 14:15
Ik beweer dan ook niet dat politici naar reaguurders moeten luisteren: ik heb het over realiteitszin. Dus geen dingen beloven die je niet waar kan maken, inschatten wat de gevolgen zouden kunnen zijn van boycots.

Henri Carton B. | 11-08-14 | 14:24

@necrosis | 11-08-14 | 14:22
Rita, die sliep nooit, zelfs als er niks aan de hand was.

Uw Verzekeringsadvis | 11-08-14 | 14:24

@Uw Verzekeringsadvis | 11-08-14 | 14:18
Op basis van voorkeurstemmen, had IJzeren Rita MinPres moeten zijn.
Maar papkindje Rutte wilde daar niet aan.

necrosis | 11-08-14 | 14:22

Zie @bdn01 | 11-08-14 | 14:13:
Die zogenaamde onderzoekers waren gewoon trouwe medewerkers van BuZA die wel een gratis vakantie op kosten van de Nederlandse belastingbetaler konden gebruiken. Onderzoek is natuurlijk helemaal niet nodig, want we wisten al op 16 juli wie het gedaan had.

Pierre Tombal | 11-08-14 | 14:22

De onderzoeksgroep mest weg omdat Kiev de wapenstilstand introk voor een verder offensief tegen de bevolking, en de NAVO materieel en personeel wil invliegen, om Kiev te helpen en tegen Rusland te groeperen.
Van een verlenging van de wapenstilstand wilde het Westen niet weten, ook Timmermans niet: "Poging Rusland om wapenstilstand ramplokatie MH17 voort te zetten, door Westen geblokkeerd". Men heeft kennelijk liever niet dat de nabestaanden en overige burgers teveel weten: kosmologelei.files.wordpress.com/2014... namelijk dat niet Rusland maar Kiev de hoofd-dader is www.youtube.com/watch?v=b67OGUsQC44

ben kokhals | 11-08-14 | 14:21

@Skunk57 | 11-08-14 | 14:14
Jouw wijze van oversimplificeren is stuitend. Wat je Wilders verwijt kun je zelf niet laten. Je soort is te beklagen maar zeer schadelijk voor de samenleving.

Henri Carton B. | 11-08-14 | 14:21

Iemand een linkje voor silverlite hators en mensen die alles van microsoft principieel boycotten?
Pimp my Voortuin | 11-08-14 | 14:14

UPS kanaal 404 op je TV en als je die niet hebt:
www.npo.nl/live/npo-nieuws

Bo Dreksma | 11-08-14 | 14:20

Die boycots moeten ook,als je perse zaken wilt doen met regimes als in Rusland , of SA of Dubai of welk walgelijk land dan ook, dan zitten er consequenties aan, dit soort mensen, die ongeacht ehet regime zaken doen, verkopen onze vrijheid. Nu hebben zij eens pech, jammer dan.
We moeten daarnaast ook energieonafhankelijk worden van dat soort landen.
Zolas ze omgaan met deze kwestie is precies zoals ze omgaan met hun eigen bevolking, en dus ook met degenen die handel met hun drijven.

Boobystrap | 11-08-14 | 14:20

@Tinus Teelbal | 11-08-14 | 14:16
Ja ja Tinus, Rutte heeft al 3 weken niet geslapen, verklaart ook weer een boel.

Uw Verzekeringsadvis | 11-08-14 | 14:18

Elk land krijgt de leiders die het verdient....

Verwilder(s)t Niet | 11-08-14 | 14:18

Ik schaam me diep om Nederlander te zijn. Echt, ik schaam me dood. Rutte, waar is je trots?

Oerkoendoe | 11-08-14 | 14:17

@Skunk57 | 11-08-14 | 14:14
Rutte is geen leider, hij heeft een ruggegraat van gestapelde gummiberen en praat teveel/ zegt te weinig.
Overigens heb ik op Fleur gestemd.....

necrosis | 11-08-14 | 14:17

Niet rusten totdat.... Het is al zo erg dat we de kleine leugens al niet eens meer oppikken. Niet rusten betekend gvd ook NIET RUSTEN! Mafketel. Dat je met zo'n resultaat een briefing denkt te moeten houden. 6% van een project, dan zit je in de oriëntatiefase.

Tinus Teelbal | 11-08-14 | 14:16

Henri Carton B. | 11-08-14 | 14:06
LOL, realiteitszin! Ik weet niet of je de afgelopen weken GS hebt bezocht. Dan krijg je een indruk van wat er door reaguurders als reëel wordt gezien. Daar kun je als politicus niet aan voldoen hoor.

Pieleke | 11-08-14 | 14:15

Iemand een linkje voor silverlite hators en mensen die alles van microsoft principieel boycotten?

Pimp my Voortuin | 11-08-14 | 14:14

Ach ja, de Rutte haters.... grootbek volkje die via het achterwerk van greet onzin uitkramen. Waar is greet eigenlijk??

Skunk57 | 11-08-14 | 14:14

Door veel te zware wapens te leveren aan een stel dronken boerenpummels zijn de Russen voor deze clusterfuck verantwoordelijk. Alfamannetje Putin moet nu zijn gezicht redden. In het kader van de wereldvrede en, vooral, de handel zijn we gedwongen daaraan mee te werken. Daarom komt die onderste steen van Rutte echt nooit boven. Het tapijt wordt nu al opgelicht om alles eronder te vegen. De slachtoffers R.I.P, maar de komkommerexport gaat voor.

bdn01 | 11-08-14 | 14:13

Prestige van de NL overheid staat op -10.
Onzinnige debatten zijn overbodig. Je staat voor lul ....... voor 13 miljoen mensen

Koning Radboud | 11-08-14 | 14:11

"Een ziekenhuis in door Kiev gecontroleerd gebied is bereid de overgebleven resten te ontvangen." Tuurlijk ga ajb even op de fiets door de frontlijn met je gevonden overblijfselen.
Contact met Donetsk = impliciete erkenning >prioriteit snelle repatriering. Zeg dat dan ook!

trip666 | 11-08-14 | 14:10

Wat een zurigheid druipt er weer af van dit stukje zeg. Nou ja, het is wel in lijn met de populistische 'artikelen' die we eerder over dit onderwerp hebben mogen lezen.

Pieleke | 11-08-14 | 14:08

Het enige nog overjarige materieel waarmee we enigszins een vuist tegen de Czaar hadden kunnen maken moet nu volgens dominee van der Staay ergens anders ingezet worden:
www.telegraaf.nl/binnenland/22953394/_...

Brulboei_61SB | 11-08-14 | 14:07

Fuck Silverlight installment...

J.Dahmer | 11-08-14 | 14:07

@Aantastelijk | 11-08-14 | 14:02
Als ze dat dan zelf ook weten, dan kunnen ze realiteitszin tonen, uitleggen waarom het zo moeilijk zal worden, maar niet roepen dat ze niet zullen rusten totdat de daders gepakt zijn. En ze hadden het Nederlandse volk vast kunnen voorbereiden op de gevolgen van de sancties, maatregelen nemen om de gevolgen zoveel mogelijk te verzachten voor de hardst getroffenen.
Maar in geen geval toneelspel, niet de vastberaden wereldleider uithangen.

Henri Carton B. | 11-08-14 | 14:06

@Aantastelijk | 11-08-14 | 14:02

De intenties van Rutte zullen best wel goed zijn geweest. Maar ik denk wel dat hij het onderschat heeft met wat en wie hij te maken had/heeft.

brutus68 | 11-08-14 | 14:06

@Aantastelijk | 11-08-14 | 14:02

De intenties van Rutte zullen best wel goed zijn geweest. Maar ik denk wel dat hij het onderschat heeft met wat en wie hij te maken had/heeft.

brutus68 | 11-08-14 | 14:06

Napoleon, die kon ook zo goed boycotten, het continentale stelsel, we weten hoe het met hem is afgelopen.

Uw Verzekeringsadvis | 11-08-14 | 14:06

Nog steeds geen woord van dank of waardering voor het werk dat het Oost-Oekrainse rampenbestrijdingsteam heeft verzet met het bergen van de stoffelijke overschotten, RIP.

En het onderzoeksrapport laat weken op zich wachten. Het beantwoorden van de schuldvraag nog wel langer. Igor Komoloisky lacht zich in zijn fascistische knuistjes tegen die tijd is zijn genocidische plannetje geslaagd en zal het rapport enkele dagen internationale verontwaardiging in de pers opleveren - zijn facts on the ground en de schaliegasbelangen van hem en de familie Biden zijn gezekerd.

Zelden in de Wereldgeschiedenis is een volk zo schaapachtig achter haar liegende en bedriegende leiders aangesukkeld als de bevolking van de Europese Unie het afgelopen decennium. De lesjes maatschappijleer en geschiedenis van de middelbare school hebben bij mijn generatie geen beklijf gehad :-(

trip666 | 11-08-14 | 14:05

Zit er nog eentje te poepen ofzo? Nog geen verbinding hiero...

mokkokhe | 11-08-14 | 14:04

Blijkbaar passen de bewijzen op de plek zelf niet in het straatje van Oekraine/EU/USA en moet daarom het onderzoek ter plaatse snel gestopt worden. Met foto's en satellietbeelden valt veel beter te knoeien dan met de harde feiten die er ter plekke te vinden zijn.

sinar2 | 11-08-14 | 14:04

Alle internethelden gaan weer los op Rutte en Co.
Dat mag. Graag zelfs.. Maar in deze casus zat er volgens mij niet meer in.

En dat weten ze zelf ook. Machteloosheid

Aantastelijk | 11-08-14 | 14:02

Tsja, Rutte was in deze kwestie een bebrild schooljongetje die een grote mond had tegen een stel ervaren, meedogenloze straatvechters. Moet je dus niet doen.

brutus68 | 11-08-14 | 14:01

Een ambtelijke briefing, die woorden dekken gelijk de hele lading.

toetanchamon | 11-08-14 | 13:59

Wat is die Rutte een ruggengraatloze incompente prutser. Nog nooit zo'n bak wurmen gezien.

bottlebaby | 11-08-14 | 13:58

"(...) zegt alles over de belabberde staat van de afwikkeling van MH17. Wat een land en wat een leiders."

Wat had gij dan willen doen? Het Nederlandse Leger, die geen tanks meer heeft, erop af sturen?
Denk gij dat Poetin dan stil blijft zitten?

ProAsfalt | 11-08-14 | 13:58

Igor Komoloisky shot down that plane.

trip666 | 11-08-14 | 13:56

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl