Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

#MH17, Dag Zeven: Commando's paraat

Onze Dag van Nationale Rouw was een groot succes bij de Amerikanen. Volgens sommigen kunnen we er dan dus trots op zijn. Want zo onzeker zijn wij als volk over onszelf. Afijn, op naar de orde van de dag. Uit de extra ministerraad van gisteravond is slechts een persbericht gerold met drie kernpunten: slachtoffers terughalen, toedracht aanslag achterhalen en schuldigen naar Den Haag slepen. Voor die laatste twee zaken hengelt Nederland naar een VN-mandaat om troepen te sturen. Inclusief Commando's. Samen met de Australiërs wil Nederland de plek van de crash beveiligen tot het onderzoek is afgerond en rebellenleider Igor Girkin aan zijn haren naar een tribunaal is gesleept. Dat alles met een license to kill, want die dronken pro-Russische boerenseparatisten zijn tot alles in staat. Uitermate gevoelige missie, want voor je het weet zit je kniehoog in een militair conflict met Rusland en dat gaan we niet winnen. Maar goed, dat zeiden we van de poulefase op het WK ook. Het nadeel van dit hele gebeuren is dat we dan wel de oorlog voor de Oekraïne aan het vechten zijn, dus dat moeten we maar zien te vermijden. Slachtoffers ophalen, oorzaak achterhalen, schuldigen oppakken en zo snel mogelijk oprotten daar. Het kabinet lijkt langzaam een vuist te maken en op te komen voor onze slachtoffers. Top. Update: Rebellenleider Borodai geeft tegenover de BBC trouwens de OVSE de schuld dat de lijken zo lang bleven liggen, want de rebellen waren vanaf minuut één vol goede intenties.

Reaguursels

Inloggen

Nu live op TV ze zijn er!! de volgende lading slachtoffers/vermoorden

LostSandWich | 24-07-14 | 15:56

En ja hoor, de eerste roeptoeters om meer geld voor defensie zijn alweer aan het roeptoeteren!!

LostSandWich | 24-07-14 | 15:54

Ik lees net dat de ramp had kunnen worden voorkomen als MIVD (millitaire inlichtingen dienst) zijn werk had gedaan... Wat een land... Corrupt als ik weet niet wat... En dan staan ze daar met krokodillentranen en "huilen" om de slachtoffers.. Deze land gaat met de dag meer naar de kloten.. Zelfs de staatshoofden zitten te acteren en geven geef shitte om de slachtoffer of om ons de levende...

Opdoeken deze schijtland en laten annexeren door Germany,worden de mensen veel gelukkiger,omdat we worden geregeerd door capable leiders,tanken,eten,drinken en leven we goedkoper en we zijn gelijk Wereldkampioen voetbal!!

dirkieeee | 24-07-14 | 15:50

We kunnen weer slapen, de Amerikanen hebben de Nationale Rouwdag goedgekeurd.

DB Cooper | 24-07-14 | 15:43

@peter emile
Doe je sandalen aan en ga lekker een boomp beklimmen.. .. Mafketel!

Dit is een emotionele Ukraine topic!

dirkieeee | 24-07-14 | 15:31

@Peter Emile | 24-07-14 | 15:00

Ja, we leven in een paradijs, maar je zit hier wel op het verkeerde draadje. Gaat hier over Oekraine, niet over Nederland als allah's snackbar. Of is het je bedoeling dat we ons nu zo patriottistisch gaan voelen dat we spontaan 'weg met ons' gaan doen in de Oost-Oekraine? Want dat zou pas suicidaal zijn.

De grootste 'weg met ons' propaganda is ons overigens opgedrongen door de EU.

54321 | 24-07-14 | 15:27

@NFC @54321 ik volg de situatie in Ukraine al lange tijd intensief. Al mijn berichten bv verontwaardiging over Guy "we have won" Verhofstadt, achtergrondanalyses van de Svoboda partij, kapitaalkracht vd Oligarchen vs noodkrediet van IMF ze zijn op mysterieuze wijze van facebook verdwenen. We leven nu dus de facto in een totalitaire staat van censuur en geschiedvervalsing. Dat wist ik eigenlijk al langer maar het blijft me verbazen. En ik voel mee met de 99%vd brave burgers die nog volkedig in denial hun materialistische leven leiden. De geschiedenis leert dat dit wel met massavernietiging van mensenlevens zal eindigen. Konden we er maar wat aan doen!

trip666 | 24-07-14 | 15:00

@NFC @54321 ik volg de situatie in Ukraine al lange tijd intensief. Al mijn berichten bv verontwaardiging over Guy "we have won" Verhofstadt, achtergrondanalyses van de Svoboda partij, kapitaalkracht vd Oligarchen vs noodkrediet van IMF ze zijn op mysterieuze wijze van facebook verdwenen. We leven nu dus de facto in een totalitaire staat van censuur en geschiedvervalsing. Dat wist ik eigenlijk al langer maar het blijft me verbazen. En ik voel mee met de 99%vd brave burgers die nog volkedig in denial hun materialistische leven leiden. De geschiedenis leert dat dit wel met massavernietiging van mensenlevens zal eindigen. Konden we er maar wat aan doen!

trip666 | 24-07-14 | 15:00

Gisteren zitten kijken naar de aankomst van de 40 kisten met de onteerde resten van de slachtoffers van MH17.

De rit van 40 lijkwagens van Eindhoven naar Hilversum werd integraal op tv uitgezonden. Verreweg de meeste beelden werden vanuit een helikopter gemaakt.

Er viel mij iets op aan die beelden.

Hoe onvergelijkbaar mooi, en hoe intens groen en vruchtbaar Nederland is.

Fantastische infrastructuur, die je vrijwel nergens anders ter wereld vindt.
Mooie, door eindeloze bomenrijen omkraalde wegen. Prachtige waterhuishouding.
Keurig verzorgde openbare ruimte.
Publieke voorzieningen die kunnen dienen als voorbeeld voor elk land ter wereld.
Optimaal benutte landbouwgronden.
Rijke fruitboomgaarden.
Mooie steden met een rijke historie.
Prachtige dorpen met monumentale boerderijen.

Groene rijkdom zover het oog reikt, ondanks het feit dat GroenLinkse drammers ons anders willen doen geloven.
Zuivere, heldere luchten.
Schoon water.
Ondanks het feit dat GroenLinkse zeikmutsen ons anders willen voorspiegelen.

We leven hier met z'n allen in een fucking paradijs.

Een prachtland dat zijn weerga niet kent in de wereld.
Een welvarend, rijk land, sappig en groen, gezegend met een mild klimaat, waarvan we volop hebben leren profiteren.
Een land waar, ondanks het gezeur en gekanker hierover door mensen met een kleine geest, de dingen uitstekend geregeld zijn. In elk geval veel beter dan in de meeste andere landen ter wereld.

Een vredig, vreedzaam en ongelooflijk productief land, gevormd door generatie na generatie.

Een goed land, opgebouwd met werklust, doortastendheid, no-nonsense aanpak, met eerlijkheid en integriteit, met slimme wetenschap, en met kennis waar talloze andere landen van profiteren.

We leven in een fucking paradijs.

En sinds een aantal jaren is dit land, dit paradijs, overspoeld met mensen - of liever: sprinkhanen met een menselijk uiterlijk - afkomstig uit de meest obscure holen van de wereld, die ons komen vertellen dat we fout zijn.
Die ons dagelijks wensen in te wrijven hóe fout we zijn.
Dat we "kk-kaaskoppen" zijn.
Dat we racisten zijn.
Dat we ongelovige honden zijn.
Ja, zelfs dat we minder dan honden zijn.
Dat we varkens zijn, en apen.
Dat onze vrouwen hoeren zijn.
Dat die hele "kk-cultuur" van ons vernietigd moet worden.

En krankzinnig genoeg: er is een groot deel van dit volk, dat aan zichzelf begint te twijfelen.
Dat de door haat en afgunst gegenereerde bagger die men over ons uitstort, gelegitimeerd is.

Dat grote deel van het volk, dat zijn de 'weg met ons'-mensen. Mensen die vinden dat we alles fout doen en vooral: hébben gedaan.
Mensen die door het stof gaan voor lui die het niet eens waard zijn om op deze goede, gastvrije bodem te stáán.

We leven in een fucking paradijs waar de halve Derde Wereld inmiddels met grote inhaligheid op af is gekomen.
Waar lieden op af zijn gekomen die met hun achterlijkheid, hun non-beschaving, hun primitieve agressie en hun middeleeuwse obscurantisme ons de les komen leren.

De brutaliteit.
De fucking aanmatiging.

Het wordt tijd dat we ons eens realiseren in wat voor fantastisch land we leven, een land dat we zélf hebben opgebouwd, een land waarop we zó rechtop staand trots mogen zijn als de pik van een baviaan in de paringstijd (nu we het dan toch over apen hebben).

Het wordt tijd dat we al die uit obscure buitenlanden afkomstige criticasters, drammers, eisen-stellers en zeikjurken, eens de mond snoeren en hun toe-blaffen dat ze die weer open mogen doen als ze ooit aangetoond hebben óók in staat te zijn zo'n prachtland op te bouwen als Nederland.

Het wordt tijd dat we niet alleen trots zijn op wat en wie we zijn, op wat we hier hebben opgebouwd, maar vooral ook dat we eindelijk eens leren dat alles te verdedigen. Te stáán voor wat en wie we zijn.
En dat we het achterlijk gespuis dat onze door hard werken welgevulde ruiven leegvreet, eens goed in hun falie wrijven dat, hoe hard ze ook krijsen, ze te dom, te lui, te achterlijk en te primitief zijn om zelf ooit iets op te bouwen dat ook maar een beetje lijkt op wat we hier hebben.

Kom op voor je land, je cultuur, voor wat en wie je bent, en sta niet toe dat dit alles wordt ondergraven, verziekt en bezoedeld door obscure krachten en een verkalkte, vijandige religie.

We leven in een fucking paradijs.
Zélf gebouwd. En we realiseren het ons niet eens.
En we laten het afbreken door types die hier niet eens thuishoren.
Geholpen ook nog door landgenoten, die hier niet eens thuis zouden móeten horen.
We staan erbij en kijken ernaar, verdomme.

Maar de barbaar die dat goeie, ouwe land, dat Nederland, eventjes wil komen afbreken, vervuilen en verzieken, zal over mijn lijk heen moeten.
En voorwaar: da's een hele klim.

Peter Emile | 24-07-14 | 15:00

@NFC | 24-07-14 | 13:47

Ja, die zwitsals. Er is een massaal media pr-offensief aan de gang om te zorgen dat wij in de juiste stemming komen voor oorlog. Heel veel geschreeuw en verontwaardiging, heel veel gescheld op 'Putin fanboys' en *heel weinig feiten*.

Komt op mij ook als heel on-Nederlands over, die hysterie. Fake.

Laatst was de Britse GCHQ in het nieuws omdat bekend werd (mede dankzij Snowden) dat ze buitengewoon uitgbreide operaties hebben om de publieke opinie in de media en op social media te beïnvloeden. Bijvoorbeeld:
• “Change outcome of online polls” (UNDERPASS)

• “Mass delivery of email messaging to support an Information Operations campaign” (BADGER) and “mass delivery of SMS messages to support an Information Operations campaign” (WARPARTH)

• “Disruption of video-based websites hosting extremist content through concerted target discovery and content removal.” (SILVERLORD)

• “Ability to artificially increase traffic to a website” (GATEWAY) and “ability to inflate page views on websites” (SLIPSTREAM)

• “Amplification of a given message, normally video, on popular multimedia websites (Youtube)” (GESTATOR)
firstlook.org/theintercept/2014/07/14...

Dit zijn er maar een paar. En dat zouden wij in Nederland niet doen?

54321 | 24-07-14 | 14:07

NFC | 24-07-14 | 13:47

zeer goede youtube !!

mag je van mij onbeperkt onder de aandacht brengen .

Bovendien wordt hierdoor het kaf wat van het koren gescheiden .

Roy Bean | 24-07-14 | 14:00

Net als velen ben ik erg geschrokken van de ramp met de mh-17 op 17 juli j.l. Dit had nooit mogen gebeuren. Ik heb mij na de ramp vooral verwonderd over de lange arm van de staatspropaganda die tot aan jullie blog leek te reiken.
In de redactionele commentaren leek een luchtige opmerking nog wel te mogen, maar in de panelen bleek een massahysterie uitgebroken die zelfs Kim jong Il nog deed verbleken. Ik weet niet of er veel reaguurders in het getroffen vliegtuig zaten of dat ze allemaal met de stille tochten meeliepen, maar het was stiller dan normaal. Wel veel zwitsals die zich stuk voor stuk geregistreerd leken te hebben om een moreel appel te doen op onder andere mijn reaguursels.
Een voorstel voor een topic over het zoeken naar de ontbrekende reaguurder sinds 17-7 bijvoorbeeld.
Gevaarlijk zei de een. Veel te snel zei de ander. En nog nooit stond achter ook maar een van mijn tegels hoe kwetsend deze was tot 17-7. Ze waren allemaal kwetsend.
Kwetsend waren de tegels waarin ik Timmerfrans een enge oorlog ophitser noem en van Baalen gunde in de bewuste Boeing te zitten omdat deze dan allicht nooit was opgestegen.
Moreel was om je twitter account op zwart te zetten en op facebook de minister van Buitenlandse zaken te liken die net terug kwam van een onderonsje met de regering van Kiev. Een regering die zijn eigen mensen uitmoordt, een regering waar maar liefst vier openlijke anti Semieten in zitten en een regering waarvan links Ukraine zo bang is dat ze zelfs bescherming nodig hebben van de Russen en de separatisten. Zij kunnen niet eens meer veilig over straat.
Deze regering zit daar vanwege een coup die gesteund is door Duitsland (Merkel), maar ook Verhoftsadt, van Baalen en Timmerfrans. Een dag na de ramp gooiden zij nog bommen in de buurt van het rampgebied terwijl de separatisten de nog warme lijken aan het bergen waren.
De 40 onschuldige burgers in Odessa die werden verbrand in een overheidsgebouw waren ook geen slachtoffer van separatisten of Russische propaganda.
Echter de journalistiek in Nederland leek wel net zo dood als alle 80 ontbonden kinderlijkjes bijelkaar.
Jij wilt Rusland niet aanvallen? Dan ben je een landverrader.
Een ergere vorm van propaganda kan ik mij niet voorstellen.
Extra kwetsend ook omdat als je de panelen op dagelijkse basis leest er talloze keren gewaarschuwd is door verschillende reaguurders voor onrusten in en om ons land. Dat het nu een vliegtuig vol Sterre’s en Everts is en morgen een tram vol Tommy’s en Bobby’s. we gaan het allemaal meemaken.
Maar goed. De 200 Nederlandse doden zijn niet voor niets gevallen. De koning en de koningin (waarom hoefde die eigenlijk niet te worden uitgezet vanwege haar vader?) stonden weer te poseren voor een nieuwe Willy episode. Timmerfrans heeft eindelijk het imago van een popster en onze President heeft zelfstandig en met blote handen 200 lichamen uit een oorlogsgebied weten te onvreemden. Tenminste als we moeten geloven dat deze ook echt in die kisten zaten waar we met zijn allen naar stonden te zwaaien en te klappen natuurlijk en als we Malaysia even vergeten die de onderhandelingen voerde.
Ik hoop echt dat we die 200 doden beschouwen als een wijze les. Het kan ons dus niet alleen gebeuren, het is gebeurd. Dat willen we niet meer. Dus?
Onze leiders zouden met ezelsoren in de hoek moeten staan om net zo lang met rotte eieren bekogeld te worden tot er nergens in en om ons land of in Europa nog een oorlog is. Laat staan een burgeroorlog gesteund door Merkel in onze achtertuin. Als je daar wel voor bent en zolang dit voortduurt onze leiders op een voetstuk plaatst dan pas heb je geen hart.
Pas als wij het aftreden eisen van leiders die ons in oorlogen of ander geweld storten geloof ik in rouw die oprecht is.
Kijk maar!
www.youtube.com/watch?v=lIi4a7ri-dc&a...

NFC | 24-07-14 | 13:47

@"Geen mens meer te bekennen, dus vanwaar nu ineens nog de drang om die plaats met militairen veilig te stellen?
Flatulent | 24-07-14 | 09:47 "

IDD. We worden erin geluisd. EU wil gewapend conflict, tot elke prijs (en die prijs is meer NL doden).

54321 | 24-07-14 | 13:24

goh.., onderzoek nu ook met de russen, die al precies weten wat er gebeurd is, wij trouwens ook.

louis6227 | 24-07-14 | 13:16

"onze jongens" zijn nog niet eens in staat om bewaken van een condoom in een sexshop... Die droplullen hebben ons genoeg en eigenlijk te vaak,internationaal voor lul gezet... Dus Johnny,NEE bedankt!

dirkieeee | 24-07-14 | 13:14

@ McMarx | 24-07-14 | 12:30
Mmmm, dan ga je er automatisch al vanuit dat er dan nog iets op te bouwen is. Als aandeelhouder zou ik toch voor de duurzamere optie gaan.

Pieleke | 24-07-14 | 13:14

Het terughalen van onze mensen en het onderzoeken van de toedracht heeft nu de hoogste prioriteit. Maar de brute moord op onze mannen, onze vrouwen onze kinderen kan niet onbeantwoord blijven. Het gesol met de stoffelijke overschotten van onze landgenoten is ronduit verwerpelijk. Maar het belangrijkste is nu het terughalen van alle slachtoffers. Het is waar dat Rusland veel sterker is dan wij; en dat ze zich misschien nu niks zullen aantrekken van ons kleine landje. Maar dan vergissen ze zich; don't fuck with our people mr. Putin.

Sioux | 24-07-14 | 13:10

Putin heeft zijn hand overspeeld. De druk vanuit het Kremlin kan hij niet pareren; de sancties zijn doeltreffend. Nederland pakt met Australië goed door. Het gebied beveiligen is nu prioriteit. Onze regering doet goed werk. Een pluim voor Timmermans en Rutte voor hun inzet. De organisatie woensdag in Eindhoven was uitmuntend en toont een ieder hoe een beschaafd land zijn doden eert.

LieverJeZus | 24-07-14 | 13:07

Putin heeft zijn hand overspeeld. De druk vanuit het Kremlin kan hij niet pareren; de sancties zijn doeltreffend. Nederland pakt met Australië goed door. Het gebied beveiligen is nu prioriteit. Onze regering doet goed werk. Een pluim voor Timmermans en Rutte voor hun inzet. De organisatie woensdag in Eindhoven was uitmuntend en toont een ieder hoe een beschaafd land zijn doden eert.

LieverJeZus | 24-07-14 | 13:07

Kunnen we Karremans niet meesturen?

baanaru | 24-07-14 | 13:06

@
"Als Rutte nu direct met een ploeg experts en beveiligers in een C130 was gestapt en erheen was gevlogen. Ondertussen Kiev en Putin bellen dat je onderweg bent en zonder gesodemieter in Donetsk wil landen. Zak dollars mee en direct met de separatisten onderhandelen.
De premier van Maleisië had namelijk wel de ballen om dit te doen met als resultaat de zwarte dozen en het vertrek van de trein. Nu is er heel veel tijd verloren met het onderhandelen met de verkeerde kant.(Kiev)
Alles wat nu geopperd wordt is mosterd na de maaltijd en ter verhoging van escalatie in dit conflict.
Separatisten hebben constant aangegeven te wachten op experts, wat wordt er dan geneuzeld over commando's?
Werkelijk een klucht.
Eppo | 24-07-14 | 11:48"

Ik heb niet de indruk dat Kiev zo graag wilde dat dit snel en netjes werd opgelost.

Treinstation en rails bombarderen op het moment dat NL experts aan het werk gingen, en die trein met doden daar later langs moest, FFS!!

Communicatie Kiev-MH17 geheim houden, FFS!!

En ik heb ook niet de indruk dat het toeval is dat Rutte met de 'verkeerde partij' ging onderhandelen. Zal 'm wel zijn opgedragen door z'n broodheren bij de EU. De EU heeft dit conflict veroorzaakt, en de EU heeft van begin af aan aangestuurd op escalatie.

54321 | 24-07-14 | 13:06

Gewapende missie is een imbeciel plan.

Er is nog altijd geen enkele duidelijkheid over de ware toedracht van de aanslag - de VS en Kiev hebben nog altijd hun 'bewijsmateriaal' niet vrijgegeven.

Maar wij sukkelen braaf op naar de Oekraine, als voorhoedesoldaten in de loopgraven, omdat de schuldigen zogenaamd al vast zouden staan.

Maar ja, Nederland was dan ook als enige zo stom en naief om in Srebrenica te gaan zitten, zonder wapens en zonder luchtondersteuning. Geen enkel ander land wilde dat klusje.

Dus zal wel geen toeval zijn dat wij nu als kippen zonder kop richting Oekraine worden gestuurd voor een conflict dat het onze niet is en ook nooit had moeten zijn.

54321 | 24-07-14 | 13:01

@Pieleke | 24-07-14 | 11:19
Simpel hoor: eerst alles kapot maken en dan weer opbouwen. Opbouwen = economie.

Rest In Privacy | 24-07-14 | 12:30

LostSandWich | 24-07-14 | 11:40

Ook dan (of juist dan) is er geen noodZaak meer om te beveiligen.

maar de westerse drammerigheid wordt weer eens duidelijk. Troepen staan al klaar, Australie heeft alvast een stel agenten bij elkaar terwijl de resolutie nog niet eens geschreven is, laat staan dat hij door de Veiligheidsraad is goedgekeurd...

Flatulent | 24-07-14 | 12:02

Ah... ik lees weer over medelanders die gisteren de herdenking op verschillende plaatsen verstoorden. Wanneer gaan we tegen dat tuig eens optreden. Misselijkmakend volk.

LeBron | 24-07-14 | 12:02

Hou laat begint vandaag de nationale rouw/samenhorigheid en word dit ook uitgezonden?
Gaat alvast chips halen.

LostSandWich | 24-07-14 | 11:48

necrosis | 24-07-14 | 07:45
Goed punt. Ff terug in de tijd.
www.youtube.com/watch?v=xA73Y3WLn-A
Tataren/islamieten voerden vaak oorlog met de Russen. Dat leidde tot 12 oorlogen. nl.wikipedia.org/wiki/Russisch-Turkse_...
In februari dit jaar wordt bekend dat krim-tataren (=islamieten) de regering van oekraine steunen.
Begin maart stemt de meerderheid in de Krim voor aansluiting bij Rusland, de Krim-tataren niet blij: www.theguardian.com/world/2014/mar/06/...
Nou zeg, dat is vervelend, moet de EU hebben gedacht en geeft ze 11 miljard: money.cnn.com/2014/03/05/news/economy/...
Dusssss.
De EU geeft financiële steun aan een 13e 'turks-russische' oorlog.
Hier komt alleen maar nog meer ellende van, vrees ik.

gaffelbaard | 24-07-14 | 11:48

Als Rutte nu direct met een ploeg experts en beveiligers in een C130 was gestapt en erheen was gevlogen. Ondertussen Kiev en Putin bellen dat je onderweg bent en zonder gesodemieter in Donetsk wil landen. Zak dollars mee en direct met de separatisten onderhandelen.
De premier van Maleisië had namelijk wel de ballen om dit te doen met als resultaat de zwarte dozen en het vertrek van de trein. Nu is er heel veel tijd verloren met het onderhandelen met de verkeerde kant.(Kiev)
Alles wat nu geopperd wordt is mosterd na de maaltijd en ter verhoging van escalatie in dit conflict.
Separatisten hebben constant aangegeven te wachten op experts, wat wordt er dan geneuzeld over commando's?
Werkelijk een klucht.

Eppo | 24-07-14 | 11:48

@Flatulent | 24-07-14 | 09:47
Ja dank je de koekoek,alles van waarde is inmiddels weg berooft.

LostSandWich | 24-07-14 | 11:40

Hoop ik niet dat die snipers die op beide partijen schieten nog in de buurt zijn,is de dienstdoende luchtverkeersleiding al aangehouden?Waarom gaat Timmerfrans steeds naar Kiev en niet naar Moskou?Waarom als een hoge Navo(<--u weet wel dat is dat clubje waar wij ook bij schijnen te horen)generaal berichten krijgt dat het boven een gebied onveilig is om te vliegen krijgt maar een select groepje landen dit te horen?Zoals het er nu naar uitziet heeft vliegtuig als lokaas gediend en zijn de Russen zo stom geweest om te happen.En dit gaat natuurlijk maximaal door politieke bloedhonden worden misbruikt.

hebbuh | 24-07-14 | 11:30

Hoop ik niet dat die snipers die op beide partijen schieten nog in de buurt zijn,is de dienstdoende luchtverkeersleiding al aangehouden?Waarom gaat Timmerfrans steeds naar Kiev en niet naar Moskou?Waarom als een hoge Navo(<--u weet wel dat is dat clubje waar wij ook bij schijnen te horen)generaal berichten krijgt dat het boven een gebied onveilig is om te vliegen krijgt maar een select groepje landen dit te horen?Zoals het er nu naar uitziet heeft vliegtuig als lokaas gediend en zijn de Russen zo stom geweest om te happen.En dit gaat natuurlijk maximaal door politieke bloedhonden worden misbruikt.

hebbuh | 24-07-14 | 11:26

Aan de andere kant, een politiemissie kan daar vast veel bekeuringen uit delen, bijv voor auto's zonder APK, alcoholgebruik onder de 18 jaar buiten de tent., enne een separatist met een tank of buksysteem natuurlijk direct een vette prent onder zijn ruitenwisser stoppen., of nog beter, direct een wielklem erop.

louis6227 | 24-07-14 | 11:19

@ McMarx | 24-07-14 | 11:00
Dat heb ik al zo veel gelezen de afgelopen week. Waar haalt iedereen dat toch vandaan? Hoezo goed voor de economie? Voor wie dan? Ja, voor die paar wapenleveranciers wellicht. Maar niet voor jou, mij, de Philipsen, Apples, Starbucksen en Unilevers van de wereld. Oorlog is onrust en economisch verval. 'Vrede' is stabiliteit en economische groei voor iedereen.

Pieleke | 24-07-14 | 11:19

Aan de andere kant, een politiemissie kan daar vast veel bekeuringen uit delen, bijv voor auto's zonder APK, alcoholgebruik onder de 18 jaar buiten de tent., enne een separatist met een tank of buksysteem natuurlijk direct een vette prent onder zijn ruitenwisser stoppen., of nog beter, direct een wielklem erop.

louis6227 | 24-07-14 | 11:19

Een paar dagen geleden las je hier niets anders dan "militaire actie" "nedeland je bent te zacht" "stuur een paar commando's" en nu gebeurt er eindelijk eens wat actie, en zie je iedereen janken om Rusland en dat het niet verstandig is... Man man man

Enskude | 24-07-14 | 11:16

@Petrus Poortwachter | 24-07-14 | 09:58
Proest! Waarom zou ik een directe confrontatie met een vijand op minder dan armlengte afstand zoeken?</p>

<p><br>
Mocht het niet duidelijk zijn: die "hippies" waren onze dienstplichtigen, die hun lange haren mochten behouden in plaats van dat daar op de dag van aantreden de tondeuse overheen ging. Jongens met HBO of universitaire opleidingen, die het spelletje vaak beter door hadden dan hun (beroeps)commandanten welke dan ook meermaals moesten constateren dat orders op een iets andere wijze waren uitgevoerd.</p>

<p><br>
Een mooi voorbeeld in dit verband is de anekdote over een sergeant die aan een groepje soldaten uitlegt hoe een nachtkijker werkt en daarbij wordt tegengesproken. Boos poetste de sergeant zijn epauletten, ondertussen verklarende dat hij de expert was. Waarop de soldaat droogjes antwoordde dat hij het ding ontworpen had. En dat is waarom beroepsjongens het altijd afleggen tegen dienstplichtigen: ze missen het vermogen om buiten hun eigen wereldje te kunnen kijken.

Pierre Tombal | 24-07-14 | 11:14

Onzalig plan. Commando's zijn om te beginnen niet bedoeld voor beveiligingstaken. (dat wij het in de afgelopen jaren zover hebben laten komen spreekt al boekdelen)
-
Er zijn in de oostelijke oblasten van de Oekraïne naar schatting zo'n 150.000 man ongeregelde 'troepen', waarvan sommige uitstekend georganiseerd en getraind en waarvan sommige niet veel meer dan een bende imposant uitziende struikrovers is.
-
Achter ze, aan de andere kant van de grens, staan uitstekend georganiseerde, uitgeruste en getrainde eenheden van het Russische leger, die compleet zijn voorbereid op een gewapend comnflict met Ukraïna en die diezelfde oostelijke oblasten binnen een half etmaal bezet en afgegrendeld kunnen hebben.
-
Do the math - er hoeft maar d í t te gebeuren (lees: Ukraïna hoeft maar in één klein dingetje te stoken) of die VN troepen staan onder Russische 'bescherming'.
-
Laten wij ons niet voor het karretje van de door-en-door onbetrouwbare UkraÏne laten spannen! Neem je verlies - of maak er een ongewapende, humanitaire missie van onder auspiciën van het Rode Kruis, of zo.

bisbisbis | 24-07-14 | 11:10

Welja, laten een oorlog in gaan. Is goed voor de economie.

Rest In Privacy | 24-07-14 | 11:00

Misteryman7 | 24-07-14 | 08:09

Azijnpisser of niet, opgedrongen saamhorigheid zal je bedoelen!? Respect kun je persoonlijk hebben en daar is totaal geen collectieve optocht voor nodig en al helemaal geen TV uitzendingen.

Tenenkrommend zag ik een stukje er van met die zogenaamde hoogwaardigheidsbekleders die met hun bakkes vooraan zaten.

Als je echt respect hebt laat je directe nabestaanden vooraan staan.

Het spijt me zeer, maar als er over respect wordt gesproken behoor je eer te geven aan wie eer toe komt en geen fucking TV uitzendingen sponsored by Unilever of Appie Heijn op het beeld kwakken.

Deze morgen lees je in de krant.... 2 miljoen mesen keken naar de uitzending....

Dit zegt mij meer dan voldoende over de intentie.

Stelletje lijkenpikkers... vind je het gek dat alles naar de klote is/gaat.

Gix | 24-07-14 | 10:58

Petrus Poortwachter | 24-07-14 | 09:04
En dat is nu precies wat het anders maakt, een snelle onverwachte actie, en weer wegwezen, daar zijn ze onvoorstelbaar goed in. Maar een open vlakte die onder het vergrootglas van de wereld ligt bezetten en beveiligen, dat is andere kost, dan geldt massa en niet snelheid en verrassing.

KarelMarks | 24-07-14 | 10:44

Hans van B. heeft zijn doel bereikt.

Er zijn een hoop 'baanen' (?) geschapen, al is het maar voor even.

Natuurlijk wel met hulp van vriendje Guy V.

Van Nostrand | 24-07-14 | 10:36

wat een stemmingmakerij. schoothondjes van de VS en de europese grootmacht.
Respect voor de doden lijkt me prima, maar laat het daarbij.

zeeman73 | 24-07-14 | 10:36

Timmermans moet onmiddellijk worden weggehaald uit Kiev. We moeten nu in contact zijn met de vijand, de Rus. Nu bekend is geworden dat zij dit gedaan hebben moeten we van hen compensatie hebben, komt dat niet goedschiks dan nemen we het van hun bankrekeningen in de EU (vooral in London staat veel). Dat moet nu worden ingebracht. Als zij geen schade willen vergoeden nemen we het. En de jacht op de daders uit het kamp Strelkov moeten net zo lang worden opgejaagd totdat ze worden gepakt. En wat er dan met deze mensen gebeurt hangt af van wie ze in handen zijn.

van Oeffelen | 24-07-14 | 10:30

@en.toen.schiep.ik.,
Je denk hier duidelijk als een Nederlander,niet als een rus. Kijk eens hoe de russen reageren op door Poetin verspreide leugens en propaganda inperking van vrijheden op internet etc., oorlogstaal; hij wordt alleen maar populairder, en welvaart, de rus hecht veel minder aan geld en welvaart dan de gemiddelde west europeaan, wel veel heldenverering.

louis6227 | 24-07-14 | 10:28

louis6227 | 24-07-14 | 10:18
ok duidelijk ;)

A3an | 24-07-14 | 10:18
De poep raakt de ventilator.

Flatulent | 24-07-14 | 10:22

@Flatulent | 24-07-14 | 10:08

Zou niet weten waarom ik hier nog serieus over na zou moeten denken.Ik zou jou eerder adviseren dingen goed te lezen.

Als ik zou zeggen; Rusland zal NL troepen nooit aanvallen, want.... Dan heb je een punt. Wat ik zeg is dat Rusland niet zomaar militaire acie zal ondernemen omdat ze zich de consequenties zeer goed realiseren.

Daarbij denk ik dat 'de Rus' geen oorlog will met het westen, nu ze net beginnen te ruiken aan Westerse vrijheden en welvaart.

en.toen.schiep.ik. | 24-07-14 | 10:22

Net op CNN; Russische troepenopbouw in Oekraïne, Tanks en artillerie.
Trek je conclusie...

A3an | 24-07-14 | 10:18

@flatulent,
herstel, was een quote van en.toen.schiep.ik., i.i.g. niet van mij

louis6227 | 24-07-14 | 10:18

@Flatulent,
Een aanval op Nederland is in dat geval een aanval op NATO. Rusland zal zich goed achter de oren krabben voordat ze dat doen." is een quote van Petrus Poortwachter

louis6227 | 24-07-14 | 10:15

louis6227 | 24-07-14 | 09:55

"Een aanval op Nederland is in dat geval een aanval op NATO. Rusland zal zich goed achter de oren krabben voordat ze dat doen."

tegenover :

"Poetin zal 'op gepaste wijze' reageren als de NAVO zich opdringt aan de Russische grens."

Met andere woorden, een spelletje chicken om te kijken wie van de twee uiteindelijk écht op die figuurlijke rode knop zal drukken?

Ik denk dat ons dan een hele vervelende verassing te wachten staat. Rusland heeft nl een redelijk voordeel, mocht het tot een kernoorlog komen. Vrijwel alle omliggende landen van Rusland, behalve China, zijn vijanden. Rusland hoeft zich dus niet druk te maken over waar de rakketten neerkomen.

Dit in tegenstelling tot een aanval van de NAVO. Die moeten een land zien te raken niet alleen zonder de direct aangrenzende bondgenoten weg te blazen, maar ook nog eens zonder per ongeluk wat radioactieve zooi richting China te sturen.

Dus over de opmerking "Rusland zal zich goed achter de oren krabben voordat ze dat doen" zou ik als ik jou was nog maar eens serieus nadenken in hoeverre dat klopt.

Flatulent | 24-07-14 | 10:08

Als snelle repatriering de hoofdprio is zou ik idd bellen met Borodai. Maar dat zou impliciete erkenning van zijn positie als de facto machthebber betekenen. Kennelijk wegen geopolitieke belangen net wat zwaarder, een soort prioriteit 0 zeg maar.

Iemand nieuws gelezen over overleg tussen het Westen en de Republiek Donetsk of tussen Akkermans en de vrijwillige brandweer van Terez?

trip666 | 24-07-14 | 10:07

@Petrus Poortwachter,
"onzin-vergelijkingen"die je niet weet te weerleggen of aan te geven waarom het nu allemaal anders ligt.

louis6227 | 24-07-14 | 10:06

De plaats van het ongeluk vergrendelen door een eigen politie/leger macht. Wat een goed idee! Alleen jammer dat het (bijna) een week te laat is.

Peter_K | 24-07-14 | 10:02

@louis6227 | 24-07-14 | 09:51
Ja. En toen Napoleon binnenviel, ook nog zonder tanks, waren we ook al geen helden.
Met je onzin-vergelijkingen.
En voor jou en Pierre Tombal | 24-07-14 | 09:43 een gratis tip. Ga eens op vrijdagavond naar Roosendaal. Zoek een kroeg waar wat kortgeknipte jongelingen aan de bar zitten en ga daar dit soort verhalen ophangen.
Waarschijnlijk wordt je minzaam uitgelachen en anders heb je toch weer een gratis vliegles gehad.

Petrus Poortwachter | 24-07-14 | 09:58

Nuke-em...

BarneyBoner | 24-07-14 | 09:55

"Een aanval op Nederland is in dat geval een aanval op NATO. Rusland zal zich goed achter de oren krabben voordat ze dat doen."

@en.toen.schiep.ik.
sure, dombo, Rusland laat uiteraard, zo'n aanval doen uit naam van wat dronken separatisten. Enne. kijk even naar de reactie van Nato in Srebrenica !!!!

louis6227 | 24-07-14 | 09:55

Laten we zij aan zij het Horst Wessel lied zingend optrekken met de kameraden van "Right Sector", de Don Duitsers verwelkomen in het Grootduitse Rijk en de historische fouten van Stalingrad en Kursk herstellen door eindelijk de Lebensraum im Osten te pakken waar we recht op hebben!

Of

Laten we moed tonen, de mensen in de Donbass middels een referendum zelfbeschikking gunnen in een gedemilitariseerde zone.

Hoeveel kinderen gaan er vandaag dood in Donetsk door luchtbombardementen en artilleriebarrages?

Hoeveel lijken gaan er vandaag zonder enige steun van het westen en onder sabotagepogingen van de Oekrainse regering door de "dronken separatistische terroristen" naar het station in Terez worden gebracht?

trip666 | 24-07-14 | 09:54

Commando's dat gebied in sturen lijkt me geheel onverstandig. Wat voegen die toe behalve een enorm risico tot militaire escalatie?

Stuur hooguit een internationale politiemacht gesteund door zowel Rusland als Oekraïne. Haal die lichamen weg daar en trek je terug. Het is niet te verwachten dat de schuldigen, als die al makkelijk aan te wijzen zijn, zich vrijwillig naar Den Haag laten slepen.

moonshiner3519 | 24-07-14 | 09:52

@Petrus Poortwachter,
Enne.., stond Mladic ook niet met wat tanks voor de deur in Srebrenica, en wat gebeurde er, Dutchbat gaf zich gelijk over.

louis6227 | 24-07-14 | 09:51

@Glas Koning | 24-07-14 | 08:02
.
Hou 'es op man! Ik schaamde me dood. Dit land is een land vol slappe snotterkonten die bij het minste of geringste in een orgie van emo-porno uitbarsten!
.
Ok, prima dat die slachtoffers met ceremonieel, in nette kisten en gepoetste rouwauto's van het vliegveld worden gehaald. Dat hebben zij (en hun nabestaanden) verdiend en het is goed om aan die doorgezopen Slaven te laten zien hoe je respectvol met doden omgaat.
.
Maar de orgie van witte-T-shirts en witte balonnetjes-optochten, bloemen, waxinelicht- en teddybeer-dumpingen en collectief gesnotter op TV die vervolgens optreedt, door mensen die niet rechtstreeks getroffen zijn (!), was behoorlijk plaatsvervangende-schaamte-verwekkend.
.
Dit land is verworden tot een verzameling over-emotionele mutsen.

Brou Is Back | 24-07-14 | 09:50

Petrus Poortwachter | 24-07-14 | 09:39
Die naam is alleen gevallen omdat hij de leider is van de rebellen en dus verantwoordelijk is voor de aanval.

* uitkijkt naar het tribunaal tegen Ronald Reagan vanwege zijn leiderschap in die periode en dus schuld hebben aan het neerschieten van vlucht IR655 (300 doden)

Overigens dit:

'Rampplek ligt er verlaten bij'

DONETSK -
De plaats in Oekraïne waar een week geleden een Boeing van Malaysia Airlines werd neergehaald, ligt er verlaten bij. Dat meldt BBC-verslaggever Fergal Keane op Twitter. „Ben op de rampplek. Geen bewakers. Geen werkers. Geen cordon. Alleen een tv-ploeg. De plek waar zoveel mensen zijn overleden, voelt verlaten.”

Geen mens meer te bekennen, dus vanwaar nu ineens nog de drang om die plaats met militairen veilig te stellen?

Flatulent | 24-07-14 | 09:47

Oost-Oekraine uit; altijd lastig

aart rabiaat | 24-07-14 | 09:46

@Flatulent | 24-07-14 | 09:39
Ik geef niks aan ik zeg alleen dat het mogelijk is. En dat, indien er al commando's die kant opgaan, die niet de boel head-on gaan aanvallen. Wat de politiek bedenkt, en wie er als schuldige aangewezen gaat worden boeit mij eigenlijk niet meer. Ik had liever gezien dat de rampplek vanaf dag één beveiligd zou zijn. Maar daar is het nu te laat voor.

Petrus Poortwachter | 24-07-14 | 09:45

@louis6227 | 24-07-14 | 09:39

Een aanval op Nederland is in dat geval een aanval op NATO. Rusland zal zich goed achter de oren krabben voordat ze dat doen.

en.toen.schiep.ik. | 24-07-14 | 09:45

@Petrus Poortwachter | 24-07-14 | 08:48
En jij hebt geen idee hoe vaak en hoeveel landen onze "hippies" tot eind jaren tachtig beroepslegers, waaronder commando's, het nakijken gaf hè? Op een enkeling na heeft iedereen daar een militaire opleiding gehad. Iedereen daar heeft kennis van tenminste één wapen of rijdt in luttele seconden weg met een voertuig waarin jij eerst een week aan het zoeken bent waar het stuur zit. Van minstens de helft van de mensen daar moet je verwachten dat die een Nederlandse dommekracht, die alleen maar in het leger zit omdat hij niks anders kan, binnen de kortste keren opgespoord en uitgeschakeld heeft.

Pierre Tombal | 24-07-14 | 09:43

Laten we, voordat er een missie naar de Oekraine gaat, eerst in eigen huis eens orde op zaken stellen bijvoorbeeld dat tuig aanpakken wat gisteren tijdens de 1 minuut stilte besloot om de orde te verstoren. Misselijkmakend volk, elke keer maar weer....

LeBron | 24-07-14 | 09:42

@Flatulent | 24-07-14 | 09:32
Als je het bovenstaande goed gelezen had wordt daarin duidelijk de naam Igor Girkin genoemd.
Wat daar de aanleiding/bewijs voor is is mij net zo min duidelijk.

Petrus Poortwachter | 24-07-14 | 09:39

Petrus Poortwachter | 24-07-14 | 09:36

Maar feitelijk geef je dus aan met je opmerking over arrestatie, dat het helemaal niet gaat om het veiligstellen van een rampplek, maar om een inval in een land om vermeende schuldigen op te pakken.

Wat was er ook alweer met degene gebeurd die destijds opdracht gaf om de Iraanse airbus neer te schieten. Hoeveel straf heeft die eigenlijk gehad?

Oh, wacht... dat was een Amerikaan, dus was het geen misdaad maar een foutje en de betreffende persoon heeft zelfs nog een onderscheiding gekregen in plaats van een maatregel...

Flatulent | 24-07-14 | 09:39

Tanks tegen een commandoraid... Het geeft aan wat je ervan begrepen hebt. Zakkenwasser!
@Petrus Poortwachter,
Ja hoor, Rambo, 500 van onze commando's winnen het altijd van separatisten met steun van Rusland en ongelimiteerde aanvoer bovendien op 25KM van de russische grens, dream on, dit is geen videogame.

louis6227 | 24-07-14 | 09:39

Het enige gevaar dat een Russische militair vormt, is brandgevaar; die lui drinken de hele dag Vodka en als die op is, ook spiritus en remvloeistof.

Brou Is Back | 24-07-14 | 09:38

@Flatulent | 24-07-14 | 09:32
Voor dat soort zaken moet je toch echt bij Timmerfranz of Rutte zijn.

Petrus Poortwachter | 24-07-14 | 09:36

Petrus Poortwachter | 24-07-14 | 09:30

Oh, dus we weten niet alleen de hele toedracht van de ramp al, maar ook al wie de dader is?
In dat geval hebben we geen onderzoek nodig maar kunnen we gewoon de naam vrijgeven en om uitlevering vragen toch?

Flatulent | 24-07-14 | 09:32

@louis6227 | 24-07-14 | 09:29
Tanks tegen een commandoraid... Het geeft aan wat je ervan begrepen hebt. Zakkenwasser!

Petrus Poortwachter | 24-07-14 | 09:32

Stel dat we aannemen dat de separatisten met russisch wapentuig en getraind door de russen MH17 neergeschoten hebben. Dan lijkt mij dat het niets meer is dan een vreselijke vergissing. In hoeverre verandert dat dan iets aan het zelfbeschikkingsrecht van de mensen aldaar? En in hoeverre kun je stellen dat Rusland verantwoordelijk is voor een ongeluk waarbij zij zelf niet direct betrokken zijn? Ik vind het zo beangstigend dat onze wraakgevoelens jegens de daders ons zo blind maken. Hoe makkelijk is het nu geworden om voor kwaadwillende politici draagvlak te creëren voor acties die zij zonder MH17 nooit gecreëerd zouden kunnen hebben? Hoe tragisch en walgelijk ook, in mijn ogen is er niets veranderd in de situatie in Oost-Oekraïne, het is simpelweg een burgeroorlog. Daarin moet je je niet willen mengen. Laten we alsjeblieft niet nog meer levens verliezen als gevolg van trots, wraakgevoelens en haat.

Coenass_ | 24-07-14 | 09:32

aanvulling:
Vergeet ook niet dat een groot deel van de brokstukken in dorpen en tuinen zijn neergekomen. Lichamen zelfs op daken.
Wat wil je doen? Mensen uit hun huizen sleuren en het dorp volzetten met militairen om zo de onderzoekers te helpen?

Kan iemand trouwens een reden geven waarom er uberhaupt onderzoek moet komen? want alle landen roepen om het hardst dat ze "overtuigend bewijs" hebben van het neerschieten. Dus een onderzoek ter plaatse is dan ook niet meer nodig.
Tenzij het niet om het onderzoek gaat maar om een stiekeme manier om daar militairen te droppen om oekraine te helpen in een burgeroorlog. Dat zou ook de opmerking verklaren dat een onderzoek jaren kan duren... Handig om de komende jaren een klein legertje aan de grens met Rusland te hebben toch?

Flatulent | 24-07-14 | 09:31

@Flatulent | 24-07-14 | 09:24
Er gaat niemand een paar duizend goed getrainde en bewapende militairen op eigen terrein aanvallen. Als het goed gaat zal niemand behalve de arrestant en zijn bewakers de commando's te zien krijgen.
Het is ook een soort omgekeerde guerilla. De commando's zullen pas in actie komen als het moment voor hun gunstig is.
Het is in het verleden al heel vaak bewezen dat dit bijna niet te verdedigen is. Zoek eens op YouTube zou ik zeggen.

Petrus Poortwachter | 24-07-14 | 09:30

@Petrus Poortwachter,
"Dan pissen ze erop", precies het enige anti tankwapen dat ze meenemen en dat ze durven te gebruiken, lulletje rozewater !!!

louis6227 | 24-07-14 | 09:29

De OVSE zijn inderdaad een stelletje zeikerds. Die Zwitser die daar leiding moest geven klaagde alleen maar over lijkenlucht hier en tegenwerking daar.

Overigens maakt Nederland nu wel een fout door Timmerdinges naar Kiev te sturen. Hij moet in Moskou zijn bij de vijand. Daar moet het geld vandaan komen, de Oekrainers en Borodai hebben geen geld voor de schadevergoeding. En de verzekeraar van Malaysian is als de dood dat ze alles moeten ophoesten zonder verhaalsmogelijkheden. Groot juridische steekspel staat al in de startblokken.

van Oeffelen | 24-07-14 | 09:26

Dan nog, tis toch al duidelijk dat het vliegtuig met een buk is neergeschoten, wordt al vanuit verschillende kanten van separatisten toegegeven, wat wil je dan nog onderzoeken in dat veld, ???? Zoek de lichamen en vertrek. Bewijs voor wie het gedaan heeft vind je toch niet in dat weiland.

louis6227 | 24-07-14 | 09:25

Petrus Poortwachter | 24-07-14 | 09:04
Dus jij ziet geen verschil tussen het aanvallen van 1 persoon in zijn huis, of een aanval op een paar duizend goed getrainde en bewapende militairen die niet alleen op eigen terrein opereren, maar ook nog eens de steun hebben van Rusland en de plaatselijke bevolking?

of gooien we gewoon ook maar voor de zekerheid een paar bommen op de bevolking?

Flatulent | 24-07-14 | 09:24

is nationale rouw niet een vorm van populisme? natie-staten zijn toch populistisch? moeten toch afgeschaft worden in de eussr? en dan al dat vlagvertoon, die bolle en zijn argentijnse importbruid, militairen in uniform, vind het allemaal maar verdacht. heeft het landelijk beraad marokkanen al een persbericht doen uitgaan hoe de marokkaanse gemeenschap zich ook verbonden voelt? ik vind het een hele grote propaganda stunt die nog geslaagd is ook, getuige de live-verslaggeving op cnn. 44 kisten passen ook in een MD 11 van DHL. met een beetje stapelen waren alle overledenen in één keer naar nederland teruggebracht, maar dat is klaarblijkelijk minder showbiz. bah bah bah.

minimá-armezusvan.. | 24-07-14 | 09:23

@louis6227 | 24-07-14 | 09:12
Dan pissen ze erop!

Petrus Poortwachter | 24-07-14 | 09:22

De fuckin Telegraaf, dan zal het wel zo zijn! LOL
Ik begreep dat de rebellen toestemming geven (al dagen geleden) voor een gewapende politiemacht om de onderzoekers te beschermen. Dat is wat anders dan commando's, hebben ook een ander mandaat. En daarbij, die rebellen gaan echt geen OVSE waarnemers en onderzoekers uit tig landen onder vuur nemen. Dan is het natuurlijk bij voorbaat een verloren zaak.

Pieleke | 24-07-14 | 09:21

_pandora_ | 24-07-14 | 08:27

Keep on dreaming...

We droppen onze militairen daar gewoon "even". Vooraf lenen we even de onzichtbaarheidsmantel van Harry Potter, zodat ze niet opvallen op de radar, terwijl we ondertussen ook een spreuk op Rusland uitspreken zodat die niet in de gaten hebben wat er 40 Km van hun grens gebeurt.
Nog even afgezien van het feit dat Rusland uiteraard volledig instemt met een dergelijke resolutie en die niet meteen, net zoals VS met resoluties tegen Israel, al blokkeert nog voor de tekst volledig gelezen is in de VN.

Laten we eens het volgende scenario nemen:
Poetin trekt morgen gewoon met die 14.000 man over de grens om het gebied "veilig" te stellen.
Aangezien er nu ook al gesproken wordt over een onderzoek wat jaren gaat duren, neem ik aan dat wij er geen probleem mee hebben als Rusland daar de komende 2-3 jaar een leger stationeert om zo de onderzoekers veiligheid te garanderen?
Of valt het, als wij het niet doen maar een ander, dan ineens weer onder de noemer "invasie" ?

Flatulent | 24-07-14 | 09:20

Zodra ze bij een onbenullig mini-akkefietje betrokken raken krijg je weer shit. Dan vindt er vast iemand dat 'We' worden aangevallen want alles wordt gebruikt om te kunnen wijzen, want eigen fouten toegeven ho maar. Dan een overstapje naar de Dark Side (rauwe emoties zoals boosheid, woede, haat, angst, agressie) en de poepventilator gaat met mensenlevens strooien en de geweldspiraal is daar om moeilijk tot stilstaan te komen. Is het dat waard? Waar was het allemaal mee begonnen? Corruptie en politiek-geschiedkundig gehannes in een regio van een paar jongens met ellebogen. Landen en vlaggen zijn niet relevant. Kijk naar de krachten die aan het werk zijn.

kloopindeslootjijook | 24-07-14 | 09:15

louis6227 | 24-07-14 | 09:12
Sticky bombs

Armin Langbaard | 24-07-14 | 09:15

@Petrus Poortwachter,
en als poetin ze voor de gein effe 20 tanks uitleent om daarmee door het veld te crossen, wat doen die commando's dan ?

louis6227 | 24-07-14 | 09:12

@Boy Cot | 24-07-14 | 08:50

Het gerucht gaat dat Nigel de Jong zich al bij de troepen heeft gevoegd...

Parel van het Zuiden | 24-07-14 | 09:12

Goed nieuws allemaal. Ik hou wel van de militaire optie. Moet trouwens zeggen dat Rutte cum suis de zaken tot nu toe uitstekend aanpakken.

Bigi Bana Boy | 24-07-14 | 09:10

@KarelMarks | 24-07-14 | 08:53
Ze gaan niet vechten tegen een grote overmacht en ze hebben meer dan voldoende middelen.
Zie het maar als een zwaarbewapend arrestatieteam zonder beperkingen. Maw. alles wat in de weg staat wordt uit de weg geruimd.
Misschien de 'arrestatie' van Bin Laden gezien?

Petrus Poortwachter | 24-07-14 | 09:04

Petrus Poortwachter | 24-07-14 | 08:48
Ben benieuwd waaraan je dat denkt te kunnen ontlenen dat ik geen kennis van hun manier van opereren heb.
Maar hoe goed uitgerust en getraind, zonder voldoende middelen in een totaal vijandige omgeving tegen een grote overmacht wens ik je veel succes.

KarelMarks | 24-07-14 | 08:53

Bij de klimaatdiscussie hebben quasi wetenschappers het over tipping points. Het wordt zo slecht dat plots alles in elkaar dondert, zoals op een wiel fietsen en bij de kleinste afwijking het ravijn is tuimelen. Moet je niet willen.
Hier iets soortgelijks, je gaat in een explosieve jou onbekende soep roeren, kiest als EU-nl weer de verkeerde corrupte bondgenoot, roept hard peop, wijst naar de verkeerde, en hup weer een aanleiding tot stille tochten. Je mag wel megalomaan zijn. Je mag het zicht op de werkelijkheid kwijt zijn, en geloven in wat dan ook. Zelfs mag je achteraf collectief gaan huilen, knuffelen en een betraande vorstin inzetten wier papa weet op hoeveel manieren je levend een vliegtuig kan verlaten. Maar hazen lopen anders dan je fantaseert. De wereld is niet de Efteling, en zelfs daar kan je nog uit een attractie vallen.

Rest In Privacy | 24-07-14 | 08:50

"Maar goed, dat zeiden we van de poulefase op het WK ook." Maar toen hadden we Louis! De Nederlandse regering kan proberen Louis vrij te krijgen voor het leiden van de missie naar Oekraïne. Zonder Louis is die missie gegarandeerd kansloos.

Boy Cot | 24-07-14 | 08:50

@KarelMarks | 24-07-14 | 08:39
U hebt werkelijk geen idee hoe deze commando's te werk gaan hé?

Petrus Poortwachter | 24-07-14 | 08:48

yuri yankovich | 24-07-14 | 08:43

Ik denk dat je met een strenge alcoholwetgeving al een eind op weg bent.

KarelMarks | 24-07-14 | 08:47

Succes mannen, hopelijk wordt het geen herhaling van zetten zoals in Yugo, waar men met een pistool met 3 kogels en een lunchpakket op pad werd gestuurd door Kok en kornuiten.

Kwatz | 24-07-14 | 08:47

@KarelMarks | 24-07-14 | 08:39

Het Korps Commando Troepen opereert per definitie achter vijandelijke linies en ondersteuning. Dat is hun vak.

Parel van het Zuiden | 24-07-14 | 08:46

_pandora_ | 24-07-14 | 08:30

Wat moeten commando's mee slepen aan zware bewapening om die gasten bang te maken als ze al BUK hebben om vliegtuigen neer te halen?

yuri yankovich | 24-07-14 | 08:43

Die andere commando's, te weten de Flitsagenten, stonden op de Dag van Nationale Rouw overigens gewoon te flitsen op de A4 gisteren.

Misselijkmakend.

en.toen.schiep.ik. | 24-07-14 | 08:42

Hard schreeuwen om het verlies van deze mensen niet te hoeven voelen is een zwakte beste reaguurders. Kinderen doen dat ook.

Armin Langbaard | 24-07-14 | 08:41

Goede zet, daar commando's heen sturen. Poetlul wrijft alvast in zijn handen. Regel een incident, een beetje heen en weer schieten, en of de commando's druipen af, niet omdat ze slecht zijn, maar totaal geen ondersteuning of logistiek hebben, dan ben je gauw uitgeknald, ook tegen een dronken bende criminelen, en Rusland kan weer mooi in eigen land propaganda maken.
Of het loopt best wel uit de hand, en Poetlul heeft een prachtkans om de Oekraïne gelijk maar helemaal in te pikken. Politici zijn slechte schakers.

KarelMarks | 24-07-14 | 08:39

Stelletje mafklappers, overal waar het Westen zich bemoeit met oorlog is het een puinhoop.
yuri yankovich | 24-07-14 | 08:24

Nee, Rusland brengt vrede...

mr. coffee | 24-07-14 | 08:39

Zodra we de daders weten. Seal team six their asses!

Parel van het Zuiden | 24-07-14 | 08:39

Natuurlijk commando's, waar zitten de hersenen.
Laten we vooral de wapens pakken en in de aanval gaan want daar ligt de oplossing.
Als je niet krijgt wat je wil dan dwing je het af met dreigen en geweld, zo ging dat op de kleuterschool en zo gaat dat als je een land regeert.

Ik weet nog dat mij geleerd is dat je geweld nooit met geweld moet beantwoorden als kind, dat maakt de zaken alleen complexer, want vergeet niet dat er nog veel lichamen missen, gaan we er gemakshalve maar vanuit dat we die als verloren moeten beschouwen want als je daar nu gaat ingrijpen dan zal je deze lichamen nooit meer kunnen terugbrengen naar huis.

Stop met altijd maar weer naar wapens te grijpen, er is nog niets bewezen en ik hoor Rutte nog zeggen eerst de slachtoffers naar huis, dan de oorzaak achterhalen en dan pas gaan we kijken hoe we de verantwoordelijke aan kunnen pakken.
We zijn nog niet eens klaar met stap 1 of de eerste oorlogstaal word al de media in geslingerd.
Je mag alleen hopen dat er geen incidenten gaan plaatsvinden aldaar want vergeet niet dat het wegsturen van de Russen "separatisten" in Oekraïne zal Rusland aangrijpen om "zijn" landgenoten te beschermen, ze hebben het meerdere malen gezegd en ik twijfel er niet aan dat ze de daad bij het woord voegen.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen in deze schuldig is aan wat daar is gebeurt, dit is wel de ultieme manier om voor elkaar te krijgen wat de VS en EU willen, Oekraïne bij de EU betrekken.
Dat zal Rusland nooit over zich heen laten gaan, dat kost hem zijn gezicht, snappen wij mensen dat of gaan we een gok nemen waar we later enorme spijt van gaan krijgen?

pickalilly | 24-07-14 | 08:39

Zie die gast daar eens interessant doen met zijn vlag halfstok

accijnstoerist | 24-07-14 | 08:34

@hamstr | 24-07-14 | 08:26
Weet je wie er ook van snelle actie.....
*ach, laat ook maar*

necrosis | 24-07-14 | 08:34

"Het nadeel van dit hele gebeuren is dat we dan wel de oorlog voor de Oekraïne aan het vechten zijn, dus dat moeten we maar zien te vermijden."
Internationalisering van het conflict is precies wat Oekraine wil. En hun sponsors.

Zzzzooooffff | 24-07-14 | 08:31

Laat ze gaan, maar dan wel overdreven zwaar bewapend. Zo zwaar dat de rebellen het wel uit hun hoofd halen om een confrontatie te zoeken.

_pandora_ | 24-07-14 | 08:30

Helemaal nooit is ook maar iets de schuld van die tyfusrebellen....

Dima Beeline | 24-07-14 | 08:29

Rusland gaat echt geen conflict met de NAVO aan als we Igor Girkin of Borodai zouden ophalen. NL zou absoluut geen kans maken tegen Rusland, maar Rusland heeft geen schijn van kans tegen de NAVO. Ze kunnen vervelend om zich heen slaan, maar winst is uitgesloten.

_pandora_ | 24-07-14 | 08:27

-weggejorist-

kloopindeslootjijook | 24-07-14 | 08:27

Als ze gaan word het sowieso geen televisie oorlog. Dat word een snelle actie met hier en daar berichtgeving over heftige explosies en brandende gebouwen. Denk dat onze commando's en de Australische SAS te snel handelen om de Russen wakker te maken.

hamstr | 24-07-14 | 08:26

Als ik het zo lees gaan we dus weer een stapje verder. Vanaf het moment dat ze daar op dat plein in Kiev stonden te blèren stijgt de spanning in Europa. Er wordt regelrecht op een Oorlog aangestuurd Daar hebben de inwoners van Nederland niet om gevraagd, daar hebben de slachtoffers van de vliegtuigramp geen schuld aan maar zijn er wel slachtoffer van, daar hebben de mensen in Oekraïne niet om gevraagd en daar hebben de mensen in Rusland niet om gevraagd. Doch de slachtoffers zijn hierdoor niet meer in leven, en de burgerbevolking gaat een hele rare periode tegemoet. Is dit nou wat Europa bedoelt met Vrede en Welvaart?
Dit is Oorlog en Armoede.

Toetsiemonster | 24-07-14 | 08:25

2 schuldigen kan je zo oppakken, Verhofstadt en van Baalen.
Heb je echt geen commando's voor nodig.
Maar dit is toch wat ze willen, afsturen op WWIII.
Stelletje mafklappers, overal waar het Westen zich bemoeit met oorlog is het een puinhoop.
Leren ze dan werkelijk nooit iets, niet eens een heel klein beetje!?

yuri yankovich | 24-07-14 | 08:24

Dat wordt een feestje voor die separatisten, eerst een paar flinke borrels en dan met wat oude tanks door het veld crossen, waarna onze commando's worden gedwongen ook met hen te proosten.

louis6227 | 24-07-14 | 08:22

@roze bril

Niet alleen hier, maar overal, het is nooit goed.
Eerst is wimlex niet betrokken genoeg en als hij dan naar de familieinformatie dag gaat is het een profiteur die het rouwen verstoord
Eerst is Rutte een slappe zak die veel te weinig doet en nu gaat hij weer veel te ver als het gaat om een gewapende VN missie. De groep die riep om militaire interventie roept nu het hardst om terughoudenheid.
Eeuwig zonde

Misteryman7 | 24-07-14 | 08:22

Dat de lichamen 3 dagen hebben moeten wachten is misschien ook niet louter door de separatisten. Meerdere malen hebben zij gezegd dat onderzoekteams konden komen. Vanuit onze eigen media werd door Rutte gezegd dat het niet veilig was, Donetsk verderop, waar het onrustig was. Ben benieuwd wie en wat hier nu gelijk heeft. Er is in ieder geval niet geprobeerd door een rampenteam een poging te doen tot. OVSE is wel weggejaagd met een waarschuwingsshot in de lucht, maar zij waren ook niet de partij die actie moesten ondernemen, zelf verklaren ze "We zijn hier om te monitoren, observeren en rapporteren."

halalterrorist | 24-07-14 | 08:22

@Misteryman7 | 24-07-14 | 08:09
U is zedenpredikant?

necrosis | 24-07-14 | 08:21

Het is al erg genoeg dat er zoveel doden zijn gevallen. Nog een oorlog erbij is het laatste wat we nodig hebben

Isszo | 24-07-14 | 08:20

We? Wie we, speak for your self.
Als het Europese anshluss betreft dan bestaat de Nederlander niet aldus onze Keuningin, dan is dat hele nationale gevoel maar een goedkoop onderbuik sentiment.
Maar als er een robbertje geknokt moet worden uiteraard bekostigd door zij die we genoemd worden dan plotseling mag dat nationale sentiment wel? Dan is het geen onderbuik gevoel meer?
Ga lekker zelf, maar laat mij er buiten.

bakoenin | 24-07-14 | 08:17

@Misteryman7 | 24-07-14 | 08:09

Hier heb je veel minder last van sociaal wenselijk gedrag.

roze_bril | 24-07-14 | 08:16

Vrijwillig laten omsingelen, iets zegt me dat het niet zo'n goed idee is.

dugo | 24-07-14 | 08:15

Oh ja, en dan moeten ze natuurlijk weer licht bewapend gaan, net als toen in Srebenica, anders lokken ze agressie uit.

louis6227 | 24-07-14 | 08:11

Ik heb mij gister ernstig geïrriteerd aan de hoeveelheid azijnpissers hier.
Is er eindelijk verbondenheid, is het weer niet goed. Natuurlijk vond ik de mensen die foto's maakte onnodig en de enkeling zonder shirt is triest, maar het overgrote deel stond daar zonder bijbedoelingen uit respect.

Ik was voor mijn werk toevallig in een niet naders te noemen gevangenis en daar werden alle gevangenen uit de cel gehaald om gezamenlijk een minuutje stilte door te brengen. Nederlanders, medelanders en buitenlanders. Het was stil. Na afloop sprak ik er een paar en vroeg ze of ze het zinvol vonden en zonder uitzondering toonde ze begrip en respect! Dat vond ik hier ver te zoeken! Ik was ben trots op Nederland en de saamhorigheid, ook al is het maar voor een dag

Misteryman7 | 24-07-14 | 08:09

En wat als blijkt dat de schuldigen zich in het Kremlin bevinden.

louis6227 | 24-07-14 | 08:06

Eerst maar eens zeker stellen wie de schuldigen zijn. En wb Borodai, gelukkig hebben we de beelden nog.

roze_bril | 24-07-14 | 08:06

Idioot en vreselijk naief plan, de daders voor de rechter brengen, wie gelooft daar in en wat er gebeurd is, is wel duidelijk. Ga lekker zelf, Rutte.

louis6227 | 24-07-14 | 08:04

Ontzettende Jan | 24-07-14 | 07:40
"Jeuj! Dat dronken tuig moet toch geen probleem zijn voor Onze Jongens?"
Nou, het zijn dr wel heul veul ...
En ze spelen thuis.

kloopindeslootjijook | 24-07-14 | 08:02

Het was gisteren een zeer indrukwekkende dag! Ben eigenlijk best trots op ons landje!

Glas Koning | 24-07-14 | 08:02

NL en AUS zullen het wel op een akkoordje met poetin gooien, girkin en co op een presenteerblaadje zodat ie snel een ander fsbmaatje van em naar voren kan schuiven... NL, AUS (en RUS!) zijn er toch niet bij gebaat om oekraine een handje toe te steken... dat mag van baalen (weer) doen in deze..

ed.. | 24-07-14 | 07:53

Mandaat

Rest In Privacy | 24-07-14 | 07:51

MandaaT, Johnny. MandaaT.

Boer in 020 | 24-07-14 | 07:50

En wat als blijkt dat de schuldigen zich in Kiev bevinden en laatst nog voor de internationale pers glimlachend de handen van van Baalen stonden te schudden?

sinar2 | 24-07-14 | 07:50

Misschien kan Rusland voorstellen om gelijk over te steken: Zij steunen een resolutie voor een VN leger in Oost-Oekraine en de VS steunen een resolutie voor een VN leger bij Gaza, dat toeziet op naleving van een staakt het vuren en alle overige reeds openstaande VN resoluties...

Ik denk dat ik dan al weet van welke kant de eerste Veto komt...

Flatulent | 24-07-14 | 07:49

Onze Minister van Buitenlandse Zaken gaat de EU partners nog proberen te winnen voor gemeenschappelijke en ingrijpende maatregelen. Nu doet zich het vervelende feit voor dat de Fransen twee vliegdekschepen bouwen voor de Russen, de Engelsen wapens en munitie leveren aan de Russen incluis nachtzichtapperatuur. Zo zijn er nog meer EU partners die niet warmlopen voor verdere handelsbeperkingen. Zou het dan, zeker vanuit mijn achterdocht, zo kunnen zijn dat dit gerammel met de sabel niets anders is dan een afleidingsmanoeuvre?

Sjeng de helle | 24-07-14 | 07:46

Ik vraag me af hoe het nieuws eruit had gezien als van Baalen en Verhofstadt NIET naar Oekraïne waren gegaan en de EU GEEN €11 miljard hadden 'overgemaakt'...

necrosis | 24-07-14 | 07:45

Jeuj! Dat dronken tuig moet toch geen probleem zijn voor Onze Jongens?

Ontzettende Jan | 24-07-14 | 07:40

"Het kabinet lijkt langzaam een vuist te maken en op te komen voor onze slachtoffers. Top"

Het kabinet lijkt eerder af te willen sturen op een militair conflict met Rusland en zich voor het karretje van Oekraine te laten spannen.

Want dat een dergelijke missie vrijwel zeker tot een confrontatie met separatisten (en ook Rusland) zal leiden en waarschijnlijk ook tot nog meer doden, is wel zeker.

Het zijn niet een paar simpele opstandelingen die je "even" aanpakt, maar goed getrainde militairen op eigen terrein, op zo'n 30-40 KM van Rusland af.

Dus als het tegen zit, krijg je gevechten in het grensgebied met Rusland en er hoeft maar één projectiel daar neer te komen of militair vliegtuig af te dwalen en we hebben een probleem.

En met zo'n 14.000 militairen daar tegen de grens en de zwarte zee vloot op een steenworp afstand, kon dat wel eens flink mis lopen.

Maar ja, mensen willen allemaal kennelijk graag militair ingrijpen, zelfs als daarmee een oorlog wordt geriskeerd, dus so be it.

Maar straks geen huilie doen als er nog meer kisten naar Nederland gevlogen worden en we op de rand van een oorlog staan.

Be careful what You wish for...

Flatulent | 24-07-14 | 07:39

Commando's paraat? O jee, laten we alvast een potje maken voor de herstelbetalingen voor fuck-ups tov de plaatselijke bevolking........

DeSjaak1000 | 24-07-14 | 07:33

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl