Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kijk. Onrendabelen bestaan niet

Onrendabele Dirk Tijd voor een rondje welles nietes. Maar eerst even voorstellen: Marcel, leraar economie en wiskunde in de bovenbouw HAVO/VWO zo maar ergens in Nederland. Specialist proppen ontwijken. Vouwt een vliegtuig in 4 seconden max. Iemand die met zijn poten in de modder staat en over wie het eigenlijk gaat wanneer u op de televee pratende hoofden hoort babbelen over de deplorabele staat van het onderwijs. Daarnaast is Marcel sinds kort ook blogger. Hij wijdt zijn blog aan, zoals hij het noemt, ‘economische onderwerpen’. En dat, mensen, doet hij niet onverdienstelijk. In duidelijke taal (want die verstaan we allemaal) legt Marcel uit waarom dat onrendabelen-gezanik van Marcel van Dam humbug is. Bij vlagen trefzeker pennetje: De efficiëntie is kennelijk afgenomen. In dezelfde tijd is de regelgeving ook steeds maar toegenomen. Ondanks veel geluiden over deregulering. Er was wel sprake van deregulering, maar de regulering ging nog harder. [...] Er werd gezegd dat er werd bezuinigd. En de betekenis van deze kreet is gek genoeg niet dat de overheid minder uit gaat geven. Bezuinigen betekent dat de overheid minder uit gaat geven dat ze gepland had. Lees het stukkie. Vind ervan wat u wilt. Daarna mag u vertellen hoe u het gaat doen wanneer u na uw putsch bezit neemt van het Torentje. Jongens en meisjes, tafels uit elkaar, REPETITIE!

Reaguursels

Inloggen

-weggejorist-

King_Ali | 16-01-10 | 01:07

Haha, dan ga ik even 'smile, je staat op geenstijl' erbij zetten, wat zullen ze lachen...

Driewerf zucht, niet alle reaguurders stonden erg ver vooraan toen humor en intelligentie werden uitgedeeld...

zucht... | 15-01-10 | 19:33

Van Pruisen. Hij is niet altijd feilloos maar hij heeft toch heel vaak prima artikelen. Maar misschien ben ik bevooroordeeld omdat ik hem van een ander blog onder een andere nick meen te kennen.

Joris (nou ja, GU-unite dus eigenlijk, of een andere hulpklaas) geef mijn waardering even door als het toevallig zo uitkomt.
www.vampireweekend.com/
Hierboven een netuitgekomen goeie muziek als bedankje. (klik bv het nummer taxi cab even aan)

cugel | 15-01-10 | 16:54

Akelig accuraat..

ramses snaptnie | 15-01-10 | 16:21

Het lijkt mij wel gepast als ik het 666e comment plaats. A dirty job etc.

Berserker Nr. 666 | 15-01-10 | 16:05

@VonDutch | 15-01-10 | 11:42
Goeie vent, die Jefferson.

Kardinaal Meier | 15-01-10 | 11:48
-weggejorist-
Kardinaal Meier | 15-01-10 | 11:43

@Hondsdolle baas

Dat denk ik niet. Ik denk dat ons land er veel en veel beter uit zou zien. En BTW wie zegt u dat ik niet economie gestudeerd heb??? Dat weet u niet. U moet het zo zien dat dit natuurlijk niet in een jaar zou gebeuren. Dit zou over een aantal jaren langzaam in werking gezet worden. De mensen zullen hun vrijheid terug krijgen, en om dit te bewaken zouden er sterke straffen moeten komen op het afnemen van vrijheid, zoals dus het inperken van the Right to Bear arms. Zoals het 1000 jaar geleden er uitzag, daar gaan we met de huidige koers weer heen. Er zitten een paar idioten in Brussel het hele europese rijk te besturen, en wij als "vrije burgers" (yeah right) hebben daar geen invloed op. Zoiets heet de europese commissie. Ze worden niet gekozen, ze worden aangewezen. Neem onze nieuwe president, Von Rompuy of zo, en zijn buitenlandse zaken minster. Beiden niet gekozen, maar benoemd. Onze wereld gaat steeds meer op een feodeaal stelsel lijken, en om u heel eerlijk te zeggen, daar zou ik niet als mens in willen wonen. Ik ben vrij geboren, en die vrijheid wil ik terug!!! Want zeg nou zelf hoe vrij bent u nou echt???
"No taxation without representation." zoals James Madison zei. In Nederland zweren de toneelspelers in Den Haag trouw aan de Koningin hoezo onze vertegenwoordigers? Trouw zouden ze aan het volk moeten zweren, niet aan een dictator.
Nederland zou er goed aan doen om terug te gaan naar een Republiek, zoals voordat het boevenhuis van Nassau ons land gijzelde. Dan alle bankiers met hun "usury" (rente; wat eeuwen verboden geweest is) de deur uit, en moet u eens zien hoeveel meer vrijheid u zult hebben.
Voor u nog een laatste quote: "When the people fear their government there is tiranny, but when the government fears it's people there is liberty" Thomas Jefferson. Zo zou het moeten zijn, en niet zoals heden!

VonDutch | 15-01-10 | 11:42

prachtig inkijkje in een domme geest, dank VonDutch. Volledige vrijheid, maar als iemand de grondwet probeert aan te passen krijgt hij levenslang.
Je beschrijft ongeveer hoe Nederland er 1000 jaar geleden uitzag. Op de een of andere manier hebben wij als vrije individuen de samenleving gebouwd zoals die er nu uitziet. Je laatste alinea raakt dus echt kant noch wal. Maar goed, eigenlijk besteed ik al weer te veel tijd aan deze onzin. Ik ga maar weer eens aan het werk.

hondsdolle baas | 15-01-10 | 11:11

VonDutch | 15-01-10 | 09:43
Jeetje, ben blij dat mensen zoals jij het niet voor het zeggen krijgen. Iedereen die ook maar economie op HAVO-niveau heeft gedaan kan zien dat je ons land in een diepe, diepe afgrond zou gooien.

hondsdolle baas | 15-01-10 | 11:04

"Bezuinigen? Laten ze zelf maar is een keer bezuinigen!" -Wim de Bie

bamiinjeoor | 15-01-10 | 11:03

VonDutch | 15-01-10 | 09:43
Hoeveel ambtenaren ga je inschakelen om die tekst van jou in hapklare brokken te verdelen?

tummes | 15-01-10 | 10:42

prima blog, alleen mag meneer iets beter op zijn interpunctie letten.

Geile Markeerstift | 15-01-10 | 10:05

Eens kijken, hoe zou ik het aanpakken.
Hmmm.
1. Koningin eruit, opgeruimd staat netjes, kunnen we misschien eindelijk een echte democratie krijgen, in plaats van eentje waarin onze volksvertegenwoordigers trouw zweren aan een dictator.
2. Alle grenzen voorlopig dicht, behalve voor noodzakelijke zaken. Dit land gaat weer zoveel mogelijk zelf voorzienend worden.
3. Ander kiesstelsel invoeren, en Nederland tot Federale Republiek maken. Met een Congress, Senaat, Gouverneurs en waarbij de regulerende macht bij de provincies licht (en dus dicht bij de mensen waar ze er nog makkelijk invloed op kunnen uitoefenen). Alleen de dingen die in de nieuwe grondwet staan zijn voor de Federale overheid, en verder niets (zeg maar Amerika voordat het verneukt werd, door de FED en internationale bankiers). Referenda krijgen, net als in Zwitserland een centrale rol. Dubbel functies zullen niet en nooit meer mogenlijk zijn (dus bijv de Friese Commissaris van de Koningin in grote corporaties bij laten klussen dat gaat over, belangenverstrengeling is ten strengste verboden)
4. Een staatsbank openen, en bezit nemen (nationaliseren) van de Nederlandse banken zoals ABN, RABO enz. en met al dat geld wat dat tuig van ons gestolen heeft, zoveel mogelijk goud en zilver kopen, plus alle hypotheken van alle huizen afkopen, de huizen zijn nu van de mensen zelf! Dit geld ook voor huurhuizen. (ach ja er liggen toch wel genoeg miljarden bij die misdadigers)
5. De Nederlandse Bank, plus alle andere private banken de deur uit doen, opgerot staat netjes!!
6. Het invoeren van een nieuwe munt eenheid, die gebaseerd is op zilver en goud. En waarvan het Congres de macht heeft om die te mogen drukken, deze macht mag NOOIT afgedragen worden. Zo zal de munt rente vrij geleend kunnen worden(dus u hoeft geen rente meer te betalen), en zal de munt gebaseerd zijn op waarde en niet op schuld.
7. De staatsschuld aflossen of simpel weg de banken waarvan al dat geld geleend is duidelijk maken dat ze bij Bea moeten zijn, immers was zij diegene die het Koninkrijk der Nederlanden personifieerde en in haar naam zijn de leningen aangegaan.
8. De Euro plus het Europese experiment de deur uit doen, en weer een 100% soevereine staat worden.
9. Aangezien we een Republiek zijn en wel eentje waarin het duidelijk is dat we niet de opvolger zijn van het Koninkrijk maar een compleet nieuwe staat, alles wordt immers anders, hoeven we niet eens onze lidmaatschappen bij verdragen en volkenrechtelijke organisaties op te zeggen. Deze lidmaatschappen worden niet opnieuw ingesteld.
10. Mensen die te graag in de politiek willen (en dus machtswellustelingen, denkt u aan Maxime Verhagen, Balkenende, Bos en Wilders) zijn linea recta verbannen, immers de macht hoort bij de bevolking en niet bij hen.
11. Onderwijs linea recta op de schop. Kinderen gaan weer leren. Alle waardeloze methodes met leuke plaatjes gaan direct de deur uit, methodes waarbij echt gerekend wordt, waarbij echt de geschiedenis beschreven wordt en (het liefst wel objectief) worden ingevoerd. Alleen in de eerste jaren zal de staat het onderwijs nog reguleren. Daarna zal het ouders vrij zijn om hun kinderen zelf les te geven, of hoe ze dan ook maar willen dat hun kinderen les krijgen.
12. De media gaat voor de volle 100% procent op de schop. De media wordt weer vrij, en klein. Alle media zal per direct opgekocht worden door de staat, en verdeeld worden over de Provincies (lees Staten van de Republiek) en zo snel mogelijk weer in private handen komen. En dan wel van echte journalisten, die echt nieuws willen leveren en niet willen schrijven over een scheet van Paris Hilton. Nee, het nieuws wordt weer nieuws, de journalisten zullen weer gaan schrijven wat zij willen en niet dat wat de bevolking graag wil horen. Journalisten zullen weer de waakhond van vrijheid worden, en niet langer de propagandisten van het grote geld zijn. Reclame, zoals wij dat nu kennen zal btw ook verboden worden; goed producten bij uw buurtsuper verkopen zich zelf, en verder ontwricht de reclame totaal de marktwerking.
13. Alle privacy beschadigende maatregelen die de laatste jaren zijn ingevoerd direct afschaffen. Geen OV-chipkaart, geen camera's op alle hoeken van de straat enz. En vergeet u ook vooral niet dat u nergens meer zult kunnen pinnen.
14. De overheid met een botte bijl uitdunnen, en er echt een minimalistische staat van maken (kost bakken met geld, die koffie slurpers)
15. Alle belastingen direct afschaffen(als het goed is moet het mogelijk zijn de grootste kosten vallen weg met deze veranderingen), behalve de BTW en wegenbelasting(we willen wel blijven rijden). Loonbelasting zal per grondwet verboden worden, immers is alle arbeid uw eigendom en daar heeft de staat niets mee te maken.
16. De macht van de veel te grote corporaties onmiddellijk breken, we leven immers niet meer in een fascistische staat. Kleine buurtsupers en de middenklasse wordt weer de ruggengraat van onze economie. Grote corporaties zullen per direct genationaliseerd worden. En steeds minder gaan produceren zodat het markt aandeel van de middenklasse en kleine bedrijven langzaam toe kan gaan nemen. De grote en macht van deze bedrijven zal sterk in de gaten gehouden worden en NV's zullen verboden worden. (daar schijnt niemand de verantwoording te hebben en toch iedereen te graaien)
17. Alle voedsel regulering onmiddellijk rigoureus veranderen, biologisch voedsel is vanaf heden het enige voedsel dat nog te krijgen is, (natuurlijk niet per direct want dan zou er een ernstig te kort ontstaan, maar alle bedrijven gaan per direct in omschakeling) en dat wordt naar nieuwe regulering geproduceerd en nergens komen meer schadelijke pesticiden, e-nummers of aspartaam of wat voor vergif dan ook in/op.
18. De gezondheidszorg op de schop doen. Dat betekent slechts nog vaccinaties zonder schadelijke toevoegingen (geproduceerd door overheidsbedrijf waar geen cent subsidie heen hoeft), alle medicijnen worden door gecheckt en rekent u maar dat 90% linea recta met de machtswellustelingen mee gaat en nooit weer onze grens over komt. Verder mag vanaf heden ieder zijn eigen gezondheidszorg kiezen, en wordt het hele concept van symptoombestrijding de deur uit gedaan. Vanaf heden gaat er gezocht worden naar de oorzaak van dat hoofdpijntje, ipv er een paracetasnolletje tegen aan te gooien.
19. The right to bear arms zal worden ingevoerd voor iedereen boven de 21. Al deze mensen zullen een verplichte training ondergaan waarin ze leren hoe om te gaan met een wapen, wat nooit te doen met een wapen, en hier zullen ze ook de filosofie leren achter dit recht. Na de cursus zullen ze het wapen waarmee ze geoefend hebben mogen houden. Elk jaar is er een vrijwillige opfris cursus, waarvan er, maar er mag nooit meer dan vijf jaar zitten tussen het volgen van deze cursussen. Dit recht wordt trouwens zwaar en stevig in de grondwet verankerd, elke poging om dit recht in te perken zal met levenslang bestraft worden. Nu zijn niet alleen meer de criminelen bewapend, maar ook de normale mensen, en denken criminelen wel 10x na voordat ze ergens inbreken, immers is de persoon waar ze dat doen bewapend en weet deze hoe er mee om te gaan. (Dit is volledig naar Zwitsers model) Verder wordt het voor buitenlandse machten nu veel lastiger om binnen te vallen, want elke centimeter van dit land zullen ze tegengewerkt worden.
20. De teelt van wiet onmiddellijk legaliseren, je kan die zooi overal verbouwen en dus als iemand wiet wil roken, dan kan die persoon mooi van eigen teelt gaan roken en zal er dus ook geen handel meer in zijn.
21. De wegen in het hele land vernieuwen, verbreden daar waar mogelijk en meerdere niveaus aanleggen daar waar nodig. De wegen zullen weer van kwaliteit worden, en weer jaren meegaan, en vooral bij een klein beetje vorst niet stuk gaan. Verder zullen grote dagelijkse files tot het verleden behoren, niet direct. Het zal eerst erger worden omdat er veel gebouwd gaat worden, maar op den duur zal het dik in orde zijn.
22. Mobiele telefonie afschaffen, al die straling zorgt er alleen maar voor dat we allemaal kanker krijgen. De mensen gaan maar weer bellen van hun huis telefoon, of maar weer bij elkaar op bezoek, of ze maken maar weer duidelijke afspraken over waar ze afspreken.
23. Methoden om vrije energie op te wekken zullen onderzocht worden. Ik noem bijvoorbeeld de geniale uitvinding van de heer Bendini. Waarbij er energie opgewekt kan worden door beweging door middel van magneten, echt een geweldig concept. Windmolens en andere idiote dingen mogen nog best, maar daar gaat verder geen geld meer heen.
24. Alle gifstoffen zullen gepoogd worden overal uit te halen, dat betekent een Omgekeerde Osmose water filter in elk huis (deze moeten dan wel voordat de Euro afgeschaft wordt gekocht worden) dus geen hersenbeschadigend fluor meer in het water, maar echt zuiver water. Geen fluor meer in tandpasta, geen geimpregneerd hout meer (mits op veilige manier geproduceerd zodat het arseen en Chroom 6 er allemaal uit is) en gaat u zo maar door.
25. Het rechters bestand een goed onder de loep nemen, ook geen dubbel functies meer voor deze mensen. Plus invoeren van lokale rechtbanken op gemeente niveau, waarvan de rechters gekozen worden. Boetes die betaald dienen te worden worden aan de staat betaald en de staat verdeeld dit over de recht banken. Straffen worden weer hard, maar rechtvaardig. Verder zullen alle mensen die geloven in het reduceren van bevolking om overbevolking aan te pakken (wat er niet is) onmiddellijk berecht worden net als bazen van grote corporaties die bijvoorbeeld aspartaam in het eten gooien en zo kanker verspreiden onder de bevolking, en in mijn ogen dus een vorm van genocide plegen berecht worden.
25. De mythe van dat CO2 schadelijk is de wereld uit helpen, plus alle NGO's het land uit knikkeren.
26. Subsidies behoren tot de verleden tijd.
27. Kunstsubsidies behoren helemaal tot de verleden tijd; wat goed is verkoopt zich zelf.
28. Aan nodeloos flitsen komt een einde! Geen boetes meer voor 5km/h te hard of zo. Overtreedt u de wet, en wordt dat gezien door een vredes beamte (peace officer, politie is voor handhaving en voor dictatoriale regimes, en dat zijn wij niet) dan bent u wel echt de sjaak, reken maar dat u wel een jaar lang elk weekend uw vrijheid kwijt bent om de schuld in te boeten. Geld kunnen we niet vragen immers, het hoeft niet zo te zijn dat u werkt, u kunt namelijk ook volledig zelf voorzienend zijn en geen geld nodig hebben, het zou theoretisch mogelijk zijn in deze republiek.
29. Alle internationale verdragen worden pas aangegaan nadat de bevolking met 75% voor stemt en dit ook zo in alle staten van de republiek het geval is.
30. Na het invoeren van al dit, en zo gauw als het allemaal naar behoren werkt, zal ik met mijn groep mede bestuurders per direct mijn functie neer leggen en de eerste echte vrije verkiezingen van dit land uit schrijven voor de federale overheid. (Lokaal zit dit inmiddels allemaal reeds snor). Hier zullen geen grote geld bedragen toegestaan zijn. Elke kandidaat krijgt een bepaald budget, van de overheid, wat betaald wordt uit opbrengsten van overheid activiteiten.

Volgens mij zullen we na invoering van deze maatregelen een echt vrij bestaan kunnen gaan leiden, waarin werken niet hoeft (je hebt nooit meer een hypotheek) maar mag, waarin mensen zich zelf kunnen ontplooien, waarin mensen, mens kunnen zijn!
Dat zou ik doen, maar ja de mensen met het grote geld willen niet dat we vrij zijn, dus lastig zou dit wel worden om dit te realiseren, het zou met macht opgelegd moeten worden en daarna zal geleidelijk deze macht aan de bevolking teruggegeven moeten worden en deze macht zou dan verankerd moeten worden in de nieuwe grondwet en wetten.

VonDutch | 15-01-10 | 09:43

*stuurt anoniem screendumppica zeeschuimer naar Dumpert*

illuvatar | 15-01-10 | 09:26

Nieuwe draad!
*probeert aandacht af te wenden*

Zeeschuimer | 15-01-10 | 09:23

En trouwens, er is allang een nieuw draadje Schuimer.
Til er maar niet te zwaar aan.

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 09:22

verraad van links | 15-01-10 | 09:10
Zoiets.
Zeeschuimer | 15-01-10 | 09:17
Kop op.
Het is vrijdag, moet je maar denken.
;)
illuvatar | 15-01-10 | 09:18
*glimlach niet onderdrukken kan*

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 09:21

@Zeeschuimer | 15-01-10 | 09:16
Geeft niets joh, het blijft onder ons, je kent ons toch? Wij zijn te vertrouwen. Tenslotte, wie kijkt er nou op deze site?

138257 leden.
4764 stijllozen

illuvatar | 15-01-10 | 09:18

@ Zeeschuimer | 15-01-10 | 09:16
Niettemin is het buitengewoon vervelend voor u.
Heb ook al meerdere malen op [!] gedrukt.

verraad van links | 15-01-10 | 09:17

interessante teksten, gelukkig staat zijn blog bij google, anders had zijn server staan roken, denk ik.... vast veel kliks gehad

macflipper | 15-01-10 | 09:17

Balzakius | 15-01-10 | 09:10
Nope, only nurse.

Zeeschuimer | 15-01-10 | 09:17

Niets daarvan, VVL! Ik deed het toch allemaal zelf. Eigen schuld, dikke bult. Voor straf laat Joris het vermoedelijk gewoon staan.
Het knopje heb ik ook gedrukt, Teun. Ik hoop dat het weggejorist wordt..

Zeeschuimer | 15-01-10 | 09:16

Zeeschuimer Jaap, ik ben je even aan het Googlen, maar hier staat dat je "nurse" bent ? Vroeger ook KapperT geweest ?

Balzakius | 15-01-10 | 09:10

@ Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 09:09
A Botlek bridge too far?

verraad van links | 15-01-10 | 09:10

verraad van links | 15-01-10 | 09:07
Moet je Zeeschuimer maar niet plagen.
;)

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 09:09

illuvatar | 15-01-10 | 09:05
Dat van die actieboot vind ik een brug te ver !
:)

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 09:09

@ illuvatar | 15-01-10 | 09:06
LOL.
Maar daar staat tegenover dat hij voor eeuwig porno tot zijn beschikking heeft.
Niet altijd gratis, maar ja, je kan niet alles hebben.
:)

verraad van links | 15-01-10 | 09:08

@ Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 09:04
Niet nu al.
*dag nu alweer verpest ziet worden*

verraad van links | 15-01-10 | 09:07

verraad van links | 15-01-10 | 09:03
Wat dat betreft had je geen betere nick kunnen verzinnen!

illuvatar | 15-01-10 | 09:06

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 09:02
Wie heeft er geen last van jou Teunis? Je bent overal en altijd, een soort van beveiligingcamera in de slaapkamer, een werkgeversraam met uitzicht op de beeldschermen van de werknemers, een politieagent naast een gecamoufleerde flitspaal, een actieboot naast een walvisvaarder.....

illuvatar | 15-01-10 | 09:05

Snel weer on-topic gaan.. Nu gaan reaguurders sowieso teruglezen..

Morkovich | 15-01-10 | 09:05

Indirect is het mijn schuld dat Zeeschuimer nu voor altijd over zijn schouder moet kijken..

verraad van links | 15-01-10 | 09:03

illuvatar | 15-01-10 | 09:01
Van mij zal hij in ieder geval geen last hebben.

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 09:02

@ Zeeschuimer | 15-01-10 | 08:59
Die zijn nog lang niet open.

verraad van links | 15-01-10 | 09:01

Zeeschuimer en Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 08:56
Hmm, joris slaapt nog, is voormalig raamambtenaar zeker? Ik heb op [!] gedrukt, maar ben bang dat zeeschuimer beter een ander mailadres kan nemen.

illuvatar | 15-01-10 | 09:01

Zeeschuimer | 15-01-10 | 08:59
Ik heb maar even op het knopje gedrukt.
Misschien werkt het.
;

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 09:00

@verraad van links
Een abbo Douwe Egberts zou deze ochtend wel van pas komen. Maargoed, het is mijn eigen domme schuld.
*Naar gemeentehuis rent om nieuwe naam te registreren*

Zeeschuimer | 15-01-10 | 08:59

Van Dam is een oude, seniele, gefrustreerde en vooral verwarde man... die neemt toch niemand serieus... toch?

Viezevoozert | 15-01-10 | 08:59

@ Zeeschuimer
Zou het helpen als ik even op je knopje druk ?

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 08:56

@ Zeeschuimer | 15-01-10 | 08:52
Maar het kwaad is al geschied.
*porno abbo's registreert*
:-P

verraad van links | 15-01-10 | 08:55

@ Joris
Help de Zeeschuimer even, wil je ?

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 08:54

@ Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 08:51
Het is me wat.
:-)
Klopt als een bus overigens.

verraad van links | 15-01-10 | 08:53

verraad van links | 15-01-10 | 08:49
Inderdaad.

@Joris,
Zou u mijn url-link kunnen verwijderen? Ik zorg dat er een doos sigaren uw kant opkomt.

*koffie*

Zeeschuimer | 15-01-10 | 08:52

Sjeng de helle | 15-01-10 | 08:49
Idem Sjeng !

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 08:51

verraad van links | 15-01-10 | 08:42
Het verschil tussen Bert en Leen is, dat Bert denkt dat tie God is terwijl Leen zich niet bewust is van zijn grootheid.
*wat een hoop issen denkt*

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 08:51

@ Sjeng de helle | 15-01-10 | 08:49
Insgelijks.

verraad van links | 15-01-10 | 08:50

@ Zeeschuimer | 15-01-10 | 08:46
Vraag joris even of hij snel wil ingrijpen.

verraad van links | 15-01-10 | 08:49

Nog een fijne dag allemaal.

Sjeng de helle | 15-01-10 | 08:49

Een goed stuk van deze economieleraar. Zijn voorgangers hebben het land naar de kloten geholpen door generaties leerlingen te indoctrineren met die idioot Keynes. En inderdaad, jullie Staat haalt steeds meer geld binnen terwijl de dienstverlening alleen maar achteruit gaat. Waar denken jullie dat dat geld blijft? Bij een politieke kaste van benoemde riante Staatsbanen, bij de door de belastingbetaler geredde bankiers, etcetera. Dat is Keynes, meer macht aan de Staat en haar politieke kaste. Werkende belastingbetalers kunnen hiervoor opdraaien.

Milton Friedman | 15-01-10 | 08:48

Zeeschuimer | 15-01-10 | 08:40
Goeddomme. E-mail adres is bij allen nu ook wel bekend.

Zeeschuimer | 15-01-10 | 08:46

@ Zeeschuimer | 15-01-10 | 08:40
U als premium GS lid mag alvast de nieuwe lay out keuren.
Dat zal het zijn ja.

verraad van links | 15-01-10 | 08:45

@ Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 08:39
Gelukkig hebben wij Bert.

En Leen.
En Regillio.

Jezus, wat is er toch een ellende op de wereld!
(Constatering)

verraad van links | 15-01-10 | 08:42

-weggejorist-

Zeeschuimer | 15-01-10 | 08:40

Eerste stuk van vandaag zal wel over die Turkse gek gaan.

verraad van links | 15-01-10 | 08:40

verraad van links | 15-01-10 | 08:34
Ik las het ook.
Niet voor te stellen dit.
Pff.

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 08:39

@ojédiaré 08:28
Wellicht moeten we een nieuwe nederlander aanstellen om de blubber weg te scheppen en de sleeplinten uit te lopen. Dan noemen we het een integratieproject en hebben we recht op subsidie.

koolteer | 15-01-10 | 08:33

Jaap de Paap | 15-01-10 | 08:23
Geen succes, Jaap. Maar dank voor uw hulp!

Zeeschuimer | 15-01-10 | 08:29

@ Zeeschuimer | 15-01-10 | 08:24
En anders even browser dan wel computer opnieuw opstarten.
Wil ook nog weleens wonderen doen met dit soort dingen.

verraad van links | 15-01-10 | 08:29

koolteer | 15-01-10 | 08:26
*LOL*

ojédiaré | 15-01-10 | 08:28

DANNY3960 | 15-01-10 | 08:17
Slaap ze

Sjeng de helle | 15-01-10 | 08:26

@ojédiaré 08:21
Niks van dat al, hooguit een gebrek aan sponsors om een rally te financieren.
Is ook frustrerend.

koolteer | 15-01-10 | 08:26

@ Jaap de Paap | 15-01-10 | 08:23
Daar gaat uw sms bundel voor deze maand.

verraad van links | 15-01-10 | 08:26

Salarissen ambtenaren +20% na halvering aantal.
Zo, begroting gedicht, iedereen tevreden.
*weer aan het werk gaat*

illuvatar | 15-01-10 | 08:24

verraad van links | 15-01-10 | 08:16
Dank! Ik wacht het rustig af..

Zeeschuimer | 15-01-10 | 08:24

Zeeschuimer | 15-01-10 | 08:17
Vreemd inderdaad. CTRL-F5 (cache legen) helpt ook niet?

DANNY3960 | 15-01-10 | 08:17
Sleep well Danny.

verraad van links | 15-01-10 | 08:17
Dat helpt niet. Ik stuur wel een smsje naar got.

Jaap de Paap | 15-01-10 | 08:23

koolteer | 15-01-10 | 08:10
Beschrijf je ellende eens, oke? Kartonnen doos? Huisuitzetting? Opel de deur uit? Voedselbank? Deel maar, dat lucht op.

ojédiaré | 15-01-10 | 08:21

DANNY3960 | 15-01-10 | 08:17
Trusten.
Laters

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 08:20

@ DANNY3960 | 15-01-10 | 08:17
Slaap ze.
Adios.

verraad van links | 15-01-10 | 08:19

ok bedtime

DANNY3960 | 15-01-10 | 08:17

@ Jaap de Paap | 15-01-10 | 08:14
Laten wij bidden...

verraad van links | 15-01-10 | 08:17

Jaap de Paap | 15-01-10 | 08:12
Nee, alleen in Geenstijl. En ik krijg het pas na het klikken van de comments, én alleen in topics met 500+ reaguursels. Het is niet erg, maar vreemd is het wel..

Zeeschuimer | 15-01-10 | 08:17

DANNY3960 | 15-01-10 | 08:15
Mooi! Bedankt voor zulk lekkers. Wel een gevoelige nicht, die Antonio.

Jaap de Paap | 15-01-10 | 08:17

@ Zeeschuimer | 15-01-10 | 08:10
Die zwarte achtergrond heb ik ook wel eens gehad en het ging vanzelf weer weg na wat F5-en.
Op een computer met XP en firefox.

verraad van links | 15-01-10 | 08:16

Vivaldi nu zo kotsbeu is dat ik m in de openhaard pleur....... euh,euh....... ohja dat is m , wake up dickheads

www.listengo.com/song/8365920
DANNY3960 | 15-01-10 | 08:15

Sjeng de helle | 15-01-10 | 08:12
Daar ga je van zuchten, diep, heel diep.

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 08:14

verraad van links | 15-01-10 | 08:11
Nee, maar broeder Gerard kennende, duikt hij binnenkort ergens in Frankrijk op.

Jaap de Paap | 15-01-10 | 08:14

Zeeschuimer | 15-01-10 | 08:10
Nope. Heb je het ook op je bureaublad? Want dan heb je een probleempje, maar wel op te lossen.

Jaap de Paap | 15-01-10 | 08:12

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 08:04
Je zou bijna denken dat het psygisch probleem is.
Het halsstarrig vasthouden aan Idialistische illusies en het wegschuiven van de werkelijke problemen. dat bedoelden wij beiden met een Zakenkabinet( megelmoes van bekwame poilitici en Themabekwamen).
Maar helaas ik ben bang dat de oever vroeg of laat het schip keert.
Net gelezen: 13% van de Nederlandse bevolking weet inmiddels dat er binnenkort Gemeenteraad verkiezingen zijn. Conclusie 87% heeft geen notie.
Daar wordt je toch moedeloos van!

Sjeng de helle | 15-01-10 | 08:12

Jaap de Paap | 15-01-10 | 08:07
Vista, wie immer. U heeft het niet, de zwarte achtergrond?

Zeeschuimer | 15-01-10 | 08:10

Ik, en velen met mij, voelen een lichte onvrede elke keer als het einde van de maand laat zien hoeveel van het verdiende geld verdwenen is in de zakken van vadertje staat. Die lichte onvrede nestelt zich langzaam maar zeker steeds dieper in de ziel van de werkende bevolking als ware het een gloeiend kooltje. Elk bericht over exorbitante beloningen, declaratiefoutjes, mislukte multiculprojecten en falende N-Z lijnen blaast een beetje extra zuurstof naar dat gloeiende kooltje. De werkende bevolking van dit land is makker dan een kudde schapen, maar als het gloeiende kooltje aangewakkerd wordt tot een vlammetje kan zelfs een kudde schapen op hol slaan. Helaas is een kabinet dat slechts zichtbaar is door z'n falen geen waarschijnlijke partij om dit proces om te keren.

koolteer | 15-01-10 | 08:10

verraad van links | 15-01-10 | 08:05
Ik erger me er groen en GEEL aan.

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 08:09

verraad van links | 15-01-10 | 08:05
LOL @ Typisch voorbeeld van zelf-chinesisering...

Jaap de Paap | 15-01-10 | 08:08

Zeeschuimer | 15-01-10 | 08:06
Windows 7?

Jaap de Paap | 15-01-10 | 08:07

*Mogge*
Ik heb een zwart scherm achter de comments. Dat lijkt me niet normaal?

Zeeschuimer | 15-01-10 | 08:06

@ Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 08:01
Typisch voorbeeld van zelf-chinesisering...

@ Sjeng de helle | 15-01-10 | 08:01
Eens.
Met uw hele verhaal.

verraad van links | 15-01-10 | 08:05

Sjeng de helle | 15-01-10 | 08:01
Zolang de bestuurders hier alleen bezig zijn met lijfsbehoud en plucheplakken heb ik er ook een hard hoofd in.

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 08:04

Sjeng de helle | 15-01-10 | 07:53
Ik kan het alleen maar volmondig met je eens zijn.
Een beetje saai, ik weet het.
;
verraad van links | 15-01-10 | 07:54
Oeff, dat komt hard aan.

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 08:01

verraad van links | 15-01-10 | 07:52
Maar op de lange termijn zal dat ook een illusie blijken te zijn, dat gaat maar vier of vijf decennia goed. Die negatieve inktvlek haalt je vroeg of laat in.
De enigste optie is:
Onmiddelijke immigratie stop, onwelwillenden en raddraaiers eruit, en dan investeren in de mensen die willen bouwen aan een gemeenschappelijke toekomst.
Ondertussen de emigratie van hoog opgeleiden proberen te stoppen door een betere levenskwaliteit te bewerkstelligen, en ze proberen de reeds vertrokkenen terug te halen want de drempel van herinstap is vele malen goedkoper en lager dan het opleidings investeringsproject. Maar dat zie ik nog lang niet gebeuren met de huidige bestuurstrend.

Sjeng de helle | 15-01-10 | 08:01

DANNY3960 | 15-01-10 | 07:40
Ha Danny. Ja, die vermenging met de Grieken... Dat zou gewoon weer in de wet moeten, dat zulks verplicht is.

Jaap de Paap | 15-01-10 | 07:58

@ DANNY3960 | 15-01-10 | 07:49
Geeft niet. Ik erger mij de hele dag aan zaken.
:)

verraad van links | 15-01-10 | 07:56

@ Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 07:49
Bijpassende muziek:
www.youtube.com/watch?v=uJHxY7_2xgE
*wegduikt en zich extra schaamt voor Nederland*

verraad van links | 15-01-10 | 07:54
-weggejorist-
Sjeng de helle | 15-01-10 | 07:53

@ Sjeng de helle | 15-01-10 | 07:44
Kennis van ons zag de problemen al in de jaren '50 aankomen en is hem naar Oceanië gepeerd.
Geen slechte keus, zo blijkt achteraf.

verraad van links | 15-01-10 | 07:52

verraad van links | 15-01-10 | 07:48
Tenzij je liefhebber van Nasi en Saté bent.
*sneer geeft aan Maxim*

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 07:49

verraad van links 7:39

Ja laat maar, ik drijf weleens over, maar het is goed bedoeld. Niet iedereen kent de achtergrond. Daar erger ik me aan zo af en toe.

DANNY3960 | 15-01-10 | 07:49

@ DANNY3960 | 15-01-10 | 07:43
Dat geloof ik graag. Maar dat is overigens in elk land zo vergeleken met Nederland...

verraad van links | 15-01-10 | 07:48

Sjeng de helle | 15-01-10 | 07:44
Alsof jij de veroorzaker bent, tsss.
Sterke tegels btw.
Mogge!

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 07:46

verraad van links | 15-01-10 | 07:43
Da's dan ook weer goed voor de economie, enzo.
Mogge.

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 07:44

t.e. stikel | 15-01-10 | 07:06
Ik ben nog vergeten te vermelden dat de Duitsers na 1945 niet geremd werden door een dogmatig religieus denken en daaraan gekoppeld handelen, in tegendeel die bevolking streefde en hunkerde naar herstel. Bij onze immigranten is het helaas zo dat een deel alleen wil absorberen en niet investeren en opbouwen en daarmee bijdragen, en die kostenpost drukt steeds zwaarder.
Maar troost je met de gedachte De Sjeng krijgt al veertig jaar te horen dat hij het verkeerd ziet.
Allen een paar jaar later is het werkelijkheid en dat wordt de Sjeng niet in dank afgenomen.

Sjeng de helle | 15-01-10 | 07:44

verraad van links

Kom eens langs....... de eet- en feest-cultuur is mucho mejor.......

DANNY3960 | 15-01-10 | 07:43

@ Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 07:36
Kan ie daarna meteen door naar de TEemijers.

verraad van links | 15-01-10 | 07:43

@ DANNY3960 | 15-01-10 | 07:28
De Moorse overheersing van Spanje is mij reeds bekend. En nu?

verraad van links | 15-01-10 | 07:39

t.e. stikel | 15-01-10 | 07:06
De opbouw was voor het grooste deel te danken aan het zgn. Marshall Plan. Doordat de Russen ( Stalin) een dubbele agenda er op nahielden (, de Oder Neisze Linie) was een feit.wilden de geallieerden een sterke Duitse tegenhanger. De vooral Amerikaanse opbouwhulp maakte dit mogelijk.
Het Marshall plan werd ook op de rest van Europa, dus ook in Nederland toegepast. Alleen Nederland moest omschakelen van een Koloniaal Macht ( Nederlands-Indië naar een landbouw, industrie, handelsnatie.
Nu staan we voor de uitdaging een Hightech samenleving te worden en dat kan niet als de hogeropgeleiden vertrekken. Dat kost teveel tijd en geld.
Stel je voor je bent werkgever en je laat je personeel opleiden, dus je investeert, de opleiding is afgerond en je personeel, waar jij in hebt geïnvesteerd zegt Tabee. Dan heb je wel kosten gemaakt maar daar staan geen opbrengsten tegenover.
Stel nu dan, dat zelfs de werkgever vertrekt, dan ben je helemaal van de aap gelogeerd, als overheid en dus als investeerder in een toekomst,en dit gebeurt in Nederland steeds vaker.

Bovendien kwamen in de jaren na 1945 veel ex Duitse soldaten uit "Kiegsgefangenschafft"terug en daarmee werd het mogelijk een nieuw economisch systeem op te bouwen
Wat de Hugenotten aangaat: Als je Midden en Hoger kader vertrekt dan krijg je een Vacuüm er ontstaan dus hiaten. En dat is precies wat in Frankrijk gebeurde.Dat zou hetzelfde zijn als je de Sikhs uit het Indiase economische ( die vervullen daar voor een groot deel die rol, bestel haalt. dan stort de boel voor kortere of langere tijd gedeeltelijk in.

Sjeng de helle | 15-01-10 | 07:39
-weggejorist-
Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 07:36
-weggejorist-
Jaap de Paap | 15-01-10 | 07:32

verraad van links

Ga ff zitten en lees....... Spanje had de overheersers niet gedurende 5 jaar.... maar gedurende 500 jaar,....... scroll even door naar "Moren".........

nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van...

DANNY3960 | 15-01-10 | 07:28

DANNY3960 | 15-01-10 | 07:10
Als ik me niet vergis vraagt hij zich af waarom zoiets moois ook niet in Duitsland bestaat. *kucht*

Transformatorhuisje | 15-01-10 | 07:22

@ DANNY3960 | 15-01-10 | 07:10
Ik snap eigenlijk geen reedt van uw relaas. Meestal ligt dat overigens aan mij.
*meer koffie tot zich neemt*

verraad van links | 15-01-10 | 07:17

verraad van links

Zie je het voor je.... ik zit in mijn stamkroeg tussen de Spanjolen en we praten zomaar een beetje loose......... kom ik met inburgeraars die met een Taxi het land leren kennen..... jump ik over naar wat hierboven gescherven staat. Zelfs de Engelsen, die toch wat gewend zijn fronsen het voorhoofd. Een Duitse kennis heeft het niet meer "ZUM KOTZEN" zegt die. Weet t niet hoor, mijn Duits is niet zo goed.

DANNY3960 | 15-01-10 | 07:10

DANNY3960 | 15-01-10 | 06:54
De bezetting van Spanje klopt er was tevens een expansie naar Frankrijk.
De Franken gebruikten de tactiek van de verschroeide aarde en gebruikten de tijd om een fenomenale strijdkracht op te bouwen. Ze versloegen ten laatste leste de Moren naar ik meen onder leiding van karel Martel. De Catalaanse Koning Ferdinand versloeg de Moren een paar eeuwen later daarna in Spanje.
De legende van El Cid was geboren.

Het advies voor de offspring heb ik de mijne ook gegeven.
Onderwijs zal straks de grootste kostenpost worden om het hiaat op te vullen, dus de overheidsuitgaven zullen stijgen.
dat betekedn dat de druk op de werkenden groter zal worden en de ontevredenheid toeneemd.
Ergo: we zitten in een neerwaartse spiraal, met alle gevolgen vandien. Helaas!

Sjeng de helle | 15-01-10 | 07:10

Sjeng, ik houd van je plempsels omdat ze nogal eens doorspekt zitten met historische feiten.
Maar ik begrijp de analogie niet. De Hugenoten waren/zijn protestantse Fransen. Ze zijn vertrokken vanwege doodsgevaar (zouden anders vermoord zijn door de katholieken). Velen kwamen hier (Nederland en Vlaanderen) terecht.
Er waren meer middenstanders katholiek dan hugenoot.

Trouwens: na W.O.II waren de joden (de middenstanders) in Duitsland en omringende landen ineens "verschwunden" en binnen 10 jaar gab es sogar ein Wirtschaftswunder.
Hoe kan dat dan?

t.e. stikel | 15-01-10 | 07:06

Sjeng de helle 6:34

Het is te Googelen, maar ik dacht dat Spanje tussen 700 en 1100 nc overheerst werd door de moren. .... Dat terzijde... ik ben geen geschiedkundige en ook geen ziener, eergisteren heb ik de clowneske situatie in de tweede slaapkamer(bottehond) mogen aanschouwen en denk dat ik mijn offspring dien te adviseren het naaikussen te verlaten.

*terras oploopt en sigaartje opsteekt*

DANNY3960 | 15-01-10 | 06:54

Mogge allen.

Morkovich | 15-01-10 | 06:42

Het grootste probleem voor de West-Europese economie zal het stelselmatig vertrek van hoger opgeleiden worden en het vertrek van klein en middenbedrijven.
Na de Bartholomeus nacht werden de Hugenotten uit Frankrijk verdreven of vluchtten uit het land. Deze groep kan worden aangemerkt als middenstanders.
Frankrijk heeft meer dan 100 jaar nodig gehad om hiervan te herstellen.
Koppel dat nog maar aan de instroom van onopgeleiden, waar geen werk voor is omdat Nederland arbeidsintensieve arbeidsplaatsen al of niet met subsidie heeft laten vertrekken naar lage loon landen, dan kun je op je vingers aftellen dat het probleen alleen maar groter wordt en dat structureel.

Sjeng de helle | 15-01-10 | 06:34

@ Sjeng de helle | 15-01-10 | 06:24
Mogge.

verraad van links | 15-01-10 | 06:34

Ergens heeft iemand etwas verkeerd begrepen, dacht ik.

**overhemd en broek wisselen gaat*

DANNY3960 | 15-01-10 | 06:29

Pffffff ik heb een liefhebbende vrouw............................... EEIIIIJ, KOFFIE .. HIERR.

DANNY3960 | 15-01-10 | 06:26

Mogge Sjeng.

t.e. stikel | 15-01-10 | 06:25

Goede morgen U allen toegewenst,
Aardig stukkie.

Sjeng de helle | 15-01-10 | 06:24

@ DANNY3960 | 15-01-10 | 06:22
Nou, dan zit het sowieso goed.
:)

verraad van links | 15-01-10 | 06:24

@ DANNY3960 | 15-01-10 | 06:16
Lekker.

verraad van links | 15-01-10 | 06:20

Koffie? Iemand?......

Beetje afgezaagd, ...............

*Dienblad met Cognac, kopjes mokka en chocolademelk neerzet*

DANNY3960 | 15-01-10 | 06:16

@ DANNY3960 | 15-01-10 | 06:10
Niet bedoeld als een belediging aan uw adres.

verraad van links | 15-01-10 | 06:13

verraad van links

uh?

DANNY3960 | 15-01-10 | 06:10

Teun van het Tuinpad, waar zijt gij?

t.e. stikel | 15-01-10 | 06:09

*wacht op ochtendploeg*

verraad van links | 15-01-10 | 06:07

*dimmers laag draaien doet en kaarsen aansteekt*

DANNY3960 | 15-01-10 | 06:02

*wakker schrikt*

verraad van links | 15-01-10 | 06:00

Geweldig stuk VP nu zal ik als een roos slapen, daaag

Machinale Knal | 15-01-10 | 05:56

@drama | 15-01-10 | 05:49
OK. Ben niet zo'n whisky fan en heb 'm dus niet gekocht.

t.e. stikel | 15-01-10 | 05:54

Stellen.

drama | 15-01-10 | 05:54

*out*

drama | 15-01-10 | 05:54

Danny

Je hebt gelijk ook. Ik zit me vreselijk aan te stelen. En goed. Ik lul weer te veel. Ik ga er een eind aan breien. Kennen jullie Hans Faverey? Of houden jullie niet van poëzie op de vroege ochtend? Voor de liefhebbers dan:

Het sneeuwt

maar het sneeuwt niet meer.
Toen het begon te sneeuwen
ben ik naar het raam gelopen;

heb ik mij verloren gelopen.

In die tijd ongeveer,
vlak voor de sneeuw weer
begon te vallen, grote, steeds
langzamere vlokken in,
moet het opgehouden zijn

ook met sneeuwen.

© Hans Faverey 1980
Verzameld werk - Sur place 1993

drama | 15-01-10 | 05:53

drama

Euh, maak er geen drama van.

DANNY3960 | 15-01-10 | 05:51

@t.e. stikel | 15-01-10 | 05:45
Nee, dat is verre van bijzonder. Het feit dat je die whisky daar ook daadwerkelijk koopt, dat is bijzonder. En dat-ie dan ook niet te drinken is, nouveauté of niet, dat vind ik prachtig.

drama | 15-01-10 | 05:49

Jongelui (sprak opa) probeer whisky in een tulpglas (bvb sherry of champagneglas) stop je snufferd erin neem een teug en leer het genieten. Sommige dure whiskys zijn echt niet te drinken, of je moet van de turfsmaak kunnen genieten. Take it easy and enjoy.

DANNY3960 | 15-01-10 | 05:48

@DANNY3960 | 15-01-10 | 05:38
Oke, morgenmiddag ga ik naar een slijterij die zichzelf respecteert. Dit is het scenario: ik haal een fles Macallan, ik geef 'm cadeau op de verjaardag, waarna ik 'm zelf confisqueer en een verhaal vertel over Franse Aldi's. Dan roep ik: soy adicto al Macallen! Afgevoerd per taxi et cetera. Maar wel een mooie avond gehad.

drama | 15-01-10 | 05:45

@drama | 15-01-10 | 05:39
(Pssst, geheimpje; (niet verder vertellen), de Aldi hier over de grens (Duitsland) heeft ook Canadese whisk(e)y te koop. )
Is dat zo bijzonder?

t.e. stikel | 15-01-10 | 05:45

@verraad van links | 15-01-10 | 05:36
Als ik dit verhaal (Franse Aldi, Canadese Whisky) vertel op een verjaardag, dan gelooft echt niemand me. Misschien maar goed ook, want ik heb morgen een verjaardag. Ik word voor gek verklaard. 100%. Er worden taxi's voor me gebeld alsof het niks is.

drama | 15-01-10 | 05:39

drama

Het zou een schandaal zijn wanneer een zichzelf respecterende slijterij deze godendrank niet in voorraad heeft.

DANNY3960 | 15-01-10 | 05:38

@ drama | 15-01-10 | 05:27
Die 'e' interesseert mij eigenlijk ook geen reedt.
Whisky is gekocht bij een franse(!) aldi.
Om het helemaal mooi te maken...

verraad van links | 15-01-10 | 05:36

@DANNY3960 | 15-01-10 | 05:29
Nice! Hebben ze die ook in Nederland? Of moet ik daar voor naar een buitenlandse Aldi? Ik zal eens op zoek gaan.

Lol@eerste plaatje: "Soy adicto al"

drama | 15-01-10 | 05:31

@ t.e. stikel | 15-01-10 | 05:26
Voor de expats zal daar heus ook wel het één en ander te krijgen zijn denk ik zo.
Maar ik bedoelde uiteraard westerse landen.

verraad van links | 15-01-10 | 05:30

@verraad van links | 15-01-10 | 05:23
Oke. Sorry voor de 'e'. Ik bedoelde Whisky. Natuurlijk is in elk land goedkope sterke drank te krijgen, maar het feit dat het canadese whisky is uit een buitenlandse Aldi (ik hoop: niet-Duits voor extra cachet) dat maakt het verhaal gewoon compleet.

drama | 15-01-10 | 05:27

@verraad van links | 15-01-10 | 05:23
Probeer 't eens in Saudi Arabie; veel succes!

t.e. stikel | 15-01-10 | 05:26

@ drama | 15-01-10 | 05:19
Dank. Ik vind de whisky (zonder e; want niet Iers of Amerikaans) vooral smerig. Maar eh, in elk land is toch wel ergens goedkope sterke drank te krijgen?

verraad van links | 15-01-10 | 05:23

Uhh Glenfiddich? Of val ik nu door de mand?

drama | 15-01-10 | 05:22

Romanov

Ik hoef niet te linken......... dat is tha real stuff
HULDE.

DANNY3960 | 15-01-10 | 05:20

@verraad van links | 15-01-10 | 05:16
Thanks. Ik heb ook familie in het buitenland. Maar die brengen mij nooit Whiskey. Zeker geen Canadese. En ik ben bang dat daar de Aldi niet eens aan land gekomen is. Daarom, alsnog, de prijs is voor jou. Ik vind het knap!

drama | 15-01-10 | 05:19

JWT Gnoe

Tsss, Hazen en een konijn dubbbel(ja bbb) en dubbel Jack in da Box . Nodig me uit voor een koffie.

DANNY3960 | 15-01-10 | 05:18

*vodka over residu whisky schenkt*

verraad van links | 15-01-10 | 05:18

Op Omaha zitten nogal, wat je noemt, 'kneusjes'. Oftewel, daar kun je nog eens flink oogsten.

drama | 15-01-10 | 05:17

@ drama | 15-01-10 | 05:14
Familie in buitenland.
Mag je best weten.

verraad van links | 15-01-10 | 05:16

@verraad van links | 15-01-10 | 05:05
Halelujah! Vraag ik me toch af wat jij in een buitenlandse Aldi doet :-). Maar goed, dat zijn mijn zaken niet. Ik schenk nu mijn laatste glas. Plezier of venijn, het zit er een beetje tussenin.

drama | 15-01-10 | 05:14

Jack in de box

JWT Gnoe | 15-01-10 | 05:11

@DANNY3960

Ik heb ook geen zin in discussie. Wilde vooral even mijn maatschappelijke onvrede uiten met zo min mogelijk weerstand.

Zou willen dat ik wat vaker Omaha speel, wel alleen hi overigens.. Heb me nog niet goed genoeg verdiept in Hi-lo. Kom zojuist van een 1-2 hold-em cash game. Weer genoeg verdiend om de week door te komen. ;-)

Romanov | 15-01-10 | 05:10

Ja man ik heb stift omaha op de boer teruggenomen op klaver 7 jwt

JWT Gnoe | 15-01-10 | 05:10

*tot zijn grote vreugde nog een fles stolichnaya vindt*

verraad van links | 15-01-10 | 05:10

Hoe kansloos moet je niet zijn als je hier over poker gaat lullen.

JWT Gnoe | 15-01-10 | 05:09

@DANNY3960 | 15-01-10 | 05:05
Hmmm, theekransje? Denk toch meer een whiskeykransje.
Maar veel plezier verder en laat u niet storen door ongenode gasten.

t.e. stikel | 15-01-10 | 05:08

drama

Everest?

DANNY3960 | 15-01-10 | 05:06

@ drama | 15-01-10 | 05:00
Leve de globalisering zullen we maar zeggen!
:)
En trouwens, dat gezegde is: "wijn na bier is plezier, bier na wijn is venijn" .

verraad van links | 15-01-10 | 05:05

Romanov

Welkom... welterusten. Je kwam in een theekransje terecht.

DANNY3960 | 15-01-10 | 05:05

@DANNY3960 | 15-01-10 | 04:59
Ah, oke. Daar heb ik geen accounts. Helaas. Succes!

drama | 15-01-10 | 05:03

- zou

drama | 15-01-10 | 05:02

De onrendabelen bestaan niet? OMGWTFBBQ! Is dit wel GS? Moslims zijn toch onrendabel? Negers zijn toch onrendabel? Ik en al mijn allochtoonse vrienden zijn toch onrendabel? Wij kosten jullie toch geld?! En geld is toch het belangrijkst in het leven?

Romanov | 15-01-10 | 05:01

@verraad van links | 15-01-10 | 04:55
Hoe krijg je het voor elkaar! Canadese Whiskey uit een buitenlandse Aldi. Zou hier een prijs voor zou bestaan, dan had jij 'm zeker dubbel en dwars verdiend! Zo niet, dan roepen we 'm nu in het leven. Echt cool. Zit ik hier met Franse zooi uit de Gall & Gall.

drama | 15-01-10 | 05:00

drama

Euh, ben op Pokerstars met een Omaha-Hi bezig en op Full Tilt met een Razz en schrijf me zometeen in voor de Ferguson $ Hold'em op Full Tilt.......

DANNY3960 | 15-01-10 | 04:59

Hey, dat liedje ken ik, van de honeymoon quiz.

Onrendabelen bestaan niet, maar vrouwen zoals jij, die neuk ik bij het leven, met satesaus erbij.

JWT Gnoe | 15-01-10 | 04:57

@ DANNY3960 | 15-01-10 | 04:50
Twee doosje.
Met cafeïne.

@ drama | 15-01-10 | 04:49
Het is Canadese whisky afkomstig uit een buitenlandse aldi.
Zeker geen genot.
Echt niet.

verraad van links | 15-01-10 | 04:55

Danny

7up doet het altijd goed, daar ga ik voor. Thanks.

drama | 15-01-10 | 04:53

drama

Ik adviseer 7-UP of Jus d'orange.

DANNY3960 | 15-01-10 | 04:53

@DANNY3960 | 15-01-10 | 04:44
Welke pokergame check je? Dan zal ik je eens een bad beat geven waar de honden geen brood van lusten. Et cetera. Proost.

drama | 15-01-10 | 04:51

verraad van links

Heb je Paracetamol in huis?


DANNY3960 | 15-01-10 | 04:50

@verraad van links | 15-01-10 | 04:45
Ik vermoed met groot vermoeden dat een fles goedkope whiskey nog altijd minder straf is dan een fles Mandarine Napoléon. Maar dat kan ook aan mijn gesteldheid liggen. Fruit na bier geeft geen plezier, althans, hoe ging dat spreekwoord...

drama | 15-01-10 | 04:49

@ drama | 15-01-10 | 04:36
Ik heb nog een fles zeer goedkope whiskey staan.
Mijn zogeheten 'straf fles'.
Dan weet je het meestal wel...

verraad van links | 15-01-10 | 04:45

Danny39606095090580786087

Ik zie dubbel, excuses, u heeft gelijk.

drama | 15-01-10 | 04:45

*pokergame tsjekt*

DANNY3960 | 15-01-10 | 04:44

Drama

Gotver .. indien je wil meelullen kijk dan nogmaals naar het etiket...... het spul heet

Mandarine Napoléon.

DANNY3960 | 15-01-10 | 04:41

verraad van links

Opdat je het weet .... Cointreau-Fanta orange is niet te versmaden:

DANNY3960 | 15-01-10 | 04:37

Oke. Die van mij is geslonken tot het absolute nulpunt. Mandarine van Napoléon? Nou ja, het moet dan maar...

Wat hebben jullie?

drama | 15-01-10 | 04:36

*constateert dat fles bourbon nu ook leeg is*

verraad van links | 15-01-10 | 04:35

drama

Over de drankvoorraad .

DANNY3960 | 15-01-10 | 04:33

Waar gaat het hier over, trouwens?

drama | 15-01-10 | 04:31

Wat lult die gast allemaal? Nou? Jesus de la Frontera!

drama | 15-01-10 | 04:30

cointreau dus.

verraad van links | 15-01-10 | 04:15

@ DANNY3960 | 15-01-10 | 04:11
Hmmm, niet ideaal mijns inziens.
Ik zou (in godsnaam) dan maar voor de cointraeu gaan.

verraad van links | 15-01-10 | 04:14

verraad van links

Cointreau, Martini, Campari en Jägermeister.....

DANNY3960 | 15-01-10 | 04:11

verraad van links

Cointreau, Martini, Campari en Jägermeister.....

DANNY3960 | 15-01-10 | 04:11

boeglul | 15-01-10 | 04:03
Ik doelde dus op de IPCC voorzitter, voor het geval je dat niet begreep.
climategate.nl/2010/01/05/is-ipcc-mark...
Kennelijk is het klimaatverhaal wel iets wat bij reaguurders zoals boeglul leeft. Misschien iets voor GS om over te schrijven. ;) (Let wel, voordat GS erover schreef plempte ik al regelmatig over Scafetta en de invloed van de zon..)

seven | 15-01-10 | 04:08

@ DANNY3960
Al iets geschikts gevonden?

verraad van links | 15-01-10 | 04:05

seven | 15-01-10 | 03:56

"Wist je dat hij feitelijk een voormalige spoorweg ingenieur was?"

Nu kan ik inpakken. Morgen weer een dag!

boeglul | 15-01-10 | 04:03

seven 03:57

Remember.... life is a bitch!

DANNY3960 | 15-01-10 | 04:01

@ DANNY3960 | 15-01-10 | 03:57
LOL, hier PRECIES zo.
*ook gaat rommelen en nog een bodem bourbon vindt*

verraad van links | 15-01-10 | 04:00

DANNY3960 | 15-01-10 | 03:51
Ik ben een paar jaar boven de 30

seven | 15-01-10 | 03:57

@ verraad van links

Damn, ik schenk net mn laatste Jack D in.

*gaat in drankkast rommelen*

DANNY3960 | 15-01-10 | 03:57

boeglul | 15-01-10 | 03:26 De bovenste 2 publicaties @02:32 (de link daar dus) zijn pdf's met de volledige publicaties als je geïnteresseerd bent. De vermaarde sterrenkundige is natuurlijk de eigenaar van die site zelf. PS Wist je dat de voorzitter van het IPCC gefraudeerd heeft en zijn zakken heeft gevuld via zaken die hij zelf deed in India. Wist je dat hij een diepgelovige vegetariër is? Wist je dat hij feitelijk een voormalige spoorweg ingenieur was? Wist je dat de jaren oude voorspellingen van zonnefysici over het klimaat wel uitkomen en die van het IPCC niet?

seven | 15-01-10 | 03:56

seven

Ik heb je vraag niet geheel beantwoord zie ik net. "En mis je NL?"

NEEN.

DANNY3960 | 15-01-10 | 03:55

seven 3:46

Nope, Spanje zat er al jaren in.... gescheiden.... paar maanden USA... toch Spanje en daar tegen een Poolse schone opgelopen, 13 jaar terug. Mag ik weten hoe oud je bent?

DANNY3960 | 15-01-10 | 03:51

koerbagh ® | 15-01-10 | 03:35

Ik heb het even snel doorgenomen, maar overtuigend bewijs lever je niet echt.

www.spaceandscience.net/ is beterder want met link naar de nasa!

boeglul | 15-01-10 | 03:51

@ DANNY3960 | 15-01-10 | 03:46
Het is niet anders. :)
*nog maar een whiskey inschenkt*

verraad van links | 15-01-10 | 03:49

@ verraad

Ze liepen net de deur uit met knikknde knieën.

DANNY3960 | 15-01-10 | 03:46

DANNY3960 | 15-01-10 | 03:39
Ik heb geen emigratieplannen. Als ik zou vertrekken zou het Zwitersland of Denemarken zijn. (Denk ik) Maar als ik ooit plannen krijg zal ik Spanje ook laten passeren. Ik blijft echter waarschijnlijk gewoon in NL. Ik heb het goed, mijn kinderen zijn nog jong. (kleuter en basisschool) Dus emigreren lijkt me erg onhandig.
Mijn vraag was meer van jij bent tegen een Spaanse schone aangelopen en bent daarom naar Spanje gegaan? En mis je NL?

seven | 15-01-10 | 03:46

Excuses, (nog steeds) een serieuze draad zie ik nu.

verraad van links | 15-01-10 | 03:42

Valt hier nog wat te neuqen?

verraad van links | 15-01-10 | 03:40

seven 3:23

Mijn advies was en is, indien je wil hierheen komen zorg er dan voor dat je minimaal 1 tot 2 jaar kan surviven, reken niet op een job indien je de Spaanse taal niet beheerst en pas je aan. Het meerendeel komt hierheen met een paar duizend Euro, geniet er een paar weken van en zoekt dan een job...( jah jo, ik spreek Engels, Nederlands en wat Duits) FOUT, zo lopen er hier duizenden.

DANNY3960 | 15-01-10 | 03:39

Anders nog? | 15-01-10 | 03:07
Het lijkt mij een vooruitgang ivm de huidige situatie. Ook veel goedkoper omdat de uitvoeringskosten vervallen. Het verschil met de aanrechtsubsidie is dat er geen straf is als je wel gaat werken. In tegendeel, elke euro die je verdient heeft 0 effect voor die ministelsel / basisinkomen. Denk ook aan het totaal wegvallen van de armoedeval. Iedereen die werkt verdient per definitie meer dan iemand die volledig van de uitkering afhankelijk is. Lijkt me iig eerlijker. Nu is het soms zo dat iemand met een laag salaris minder overhoud dat een uitkeringstrekker of bijstand (denkt aan oud topic) Ik denk aan een zeer laag bedrag om te overleven. Je zou het kunnen zien als tussenstap naar een nog beter model. Immers je kan dat bedrag natuurlijk gewoon verlagen als het te duur is of langzaam afschaffen om via die weg alternatieven te laten groeien. Denk aan overgangseffecten enz. Ook moet het politiek haalbaar zijn dus stapje voor stapje.

Nu hebben we ook al AOW voor ouderen. Dit is feitelijk hetzelfde maar dan voor alle leeftijden en ongeacht samenwonen enz. Dus zonder uitvoeringsmachine. Mensen die werken krijgen het loon via arbeid er gewoon bovenop, er wordt dus niet gekort Wat je dan kan laten vervallen zijn alle huursubsidies, kinderbijslag, hypoaftrek enz. Maar ook minder belasting , geen woz, geen (brandstof) accijns, btw *hoewel je ook alleen btw kan laten bestaan en verder alles laten vervallen.

seven | 15-01-10 | 03:38

seven | 15-01-10 | 03:25
Dank voor die link van hpdetijd
De overheid gedraagt zich als een ziekelijke control freak
En domme ook nog.
Het vastleggen van suggestieve namen is zo ontzettend naïef!

Maar van de andere kant leg de overheid haar ziel bloot!
Door analyse van de domeinnamen die de overheid heeft vastgelegd weet je precies waar ze bang voor is!

wakkere_nederlander | 15-01-10 | 03:36

@devrijeeconomie | 14-01-10 | 22:48
Je schrijft "De kosten voor de overheid echter stegen terwijl veel mensen ervaren dat de overheid tegenwoordig minder te bieden heeft als dertig jaar terug."
Maar klopt die ervaring van de mensen wel? Dertig jaar geleden lag er amper een snelweg in Nederland. Nu liggen er vele, maar omdat onze asfaltvraag nog sneller gegroeid is dan het aanbod, ervaren we het (ten onrechte dus) als minder.
De kwaliteit van de medische zorg is sterk gestegen, maar ook hier geldt dat onze eisen nog sneller gestegen zijn.
De politie is efficienter gaan werken, maar wederom ervaren we dat anders omdat de criminaliteit (zeg maar de vraag) nog sneller gestegen is.
Mensen volgen langer onderwijs dan 30 jaar geleden etc. etc. Alemaal terreinen waarop het aanbod van overheidsdiensten wel degelijk een stijging laat zien.
Ik heb ook het idee dat de overheid veel met zichzelf bezig is, maar als je dat wilt aantonen, zul je als basis van je analyse toch wat serieuzers (meetbaarders) moeten nemen dan 'wat mensen ervaren'.

bintang | 15-01-10 | 03:36

seven | 15-01-10 | 02:58

Zodra je de sterren erbij haalt zullen mensen met gezond verstand afhaken hoop ik.
We zitten op GS dus niets is zeker! Morgen weer een Van Pruisen met klimaat onzin? Ik kan niet wachten op weer een linkje van seven (weer een weblogje met sterretjes?) Die vermaarde sterrenkundigen met peer reviewed publikaties kan ik trouwens ook nergens terugvinden. Maar ik wil je wel helpen llink.nl/startpagina/nieuwsitem.php?id...

boeglul | 15-01-10 | 03:26

wakkere_nederlander | 15-01-10 | 03:23
Ik zat dit verhaal te lezen, vandaar. www.hpdetijd.nl/archive/2010-01-14/de-...
Of de overheid gaat een campagne beginnen om het te bestrijden (wat ze nog nooit is gelukt, elke bureaucratie wordt altijd groter, soort van natuurwet) of ze zijn bang dat er een ander mee aan de haal gaat. (Club van belastingbetalers of een politieke groep) dan wordt het wel een beetje ondemocratisch als je uit voorzorg kritische domeinnamen zelf gaat claimen.

seven | 15-01-10 | 03:25

espagne=eldoradohttp://www.youtube.com/watch?v=FwXQqgrWHto&feature=related

hetluis | 15-01-10 | 03:25

seven | 15-01-10 | 03:19
wel eerlijk toch van Trix! :-)
Deze is nog vrij eauverigens: www.stop-de-bureaucratie.nl

wakkere_nederlander | 15-01-10 | 03:23

DANNY3960 | 15-01-10 | 03:05 Winwinwin dus.
Hoe is het leven verder in Spanje, ik lees af en toe iets over het overheidtekort daar en dat klinkt nou ook niet geheel ideaal. En wordt je goed opgenomen na emigratie, of blijft er een gevoel van heimwee naar NL?

seven | 15-01-10 | 03:23

Ohja, dan is het ook nog zo dat Zuid-Amerikaanse ( Peru, Bolivia, Colombia) immigranten een bedrag ( lees oprotpremie) krijgen wanneer ze het land verlaten en een document dienen te tekenen dat ze binnen de 10 jaar niet terugkomen.

DANNY3960 | 15-01-10 | 03:09

seven | 15-01-10 | 02:50
In die flat tax kan ik me prima vinden, maar waarom zouden we de opbrengst moeten gebruiken om mensen van een basisinkomen te voorzien? Waar hebben ze dat basisinkomen dan aan verdiend? En waaraan heb ik het verdiend dat ik andermans basisinkomen op moet hoesten? Dat hele basisinkomen is niets anders dan een aanrechtsubsidie voor iedereen: elke legitimiteit ontbreekt.

De reden dat de overheid zo'n uitdijende slokop is is heel simpel: degenen die dat mogen bepalen (of ze nou ambtenaar of politicus zijn) zijn stuk voor stuk mensen die zelf uit de staatsruif vreten. Van stijgende belastingen hebben ze geen last, want die betalen ze helemaal niet (slechts op papier, want het is een sigaar uit eigen doos voor de echte belastingbetaler).

De oplossing is dan ook om de controle in handen te leggen van de belastingbetaler: de netto-betaler wel te verstaan. En dan kom je algauw terug uit bij het censuskiesrecht: alleen wie voldoende belasting betaalt heeft kiesrecht. Daarmee sluit je iedereen uit die wel even bepaalt wat er met andermans geld moet gebeuren.

Anders nog? | 15-01-10 | 03:07

seven 2:50

Eensch met je in grote lijnen, maar laten ze in Nederland de overvloed aan belachelijke subsidies maar eens terugdraaien (inburgeren per taxi, wijkbbq's) affijn, je kent dat wel. Maar ik dwaal af, iemand die hier z'n job kwijtraakt geniet gedurende 6 maanden een 60% van het laatste loon, zakt nog wat en blijft hangen op 420,-€. ( dit zijn geen precieze cijfers, maar ik zit in de buurt). Je zou eens moeten komen kijken hoeveel buitenlanders hun koffers hebben gepakt en terug naar land van herkomst zijn vertrokken.

DANNY3960 | 15-01-10 | 03:05

boeglul | 15-01-10 | 02:48 Dat was niet mijn insteek. Dit is een libertair draadje.. Even ot dus.
Mijn link was trouwens geen blog, maar een peer reviewed publicatie van een vermaarde sterrenkundige wat ook ging over het voorspellen van een koudere periode door bestuderen van de cycli en activiteit van de zon.

seven | 15-01-10 | 02:58

DANNY3960 | 15-01-10 | 02:42
We hebben teveel ambtenaren die bezig gehouden moeten worden. Dan krijg je dat. Wel het type ambtenaar dat het liefst niets doet btw. Hooguit een beetje de burger die ze betaalt lastig vallen, maar iets wezenlijks doen is er veel te weinig bij. Niemand heeft uiteindelijk iets aan brieven, rapporten, controles, boetes enz. Ik zou als voorlopig haalbare versie een basisstelsel willen voorstellen. Iedereen een flat tax en daaruit een ministelsel / basisinkomen nl.wikipedia.org/wiki/Basisinkomen financieren ongeacht of ze werkeloos zijn of bejaard of wat dan ook. Onafhankelijk van gezinssituatie etc. Dan valt alle controle weg en kan het sociale systeem veel voordeliger worden georganiseerd. Geen 300 verschillende diensten die feitelijk niets anders doen dan elkaar bezighouden en begeleiden. Alleen al die *vaak babyboomende wao ers bv die bang zijn om werk te accepteren omdat ze dan hun riante uitkering verliezen. Dat soort effecten (armoedeval bv) raak je dan kwijt.

seven | 15-01-10 | 02:50

DANNY3960 | 15-01-10 | 02:42
heeft de gemiddelde spanjool het beter dan de gemiddelde kaaskop, eerlijk zeg.

hetluis | 15-01-10 | 02:50

OT: zie godverdegodtr net dat die godtvergeten pvda-burgemeester mans godtverddegodtver ai-burgemeester maastricht wordt, het is gvdomme ook een godvergetengezwel die hele gvergeten pvda; kijk beste danny0000, dáár schaam ik mij nu voor, godvr

hetluis | 15-01-10 | 02:46

hetluis 2:29

Tejero is bijna 30 jaar geleden en was een bijna eenmans actie die nogal snel de kop werd ingedrukt. Regels dienen overal te zijn en te worden gerespecteerd, doch men kan het overdrijven... enkele weken terug een comment van CoJoNeS over een achtergelaten vuilniszak naast een propvolle container die hem dan ook nog een boete opleverde -nadat ze in de zak hadden zitten graaien naar een adres en/of naam- daar zakt mijn broek van af. Hier loop ik met een plastic tasje naar de container op whatever uur van de dag. Die bakken worden dan ook nog eens dagelijks geleegd en in de zomermaanden 2 x per dag.

DANNY3960 | 15-01-10 | 02:42

DANNY3960 | 15-01-10 | 02:05
op eoa manier krijg ik die tejero-actie maar niet van mijn netvlies, ned heeft meer voor eu betekend dan sp, in noord korea is het nog veiliger op straat, ik gun je van harte jouw zon - wij kijken ernaar uit -, en 100.000 regeltjes zijn slechts een teken van schaamteloze luxe

hetluis | 15-01-10 | 02:29

Anders nog? | 15-01-10 | 02:25

leuk verhaal maar klopt natuurlijk niet helemaal

neemjemoederindemali | 15-01-10 | 02:28

Is meneer al van zijn bed gelicht?
Want hij heeft gODverdomme erg gelijk!

Of de cijfertjes precies kloppen daar valt over te twisten
(waarvoor dank@hondsdolle baas, seven & koerbagh ® e.a)
Maar de beredenering is erg geloofwaardig.

Ik ben geen gediplomeerd econoom maar natuurlijk wordt de overheid steeds groter en groter. De toenemende automatisering maakt ambtenaren eigenlijk steeds overbodiger maar de overheid weet deze vooruitgang juist naar zijn hand te zetten door juist meer regeltjes te maken!

Alle belastingen bijvoorbeeld zouden dankzij de automatisering kunnen vervangen worden door 1 alles omvattende overdrachtsbelasting,
waarbij bij elke geldtransactie automatisch een vast percentage naar de staatskas gaat.

Dit zou weliswaar vele duizenden ambtenaren overbodig maken maar het zou de boekhouding/leven van mensen die ECHT WERKEN veel gemakkelijker/gelukkiger maken.

Ik KOTS op de regententijd waarin wij leven anno 2010.
Met afschuw heb ik gisteren naar het veelbelovende 2e kamer debat gekeken.
Wat een anti climax was het slotpleidooi van Balkenende.
Wie politiek correct is, die is politiek onschendbaar zolang de etiquette in stand blijft die Geert Wilders probeert te doorbreken.

Dit was geen debat, geen discussie!
DIt was een carnavalseke polonaise of erger: een defilé van ontevreden oppositie sukkels.

Koning Balkenende is blind, doof, gevoelloos doch onfeilbaar.
Hij is immers CHRISTEN en POLITIEK CORRECT.
*braakneiging onderdrukt*

wakkere_nederlander | 15-01-10 | 02:27

"Een terugkerend thema is dat de overheid geen maatregelen moet nemen die sterkeren bevoordelen ten opzichte van de zwakkeren in de samenleving", aldus de bloggert. En: "De nadruk ligt dus op een terugtredende overheid."

Dat valt natuurlijk niet te combineren, want de onderwijzer vergeet dat het grootste deel van de overheidsinspanningen erop gericht is om het geld af te nemen van de mensen die het verdienen en het te brengen bij de mensen die het absoluut niet verdienen. Met een terugtredende overheid en minder malle regels blijft het geld waar het hoort en ja, dat bevoordeelt de sterkeren ten opzichte van de zwakkeren. Daar hoeft de overheid dus geen maatregelen voor te nemen: dat gaat van nature al goed.

Anders nog? | 15-01-10 | 02:25

seven | 15-01-10 | 01:41
In Nederland resten ons na de laatste "revolutie" slechts het onthoofde beeld van Pim.De aanhang van deze vermoorde politicus was zo dom om onder een viaduct het rechtopstaande beeld van Pim ivm te brengen met Darwin awards. De geschiedenis in Nederland ziet er ongeveer zo uit: auto, trekhaak,aanhangwagen,viaduct+botsing. Geheel gratis wil ik je overigens nog het volgende fap linkje geven www.spaceandscience.net/ met de The RC Theory.

boeglul | 15-01-10 | 02:21

@cara
Weet wat u wenscht, want uw wens kan wel eens uitkomen.

Zen militia | 15-01-10 | 02:17

accoord nmorgen heb ik een zwitsal en jij niet

caravaggio | 15-01-10 | 02:14

seven | 15-01-10 | 01:40
Ik zou onmiddelijk een flattax van 20%, liefst zelfs van 18% willen invoeren.
Dan staan er zoveel buitenlandse investeerders aan je poorten, dat je een restrictief toelatingsbeleid zult moeten voeren om je economie niet te laten oververhitten.
Plaats genoeg om al die ontslagen ambtenaren in te werk te stellen.
We kunnen dan zelfs weer werk creeeren voor de enorme hordes improductieve laagopgeleiden die de oligarchen naar binnen hebben gesluisd.

Merlot | 15-01-10 | 02:13

arbo et abri

Bichon Frisé | 15-01-10 | 02:10

@caravaggio | 15-01-10 | 02:05
Tweivieftig veur joe ;)

Zen militia | 15-01-10 | 02:09

@caravaggio | 15-01-10 | 01:59
Otium sine litteris mors est

Zen militia | 15-01-10 | 02:08

DANNY3960 | 15-01-10 | 02:05

Zo kan die wel weer.

*half bevroren achter schermpje zit*

pius | 15-01-10 | 02:07

Zen militia | 15-01-10 | 02:00

you're welcome

pius | 15-01-10 | 02:05

hetluis 1:48

Ze doen het hier, als het even kan nog slechter dan in Nederland (qua politiek). Maar, hier wordt een misdaad gestraft, een aangifte opgenomen, er loopt Guardia Civil en Policia op straat, mensen groeten elkaar, de 100.000 regeltjes zijn er niet, kortom het leven is aangenamer. Ohja, en de zon schijnt hier 10 maanden per jaar.

DANNY3960 | 15-01-10 | 02:05

zen: is die zwitsal nog te koop?

caravaggio | 15-01-10 | 02:05

haha. Klopt, was zelfs genoodzaakt een officiele persverklaring naar buiten te brengen. U heeft hem al gelezen denk ik, maar voor de zekerheid.

Kuch*

Ik ben vernoemd naar Antoninus Pius. Deze naam was nederig genoeg voor iemand met mijn aangeboren bescheidenheid.Ik erken geen één God. Dat deed mijn verraderlijke navolger Constantijn, moge de toorn der goden zijn deel zijn, maar ik erken meerdere Goden. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ik zelf een God ben. Dat doen mijn onderdanen wel. Eenieder die zich na dit bericht geroepen voelt hierover ijdel te zijn zal zich moeten verantwoorden aan mijn Praetoriaanse Garde. En die zijn niet zo humaan en beschaafd als de Joris van dienst.

AVE,

Antoninus Pius.

pius | 15-01-10 | 02:05

@pius | 15-01-10 | 01:54
Hmmm, Bol heeft em ook. Beschrijving klinkt interessant. Bedankt.

Zen militia | 15-01-10 | 02:00

Zen: doet u best morgen en weet dat er mensen zijn die vasn u houden

caravaggio | 15-01-10 | 01:59

het is zo makkelijk om aan een uitkering te komen.
ben me maar dankbaar.

Bichon Frisé | 15-01-10 | 01:58

Parsons | 15-01-10 | 01:55

Eens! ere wie ere toekomt.

pius | 15-01-10 | 01:56

@caravaggio | 15-01-10 | 01:45 & 01:51
Hier ga ik mij morgen verder in verdiepen. Het is al laat zie ik nu.

Zen militia | 15-01-10 | 01:56

@Merlot
Diepe buiging voor jouw reaguursels hierboven. In hoeverre een en ander uitvoerbaar is, vraag ik me af, maar het is een interessante theorie en mooi geformuleerd.

Parsons | 15-01-10 | 01:55

Zen militia | 15-01-10 | 01:43

Ja, is een boek. Ff koekelen. Economische beschouwing op allerlei sociaal-maatschappelijke en andere zaken. Scherp en tegendraads. Echt een aanrader

pius | 15-01-10 | 01:54

seven | 15-01-10 | 01:40

Dat klopt, er is in Nederland veel verholen werkloosheid. Voor de rest klinkt het logisch. Ik ben niet scherp vanavond. U wel. Dank daarvoor.

pius | 15-01-10 | 01:51

herstel; het kunstwerk in het tijdperk van zijn reproduceerbaarheid

caravaggio | 15-01-10 | 01:51

DANNY3960 | 15-01-10 | 01:38
waarde danny, de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik de spaanse politiek niet op de voet volg, maar blijkbaar is het democratisch melk ende honing

hetluis | 15-01-10 | 01:48

seven | 15-01-10 | 01:29
Een belastingstakling van drie maanden is ruim voldoende om de politieke oligarchen op de knieen te dwingen.
Op het moment dat ze geen geld meer hebben om de repressieve diensten* te betalen, waarmee ze de productieve burgerij angst aanjagen en gedwee houden (staatsterreur), vervalt hun macht.

Dat is hun achilleshiel: ze zijn politiek afhankelijk van de burgerij die ze zo minachten.
Daarom steken ze ook opvallend veel energie in het kort houden en op de huid zitten van "brave burgers" --- terwijl de bestrijding van criminaliteit, sociale fraude en parasitisme hen duidelijk minder lijkt te boeien.
Aan die disfunctionelen verdienen ze juist goudgeld (Zieligheidsindustrie).

* Fiscus, deurwaarder, incasso, ambtelijke inspectiediensten, lagere rechtbanken, media.

Merlot | 15-01-10 | 01:46

walter benjamin: de samenleving in het tijdperk van de reproduceerbaarheid is een aanrader om te lezen. zowel voor pc adepts als voor kunstliefhebbers
in dit topic kan het tot verheldering leiden

caravaggio | 15-01-10 | 01:45

@boeglul | 15-01-10 | 01:39
Oorlog. Me dunkt. Burgeroorlog wel te verstaan. Naar Parijs voorbeeld.

Parsons | 15-01-10 | 01:45

@pius | 15-01-10 | 01:31
Dit is mij onbekend. Freakonomics is een boek? Wel een interessante theorie.
Maar idd veel is voor ons bepaald.

@caravaggio | 15-01-10 | 01:31
Mijn opmerking(en) gingen erover dat veel omarmde ideeën hier niet automatisch de oplossing zijn voor de vele problemen (criminaliteit, grote overheid of niet enz). Zie de USA, volgens sommigen het walhalla.
Ik weet niet precies wat het is Cara, ik ben ook geen wetenschapper. Soms denk ik wel eens dat het huidige systeem gewoon niet meer voldoet. Maar wat dan wel?

Btw, die Lubbers kampementen waren voor de bühne, later bleek dat die kampementen helemaal niet werkten (mijn bronnen zijn kranten die ik niet meer heb, sorry).

Zen militia | 15-01-10 | 01:43

DANNY3960 | 15-01-10 | 01:38

je hebt gelijk. mensen met verstand willen er niet zitten, dat is het probleem

neemjemoederindemali | 15-01-10 | 01:43

boeglul | 15-01-10 | 01:39
Revolutie boeglul.
*Pakt alvast de guillotine voor ....... * ;)

seven | 15-01-10 | 01:41

@koerbagh ® 01:31 Te laat om nog meer te lullen. Goedenacht allen. Leuk gesprek, volgende keer verder.

*out*

p.s. einde aan de bio-industrie! :)

knutsel | 15-01-10 | 01:41

pius | 15-01-10 | 01:37
Minder belastingdruk betekend meer particuliere bestedingen. Tevens hebben bedrijven meer geld over voor personeel en wellicht dat personeel door ontbreken van vele heffingen ook voordeliger wordt dus eerder wordt aangenomen. Nogmaals zie Zwitserland @00:28 die hebben ook een lage werkeloosheid. Veel lager dan in NL waar werkelozen in tal van verschillende uitkeringen worden gestopt om de schijn internationaal op te houden.

seven | 15-01-10 | 01:40

Merlot | 15-01-10 | 01:17

"Een strontarrogant minderheidsclubje denkt te kunnen doen en laten waar ze zin in hebben ---- op kosten van een meerderheid die geexploiteerd, en soms ook nog eens geminacht en vernederd wordt.
De geschiedenisboekjes voorzien ons in ruime mate van voorbeelden, waar dat uiteindelijk op uitdraait."

Vertel nu even waar we op kunnen wachten.

boeglul | 15-01-10 | 01:39

Zo af en toe bekruipt me een soort van "schaamte" daar ik een aantal jaren geleden de knoop heb doorgehakt en Nederland heb gelaten voor wat het was. Zo af en toe krijg ik ook een soort van voldoening wanneer ik het leed aanschouw in de pers. Het overkomt me ook regelmatig dat ik zoiets van een dikke vinger wil opsteken. Maar wat ik gisteravond heb mogen aanschouwen in de tweede slaapkamer(bottehond) is voor iemand die de debatten al jaren niet meer volgt een circus met misplaatste artiesten.

DANNY3960 | 15-01-10 | 01:38

Merlot | 15-01-10 | 01:24

Maar wat moeten die mensen dan gaan doen. Een uitkering? Of laten vegen met behoud van uitkering. Klinkt aanlokkelijk maar ik vraag me af of je het voor elkaar krijgt. Je créeert natuurlijk wel een nieuwe klasse werlozen met onbewezen competenties in relatie tot een slechte arbeidsmarkt. en dan moet je weer een systeem opbouwen om die mensen aan het werk te krijgen. kun je weer van voor af aan beginnen. Tis cyclisch, vrees ik.

pius | 15-01-10 | 01:37

Merlot | 15-01-10 | 01:24

wat is 2e k wel dan en waarom niet afschaffen?

neemjemoederindemali | 15-01-10 | 01:33

seven | 15-01-10 | 01:21
Werkt hier niet.
Hier bezuinigen ze zelfs in de meest extreme gevallen nog op de diensten die aan de burgers (moeten) worden geleverd.
In plaats op het overheidapparaat zelf.
Daardoor is de fiscale herverdeling in Nederland een complete financiele horror geworden.
Van iedere belastingeuro, worden 63 cent aan het in stand houden van overheidsapparaat zelf besteed (overhead & management, in bedrijfstermen).
Slechts 37% van de fiscaliteit vloeit uiteindelijk terug naar de samenleving in de vorm van diensten.
En met iedere wegbezuiniging van dienstverlenende ambtenaren, zonder dat de daarbij behorende ambtelijke hofhoudingen worden aangepakt, wordt deze Kafkaiaanse toestanden wéér schever getrokken.

Merlot | 15-01-10 | 01:33

zen: pamperen en streng straffen zijn ook relatieve begrippen . vraag maar aan onze kansenjongeren. ik ben het volkomen met u eens dat pamperen leidt tot een uitkering en streng straffen tot radicalisatie, of ga ik nu te kotrt door de bocht? ons zelf gecreerde jongerenkansenpodium kunnen we niet 123 afbreken.
Mijn ervaring met deze jongeren is die van vanzelfsprekendheid. niet die van dankbaarheid. In deze ben ik voor de lubbers kampementen met als verplicht leesvoer vieze tonnie

caravaggio | 15-01-10 | 01:31

@knutsel | 15-01-10 | 01:15 :
In de tijd van het censuskiesrecht hadden we in dit land nog wel eens (nou, vaker dan eens) een liberale premier met een liberaal kabinet. (Ik noem een Thorbecke, een Kapeyne van de Coppello, een Pierson). Was dat slecht voor de sociale cohesie of sociale ontwikkeling?
Nee. De belangrijkste sociale wetgeving in dit land, de grondwet 1848, ongevallenwet, woningwet, kinderwet, gezondheidswet... allemaal onder liberale kabinetten tot stand gekomen. (Daarna verziekt door gristenen als Kuyper, Heemskerk, De Meester een socialistische roeptoeter Troelstra, maar goed....) Liberale kabinetten hebben dit land wel gemaakt. Sinds de invoering van het algemeen kiesrecht (en het vrouwenkiesrecht - Sorry, Merlot) is het hard achteruit gegaan.

koerbagh ® | 15-01-10 | 01:31

Zen militia | 15-01-10 | 01:19

Persoonlijkheid, karakter, psyche, omgeving, dna, armoede, plaats waar je wieg staat, omstandigheden. sociale context, economie, politiek, buren, opvoeding, toeval, geluk ,pech, Lot, Cultuur, religie, En de combinaties kunnen legio zijn. Puzzelen maar.
-
Er worden vaak simpele redenen en net zo simpele oplossingen aangedragen. Maar als het allemaal zo simpel was dan was het allang opgelost. Het is niet simpel. Het is zeer commplex.
-
Wat NYC betreft. Freakonomics heeft daar een interessante theorie over. namelijk geboortebeperking. Abortus in deze. En meer blauw op straat. Maar vooral abortus. Freakonomics, de moeite waard. Ze beweren zelfs dat het Zero-tolerance beleid van Guiliani weinig relevant was voor de daling in criminaliteit. Abortus dus. Aardige hersenbreker.

pius | 15-01-10 | 01:31

@knutsel | 15-01-10 | 01:26
Ik raad u aan om Plato's (Socrates) gedachten over democratie eens goed te lezen. En geloof me ook de Zwitsers bepalen niet alles per referendum.

Zen militia | 15-01-10 | 01:31

ps @ Merlot op seven 0121
Ayn Rand schreeft het boek Atlas Shrugged waar John Galt en.wikipedia.org/wiki/John_Galt( veelgebruikte leuze "Who is John Galt" ) stopt zoveel als mogelijk met bijdragen aan de economie om zo de bureaucratie, de collectivisten te stoppen. Die zijn immers afhankelijk van zijn arbeid en niet omgekeerd.

"During the main storyline of the book, Galt has secretly organized a strike by the world's creative leaders, including inventors, artists and businessmen, in an effort to "stop the motor of the world," thereby bringing about the collapse of the collectivist society"

seven | 15-01-10 | 01:29

@Merlot | 15-01-10 | 01:24
De Eerste Kamer opheffen zou mij een gruwel zijn. Dan krijgen wij een flipperkastdemocratie. Wetten worden aangenomen al gelang de waan van de dag.
De Eerste Kamer zou imo wel directer gekozen moeten worden.

Zen militia | 15-01-10 | 01:28

FF een OT'tje
Ahmadjinedinges heeft het zoveelste schroefje los zitten:
Iran gaat voor werelddominantie, en schaart zich achter de malloten van Alex Jones.
www.onlydemocracy4iran.com/cgi-bin/for...

Re: Ahmadinejad ziet aanslagen 9/11 als Amerikaans-Zionistisch complot
Reageer #1 - Gisteren om 20:40:58

Op 12 januari 2009 zond de Iraanse president Ahmadinejad een plan naar het parlement om over vijf jaar de Mahdi, de Verborgen Imam, terug te laten keren naar de wereld van gelovigen.

Binnen het sjiisme, één van de stromingen binnen de islam, is de terugkeer van de Verborgen Imam de pijler van het geloof. Wat zijn de kernpunten van het plan?

Iran moet actief streven naar globale dominantie en een nieuw systeem voor deze wereld.
De terugkeer van de Verborgen Imam is de centrale ideologie en filosofie van de islamitische republiek Iran.
Zijn terugkeer is het symbool van onze nationale trots.

Het vijfde nationale ontwikkelingsplan voor Iran moet deze historische missie mogelijk maken. Daarnaast stelt Ahmadinejad dat Iran het meest vooraanstaande land in het Midden-Oosten is: ”Welk land is het belangrijkst? Welke natie overheerst? Welk land bepaalt de koers van de ontwikkelingen in het Midden-Oosten? Het is duidelijk dat geen politieke weg kan worden ingeslagen zonder de steun van de islamitische republiek Iran.

Het Iraanse parlement zal binnenkort dit plan in stemming brengen.

koen_c_s | 15-01-10 | 01:26

@Zen militia 00:59. Dat zei ik net al tegen Flooks. Prima dat je vanuit een bepaald idee handelt, als meerdere mensen hetzelfde denken heb je ook al snel een meerderheid voor hetgeen er dient besloten te worden als je tenminste vindt dat dit op een bepaalde manier moet worden opgelost. Maar zoals het nu is, met de "zuilen" in een kabinet, hoef ik niet meer. Partijen hoeven niet eens te worden opgeheven, ze kunnen vanuit hun ideologie nieuwe wetten en beleid voorstellen, het verschil is alleen dat ik graag zou zien dat iedereen er over mee kan beslissen en niet alleen de partijleden, waarvan je hoopt dat ze vier jaar lang exact datgene doen wat ze hebben beloofd... bovendien moet je met die vertegenwoordiger het complete programmapakket aanvaarden. Hoeft dan ook niet meer. De ene keer stem je voor een voorstel van de PVV, de andere keer voor een voorstel van de PvdD, bijvoorbeeld.

knutsel | 15-01-10 | 01:26

neemjemoederindemali | 15-01-10 | 01:12
De TK is geen bestuurslaag.
Alles behalve de TK moet opgedoekt worden.

Wat bijvoorbeeld wél opgedoekt kan worden is de Eerste Kamer.
Een buffer tussen Vorst en Parlement is niet meer nodig; en de wetten op grondwettelijke hardheid controleren doen ze daar al lang niet meer.
Het is vooral een netwerk en lobbyclub, waar onder andere de door alle oprechte democraten diep vervloekte "politieke benoemingen" worden uitgevogeld.
En waar naar leuke baantjes wordt gezocht voor afgebrande politici.

Provinciale Staten kan weg.
Alsmede een hele zwik raden, schappen, stuurgroepen, commissies, kamers, stuurgroepen, regiocoordinatoren, koepels, centra(les).
Ik stel ook voor om alle topambtenaren eruit te trappen --- want wie in een systeem als het huidige aan de top terecht komt, is per definitie zo rot als een mispel.

Merlot | 15-01-10 | 01:24

Merlot | 15-01-10 | 01:17

Vertel, waar draait jouw kijk op de geschiedenis uiteindelijk op uit.

boeglul | 15-01-10 | 01:23

@caravaggio | 15-01-10 | 01:21
Zij die nog niet slapen groeten U. ;)

Zen militia | 15-01-10 | 01:23

@Merlot | 15-01-10 | 00:58
Schitterende plemp!
*bovenaan de trap begint met vegen*

Lewis Lewinsky | 15-01-10 | 01:22

zen: amerika is het beste voorbeeld hoe het niet werkt. kan wel wat filmpjes plempen even zoeken

caravaggio | 15-01-10 | 01:21

Merlot | 15-01-10 | 01:17
In de US hanteren de GOP het credo "Starving the beast" en.wikipedia.org/wiki/Starve_the_beast... (de belastingen zo laag houden dat de tekorten oplopen en er uiteindelijk wel bezuinigd moet worden..)

seven | 15-01-10 | 01:21

mark marie twain: eindelijk weer zinnige opmerkingen; ga zo door meid

caravaggio | 15-01-10 | 01:19

Knutsel zoekt hellup. Lijkt Teun van het verlengde flookspad wel.

dogbitedog | 15-01-10 | 01:19

@knutsel | 15-01-10 | 01:10
Ik zeg ook niet dat je door pamperen minder misdaad krijgt of voorbeeldiger burgers. Ik zeg dat de roep om strengere straffen en een zich terugtrekkende overheid niet per sè leidt tot minder criminaliteit, in tegendeel zelfs.
Blijkbaar ligt het aan iets anders. Wat dat anders dan is, daar ben ik ook nog niet over uit.

Zen militia | 15-01-10 | 01:19

seven | 15-01-10 | 01:01
Helaas zijn deze ambtelijke hofhoudingen ver buiten het bereik van de kiezersmacht, Seven.
En de huidige leidende politiek, die wél binnen bereik van de kiezersmacht is, is over de volle breedte medeplichtig/medebelanghebbend, dus ook zij doen er niets aan.
Wat ze ook beloven.
De doelstelling van Balk II was: 15% ambtenaren eruit.
Het werd een geschuif tussen Rijksoverheid en lagere overheden, dat juist 5% ambtenaren méér opleverde.
En de kosten voor "externe adviezen/rapportage" verdubbelden zowat.

Ik weet echt niet wat de kiezer nog kan doen om onze politieke clubs tot fatsoenlijk democratisch gedrag te dwingen.
Zo te zien is het point of no return al gepasseerd.
En zijn we inderdaad een oligarchie geworden.
Of een ambtenarendictatuur, zo je wilt.
Een strontarrogant minderheidsclubje denkt te kunnen doen en laten waar ze zin in hebben ---- op kosten van een meerderheid die geexploiteerd, en soms ook nog eens geminacht en vernederd wordt.
De geschiedenisboekjes voorzien ons in ruime mate van voorbeelden, waar dat uiteindelijk op uitdraait.

Merlot | 15-01-10 | 01:17

welterusten allen; houdt moed.

Chili Palmer | 15-01-10 | 01:17

voor mensen die geen zin hebben posts te regelen, strekking bovenstaande:

'fuck de regering, hunnie doen toch niks. Ben er klaar mee. neuken.'

sjaakkosteenknaak | 15-01-10 | 01:16

@Fleauxe 01:08. Volgens mij is de Berserker meer het type mens die het niet kan uitstaan dat anderen iets over hem te zeggen hebben terwijl ze zelf niets tot weinig bijdragen. Is iets voor te zeggen. Hij mag me corrigeren als ik ernaast zit.

knutsel | 15-01-10 | 01:15

De overheid zijn wij.
Als wij een ander idee hebben oke , laat het horen, toch.
Wij zijn sterker . Alleen wij kunnen daar het een en ander aan veranderen.

dogbitedog | 15-01-10 | 01:14

Merlot | 15-01-10 | 00:58

uw verhaal is een heel oud grapje cq verhaaltje, maar goed er zit een grote kern van waarheid in, laten we de 2e kamer opdoeken

neemjemoederindemali | 15-01-10 | 01:12

@Merlot | 15-01-10 | 00:58 :
Ik ben er dan ook van overtuigd dat als je alle ministeries in Den Haag opblaast (voor mijn part blaas je dat hele Den Haag op) er feitelijk geen donder verandert in dit land. Die mensen zitten vooral elkaar aan te sturen terwijl de uitvoerende instanties en ambtenaren gewoon hun ding proberen te doen en meer gehinderd dan geholpen worden door de ministeries.

koerbagh ® | 15-01-10 | 01:11

@Merlot | 15-01-10 | 00:58

Ik zeg "Doen"!

bennietboosmaar verd | 15-01-10 | 01:10

@Zen militia 00:46. Ik geloof niet meer zo in die Verelendungstheorie. Misdaad bestaat hier ook, dat heeft m.i. niets te maken met het politieke systeem. Zou namelijk betekenen dat wij met onze sociale voorzieningen nauwelijks misdaad zouden moeten kennen, en je weet dat dit het geval niet is... Grappig is dat ik denk dat de mens maakbaar is. Het verschil zit 'em echter in de benadering, individuele maakbaarheid (oftewel je hebt je eigen leven in de hand) tegenover een maakbare samenleving (oftewel de overheid zal je wel even heropvoeden). Mag je zelf kiezen. Ik kies voor het eerste. Overigens, armlastige tieners in de States hebben veelal al een baantje. Maar je kunt natuurlijk ook voor de gemakkelijke weg van de misdaad kiezen. Ook dat heb je zelf in de hand.

knutsel | 15-01-10 | 01:10

@Merlot | 15-01-10 | 00:58
+1, niets aan toe te voegen

Symmachus | 15-01-10 | 01:09

@knutsel | 15-01-10 | 00:34: Lastige vraag, waarom zou je een groep de permissie geven een andere groep regels op te leggen. at moeten we op een ander tijdstip eens uitgebreid bespreken. Volgens mij zitten we nu op een punt wat Berseker probeerde aan te geven met zijn ´beperkingen van de democratie´

Fleauxe | 15-01-10 | 01:08

bennietboosmaar verd | 15-01-10 | 00:48

je hebt gelijk, zo;n debiel als ik die eens per 5 jaar gebruik maakt van openbaar vervoer snapt er niks van, laat staan toeristen etc. mafste is nog dat je niet met bankbiljetten kunt betalen als je een ov kaartje koopt, in den lijve meegemaakt een paar jaar geleden, er werd van mijn ierse schoonzus verwacht dat ze 48,= aan kleingeld in haar portemonnee had om een paar enkeltjes schiphol te betalen, geen enkel pasje werkte, terwijl ze 5 verschillende betaalpasjes bij zich had, lekker klantvriendelijk dat OV

neemjemoederindemali | 15-01-10 | 01:07

Merlot | 15-01-10 | 00:58 Eens. Goeie allegorie. Veel bewindhebbers zouden hun drang tot herschrijven van de geschiedenisboeken moeten laten assimileren in grondige bedrijfsanalyse. Maar het apparaat is weerbarstig.

Chili Palmer | 15-01-10 | 01:07

Geniaal door zijn eenvoud! Helder, verifieerbaar en voor mij (dus iedereen) makkelijk te begrijpen!

Rest In Privacy | 15-01-10 | 01:05

Merlot | 15-01-10 | 00:58

knap stuk!

pius | 15-01-10 | 01:04

@devrijeeconomie | 14-01-10 | 23:10
Nee inderdaad... gelukkig heb ik een leven namelijk :)

Maar inhoudelijk... inflatie is in de berekening eigenlijk irrelevant. Het gaat hier primo face over het percentage van het BNP dat we uitgeven aan de overheid, wat het exacte bedrag is is hooguit van belang voor cijfer-fetishisten.

De realiteit is dat je vijf gulden en een beetje voor een vaasje betaalt...

Symmachus | 15-01-10 | 01:04

Merlot | 15-01-10 | 00:58
hear hear.
*Pakt bezem*

seven | 15-01-10 | 01:01

@knutsel | 15-01-10 | 00:57
In een directe democratie heb je geen grote groepen socialisten, christenen of moslims die de uitslag beïnvloeden?

Zen militia | 15-01-10 | 00:59

koerbagh ® | 15-01-10 | 00:55
Eensch Het blijkt, zie boven veel voordeliger te zijn. Ze houdt angstig de overheid vast in deze sprookjeswereld waar de overheid voor gratis geld zorgt zonder nadelen.. Als het andere maakt haar kennelijk bang..

seven | 15-01-10 | 00:59

knutsel | 15-01-10 | 00:57

Je ontkomt er niet aan. Directe democratie is ook een politiek systeem.

pius | 15-01-10 | 00:59

koerbagh ® | 15-01-10 | 00:55
Eensch Het blijkt, zie boven veel voordeliger te zijn. Ze houdt angstig de overheid vast in deze boze boze sprookjeswereld waar de overheid voor gratis geld zorgt zonder nadelen..

seven | 15-01-10 | 00:59

Art Vandelay Ultor | 15-01-10 | 00:44

ik had het over Pim, niet over de jokers die erachter aan liepen en in "zijn" naam liepen te bleren na zijn deaud. Pim was een mens met het hart op de goede plaats, met veel ambitie en flamboyant. Ik heb de boeken van Pim gelezen en de man was werkelijk een visionair, helaas is hij afgebrand en vermoord door links met figuren als melkert voorop. Geert kan niet in zijn schaduw staan, niet qua verstand en niet qua uitstraling, momenteel neig ik een beetje naar pechtold, niet de meest favoriete maar heeft samen met rutte meer dan de rest. Ik onderschrijf alleen van beide partijen de ideologie niet

neemjemoederindemali | 15-01-10 | 00:58

Er wordt in Nederland stelselmatig aan de verkeerde kant van de bureaucratische piramide bezuinigd: onderaan.
Stel dat je begint met een sluiswachter.
Er zit groei in, dus krijgt hij een hulpje.
Het kanaal wordt drukker dus komen meer sluiswachters, met meer hulpjes.
Nu komt er een bestuurslaag om de boel te coordineren.
Vervolgens daar weer een bestuurlaag boven om de boel regionaal te coordineren.
Vervolgens een landelijke koepel/organisatie.
Allemaal met hun eigen, steeds maar uitdijende hofhoudingen en toeleveranciers uiteraard.

Dan wordt het fiscaal kantelpunt gepasseerd, ontstaat geldnood bij de overheid, en wordt er geconstateerd dat de organisatie te duur is.
Waar wordt vervolgens op bezuinigd?
Op die bestuurlijke hofhoudingen?
Nee --- ze gooien er juist sluiswachters uit.

Vervolgens komt de service aan de burgerij in het geding.
Dat wordt soms aangegrepen om een extra belasting te heffen ("eigen bijdrage").
Hoewel de dienstverlening over het algemeen niet van dat geld wordt hersteld; want ook dat geld wordt door de ambtelijke hofhoudingen opgeslokt.

Dit is hoe (ambtelijke) oligarchieën ontstaan.

Dus mijn plan: boven aan de trap beginnen te vegen.
Er kunnen zelfs hele bestuurlagen wordt opgedoekt.
Als je de hoogste bestuurlagen aanpakt, droogt ook de onophoudleijke stroom van regelgeving die zij over de door hen beheerste middenklasse uitbraken, op.
Pas dan kun je gaan dereguleren.
Eerder heeft dat geen enkele zin.
Eerst de kraan dicht, dan dweilen.

Overigens meten onze Haagse politici nog steeds hun status af aan "hoeveel wetten en regelgeving je op je naam hebt".
Ik bedoel maar.
Je moet echt **helemaal** bovenaan beginnen te vegen.

Merlot | 15-01-10 | 00:58

@Fleauxe 00:42. Met het verschil dat ik een nieuwe verzuiling niet toejuich, maar hij is er wel, of nog steeds eigenlijk.... Ik heb er namelijk een ontzettende hekel aan dat men vanuit een bepaalde ideologie of religie anderen denkt iets te moeten opdringen. Vandaar ook dat ik altijd zeg dat de parlementaire democratie dood moet. Fijn dat mensen samen besluiten dat men socialistisch denkt of samen Jezus Christus of Mohammed een toffe peer vindt, maar waarom moet ik accepteren dat zo'n gedachtengoed naar een politiek systeem dient te leiden? Kunnen we niet samen de belangrijke beslissingen nemen d.m.v. directe democratie? Denk wat je wilt, verenig jezelf hoe je wilt, maar laat mij er buiten a.u.b....

knutsel | 15-01-10 | 00:57

@seven | 15-01-10 | 00:44 :
Geneeskunde is sowieso ingewikkeld qua financiering, want een opleiding tot chirurg is een betaalde baan, betaald met overheidsgelden en verzekeringsgelden van verzekerden. Feit is dat de oio/studenten chirurgie hun collegegeld uit hun salaris kunnen betalen. Uiteindelijk vestzak-broekzak, maar het is niet zo dat zij na hun basisopleiding geneeskunde nog veel extra kosten maken voor hun specialisatie die ze zouden moeten lenen. Integendeel, er zijn voorbeelden genoeg van studenten die tijdens hun specialisatie al beginnen hun studieschuld af te betalen.
Maar dat soort nuance is aan mt niet besteed. Gewoon keihard beweren dat een studie geneeskunde/chirurgie een student bij voorbaat 13x € 72.000 kost, terwijl dat gewoon gewoon complete kul is.

koerbagh ® | 15-01-10 | 00:55

bennietboosmaar verd | 15-01-10 | 00:48 De veer kan dienen als doel dat de middelen heiligt. Maar: de netto-productie en foutmarge van ambtenaren met regulier bedrijfsleven vergelijken is even interessant als irreeel.

Chili Palmer | 15-01-10 | 00:55

Vandaag stelde een (succesvolle) ondernemer dat de crisis-effecten bij veel particulieren weg te strepen vallen tegen de prijsverlagingen van roerende goederen. Ik gaf hem niet meteen ongelijk.

Chili Palmer | 15-01-10 | 00:51

Het percentage afhankelijke van de overheid in NL is alleen zo groot geworden dat het omverwerpen van deze manier van uitgeven door de overheid lastig is. De wal zal het schip echter doen keren.

seven | 15-01-10 | 00:50

Ouwe lullen zijn wiizer, tenzij ze niet openstaan voor het heden laat staan de toekomst.

dogbitedog | 15-01-10 | 00:48

Er worden systemen geschapen waar niemand op zit te wachten.
Neem de OV chipkaart.
Ook zo'n semi-overheidsding waar miljarden worden ingepompt.
O.K. ... het is het grootste IT project van Europa en misschien mooie technologie
als het ooit eens werkt.... maar wat is het voordeel voor de belastingbetaler.
Er worden wat bedrijven en producenten/ontwikkelaars rijk van maar het is een losgeslagen beest wat niet meer kan worden teruggedraaid zonder politiek gezichtsverlies en kapitaalvernietiging.
De consument... / belastingbetaler draait wel weer voor de schade op.

Was de vorige oplossing - door het rijk bedacht - de nationale strippenkaart , niet goed?

Doet me een beetje denken aan de uitspraak van de huidige regering over Irak :
Met de huidige kennis hadden ze de feiten "toen" mogelijk anders moeten intepreteren.

Iedere nieuwe - ambtenaar / manager/ regering - denkt wereldverbeterend bezig te moeten gaan en voert veranderingen in.

Je wordt niet aangenomen/ gekozenop een nieuwe funktie als je geen "toekomstvisie" hebt.
Vernieuwing moet er komen, verbetering en verhoging van het rendement.
En die machtswisselingen binnen het bedrijfsleven en de politiek gaan met het "jobhoppen" van tegenwoordig vaak retesnel en ook de daarmee gepaard gaande omwentelingen in politiek c.q. bedrijfsvoering.

Alles ter eer en meerdere glorie van de betreffende ambtenaar, politieke partij of manager en liefst binnen zijn ambtstermijn volledig doorgevoerd opdat de veer in de betrefeende reet gestoken word.

bennietboosmaar verd | 15-01-10 | 00:48

+ van

Zen militia | 15-01-10 | 00:47

@mark twain
Kijk eens wat ik tegenkwam, een site waar mensen die zijn uitgeloot toch op eigen kosten geneeskunde gaan studeren.. En wat kost dat dan?
"Gemiddeld gezien is het collegegeld voor geneeskunde rond de € 13.600 per jaar, maar dit kan per universiteit sterk verschillen. De kosten van levensonderhoud is ongeveer vergelijkbaar met dat van Groot Britannië. " www.3xuitgeloot.nl/geneeskunde.html

seven | 15-01-10 | 00:47

@knutsel | 15-01-10 | 00:34
Waarom zijn de misdaadcijfers daar dan zo hoog?
www.disastercenter.com/crime/uscrime.h...
En ja ik weet dat het in NYC beter gaat, maar hoeveel Amerikanen zitten er inmiddels vast?

Wat zou jij doen Knutsel als je een kind was van een bijstandsmoeder en je had niks. Je gangbuddy's hebben daarentegen alles waar jij als tiener maar droomt.

Zen militia | 15-01-10 | 00:46
-weggejorist-
boeglul | 15-01-10 | 00:45

koerbagh ® | 15-01-10 | 00:41
Volgens haar is een opleiding 1,5 miljoen. Terwijl een opleiding voor verkeersvlieger iets meer dan 2 ton kost en daar vlieg je ook daadwerkelijk in de lucht in een vliegtuig wat de kosten doet stijgen. Een normale Uni kost de overheid per jaar rond de 15k per leerling. Wellicht dat geneeskunde iets duurder is, maar extreem veel duurder zal het niet zijn.

seven | 15-01-10 | 00:44

@neemjemoederindemali | 15-01-10 | 00:41
Als je dat werkelijk zo ziet is het inderdaad beter om mijn advies in de wind te slaan. Ik wil je wel nog het volgende meegeven: Pim was natuurlijk een pareltje, maar binnen zijn partij zaten verder alleen maar idioten. Geert is dan misschien niet zo'n parel als Pim, maar in zijn partij - daar zorgt hij dan weer WEL voor - zitten zeker al mensen met verstand... en er gaan er nog veel meer komen ook. Toch iets om over na te denken.

Art Vandelay Ultor | 15-01-10 | 00:44

seven | 15-01-10 | 00:40

Dat is toch bizar of niet. Zón grote balans en zo weinig winst. Het is natuurlijk wel cruciaal gezien de hefboom en zo. Maar dat gaan we nog wel merken. Bedankt voor de info over de zwitsers, ik word steeds wijzer vanavond.

pius | 15-01-10 | 00:43

@knutsel | 15-01-10 | 00:34: Die eerste conclusie klopt niet, ik stel dat met de huidige mentaliteit de individualisering niet gestopt gaat worden. De grootte van de overheid doet in mijn optiek niet ter zake. Je tweede punt ondersteun ik van harte, in een nieuwe verzuiling zou verlichting kunnen schuilen. Sterker nog, die verzuiling is er eigenlijk al. In dat laatste deel onderschrijf je juist wat ik zeg. Die alleen-het-ik-telt-mentaliteit in combinatie met uitgebreide vangnetten hebben een narcistische en solistisch levende, calculerende burger gecreëerd. Tot zover verschillen we niet van mening.

Fleauxe | 15-01-10 | 00:42

nu bij pauw en witteman edwin de roy, klinkt leuk

neemjemoederindemali | 15-01-10 | 00:42

Art Vandelay Ultor | 15-01-10 | 00:33

pvv is een onderbuik partij, heb het niet zo op geertje, Pim had ik wel heel veel mee, daar zat echt verstand in, geertje is meer populistisch schreeuwert zonder veel verstand

neemjemoederindemali | 15-01-10 | 00:41

@mark twain | 15-01-10 | 00:38 :
Die volkomen uit de lucht gegrepen € 72.000 per jaar wel dan?

koerbagh ® | 15-01-10 | 00:41

Goedenacht Jaap, het wiegeliedje vanavond is maatschappelijk-economisch getint, maar rustgevend ten laatste.

Chili Palmer | 15-01-10 | 00:41

pius | 15-01-10 | 00:37
Die cijfers zijn balanstotalen, zegt niets over hoeveel een bank verdient. De winst zeg maar.

seven | 15-01-10 | 00:40

@dogbitedog | 15-01-10 | 00:38
Ik studeer. Mijn vader is verder geenszins een conservatief, maar toch leuk dat je hem na één tegel denkt te kennen. Jammer dat je hem dan weer een ouwe lul moet noemen, de beste man is net 50 geworden. Het is dan ook goed dat hij dit niet hoeft te lezen, zou slecht zijn voor zijn zelfvertrouwen!

Art Vandelay Ultor | 15-01-10 | 00:40

Chili Palmer | 15-01-10 | 00:29

Ok, begrepen. Weer wat geleerd.

pius | 15-01-10 | 00:39

mark twain | 15-01-10 | 00:34
En het ziekenhuis die iemand na een normale basisstudie aanneemt en de studie betaalt. Die hebben namelijk behoefte aan personeel. Kennelijk kan het in Zwitserland en je kan een hoop zeggen, maar niet dat de medische sector daar slecht is..
Verder wat koerbagh zegt. www.youchooz.nl/beroep.php?id=21&p...

seven | 15-01-10 | 00:38

@koerbagh 00:32

Die studieschuld heeft dan ook niets te maken met de daadwerkelijke kosten van de studie. Maar weer bedankt voor je volstrekt onzinnige bijdrage.

mark twain | 15-01-10 | 00:38

Art Vandelay Ultor | 15-01-10 | 00:29
Goed bezig als je het over je conservatieve vader hebt.
Heb jij ook een zinvollle dagbesteding of moet ik eerst die ouwe lul vragen.

dogbitedog | 15-01-10 | 00:38

Chili Palmer | 15-01-10 | 00:26

u heeft gelijk, het zijn allemaal goedwillende mensen, daar twijfel ik niet aan, helaas begrijpen ze zelf niet dat ze in een bedorven systeem zitten en voeren allerlei kul argumenten aan als je het systeem aanvalt. Had 2 weken geleden een discussie met een pliesie agent en hij dacht dat ik een gefrustreerde burger was die per ongeluk pech had. Ik kon hem niet uitleggen dat ik het systeem bedoelde en niet op de man speelde.

neemjemoederindemali | 15-01-10 | 00:38

seven | 15-01-10 | 00:26

Volgens mij is het bankwezen groter dan de totale Zwitserse economie. Credit suisse en UBS hebben samen op hun balans 774% van het BBP, hoe kan het dan de zesde sector qua omvang zijn?

pius | 15-01-10 | 00:37

@Berserker Nr. 666 | 15-01-10 | 00:35
Hehe.

Tijd dat je die zwitsel (weer) kwijtraakt.

Art Vandelay Ultor | 15-01-10 | 00:37

@koerbagh ® | 15-01-10 | 00:32
Historici for the win!

Gelukkig heb ik betrokken ouders die mijn studie bekostigen. Dat dan weer wel.

Art Vandelay Ultor | 15-01-10 | 00:36

Art Vandelay Ultor | 14-01-10 | 23:54
Op de valreep. De gebruiker betaalt, daar ben ik niet tegen. Verkoop die wegen maar, desnoods met een overgangsregeling, aan de private sector. Misschien niet alle wegen, dat ware nog uit te zoeken.

Als ik zelf een weggetje van A naar B zou aanleggen, dan zou ik tol vragen van de gebruikers. Je kunt denken aan een Frans systeem, maar dan niet persé in handen van de overheid. Is de overheid wel eigenaar, dan worden de opbrengsten alleen maar gebruikt voor goed onderhoud, verdere uitbouw van het wegennet indien nodig, verlaging van de tol als dat kan etc. De NL-staat zou ik het niet toevertrouwen - die zou alle opbrengsten uitgeven aan het bevorderen van sociale cohesie en andere flauwekul.

Berserker Nr. 666 | 15-01-10 | 00:35

@Fleauxe 00:10. Wat seven 00:07 ook al zegt. Daar komt nog bij dat pak-em-beet socialistische of sociaal-democratische idealen al voor het grootste gedeelte zijn gerealiseerd. Iedereen kan op de overheid terugvallen. Dus het paradoxale is dat de overheid zelf de verwende egoistische mensen heeft gecreëerd, maar als mensen alhier schrijven dat de rol van de overheid moet worden teruggedrongen, heeft dat volgens jou ten gevolge dat men juist alleen maar aan zichzelf gaat denken?

Het lijkt telkens alsof je de verzuiling en/of enorme klassenverschillen weer terug wilt zien keren om een maatschappelijke cohesie te bewerkstelligen. Niemand staat alleen omdat de overheid de indruk wekt dat mensen mogen eisen dat zij door diezelfde overheid tegen van alles en nogwat kunnen worden beschermd.

Wat ook tegenstrijdig is -en om je vraag te beantwoorden- is m.i. hoe meer de overheid controle uitoefent, hoe meer mensen zich juist beknot voelen. Men wordt ruwer omdat er altijd een vangnet is en geen individuele verantwoordelijkheid. Kijk naar Amerika. Wel eens daar geweest? Die mensen, zelfs de grootste horkerige rednecks, zijn uiterst beschaafd in hun communicatie tegen anderen en weten wél waar hun vrijheid ophoudt en waar die van de anderen begint. Dat is hier in Nederland niet zo dusdanig het geval.

Komt er op neer dat ik denk dat we verwende kleuters zijn geworden die zelf nauwelijks verantwoording hoeven afleggen voor hun daden. Dan gaat men schreeuwen om meer en gunt men de ander niet meer dan dat men zelf ontvangt. (Er zijn nog wel wat variabelen aan te wijzen, maar dat een volgende keer)

knutsel | 15-01-10 | 00:34

@seven
Ja; als ie eenmaal is afgestudeerd . Ja dan. Maar jij wil ze laten betalen bij het begin. Ik geloof dat je je eigen argumenten niet eens begrijpt.

mark twain | 15-01-10 | 00:34

@neemjemoederindemali | 15-01-10 | 00:25
Advies: gezien je democratische plicht kiezen voor de minst slechte --> PVV

Is tevens ook een mooie proteststem op een partij die andere fracties in de Kamer wakkerschudt (ze moeten reageren om te kunnen profileren) en op een partij die de belangrijkste vraagstukken midden op de parlementaire agenda durft te zetten.

Art Vandelay Ultor | 15-01-10 | 00:33

Oerkoendoe | 15-01-10 | 00:24
Nee hoor, ik constateer het alleen maar. Het is de manier waarop mensen binnen overheidsinstellingen en ziekenhuizen hun eigen belangen voorop stellen en zichzelf verrijken, ook in lagere functies. Een ambtelijke functie geeft sociale zekerheid en daarnaast is het eigen bureautje voor het geld. Er wordt enorm gegraaid.

juriste | 15-01-10 | 00:33

@mark twain | 15-01-10 | 00:16 :
Zo simpel zit het nou ook weer niet. Na de basisopleiding, tijdens de specialisatie wordt de student oio, en komt hij feitelijk al in dienst bij het academisch ziekenhuis en gaat hij daar ook geld verdienen. In die fase betaalt hij feitelijk zijn eigen studie al door te werken. Ja, er moet geld bij, maar een simpel rekensommetje van 13x €72.000 plus rente is kul. Nochtans kunnen de meeste studenten geneeskunde hun studieschuld moeiteloos binnen 10 jaar afbetalen. Ik ken genoeg historici die daar veel langer over doen (terwijl ze korter gestudeerd hebben).

koerbagh ® | 15-01-10 | 00:32

prekert | 15-01-10 | 00:24

uit uw draadje kan ik slechts opmaken dat u betaald vrijwilligerswerk doet, waar u het niet mee eens bent schrijft u niet, hoe moet ik hieruit opmaken dat u andere dingen doet?

Overigens is in mijn optiek betaald vrijwilligerswerk geen vrijwilligerswerk maar dit ter zijde

neemjemoederindemali | 15-01-10 | 00:32

Chili Palmer | 15-01-10 | 00:13
Genieten, vriend. Maar nu te brits. De rust voor u en allen.

Jaap de Paap | 15-01-10 | 00:32

Art Vandelay Ultor | 15-01-10 | 00:22 Helemaal mee eens, zelfde voor de PvdA, veel te lang aan de macht geweest.
Het zou mooi zijn als een politieke partij maximaal 12 jaar actief mag zijn met meer dan 10 zetels in de kamer. Daarna moet de partij opgesplitst worden. Dit brengt weer wat dynamiek terug bij de kiezers.
Zou ook lekker zijn als godsdienstinvloeden wordt verboden. Maar ik ben met het doorvoeren va de eerste optie als een tevreden Oerkoendoe

Oerkoendoe | 15-01-10 | 00:32

@Oerkoendoe | 15-01-10 | 00:28
Bedant voor deze reactie. Je bent werkelijk gestoord en deze wetenschap bespaart me verdere discussie.

Art Vandelay Ultor | 15-01-10 | 00:31

mark twain | 15-01-10 | 00:29
En waarom zou de bull van de chirurg geen waardevol onderpand voor een bank kunnen zijn? Daarbij ga je voor de zoveelste keer voorbij aan mijn opmerking dat ook de werkgever, het ziekenhuis, de kosten voor opleidingen op zich neemt.

seven | 15-01-10 | 00:31

De zwitsers kunnen meer organiseren omdat ze het witte goud in handen hebben.

dogbitedog | 15-01-10 | 00:31

Als er 1 onrendabel is, is het zakkenvuller van dam !

Ayaan Sorry | 15-01-10 | 00:30

pius | 15-01-10 | 00:24 Nee nee. Ik noem horloges, Nestle, machinerie (niet alleen zakmes), farmaceutische industrie.

Chili Palmer | 15-01-10 | 00:29

Nou, ik ben dan wel geen ambtenaar maar kom er wel veel mee in aanraking en ik heb nog nooit een ambtenaar gezien die niet keihard aan het werk was.
@Oerkoendoe | 15-01-10 | 00:21
Dit weiger ik te geloven. Ik ken persoonlijk ambtenaren (binnen de familie) en tijdens etentjes scheppen ze ronduit op (al zien ze dit zelf niet zo) over hun belachelijk arbeidsextensieve werkdagen en hun voordeelregelingen waar men in het bedrijfsleven als een boer met kiespijn om moet lachen. Ik moet ook denken aan mijn vader die in zijn beroep vaak te maken krijgt met ambtenaren die bij hem over de vloer komen om allerlei zaken te controleren. Deze ambtenaren kijken hun ogen uit als ze op het bedrijf komen - en dan heb ik het verdomme over een normaal productiebedrijf, een zuivelbedrijf - en zijn van mening dat de arbeidsomstandigheden om te huilen zijn. Dit geeft hun perverse en misplaatste blik op de realiteit aan; deze omstandigheden zijn niet meer dan normaal. Ambtenaren zijn over het algemeen niets gewend en hebben totaal geen kijk op de echte wereld... dit kun je ze overigens ook totaal niet wijsmaken, zo diep zit het.

Art Vandelay Ultor | 15-01-10 | 00:29

@seven
Jij bent echt oliedom. Die boer krijgt dat geld van de bank omdat ie een onderpand heeft. Iemand , diie medicijnen gaat studeren, weet vaak nog helemaal niet , welke specialisatie hij later zal kiezen en moet ook nog eens rekening houden met het feit dat hij wellicht zijn studie om wat voor reden zal afbreken. Menig hartchrirurg is in in loondienst en verdient dat soort door jou genoemde bedragen niet en degenen, die nu beginnen zullen er rekning mee moeten houden, dat hij/zij straks in het geheel die onzinnige bedragen niet meer zal verdienen.
Kortom; nadenken is er bij jou niet bij.Wel veel ideologische prietpraat.

mark twain | 15-01-10 | 00:29

Switzerland has an overwhelmingly private sector economy and low tax rates by Western standards; overall taxation is one of the smallest of developed countries. en.wikipedia.org/wiki/Switzerland#Econ... En toch hebben ze er goede wegen. Wat zeg ik ze boren zelfs tunnels door bergen.. terwijl NL ach kijk naar de NZ lijn..

seven | 15-01-10 | 00:28

Sorry voor mijn late reacties, maar ik word net wakker. Hoe kan deze man in godsnaam leraar zijn, en een baan hebben? Er wordt geweldig geindoctrineerd door deze man en zijn leerlingen komen van school met afwijkende ideeen. Ik heb liever een leraar die slecht Nederlands spreekt maar een hoge moraal heeft, dan deze man

Oerkoendoe | 15-01-10 | 00:28

Art Vandelay Ultor | 15-01-10 | 00:22

Goed betoog.

pius | 15-01-10 | 00:27

neemjemoederindemali | 15-01-10 | 00:23 Iets te makkelijk. Mijn inschatting is een lager percentage. Er is veel loyaliteit. Onkunde en faalangst staan uiteraard prestatie in de weg, maar blameer het systeem, niet de pion.

Chili Palmer | 15-01-10 | 00:26

@seven | 15-01-10 | 00:17: aanvulling: Mark Twain heeft wel een punt dat de Zwitsers meer kunnen organiseren met dank aan het bankgeheim.
@Berserker Nr. 666 | 15-01-10 | 00:21: De Islam stelt ons voor vele dilemma´s, maar om ze nu de gehele maatschappelijke verruwing in de schoenen te schuiven... nee
In de beperkingen van de democratie zie ik geen bezwaar voor hetgeen ik zojuist heb geopteerd.

Fleauxe | 15-01-10 | 00:26

pius | 15-01-10 | 00:24
Zwitserland heeft een bekende bankensector, door het bankgeheim, echter is ze qua omvang niet groter dan die van NL. Ik dacht dat het pas de 6e sector was qua omvang voor de Zwitsers.

seven | 15-01-10 | 00:26

pius | 15-01-10 | 00:15

lijntje met pim wellicht, probleem is simpel, er is geen 1 partij waar ik op zou willen stemmen, blanco is ook zonde, geef eens advies

neemjemoederindemali | 15-01-10 | 00:25

Fraaie dingen zijn 2K aangenamer als je kunt delen.

dogbitedog | 15-01-10 | 00:24

seven | 15-01-10 | 00:17

Zwitserland is voornamelijk zijn Bankensector. Logisch dat ze één van de meest kapitalistische economieen hebben. Nu de Zwitsers internationaal echter steeds grotere concessies moeten doen ten opzichte van hun status als belastingparadijs is de vraag of de verder marginale Zwitserse economie op sterkte zal blijven. Dan blijft alleen het tourisme over, niet slecht maar toch.

pius | 15-01-10 | 00:24

juriste | 15-01-10 | 00:19 Ik hoop dat je hier iets aan heb kunnen doen? En dat de betreffende persoon een reprimande heeft gekregen?

Oerkoendoe | 15-01-10 | 00:24

@neemjemoederindemali | 15-01-10 | 00:18
U bent niet één van de slimste hè, om te veronderstellen dat dit mijn enige bezigheid zou zijn. Ik doe dat erbij, omdat ik het leuk vind en omdat men daar hulp kan gebruiken.

prekert | 15-01-10 | 00:24

juriste | 15-01-10 | 00:19

Mijn ervaring is dat 80/90% van de ambtenaren op kan zouten maar wellicht is dat een kwestie van perceptie.

neemjemoederindemali | 15-01-10 | 00:23

bennietboosmaar verd | 15-01-10 | 00:18
Het CDA niet, helaas de kiezers wel.

Mekker | 15-01-10 | 00:22

@pius | 15-01-10 | 00:15
Ze worden in de peilingen nu al afgerekend. Er blijft echter een 'core-group' van stemmers over. Dit zijn vooral bejaarden die niet beter weten en er verder ook niet meer over na willen denken. "We stemden 30 jaar geleden immers toch ook al CDA?." De pastoor of dominee uit hun jeugd suist nog steeds rond in hun gerimpelde hoofden.
Verder heb je natuurlijk ook nog een groep religie-onnozelen, die werkelijk van mening zijn dat ze met de Bijbel in de hand het beste de politiek kunnen benaderen. Ik denk dat deze core-group gewoon altijd goed is voor minimaal 25-30 zetels, het is niet anders... dat is democratie.
Verder profiteert het CDA als enige echte middenpartij altijd van het falen van een partij aan de linker- of rechterkant van het politiek spectrum. Als de PvdA het slecht doet, dan profiteert het CDA (nu even niet dankzij de PVV). Als de VVD het slecht doet profiteert normaal gesproken ook het CDA. Wie profiteerde er enorm van het wegvallen van de LPF? Het CDA...

Het zijn simpelweg politieke slangen... ze glibberen in elke niche.

Art Vandelay Ultor | 15-01-10 | 00:22

Ik hoef het niet eens te lezen om te weten dat het artikel vol met demagogische teksten zal staan gericht. Kritiek op een veel te groot ambtenarenapparaat in Nederland. Nou, ik ben dan wel geen ambtenaar maar kom er wel veel mee in aanraking en ik heb nog nooit een ambtenaar gezien die niet keihard aan het werk was. Het management bij de overheid is prima geregeld, misschien loopt er weleens een manager teveel rond, of een interim manager die teveel mag verdienen, maar dat is absoluut geen regel, eerder uitzodering.
Natuurlijk moet de overheid meer uitgeven, de burgers zijn steeds veeleisender geworden en dit vraagt meer van de overheid. De PvdA heeft dit goed begrepen door zicht te richten op de belangen van een groot en sterk ambtenarenapparaat. Een het belang van de ambtenaar is mijn belang.

Oerkoendoe | 15-01-10 | 00:21

mark twain | 15-01-10 | 00:16
Een hartchirurg kan met gemak een half miljoen euro per jaar verdienen. Dus 1,5 miljoen financieren is geen probleem. Zo financieren bv startende boeren vaak nog veel grotere bedragen. Een gemiddelde veehouderij kost 4 miljoen euro. Als een boer die financiering van bv de rabo kan krijgen, waarom zou een hartchirurg dat niet rond kunnen krijgen. Daarbij ga je telkens aan mijn voorbeeld voorbij dat het ziekenhuis zelf betaalt voor de opleiding in ruil voor een x jaren contract.

seven | 15-01-10 | 00:21

Fleauxe | 15-01-10 | 00:06
Misschien een idee om je eens te verdiepen in de beperkingen van de 'democratie', naar het bekende voorbeeld van de twee leeuwen en het ene schaap, pratend over wat ze die avond zullen eten?

Ik begrijp trouwens niet waar het probleem van de door jou genoemde 'maatschappelijke verruwing' ligt. Zonder massa-immigratie van met name moslims zou dat er al heel anders uitzien (remigratie dus bevorderen) en overigens wat seven 00:07 zegt.

*Worm*

*Mooi uitgekiend, seven, dat moment*

Berserker Nr. 666 | 15-01-10 | 00:21

@seven 00:17

En Zwitserland heeft ook nog veel andere fraaie dingen. Maar van sociale samenhang heeft de Zwitser echt geen weet. En misschien kan Zwitserland zich wel het een en ander permiteren dankzij haar bankgeheim.

mark twain | 15-01-10 | 00:21

gaat een ambtenaar buiten zijn boekje is het openbaar en gaat iedereen hem afbranden. Wie de eerste steen gooit................

dogbitedog | 15-01-10 | 00:21

@seven | 15-01-10 | 00:17: Hmz... kennelijk schets ik een beeld waarin de behoefte aan een grotere overheid doordringt. Niets is minder waar. Sterker nog, ik ben er heilig van overtuigd dat je met mijn plan drastisch kunt snijden in de reguliere maatschappelijke hulpverlening. Zwitserland is op zich geen verkeerd voorbeeld daarvan.

Fleauxe | 15-01-10 | 00:21

pius | 15-01-10 | 00:17
Nou, zo mooi vind ik dit niet. Toch vaar ik wel bij hen, dat dan weer wel.

Mekker | 15-01-10 | 00:20

neemjemoederindemali | 15-01-10 | 00:03
Overheidsdiensten zitten met 50 procent teveel mensen is mijn ervaring. Ambtenaren en ziekenhuispersoneel begint voor zichzelf naast hun ambtenarenwerk, omdat ze met een ambtelijke status gemakkelijk kunnen sjoemelen. Ik ontmoette iemand die zich uitgeeft voor medewerkster van ....... en een eigen bureautje begon. Ze bood haar visitekaartje aan van haar eigen bureautje en bood vervolgens aan om opdrachten voor die mensen te regelen bij haar werkgever, een ziekenhuis.

juriste | 15-01-10 | 00:19

@Mekker | 15-01-10 | 00:16
Het CDA is geveld door Alzheimer

bennietboosmaar verd | 15-01-10 | 00:18

prekert | 15-01-10 | 00:11

je krijgt 1,50 per uur voor vrijwilligers werk maar wilde dit eigenlijk niet, wat moet ik hier uit opmaken anders dan dat u betaald vrijwilligerswerk doet?

neemjemoederindemali | 15-01-10 | 00:18

Mekker | 15-01-10 | 00:16

haha, das een mooie.

pius | 15-01-10 | 00:17

Fleauxe | 15-01-10 | 00:10
Zwitserland heeft een veel lagere belastingdruk en een veel kleinere overheid en heel wat democratischer ook. Daar is de sociale samenhang vaak veel groter en zijn de straten overal schoon. Mensen betalen braaf voor de trein waar nooit een conducteur komt enz. Kennelijk heeft een kleine overheid wel degelijk positieve effecten, ook voor diegene die zichzelf minder kunnen redden om voor mensen met aanpassingsproblemen.

"Switzerland has a stable, modern and one of the most capitalist economies in the world. (..) while also providing large coverage through public services. The nominal per capita GDP is higher than those of the larger western European economies" wiki

seven | 15-01-10 | 00:17

pius | 15-01-10 | 00:15
Het CDA profiteert van de dubbele vergrijzing.

Mekker | 15-01-10 | 00:16

@seven 00:01

Zoals algemeen bekend is de gezondsheidzorg in Amerika dan ook een zooitje.
Moet ik nu iemand die met dit soort krankzinnige voorbeelden aan komt zetten serieus nemen?
Verder even rekenen; opleiding 13 jaar maal pakweg 60.000 + rente. Kosten levensonderhoud 13 maal 12.000 + rente.

mark twain | 15-01-10 | 00:16

AntiSoof | 15-01-10 | 00:10

Ik begrijp u niet waarde antisoof, waar doelt u op?

pius | 15-01-10 | 00:16

Art Vandelay Ultor | 15-01-10 | 00:09

Maar de kiezer? Waarom rekent de kiezer het CDA niet af. Ik verwacht dat ze gewoon weer de grootste partij worden bij de verkiezingen.
-
Of komt het door de zogenaamde stabiliteitsstemmerT. Ik begrijp er weinig van. Het CDA is de bepalende macht in het politieke spectrum, en al lang.
-
Elke partij lijkt te worden afgerekend behalve het CDA. Zouden ze dan toch een lijntje met boven hebben...

pius | 15-01-10 | 00:15

Jaap de Paap | 15-01-10 | 00:04 Dat fitte twisten zou de kift listig kunnen dwingen van hysterie te worden tot zwijgend gisten. Maar nee hoor.

Chili Palmer | 15-01-10 | 00:13

JosVerbeek | 15-01-10 | 00:03

we willen wel zuipen om 16.00 uur op vrijdagmiddag, je hebt dus van 13.30 uur tot 16.00 uur, als je je werk dan niet klaar hebt gaan we zuipen zonder jou

neemjemoederindemali | 15-01-10 | 00:13

@seven | 15-01-10 | 00:07: In de US is er meer sociale cohesie. Echter dit komt met name door de kerk. Ook daar s de overheid kampioen in het isoleren van burgers. Bedenk wel, wat is mooier dan een volk dat zich niet meer weet te organiseren? Wel zo veilig, kun je nog eens gekke dingen doen. ;)

Fleauxe | 15-01-10 | 00:12

@neemjemoederindemali | 15-01-10 | 00:09
Leer jij maar eens goed lezen, lutser.

prekert | 15-01-10 | 00:11

@knutsel | 15-01-10 | 00:05: Wie slechts denkt aan het eigenbelang kan sneller anti-sociale trekken ontwikkelen. Waarvan akte. Of hoe wou jij (o.a.) de maatschappelijke verruwing verklaren?

Fleauxe | 15-01-10 | 00:10

ps we subsidiëren juist de onderkant, aso's enz waardoor die groeit ten koste van degene die juist wel hun best doen.
*Goed geld naar kwaad geld gooien*

seven | 15-01-10 | 00:10

@pius | 15-01-10 | 00:04
Churchill was een gewone man hoor. Dus wat hij concludeerde was ook redelijk simpel. Dat jij geneigd bent er in mee te gaan, dat kan.
Maar democratie is mijns inziens een beetje misschien niet helemaal van deze tijd. Maar dat laatste hangt weer van perceptie af, en dat hangt weer van de persoonlijke geestelijke ontwikkeling af.

AntiSoof | 15-01-10 | 00:10

@pius | 15-01-10 | 00:04
Balkenende is iedereen de baas omdat hij de leider van het CDA is en elke partij heeft het CDA (op dit moment) nodig om een coalitie te kunnen vormen. Dit is verder ook de enige reden dat hij wegkwam met zijn wanstaltige en gluiperige optreden van gister. Als men kan dan laat men hem en het CDA met hem als een baksteen vallen, want op de SGP en de CU na kotst iedereen in de Kamer ze uit.

Art Vandelay Ultor | 15-01-10 | 00:09

prekert | 14-01-10 | 23:57

zoek lekker een baan loser

neemjemoederindemali | 15-01-10 | 00:09

Fleauxe | 15-01-10 | 00:01
Ik woon niet in een grote stad, beetje landelijk in de prov. Utrecht. Dus ik sta inderdaad niet dagelijks bloot aan de zelfkant van de samenleving. Kijk ook erg weinig tv (op nieuws actualiteiten en docu's na) maar iets waar jij het over hebt, heb je dat ook in de US? Daar is de samenhang vaak groter. Ik zie de overheid juist als een instituut wat het egoïsme en sommige soorten van hedonisme ondersteunt. Juist het feit dat mensen elkaar niet nodig hebben maakt ze asocialer. Ze kunnen namelijk ongeacht wat toch op de overheid rekenen. Als de overheid er niet of minder zou zijn doen mensen meer hun best om ook bv in nood op elkaar terug te kunnen vallen.

seven | 15-01-10 | 00:07

@Berserker Nr. 666 | 14-01-10 | 23:59: Dat is een eenvoudig te beantwoorden; mocht ik bij machte zijn dat van je te verlangen dan was ik bij meerderheid verkozen. Tot zover je vraag inzake de legitimiteit. Voorts vraag ik geen steun voor mijn hobby's maar begrip voor het inzicht dat wie zelf handelt de maatschappij op langere termijn minder geld kost. Wat er dus aan de ene kant uitgaat compenseert, zal derhalve leiden tot een belastingverlaging voor jou.
Die opmerking over slachtofferschap beschouw ik als niet geschreven, niet elk mens is begiftigd met zelfbeheersing.

Fleauxe | 15-01-10 | 00:06

@Fleauxe 00:01. Soms vraag ik me echt serieus af waar je die onzin vandaan haalt. Omdat de individualisering een grote vlucht heeft genomen is de onderklasse afgegleden? Misschien kun je het nog een keer uitleggen.

knutsel | 15-01-10 | 00:05

seven | 15-01-10 | 00:01

VS zijn wel het meest slechte voorbeeld dat u kunt geven

neemjemoederindemali | 15-01-10 | 00:05

Berserker Nr. 666 | 14-01-10 | 23:38

Dat is eerlijk, wat u zegt over Wilders. Wat mij het meest beanstigd is het feit dat JPB iedereen de baas is. Hij zal toch niet de persoon zijn die Machiavelli in zijn gedachten had toen hij de heerser schreef.

Ik denk niet dat de PVV uw zakelijke belangen beter zal vertegenwoordigen als de andere partijen. Misschien bent u met de VVD toch het beste af. Die hebben in ieder geval nog een visie. Zeker op zakelijk en economisch gebied en dat is al heel wat these days.
-
Wat die sterke man betreft. In specifieke situaties zal dat misschien beter functioneren als het democratische systeem. Het probleem is alleen, hoe zit het met de opvolging als de sterke man het loodje legt , voor je het weet heb je een nieuwe monarchie met allerlei inteeltdespootjes.
-
Dan is de democratie misschien een slecht functionerend systeem maar beter als de alternatieven. Zoiets beweerde Churchill eens ongeveer. En ik ben geneigd er in mee te gaan.

pius | 15-01-10 | 00:04

Chili Palmer | 14-01-10 | 23:49
Meesterschap in beperking. Mooi hè?

Jaap de Paap | 15-01-10 | 00:04

@Chili Palmer | 14-01-10 | 23:55
Beschaving blijft roeien tegen de stroom in...

@juriste | 14-01-10 | 23:55
Je hebt een zeer sterk punt. Dit zegt iemand die zijn brood verdient in de "hulpverleningsdustrie."

Zen militia | 15-01-10 | 00:04

Fleauxe | 15-01-10 | 00:01
Richt een dartclub op, ga sjoelmiddagen organiseren, phollyballen of boogschietles geven. Kang! Gaan man, met die sociale cohesie!

Beter nog, begin een kerk. Binnen de kortste keren kom je om in de cohesie - allemaal vrijwillig natuurlijk.

Count me out.

Berserker Nr. 666 | 15-01-10 | 00:04

juriste | 14-01-10 | 23:55

het lijkt mij vrij onrendabel om te kletsen over een hulpbehoevende en er een leger betaalde mensen op los te laten. Begrijp me goed, ik ben socialer dan mensen die schreeuwen dat ze sociaal zijn

neemjemoederindemali | 15-01-10 | 00:03

neemjemoederindemali | 14-01-10 | 23:54
Prima. Doe ik verkeer en waterstaat er ook nog wel even bij.
*visioen van landelijk netwerk van vierbaanssnelwegen krijgt*

JosVerbeek | 15-01-10 | 00:03

**Vrijwilligers** moeten ontdaan worden van kosten. Dus resikosten en batterijen ed vergoeden, maar niet meer als dat.
Als vrijwilliger wil je dat ook niet. Het is denkbaar dat de 1,50 een vast bedrag is voor deze kosten om bureaucratie te voorkomen.. Dan ligt het dus wel anders..

doppertje | 15-01-10 | 00:03

@necrosis 23:54

Volgens mij wenste je nog op de dag dat oma Necrosis overleedt iedereen de typhus. Maar als Tokkie zal dat wel een blijk van sympathie geweest zijn.

mark twain | 15-01-10 | 00:02

mark twain | 14-01-10 | 23:53
Daar ben ik juist trots op, ik zou mij zorgen gaan maken als je het volkomen met mij eens zou zijn. Daarbij begin je zelf over mij. ;) Je pikte wel toevallig de 3 onderwerpen eruit waar ik inderdaad vaak iets over te zeggen heb.
Jij hebt geen bewijs gegeven dat een opleiding hartchirurg 1,5 mil euro kost dus dat lijkt mij voorlopig uit de lucht gegrepen. Een opleiding tot piloot *verkeersvlieger ) kost meer dan 2 ton. In de US zijn de beste en meeste uni's gewoon privaat. Daar werkt het, idem in Zwitserland. Het feit dat part. ziekenhuizen hun eigen toekomstige personeel kunnen opleiden ontgaat je kennelijk. Je hoeft ook niet bang te zijn dat de samenleving harder wordt, want juist in de US zijn er veel goede doelen die mensen ondersteunen die vaak effectiever zijn dan de overheid. Wellicht omdat het kleinschaliger is en zonder overbodige overhead.

seven | 15-01-10 | 00:01

mark twain | 14-01-10 | 23:53

ah, mooie uitspraak, waarom mocht/mag ing niet omvallen (vroeger heette dat failliet gaan) Leg me ff uit, ben heul benieuwd waarom een bedrijf niet failliet mag en al helemaal een bedrijf dat van bestaat van oplichting

neemjemoederindemali | 15-01-10 | 00:01

@seven | 14-01-10 | 23:54: Uiteraard moet iemand met een uitkering in een tegenprestatie leveren, of althans willen leveren. Mijn punt ziet op de extra inspanningen die een buurt meer leefbaar houden, mensen bijeen brengt of wat dies meer zij. Wat ik nu schrijf zal niet met gejuich ontvangen worden, het moet maar...
Door al die individuele mensen-crap; 'je leeft voor jezelf' 'alleen het ik telt' is de onderklasse afgegleden naar et niveau van sociaal maatschappelijk gehandicapte kinderen. Die moet je derhalve als zodanig behandelen. Je hebt, wat je siert, te veel fiducie in de mensen over wie we het hebben.

Fleauxe | 15-01-10 | 00:01

prekert | 14-01-10 | 23:57
1,50 per uur vind ik een vernedering. Wie bedenkt nu zoiets? Ik ben vrijwilliger voor de kerk en betaal ook nog aan de kerk.

juriste | 15-01-10 | 00:00

Fleauxe | 14-01-10 | 23:54
Die belastingbetaler ben ik. Jij vraagt mij iemand te betalen als hij 'zich inzet voor de algemene maatschappelijke vitaliteit', whatever that is.

Die belastingbetalerT, dat is niet een anoniem persoon, weet je wel. Dat ben ik en zo nog wat anderen. Ik zou menen dat jij je eigen hobby's zelf maar moet bekostigen. Richt een stichting op, doe aan funding (schooien bij derden), maar val mij er niet mee lastig. Welk recht heb jij om mij, al dan niet via de overheid, te bestelen?

Word eens wakker man, doe niet zo slachtofferig.

Berserker Nr. 666 | 14-01-10 | 23:59

@juriste 23:55

U heeft zich langdurig verdiept in de leer der onbegrijpelijke en onnavolgbare dialectiek van het ongerijmde. Kan niet anders.

mark twain | 14-01-10 | 23:59

@bottehond | 14-01-10 | 23:44
Bron?

doppertje | 14-01-10 | 23:58

@seven | 14-01-10 | 23:54
Ik krijg nu 1,50 per uur voor vrijwilligerswerk. Wilde dit eigenlijk niet, maar anders pas ik niet in 'het systeem'.

prekert | 14-01-10 | 23:57

Zen militia | 14-01-10 | 23:51 Ik ben irl element van de plaatselijke democratie, die je treffend omschrijft; Geloof me, bij tijd en wijle kijk ik vertwijfeld om me heen en denk ik: dit is dus het beste wat de mensheid in 6000 jaar beschaving aan verfijnde regeringsvorm aanlevert.

Chili Palmer | 14-01-10 | 23:55

Onrendabelen zijn rendabel voor degenen die er hun brood aan verdienen. GGZ patienten en zwakbegaafden hebben bijvoorbeeld een hele stoet personeel dat zich met hen bezighoudt en over hen vergadert. Als een zwakbegaafd stel een kind wil, gaat dit ook gepaard met vele groepsvergaderingen, teamsessies, medisch ethische besprekingen, etc. Vervolgens krijgt dit kind ook een stoet personeel dat zich bezig gaat houden met de ontwikkeling.
Zonder stoornis of handicap is een mens al snel onrendabel worden er ongevraagde diagnoses gesteld om er toch nog geld uit te halen door de hulpverleningsindustrie.

juriste | 14-01-10 | 23:55

Zen militia | 14-01-10 | 23:51
'Nuance' is my middle name, zo zit het. Ik gun ieder het zijne/hare, maar de staat niks tot bijna niks.

De NL-staat is verworden tot een invalide, halfblinde, incontinente bejaardenverzorgster - niet het type dat ik in dienst zou nemen of waar ik ene cent voor over heb. En ja, er zijn ook goeie ambtenaren - die werken in het bedrijfsleven of gaan daar binnenkort werken.

Berserker Nr. 666 | 14-01-10 | 23:55

JosVerbeek | 14-01-10 | 23:41

we zijn het eens, jij minister van cultuur?

neemjemoederindemali | 14-01-10 | 23:54

@Berserker Nr. 666 | 14-01-10 | 23:52: Ja, alles wordt door de belastingbetaler bekostigd. En nu je bezwaar graag.

Fleauxe | 14-01-10 | 23:54

@mark twain 23:43
Je stelt helemaal niets aan de kaak, je overschat je jezelf.
En verwar mij niet met andere guurders, ik ben niet van het schelden, ik druk op knopjes, je weet wel......

necrosis | 14-01-10 | 23:54

Fleauxe | 14-01-10 | 23:46
Het woord vrijwilliger heeft het woord vrij in zich. Ergens denk ik dat een echte vrijwilliger gelukkiger is dan iemand die daartoe wordt gedwongen. Wel vind ik dat mensen met een uitkering als ze daar in staat toe zijn een tegenprestatie te leveren. Alleen zou ik ze niet direct gedwongen het verenigingsleven in sturen. Dat zou meer daar stukmaken dan heel maken. Wellicht als ze zelf kiezen voor die richting. Normaal gesproken zou ik ze inzetten om de buurt schoon te houden. Iets wat de leefbaarheid kan vergroten. En in pooltjes. Betaal je veel belasting dan heb je recht op x uren arbeid van iemand die van de sociale dienst leeft.

seven | 14-01-10 | 23:54

@Berserker Nr. 666 | 14-01-10 | 23:52
Even tussendoor (want ik ben het vrijwel met de, door je ten toon gespreide, visie eens), ben je ook tegen het betalen van belasting zodat je bijv. van het Nederlandse wegendek gebruik kunt maken?

Art Vandelay Ultor | 14-01-10 | 23:54

@Seven 23:43
Ik vroeg naar hartchirurgen en jij kwam met piloten aanzetten, die zelf soms hun opleiding betalen.
Welnu; die opleidingen zijn qua kosten overgelijkbaar. Jij zei; dat die piloten zelf hun opleiding best konden betalen. Voor een chirurg vormen de kosten van zo'n opleiding een niet te dragen last.
Zo simpel zijn die dingen soms.
Ik had ook een toekomstige leraar wiskunde kunnen noemen. Moet zeker ook zijn studie zelf gaan financieren. Ik zou zeggen; een student , die dat wil gaan doen moet een premie van de overheid krijgen. Mar goed; in jouw wereld deugt de overheid nu eenmaal niet. Was jij het ook niet die vond , dat de ING rustig zou kunnen omvallen. Ja; dat was jij.
Ik neem jou niet heel erg serieus. Je bent me veel en veels te veel een dilettant.

mark twain | 14-01-10 | 23:53

@seven | 14-01-10 | 23:43
Sociaal leenstelsel voor studenten. Is ook een veel grotere stimulans voor die figuren (waaronder ik, hah!) om hun studie af te ronden en z.s.m.

Art Vandelay Ultor | 14-01-10 | 23:52

Fleauxe | 14-01-10 | 23:46
..."Wie zich inzet voor de algemene maatschappelijke vitaliteit kan rekenen op een hogere uitkering of een lager belastingtarief...".

Hogere uitkering? Die ga jij betalen dan? What a crap!

Berserker Nr. 666 | 14-01-10 | 23:52

bennietboosmaar verd | 14-01-10 | 23:25
Het probleem met de verzorgingsstaat is dat iedereen meent ergens 'recht' op te hebben, cliëntelisme viert hoogtij: als ik iets wil en jij ook, dan gunnen wij het elkaar, omdat een derde persoon meebetaalt aan onze hobby's. De schuld ligt dan ook niet primair bij bureaucratisering, of een gebrek aan efficiëntie bij de overheid, maar in het stemgedrag van burgers.

sjaakdeslinksesul | 14-01-10 | 23:51

@Berserker Nr. 666 | 14-01-10 | 23:46
Kijk dit is al weer een stuk genuanceerder. The hell, ben het op veel punten zelfs met je eens. Behalve dat punt van het stemrecht; dan heb je imho geen echte democratie meer.
Maar misschien is het tijdperk van de democratie zoals wij het nu kennen ook wel verleden tijd.

Zen militia | 14-01-10 | 23:51

Dag Mark, bevalt het goed tussen de mannen?

Mekker | 14-01-10 | 23:51

Mooi gezicht. De schaarse kenmerken van een ingehouden ergernis bij seven uiten zich in het repeterende vraagteken. Geen kannonade, fluim of sneer. Niets.

Chili Palmer | 14-01-10 | 23:49

@neemjemoederindemali 23:39
Ik BETAAL elke maand 15.000 (aan WouterT).

necrosis | 14-01-10 | 23:48

@Fluffball | 14-01-10 | 23:19
Het lijkt mij sterk dat de baten de kosten overtreffen. Een berekening daarvan kan ik echter nergens vinden.

prekert | 14-01-10 | 23:48

@seven | 14-01-10 | 23:27: Over dat eerste verschillen we van mening, in mijn optiek moet de overheid die taak wel op zich nemen. We zijn het eens wanneer je stelt dat de sociale cohesie niet bewerkstelligd wordt wanneer je het alleen over een preventieve boeg gooit. Immers, de buurthuizen/vaders en werkers dienen de problematiek voor te zijn of nadien te voorkomen. De kracht van het verenigingsleven kun je niet postuleren als zaligmakend, helemaal niets als het wordt opgedrongen. Daarentegen geloof ik wel in een zekere vorm van dwang. Wie niet participeert in het verenigingsleven wordt hiertoe gedwongen. Op straffe van korting op uitkering of verhoging van belastingtarief. Wie zich inzet voor de algemene maatschappelijke vitaliteit kan rekenen op een hogere uitkering of een lager belastingtarief. Koppel de twee grootste problemen aan elkaar, de weinig aandacht voor de ander aan de overmatige liefde voor geld.

Fleauxe | 14-01-10 | 23:46

Zen militia | 14-01-10 | 23:38
Belasting betaal je op onvrijwillige basis. Ik althans. 't Gaat mij niet om de extremen en heb graag een overheid die voor openbare orde en veiligheid zorgt en misschien nog een paar dingen - dat kost geld, dat weet ik. Verder kun je vrijwel alles beter door de markt laten doen.

De overheid is verworden tot een apparaat dat vooral aan dooie bomen trekt en het geld van een ander rondpompt - vind ik allemaal prima, maar niet op mijn kosten. Door middel van de giftenaftrek betaal ik bijvoorbeeld mee aan de instandhouding van leugenachtige, perfide instituten als kerken, moskeeën en andere nog af te branden instellingen - daar kun jij aardigheid in hebben, ik niet.

Wat betreft de niet-stemmers, laten we het voorlopig houden op mensen die geen financiële bijdrage aan de maatschappij leveren, maar die maatschappij alleen maar geld kosten, in de vorm van uitkeringen waarvoor ze niet zelf betaald hebben, subsidies die van anderen gejat zijn etc.

Berserker Nr. 666 | 14-01-10 | 23:46

reactie van de blog van Marcel: (klopt dat?, dat is dan wel een hele leuke..)

Nog een leuke; banken crisis vindt voor een groot deel haar oorzaak in het feit dat in VS banken verplicht waren een hytpotheek te verstrekken ook als er onvoldoende zekerheid tegenover stond. Federale wet, en dan de private sector de schuld geven.

doppertje | 14-01-10 | 23:41

Ja, dat klopt.
georganiseerde crisis noemde ik dat.
Er worden spelletjes gespeeld met krankzinnig grote risicos.
Social Engineering is een misdaad tegen de Menschelijkheid.
Net als etnocide op de europeesche volkeren.

bottehond | 14-01-10 | 23:44

zolang dit soort onderwijzers bestaan is er hoop

FuckYeah | 14-01-10 | 23:44

JosVerbeek | 14-01-10 | 23:35

we kunnen als GS eauk meedoen met de verkiezingen, wellicht een paar goede reaguurders op ministersposten en gaan met die banaan, kan gewoon als partime functie op vrijdagmiddag

neemjemoederindemali | 14-01-10 | 23:43

@Necrosis
Ik stel de hypocresie van van Pruisen aan de kaak. Lijkt me inhoudelijk; maar goed. Ik weet nu wel dat jij de meeste zaken maar tot een zeker niveau kunt volgen en dat jij vooral goed bent in schelden en tieren.

mark twain | 14-01-10 | 23:43

mark twain | 14-01-10 | 23:29
Waar haal jij die 1,5 miljoen euro vandaan? Heb je daar een bron voor? Of verzin je dat terloops? Daarbij zei ik dat een samenleving zonder overheid best kan. Iedereen heeft ook veel meer te besteden en alles kost veel minder omdat ook bedrijven minder heffing hoeven te betalen. Nu betalen mensen die opleidingen ook geheel zelf, alleen via een omweg wat het duurder maakt. Een hartchirurg verdient ook zeer veel dus is zeker in staat om een deel financiering af te sluiten. Ook bestaan er grants en beurzen voor studenten in veel landen om ons heen die vanuit bedrijven zelf komen. Zo zou een particulier ziekenhuis (alle ziekenhuizen zijn dan particulier ) zelf voor opleidingen kunnen zorgen, of voor de betaling daarvan. Ik gaf je eerder het voorbeeld van piloten, die vaak geheel zelf hun eigen opleiding moeten betalen. Daar betaalt de overheid niet aan mee.

seven | 14-01-10 | 23:43

neemjemoederindemali | 14-01-10 | 23:36
De Nederlandse overheid wil precies doen wat burgers vanzelf ook al doen. Probleem daarvan is dat er een hiërarchie in 122 lagen bovenop zit en al die verborgen werklozen moeten ook ergens van eten..
Een straatbarbecue of iets dergelijks kan je met je buren voor een paar honderd euro regelen en dan heeft iedereen z'n buik vol, wat nog eens de waanzin van 'straatfestivals' van 15k euro onderstreept.

JosVerbeek | 14-01-10 | 23:41

reactie van de blog van Marcel: (klopt dat?, dat is dan wel een hele leuke..)

Nog een leuke; banken crisis vindt voor een groot deel haar oorzaak in het feit dat in VS banken verplicht waren een hytpotheek te verstrekken ook als er onvoldoende zekerheid tegenover stond. Federale wet, en dan de private sector de schuld geven.

doppertje | 14-01-10 | 23:41

@mark twain 23:29
En Nederland (en GS) heeft behoefte aan jou omdat..........
Nou, vertel!

necrosis | 14-01-10 | 23:40

necrosis | 14-01-10 | 23:29

Ik krijg elke maand 15.000 euro van fleisch om hier een beetje dom te lullen, u krijgt niets?

neemjemoederindemali | 14-01-10 | 23:39

pius | 14-01-10 | 23:27
Ik verveelde me gisteren een beetje en begon maar over het CDA te zeiken. 't Enige waar ik nog wel waardering voor heb is de machiavellistische insteek van het CDA, Balkenende in het bijzonder. Als voorspeld was de rest geen match voor hem.

Weet niet of ik ga stemmen, want krijg steeds meer het schijt aan ons 'democratisch systeem' dat ik allesbehalve democratisch vind en dat wil ik liever niet legitimeren door te stemmen. Daarnaast vind ik democratie in veel gevallen een buitengewoon slechte manier om zakelijke dingen te regelen, al helemaal als elke kloothommel stemrecht heeft. Een stem op de PVV is een tegenstem, mogelijk dat ik dat doe. Wilders vind ik een van de weinige oprechte politici, maar moet zeggen dat ik, afgezien van z'n door mij gedeelde afkeer van de islam, niet veel weet van zijn overige programmapunten.

Berserker Nr. 666 | 14-01-10 | 23:38

Edwin RvZ: Eén man tegen de boven ons gestelden.
Brenninkmeijer, hoe establishment wil men het hebben.
Jaja, we leven in een fluwelen dictatuur.
Remember 31 november en ons Referendum.

bottehond | 14-01-10 | 23:38

@Berserker Nr. 666 | 14-01-10 | 23:28
"Belasting is in de grond der zaak diefstal - iemand die zo'n simpele notie niet begrijpt, lijkt mij rijp voor een gesticht."
Dan moet u anarchist worden. Geen belasting = geen overheid = geen wet, geen algemene voorzieningen etc. Lekker het recht van de sterkste.

Verder vind ik dat u zich op een hellend vlak begeeft als u bepaalde mensen uit gaat sluiten van het stemrecht op basis van hun maatschappelijke positie. Nogmaals, wie zijn de volgende op uw lijstje?

Ik ben het met u eens dat de situatie zoals die is niet gezond is. Maar ik vind dat u wel erg ver gaat (of u chargeert). Overdenk nog eens goed de consequenties van de door u aangeprezen maatregelen zou ik zeggen.

Zen militia | 14-01-10 | 23:38

seven | 14-01-10 | 23:27

u heeft een helder verstand, ik zie tegenwoordig overal "kulturhuzen" ontstaan, ik kan hier zo vreselijk woest van worden, met geen pen te beschrijven. Miljoenen worden er over de balk geflikkert, de plaatselijke ijsclubs waar ik de laatste dagen veel vrijwilligers werk doe krijgen vrijwel geen stuiver, werken met vrijwilligers en we hebben allemaal een heaup lol van vrolijke kinderen en blije mensen op het ijs, entree inclusief kop chocomelk 0,75 cent, geen cent subsidie, vrijwilligers en een paar sponsors die er eauk lol in hebben, wat moeten we met de overheid die hier een straatfestival organiseert waar ongeveer 40 mensen op af komen en die per jaar 15.000 euro krijgen, voor 1 dag notabene

neemjemoederindemali | 14-01-10 | 23:36

@mark twain 23:25
En wat lever jij de huidige maatschappij op, per dag.
Wat presteer jij?
Het enige wat jij doet is (af)zeiken maar ik heb je nog nooit op een nuttige bijdrage kunnen betrappen.
Reaguur eens inhoudelijk, als je tenminste weet wat dat betekend.

necrosis | 14-01-10 | 23:36

Wat ik gisteren in dat miserabele 2e kamerdebat heb gezien hadden de stijlloze reaguurders in vijf minuten kunnen oplossen.. dat nachtelijke slap kletsen zullen die 150 zakkenvullers ook niet voor niks doen.
*enorme bezuinigingsmogelijkheden en directe democratie voor zich ziet*

JosVerbeek | 14-01-10 | 23:35

En waar is Geenstijlland gebleven?

Bos Hout | 14-01-10 | 23:32

neemjemoederindemali | 14-01-10 | 23:28

Je hebt me al een keer afgewezen maar ok dan.

*Talisker voor njmidm inschenkt*

pius | 14-01-10 | 23:32

mark twain | 14-01-10 | 23:29

Haha, Laat mij maar buiten je fittie met @seven.
Je doet hem werkelijk onrecht, maar wel op uiterst stijlleauze wijze. Hulde :-)

bottehond | 14-01-10 | 23:32

Van iedere euro die je verdient moet je ruim 80% inleveren bij een landschambtenarij die je er bij je geboorte ongevraagd bijkrijgt. Daar doe je weinig aan.

Bos Hout | 14-01-10 | 23:32

Berserker Nr. 666 | 14-01-10 | 23:13
*naar wouter bos mailt*
Wederom een goed stuk van Van Pruisen, dikke middelvingers maken naar de overheid is een vette +1 waard.

JosVerbeek | 14-01-10 | 23:31

Veel politici zijn aan de VU opgeleid en daar kom je niet vandaan zonder Hoogerwerf:
stap 8: beëindiging van beleid: Komt zelden voor.
De hele politieke generatie draait op deze modellen.

books.google.nl/books?id=gd6p-J9_Nr0C&...

43 | 14-01-10 | 23:31

Berserker Nr. 666 | 14-01-10 | 23:28
+heel veel..

jack and friends | 14-01-10 | 23:30

@bottehond 23:22
Seven zuigt het meeste uit zijn duim. Googled uiterst selectief; weet weinig tot niets van het klimaat ;zeelzeilen en de economie. Dat belet hem niet om over al die onderwerpen eindeloze hoeveelheden niet ter zake doende links te plempen.
Van de week beweerde hij hier nog dat toekomstige hartchrigen hun opleiding zelf maar zouden moeten financieren. Kost zo'n 1.5. miljoen; maar goed; dan heb je ook niemand meer, die jou straks dottert.
Kijk aan dit soort denkers heeft Nederland behoefte.

mark twain | 14-01-10 | 23:29

@Berserker Nr. 666 23:13
Het zou een goed idee zijn als het huidige kabinet parttime gaat werken, hoe minder ze doen, hoe minder geld van de belastingbetalerT ze kunnen verkwisten.
Nog los van het feit dat ze riant worden betaald om tijdens debatten "ruzie" te maken, dat kan ik óók op GS maar het kost mij geld (stroom, afschrijving PC, etc).

necrosis | 14-01-10 | 23:29

Zolang we ambtenaren op cursussen sturen waar ze kunstjes leren hoe ze hun invloed moeten vergroten gaat dit hele proces gewoon door.

Bos Hout | 14-01-10 | 23:28

Zen militia | 14-01-10 | 23:21
Dat heb je allemaal goed begrepen. Ik zeg niet dat mensen met een uitkering gestoord zijn, maar dat zij geen stemrecht mogen hebben over de hoogte van de door mij te betalen uitkering. Is daar een woord Frans bij?

Wat betreft rijk en arm kan ik het niet laten om de woorden van Oom Gerard te citeren: Arme mensen zijn slecht, want anders waren ze niet arm.

Zonder dollen. Ik denk dat het ook voor de laagstbetaalden (armen heb je in India en Verweggistan) uiteindelijk beter is als zij niet aan een door anderen betaald staatsinfuus liggen, maar zelf zorgen voor verzekeringen etc. Het omslagstelsel, als je dat wat zegt, is in wezen pure criminaliteit. Ik betaal nu de AOW-premie voor mensen die mogelijk nooit ene donder hebben uitgevroten.

Dat soort dingen, dat vind jij allemaal wel normaal? In dat geval zou ik toch willen adviseren eens met je huisarts te gaan praten, om te kijken of je een verwijsbriefje kunt krijgen.

Belasting is in de grond der zaak diefstal - iemand die zo'n simpele notie niet begrijpt, lijkt mij rijp voor een gesticht.

Berserker Nr. 666 | 14-01-10 | 23:28

pius | 14-01-10 | 23:21

wauw, slik je wel een beetje fatsoenlijke whiskey?

neemjemoederindemali | 14-01-10 | 23:28

Fleauxe | 14-01-10 | 23:18
De overheid is natuurlijk niet het aangewezen instituut om samenhang in een samenleving te brengen. Dat worden dan al snel sociaalwerkers en buurthuizen en rapgroepjes op subsidie. Iets waarvan het rendement twijfelachtig is. Echt cohesie komt vanuit de samenleving zelf. Mensen die gezamelijk een sportclub oprichten, of gezamelijk naar muziekles gaan en optredens geven. Stromingen op filosofische grondslag enz.. Collega's die leuke dingen met elkaar doen na het werk. De straat die leuke dingen met elkaar onderneemt. Vrijwilligers die anderen helpen. Vriendschappen die ontstaan en je behoudt. Daar is de overheid niet voor nodig en zou zelfs een negatief effect kunnen hebben.

seven | 14-01-10 | 23:27

Berserker Nr. 666 | 14-01-10 | 23:20

Ik hoef niet te raden. Uw lijstduwerschap gisteren laat slechts 1 conclusie open. Het CDA. U bezwoer er zelfs uw hele leven op te gaan stemmen.
-
Mocht er een minieme kans bestaan dat dit ironisch bedoelt was, zeg nou zelf, dat zou u toch nooit doen. Dan denk ik dat u VVD stemt, bij gebrek aan beter. Maar zeker weten doe ik het niet.

pius | 14-01-10 | 23:27

devrijeeconomie | 14-01-10 | 23:21

snap ik, je kunt echter wel heel simpel het aantal mensen eraf trekken en dan heb je denk ik een redelijk accuraat getal, subsidie die naar ns gaat valt buiten het "aantal" ambtenaren, heb geen idee wat de uitslag is maar ik denk dat je dan een percentage krijgt waar je wel eens nog meer van kon schrikken, dan jou verhoudingsgetallen

neemjemoederindemali | 14-01-10 | 23:26

wat ik vind? ik vind dat de mensen op hoge posities, of vmbo-ers, die gillen dat ze lief zijn, juist erg kut zijn.

zoalshetis | 14-01-10 | 23:26

@sjaakdeslinksesul | 14-01-10 | 22:51

lees mijn stukje van 23:06

Als je bepaalde taken zou privatiseren ( bijv linkse hobby's ) dan zou dat inhouden dat dit werk min of meer op vrijwillige basis zou moeten worden gedaan.
Anders moeten de medewerkers alsnog marktconform worden betaald hetgeen per saldo geen besparing oplevert.
Over het algemeen kan je stellen dat als er een gevoelsmatige intresse ( of emotionele ) intresse is voor een doelgroep er altijd wel wat vrijwilligers zijn te vinden die zich een paar uurtjes per maand willen inzetten.
Is die binding er niet ( van de bevolking uit ) dan zou de overheid zich er al helemaal niet mee moeten bemoeien.
Eigenlijk zou er voor dit soort uitgaven van de overheid ( belastinggeld ) constant gemonitord moeten worden door de belastingbetaler of aktie van die overheid wel wenselijk is.

bennietboosmaar verd | 14-01-10 | 23:25

Die van Pruisen heeft wel lef. Is zelf zo'n 15 jaar volledig onrendabel geweest en heeft de samenleving al die jaren een kleine 150.000 euri's gekost Tel daar nog eens een niet afgemaakte studie bij op . Maakt zo'n 200.000 .

mark twain | 14-01-10 | 23:25

neemjemoederindemali | 14-01-10 | 23:22

Ghe

bottehond | 14-01-10 | 23:23

devrijeeconomie | 14-01-10 | 23:10

ik heb op @seven gestemp bij de reaguurder van het jaar poll
Een parel voor GS.
Weessie is vast ingenomen met @ seven, gezien hetgeen hij GS nog toewenste.
Grotere interactiviteit.
Leve de Vrije Burger :-)

bottehond | 14-01-10 | 23:22

bottehond | 14-01-10 | 23:09

geleuf jij werkelijk dat Edwin dit zelfstandig geschreven heeft?

neemjemoederindemali | 14-01-10 | 23:22

Berserker Nr. 666 | 14-01-10 | 23:13
Je 2e alinea is de spijker op z'n kop. Er leeft op het moment een erg grote groep in het land die leeft op de kosten van een andere groep. Ondertussen wordt de groep netto betalers steeds kleiner, en de netto ontvangers hebben er absoluut geen baat bij om het door en door rotte systeem te hervormen. Vandaar dat partijen als de PvdA en de SP bestaan.
De SP en de PvdA werken aan de ene kant de economie tegen waar ze kunnen, aan de andere kant proberen ze je 60% van je loon te stelen die je moet verdienen in een verotte economie.
Een netto betaler in dit land kan van januari tot ongeveer juli werken voor de staat. De rest mag je houden. Een groter onrecht bestaat er niet. Gelegaliseerde diefstal.

Krifko | 14-01-10 | 23:22

@neemjemoederindemaling Deze vergelijking is om de reden die je aangeeft niet meer te maken. De NS bestond vroeger uit ambtenaren en nu niet meer. Maar er gaat nog wel veel subsidie naar toe. Er zijn nu dus meer mensen die "indirect" ambtenaar zijn, maar niet worden geteld als ambtenaar. Ik denk niet dat je hier de cijfers helder kan krijgen.

devrijeeconomie | 14-01-10 | 23:21

neemjemoederindemali | 14-01-10 | 23:19

Jezus, ik ben het bijna volledig met u eens.

*Whiskey in 1 teug wegklokt *

pius | 14-01-10 | 23:21

Het is en blijft een van de krankzinnigste zaken op aarde dat iemand die leeft van een uitkering stemrecht heeft en dus mede bepaalt hoeveel ik aan hem moet betalen. Die lijst is eindeloos uit te breiden.
Berserker Nr. 666 | 14-01-10 | 23:13

Té waar

Art Vandelay Ultor | 14-01-10 | 23:21

i have a dream: morgenochtend word ik wakker en dan is het aantal ambtenaren gehalveerd en de resterende helft is aan het werk

Rest In Privacy | 14-01-10 | 23:21

@Berserker Nr. 666 | 14-01-10 | 23:13
Begrijp ik u goed dat u vindt dat alle mensen die een uitkering hebben niet meer mogen stemmen? Zij zijn niet meer compos mentis? Minder dan u en ik? En wie volgen in dit lijstje?
Begrijp ik verder dat u de mensen die het al heel goed hebben extra wilt belonen voor het feit dat ze het goed hebben? Ze zijn rijk dus goede mensen?

Bush/Cheney zouden van u kunnen leren. En dat is ook zo'n geweldige regering geweest.

Zen militia | 14-01-10 | 23:21

pius | 14-01-10 | 23:18
Wat zou dan wel mijn favoriete partij zijn, pius? Ik ben voor afschaffing HRA en afschaffing huursubsidies en een liberalisering van de woningmarkt, zodanig dat niet de overheid bepaalt met hoeveel procent ik mijn huur wil verhogen, maar de markt.

Raden maar!

Berserker Nr. 666 | 14-01-10 | 23:20

@prekert | 14-01-10 | 22:22
Gek genoeg zijn subsidies en toeslagen van oorsprong een middel voor de overheid om meer geld binnen te kunnen harken. De lasten kunnen voor iedereen fors worden verhoogd waarna een deel van de meerinkomsten wordt gebruikt om het relatief kleine aantal mensen dat door deze lastenverhoging aan de bedelstaf dreigt te raken te compenseren tot op het punt waarop zij net het hoofd boven water kunnen houden. Het overschot is winst ...

Fluffball | 14-01-10 | 23:19

pius | 14-01-10 | 23:09

geen enkele bank, en kom nu aub niet aan met dat leuterverhaaltje over systeembanken ofzo. Het monetaire stelsel is gebaseerd op oplichting, weliswaar gelegaliseerd, maar het blijft oplichting.

De boel ploft volledig binnen nu en 5 jaar, laat dan maar gelijk ploffen en begin een systeem dat eerlijker is, geen makkelijke opgave. We zien nu de laatste stuiptrekkingen van een failliet systeem.

neemjemoederindemali | 14-01-10 | 23:19
-weggejorist-
Fleauxe | 14-01-10 | 23:18

Berserker Nr. 666 | 14-01-10 | 23:13

Het is een beetje muggeziften maar de hypotheekrente aftrek is vooral een stokpaardje van uw favoriete partij. Maar ach, je hebt altijd wel wat.

pius | 14-01-10 | 23:18

Onrendabelen bestaan niet?
Van Pruisen kent het huidige kabinet niet?
Het kost een godsvermogen en dan heb je ook werkelijk NIETS!

necrosis | 14-01-10 | 23:16

Natuurlijk doet de overheid nog steeds heel veul voor ons. Ze maken allemaal leuke nieuwe wetten en regelingen. www.wodc.nl/onderzoeksdatabase/toename...
(rechts de pdf's met de volledige tekst. Jammer dat de kosten voor handhaving alsmede de kosten voor burger en bedrijfsleven er niet bij staan.)

knutsel | 14-01-10 | 23:15

Goedze vanPruisen: laat het libertarische geluid maar horen.
Lees ook in een van de schatkamers van het libertarisme: www.meervrijheid.nl

beastiaan | 14-01-10 | 23:15

Uiteraard kun je de vraag of de overheid kleiner dan wel groter is geworden het makkelijkst beantwoorden aan de hand van de belastingen die jij als werkerT moet betalen.

Het is en blijft een van de krankzinnigste zaken op aarde dat iemand die leeft van een uitkering stemrecht heeft en dus mede bepaalt hoeveel ik aan hem moet betalen. Die lijst is eindeloos uit te breiden.

Bij dit alles de centrale vraag: bevordert een overheidsmaatregel (inclusief een belastingmaatregel) de autonomie van de werkende burgerT of niet? In dat licht is elke belastingverhoging te ziek voor woorden.

Wonderlijk eigenlijk dat we niet een degressief systeem van heffing hebben. Hoe meer je verdient, hoe lager het percentage is dat je betaalt (in de volgende tariefschijf). Dat stimuleert tot werken en dus tot welvaart. Wat je nu ziet is dat steeds meer mensen in deeltijd gaan werken omdat je anders voor de kat z'n kut (de overheid) staat te werken en meer dan de helft mag uitgeven aan bijvoorbeeld de lutserTs die je gisteravond elkaar op jouw kosten vliegjes zag afvangen in een meer dan slaapverwekkende vertoning.

Uiteraard moet er aan dat degressieve systeem een absoluut plafond zitten. Inkomsten boven de 50K worden niet langer belast, maar vrijgesteld. Voor de linkse honden onder het GS-publiek: dat betekent ook dat die vervelende 'rijken' voortaan ook hun eigen hypotheekrente allemaal netto mogen betalen, dus geen aftrek meer van hun toch niet meer belaste 'hoge' inkomen. Welnu, dat doen ze graag.

*De beste overheid is zo klein mogelijk - tenzij je een miserabele slaveninstelling hebt; lees je mee, Bos, WouterT?*

Berserker Nr. 666 | 14-01-10 | 23:13

@Symmachus Seven heeft al een paar keer de juiste tabellen gepost. Maar je hebt nog niet gereageerd. Je moet dan nog wel de tabel van de inflatie erbij nemen om het plaatje compleet te krijgen. Verder heb ik deze berekening gedaan voor zowel de totale collectieve sector, de centrale overheid en de decentrale overheid. Deze geven allemaal hetzelfde beeld. De bewering dat de overheidsuitgaven met meer dan 60% zijn gegeven staat dus als een huis.

statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?D...

devrijeeconomie | 14-01-10 | 23:10

zozeg.nl/anp/anp.html

Nu de Roy van Zuiderwijn straks aan het weaurd komt is het wel handig deze column te lezen. Dan lijkt alles plots anders

bottehond | 14-01-10 | 23:09

neemjemoederindemali | 14-01-10 | 23:05

Goedenavond affakkelaar,

Vraagje:

En welke banken zou u dan niet willen redden, of zou u niet liever niet hebben gered?

*zeer benieuwd is*

pius | 14-01-10 | 23:09

neemjemoederindemali | 14-01-10 | 23:05 Zoek jij je putje nou maar.

zeg maar jansen | 14-01-10 | 23:07

@devrijeeconomie | 14-01-10 | 22:48
"De kosten voor de overheid echter stegen terwijl veel mensen ervaren dat de overheid tegenwoordig minder te bieden heeft als dertig jaar terug."

Die overheid bemoeit zich wel met allerlei terreinen waar ze zich in principe niet zou hoeven inmengen. Ze schept werk voor zichzelf.
Ze is op een veel breder vlak bezig met name voor kansarmen.
Tegelijkertijd gaat de bemoeienis voor zelfredzamen minder diep waardoor het overkomt ( terecht ) dat zij voor die groep minder te bieden heeft.
Die zelfredzame groep moet dan wel weer het geld opbrengen om die overheid waar ze minder aan hebben ( steeds meer ) te betalen om de belangen te behartigen van de kansarmen.
Logisch dat dat botst.

bennietboosmaar verd | 14-01-10 | 23:06

zeg maar jansen | 14-01-10 | 22:58

u snapt er geen moer van, geld uitgeven om iets te kopen is iets anders dan kosten maken. Overigens ben ik niet voor redding van banken maar dat is een ander verhaal. Een bank koop je en kun je weer verkopen, ongeveer hetzelfde als dat je een huis kunt kopen en weer verkopen. Uw huis blijft een bepaalde waarde behouden, het geld wat u uitgeeft aan bvb gas om uw huis te verwarmen zijn kosten, dit geld is gewoon weg. Zelfde als bvb salarissen van ambtenaren, dit zijn kosten, het bouwen van bvb een nieuw gemeentehuis is een investering waar u de afschrijving en de rente opvoert als kosten, niet het bedrag van de investering

neemjemoederindemali | 14-01-10 | 23:05

devrijeeconomie | 14-01-10 | 22:48

aha, u bent de persoon in kwestie, heeft u mijn draadje van 22.57 gelezen?

neemjemoederindemali | 14-01-10 | 23:00

Nietes.

niet voor de hond | 14-01-10 | 22:59

Kijk, dit is een docent die waarschijnlijk zijn leerlingen geboeid weet te houden, het hele lesuur lang. Knap.
Voor de rest zou ik zeggen: de overheid is groot, te log en volstrekt onberekenbaar, niet zozeer het uitvoerende personeel, maar de beleidsmakers.

pe4444 | 14-01-10 | 22:58

Als de overheid zegt te gaan bezuinigen dan geven ze niet minder geld uit. ze kopen een paar banken en verzekeraars en lenen daarvoor het geld. Ze verhogen de belastingen en heffingen omdat ze rente moeten betalen over dat geleende geld.
Ze krijgen er ook rente over maar dat maken ze op aan andere dingen, ze geven het weg aan bananenrepubliekjes in de derde wereld. Ze zeggen dat ze dat doen omwille van het millieu. Want het is warm in Afrika en ze willen die warmte niet hier.

zeg maar jansen | 14-01-10 | 22:58

leuk stukje,

Wat mij een interessant gegeven lijkt is hoe het aantal ambtenaren en semi ambtenaren zich verhoudt tot de totale bevolking nu in vergelijking met 1980 en dan uiteraard gecorrigeerd met de "ambtenaren" die werkten bij staatsbedrijven die inmiddels geprivatiseerd zijn.

neemjemoederindemali | 14-01-10 | 22:57

mises | 14-01-10 | 20:52
Beste Ludwig von ;)
Erg veel sympathie voor Rothbard. Ik denk dat hij op veel morele punten gelijk heeft. Alleen zijn startpositie is heel erg rammelig en niet echt de titel van een serieuze filosofie waard. Bovendien is zijn theorie erg leuk op papier, maar in praktijk zet ik mijn vraagtekens erbij. Het is namelijk een utopie, het is meer gericht op een sluitende theorie op papier te krijgen dan een werkelijk praktisch ideaal. In die zin lijkt het wel een beetje op Marx.
Niettemin ben ik ook een libertijn maar meer in de trant van Nozick en vooral Milton Friedman.

Krifko | 14-01-10 | 22:56

bennietboosmaar verd | 14-01-10 | 22:47
Blijft problematisch, zeker met de nakende vergrijzing. Uiteindelijk zul je als maatschappij ertoe over moeten gaan om of bepaalde (niet-essentiele) overheidstaken privaat uit te voeren, of om de koppeling van salarissen aan lonen in het bedrijfsleven los te laten.

sjaakdeslinksesul | 14-01-10 | 22:51

@Hondsdolle baas Je maakt op zich een goed punt. Maar daarom had ik het zelf ook al gemaakt in het artikel. De overheid groeide reel ongeveer 2% per jaar en de economie groeide iets sneller. Daardoor ging het aandeel van de overheidsuitgaven in het BBP iets omlaag.

Maar als de reële overheidsinkomsten groeien mogen we daar ook meer voor terug verwachten. Een hamburger bij de Mac werd duurder door inflatie, maar reel bleef de prijs gelijk. En je krijgt nog steeds dezelfde hamburger. Voor veel andere producten geldt zelfs dat je meer krijgt voor minder (auto, mobiel, computer, tv). De kosten voor de overheid echter stegen terwijl veel mensen ervaren dat de overheid tegenwoordig minder te bieden heeft als dertig jaar terug.

Iemand anders zei terecht dat de bevolking ook gegroeid is in die tijd. Maar dat is in ieder geval minder dan 20% en dan blijft er dus nog flink wat over. Maar goed punt, deze had ik over het hoofd gezien.

Verder veel dank voor de complimenten. En gelukkig geef ik inderdaad geen Nederlands ;-)

devrijeeconomie | 14-01-10 | 22:48

drs Marcel van Dam j | 14-01-10 | 22:46
U liegt!

sjaakdeslinksesul | 14-01-10 | 22:47

@sjaakdeslinksesul | 14-01-10 | 22:35
Hoe zou je Baumol ( het therapeutische deel ) toepassen op het ambtenaren apparaat ?

bennietboosmaar verd | 14-01-10 | 22:47

Een beetje meer respect van de reaguurders zou ik waarderen.

drs Marcel van Dam j | 14-01-10 | 22:46

kraakhelder neergezet maar een oplossing geeft ie niet. Regentjes of tewel in de publieke hufter sector zal er geen 1 zijn die zal zeggen dat ie overbodig is en wil zichzelf alleen maar verrijken met steeds minder te doen. Dus je functie gaan afschermen en delegeren is mens eigen in deze sector. Geen verantwording meer hoeven afleggen maakt het overbodig om nog prestatiegericht te werk te gaan. Wie controleert de controleur? Ik zou zeggen maak een jury of geef het een naam die stralende ambtenaren boetes oplegt (in prive) en ambtenaren kan aanspreken op het afwijken van beleidsplannen. (35 miljard is zo bij elkaar) Al deze kwallen zijn in dienst van de burger en de burger kan geen aanspraak maken op wat dan ook hahaha die moet zn muil houden en betalen. NL is kapot regelt en zal nooit meer wat worden. Voor deze functie bied ik me geheel gratis kosteloos en voor noppes aan man man wat zal ik lachen.

andre9738 | 14-01-10 | 22:39

Hulde voor deze heldere geest. Ik heb me meteen maar even op zijn blog geabonneerd want schrijfsels van dit soort kwaliteit komen we toch maar zelden tegen.

m4ppet | 14-01-10 | 22:39

Pia Dijkstra,
De overheid geeft miljarden euro's uit aan mislukte ICT-projecten,
AVRO: Wat nu...?, Radio 1, Dinsdag 1 juli 2008.

www.few.vu.nl/~x/knipselkrant/avro-wat... (mp3)

prekert | 14-01-10 | 22:37

Goed geplugd Van Pruisen, heel wat beter dan je Ellian plug.

_ILT_ | 14-01-10 | 22:32

Interessant blogje van deze leraar. Wel jammer van zijn matige taalkundige kwaliteiten.

titsme | 14-01-10 | 22:29

De uitgaven worden opgebracht door mensen die er weinig van terugzien.
En ^$& off met prentjes over de fantastische wegen en coolio aanrijtijden van hulpdiensten.
Ik betaal en krijg er feitelijk niets voor terug, 0 damn, peace of mind en al mijn recente en toekomstige zonden afgekocht. Dat krijg ik en jij, niet vergeten.

43 | 14-01-10 | 22:26

weer eens geen Belgische leraar tekenen...
Goed stuk. Het onderwijs lijkt er dankzij deze blog toch wat minder slecht voor te staan dan gedacht... Ook de andere kolommen op de site zijn het lezen waardig.
Leraar, elke dag anders.

DasUngeheuer | 14-01-10 | 22:23

Mevr Teun roept terwijl ze één of andere onrendabele film op 7 aan het kijken is.
Fijne voortzetting en tot later.
En uit.

Teun van het Tuinpad | 14-01-10 | 22:22

@m@rkus | 14-01-10 | 22:16
"Zonder sterke overheid zal Nederland afglijden naar..." [...] "Dat zien we nu al bij een groeiende laag van laagbetaalden die..."
Maar de strekking van dit stukje gaat er toch over dat de overheid groeit? Vanwaar dan die groeiende laag 'lijfeigenen' die "verbruikt" worden?

Zen militia | 14-01-10 | 22:22

Ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel het handhaven van de huur-en zorgtoeslag
eigenlijk kost. Daar zijn erg veel ambtenaren mee gemoeid, lijkt mij.
Ook één van de zegeningen der privatisering.

prekert | 14-01-10 | 22:22

Morkovich | 14-01-10 | 22:11
Zou kunnen, ik weet het niet. Ik moet je maar vertrouwen op je blauwe ogen.

harry pikkel | 14-01-10 | 22:21

Bis morgen!

Morkovich | 14-01-10 | 22:19

Meer uitgeven en inflatie ( geld drukken ) en dus vergroting van de staatsschuld
zijn noodzakelijk om het ( geld ) systeem in stand te houden.
www.sdnl.nl/geldsystemen.htm

Is niets mis mee maar het moet dan wel een beetje ten goede komen aan diegenen die deze maatschappij hebben opgezet en niet aan economische gelukszoekers.
( Erkende ) vluchtelingen zijn wat mij betreft welkom ( evenredig verdeeld over de landen die wat meer te bieden hebben )

bennietboosmaar verd | 14-01-10 | 22:19

o ja: die wet van Parkinson geldt ook voor het bedrijfsleven...

m@rkus | 14-01-10 | 22:17

bennietboosmaar verd | 14-01-10 | 22:09

Waarschijnlijk begrijp ik dan de communicerende vaten in de economie niet, maar ik heb altijd geleerd dat je geld niet zomaar ongestraft kan drukken. Kun je me uitleggen wat dit alles met mijn hypotheek heeft te maken?

Harry Flashman | 14-01-10 | 22:16

Dus als je denkt dat je ze ziet , mag je gewoon gas geven want = opties?!

godsammekrake | 14-01-10 | 22:16

De zzp'er wordt gvzbdo'er*.
Duidelijk.
*[ Gaan Voor Zekerheid Bij De Overheid ]

Teun van het Tuinpad | 14-01-10 | 22:16

Zonder sterke overheid zal Nederland afglijden naar een semi-feodale vechstaat waarbij een kleine elite zich zal verrijken door uitbuiting van veel verarmde mensen. Dat zien we nu al bij een groeiende laag van laagbetaalden die zonder contract of vastigheid verbruikt wordt. De overheid heft dus belastingen om geld te kunnen besteden aan translokale en trans-individuele basiszaken. Ook kan de overheid werken als herverdeler van middelen en kapitaal voor zij die het nodig hebben. De overheid zou echter niet moeten fungeren als marktbeschermer of als investeerder.

m@rkus | 14-01-10 | 22:16

Ik ga dit verder niet uitleggen, maar het heeft te maken met de koppeling van ambtenarensalarissen en uitkeringen aan lonen in het bedrijfsleven, terwijl de arbeidsproductiviteit bij de overheid achterblijft. Andere oorzaak is de groei van het aantal zzp'ers met een laag inkomen. Daarom wordt de een dus leraar op een middelbare school en de ander wetenschapper.

sjaakdeslinksesul | 14-01-10 | 22:11

harry pikkel | 14-01-10 | 22:01
Dat Shell z'n beetje elk olierijk land met olie in de grond binnenhuppelt en leeg slurpt is voor een groot gedeelte te danken aan ons koningshuis. Dat het koningshuis zo rijk is, is dan wel weer te danken aan Shell (aandelen etc.).

Morkovich | 14-01-10 | 22:11

Elisabeth2 | 14-01-10 | 22:07
Ik snap jouw stukje niet.

Vieze Tonnie | 14-01-10 | 22:09

@Harry Flashman | 14-01-10 | 22:04
Het systeem werkt alleen als er door de Europeese Bank geld gemaakt word.
Anders kunnen nationale banken niet funktioneren en kan jij geen hypotheek of lening krijgen.

bennietboosmaar verd | 14-01-10 | 22:09

Elisabeth2 | 14-01-10 | 22:07
Tuurlijk, wie weet nu niet hoe je een biefstuk moet bakken en waar Beatrix de mosterd vandaan haalt.
;

Teun van het Tuinpad | 14-01-10 | 22:09

Knap dat iedereen die hier gereageerd heeft het stukje van Van Pruisen gesnapt heeft.

Elisabeth2 | 14-01-10 | 22:07

bennietboosmaar verd | 14-01-10 | 21:58

Dat is nog maar de vraag, of nu geld bijdrukken de enige manier is om het systeem te laten bestaan. Het gevolg is dat we onze kinderen en waarschijnlijk onze kleinkinderen opzadelen met enorme schulden. Voor mij lijkt het de easy way out.

Harry Flashman | 14-01-10 | 22:04

harry pikkel | 14-01-10 | 22:03
Uiteraard.

Teun van het Tuinpad | 14-01-10 | 22:03

lol @ harry pikkel | 14-01-10 | 22:01
Dat was Hendrik.

Teun van het Tuinpad | 14-01-10 | 22:03

Teun van het Tuinpad | 14-01-10 | 21:58
Dankzij jou en juffrouw Tuinpad, niet dankzij de overheid neem ik aan.

harry pikkel | 14-01-10 | 22:03

Morkovich | 14-01-10 | 21:53
Moet je eerlijk bekennen dat ik weinig van de geschiedenis van Shell weet, maar heeft Emma zelf lopen drillen of zo?

harry pikkel | 14-01-10 | 22:01

F. von Zeikhoven | 14-01-10 | 21:54
Ben je nu ironisch? De overheid leeft van de particuliere sector door het geld letterlijk af te pakken. De overheid verdient zelf niets. Zonder overheid zouden bv producten met gemak 50 procent voordeliger zijn omdat bedrijven geen belastingen en heffingen zouden hoeven te betalen en jou bruto inkomen zou netto zijn. En geen woz enz..

seven | 14-01-10 | 22:01

Tsja, als je een substantieel deel van het geld aan belastinginkomsten al voor het grootste stuk hebt uitgegeven aan import uit verrijkende culturen, dan blijft er minder over voor andere dingen. T'is maar waar je de prioriteiten legt. Bij de linkse elite is dat het vervolmaken van hun utopische multikulmaatschappij. En tegen iedere prijs lijkt het wel. We stoppen onze ouders dalijk toch ook gewoon een paar dagen in een luier? En nadat verder heel nederland heeft ingezien dat aangifte doen zinloos is geworden, kunnen er (onder het mom dat de criminaliteit gedaald is) ook nog wat agenten worden wegbezuinigd. Pas als je ziek wordt, kom je er vervolgens achter dat de gezondheidszorg een regelrechte aanfuiting aan het worden is en dat de oude, communistische, zakkenvullende ambtenarijen hoogtij vieren.

I-I@I_@I_ | 14-01-10 | 22:00

Hamsteren............

Aart Z. | 14-01-10 | 21:58

Geld bijdrukken is een voorwaarde om het huidige systeem voort te kunnen laten bestaan. Ergo inflatie is een must.
Overigens is een groot deel van s'Rijks inkomsten afhankelijk van de wereldmarkt en dus niet beheersbaar door een Nationale regering ( denk aan gasprijs en inkomsten uit handel en industrie ).
Locale ( linkse ) Soepsidies kunnen natuurlijk wel aangepast worden aan de inhoud van de knip.
Subsidies op infrastrukturele werken zouden natuurlijk dan wel weer kunnen bevorderen dat de economie op gang blijft.
Maar bijvoorbeeld het kosten/baten plaatje m.b.t. de multiculti bende zou wat meer naar baten moeten worden omgebogen ...

bennietboosmaar verd | 14-01-10 | 21:58

harry pikkel | 14-01-10 | 21:55
Mijn gezin eet, als ze dat willen, iedere dag "zacht vlees".
*even een term van jufr.Teun in den draden werpt*

Teun van het Tuinpad | 14-01-10 | 21:58

De overheid groeit. Ook relatief en gecorrigeerd voor inflatie en toch is dat wat de burger er voor terugkrijgt steeds minder. Pak bv alleen al de belasting (terwijl er ook nog een deel onbetaalde belasting is in de vorm van staatsschuld wat telkens groeit via tekorten wat niet is meegenomen)
Bijna 9k per persoon. Dus een redelijk standaard gezin met vader moeder en 2 kinderen betaald gemiddeld *incl slackers die minder betalen dus feitelijk betaalt een normaal gezin wat werkt nog veel meer ) 36k via zichtbare en onzichtbare heffingen. Lijkt mij dat als je dat geld via of goedkopere producten omdat bedrijven minder betalen en jij een hoger netto inkomen hebt de diensten die de overheid aanbied met groot gemak kan betalen.

seven | 14-01-10 | 21:57

Dirk +1000 Woapens inlevereuh? wannou? Ikke dakloos?? mooi nie...

-ff een broodje berelul halen-

Ploertendodert | 14-01-10 | 21:56

Teun van het Tuinpad | 14-01-10 | 21:45
Als dat gezin moet bezuinigen, kan jouw gezin juist meer biefstukken eten.

harry pikkel | 14-01-10 | 21:55
-weggejorist-
F. von Zeikhoven | 14-01-10 | 21:54

@harry pikkel
Speciaal voor jou één voorbeeld. Shell. Ze betalen dan misschien niet de gebruikelijke belastingen in Nederland, maar het levert ons nog steeds genoeg op!

Morkovich | 14-01-10 | 21:53

Nee want deregulering heeft echt fantastisch gewerkt voor de banken enzo.

Niet voor Jan | 14-01-10 | 21:53

harry pikkel | 14-01-10 | 21:50

Lockheed?

Harry Flashman | 14-01-10 | 21:52

Een leraar die geen SP'er of PVDA'er is? Hoax!

Zealot | 14-01-10 | 21:51

Morkovich | 14-01-10 | 21:44
Wat heeft het ons opgebracht dan?

harry pikkel | 14-01-10 | 21:50

@Teun van het Tuinpad
Er schijnen inderdaad ook een aantal zaken te zijn die niet helemaal vlekkeloos zijn verlopen.. ;-)
Economisch gezien, dat ik wilde aantonen, heeft het koningshuis ook genoeg opgebracht. En daar profiteren we nog steeds van.

Morkovich | 14-01-10 | 21:49

Het is allemaal de schuld van de kiezer.

Getson | 14-01-10 | 21:48

Relateren aan het BNP lijkt me onzin. De meeste diensten van de overheid meet je niet in geld en de 'driver' daarachter is in de meeste gevallen het aantal inwoners : treinrizigers, leerlingen, studenten, uitkeringstrekkerts, gedetineerden, rechtszaken, m2 asfalt, m riool, woningen,zieken die verzorgd moeten worden, huisvuil dat opgehaald wordt, you name it. Dus hoe sterk is de bevolking gestegen in die tijd ? ongeveer 17% meen ik. Conclusie: met een correctie heeft de leraart nog steeds gelijk.

Monkeyman | 14-01-10 | 21:47

Morkovich | 14-01-10 | 21:44
Ik neem aan dat je het niet over al die ellende hebt.

Teun van het Tuinpad | 14-01-10 | 21:46

harry pikkel | 14-01-10 | 21:40

Hmm, misschien heeft tie toch een punt.
Niet dat ik voor een grote overheid ben maar toch.
Zie het maar als een gezin dat gaat bezuinigen.
Dan eet je, bijvoorbeeld, niet iedere dag biefstuk.

Teun van het Tuinpad | 14-01-10 | 21:45

@Teun van het Tuinpad | 14-01-10 | 21:38
@harry pikkel | 14-01-10 | 21:38
Opzich ben ik ook wel voor een republiek. Maar maar16maar heeft over de centjes. Het heeft ons, in het verleden, ook genoeg opgebracht. Dat vergeten we nog wel eens.

Morkovich | 14-01-10 | 21:44

doe us niet | 14-01-10 | 21:23
Je noemt een aantal terreinen op waar de overheid op kan bezuinigen, en dan heb je het ineens over 'lutsers die een kleinere overheid willen'. Beetje tegenstrijdig, of niet?

harry pikkel | 14-01-10 | 21:40

Morkovich | 14-01-10 | 21:33
Dat vond ik nou juist een goed punt.

harry pikkel | 14-01-10 | 21:38

@Teun van het Tuinpad
'Dan is er nog het koninkshuis, valt onder geen van de punten, dus oprotten, bespaart ook weer wat centjes.'
Daarom.

Morkovich | 14-01-10 | 21:33

Morkovich | 14-01-10 | 21:27
W'rom ?

Teun van het Tuinpad | 14-01-10 | 21:30

@maar16maar
held de; m,v -en 1 iem die uitblinkt door moed: ~ op sokken quasiheldhaftig iem; hij is geen ~ in het rekenen niet erg goed in 2 hoofdpersoon: de ~ ve roman
Doe maar niet dus!

Morkovich | 14-01-10 | 21:30

Groenepuntmuts. | 14-01-10 | 21:26
U noet Uw nick veranderen in GroenepUntmUts.
En ja, ook ik moet wennen om u niet als U te schrijven.
;

Teun van het Tuinpad | 14-01-10 | 21:29

... maar na mijn putsch? Ik zou het zwaar krijgen na mijn putsch want ik wil dingen die veel mensen niet gelukkig maken, want Nederland is verwend en decadent... Ik zou gaan voor een overheid die een aantal kerntaken weer overneemt (OV, energievoorziening) en voor de rest alleen maar basale dingen regelt MET EEN GRENS. Ik zou onze welvaartsstaat deels afbreken (want dat gaat tochh wel gebeuren, beter nu doen als er nog WAT geld is...), ik zou het ziekenfonds herinvoeren, en ik zou een jaar of 5 stoppen met elke vorm van subsidieverstrekking aan bedrijven en bevolking... Ik zou enkel zorgen voor goede basisvoorzieningen voor iedereen en voor de rest zoekt u het maar uit. En voor wie het niet met me eens is, VREES MIJ.

m@rkus | 14-01-10 | 21:29

@hondsdolle baas,
deflatie is de ongerechtvaardigde nachtmerrie van Keynesiaanse economen.
Ik zou het persoonlijk niet zo erg vinden als producten goedkoper werden, ipv duurder.
Het tegenargument is natuurlijk dat er in zon situatie geen geld uitgegeven word, omdat mensen goedkopere producten verwachten.
Onzin, natuurlijk blijven mensen kopen, zo niet sparen ze meer, en daalt de rente (mits de ECB er niet is) dat moedigt aan tot investeringen in de productie van directe consumptiegoederen, wat die producten weer aantrekkelijker maakt, en dus kopen mensen ze.

daarbij is het ook een misvatting dat de economie gebaseerd is op vraag. je kunt immers pas consumeren nadat je geproduceerd hebt.

R.E.Lee | 14-01-10 | 21:27

@doe us niet
Ga us deaud!

Morkovich | 14-01-10 | 21:27

Misschien dat veel mensen een oogklep aan de rechterkant hebben, maar U, Van Pruisen, en vele reaguurders met U, heeft een aan de linker. en dat is ook niet ideaal.

Groenepuntmuts. | 14-01-10 | 21:26

widtvoet ® | 14-01-10 | 21:20

In het Engels hebben ze een mooie term voor het bijdrukken van geld zonder dat het gedekt is: Quantitative Easing.
Ik noem het gewoon de Zimbabwaanse variant.

Harry Flashman | 14-01-10 | 21:26
-weggejorist-
maar16jaar | 14-01-10 | 21:26

Zorg, onderwijs, veiligheid, een gezonde economie en een goede infrastructuur. Dat is veel, en bijna alles wat de overheid doet valt wel onder één van deze punten. Je kan het soepsidiëren van kunstenaars ook onderwijs noemen, van mij hoeft het echter niet. Je kan de hypotheekrente-aftrek ook een vorm van zorg noemen, van mij hoeft het echter niet, en wanneer je de hypotheekrente-aftrek is afgeschaft, kan de huursoepsidie er gelijk achteraan. Hebben we geld over voor gratis openbaar vervoer, wij zijn Nederlanders, dus gaan veel meer mensen er dan gebruik van maken. Minder files, meer centjes. Dan moet het wel goed gebeuren natuurlijk, dus meer spoorlijne, meer treinen.

Dan is er nog het koninkshuis, valt onder geen van de punten, dus oprotten, bespaart ook weer wat centjes. En voor de lutsers die zeggen dat een republiek duurder is: nee. De MP kan ook president worden, en anders gewoon zo'n mongool als in Duitsland, en verkozen door de Tweede Kamer.

Dan de publieke omroepen, je zou zeggen afschaffen, maar als ik kijk naar de commerciële zenders dan zie ik alles behalve kwaliteit en te veel reclame. PO houden dus, maar geen linkse tv als Nova, enz. Of misschien wel, maar dan neutraler en dan ook wat rechtse tv.

En voor de lutsers die een kleinere overheid willen: wat een leuk idee! Dat komt alles goed. Ik word dan bankier, en ga al jullie centjes verdoezelen, de bank daarna failliet verklaren en de rest van mijn leven lachend op mijn privé eiland jullie centjes verbranden.

doe us niet | 14-01-10 | 21:23

widtvoet ® | 14-01-10 | 21:20
Snapt geheime boodschap.

Elisabeth2 | 14-01-10 | 21:22

R.E.Lee | 14-01-10 | 21:16
Ja deflatie, dat is nog vele malen onwenselijker dan inflatie. Een inflatieniveau van tussen de 1 en 2% is optimaal en daar richt de ECB zich dan ook met veel succes op. Wederom, niks te maken met mijn punt.

hondsdolle baas | 14-01-10 | 21:22

widtvoet ® | 14-01-10 | 21:20
Hier past een welgemeend eensch.

Teun van het Tuinpad | 14-01-10 | 21:22

@seven | 14-01-10 | 21:10
@hondsdolle baas | 14-01-10 | 21:10
Jullie zitten er allebei naast, net als Dhr. Marcel trouwens.

Check deze tabel eens:
statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?V...

Als je nu de kolom "exploitatieoverschot" deelt op de kolom "bruto binnenlands produkt" kom je op 24% voor 1980, en 28% voor 2008. Hier is natuurlijk het begrotingstekort niet in meegenomen maar dat was in 1980 ook behoorlijk fors.

Met andere woorden, de relatieve stijging van de overheidsuitgaven bedraagt zo'n 18%. Nog steeds indrukwekkend, en onbegrijpelijk in het licht van een "terugtredende overheid". Maar van een docent Economie zou ik beter feitenmateriaal verwachten...

Symmachus | 14-01-10 | 21:21

@widtvoet ® | 14-01-10 | 21:15
jaaaa, laten we em allemaal roepen:...

Bluebook | 14-01-10 | 21:21

seven | 14-01-10 | 21:13
Nee, maar uitkeringen zijn bijvoorbeeld wel gelinkt aan de CAO lonen. Als die dus stijgen, stijgen de overheidskosten mee. Maar dat betekent dus niet dat de overheidsuitgaven in absolute zin stijgen: relatief t.o.v. BBP blijven die dan gelijk. En die 3% is helemaal niet gek. Maar kom maar met accuratere cijfers, doen we het sommetje over.

hondsdolle baas | 14-01-10 | 21:20

@Elisabeth2 21:16

Kash is King momenteel. Wel zorgen dat 't weg is wanneer de persen beginnen te draaien.

widtvoet ® | 14-01-10 | 21:20

Weer tijd zitten verdoen! Dat die man vrij rond mag huppelen...

Morkovich | 14-01-10 | 21:18

Mooi geschreven.

Herr Erik | 14-01-10 | 21:17

@hondsdolle baas | 14-01-10 | 21:15 :
Probeer het eens op www.cbs.nl/

koerbagh ® | 14-01-10 | 21:17

@Teun van het Tuinpad | 14-01-10 | 20:47
ook weer waar

Bluebook | 14-01-10 | 21:17

widtvoet ® | 14-01-10 | 21:12
Ik heb ook het omgekeerd evenredige. Weet niet hoe het kan. Maar misschien die 0,06% x 1,24% - 5,2 = oneindig.

Elisabeth2 | 14-01-10 | 21:16

''Inflatie betekent gewoon dat de prijzen stijgen''
juist, en die stijging in prijzen word veroorzaakt door geldgroei. meer euro's, hogere prijzen.
als je een euro ziet als een claim op een stukje productie, zie je dat als er meer claims zijn, de individuele euro minder waard is, et voila; inflatie.

onder een systeen aar de geldhoeveelheid ongeveer gelijk blijft, bijvoorbeeld een goudstandaard, zal een verhoogde productie ervoor zorgen dat je individuele claim meer waard is dan eerst, en vice versa.

R.E.Lee | 14-01-10 | 21:16

koerbagh ® | 14-01-10 | 21:12
Die 3% is ook geindexeerd. Ik heb het over 3% reeele economische groei, niet nominaal zoals jij me in de mond probeert te leggen. Als je denkt dat die 3% niet klopt kom dan ajb met andere cijfers, het voorbeeld is slechts ter illustratie. Maar nogmaals, 3% is ongeveer het OECD gemiddelde over die periode, dus Nederland zal daar ook wel ergens in de buurt hangen. Met 2% inflatie meegerekend (of zelfs 6-8% in de jaren 80) Zit je dan dus op veel hogere nominale groei.

hondsdolle baas | 14-01-10 | 21:15

*klaar is voor het feestelijk binnenhalen van het deflatiespook*

widtvoet ® | 14-01-10 | 21:15

hondsdolle baas | 14-01-10 | 21:12 Snap ik, maar je snapt mijn punt @ 21:13 hoop ik ook?

seven | 14-01-10 | 21:15

Symmachus | 14-01-10 | 21:10
Kan ik me iets bij voorstellen. Toch is het best een aardige documentaire, ondanks van Dam. Is te danken aan de geportretteerden, echte mensen die over verrassend veel zelfkritiek beschikken.

harry pikkel | 14-01-10 | 21:14

hondsdolle baas | 14-01-10 | 21:10
3 procent groei gedurende decennia is extreem en totaal onjuist.http://nl.wikipedia.org/wiki/Bruto_binnenlands_product Daarbij is de overheid er in theorie alleen voor de basis, en de kosten daarvan lopen echt niet harder op dan inflatie.

seven | 14-01-10 | 21:13

seven | 14-01-10 | 21:10
Nogmaals, inflatie heeft hier helemaal niks mee te maken. Als onze economie groeit, dan heeft dat met inflatie niks van doen, ik hoop dat iedereen dat begrijpt. Inflatie betekent gewoon dat de prijzen stijgen, en heeft met veel dingen te maken maar niet direct met economische groei.

hondsdolle baas | 14-01-10 | 21:12

Jammer dat hij het verschil niet weet tussen de beroepsbevolking en de aktieve beroepsbevolking..

Verder al een verademing om een leraar te zien die niet volzit met de staatspropaganda.

jack and friends | 14-01-10 | 21:12

Over inflatie gesproken: kan deze maand meer kopen voor mijn euro's dan de vorige.

widtvoet ® | 14-01-10 | 21:12

@hondsdolle baas | 14-01-10 | 21:10:
Je relateert een geindexeerd cijfer aan een ongeindexeerde die je net zelf berekende. Doe nou even niet zo debiel, alsjeblieft.

koerbagh ® | 14-01-10 | 21:12

Hebben we niet nog een ministerspostje voor deze man?

Muxje | 14-01-10 | 21:12

koerbagh ® | 14-01-10 | 21:06
Je bedoelt het corrigeren voor inflatie? Dat heeft hier toch helemaal niets mee te maken. De 3% die ik gebruik is reeel, net zoals de 60% die de wiskundeleraar gebruikt.

hondsdolle baas | 14-01-10 | 21:10

@harry pikkel | 14-01-10 | 21:08
Heb absoluut geen intentie om dat stuk te bekijken. Dhr. Van Dam is knettergek, en wij zijn met z'n allen knettergek dat we hem nog steeds van ons belastinggeld laten vreten.

Symmachus | 14-01-10 | 21:10

@hondsdolle baas | 14-01-10 | 21:03
De cijfers zijn allang aangepast aan inflatie:
"De overheidsuitgaven zijn volgens gegevens van het CBS en gecorrigeerd voor inflatie gegroeid met ruim 60 procent. De uitgaven zijn in reële zin dus ruim anderhalf keer zo groot als in de hoogtijdagen van de verzorgingsstaat."

seven | 14-01-10 | 21:10
-weggejorist-
harry pikkel | 14-01-10 | 21:08

mail cheauvinist pic | 14-01-10 | 21:05
Tijd voor wat meer evenwicht, beter laat dan nooit.

Teun van het Tuinpad | 14-01-10 | 21:07

Okay overheid treedt terug, en dan gaat deze leraar straks lekker zzp economieles geven. Nog een beetje schaven aan het proza, dan wordt het met dat blog ook wel wat.

Vieze Tonnie | 14-01-10 | 21:07

@hondsdolle baas | 14-01-10 | 21:03:
U weet niet wat indexeren is? Geeft niet, maar spreidt die onkunde niet zo ten toon. Komt nogal dommig over.

koerbagh ® | 14-01-10 | 21:06

@G-unite 20:57

No offense maar is dat niet al tijden geleden gebeurd? Onze welvaart is op krediet.

widtvoet ® | 14-01-10 | 21:05

Teun van het Tuinpad | 14-01-10 | 20:53
Die rechtse brul is ver te zoeken in het onderwijs!

mail cheauvinist pic | 14-01-10 | 21:05

En nu maar hopen dat deze leraar nooit Nederlands gaat geven....

Boer in Amsterdam | 14-01-10 | 21:04

Nou, meneertje wiskundeleraar. U slaat de plank goed mis. Dat de overheidsuitgaven zijn gestegen wil ik best geloven, maar vergeet u even niet dat ons BBP ook flink is gestegen? Laten we zeggen, conservatief geschat, dat ons BBP met 3% p.a. is gegroeid sinds 1970. Hoeveel zijn we dan nu rijker?
.
1.03 ^ 40 = 3.26
.
Dus 326% meer BBP t.o.v. 1970. Klinkt ongelofelijk, toch is het zo. Goed. Overheidsuitgaven zijn 60% toegenomen. Wat is er dus gebeurd met de overheidsuitgaven ten opzichte van BBP? 160/326 = 0.49. Ruim gehalveerd. Nu u weer, ouwe "wiskundeleraar".

hondsdolle baas | 14-01-10 | 21:03

De overheid is een junkie. En wel een belastinggeld-junkie. Belastingdruk neemt alleen maar toe. Directe belastingen worden wel eens lager, maar de indirecte belastingen gaan altijd omhoog. Accijnzen, BTW, onroerend goed belasting, etc, etc.
.
Aspirant bestuurders kunnen de mond vol hebben van bezuinigingen en terugtrekken van de overheid, maar als ze het eenmaal tot bestuurder geschopt hebben dan vervallen ze al snel in junkie-gedrag.

YMMMV | 14-01-10 | 21:03

Kende deze blog al langer, marcel is goed bezig, en zit qua denken dicht bij de Oostenrijkse school.
Als je volgende keer echt een degelijke zaak wil hebben, van Pruisen, raadpleeg dan www.mises.org

R.E.Lee | 14-01-10 | 21:02

Zinsbouw en woordkeus zijn af en toe tenenkrommend, maar de auteur is geen Neerlandicus en inhoudelijk valt er weinig op af te dingen.

Symmachus | 14-01-10 | 21:00

Het gaat er natuurlijk ook niet om of een overheid gegroeid is of niet. Het gaat er om of dat ook daadwerkelijk nodig is. En het antwoord op die vraag in een tijd van recessie is: NEE
Dus afslanken en op de nul lijn gaan zitten (of het liefst er wat vanaf, kun je lachen) Het wordt tijd dat ook deze groep de klappen opvangt.

azijnseikerT | 14-01-10 | 20:59

Het libertarisme wordt ook hier kort toegelicht. www.meervrijheid.nl/?pagina=5
Daarnaast is er veel data wat aantoont dat de efficiëntie van NL slecht afsteekt bij andere landen. Zwitserland is een voorbeeld wat ik graag gebruik, maar je zou ook naar Denemarken kunnen kijken.

Belasting in NL img24.imageshack.us/img24/2330/belasti...
Totale belasting 2008: 146,231 Miljard Euro 8891 Euro pp (incl babys en bejaarden)
Totale belasting 2000: 100,481 Miljard Euro 6309 Euro pp

Reeds rekening gehouden het groeiende inwonertal.
Geen rekening gehouden met de begrotingstekorten en aardgas enz waardoor de overheid meer uitgeeft dan er via belasting binnenkomt. Ooit zal dat incl rente terugbetaald moeten worden.

seven | 14-01-10 | 20:59

lache gast, nog les van gehad vroeger

sauerpraum | 14-01-10 | 20:57

Simpel. Nederland verkopen en terug huren.

G-unite | 14-01-10 | 20:57

Zware Guy | 14-01-10 | 20:45
Ik had inderdaad beter geschreven West-Europa, al is het alleen maar omdat ik met Oost-Europa minder vertrouwd ben. Verder helemaal eens met wat je zegt. Daar zijn brave Marcel z'n centen naartoe. Wie heeft het hart het 'm te zeggen?

Aardbewoner | 14-01-10 | 20:54

mail cheauvinist pic | 14-01-10 | 20:48
Links gewauwel is prima zolang er een rechtse brul tegenover staat die de boel in evenwicht houden doet.

Teun van het Tuinpad | 14-01-10 | 20:53

Tjonge jonge...
Het wordt toch echt tijd voor een libertarische revolutie op GS.
Ons wiskundeleraartje zegt natuurlijk rake dingen
Maar er is gvd een FOKKING theorie met genieen die de anarcho kapitalistische samenleving al in 1920 hebben uitgewerkt.

Lees meervrijheid.nl maar eens. Von Mises, Rothbard, Hoppe. Super knappe koppen die aangeven dat een ECHTE vrije markt de oplossing is voor de meeste economische en politieke problemen.

mises | 14-01-10 | 20:52

Duidelijk en helder geschreven. Prima blog. Toegevoegd aan mijn bookmarks.

Neo-Cicero | 14-01-10 | 20:52

Beetje onzin dit verhaal. Als je gaat uitrekenen hoeveel er meer aan make-up in absolute zin wordt uitgegeven sinds 1900 ga je ook schrikken. De overheid is met 60% gegroeid, maar de bevolking is ook toegenomen doordat de poorten aardig open hebben gestaan de afgelopen decennia. Ons BBP is in koopkracht met meer dan 60% toegenomen, dus de collectieve lastendruk in procenten van het BBP is afgenomen. Je mag wel constateren dat we nog altijd een vrij grote overheid hebben in Nederland en dat we daar niet vanaf zijn gekomen. Procenten vergelijken met absolute getallen is altijd onzin en hoort een leraar zeker niet te doen.

Maarten D | 14-01-10 | 20:51

Prima stuk!

Tevens is Marcel mein lehrer en best een goeie knakkert!

(AmstelveenCollege)

livestrong | 14-01-10 | 20:49

De onrendabele, is dat niet de titel van de autobiografie van Marcel van Dam?

CoffeePatch | 14-01-10 | 20:48

Hé, Van Pruisen, biertje?

landlopertje | 14-01-10 | 20:48

Teun van het Tuinpad | 14-01-10 | 20:45
Inderdaad, laat alle leraren economie dit op school leren, dan krijgen die kids tenminste nog een stukje realiteitszin mee, in plaats van het linkse gewauwel dat je in het algemeen op scholen voorgeschoteld krijgt.

mail cheauvinist pic | 14-01-10 | 20:48

Bluebook | 14-01-10 | 20:46
Zonder dat heb je zeker geen oplossing.

Teun van het Tuinpad | 14-01-10 | 20:47

Hee!? Geen Twitter?

deAmbtenaar | 14-01-10 | 20:46

Ik zou die Davids even een rapportje laten opstellen over waar in de wereld ik het beste mijn zwarte geld kan parkeren.

bennietboosmaar verd | 14-01-10 | 20:46

constateren maar geen oplossingen.

Bluebook | 14-01-10 | 20:46

Chapeau voor de leraarT.
Goed stuk.
@Von Pruisen
Je weet wel.

Teun van het Tuinpad | 14-01-10 | 20:45

@Aardbewoner | 14-01-10 | 20:37
Valt wel mee, in Oost-Europa kan je nog prima je eigen centen verdienen. Vooral de sociaal-democratieën in West-Europa zijn moreel en financieel failliet na decennialang als een waanzinnige te experimenteren met migratie en een gulle verzorgingsstaat.

Zware Guy | 14-01-10 | 20:45

Bedankt voor het tippen van zo'n stukje prachtig schrijven.

Krelisje | 14-01-10 | 20:44

Prima stuk.

*stemt voor vaker blogjuweeltjes op GS

Sam koekepan | 14-01-10 | 20:44

Organisatie's hebben de neiging door te groeien tot zij alleen nog maar bezig zijn met zichzelf in stand te houden en niet meer met het doel waarvoor zij oorspronkelijk zijn opgericht. Wet van Parkinson heet dat geloof ik. Ons overheids apparaat schijnt dit stadium intussen bereikt te hebben.

Polletje Piekhaar | 14-01-10 | 20:43

Goed stuk! :) Ondanks een aantal typfouten

Ok_Insanity | 14-01-10 | 20:42

stamppotmoos | 14-01-10 | 20:38
Dirk (Wim de Bie)

Zeeschuimer | 14-01-10 | 20:41

Puik stuk. Oftewel, de grootste Onrendabele in Nederland is de overheid zelf, met haar zichzelf bezighoudende ambtenarencorps van incapabele nitwits, die iedere twee jaar in een luxer kantoor worden gestopt. En nee, dit is geen vooroordeel, maar uit eerste hand.

Zware Guy | 14-01-10 | 20:39

hoe heet die knakker van die foto ook al weer? Een uit Hardenberg toch? Met die Grolsch liedjes? Iemand?

stamppotmoos | 14-01-10 | 20:38

Geslaagd !

Thorbecke | 14-01-10 | 20:38

"Ik blijf hopen op een goede afloop." Triest slot, wegens gespeend van realiteitszin.
De waarheid is dat we gaan verarmen, u en ik. Dat lot staat heel Europa te wachten.

Aardbewoner | 14-01-10 | 20:37

De overheid is alleen maar geld gaan uitgeven aan randdebielen die er geen zak van hebben begrepen ipv de hard werkende ontslagen Hollander

Boris011 | 14-01-10 | 20:37

Dirk rendeert als de nete en daarmee is die stelling weer onderuit gehaald. Na mijn putsch is het tijd voor .... pilsje drinken Dirk? Marcel?

lichtpunt | 14-01-10 | 20:37

We hebben geen overHEID maar overHEAD.

mail cheauvinist pic | 14-01-10 | 20:36

Dan word je beschuldigd van cliëntisme, maar simpel gezegd levert de overheid minder service voor veel meer geld.

kapotte_stofzuiger | 14-01-10 | 20:36

Eh....
Iets met sLinkse hobby's ?

bennietboosmaar verd | 14-01-10 | 20:35

Mooi stukje tekstueel geweld.Op veel punten heeft hij gelijk , maar heeft hij ook winterbanden ?

Mr aarsch | 14-01-10 | 20:35

Lol @ Pica. "Is dit nou m'n eerste biertje van vandaag, of m'n loatste van gisteren?"

Zeeschuimer | 14-01-10 | 20:34

Van Dam, Van Jole. What's the difference?

Nee dus! | 14-01-10 | 20:33

Handig, op bekende sites staan overal van die flashies die teksten voorlezen als je er op drukt, en 9 van die 10 keer niet werken. En deze meneer spreekt ze gewoon zelf in. Netjes.

AM. | 14-01-10 | 20:31

Bezuinigen ?.... men neme een botte bijl...

MichieldeMuiter | 14-01-10 | 20:31


Zozo, de derde alweer vandaag. Goed bezig Pruisen!

Willianus Wortelus | 14-01-10 | 20:31

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl