achtergrond

Geenstijl

NRC wakkert islamofobie aan met bizar huilstuk van o.a. MH17-columniste Hanina Ajarai

'From the river to the sea' heel normaal voor moslims

Dus even. NRC laat een stuk schrijven door én vriendin van Arnoud Sheila Kamerman én MH17-apologeet Hanina Ajarai en dan nog mét medewerking van professioneel vaatdoek Karel Smouter. Dat is dus NRC hè, de krant die er geen been in zag Israël op de voorpagina van het bombarderen van een ziekenhuis te beschuldigen en dat af te doen met een correctie op pagina 17 en een stuk van de Ombudsman over hoe moeilijk het allemaal is voor de redactie van NRC, de krant van Jan Vollaard en de krant die vandaag nog schittert door eenzijdige berichtgeving tegen Israël. Maar goed, dat stuk moet dus gaan over hoe zielig de aanvallen van Hamas en de reactie daarop van Israël zijn voor de Israëli's de Joden de Palestijnen de MOSLIMS. Dat is al gek.

Dan denk je: daar komen allemaal afschuwelijke verhalen aan over dat het allemaal niet leuk is voor de moslims dat ze niet meer namens de islam aanwezig kunnen zijn bij Kristallnachtherdenkingen, bij het onthullen van Stolpersteine of veilig kunnen zeggen dat zij ook best vinden dat de staat Israël bestaansrecht heeft. Maar nee hoor. De zaak van de Palestijnen en van de moslims wordt nota bene door de met buitenlands geld gefinancierde (zie: NRC) Nederlandse bekeerling Jacob van der Blom op één hoop gegooid.

Uiteraard 'From the river to the sea'

Uiteraard 'From the river to the sea'

Je zou van minder alle moslims over één kam gaan scheren, en wel een Jodenhatende kam. Maar dan is het nog niet op bij NRC, waar ook ene 'Lara' wordt aangehaald die zegt dat 'de moslimgemeenschap' één lichaam is. Wij zijn wel benieuwd welk lichaamsdeel volgens Hamas dan precies is, maar die vraag heeft de eindredactie kennelijk niet laten staan.

Tussendoor zegt NRC opeens dat men er zomaar vanuit gaat dat moslims tegen Israël zijn, terwijl er dus in hetzelfde artikel wordt gesteld dat moslims als 'één lichaam' achter de Palestijnen staan.

Ja wat is het nou NRC?

Ja wat is het nou NRC?

En dan moet het meest bizarre voorbeeld van 'Islamofobie' nog komen. Dat is namelijk... dat een 'witte' organisatie geen partij kiest vóór de Palestijnen.

Heel erg hoor, dit

Heel erg hoor, dit

Wie is hier nou de islam en een anti-Israël-standpunt door elkaar aan het halen? Dat doen toch echt Hanina, die nota bene zelf be roemd werd met een column over dat ze een moslim in coma zieliger vond dan 298 dode niet-moslims, haar helper whiteys en de door hen aangehaalde moslims. Nog een paar van dit soort stukken en ook NRC-lezers gaan er opeens vanuit dat alle moslims een hekel hebben aan Israël. En dan moeten alle moslims zich daar weer voor verantwoorden. En dan komt er weer een stuk in NRC dat het zo zielig is voor al die moslims dat iedereen denkt dat ze een hekel hebben aan Israël, terwijl ze toevallig allemaal een hekel hebben aan Israël. Echt hoor. Hoe dan.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Heel Holland Haram. Nederlandse hoogleraren lopen islamofobie-polonasie in Turks haatzaaiblad

Tip voor vrome moslims die Erdoganpijpend krantje lezen: NIET naar Nederland deze zomer

@Ronaldo | 07-10-19 | 17:01 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.