achtergrond

Geenstijl

"India gaat naam veranderen naar "Bharat", Pakistan claimt naam India"

Toestanden in donkerwit Azië

Sadhguru van Ongehoord India is gehoord

Zit ongeveer als volgt. Het is niet helemaal het geval dat 'India' voor de Britse bruikleen voor iedereen 'Bharat' heette en de Britten de naam India uit de hoge hoed trokken om de landsbeleving van hun nieuwe koloniale onderdanen te ondermijnen, al speelde dat ongetwijfeld ook een rol. Maar 'India' was al eeuwen zowel buiten als binnen India één van de drie namen die gebruikt werd. 

Toch lijkt de donkerwitte Trump (Modi) er nu voor te kiezen zijn land te herbronnen en van een nieuw nationaal elan te voorzien door een naamsverandering door te voeren. Op de uitnodigingen aan staatshoofden voor een diner tijdens de G20 in New Delhi dit weekend noemt Modi zichzelf namelijk "President of Bahrat". En in navolging van Engeland onder Indiaas bewind, lijkt dit een goede vervolgstap in het afscheid van het Britse koloniale verleden. 

Ondertussen lijkt Pakistan vervolgens meteen de naam 'India' te claimen en dat snappen we heel goed. Want Pakistan betekent "Land of the Pure" en dat is het in werkelijk helemaal niets, het is staatsrechtelijk eigenlijk niet eens een land te noemen. Maar het ligt wel - in tegenstelling tot India Bharat in de Indus-vallei, dus noem Pakistan gewoon lekker India joh.

Pakistan claimt naam India (terecht en gepast, btw)

Pakistan claimt naam India (terecht en gepast, btw)

Eens met Elon: India is meest veelbelovende land van dit moment

G20 voorbeschouwing

Dit blijft fenomenaal beeld

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Feynman en/of Feiten – Carpe Noctem

Terwijl wij de mondkapjes afdoen, zet Israël ze alweer op.

@Feynman | 26-06-21 | 21:30 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.