achtergrond

Geenstijl

Iran vuurt kruisraketten op "Israëlisch spionagecentrum in Irak" en "Islamitische Staat in Syrië"

Deze Mexican stand-offs zijn niet meer bij te houden man

Aldus de Iraanse staats-TV

Ach, het Midden-Oosten. Weet u nog, Amerikaanse bondgenoot de Taliban die optrokken tegen Islamitische Staat én Iraanse grensposten veroverde? Nja, afgelopen nacht viel Iran Islamitische Staat dus aan met kruisraketten nadat Islamitische Staat onlangs minstens 95 Iraniërs doodde met een bomaanslag op een herdenking van de door Trump gesmoke'te generaal Soeleimani. Én vuurde Iran kruisraketten af op wat het "onder meer een spionagecentrum van de Israëlische geheime dienst Mossad" te Erbil, Irak noemt, wat dan weer een vergelding zou zijn geweest voor een Israëlische luchtaanval die in Damascus op 25 december jl. een hoge Iraanse generaal doodde. 

Bij deze Iraanse aanval zouden vier mensen gedood en zes mensen gewond zijn. Zeer waarschijnlijk betrof dat een van de rijkste Irakezen vastgoed- en olietycoon Peshraw Dizayee en zijn familie. De Iraanse staats-TV beschrijft hem als een "Kurdish oil tycoon associated with Mossad". Iran zou geen Amerikaanse doelen hebben aangevallen.

En dan vielen Asha's nieuwe vrienden de Houthi's gisteren opnieuw een Amerikaans containerschip aan dat langs de Jemenitische kust voer. De Houthi's hebben sinds de Amerikaanse/Britse aanvallen dus nog altijd wat maritieme vuurkracht over, en dat viel ook wel te verwachten verder. De oorlog is nog jong en die Nederlandse stafofficier (1) moet zich vast nog laten gelden!

Asha's nieuwe vrienden

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Iedereen met de dag debieler

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

PWNT. Israël omzeilt Rode Zee Blokkade Jemen

Jemen, Jemen, ga eens deaud. Aan de kinkhoest of de hongersnood

@Pritt Stift | 16-02-24 | 16:00 | 191 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.