achtergrond

Geenstijl

Uitgelegd: de Frans-Afrikaanse hel genaamd Niger waar Rusland op einde Pax Americana hoopt

\

Heel soms wordt uw belastinggeld goed besteed en soms betreft het dan een buitenland-repo van Nieuwsuur en soms ook niet en dan betreft het een binnenland-repo van Nieuwsuur. Maar Niger is - vooralsnog - het buitenland, dus hier doen ze wel hun best. Één opmerking vooraf wel; de Nieuwsuur-uitspraak van Niger met een harde Nederlandse g erkennen we niet. Het is - fonetisch - Nijér, doe even normaal (Frans) joh. 

Maar goed, Niger dus. Het op Tsjaad en Zuid-Soedan na het meest verneukte land ter WERELD. Daar heeft de militaire junta zich na het afzetten van de 'regering' onder leiding van generaal Abdourahmane Tchiani gesteund door de junta's van Mali en Burkina Faso ingegraven tegen een invasie door buurlanden Nigeria, Senegal en Ivoorkust die weer die op hun beurt weer gesteund worden door Frankrijk.

Kortom, een hornaarsnest van - begrijpelijke - anti-Franse sentimenten want iedereen en zelfs de Fransen haten Franse mensen. Maar des te treuriger natuurlijk dat de Nigers (zo noem je mensen uit Niger) het ene rood-wit-blauw maar al te graag inruilen voor een andere rood-wit-blauw, en denken dat ze beter af zijn als Russische satelliet.

Onnoemelijk veel zin in

Onnoemelijk veel zin in

Hoe spreekt u uit: NIGER

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.